ENERGIE SI MEDIU
Monica Cojocaru
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice

Un proiect de lege propune o noua autoritate de reglementare in sectorul petrol-gaze

de Monica Cojocaru Schoenherr si Asociatii
In ultimii sapte ani Romania a cunoscut un adevarat boom in materie de explorari offshore in Marea Neagra. Existenta a importante rezerve de petrol si gaze este in prezent confirmata. Bulgaria - stat vecin dependent de importul de gaze intr-o proportie covarsitoare - planuieste sa urmeze aceeasi strategie pe care Romania a aplicat-o cu success, operatiuniile de explorare fiind planificate a incepe in 2016. Pana in momentul de fata nu a existat o reglementare legala specifica privind operatiunile petroliere si gaziere offshore - de aici si caracterul de noutate al proiectului de lege.
Liviu Flusca, Eva Hegedues-Brown
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice

Agentul „Wood Tracking” intra in actiune din octombrie 2014

de Eva Hegedues-Brown, Liviu Flusca Schoenherr si Asociatii
Agent Wood Tracking nu este titlul unui personaj dintr-un film de actiune, ci este denumirea folosita de legiuitor in lupta pentru combaterea taierilor ilegale de arbori. In contextul taierilor ilegale de masa lemnoasa in Romania, Guvernul Romaniei a adoptat in data de 04.06.2014 Hotararea Guvernului nr. 470/2014  prin care inaspreste obligatiile operatorilor economici de a urmari si documenta provenienta si circulatia masei lemnoase (HG 470/2014). Noile reguli vin in completarea Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European si al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligatiilor ce revin operatorilor care introduc pe piata lemn si produse din lemn.
Eva Hegedues-Brown, Oana Manuceanu
Foto: Arhiva personala
Dosare Juridice

Interes crescut pentru terenurile agricole si forestiere din Romania

de Eva Hegedüs-Brown, Oana Mănuceanu Schoenherr si Asociatii
Liberalizarea pietei terenurilor agricole si forestiere pentru cetatenii si companiile din UE si SEE incepand cu ianuarie 2014 starneste si mai mult interes in legatura cu acestea. Nu este un secret faptul ca preturile terenurilor agricole si forestiere din Romania sunt foarte atractive. In acelasi timp, cele mai mari castiguri din productia de alimente din zona Euro au fost realizate in Romania, conform raportarilor pentru prima jumatate a anului 2013. Acelasi fenomen este valabil si in cazul terenurilor forestiere.
Anca Velicu si Monica Cojocaru
Foto: Arhiva personala
Dosare Juridice

Cum se impaca productia de energie regenerabila cu pasunatul?

de Monica Cojocaru, Anca Velicu Schoenherr si Asociatii
Incepand cu 13 mai 2013, relatia dintre pasunat si productia de energie regenerabila este reglementata printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului. La aceasta data a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare Ordonanta de urgenta nr. 34 privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente si pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version