CONTRACTE
Elena Iacob
Foto: Zamfirescu Racoti & Partners
Dosare Juridice

VIDEO Elena Iacob, avocat senior coordonator in cadrul Zamfirescu Racoti & Partners: O restructurare a creditului reusita inseamna o restructurare care nu se termina printr-o executare silita a debitorilor si garantilor acestora

de Zamfirescu Racoti & Partners
Miercuri, 4 Dec 2013 Dosare Juridice - Contracte
“O restructurare reusita inseamna o restructurare in urma caruia debitorul poate relua platile si isi poate continua activitatea in conditii adecvate”, a declarat  Elena Iacob, avocat senior coordonator in cadrul Zamfirescu Racoti & Partners in cadrul unei intalniri online realizate in studioul HotNews.ro.
 • Citeste in articol raspunsurile din cadrul intalnirii online

  Larisa Popoviciu, Senior Associate
  Foto: Hotnews
  Dosare Juridice

  Adaptarea contractelor de vanzare la era consumerismului. Garantia de buna functionare a produselor

  de Larisa Popoviciu, Senior Associate Zamfirescu Racoti & Partners
  Vineri, 11 Oct 2013 Dosare Juridice - Contracte
  In conditiile in care suntem in plina era a consumerismului, se impune sa acordam atentie acelor prevederi care protejeaza consumatorul atunci cand achizitioneaza varii produse. In acest sens punctam faptul ca, pe langa anumite acte normative consacrate acestui subiect, ca de pilda Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora (Legea 449) si Legea nr. 240/2004 privind raspunderea producatorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte, dreptul comun, atunci cand reglementeaza contractul de vanzare, impune in sarcina vanzatorului si o obligatie de garantie pentru buna functionare a produsului instrainat.
  Elena Iacob
  Foto: Zamfirescu Racoti & Partners
  Dosare Juridice

  Actiunile colective pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele bancare- la granita dintre revendicari legitime si interpretari emotionale

  de Elena Iacob Zamfirescu Racoti & Partners
  Prin articolul 12 din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, in forma acestui articol care urmeaza sa intre in vigoare incepand cu data de 1 octombrie 2013 s-a stabilit ca, in cazul in care constata utilizarea unor contracte de adeziune care contin clauze abuzive, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C) va sesiza tribunalul de la sediul bancii, solicitand obligarea acesteia sa modifice contractele aflate in curs de executare, prin eliminarea clauzelor abuzive.
  Dosare Juridice

  Recente modificari in materia achizitiilor publice

  de Anca Danilescu, Senior Partner, Iuliana Negoita, Senior Associate Zamfirescu Racoti & Partners
  La data de 01 iulie 2013 a intrat in vigoare Legea nr. 193/2013 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 77/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Prezentam in cele ce urmeaza modificarile relevante.
  Dosare Juridice

  Disciplina contractuala in reglementarea Legii nr. 72/2013

  de Anca Danilescu Zamfirescu Racoti & Partners
  Marţi, 25 Iun 2013 Dosare Juridice - Contracte
  La 4 ani dupa ce Legea nr. 469/2002 privind disciplina contractuala intre comercianti a fost abrogata, un nou act normativ re-instituie in sarcina partilor contractante obligatii speciale in derularea contractului si reglementeaza mecanisme particulare de garantare a platii pretului.
  Dosare Juridice

  Contractul de vanzare cu optiune de rascumparare

  de Anca Danilescu, Senior Partner Zamfirescu Racoti & Partners
  Noul Cod Civil cuprinde dispozitii speciale referitoare la o categorie contractuala cu un istoric relativ tumultuos in peisajul legislativ romanesc - vanzarea cu optiune de rascumparare. Astfel, art. 1758 defineste aceasta varietate de vanzare ca fiind vanzarea afectata de conditie rezolutorie prin care vanzatorul isi rezerva dreptul de a rascumpara bunul sau dreptul transmis cumparatorului.
  Dosare Juridice

  Acordurile precontractuale. Ce aspecte nu ar trebui neglijate in cazul incheierii unor astfel de conventii?

  de Larisa Popoviciu – Senior Associate Zamfirescu Racoti & Partners
  Marţi, 30 Apr 2013 Dosare Juridice - Contracte
  Varii motive, ca de pilda, intentia cumparatorului de a realiza o analiza diligenta cu privire la bunurile ce se vor achizitiona, obtinerea unor autorizatii preliminare, aprobarea unor credite, justifica incheierea acordurilor precontractuale. Aceasta etapa precontractuala nu trebuie neglijata, avand in vedere ca se stabilesc termenii viitoarei tranzactii si detaliile sunt importante inca de la acest moment.

  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
  hosted by
  powered by
  developed by
  mobile version