DESPRE BUGETUL FAMILIEI

Bugetul Familiei este un program national de educatie financiara desfasurat de APC Romania sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Proiectul este realizat cu sprijinul Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private si este derulat in colaborare cu compania de credite de consum Provident Financial Romania.

Programul se adreseaza actualilor si potentialilor consumatori de produse si servicii financiare din Romania, dar si acelor persoane care vor sa aiba un control mai strict asupra propriilor finante.

Prima etapa a programului a constat in lansarea site-ului web www.bugetulfamiliei.ro, primul site non-profit de educatie financiara destinat publicului larg din Romania. Acesta isi propune sa aduca mai aproape de consumatori notiunile de baza ale lumii financiare moderne si sa le ofere acestora instrumente practice de calcul al bugetului personal, familial precum si modalitatile in care pot evita situatiile de supraindatorare. Pe langa informatiile redactate de catre specialisti intr-un limbaj accesibil si usor de inteles, site-ul le ofera vizitatorilor acces la experti financiari, care le raspund in doar cateva ore intrebarilor legate de buget si finante personale.

In 2009, peste 68.000 de utilizatori au vizitat www.bugetulfamiliei.ro, peste 450 de intrebari din domeniul financiar au primit raspunsuri de la experti si peste 5.800 de romani au folosit calculatoarele de buget disponibile pe site.

In plus, au fost organizate dezbateri publice sub sigla Bugetul Familiei in patru orase importante din tara, la care au participat peste 150 de autoritati, ONG-uri si jurnalisti si care au generat peste 40 de materiale de presa.

De la lansare si pana in prezent, programul a cuprins si urmatoarele activitati:

  • realizarea de materiale de informare adresate consumatorilor de servicii financiare: Ghidul tau pentru buget si Contracte financiare pe intelesul tuturor
  • organizarea in Bruxelles, Belgia, a unei dezbateri privind necesitatea unui program de educatie financiara in Romania, la care au participat jurnalisti romani si reprezentanti ai celor mai importante asociatii de protectia consumatorilor din Europa (DG Sanco, DG Markt, DG Employment si Eurofinas)
  • organizarea unei conferinte despre transpunerea in legislatia din Romania a Directivei privind creditul de consum, la care au participat reprezentanti ai celor mai importante asociatii ale industriei financiare din Romania


Pentru mai multe informatii despre rezultatele proiectului Bugetul Familiei, precum si pentru a vedea actiunile planificate pentru 2010, va rugam sa vizitati www.bugetulfamiliei.ro.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by