CULTURĂ
"Lo Cortes no quita lo Gallardo", recital de flamenco la Sala Radio Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională din Spania, în parteneriat cu Radio România Muzical, organizează, la Sala Radio, concertul “Lo Cortés no quita lo Gallardo¨ , joi, 21 iunie, la ora 19:00. Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey – chitară clasică și   Miguel Ángel Cortés - flamenco, vă invită la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioza perfectă între ambele genuri.
​INTERVIU Kader Abdolah, scriitor olandez-persan: Sunt sigur că in viitor mii de iranieni își vor părăsi tara. Si asta va fi din nou o mare problemă pentru Europa / Imigranții și societățile au nevoie de timp. Poate să îți fie teamă, dar istoria își va îndeplini menirea A făcut parte din mișcarea de rezistență, mai întâi, împotriva șahului Mohammed Reza Pahlavi, mai apoi, împotriva regimului lui Khomeini. A părăsit Iranul în 1985, căutând azil politic în Olanda. ”Sancțiunile SUA le conferă ayatolahilor mai multă putere decât până acum și devin mai periculoși. Sunt sigur că în viitor mii de iranieni își vor părăși țară. Și asta va fi din nou o mare problema pentru Europa... Imigrația curentă în Europa e un fenomen tânăr. Și eu înțeleg toate aceste probleme. Și înțeleg toate aceste frici. Dar e un timp scurt ce în istorie nu înseamnă nimic.”, ne transmite scriitorul Kader Abdolah.
Jurnalele de călătorie ale lui Einstein dezvăluie episoade "șocante" de xenofobie ale fizicianului Publicarea jurnalelor personale ale lui Albert Einstein, detaliind călătoria sa din Asia în anii 1920, dezvăluie atitudinile rasiste ale fizicianului față de oamenii pe care îi întâlnea în călătoriile sale, în special chinezii, potrivit The Guardian. În China, omul care a descris odată rasismul ca fiind "o boală a popoarelor albe", îi prezintă pe chinezi ca "oamenii muncitori și murdari".
"De la Paganini la Piazzolla" - Recital de chitară la Castelul Peleș Sâmbătă 16 iunie, în Sala de Muzică a Castelului Peles, de la ora 16.00, se va desfăşura recitalul intitulat "De la Paganini la Piazzolla" susţinut de chitaristul Costin Soare. Publicul meloman este invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX.
Lansare și dezbatere la Cărturești Verona Café: "12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru" de Jordan B. Peterson Bestseller pe site-ul Amazon și cea mai vândută carte din colecția de Psihologie a Editurii Trei la Salonul Internațional "Bookfest", 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru de Jordan B. Peterson se lansează printr-un eveniment special marți, 12 iunie, la ora 18.30, la Cărturești Verona Café. Lansarea este susținută de o dezbatere în care Simona Radu, medic psihiatru, Mihai Dobrovolschi, realizator la Radio Guerrilla și Victor Popescu, redactor la Editura Trei, vor dialoga despre autor și despre principalele teme expuse de celebrul psiholog clinician.
Cristian Măcelaru dirijează Enescu și Rachmaninov, vineri la Sala Radio Cunoscut pe marile scene internaţionale, Cristian Macelaru revine pe scena Salii Radio, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, pentru un concert Enescu/Rachmaninov. Concertul va avea loc vineri, 15 iunie, ora 19.00 si va fi urmat de o sesiune de autografe acordată de dirijorul roman pe CD-ul apărut la Casa Radio sub titlul "Orchestra Națională Radio, Dirijor: Cristian Măcelaru. Mihail Glinka - Ruslan și Ludmila, Nikolai Rimski-Korsakov - Șeherazada".
Pădurea întunecată, de Nicole Krauss - lansare și dezbatere la librăria Humanitas de la Cișmigiu Joi, 14 iunie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, Editura Humanitas Fiction vă invită la o discuție despre noul roman al lui Nicole Krauss, Pădurea întunecată. Publicat în colecția Raftul Denisei, cu traducere și note de Luana Schidu, Pădurea întunecată este un succes comercial și de critică din șirul cu care Nicole Krauss și-a obișnuit cititorii, dar este considerată și cea mai valoroasă carte scrisă de ea până acum.
Cvartetul Arcadia fără limite - Carte blanche! Sâmbătă 16 iunie de la ora 19.00 la, Sala Mare a Palatului Tinerimea Română, cvartetul ARCADIA iși propune să surprindă publicul cu un concert CARTE BLANCHE! Publicul va asista la un concert surpriză, care va sparge toate barierele, cu repertoriu secret, singurul lucru dezvăluit fiind acela că piesele vor fi prezentate pe parcurs și va cuprinde un repertoriu total atipic pentru o formație de muzică de cameră.
Marți încep înscrierile pentru bilete de tren gratuite pentru călătorii în Europa, prin DiscoverEU Românii care au vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 pot să se înscrie online, începând de marți, pentru a putea obține bilete de tren gratuite pentru călătorii în statele din Uniunea Europeană, în cadrul programului DiscoverEU, finanțat de Comisia Europeană.
Lansare și dezbatere la Humanitas Cișmigiu: "Oamenii epocii fanariote" de Tudor Dinu, o fascinantă istorie vizuală a oamenilor din țările române în veacul al XVIII-lea Marți, 12 iunie, ora 19, sunteți așteptați  la Librăria Humanitas la Cișmigiu, la dezbaterea prilejuită de publicarea la Editura Humanitas a volumului Oamenii epocii fanariote. Chipuri din bisericile Țării Românești și Moldovei de Tudor Dinu, o fascinantă istorie vizuală a oamenilor din țările române în veacul al XVIII-lea și în primele două decenii ale secolului al XIX-lea. La eveniment vor vorbi, alături de autor, istoricul Georgeta Filitti, filologul și antropologul Cristina Bogdan, și Radu Gârmacea, redactor-șef al Editurii Humanitas.
Improvizație la Alma, de Eugène Ionesco - premiera 13 iunie, la TNB TNB în parteneriat cu UNATC vă prezintă o serie de spectacole realizate de studenți. Miercuri, 13 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mică a Teatrului Național, va avea loc prima reprezentație a spectacolului Improvizație la Alma de Eugène Ionesco, (Premiul pentru cel mai bun spectacol, Gala Absolvenților 2017).
Dakini Festival deschide în 3 săptămâni poarta marilor evenimente de la malul mării Dakini este primul festival care va deschide poarta, în aceasta vară, pentru marile evenimente de la malul Marii Negre. In perioada 27 iunie - 1 iulie, aproximativ 120 de artişti internaționali și români vor urca pe scenele: Live - Chill Stage, Psytrance Stage si Techno Stage - Telekom Electronic Beats pentru a menține cinci zile și cinci nopți atmosferă de evadare din ritmul vieții cotidiene.
Seară de vară cu JAZZ la Sala Radio Joi, 14 iunie (19.00), trompetistul Sebastian Burneci - solist al Big Band-ului Radio și unul dintre cei mai apreciați și mai activi muzicieni de jazz din România la ora actuală - vă invită la o seară specială de jazz dedicată celebrului trompetist canadian Maynard Ferguson (1928 – 2006). Prezentat alături de Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, evenimentul cu titlul „AS LOUD AS IT GETS” ("Cât de tare se poate") încheie stagiunea de jazz 2017 - 2018 de la Sala Radio.
Un tablou al fraţilor Le Nain a fost vândut la o licitaţie în apropiere de Tours contra sumei de 3,6 milioane de euro Un tablou semnat de fraţii Le Nain, descoperit în octombrie 2017 acasă la o septuagenară în Vendée, a fost vândut duminică contra sumei de 3,6 milioane de euro, taxe incluse, în timpul unei licitaţii organizate în apropiere de Tours, scrie AFP.
Vlaicu Vodă - o călătorie fascinantă în lumea satului românesc medieval Atmosfera satului românesc din epoca medievală este adusa în centrul capitalei. În zilele de 8, 9 și 10 iunie, între orele 10:30 - 18:00, Piața Constituției din București va fi locul unei altfel de întâlniri cu istoria, prin ateliere de meșteșuguri străvechi (olărit, sculptură în lemn, pictură pe scuturi, pielărie și țesătorie), dansuri și jocuri medievale, turnir și competiții între străjeri. Ca într-un decor de film, lumea rurală a secolului al XIV-lea este readusă la viață în cele mai mici detalii, iar pesonajele fascinante ale epocii le vor fi ghizi tuturor celor curioși să parcurgă o călătorie în timpuri îndepărtate, în vremea lui Vlaicu Vodă – domnitorul Țării Românești între anii 1364 și 1377.
S-a deschis prima ediție a Târgului de carte în aer liber de la Arad "Open Book" 24 de edituri și distribuitori de carte din România participă la prima ediție a Târgului de carte în aer liber “Open Book” ce se desfășoară la Arad, în Piaţa Avram Iancu, între 6 şi 10  iunie.
Istorii regăsite - Expoziție Bogdan Mateiaș Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 09 iunie 2018, de la ora 16:00, la deschiderea expoziției ISTORII REGĂSITE semnată Bogdan Mateiaș și curatoriată de Marilena Preda Sânc. Expoziția, deschisă la parterul Palatului Brâncovenesc, poate fi vizitată în perioada 2 iunie - 5 iulie 2018.
Festivalul de muzică balcanică MUSEICORUM - ritmuri albaneze și arii românești Muzeul Municipiului București invită iubitorii de muzică balcanică de cameră să participe la concertele Festivalului de muzică balcanică Museicorum 2018 care se desfășoară la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul Theodor Aman. Festivalul care a debutat pe 31 mai îmbină muzica cu istoria, arta și arhitectura tradițională a Bucureștiului. Fiecare muzeu are muzica lui, întregul Festival MUSEICORIM 2018 are invitati artiști de prestigiu.
Recital de muzică sefardă și spaniolă cu Duo Iancu-Lobonț la Institutul Cervantes Duo-ul Iancu-Lobonț, format din Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, va susține joi 7 iunie, ora 18.00 un recital (la archlute) de muzică sefardă și spaniolă intitulat Mirava en el cielo y en la estreyeria la Institutul Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București.
Lansare de carte la Librăria Humanitas de la Cișmigiu: "În numele familiei" de Sarah Dunant, un incitant roman istoric ce explorează apogeul și declinul familiei Borgia Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 6 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea bestsellerului internațional În numele familiei de Sarah Dunant, un roman istoric incitant despre apogeul și declinul familiei Borgia. Cartea va fi prezentată de Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version