CULTURĂ
Topul vânzărilor Bookfest 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Julian Barnes - printre cei mai cumpăraţi autori La ediţia a XIII-a a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care s-a încheiat duminică la Romexpo, "Singura poveste", de Julian Barnes, a fost cea mai vândută carte la Nemira, "Ordinea de zi", de Éric Vuillard, câştigătoare a premiului Goncourt 2017, este în topul vânzărilor la Litera, "Un strop de eternitate", de Jacques Salome, a fost titlul cel mai căutat la Curtea Veche Publishing, iar la Humanitas - "Două mături stau de vorbă. Scene româneşti", de Radu Paraschivescu.
VIDEO INTERVIU Ion Gherasim: Corneliu Coposu nu a fost un politician visător, ci un vizionar. A prevăzut venirea comunismului, a făcut 17 ani de pușcărie, a prevăzut căderea regimului Ceaușescu și judecarea lui Ion Iliescu / Întoarcerea României spre normalitate Ion Gherasim este președintele Fundației Corneliu Coposu și nepotul lui Ilie Lazăr, cel mai tânăr semnatar al actului Unirii de la Alba Iulia. A fost prieten de familie și secretarul seniorului, a fost băgat împreună cu el în tab la televiziune, scuipat și amenințat cu moartea de găști de bătăuși ale FSN-ului. A plecat apoi la studii în Franța, dar a revenit. De ce? Pentru că asta a înșeles el trăind pe lângă Corneliu Coposu. A făcut 17 ani de detenție politică cruntă, soția îi moare la puțin timp după eliberare, o soră decedează de spaimă după atacul minerilor. Era insă omul care iubea intens viața, juca bridge și spunea bancuri ore întregi.
Zilele Culturii Sefarde la București Centrul de Studii Israeliene „Goldstein Goren“ și Centrul Comunitar Evreiesc din București, în parteneriat cu Centrul de Studii Ebraice al Universității din București, Institutul Cervantes, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Turciei în România și Federația Comunităților Evreiești din România organizează între 5-7 iunie 2018 cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Sefarde la București.
Hoţul de mărgăritare - în avanpremieră la Teatrul "Stela Popescu" O nouă formulă de a se apropia de publicul tânăr vine din partea Teatrului "Stela Popescu" prin spectacolul Hoţul de mărgăritare, prezentat în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie. Spectacolul va fi prezentat iniţial sub formă de repetiţie generală cu public în seara de 6 iunie, de la ora 20 şi va fi reluat ca avanpremieră în seara de 8 iunie, de la ora 20, la Sala mică a Palatului Copiilor. Premiera oficială a spectacolului va avea loc în deschiderea stagiunii de toamnă a Teatrului "Stela Popescu".
Lansare de carte pe Aerodromul Bănești: "Iacării acrobați - Povestea unui vis" de Alina Bâltâc Vineri, 1 iunie 2018, de la ora 17.00, pe Aerodromul Bănești Prahova, va avea loc un eveniment de lansare de carte mai putin obisnuit. O carte dedicata copiilor care spune una dintre cele mai frumoase povești despre împlinirea dorințelor: "Iacării acrobați - Povestea unui vis" de Alina Bâltâc. Volumul, aparut la editura Curtea Veche, este ilustrat de Yanna Zosmer. Evenimentul de lansare va fi urmat de un antrenament aviatic sustinut de cei trei piloți care compun echipa "Iacării Acrobați": Ioan Postolache (cap formaţie Iacării Acrobaţi), Dan Ştefănescu (aripă dreapta Iacării Acrobaţi), şi Dan Conderman (aripă stânga Iacării Acrobaţi).
Leo Hussain dirijează Enescu la Sala Radio În 2016, dirijorul britanic Leo Hussain debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu. Vineri, 1 iunie (ora 19.00), dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.
Radu Sergiu Ruba reprezintă România la Noaptea Literaturii Europene 2018 Anul acesta Noaptea Literaturii Europene (NLE) se va desfășura la Lisabona în data de 9 iunie, între orele 18.00 și 23.30, în nouă spații diferite din zona Bairro Alto. De-a lungul serii, începând cu ora 19.00, vor avea loc sesiuni de lectură din opera a 14 scriitori europeni, în interpretarea unora dintre autori și a 14 personalități portugheze. La cea de-a VI-a ediție a celei mai literare seri din Lisabona, vor participa autori din 6 țări: Cehia, Croația, Franța, Italia, România și Spania. Anul acesta, România va fi reprezentată de Radu Sergiu Ruba.
"Capra cu trei iezi" într-o abordare contemporană, în premieră, la Teatrul "Gong" din Sibiu Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" Sibiu prezintă luni, 4 iunie, de la ora 18:00, premiera spectacolului în limba germană "Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein" (trad. ro: O capră, un lup și trei iezi simpatici). Construit într-un decor din cuburi, ce își schimbă forma și utilitatea pe parcursul acțiunii, spectacolul "Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein" reinventează "Capra cu trei iezi" a lui Ion Creangă și o plasează într-un spațiu contemporan.
Joi, 31 mai, se decerneaza Premiului Iocan pentru proză scurtă Joi, 31 mai 2018, de la ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă.
Muzeul Municipiului Bucureşti, în premieră la BOOKFEST 2018 Muzeul Municipiului București marchează o premieră în activitatea sa și participă, în calitate de expozant, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care se desfăşoară în perioada 30 mai - 3 iunie, la Romexpo. Pentru Bookest 2018 oferta editorială a Muzeului Municipiului București cuprinde peste 35 de titluri ale publicaţiilor proprii, precum cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecţie sau de expoziţie.
Mogoşoaia ClasicFest 2018 se încheie cu recitalurile pianistei Eva Garet și acordeonistului Fernando Mihalache Ediția a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest se va încheia duminică, 3 iunie 2018, cu două recitaluri extrem de atractive. La ora 12 va începe recitalul copilului minune al pianisticii românești - Eva Garet, iar de la ora 13 va avea loc concertul semnal al Turneului “Muzica Palatelor României”, care se va desfășura în perioada 22 - 30 septembrie și care îl va avea protagonist pe acordeonistul Fernando Mihalache, anunta Asociatia Pro Valores.
Cristian Mandeal dirijeaza în deschiderea Festivalului Schumann de la Zwickau Orașul în care s-a născut Robert Schumann, în urmă cu mai bine de două secole, găzduiește între 31 mai și 10 iunie Festivalul Schumann, concertul inaugural urmând a fi dirijat de Cristian Mandeal, aflat la pupitrul Filarmonicii din Dortmund, oraș partener al festivalului. Evenimentul vine după un concert susținut recent la Dortmund, în aceeași formulă, și are în program Clara Schumann - Concertul pentru pian și orchestra și Robert Schumann - Concertul în la minor pentru pian și orchestră, solist Andreas Boyde, iar in partea a doua, Brahms - Simfonia I.
Spectacolul OTHELLO al Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte la Festivalul Internaţional de Teatru DREAM FACTORY - Ostrava, Cehia Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte participa la Festivalul Internaţional de Teatru Dream Factory Ostrava, cu spectacolul Othello, după William Shakespeare. Reprezentaţia va avea loc miercuri, 30 mai 2018, la Teatrul de Păpuşi din Ostrava.
Personalități de cinci stele deschid Bookfest 2018 În premieră, președintele Klaus Werner Iohannis va tăia panglica inaugurală a Salonului Internațional de Carte Bookfest, miercuri, 30 mai, de la ora 12. Ambasadorii Statelor Unite ale Americii, al Germaniei și al Israelului vor fi prezenți, alături de ministrul Culturii și de o mulțime de alți invitați, la deschiderea Bookfest. Cele mai interesante oferte, cele mai spectaculoase evenimente pentru copii și cele mai mari reduceri sunt doar la Bookfest 2018.
Analia Selis și ArgEnTango aduc tangoul tradițional Argentinian la Castelul Peles Sala de muzică a Castelului Peleș găzduiește sâmbătă 2 iunie 2018, de la ora 16, un eveniment sonor inedit: Analia Selis, împreună de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango: violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional.
1 iunie la Palatul Copiilor cu Teatrul "Stela Popescu" De ziua lor, 1 iunie, de la ora 10, cei mai mici spectatori se vor putea bucura de un spectacol cu intrarea liberă cu Lampio și grăuntele de lumină in interpretarea actorilor Teatrului "Stela Popescu". Spectacolul va avea loc în Sala mică a Palatului Copiilor.
Double Heads Matches - expozitie si film la Új Budapest Galéria Expoziția Double Heads Matches, o selecție de artă contemporană din patru colecții particulare din România, va fi vernisata duminică, 27 mai, ora 15.00 la Új Budapest Galéria. Artiustul Mircea Cantor va prezenta filmul Double Heads Matches (17 min.), o lucrare importantă ȋn opera sa artistică, din 2002, "o lucrare-nebunie", cum o numește el, realizată ȋn România la o fabrică din orașul Gherla, o fabrică care între timp s-a închis. "Chibriturile cu două capete sunt un fel de autoportret al meu - am plecat din România, am ajuns în Occident, situându-mă întotdeauna între două lumi." Mircea Cantor
Green Hours JAZZ Fest - X Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.
Cel mai mare edificiu de lemn din Europa, fostul orfelinat grec-ortodox Prinkipo, este în pericol să se prăbuşească Cea mai mare construcţie de lemn din Europa, fostul orfelinat grec-ortodox Prinkipo, este ameninţată să se prăbuşească după o jumătate de secol de când a fost abandonată. Construită la sfârşitul secolului al XIX-lea pe insula Büyükada din Istanbul, clădirea rezistă ca prin miracol, scrie AFP.
”Soldații. Poveste din Ferentari”, în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film LGBT de la Tel Aviv Pelicula „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic, după romanul omonim semnat de Adrian Schiop, va fi proiectat în competiţia oficială a TLV Fest - Festivalul Internaţional de Film LGBT, care va avea loc la Tel Aviv în perioada 31 mai - 9 iunie.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version