CULTURĂ
Humanitas Fiction: 'Fiica ceasornicarului', de Kate Morton, lansare miercuri, 6 martie Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 6 martie, ora 19.00, la lansarea romanului Fiica ceasornicarului de Kate Morton, bestseller internațional, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, o carte dramatică, plină de mister, care ne îndeamnă să refectăm asupra artei, iubirii și frumuseții, dar și asupra pierderii și a felului în care aceasta ne înfluențează destinul.
Expoziție comemorativă la TNB: Ștefan Bucătaru - "50 de ani de pictură" Expoziția comemorativă Ștefan Bucătaru - “50 de ani de pictură” care va putea fi vizitată între 7-31 martie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, reprezintă un frumos omagiu adus artistului de către fiul său.
"Poveste din Bucureștiul de odinioară" - concert cu tangouri, romanțe și piese de café-concert O incursiune muzicală prin lumea Bucureștilor de altădată, cu piese de café-concert, romanțe și tangouri, este ceea ce vă propune duminică, 10 martie (17.00), Orchestra de Muzică Populară Radio în concertul "Poveste din Bucureștiul de odinioară".
​PS Mihai Frățilă, Gabriel Liiceanu, Wilhelm Tauwinkl și Bogdan Tătaru-Cazaban despre 'Eros și agape. Prefaceri ale iubirii creștine' de Anders Nygren Marți, 12 martie, ora 19.00, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la prezentarea cărții „Eros și agape. Prefaceri ale iubirii creștine“ de Ander Nygren, o carte fundamentală cu largi ecouri și influențe în filozofia religiei și teologia secolului XX, apărută la Humanitas, în traducerea lui Wilhelm Tauwinkl.
Video Arheologii mexicani au descoperit o peșteră plină de ceramică maiașă Arheologii mexicani susțin că au descoperit o peșteră în ruinele maiașe de la Chichen Itza cu mai mult de 150 de vase ceramice în condiție perfectă, informează CBC.
“Apa si fotografía contemporana spaniola” Atelier sustinut de Clara Durán. Obiectivul acestor ateliere este acela de a face cunoscută cultura spaniolă recentă prin fotografia contemporană și intermediul unei incursiuni în opera a șase artiști consacrați. Criteriul acestei selecții pornește de la generația de artiști vizuali spanioli născuți în anii 50, iar tema artistică pe care o au în comun este apa. Acest subiect are o mare relevanță dacă luăm în considerare atât contextul în care acești artiști se găseau, precum și cel actual. Apa este o tematică foarte versatilă fiindcă oferă posibilități la nivel poetic, simbolic, ecologic și științific.
Spectacolul "Jack şi vrejul de fasole", după povestea scrisă de Joseph Jacobs, va avea premiera la Teatrul "Ion Creangă" Teatrul Ion Creangă, anunță premiera spectacolului „Jack şi vrejul de fasole” - o nouă producție adresată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Pus în scenă după bine-cunoscuta poveste scrisă de Joseph Jacobs, despre o lume în care creativitatea şi curajul reuşesc să transforme realitatea, spectacolul va avea premiera sâmbătă, 09 martie, orele 11:00 şi 18:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53).
Duelul viorilor - Stradivarius sau Guarneri? - colecţia de primăvară 2019 Turneul DUELUL VIORILOR revine în acest an pentru început cu „colecţia de primăvară”, într-o variantă ce va ajunge între 31 martie şi 3 aprilie la Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail ajungând astfel la a noua ediţie a turneului şi încadrând evoluţiile lor în această formulă, între concertele simfonice pe care le susţin pe scenele ţării de-a lungul întregului an.
Pianista Mădălina Pașol pe scena Ateneului Român Duminică 17 martie 2019, de la ora 19, pianista Mădălina Pașol, va urca pe scena Ateneului Român, aducând un omagiu de suflet celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon.
​Juriul a anuntat nominalizarile pentru Premiile Radio România Cultural 2019 Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment ajuns la cea de-a XIX-a ediție, va avea loc luni, 18 martie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon. Vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018. Juriul a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural.
Radu Paraschivescu în dialog cu Sever Voinescu despre 'Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși și consemnate de A. E. Hotchner' Marți, 5 martie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu puteti asista la o întâlnire între Radu Paraschivescu și Sever Voinescu. Ei vor vorbi despre tulburătoarea viață a lui Ernest Hemingway, despre evenimentele care i-au marcat existența dezvăluite prietenului său de încredere în ultima parte a vieții și redate în volumul Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși și consemnate de A. E. Hotchner, apărut recent la Humanitas, în traducerea lui Alexandru Macovescu.
Emilia Popescu si Marius Manole - Ambasadorii Campaniei Nationale "ARTISTII PENTRU ARTISTI" 2019 Pe 1 martie se da startul celei de-a 18 editii a Campaniei sociale „Artistii pentru artisti”, cu sprijinul indispensabil al institutiilor de teatru din Bucuresti si din tara. Prin aceasta campanie umanitara organizata de UNITER in luna martie si aprilie, se strang fonduri pentru artistii de orice varsta, din toata tara, care au probleme medicale si o sanatate precara.
Atelier de gastronomie: Pulpo a la gallega In data de 6 martie, de la ora 18:30, la Restaurant ALIOLI (Str. Popa Tatu, nr. 4) timp de doua ore, Instituto Cervantes și Restaurantul Alioli, organizeaza un atelier de gastronomie pe parcursul căruia care vom afla cum se pregătește unul dintre cele mai gustoase feluri spaniole: Pulpo a la gallega, caracatiță în stil galician.
Premiul Gopo pentru Intreaga Cariera decernat actritei Ileana Stana Ionescu Actrița Ileana Stana Ionescu va fi omagiată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc marți, 19 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Național din București și va fi transmis în direct pe Film Now, online pe premiilegopo.ro și înregistrat pe Digi 24.
Legendara comedie „Preșul” de Ion Băieșu, în pregătire la TNB La mai bine de 30 de ani de la marele succes pe care l-a avut cu spectacolul „Preșul”, regizorul Mircea Cornișteanu revine cu celebra comedie a lui Ion Băieșu, de data aceasta la Sala Studio a Teatrului Național din București, anunta instituția teatrală.
“Ascultă 5 minute de muzică clasică”, între 1-31 martie, în spații neconvenționale din întreaga țară Din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.
Noul Magic Naţional, din 2 martie, la Sala Mare a Naţionalului bucureştean Alături de actori îndrăgiţi ai Teatrului Național din București, rege al jazz-ului la acordeon, Emy Drăgoi revine pe scena mare într-un spectacol-concert ce a cucerit mii de spectatori, nu doar la Teatrul Naţional din Bucureşti, dar şi peste hotare, la festivaluri internaţionale de gen. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 2 martie, ora 20.00, la Sala Mare a TNB.
​Dirijorul Christian Badea revine pe scena Ateneului Român Maestrul Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, revine pe 28 februarie și 1 martie 2019 pe scena Ateneului Român. Solistă va fi tanăra violonistă Ioana Cristina Goicea.
Vernisaj expoziție la Palatul Suțu - Benzi desenate de Albin Stănescu Vineri, 1 martie 2019, de la ora 18.30, la Muzeul Municipiului București va avea loc vernisajul unei noi expoziții de bandă desenată, autor fiind pictorul și ilustratorul de carte Albin Stănescu. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bd I. C. Brătianu, nr. 2) și reprezintă o continuare a seriei dedicată maeștrilor benzii desenate românești.
​Realitatea văzută de sus: „Hărți imaginare”, de Lucian Muntean, expozitie dechisa la ICR Vernisajul proiectului expozițional „Hărți imaginare” al artistului Lucian Muntean va avea loc joi, 28 februarie, ora 18.30, în Sala Mare a Institutului Cultural Român. Expoziția prezintă lucrări selectate ale lui Lucian Muntean care fac parte din seria de picturi intitulată „Hărți imaginare” ce cuprinde 40 de lucrări în tehnica acril pe pânză.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2490 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version