CULTURĂ
Noutati editoriale Corint: ​O printesa americana. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle si Printul Harry de Leslie Carroll Editura Corint anunță apariția unui nou titlu în portofoliul său: O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry de Leslie Carroll. Editura are, de asemenea, în pregătire un alt volum despre monarhia britanică, ELISABETA a II-a, semnat de cunoscutul autor Jean des Cars.
O premieră în Festivalul Internațional "George Enescu": Festivalul Copiilor Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii - eveniment organizat in parteneriat cu Opera Comică pentru Copii din București. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end. Copiii, cu vârste între 3 și 12 ani, vor putea intra și ei, alături de adulți, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internațional organizat în România.
Prof. Viorel Barbu vorbeste despre Matematica și Arta, la Conferinţele TNB Ediţia de duminica, 24 martie, a Conferinţelor Teatrului Naţional il va avea ca invitat pe Prof. Viorel Barbu. Incepand cu ora 11.00, in Sala Atelier a TNB, prof. Viorel Barbu va susţine conferinţa cu tema "Matematica și Arta".
Festivalul Nowruz la Muzeul Satului Apropierea echinocțiului de primăvară - 21 martie - este prilej de sărbătoare la Muzeul Satului din București. Pe 17 martie 2019 sunteți așteptați la sărbătorirea Zilei Internaționale Nowruz, eveniment organizat de Ambasada Republicii Islamice Iran, Ambasada Republicii Kazakhstan și Ambasada Republicii Turkmenistan.
Alina Pavelescu publică un nou roman, Sindromul Stavroghin, în colecția Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas Sindromul Stavroghin, noul roman al Alinei Pavelescu publicat în colecția coordonată de Andreea Răsuceanu la Editura Humanitas, 821.135.1 - Scriitori români contemporani, va fi lansat marți, 19 martie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu. La evenimentul moderat de Andreea Răsuceanu sunt invitați: Alina Pavelescu, Radu Paraschivescu, Angelo Mitchievici. După lansare va avea loc o sesiune de autografe.
Analia Selis și "Tango Simfonic" la Sala Radio Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea Analia Selis, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului "Tango Simfonic", ce poartă titlul Milonga de mis amores. Cunoscuta solistă argentiniană propune o abordare autentică a tangoului și a valsurilor argentiene - aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce.
​Prezenţa României la Salonul Cărţii de la Paris sub sloganul "Anul României în Europa" România va fi prezentă la ediţia din acest an la Livre Paris/ Salonul Cărţii de la Paris, în perioada 15-18 martie 2019, cu o serie de evenimente organizate la standul Institutului Cultural Român. Sloganul sub care se vor desfăşura proiectele propuse de ICR este „2019 - L’année de la Roumanie en Europe / Anul României în Europa”.
Expoziţie Recorriendo Perú, de Ximena Heraud, la Bucureşti Joi, 21 martie, la ora 18.30, în sala de expoziții a Institutului Cervantes din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta, 38), va avea loc vernisajul expoziţiei individuale Recorriendo Perú , de Ximena Heraud, în prezența artistei.
Stagiunea "Eufonii" la MNLR - eveniment dedicat lui Alexandru Macedonski; concert Koszika şi lectură din opera scriitorului Solista Koszika şi chitaristul Szasz Csaba vor concerta, vineri, de la ora 19,00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, în cadrul stagiunii de jazz şi literatură "Eufonii la MNLR", la un eveniment prin care se vor marca 165 de ani de la naşterea scriitorului Alexandru Macedonski, anunță Agerpres.
Despre literatura si film - Istoricul Ian Buruma în dialog cu Cătălin Ștefănescu în librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas și One World România vă invită duminică, 17 martie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire specială cu istoricul și eseistul anglo-olandez Ian Buruma, considerat unul dintre cei mai importanți intelectuali europeni contemporani. Dialogul cu Cătălin Ștefănescu din librărie se va opri atât asupra subiectelor celor două cărți publicate până acum în limba română, cât și asupra pasiunii pentru cinematografie. Festivalul One World România va include o selecție de film documentar realizată de Ian Buruma care va participa, între 16 și 22 martie, la o serie de proiecții și dezbateri.
Lansarea romanului "Hemingway și cu mine" și întâlnire prin Skype cu scriitoarea Paula McLain - miercuri, 13 martie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 13 martie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Hemingway și cu mine de Paula McLain, o emoționantă reconstituire ficțională a iubirii dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare americană Martha Gellhorn. Paula McLain, binecunoscută publicului român datorită bestsellerului Soția din Paris, va participa prin Skype la acest eveniment.
Zoli Toth este ... Home Alone, la ARCUB ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, invită publicul bucureștean - și nu numai - la „Home Alone”, un one-man-show dinamic susținut de Zoli Toth, unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Concertul va avea loc la Sala Mare de la ARCUB, în data de 12 aprilie, ora 20:00.
„Literatura română: o odisee europeană“, tema prezenței românești la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2019 România participă pentru cea de-a 12 oară consecutiv la Târgul Internațional de Carte de la Londra, care va avea loc în perioada 12-14 martie 2019. Sloganul prezenței românești la cea de-a 48-a ediție a London Bookfair - unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei mondiale de carte - este „Literatura română: o odisee europeană“.
BOLERO-ul lui RAVEL la Sala Radio Celebrul Bolero semnat de RAVEL - una dintre lucrările care au captivat cel mai mult imaginația publicului de-a lungul timpului - va fi interpretat de Orchestra Națională Radio, vineri, 15 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea.
„Compromisul. O istorie politică și filozofică“ în dezbatere, cu Alin Fumurescu, Cătălin Avramescu, Sever Voinescu și Doru Căstăian, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Despre ediția în limba română a volumului „Compromisul. O istorie politică și filozofică“ de Alin Fumurescu - „Una dintre cele mai interesante cărți de teorie politică scrise în ultimii ani“ (Choice) - se va vorbi joi, 14 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vor participa la dezbatere Alin Fumurescu, Cătălin Avramescu, Sever Voinescu, Doru Căstăian.
​Concert de Blues cu Berti Barbera, la Sala Radio BIG BAND BIG TIME este titlul sub care Berti Barbera - o prezență specială pe scena muzicală din România - și Big Band-ul Radio prezintă o seară de blues, derulată joi, 14 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului și compozitorului Ionel Tudor.
INTERVIU Liviu Iancu, autorul cărții Xanax: Am vrut să fac din Xanax o armă împotriva plictiselii, dar e și o încercare de a vindeca de ipocrizie Liviu Iancu este jurnalist economic, a însoțit miniștri și a stat de vorbă cu miliardarii acesti țări. Acum, fără a se strădui prea tare să le ascundă identitea, Liviu Iancu îi expune necruțător, așa cum i-a perceput el: incompetenți, slugoi, despotici, bețivi, depravați sau oameni inteligenți, misterioși și plăcuți. ”Faptul că un ministru în călduri sau un șef de presă lingău ori un om de afaceri pasionat de bordeluri ntentează un proces autorului poate fi subiectul unei știri, iar orice știre înseamnă reclamă”, spune acesta. Cumpara cartea cu autograful autorului de pe GiftBooks.ro
Grigorescu, Luchian, Tonitza, martori la arestare Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel BucharestOperele celor mai cunoscuți pictori români se aflau în dimineața lui `64 pe pereții casei din strada Nicolae Iorga nr.47, când medicul Ioan Dumitrescu Popovici este arestat, condamnat și întemnițat de către regimul comunist.
Ana Pauker pusă pe afișul unui eveniment la muzeul din Vaslui. Ce spune directoarea muzeului: A fost o greșeală de editare. Nimeni nu face apologia comunismului sau a bolșevismului. Va trebui să trăim și cu faptul că Ana Pauker face parte din istoria țării Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare” din Vaslui a fost criticat intens pe Facebook fiindcă pe afișul ce mediatiza un simpozion despre femei celebre ale României a fost pusă și Ana Pauker, unul dintre cele mai sinistre personaje politice de după instalarea comunismului. ”A fost doar o greșeală de editare și n-aș vrea să fie judecată activitatea muzeului județean în mod nedrept numai pentru o greșeală”, a spus pentru HotNews.ro, Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Ștefan Cel Mare.
Elevii din sectorul 5 învață limba spaniolă la Instituto Cervantes Va avea loc azi ceremonia de înmânare a diplomelor DELE obținute de către elevii care au participat la Proiectul “Elevii din sectorul 5 învață limba spaniolă la Instituto Cervantes”. La eveniment vor fi prezenți Manuel Larrotcha Parada, ambasador al Regatului Spaniei în România și Republica Moldova; Daniel Florea, primarul Sectorului 5; și Rosa Moro de Andrés, directoarea Institutului Cervantes din București.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2490 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version