CULTURĂ
Lansare și dezbatere la Humanitas Cișmigiu: "Oamenii epocii fanariote" de Tudor Dinu, o fascinantă istorie vizuală a oamenilor din țările române în veacul al XVIII-lea Marți, 12 iunie, ora 19, sunteți așteptați  la Librăria Humanitas la Cișmigiu, la dezbaterea prilejuită de publicarea la Editura Humanitas a volumului Oamenii epocii fanariote. Chipuri din bisericile Țării Românești și Moldovei de Tudor Dinu, o fascinantă istorie vizuală a oamenilor din țările române în veacul al XVIII-lea și în primele două decenii ale secolului al XIX-lea. La eveniment vor vorbi, alături de autor, istoricul Georgeta Filitti, filologul și antropologul Cristina Bogdan, și Radu Gârmacea, redactor-șef al Editurii Humanitas.
Improvizație la Alma, de Eugène Ionesco - premiera 13 iunie, la TNB TNB în parteneriat cu UNATC vă prezintă o serie de spectacole realizate de studenți. Miercuri, 13 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mică a Teatrului Național, va avea loc prima reprezentație a spectacolului Improvizație la Alma de Eugène Ionesco, (Premiul pentru cel mai bun spectacol, Gala Absolvenților 2017).
Dakini Festival deschide în 3 săptămâni poarta marilor evenimente de la malul mării Dakini este primul festival care va deschide poarta, în aceasta vară, pentru marile evenimente de la malul Marii Negre. In perioada 27 iunie - 1 iulie, aproximativ 120 de artişti internaționali și români vor urca pe scenele: Live - Chill Stage, Psytrance Stage si Techno Stage - Telekom Electronic Beats pentru a menține cinci zile și cinci nopți atmosferă de evadare din ritmul vieții cotidiene.
Seară de vară cu JAZZ la Sala Radio Joi, 14 iunie (19.00), trompetistul Sebastian Burneci - solist al Big Band-ului Radio și unul dintre cei mai apreciați și mai activi muzicieni de jazz din România la ora actuală - vă invită la o seară specială de jazz dedicată celebrului trompetist canadian Maynard Ferguson (1928 – 2006). Prezentat alături de Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, evenimentul cu titlul „AS LOUD AS IT GETS” ("Cât de tare se poate") încheie stagiunea de jazz 2017 - 2018 de la Sala Radio.
Un tablou al fraţilor Le Nain a fost vândut la o licitaţie în apropiere de Tours contra sumei de 3,6 milioane de euro Un tablou semnat de fraţii Le Nain, descoperit în octombrie 2017 acasă la o septuagenară în Vendée, a fost vândut duminică contra sumei de 3,6 milioane de euro, taxe incluse, în timpul unei licitaţii organizate în apropiere de Tours, scrie AFP.
Vlaicu Vodă - o călătorie fascinantă în lumea satului românesc medieval Atmosfera satului românesc din epoca medievală este adusa în centrul capitalei. În zilele de 8, 9 și 10 iunie, între orele 10:30 - 18:00, Piața Constituției din București va fi locul unei altfel de întâlniri cu istoria, prin ateliere de meșteșuguri străvechi (olărit, sculptură în lemn, pictură pe scuturi, pielărie și țesătorie), dansuri și jocuri medievale, turnir și competiții între străjeri. Ca într-un decor de film, lumea rurală a secolului al XIV-lea este readusă la viață în cele mai mici detalii, iar pesonajele fascinante ale epocii le vor fi ghizi tuturor celor curioși să parcurgă o călătorie în timpuri îndepărtate, în vremea lui Vlaicu Vodă – domnitorul Țării Românești între anii 1364 și 1377.
S-a deschis prima ediție a Târgului de carte în aer liber de la Arad "Open Book" 24 de edituri și distribuitori de carte din România participă la prima ediție a Târgului de carte în aer liber “Open Book” ce se desfășoară la Arad, în Piaţa Avram Iancu, între 6 şi 10  iunie.
Istorii regăsite - Expoziție Bogdan Mateiaș Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 09 iunie 2018, de la ora 16:00, la deschiderea expoziției ISTORII REGĂSITE semnată Bogdan Mateiaș și curatoriată de Marilena Preda Sânc. Expoziția, deschisă la parterul Palatului Brâncovenesc, poate fi vizitată în perioada 2 iunie - 5 iulie 2018.
Festivalul de muzică balcanică MUSEICORUM - ritmuri albaneze și arii românești Muzeul Municipiului București invită iubitorii de muzică balcanică de cameră să participe la concertele Festivalului de muzică balcanică Museicorum 2018 care se desfășoară la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul Theodor Aman. Festivalul care a debutat pe 31 mai îmbină muzica cu istoria, arta și arhitectura tradițională a Bucureștiului. Fiecare muzeu are muzica lui, întregul Festival MUSEICORIM 2018 are invitati artiști de prestigiu.
Recital de muzică sefardă și spaniolă cu Duo Iancu-Lobonț la Institutul Cervantes Duo-ul Iancu-Lobonț, format din Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, va susține joi 7 iunie, ora 18.00 un recital (la archlute) de muzică sefardă și spaniolă intitulat Mirava en el cielo y en la estreyeria la Institutul Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București.
Lansare de carte la Librăria Humanitas de la Cișmigiu: "În numele familiei" de Sarah Dunant, un incitant roman istoric ce explorează apogeul și declinul familiei Borgia Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 6 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea bestsellerului internațional În numele familiei de Sarah Dunant, un roman istoric incitant despre apogeul și declinul familiei Borgia. Cartea va fi prezentată de Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist, Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro.
Cultura japoneză celebrată la Teatrul Național "I. L. Caragiale" prin două evenimente de excepție Teatrul Național "I.L.Caragiale" din Bucureşti va găzdui, în intervalul unei singure săptămâni din iunie 2018, două evenimente culturale de excepție, menite să familiarizeze publicul român cu două din cele mari tipuri de teatru tradițional japonez - KABUKI și NOH - prin intermediul unei expoziții și, respectiv, al unui spectacol de teatru. Expoziția de spampe japoneze va fi vernisată marți, 12 iunie 2018, la ora 18.30, în foaierele Sălii Studio a TNB, iar marți, 19 iunie 2018, ora 19.30, va fi prezentat KOKAJI/FIERARUL, un spectacol de teatru NOH în interpretarea companiei Yamamoto Noh Theatre.
Turneul Flautul fermecat - "Twenty Shades of Music" ajunge la Bucureşti Intre 3 și 5 iunie, în cadrul unei noi ediţii a turneului Flautul fermecat, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va ajunge la Bucureşti, unde va susţine un recital împreună cu chitaristul Costin Soare, cu un program intitulat "Twenty Shades of Music". Punctul culminant al turneului Flautul Fermecat 2018 îl reprezintă întâlnirea cu publicul din București de joi, 7 iunie, ora 19.00, de la Sala Teatrelli din Capitală.
Dirijorul Christian Badea şi câștigătorul Concursului Ceaikovski 2015, violoncelistul Andrei Ioniţă, revin la Filarmonica "George Enescu" Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.
Concert Mendelsson, la Sala Radio Vineri, 8 iunie (19.00), Orchestra Naţională Radio vă propune la Sala Radio un concert conceput în jurul numelui celebrului compozitor german Felix Mendelsson, considerat adesea un Mozart al romantismului, prin numeroasele sale creații care au marcat sec. XIX.
Peste 100 de sculpturi expuse din 16 iunie, la Castelul Cantacuzino din Bușteni Peste 100 de sculpturi, unele de peste 6 metri înălțime, realizate din aproximativ 80 de tone de material, vor fi prezentate începând din 16 iunie, la Castelul Cantacuzino, în expoziția "100 de ani România. 100 de sculpturi. 100 de zile", un eveniment dedicat aniversării Centenarului. Expoziția, care se va încheia pe 24 septembrie, aduce în atenția iubitorilor de artă peste 100 de sculpturi realizate de unii dintre cei mai apreciați artiști. Astfel, vor fi expuse, printre altele, sculpturi realizate de Peter Jecza, George Apostu, Liviu Mocan, Darius Hulea, Eugen Petri, Vasile Călin Filip, Gyury Csaba și Nicolae Fleissig. Vizitatorii vor putea vedea lucrări realizate din andezit, lemn, metal, marmură, bronz, piatră, ciment, granit, sticlă, oțel și alamă.
Expozitie: Maia Ştefana Oprea - Locus neminis II Marţi, 5 iunie, de la ora 19, galeria AnnArt invită iubitorii de artă la vernisajul expoziției Locus neminis II: seria de pictură şi instalaţie la care Maia Ştefana Oprea lucrează din 2017. Gândită și realizată cu participarea curatorială a Ralucăi Băloiu, expoziţia este a doua personală a artistei la AnnArt, după Stivuire care a avut loc în 2016. În deschiderea expoziţiei va vorbi Ion Bogdan Lefter.
Vernisaj: Salonul de Bandă Desenată "Povești din București în Benzi Desenate" Miercuri, 6 iunie 2018, ora 19:00, Muzeul Municipiului București vă invită să participați la vernisajul Salonului de Bandă Desenată "Povești din București în Benzi Desenate", la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151). Salonul BD "Povești din București în Benzi Desenate" împlinește anul acesta 5 ani. La editia aniversara, artiştii de bandă desenată au fost invitați să participe cu pagini BD care conțin imagini, personaje, întâmplări din București, povești reale sau dintr-un univers imaginar.
Cartea "Mandarina" de Răzvan Petrescu este câștigătoarea primei ediții a Premiului Iocan pentru proză scurtă Joi, 30 mai, la Apollo111 Teatrul s-a desfășurat prima ediție a Premiului Iocan pentru proză scurtă. Dintre cele cinci cărți nominalizate, juriul compus din Ana Ularu, Marius Chivu, Dan Pleșa, Florin Iaru și Cristian Teodorescu, a decis că cea mai bună carte de proză scurtă apărută anul trecut este "Mandarina" de Răzvan Petrescu, apărută la Editura Curtea Veche​.
Premiile pentru poezie Nora Iuga Sunt invitați să se înscrie elevii de liceu care scriu în limba română, indiferent dacă trăiesc în țară sau în diasporă. Cei interesați să participe la concurs vor trimite un singur fișier conținând minimum 10 poezii și un scurt CV pe e-mail directia9@yahoo.com.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version