CULTURĂ
​Micul prinț, spectacole in luna mai la Palatul Copiilor Micul prinț în versiunea scenică propusă în această primăvară de Teatrul "Stela Popescu", o producţie foarte iubită de elevii bucureşteni, va mai putea fi vizionata in luna mai vineri, 18 mai de la ora 10, duminică, 20 mai de la ora 11, miercuri, 23 mai de la ora 10 şi joi, 24 mai de la ora 10, pe scena Sălii mici a Palatului copiilor.
O sculptură unică din bronz a lui Constantin Brâncuşi, adjudecată pentru preţul-record de 71 de milioane de dolari „La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)", o sculptură unică din bronz lustruit, realizată de Constantin Brâncuşi la Paris în 1932, a fost adjudecată pentru preţul-record de 71 de milioane de dolari, la o licitaţie care a fost organizată marţi de casa Chirstie's New York, relatează News.ro.
Scriitorul american Tom Wolfe, figură a "noului jurnalism", a murit la vârsta de 88 de ani Scriitorul american Tom Wolfe, autor al best-seller-ului "The Bonfire of the Vanities" şi figură a "noului jurnalism", a murit luni la New York, la vârsta de 88 de ani, a confirmat marţi editura care îl reprezintă, citată de AFP.
Lucrari clasice romanesti în versiunea pentru două chitare, la Palatul Mogoșoaia Un nou eveniment din cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia va avea loc duminica 20 mai de la ora 12. Lucrări românești foarte cunoscute vor fi interpretate de cel mai valoros duo chitaristic actual din țara noastră: Duo Kitharsis. Formația alcătuită din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan va interpreta opusuri imaginate de: Ciprian PORUMBESCU, Carol MIKULI, Cătălin ȘTEFĂNESCU-PĂTRAȘCU, Iosif IVANOVICI,  Bela BARTOK și Sabin DRĂGOI, lucrări care vor putea fi ascultate pentru prima dată în versiunea pentru două chitare.
Concert extraordinar Beethoven, la Ateneul Roman Filarmonica "George Enescu" anunță un concert extraordinar Beethoven în care Orchestra simfonică a instituției îl va avea la pupitrul dirijoral pe Elio Boncompagni și ca solist pe pianistul Matei Varga. În seara zilei de joi va fi lansat și volumul Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii de muzicologul italian Paolo Isotta care va fi disponibil pentru autografe și vineri, după concert.
Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București De Noaptea Muzeelor, Muzeul Municipiului București (MMB) a pregătit un program extrem de variat, cu spectacole de teatru, statui vivante, concerte, observații astronomice dacă cerul este senin și reconstituiri istorice, organizate la muzeele și casele memoriale ale MMB, în funcție de specificul acestora. Toți cei interesați sunt invitați să descopere expozițiile gazduite de Muzeul Municipiului Bucuresti într-un mod inedit, făcând o plimbare nocturnă prin istoria, cultura și arta Bucureștiului. Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00, se arata in comunicatul institutiei muzeale.
În sezonul cald, TNB deschide noul său AMFITEATRU, pe acoperișul Sălii Mari Stagiunea estivală aduce în peisajul Capitalei un nou spațiu de joc în aer liber, care va purta denumirea AMFITEATRU, situat pe acoperișul Teatrului Național "I.L.Caragiale", la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei care oferă o panorama unică a centrului Bucureștiului.
În curând în librării: Tatiana Niculescu, „Ei mă consideră făcător de minuni“. Viața lui Arsenie Boca Arsenie Boca. Cine este acest om care dă sens şi speranţă atâtor vieți deznădăjduite? Este cultul lui o vastă operaţiune de marketing religios, şi-atât? Are viaţa lui datele recognoscibile ale vieţilor de sfinţi ai creştinătăţii? – TATIANA NICULESCU
Nud pictat de Modigliani, vândut pentru 157 mil. dolari Un tablou al pictorului italian Amedeo Modigliani a fost adjudecat luni pentru suma de 157,2 de milioane de dolari în cadrul unei vânzări organizate de Sotheby's, devenind astfel cea mai scumpă pictură vândută vreodată la această casă de licitaţii, transmtie Agerpres.
O sculptura de Brâncuşi, licitată marți la Christie's. "La Jeune fille sophistiquée” este estimată la peste 70 mil. dolari "La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)", o sculptură unică din bronz lustruit, realizată de Constantin Brâncuşi la Paris în 1932, va fi licitată marţi, la Chirstie's New York, în cadrul sesiunii "Evening Sale of Impressionist and Modern Art", transmite news.ro.
​FOTOGALERIE 70 de ani de la arestările masive din 1948 Anul acesta se împlinesc 70 ANI de la CEL MAI MARE VAL DE ARESTĂRI POLITICE din istoria României (14 mai 1948). În baza Legii 127/2017, 14 mai a fost instituită ca "zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste". Simbolic, comemorarea a avut loc in fața statuii lui Iuliu Maniu, a balconului de unde Ceaușescu și-a ținut ultimul discurs și lângă fostul sediu al Securității în beciurile căruia au fost torturați sute de tineri, atât în 1948 și in anii ce au urmat, dar și în zilele fierbinți ale Revoluției din 1989.Corneliu Coposu: „Nu am nicio ranchiuna...  Consider ca oamenii care au ajuns sa se degradeze pana la a chinui pe semenul lui fara niciun fel de justificare si-au pierdut calitatea de om... Trebuie iertati. Ca talharul de pe Cruce”
António Lobo Antunes vine la București la lansarea romanului "Pe râurile ce duc..." Editura Humanitas Fiction vă invită marți, 15 mai, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, prilejuită de lansarea romanului "Pe râurile ce duc...", recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia "Raftul Denisei", coordonată de Denisa Comănescu. "Eu caut să transform arta romanului, povestea e mai puțin importantă, e numai un vehicul de care mă folosesc, ceea ce contează e să transform această artă, și există o mie de căi de a o face, însă fiecare trebuie să o găsească pe a sa proprie. Pe mine intriga nu mă interesează, nu vreau să mi se citească, vreau să mi se trăiască roman-ul.", spune António Lobo Antunes.
Minunata lume nouă, în premieră, la Teatrul EXCELSIOR Teatrul EXCELSIOR prezintă, în premieră, miercuri 16 și joi 17 mai 2018, de la ora 19:00, spectacolul Minunata lume nouă, o adaptare a romanului omonim al lui Aldous Huxley, în versiunea regizorală semnată de Catinca Drăgănescu. Spectacolul Minunata lume nouă reprezintă un semnal de alarmă necesar, datorită mesajului pe care îl transmite publicului de astăzi: trăim deja o parte din ceea ce, acum mai puțin de un secol, părea un scenariu sumbru și improbabil, iar „viitorul apropiat” a devenit un concept iluzoriu, o repetată înșiruire de borne pe drumul spre Inevitabil.
Un american la Paris, Rhapsody in Blue și Ucenicul vrăjitor – partituri din celebre pelicule americane, pe scena Sălii Radio Sub bagheta dirijorului de origine italiană David CRESCENZI, Orchestra Națională Radio propune publicului un concert cu un program special, construit în jurul a trei partituri ce au marcat istoria cinematografiei americane: cele două compoziții semnate de George Gershwin - "Un american la Paris" și "Rhapsody in Blue" precum și "Ucenicul vrăjitor", lucrare ce poartă semnătura compozitorului francez Paul Dukas. Concertul va avea loc vineri, 18 mai, incepand cu ora 19.00, la Sala Radio.
"GIGI CᾸCIULEANU - OmulDans" lansat joi, la Teatrul Național "I.L. Caragiale" Bucureşti Volumul "GIGI CᾸCIULEANU - OmulDans", semnat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu și publicat de Editura Institutului Cultural Român, în colaborare cu Editura Nemira, va fi lansat joi, 17 mai, ora 18.00, la Sala Media a Teatrului Național "I.L. Caragiale" Bucureşti. Cartea-album "GIGI CᾸCIULEANU – OmulDans" provoacă emoţie, fiind realizată în condiţii grafice excepţionale de Bogdan Căpîlnean, în trei versiuni - română, franceză, engleză. "Mărturii, gânduri, confesiuni, poeme, desene dezvăluie o faţă tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeaşi graţie ca pe scenă, compunând un chip cioplit din frânturi de viaţă, din frânturi de corp, din zdrenţe de vis, din picături de hău".
​Lansare de carte Humanitas: Mihai Eminescu, Publicistică literară Sunteti așteptati miercuri, 16 mai, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Mihai Eminescu, Publicistică literară. Convorbiri literare, Curierul de Iași, Timpul, Fântâna Blanduziei, cu note și prefață semnate de Cătălin Cioabă și Ioan Milică. La eveniment vor participa Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu, Ioan Milică și Cătălin Cioabă.
Regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă la Spitalul Elias din Capitală Regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, a fost internat, duminică seară, pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală, fiind într-o stare gravă, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Silvius Negoiţă.
​VIDEO INTERVIU cu Varujan Vosganian: ”Cartea șoaptelor” și ”Copiii războiului”, două cărți reper despre învinșii secolului trecut Adevărata istorie, cea care merită să fie povestită, e aceea care, oricând, dacă ar fi destui s-o povestească şi alţii s-o ţină minte, s-ar putea transforma în legendă, adică povestea cea mai puţin exactă cu putinţă. ”Cartea șoaptelor” vorbește despre suferință unui popor greu încercat, cel armean, dar este în primul rând o biografie a secolului XX. Găsim pagini emoționante unde suferința, nostalgia, răzbunarea și iertarea se împletesc într-unul din cele mai dense romane de după 1989.
Astazi, 10 mai, lansare. Dinții ascuțiți ai binelui de Bogdan Răileanu, un nou roman în colecția „Scriitori români contemporani“ a Editurii Humanitas Astazi, joi, 10 mai, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, sunteti invitati la lansarea romanului Dinții ascuțiți ai binelui de Bogdan Răileanu, recent apărut în colecția „Scriitori români contemporani“ a Editurii Humanitas, coordonată de Andreea Răsuceanu. La eveniment vor vorbi, alături de autor, criticul literar Angelo Mitchievici, jurnalista Luiza Vasiliu și Andreea Răsuceanu.
Lansarea volumului "Cei trei regi" de A Cheng și demonstrație de șah chinezesc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction invită publicul miercuri, 9 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea volumului "Cei trei regi" al scriitorului chinez A Cheng, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu. Nuvelele din Cei trei regi se petrec în zone diferite, cu personaje distincte, dar în toate trecutul se întâlnește cu prezentul, magia se îmbină cu realitatea. Adevărate parabole, Regele Șahului, Regele Copacilor și Regele Copiilor vorbesc despre prietenie, cinste, rezistență morală și ni-l fac cunoscut, pentru prima dată în limba română, pe unul dintre cei mai originali scriitori contemporani chinezi, A Cheng.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version