CULTURĂ
Musicalul "MAMMA MIA!” se întoarce pe scena Sălii Palatului pe 22 și 23 septembrie Musicalul „MAMMA MIA!” se întoarce din această toamnă la Sala Palatului, pe 22 și 23 septembrie. După cele 6 spectacole din București, Cluj și Alba Iulia, la care au participat peste 21.000 de oameni, „MAMMA MIA!” revine cu îndrăgitele personaje interpretate de Loredana Groza, Mirela Vaida (Donna), Ana Munteanu, Bianca Purcărea (Sophie), Aurelian Temișan, Cornel Ilie, Ciprian Teodorescu (Sam), Horia Brenciu, Ernest Fazekas (Harry), Adrian Nour (Bill), Ioana Sihota (Jazzy Jo) și Anca Țurcașiu (Tanya), Ecaterina Ladin, Anca Sigartău (Rosie), Silviu Mircescu, Sebastian Seredinschi (Sky), Cristina Danu (Ali).
În septembrie începe a treia sesiune de jazz la ARCUB - Primul concert: Cristian Soleanu Sextet - "I Remember Johnny" Colaborări de jazz în premieră, lansări discografice și nume internaționale pot fi ascultate live din toamnă la ARCUB, în cadrul Artist in Residence, anunță noul curator al stagiunii, saxofonistul Cristian Soleanu. În concertul de deschidere a stagiunii, din 13 septembrie, curatorul Cristian Soleanu aduce un omagiu celebrului Johnny Răducanu alături de alți cinci jazzmani din România.
Expozitie Elite Art Gallery: Pictori de azi la Balcic 2018 Pictori de azi la Balcic 2018 reinterpretează elementele definitorii ale Orașului Alb. În perioada 27 August – 28 Septembrie 2018, Elite Art Gallery deschide o nouă expoziție dedicată taberei „Pictori de azi la Balcic”, proiect care se desfășoară sub egida Elite încă din 2003. Expoziția este curatoriată de Carla Schoppel și reunește lucrările artiștilor Gabriel Bălașa, IRLO, Liviu Coman și Otilia Cadar, participanții taberei din acest an.
Stradivarius Music Nights By the Castle, ediția a doua intre 26 și 28 august A doua ediție a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle (Castelul huniazilor, Hunedoara) va avea loc între 26 și 28 august 2018. Festivalul îi are ca invitați permanenti pe Razvan Stoica, alături de vioara Stradivarius „The Queen”, Andreea Stoica, pianista, și orchestra de cameră Kamerata Stradivarius.
Micro-stagiune de evenimente pe acoperișul TNB! Teatrul Național ”I.L.Caragiale” anunță deschiderea unei micro-stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber, în cel mai nou spațiu de joc, în sala AMFITEATRU situată pe acoperiș, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei ce oferă o panoramă unică a centrului Bucureștiului.
România la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF 2018) În perioada 22-26 august 2018 se va desfăşura cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF 2018), eveniment la care România participă cu stand propriu si un program de evenimente conceput şi realizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Cărţii şi Institutul Cultural Român din Beijing. Aceasta este cea de-a patra prezenţă consecutivă în care Institutul Cultural Român îsi propune sa promoveze literatura română în capitala Chinei prin stabilizarea parteneriatelor culturale aflate în derulare şi dezvoltarea de noi colaborări între profesioniștii români ai cărții şi cei chinezi.
​Armonii poetice la Palatul Mogoșoaia Sâmbătă 25 august, debutează la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia ediția a III-a a Festivalului “Armonii poetice”, un nou regal de poezie și muzică pe care nu trebuie să-l ratați.
​"Concerto Azzurro" cu Stefano Bollani, la Ateneul Român Compozitorul și pianistul italian Stefano Bollani va susține pe 27 august 2018, la invitația Institutului Cultural Român, "Concerto Azzurro" la Ateneul Român. Luni, 27 august, de la ora 20.00, pe scena Sălii mari a Ateneului Român, artistul italian va interpreta, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Iosif Ion Prunner, propria sa compoziție,  „Concerto Azzurro“ pentru pian și orchestră, iar în a doua parte a serii, „Improvizații“ la pian solo și „Rhapsody in Blue“ de George Gershwin.
Scriitorul care parcurge stepele Mongoliei pentru a dărui cărți Jamba Dashdondog călătorește de 25 de ani în cele mai îndepărtate locuri din Mongolia pentru a citi copiilor nomazi. În cazul în care mașina nu se poate mișca mai departe, în deșertul Gobi, acest scriitor și traducător de cărți pentru copii își transportă biblioteca ambulantă pe spatele unei cămile, potrivit Le Monde.
A murit V. S. Naipaul, laureat al premiului Nobel Scriitorul V. S. Naipaul, laureat al premiului Nobel pentru literatură pe 2001, celebru pentru cărțile sale despre traumele schimbărilor postcolonialismului, a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, a anunțat soția acestuia, lady Nadira Naipaul, potrivit Guardian, citat de Mediafax.
O nuvelă a lui Ernest Hemingway, publicată după aproape 60 de ani de la moartea sa O povestire scurtă a laureatului american cu Premiul Nobel pentru Literatură Ernest Hemingway, intitulată 'A Room on the Garden Side', a fost publicată în ultimul număr al revistei The Strand Magazine după aproape 60 de la moartea scriitorului, în 1961, relatează miercuri EFE, citată de Agerpres.
Cea mai scumpă pictură din lume- Salvador Mundi, operă atribuită lui Leonardo da Vinci - ar putea fi creația lui Bernardino Luini, susține un cercetător în istoria artei de la Oxford  Istoric al artei specializat în opera lui da Vinci, Matthew Landrus susține că pictura cumpărată anul trecut la prețul record de 450,3 milioane de dolari, Salvador Mundi, este în mare parte opera lui Bernardino Luini, un ucenic în atelierele italiene renascentiste. Landrus crede că doar 20-30% din pictură i se poate atribui lui Leonardo da Vinci, scrie CNN.
Expoziția de cahle pictate transilvănene din Viscri Asociația Cuimbold aduce la Viscri, în premieră, o selecție de cahle pictate transilvănene din arhiva fabricii Teracota Mediaș. Vernisajul va avea loc luni, 6 august, la Viscri 32, iar expoziția poate fi vizitată până în luna septembrie, de miercuri până duminică în intervalul 13:00 – 20:00. Accesul este liber.
​Orchestra Română de Tineret în patru festivaluri internaționale la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco, între 7 și 12 august Patru festivaluri internaționale în mai puțin de o săptămână reprezintă un adevărat record pentru Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal, care se va concretiza în patru concerte programate între 7 și 12 august, la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco.
Începe micro-stagiunea stArtAct: Unteatru găzduiește producțiile absolvenților UNATC Dacă e marți, e teatru tânăr la Unteatru, în august și septembrie. stArtAct este cea mai nouă mișcare de teatru tânăr, inițiată de proaspeții creatori de teatru absolvenți UNATC 2018 - regizori, scenografi și actori - reunită în jurul unui crez comun, acela că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generație. stArtAct vă invită în perioada 7 august - 11 septembrie 2018, în fiecare marți (dar și într-o joi) la micro-stagiunea stArtAct @ Unteatru, găzduită de Unteatru, ce aduce povești ale timpului prezent, cu entuziasmul, credința și dăruirea începutului de drum.
Simona Bucur: Poate cu tableta determinăm și copiii care nu frecventează școala să vină la școală Omul sfințește locul. Un proverb vechi, care ajută comunitatea din Racovița, județul Sibiu, să rămână actuală. Școala este una dintre principalele instituții care atrage finanțări și proiecte de dezvoltare comunitară.
Expoziție-studio: Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești ​Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești, miercuri, 1 august, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 31 august 2018.
Sute de personalități cer anularea prevederilor unei ordonanțe de urgență prin care angajați ai Ministerului Culturii sunt incluși în comisiile de evaluare pentru proiecte culturale și proiecte cinematografice Aproape 300 de regizori, actori, producători, scenariști, scriitori și artiști vizuali solicită printr-o petiție coaliției de guvernare să anuleze prevederile ordonanței de urgență care vizează concursurile de proiecte culturale și proiecte cinematografice. Printre semnatarii petiției "Stop politizării culturii" se numără Nae Caranfil, Radu Jude, Stere Gulea, Alexandru Solomon, Călin Netzer, Corneliu Porumboiu, Marian Crișan, Radu Muntean, Tudor Giurgiu, Cătălin Mitulescu, Paul Negoescu, Alexander Nanau, Ada Solomon, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Ana Ularu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Vlad Massaci, Vivi Drăgan Vasile și fostul ministru al Culturii, Corina Șuteu.
Asaf Avidan, Yasmin Levy și Transglobal Underground urcă pe scena Balkanik Festival Balkanik Festival se întoarce pentru cea de-a VIII-a ediție, între 7 și 9 septembrie, la Gara Regală Băneasa și Youniverse Summer Club. Pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca, la începutul toamnei, artiști ca Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera și mulți alții, care urmează să fie anunțați în luna august.
UNAgaleria: Iosif Kiraly - 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU Luni, 30 iulie, de la ora 19:00, sunteți invitați la UNAgaleria să vedeți, auziți și simțiți instalația sonoră 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU, un eveniment adiacent expoziției Uși Închise, Plicuri Deschise. Iosif Király – Lucrări timpurii, 1975 – 2000 (curator Ruxandra Demetrescu), de la MNAC.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version