CULTURĂ
Teatrul Ţăndărică anunţă un nou festival de animaţie dedicat tinerilor, adulţilor şi profesioniştilor independenţi Teatrul Țăndărică dă startul unui nou festival de animație dedicat tinerilor, adulților și profesioniștilor independenți din domeniul teatrului de animație, SALT - ediția I, locul de întâlnire al proiectelor câștigătoare din cadrul concursului anual cu același nume.
Jazz la Sala Radio: Remember Peter Herbolzheimer Joi, 31 ianuarie, de la ora 19.00, BIG BAND-ul RADIO prezintă la Sala Radio primul concert de JAZZ din 2019: Remember Peter Herbolzheimer, un eveniment dedicat memoriei apreciatului muzician de jazz german (trombonist și dirijor de formație de jazz).
Spectacole de week-end la Teatrul „Stela Popescu” Două spectacole a căror premieră a fost realizată în prima parte a stagiunii de Teatrul „Stela Popescu” vor fi prezentate în acest week-end la Palatul Naţional al Copiilor după cum urmează : Hoțul de mărgăritare pe 25 ianuarie, ora 19,00, la Sala Mică și Dragostea celor trei portocale pe 27 ianuarie, ora 19,00, la Sala Mare.
Tânăra pianistă Sînziana Mircea în concert 100% Beethoven, la Sala Radio Tânăra pianistă SÎNZIANA MIRCEA (26 de ani), un ”fenomen” al scenelor internaționale, va cânta miercuri, 30 ianuarie (19.00), la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un concert 100% Beethoven. Concertul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri si va avea în program Uvertura Coriolan, Concertul pentru pian nr. 4 în Sol major și Simfonia a II-a.
Cristian Pîrvulescu vorbește despre România la porțile iliberalismului. Mai este posibilă democrația astăzi? Duminică 27 ianuarie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, invitatul Conferințelor Teatrului Național este Cristian Pîrvulescu. Conferința pe care o va susține cunoscutul politolog are ca tema "România la porțile iliberalismului. Mai este posibilă democrația astăzi?"
Gala de lansare a Președinției României la Consiliul UE cu expoziția lui Silviu Orazitzan și muzică cu violoncelistul Valentin Răduțiu Miercuri va avea loc la Berlin lansarea Președinției Românei la Consiliul UE cu o Gală a culturii române având ca protagoniști două nume de referință ale culturii române, din generații diferite: maestrului Silviu Oravitzan cu expoziția Lumină și jertfe și violoncelistul Valentin Răduțiu.
Bucharest Jazz Festival se va desfășura în perioada 1- 7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB Cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB, și îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.
“Armonii corale” la „Stagiunea de colecție” de la Biblioteca Națională Stagiunea de colecție de la Biblioteca Națională a României, vă invită la un nou spectacol eveniment, care va avea loc luni 28 ianuarie 2019, de la ora 17,30. Corul Canticum, dirijat de Răzvan Rădos, va interpreta bijuterii sonore din creația românească și internațională.
Dana Dumitrescu, managerul Teatrului din Constanța, va fi demisă după ce o parte dintre actori au acuzat-o de abuzuri Dana Dumitrescu, managerul Teatrului de Stat din Constanța, va fi demisă din funcție în urma unui control în cadrul instituției, dispus de președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu. Consiliul Județean a realizat acest control la Teatrul din Constanța după ce, în luna noiembrie, o parte dintre actorii teatrului au acuzat-o pe Dana Dumitrescu, într-o scrisoare deschisă, de abuzuri.
Nominalizările la premiile Oscar 2019 sunt anunțate astăzi la Los Angeles Nominalizările pentru cele 24 de categorii de premii care vor fi decernate la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar vor fi anunțate marţi, la Los Angeles, de Academia de film americană, informează Mediafax.
Dan Lungu, despre scandalul din jurul premiului ”Mihai Eminescu”: Să soliciți câștigătorului să returneze suma doar pentru că nu poate fi prezent la ceremonie este imoral și jenant Premiul "Mihai Eminescu" pe 2019 a fost acordat poetului de pe locul al doilea în voturile juriului, iar cei 7.500 de euro trimiși celui care câștigase inițial, fără să poată să ajungă la premiere, au fost ceruți înapoi de organizatori, care au spus că regulamentul cere prezența la ceremonie. ”Să soliciți câștigătorului, Constantin Abăluță, să returneze suma, doar pentru că laureatul nu poate fi prezent la ceremonie, este nu doar imoral și jenant, ci și de natură să decredibilizeze însuși premiul”, scrie senatorul și scriitorul Dan Lungu într-o scrisoare deschisă adresată primariei Botoșani
Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, solistă Anita Hartig va cânta pe 24 ianuarie pe scena Sălii Bozar din Bruxelles Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, solistă soprana Anita Hartig, revine pe afişele internaţionale cu un concert extraordinar programat pe data de 24 ianuarie, la celebra sală Bozar din Bruxelles, informează Tinerimea Română. Programul acestui concert cu o semnificaţie cu totul specială va debuta cu Imnul României şi Imnul Uniunii Europene. De-a lungul serii vor alterna piese celebre din repertoriul românesc şi internaţional
Trubadurul lui Verdi - în concert la Sala Radio În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în fața publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuție de excepție, vineri, 25 ianuarie (19.00) Orchestra Națională Radio prezintă celebra operă TRUBADURUL, ce poartă semnătura lui Verdi.
Vernisaj expozitie la Palatul Sutu: "Benzi desenate de Valentin Tănase" Muzeul Municipiului București vă invită să participați marți, 22 ianuarie 2019, la vernisajul expoziției „Benzi desenate de Valentin Tănase”. Evenimentul are loc la Palatul Şuțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), cu începere de la ora 18.00. Cunoscutul autor de benzi desenate, ilustrator, pictor și sculptor, maestrul Valentin Tănase ne invită la o expoziție de bandă desenată, o premieră pentru seria expozițiilor de autor propuse iubitorilor celei de-a 9-a arte de Muzeul Municipiului București.
Schneider și Schuster, o poveste despre viata si prietenie, la ARCUB Stagiunea teatrală curentă de la ARCUB, prezintă, în data de 27 ianuarie, începând cu ora 19:00, la Sala Mare din strada Lipscani 84-90, un spectacol emoționant, după textul lui Joshua Sobol, în regia lui Lucian Pavel: Schneider și Schuster. Din distribuție, fac parte doi actori aflați într-un punct înalt al maturității artistice și al forței creative, care își utilizează toate mijloacele artistice de care dispun: Mihai Călin și Richard Bovnoczki.
Premiul Eminescu pe 2019, acordat poetului care a ieșit pe locul doi Premiul "Mihai Eminescu" pe 2019 a fost acordat poetului de pe locul al doilea în voturile juriului, iar cei 7.500 de euro trimiși celui care câștigase inițial, fără să poată să ajungă la premiere, au fost ceruți înapoi de organizatori, care au spus că regulamentul cere prezența la ceremonie, potrivit Mediafax.
Serotonină de Michel Houellebecq, cartea-eveniment a acestei ierni in Franta, va fi publicată, în mai, în colecția „Raftul Denisei“ Apărut în Franța pe 4 ianuarie 2019, Serotonină, al șaptelea roman al scriitorului francez Michel Houellebecq, și-a confirmat statutul de cea mai așteptată carte a iernii și a devenit în scurt timp de la apariție un adevărat fenomen editorial, ocupând locul 1 în toate topurile de vânzări. Romanul va fi publicat în luna mai a acestui an în limba română, în colecția „Raftul Denisei“ a editurii Humanitas, în traducerea lui Daniel Nicolescu, informează editura.
Expoziția "România în acuarelă" găzduită la Teatrul Național București Marți 22 ianuarie 2019, la ora 19.00, va avea loc la Teatrul Național București prima expoziție naţională de pictură în acuarelă, din România. Evenimentul are loc în sala „Foaier Media” Aripa Intercontinental a Teatrului Național. Expoziția cuprinde lucrări semnate de peste 70 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori.
Muzeul Municipiului București lansează online o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei Muzeul Municipiului București va publica online, pe site-ul său www.muzeulbucurestiului.ro, o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei. In acest mod, instituția muzeală oferă un dar inedit comunității, transpunând conținut relevant despre toate expozițiile tematice și permanente, precum și despre istoria reședințelor muzeale, în filme documentare puse la dispoziția tuturor celor interesați.
Artmark: Licitația colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden Casa de licitație Artmark începe noul an cu o importantă colecție străină de artă românească, dar și cu cele mai incitante și surprinzătoare autografe ale unor personalități marcante care au făcut istorie. Licitația colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden va avea loc joi 31 Ianuarie 2019, ora 19:30.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version