CULTURĂ
Dezbatere pe marginea antologiei 16 prozatori de azi.lit cu scriitori, jurnaliști culturali și critici literari Antologia 16 prozatori de azi.lit, publicată la finalul anului trecut la Editura Humanitas, în colecția coordonată de Andreea Răsuceanu, 821.135.1 - Scriitori români contemporani, își propune să fie primul volum dintr-o serie care va face anual un survol al literaturii române actuale. Sâmbătă, 9 februarie, la ora 17.00 sunteți invitați în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o dezbatere pe marginea antologiei la care vor participa Adela Greceanu, Corina Sabău, Veronica D. Niculescu, Tatiana Țîbuleac (via Skype), Bogdan Răileanu, Cosmin Perța și Augustin Cupșa (via Skype), într-un dialog cu Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural, Cezar Gheorghe, critic literar, și Andreea Răsuceanu.
Musicalul "My Fair Lady" revine la București cu Horia Brenciu în rolul profesorului Higgins ara va readuce la București una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile, musicalul „My Fair Lady”, în cadrul unei serii de șase spectacole. De pe 21 până pe 24 martie, toți cei care vor dori să se bucure de povestea celebrei transformări prin care trece Eliza Doolittle, de la florăreasă la o adevărată lady, nu trebuie să rateze reprezentațiile de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.
Concert Brahms/ Elgar cu dirijorul Rumon Gamba la pupitrul Orchestrei Naționale Radio Dirijorul de origine britanică, RUMON GAMBA - care se bucură de o frumoasă carieră artistică europeană - a fost dirijor principal şi director muzical al NorrlandsOperan - Suedia, dirijor principal al Aalborg Symfoniorkester - Danemarca și dirijor principal şi director muzical al Iceland Symphony Orchestra - Islanda - este invitatul special al concertului susținut vineri, 8 februarie (19.00) de Orchestra Nationala Radio.
GALA HOP - Gala Tânărului Actor, ediția 2019, sub bagheta lui Gigi Căciuleanu Ediția a 22-a a Galei Tânărului Actor HOP va avea ca temă „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” şi se va desfăşura sub bagheta cunoscutului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu, informează UNITER. Director artistic, coregraf, pedagog şi „animator” de Teatru Coregrafic, Gigi Căciuleanu s-a format atât sub influenţa marei Doamne a dansului contemporan Miriam Răducanu, cât și dansând alături de stele ale dansului contemporan precum Murray Louis sau Pina Bausch.
Mendelssohn, P. Constantinescu și Musorgski aniversati prin sunet și culoare la Biblioteca Națională a României În continuarea celui de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României, publicul este invitat la o nouă serată eveniment având ca temă principală aniversarea celor trei mari compozitori și dialogul artelor, eveniment care va avea loc luni, 11 februarie 2019, de la ora 17,30 și va fi găzduit de Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22).
The remains of the feast - expoziție de bijuterie românească la Varșovia Miercuri, 6 februarie 2019, se deschide la Varșovia expoziția de bijuterie The remains of the feast, eveniment organizat de Institutul Cultural Român de la Varşovia și Ambasada României. Proiectul este rezultatul colaborării a douăzeci de designeri de bijuterie și reprezinta o alegorie în aur a societății consumeriste contemporane.
Lansare de carte: „Nimicul“ de Hanif Kureishi, satira unei elite artistice din Londra zilelor noastre, un joc de oglinzi care reflectă adevărul și minciuna dintr-un triunghi conjugal Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 6 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Nimicul de Hanif Kureishi, publicat în colecția în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Cristian Ionescu.
CNDB redeschide porțile Școlii performative pentru copii Școala performativă pentru copii continuă în acest an la Centrul Național al Dansului București (CNDB) cu trei module de dans contemporan, mișcare și educație artistică, programate între lunile februarie și iunie și adresate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Primul modul va începe pe 11 februarie, la ora 17.00, cu un eveniment de tip Open day, la care copiii (și părinții, în limita spațiului) vor avea ocazia să îi cunoască pe profesori și să se familiarizeze cu disciplinele din program.
Andrei Cornea vorbeste despre Era ignoranţei la Conferinţele TNB Duminică 10 februarie 2019, de la ora 11.00, vine la Conferinţele TNB, Andrei Cornea pentru a susţine conferinţa cu tema 'Era ignoranţei'. Conferinta va avea loc la Sala Mică a Teatrului National.
România participă la NOAPTEA IDEILOR De de trei ani, România participă la NOAPTEA IDEILOR, ale cărei cuvinte cheie sunt "libera circulație a ideilor". Joi, 31 ianuarie 2019, se vor organiza zece evenimente în patru orașe (Bucuresti, Cluj, Iași și Timișoara), pe tema „Faţă în faţă cu prezentul“, informeaza Institutul Francez din Bucuresti.
Dirijorul Horia Andreescu revine în 2019 pe scena Filarmonicii din Braşov Încă din prima lună a anului 2019, dirijorul Horia Andreescu revine la Braşov, cu un concert programat pe 31 ianuarie la Sala Patria, solist invitat fiind violoncelistul francez Frederic Audibert. Programul va cuprinde L. van Beethoven - Uvertura "Egmont" op. 84, E. Lalo - Concertul pentru violoncel și orchestră în re minor şi L. van Beethoven - Simfonia a V-a în do minor op. 67.
Thierry Wolton în dialog cu Gabriel Liiceanu și Ioan Stanomir despre volumul O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică Jurnalistul și scriitorul francez Thierry Wolton se va afla în România în perioada 31 ianuarie–5 februarie pentru dezbateri și întâlniri dedicate primului volum al trilogiei O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică. Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 17, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Thierry Wolton în dialog cu Gabriel Liiceanu și Ioan Stanomir despre volumul O istorie mondială a comunismului.
Lansarea romanului „Satul neamțului sau Jurnalul Fraților Schiller“ de Boualem Sansal, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 30 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Satul neamțului sau Jurnalul Fraților Schiller de Boualem Sansal, tradus în limba română de Bogdan Ghiu, recent apărut în colecția Raftul Denisei. Potrivit editurii, romanul Satul neamțului sau Jurnalul fraților Schiller de Boualem Sansal leagă într-un ritm halucinant, prin jurnalele alternate ale lui Rachel și Malrich Schiller, două epoci istorice și două regimuri politice: nazismul și islamismul fundamentalist, proiectându-le, ca avertisment, în viitor.
Virgil Niţulescu a câştigat procesul cu Ministerul Culturii şi a preluat conducerea Muzeului Ţăranului Român Virgil Niţulescu declarat miercuri pentru News.ro că a câştigat procesul cu Ministerul Culturii privind concursul pentru şefia Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi că de luni a preluat conducerea instituţiei. Potrivit news.ro, Niţulescu a explicat că şi-a preluat mandatul de cinci ani pe 28 ianuarie şi că în cel mult trei săptămâni va înainta Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale un raport privind situaţia muzeului.
Liiceanu: Neagu Djuvara a fost un cal de rasă vizibil; aristocratul de serviciu; ne-a redat verticalitatea privirii Filosoful Gabriel Liiceanu consideră că regretatul istoric Neagu Djuvara, asemenea Aniţei Nandriş, Doinei Cornea sau lui Constantin Noica, face parte dintr-o familie de personalităţi care, prin prezenţa lor fizică şi spirituală, ne-au redat verticalitatea privirii după deceniile de comunism, potrivit Agerpres.
Guadalajara, volumul de povestiri cu care debutează Iulian Popa, lansat în librăria Humanitas de la Cișmigiu Pasionații de literatură și cititorii de proză actuală sunt invitați joi, 31 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o discuție despre volumul de povestiri Guadalajara de Iulian Popa, publicat recent în colecția 821.135.1 Scriitori români contemporani, la Editura Humanitas. Cartea va fi prezentată de Iulian Popa, Luminița Corneanu, critic literar, Nona Rapotan, editor coordonator bookhub.ro, și de Andreea Răsuceanu, coordonatoarea colecției 821.135.1 Scriitori români contemporani.
Frumoasa din pădurea adormită - Spectacol de caravană în premieră la Gong Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 14 februarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”, o adaptare liberă după Frații Grimm.
Gabriel Croitoru și Răzvan Suma în Dublul concert de Brahms, la Sala Radio Prima zi a lunii februarie aduce un regal muzical pe scena Sălii Radio sustinut de Gabriel Croitoru - violonistul care cântă pe vioara lui Enescu - și violoncelistul Răzvan Suma. Cei doi muzicieni se întâlnesc vineri, 1 februarie (19.00) pe scena Sălii Radio pentru a interpreta - alături de Orchestra Nationala Radio - Dublul concert în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră, semnat de Brahms.
​Thierry Wolton, turneu de lansări și sesiuni de autografe la Timișoara, București și Cluj La invitația Editurii Humanitas și a Institutului Francez din Timișoara, cunoscutul jurnalist și scriitor francez Thierry Wolton se va afla în România în perioada 31 ianuarie–5 februarie pentru dezbateri și întâlniri dedicate primului volumul al trilogiei O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică, a cărui apariție în limba română reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale ultimelor luni.
Marile provocări ale lumii contemporane discutate la a doua ediție a conferințelor Despre lumea în care trăim A doua ediţie a seriei de conferinţe Despre lumea în care trăim, un festival de conferinţe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, susţinute de specialiști și oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 23–27 februarie 2019. Potrivit organizatorilor, invitați de la marile universități din Marea Britanie și Statele Unite, cunoscuți oameni de cultură români și partenerii lor de dialog vor discuta despre dereglări ale lumii contemporane și sinuciderea Europei, populism în epoca digitală, povestea științifică a creării universului și a vieții inteligente, cum arată cei 50 de ani de explorări spațiale și la ce ne putem aștepta mai departe, precum și multe alte teme de actualitate.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version