CULTURĂ
Cristian Mandeal si Stefan Cazacu
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Dirijorul Cristian Mandeal și violoncelistul Ștefan Cazacu, în concert extraordinar, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Dirijorul Cristian Mandeal, unul dintre cei mai mari dirijori români, și tânărul violoncelist Ștefan Cazacu, urcă pe scena Sălii Radio vineri, 22 februarie (19.00), alături de Orchestra Naţională Radio pentru a susţine un concert extraordinar cu un program ce reunește lucrări a 4 mari compozitori: Schubert, Ceaikovski, Dvořak și Brahms.
„Răzbunarea iertării“ de Eric-Emmanuel Schmitt
Foto: Humanitas
Lansare de carte miercuri, 20 februarie

"Răzbunarea iertării" de Eric-Emmanuel Schmitt : patru texte surprinzătoare și tot atâtea ipostaze ale volatilei relații dintre vinovăție și iertare

de D.S. HotNews.ro
Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 20 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea volumului de nuvele Răzbunarea iertării de Eric-Emmanuel Schmitt, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, în traducerea lui Laurențiu Malomfălean. Maestru al nuvelei - gen literar care i-a adus un Premiu Goncourt în 2010 - Eric-Emmanuel Schmitt le oferă cititorilor săi, cu acest nou volum, patru texte surprinzătoare și tot atâtea ipostaze ale volatilei relații dintre vinovăție și iertare.
M.C Donici: "Lângă Brâncuși. Expoziție de o oră”
Foto: Afis

M.C Donici: "Lângă Brâncuși. Expoziție de o oră”, marti 19 februarie, între orele 13 și 14

de ?D.S. HotNews.ro
Mihai - Corneliu Donici anunță expoziția inedita dedicată Zilei lui Brancuși. In stilul său neconvențional, expoziția, care va dura timp de o ora (fix!), vorbește despre lumea formelor brâncușiene si va avea loc marți, 19 februarie 2019, între orele 13 și 14, lângă bustul lui Brâncuși (Facultatea de Artă a Universităţii de Vest Timişoara ).
De Mărțișor, Târg... cu tâlc
Foto: Muzeul Satului

De Mărțișor... Târg cu tâlc, la Muzeul Satului din București

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 26 februarie - 8 martie 2019, de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00, la Târgul de Mărțișor, organizat cu ocazia venirii primăverii. Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici vor expune cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.
Jazz la Stagiunea de colectie
Foto: Afis

Sonorități jazzistice românești la Biblioteca Națională a României

de D.S. HotNews.ro
Cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție găzduit de Biblioteca Națională a României continuă. Pentru prima dată în actuala stagiune, publicul va fi invitat să se bucure de lumea sonoră fascinantă a armoniilor și improvizațiilor jazzistice. Evenimentul va avea loc luni, 25 februarie 2019, de la ora 17,30, iar protagoniști sunt vocalista Marta Popovici și trupa On the Fly.
Frica:Trump la Casa Albă, de Bob Woodward
Foto: Editura Litera

​Noutati la editura Litera: Frica:Trump la Casa Albă, de Bob Woodward

de D.S. HotNews.ro
Frica:Trump la Casa Albă, recent aparută în colecția de nonficțiune Kronika, la Editura Litera, reprezintă portretul cel mai intim al unui președinte american în funcție, așa cum doar celebrul jurnalist Bob Woodward îl poate realiza. Bob Woodward reușește în “Frica” să surprindă întreg spectrul elementelor care alcătuiesc profilul președinției lui Donald Trump, dezvăluind secvențe și detalii neștiute despre nenumărate situații de criză cu care Casa Albă s-a confruntat din pricina unui președinte impulsiv, nestatornic și profund incapabil să se ridice la nivelul cerințelor funcției sale.
Maria Teslaru
Foto: Facebook/ TNB.Ro

A murit actrița Maria Teslaru

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Teatrul Național I.L.Caragiale din București anunță că actrița Maria Teslaru a încetat din viață. Actrița avea 63 de ani. "De la „Trilogia antică” la „Burghezul gentilom”, fiecare spectacol în care a jucat din 1990 încoace pe scenele TNB va rămâne atins de talentul și de harul său", a transmis TNB pe Facebook.
Spectacolul 'Apolodor'
Foto: Teatrul Tandarica

Spectacolul "Apolodor" în avanpremieră la Teatrul Ţăndărică

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Povestea pinguinului "Apolodor", după un text de Gellu Naum, în regia Silviei Roman, va fi prezentată în avanpremieră pe 25 februarie, la Teatrul Ţăndărică, informează Agerpres. Spectacolul ilustrează povestea unui pinguin de la circ, căruia i se face dor de "fraţii săi din Labrador" şi porneşte în aventura vieţii lui spre casa natală.
Cartea România, te iubesc! - se lanseaza la Iasi
Foto: Humanitas

Lansarea cartii „România, te iubesc!“ la Iași, marți, 26 februarie, Aula BCU

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu și Cristian Leonte vor intra în dialog cu publicul din Iași despre cartea „România, te iubesc!“ apărută la Humanitas și reportajele care au stat la baza ei. Evenimentul de lansare de la Iasi va avea loc marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“.
Insomniacii
Foto: Afis spectacol

​Insomniacii, in premiera la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Trei vedete din celebrul sitcom românesc Las Fierbinți vin, în premieră, la Timișoara cu o comedie scrisă chiar de primul scenarist al acestui serial, Mimi Brănescu: Insomniacii. Cei trei insomniaci Leonid Doni, Gheorghe Ifrim și Marius Chivu vor juca spectacolul luni, 18 martie 2019, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.
Ecaterina Vrana Gora
Foto: Facebook/ Ecaterina Vrana

Anunț umanitar: Pictoriţa Ecaterina Vrana Gora are nevoie de masă trombocitară pentru a trăi

de Redacția HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Pictoriţa Ecaterina Vrana Gora este internată la Spitalul Colţea și se află într-o situaţie critică: artista are nevoie de masă trombocitară pentru a supravieţui. Apropiații fac apel către donatorii de sânge pentru a o ajuta.
Pandantiv Bufnita
Foto: artmark.ro

Licitația de Mărțișor la Artmark: Bijuterii și Artă Decorativă

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Primavara este ademenita de Artmark cu o licitatie de Martisor. O excepțională selecție de bijuterii Art Nouveau sau de o frumusețe contemporană, ieșite din mâinile talentate ale creatorilor de la răscrucea secolelor ori recenți, se asortează oricând ținutelor actuale, ce au voie să fie elegante: Mărțișorul nu se demodează!
Oana Ionel: 'Danube- River as Experience'
Foto: Afis expozitie

Dunarea, pictată şi expusă la ICR

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
“Danube- River as Experience”, expoziţia personală a Oanei Ionel va avea loc la Institutul Cultural Român în perioada 15 - 19 februarie 2019. Proiectul artistei bucurestene include o selecție a picturilor realizate în anul 2018.
Conferintele Despre lumea in care traim
Foto: Afis

Conferințele Despre lumea în care trăim - cum văd experții încălzirea globală, explorarea spațiului, propaganda în epoca digitală sau viitorul medicinei

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Seria de conferințe Despre lumea în care trăim, aflată în 2019 la ediția a doua, își propune să acorde experților locul central pe scena Ateneului. Cinci dintre cele șapte conferințe care se vor desfășura între 23 și 27 februarie la Ateneul Român transformă subiectele cel mai intens dezbătute în spațiul public din ultimii ani în prelegeri sprijinite pe cercetări de lungă durată care sunt urmate de dialoguri în profunzime.
Horia Andreescu: Foto Virgil Oprina
Foto: PR Music

Dirijorul ​​Horia Andreescu continuă integrala Brahms-Schumann la Iaşi

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Dirijorul Horia Andreescu a început anul cu concerte alături de mai multe filarmonici din ţară şi revine deja cu un al doilea concert la Iaşi în februarie pentru a continua integrala Brahms-Schumann pe care şi-a propus-o alături de Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iaşi în această stagiune.

Filme clasice ale cinematografiei argentiniene

de Raul Costa HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Ambasada Republicii Argentina în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti organizează în perioada 18-23 februarie 2019, la sediul Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38) o serie de proiecții de film sub titlul „Cine Clásico Argentino”. Selectia reunește 7 filme considerate patrimoniu al cinematografiei argentiniene.
Regizorul Andrei Serban
Foto: Teatrul Bulandra

"Richard al III-lea", de William Shakespeare, în regia lui Andrei Şerban, nouă premieră în repertoriul Teatrului Bulandra

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Teatrul Bulandra anunţă pentru luna martie o nouă premieră în repertoriul teatrului. Este vorba de piesa "Richard al III-lea", de William Shakespeare, în regia lui Andrei Şerban. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Daniela Dima. Premiera este programată pe 15 martie, de la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.
Dezbatere "România continuă. Schimbare și adaptare în comunism și postcomunism"
Foto: Humanitas

Cătălin Augustin Stoica în dialog cu Marian Voicu despre "România continuă. Schimbare și adaptare în comunism și postcomunism", la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Marți, 19 februarie, de la ora 19.00, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Cătălin Augustin Stoica și Marian Voicu despre volumul România continuă. Schimbare și adaptare în comunism și postcomunism, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția Istorie contemporană, informează editura.
Dragostea celor trei portocale
Foto: Teatrul Stela Popescu

Dragostea celor trei portocale se joacă pe 24 februarie la Sala Gloria

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Spectacolul Dragostea celor trei portocale, producţie a Teatrului „Stela Popescu”, va fi prezentat într-un nou spaţiu, la Sala Gloria pe 24 februarie, de la ora 19,00, informează instituţia teatrală.
Expoziția de grup Privește-mă pentru ultima oară
Foto: Afis

Expoziția de grup "Privește-mă pentru ultima oară" vernisată pe 14 februarie la Elite Art Gallery

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Actualitate | Cultură
Elite Art Gallery vă invită în perioada 14 februarie-23 martie 2019 să vizionaţi expoziţia de grup cu titlul „Privește-mă pentru ultima oară”. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și reuneşte lucrările artiştilor Ioana Băltan, Theodor Grigoraș, Bogdan Sassu și Andrei Simion. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 14 februarie, ora 18.30.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version