CULTURĂ
Vintila Mihailescu
Foto: facebook

Anunț umanitar: Profesorul Vintilă Mihăilescu are nevoie urgent de sânge

de Redactia HotNews.ro
Joi, 20 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Cel mai cunoscut antropolog din România, profesorul Vintilă Mihăilescu, este internat la Fundeni și are nevoie de transfuzii de sânge, anunță doctoranzii săi, într-un mesaj de Facebook. Puteți să-l ajutați donând la Centrele pentru Donații din toată țara, cu specificarea: “Pentru Vintilă Miron Mihăilescu - internat la Spitalul Fundeni".
O listă a centrelor din București se găsește aici:

Festivalul Outernational Days 3
Foto: Poster

Festivalul Outernational Days 3 se deschide cu concerte world, punk și un taraf, la MNAC

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Național de Artă Contemporană își unește forțele cu a treia ediție a festivalului Outernational Days 3 pentru a găzdui între 19 și 23 septembrie 2018 o serie de evenimente dedicate celor mai interesante și nuanțate curente muzicale.
Romeo si Julieta, regia Yuri Kordonsky: foto Florin Ghioca
Foto: TNB

Premiera la TNB: Romeo şi Julieta in regia lui Yuri Kordonski

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul Național București anunta premiera spectacolului Romeo şi Julieta de William Shakespeare, in regia lui Yuri Kordonsky, pentru sâmbătă 29 septembrie și duminică 30 septembrie, ora 19.30, la Sala Studio. Regizorul Yuri Kordonsky împreună cu distribuția acestui spectacol deschid o excelentă perspectivă modernă asupra tragediei Romeo și Julieta, lăsând viața și energia debordantă a tinereții să-și afle nestingherit drumul spre inima spectatorilor de orice vârstă.

România la Târgul de Carte de la Göteborg 2018

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Actualitate | Cultură
România participă şi în acest an la Târgul de Carte de la Göteborg, în perioada 27-30 septembrie 2018. Ediţia din acest an are ca teme principale respectul și toleranța, care vor fi reflectate în cadrul unor evenimente culturale, literare și vizuale.
Premiu Emmy
Foto: Flickr

Gala Primetime Emmy 2018: glume politice, câştigători neaşteptaţi şi o cerere în căsătorie

de Robert Mihailescu HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a 70-a ediţie a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles, a oferit mai multe surprize, de la o cerere în căsătorie la glume politice şi câştigători neaşteptaţi. Serialele "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", produs de postul TV HBO, și "The Handmaid's Tale" se situau printre favoriţi la ediţia de anul acesta a premiilor Primetime Emmy, considerate Oscarurile televiziunii americane, transmite Mediafax.
Game of Thrones, premiat la Emmy 2018
Foto: Flickr

Lista principalilor câştigători ai premiilor Primetime Emmy 2018

de DP HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Prezentăm mai jos lista principalilor câştigători ai celei de-a 70-a ediţii a premiilor Primetime Emmy, potrivit Mediafax. Premiile Emmy sunt considerate Oscarurile televiziunii americane, cele din ediția 2018 fiind decernate în noaptea de luni spre marţi, la Los Angeles. Ele sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences. Premiile Primetime Emmy se acordă de obicei în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotație, de cele patru posturi americane de televiziune majore CBS, ABC, NBC și FOX.
Dumnezeul lucrurilor marunte, de Arundhati Roy
Foto: Humanitas

Lansare de carte: „Dumnezeul lucrurilor mărunte“ de Arundhati Roy, o radiografie tulburătoare a familiei în societatea indiană

de D.S. HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 19 septembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38), la lansarea romanului Dumnezeul lucrurilor mărunte de Arundhati Roy, roman recompensat cu Booker Prize în 1997, tradus în peste 40 de limbi, apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.
Regina Maria
Foto: ICR Berlin

Evenimente dedicate personalității Reginei Maria la Berlin

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Prințesa Marie of Edinburgh (1875-1938), fiica lui Alfred, Duce de Edinburgh și a Marii Ducese Maria Alexandrovna a Rusiei, nepoata reginei Victoria și a Țarului Alexandru, a devenit în anul 1892, prin căsătoria cu Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen, regina Maria a României. Institutul Cultural Român din Berlin organizează o serie de trei evenimente dedicate personalității sale complexe. Obiect de adulație, dar și victimă a defăimărilor, caracter cu numeroase fațete și figură publică de notorietate mondială, Regina Maria a influențat viața politică a României mai mult decât s-a scris vreodată în cărțile de istorie.
TNB - foto Florin Ghioca
Foto: Teatrul National Bucuresti

Teatrul Național București începe stagiunea cu toate sălile intrate in joc

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Stagiunea 2018-2019 este prima după reconstrucția și reabilitarea Teatrului Național "I. L. Caragiale" din București care își deschide porțile invitând publicul la toate cele 7 săli, cu o paletă amplă de evenimente, atât teatrale, cât și din categoria celor "Parateatrale".
Minunata lume noua
Foto: Teatrul Excelsior

Minunata lume nouă deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 15 septembrie 2018, la ora 19:00, Teatrul Excelsior dă startul stagiunii 2017-2018 cu spectacolul Minunata lume nouă, regizat de Catinca Drăgănescu, o adaptare a romanului omonim scris de Aldous Huxley.
Hotul de margaritare
Foto: Teatrul Stela Popescu

Premieră la Teatrul "Stela Popescu” - Hoţul de mărgăritare

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Spectacolul Hoţul de mărgăritare în regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie este noua premieră cu care îşi deschide stagiunea Teatrul „Stela Popescu”. Textul piesei Hoţul de mărgăritare, scris în anii 50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice.
Expozitia "Ascult si privesc
Foto: ICR Lisabona

Expoziția „Ascult și privesc“ a pictorului Horea Paștina, prezentă la Lisabona

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Galeria Institutului Cultural Român de la Lisabona (Rua de Barão 10, Alfama) va găzdui în perioada 19 septembrie – 19 octombrie 2018 expoziţia „Ascult și privesc“ a pictorului român Horea Paștina. Vernisajul va avea loc în data de 19 septembrie, ora 19.00, în prezența autorului și a criticului de artă Oliv Mircea.
Schita papusa Lizuca
Foto: Teatrul Gong Sibiu

​„Dumbrava minunată” în premieră la Teatrul Gong Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Dumbrava minunată” după Mihail Sadoveanu, în regia lui Gabriel Apostol. Una dintre cele mai emoționante povești din literatura românească prinde viață într-o adaptare ce aduce tribut teatrului clasic cu păpuși. „Dumbrava minunată” este un manifest pentru prietenie și încredere în sine.
La Petite Bouffe-Cotroceni sufrageria culturala
Foto: Humanitas

Noua sufragerie-librărie din La Petite Bouffe-Cotroceni (zisă și „La Pisicul ghiftuit“) se deschide săptămâna viitoare

de D.S. HotNews.ro
Joi, 13 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Pentru publicul iubitor de carte se deschide, incepând de săptămâna viitoare, un nou spațiu dedicat carții si lecturii. Sunteți invitați, așadar, în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe-Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur, nr 38). Totul începe cu o atentă selecție de titluri românești și străine, pentru adulți și copii, animate de întâlniri cu personalități din lumea culturală, lecturi în avanpremieră, seri muzicale, un salon literar lunar în care sunt discutate aparițiile editoriale care ne-au impresionat sau ne-au pus pe gânduri, o cafenea filozofică, evenimente pentru copii și un pubquiz, anunță organizatorii.
Festivalul 3Sound
Foto: Afis
​Muzica la muzeu

​Festivalul 3SOUND: lucrari spectaculoase, sonoritati de impact

de D.S. HotNews.ro
Joi, 13 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București anunță debutul Festivalului 3SOUND. Primul concert va fi susținut pe data de 14 septembrie de Arlinda Morava (soprană), Andreea Ștefănescu (vioară) și Bucharest Ladies Cvintet alături de Ascendis Choir. Dirijor este Eduard Dinu, director general al Ascendis Choir și vicepreședinte al Asociației Corul Regal. Concertele din cadrul Festivalului 3SOUND vor avea loc la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici.
Ctlin Dorian Florescu
Foto: Humanitas

Întâlnire cu Cătălin Dorian Florescu despre bestsellerul Bărbatul care aduce fericirea; dialog cu Cristian Pătrășconiu, lectură publică și sesiune de autografe

de HotNews.ro
Miercuri, 12 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Marți, 18 septembrie, de la ora 19, Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va purta un dialog cu publicistul Cristian Pătrășconiu despre cel mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu. Foarte bine primit de critica literară și de cititorii din spațiul de limbă germană și din Romania, Bărbatul care aduce fericirea, bestseller Humanitas la Bookfest, este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale verii 2018.

Dezbatere in Parlamentul European
Foto: europarl.europa.eu

​DOSAR Parlamentul European votează miercuri legea care va rescrie relațiile dintre giganții Internetului, utilizatori și presă/artiști

de Costin Ionescu HotNews.ro
Marţi, 11 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Va disparea "Internetul liber", așa cum îl știm? Sau va fi salvată în sfârșit creativitatea "înnăbușită" financiar, până acum, de giganții Google și Facebook? Parlamentul European este așteptat să voteze, săptămâna aceasta, asupra unui proiect de directivă europeană privind drepturile de autor, iar rezultatul, dacă ne luăm după susținătorii fiecărei tabere în dezbaterea aprinsă de pe marginea acestui subiect, ar trebui să zdruncine din temelii ordinea actuală a Internetului în general, iar în special pe cea a presei și a culturii în epoca digitală.
  • Vezi care sunt mizele proiectului de directivă și ce spun românii care s-au implicat în discuții
Curiosidad y censura
Foto: Instituto Cervantes

Congresului Internațional Curiozitate și Cenzură în Epoca Modernă la București​

de Raul Costa HotNews.ro
Luni, 10 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Grupul de cercetare Central and Eastern European Seminar of the Spanish Golden Age (CEESSGA), creat sub egida Universității din București și a Academiei Române, se naște din dorința de a grupa cât mai mulți dintre cercetătorii din Europa Centrală și de Est care își dedică activitatea Secolului de Aur spaniol.
Monede romane
Foto: Pixabay

Sute de monede romane de aur au fost descoperite într-un teatru din Como

de Anda Zahiu HotNews.ro
Luni, 10 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Sute de monede de aur din perioada romană au fost descoperite într-un teatru vechi din nordul Italiei, a anunțat Ministerul Culturii, scriu cei de la euronews.com.
Sala spectacol
Foto: Teatru Odeon

Teatrul Odeon deschide noua stagiune cu spectacolul "Svejk” pe 29 septembrie

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 9 Sept 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul Odeon îşi va deschide noua stagiune, pe 29 septembrie, de la ora 19.00, cu spectacolul "Svejk”, după J. Hasek, în regia lui Alexandru Dabija, cu Pavel Bartoş în rolul principal.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version