CULTURĂ
Expozitia DUBLUL- semnata de Gili Mocanu
Foto: Afis

Vernisaj la ARCUB: Expoziția "Dublul" a pictorului Gili Mocanu

de D.S. HotNews.ro
Expoziția intitulată „DUBLUL” a pictorului român Gili Mocanu va fi vernisată miercuri, 18 iulie, la ARCUB, putând fi vizitată până în data de 24 august, zilnic, între orele 14:00 și 22:00. Intrarea este liberă.
Albumul Regele Mihai I. Loial tuturor - Sinaia
Foto: Afis

Prezentarea albumului Regele Mihai I. Loial tuturor, la Sinaia

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 15 iulie 2018, începând cu ora 12:00, are loc la Castelul Peleş deschiderea oficială a Școlii de Vară de la Sinaia Regele Mihai și exilul românesc postbelic (14-19 iulie). Ediția din acest an a Școlii de Vară de la Sinaia este dedicată centenarului Marii Uniri și istoriei exilului românesc anticomunist. Cu ocazia deschiderii, va fi prezentat albumul, apărut la Editura Corint, Regele Mihai I. Loial tuturor, Camelia Csiki, realizatoarea emisiunii Ora Regelui de la TVR1 fiind coautor.
Teatrul Masca - Noi
Foto: Poster

Teatrul Masca porneste în primul turneu britanic al companiei

de D.S. HotNews.ro
Teatrul Masca a început primul său turneu britanic. Desfășurat în cadrul programului de celebrare a Anului Centenarului teatrul va susțiine mai multe spectacole cu piesa „Noi”, o călătorie inițiatică a fiecărui român spre realizarea idealului Marii Uniri, un spectacol de tip paradă cu costume şi măști uimitoare, cu muzică şi dansuri românești.
Cornel Garbea
Foto: Facebook

Actorul Cornel Gârbea a murit

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Actorul Cornel Gârbea, cunoscut publicului pentru activitatea de la Teatrul Mic din Bucureşti, precum şi pentru rolurile jucate în mai multe filme realizate mai ales în perioada de dinainte de 1990 de către regizorul Sergiu Nicolaescu, a decedat, la vârsta de 90 de ani, a anunţat Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film, relatează Agerpres.
Ciprian Chirvasiu
Foto: Facebook

Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit la 54 de ani

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit vineri, la vârsta de 54 de ani, potrivit unui anunț publicat de asociația culturală Direcția 9.
LOC GEOMETRIC
Foto: Afis expozitie

LOC GEOMETRIC - expozitie de tapiserie, instalație, pictură

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” gazduiesc sâmbătă, 14 iulie 2018, de la ora 17:00, în galeria Cuhnie, vernisajul expoziției de tapiserie, colaj textile, instalație, pictură, pictură obiect ”LOC GEOMETRIC”, semnată Marijana și Relu Bițulescu. Expoziția va fi deschisă publicului  în perioada:  14 iulie - 3 august 2018.
Provocarea Lego®
Foto: Muzeul Antipa

Ateliere de vacanță LEGO la Muzeul Antipa

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Antipa organizează pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani atelierele de vacanță ale Provocării Lego®, un program de educație prin aplicații teoretice și practice distractive. Prin intermediul poveștilor interesante, al experimentelor incitante și modelelor de construcții LEGO®, concepute în mod original, ilustrând lumea Științei, Tehnologiei, Ingineriei, Artei și Matematicii (ȘTIAM), copilul își va dezvolta aptitudinile motorii, spațial-vizuale și sociale, se arată în comunicatul instituției muzeale.
EUROPAfest Summer Edition 2018
Foto: Afis

EUROPAfest Summer Edition are loc la Sinaia între 14 și 26 iulie

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
După succesul înregistrat de ediția aniversară cu nr. 25 a EUROPAfest – jazz, blues, pop și clasic, organizată în luna mai la București și Sibiu, jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti realizează ediția de vară a festivalului la Sinaia, în perioada 14 – 26 iulie. EUROPAfest Summer Edition are în agenda sa concerte de muzică clasică dar și Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti.
Ctlin Dorian Florescu, "Brbatul care aduce fericire"
Foto: Humanitas

15 cărți Humanitas de neratat în vara asta

de HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Humanitas propune cititorilor 15 cărți de luat la drum în vara asta. Sunt printre cele mai importante apariții din ultimele luni, bestsellerurile începutului de vară apărute în seriile de autor și colecțiile de literatură, Memorii/Jurnale/Biografii, Istorie și Știință.
B-FIT in the Street 2018
Foto: Afis festival

Vineri începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București - B-FIT in the Street!

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
În perioada 13 iulie - 5 august se desfășoară în capitală Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! Cea de-a zecea ediție a festivalului, intitulată "O poveste românească în Anul Centenarului”, aduce la București patru weekend-uri de spectacole de teatru de stradă. Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, 13 iulie, de la ora 19, în Piața Universității.
Stefan Tarara, Eun-Sun Hong, Josu de Solaun
Foto: Festival Enescu

Concursul Enescu 2018 se deschide cu Triplul concert de Paul Constantinescu, singurul triplu concert din literatura muzicală românească

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Ediția 2018 a Concursului Internațional "George Enescu" începe cu un concert extraordinar programat pe 1 septembrie, de la ora 19 în sala mare a Ateneului Român. Trei tineri muzicieni, laureați ai competiției din 2014 - violonistul Ștefan Tarara, pianistul Josu de Solaun și violoncelista Eun-Sun Hong - ­­deschid ediția 2018 a Concursului Internațional "George Enescu" cu un Concert de Gală sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Ei vor interpreta Triplul concert de Paul Constantinescu, singurul triplu concert din literatura muzicală românească.
VSLO 2018
Foto: Afis

Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO, între 19 și 26 august, la Vama Veche

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august și va aduce, în premieră, lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România. VSLO propune și în acest an cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvențional eveniment de gen din lume.
Fotografa Oana Stoian
Foto: ICR Londra

Fotografa Oana Stoian reprezintă România în proiectul expozițional "Another Europe"

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Ȋn după-amiaza zilei de 12 iulie, în capitala Marii Britanii, se dă startul programului "Another Europe" / "O altă Europă", un proiect expozițional derulat în spațiul public londonez în perioada 12 iulie - 9 august 2018, în cadrul căruia câte un fotograf din fiecare stat membru al Uniunii Europene a fost selectat să expună o imagine pe câte o bancă de beton proiectată special și instalată în zona Kings Cross. România este reprezentată în cadrul acestui proiect de tânăra fotografă Oana Stoian, unul dintre finaliștii ediției din acest an a Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de profil din lume.

Ateliere de vacanță pentru copii, la MNAC

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Pentru că s-a sunat de vacanță, vara aceasta Muzeul Național de Artă Contemporană organizează o serie de evenimente educative, în care invită copiii să-și petreacă timpul liber descoperind atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vârstei lor. Atelierele au loc de miercuri 11 iulie până vineri, 13 iulie, între orele 12:00-14:00 si se adresează copiilor cu vârste intre 6 si 12 ani. Modulul de artă contemporană pentru copii este coordonat de artistul vizual Aurora Király.
"Wabi-Sabi" sau frumusetea imperfectiunii , de Francesc Miralles
Foto: Humanitas

"Wabi-Sabi" sau frumusețea imperfecțiunii - lansarea unui nou roman de Francesc Miralles la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 8 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă joi, 12 iulie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38), la lansarea romanului Wabi-Sabi al bine-cunoscutului scriitor spaniol Francesc Miralles. Wabi-Sabi, roman de arheologie sentimentală care  își transportă cititorii într-o Japonie senzuală, exotică, plină de contraste, este continuarea bestsellerului Humanitas Fiction Iubire cu «i» mic.
Matrioska mincinosilor: Fake news, manipulare, populism
Foto: Humanitas

"Matrioșka mincinoșilor: Fake news, manipulare, populism" în dezbatere la Humanitas Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 6 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită marți, 10 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Matrioșka mincinoșilor: Fake news, manipulare, populism al jurnalistului Marian Voicu. La eveniment vor participa, alături de autor, jurnalistul Cristian Pantazi, istoricul Cosmin Popa, politologul Ioan Stanomir și publicistul Cristian Pătrășconiu. Dialogul va fi moderat de Cătălin Gomboș, jurnalist Radio România.
Vara Magica cu Violoncellissimo
Foto: Afis concert
Festivalul Internațional Vara Magică

Cristian Mandeal dirijează 100 de violonceliști pe scena Ateneului Român

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 6 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Miercuri 11 iulie, de la ora 19.30, pe scena Ateneului Român, ansamblul Violoncellissimo creat și condus de profesorul și violoncelistul Marin Cazacu va deschide ediţia a VII-a a Festivalul Internațional Vara Magică într-o variantă super-extinsă compusă din nu mai puțin de 100 de violonceliști din toate colțurile țării.
Cristian Raduta - Galeria Nicodim 2018 - The Extra Mile
Foto: Poster

Vernisaj contemporan valencian cu participarea artistului român Cristian Răduță

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 6 Iul 2018 Actualitate | Cultură
În seara zilei de  5 iulie 2018 a avut loc în Valencia (Spania) vernisajul expoziției ”CALL 20” la prestigioasa galerie de artă contemorană Luis Adelantado VLC. Artiștii expozanți sunt câștigătorii celei de a douăzecea ediții - și ultima - a competitiției internaționale ”CALL XX” pentru tineri artiști - organizată și jurizată de curatoarele Virginia Muir și Isabela Puig, alături de Olga Adelantado Alvarez. Dintre cei 10 câștigători face parte și țânărul artist român contemporan Cristian Raduță, ale cărui lucrări au fost prezentate în acest an în expoziții internaționale din Zagreb, Los Angeles și Beijing - dar și în București.
Vacanta de Vara cu EXCELSIOR
Foto: Afis

Vacanță de vară cu EXCELSIOR - Teatru și film în aer liber

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Iul 2018 Actualitate | Cultură
În perioada 6 iulie - 5 august 2018, bucureștenii sunt invitați să își petreacă serile de weekend în Parcul Orășelul Copiilor din sectorul 4, în cadrul programului "Vacanța de vară cu EXCELSIOR". De vineri până duminică spectatorii se vor putea bucura de spectacole de teatru, momente coregrafice, concerte, numere de magie și proiecții de filme.
Olga sau intoarcerea la Tibanesti
Foto: editura Vremea

Lansare de carte: Olga sau întoarcerea la Țibănești - roman inspirat din viața Olgăi Racoviță

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Joi, 5 iulie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu, Henri de Grandmaison și Editura Vremea lansează cartea „Olga sau întoarcerea la Țibănești”, un roman inspirat din viața Olgăi Racoviță. La evenimentul dedicat lansării cărții vor vorbi arh. Serban Sturza, Ruxandra Racoviță si arh. Alexandru Beldiman.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version