CULTURĂ
Ungaria lui Orban, de Paul Lendvai
Foto: Polirom

Premiul Uniunii Europene pentru eseu, ediția 2018: Ungaria lui Orbán, de Paul Lendvai

de D.S. HotNews.ro
Volumul Ungaria lui Orbán de Paul Lendvai, apărut în limba română la Editura Polirom (2017, traducere de Maria-Magdalena Anghelescu), este cîștigătorul Premiului Uniunii Europene pentru eseu, ediția 2018. Volumul arată drumul parcurs de Viktor Orbán până în centrul scenei politice. Sub aparenţa democraţiei, Viktor Orbán conduce Ungaria cu o mână de fier.
Concert Sanda Weigl
Foto: ArCuB

Muzica de cabaret reinterpretată în concertul Sandei Weigl, la ARCUB

de D.S. HotNews.ro
Sanda Weigl încheie turneul său "Lost in The Stars – The music of Kurt Weill" din România cu un concert la ARCUB. Proiectul Lost in the Stars aduce marți, 27 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Mare ARCUB, muzica lui Kurt Weill într-o reinterpretare unică alături de pianistul de jazz Lucian Ban și violistul Mat Maneri.
Suspine tandre, de Yōko Ogawa
Foto: Humanitas

Seară japoneză dedicată lansării romanului „Suspine tandre“ de Yōko Ogawa și atelier de shamisen cu reputatul muzician Keisho Ohno

de D.S. HotNews.ro
Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 15 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată lansării romanului Suspine tandre de Yōko Ogawa, recent apărut în limba română în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Seara va continua cu un atelier shamisen condus de reputatul muzician Keisho Ohno, aflat la București.

Muzeul Naţional de Artă Contemporană deschide noul sezon expoziţional - şase expoziţii la care participă zeci de artişti

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) lansează, începând de joi, noul sezon expoziţional, reunind în spaţiile instituţiei muzeale şase expoziţii noi, la care participă zeci de artişti şi curatori din ţară şi din străinătate.
"Patru etaje de artă contemporană, şase expoziţii noi, zeci de artişti şi curatori din ţară şi din străinătate şi un proiect fără precedent în istoria muzeală din România: street art în MNAC", se precizează într-un comunicat al MNAC, citat de Agerpres.
Cristian Presura
Foto: Humanitas

​Fizicianul Cristian Presură va primi Medalia de Onoare a Societății de Științe Matematice din România

de D.S. HotNews.ro
Fizicianului Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător la Philips Research Eindhoven și autorul cărții Fizica povestită, publicată în colecția de știință a Editurii Humanitas, îi va fi decernată Medalia de Onoare a Societății de Științe Matematice din România. Festivitatea va avea loc joi, 15 noiembrie, la ora 16:00, în amfiteatrul „Miron Nicolescu“ al Institutului de Matematică „Simion Stoilow“ al Academiei Române. Cristian Presură va participa la târgul de carte Gaudeamus, sâmbătă, la ora 18.30, când vor fi lansate două dintre volumele publicate recent în colecția de știință a editurii Humanitas, Origini. Povestea științifică a creației de Jim Baggott și Matematica zeilor și algoritmii oamenilor de Paolo Zellini.
Humanitas la Gaudeamus 2018
Foto: Poster

Humanitas și Humanitas Fiction la Gaudeamus 2018

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 13 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă la Gaudeamus 2018, în perioada 14–18 noiembrie cu peste 1000 de titluri, 70 de cărți-eveniment, 28 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori și jurnaliști celebri.
Prof. dr. Dumitru Bortun
Foto: TNB
Duminică 18 noiembrie 2018,

Prof. Dr. Dumitru Borţun vorbeste despre România de azi si sarcinile următoarei generații, la Conferintele TNB

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 13 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Profesorul Dr. Dumitru Borţun este invitatul Conferintelor Teatrului National de duminică 18 noiembrie, de la ora 11.00. Conferinta TNB ce va avea loc in Sala Mica a TNB va avea ca temă România - o enigmă, un miracol și un paradox. Sarcinile următoarei generații.
Editura Trei la Targul Gaudeamus 2018
Foto: Editura Trei

Noutățile Grupului Editorial Trei la Gaudeamus 2018

de HotNews.ro
Luni, 12 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Noua colecție PSIHANALIZĂ CONTEMPORANĂ își propune să ofere o selecție din cele mai reprezentative cărți ale autorilor din ultimele decenii ale secolului XX și din secolul XXI. Pentru început, cititorul român face cunoștință cu unul dintre celebrele Seminarii ale lui Jacques Lacan, Scrierile tehnice ale lui Freud. De asemenea, un alt autor important, dar încă necunoscut în România, Salman Akhtar, este prezent cu două cărți semnificative: Sursele bucuriei, una din primele sinteze psihanalitice despre dimensiunile pozitive ale naturii umane, și Sursele suferinței - o nouă viziune asupra răului.
Editura Nemira la Gaudeamus
Foto: webPR.ro

webPR Editura Nemira vă așteaptă anul acesta la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, în perioada 14-18 noiembrie, cu cele mai noi apariții editoriale și cadouri de Crăciun

de webPR.ro
Luni, 12 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Sub sloganul „E timpul să te trezești!”, Nemira invită cititorii să descopere cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său, Owen King, Frumoasele adormite, un thriller cu o premisă incendiară: ce s-ar întâmpla dacă, dintr-o dată, femeile ar adormi și nu s-ar mai trezi?
Piramidele egiptene
Foto: Radio Romania

Noi descoperiri arheologice în Egipt

de D.S. HotNews.ro
Luni, 12 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Şapte morminte, patru dintre acestea cu o vechime de peste 6.000 de ani, au fost descoperite la situl de la Saqqara, în apropiere de Cairo, de o echipă de arheologi egipteni, care a găsit în interiorul acestora scarabei şi pisici mumificate, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit AFP, citat de Radio Romania.

Festivalul Untold va avea loc între 1 si 4 august 2019. Primele 10.000 de abonamente vor fi puse în vânzare din 14 noiembrie

de D.S. HotNews.ro
Luni, 12 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a cincea ediţie a Untold va avea loc între 1 şi 4 august 2019 la Cluj-Napoca. Primele 10.000 de abonamente pentru ediţia de anul viitor a festivalului vor fi puse în vânzare începând din 14 noiembrie, ora 14.00, la preţuri speciale, au anunţat organizatorii, citati de news.ro.
Gaudeamus 2018
Foto: Radio Romania

Targul de Carte Gaudeamus are loc intre 14 si 18 noiembrie la Romexpo

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 10 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, care se va desfăşura, în perioada 14 - 18 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, are ca tema centrală ''România Centenar''. Peste 300 de expozanţi, care propun circa 900 de evenimente editoriale şi profesionale, vor participa la eveniment.
Amintiri despre ap. Re minor, de Ivan Stankov
Foto: Humanitas

Lansare de carte: 'Amintiri despre apă. Re minor' de Ivan Stankov - miercuri, 14 noiembrie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 10 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Librăria Humanitas de la Cișmigiu gazduieste miercuri, 14 noiembrie, ora 19, lansarea volumului de povestiri Amintiri despre apă. Re minor de Ivan Stankov, apărut la Editura Humanitas, în traducerea Marianei Mangiulea Jatop. Evenimentul va avea loc în prezența autorului care va intra in dialog cu Mircea Cărtărescu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.

Pierre Auguste Renoir
Foto: Artmark

Lucrări de grafică semnate de artişti celebri scoase la licitaţie de Artmark

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 10 Nov 2018 Actualitate | Cultură
​Marți, 20 noiembrie 2018, ora 19:30 va avea loc o noua licitatie la Artmark. Lucrările de grafică ale unor mari maeştri precum Rembrandt, Goya, Cranach, Dürer sau Picasso, Renoir, Manet sunt aduse in atenţia colecţionarilor.
Spectacolul Lacul lebedelor
Foto: Afis

Spectacolul ''Lacul lebedelor'' cu prim-solişti de la Teatrul Balşoi, duminica la Sala Palatului

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Spectacolul ''Lacul lebedelor'', cu participarea excepţională a prim-soliştilor de la Teatrul Balşoi şi ai Teatrului Regal de Balet ''Coroana Baletului Rus'' din Moscova, va fi prezentat duminică, de la ora 19,00, la Sala Palatului, informeaza Agerpres.
Misha Maisky si Christian Badea la Ateneul Roman
Foto: Afis concert

Mischa Maisky și Christian Badea, doi artiști excepționali în "Concertele Centenarului la Ateneul Român"

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Filarmonica „George Enescu” programează pe 8 și 9 noiembrie 2018, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii centenare”, un concert extraordinar ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii.
Asia Fest 2018
Foto: Afis
Asia Fest, între 16 - 18 noiembrie, la Romexpo

Muzică, gastronomie, cultură tradițională și contemporană la ediția Asia Fest dedicată Turciei

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Culturilor Asiatice - Asia Fest, ce are loc în perioada 16 - 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3) are ca invitat special Turcia și aduce publicului bucureștean 3 zile de spectacole cu muzică și dansuri specifice, bucătărie tradițională asiatică, ateliere, expoziții și multe surprize de care vizitatorii se vor bucura cu siguranță. Intrarea este 10 lei, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.
MDR -Leipzig orchestra: foto Peter Adamik
Foto: Radio Romania

Cea mai veche orchestră radio din lume - MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra va cânta la RadiRo

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Cea mai veche orchestră radio din lume - MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) - va susține două concerte extraordinare la București în cadrul Festivalului RadiRo (18 - 25 noiembrie 2018) - unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio - eveniment organizat și produs o dată la 2 ani de Radio România.
Invitatie la dans cu Renato Zanella
Foto: Teatrul Excelsior

Invitație la dans - Open class cu coregraful Renato Zanella, la Teatrul EXCELSIOR

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Excelsior (Sala „Ion Lucian”), coregraful de renume mondial Renato Zanella lansează publicului din România o Invitație la dans, spectacol-eveniment ce va avea în prim-plan personalitatea fascinantă a maestrului italian, precum și universul său de creație.
Atelier pentru copii
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

"Călători pe firul timpului" - program educativ pentru grădinițe, la Palatul Suțu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 7 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București invită, la Palatul Suțu, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani la o călătorie în timp, în fiecare zi de miercuri a lunii noiembrie, începând cu ora 10.00. În zilele de 7, 14, 21 și 28 noiembrie, călătoriile vor avea câte o temă specifică, anunta instituția muzeală.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version