CULTURĂ
Litere si Personaje - Georgeta Naparus
Foto: TNB

Expozitia de grafica 'Litere si Personaje' - Georgeta Naparus deschisa la TNB

de D.S. HotNews.ro
Expozitia 'Litere si Personaje' - Georgeta Naparus poate fi vizionata in foaierul Salii Media (aripa Intercontinental a TNB) pana in data de 24 octombrie 2017. Expozitia reuneste creatii din ultimii ani de viata ai artistei, provenind din Colectia Familiei Grigorescu.
Bucharest Photofest
Foto: Afis festival

#LETSGETVISUAL LA #BUCHARESTPHOTOFEST: 25 septembrie - 8 octombrie

de D.S. HotNews.ro
Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România, se desfasoara in Capitala in perioada 25 septembrie - 8 octombrie 2017. Potrivit organizatorilor, cele aproape 35 de evenimente - expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu - vor crea o poveste cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Olt: Porti deschise la santierul arheologic de la Romula, la cladirea romana cu incalzire prin podea

de I.B. HotNews.ro
Santierul arheologic de la Romula (comuna Dobrosloveni), unde se afla cel mai intins sit arheologic de la sud de Carpati si unde anul acesta a fost descoperita o cladire romana cu incalzirea prin podea (hypocaust), va putea fi vizitat, vineri, in cadrul evenimentului "Ziua Portilor Deschise", informeaza Primaria Dobrosloveni., potrivit Agerpres.
Duelul Viorilor: Foto Virgil Oprina
Foto: Radio Romania

Violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Crooitoru aduc intariri pentru a VII-a editie a Duelului Viorilor

de D.S. HotNews.ro
Joi, 21 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Violonistul Liviu Prunaru isi va incrucisa arcusul cu violonistul Gabriel Croitoru intr-o noua editie a Turneului International - "DUELUL VIORILOR" -, cea de-a VII-a, care se va desfasura in perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2017, in 4 orase din Romania. Noutatea acestei editii consta in ajutoarele chemate de cei doi artisti: violonista Valentina Svyatlovskaya-Prunaru si violonista Simina Croitoru. Arbitrul intrecerii muzicale este pianistul Horia Mihail.
Spectacol DUMY MOYI
Foto: Institutul Cultural Francez
FranceDanse Orient-Express - 'colectia' toamna-iarna 2017

"Dumy Moyi" de Francois Chaignaud - o creatie aflata la intersectia intre dansul contemporan, teatru, opera si ritualurile samanice

de D.S. HotNews.ro
Joi, 21 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Dansul, mișcarea, gesturile care incită la reflecție socială revin în fața publicului românesc cu ocazia celei de a doua părți a proiectului FranceDanse Orient-Express, care se desfășoară între septembrie și decembrie 2017, la București, Cluj-Napoca și Iaşi. Stagiunea de toamna începe cu un exercițiu de magie culturală. Pe 24 septembrie, la orele 18.30 și 20.00, în Sufrageria regală de la Muzeul Național de Artă al României, François Chaignaud prezintă solo-ul Dumy Moyi, o creație aflată la intersecția între dansul contemporan, teatru, operă și ritualurile șamanice.
Reuniunea teatrelor nationale la Chisinau 2017
Foto: Afis

TNB participa la Reuniunea Teatrelor Nationale de la Chisinau cu 2 spectacole

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Doua dintre spectacolele de succes ale Teatrului National 'Ion Luca Caragiale' din Bucuresti, 'Idolul si Ion Anapoda' si '(D)efectul Placebo' participa la 'Reuniunea Teatrelor Nationale', editia a III-a, ce se desfasoara in aceste zile la Chisinau. La evenimentul de peste Prut participa 8 teatre - 5 din Romania (Bucuresti, Iasi, Craiova, Targu Mures si Sibiu) si 3 din R. Moldova (Chisinau, Balti si Cahul).
Pinacoteca Municipiului Bucuresti
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

"Bucuresti - de la urbea patriarhala la capitala marilor infaptuiri" - vernisaj la Palatul Sutu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la vernisajul expozitiei "Bucuresti - de la urbea patriarhala la capitala marilor infaptuiri", care va avea loc in ziua de miercuri, 20 septembrie 2017, ora 18.00 la Palatul Sutu. Expozitia reuneste 56 de lucrari din patrimoniul Pinacotecii Municipiului Bucuresti, care intregesc o perspectiva asupra transformarilor orasului, atat sub aspectul populatiei si cladirilor ce compun peisajul urban, cat si al modului in care artistii se raporteaza la realitatile sociale, le interpreteaza si le reprezinta.
Cristian Raduta si Dan Perjovschi
Foto:

Vernisajul expozitiei "Breaking the news & #UFOtopia" - miercuri, 20 septembrie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Actualitate | Cultură
La Salonul de proiecte are loc miercuri, incepand cu ora 19:00 - vernisajul expozitiei "Breaking the news & #UFOtopia" duo-show al artistilor Dan Perjovschi si Cristian Raduta.
Gradina cu Artisti
Foto: Afis

Editia de toamna Gradina cu Artisti intre 23 - 24 septembrie, in Parcul Kiseleff

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Sambata si duminica sunteti asteptati in parcul Kiseleff (pe partea cu Muzeul Taranului Roman, inspre str. Ion Mincu) la Gradina cu Artisti. Intre orele 10:00 -19:00 vor avea loc ateliere pentru copii si adulti, intalniri cu asociatii de protectie a animalelor si nu numai, targ de handmade si multe alte surprize.
N o c t u r n a - Experiment sonor la MNAC
Foto: Afis

N o c t u r n a  - Experiment sonor la MNAC

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Muzeul National de Arta Contemporana organizeaza in cadrul Programului de Arte Performative o secventa de nocturne la care sunt invitati sa performeze artisti locali si internationali, avangardisti ai muzicii contemporane.  N o c t u r n a #1 are loc in data de 24 septembrie, incepand cu ora 20:00, la etajul 2 al muzeului.

Participarea romaneasca la Targul de Carte de la Goteborg din acest an

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Romania participa si in acest an la Targul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, avandu-i ca invitati pe scriitorii Cristina Andone, Gabriella Eftimie, Felicia Margineanu, Cecilia Hansson, Radu Vancu, jurnalistii suedezi Daniel Sjolin, Zandra Thuvesson, editoarea Arina Stoenescu si profesorul Ingmar Sohrman. In cadrul targului, Institutul Cultural Roman de la Stockholm organizeaza 12 programe, printre care opt seminarii, precum si lecturi in cadrul scenei dedicate poeziei. Decernarea premiului Marin Sorescu pentru anul 2017 va vea loc joi, 28 septembrie, pe scena Bibliotek&berattarscenen.
Freddy Kempf
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Orchestra Nationala Radio si Orchestra de Camera Radio, la startul noii stagiuni

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Dupa Festivalul Enescu, Sala Radio preia stafeta muzicii de calitate, la startul de stagiune, vineri, 29 septembrie 2017, de la ora 19.00, cu un concert care va aduce in fata publicului cele doua orchestre simfonice radio reunite - Orchestra Nationala Radio si Orchestra de Camera Radio -, sub bagheta dirijorului Iurii Botnari.
Spectacolul Harap Alb: foto M.Cratofil
Foto: Teatrul Stela Popescu

Baletul Harap Alb pentru elevii din scolile bucurestene

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Baletul-feerie Harap Alb, o premiera a acestui an, productie realizata de Teatrul "Stela Popescu", se va juca pe scena Salii Mari a Palatului National al Copiilor luni, 25 si marti 26 septembrie, de la ora 10, in fata elevilor din scolile bucurestene.
Lansare de carte Marguerite Yourcenar
Foto: Humanitas

Seara Marguerite Yourcenar dedicata volumului "Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica. Lovitura de gratie" - miercuri, 20 septembrie

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction va asteapta miercuri, 20 septembrie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38), la lansarea volumului "Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica. Lovitura de gratie" recent aparut in editie de colectie la Editura Humanitas Fiction. La eveniment vor vorbi Adela Greceanu, scriitoare si jurnalist cultural, Cristian Patrasconiu, jurnalist cultural, si Cosmin Ciotlos, critic literar. Moderatorul intalnirii va fi Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Jurnalul Annei Frank va fi adaptat intr-un roman grafic

de N.O. HotNews.ro
Luni, 18 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Jurnalul Annei Frank va fi adaptat pentru prima data intr-o banda desenata, in acord cu Fundatia Anne Frank din Basel, in aproximativ cincizeci de tari, relateaza AFP.
Dirijorul Vladimir Jurowski
Foto: ICR Londra

"Oedipe"-ul enescian din nou in prim-plan la Londra

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Sept 2017 Actualitate | Cultură
"Oedipe", capodopera lui George Enescu, revine la Londra, in 23 septembrie 2017, intr-o mult asteptata versiune de concert, prezentata de prestigioasa London Philharmonic Orchestra la impunatoarea Royal Festival Hall, sub bagheta unuia dintre cei mai importanti dirijori ai momentului, Vladimir Jurowski. Precedenta reprezentatie a operei enesciene a avut loc pe 25 mai 2016, la Covent Garden din Londra, sub bagheta lui sub bagheta lui Leo Hussain.
Humanitas la Bookfest Targu Mures
Foto: Humanitas

Humanitas la Bookfest Targu Mures 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Editurile Humanitas si Humanitas Fiction vor fi prezente in perioada 21-24 septembrie la Bookfest Targu Mures 2017 ce se va desfasura la Teatrul National din Targu Mures. La standul editurii va asteapta peste 600 de titluri la preturi speciale (reducere de 20% la toata oferta de carte Humanitas ), cele mai noi aparitii, bestsellerurile ultimelor luni si noua evenimente - lansari de carte, dialoguri cu publicul si sesiuni de autografe - minunate prilejuri de va intalni cu autori indragiti: Mircea Cartarescu, Ioana Nicolaie, Sabina Fati, Tatiana Niculescu, Ioana Bradea, Ioana Baldea Constatinescu, Marian Voicu.
Castelul Banffy din Bontida
Foto: ICR Londra

Expozitia ARTEC, dedicata Castelului Banffy din Bontida, ajunge la Londra

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Sept 2017 Actualitate | Cultură
O expozitie de panouri documentare dedicate Castelului Banffy de la Bontida, judetul Cluj va fi vernisata luni, 18 septembrie, la sediul ICR Londra. Realizata in cadrul proiectului A.R.T.E.C., initiat si implementat de Fundatia Transilvania Trust si cofinantat de Uniunea Europeana prin programul Europa Creativa expozitia prezinta, printr-un colaj de fotografii si text, activitatile derulate de Fundatie la castel.
Jonas Kaufmann
Foto: Festivalul Enescu

Festivalul "Enescu": Recitalul de duminica al tenorului Jonas Kaufmann, anulat din motive de sanatate

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Tenorul Jonas Kaufmann, care trebuia sa sustina duminica un recital in cadrul Festivalului "George Enescu", isi reprogrameaza aparitia pentru o editie viitoare, din motive de sanatate, anunta organizatorii.
Zilele Bucurestiului
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Zilele Bucurestiului la Muzeul Municipiului Bucuresti

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 15 Sept 2017 Actualitate | Cultură
Cu ocazia Zilelor Bucurestiului - 558 de ani de la prima atestare documentara a Cetatii Bucurestilor - Muzeul Municipiului Bucuresti invita publicul sa viziteze gratuit expozitiile, sa participe la spectacole in spatiile muzeelor si sa descopere noua expozitie cu lucrari din patrimoniul Pinacotecii. Potrivit institutiei muzeale, in zilele de 15, 16 si 17 septembrie, bucurestenii vor avea ocazia intalnirii in spatiile muzeelor cu artisti indragiti ai scenelor de teatru si de muzica folk, dar si cu trupe noi de muzica si improvizatie. Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version