CULTURĂ
Pianista Diana Voronetskaya
Foto: Asociatia Pro Valores

Muzică și poezie în locuri încărcate de istorie

de D.S. HotNews.ro
Stagiunea "Sunetul Muzicii" editia a X-a de la Castelul Peleș și Mogoșoaia Clasic Fest editia a VII-a, eveniment organizat la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor avea un numitor comun: un eveniment muzical poetic prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la moartea lui Piotr Ilici Ceaikovski și a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Coșbuc. Recitalul de la Sinaia va avea loc sâmbătă 26 mai 2018, de la ora 16, iar cel de la Palatul de la Mogosoaia se va desfășura duminică 27 mai 2018, de la ora 12.
Concert aniversar Voicu Enachescu
Foto: Afis

Concert aniversar: Voicu Enachescu, 75 de ani!

de D.S. HotNews.ro
Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" va susţine la Ateneul Român luni, 28 mai, de la ora 19.00 un concert dedicat sărbătoririi dirijorului Voicu Enăchescu, formatorul și dirijorul corului de peste 45 de ani, cu titlul Voicu Enachescu, 75 de ani!, eveniment organizat în colaborare cu Filarmonica "George Enescu".

Vernisajul expoziției outdoor de fotografie "Ieri și azi în București. Cartierul meu"

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Municipiului București vă invită luni, 21 mai 2018, începând cu ora 10.00, să participați la vernisajul expoziției outdoor de fotografie "Ieri și azi în București. Cartierul meu". Evenimentul va avea loc la liceul teoretic Constantin Brâncoveanu (str. Pajurei, nr. 9). Pe o parte a gardului, transformat în simeză stradală, se vor vedea imagini grupate sub genericul "Ieri și azi în București" ce îndeamnă la o călătorie prin vechiul şi actualul București, iar pe partea cealaltă a gardului, imaginile va invită în "Cartierul meu" la o plimbare prin cartierele Grivița, Bucureștii Noi și Pajura în timpul configurării acestora din anii 1950 - 1960.
ALL INCLUSIVE la Timisoara
Foto: Afis spectacol

​Marius Manole, All inclusive, la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Comedia "All inclusive" îl readuce pe scena Operei Naționale Române din Timișoara pe unul dintre cei mai admirați actori români: Marius Manole. Spectacolul va fi jucat  în 4 iunie 2018, de la ora 20, de o excelentă  distribuție care îi reunește, alături de Marius Manole, pe Medeea Marinescu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman. O comedie irezistibilă despre ingredientele cele mei intense ale vieții: - iubire, trădare, entuziasmul contagios al tinereții și crizele comice ale maturității.
Expozitie multimedia Carmen Lidia Vidu
Foto: Hotnews

​VIDEO "Jurnal de România. Confesiuni despre credinţă", o expoziție-jurnal semnată Carmen Lidia Vidu, are vernisajul sâmbătă la Mogoșoaia

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Mai 2018 Actualitate | Cultură
"Jurnal de România. Confesiuni despre credinţă", o expoziție-jurnal semnată de regizoarea Carmen Lidia Vidu, are vernisajul sâmbătă, începând cu ora 17:30, la galeria Cuhnie de la Centrul Cultural "Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului", din Mogoșoaia. Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 mai – 14 iunie.
Mira Feticu
Foto: Hotnews
Ora de lectura

​VIDEO INTERVIU Mira Feticu, autoarea unui bestseller în Olanda în care tratează "jaful secolului", furtul tablourilor din Rotterdam. Cum văd olandezii literatura română și pe români? Păi, nu prea știu nimic...

de Ionut Baias HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Mira Feticu este o tânăra scriitoare româncă de limba olandeză care s-a născut la Breaza, în 1973. În 2005 s-a căsătorit cu un olandez care a studiat literele în România și s-a mutat în Olanda. Scrie direct în olandeză, este la a treia carte publicată în țara lalelelor, iar ultimul roman, Tascha, a devenit rapid un bestseller. Asta poate si fiindcă are drept subiect "jaful secolului", furtul  unor tablouri în valoare de 18 milioane de euro din Muzeul de Artă din Rotterdam, făcut de doi români în 2012. Mira crede într-o Românie complexă, frumoasă și cu multe părți bune. Optimismul ei e molipsitor. Ce știu olandezii despre români și liteartura română? Aproape nimic. Dar e Mira Feticu acolo și îi învață.
  • "Când am [...] am mers in Olanda la bibliotecă să studiez limba, singura carte care avea legătură cu România era 'Omagiul' lui Nicolae Ceaușescu [...] Nu am încheiat-o cu comunismul atâta timp cât Iliescu nu e condamnat"
Noaptea Muzeelor 2017
Foto: USER UPLOADED

Noaptea Muzeelor 2018/ Programul complet al muzeelor din țară, pe județe

de A.L. HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Noaptea Europeană a Muzeelor are loc în 2018 între 19 şi 20 mai. Lista manifestărilor pregătite de instituţiile şi organizaţiile culturale din ţară pentru sâmbătă arată că Iaşiul, Cluj-Napoca, Prahova, Hunedoara sau Bihorul vin cu cele mai dinamice oferte, relatează Mediafax.
Cartea-album Zile, opera de sertar a artistului Florin Mitroi
Foto: Humanitas

Lansare cu Horia-Roman Patapievici și Erwin Kessler - cartea-album Zile, opera de sertar a artistului Florin Mitroi

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Marți, 22 mai, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, lumea artei își dezvăluie unul dintre secretele bine păstrate până acum. Horia-Roman Patapievici și Erwin Kessler vorbesc despre cartea-album Zile, publicată recent la Editura Humanitas, care conține opera de sertar a artistului Florin Mitroi, descoperită de istoricul de artă Erwin Kessler și însoțită de o analiză în detaliu.

Programul Nopții Muzeelor la Muzeul Municipiului București

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă. Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. 

România la Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Actualitate | Cultură
În perioada 17-20 mai, în capitala poloneză are loc cea de-a noua ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia. Romania participa la acest eveniment cu un stand în care va expune și oferi spre vânzare publicului o largă paletă de volume româneşti și publicații despre tara noastra, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea manuale și albume. Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română, disponibile pe piaţa poloneză, precum şi volume despre România, apărute în Polonia în ultimii ani.
Actrita Alexandra Velniciuc
Foto: Teatrul de Opereta Ion Dacian

Actrita Alexandra Velniciuc prezintă Gala Operetei Românești pe 20 mai

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Pe 20 mai, de la ora 18:30 la Palatul Național al Copiilor - sala mare, se va desfasura "Gala Extraordinară a Operetei Românești". Publicul se va putea bucura de cele mai valoroase creații ale compozitorilor români în interpretarea grandioasă a soliștilor, orchestrei, corului și baletului Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian". Gala va fi prezentata de actrița Alexandra Velniciuc cunoscută publicului de pe scenele Teatrelor Metropolis și Elisabeta.
Camino
Foto: Think Outside The Box

Camino de Santiago, drumul care a făurit Europa

de Raul Costa HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Asociația Prietenilor Camino de Santiago și Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Guvernul Autonom al Provinciei Galicia organizează marți 22 mai 2018, între orele 19.00 -20.30, la sediul Institutului Cervantes din Bd. Regina Elisabeta 38, Sala Auditorium, o seară dedicată unui complex fenomen spiritual și cultural, pelerinajul spre Santiago de Compostela.
Noaptea Muzeelor la Antipa
Foto: Afis

Noaptea Muzeelor la Antipa

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" anunţă că a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de activităţi care includ expoziţii temporare, dar şi proiecţii de filme documentare. Programul special al Nopţii Muzeelor de la Antipa va începe sâmbătă, la ora 18,00, şi se va termina la ora 24,00, în cadrul acestui eveniment accesul publicului în expoziţia permanentă a muzeului fiind gratuit.
Testamentul Seniorului
Foto: Afis

Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Fundaţia "Corneliu Coposu" împreună cu Asociaţia "21 Decembrie 1989" anunţă că au găsit, după două decenii, testamentul politic al celui care a fost numit de liderii politici străini şi de presa internaţională drept "cel mai moral şi mai important politician român după Revoluţie”, informeaza site-ul Fundatiei.
Dinspre Elada - lansri de carte i sesiuni de autografe
Foto: Humanitas

Dinspre Elada - lansări de carte și sesiuni de autografe - joi, 17 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Joi, 17 mai, de la ora 19, sunteti invitati sa treceti pragul Librăriei Humanitas de la Cișmigiu pentru o întâlnire cu Grete Tartler, Elena Lazăr și Victor Ivanovici prilejuită de lansarea volumelor Jurnal de călătorie. Japonia, China de Nikos Kazantzakis, Poeme și proze de Kostas Karyotakis, Cuvinte salvate de Grete Tartler și Itinerarii românești de Victor Ivanovici. Discuția va fi moderată prof.univ dr. Liviu Papadima, prorectorul Universității din București.
Noaptea Muzeelor la Palatul Mogosoaia
Foto: Poster

Noaptea Muzeelor la Palatul Mogosoaia

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
In Noaptea Muzeelor, vineri 18 mai, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești” propune publicului un program complex care cuprinde 5 expoziții (pictură, instalație multimedia, sculptură-obiect) care se desfășoară simultan și 4 evenimente (artist talk, concert, video proiectie etc.).
Trei comedii. Lysistrata, Viespile, Belsugul (Plutos), de Aristofan
Foto: Humanitas

Lansare, discuție și lectură: "Trei comedii. Lysistrata, Viespile, Belșugul (Plutos)" de Aristofan

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 19 mai, ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o seară dedicată celor trei piese ale lui Aristofan din volumul "Trei comedii. Lysistrata, Viespile, Belșugul (Plutos)", publicat de Editura Humanitas în traducerea în versuri, cu introducere și prefață de Andrei Cornea și ilustrații de Mihail Coșulețu. Cele trei piese din volum prezintă trei conflictele etern-umane, dar şi cu importante sublinieri politice: conflictul dintre sexe (Lysistrata), conflictul dintre generaţii (Viespile), conflictul dintre bogaţi şi săraci (Belşugul).
Vernisaj: Imaginile invizibilului
Foto: Afis expozitie

Vernisajul expoziției "Imaginile invizibilului" la Palatul Suțu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
​Muzeul Municipiului București vă invită să participați vineri, 18 mai 2018, începând cu ora 18.00, la vernisajul expoziției "Imaginile invizibilului", ce va avea loc la Palatul Suțu. Parte din proiectul 3rd International Meeting for Byzantine Iconography 2018, ce reunește participanți din Grecia, Italia și România, expoziția reprezintă o sinteză a particularităților canonului bizantin prezente în cele trei țări. Icoanele au fost realizate de participanți de toate vârstele, artiști și persoane ce au ales profesii variate, dar uniți în ideea de a căuta ceva dincolo de existența cotidiană.
Ion Caramitru: foto Florin Ghioca
Foto: TNB

Ion Caramitru recită Nichita Stănescu la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
Ion Caramitru va recita versurile poetului Nichita Stănescu în oratoriul Un pământ numit România, compus de Liviu Glodeanu, in cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi (SIMN), pe scena Sălii Radio. În cadrul aceluiași concert veți avea și ocazia de a asculta suita compusă de Tiberiu Olah pentru banda sonoră a celebrului film istoric Mihai Viteazul, realizat în 1970, în regia lui Sergiu Nicolaescu.
Manual de Design Polonez
Foto: Afis expozitie

100 obiecte iconice de design polonez la București

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Cultură
​Locomotiva, fotoliul, aparatul de fotografiat sau bicicleta - toate acestea, pentru a fi confortabile, estetice și funcționale trebuie să fie bine proiectate. Convinge-te cum a schimbat designul viața polonezilor în ultimii 100 de ani vizitând expoziția "Manual de design polonez", care va fi prezentată în cadrul Romanian Design Week, în perioada 18-27 mai, în cel mai mare spațiu creativ din București - NOD Makerspace/Mater.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri