CULTURĂ
Mihai Sora la Conferintele TNB
Foto: Teatrul National Bucuresti

Filosoful si eseistul Mihai Sora invitatul Conferintelor Teatrului National, duminica 21 ianuarie

de D.S. HotNews.ro
Prima conferinta din noul an de la TNB va fi sustinuta de filosoful si eseistul Mihai Sora, duminica 21 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului National Bucuresti. De-a lungul timpului, dl. Sora a mai sustinut doua conferinte la TNB, dar de data aceasta, la incredibila varsta de 101 ani, a optat pentru o intalnire inedita cu publicul Nationalului bucurestean. Conferinta va incepe cu proiectia, in premiera, a unui film, un portret-documentar cu o durata de 45 minute, urmata de un dialog cu publicul.

Aurel Pantea, laureat al Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia pe 2017

de D.S. HotNews.ro
Aurel Pantea este laureatul Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia pe 2017, care a fost acordat luni, la Botosani. Alaturi de trofeu si premiul in bani, Aurel Pantea a primit si titlul de cetatean de onoare al municipiului Botosani. Poetul Aurel Pantea a fost nominalizat la premiul 'Eminescu' alaturi de poetii poetii Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Marta Petreu si Liviu Ioan Stoiciu.
New Drama 2018
Foto: Teatrul Excelsior

Concurs de dramaturgie pentru adolescenți, ediția a IV-a

de D.S. HotNews.ro
Teatrul EXCELSIOR organizeaza in perioada ianuarie - iunie 2018 cea de-a patra editie a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani. Adolescentii sunt invitati sa scrie o piesa intr-un act si sa o trimita online, pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, impreuna cu o scrisoare de motivatie prin care sa explice de ce isi doresc sa participe la concurs.

Laureatii Galei Tinerilor Scriitori 2018

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 ianuarie 2018, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare ¬Carol I¬ din Bucuresti, a avut loc GALA TINERILOR SCRIITORI / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2017. Juriul Galei, format din trei tineri critici literari (laureati ai editiilor 2012, 2014 si 2015): Bianca Burta-Cernat, Andreea Rasuceanu si Cosmin Borza a desemnat laureatii acestei editii: Cosmina Morosan, Tudor Ganea, Adriana Stan, Vlad Dragoi si Dan Coman.
Pui de cotoroanta, de Margaret Atwood
Foto: Humanitas

Lansare de carte: "Pui de cotoroanta" de Margaret Atwood, o poveste contemporana despre razbunare si a doua sansa in viata

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Lansarea romanului Pui de cotoroanta de Margaret Atwood, al patrulea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, interpretarea in cheie moderna a Furtunii de William Shakespeare va avea loc miercuri, 17 ianuarie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38). Reluand temele piesei shakesperiene despre razbunare si o a doua sansa in viata, marea scriitoare Margret Atwood ne poarta intr-o calatorie interactiva, dominata de iluzii, plina de surprize si miracole coplesitoare. La eveniment vor vorbi prof.univ.dr. George Volceanov, traducatorul romanului si prof.univ.dr. Angelo Mitchievici, scriitor si critic literar. Invitatul special al evenimentului, actrita Oana Pellea va citi un fragment din roman.
Castigatorii concursului Drumul spre celebritate, in concert
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Castigatorii concursului Drumul spre celebritate, in concert la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Miercuri, 17 ianuarie, incepand cu ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va fi prezenta pe scena Salii Radio, intr-un concert in care vor evolua tineri instrumentisti romani de talent, castigatori ai ultimelor doua editii ale concursului Drumul spre celebritate. Sub bagheta dirijorului Stefan Novak, veti putea audia Concertul nr. 23 in la major pentru pian si orchestra si Concertul nr. 5 in la major pentru vioara si orchestra, ambele de Mozart, si Variatiuni pe o tema Rococo pentru violoncel si orchestra, op. 33, de P. I. Ceaikovski.
Francis Bacon: Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
Foto: Humanitas
​Editura Humanitas

Lansare eveniment: Francis Bacon - Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii, volumul care a marcat inceputul stiintei moderne

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas si Institute for Research in the Humanities - department in cadrul Institutului de Cercetari al Universitatii din Bucuresti va invita joi, 18 ianuarie, ora 18.30, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o discutie despre noua traducere a cartii cu care a inceput cariera publica a stiintei moderne, Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii de Francis Bacon. Publicat recent de Editura Humanitas, volumul este reprezentativ pentru teoria baconiana a comunicarii cunoasterii si o parte importanta a marelui proiect de reforma a filozofiei naturale.
Gala Tinerilor Scriitori
Foto: Afis
​Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017

Dan Coman, castigatorul Premiului Cartea de Poezie a anului 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017 celebreaza cea de-a opta editie a Zilei Culturii Nationale, luni, 15 ianuarie 2018, ora 16.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti. Juriul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017 a facut luni 8 ianuarie 2018 anuntul public al castigatorului celei mai bune carti de poezie a anului trecut: Insectarul Coman de Dan Coman, Editura Charmides. Castigatorii premiilor Tanarul Poet al anului 2017, Tanarul Prozator al anului 2017 si anarul Critic literar al anului 2017 vor fi anuntati in cadrul Galei.
Pe urmele lui Eminescu la Berlin
Foto: ICR Berlin

Centenarul Marii Uniri: Pe urmele lui Eminescu - reuniune culturala la Berlin

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Luni, 15 ianuarie a.c., in cadrul manifestarilor dedicate celebrarii a unui veac de modernitate a statului roman, va avea loc la Berlin o reuniune culturala de referinta, dedicata personalitatii lui Mihai Eminescu. Ambasadorul Emil Hurezeanu deschide cu acest eveniment cultural seria de actiuni culturale ale acestui an din capitala Germaniei, prezentand in fata publicului german si a membrilor diasporei romane, personalitatea multivalenta a lui Mihai Eminescu. Conferinta despre Eminescu sustinuta de Academicianul Eugen Simion va fi urmata de recitalul Dor de Eminescu sustinut de actorul Ion Caramitru si muzicianul Aurelian Octav Popa.
Expozitie de fotografie
Foto: ICR

Expozitie de fotografie cu prilejul Zilei Culturii Nationale in Sala Mare a ICR

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Pentru sarbatorirea Zilei Culturii Nationale, in Sala Mare a Institutului Cultural Roman va fi vernisata luni 15 ianuarie 2018, ora 17.30, o expozitie de fotografie care cuprinde imagini arhitectonice din zona rurala si urbana, realizate de artistul vizual Bogdan Gheorghe Iorga. Propunerea vizuala a artistului reprezinta o calatorie initiatica prin diversele zone de arhitectura romaneasca. Fotografiile lui Bogdan Iorga sunt rodul unei documentari fotografice intinse de-a lungul mai multor ani si surprind crampeie ale valorilor materiale si spirituale create de oamenii acestor locuri.
Scrisoarea lui Zola, pe prima pagina in L'Aurore
Foto: Wikimedia Commons

Manuscrisul scrisorii "J'accuse...!" a lui Emile Zola, publicat dupa 120 de ani

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 14 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Manuscrisul scrisorii lui Emile Zola catre presedintele Felix Faure prin care denunta masinatiunile impotriva capitanului Dreyfus a fost publicat sambata, dupa 120 de ani de la publicarea sa in L'Aurore cu titlul "J'accuse...!".
Dineu cu prosti
Foto: Opera Nationala Timisoara

Caramitru si Malaele joaca Dineu cu prosti la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Actualitate | Cultură
"Dineu cu prosti", un 'hit' incontestabil pe scena romaneasca de teatru din ultimul deceniu, readuce la Timisoara o distributie extraordinara, avandu-i in prim-plan pe Ion Caramitru si Horatiu Malaele. Comedia scrisa de Francis Veber va fi jucata in 12 si 13 februarie 2018, de la ora 20:00, la Opera Nationala Romana Timisoara.
Artist in Residence 2018
Foto: ArCuB

​Jazzul revine din februarie la ARCUB

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Programul Jazz @ ARCUB - Artist in Residence continua in 2018 cu o noua serie de concerte bilunare pe scena Centrului Cultural din Lipscani 84 - 90. 2018 aduce in cadrul stagiunii colaborari si proiecte inedite ale jazzului romanesc si international, care vor fi prezentate in premiera, intr-o serie de 12 concerte live, in perioada februarie - iunie 2018. Artist in Residence va debuta joi 1 februarie 2018, de la ora 20:00 cu primul concert si lansarea albumului: The Land of Nod. Vor urca pe scena ARCUB - Mircea Tiberian, Liviu Butoi, Chris Dahlgren, John Betsch.

Editura Gallimard suspenda proiectul de a publica pamfletele antisemite ale scriitorului Louis-Ferdinand Celine

de R.M. HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Editura Gallimard a anuntat joi ca suspenda proiectul de a publica pamfletele antisemite ale scriitorului Louis-Ferdinand Celine, obiectul unei polemici in Franta de cateva zile, scrie AFP.
Ziua Culturii Nationale 2018
Foto: ICR

ICR: Ziua Culturii Nationale sarbatorita peste hotare

de D.S. HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Ziua Culturii Nationale, sarbatorita pe 15 ianuarie 2018, este marcata si in acest an de reprezentantele Institutului Cultural Roman din strainatate prin numeroase manifestari culturale: recitaluri de poezie, concerte, expozitii, spectacole de teatru, evenimente literare, proiectii de film si conferinte. Evenimentele sunt dedicate atat Zilei Culturii Nationale, cat si debutului unei serii ample de proiecte care marcheaza Centenarul Marii Uniri.
You are the context
Foto: CNDB

In 2018, la Centrul National al Dansului Bucuresti: "Tu faci contextul"

de D.S. HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Centrul National al Dansului Bucuresti incepe anul 2018 cu o serie de intalniri transdisciplinare cu artistii din comunitatea locala si prietenii CNDB. Evenimentul va avea loc la Sala Stere Popescu din Bulevardul Marasesti 80-82 in zilele de 15, 16 si 17 ianuarie. In cadrul acestora, CNDB le ofera artistilor de dans contemporan sansa unor dialoguri cu reprezentantii celor mai importante spatii culturale independente din Bucuresti.
Imago Mundi
Foto: ICR Londra

Marea Unire, reconstituita muzical de Imago Mundi, la Londra

de D.S. HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Ziua Culturii Nationale va fi marcata la Londra, in data de 15 ianuarie, prin demararea unui program ce contine nu mai putin de 100 de evenimente din toate domeniile (literatura, film, muzica, arte vizuale, cultura traditionala, multimedia), care vor evoca de-a lungul intregului an, prin abordarile cele mai diverse, Marea Unire si secolul scurs de la cel mai important moment istoric din istoria Romaniei.  
Orchestra Titanic, regia Felix Alexa
Foto: Teatrul National Bucuresti

Orchestra Titanic - in lumina reflectoarelor, prima premiera a anului 2018, la TNB

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 10 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Sambata 13 ianuarie si duminica 14 ianuarie, ora 20.00, la Sala Pictura vor avea loc, in avanpremiera, primele spectacole cu Orchestra Titanic de Hristo Boicev, in regia lui Felix Alexa si scenografia Andradei Chiriac, cea dintai premiera a anului 2018 la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Claudiu Bleont, Mihai Constantin, Mihai Calin, Richard Bovnoczki si Tania Popa va dau intalnire cu o piesa care s-a bucurat de 30 de montari in toata lumea. Orchestra Titanic este o comedie filosofica si absurda despre dorinta de evadare in iluzie.

Artistii ONB in concert cu un repertoriu exclusiv romanesc de Ziua Culturii Nationale

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 10 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Opera Nationala Bucuresti (ONB) gazduieste, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Nationale, un concert ce va cuprinde un repertoriu exclusiv romanesc, informeaza Agerpres. Potrivit sursei citate, pe scena vor urca: sopranele Irina Iordachescu si Cristina Marta Sandu, mezzosopranele Maria Jinga si Sorana Negrea, tenorul Lucian Corchis, baritonii Stefan Ignat si Iordache Basalic si basii Marius Bolos si Iustian Zetea, Corul Operei Nationale Bucuresti condus de Daniel Jinga si corul All's Choir.
Noutati editoriale 2018 la Editura Trei
Foto: Editura Trei

Noutati beletristica si istorie la Grupul Editorial Trei in 2018

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 9 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Pentru anul 2018 Grupul Editorial Trei isi propune sa le ofere cititorilor sai multe carti scrise de autori consacrati precum Liza Marklund, Camilla Lackberg, Yrsa Sigurdardotir, Arnaldur Indridason, dar sa aduca in portofoliu si alti autori indragiti de publicul roman precum Jo Nesbo si Amelie Nothomb. Potrivit Editurii Trei, in colectia de Istorie va fi publicata cartea Fauritorii de pace de Margaret MacMillan, un volum care prezinta Conferinta de pace de la Paris care a inceput pe 18 ianuarie 1919, avand drept obiectiv dezbaterea noii configuratii politico-teritoriale si rezolvarea complicatelor probleme economico-financiare de dupa Primul Razboi Mondial.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version