CULTURĂ

Editura Trei recompensata cu Premiul de Excelenta Gaudeamus 2014

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 23 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Editura Trei a primit la cea de-a 21-a editie a Targului Gaudeamus Premiul de Excelenta "pentru succesul unei constructii editoriale axate pe psihologie si psihanaliza, extinsa apoi, prin alte titluri si prin afilierea Pandora M, catre literatura si catre alte domenii, cu vocatie generalista".

Peste 42.000 de vizitatori in primele trei zile ale Targului International Gaudeamus din Capitala

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Peste 42.000 de vizitatori au participat la evenimentele desfasurate in primele trei zile ale celei de-a XXI-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, care a debutat miercuri, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, si se va incheia duminica.
"FE" - expozitie de Iulian Ignat
Foto: Teatrul National Bucuresti
Misterul si aura feminitatii,

"FE", expozitie de fotografie de Iulian Ignat, la Teatrul National

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti va invita la cea de-a 12-a expozitie de fotografie semnata Iulian Ignat, care va fi gazduita de foaierul Salii Studio, in cadrul programului "TNB Parateatral" - arte vizuale. Vernisajul expozitiei "FE" va avea loc joi, 27 noiembrie, de la ora 18.00, in foaierul de la parterul Salii Studio, informeaza TNB. In continuare, pana in data de 14 decembrie 2014, expozitia va putea fi vizitata, de marti pana duminica, intre orele 10.00-18.00.

Joan Miro, Toulouse-Lautrec, Alberto Giacometti si Diego Velazquez - Un regal expozitional la Viena

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Sfarsitul de an este marcat la Viena de o serie de expozitii de exceptie. Fara indoiala cele mai importante sunt cele dedicate lui Joan Miro la Muzeul Albertina, Henri de Toulouse-Lautrec la Bank Austria Kunstforum Wien, Alberto Giacometti la Muzeul Leopold si Diego Velazquez la Muzeul de Istoria Artei (KHM).

Cehia - Invitatul de Onoare al Salonului International de Carte Bookfest 2015

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Ambasada Republicii Cehia, Centrul Ceh din Bucuresti si Asociatia Editorilor din Romania organizeaza duminica, 23 noiembrie in cadrul Targului de Carte Gaudeamus conferinta de presa de prezentare a invitatului de onoare al Salonului International de Carte Bookfest 2015. Evenimentul va avea loc in Sala Cupola din Pavilionul Central Romexpo, incepand cu ora 15.00, informeaza Asociatia Editorilor din Romania.
Bullets over Lipscani
Foto: Alexandra Paşca

De pe Broadway pe Lipscani: Bullets over Lipscani, sambata seara la Godot

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
"Bullets over Lipscani", o super-comedie dupa texte de Woody Allen, se joaca sambata, la ora 22:00, la Godot Cafe Teatru. Scenariul productiei Bullets over Lipscani, jucata la Godot Cafe-Teatru, este un colaj de texte adaptate de Eugen Gyemant cu finete si subtilitate dupa trei povestiri ale lui Woody Allen: Mr. Big, Death Knocks si The Whore of Mensa. Produsul final este un show electrizant, pe parcursul caruia se simte interventia unui regizor ce a asimilat cu suficient simt critic universul lui Woody Allen astfel incat sa il livreze publicului intr-o maniera originala.
"Pescarusul. Ultimul act"
Foto: Afis spectacol

Pescarusul. Ultimul act se joaca sambata la Centrul National al Dansului

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Spectacolul "Pescarusul. Ultimul act", de A.P. Cehov, regia Carmen Lidia Vidu, cu Ioana Marchidan si Istvan Teglas, se joaca sambata, 22 noiembrie, la ora 18:00, la Centrul National al Dansului. "Pescarusul.Ultimul act" este un spectacol vizual in care pescarusi se plimba mereu pe scena si, intr-o stare de nerv si abandon, ne lasa sa vedem franturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena...

130 de lucrari semnate Corneliu Baba expuse, in premiera, la Muzeul National de Arta al Romaniei

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Expozitia "Corneliu Baba. Desemnurile unui pictor" va fi vernisata marti la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) si va fi deschisa pana pe 11 martie anul viitor, informeaza Agerpres. Expozitia cuprinde o suta treizeci de lucrari de grafica din colectia sotiei artistului, Constanta Baba, realizate in diferite tehnici (creion, tus, bait, acuarela, tempera si pastel).
Iubitafizica
Foto: Lightwave Theatre Company

VIDEO Spectacolul "Iubitafizica" se joaca duminica la Teatrul Tandarica,  in cadrul Festivalului International al Teatrului de Animatie

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Spectacolul "Iubitafizica" (dupa cartea scrisa de Iulian Tanase) se joaca duminica, 23 noiembrie, la ora 18:00, la Teatrul Tandarica in cadrul Festivalului International al Teatrului de Animatie "Spectacole de Colectie". "Iubitafizica" isi are sursa in cartea cu acelasi titlu scrisa de Iulian Tanase si este o adaptare a acesteia pentru a putea fi interpretata cu ajutorul a sapte papusi in marime naturala intr-un spectacol profund, in care experienta este imbogatita de coloana sonora impresionanta si proiectiile video ametitoare.
Cele mai frumoase carti 2014
Foto: Headsome Communication

Masa rotunda si expozitia de design de carte "Cele mai frumoase carti 2014", la ICR

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Proiectul "Cele mai frumoase carti", prin platforma "Experiment tipografic", provoaca mediul editorial si artistic la o discutie profesionala pe tema Procesul realizarii unei carti frumoase si rolul experimentului. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si are loc luni, 24 noiembrie, ora 18.00 la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38.
Angela Gheorghiu "Guardian Angel" 
Foto: CD

"Guardian Angel" - noul album al Angelei Gheorghiu dedicat sarbatorilor de iarna

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Albumul Angela Gheorghiu - "Guardian Angel" a fost lansat astazi, 20 noiembrie, la Teatrul National Bucuresti, in prezenta sopranei. Noul album al celebrei soprane contine 11 dintre cele mai cunoscute colinde internationale, printre care "Silent Night", "White Christmas", "O, Tannenbaum", "I'll Be Home For Christmas", piesa interpretata impreuna cu Loredana si "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas", duet cu Ioana Dan, fiica Angelei Gheorghiu.
Spectacolul The Fall
Foto: ICR NY
Cu prilejul celei de-a 25-a aniversari de la caderea Zidului Berlinului

"The Fall", spectacol multimedia cu Saviana Stanescu si Cinty Ionescu prezentat la New York

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
"The Fall", un spectacol de teatru multimedia care investigheaza impactul mondial al prabusirii Zidului Berlinului si al sfarsitului Razboiului Rece, va fi prezentat la New York in pragul celei de a 25-a aniversari a acestor evenimente istorice majore. O echipa internationala de artisti, dramaturgi, designeri, muzicieni si producatori a creat un spectacol de teatru multimedia care urmareste povestea lui Doru Popescu, un tanar rebel cu o cauza nobila: o lume fara ziduri. Doi artisti romani - Saviana Stanescu si Cinty Ionescu - au participat la realizarea acestui spectacol.

Gaudeamus 2014: Evenimente Polirom si Cartea Romaneasca

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Polirom si Cartea Romaneasca vor participa la cea de-a XXI-a editie a Tirgului International de Carte Gaudeamus (19-23 noiembrie 2014) cu peste 1000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). 34 de noi titluri vor fi lansate la aceasta editie a tirgului (31 de evenimente), la standul editurilor (complexul Romexpo, parter), dar si la Standul Dacia sau la Bursa de contacte, din cadrul Complexului Romexpo Bucuresti.
Fata de la marginea vietii. Povestiri alese, de Mircea Cartarescu
Foto: Humanitas
 documente
(20 Nov 2014) PDF, 104KB

Noile aparitii ale Editurii Humanitas prezentate la Gaudeamus 2014

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Humanitas isi asteapta cititorii la Gaudeamus pana duminica, 23 noiembrie, cu cele mai frumoase carti ale toamnei 2014 si cu cei mai indragiti autori. De la cele peste 30 de evenimente ce se vor desfasura pe scena care deschide standul editurii nu vor lipsi Lucian Boia, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici, Oana Pellea, T.O. Bobe, Radu Sergiu Ruba, Vlad Zografi, Andrei Cornea. Unul din evenimentele de lansare de carte este dedicat volumului Fata de la marginea vietii. Povestiri alese, de Mircea Cartarescu care va avea loc sambata, 22 noiembrie, de la ora 14.00 la standul editurii.

Poeta Ioana Nicolaie participa la Festivalul International de Poezie de la Stockholm

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Nov 2014 Actualitate | Cultură
In perioada 26-27 noiembrie, Ioana Nicolaie va participa la cea de-a 18-a editie a Festivalului International de Poezie de la Stockholm, pentru a-si prezenta volumul de proza lirica Cerul din burta (2005), aparut in limba suedeza in 2013, la editura 10tal Bok, in traducerea lui Inger Johansson. Volumul a fost lansat anul trecut in cadrul Targului de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, unde Romania a fost invitata de onoare, si s-a bucurat de recenzii favorabile. Cu aceasta ocazie vor fi prezentate, de asemenea, traduceri inca nepublicate din cel mai recent volum de versuri al Ioanei Nicolaie, Autoimun (2013), realizate de aceeasi reputata traducatoare.
Klaus Iohannis, dand autografe la lansarea cartii
Foto: Curtea Veche Publishing

VIDEO Klaus Iohannis si-a lansat volumul autobiografic "Pas cu pas": Cultura ne salveaza / Nu o sa gasiti senzationalul in cartea mea

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Klaus Iohannis si-a lansat miercuri volumul autobiografic "Pas cu pas" la Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura, declarandu-se surprins de numarul mare de oameni care au venit sa-l vada si avertizandu-si cititorii ca nu vor gasi in cartea sa "senzationalul".

Beethoven si Haydn - "vedetele" concertului Orchestrei de Camera Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Doi dintre compozitorii care au marcat cel mai mult istoria muzicii simfonice - Haydn si unul dintre ilustrii sai elevi, Beethoven - vor starni din nou admiratia publicului iubitor de muzica prin concertul propus de Orchestra de Camera Radio, miercuri, 26 noiembrie, de la ora 19.00.

Noutati de la Editura Publica la Gaudeamus 2014

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Editura Publica va fi prezenta la Targul International de carte Gaudeamus 2014 - Carte de invatatura cu cele mai recente noutati dar si cu titluri consacrate. Vizitatorii sunt asteptati in perioada 19 - 23 noiembrie la standul editurii (nr. 15) de la parterul pavilionului central al Romexpo.
Confidentul, un roman de Hélène Grémillon
Foto: Hotnews

Intalnire si sesiune de autografe cu scriitoarea franceza Helene Gremillon la Libraria Humanitas de la Cismigiu - joi, 20 noiembrie, ora 18.30

de HotNews.ro
Miercuri, 19 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Joi, 20 noiembrie, ora 18.30 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) va puteti intalni cu Helene Gremillon, autoarea romanului Confidentul, bestsellerul verii 2014 la Humanitas Fiction, in traducerea Marianei Piroteala. Participa alaturi de autoare, Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural si criticii literari Elisabeta Lasconi si Alina Purcaru. Moderatorul serii este Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction. Intalnire va fi urmatata de o sesiune de autografe.
Conferintele Teatrului National

Avocatul Gheorghe Piperea prezinta conferinta cu tema Curcanul si consumatorul fericit

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Nov 2014 Actualitate | Cultură
Pornind de la o pilda a unui autor americano-libanez, Nassim Nicholas Taleb, dintr-o carte a sa din 2010, Lebada Neagra (Editura Curtea Veche, 2010) avocatul Gheorghe Piperea sustine conferinta cu tema 'Curcanul si consumatorul fericit' in care face o paralela intre zburatoarea fericita ca are graunte nestiind ca va fi sacrificata de Ziua Recunostintei si consumatorul care s-a imprumutat pentru a consuma  fara a se gandi ca o supra-indatorare il poate falimenta. Conferinta va avea loc duminica 23 noiembrie 2014 de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi