CULTURĂ
Procesiune cu moaștele Sf Parascheva
Foto: Facebook/ George Lazar

IPS Teofan despre procesiunea moaștelor Cuvioasei Parascheva: "O mărturie a spitalului duhovnicesc”

de Ionut Baias HotNews.ro
Duminică, 5 Apr 2020 Actualitate | Cultură
Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase în procesiune duminică, prin județele Neamț, Botoșani și Iași. Este pentru prima dată, după seceta din 1947, când racla cu moaștele sfinte părăsește, chiar și pentru câteva ore, capitala Moldovei. ”A fost o mărturie despre un adevăr al Bisericii şi anume creştinul are două arme în orice situaţie, dar mai ales în situaţii dificile.", a declarat duminică seară, IPS Teofan.
Expoziția Licitației unei Colecții de Icoane
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Refugiu pe timp de criză

de Smile Media
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Cultură
În contextul actual, investitorii - sau simplii cetățeni - se orientează spre noi piețe de conservare a banilor și modalități sigure de plasare a depozitelor bănești. Printre piețele alternative, alături de arta de patrimoniu, aur și diamante, se numără și piața de artă cu tematică religioasă, văzută de specialiști drept vehicul de salvare a banilor în vreme de depreciere monetară.
MMB - Un muzeu animat!
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul Municipiului București pregateste programe cu activități educative pentru copii

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Cultură
Începând cu 8 aprilie, Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici să participe, alături de părinți, la evenimente online postate pe paginile de Facebook ale muzeului, unde vor avea loc 4 programe cu activități educative și hazlii: în fiecare miercuri aveti Muzeul animat, activități „Comics Didactic” susținut de Mihai Grăjdeanu; urmează Joia copiilor cu Asociația Artelier D; vineri aveti Povești și experimente la Muzeul Municipiului București cu Asociația Learning by Teaching, iar fiecare sâmbătă va fi dedicata activităților Colorează cu artă!
Sunt un copil al Războiului Rece de Stelian Tănase
Foto: Editura Corint

Noutati editoriale Corint: Sunt un copil al Războiului Rece de Stelian Tănase

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Cultură
Editura Corint vă prezintă volumul Sunt un copil al Războiului Rece, semnat de Stelian Tănase. Autorul și-a propus să reflecteze asupra copilăriei, adolescenței și tinereții sale din perspectiva Războiului Rece. Cartea este o colecție de amintiri care rezonează foarte bine cu actualul context, poveștile având o încărcătură aparte, atât pentru cei din generația autorului, cât și pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre perioada Războiului Rece, din perspectiva autorului.
"Harry Potter at home"
Foto: News.ro

Scriitoarea J.K. Rowling a lansat site-ul "Harry Potter at home" pentru a combate plictiseala în timpul izolării

de S.D. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Cultură
Scriitoarea britanică J.K.Rowling a creat un site pentru copii şi adulţi, "Harry Potter at home", care propune videoclipuri interactive de bricolaj, cu articole amuzante despre lumea vrăjitorilor, informeaza news.ro.
Ateneul Roman
Foto: Filarmonica George Enescu

Filarmonica “George Enescu” va avea stagiune online incepand de joi 2 aprilie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Cultură
Începând cu joi, 2 aprilie a.c., pe site-ul www.fge.org.ro si pe pagina de Facebook a Filarmonicii "George Enescu" și Clasic e fantastic, vor fi puse la dispoziția publicului, concertele din colecția Clasic e fantastic. Programul online va debuta cu seria Cum să înțelegem muzica, stagiunea 2012-2013.
Povesti soptite
Foto: Teatrul Gong Sibiu

Teatrul "Gong" livrează povești online

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" Sibiu lansează "Meniul cu povești șoptite", o platformă audio special creată pentru cei mici. „Meniul cu povești șoptite” a fost creat ca o alternativă locală la anularea evenimentelor publice în incinta teatrelor din România. Actorii citesc copiilor povești de noapte bună, contribuind, totodată, la dezvoltarea unui nou public pentru teatrul sibian.
TNB Amfiteatru
Foto: Teatrul National Bucuresti

TNB își propune o restructurare a stagiunii teatrale

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Actualitate | Cultură
​Teatrul Național ”I.L.Caragiale” anunță că își va modifica structura obișnuită a stagiunii, care presupunea închiderea acesteia în lunile iulie și august, urmând ca, în acest an, în măsura în care contextul epidemiologic o va permite, să programeze spectacole pe toată perioada lunilor de vară, iunie-iulie și august.
Catalin Rusu
Foto: Arhiva personala

Un Odysseus prea necumpătat sau arta limbajului frumos la Homer

de Catalin Rusu Contributors.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Este fără doar și poate meritul celui ce-l citește pe Homer să se lase purtat de cuvintele, înțelesurile, alegoria, stilistica și rațiunea frumoasă a poetului care a educat o întreagă civilizație grecească! Căci fără de acesta, fără ale sale opere, Iliada și Odyseea, fără sculpturile sale literare plămădite în timpurile întunecate ale istoriei omului, cultura europeană nu ar fi simțit niciodată gustul utopiei, simțul pentru grandios, pentru o morală cuviincioasă și demnă de cinste, pentru adevărul istoric al celor întâmplate.
Opera Tosca
Foto: Opera Nationala Bucuresti

Tosca si Lacul lebedelor in cadrul ciclului Seri de Operă Online, la ONB

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Cultură
​Opera Naţională Bucureşti transmite, în cadrul ciclului Seri de Operă Online, spectacolele "Tosca" de Giacomo Puccini şi "Lacul Lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski. Potrivit unui comunicat al ONB, citat de Agerpres, luni, 30 martie, de la ora 18,30, iubitorii artei lirice vor putea urmări înregistrarea spectacolului "Tosca" de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele şi light design-ul lui Mario De Carlo, eveniment din 30 martie 2019.
Serialul Discutabil
Foto: Hotnews

VIDEO Izolați la domiciliu, cinci actori români fac primul serial online. „Discutabil”, episodul I, cu Zamfirescu, Pavlu, Manole, Tănase și Sălăgean

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Marius Manole, Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean vor interpreta rolurile unor actori izolaţi la domiciliu şi vor începe un dialog, fiecare din propria casa, despre criza creată de coronavirus, în primul episod al serialului "Discutabil", care a fost difuzat vineri, la ora 22.00, pe Youtube şi pe pagina de Facebook, anunţă urban.ro, scrie news.ro. Regia este semnată de Vlad Zamfirescu. Construit pe tehnica sitcomului, serialul “Discutabil” va avea în primul sezon 12 episoade. Vezi primul episod.
Teatrul National Bucuresti
Foto: TNB

Începând de vineri, Casa de bilete a TNB se închide

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Date fiind măsurile stabilite de autorităţi, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea Coronavirusului - SARS-Cov2, întreaga activitate a Casei de bilete a TNB se suspendă, începând cu data de 01 aprilie 2020, pe întreaga perioadă a existenţei stării de urgenţă. Casa de bilete a TNB va mai fi deschisă doar până vineri, 27 martie 2020, între orele 12.00 - 15.00, informeaza comunicatul TNB.
Shahid NADEEM
Foto: UNITER

Mesajul International pentru Ziua Mondiala a Teatrului transmis de dramaturgul Shahid Nadeem

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Anul acesta, Mesajul International pentru Ziua Mondiala a Teatrului trimis de Institutul International de Teatru este conceput de Shahid NADEEM, autor dramatic din Pakistan, informeaza UNITER. Versiunea română este semnata de Ozana Oancea.
Actrița Maria Obretin și Luiza Zan, muzician
Foto: Arhiva personala

VIDEO Ce fac artiștii în criza Covid-19: Actrița Maria Obretin și Luiza Zan, muzician, invitate la o întâlnire online #deladistanță: Suntem artiști independenți, dar suntem dependenți de public și în momentul acesta publicul nu mai există

de M.H. HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Cultură
"Trebuia să fiu în cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, mi s-a anulat un concert în Statele Unite, un turneu extraordinar cu un chitarist în Franța, toate festivalurile" - așa resimite criza COVID Luiza Zan, solistă de jazz. "A dispărut scopul, bucuria, lucrul pentru care te-ai pregătit", spune actrița Maria Obretin.
Top 5 titluri
Foto: Editura Trei
#StaiAcasăȘiCitește

Editura Trei va recomanda 5 carti care te ajută să-ți pui viața într-o nouă perspectivă

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Actualitate | Cultură
#TotulVaFiBine, campania pe care Grupul Editorial Trei o lansează special pentru iubitorii cărților, aduce în casele acestora, pe lângă o reducere de 35%, și titluri frumoase despre încredere, speranță și o stare de mai bine. Iata top cinci carti recomandate de editura care te ajută să-ți pui viața într-o nouă perspectivă.
Premiile Radio România Cultural 2020
Foto: Afis

Premiile Radio România Cultural vor fi acordate pe 30 martie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Premiile Radio România Cultural vor fi acordate pentru prima dată, în istoria lor de 20 de ani, pe calea undelor. Luni, 30 martie 2020, de la ora 17.00, la în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural, Anca Mateescu și Luana Pleșea, alături de membri ai juriului Galei RRC care trebuia să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, vor anunța câștigătorii acestor distincții, oferite ca răsplată pentru întreaga activitate unor personalități marcante sau prilejuite de alte momente sau realizări cu semnificații aparte.
Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020
Foto: Editura Corint

Editura Corint are in pregatire volumul Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Se numește Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020. Traducerea volumului este in curs de aparitie la editura Corint. Sunt gândurile celor care s-au vindecat și ale celor din prima linie care au luptat cu virusul și au câștigat, in China. O carte sensibilă, care demonstrează lumii întregi că virusul poate fi doborât și putem depăși împreună aceste zile grele.
Paul Goma (1994)
Foto: Captura YouTube

Paul Goma a murit din cauza infecției cu coronavirus

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Scriitorul și disidentul Paul Goma (84 de ani) a murit din cauza infecției cu coronavirus, într-un spital parizian, a anunțat biografa acestuia, Mariana Sipoș, într-un comunicat transmis G4 Media.
Prezentare licitație online
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Unde ieșim deseară

de SmileMedia
Marţi, 24 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Expoziții, conferințe, concerte de muzică, biblioteci sau librării, sunt activități culturale puse la dispoziție mai nou online, de cele câteva mari companii organizatoare de evenimente de agrement cultural, care s-au încăpățânat să nu renunțe la activitatea lor simbolică și să continue să comunice mesajul educativ în mediul online, în vremuri de distanțare socială.
Vlad Alexandrescu
Foto: Facebook - Vlad Alexandrescu

Senatorul Vlad Alexandrescu: Guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru susținerea artiștilor independenți

de A.O. HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Actualitate | Cultură
Senatorul USR Vlad Alexandrescu cere Guvernului Orban să ia măsuri urgente pentru susținerea artiștilor independenți, a căror activitate s-a suspendat de pe-o zi pe alta și ei au rămas fără venituri. Vlad Alexandrescu spune că cei care doresc pot să semneze o petiție pentru susținerea sectorului cultural independent adresată Guvernului, semnată până acum peste 8.000 mii de cetățeni.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by