CULTURĂ
Poarta Buckingham - Eugen Raportoru
Foto: ICR Londra

Expoziția „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru se deschide la ICR Londra

de D.S. HotNews.ro
Institutul Cultural Român din Londra vernisează, în 17 aprilie, expoziţia cu titlul „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru, prima personală a artistului în Marea Britanie. Găzduită de galeria Brâncuși de la sediul Institutului în perioada17 aprilie - 10 mai 2019 și deschisă în prezența artistului, expoziția, cuprinzând lucrări recente din seria așa-numitelor manifeste arhitecturale printre care o pictură de mari dimensiuni intitulată „Poarta Buckingham”, va fi prefațată de curatorul Mihai Hurezeanu.
Andra Margineanu, Andra Lucia Matei, Juhasz-Boylan Pal-Karoly
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Laureații concursului ”Drumul spre celebritate” debutează pe scena Sălii Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 24 aprilie (ora 19.00), cei trei câștigători ai concursului ”Drumul spre celebritate” - ediția a IX-a isi fac debutul pe scena Salii Radio. Acompaniati de Orchestra de Camera Radio sub bagheta dirijorului Radu Popa, dirijor permanent al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara, îi veți putea aplauda pe Andra Margineanu - pian, Andra Lucia Matei - vioară și Juhasz-Boylan Pal-Karoly - bariton.
Adrian Cioroianu
Foto: TNB

​Adrian Cioroianu ne spune ca 'Nici viitorul nu mai e ce-a fost' la Conferintele TNB

de D.S. HotNews.ro
​​Adrian Cioroianu, invitatul Conferintelor Teatrului National vine la Sala Atelier a TNB, duminică 21 aprilie 2019, de la ora 11.00, pentru a sustine conferinta cu tema "Nici viitorul nu mai e ce-a fost". In contextul schimbarilor iminente ce se prefigurează în fața noastră, la nivel global, Adrian Cioroianu va vorbi despre familie și despre școală, despre politică și despre posibile viitoare războaie, despre căutarea în care suntem prinși și despre ce anume am putea găsi la capătul drumului.
Spotlight - Brancusi
Foto: ArCuB

Festivalul Internațional al Luminii - Spotlight se deschide oficial joi 18 aprilie, de la ora 20:00

de D.S. HotNews.ro
Festivalul Internațional al Luminii - Spotlight ia startul joi, 18 aprilie, la ora 20:00. Lucrări semnate de artiști străini și români recunoscuți în domeniu vor îmbina arta și tehnicile cele mai inovatoare pentru a exprima valorile europene ce susțin tema ediției a V-a a festivalului - EuropeLights -, marcând, totodată, două evenimente majore ale anului: președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București.
​​Concertul-spectacol Magic Național
Foto: TNB

​Concertul-spectacol Magic Național revine pe scena TNB

de D.S. HotNews.ro
Magic Național revine pe scena Salii Mari a TNB, joi, 18 aprilie, cu noutăţi, apropiindu-vă de farmecul Sărbătorii Pascale şi dăruindu-vă o seară de surprize și revelații. Alaturi de artiştii consacraţi ai spectacolului va evolua All’s Choir, poate cel mai neconvenţional cor din România, pentru prima dată invitat în Magic Național.
Tulnic, detaliu
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Varianta ardelenească de Facebook

de Smile Media
Marţi, 16 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Licitația de Valori Tradiţionale, inclusiv o colecţie de icoane Post-Brâncovenești.
Marți, 23 Aprilie 2019, 19:00 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
De la picatura pina la cosmos
Foto: Hotnews

"De la picătură până la cosmos" la Institutul Cervantes din Bucureşti

de Raul Costa HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Actualitate | Cultură
"De la picătură până la cosmos" reprezintă expoziția lucrărilor rezultate ca urmare a atelierelor de fotografie pentru copii, respectiv adulți, "Apa și fotografia contemporană spaniolă" care au avut loc în luna martie 2019, coordonate de Clara Durán. Participanții la ateliere au studiat operele a 6 fotografi spanioli care au folosit apa ca temă artistică. Acești fotografi sunt Patricia Allende, Chema Madoz, Isabel Muñoz, Javier Vallhonrat, Vari Caramés și Pablo Genovés.

Serie de spectacole pentru copii înainte de vacanţă la Teatrul „Stela Popescu”

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Săptămâna 15-20 aprilie este dedicată de Teatrul „Stela Popescu” copiilor, şi mai exact elevilor din şcolile bucureştene, aflaţi în ultima săptămână dinaintea vacanţei de primăvară. Spectacolele programate în fiecare dimineaţă la Sala mică a Palatului copiilor la orele 9.30 şi 11.00 sunt Lampio (pe 15 şi 16 aprilie), Micul prinţ (17 aprilie) şi Revolta poveştilor (18, 19 şi 20 aprilie).
Catedrala Notre Dame de Paris
Foto: Wikipedia

Catedrala Notre-Dame și istoria ei, de la muzeu la "casă a lui Dumnezeu și a Omului"

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Actualitate | Cultură

Catedrala Notre-Dame din Paris, o bijuterie a artei gotice, jefuită şi vandalizată de multe ori în trecut, celebra, în 2013, 850 de ani de existenţă, iar, în 2014, 150 de ani de la salvarea sa de la distrugere de arhitectul Eugène Viollet-le-Duc, potrivit Mediafax. Scriitorul Victor Hugo este însă acela care a avertizat în premieră opinia publică franceză în legătură cu riscul de distrugere a celebrei catedrale pariziene.

Concert Mozart la Sala Radio
Foto: Afis

În Săptămâna Patimilor, celebrul Recviem de Mozart pe scena Sălii Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Miercuri, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio aveți șansa de a asculta unul dintre cele mai cunoscute recviemuri din toate timpurile: celebrul Recviem în re minor semnat de MOZART, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, dirijate de Ciprian Marinescu. Puține creații muzicale sunt înconjurate de atâtea legende ca Recviemul compus de Amadeus, lucrare despre care se spune că a fost într-un fel propriul său testament muzical și propriul său recviem. În prima parte a concertului, violonistul Alexandru Tomescu va interpreta pe celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu o altă lucrare de Mozart : Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră.
Sarbatoarea Floriilor, 20 – 21 aprilie
Foto: Muzeul Satului

Duminica Floriilor sărbatorită la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 20 - 21 aprilie, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.
Seara italiana: Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino
Foto: Humanitas

Seară italiană la Librăria Humanitas de la Cișmigiu dedicată volumului Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Actualitate | Cultură
​Editura Humanitas vă invită vineri, 19 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții "Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu" de Italo Calvino, apărută recent în colecția „Biblioteca Italiana“, în traducerea Oanei Boșca-Mălin și cu o prefață de Laura Di Nicola. La eveniment vor vorbi Ioana Pârvulescu, Mircea Vasilescu, Alexandra Vrânceanu și Oana Boșca-Mălin.
Prodigy
Foto: theprodigy.com

Bodyguard-ul trupei The Prodigy a murit la câteva săptămâni după sinuciderea solistului formaţiei, Keith Flint

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Membrii trupei The Prodigy îi aduc un omagiu bodyguard-ului lor, Con, care a murit la câteva săptămâni după ce solistul formației, Keith Flint, s-a sinucis.
comediant
Foto: Facebook

Un celebru comediant britanic a murit pe scenă. Publicul a crezut că este o glumă din spectacol

de MH HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Veteranul stand-up-ului britanic, Ian Cognito, în vârstă de 60 de ani, a murit pe scenă, în timpul unui spectacol, scrie BBC. Cu puțin timp înainte, comediantul glumise cu publicul, spunând "imaginaţi-vă dacă aş muri în faţa voastră aici", astfel că oamenii au crezut că este o glumă care face parte din show.
Ziua portilor deschise la BNR
Foto: Afis

Palatul Vechi al BNR din Bucureşti deschis vizitatorilor miercuri 17 aprilie

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Palatul Vechi al BNR din Bucureşti, precum şi sucursale regionale şi agenţii ale BNR din teritoriu vor putea fi vizitate miercuri, când Banca Naţională sărbătoreşte 139 de ani de la înfiinţare. Potrivit comunicatului BNR, vizitatorii vor putea vedea Sala Consiliului de Administraţie şi vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecţia numismatică dar şi alte expoziţii.
​​Corul Madrigal, concert de Paste
Foto: Afis concert

​Corul Madrigal va susține doua concerte extraordinare de Sărbătorile Pascale

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Corul Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține tradiționalul Concert extraordinar de Paște pe scena Ateneului Român din București, în zilele de 20 aprilie si 21 aprilie 2019, ora 18.00.
Diana Tugui si Florin Guzga
Foto: Fundatia Calea Victoriei

Invitație la concert: „I Love Puccini”, cu Diana Țugui și tenorul Florin Guzgă

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Al patrulea eveniment din seria „I Love Classics”, lansată de Fundația Calea Victoriei și dedicată marilor compozitori de muzică clasică și de operă, este organizat marți, 13 mai, la Sala Mare a Teatrului Național București, de la ora 19:00, și este dedicat lui Giacomo Puccini.
Târgul de Florii
Foto: Afis

Târgul de Florii, 19 - 21 aprilie, la Muzeul Taranului Roman

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Floriile, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor este sarbatorita cu un targ traditional la Muzeul Național al Țăranului Român în perioada 19 - 21 aprilie, cand sunteti invitati sa-i treceti pragul între orele 10,00 şi 18,00.
Lainceput a fost sfarsitul, de Adriana Georgescu
Foto: Humanitas

Lansarea cărții 'La început a fost sfârșitul' de Adriana Georgescu - marți, 16 aprilie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Marți, 16 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc prezentarea cărții La început a fost sfârșitul. Dictatura roșie la București de Adriana Georgescu, prima mărturie a unui deținut politic dintr-o țară aflată dincolo de Cortina de Fier, într-o dezbatere despre literatura concentraționară cu scriitorii Ana Blandiana și Dan C. Mihăilescu, regizorul Nicolae Mărgineanu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas. Evenimentul va cuprinde proiecția unui fragment din filmul Binecuvântată fii, închisoare, regizat de Nicolae Mărgineanu.
Istoria albinelor, de Maja Lunde
Foto: Humanitas
Miercuri, 17 aprilie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Lansarea romanului „Istoria albinelor“ de Maja Lunde, o poveste emoționantă despre relațiile cele mai puternice și, în mod paradoxal, cele mai fragile

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 17 aprilie, ora 19.00, la lansarea romanului Istoria albinelor scris de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, recent apărut în traducerea Sandei Tomescu Baciu, în colecția „Raftul Denisei“. Neliniștitoare, revelatoare, emoționantă și scrisă cu o măiestrie aparte, Istoria albinelor unește în mod surprinzător trei voci distincte din trei epoci diferite într-un roman provocator despre supraviețuirea speciei umane. Relațiile cele mai puternice și în mod paradoxal cele mai fragile, cele dintre părinți și copii, sunt puse în echilibru cu aceea asupra căreia rareori reflectăm – relația dintre om și natură.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version