CULTURĂ
Liviu Ioan Stoiciu
Foto: Facebook

Premiul Eminescu pe 2019, acordat poetului care a ieșit pe locul doi

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Premiul "Mihai Eminescu" pe 2019 a fost acordat poetului de pe locul al doilea în voturile juriului, iar cei 7.500 de euro trimiși celui care câștigase inițial, fără să poată să ajungă la premiere, au fost ceruți înapoi de organizatori, care au spus că regulamentul cere prezența la ceremonie, potrivit Mediafax.
​​Serotonină de Michel Houellebecq
Foto: Humanitas

Serotonină de Michel Houellebecq, cartea-eveniment a acestei ierni in Franta, va fi publicată, în mai, în colecția „Raftul Denisei“

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Apărut în Franța pe 4 ianuarie 2019, Serotonină, al șaptelea roman al scriitorului francez Michel Houellebecq, și-a confirmat statutul de cea mai așteptată carte a iernii și a devenit în scurt timp de la apariție un adevărat fenomen editorial, ocupând locul 1 în toate topurile de vânzări. Romanul va fi publicat în luna mai a acestui an în limba română, în colecția „Raftul Denisei“ a editurii Humanitas, în traducerea lui Daniel Nicolescu, informează editura.
România în acuarelă
Foto: Afis expozitie

Expoziția "România în acuarelă" găzduită la Teatrul Național București

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Marți 22 ianuarie 2019, la ora 19.00, va avea loc la Teatrul Național București prima expoziție naţională de pictură în acuarelă, din România. Evenimentul are loc în sala „Foaier Media” Aripa Intercontinental a Teatrului Național. Expoziția cuprinde lucrări semnate de peste 70 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori.
Captura site
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul Municipiului București lansează online o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București va publica online, pe site-ul său www.muzeulbucurestiului.ro, o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei. In acest mod, instituția muzeală oferă un dar inedit comunității, transpunând conținut relevant despre toate expozițiile tematice și permanente, precum și despre istoria reședințelor muzeale, în filme documentare puse la dispoziția tuturor celor interesați.
N. Grigorescu- Tarancuta
Foto: artmark.ro

Artmark: Licitația colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Casa de licitație Artmark începe noul an cu o importantă colecție străină de artă românească, dar și cu cele mai incitante și surprinzătoare autografe ale unor personalități marcante care au făcut istorie. Licitația colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden va avea loc joi 31 Ianuarie 2019, ora 19:30.
Noutati editoriale
Foto: Editura Trei

Grupul Editorial TREI anunță noutățile din 2019

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Grupul Editorial Trei începe 2019 anunțând apariția unui nou titlu - Cu mâinile legate de Adrian Onciu, publicat de Editura Trei în colecția Fiction Connection. Cartea va fi lansată pe 20 ianuarie, la ora 16.00, în Librăria Cărturești Palas din Iași și pe 22 februarie, la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Tot în prima parte a anului va apare o nouă carte semnată de Raluca Feher - Să nu râzi de mine - , alături de un debut semnat de jurnalistul Liviu Iancu - Xanax.
Matematica zeilor si algoritmii oamenilor
Foto: Humanitas

Lansare cu Dana Jalobeanu, Liviu Ornea și Vlad Zografi - Matematica zeilor și algoritmii oamenilor de Paolo Zellini

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 16 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită marți, 22 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o dezbatere pornind de la unul dintre volumele publicate recent în colecția de știință, Matematica zeilor și algoritmii oamenilor de Paolo Zellini. Invitați: Liviu Ornea, profesor universitar la Facultatea de Matematică, Universitatea București și traducătorul volumului, Dana Jalobeanu, conferențiar universitar, doctor în filozofia științei și director de programe la centrul de cercetare Fundamentele Modernităţii Europene, Universitatea din Bucureşti, Vlad Zografi, coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas.
Mircea Teleaga
Foto: ICR Londra

Expoziția pictorului Mircea Teleagă, deschisă la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 16 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Unul dintre cei mai apreciați artiști români ai tinerei generații, Mircea Teleagă, semnează expoziția de pictură deschisă la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie din Londra. Expoziția lui Mircea Teleagă este prima din proiectul „12 Luni, 12 Creatori”, inițiat de ICR Londra, în scopul promovării creativității românești prin intermediul unor artiști români remarcabili stabiliți în Marea Britanie.
Variațiuni pe o temă dată de Ana Blandiana
Foto: Humanitas

Volumul de poeme Variațiuni pe o temă dată de Ana Blandiana dezbatut joi la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 15 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu joi, 17 ianuarie, ora 19, la o întâlnire cu Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu și Lidia Bodea despre Variațiuni pe o temă dată, cel mai recent volum de versuri al Anei Blandiana.
Cultura romana pe intelesul patriotilor de Mircea Vasilescu
Foto: Humanitas

Întâlnire cu Mircea Vasilescu, Mircea Cărtărescu și Ioan Stanomir despre Cultura română pe înțelesul patrioților

de HotNews.ro
Marţi, 15 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Astazi, marți, 15 ianuarie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea volumului Cultura română pe înțelesul patrioților de Mircea Vasilescu, recent apărut la Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi, alături de autor, Mircea Cărtărescu și Ioan Stanomir. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe. ”... discursul patriotic, sentimental, emoţional despre «cultura naţională», «valorile noastre perene», «contribuţia culturii noastre la patrimoniul universal» şi alte asemenea formule utilizate până au devenit clişee, poncife, vorbe goale.”
Articolul din Nature
Foto: captura ecran

Pakistan și Egipt conduc topurile rezultatelor în cercetare în 2018

de A.Z. HotNews.ro
Marţi, 15 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Producția globală de articole academice a atins un nivel record în 2018, iar economiile emergente conduc topurile în cercetare, informează revista Nature .
Carte romaneasca in Italia
Foto: Hotnews
Corespondenta de la Roma

Bruno Mazzoni: ​„Literatura italiană contemporană nu are vitalitatea şi varietatea literaturii române de azi”. O retrospectivă literară românească în Italia

de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
​Dincolo de stereotipuri ieftine şi populiste, de fast celebrativ, de instituţii şi proiecte oficiale, există în Italia un interes real faţă de fenomenele literare româneşti. Asistăm la căutarea unor puncte de reper sau fenomene culturale. E o căutare ce vine din partea celor mai diferite diferite categorii: public general (italieni şi români). Categorii specifice: tineri din a doua generaţie, născuţi în familii de români migranţi, adulţi cărora le e dor de casă, italieni din familii mixte, intelectuali interesaţi de noi tendinţe.
Mihai Eminescu
Foto: ICR NY

Academia Română va lansa marți "Mihai Eminescu, întreaga operă", o aplicație pentru smartphone la care s-a lucrat timp de doi ani

de G.S. HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Academia Română va lansa marți, de Ziua Culturii Naţionale, la Ateneul Român, aplicaţia digitală "Mihai Eminescu, întreaga operă", informează un comunicat de presă al instituției.
Concert Sorin Zlat Quartet
Foto: ArCuB

“The Land of Dreams” cu Sorin Zlat Quartet in primul concert din an al stagiunii de jazz Artist in Residence de la ARCUB

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, continuă și în 2019 seria evenimentelor din cadrul celei de-a treia stagiuni - curatoriate de Cristian Soleanu - a programului de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB. “The Land of Dreams”, primul concert din noul an, susținut de Sorin Zlat Quartet, va avea loc în data 24 ianuarie, ora 20.00, în Sala Mare de la ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90).
Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Iohannis: Existența presei independente este vitală pentru sănătatea societății. Campaniile de denigrare confirmă că pe unii politicieni îi deranjează libertatea de exprimare

de MH HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Existența presei independente este vitală pentru sănătatea societății, iar campaniile de denigrare și atacurile personale la adresa unor jurnaliști confirmă că pe unii politicieni îi deranjează libertatea de exprimare și adevărul spus oamenilor, afirmă președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis luni, la redeschiderea redacției Radio Europa Liberă în România.
Conferinta comunicatori edituri
Foto: Headsome Communication

„Anul Cărții” debutează cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Joi, 17 ianuarie, începînd cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10) va avea loc prima conferință dedicată specialiștilor în comunicare din editurile românești, informeaza Headsome Communication.
Pictori români în Franţa
Foto: Afis expozitie
​De Ziua Culturii Naţionale,

Expoziţia „Pictori români în Franţa” vernisata pe 15 ianuarie la Institutul Cultural Român

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Nume de excepție ale picturii românești se reunesc pe 15 ianuarie 2019, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, într-o expoziție al cărei vernisaj va avea loc în Sala Mare a Institutului Cultural Român, cu începere de la ora 18.00.
În cadrul expoziției, „Pictori români în Franța”, Asociația „Soleil de l’Est” prezintă lucrări realizate de pictorii români care au participat la rezidențele de artiști conduse de asociație, în Franța, în perioada 2001 - 2014. Pictorii expozanți ne prezintă pe simeze lucrări despre perioada rezidenței în Franța, realizate după întoarcerea acasă.
James Watson
Foto: Wikipedia

A primit premiul Nobel pentru descoperirea structurii ADN, își pierde titlurile academice din cauza unor comentarii rasiste

de A.Z. HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Omul de știință american James Watson, laureat al premiului Nobel, și-a pierdut toate titlurile academice onorifice după ce a făcut comentarii privitoare la corelația dintre rasa indivizilor și inteligență, informează BBC.
Teatrul National Bucuresti
Foto: Poster
De Ziua Culturii Naționale,

Ziua Porților Deschise la TNB

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Pe 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale, Teatrul Național I.L.Caragiale din București își deschide porțile și invită publicul spectator să îl cunoască. Marți, 15 ianuarie 2019, de la orele 13.00 și, respectiv, 17.00, TNB organizează două tururi ghidate gratuite, oferite celor care vor să afle cum arată și cum funcționează cel mai mare teatru din Sud-Estul Europei, informeaza institutia teatrala.
Două veacuri de populism românesc, de Robert Adam
Foto: Humanitas

Robert Adam în dialog cu Cristian Preda despre volumul Două veacuri de populism românesc

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 12 ianuarie, ora 17, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, sunteti asteptati la o întâlnire cu Robert Adam și Cristian Preda despre volumul Două veacuri de populism românesc, apărut recent la Editura Humanitas.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version