CULTURĂ
Marina Minoiu
Foto: Hotnews

Gala de balet „Carmen Sylva”. Balerinii Oleg Ivenko și Marina Minoiu, pe scena TNB, într-un moment original dedicat Reginei Elisabeta a României

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Gala de balet „Carmen Sylva” aduce publicului din București momente îndrăgite ale baletului clasic, care primesc interpretări noi. Celebra Iana Salenko va dansa „Moartea lebedei”, iar Marina Minoiu va apărea, împreună cu Oleg Ivenko, într-o coregrafie special creată pentru acest eveniment, dedicată Reginei Elisabeta a României. Spectacolul va avea loc luni, 20 ianuarie 2020, de la ora 20:00, pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Cu casa închisă, anunță organizatorii, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Bandi Istvan, cercetător ştiinţific la ABTL: Avem digitizate 210.000 de dosare ale Securităţii ungare

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Bandi Istvan, cercetător ştiinţific la Arhiva Istorică a Serviciilor Secrete din Ungaria (ABTL), a arătat, joi, că 210.000 de dosare informative au fost digitizate şi pot fi consultate de cei interesaţi în sistem informatic, potrivit Agerpres.
Christopher Tolkien
Foto: YouTube

Christopher Tolkien, fiul autorului romanului "Stăpânul Inelelor" şi principalul editor, a decedat

de I.B. HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Christopher Tolkien, fiul autorului romanului "Stăpânul Inelelor", JRR Tolkien, şi principalul editor al lucrărilor tatălui său publicate postum, a decedat joi, la vârsta de 95 de ani, anunţă Fundaţia Tolkien, conform cotidianului The Guardian.
Mânâncă şi învinge boala, de Dr. William W. Li
Foto: Editura Trei

Organism sănătos cu ajutorul bacteriilor: "Mânâncă şi învinge boala" de Dr. William W. Li

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Omul este un ecosistem extrem de complex, care cuprinde 39 de trilioane de bacterii, majoritatea benefice. În "Mănâncă şi învinge boala", considerată una dintre cele mai bune şi documentate cărți despre alimentație și sănătate din ultimii ani, Dr. William W. Li explică cum un microbiom sănătos şi echilibrat ajută la menţinerea stării de sănătate a organismului. Volumul apărut la Lifestyle Publishing House, parte a Grupului Editorial Trei, prezintă, printre altele, cum hrănirea corectă a bacteriilor intestinale dă startul unui efect de domino ce influenţează nu doar digestia, ci şi starea generală de sănătate.
Si se auzeau greierii, de Corina Sabău
Foto: Humanitas

Lansarea romanului "Și se auzeau greierii" de Corina Sabău - povestea emoționantă a unei relații eșuate și a unui avort clandestin în comunism

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Marți, 21 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, sunteti invitati la o dezbatere despre romanul "Și se auzeau greierii" de Corina Sabău, publicat recent în colecția 821.135.1 - Scriitori români contemporani, la Editura Humanitas, o investigație psihologică a feminității și a vieții de cuplu, pe un fundal al României comuniste care a produs trauma generației decrețeilor.
Noutati Litera 2020
Foto: Editura Litera
​Noutati editoriale

20 cele mai așteptate cărți Litera ale acestui an

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Editura Litera anunță Top 20 de titluri pentru cititorii pasionați de ficțiune și non-ficțiune, o listă-reper care ne poate influența modul de gândire în 2020.
Benzi Desenate de Șerban Andreescu
Foto: Afis expozitie

Vernisajul expoziției Benzi Desenate de Șerban Andreescu, la Casa Filipescu-Cesianu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției "Benzi Desenate de Șerban Andreescu", prima expoziție personală de bandă desenată a autorului, vineri 17 ianuarie 2020, ora 19.00 la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151).
Colectia Restitutio
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Poveștile muzeelor literare ieșene într-o nouă colecție: Restitutio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Editura Muzeelor Literare Iași a lansat un nou proiect editorial - Colecția Restitutio, ce scoate la suprafață detalii și informații interesante din istoria proprietarilor și a caselor care, în timp, au devenit muzee literare și fac parte, astăzi, din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Primele trei volume, lansate de Ziua Culturii Naționale, valorifică istoric poveștile Bojdeucii „Ion Creangă”, Muzeului „Vasile Pogor” și Muzeului „Constantin Negruzzi”.
Spectacol - lectura: Insula, de Mihail Sebastian
Foto: TNB

Spectacol - lectură la TNB: Insula, de Mihail Sebastian, cu un final - Actul III - de Ruxandra Țuchel

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 12:00, sunteti invitati la Sala Mică a TNB, pentru a pătrunde alături de actorii Teatrului Național în universul enigmatic al piesei lui Mihail Sebastian, într-un spectacol-lectură completat de finalul câștigător al concursului de dramaturgie. Actul III este semnat de Ruxandra Țuchel.
Interactive Science București
Foto: Afis expozitie

Expoziția internațională de știință Interactive Science ajunge între 17 ianuarie - 17 aprilie, la București

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
În perioada 17 ianuarie - 17 aprilie 2020 va avea loc, în premieră în România, expoziția Interactive Science 2020, concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi. Expozitia gazduita de AFI Cotroceni (etajul 1, lângă locul de joacă) prezinta publicului exponate printre care se numără mașinăria ce simulează o tornadă, harpa fără coarde, simulatorul de cutremur, mașinăria Angry Hair și Omul Invizibil.
​Orchestra Română de Tineret: Foto Virgil Oprina
Foto: Tinerimea Romana

Concert extraordinar de Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2020, la Ateneul Român

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea va susţine în seara de 15 ianuarie, de la ora 19, la Ateneul Român un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, concert organizat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” sub patronajul Ministerului Culturii.
Mihai Eminescu
Foto: ICR NY

15 ianuarie Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la 170 de ani de la naşterea lui Eminescu

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită miercuri când se împlinesc 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, transmite Agerpres. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat că autorităţile locale din întreaga ţară vor organiza simultan evenimente miercuri, la ora 18,00.
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Florin Niculescu
Foto: ICR

Florin Niculescu Quintet duce muzica "East to West" în EUROPALIA

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Trei concerte "East to West", susţinute de Florin Niculescu Quintet, vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, miercuri, 15 ianuarie, la De Centrale Gent, joi, 16 ianuarie, la Cultuurentrum Leopoldsburg, și vineri, 17 ianuarie, la Café Trottinette Sankt Vith.
Barba Albastra, in regia lui Alexander Hausvater
Foto: Teatrul Stela Popescu
19 ianuarie 2020

Premieră la Teatrul Stela Popescu: Spectacolul Barbă albastră după Max Frisch in regia lui Alexander Hausvater

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Pe 19 ianuarie de la ora 19.30 la Sala Mică a Palatul Naţional al Copiilor va avea loc premiera oficială a spectacolului Barbă Albastră, adaptare după Max Frisch în regia lui Alexander Hausvater, producţie a Teatrului "Stela Popescu". Barbă Albastră este un spectacol fascinant, în regia și dramatizarea lui Alexander Hausvater, adaptat pentru scena Teatrului Stela Popescu ca să introducă publicul într-un univers de vis și imaginație aflat în conflict permanent cu lumea obiectivă și fragilă în care trăim.
Noutati Corint Junior
Foto: Editura Corint

Noutati editoriale de la Corint Junior. Se lansează colectia CorinTeens

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Editura Corint anunta noutatile pregatite pentru anul 2020. Anul acesta se lansează CorinTeens, o nouă colecție de ficțiune destinată copiilor peste 12 ani. Apar, de asemenea, ultimele două volume din Cogheart, una dintre cele mai celebre serii de aventuri, iar Smart Age aduce două titluri multi-premiate: Ethan, cel care am fost și Păsările dintr-o bună zi.
Tururi ghidate la TNB
Foto: Teatrul National Bucuresti

O săptămână teatrală sub semnul Zilei Culturii Naționale la Teatrul Național din București

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Și în acest an, Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București respectă tradiția organizării, în ziua de 15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale, a unor tururi ghidate gratuite, oferite celor care vor să afle cum arată și cum funcționează cel mai mare teatru din SE Europei, cu cele șapte săli ale sale, cu numeroase spații expoziționale, o librărie și mai multe foaiere în care publicul poate consulta panourile interactive cu programul și ofertele culturale din perioada următoare. În săptămâna 14-19 ianuarie 2020 sunt programate 5 spectacole de autori români din repertoriul curent al Teatrului Național ”I.L.Caragiale” : Preșul (Ion Băieșu), Viforul (Barbu Șt.Delavrancea), Micul Infern (Mircea Ștefănescu), Figuranta (Andreas Petrescu), 50 de secunde ( Daniel Oltean).
Gabriel Croitoru
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Brahms interpretat de Gabriel Croitoru pe vioara lui Enescu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Vineri, 17 ianuarie (ora 19.00), dirijoarea de origine chineză Tianyi Lu revine la pupitrul Orchestrei Nationale Radio și propune publicului de la Sala Radio un frumos program de muzică germană: Brahms și Richard Strauss. Melomanii il pot asculta pe cunoscutul violonist Gabriel Croitoru, care va interpreta celebrul Concert în Re major pentru vioară și orchestră de Brahms.
Ziua Colectiilor Deschise
Foto: Muzeul Antipa

Ziua Colectiilor Deschise la Muzeul Antipa

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Cu ocazia aniversării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită miercuri, 15 ianuarie 2020, să participați la vizite ghidate gratuite în colecțiile științifice ale muzeului. În această zi, publicul va avea acces gratuit atât în expoziția permanentă cât și în noua expoziție temporară de reptile vii, deschisă în Sala Multimedia de la parterul muzeului.
​​Prof. Dr. Dinu Antonescu la Conferintele TNB
Foto: Afis

Prof. Dr. Dinu Antonescu vorbeşte la Conferinţele TNB despre 'Impactul comunismului asupra medicinii româneşti'

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Invitatul Conferinţelor Teatrului Naţional, Prof. Dr. Dinu Antonescu va susţine conferinţa cu tema "Impactul comunismului asupra medicinii româneşti". Conferinţa va avea loc duminică 19 ianuarie 2020, de la ora 11.00,
la Sala Mică a TNB.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by