CULTURĂ
Ioana Bradea
Foto: Humanitas

Ioana Bradea, lectura publica din romanul "Inalt este numele tau", la Humanitas Cismigiu - marti, 28 martie

de HotNews.ro
Editura Humanitas va invita marti, 28 martie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu la o noua seara de lectura publica, Daca e marti, scriitori iti citesc. Ioana Bradea, autoare detinatoare a Premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania, va citi un fragment din noul saul roman Inalt este numele tau, recent aparut la Editura Humanitas.
O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii
Foto: TNB

Bobi Pricop si echipa spectacolului "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" - Premiul pentru Teatru la Gala Radio Romania Cultural

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Regizorul Bobi Procop si echipa spectacolului "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" au obtinut premiul pentru sectiunea teatru, "pentru omogenitatea performantei pe toate palierele creatiei scenice", la cea de-a XVII-a editie a Premiilor Radio Romania Cultural, care a avut loc luni seara, la Teatrul Odeon din Bucuresti.

Trei premiere la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu in perioada 31 martie - 1 aprilie

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu (TNRS) pregateste publicului sau trei premiere, in doar doua zile, in perioada 31 martie - 1 aprilie, informeaza Agerpres.
Corul Madrigal la Ateneul Roman
Foto: Afis concert

Concert Extraordinar de Pasti al Corului Madrigal pe scena Ateneului Roman

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" va sustine un concert extraordinar de Pasti duminica, 9 aprilie 2017, incepand cu ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Roman. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre traditiile pretioase ale Corului, desfasurandu-se, fara intrerupere, de mai bine de jumatate de secol.
David Mitchell invitat la dialog via Skype
Foto: Librariile Humanitas
Sambata, 25 martie, ora 15.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Scriitorul britanic David Mitchell, in dialog via Skype cu membrii clubului de lectura pentru adolescenti 'Fanbook'

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 25 martie, la ora 15.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, după o oră de discuții libere, scriitorul britanic David Mitchell, autorul bestseller-ului internațional Atlasul norilor, va avea un dialog via Skype cu membrii clubului de lectură pentru adolescenți Fanbook. Cartea care a produs întâlnirea este Omul de ianuarie, un roman despre Jason Taylor, un băiat de treisprezece ani din cel mai liniștit sat din Worcestershire, cu o voce la fel de puternică precum cea a lui Holden Caulfield din De veghe în lanul de secară. La discuția moderată de criticul literar Cosmin Ciotloș va participa și Mihnea Gafița, traducătorul cărții.
Caile intortocheate ale adolescentei
Foto: Editura Trei
​Recomandare de lectura

Caile intortocheate ale adolescentei: Ghid practic pentru parintii fetelor

de A.V. GiftBooks.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Cum reacționezi când fiica ta de 13 ani își dă ochii peste cap ori de câte ori vrei să deschizi o discuție serioasă? Ce faci cu adolescenta ta dacă îți spune că merge la un chef nesupravegheat de adulți? Cât de îngrijorător este dacă fata ta refuză să mai mănânce, deși e, oricum, extrem de slabă?
Apparatus 22 - portrait
Foto: ICR

Apparatus 22 expune la Targul de Arta Contemporana Fresh Paint, din Israel

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Expozitia "Still Life" semnata de Apparatus 22 va fi prezenta in cadrul Targului de Arta Contemporana Fresh Paint de la Tel Aviv, care va avea loc in perioada 28 martie -1 aprilie la Muzeul de Stiintele Naturii Steinhardt din cadrul complexului Universitatii Tel Aviv.
Sierannevada, regia Cristi Puiu
Foto: Poster

Gala Premiilor Gopo 2017: Cristi Puiu, desemnat cel mai bun regizor

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Cristi Puiu a castigat, marti seara, trofeul categoriei "cel mai bun regizor" a galei Premiilor Gopo, pentru filmul "Sieranevada", potrivit News.ro. Trofeul i-a fost inmanat lui Cristi Puiu de actorii Dana Dogaru si Marian Ralea, care fac parte din distributia filmului sau.
Gopo Awards
Foto: Afis

Premiile Gopo 2017: "Sieranevada", marele castigator al galei. Lista completa a laureatilor

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Lungmetrajul "Sieranevada", de Cristi Puiu, a fost marele castigator al celei de-a 11-a editii a Galei Premiilor Gopo, cu 6 trofee obtinute, marti seara, la evenimentul care a avut loc la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. "Sieranevada" a fost premiat la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu", "cea mai buna actrita in rol principal", "cea mai buna actrita in rol secundar" si "cel mai bun montaj", potrivit News.ro.
Cercetari arheologice
Foto: Facebook/ Muzeu Baia Mare

Maramures: Cercetarile arheologice din necropola tumulara Lapus, finalizate dupa 50 de ani

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
In acest an se incheie proiectul de prelucrare si restaurare a celor cateva tone de material ceramic rezultat din cercetarea Tumulului 26 si, cu el, cei 50 de ani de cercetari in necropola din localitatea Lapus, unde cateva generatii de localnici au participat sistematic la sapaturile arheologice, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures difuzat marti si citat de Agerpres.

Raportul de activitate pe 2015 al Radio Romania, aviz negativ de la parlamentarii Comisiilor reunite pentru Cultura / Presedintele Comisiei pentru cultura de la Senat, Lucian Romascanu (PSD): “SRR are nevoie de un nou Consiliu de Administratie si un nou director general”

de M. Ivascu HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Raportul de activitate pe 2015 al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) a primit marti aviz negativ, cu majoritate de voturi, de la parlamentarii comisiilor reunite pentru cultura. Raportul urmeaza sa fie votat in plenul reunit, iar o confirmare a votului din comisie va duce la numirea unui nou Consiliu de Administratie si presedinte general al SRR. Un semnal puternic in sensul schimbarii actualei conduceri a SRR a fost dat in timpul sedintei comisiilor reunite de catre presedintii celor doua foruri.
ORT si Wave: Foto Virgil Oprina
Foto: Tinerimea Romana

Orchestra Romana de Tineret si cvartetul Wave in concerte la Timisoara, Linz si Salzburg

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Orchestra Romana de Tineret intr-o componenta inedita de 70 de violonisti, violisti, violoncelisti si contrabasisti va sustine trei concerte la Timisoara, Linz si Salzburg, in zilele de 24, 26 si 27 martie, avandu-i ca solisti pe percutionistii cvartetului Wave condus de Bogdan Bacanu.
Romania la Salonul de Carte de la Paris
Foto: Afis

Romania participa la Salonul Cartii de la Paris sub sloganul 'Diagonale si confluente franco-romane'

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Romania va fi prezenta la editia din acest an a Salonului Cartii de la Paris, desfasurata intre 24 si 27 martie 2017, cu un stand si cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Roman. Sloganul participarii romanesti de anul acesta la Livre Paris este "Diagonales et confluences franco-roumaines"/ "Diagonale si confluente franco-romane".
Programul seratei
Foto: Hotnews

Ambasadele Francofone organizeaza seara culturala "Cuvinte si Note Francofone"

de RH HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Cu ocazia celebrării Francofoniei «Grupul Ambasadelor, Delegațiilor şi Instituțiilor Francofone din Romania » (GADIF) organizează o seară culturală, miercuri 22 martie, începând cu orele 18:30 la ARCUB-Hanul Gabroveni.
Spectacolul ActOrchestra
Foto: TNB

Spectacolul ActOrchestra participa la Festivalul International al tarilor Balcanice 'Balkan Breeze'

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
ActOrchestra, spectacolul Teatrului National din Bucuresti, in regia lui Horia Suru, unul din cele mai mari succese ale Programului 9G la TNB,  participa la cea de-a 4-a editie a Festivalului International al tarilor Balcanice 'Balkan Breeze', care se  desfasoara la Bursa (Turcia), in perioada 11-27 martie 2017.
Sabina Fati: Ocolul Marii Negre in 90 de zile.
Foto: Humanitas

Sabina Fati lanseaza volumul "Ocolul Marii Negre in 90 de zile. Sapte tari, opt granite si o lovitura de stat in prime-time", la Universitatea 'Ovidius' din Constanta

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Vineri, 24 martie, de la ora 12.00, la Universitatea 'Ovidius' din Constanta, Sala Senatului, are loc dezbaterea prilejuita de aparitia cartii "Ocolul Marii Negre in 90 de zile. Sapte tari, opt granite si o lovitura de stat in prime-time" de Sabina Fati. La eveniment vor vorbi Sabina Fati, Carmen Atanasiu, redactor-sef al revistei Ligii Navale Romane "Marea Noastra",  Angelo Mitchievici, prozator, critic literar si eseist, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universitatii "Ovidius" si Daniel Citiriga, pro-decan al Facultatii de Istorie si Stiinte Politice a Universitatii "Ovidius".
Work Rules
Foto: Editura Publica
​Recomandare de lectura

Informații din interiorul Google despre personal si conditii de munca

de A.V. GiftBooks.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Bock ne poartă prin interiorul Google, una dintre cele mai explozive companii din istorie, pentru a demonstra motivele pentru care apare permanent printre cei mai buni angajatori din lume. Astfel, 15 ani de cercetare și dezvoltare intensivă sunt transpuși într-o serie de principii ușor de aplicat, indiferent dacă aveți o echipă de o singură persoană sau de câteva mii.
GALA RRC 2017: Foto Alexandru Dolea
Foto: Radio Romania Cultural

Regizorul Cristi Puiu, trupa Byron si scriitorul Radu Cosasu, printre laureatii Galei Premiilor Radio Romania Cultural 2017

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Luni, 20 martie, in eleganta sala a Teatrului Odeon, Radio Romania Cultural a premiat excelenta in cultura, in cadrul celei de-a XVII-a editiia Galei Premiilor Radio Romania Cultural. Prezentat de Daniela Ivanov si Dragos Muscalu, gazde ale emisiunilor matinale ale postului, show-ul a avut multe momente emotionante, dar si inedite, precum cel de laudatio al domnului Victor Rebengiuc pentru colegul si prietenul sau, Ion Caramitru, laureat al Premiului de Excelenta.
Emil Constantinescu
Foto: AGERPRES

Emil Constantinescu: Fara o condamnare argumentata a ideologiei comuniste, aceasta poate reaparea sub diverse forme

de I.B. HotNews.ro
Luni, 20 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Procesul comunismului este unul moral, "care nu s-a facut si nu sunt prea multe semne ca este dorit" si de aceea trebuie construit un proiect european si mondial prin care sa fie redata demnitatea victimelor si familiilor lor macar prin aflarea adevarului despre cei disparuti, a declarat luni fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, la o dezbatere pe aceasta tema.
Romania la Targul de Carte de la Leipzig
Foto: Poster

Prezente romanesti la Targul de Carte de la Leipzig

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Mar 2017 Actualitate | Cultură
Saptamana aceasta, intre 23 si 26 martie, Romania participa la cel mai important targ de carte dedicat promovarii lecturii si literaturii contemporane, Leipziger Buchmesse. Programul editiei din acest an este unul special, gandit ca o avanpremiera la editia din 2018, cand Romania va fi tara invitata de onoare. Prezenta romaneasca la targ va supune atentiei doua teme: promovarea autorilor tineri si celebrarea apropierii centenarului Unirii.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică