CULTURĂ

Spectacolul 'Zbang - A Musical Abba Fantasy' prezentat la Festivalul Melodrama din Polonia

de D.S. HotNews.ro
Spectacolul 'Zbang - A Musical Abba Fantasy' produs de Departamentul de Arta Teatrala din cadrul Universitatii 'Lucian Blaga' din Sibiu in colaborare cu Teatrul National 'Radu Stanca' va participa la cea de-a VII-a editie a Festivalului Melodrama - European School Theatre Festival, care se va desfasura in perioada 21-24 august 2014 la Jelcz-Laskowice (Polonia). Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc in seara zilei de 23 august, informeaza comunicatul teatrului sibian.

"Simfonia a III-a", de George Enescu, in premiera mondiala la Londra, pe 7 februarie 2015

de D.S. HotNews.ro
"Simfonia a III-a" de George Enescu va fi interpretata pentru prima data pe o scena londoneza, la Southbank Centre, pe 7 februarie 2015, de una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, informeaza Mediafax.
Promenada Operei 2013
Foto: Opera Nationala Bucuresti
Sambata, 30 august, ora 20.30

Promenada Operei - editia a VIII-a, muzica si dans in aer liber

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Opera Nationala Bucuresti invita publicul sambata, 30 august, de la ora 20.30, la cea de-a VIII-a editie a "Promenadei Operei", spectacol extraordinar de muzica clasica si balet, in aer liber. Devenit deja o traditie a institutiei, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfasura pe esplanada Operei (spre Bulevardul Mihail Kogalniceanu), iar intrarea va fi libera.

Teatrul In Culise se muta in casa noua

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Teatrul In Culise anuta publicul ca se muta in casa noua, pe Hristo Botev 25. Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro in curand veti descoperi un "In Culise" metamorfozat si evoluat din toate punctele de vedere - un spatiu ofertant si aproape de centru, confortabil, lejer, artsy si underground in acelasi timp.

Spectacolul de teatru 'Punguta cu doi bani', duminica, in gradina de vara a Muzeului 'Antipa'

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Spectacolul de teatru 'Punguta cu doi bani', in interpretarea actorilor de la Compania de teatru Lupeto va fi prezentat duminica, incepand cu ora 11,00, in gradina de vara a Muzeului 'Antipa', informeaza institutia muzeala.
Festivalul 'Enescu si muzica lumii'
Foto: Afis

Orchestra Romana de Tineret continua concertele la Festivalul international "Enescu si muzica lumii"

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 19 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Festivalul International "Enescu si muzica lumii" continua la Sinaia atingand punctul culminant la inceputul acestei saptamani cu concertul Orchestrei Romane de Tineret dirijate de Cristian Mandeal. dupa concertul sustinut la Busteni (18 august), urmeaza Sinaia - Sala Cazino (19 august) si Bucuresti - Ateneul Roman (20 august). Programul concertelor, unul exclusiv simfonic, cuprinde Simfonia a V-a de Beethoven si Simfonia a V-a de Sostakovici.
Ideo Ideis, editia a IX-a
Foto: Ideo Ideis

VIDEO Tu cand mai ajungi pe-acasa? Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis si-a ridicat cortina la Alexandria

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 19 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis, aflat la editia a IX-a, a inceput luni seara la Casa de Cultura din Alexandria. Deschiderea oficiala a fost facuta de cei doi copresedinti ai festivalului, Andreea Bortun si Alexandru Ion, care au subliniat ca Ideo Ideis este inainte de toate o mare familie. La gala de deschidere au luat parte peste 500 de persoane. Pe langa echipa coordonatoare, peste 100 de voluntari, tineri din Alexandria, si-au oferit ajutorul in derularea evenimentului.

Constantin Brancoveanu, simbol romanesc - album dedicat domnitorului martir

de RH HotNews.ro
Luni, 18 Aug 2014 Actualitate | Cultură
In anul in care se implinesc 300 de ani de la uciderea domnitorului Constantin Brancoveanu si a fiilor sai, Q Magazine si TheGroup au editat volumul colectiv - Constantin Brancoveanu, simbol romanesc".
civilizatii-si-tipare-istorice-editie-bogat-ilustrata
Foto: GiftBooks.ro

​Neagu Djuvara - Civilizatii si tipare istorice. Editie bogat ilustrata

de C.P. GiftBooks.ro
Luni, 18 Aug 2014 Actualitate | Cultură
In viata popoarelor ceea ce izbeste cel mai mult si scandalizeaza intr-adevar spiritul este risipa Naturii. Cei care astazi sunt privilegiati si apartin culturilor majore pot inca sa se legene in iluzia perenitatii lor. Dar pana cand? Ce ramane din Egipt, din Mesopotamia, din Creta, din Mexic si Peru? Si cum am putea avea asigurarea ca rasa noastra nu va cadea si ea, odata, in toropeala si apatie?
Orchestra Simfonica Radio din Stuttgart la RadiRo
Foto: Radio Romania

Orchestra Simfonica Radio din Stuttgart va sustine doua concerte la Festivalul RadiRo

de D.S. HotNews.ro
Luni, 18 Aug 2014 Actualitate | Cultură
In cadrul Festivalului RadiRo va fi prezenta la Bucuresti Orchestra Simfonica Radio din Stuttgart insotita de dirijorul sau principal, Stephane Deneve. In zilele de miercuri, 24 septembrie, si joi, 25 septembrie, la Sala Radio vor avea loc doua concerte consecutive ale Orchestrei Simfonice Radio din Stuttgart. Mezzosoprana Ruxandra Donose va fi protagonista primei seri a orchestrei germane la RadiRo, pe 24 septembrie, intr-un program dinamic si dens Ravel & Strauss. Al doilea concert al ansamblului simfonic radio din Stuttgart, din 25 septembrie, il prezinta, in postura de violonist, pe muzicianul de origine israeliana Nikolaj Znaider, unul dintre numele de referinta al scenei muzicale internationale.
Radu F. Alexandru
Foto: Arhiva personala

“Leiba Zibal nu-i jidan…”

de Radu F. Alexandru Contributors.ro
Luni, 18 Aug 2014 Actualitate | Cultură
"Nu sunt pregătită. Iertați-mă." sunt cuvintele cu care Anna amână decizia crucială pe care urma să o ia. "Nu sunt pregătit. Nu încă…" au fost cuvintele care mi-au venit reflex pe limbă după ce am văzut prima dată, alături de câțiva prieteni, "Ida", filmul lui Pawel Pawlikowski și mi-a venit rândul să-mi spun părerea. Am avut revelația că nu am făcut decât să văd filmul, că m-am lăsat în totalitate captiv unei frumuseți a imaginii duse la perfecțiune și că am înregistrat, fără să le fi putut decoda, mesaje care mi-au indus un acut sentiment de tensiune. De neliniște.

Criticul de arta Dan Haulica a murit

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 17 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Criticul de arta Dan Haulica a murit, duminica, la Spitalul Elias din Capitala, unde era internat de mai mult timp, avand o maladie neoplazica (cancer) intr-un stadiu avansat, asociata cu o boala cardiaca grava, a declarat pentru Mediafax managerul spitalului, Doina Dimulescu.
Alexandru Ion, Marcel Iures si Andreea Bortun la conferinta de presa Ideo Ideis
Foto: Ideo Ideis

A IX-a editie a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis ia startul luni

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 17 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Cea de-a IX-a editie a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis are loc in perioada 18-26 august, la Alexandria. 14 spectacole de teatru, 10 spectacole de teatru tanar, 3 masterclass-uri, 5 filme, 9 ateliere, 4 spectacole pentru copii sunt doar o parte a evenimentelor de pe agenda editiei din acest an.

Recital Dor de Eminescu cu Ion Caramitru la Stockholm

de D.S. HotNews.ro
Joi, 14 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Recitalul Dor de Eminescu, conceput și susţinut de actorul Ion Caramitru și clarinetistul Aurelian-Octav Popa va fi prezentat sambata 23 august la ICR Stockholm. Spectacolul, prezentat în limba română, pornește de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu și reprezintă un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu muzica.
Trilok Gurtu la Mozaic Jazz Festival
Foto: Afis

Trilok Gurtu la Sibiu, la prima editie Mozaic Jazz Festival

de D.S. HotNews.ro
Joi, 14 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Anul acesta, in peisajul cultural din Romania isi face aparitia un nou festival de jazz. Mozaic Jazz Festival, se va desfasura in perioada 14 - 16 noiembrie 2014 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, avand la baza un concept simplu, axat in primul rand pe calitatea artistilor si trupelor participante cat si pe experienta oferita publicului, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Spectacole din Marea Britanie, Franta si Ungaria la Festivalul romanesc de teatru independent, UNDERCLOUD 2014

de D.S. HotNews.ro
Joi, 14 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Undercloud, primul festival romanesc de teatru independent care promoveaza din anul 2008 miscarea teatrala independenta din Romania, a implinit cei sapte ani de acasa si acum merge la scoala internationala. In cadrul editiei de anul acesta vor fi prezentate la Bucuresti si spectacole din Marea Britanie, Franta si Ungaria. Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, timp de 11 zile, in perioada 1-11 septembrie 2014, la Muzeul National al Taranului Roman, UNDERCLOUD aduce la un loc 32 de spectacole, productii ale teatrelor independente din Bucuresti si de peste hotare.

Festivalul International de Muzica Clasica 'Clara Haskil' de la Sibiu: prima editie 30 august - 4 septembrie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 14 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Prima editie a Festivalului International de Muzica Clasica "Clara Haskil" de la Sibiu va avea loc in perioada 30 august - 4 septembrie 2014, in Sala Thalia a Filarmonicii sibiene. Festivalul este primul proiect de talie internationala din Romania care onoreaza memoria legendarei pianiste de origine romana.

Premiul literar 'Augustin Fratila' - romanul anului 2013, la a treia editie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 14 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Uniunea Editorilor din Romania (UER), sub egida Federatiei Editorilor din Romania (FER), anunta organizarea, in perioada 25 august-27 noiembrie, a editiei a III-a a Premiului literar 'Augustin Fratila' - romanul anului 2013. Selectia va fi facuta de critici literari - Alex. Stefanescu, Tudorel Urian, Daniel Cristea-Enache - si de cititori activi din mediul online, informeaza Agerpres.
Citeva lucruri despre tine, de Florin Irimia
Foto: Polirom

Citeva lucruri despre tine, un nou roman rascolitor si autentic de Florin Irimia

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 13 Aug 2014 Actualitate | Cultură
Captivant prin tonul de roman noir, prin atmosfera sumbra si confesiunile depresive, Citeva lucruri despre tine de Florin Irimia pare o poveste desprinsa din filme, pe cit de neverosimila, pe atit de fascinanta, la granita dintre vis si realitate. Citeva lucruri despre tine de Florin Irimia este cel mai recent roman aparut in celebra colectie dedicata literaturii romane actuale, "Ego.Proza", a Editurii Polirom.
Muzeul George Topirceanu, din Iasi
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Muzeul George Topirceanu, din Iasi, redeschis dupa prima renovare capitala de la infiintare

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Aug 2014 Actualitate | Cultură
De curând, muzeul „G. Topîrceanu” a fost redeschis publicului după o serie de lucrări menite să revigoreze interiorul casei în care a locuit poetul, dar si spatiile exterioare. Timp de o lună, la muzeul „G. Topîrceanu”, aflat în componenta Muzeului Literaturii Române Iasi, s-a desfăsurat prima lucrare de renovare capitală de la inaugurarea muzeului în anul 1985.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri