CULTURĂ
Adrian Ghenie
Foto: Facebook.com

Pictorul Adrian Ghenie a vandul la Sotheby's doua tablouri, in suma totala de peste 2,5 mil. lire sterline

de G.S. HotNews.ro
Doua tablouri ale pictorului roman Adrian Ghenie au fost vandute, marti seara, in cadrul licitatiei de arta contemporana organizata de casa Sotheby's, la Londra, cu suma totala de 2.530.000 de lire sterline, echivalentul a peste 3 milioane de euro, transmite ICR, citat de Mediafax.
Romania Transatlantica
Foto: webPR.ro
Recomandare de lectura

"Romania transatlantica" se lanseaza joi 30 iunie, ora 17.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I"

de N.A. Smile Media
"Romania transatlantica" reprezinta un proiect colaborativ deschis ce reuneste semnaturile a peste 100 de autori si lideri contemporani din toate zonele societatii romanesti, implicati in gandirea unei arhitecturi functionale pentru modelul romanesc de societate. Eseurile prezente in volum abordeaza 7 capitole si teme distincte: Contextul international (coordonator Alina Inayeh); Puteri. Institutii. Idei. Romania, a cincea Republica (coordonator Marius Stoian); Reconectarea Romaniei la retelele globale (coordonator Vasile Iuga); Valori culturale si dialogul disciplinelor (coordonator Mihaela Nicola); Bucuresti Smart City (coordonator Bogdan Gavrila); Scutul de aparare (coordonatori Daniel Daianu & Victor Vevera); Predictii si perspective (coordonator Rasvan Radu).
Casa Avramide - Tulcea
Foto: Asociatia Pro Valores

"Muzica in Palatele Romaniei" -  turneul valorilor romanesti

de D.S. HotNews.ro
Turneului "Muzica in Palatele Romaniei", eveniment organizat de Asociatia Culturala "Pro Valores" se va desfasura in perioada 3 - 21 august 2016, in locuri de extrema spectaculozitate, oferindu-se astfel noi atractii unora dintre cele mai frumoase si mai incarcate de istorie spatii ale spiritualitatii romanesti. Concertul de promovare a editiei a IV-a a Turneului "Muzica in Palatele Romaniei" va avea loc vineri 15 iulie 2016, de la ora 19, la Casa Avramide, numita si Casa Colectiilor - monument arhitectonic emblematic din Tulcea.
Stradivarius la Paris cu Alexandru Tomescu
Foto: Afis concert

Stradivarius la Paris - Concertul lui Alexandru Tomescu incheie Turneului International "Stradivarius 2016 - EXPERIENCE 2.0"

de D.S. HotNews.ro
Pentru al doilea an consecutiv, ICR Paris organizeaza la Sala bizantina a Palatului Behague (Resedinta Ambasadorului Romaniei in Franta) concertul exceptional al violonistului Alexandru Tomescu, care incheie cu acest eveniment de marca Turneul Stradivarius din acest an - "Experience 2.0".

Alvin Toffler, scriitorul si futurologul american, a murit la 87 de ani

de I.B. HotNews.ro
Scriitorul si futurologul american Alvin Toffler, autor al unor carti de succes care au inspirat mai multi lideri mondiali, a decedat la Los Angeles la varsta de 87 de ani, a anuntat miercuri cabinetul de consultanta pe care l-a fondat, potrivit Agerpres.
Bucurestiul meu
Foto: Librariile Humanitas

Seara bucuresteana la Libraria Humanitas de la Cismigiu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Vineri, 8 iulie, ora 19.00, sunteti asteptati la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o Seara bucuresteana, prilejuita de lansarea volumului Bucurestiul meu, aparut de curand la Editura Humanitas. Evenimentul este un prilej de intalnire cu autorii care reconstruiesc prin istoriile personale imaginea unui Bucuresti inca nepovestit: Adriana Bittel, Mircea Cartarescu, Marius Constantinescu, Andrei Craciun, Dan C. Mihailescu, Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu Bran, Ioana Parvulescu, Dan Petrescu, Monica Pillat si Gabriela Tabacu.
Nocturnele Castelului Bran II
Foto: Afis spectacol

"Nocturnele Castelului Bran II": intre 9 si 15 iulie compania Procede Zebre prezinta spectacolul Zorii Zmeului II

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Dupa succesul inregistrat in urma primei editii de anul trecut, compania Procede Zebre din Franta se intoarce in Romania pentru a prezenta publicului noul spectacol Zorii Zmeului II - A l'Aurore du Dragon din cadrul "Nocturnelor Castelului Bran II". Timp de 7 nopti, intre 9 si 15 iulie 2016, o trupa compusa din actori profesionisti si tineri amatori se intalneste in incaperile castelului Bran pentru a face puntea intre realitate si mit.
"Patru secole de opera" de Grigore Constantinescu
Foto: Afis
Opera Nationala Bucuresti:

Lansare de carte : "Patru secole de opera" de Grigore Constantinescu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Vineri, 1 iulie, de la ora 17:00, in Foaierul Operei Nationale Bucuresti are loc lansarea cartii "Patru secole de opera - Istorie si stiluri, personalitati creatoare, capodopere, repertorii" scrisa de muzicologul si criticul Grigore Constantinescu, titular vreme de decenii al cursului specific la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Volumul este realizat sub egida Editurii Operei Nationale Bucuresti.

Teatrul Nottara va reveni in sediul de pe bulevardul Magheru, pe 10 octombrie

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Echipa Nottara se intoarce in sediul teatrului de pe bulevardul Magheru, pe 10 octombrie, in prima zi a evenimentului FestIn pe Bulevard. In urma unui proces de reevaluare, cladirea a fost incadrata la clasa a II-a de risc seismic.

Teatrul "Gong" ii asteapta pe cei mici la ultimele evenimente ale stagiunii

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Teatrul pentru Copii si Tineret "Gong" Sibiu prezinta in acest final de stagiune spectacolele "Scamatorii / Zauber, Zauber, Zauberei" in regia lui Lilly Krauss Kalmar si "Puiul de lebada" in regia Monicai Baldea. Cei mici se vor putea bucura, de asemenea, de inca cinci ateliere de creatie pana la inchiderea acestui sezon.

Expozitia "Lucia Beller. Poveste, gratie, creatie", de miercuri, la Muzeul National Cotroceni

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Expozitia "Lucia Beller. Poveste, gratie, creatie" se va deschide miercuri, de la ora 18,00, in Spatiile Medievale ale Muzeului National Cotroceni. In expozitie vor fi expuse aproximativ 80 de lucrari reprezentand proiecte pentru vitralii, lucrari cu tematica religioasa, ilustratii pentru carte care au insotit si volume de povesti ale reginei Maria, proiecte decorative si compozitii pentru tesaturi, tapiserii sau pentru vase din ceramica, informeaza un comunicat al Muzeului Cotroceni.
ART ANTIPA
Foto: Afis

ART ANTIPA - Atelier de desen si pictura pentru copii

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Belladona Art va invita sa-i aduceti pe cei mici la o intalnire cu Arta in cadrul atelierelor de vacanta Art Antipa.
Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind in acelasi timp si o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simtul estetic si spiritul de observatie al copiilor. Atelierele sunt destinate copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani.
Fidelio, regia Graham Vick
Foto: Opera Nationala Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti:

Premiera operei "Fidelio", in regia lui Graham Vick, vineri, 1 iulie

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Vineri, 1 iulie, de la ora 19:00, la Opera Nationala Bucuresti are loc ultima premiera a acestei stagiuni: "Fidelio", opera in doua acte de Ludwig van Beethoven, in viziunea regizorului britanic Graham Vick. Montarea este realizata in colaborare cu o echipa artistica din care fac parte scenografii Samal Blak si Mauro Tinti, precum si lighting designer-ul Giuseppe di Iorio. La pupitrul Orchestrei Operei Nationale Bucuresti se va afla renumitul dirijor Cristian Mandeal, iar Corul este pregatit de maestrul Stelian Olariu.
Campania 'Brancusi e al meu'
Foto: ICR

Expozitie cu vanzare la Paris in cadrul campaniei "Brancusi e al meu"

de D.S. HotNews.ro
Luni, 27 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Asociatia Pariziana a Artistilor Romani (APAR) si Galeria de arta Amarica din capitala Frantei organizeaza intre 30 iunie si 30 iulie expozitia cu vanzare "A nous Brancusi" pentru strangerea de fonduri in cadrul campaniei "Brancusi e al meu". Artisti romani din Franta, Romania si Elvetia au donat lucrari care vor fi expuse timp de o luna la Galeria Amarica de pe rue Washington, situata langa renumitul bulevard Champs-Elysees.

Prestigiosiul Premiu polonez Transatlantyk 2016 pentru traducatorul roman prof. Constantin Geambasu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 27 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Pentru prima oara in istorie, un traducator roman, prof. Constantin Geambasu, a fost distins cu cel mai important premiu polonez pentru popularizatorii literaturii polone in lume - Transatlantyk. Savantul l-a primit pe 24 iunie, la Cracovia. Decernarea Premiului Transatlantyk, pe care Institutul Cartii il acorda incepand din anul 2005, s-a desfasurat in Collegium Maius din Cracovia, informeaza Institutul Polonez de la Bucuresti.
Scrisori de la Lia primite si comentate de Iacint Manoliu
Foto: editura Vremea

Lansare de carte: Scrisori de la Lia primite si comentate de Iacint Manoliu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 27 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Lansarea volumului de scrisori adresate de marea campioană olimpică Lia Manoliu fratelui său, Iacint Manoliu, în anul 1968, an în care Lia a câștigat aurul olimpic la aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Mexico-City, va avea loc joi, 30 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Volumul Scrisori de la Lia primite şi comentate de Iacint Manoliu sau cum se câştigă o medalie olimpică de aur a aparut recent la Editura Vremea.

Peste 50 de evenimente la cea de-a zecea editie a Noptii Institutelor Culturale

de D.S. HotNews.ro
Joi, 23 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Vineri, 24 iunie 2016, 15 institutii culturale din Bucuresti organizeaza, sub egida EUNIC, cea de-a zecea editie a Noptii Institutelor Culturale. Programul se va desfasura in intervalul orar 12:00-02:30 in 12 spatii culturale din Capitala: ARCUB - Hanul Gabroveni, British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc "Yunus Emre", Green Hours, Goethe-Institut, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura si Spatiul Public European, care vor gazdui peste 50 de evenimente propuse de cele 15 institutii culturale.
Parsifal
Foto: Ateneul Roman

"Parsifal" de Richard Wagner la Ateneul Roman, cel mai important eveniment cultural-muzical al stagiunii 2016-2017

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 23 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Deschiderea de gala a stagiunii de concerte 2016-2017 la Ateneu. Christian Badea, cel mai important si mai cunoscut dirijor roman de opera din lume si Fundatia Romana pentru Excelenta in Muzica, in parteneriat cu Filarmonica "George Enescu" si Institutul Cultural Roman, prezinta doua concerte-spectacol cu actul I din opera PARSIFAL, de Richard Wagner, pe 7 si 8 octombrie 2016, la Ateneul Roman.
Carmen Ghituleasa la ScienceHUB
Foto: Librariile Humanitas
Libraria Humanitas de la Cismigiu

Carmen Ghituleasa vorbeste despre materialele viitorului la ScienceHUB

de D.S. HotNews.ro
Joi, 23 Iun 2016 Actualitate | Cultură
Carmen Ghituleasa, director general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Textile si Pielarie (INCDTP), va vorbi sambata, 25 iunie, la ora 10.30, la conferinta ScienceHUB, despre un hibrid de laborator specializat, atelier de croitorie si studio de design in care se testeaza si se produc materialele viitorului. Intalnirea va fi moderata de Corina Negrea, jurnalist de stiinta, va avea loc in Bucuresti, in libraria Humanitas de la Cismigiu si va putea fi urmarita in direct online in Suceava, Oradea si Sibiu, precum si la Chisinau.
Clubul de jazz si blues - 27 iunie
Foto: ICR

Se preda Improvizatia la Clubul de Jazz si Blues ICR

de D.S. HotNews.ro
Joi, 23 Iun 2016 Actualitate | Cultură
O noua intalnire cu muzica de calitate este gazduita de Clubul de Jazz si Blues ICR luni, 27  iunie 2016, in Sala mare a Institutului Cultural Roman, din Aleea Alexandru nr. 38, cu incepere de la ora 19.00. De aceasta data, accentul va fi pus pe procedeul de esenta al generarii jazz-ului - improvizatia.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă