CULTURĂ
Maxim Belciug
Foto: Afis concert

Bach, Borges si Maxim Belciug la Teatrul de Arta Bucuresti

de D.S. HotNews.ro
Sambata, 7 mai 2016, ora 20:15, la Teatrul de Arta Bucuresti e seara de concert. Maxim Belciug urca pe scena pentru a oferi unul dintre acele recitaluri care i-au adus renumele de "chitarist al incantarilor". O intalnire de suflet, cu Bach si Borges stand la aceeasi masa, vorbind despre omenie pe ruseste, intr-o lume pe care frumusetea deja a salvat-o. Si, odata cu ea, poate si pe unii dintre noi.
Inima In Gaz: foto -Razvan Dima
Foto: ArCuB

ART SAFARI: Teatru provocator. Inima in Gaz. Dada Sex - De spalat mintea schioapa

de D.S. HotNews.ro
Spectacolul de teatru neconventional Inima in Gaz. Dada Sex - De spalat mintea schioapa, in regia lui Dan Victor si produs de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, se va juca pe data de 8 mai 2016, ora 19:00, in cadrul expozitiei ART SAFARI, care se desfasoara in perioada 5 -15 mai 2016, la Palatul Dacia - Romania, din strada Lipscani, nr 18-20.
Grafica lui Ary Murnu
Foto: Afis expozitie
Muzeul "Vasile Pogor" Iasi

Expozitie eveniment: Grafica lui Ary Murnu la povestile lui Ion Creanga

de D.S. HotNews.ro
Pana pe data de 30 iunie 2016, la Muzeul "Vasile Pogor" se poate vizita expozitia de grafica "Ary Murnu - Povesti". Lucrarile din cadrul expozitiei de la Muzeul "Vasile Pogor" reprezinta 83 de ilustratii de mare valoare artistica la creatia literara a lui Ion Creanga, intrate in patrimoniul Muzeului National al Literaturii Romane Iasi in anul 1970.
Dezbatere despre 'Caietele' lui Emil Cioran
Foto: Librariile Humanitas

​Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu vorbesc despre 'Caietele' lui Emil Cioran

de D.S. HotNews.ro
La Libraria Humanitas de la Cismigiu are loc sambata, 7 mai, incepand cu ora 17, o intalnire cu Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu. Cei doi oameni de cultura vor vorbi despre Caietele lui Emil Cioran, aparute recent intr-un singur volum, intr-o editie de lux, la Editura Humanitas.
Tech4Kids - expozitie interactiva
Foto: Poster

Tech4Kids - Prima expozitie interactiva de tehnologie pentru prescolari pe 14-15 mai

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Mai 2016 Actualitate | Cultură
In weekendul 14-15 mai, se desfasoara Tech4Kids, prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari, care va avea loc în incinta hotelului Caro în intervalul 10:00-18:00. Potrivit organizatorilor, Tech4Kids se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani și înseamnă două zile de distracție în timpul cărora cei mici pot participa la peste 40 de activități practice cu 100 de tehnologii diferite.

A VIIIa editie a atelierului de traduceri de la ICR Stockholm pregatita de start

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Editia din acest an a atelierului de traduceri organizat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm va avea loc in perioada 11-17 mai, in capitala suedeza, cu participarea poetilor romani Alexandra Turcu, Ana Dontu si Linda Maria Baros, si a poetilor suedezi Jenny Wrangborg, Hanna Riisager si Sevi Kumral. Poetii isi vor traduce reciproc versurile in limbile suedeza, respectiv romana, la incheierea atelierului urmand ca materialul bilingv rezultat sa fie prezentat publicului suedez in cadrul unui eveniment ce va avea loc marti, 17 mai, la sediul ICR Stockholm.

Romania la cea de-a XXIX-a editie a Salonului International de Carte de la Torino

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Mai 2016 Actualitate | Cultură
In perioada 12-16 mai 2016 va avea loc cea de-a XXIX-a editie a Salonului International de Carte de la Torino. Tema editiei din acest an este Visioni/Viziuni. Oaspetele de onoare al acestei editii este, conform unui concept nou, cultura unei tari, anul acesta fiind selectata cultura tarilor arabe sub titlul: Le culture arabe ospiti al Lingotto: la letteratura come patria condivisa, informeaza ICR.

Serenity - expozitia personala a artistei Florica Prevenda deschisa la AnnArt Gallery

de D.S. HotNews.ro
Joi, 5 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Galeria AnnArt gazduieste expozitia personala a artistei Florica Prevenda: Serenity. Este a doua expozitie a artistei la AnnArt care reuneste un fond de 20 lucrari, tehnica mixta - pictura si colaj, si ilustreaza remarcabil tehnica de pictura-asamblaj practicata de artista si care a devenit un trade-mark Prevenda. Lucrările sunt prezentate în premieră la Bucureşti, după ce în 2011 au fost expuse la Bruxelles. Seria Serenity este insotita de un catalog, cu un text critic de Adriana Oprea, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.
Marius Manole in redactia Hotnews.ro
Foto: HotNews.ro

Klaus Iohannis i-a decorat pe actorul Marius Manole si pe regizorii Radu Afrim si Gianina Carbunariu

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Presedintele Klaus Iohannis i-a decorat, miercuri, cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, categoria D - "Arta spectacolului", pe regizorul Radu Afrim, actorul Constantin Cojocaru, dramaturgul si regizorul Gianina Carbunariu, actorul Sorin Leoveanu, actorul Marius Manole si coregrafa si dansatoarea Varvara Catalina (Vava) Stefanescu. Cei 6 artisti au fost decorati pentru "implicarea deosebita in promovarea teatrului si cinematografiei romanesti atat in tara, cat si in strainatate", arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.
Viata incepe vineri, de Ioana Parvulescu
Foto: Humanitas

Bestsellerul Viata incepe vineri de Ioana Parvulescu, din 6 mai in librariile din Franta

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatura, Viata incepe vineri, romanul Ioanei Parvulescu aparut deja in suedeza, maghiara, sarba si croata, va fi disponibil incepand de vineri, 6 mai, si in limba franceza, intr-o frumoasa editie publicata de prestigioasa editura Seuil, in traducerea lui Marily Le Nir.
Turnirul Scriitorilor de la Sighisoara
Foto: Afis

Turnirul Scriitorilor de la Sighisoara are loc intre 5 si 7 mai 2016

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
La Sighisoara, intre 5-7 mai 2016, va avea loc editia a III-a a Turnirului Scriitorilor. Editia din acest an isi propune sa reuneasca o serie de scriitori, traducatori, editori si jurnalisti culturali, atat din tara, cat si din strainatate, care vor dezbate teme de actualitate  precum: "Traducatorii si editorii, mediatori intre culturi", "Managementul cultural - Cu ce? Cu cine? Pentru cine?", "Jurnalismul cultural, cat acopera, cat descopera", etc.

Inscrieri pentru concursul de proiecte: 9G la TNB - editia a III-a

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, prin Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala "Ion Sava", lanseaza a treia editie a programului 9G la TNB, care se adreseaza tinerilor creatori de teatru, absolventi ai facultatilor de profil, cu varsta pana in 35 de ani, neangajati in institutii de spectacol. Sesiunea de inscriere a proiectelor a inceput pe 3 mai si se desfasoara pana pe 29 mai 2016, informeaza TNB.
Concert caritabil Loredana Groza
Foto: ICR NY

Loredana, concert caritabil la New York pentru educatia copiilor din Romania

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Loredana sustine un concert caritabil la New York, in beneficiul Asociatiei Curtea Veche, pentru dezvoltarea programului national de lectura "Cartile copilariei", care are drept scop promovarea cititului de placere in randul copiilor si combaterea analfabetismului in randul elevilor din satele romanesti. Concertul va avea loc vineri, 13 mai 2016, cu incepere de la ora 19.00, la Webster Hall - The Marlin Room, una dintre cele mai exclusiviste sali de spectacole New York-eze.
In Memoriam Alexandru Morosanu
Foto: Orchestrele si Corurile Radio
In memoriam violoncelistului Alexandru Morosanu

Trei mari violoncelisti romani - Razvan Suma, Mircea Marian si Octavian Lup - in acelasi concert, pe scena Salii Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Miercuri, 11 mai (19.00), Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu, va propune la Sala Radio un eveniment inedit: un concert cu trei violoncele! Ii veti putea asculta pe Razvan Suma, Mircea Marian si Octavian Lup care vor aborda un program compus din o prima auditie in Romania Sonata pentru violoncel si orchestra de coarde, de John Ireland, Recviem pentru trei violoncele si orchestra - de David Popper, Cvartetul in mi minor, in versiunea pentru orchestra de coarde de Verdi si Doua melodii elegiace de Grieg. Concertul este dedicat memoriei violoncelistului Alexandru Morosanu (1948-2013).
Oedip in premiera la Londra
Foto: ICR Londra
Luna Oedip la Londra 

Opera enesciana "Oedip" in premiera la Covent Garden si ICR Londra

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Intre 4 mai si 8 iunie 2016, Institutul Cultural Roman din Londra organizeaza in parteneriat cu Opera Regala Covent Garden, "Luna Oedip la Londra" - un amplu program menit sa celebreze capodopera enesciana prin evenimente muzicale, expozitii, conferinte si proiectii speciale, avand ca protagonisti mari vedete ale scenei de opera, muzicologi de anvergura internationala, dar si artisti de prim rang fascinati de muzica lui Enescu. Programul este construit in jurul premierei absolute a operei "Oedip" in Marea Britanie - care va avea loc in 23 mai la Opera Regala - si se va derula atat pe celebra scena muzicala de la Covent Garden, cat si la Institutul Cultural Roman, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.
Corina Suteu
Foto: ICR NY

Cine este Corina Suteu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru Ministerul Culturii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Marţi, 3 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Corina Suteu, propunerea premierului Ciolos pentru Ministerul Culturii in locul lui Vlad Alexandrescu, este secretar de stat in minister de la inceputul anului 2016. In perioada 2006-2012, cand Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici, Corina Suteu a fost director al ICR New York si s-a remarcat printr-un sprijin asiduu pentru initiativele culturale independente si inovatoare. Suteu, care a fost supusa unui linsaj mediatic la Antena 3 in scandalul "poneiul roz" a demisionat de la ICR cand Patapievici a fost inlocuit de Andrei Marga.
Vlad Alexandrescu
Foto: Facebook - Vlad Alexandrescu

UPDATE Dacian Ciolos l-a revocat pe Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii. Corina Suteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Marţi, 3 Mai 2016 Actualitate | Cultură
Premierul Dacian Ciolos l-a revocat marti pe Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii, potrivit unui comunicat emis de Guvern. In locul lui Vlad Alexandrescu, premierul a propus-o pe Corina Suteu, in prezent secretar de stat in Ministerul Culturii si fost director al ICR New York in perioada in care Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici.
Gabriel Croitoru
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Concert Regal la Sala Radio: Gabriel Croitoru va canta Ceaikovski pe vioara lui Enescu

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Mai 2016 Actualitate | Cultură
In decursul ultimelor stagiuni, la inceputul lunii MAI, in programul de concerte de la Sala Radio se regaseste un eveniment extraordinar: CONCERTUL REGAL, prezentat de Orchestra Nationala Radio in onoarea zilei de 10 mai - sarbatoare a regalitatii in Romania. Vineri, 6 mai (19.00), seara de gala prezentata la Sala Radio va fi onorata, si in acest an, prin participarea unor reprezentanti ai Familiei Regale a Romaniei.
EUROPAfest - Caffe Festival
Foto: Afis

EUROPAfest - Caffe Festival aduce magia jazz-ului timp de 8 seri

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Mai 2016 Actualitate | Cultură
EUROPAfest - Caffe Festival inlocuieste rigurozitatea salilor de spectacol cu un spatiu relaxant si o atmosfera prieteneasca pentru a apropia publicul de muzica buna si a largi sfera consumatorilor de jazz si blues. Asadar, intre 13 si 20 mai scapa de cravata si de stresul de peste zi, uita de intalniri si deadline-uri si accepta invitaţia la jazz de calitate. Timp de 8 zile, de la ora 20:00, cafeneaua hotelului Ibis Nord va gazdui evolutii live extraordinare – concerte si jam sessions cu numele actuale ale scenei muzicale.
Lucian Ban si Mat Maneri
Foto: ICR

Lucian Ban si Mat Maneri, invitati la prima editie a programului "Mari compozitori pe scena lumii: George Enescu - Bartok Bela", la Budapesta

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 29 Apr 2016 Actualitate | Cultură
In 11 mai 2016, ora 21.00, Institutul Cultural Roman Budapesta organizeaza prima editie a programului "Mari compozitori pe scena lumii - George Enescu - Bartok Bela", prin prezentarea unui proiect inedit care include reinterpretari ale unor piese de Enescu si Bartok, alaturi de prezentarea CD-ului Transylvanian Concert, la Budapest Music Center, pe scena Clubului de jazz Opus.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică