CULTURĂ
James Joyce
Foto: Hotnews

Dublin: Campanie pentru repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale lui James Joyce din Elveţia

de G.S. HotNews.ro
Un grup de locuitori ai Dublinului face campanie pentru repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale celebrului scriitor James Joyce, al cărui mormânt din Zurich, Elveţia, este departe de capitala irlandeză, celebrată în lucrările sale, informează AFP, preluată de Agerpres.
Luvru
Foto: USER UPLOADED

Muzeul Luvru se pregătește pentru cea mai mare expoziție de lucrări ale lui Leonardo Da Vinci

de Gabriela Florea HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Cel mai vizitat muzeu din lume, muzeul Luvru din Paris, se pregătește pentru cea mai mare expoziție care va include operele artistului italian Leonardo Da Vinci. Expoziția este organizată pentru a marca 500 de ani de la trecerea în neființă a pictorului și va putea fi vizitată timp de patru luni începând cu data de 24 octombrie, conform CNN.
Figuranta de Andreas Petrescu cu Tania Popa
Foto: TNB
3 noiembrie 2019

Premiera la TNB: Figuranta de Andreas Petrescu cu Tania Popa

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Cultură
În această toamnă, actrita Tania Popa are ambiţia să-şi surprindă spectatorii în ipostaza de regizor. Şi nu oricum, ci printr-un dublu debut regizoral. Unul dintre spectacole va avea premiera la TNB, pe 3 noiembrie, şi se numeşte Figuranta. Piesa semnata de Andreas Petrescu, el însuşi actor, a fost scrisă special pentru Tania. Figuranta, un nou one woman show cu Tania Popa va avea loc in Sala Pictura incepand cu ora 20.00.
Târgul Internaţional de Carte pentru Copii BOOKerini
Foto: AGERPRES

Târgul Internaţional de Carte pentru Copii BOOKerini va avea loc, de joi până duminică, la Biblioteca Naţională a României

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Târgul Internaţional de Carte pentru Copii BOOKerini, aflat la a doua editie, se va desfasura de joi până duminică, la Biblioteca Naţională a României. Potrivit Agerpres, 50 de invitaţi din România şi din afara ţării (Franţa, Ungaria, Grecia şi Suedia) şi peste 20 de edituri vor fi prezente cu cele mai importante titluri de carte pentru copii.
Tezaurul antic al României, în expoziția "Dacia Felix"
Foto: ICR

Tezaurul antic al României, prezentat în expoziția "Dacia Felix", la festivalul EUROPALIA

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Cultură
O expoziție-eveniment dedicată patrimoniului istoric al României, ce reunește sute de artefacte și seturi de piese antice descoperite pe teritoriul țării noastre, prezentat ca spațiu de interferență al civilizațiilor scitică, greacă, celtică, dacică, getică și romană, va fi deschisă în Belgia, în perioada 19 octombrie 2019 - 26 aprilie 2020, la Muzeul Galo-Roman din Tongeren, în cadrul festivalului EUROPALIA, anunta ICR.
JOY of LIFE
Foto: Afis concert

JOY of LIFE: primul concert din stagiunea de jazz de la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Jazz-ul revine la Sala Radio prin concertele lunare prezentate de BIG BAND-ul Radio, una dintre orchestrele din România cu cea mai lungă tradiţie. Joi 24 octombrie, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio România își redeschide noua stagiune de jazz cu un concert sugestiv intitulat ”Joy of Life”.
Indragostitii de la Ain Sakhri
Foto: Wikimedia Commons

Cum arată cea mai veche reprezentare a sexului în artă

de Bujoreanu Sabina HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Îndrăgostiții de la Ain Sakhri, un obiect sculptat în piatră aflat la British Museum este cea mai veche descriere a unui cuplu făcând dragoste. Bucata de calcit sculptat cu o vechime de 11.000 de ani este o reprezentare a pasiunii arzătoare dintre doi îndrăgostiți. În funcție de unghiul din care o privești, sculpura poate arăta ca un cuplu de îndrăgostiți, un falus, un vagin sau o pereche de sâni, relatează BBC.
Omul Vitruvian
Foto: Public Domain Pictures

Instanța a decis că Omul Vitruvian al lui DaVinci poate să fie expus la Luvru

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Celebrul Om Vitruvian al lui Leonardo da Vinci va fi expus la Paris, în ciuda încercării de a-i interzice părăsirea Italiei. Desenul vechi de 500 de ani urma să fie transportat la Luvru pentru o expoziție care marchează 500 de ani de la moartea lui Da Vinci, însă o instanță italiană a suspendat împrumutul planificat după ce grupul Italia Nostra (Italia noastră) s-a plâns că opera era prea fragilă pentru a fi transportată, potrivit BBC.
Regina-mamă Elena a României O biografie autorizată
Foto: Humanitas

"Regina-mamă Elena a României. O biografie autorizată" - Fragment din carte

de HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Viața reginei Elena, mama lui Mihai I al României, a fost o viață de Cenușăreasă derulată invers. Descendentă a țarinei Ecaterina cea Mare, a reginei Victoria și a lui Iacob I al Angliei, nepoată de împărați și fiică de regi, Elena părea sortită unei existențe senine de suverană. A devenit, într-adevăr, regină, dar nu a domnit niciodată. Intra in articol pentru a citi un fragment din cartea lui Arthur Gould Lee, de curand aparuta la editura Humanitas.

Mircea Cărtărescu, Nora Iuga şi Vlad Zografi, între invitaţii MCIN la Târgul de Carte de la Frankfurt

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Cultură
În perioada 16-20 octombrie se desfășoară la Frankfurt cel mai important târg de carte destinat atât profesioniștilor din domeniu cât și publicului larg. Romania este prezenta la acest eveniment expozițional dedicat cărții prin participarea a patru autori și a patru moderatori și traducători din limba germană. Autorii invitați de Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN), organizatorul standului national, sunt Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi. Moderatorii și traducătorii sunt Ernest Wichner, Georg Aescht, Jan Cornelius și Alexandru Bulucz.
Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte, de Matteo Strukul
Foto: Humanitas
Miercuri, 16 octombrie

Seară italiană dedicată lansării romanului „Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte“ și întâlnire prin Skype cu scriitorul Matteo Strukul

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 16 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la o seară dedicată lansării romanului Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte de Matteo Strukul, recent apărut în traducerea Gabrielei Lungu în colecția Raftul Denisei. Scriitorul Matteo Strukul va participa prin Skype la eveniment, anunta editura.
​​Nopțile Patriarhului. După o poveste de viață adevărată, de Tatiana Niculescu
Foto: Humanitas

Nopțile Patriarhului. După o poveste de viață adevărată, de Tatiana Niculescu - prezentare, lectură publică, sesiune de autografe

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Joi, 17 octombrie, de la ora 19, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu scriitoarea Tatiana Niculescu despre romanul Nopțile Patriarhului, apărut recent la Editura Humanitas.
Art in the street 2019
Foto: Fapte

webPR: Art in the Street 2019 a scos Iașul și Clujul în stradă

de Smile Media
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Ediția 2019 a programului Art in the Street a scos peste 15.000 de persoane pe parcursul celor două evenimente care au avut loc la Iași (28 și 29 septembrie) și Cluj (12 octombrie), care s-au bucurat de concerte, street dance, beatbox, step, recitaluri de poezie, desen, graffiti, clovni, mimi și statui vivante, teatru pentru copii, expoziții foto și jonglerii cu foc. În total au avut loc peste 100 de reprezentanții de stradă susținute de peste 50 de artiști din țară și străinătate.
Margaret Atwood
Foto: Flickr

Literatură: Margaret Atwood și Bernardine Evaristo câștigă Premiul Booker, împărțit după 30 de ani

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Juriul premiului Booker au forțat regulamentul hotărând ca, după 30 de ani, distincția să fie împărțită în 2019 de volumele ”The Testaments”, de Margaret Atwood”, continuarea cunoscutei ”The Handmaid’s Tale/ Povestea slujitoarei”, și ”Girl, Woman, Other”, de Bernardine Evaristo, anunță The Guardian, citat de Mediafax. Evaristo este prima femeie de culoare care câștigă premiul de la instituirea distincției, în 1969.
Curs de fotografie
Foto: Fotopoetica.ro

Înscrieri la Școala de Fotografie FOTOPOETICA 2019-2020

de Francisc Mraz
Marţi, 15 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Poetica fotografică reprezintă un instrumentar coerent de expresii vizuale care doresc dezvoltarea în fiecare cursant a propriilor viziuni compoziționale și expresive. Școala de Fotografie FOTOPOETICA s-a înființat în 2007 și organizează cursuri cu o durată de un an universitar, de estetică și tehnică fotografică. Astăzi (15 octombrie) este ultima zi pentru înscrieri.
Premiul Nobel
Foto: Facebook

Autorul irlandez John Banville, victima unei farse telefonice prin care era anunţat că a câștigat Nobelul pentru literatură / Academia suedeză verifică arhiva telefonică

de Redactia HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Academia Suedeză, forul care decernează premiul Nobel pentru Literatură, a anunţat luni că verifică lista convorbirilor telefonice date din sediul său după ce autorul irlandez John Banville a fost victima unei farse telefonice prin care era anunţat că este câştigătorul prestigioasei distincţii literare, scrie Agerpres, citând DPA.
FNT 2019
Foto: Afis

FNT 2019: Aici e Radio Europa Libera! Ne-am întors

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Festivalul Național de Teatru și Radio Europa Liberă organizează o întâlnire istorică sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12:30, în Sala Mare a HUB-ului FNT (Hanul Gabroveni - ARCUB). Pentru prima oară împreună după treizeci de ani, Neculai Constantin Munteanu și Emil Hurezeanu vor fi gazdele unui eveniment dedicat postului Radio Europa Liberă, oamenilor sai și formei lor de rezistență.
Carti despre cultura japoneza
Foto: Humanitas

Întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu despre fascinanta cultură japoneză

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Marți, 15 octombrie, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu are loc o dezbatere la care sunt invitati Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu. Ei vor vorbi despre fascinanta cultură japoneză descrisă în două dintre cele mai noi apariții la Editura Humanitas: Cum să trăiești în stil japonez de Yutaka Yazawa și Adio, lucruri! Noul minimalism japonez de Fumio Sasaki.
Trei femei de Lisa Taddeo
Foto: Editura Trei

Trei femei de Lisa Taddeo, cea mai dezbătută carte a anului, va fi lansată la București în prezența autoarei

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Actualitate | Cultură
​Editura Litera vă invită vineri, 18 octombrie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la întâlnirea cu Lisa Taddeo, autoarea celei mai importante cărți contemporane despre dorința feminină. În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de şase ori Statele Unite pentru a cunoaşte femei obişnuite, din diverse regiuni şi din diverse medii. Rezultatul, Trei femei, este cel mai detaliat portret al dorinţei realizat vreodată de un scriitor de nonficţiune şi una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului.
Pelerini se inchina la racla cu moastele Sfintei Parascheva
Foto: Agerpres

Un tânăr musulman din Istanbul merge de 4 ani la Iași să îi mulţumească Ocrotitoarei Moldovei

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 12 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Un tânăr de 34 de ani din Istanbul merge de 4 ani la Iași să îi mulţumească Octotitoarei Moldovei. Deşi este musulman, spune că Sfânta Parascheva este sfânta lui, pentru că l-a ajutat într-un moment în care avea nevoie de un sprijin, potrivit Mediafax. ”Faptul că sunt musulman nu mă face să nu cred în sfinți, fie ei creștini sau din altă religie. Parascheva pot să spun cu certitudine că este Sfânta mea...", a spus Mustafa.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version