CULTURĂ
Metanie tie, Parinte!: foto Sebastian Marcovici
Foto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Constantin Chiriac in recital la Manastirea Putna

de D.S. HotNews.ro
Constantin Chiriac va sustine doua recitaluri de poezie ce vor avea loc vineri 19 septembrie si sambata 20 septembrie la Manastirea Putna. Cele doua recitaluri fac parte din programul colocviului "Jertfa si creatie", organizat de Fundatia "Credinta si creatie. Acad. Zoe Dumitrescu Busulenga - Maica Benedicta", informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.
Bob cu bob - Targ la MTR
Foto: Muzeul Taranului Roman

Bob cu bob - Targ cu paini, colaci, placinte si cozonaci la MTR

de D.S. HotNews.ro
In perioada 19 - 21 septembrie, la Muzeul Taranului, trece baba cu colaci, placinte si cozonaci! Cu ocazia deschiderii expozitiei Materia martir. Graul, vizitatorii Zilelor Muzeului Taranului sunt asteptati la un targ special. Mesteri si mestesugari va vor imbia cu tot felul de produse de toamna: de la paine la cuptor, cozonaci, prajituri de casa, kurtos kalacs si placinte, la conserve de fructe si legume, miere, branzeturi si carneturi.
J.M. Coetzee "Asteptandu-i pe barbari"
Foto: Humanitas

O seara despre teribilul roman al lui J.M. Coetzee "Asteptandu-i pe barbari", la Libraria Humanitas de la Cismigiu

de HotNews
Elisabeta Lasconi, Simona Vasilache, Dana Jenaru, Alexandra Rusu si Angelo Mitchievici vor discuta joi, 18 septembrie, ora 19.00 la libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) despre J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru literatura. Prilejul discutiei il constituie lansarea cartii "Asteptandu-i pe barbari", un roman care la treizeci de ani de la aparitie a ramas in constiinta publica, fiind inclus de Penguin Books in prestigioasa serie "Great Books of the 20th Century".. Moderatorul intalnirii este Denisa Comanescu.
Octavian Lup
Foto: Festivalul International George Enescu

Octavian Alin Lup se afla printre cei sase tineri artisti desemnati castigatori ai Etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu

de A.B. webPR.ro
Etapa a II-a a Concursului International "George Enescu", sectiunea violoncel, s-a desfasurat in zilele de 16 si 17 septembrie, la Ateneul Roman. Juriul de specialitate a decis astazi, 17 septembrie, concurentii calificati pentru Etapa a II-a a Concursului: Octavian Alin Lup (Romania), Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia) si Eun-Sun Hong (Coreea de Sud).

Evenimentele din cadrul Conferintei Internationale „1914-2014. Si daca Europa esueaza?”

de D.S. HotNews.ro
Conferinta dedicata celor 100 de ani care au trecut de la momentul izbucnirii Primului Razboi Mondial „1914-2014. Si daca Europa esueaza?” ce va avea loc pe 19 si 20 septembrie, la Bucuresti marcheaza si debutul unei serii de conferinte dedicate acestui centenar care vor avea loc in urmatoarea perioada la Belgrad si Atena. Evenimentele desfasurate la Bucuresti vor reuni 20 de invitati din 10 tari europene: istorici, politologi, sociologi, scriitori care vor dezbate in cadrul a 4 mese rotunde problemele actuale ale Europei.

Expozitii aniversare Art Yourself Gallery 3 ani

de D.S. HotNews.ro
Galeria Art Yourself marcheaza implinirea a trei ani de existenta prin trei expozitii aniversare: expozitia lunii septembrie - Exotic- 11172014, Nostalgia semnata Radu Rodideal si lucrari din perioada 1955-1960 semnate Marcel Guguianu.

O saptamana de stiinta: Bucharest Science Festival in libraria Humanitas de la Cismigiu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 22 septembrie, incepe Bucharest Science Festival, primul festival din Romania dedicat stiintei. Descoperitorii, exploratorii, marii inovatori ai fiecarui domeniu, dar mai ales proiectele, cartile, inventiile, ideile care i-au adus in prim planul lumii stiintifice sunt subiectele evenimentelor si dezbaterilor care vor avea loc in libraria Humanitas de la Cismigiu intre 22 si 28 septembrie, in cadrul celei de-a doua editii a Bucharest Science Festival.

"Citim in iarba", in Parcul Herastrau din Capitala, pe 28 septembrie

de D.S. HotNews.ro
Cea de-a treia editie a evenimentului "Citim in iarba" va avea loc pe 28 septembrie, in Parcul Herastrau din Bucuresti, in zona Roata Mare, informeaza Mediafax.
"Omul din care a fost extras raul", de Matei Visniec
Foto: Coperta carte

Matei Visniec isi lanseaza cartea "Omul din care a fost extras raul" la Teatrul National Radu Stanca Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Scriitorul Matei Visniec va fi prezent la Sibiu duminica, 21 septembrie pentru a asista la avanpremiera spectacolului "De ce Hecuba?!", pus in scena la Teatrul National Radu Stanca pe un text care ii apartine. La ora 18:30, cu 30 de minute inainte de inceperea spectacolului, va avea loc in foyer-ul teatrului lansarea cartii "Omul din care a fost extras raul", care cuprinde si textul piesei "De ce Hecuba".

Transpoesie: Poezii de Doina Ioanid si Vasile Garnet in transportul public din Bruxelles

de D.S. HotNews.ro
Transpoesie revine in acest an cu 30 de poeme ce vor putea fi citite in limbile originale precum si in franceza si neerlandeza in transportul in comun din capitala Belgiei cat si in spatiile publice din Bruxelles. Lirica romaneasca va fi reprezentata la cea de-a patra editie a proiectului Transpoesie de poetii Doina Ioanid (Romania) si Vasile Garnet (Republica Moldova).
Bookfest_tirgu_mures_RO
Foto: Hotnews

webPR: Bookfest Tirgu Mures va face programul in acest weekend

de Smile Media
Prima editie a Salonului de Carte Tirgu Mures ajunge intre 19-21 septembrie la Teatrul National, aducand nu doar evenimente editoriale diverse si personalitati de prim rang, ci si concerte, ateliere de creativitate pentru copii sau Cinematograful de arta Bookfest-toate cu intrarea libera. Vineri, 19 septembrie, incepand cu ora 12:00, va avea loc deschiderea oficiala a evenimentului.

Silent Film Night - un eveniment unic in cadrul Festivalului de Arte Noi InnerSound

de A.B. webPR.ro
"Silent Film Night" provoaca publicul la un mix inedit de imagine si sunet - aduce la Bucuresti scurtmetraje mute din SUA, Chile, Olanda si Romania, a caror coloana sonora este interpretata live sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. 9 muzicieni din tanara generatie de compozitori scoliti pe bancile universitatilor de muzica din tara si strainatate realizeaza coloanele sonore pentru fiecare film in parte, intr-un dialog interdisciplinar care aduce impreuna rigoarea mediului academic si fantezia experimentului, iar interpretarea live apartine ansamblului SonoMania. "Silent Film Night" are loc pe 19 septembrie, de la ora 20.00, la ARCUB. Festivalul de Arte Noi InnerSound este singurul din Romania care dedica o seara filmului mut de scurtmetraj.
Crina Semciuc si Marius Manole in Butoiul cu pulbere
Foto: Tudor Predescu

Butoiul cu pulbere, o comedie neagra in regia lui Felix Alexa, in premiera la TNB in acest weekend

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 16 Sept 2014 Actualitate | Cultură
Sambata 20 septembrie si duminica 21 septembrie 2014, la ora 20:00, la Sala Pictura, Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti anunta premiera oficiala a spectacolului  "Butoiul cu pulbere" de Dejan Dukovski, unul dintre cei mai jucati dramaturgi contemporani, in regia lui Felix Alexa. O comedie neagra, un spectacol modern, in care scenele se succed alert, iar vietile personajelor ne surprind prin dezvaluiri socante si rasturnari ametitoare de situatie. Tensiunea si agresivitatea plutesc in aer. Nimic nu pare sa justifice violenta absurda a personajelor, cinismul, nebunia lor. Si poate ca, totusi, aceasta este singura arma de supravietuire intr-o lume care nu are nevoie decat de o scanteie pentru a exploda.
Festivalul RadiRo, editia a-II-a
Foto: Radio Romania

5 orchestre radio europene in 8 concerte la editia a II-a a Festivalului RadiRo

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Sept 2014 Actualitate | Cultură
Intre 20 si 27 septembrie, va avea loc editia a II-a a Festivalului RadiRo, singurul eveniment muzical european care isi propune sa aduca in atentie extraordinara varietate repertoriala, actualitatea si excelenta artistica a ansamblurilor simfonice radio din Europa. In cele opt zile de festival vor concerta la Sala Radio cinci orchestre radio din Finlanda, Cehia, Germania, Franta si Romania, intr-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss, in anul in care se implinesc 150 de ani de la nasterea marelui compozitor german, informeaza Radio Romania organizatorul evenimentului.
Ordinea, de Alexandru Ecovoiu
Foto: Polirom

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in Spania

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Sept 2014 Actualitate | Cultură
Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in colectia 'Fiction LTD' a Editurii Polirom, a aparut de curind la Editiones del Subsuelo din Spania, in traducerea lui Joaquin Garrigos. Alexandru Ecovoiu este cunoscut deja cititorilor spanioli pentru romanele Saludos si Cei trei copii-Mozart, traduse si publicate in Spania.

Expozitia artistului cubanez Alexis Fernandez Arce vernisata la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Sept 2014 Actualitate | Cultură
Expozitia de pictura "Encontrando Caminos / In cautarea drumurilor" a artistului cubanez Alexis Fernandez Arce va fi vernisata miercuri, la ora 18,00, in sala H.H. Stahl a Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", informeaza Agerpres.
Calea Samuraiului astazi
Foto: Librariile Humanitas

​Seara japoneza "Calea samuraiului astazi" la Libraria Humanitas de la Cismigiu

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Sept 2014 Actualitate | Cultură
Miercuri, 17 septembrie, ora 19.00 publicul este invitat la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) unde are loc o dezbatere pornind de la fascinata carte a lui Yukio Mishima "Calea samuraiului astazi", alaturi de Excelenta Sa Kanji Tsushima, Elisabeta Lasconi, Mirela Murgescu, Gabriel Liiceanu, Stefan Liiceanu si Serban Georgescu. La eveniment se va discuta despre contributia samurailor la definirea identitatii japoneze si despre rolul acestora in societatea contemporana.
SoNoRo 2014
Foto: sonoro.ro

SoNoRo BRIDGES 2014 - Punti muzicale intre orasele lumii

de A.B. webPR.ro
Marţi, 16 Sept 2014 Actualitate | Cultură
A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi. Biletele si abonamentele pentru concertele festivalului din Bucuresti sunt disponibile la preturi promotionale pana lA IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi.a data de 5 octombrie 2014.

Muzeul National de Istorie a Romaniei celebreaza Zilele Bucurestiului, 19 - 21 septembrie 2014

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Sept 2014 Actualitate | Cultură
Implinirea a 555 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti vor fi marcate de Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) printr-o serie de activitati educative si de divertisment, ce vor avea loc la muzeu in perioada 19 - 21 septembrie a.c., in cadrul programului 'Zilele Bucurestiului'.
Invitatii conferintelor
Foto: Colegiul Noua Europa

Intelectuali europeni de prima marime, in dialog la Bucuresti: "1914-2014. Si daca Europa esueaza?"

de HotNews.ro
Luni, 15 Sept 2014 Actualitate | Cultură
• conferinta internationala dintr-o serie inceputa la Budapesta, in 2012 si 2013 si care va fi urmata de ample dezbateri, la Belgrad si Atena, pe tema Primului Razboi Mondial 
• 20 de invitati din 10 tari europene: istorici, politologi, sociologi, scriitori 
• 4 evenimente: la Teatrul Odeon, la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti (BCU) si la Colegiul Noua Europa (NEC) – detalii, aici

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri