CULTURĂ

Proiect de lege aprobat de Guvern: Institutiile publice si institutiile culturale pot permite reutilizarea neconditionata a documentelor

de CP HotNews.ro
Guvernul a aprobat marti un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 109/2007 privind reutilizarea informatiilor din structurile publice. Potrivit proiectului, Institutiile publice si institutiile culturale pot permite reutilizarea neconditionata a documentelor sau pot impune daca este cazul o serie de conditii. In cazul documentelor asupra carora bibliotecile, inclusiv bibliotecile universitare, muzeele si arhivele detin drepturi de proprietate intelectuala, daca este permisa reutilizarea acestui tip de documente, ele sunt reutilizabile in scopuri comerciale sau necomerciale cu respectarea legislatiei privind proprietate intelectuala.
Ronald N Popescu
Foto: Arhiva personala

Auspiciile dictaturii lui Antonio Salazar

de Ronald N. Popescu Contributors.ro
Luni, 27 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Luni, 27 iulie 2015, se implinesc 45 de la decesul lui Antonio de Oliveira Salazar. Fondator si presedinte al partidului Uniunea Nationala. Salazar a infiintat partidul "Estado Novo", care a condus regimul dictatorial de extrema dreapta din Portugalia in perioada 1932 ¬ 1974. Datorita rolului pe care l-a avut in viata publica portugheza si meritului sau academic, Salazar a fost unic dintre "marii dictatori" ai secolului al XX-lea in Europa. Aceste calitati s-au manifestat si ca o consecinta a unui spirit de conducator erudit...

Spectacole in centrul Capitalei, la Festivalul "Bucurestii lui Caragiale"

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Primaria Capitalei ii invita pe bucuresteni sa ia parte in weekend la Festivalul "Bucurestii lui Caragiale". Sambata si duminica, incepand cu ora 20,00, pe scena festivalului de pe strada Franceza din Centrul istoric, opt trupe din opt tari vor pune in scena spectacole specifice din Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Republica Moldova si Romania. Vor urca pe scena 196 de artisti, reprezentand trupe si ansambluri componente ale Mediteranean Organization, informeaza Agerpres, citand un comunicat al Primariei Capitalei.
Afis ArtBorescent
Foto: Artoteca

webPR: Copaci taiati ilegal readusi la viata prin arta contemporana la Conacul Otetelisanu

de Smile Media
Vineri, 24 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Noua dintre cei mai promitatori sculptori romani au fost selectati, la Conacul Otetelisanu, pentru a participa la ArtBorescent - o rezidenta de creatie-  care trimite un semnal clar de oprire a defrisarilor ilegale de paduri din Romania. Lemnul utilizat provine din confiscari de taieri ilegale, o ocazie pentru Leontin Paun, Roberta Curca, Adrian Preda, Valentin Soare, Lea Rasovszky, Alexandru Petre, Hellene Neagu, Stefan Curelaru si Mihai Ungureanu sa readuca la viata, prin arta, copacii taiati.
Franturi de rugaciuni
Foto: Afis expozitie

Expozitia "Franturi de rugaciuni" vernisata vineri, la MTR

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Expozitia multimedia "Franturi de rugaciuni", organizata de Muzeul National din Gdansk, va fi vernisata vineri, de la ora 18,00, in Sala "Tancred Banateanu" a Muzeului National al Taranului Roman. Expozitia prezinta fotografii, filme si inregistrari audio din cladirile selectate - altare poloneze, biserici etajate din lemn norvegiene si biserici de fermieri din Islanda.
Volumul "Lomografii" de Ioana Nicolaie
Foto: Humanitas

"Lomografii" de Ioana Nicolaie - Lansarea volumului

de HotNews.ro
Joi, 23 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Joi, 23 iulie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu se va lansa volumul de poeme "Lomografii" de Ioana Nicolaie. La eveniment vor participa, alaturi de autoare, Angelo Mitchievici, Marius Chivu si Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. „Cărţile mele de versuri sunt poveşti. Au crescut pe un schelet narativ, s-au vertebrat epic, deşi formal s-au folosit de artificiile stilistice ale poeziei."

La Gradina Botanica din Bucuresti se deschide "Gradina din Carti"

de D.S. HotNews.ro
Joi, 23 Iul 2015 Actualitate | Cultură
"Gradina din Carti", un spatiu dedicat lecturii si studiului, un loc unde elevii si studentii pot veni sa citeasca, sa studieze pentru examene sau sa lucreze impreuna pentru proiecte in echipa, va fi inaugurat sambata la Gradina Botanica din Bucuresti.

Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, in direct la Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2015 Actualitate | Cultură
In perioada 25 iulie - 1 august, Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural transmit in direct sapte spectacole din cadrul Festivalului "Richard Wagner" de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de opera din lume si un punct de referinta pentru toti iubitorii muzicii lui Wagner.

Editura Nemira sarbatoreste 24 de ani si reia concursul de debut "Valentin Nicolau"

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Editura Nemira sarbatoreste astazi 24 de ani de activitate editoriala de la infiintarea, pe 22 iulie 1991, de catre Valentin Nicolau, fiind una dintre primele edituri independente din Romania post-decembrista. Odata cu aceasta aniversare, Nemira reia concursul de debut in proza, dupa o pauza de mai bine de 15 ani.

Evenimente pentru copii organizate in cadrul Festivalului de Film Istoric de la Rasnov

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Copiii sunt asteptati la atelierele, concursurile si intalnirile pline de surprize organizate special pentru ei in cadrul Festivalului de Film Istoric de la Rasnov.
FNT 2015
Foto: Afis festival

The War si Front - spectacolele straine gazduite de TNB in cadrul FNT

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Editia aniversara a Festivalului National de Teatru (FNT) prezinta in premiera in Romania doua dintre creatiile teatrale ale anului 2014 care au marcat scenele din intreaga lume prin modurile, pe cat de diverse, pe atat de profunde, in care trateaza o tema cheie a lumii in care traim: razboiul si efectele lui asupra fiintei umane. Cele doua spectacole straine invitate vor putea fi vazute la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, in datele de 25 octombrie - The War (Sala Mare) si 27 octombrie - Front (Sala Studio), informeaza site-ul TNB.
De la stres la succes in 40 de zile, de Alexander Loyd
Foto: Editura Trei

Noutati editoriale Trei: De la stres la succes in 40 de zile, de Alexander Loyd

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Stresul sau frica reprezinta sursa principala a celor mai multe probleme cu care ne confruntam ¬ de natura fizica, spirituala, emotionala si chiar circumstantiala. In cartea De la stres la succes in 40 de zile, de Alexander Loyd, autorul descrie un program unic, extrem de eficient, care te va ajuta sa obtii in sfarsit succesul pe care ti-l doresti in viata. Cartea a aparut recent la editura Trei in traducere din limba engleza de Constantin Dumitru-Palcus.
Festivalul ICon Arts 2015
Foto: Afis

Artisti renumiti de peste Ocean deschid Festivalul ICon Arts 2015

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Primele doua evenimente din cadrul Festivalului ICon Arts 2015, ce se desfasoara in perioada 24 iulie - 1 august, sunt dedicate in intregime vocilor americane. Concertul de debut, de la Cetatea Biertan, sustinut de tineri artisti absolventi ai unor universitati prestigioase de peste ocean, reprezinta o calatorie prin unele din cele mai reprezentative lucrari muzicale americane. Cel de-al doilea eveniment, programat la Castelul Peles, ii are in prim plan pe doi interpreti consacrati ai operei: soprana Annemarie Condacse si baritonul David Malis.
EUROPAfest Summer Edition
Foto: jmEvents.ro

​Ultimele patru concerte din Gala EUROPAfest Summer Edition @ Sinaia

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Pe 24, 25, 26 si 27 iulie au loc ultimele 4 concerte din cadrul festivalului international EUROPAfest Summer Edition @ Sinaia. Evenimentul, organizat de jmEvents si Jeunesses & Dinu Lipatti, invita publicul sa lase departe agitatia oraselor si sa se lase purtati de magia muzicii. concertele vor avea loc la Hotel Mara - Sala King's Valley si Biserica Catolica din Sinaia.

Ateliere de pictura in curtea Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia organizeaza Ateliere publice de creatie - Padurea de sevalete, curs de pictura in aer liber, deschis in perioada iulie - august, in curtea Palatelor Brancovenesti. Cursurile incep in data de 21 iulie, in Curtea Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si se desfasoara in aer liber de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 17:00.
Afisul evenimentului
Foto:

Mariana Nicolesco: "Evenimentele Darclee la 20 de ani sau triumful Artei Cantului". 184 de tinere talente din intreaga lume la Editia Jubiliara

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2015 Actualitate | Cultură
"Primii mei pasi pe drumul carierei lirice, care ma poarta azi pe scenele internationale, i-am facut la Braila sub indrumarea Dumneavoastra, imi scrie un bas-bariton roman de mare succes. La fel un tenor italian chemat sa inaugureze in acest an stagiunea lirica a Teatrului alla Scala din Milano. Aceste marturii si nenumarate altele de acest fel imi aduc bucuria misiunii implinite", declara Mariana Nicolesco, adaugand: "Onoram astfel memoria legendarei predecesoare Hariclea Darclee si transmitem noilor generatii marile traditii ale artei cantului".
Spectacolul 'Medeea - mama mea'
Foto: Afis
Festivalul International de Teatru NETA 2015

Cu "Medeea - mama mea", Margarita Mladenova si Ivan Dobcev trag un dureros semnal de alarma

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2015 Actualitate | Cultură
Duminica 30 august, la Sala Studio, sub acoperisul Teatrului National din Bucuresti - principal organizator,  Festivalul International de Teatru NETA 2015 va prezenta spectacolul Teatrului Atelier Sfumato din Sofia, Bulgaria, "Medeea - mama mea", apreciat la premiile nationale Icarus 2013 a fi 'Cel mai bun spectacol al stagiunii', iar la cea de-a 4-a editie a Festivalului NETA distins cu premiul pentru 'un nou limbaj teatral', anunta TNB. Dramatic joc al abandonului si al vanzarii de copii, "Medeea - mama mea" este un semnal de alarma privind pericolele lumii contemporane, pierderea valorii sacre a maternitatii, dezumanizarea post-umanului si reducerea vietii la stadiul de supravietuire.

Vizite cu ghidaj gratuit in spatiile istorice din Palatul Regal

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2015 Actualitate | Cultură
O serie de vizite cu ghidaj gratuit in spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal - Sufrageria Regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor - va fi organizata sambata si duminica la Muzeul National de Arta al Romaniei. Potrivit Agerpres, cu acest prilej va putea fi vizitata si expozitia Fragmente de memorie - Portrete Regale. Palatul Regal, care isi propune sa reconstituie momente din istoria familiei regale (in anexa Salii Tronului) si a Palatului Regal (in anexa Sufrageriei Regale).
ConTempo 20
Foto: Asociatia Pro Valores

Recital aniversar ConTempo, la Castelul Peles

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2015 Actualitate | Cultură
In cadrul Stagiunii "Sunetul muzicii" de la Castelul Peles, editia a V a, va avea loc un eveniment extraordinar ocazionat de implinirea a 20 de ani de activitate a unuia dintre cele mai valoroase cvartete ale lumii - ConTempo. cvartetul va sustine un recital in sala de muzica a Castelului Peles sambata 1 august 2015, de la ora 16.00.
Festivalul Strada Armeneasca
Foto: Afis

Strada Armeneasca intra in festival intre 7 si 9 august

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2015 Actualitate | Cultură
In perioada 7-9 august 2015 se desfasoara cea a III-a editie a Festivalului Strada Armeneasca, eveniment ce va avea loc in cadrul complexului armenesc (curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca). In cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzica traditionala si moderna, spectacole de dans, ateliere de caligrafie si creatie, acte de magie stradala si multe alte activitati recreative.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version