CULTURĂ
Vitelul de aur
Foto: ArCuB

VIDEO/FOTOGALERIE Vitelul de aur revine joi seara la ArCub

de Alina Neagu HotNews.ro
Spectacolul "Vitelul de aur" se joaca joi, la ora 19:00, la ArCub. Dramatizarea dupa una dintre cele mai amuzante carti ale secolului XX, "Vitelul de aur", scrisa de celebrul duo literar Ilf si Petrov, doi mari maestri ai comediei, prezinta un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietica a anilor 1920.
Teorema vie, de Cédric Villani
Foto: Librariile Humanitas
Libraria Humanitas de la Cismigiu

Lansarea cartii Teorema vie, jurnalul unei descoperiri matematice premiate in 2010 cu medalia Fields

de D.S. HotNews.ro
Matematicianul francez Cedric Villani e pe punctul de a face o descoperire care ii va aduce medalia Fields, cea mai mare recunoastere in domeniu, echivalentul premiului Nobel. Teorema vie, cartea jurnal aparuta in colectia de stiinta a editurii Humanitas, este o cronica a anului care a precedat aceasta descoperire. Lansarea cartii va avea loc luni, 28 aprilie, ora 19.00, in Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Romanian Dance Showcase 2014 - 18 spectacole in sapte zile

de D.S. HotNews.ro
Romanian Dance Showcase 2014, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in domeniul dansului si artelor performative contemporane, organizat de Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB), va reuni timp de sapte zile, intre 28 aprilie si 4 mai, 18 spectacole, 17 invitati straini si 55 de artisti deja consacrati sau la inceput de cariera, informeaza Agerpres.
In parc
Foto: Godot Cafe Teatru

In parc, povesti reale si imaginare cu Eminescu, Rimaru si Mita Biciclista

de A.M.V. HotNews.ro
Sambata seara, la Godot Cafe-Teatru (str. Blanari nr. 14), va avea loc spectacolul In parc, o piesa in doua personaje in regia si dupa un scenariu de Radu Iacoban, cu Rodica Lazar si Istvan Teglas. Cei doi actori vor interpreta patru perechi din patru epoci diferite, in patru planuri diferite. Rodica Lazar si Istvan Teglas vor juca, pe rand, rolurile unor cupluri de personaje pe cat de neasteptate, pe atat de diferite: Mihai Eminescu si Veronica Micle, Regele Ferdinand si Mita Biciclista, criminalul in serie Ramaru si o anumita Mihaela, precum si un El si o Ea din perioada actuala.
Trece si prin perete
Foto: webPR.ro
Articol webPR - Regizorul Radu Jude se intoarce la Cannes

Scurtmetrajul "Trece si prin perete", in selectia oficiala a sectiunii "Quinzanne des Realisateurs"

de HotNews.ro
Scurtmetrajul "Trece si prin perete" in regia lui Radu Jude a fost selectionat in sectiunea "Quinzanne des Realisateurs" din cadrul Festivalului International de Film de la Cannes. Evenimentul de pe Croazeta va avea loc luna viitoare, in perioada 14 - 25 Mai 2014. Regizorul Radu Jude se intoarce la Cannes cu noul scurtmetraj dupa ce filmul "O umbra de nor" a avut premiera mondiala anul trecut in cadrul aceleiasi sectiuni.
afis Zoli Toth
Foto: Quartz Media

Zoli Toth este Bach in ShowBiz

de A.M.V. HotNews.ro
Zoli Toth -  promotorul muzicii neconventionale de percutie din Romania - este "Bach in ShowBiz" din 30 aprilie. Artistul pregateste un spectacol extraordinar cu muzica de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completata cu un show unic de proiectii 3D marca "Les Ateliers Nomad". Toate acestea intr-un turneu national extraordinar.
 documente
(23 Apr 2014) PDF, 3MB

S-au pus in vanzare biletele pentru Festivalul International de Teatru de la Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Cea de a 21-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea loc in perioada 6-15 iunie 2014. Peste 20.000 de bilete pentru aceste evenimente au fost puse in vanzare anunta Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu. Festivalul de la Sibiu, cotat ca al treilea festival de artele spectacolului din Europa, va reuni timp de 10 zile participanti din 70 de tari, ce vor prezenta 350 de evenimente in 66 de spatii de joc, anunta organizatorii care estimeaza prezenta a 62.000 de spectatori zilnic.
Richard III
Foto: Afis spectacol
Festivalul International Shakespeare

Teatrul Odeon: Richard III - cu actori ai Teatrului National din China

de D.S. HotNews.ro
A IX-a editie a Festivalului International Shakespeare aduce in fata publicului bucurestean o abordare inedita a piesei Richard III, in spectacolul montat de renumitul regizor Wang Xiaoying, cu actori ai Teatrului National din China. "Piesa si-a propus sa portretizeze latura intunecata si potentialul malefic existent in fiecare persoana", marturiseste intr-un interviu regizorul chinez. Publicul va putea urmari spectacolul in doua reprezentatii programate in serile de 29 si 30 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Majestic a Teatrului Odeon.

Clubul Dramaturgilor. A opta premiera a stagiunii la ICR

de D.S. HotNews.ro
Filiala Bucuresti-Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din Romania si Institutul Cultural Roman prezinta, marti, 29 aprilie, de la ora 18.00, in Sala Mare a Institutului Cultural Roman, la Clubul Dramaturgilor, a opta premiera a stagiunii: spectacolul-lectura cu piesa Familia, aceasta celula de baza a societatii cu rate la banca, serviciu stresant, amor nebun si proteza bunicii de Adrian Voicu.
Criza la Moscova, de Simone de Beauvoir
Foto: Ed. TREI

Noutati editoriale: Criza la Moscova, de Simone de Beauvoir

de D.S. HotNews.ro
Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a facut, impreuna cu Jean Paul Sartre, in Uniunea Sovietica intre 1962 si 1966, Criza la Moscova este o poveste despre dificultatea comunicarii si dependenta in cuplu. Volumul a aparut recent la editura Pandora M (Grupul editorial Trei) in traducere din franceza de Viorel Visan.
​Festivalul International Shakespeare

Sala ARCUB: Miranda - Adaptare dupa Furtuna de William Shakespeare

de D.S. HotNews.ro
In cadrul Festivalului International Shakespeare, Teatrul Municipal din Vilnius va prezenta la Bucuresti spectacolul Miranda, o adaptare a piesei Furtuna, de William Shakespeare, realizata de regizorul lituanian Oskaras Korsunovas. Spectacolul va avea doua reprezentatii in serile de 27 si 28 aprilie, de la 19.00, pe scena Salii ARCUB.
Spectacolul incepe cu o lectura la Nottara
Foto: Teatrul Nottara

Spectacolul incepe cu o lectura revine la Teatrul Nottara. Cea de-a doua editie, dedicata dramaturgiei contemporane mexicane

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 22 Apr 2014 Actualitate | Cultură
Teatrul Nottara organizeaza, intre 23 si 25 aprilie, la Sala George Constantin, a doua editie a proiectului "Spectacolul incepe cu o lectura", initiat in decembrie 2013 si desfasurat in parteneriat cu Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, "I.L. Caragiale" (UNATC). Cea de-a doua editie este dedicata dramaturgiei contemporane mexicane, fiind pentru prima oara cand se traduc in limba romana piese de teatru apartinand acestei culturi. Spectacolele lectura sunt conduse de tineri regizori masteranzi, iar distributiile reunesc atat actori ai teatrului gazda, cat si studenti.
Lucian Boia
Foto: HotNews / DP

Intalnire online cu istoricul Lucian Boia. Controverse privind Primul Razboi Mondial

de Contributors.ro
Marţi, 22 Apr 2014 Actualitate | Cultură
Eseul lui Lucian Boia despre Primul Razboi Mondial va starni, ca multe dintre cartile sale, un probabil manunchi de discutii aprinse. Sunt discutii de care ar fi nevoie, ar fi benefice pentru spatiul public romanesc.  Iar aceasta din cel putin doua motive. Mai intai, pentru ca Primul Razboi este de la o vreme o tema foarte fierbinte, care are legatura cu situatia de astazi a Europei. Si apoi, pentru ca este o carte incitanta, care te face sa iti pui tu insuti intrebarile pe care si le pune Lucian Boia, sa iei in seama o problematica mai dificila decat ar parea la prima vedere.
​Colocviu si expozitie foto-documentara, la TNB

Camil Petrescu - 120 de la nastere

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 22 Apr 2014 Actualitate | Cultură
In acest an se implinesc 120 de ani de la nasterea nasterea lui Camil Petrescu (9/22 aprilie 1894). Fundatia Culturala ce-i poarta numele si revista "Teatrul azi" (continuatoarea publicatiei infiintate de scriitor in 1956) vor marca acest moment printr-un colocviu si o expozitie foto-documentara, miercuri 23 aprilie, incepand cu ora 11, la Sala Media a Teatrului National din Bucuresti si in foaierul acesteia.

Campionatul Povestilor cu micii jurnalisti de la Revista Dilematix

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 22 Apr 2014 Actualitate | Cultură
Libraria Humanitas de la Cismigiu va invita sambata, 26 aprilie, ora 11.00, la Campionatul Povestilor cu micii jurnalisti de la Revista Dilematix. Impreuna cu coordonatoarea revistei Dilematix, Adina Popescu, copiii vor afla care sunt bazele jurnalismului: sa verifice din trei surse orice informatie si neaparat sa raspunda la intrebarile: Cine? Ce? Unde? Cand? Cum?
Corul de copii Radio: foto Virgil Oprina
Foto: Radio Romania Cultural

"ROMANIAN ROOTS" - Concertul Corului de Copii Radio

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 22 Apr 2014 Actualitate | Cultură
Finalul lunii aprilie va aduce o atmosfera ce oglindeste puritatea vocilor de copii gratie concertului oferit de Corul de Copii Radio programat sambata, 26 aprilie, ora 19:00, la Sala Radio. Condusi de Voicu Popescu (corepetitor Magdalena Faur), micii muzicieni va ofera de aceasta data un eveniment cu totul deosebit. Sub sugestivul titlul "ROMANIAN ROOTS" -  "Radacini romanesti" - concertul-eveniment de care va veti bucura la Sala Radio propune publicului un parcurs al spiritualitatii romanesti oglindite in muzica corala.
Expozitie Metafeeric - Ina Ionescu
Foto: Afis

Ina Ionescu - Metafeeric - Expozitie de Fotografie la Galeria Saint InK

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 22 Apr 2014 Actualitate | Cultură
In perioada 24 aprilie - 7 mai 2014, Ina Ionescu isi va prezenta in cadrul Galeriei Saint Ink (Sfantul Tus) expozitia de fotografie Metafeeric. Prin intermediul fotografiei, Ina Ionescu doreste sa surprinda identitati umane, emotii si gesturi. De aceea prefera peliculele sensibile folosind aparate analog sau Polaroidul. Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 24 aprilie 2014, la ora 19:00.
Gabriel García Márquez
Foto: Daniel Mordzinski

Lumea continua sa il planga pe Gabriel Garcia Marquez, ramasitele sale au fost incinerate

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Apr 2014 Actualitate | Cultură
Marele scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel in 1982, decedat la varsta de 87 de ani, a fost incinerat, a anuntat ambasadorul Columbiei in Mexic, Jose Gabriel Ortiz, in conditiile in care memoria sa este salutata de scriitori, cititori, oameni politici si artisti din intreaga lume, scrie AFP.

Peste 600.000 de carti de Gabriel Garcia Marquez s-au vandut in ultimii 20 de ani in Romania

de I.R. HotNews.ro
Vineri, 18 Apr 2014 Actualitate | Cultură
Paisprezece titluri semnate de Gabriel Garcia Marquez au aparut in ultimii 20 de ani in Romania si s-au vandut in peste 600.000 de exemplare, au declarat agentiei Mediafax reprezentantii editurii Rao, care detine exclusivitatea la nivel national pentru operele scriitorului columbian.
Reabilitare, de Nicolae Comanescu
Foto: Proiect 1990

Proiect 1990 a ajuns la final

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Apr 2014 Actualitate | Cultură
In ton cu Bucurestiul care reabiliteaza cu spor, roz, mov sau verde crud, blocurile capitalei, Nicolae Comanescu (n. 1968) realizeaza o interventie artistico-termica in jurul soclului din Piata Presei Libere. 'Reabilitare' este cea de-a 20 a lucrare, si ultima, din cadrul Proiect 1990.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri