CULTURĂ
EUROPAfest 2017
Foto: Afis

EUROPAfest 2017: Peste 300 de artisti din 42 de tari aduc muzica de calitate, in mai, la Bucuresti & Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale -  jazz | blues | pop | clasic continua si in 2017 cu concerte de exceptie. Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest prezinta in perioada 11–20 mai, peste 300 de artisti din 42 de tari - Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, Venezuela, Brazilia sau Japonia. Cele 10 zile de festival aduc o agenda plina - concerte, concursuri internationale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, care se va incheia cu Concertul de Gala din 20 mai.
Intre noi e totul bine, regia Radu Afrim
Foto: TNB

"Intre noi e totul bine" in regia lui Radu Afrim inchide Festivalul de Teatru Stefan Iordache - Caracal 2017

de D.S. HotNews.ro
Spectacolul Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti Intre noi e totul bine se va juca duminica, 30 aprilie, de la ora 19.00, la inchiderea celei de-a 7-a editii a Festivalului de Teatru Stefan Iordache - Caracal 2017. Prezenta editie a festivalului care se desfasoara intre 23 si 30 aprilie, pe scena Teatrului National "Stefan Iordache" din Caracal, este dedicata marelui actor Gheorghe Dinica.
Bucharest Jazz Festival 2017
Foto: Afis

Bucharest Jazz Festival 2017: in luna iulie jazzul se aude cel mai bine in strada

de D.S. HotNews.ro
Festivalul care, in fiecare an, readuce publicului muzica nascuta pe strada, Bucharest Jazz Festival revine in iulie cu sapte zile de concerte si evenimente cu acces liber pentru turisti si bucuresteni. Programul festivalului include astfel in 2017 evenimentele conexe de la ARCUB, concertele live din Piata George Enescu si, in premiera pentru publicul de jazz, Gabroveni Jazz Club de la ARCUB, informeaza organizatorii evenimentului.
Cristian Mandeal si Oxana Corjos
Foto: Orchestrele si Corurile Radio
​Concert eveniment la Sala Radio

Cristian Mandeal, la pupitrul Orchestrei Nationale Radio, vineri, 28 aprilie

de D.S. HotNews.ro
Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, vineri, 28 aprilie 2017, de la ora 19.00, intr-un concert - eveniment alaturi de Orchestra Nationala Radio. Invitata serii este Oxana Corjos, considerata printre pianistii de referinta ai generatiei sale, cu un repertoriu vast, o tehnica si o inteligenta muzicala remarcabile. Cei doi vor sustine un program concertistic ce va cuprinde lucrari de M. Ravel, R. Strauss si S. Rachmaninov.
Gaitele cu Florina Cercel la Timisoara
Foto: Opera Nationala Timisoara

​Spectacolul Gaitele cu Florina Cercel pe scena Operei din Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Spre incantarea unui public dornic de piese ce au trecut proba timpului, de comedii jucate de vedete, Florina Cercel revine, alaturi de o excelenta distributie, in cea mai noua montare a piesei "Gaitele", de Al. Kiritescu.  Spectacolul in regia si scenografia lui Mc Ranin va fi jucat in 26 aprilie 2017, de la ora 20, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara.
Respect - Salonul European de Banda Desenata 2017
Foto: Afis

"Respect" - tema editiei din 2017 a Salonului European de Banda Desenata

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Apr 2017 Actualitate | Cultură
In perioada 9-22 mai, Bucurestiul gazduieste cea de a V-a editie a Salonului European de Banda Desenata (SEBD. Noua editie este reunita sub o tema extrem de actuala, RESPECT, aleasa in acord cu evenimentele care au marcat deopotriva scena politica europeana si pe cea sociala din ultima perioada: conflictele, dezbaterile legate de criza refugiatilor sau nesiguranta generata de focarele de terorism. Artisti din 15 tari isi vor expune lucrarile timp de doua saptamani la Rezidenta Scena9 (str. I.L. Caragiale 32).
Liliana Turoiu
Foto: Profil Facebook

Creatoarea de moda Liliana Turoiu, numita in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman

de M. Ivascu HotNews.ro
Luni, 24 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Senatul a aprobat luni numirea creatoarei de moda Liliana Turoiu in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR). Liliana Turoiu a obtinut 71 voturi "pentru" si 33 "impotriva", fiind propusa pentru sefia ICR de PSD. Creatoara de moda va face echipa cu Mirel Talos si Dan Bela Krizbai, noii vicepresedinti ai institutiei, propusi de ALDE respectiv UDMR.
"Scorpia" de Anne Tyler
Foto: Librariile Humanitas

"Scorpia" de Anne Tyler, romanul unei irezistibile povesti de iubire a zilelor noastre, va fi lansata la Libraria Humanitas Cismigiu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction va asteapta joi, 27 aprilie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului 'Scorpia" de Anne Tyler, bestseller Sunday Times si New York Times, distins cu premiul  "Romanul anului 2016" de publicatia World Magazine. La eveniment vor vorbi domnul Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Dan C. Mihailescu, scriitor si critic literar, Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare si jurnalista culturala si prof.dr. George Volceanov, traducatorul romanului. Actrita Marcela Motoc va citi fragment din roman

Ioana Nicolaie, Dan C. Mihailescu, Cezar Paul-Badescu si Lidia Bodea despre "Pelinul negru" - lansare de carte si sesiune de autografe

de HotNews.ro
Luni, 24 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas va asteapta miercuri, 26 aprilie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la lansarea romanului Pelinul negru de Ioana Nicolaie. La eveniment vor vorbi ,alaturi de autoare, Dan C. Mihailescu, Cezar Paul-Badescu si Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas.

Radu Paraschivescu, lectura in premiera dintr-o noua carte - marti, 25 aprilie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu

de HotNews.ro
Luni, 24 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas va asteapta marti, 25 aprilie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o noua editie a serilor "Daca e marti, scriitorii iti citesc!". Radu Paraschivescu va citi in premiera dintr-o noua carte aflata in pregatire la Editura Humanitas.
Expozitia 'Elementele Naturii'
Foto: TNB

Expozitia de fotografie 'Elementele Naturii', realizata de Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei, la Teatrul National din Bucuresti

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Miercuri, 26 aprilie 2017, la ora 19.00, in foaierul Salii Media a Teatrului National 'I.L. Caragiale' din Bucuresti, aripa dinspre hotelul Intercontinental, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie 'Elementele Naturii', realizata de Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei. Potrivit TNB, expozitia cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia, in Franta, in Bretania, in ultimii doi ani, prin care Alteta Sa Regala ne dezvaluie frumusetea naturii si a mediului in care traim.

Un desen al lui Michelangelo, descoperit de curand in timpul unei restaurari, a fost expus la Roma

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Un desen al lui Michelangelo, schita originala a operei "Sacrificiul lui Isaia", recent descoperit in timpul unei restaurari, a fost expus vineri, la Roma, scrie News.ro. Impreuna cu acesta a fost expus si desenul "Cleopatra", care a fost descoperit in urma cu 30 de ani  in aceleasi circumstante.
Pianul Calator 2017 - Foto Alexandru Dolea
Foto: Radio Romania

In drum spre Caracal, Pianul Calator se opreste la Buzau, Targoviste si Slatina

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Dupa ce Horia Mihail a sustinut mai multe recitaluri, in localitati din Moldova si Transilvania, dar si la Bucuresti, la Sala Radio, turneul Pianul Calator continua prin orase in care nu se gasesc piane de concert. Pana a ajunge la destinatia finala Caracal, Horia Mihail si pianul de concert vor mai face cateva popasuri cu recitaluri ce cuprind un program deosebit de valsuri concertante, la Buzau, Targoviste si Slatina.
Street Delivery 2017
Foto: Afis

Street Delivery 2017 se desfasoara intre 9 si 11 iunie, la Bucuresti. Tema editiei - "Gradini posibile"

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Street Delivery 2017 va avea loc in weekend-ul 9 -10 iunie, pe strada Pictor Arthur Verona din Bucuresti, cand artera se inchide pentru masini si se transforma intr-un spatiu destinat exclusiv pietonilor, creatiei si ideilor pentru un oras mai verde. Tema editiei a XII-a a evenimentului este "Gradini Posibile", iar organizatorii au lansat apelul pentru proiecte. In 2017, Street Delivery va avea loc in noua orase din Romania si Republica Moldova: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacau, Galati, Arad, Chisinau, informeaza news.ro.
Alexandru Tomescu si Angela Draghicescu
Foto: ICR NY

Dinu Lipatti omagiat de Alexandru Tomescu si Angela Draghicescu la Seattle

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Personalitatea lui Dinu Lipatti (1917-1950) ocupa un loc central in cultura romana, dar a depasit cu mult frontierele tarii, plasandu-se pe aceeasi orbita cu Enescu, Brancusi, Eliade. Doi muzicieni de renume international, violonistul Alexandru Tomescu si pianista Angela Draghicescu, vor aduce un omagiu legendarului pianist si compozitor Dinu Lipatti cu ocazia centenarului nasterii, printr-un concert extraordinar sustinut joi, 27 aprilie 2017, la Seattle, informeaza ICR New York.
Ziua Cartii
Foto: Poster
​Hai, citește!

De Ziua Internationala a Cartii, Nemira si Next Advertising indeamna la lectura

de HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Editura Nemira sarbatoreste Ziua Internationala a Cartii printr-o campanie de promovare a placerii lecturii si de incurajare a cititului, realizata cu sprijinul agentiei Next Advertising. "Hai, citeste!" este o campanie de incurajare a lecturii de catre prieteni pentru prieteni, cu doua componente online care se adreseaza publicului larg pe de o parte, si cititorilor Nemira pe de alta parte, se arata in comunicatul editurii.
Festivalul International de Carte de la Budapesta
Foto: Afis

Prezenta romaneasca la Festivalul International de Carte de la Budapesta

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Actualitate | Cultură
In perioada 20-23 aprilie 2017, Romania va fi prezenta cu un stand oficial la cea de-a XXIV-a editie a Festivalului International de Carte de la Budapesta, printr-o serie de manifestari culturale dedicate literaturii romane contemporane.

Festivalul Recitalurilor Dramatice "Bacau Fest-Monodrame", editia a XXIII-a, se deschide vineri Bacau

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Festivalul Recitalurilor Dramatice "Bacau Fest-Monodrame", editia a XXIII-a, se va deschide vineri la Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacau. Potrivit Agerpres, evenimentul, care se desfasoara in perioada 21 - 26 aprilie, include sase recitaluri in concurs si o serie de recitaluri extraordinare sustinute de Cerasela Iosifescu, Florin Piersic Jr. si Emil Boroghina. Timp de sase zile vor avea loc spectacole de monodrama, in care vor evolua artisti din teatre de stat si independente.

Elevii olandezi, cei mai multumiti la scoala; cei din Turcia, cei mai nefericiti

de I.B. HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Elevii din Olanda sunt cei mai multumiti de activitatea de la scoala, in timp ce semenii lor din Turcia sunt cei mai putin fericiti, potrivit concluziilor publicate miercuri ale unui studiu care a evaluat calitatea vietii a peste jumatate de milion de elevi din zeci de tari., potrivit Agerpres.

"Marsul pentru stiinta", organizat in 500 de orase simultan

de I.B. HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Actualitate | Cultură
Sambata, 22 aprilie, ora 10:30 va avea loc la Cluj-Napoca "Marsul pentru stiinta", organizat de Asociatia Ad Astra, partener al evenimentului global "March for Science". Evenimentul are loc simultan in mai mult de 500 de orase din intreaga lume si doreste constientizarea rolului pe care-l joaca stiinta in societateBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1762 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri