CULTURĂ
Siberia din Oase, scena din film
Foto: youtube.com

”Siberia din oase”, film construit pe mărturiile unor deportați în Siberia, în premieră la TVR Moldova

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Cultură
Filmul documentar Siberia din Oase, construit pe mărturiile a patru protagoniști, care au fost ridicați și trimiși forțat în acea regiune din Rusia, în noaptea din 6 spre 7 iulie 1949, va fi difuzat în premieră la TVR Moldova.

Premieră în pandemie: Spectacole de teatru la care publicul este format doar din membrii unei singure familii

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Cultură
Pandemia de COVID-19 marchează o premieră pentru teatrele din Sibiu, unde au apărut spectacole de succes, precum "Cenuşăreasa. Doar o poveste?", care se joacă în aer liber, iar publicul este format doar din membrii unei singure familii.
Colectiv A Cluj și Goethe-Institut București lansează un workshop de management cultural axat pe artele performative
Foto: Goethe-Institut Bucuresti
Articol webPR

Colectiv A Cluj și Goethe-Institut București lansează un workshop de management cultural axat pe artele performative

de Smile Media
Joi, 2 Iul 2020 Actualitate | Cultură
Colectiv A Cluj, Goethe-Institut București și EUNIC România au plăcerea să anunțe lansarea apelului deschis de participare la programul Laboratorul corpului absent | Scenarii de readaptare în artele performative ( un proiect marca Cultural Management Academy).
Overbooking film
Foto: Pelicam

[P] Focus Spania și discuții despre mediu cu specialiști din străinătate la Pelicam 2020

de Smile Media
Miercuri, 1 Iul 2020 Actualitate | Cultură
O serie de documentare de mediu din Spania vor putea fi urmărite între 10 și 19 iulie, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, care va avea loc online. Prezentate în premieră națională, unele proiecții vor fi însoțite de sesiuni Q&A cu realizatorii, în timp ce alți invitați spanioli vor avea intervenții speciale în cadrul dezbaterilor de tradiție ale festivalului - Pelicam Talks.
Coperta cartii Delicatele frumuseti ale vietii
Foto: Humanitas
Bestseller

Din 1 iulie în librării, Delicatele frumuseţi ale vieţii de Cheryl Strayed, autoarea bestsellerului New York Times „Wild“. Citește un fragment din carte.

de HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Actualitate | Cultură
Delicatele frumuseţi ale vieţii este poate cea mai buna carte, recent apărută în România, de luat în vacanță. Cartea cuprinde scrisori emoţionante, venite din toate colţurile Americii. Pline de umor, sinceritate şi compasiune, iar răspunsurile lui Sugar, semnatara anonimă a rubricii de sfaturi găzduite de platforma The Rumpus, ne ajută să trecem cu bine de toate încercările.
Gala GOPO 2020
Foto: Premiile Gopo

Gala Premiilor Gopo: 29 iunie, ora 19:30, LIVE pe PRO TV PLUS și premiilegopo.ro

de D.S. HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Luni, 29 iunie, Gala Premiilor Gopo sărbătorește realizările cinematografice ale anului trecut, într-un eveniment organizat în aer liber, transmis în direct de PRO TV PLUS și premiilegopo.ro. Îi veți putea vedea pe nominalizații celei de-a XIV-a ediții a Galei Premiilor Gopo pășind pe covorul roșu alături de mulți alți profesioniști din industrie, invitați și omagiați în cadrul acestui eveniment, de la ora 19:30, într-un moment special prezentat de vedeta PRO TV Amalia Enache.
Expozitie: Bucureștiul medieval al familiei Mavrocordat
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

O nouă expoziție la Palatul Suțu: "Bucureștiul medieval al familiei Mavrocordat"

de D.S. HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze începând de vineri, 3 iulie 2020, noua expoziție tematică de la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2), oferită vizitatorilor sub genericul „Bucureștiul medieval al familiei Mavrocordat”.
DOUA LOTURI online
Foto: TNB

Teatru on-line pentru spectatorii americani

de D.S. HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Actualitate | Cultură
​Teatrul Național I.L.Caragiale a încheiat un parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York, răspunzând solicitării acestuia de a prezenta, în premieră pentru publicul din Statele Unite - alcătuit în primul rând din americani, dar și din diaspora română - câteva din spectacolele de marcă din repertoriul TNB, în cadrul programului intitulat DIGITAL STAGE, derulat de ICRNY.
Will Smith in "Hancock"
Foto: Hotnews

Actorul Will Smith va juca rolul celui mai cunoscut sclav din istoria americană

de DP HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Actualitate | Cultură
În filmul "Emancipation", realizat de cineastul Antoine Fuqua ("Training Day", "Equalizer"), Will Smith va fi o figură emblematică din istoria sclaviei în Statele Unite, cea a lui Peter, devenit celebru după publicarea unei fotografii celebre care face parte din simbolurile Statelor Unite. Fotografia a fost făcută în mai 1863 şi publicată în The Independent, apoi în numărul din 4 iulie al Harper's Weekly. A devenit rapid proba necontestată a cruzimii şi barbariei scalviei în America. Povestea filmului "Emancipation" are loc în plin război de Secesiune.
​​Maria Bun, ultima ţesătoare a Aradului
Foto: Marian Buga/Agerpres

​Maria Bun, ultima ţesătoare a Aradului, propusă la titlul UNESCO de „Tezaur uman viu”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Ultima ţesătoare din judeţul Arad care lucrează la război la fel cum se făcea în secolele trecute va fi propusă de autorităţi pentru a fi declarată „Tezaur uman viu”, un titlu onorific înfiinţat de UNESCO, după ce toată viaţa a creat mii de obiecte vestimentare sau de decor pentru case, cu motive tradiţionale, relatează Agerpres.
Notre Dame
Foto: Digisport.ro

Netflix pregăteşte o miniserie despre incendiul din 2019 de la catedrala Notre Dame din Paris

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Serviciul de streaming Netflix pregăteşte o miniserie originală despre incendiul din 2019 care a distrus parţial catedrala Notre Dame din Paris, potrivit lefilmfrançais.com, scrie news.ro. Netflix va produce şase episoade a câte 60 de minute. Platforma colaborează pentru acestea cu Unitatea de Pompieri din Paris şi cu jurnalistul Romain Gubert, coautor al cărţii „La Nuit de Notre Dame”. În prezent, pe acelaşi subiect, mai sunt în pregătire un serial în limba engleză, adaptat după o anchetă a New York Times, ce ar putea fi difuzat începând cu 2021, şi filmul „Feu” regizat de Jean-Jacques Annaud, cunoscut între altele pentru „Şapte ani în Tibet”.
Turnul Eiffel
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Emblematicul Turn Eiffel se redeschide astăzi pentru public, după trei luni și jumătate

de Redactia HotNews.ro
Joi, 25 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Turnul Eiffel, emblematicul monument francez care domină Parisul de la înălţimea celor 324 de metri ai săi, se redeschide joi publicului, în speranţa de a-i atrage pe localnici, în absenţa turiştilor străini tradiţionali, încă rari în capitala Franței, scrie Agerpres, citând AFP.
A walk down memory lane
Foto: Fapte

webPR: Șapte ani de Jazz in the Park în imagini

de Smile Media
Luni, 22 Iun 2020 Actualitate | Cultură
La sfârșitul acestei săptămâni, festivalul Jazz in the Park ar fi trebuit să bifeze cea de-a opta ediție în Parcul Central din Cluj, alături de unele dintre cele mai relevante nume din istoria curentă a muzicii: Kamasi Washington, Anna Calvi, Cecile McLorin Salvant sau Omar Sosa. Cum însă situația epidemiologică a deviat cursul normal al evenimentelor și această a opta ediție a fost amânată pe anul viitor, organizatorii au decis să ofere comunității un mod de a celebra festivalul care a făcut parte din viața orașului șapte ani la rând.
Horia Mihail: Foto Virgil Oprina
Foto: PR Music

Horia Mihail - Turneul "Pianul Călător", ediţia a zecea, în aer liber, din 24 iunie

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
În cea mai lungă zi a anului, pe 24 iunie, pianistul Horia Mihail porneşte la drum în turneul său naţional pentru a zecea oară. „Pianul călător” va cânta în 2020 în aer liber, online şi on air, pentru un public dornic de emoţie live după o primăvară îngheţată, pentru un public care aşteaptă ca muzica clasică să revină la viaţă. Horia Mihail va cânta din 24 iunie în întreaga ţară, cu un repertoriu marcând aniversarea Beethoven 250, pe clapele pianului călător.
Pianista Dana Ciocarlie
Foto: Poster

"Romanian Piano Night" - Recitalul pianistei Dana Ciocârlie cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Miercuri, 24 iunie 2020, ora 19:00, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Radio România Muzical, prezintă recitalul Romanian Piano Night susținut de pianista Dana Ciocârlie cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020.
SÂNZIENE 2020
Foto: Muzeul Satului

Sânziene, ie, floare și lumină - Traditii de Sanziene la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" vă invită miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene.
Radu Cosasu si Cristina Ionescu
Foto: Premiile Gopo

Scriitorul Radu Cosașu și monteuza Cristina Ionescu, omagiați la Gala Premiilor Gopo 2020

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Două premii speciale pentru carierele lor deopotrivă excepționale și îndelungate vor fi acordate scriitorului Radu Cosașu și monteuzei Cristina Ionescu la cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 29 iunie, în București.
„Der Messias” de G.F. Händel, r. Robert Wilson -foto: © Lucie Jansch
Foto: Forumul Cultural Austriac

Secţiunea austriacă încheie Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2020

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Încrederea este motorul lumii noastre… Plecând de la acest "credo" al echipei sale, Teatrul Naţional „Radu Stanca” organizează cel de-al 27-lea Festival Internaţional de Teatru de la Sibiu - FITS 2020, care se desfăşoară până pe 21 iunie. Două producţii excepţionale de dans contemporan şi, respectiv, operă - „Neo Dervish” şi „Messiah /Der Messias” - care constituie secţiunea austriacă a FITS - vor incheia editia din acest an a festivalului.
EUROPAfest 2020
Foto: jmEvents.ro

Festivalul EUROPAfest 2020 se organizează între 16 si 25 iulie, la București, Sibiu, Sinaia

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Festivalul EUROPAfest 27 se va desfasura în perioada 16-25 iulie 2020, anunta jmEvents organizatorul evenimentului. Timp de 10 zile artisti din peste 20 de tari - Anglia, Argentina, Azerbaijan, Belarus, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Elvetia, Estonia, Franta, Germania, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Tarile de Jos si Ucraina vor prezenta productii muzicale in spatii de concert traditionale si neconventionale.
Ionut Vulpescu
Foto: Facebook

Raport: 40 de măsuri pentru redresarea sectorului cultural, propuse de fostul ministru Ionuț Vulpescu

de A.Th.C HotNews.ro
Vineri, 19 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Senatorul Ionuț Vulpescu, fost ministru al culturii, a lansat joi platforma #romaniancultureafretlockdown, un plan cuprinzând 40 de măsuri pentru redresarea strategică și financiară a sectorului cultural românesc postpandemie.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by