CULTURĂ
Meet the writer
Foto: Editura Nemira
Articol webPR

Noutatile editurii Nemira la Gaudeamus 2017: carti de Liu Cixin, George R.R. Martin, Neil deGrasse Tyson si Jumpa Lahiri

de webPR.ro
​Editura Nemira isi asteapta cititorii la Gaudeamus cu o multime de titluri noi in colectiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipatia si Babel, carti de Craciun, pachete cadou si preturi speciale de targ.
Sambata, intre 12.00 si 14.00, cititorii sunt invitati sa cunoasca autorii romani de la Nemira in standul editurii, unde acestia vor da autografe : Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihaltianu, Florin Stanciu, Iulian Tanase, Mara Wagner si Elena Vladareanu.
Acad. Ioan-Aurel Pop la Conf.TNB
Foto: TNB
CONFERINTELE TEATRULUI NATIONAL

Acad. Ioan-Aurel Pop sustine conferinta cu tema Cultura romana - intre Occidentul latin si Orientul bizantin, la TNB

de D.S. HotNews.ro
Duminica 26 noiembrie 2017, de la ora 11.00, invitatul Conferintelor Teatrului Natrional va fi acad. Ioan-Aurel Pop care va prezenta conferinta cu tema Cultura romana - intre Occidentul latin si Orientul bizantin.
"Romanii sunt singurul popor european care, prin originea romana, prin numele lor provenit de la Roma, prin limba neolatina si prin forma de crestinare, sunt, pe de o parte, occidentali, iar prin componenta slava, prin limba slavona a cultului, a cancelariilor si a culturii medievale, prin alfabetul chirilic (utilizat pana in secolul al XIX-lea), prin biserica lor bizantina sunt, pe de alta parte, rasariteni. Cultura romaneasca a oscilat intre aceste doua extreme inainte de a realiza sincronizarea cu modelul de succes occidental, in cadrul unei sinteze sui generis. De aici provin si cele doua mari orientari culturale - cea latinista, modernista si prooccidentala si cea protocronista, autohtonista si traditionala - care ne-au marcat existenta si ne-au conferit specificul de cultura de interferenta." (Ioan-Aurel POP)

Gaudeamus 2017: Evenimente si noutati editoriale ICR

de D.S. HotNews.ro
O dezbatere, doua lansari si noi aparitii editoriale alcatuiesc oferta Institutului Cultural Roman la Targul International de Carte GAUDEAMUS, desfasurat la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, in perioada 22 - 26 noiembrie 2017.
Razvan Voiculescu: ROST 12 HOTARE
Foto: Poster

Fotograful Razvan Voiculescu lanseaza albumul "ROST. 12 Hotare", ultima parte a trilogiei ROST

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Fotograful Razvan Voiculescu lanseaza, luni, 27 noiembrie, ora 19.00, la JW Marriott Bucuresti, albumul de fotografie si filmul "ROST. 12 Hotare", piesa finala a trilogiei ROST, un proiect care s-a intins pe sase ani si a inclus si albumele "ROST - esente, gusturi si stari romanesti" (2013) si  "Dor de ROST" (2015). Trilogia ROST a avut ca tema principala ideea unei lumi aflate la apus si faptul ca in satele si "targurile" mici din Romania majoritatea mestesugurilor dispar, iar odata cu ele, si crezul si cutumele satului traditional.
Festival STUDIO Targu-Mures
Foto: Afis

Universitati de teatru din Europa si SUA isi dau intalnire la Festivalul Studio Targu-Mures

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Nov 2017 Actualitate | Cultură
In perioada 20-26 noiembrie 2017, Universitatea de Arte din Targu-Mures va organiza, pe scena Teatrului Studio si a Teatrului Studio 2.1, Festivalul International Studio 2017 - intalnirea scolilor de teatru, festival la care vor participa zece universitati de teatru din tara si din strainatate. In cadrul festivalului vor avea loc spectacole si workshopuri, lansari de carte, o intalnire-muzicala cu A.G. Weinberger precum si alte surprize.
Benoit Delbecq - foto Barbara Rigon
Foto: Institutul Francez din Bucuresti

Jocul rezonanțelor - Concert de jazz cu pianistul Benoît Delbecq

de D.S. HotNews.ro
Joi, 16 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Unul dintre pianistii remarcabili ai jazzului international, francezul Benoit Delbecq viziteaza pentru prima oara Bucurestiul pentru a prezenta publicului roman albumul original Circles and Calligrams (Cercuri si Caligrame) precum si o serie de compozitii in premiera. Un concert solo exploziv, miercuri 22 noiembrie, la ora 19.30, la Sala Elvire Popesco a Institutului francez din Bucuresti.
Metaloplastie
Foto: Galeria Basil
Articol webPR

Nu ratati un workshop de exceptie!

de webPR.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură

O tehnica rar folosita, METALOPLASTIA! Ne ajuta sa intelegem mai bine volumele, imbinand sculptura cu gravura! De asemenea, va asteptam cu drag si la cursul de LINOGRAVURA COLORATA! O tehnica speciala de gravura, in care PORTRETUL va fi subiectul...la fel de special!

Muzica de camera spaniola cu Cvartetul Granados, la Ateneul Roman

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Marti, 21 noiembrie, de la ora 19.00, in Sala mare a Ateneului Roman, va avea loc recitalul sustinut de Cvartetul de coarde Granados din Spania. Cvartetul Granados propune un repertoriu spaniol, creatii ale compozitorilor Juan Crisostomo Arriaga, Jose Maria Usandizaga si Jesus Torres, lucrari putin cunoscute de catre publicul din Romania.
Editura Trei la Gaudeamus 2017
Foto: Afis

Gaudeamus 2017: Editura TREI si Pandora M vin cu peste 700 de titluri

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură
In fiecare toamna, Targul International GAUDEAMUS devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania. Editia cu numarul 24 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, va avea loc in perioada 22 - 26 noiembrie ac., in Pavilionul Central Romexpo. Peste 700 de titluri ii asteapta in standurile TREI si Pandora M/PanDA pe toti cei pasionati de carti si de evenimente culturale.

Statul roman a achizitionat conacul Bratianu-Florica din Arges

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Statul roman a achizitionat conacul Bratianu-Florica din localitatea Stefanesti, judetul Arges, a anuntat pe pagina de Facebook Consiliul Judetean Ilfov. Cumpararea a fost facuta prin exercitarea dreptului de preemtiune a Ministerului Culturii.
"Van Gogh", semnat Adrian Ghenie
Foto: News.ro

Colajul "Van Gogh" semnat Adrian Ghenie vandut pentru 65.000 de euro la casa Lavacow

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură

Colajul "Van Gogh", semnat Adrian Ghenie, a fost adjudecat online contra sumei de 65.000 de euro la casa Lavacow, în sesiunea "Going East", care a fost organizată la începutul lunii noiembrie, potrivit news.ro. Lucrarea este semnată şi datată pe spate "Ghenie 2015".

Teatrul LUNI - 20 de ani
Foto: Afis

Saptamana aniversara la Teatrul LUNI de la Green Hours

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Teatrul LUNI - primul teatru independent din Romania postdecembrista - a luat fiinta, oficial, in clubul de jazz Green Hours, in seara de Luni, 1 decembrie 1997, odata cu prezentarea premierei Chantan au Lait cu Maia Morgenstern si Dorina Crisan Rusu, pe texte de Mircea Dinescu, Ienachita Vacarescu si Joshua Sobol. La aniversarea a 20 de ani, intre 28 noiembrie - 03 decembrie 2017 teatrul propune publicului sase zile cu spectacole noi sau vechi si reinventate, cu artisti din generatii diferite ale teatrului romanesc contemporan.
Calcan pictat strada Arthur Verona
Foto: ARCEN

Intersectiile de miercuri - Bucurestiul vulnerabil: Suntem ultimii martori ai acestui oras?

de C. Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură
O noua editie a dezbaterilor "Intersectiile de Miercuri" va avea loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.30,  in casa din I. L. Caragiale 32. Tema din aceasta seara este Bucurestiul Vulnerabil, iar intrebarea cheie "Suntem ultimii martori ai acestui oras?", in conditiile in care in centrul Bucurestiului sunt sute de cladiri cu risc seismic, care risca sa dispara la primul cutremur. In cadrul evenimentului, calcanul de pe strada Pictor Arthur Verona a fost pictat pentru a trage atentia supra situatiei in care se afla orasul.
Concert Big Band Radio
Foto: Afis concert

Jazz pe romaneste cu Big Band-ul Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Big Band-ul Radio propune un nou concert din seria Jazz pe romaneste la Sala Radio, joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 19.00. Protagonistii concertului vor fi doi chitaristi: Alex Man si Liviu Negru, iar programul va cuprinde un mix de piese jazz, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Va prezenta Florian Lungu.
Nu mai stim; cine suntem, de Cyrill Stieger
Foto: Coperta carte

Lansarea volumului Nu mai stim; cine suntem de Cyrill Stieger, la Universitatea Viena

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 14 Nov 2017 Actualitate | Cultură
In data de 15 noiembrie, de la ora 18.00, la Institutul de Istorie Est-Europeana a Universitatii din Viena are loc lansarea volumului Wir wissen nicht mehr; wer wir sind / Nu mai stim; cine suntem, aparut recent la editura vieneza Zsolnay. Prezentarea cartii va fi realizata de autorul Cyrill Stieger in dialog cu prof. univ. Oliver Jens Schmitt. Volumul este rezultatul cercetarii intreprinse de dr. Cyrill Stieger despre minoritatile din Balcani si cuprinde un capitol despre istroromanii din Croatia. Autorul a calatorit prin Europa Centrala si de Est, descoperind o lume fascinanta, dar pe cale de disparitie.
Numele meu este Anton, de Geo Dinescu
Foto: Coperta carte

Lansare de carte Editura Vellant: Numele meu este Anton, de Geo Dinescu

de D.,S. HotNews.ro
Marţi, 14 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Joi, 16 noiembrie, de la ora 19:00, sunteti invitati in ceainaria Librariei Carturesti Verona, la evenimentul de lansare al romanului "Numele meu este Anton", de Geo Dinescu aparut la Editura Vellant. Potrivit editurii, in acest roman de debut, suntem martorii unei vieti pe fast forward, in care narcisismul, cautarea iubirii, pierderea, vinovatia si acceptarea de sine alcatuiesc un domino infernal. Geo Dinescu scrie brut, autentic si emotionant.
Straini in noapte
Foto: Poster

​Taifas si comedie romantica cu Florin Piersic la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 14 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Prima intalnire in aceasta stagiune a lui Florin Piersic cu publicul timisorean pe care il numeste "prietenul meu de o viata" va avea loc luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 19.00, cand celebrul actor va juca din nou pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara spectacol care detine recordul de longevitate al carierei sale si a devenit un adevarat brand teatral al ultimului deceniu in Romania: "Straini in noapte".  Probabil cel mai iubit actor, judecand dupa salile arhipline pe care fiecare prezenta a sa la Timisoara le are, Piersic isi va bucura spectatorii, inainte reprezentatiei, cu un taifas amical, sincer si amuzant, savurat de fanii sai.
Recital Voces
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

​Cvartetul Voces, recital la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Voces, una dintre cele mai importante formatii de cvartet din Romania, parte a Orchestrelor si Corurilor Radio, invita publicul la un nou concert la Sala Radio, marti, 14 noiembrie, de la ora 19.00. Ansamblul este alcatuit din 4 muzicieni: Bujor Prelipcean - vioara I, Vlad Hrubaru - vioara a II-a, Constantin Stanciu - viola si Dan Prelipcean - violoncel. Programul recitalului va cuprinde 3 cvartete de J. Haydn: Cvartetul nr. 1 in do major, op. 64, Cvartetul nr. 3 in si bemol major, op. 64 si Cvartetul nr. 6 in mi bemol major, op. 64.
Artist in Residence, 16 nov. 2017
Foto: ArCuB

Jazz newyorkez in concert exclusiv la ARCUB

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Trei jazzmani newyorkezi pe val vin in noiembrie la Bucuresti pentru un concert de groove, ritmuri emotionale si improvizatie. In exclusivitate pentru Romania, ARCUB ii aduce joi, 16 noiembrie, de la ora 19:30, pe Don Braden, Joris Teepe si Gene Jackson in al patrulea concert al stagiunii de jazz Artist in Residence, curatoriata de Mircea Tiberian. Sub numele Trio of Liberty, cei trei veterani ai jazzului prezinta la ARCUB ultimul lor album, Conversations.
Trei etaje de Eshkol Nevo
Foto: Humanitas

Lansarea romanului Trei etaje de Eshkol Nevo, cea mai importanta voce a noii generatii de scriitori israelieni, la Bucuresti

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Nov 2017 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00, la o intalnire cu Eshkol Nevo, cea mai importanta voce a noii generatii de scriitori israelieni, prilejuita de lansarea romanului Trei etaje, recent aparut in colectia Raftul Denisei, la Editura Humanitas Fiction, in traducerea Ioanei Petridean. La eveniment vor participa, alaturi de autor, scriitorii si jurnalistii Marius Constantinescu si Cristian Patrasconiu. Intalnirea va fi moderata de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1970 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version