CULTURĂ
Dirijorul Tiberiu Soare
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

FOTO Tiberiu Soare, protagonist in scandalul care i-a facut pe Alina Cojocaru si Johan Kobborg sa plece de la Opera Romana, este director general adjunct al Operei Nationale

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 19 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Dirijorul Tiberiu Soare, protagonist in conflictul din 2016 de la Opera Romania soldat cu plecarea balerinei Alina Cojocaru si a directorului artistic Johan Kobborg, este directorul general adjunct al Operei Nationale Bucuresti.
'Impaled', de Vlad Maistorovici
Foto: ICR Londra

Opera de debut a lui Vlad Maistorovici, centrata pe figura lui Vlad Tepes, are premiera mondiala la Londra

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Ian 2018 Actualitate | Cultură
La finele acestei saptamani, pe 21 ianuarie, unul dintre cei mai apreciati compozitori si violonisti ai generatiei tinere de muzicieni, Vlad Maistorovici, va prezenta, in capitala britanica, fragmente din prima sa opera, intitulata "Impaled" si inspirata de piesa "A treia teapa" de Marin Sorescu. Creatia sa va fi prezentata la prestigiosul muzeu londonez Victoria & Albert, in premiera mondiala, informeaza ICR.
Bucharest Gaming Week, 2328 ianuarie
Foto: ArCuB

Experiente inedite in virtual reality, competitii de gaming si cele mai noi jocuri video la Bucharest Gaming Week, 23–28 ianuarie

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Bucharest Gaming Week, evenimentul care aduce impreuna pasionatii de eSports, gamerii dedicati si cei mai importanti dezvoltatori de jocuri din Romania, are loc in perioada 23 - 28 ianuarie 2018. Evenimentul organizat de ARCUB are misiunea de aduce impreuna comunitatea de gaming, producatori renumiti de dispozitive destinate gamingului si jocurile momentului.
Sarea-n bucate: foto Catalina Draghici
Foto: Teatrul Gong Sibiu

Se redeschide sezonul de teatru german pentru copii, la Teatrul Gong din Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul pentru Copii si Tineret "Gong" Sibiu prezinta joi, 25 ianuarie, de la ora 18:30, spectacolul in limba germana "Sarea-n bucate/ Honig, Zucker und Salz". Cei mici sunt invitati, de asemenea, miercuri, 31 ianuarie, de la ora 18:00, la primul atelier de creatie in limba germana din acest an: "Schatzkastchen, Salzkastchen/ Cutiuta cu comori, cutiuta cu sare".
Turneul Nationalului din Chisinau la TNB
Foto: Afis
De la comedia romantica la satira contemporana

Cele mai noi spectacole ale Nationalului din Chisinau, pe scena Teatrului National Bucuresti

de D.S. HotNews.ro
Joi, 18 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Turneul Teatru Romanesc la Bucuresti, Iasi si Chisinau, ajuns la cea de-a 5-a editie, continua si in acest an. Pentru inceput, Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau vine cu doua din cele mai recente premiere ale teatrului, una dintre acestea, Balamucul vesel va avea 3 premiere consecutive, la Chisinau (20 ianuarie), la Iasi (24 ianuarie) si la Bucuresti (28 ianuarie). Primul spectacol pe care-l puteti vedea la Teatrul National din Bucuresti, pe 27 ianuarie 2018, de la ora 19.30, la Sala Studio, este  STEAUA FARA NUME de Mihail Sebastian, regia Alexandru Cozub, scenografia Iurie Matei.
logo-diversity
Foto: Forum for International Communications
Articol webPR

Carta Diversitatii din Romania isi asteapta semnatarii

de webPR.ro
Joi, 18 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Documentul, considerat de catre Platforma Europeana a Diversitatii unul dintre cele mai eficiente instrumente de recunostere si valorizare a diversitatii si egalitatii de sanse, stabileste o serie de principii generale, asumate voluntar de catre semnatari, cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea si egalitatea de sanse la locul de munca.
Mihai Sora la Conferintele TNB
Foto: Teatrul National Bucuresti

Filosoful si eseistul Mihai Sora invitatul Conferintelor Teatrului National, duminica 21 ianuarie

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Prima conferinta din noul an de la TNB va fi sustinuta de filosoful si eseistul Mihai Sora, duminica 21 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului National Bucuresti. De-a lungul timpului, dl. Sora a mai sustinut doua conferinte la TNB, dar de data aceasta, la incredibila varsta de 101 ani, a optat pentru o intalnire inedita cu publicul Nationalului bucurestean. Conferinta va incepe cu proiectia, in premiera, a unui film, un portret-documentar cu o durata de 45 minute, urmata de un dialog cu publicul.

Aurel Pantea, laureat al Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia pe 2017

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Aurel Pantea este laureatul Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia pe 2017, care a fost acordat luni, la Botosani. Alaturi de trofeu si premiul in bani, Aurel Pantea a primit si titlul de cetatean de onoare al municipiului Botosani. Poetul Aurel Pantea a fost nominalizat la premiul 'Eminescu' alaturi de poetii poetii Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Marta Petreu si Liviu Ioan Stoiciu.
New Drama 2018
Foto: Teatrul Excelsior

Concurs de dramaturgie pentru adolescenți, ediția a IV-a

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul EXCELSIOR organizeaza in perioada ianuarie - iunie 2018 cea de-a patra editie a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani. Adolescentii sunt invitati sa scrie o piesa intr-un act si sa o trimita online, pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, impreuna cu o scrisoare de motivatie prin care sa explice de ce isi doresc sa participe la concurs.

Laureatii Galei Tinerilor Scriitori 2018

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Luni, 15 ianuarie 2018, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare ¬Carol I¬ din Bucuresti, a avut loc GALA TINERILOR SCRIITORI / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2017. Juriul Galei, format din trei tineri critici literari (laureati ai editiilor 2012, 2014 si 2015): Bianca Burta-Cernat, Andreea Rasuceanu si Cosmin Borza a desemnat laureatii acestei editii: Cosmina Morosan, Tudor Ganea, Adriana Stan, Vlad Dragoi si Dan Coman.
Pui de cotoroanta, de Margaret Atwood
Foto: Humanitas

Lansare de carte: "Pui de cotoroanta" de Margaret Atwood, o poveste contemporana despre razbunare si a doua sansa in viata

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Lansarea romanului Pui de cotoroanta de Margaret Atwood, al patrulea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, interpretarea in cheie moderna a Furtunii de William Shakespeare va avea loc miercuri, 17 ianuarie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38). Reluand temele piesei shakesperiene despre razbunare si o a doua sansa in viata, marea scriitoare Margret Atwood ne poarta intr-o calatorie interactiva, dominata de iluzii, plina de surprize si miracole coplesitoare. La eveniment vor vorbi prof.univ.dr. George Volceanov, traducatorul romanului si prof.univ.dr. Angelo Mitchievici, scriitor si critic literar. Invitatul special al evenimentului, actrita Oana Pellea va citi un fragment din roman.
Castigatorii concursului Drumul spre celebritate, in concert
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Castigatorii concursului Drumul spre celebritate, in concert la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Miercuri, 17 ianuarie, incepand cu ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va fi prezenta pe scena Salii Radio, intr-un concert in care vor evolua tineri instrumentisti romani de talent, castigatori ai ultimelor doua editii ale concursului Drumul spre celebritate. Sub bagheta dirijorului Stefan Novak, veti putea audia Concertul nr. 23 in la major pentru pian si orchestra si Concertul nr. 5 in la major pentru vioara si orchestra, ambele de Mozart, si Variatiuni pe o tema Rococo pentru violoncel si orchestra, op. 33, de P. I. Ceaikovski.
Francis Bacon: Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
Foto: Humanitas
​Editura Humanitas

Lansare eveniment: Francis Bacon - Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii, volumul care a marcat inceputul stiintei moderne

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas si Institute for Research in the Humanities - department in cadrul Institutului de Cercetari al Universitatii din Bucuresti va invita joi, 18 ianuarie, ora 18.30, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o discutie despre noua traducere a cartii cu care a inceput cariera publica a stiintei moderne, Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii de Francis Bacon. Publicat recent de Editura Humanitas, volumul este reprezentativ pentru teoria baconiana a comunicarii cunoasterii si o parte importanta a marelui proiect de reforma a filozofiei naturale.
Gala Tinerilor Scriitori
Foto: Afis
​Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017

Dan Coman, castigatorul Premiului Cartea de Poezie a anului 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017 celebreaza cea de-a opta editie a Zilei Culturii Nationale, luni, 15 ianuarie 2018, ora 16.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti. Juriul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017 a facut luni 8 ianuarie 2018 anuntul public al castigatorului celei mai bune carti de poezie a anului trecut: Insectarul Coman de Dan Coman, Editura Charmides. Castigatorii premiilor Tanarul Poet al anului 2017, Tanarul Prozator al anului 2017 si anarul Critic literar al anului 2017 vor fi anuntati in cadrul Galei.
Pe urmele lui Eminescu la Berlin
Foto: ICR Berlin

Centenarul Marii Uniri: Pe urmele lui Eminescu - reuniune culturala la Berlin

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Luni, 15 ianuarie a.c., in cadrul manifestarilor dedicate celebrarii a unui veac de modernitate a statului roman, va avea loc la Berlin o reuniune culturala de referinta, dedicata personalitatii lui Mihai Eminescu. Ambasadorul Emil Hurezeanu deschide cu acest eveniment cultural seria de actiuni culturale ale acestui an din capitala Germaniei, prezentand in fata publicului german si a membrilor diasporei romane, personalitatea multivalenta a lui Mihai Eminescu. Conferinta despre Eminescu sustinuta de Academicianul Eugen Simion va fi urmata de recitalul Dor de Eminescu sustinut de actorul Ion Caramitru si muzicianul Aurelian Octav Popa.
Expozitie de fotografie
Foto: ICR

Expozitie de fotografie cu prilejul Zilei Culturii Nationale in Sala Mare a ICR

de D.S. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Pentru sarbatorirea Zilei Culturii Nationale, in Sala Mare a Institutului Cultural Roman va fi vernisata luni 15 ianuarie 2018, ora 17.30, o expozitie de fotografie care cuprinde imagini arhitectonice din zona rurala si urbana, realizate de artistul vizual Bogdan Gheorghe Iorga. Propunerea vizuala a artistului reprezinta o calatorie initiatica prin diversele zone de arhitectura romaneasca. Fotografiile lui Bogdan Iorga sunt rodul unei documentari fotografice intinse de-a lungul mai multor ani si surprind crampeie ale valorilor materiale si spirituale create de oamenii acestor locuri.
Scrisoarea lui Zola, pe prima pagina in L'Aurore
Foto: Wikimedia Commons

Manuscrisul scrisorii "J'accuse...!" a lui Emile Zola, publicat dupa 120 de ani

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 14 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Manuscrisul scrisorii lui Emile Zola catre presedintele Felix Faure prin care denunta masinatiunile impotriva capitanului Dreyfus a fost publicat sambata, dupa 120 de ani de la publicarea sa in L'Aurore cu titlul "J'accuse...!".
Dineu cu prosti
Foto: Opera Nationala Timisoara

Caramitru si Malaele joaca Dineu cu prosti la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Actualitate | Cultură
"Dineu cu prosti", un 'hit' incontestabil pe scena romaneasca de teatru din ultimul deceniu, readuce la Timisoara o distributie extraordinara, avandu-i in prim-plan pe Ion Caramitru si Horatiu Malaele. Comedia scrisa de Francis Veber va fi jucata in 12 si 13 februarie 2018, de la ora 20:00, la Opera Nationala Romana Timisoara.
Artist in Residence 2018
Foto: ArCuB

​Jazzul revine din februarie la ARCUB

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Programul Jazz @ ARCUB - Artist in Residence continua in 2018 cu o noua serie de concerte bilunare pe scena Centrului Cultural din Lipscani 84 - 90. 2018 aduce in cadrul stagiunii colaborari si proiecte inedite ale jazzului romanesc si international, care vor fi prezentate in premiera, intr-o serie de 12 concerte live, in perioada februarie - iunie 2018. Artist in Residence va debuta joi 1 februarie 2018, de la ora 20:00 cu primul concert si lansarea albumului: The Land of Nod. Vor urca pe scena ARCUB - Mircea Tiberian, Liviu Butoi, Chris Dahlgren, John Betsch.

Editura Gallimard suspenda proiectul de a publica pamfletele antisemite ale scriitorului Louis-Ferdinand Celine

de R.M. HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Actualitate | Cultură
Editura Gallimard a anuntat joi ca suspenda proiectul de a publica pamfletele antisemite ale scriitorului Louis-Ferdinand Celine, obiectul unei polemici in Franta de cateva zile, scrie AFP.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică