CULTURĂ
V. S. Naipaul
Foto: Wikimedia Commons

A murit V. S. Naipaul, laureat al premiului Nobel

de G.S. HotNews.ro
Scriitorul V. S. Naipaul, laureat al premiului Nobel pentru literatură pe 2001, celebru pentru cărțile sale despre traumele schimbărilor postcolonialismului, a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, a anunțat soția acestuia, lady Nadira Naipaul, potrivit Guardian, citat de Mediafax.
Ernest_Hemingway
Foto: Wikimedia Commons

O nuvelă a lui Ernest Hemingway, publicată după aproape 60 de ani de la moartea sa

de CD HotNews.ro
Miercuri, 8 Aug 2018 Actualitate | Cultură
O povestire scurtă a laureatului american cu Premiul Nobel pentru Literatură Ernest Hemingway, intitulată 'A Room on the Garden Side', a fost publicată în ultimul număr al revistei The Strand Magazine după aproape 60 de la moartea scriitorului, în 1961, relatează miercuri EFE, citată de Agerpres.
Salvator Mundi
Foto: Wikipedia

Cea mai scumpă pictură din lume- Salvador Mundi, operă atribuită lui Leonardo da Vinci - ar putea fi creația lui Bernardino Luini, susține un cercetător în istoria artei de la Oxford 

de Anda Zahiu HotNews.ro
Miercuri, 8 Aug 2018 Actualitate | Cultură
Istoric al artei specializat în opera lui da Vinci, Matthew Landrus susține că pictura cumpărată anul trecut la prețul record de 450,3 milioane de dolari, Salvador Mundi, este în mare parte opera lui Bernardino Luini, un ucenic în atelierele italiene renascentiste. Landrus crede că doar 20-30% din pictură i se poate atribui lui Leonardo da Vinci, scrie CNN.
Teracota Medias Viscri 32
Foto: Poster

Expoziția de cahle pictate transilvănene din Viscri

de D.S. HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Actualitate | Cultură
Asociația Cuimbold aduce la Viscri, în premieră, o selecție de cahle pictate transilvănene din arhiva fabricii Teracota Mediaș. Vernisajul va avea loc luni, 6 august, la Viscri 32, iar expoziția poate fi vizitată până în luna septembrie, de miercuri până duminică în intervalul 13:00 – 20:00. Accesul este liber.
Orchestra Romana de Tineret, Berlin: Foto Virgil Oprina
Foto: Tinerimea Romana

​Orchestra Română de Tineret în patru festivaluri internaționale la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco, între 7 și 12 august

de D.S. HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Actualitate | Cultură
Patru festivaluri internaționale în mai puțin de o săptămână reprezintă un adevărat record pentru Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal, care se va concretiza în patru concerte programate între 7 și 12 august, la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco.
stArtAct la Unteatru
Foto: Hotnews

Începe micro-stagiunea stArtAct: Unteatru găzduiește producțiile absolvenților UNATC

de A.N. HotNews.ro
Vineri, 3 Aug 2018 Actualitate | Cultură
Dacă e marți, e teatru tânăr la Unteatru, în august și septembrie. stArtAct este cea mai nouă mișcare de teatru tânăr, inițiată de proaspeții creatori de teatru absolvenți UNATC 2018 - regizori, scenografi și actori - reunită în jurul unui crez comun, acela că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generație. stArtAct vă invită în perioada 7 august - 11 septembrie 2018, în fiecare marți (dar și într-o joi) la micro-stagiunea stArtAct @ Unteatru, găzduită de Unteatru, ce aduce povești ale timpului prezent, cu entuziasmul, credința și dăruirea începutului de drum.
Ora de matematica
Foto: Digitaliada.ro

Simona Bucur: Poate cu tableta determinăm și copiii care nu frecventează școala să vină la școală

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Joi, 2 Aug 2018 Actualitate | Cultură
Omul sfințește locul. Un proverb vechi, care ajută comunitatea din Racovița, județul Sibiu, să rămână actuală. Școala este una dintre principalele instituții care atrage finanțări și proiecte de dezvoltare comunitară.
Locuri care lipsesc. Vacaresti - Dudesti
Foto: Afis expozitie

Expoziție-studio: Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 31 Iul 2018 Actualitate | Cultură
​Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești, miercuri, 1 august, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 31 august 2018.
Semnatari ai petitiei "Stop politizarii culturii"
Foto: petitieonline.com

Sute de personalități cer anularea prevederilor unei ordonanțe de urgență prin care angajați ai Ministerului Culturii sunt incluși în comisiile de evaluare pentru proiecte culturale și proiecte cinematografice

de Mihaela Dorneanu HotNews.ro
Luni, 30 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Aproape 300 de regizori, actori, producători, scenariști, scriitori și artiști vizuali solicită printr-o petiție coaliției de guvernare să anuleze prevederile ordonanței de urgență care vizează concursurile de proiecte culturale și proiecte cinematografice. Printre semnatarii petiției "Stop politizării culturii" se numără Nae Caranfil, Radu Jude, Stere Gulea, Alexandru Solomon, Călin Netzer, Corneliu Porumboiu, Marian Crișan, Radu Muntean, Tudor Giurgiu, Cătălin Mitulescu, Paul Negoescu, Alexander Nanau, Ada Solomon, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Ana Ularu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Vlad Massaci, Vivi Drăgan Vasile și fostul ministru al Culturii, Corina Șuteu.
Balkanik Festival, 7-9 septembrie
Foto: Afis

Asaf Avidan, Yasmin Levy și Transglobal Underground urcă pe scena Balkanik Festival

de D.S. HotNews.ro
Luni, 30 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Balkanik Festival se întoarce pentru cea de-a VIII-a ediție, între 7 și 9 septembrie, la Gara Regală Băneasa și Youniverse Summer Club. Pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca, la începutul toamnei, artiști ca Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera și mulți alții, care urmează să fie anunțați în luna august.
Iosif Kiraly - 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU
Foto: Poster

UNAgaleria: Iosif Kiraly - 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU

de D.S. HotNews.ro
Luni, 30 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Luni, 30 iulie, de la ora 19:00, sunteți invitați la UNAgaleria să vedeți, auziți și simțiți instalația sonoră 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU, un eveniment adiacent expoziției Uși Închise, Plicuri Deschise. Iosif Király – Lucrări timpurii, 1975 – 2000 (curator Ruxandra Demetrescu), de la MNAC.
Romanul grafic 'Oameni de unica folosinta'
Foto: Coperta carte

Lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință” realizat de Elena Ciolacu, la Casa Filipescu-Cesianu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Sâmbătă, 28 iulie 2018, la ora 15:00, Muzeul Municipiului București organizează lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință” / "Disposable People” - autor Elena Ciolacu, la care sunt invitați să participe toți cei interesați. Volumul descrie vizual experiența dramatică a bolii Alzheimer din perspectiva celui care o trăiește. Lansarea celor două ediții ale acestui roman (în limbile română și engleză) are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151).
Tineri muzicieni in concert la Castelul Peles
Foto: Asociatia Pro Valores

Tineri muzicieni români și străini în concert la Castelul Peleș

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Lucrări ale compozitorilor clasici și romantici, dar și cântece inspirate din folclorul românesc și european, vor răsuna sâmbătă 28 iulie, de la ora 16:00, în Sala de Concerte a Castelului Peleș. Organizatorii promit un adevărat maraton al tinerei generații de muzicieni români, dar și străini, pasionați ai chitarei clasice și ai flautului ce va avea loc în impresionanta Sală de concerte inaugurată în 1906 la dorința Reginei Elisabeta.
Scoala Mircea Voda, Braila
Foto: Digitaliada.ro

 Școala Gimnazială Mircea Vodă: școala unde materiile exacte sunt preferatele elevilor

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
„Orele mele nu mai sunt atât de rigide. Eu predau și fizica și chimia, așa că folosesc tableta și la aceste două discipline. Chiar am observat un progres în studiul acestor două discipline, pentru că învățăm jucându-ne și nu le mai este atât de greu să înțeleagă. Iar la orele de T.I.C. nu întâmpinăm deloc probleme, modul cum se desfășoară aceste ore este pe placul lor”, afirmă doamna Aura Nedelcu, profesor de chimie, fizică și T.I.C.

Festivalul Internaţional "Gellu Naum” are loc între 3 şi 4 august la Bucureşti şi Comana

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
A treia ediţie a Festivalul "Gellu Naum", care anul acesta se bucură de amploare internaţională, are loc între 3 şi 4 august, la Bucureşti şi Comana, informează news.ro. Festivalul, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Fundaţia "Gellu Naum”, va reuni poeţi români şi străini contemporani, apropiaţi de Gellu Naum şi de scrierile sale, sub o formă sau alta.
Viata de parazit!
Foto: Muzeul Antipa

Școala de Vară de la Antipa: Viață de parazit - Traiul pe cârca altuia

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere cum este să duci o „Viață de parazit”, participând la noul modul al Şcolii de Vară de la Antipa, care va debuta pe 30 iulie 2018. Copiii vor afla cum sa-si protejeze animaluțele de companie sau chiar pe ei de paraziții nedoriți.
DRUMNFIRE: foto Silviu Stanca
Foto: ArCuB

Al treilea weekend de spectacole la B-FIT in the Street!

de D.S. HotNews.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din cel de-al treilea weekend, 28-29 iulie, este format dintr-o selecție de producții românești, un spectacol nocturn din Spania și o instalație interactivă din Danemarca, informeaza organizatorii. Spectacolele încep de la ora 19 în ambele zile de festival și pot fi urmărite în puncte centrale din București precum Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Piața Revoluției.
Palatul Brukenthal
Foto: Agerpres

Acces gratuit la Palatul Brukenthal din Sibiu, de ziua Baronului 

de M.D. HotNews.ro
Joi, 26 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Naţional Brukenthal oferă vizitare gratuită joi în Palatul Brukenthal - Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească - cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a Baronului Samuel von Brukenthal, potrivit unui comunicat preluat de Agerpres.
Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth
Foto: Radio Romania

Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, în direct la Radio România Muzical

de D.S. HotNews.ro
Luni, 23 Iul 2018 Actualitate | Cultură
În perioada 25-31 iulie, Radio România Muzical va transmite, în direct, șase spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.
Dirijorul Cristian Macelaru
Foto: Tinerimea Romana

Cristian Măcelaru și Orchestra Națională Simfonică a României deschid Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii” de la Sinaia

de D.S. HotNews.ro
Luni, 23 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Ediția a XIX-a a Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii” de la Sinaia (24 iulie - 2 septembrie 2018) va fi deschis marți, 24 iulie , de concertul susținut de Orchestra Națională Simfonică a României, sub bagheta lui Cristian Măcelaru. Programul ce contine lucrări de Dvorak, Richard Strauss și Ravel fi reluat miercuri, 25 iulie, la Ateneul Român din București, în cadrul Festivalului Internațional "Vara Magică”.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version