CULTURĂ

Concert "Enescu 60" la Carnavalul de la Venetia 2015

de D.S. HotNews.ro
Sambata, 14 februarie 2014, ora 19:00, la Ateneo Veneto din Venetia (Campo San Fantin 1897),  in cadrul editiei din acest an a Carnavalului de la Venetia va avea loc concertul ENESCU 60 - Enescu: l'amore in sepia sustinut de violonistul Vlad Maistorovici si pianista Diana Ionescu.
Adina Nanu
Foto: arhiva personala

Conferinta "Pledoarie pentru palarie" si vernisajul expozitiei de costume si palarii a Adinei Nanu, duminica 8 februarie, la Teatrul National

de D.S. HotNews.ro
Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti va invita in foaierul Salii Atelier, timp de doua saptamani (8-22 februarie) sa descoperiti spectaculoasa colectie de costume si palarii a Adinei Nanu, critic si istoric de arta, autoare a singurei carti de istorie a costumului din Romania. Expozitia se va deschide cu ocazia conferintei sustinute de Adina Nanu, duminica 8 februarie, de la ora 11.00, la Sala Atelier.
Fascinatia diferentei de Vintila Mihailescu
Foto: Editura Trei

Lansare de carte la Clubul Taranului: Fascinatia diferentei de Vintila Mihailescu

de D.S. HotNews.ro
Lansarea cartii Fascinatia Diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog, de Vintila Mihailescu, va avea loc astazi, 30 ianuarie, de la ora 18.00, in Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman. Volumul a aparut recent la editura Trei.
Bojdeuca Ion Creanga
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Au inceput inscrierile pentru Concursul National "Ion Creanga" de creatie literara - POVESTI

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Literaturii Romane Iasi da startul inscrierilor pentru Concursul National "Ion Creanga" de creatie literara - POVESTI, aflat la cea de a XXIII-a editie si care se va desfasura in perioada 18-19 aprilie 2015, la Muzeul "Ion Creanga" (Bojdeuca din Ticau). Creatorii, indiferent de varsta, isi pot inscrie lucrarile pana pe data de 30 martie 2015. La concurs pot participa romani de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova si Ucraina).
Factorul uman
Foto: Teatrul de Comedie

​VIDEO / FOTOGALERIE Factorul uman, o tragicomedie despre teama de singuratate si nevoia de iubire, sambata la Teatrul de Comedie

de Alina Neagu HotNews.ro
Ludovic isi construieste un OZN in curtea casei, iar mama lui, fascinata de micuta Dorothy, se refugiaza in universul povestii Vrajitorului din Oz. Cei doi traiesc intr-o lume fictiva, incercand astfel sa se izoleze de realitatea cruda a lumii contemporane.  Sambata, 31 ianuarie, la ora 19:00, Teatrul de Comedie va invita la "Factorul uman", in regia lui Alexandru Mazgareanu. Un spectacol coplesitor, care iti taie rasuflarea.
Sfintii trei Ierarhi
Foto: Crestin ortodox.ro

Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur

de Ionut Baias HotNews.ro
Sfintii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, sunt sarbatoriti de Biserica Ortodoxa la 30 ianuarie. Pe acesti trei sfinti parinti, Biserica ii sarbatoreste astazi impreuna, ca pe cei mai mari invatatori si pastori ai ei din toata istoria crestinatatii.
Apolodor, un pinguin calator
Foto: TNB

O noua premiera la Teatrul National pentru Copii: Apolodor, un pinguin calator

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Devenit celebru dupa aparitia povestii "Apolodor - un pinguin calator" de Gelu Naum (Editura Ion Creanga, 1988), ilustrat fermecator de N.Nobilescu, dar mai ales dupa succesul fulminant inregistrat de concertele Adei Milea pe versurile cu Apolodor, iata ca micutul tenor, bolnav de dor, aterizat la circ pe gheata unui racitor, porneste intr-un nou periplu. Magicianul Povestilor ii invita pe copii, dar si pe parinti si bunici - duminica 1 februarie, de la ora 11.00, in Sala Media a TNB la premiera 'Apolodor, un pinguin calator', la Teatrul National pentru Copii.
The Simpsons Auschwitz Birkenau (5)
Foto: aleXsandro Palombo

Familia Simpsons, deportata la Auschwitz de artistul aleXsandro Palombo, pentru a nu uita Holocaustul: Auschwitz-Birkenau este simbolul delirului inuman, industria mortii

de R.M. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Artistul italian aleXsandro Palombo a gasit o modalitate interesanta de a marca 70 de ani de la eliberarea lagarului de concentrare Auschwitz, printr-o serie de desene in care membrii familiei Simpsons sunt imaginati in postura de evrei prizonieri ai nazistilor.
Asteptandu-l pe Godot
Foto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Februarie, luna cu 30 de spectacole, la Teatrul National Radu Stanca Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
In perioada 1 februarie - 1 martie Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu pregateste pentru spectatorii sai un program cu 30 de spectacole: comedii, drame, spectacole politice, tragedii, dans, muzica, povesti de dragoste, toate compunand un repertoriu extrem de divers menit sa satisfaca pretentiile publicului.
Trialogurilor la ARCUB
Foto: ArCuB

Folkul deschide seria Trialogurilor la ARCUB in 2015

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Prima editie din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, incepand cu ora 19.00, la Ceainaria ARCUB (Str. Batiste 14). Sub motto-ul "In dulcele stil... folk", acest eveniment se bucura de prezenta a trei dintre personalitatile cu adevarat marcante ale lumii muzicale romanesti: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis si Doru Ionescu.
Jeunesses International Music Competition 'Dinu Lipatti' 2015
Foto: jmEvents.ro

EUROPAfest 2015 lanseaza evenimentul Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti"

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Dupa Bucharest International Jazz Competition lansat in noiembrie, EUROPAfest 2015 anunta al doilea eveniment - Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti". Organizat anual din 1994, concursul include alternativ diferite discipline - pian, vioara, flaut, clarinet, compozitie. Anul 2015 este anul vioarei si va reuni intre 16 si 23 mai, violonisti din intreaga lume care vor concura pentru premii de 10.000 EUR. Termenul limita de inscriere este 1 martie 2015, informeaza organizatorul evenimentului.
Expozitie Adina Romanescu
Foto: ICR

Adina Romanescu expune "Iluzii" la Institutul Cultural Roman

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
In perioada 3-20 februarie 2015, Institutul Cultural Roman gazduieste expozitia "Iluzii" - pictura si desen - a artistei Adina Romanescu. Vernisajul va avea loc marti, 3 februarie, ora 18.30, la sediul din Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti.
Gabriel Croitoru si Valentin Gheorghiu: foto Virgil Oprina
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Valentin Gheorghiu si Gabriel Croitoru: Integrala Sonatelor pentru pian si vioara de Beethoven, partea a II-a, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Doi dintre cei mai mari muzicieni romani - pianistul Valentin Gheorghiu si violonistul Gabriel Croitoru - isi dau intalnire cu... Beethoven, intr-un recital extraordinar pe scena Salii Radio. Dupa Integrala Sonatelor pentru pian si vioara de Beethoven - partea I (sonatele nr.1, 5 si 8) - eveniment ce a inchis si a incununat stagiunea 2013-2014 a Salii Radio (27 iunie 2014) -  miercuri, 4 februarie (19.00), cei doi artisti va invita sa ascultati cea de-a doua parte parte a acestui frumos "periplu" muzical.
File din Jurnalul lui Tetelu, de Dragos Musat
Foto: Librariile Humanitas

A fost Tetelu blasfemiator? - un dialog cu Dragos Musat si invitatii lui, sambata la libraria Humanitas Cismigiu

de D.S. HotNews.ro
Joi, 29 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas va invita sambata, 31 ianuarie, ora 17.00, in libraria Humanitas de la Cismigiu la o dezbatere provocata de cartea File din Jurnalul lui Tetelu, o selectie a textelor din rubrica pe care Dragos Musat a publicat-o timp de zece ani in Academia Catavencu si Kamikaze. Pornind de la tema A fost Tetelu blasfemiator? Pana unde poti "vorbi" cu Dumnezeu?, vor intra in dialog Dragos Musat, Alexandru Hancu, Cristian Neagoe si Radu Paraschivescu, iar actorul Stelian Nistor va citi cateva dintre incredibilele rugaciuni ale lui Tetelu.

Grigore Lese in turneu cu concertul "Hori de primavara" prin 12 orase din tara

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 28 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Grigore Lese se va afla, in perioada 2-16 martie 2015, in turneu in tara, propunand iubitorilor de folclor concertul "Hori de primavara", in cadrul programului "Traditie. Istorie. Rost".

Colocviu 'Ioan Petru Culianu - 65 de ani de la nastere', la Roma

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 28 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Cu prilejul implinirii a 65 de ani de la nasterea istoricului religiilor Ioan Petru Culianu (1950-1991) Joi, 29 ianuarie 2015, Biblioteca Accademiei di Romania din Roma va gazdui colocviu dedicat operei savantului roman si lansarea numarului special al revistei International Journal of Religious Scholarship. Annali di Scienze Religiose (n. 6/ 2013) in onoarea acestuia.

Expozitie de afis polonez, la Oradea

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 28 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Joi, 29 ianuarie 2015, la ora 17.30, la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea va fi vernisata expozitia "Afisul polonez. Secolul XXI", organizata de Institutul Polonez din Bucuresti. Colectia cuprinde aproape o suta de afise semnate de trei graficieni exceptionali, reprezentanti ai generatiei tinere si medii a Scolii de Afis Polonez: Tomasz Boguslawski, Ryszard Kajzer si Sebastian Kubica. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 1 martie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.
Corul de copii Radio: foto Virgil Oprina
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Corul de Copii Radio in Finala Competitiei Corale Euroradio Let the Peoples Sing - 2015

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 28 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Corul de Copii Radio s-a calificat in Finala Competitiei Corale Let the Peoples Sing, editia 2015 - un apreciat eveniment international din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union). In urma audierii inregistrarilor radio, juriul international a selectat 9 ansambluri din Danemarca, Romania, Statele Unite ale Americii, Austria, Germania, Letonia, Suedia, Bulgaria si Marea Britanie.
Ion Valjan: Din filigrane si surasuri. Portrete suprapuse
Foto: Humanitas

Lansare de carte - Ion Valjan, "Din filigrane si surasuri. Portrete suprapuse"

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 27 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Duminica, 1 februarie, ora 11.30, Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) va fi gazda lansarii volumului "Din filigrane si surasuri.Portrete suprapuse" de Ion Valjan, o editie ingrijita de Micaela Gulea. La eveniment  vor participa Ioana Parvulescu, Micaela Gulea, Vlad Russo si Victor Rebengiuc.
Zbang A Musical Abba Fantasy
Foto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

"Zbang - A Musical Abba Fantasy" primul musical montat la Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 27 Ian 2015 Actualitate | Cultură
Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu a pregatit publicului la final de ianuarie un cadou plin de muzica si culoare! Spectacolul "Zbang - A Musical Abba Fantasy" produs de Departamentul de Arta Teatrala din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu in colaborare cu TNRS se va juca incepand din acest an in sala mare a teatrului. Primele doua reprezentatii vor avea loc vineri, 30 ianuarie si sambata, 31 ianuarie, de la ora 19:00, informeaza institutia teatrala.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă