CULTURĂ
Disclosure la festivalul Fall in Love 2019
Foto: McCann PR

webPR: Fall in Love Festival prezintă: Liam Gallagher, Disclosure DJ set, Kaiser Chiefs, Kovacs, Șuie Paparude, The Mono Jacks, Jurjak și FiRMA

de Smile Media
Liam Gallagher (UK), Disclosure DJ set (UK), Kaiser Chiefs (UK), Kovacs (NL) sunt primii artiști internaționali confirmați la prima ediție a Fall in Love Festival, ce va avea loc între 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogoșoaia. Lor li se adaugă și primul val de artiști români: Șuie Paparude, The Mono Jacks, Jurjak și Firma.
Uniunea Europeana
Foto: pixabay.com

Prima carte de cântece a Uniunii Europene. Cele 54 de melodii din România care au fost nominalizate

de C.D. HotNews.ro
Din data de 16 august până pe 16 septembrie, în România se vor putea vota cele șase cântece care vor reprezenta România în prima carte de cântece a Uniunii Europene.
Doctor Faustus - live drama music show
Foto: Afis spectacol

Doctor Faustus - live drama music show, spectacol, în premieră, la Timișoara

de D.S. HotNews.ro
Joi, 15 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Asociația Culturală Arte-Factum continuă Nocturnaliile în Curtea Franciscană (Timișoara, str. E.Ungureanu nr. 1) cu o premieră: ”Doctor Faustus” - live drama music show. Kocsárdi Levente a compus muzica, a regizat și interpretează în premieră acest spectacol, bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann, joi, 22 august 2019, de la ora 21.
ColorsTalk
Foto: Afis
Street art: libertate și constrangeri in termeni (i)legali

Opt artiști stradali vor lucra în fața publicului in cadrul proiectului ColorsTalk

de D.S. HotNews.ro
Joi, 15 Aug 2019 Actualitate | Cultură
În august, la București, se demarează - ColorsTalk, un proiect de producție și expunere a 10 lucrări de street art, într-un proces inversat, de la producție la integrare în contexte urbane (publice sau private) în care creațiile devin vizibile. 6 artiști urbani din România: Pisica Patrata, Maria Bălan, John Dot S, Robert Obert și 2 din afara țării: Sam Worthington și dinho bento, alături de elevi ai școlilor de artă din București vor lucra pe panouri de dimensiuni medii, în fața publicului din Capitală.
Expozitia artistilor Maria Bălan și Teodor Ștefan
Foto: Elite Art Gallery

Elite Art Gallery: Expoziție cu lucrările artiștilor Maria Bălan și Teodor Ștefan

de D.S. HotNews.ro
Joi, 15 Aug 2019 Actualitate | Cultură
În perioada 19-31 August 2019, Elite Art Gallery oferă publicului o nouă expoziție, marca #FRESH. Expoziția reunește lucrările artiștilor Maria Bălan și Teodor Ștefan, alți doi câștigători ai concursului de artă vizuală #FRESH, ediția 2019. Deschiderea oficială a expoziției se va ține luni, 19 august, ora 18.30 cu un discurs susținut de membrii comisiei de jurizare.
Wishfest - festival dedicat lampioanelor pe apă
Foto: Afis

WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, între 14 - 15 septembrie, în București

de D.S. HotNews.ro
Joi, 15 Aug 2019 Actualitate | Cultură
WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, va avea loc pe 14 și 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București. Evenimentul se adreseaza publicului de toate varstele invitat sa participe la diverse activitati: lansare de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare și pește, gătite cu dichis, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporașul și ateliere pentru cei mari și mici.
Adormirea Maicii Domnului
Foto: Crestin ortodox.ro
La mulți ani celor care își serbează onomastica

Cum a ajuns Adormirea Maicii Domnului unul dintre marile Praznice ale creștinilor

de I.B. HotNews.ro
Joi, 15 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Adormirea Maicii Domnului, ziua când cele mai multe dintre Mariile, Marioarele, dar și Marianii/Marinii aleg să-și sărbătorească onomastica, este unul dintre Praznicele Împărătești - cele mai importante evenimente în calendarul ortodox. Ziua de 15 august a fost desemnată de creștini să marcheze momentul când Maica Domnului, "adormită", a fost "luată" la cer, în împărăția lui Hristos.
Teodora Gheorghiu
Foto: Poster

"Vara Magică": Arii celebre cu soprana Teodora Gheorghiu, pe 14 august şi Anotimpurile - de la Vivaldi la Piazzolla, pe 15 august

de D.S. HotNews.ro
Luni, 12 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Mai sunt două săptămâni din Festivalul Internațional „Vara Magică”, ultimele concerte fiind extrem de atractive şi de diverse, anuntă organizatorii. Pe 14 august celebra soprană Teodora Gheorghiu, acompaniată la pian de Diana Ionescu va prezenta un program incitant de lieduri şi arii celebre din opere, iar pe 15 august, orchestra Kamerata Kronstadt, dirijor Cristian Oroşanu, solistă violonista Rebecca Hartmann va prezenta proiectul Anotimpurile - de la Vivaldi la Piazzolla.
Art in the street
Foto: Fapte

webPR:Arta iese în stradă la Cluj și Iași. S-a dat startul înscrierilor la Art in the Street 2019

de webPR.ro
Luni, 12 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Din această toamnă, Jazz in the Street, proiectul demarat de Asociația Fapte acum trei ani la Cluj-Napoca și care și-a propus să resemnifice spațiul public prin crearea de întâlniri inedite între artiști, locuri și public, își schimbă numele în Art in the Street și se extinde în afara Clujului. Astfel, în weekendul 28-29 septembrie arta va ieși pe străzile Iașului, iar în 12-13 octombrie va anima pietonalele din Cluj.
Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "Cărăbuş"
Foto: Afis

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "Cărăbuş" deschis cu o parada a personajelor din desene animate

de D.S. HotNews.ro
Luni, 12 Aug 2019 Actualitate | Cultură
O paradă a celor mai cunoscute personaje din desene animate şi poveşti a deschis duminică, la Brăila, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "Cărăbuş". Potrivit organizatorilor, citat de Agerpres, la această ediţie, programată în perioada 11-15 august, şi-au anunţat participarea opt teatre profesioniste, trupe cu tradiţie din ţară şi de peste hotare, care vor prezenta spectacole în mai multe zone ale oraşului.
Le Palais Ducal
Foto: captura Google

O capodoperă de Claude Monet a fost oprită de autorități în Marea Britanie

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 11 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Un tablou de Claude Monet în valoare de 28 de milioane de lire sterline a fost oprit de autorități în Marea Britanie în încercare de a găsi un nou proprietar din Regatul Unit pentru lucrarea achiziționată în luna februarie de un cumpărător din afara țării, arată BBC, scrie Mediafax.
The Best of Dorien B.
Foto: Facebook

Trofeul Anonimul 2019, câștigat de un film belgian. Ce premii au mai fost acordate

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 11 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a decis câștigătorii celei de-a 16-a ediții: Trofeul de anul acesta 2019 și premiul în valoare de 3.000 de Euro a fost câștigat de producția belgiană „The Best of Dorien B.”, în regia lui Anke Blondé.
​From Classical to Jazz cu Teodora Enache
Foto: Afis concert
​From Classical to Jazz:

Rapsodiile Române de Enescu, într-o versiune vocală originală, concepută de Teodora Enache

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Rapsodiile Romane - cele doua lucrari care i-au adus lui George Enescu celebritatea, in ipostaza sa de compozitor – se bucura de o reinterpretare, intr-o cheie complet inedita, de jazz, noul aranjament muzical fiind semnat de catre Teodora Enache si Calin Grigoriu. Pentru prima oara in lume, Rapsodiile vor fi cantate VOCAL. Concertul va avea loc, in reprezentatie unica, luni, 9 septembrie, de la ora 19.30, la Teatrul National din Bucuresti - Sala Mare.
Ansamblu SoNoRo
Foto: Poster

"Romanian Rhapsody", concert extraordinar SoNoRo, la gala de deschidere a EUROPALIA România

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Cultură
1 octombrie 2019 reprezintă momentul oficial de deschidere a celei de-a 27-a ediții a Festivalului EUROPALIA, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de artă, manifestare culturală de mare amploare organizată sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia și în țări învecinate - Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. In deschiderea festivalului, la care Romania este invitata de onoare, ansamblul SoNoRo va concerta pe scena de la BOZAR, din Bruxelles.
Undercloud 2019
Foto: Afis festival

UNDERCLOUD 12: curaj și asumare pe scena teatrului independent

de D.S. HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Ajuns la cea de-a 12-a ediție, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România va avea loc anul acesta în perioada 23-30 august, la Muzeul Țăranului Român. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea șansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performanceuri, spectacole de dans, concerte și experiențe artistice unice.
Franz Kafka
Foto: Wikimedia Commons - Archiv Frans Wagenbach

Israel recuperează în sfârșit arhivele lui Franz Kafka, după o saga judiciară de peste un deceniu

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 7 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Biblioteca națională a Israelului a dezvăluit miercuri manuscrisele lipsă ale scriitorului Franz Kafka, punând astfel capăt unui deceniu de saga judiciară legată de proprietatea lor, scrie AFP.
Toni Morrison
Foto: Facebook

Toni Morrison, Premiul Nobel pentru literatură, a murit la 88 de ani

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 6 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Toni Morrison, prima scriitoare afro-americană care a primit premiul Nobel pentru literatură, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunțat marți familia sa, citată de AFP.
Eugen Chirovici
Foto: Facebook

Scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici, invitatul special al Art Festin Făgăraș

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 6 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici este invitatul special al festivalului Artfestin Făgăraș - „un festin cultural cu arome europene” – care are loc în acest sfârșit de săptămână, între 9 si 11 august 2019.
Gabriel Croitoru: Foto Virgil Oprina
Foto: PR Music

​La Vara Magică "Vioara - regina instrumentelor" cu Croitoru String Virtuosi, pe 7 august

de D.S. HotNews.ro
Luni, 5 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Festivalul Internațional „Vara Magică” continuă să vină cu oferte foarte interesante pentru bucureșteni, atrăgându-i la concerte pe 7 și 8 august cu Croitoru String Virtuosi Orchestra într-un program de o mare diversitate și Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal cu un interesant program exclusiv simfonic, care va fi prezentat ulterior în celebra sală ElbPhilharmonie din Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein.
Catalina Buzoianu
Foto: FNT

Regizoarea Cătălina Buzoianu va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Bellu din Capitală

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 4 Aug 2019 Actualitate | Cultură
Regizoarea Cătălina Buzoianu, care a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Bellu Ortodox din Capitală, a anunţat Uniunea Teatrală din România (UNITER).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version