FILM
Caravana Zilele Filmului Romanesc
Foto: Voodoo Films

"Zilele Filmului Romanesc" - 10 ani de la Palme d'Or, 10 ani de caravana de film romanesc

de D.S. HotNews.ro
13:39
Comedii, premiere si filme premiate calatoresc in orasele din tara din martie pana in iunie, in cadrul celei de-a sasea editii a caravanei "Zilele Filmului Romanesc". Editia din acest an marcheaza 10 ani de la caravana "432", care a adus filmul premiat cu Palme d'Or in 15 orase din tara, in 2007, si continua sa promoveze productia autohtona de film si sa reinvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment, anunta Voodoo Films.
Cinema, Mon Amour, regia Alexandru Belc
Foto: ICR Londra

Documentarul "Cinema, Mon Amour", in premiera londoneza

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 28 Mar 2017
Programul "Cinematecii Romanesti" a Institutului Cultural Roman din Londra se relanseaza miercuri, 29 martie, cu premiera londoneza a unuia dintre cele mai apreciate documentare ale ultimilor ani, "Cinema, Mon Amour", in regia lui Alexandru Belc.

Marile trofee pentru scurtmetraj de la Cannes, Venetia si Locarno, in premiera la BIEFF 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 27 Mar 2017
Editia din acest an a BIEFF va avea un program dedicat scurtmetrajelor premiate in 2016 cu Palme d'Or la Cannes, Premiul Orizzonti la Venetia sau Pardino d'Oro la Locarno, printre altele. Filmele din programul Golden Shorts: Best Films in Major Festivals vor fi difuzate in premiera in Romania sambata, pe 1 aprilie, de la ora 21:00, la Cinema Elvire Popesco, urmand o a doua proiectie duminica, pe 2 aprilie, de la 18:00, la acelasi cinematograf. Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF are loc in perioada 28 martie - 2 aprilie 2017, la Cinema Muzeul Taranului si Cinema Elvire Popesco.
Afis FFE 2017
Foto: webPR.ro
Articol webPR

Cel mai nou film al lui Aki Kaurismäki, în premieră în România la FFE

de N.A. webPR.ro
Joi, 23 Mar 2017
In premiera in Romania, Cealalta parte a sperantei in regia lui Aki Kaurismaki deschide Festivalul Filmului European. De asemenea, in toate orasele in care Festivalul se desfasoara anul acesta, deschiderea va avea loc cu acelasi film. Cealalta parte a sperantei va fi proiectat in Bucuresti in data de 4 mai, la Iasi pe 12 mai, la Gura Humorului si Tirgu Mures pe 19 mai, si la Timisoara in data de 26 mai.
Articol webPR

Marile trofee pentru scurtmetraj de la Cannes, Venetia si Locarno, in premiera la BIEFF 2017

de N.A. webPR.ro
Joi, 23 Mar 2017
Conectat la pulsul marilor evenimente europene de film, BIEFF prezinta un program de exceptie, dedicat scurtmetrajelor premiate in 2016 cu Palme d'Or la Cannes, Premiul Orizzonti la Venetia sau Pardino d'Oro la Locarno, printre altele. Filmele din programul Golden Shorts: Best Films in Major Festivals vor fi difuzate in premiera in Romania sambata, pe 1 aprilie, de la ora 21:00, la Cinema Elvire Popesco, urmand o a doua proiectie duminica, pe 2 aprilie, de la 18:00, la acelasi cinematograf.

"Sieranevada" si "Caini", marii castigatori la Premiile GOPO 2017

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017
Peste 900 de invitati au participat aseara, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti "Ion Luca Caragiale", la cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor Gopo. Filmele "Sieranevada" in regia lui Cristi Puiu si "Caini" in regia lui Bogdan Mirica si-au adjudecat cate sase statuete fiecare.
OWR editia 2017
Foto: One World Romania
Articol webPR

One World Romania 10 la final

de N.A. webPR.ro
Marţi, 21 Mar 2017
Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Documentar si Drepturile Omului One World Romania s-a incheiat duminica, 19 martie, la Bucuresti. Am petrecut o saptamana grozava in compania spectatorilor care au umplut salile de cinema si speram ca suntem cu totii un pic mai curajosi dupa tratamentul cu filme documentare impotriva fricii. Statisticile oficiale spun ca ne-au vizitat anul acesta 11.101 spectatori - o cifra care nu ne lasa sa uitam ca urmeaza editia a 11-a de One World Romania, in 2018.
Zilele Filmului romanesc in Spania
Foto: Afis

Festival de filme romanesti in 5 orase din Spania

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 21 Mar 2017
Zilele Filmului Romanesc, intalnirea anuala a publicului spaniol cu cele mai noi si apreciate productii de film romanesc, debuteaza la Barcelona in data de 22 martie. Ajuns la cea de-a saptea editie la Madrid, festivalul va fi itinerat anul acesta in alte cinci orase spaniole: Barcelona, in perioada 22 martie - 20 aprilie, Valencia in aprilie, Cordoba si Granada, in mai, si Murcia, in iunie.
OWR editia 2017
Foto: One World Romania
Articol webPR

"Normal Autistic Film" - Premiul One World Romania 10

de N.A. webPR.ro
Luni, 20 Mar 2017
Sambata seara, la Cinema Eforie, in sala plina, juriul de liceeni al Festivalului International de Documentar si Drepturile Omului One World Romania a decernat premiul celei de-a zecea editii. Filmul declarat castigator este documentarul "Normal Autistic Film", realizat de Miroslav Janek.   

Prima editie a Festivalului Filmului Romanesc la Istanbul intre 8 - 29 aprilie 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Mar 2017
Pentru prima data Romania va avea un festival al filmului pe teritoriul Turciei. Festivalul Filmului Romanesc la Istanbul se va desfasura intre 8 - 29 aprilie 2017, la Centrul Cultural Akbank, partenerul ICR Istanbul in acest nou demers.
Manifesto de Julian Rosefeldt
Foto: BIEFF
Articol webPR

Cate Blanchett interpreteaza 13 roluri in filmul-eveniment Manifesto - tur de forta actoricesc in inchiderea BIEFF 2017

de N.A. webPR.ro
Luni, 20 Mar 2017
In finalul editiei sale de anul acesta, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF aduce in premiera in Romania filmul-eveniment Manifesto, in care celebra actrita Cate Blanchett interpreteaza 13 personaje diferite intr-un impresionant tur de forta actoricesc. Conceput initial ca instalatie video, Manifesto, semnat de artistul vizual german Julian Rosefeldt, a circulat in galerii si muzee prestigioase din intreaga lume. Anul acesta si-a inceput cu succes cariera in circuitul festivalurilor de film, fiind proiectat in premiera internationala in selectia oficiala a festivalurilor de la Sundance si Rotterdam, fiind un eveniment singular atat in lumea artelor vizuale, cat si in cea a cinema-ului.
Cinecultura 8
Foto: Afis festival

Festivalul International de Film Cinecultura incepe luni 20 martie, la Timisoara

de D.S. HotNews.ro
Luni, 20 Mar 2017
O noua editie, a opta la numar, a Festivalului International de Film Cinecultura, incepe luni 20 martie la Timisoara. Pana pe 25 martie vor fi proiectate 11 filme in Aula Magna a Universitatii de Vest. Deschiderea festivalului va avea loc luni, 20 martie, la ora 19:00 si va sta sub semnul filmului romanesc "Cel Ales", de Cristian Comeaga. Programul festivalului va include filme din Austria, Franta, Germania, Italia, Peru, Portugalia, Serbia, Spania si - pentru prima data la Cinecultura - din Bulgaria si Rusia.
Constantin Petre
Foto: Premiile Gopo

Constantin Petre, "Premiul special" la Gala Premiilor GOPO 2017

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 17 Mar 2017
Constantin Petre, profesionist al efectelor speciale si pirotehnice, va fi onorat cu "Premiul Special" la cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc marti, 21 martie, la Teatrul National din Capitala. Cu o experienta de peste 40 de ani pe platourile de filmare, Constantin Petre este responsabil pentru cele mai spectaculoase efecte speciale, manevrarea masinilor de fum sau a armelor de foc din productii romanesti si internationale, ceea ce i-a atras porecla de "Nea Bombi" sau "Bombardel".

A opta editie a Festivalului Serile Filmului Romanesc dedicata regizorului Cristian Mungiu

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Mar 2017
Cea de-a opta editie a Festivalului Serile Filmului Romanesc, ce se desfasoara intre 10 si 14 mai, la Iasi, ii este dedicata regizorului Cristian Mungiu, informeaza Agerpres. Selectia filmelor este realizata chiar de invitatul special, Cristian Mungiu, in colaborare cu ambasadorul cultural al Serilor Filmului Romanesc, Irina - Margareta Nistor.
Endless Poetry de Alejandro Jodorowsky
Foto: BIEFF
De la Cannes la Bucuresti:

Endless Poetry de Alejandro Jodorowsky deschide BIEFF 2017

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Mar 2017
BIEFF 2017 aduce in Romania cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangarda, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii '70 (Santa Sangre, El Topo, The Holy Mountain). Dupa premiera internationala la Festivalul de Film de la Cannes, premiera romaneasca a Endless Poetry are loc in cadrul Galei de deschidere BIEFF 2017, marti, pe 28 martie, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Taranului.

Romania, tara cu statut de invitat special la Festivalul de Film "Pantalla Pinamar" din Argentina

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Mar 2017
Filmele Bacalaureat, r. Cristian Mungiu, De ce eu?, r. Tudor Giurgiu si Dublu, r. Catrinel Danaiata vor fi proiectate in cadrul Festivalului de Film Europa-Argentina "Pantalla Pinamar", desfasurat in perioada 11-18 martie 2017 in Pinamar, provincia Buenos Aires, Argentina. De asemenea, vor fi prezenti la festival actrita Lia Bugnar si criticul de film Mihai Fulger, care vor sustine si un masterclass la sediul Universitatii de Cinematografie din Buenos Aires, informeaza ICR.
Valentin Uritescu
Foto: Teatrul National Bucuresti

Valentin Uritescu, "Premiul pentru Intreaga Activitate" la Gala GOPO 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Mar 2017
Indragitul actor Valentin Uritescu va primi "Premiul pentru Intreaga Activitate" la cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc pe 21 martie 2017, la Teatrul National din Capitala. Cu o experienta de peste 50 de ani in teatru si film, Valentin Uritescu (n. 4 iunie 1941, comuna Vinerea, judetul Alba) a dat viata unor nenumarate roluri. In 2011, Valentin Uritescu si-a facut debutul in lumea literara cu volumul autobiografic "Asa sunt eu, prost!", dupa care au urmat volumele "Sa ai grija de cel bun din tine" si "Bantuit de vietilor altora".
Small Town de Diogo Costa Amarante
Foto: BIEFF

Ursul de Aur pentru scurtmetraj la Berlinale in Competitia Internationala BIEFF 2017

de D.S. HotNews.ro
Luni, 13 Mar 2017
Competitia Internationala BIEFF 2017 invita publicul la introspectie si dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, in cele doua programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age si Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents. Castigator al Ursului de Aur pentru scurtmetraj la Berlinale 2017, Small Town de Diogo Costa Amarante ne atrage intr-un seducator flux al constiintei despre momentul acela infricosator in care avem revelatia conditiei noastre muritoare. Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF are loc in perioada 28 martie - 2 aprilie 2017, la Cinema Muzeul Taranului si Cinema Elvire Popesco.
Moonlight
Foto: Transilvania Film

Filmul Moonlight intra de vineri, 10 martie, pe marile ecrane din tara

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 7 Mar 2017
In lumina lunii / Moonlight, in regia lui Barry Jenkins, castigatorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat si Cel mai bun actor intr-un rol secundar, intra din 10 martie pe marile ecrane, anunta Transilvania Film. Filmul urmareste un tanar american de culoare, din copilarie si pana la maturitate, in timp ce se straduieste sa-si gaseasca sensul in lume.
Tudor Massaci
Foto:

​Un premiu britanic de film pentru un student roman

de B.I. HotNews.ro
Marţi, 7 Mar 2017
In fiecare an, prestigioasa Royal Television Society (RTS, Societatea Regala de Televiziune a Marii Britanii), acorda printr-o serie de jurizari la nivel regional si national, premiile industriei de televiziune din Marea Britanie. Anul acesta Premiul pentru cel mai bun film artistic de scurt-metraj realizat de studenti in cadrul competitiei desfasurate pentru regiunea Southern (sudul Marii Britanii) a fost castigat de un roman, Tudor Massaci, student in anul final al Facultatii de Film din cadrul University for the Creative Arts din Farnham, Surrey. Filmul lui Massaci, Nymphs (Nimfe) va intra in competitia nationala a Marii Britanii, ce va avea loc in Londra, la British Film Institute, in luna iunie.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version