Articole scrise de Vlad Barza


1 - 30 din 8929 rezultate
1.Rabla pentru electrocasnice - S-a lansat programul prin care 60.000 de români pot primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi Ministerul Mediului lansează, începând de miercuri, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care românii vor primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi. Pentru început, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat. Bugetul permite înlocuirea a 60.000 de aparate, iar voucherele au valori între 200 și 400 lei, anunță Mediafax.
2.Instagram s-a dovedit a fi pentru ruși o armă de propagandă mai puternică decât Facebook în încercarea de a influența alegerile din SUA Instagram a avut un rol mult mai mare în tentativa Rusiei de a manipula alegerile SUA din 2016, arată un raport comandat de Senatul american. În SUA este investigată operațiunea de propagandă cibernetică prin care Rusia a vrut să influențeze alegerile, iar surpriza din raport este că pe Instagram au fost mult mai multe interacțiuni decât pe Facebook.
3.Telenovela de la vârful Renault - Nissan continuă - Apar mereu informații despre Ghosn și neînțelegerile sale cu șefii Nissan. Reabilitarea marelui șef pare imposibilă, chiar și dacă va fi declarat nevinovat Carlos Ghosn, cel mai influent om din industria auto, este în arest din 19 noiembrie și lucrurile se precipită în cadrul alianței unde ies la iveală tot mai multe neînțelegeri între Renault și Nissan. Tot mai mulți spun că Ghosn nu va mai putea reveni nici dacă acuzațiile se vor dovedi nefondate. În plus, opulența casei lui Ghosn de la Beirut, cumpărată și renovată pe banii Nissan, a uimit multă lume în compania unde stilul luxos de viață a lui Ghosn nu era privit cu ochi buni.
4.A fost reluată circulația rutieră pe Defileul Jiului și cea feroviară între Podu Olt și Râmnicu Vâlcea Circulația rutieră pe Defileul Jiului - închisă duminică între Bumbești Jiu si Petroșani - a fost redeschisă luni, anunță centrul Infotrafic. Și secția feroviară Valea Mărului - Câineni, pe care nu s-a putut circula de duminică din cauza căderilor de copaci, a fost redeschisă, conform unui anunț al CFR.
5.Din cauza vremii, duminică a fost zi neagră pentru călătoria cu trenul. Iași - Timișoara, 32 de ore. București - Arad, 29 de ore Duminică, începând cu ora 2.00, trenurile au acumulat întârzieri uriașe din cauza căderii unor copaci peste liniile de contact în mai multe puncte din sud-vestul țării. Situația s-a mai îmbunătățit doar după ora 17.00, dar câteva trenuri au staționat între 9 și 15 ore, fie în zona Orșova, fie la câteva zeci de kilometri de Arad. A fost una dintre cele mai grave avarii din ultimii ani, deranjamentele înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică fiind numeroase și greu de remediat. Două trenuri au acumulat și peste 800 de minute întârziere.
6.​VIDEO FOTO Povestea regelui care acum 26 de secole se considera ”stăpânul lumii” - Războinic, bibliotecar, asasin și vizionar Acum 2.600 de ani Imperiul Asirian se întindea din estul Mediteranei și până în partea occidentală a Iranului și era condus de Ashurbanipal, un rege care nu a ezitat să-și omoare în chinuri groaznice inamicii, dar a construit și prima mare bibliotecă a omenirii. O expoziție uimitoare de la British Museum arată cum era viața în timpul domniei marelui rege, cu sunete, lumini, statui, basoreliefuri și plăcuțe de argilă. Expoziția care vorbește de lucruri ce s-au întâmplat acum foarte mult timp are însă multe legături cu prezentul: este sponsorizată de o companie petrolieră controversată, iar orașele princiare arse acum două milenii au mai suferit un val de distrugeri dureroase și acum câțiva ani.
7.Facebook a descoperit un bug care a expus pozele a 6,8 milioane de utilizatori Facebook a anunțat vineri că a descoperit un bug informatic ce pare să fi afectat 6,8 milioane de useri ale căror fotografii au putut fi accesate de terțe aplicații timp de aproape două săptămâni, în septembrie. 2018 a fost un an plin de breșe de confidențialitate pentru Facebook, de referință fiind scandalul Cambridge Analytica din aprilie și ”scurgerea” de date din octombrie, care a afectat 30 de milioane de conturi.
8.2018 a fost un an record pentru construcția de zgârie-nori în China. Câte clădiri foarte înalte sunt în lume și în ce orașe se găsesc Anul acesta chinezii au construit 88 de clădiri de peste 200 de metri înălțime, record anual pentru o singură țară, iar în lume există peste 1.000 de astfel de clădiri, arată datele Council of Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH). Cele mai înalte cinci clădiri din lume sunt în Dubai, Shanghai, Mecca, Shenzen și Seul.
9.Vulnerabilitățile din încărcătoarele pentru mașini electrice conectate ar putea afecta rețelele casnice - studiu Dacă vehiculele electrice moderne sunt testate constant, pentru a descoperi eventuale vulnerabilități, unele dintre accesoriile lor esențiale, cum ar fi încărcătoarele de baterie, sunt de multe ori trecute cu vederea. Experții Kaspersky Lab au descoperit că încărcătoarele pentru vehiculele electrice furnizate de o mare companie au vulnerabilități ce pot fi folosite de infractorii cibernetici și că, în urma unui atac reușit, poate fi afectată rețeaua de electricitate la care sunt conectate.
10.Sindicaliștii feroviari se declară exasperați de lipsa interesului clasei politice față de dezastrul din sistemul feroviar și lasă de înțeles că pot urma proteste: Ne dorim ca de Sărbători trenurile să circule în România Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare federaţie a sindicaliştilor ceferişti din România, susține că toate abordările dialogului social dintre lucrătorii feroviari şi cei responsabili cu decizia privind finanţarea căii ferate se dovedesc falimentare, se arată într-un comunicat de presă. Federația cere, printre altele, asumarea unui plan solid de investiţii în infrastructura feroviară, achiziționarea urgentă de locomotive și vagoane și adoptarea statutului personalului feroviar.
11.Renault: Compensațiile financiare primite de Carlos Ghosn ca director general au fost conform legii Renault a anunțat, după o întâlnire a consiliului de conducere, că remunerația primită de Carlos Ghosn ca președinte director-general al companiei nu încalcă legea. Reamintim că Ghosn, care conduce alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie pentru posibile fraude fiscale și se află în arest la Tokyo. Atitudinea Renault este mult diferită față de cea a Nissan care l-a revocat rapid pe Ghosn din funcția de CEO.
12.Apple anunță investiții mari în SUA: un campus de un miliard de dolari și crearea a 20.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani Apple a anunțat un plan masiv de investiții în SUA, urmând să construiască încă un campus în Texas și să angajeze alte câteva mii de oameni în diverse orașe americane. Apple a fost criticată de președintele Trump care spunea că gigantul tech ar trebui să producă și să investească mai mult în SUA.
13.Doar trei din zece români spun că mai scriu de mână scrisori sau felicitări - sondaj Fixarea cunoștințelor și asimilarea mai rapidă a informației sunt principalele beneficii ale scrisului de mână resimțite de români, potrivit unui sondaj de opinie realizat în mediul online în rândul a 1.300 de respondenți, de către Consult Company. Potrivit sondajului, cele mai frecvente situații în care românii scriu de mână sunt când completează cereri, când fac liste și când își iau notițe în interes de serviciu.
14.Dimitri Alperovitch, expert în cybersecurity: Marea îngrijorare pentru 2019 este că Iranul va relua atacurile asupra sectorului financiar american, ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA Atacurile cibernetice sunt foarte strâns legate de geopolitică și câțiva actori vor fi extrem de activi în 2019, în principal Iranul, Coreea de Nord, Rusia și China. Iranul va ataca probabil sistemul financiar al SUA, ca răspuns la noile sancțiuni care ”mușcă” din economia țării, iar Coreea de Nord va dovedi că are specialiști extrem de inventivi și nu trebuie subestimată, a spus într-un interviu pentru HotNews.ro, Dmitri Alperovitch de la CrowdStrike, cercetător cunoscut pentru descoperirile legate de grupurile de hackeri Fancy Bear și Cozy Bear. Alperovitch, născut la Moscova în 1980, a fost prezent la București unde compania are 30 de angajați, planurile fiind ca numărul să se dubleze în țară, prin angajări făcute mai ales în Cluj.
15.Ce au căutat românii pe Google în 2018 - De la bacalaureat și Black Friday, până la Bitcoin și rețete de tiramisu sau socată Ca în fiecare an, Google publică topurile celor mai căutați termeni în ultimele 12 luni, iar bacalaureatul și evaluarea națională sunt pe primele locuri. Printre temele care au stârnit interes uriaș în 2018 se numără Black Friday, Campionatul Mondial de Fotbal și Simona Halep. Exatlon a fost cea mai căutată emisiune, iar Fifty Shades Freed, cel mai căutat film. Printre întrebările puse de români pe motorul de căutare se numără: Ce este bitcoin, Ce este curentul electric și Ce este imunoglobulina.
16.Automobile Dacia are un nou director general: francezul Christophe Dridi Groupe Renault anunță numirea lui Christophe Dridi în funcția de director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, de la 1 ianuarie 2019. El preia această responsabilitate de la Jerôme Olive care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an. Reamintim că în septembrie, Antoine Doucerain, directorul de atunci, a anunțat în mod surprinzător că se retrage, iar în locul lui a revenit Olive, cel care a mai condus Dacia între 2010 și 2013.
17.Google va inchide cu câteva luni mai repede rețeaua Google+, după descoperirea unei breșe care a afectat 52 de milioane de conturi Google va închide cu patru luni mai repede rețeaua socială Google+, după ce a fost descoperită o nouă breșă de securitate informatică ce a afectat 52,5 milioane de conturi, scrie publicația Les Echos. Google+ s-a dorit a fi un rival pentru Facebook, dar s-a dovedit a fi un eșec.
18.Românii de la Facebook - Cum este să lucrezi la Londra pentru compania condusă de Mark Zuckerberg Facebook figurează mereu pe locuri fruntașe în topurile cu companiile pentru care este cel mai bine să lucrezi, dar compania a fost intens criticată în ultimele 18 luni din cauza numeroaselor scandaluri și presa a scris că moralul angajaților are și el de suferit. La centrul de inginerie Facebook din Londra am vorbit cu patru români care au povestit cum este viața ca angajat al companiei, de la interviul de angajare, până la statul peste program și gratuitatea la mâncare.
19.Un tribunal chinez a blocat vânzarea unor modele iPhone în China, la cererea Qualcomm care acuză Apple de plagiat Un tribunal chinez a interzis vânzarea și importul a mai multor modele de iPhone în China la cererea companiei Qualcomm care susține că Apple a încălcat o serie de brevete, a anunțat Qualcomm, într-un comunicat de presă citat de AFP. Sunt afectate toate modelele de la iPhone 6 până la iPhone X.
20.CFR SA începe să recepționeze lucrările de reabilitare pentru cei 174 km dintre Simeria şi Sighişoara Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a demarat procedurile pentru recepţia pe categorii de lucrări între Simeria şi Sighişoara, pe cei 174 km unde lucrările au început acum mai bine de cinci ani. Primele semne de creștere a vitezei de rulare se văd în Mersul Trenurilor de acum, iar pe aproximativ 100 km de pe Coridorul IV feroviar, în Ardeal, trenurile pot rula și cu viteze de 120 km/h.
21.Zece predicții despre atacurile cibernetice din 2019, în viziunea Bitdefender - De la infecții fără fișier, până la amestec în alegerile din Europa După ani buni în care a condus clasamentul amenințărilor informatice care țintesc persoane și companii, ransomware a pierdut poziția de lider în prima jumătate a lui 2018. Detronat în premieră de minerii de criptomonedă, ransomware a recuperat din decalaj în a doua parte a anului și a demonstrat că amenințările care criptează fișiere și apoi solicită recompensă nu vor dispărea din peisaj nici anul viitor. Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că în 2019 vom asista la un peisaj cu amenințări informatice din ce în ce mai agresive, menite să facă mai mulți bani ca oricând.
22.Tren direct Cluj - Viena. De ce noua legătură feroviară nu reprezintă o revoluție pentru piața locală De duminică circulă un tren direct între Cluj și Viena și vestea este bună, fiindcă România este tot mai izolată din punct de vedere feroviar și trenurile internaționale sunt în declin. Totuși, noul tren este doar o picătură într-un ocean și nu reprezintă intrarea austriecilor de la OBB pe piața locală. În plus, trenul are pe teritoriul țării doar vagoane românești și ungurești și este mult încetinit de faptul că staționează mult în gările de frontieră și oprește în 24 de stații pe întreg parcursul.
23.VIDEO Skoda Scala, cum arată cel mai nou model al mărcii din Cehia Skoda a prezentat cel mai nou model al mărcii, Scala, hatchback compact care înlocuiește Rapid în gama mărcii și va fi lansat în prima parte din 2019. Skoda are 4,6% din piața auto a UE și a vândut 600.000 de mașini în zece luni.
24.VIDEO Programul AlphaZero de la Google și-a uimit creatorii prin modul în care a câștigat la șah. Și-a dezvoltat propria intuiție și strategii cu totul neașteptate, bazate pe curaj și joc la sacrificiu Programul de inteligență artificială Alpha Zero de la compania DeepMind a reușit să-și uimească creatorii nu doar prin faptul că a ”zdrobit” cel mai performant program de șah, ci mai ales prin modul de joc creativ, dinamic și cu totul diferit de tiparul jocului de șah. AlphaZero a pornit cu cunoștințe minime de șah, după patru ore juca precum un super-profesionist, iar după un an de analiză a evoluției sale s-a ajuns la concluzia că programul a dezvoltat un stil de joc nemaivăzut până acum.
25.Japonia va opri achizițiile de echipamente telecom de la Huawei și ZTE - surse Japonia va interzice agențiilor guvernamentale să cumpere echipamente telecom de la companiile chineze ZTE și Huawei, scrie Reuters care citează presa niponă. SUA, Australia și Noua Zeelandă se numără printre țările care nu mai cumpără de la aceste companii chineze care ar putea pune în pericol siguranța națională.
26.Furie în China, după arestarea fiicei fondatorului Huawei. Presa acuză SUA de ”atitudine mizerabilă și golănească” Presa chineză a condamnat arestarea în Canada a fiicei fondatorului companiei Huawei, denunțând o atitudine mizerabilă și intenția de a pune bețe în roate companiei telecom pentru a-i stopa ascensiunea, scrie AFP. China a cerut eliberarea cât mai rapidă a directoarei financiare Meng Wanzhou, iar premierul canadian Justin Trudeau a spus că guvernul său nu are nicio implicare în arestare.
27.Noul Mers al trenurilor aduce și primele scurtări ale timpilor de călătorie pe Coridorul IV feroviar, însă va dura mai mult drumul între Deva și Arad Pe aproximativ 100 km de pe Coridorul IV feroviar, în Ardeal, trenurile pot rula și cu viteze de 120 km/h iar acest lucru se va vedea în scurtarea timpilor de parcurs. Între Sighișoara și Blaj trenurile pot merge cu 30% mai repede decât până acum, dar drumul către granița vestică nu se scurtează per total, fiindcă trenurile vor merge și încet între Deva și Arad.
28.Cine ar putea avea de câștigat și cine va pierde cel mai mult de pe urma liberalizării pieței de transport feroviar de călători Cel puțin teoretic, din primăvara lui 2019 piața de transport feroviar de călători se va liberaliza și vor putea intra companii străine de prestigiu pe cele mai populare rute. Care vor fi urmările? Este greu de spus, însă există mai multe scenarii posibile, iar cea mai vulnerabilă este CFR Călători care până acum nu s-a adaptat condițiilor de piață. Și în rândul operatorilor privați se pot petrece schimbări, fie că este vorba de faliment, fuziuni sau preluări. Club Feroviar a publicat o amplă analiză despre cum ar putea arăta piața după liberalizare. Pentru călători există și scenarii optimiste, fiindcă serviciile se vor diversifica și calitatea ar trebui să crească.
29.Jumătate dintre germani spun că ar fi dispuși să lucreze alături de roboți, dacă aceștia ar prelua sarcinile de rutină - sondaj Deși majoritatea respondenților, 82%, cunosc termenul „inteligență artificială”, peste jumătate dintre aceștia (53%) au doar o idee vagă despre ceea ce înseamnă, arată un sondaj făcut în rândul a 1.000 de germani în luna octombrie. Jumătate dintre ei susțin că nu ar avea nimic împotrivă să lucreze alături de ”colegi” roboți, mai arată studiul efectuat de Bosch și de institutul de cercetare a pieței Innofact.
30.VIDEO Fiat Panda a primit zero stele la testele EuroNCAP, iar Jeep Wrangler, doar o stea din cinci Fiat Panda nu a primit nici măcar o stea la celebrele teste de siguranță auto, iar SUV-ul Jeep Wrangler a primit o singură stea, arată cele mai noi rezultate EuroNCAP. Cele două modele sunt produse de același grup auto, Fiat-Chrysler. Organizația a testat nouă mașini, iar șapte dintre ele au primit cinci stele. De câțiva ani testele sunt mult mai dure și în afară de rezultatele la impact, contează mult și diverse sisteme de asistență care să fie prezente în varianta standard.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 298 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version