Articole scrise de Vlad Barza


1 - 30 din 9850 rezultate
1.Pe un site de phishing se vând bilete false la celebrul festival Burning Man din de��ertul Nevada Festivalul exclusivist, extrem de popular, Burning man — desf����urat anual în de��ertul Nevada, unde timp de o s��pt��mân��, oamenii s��rb��toresc arta ��i formeaz�� o comunitate - î��i lanseaz�� vânz��rile oficiale de bilete pe 26 februarie. Cu toate acestea, cei de la Kaspersky au descoperit un site de phishing, dedicat Burning Man, care vinde activ bilete false, înc�� de la sfâr��itul lunii ianuarie, pentru doar 225 de dolari, un pre�� de dou�� ori mai mic decât cele mai ieftine bilete disponibile oficial.
2.Noul director CFR C��l��tori sper�� s�� ob��in�� 250 milioane lei pentru un program de investi��ii numit ”CFR rena��te”. Ce s-ar putea schimba la una dintre cele mai criticate companii din ��ar�� Compania CFR C��l��tori are nevoie de 250 de milioane de lei pentru proiectul s��u de investi��ii "CFR rena��te", bani care vor ajuta la cre��terea parcului rulant cu 100 de vehicule, aici intrând atât locomotive, cât ��i automotoare ��i vagoane, a declarat, joi, directorul general al companiei, Dan Costescu, citat de Agerpres. Costescu este director de la final de ianuarie, iar de atunci unele lucruri s-au schimbat în bine, cel mai vizibil fiind faptul c�� în week-end sunt suplimentate cu vagoane trenurile pe cele mai populare rute. Costescu spune c�� la compania feroviar�� se vede o schimbare pozitiv�� de atitudine fa���� de c��l��tori ��i promite c�� lucrurile vor merge tot spre bine. Cert este c�� marele test începe în iunie, când vor intra în circula��ie trenurile sezoniere spre litoral.
3.S-a redeschis circula��ia feroviar�� pe ruta direct�� Bucure��ti - Craiova. CFR a f��cut repara��ii lâng�� Caracal, unde un tren de marf�� a deraiat luni Compania National�� de C��i Ferate CFR SA informeaz�� c�� traficul feroviar a fost redeschis joi, începând cu ora 22.30, pe ruta direct�� Bucure��ti - Craiova, odat�� cu finalizarea interven��iilor ��i a lucr��rilor de repara��ii la infrastructura feroviar�� pe firul I, între sta��iile F��rca��ele ��i Drag��ne��ti Olt. Reamintim c�� circula��ia feroviar�� pe sec��ia CF Bucure��ti - Craiova a fost închis�� luni, dup�� ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marf�� au deraiat nu departe de Caracal. Pasagerii trenurilor CFR C��l��tori au fost transborda��i cu microbuzele în aceste zile.
4.SUA ar putea avea prima linie de tren de mare vitez��, în statul Texas. Spaniolii de la Renfe au anun��at un contract de 6 miliarde dolari Compania de stat Renfe din Spania a anun��at c�� a semnat un contract cu statul american Texas pentru a dezvolta o linie ferat�� de mare vitez��, prima de acest fel din SUA. Linia va avea 386 km ��i ar trebui s�� fie gata în 2026, trenurile urmând s�� fac�� 90 de minute. Despre trenuri de mare vitez�� se vorbe��te în SUA de cel pu��in 40 de ani, dar nu s-au construit din mai multe motive: costurile mari, distan��ele uria��e, popularitatea ma��inilor.
5.Geoff Ralston, Y Combinator: Cele mai multe startup-uri ”se sinucid”, nu mor dup�� o ”crim��” Cele mai multe startup-uri nu mor din cauza concuren��ei, ci din cauza propriilor gre��eli, spune Geoff Ralston, pre��edintele Y Combinator, acceleratorul de startup-uri legendar în SUA, care a ajutat la dezvoltarea unor companii precum Airbnb sau Dropbox. Iat�� ce spune el despre ce conteaz�� la un business de succes.
6.Daimler cere conexiuni feroviare c��tre fabrica din Sebe��. În anii trecu��i Dacia ��i Ford au implorat autorit����ile s�� modernizeze calea ferat��, dar f��r�� succes Martin Schulz, ��ef al Mercedes-Benz România spune c�� Daimler are nevoie de infrastructur�� feroviar�� pentru uzina din Sebe��, fiindc�� transmisiile produse acolo vor fi transportate pe tren iar compo­nentele necesare vor fi livrate tot cu trenul, scrie ZIarul Financiar. Sebe�� este la 230 km de Curtici dar, din cauza lucr��rilor de pe Coridorul IV, care nu se mai termin��, trenurile de persoane fac 5 ore, iar cele de marf��, mult mai mult.
7.Mark Zuckerberg, criticat ��i ironizat pentru c�� ��i-ar pune angaja��ii s��-l usuce la subra�� cu foehn-ul înainte de discursurile importante Într-o carte despre ��eful Facebook a ap��rut o informa��ie care este comentat�� pe larg: Mark Zuckerberg ��i-ar pune angaja��ii s��-l usuce la subra�� înaintea unui discurs, scrie BBC. Un purt��tor de cuvânt a spus c�� se îndoie��te de adev��rul informa��iei, dar pe internet mul��i au f��cut glume pe seama lui Zuck ��i a transpira��iei. Al��ii au spus c��, dac�� este adev��rat, ac��iunea este ilegal��.
8.Renault, ”penalizat��” de Moody’s dup�� un an foarte slab, primul din ultimii zece în care a înregistrat pierderi. Rating-ul a ajuns în zona ”junk” Agen��ia de rating Moody’s a sc��zut cu o treapt�� rating-ul Renault pân�� la categoria ”junk”, reflectând faptul c�� grupul francez a avut un an slab în 2019, cu pierderi de 141 milioane euro ��i afaceri în sc��dere cu 3%. Presa interna��ional�� noteaz�� c�� rentabilitatea Renault a sc��zut anul trecut ��i c�� lucrurile nu merg bine pe fondul scandalului uria�� ce-l are ca subiect pe fostul ��ef Carlos Ghosn. De precizat c�� Dacia a avut cel mai bun an din istoria sa, cu livr��ri de 730.000 de ma��ini. Întregul grup Renault a înregistrat o sc��dere de 1% a vânz��rilor.
9.VIDEO Samsung Galaxy Flip Z - Telefonul pliabil de 1.500 de euro stârne��te noi discu��ii - Ecranul pare fragil, praful intr�� u��or - Cei care l-au testat îl laud��, dar nu-l recomand�� Al doilea telefon pliabil lansat de Samsung a stârnit noi controverse, iar pasiona��ii l-au desf��cut, l-au zgâriat ��i l-au testat f��r�� mil��. Telefonul a fost l��udat pentru forma sa, pentru cum se vede pe ecran ��i pentru camer��, dar criticile au fost ��i ele numeroase ��i se refer�� la fragilitate ��i la pre��. Unii testeri spun clar c�� nu merit�� cump��rat telefonul, iar al��ii subliniaz�� c�� este un uria�� pas înainte fa���� de primul pliabil Samsung. Marea noutate este c�� ecranul pliabil este din sticl��, dar unii au contestat c�� ar exista sticl�� acolo. Samsung a confirmat clar c�� este sticl��, dar un strat ultra-sub��ire.
10.Ce ma��ini noi cump��r�� europenii - Niveluri record la SUV-uri, electrice, ma��ini pe benzin�� ��i la marca Dacia Pia��a european�� a ma��inilor noi a continuat s�� se schimbe în 2019: SUV-urile au atins un record de 38%, vânz��rile de ma��lni 100% electrice au dep����it 350.000 de unit����i, iar dieselul a coborât la o cot�� sc��zut��, de doar 31% din total, arat�� datele JATO pentru 27 de ����ri europene. Dacia s-a plasat foarte bine, Sandero fiind al ��aptelea cel mai bine vândut model european, iar Duster a fost pe 12. Tesla Model 3 a fost num��rul unu la electrice, cu 95.000 de ma��ini.
11.Dacia va prezenta la Geneva primul s��u automobil 100% electric Dacia anun���� c�� va prezenta pe 3 martie la Geneva ”în premier�� mondial�� cea mai accesibil�� ma��in�� de ora�� de pe pia����, 100% electric��”. Va fi doar un concept, iar pân�� la versiunea de serie va mai trece ceva timp. Este de a��teptat ca modelul de ora�� s�� coste sub 15.000 de euro, dar s�� fie mult mai accesibil la pre�� dup�� aplicarea subven��iilor. De mul��i ani de zile se vorbe��te despre Dacia electric��, iar modelul ar putea fi lansat în 2021 sau 2022. Cu siguran���� la ma��in�� se lucreaz�� cel pu��in din 2017, fiind nevoie de mul��i ani pân�� la aducerea pe pia����, mai ales c�� vorbim de un model cu totul nou pentru gama Dacia.
12.Thailanda ��i controversatul tren de vitez�� ce ar trebui s�� fac�� leg��tura între trei aeroporturi - Speran��e mari, transparen���� redus�� Thailanda are o re��ea feroviar�� dezvoltat�� în compara��ie cu vecinii s��i, dar multe zone au nevoie de modernizare ��i nu pu��ine vagoane au peste 50 de ani vechime. În acest context, proiectul de peste 7 miliarde dolari pentru a construi 220 km de cale ferat�� de mare vitez�� a avut mul��i contestatari. În articol pute��i citi ce spun cei nemul��umi��i, cum circul�� trenurile thailandeze în prezent ��i ce ar putea schimba trenul de mare vitez��, dac�� va fi gata în câ��iva ani.
13.Trenul de marf�� care a deraiat luni la Caracal ar fi avut o înc��rc��tur�� prea mare, arat�� o prim�� ipotez��. CFR lucreaz�� pentru ca traficul s�� fie reluat Trenul marfar care a deraiat, luni, în apropiere de Caracal, ar fi fost supraînc��rcat. Anchetatorii iau în calcul aceast�� ipotez�� dup�� ce au m��surat înc��rc��tura din trei vagoane. Potrivit pre��edintelui Uniunii Teritoriale a Sindicatului Mi��care Comercial, Regionala CFR Craiova, Cristi Ca��il��, anchetatorii au descoperit c�� garnitura a s��rit de pe ��ine pentru c�� ar fi avut o înc��rc��tur�� prea mare, scrie Medfiafax. În articol pute��i vedea ce trenuri sunt anulate ��i pentru care se face transbordare cu microbuzele.
14.Apple admite c�� vânz��rile îi vor fi afectate de coronavirus ��i d�� un semnal pentru întregul segment de business Apple a admis c�� nu-��i va atinge în acest trimestru obiectivele de vânz��ri din cauza epidemiei noului coronavirus, ceea ce înseamn�� c�� milioane de oameni sunt în carantin��, lan��ul de furnizori nu func��ioneaz�� cum trebuie ��i majoritatea magazinelor Apple din China sunt închise. Companii din toate domeniile sunt afectate de r��spândirea coronavirusului, mutarea produc��iei din China este imposibil�� ��i nu este clar cât vor mai dura perturb��rile.
15.ANPC a ”descoperit” ceea ce c��l��torii cu trenul ��tiu de mult timp - G��rile sunt murdare, în WC-uri miroase groaznic, peroanele sunt uneori în bezn�� ANPC a anun��at c�� timp de dou�� zile a f��cut controale în g��ri ��i a ”descoperit”condi��ii oribile în g��ri, scaunele fiind rupte, toaletele având miros pestilen��ial ��i alimentele erau vechi sau gre��it etichetate. Au fost verificate aproape 400 de firme care au activit����i comerciale în g��ri sau în apropierea acestora, iar la trei sferturi dintre agen��ii economici au fost g��site probleme. Dincolo de ”revela��iile” ANPC trebuie spus c�� ��i c��l��torii sunt de vin��, nu pu��ine fiind cazurile în care scaunele sunt vandalizate la câteva zile dup�� ce sunt puse pe peron. UPDATE În articol pute��i vedea punctele de vedere ale CFR SA ��i CFR C��l��tori.
16.O alt�� zi extrem de cald��: 17 grade la munte, lâng�� Sibiu. 14 grade la Predeal ��i cu un grad mai mult la cota 1500, la Sinaia Luni temperaturile au urcat din nou cu mult peste valorile normale, iar la munte au dep����it ��i cu 15 grade mediile perioadei, maximele înregistrate în ��ar�� fiind de peste 18 grade. Mar��i va fi o alt�� zi cald��, cu temperaturi de pân�� la 18 grade, iar vremea se va r��ci apoi, dar nu puternic, astfel c�� maximele vor dep����i 10 grade în in week-end.
17.Alstom confirm�� c�� este în discu��ii pentru a cump��ra unitatea produc��toare de trenuri a Bombardier Alstom confirm�� c�� este în discu��ii pentru a cump��ra divizia produc��toare de trenuri a companiei canadiene Bombardier Transport. Presa a scris c�� unitatea celor de la Bombardier este evaluat�� la 7 miliarde dolari. Dac�� business-ul se va concretiza, Alstom va putea concura mai eficient cu chinezii de la CRRC Corp Ltd, mai ales dup�� ce planurile francezilor de a fuziona cu Siemens au fost blocate anul trecut de autorit����ile europene de reglementare. Bombardier Transport are 40.600 de angaja��i în 27 de ����ri.
18.Cinci companii române��ti încearc�� ”marea cu degetul” în Silicon Valley. Video: cum au fost pitch-urile Cinci companii române��ti, unele de nici un an vechime, altele înfiin��ate acum peste 15 ani, ��i-au prezentat businessul pe scena Startup Grind, una dintre cele mai importante conferin��e de gen din Silicon Valley.
19.Cum a construit China linia ferat�� c��tre Tibet - Greut����i, controverse ��i minuni ale ingineriei la trenurile ce urc�� spre ”acoperi��ul lumii” China a construit în doar câ��iva ani calea ferat�� c��tre capitala tibetan�� Lhasa ��i a dovedit înc�� o dat�� c�� are for���� de munc�� aproape nelimitat�� ��i c�� poate g��si solu��ii tehnice ��i pentru terenul înghe��at de la peste 5.000 de metri altitudine. Mul��i spun c�� a fost cea mai complicat�� cale ferat�� construit�� vreodat��, iar chinezii spun c�� a contribuit mult la dezvoltarea regiunii. Al��ii atrag îns�� aten��ia c�� aceast�� cale ferat�� ajut�� Beijingul s��-��i înt��reasc�� domina��ia asupra Tibetului ��i s�� schimbe cu totul echilibrul demografic din provincia cunoscut�� ca ”acoperi��ul lumii”.
20.Nou record de temperatur�� în Antarctica: +18,3 grade la o sta��ie de cercetare a statului argentinian În Antarctica s-a înregistrat cea mai mare temperatur�� de pân�� acum, +18,3 grade, valoare ce dep����e��te cu aproape un grad precedentul record stabilit în 2015. Temperatura a fost înregistrat�� la sta��ia de cercetare argentinian�� Esperanza. În uria��ul continent sudic s-a înregistrat ��i cea mai sc��zut�� temperatur�� m��surat�� oriunde pe glob: -89,2 grade la sta��ia Vostok.
21.S-a reluat licita��ia pentru reconstruc��ia podului feroviar de la Gr��di��tea pe unde trenurile nu mai circul�� de aproape 15 ani CFR a publicat pe portalul SICAP un nou anun�� de participare pentru modernizarea liniei de cale ferar�� Bucure��ti - Giurgiu, cel mai important obiectiv fiind podul de la Gr��di��tea, pr��bu��it în 2005. Valoarea estimat�� a contractul este 458 milioane lei. Durata contractului este 91 luni, dintre care ��ase luni proiectare ��i 24 luni execu��ie lucr��ri. Podul feroviar de peste Arge��, de lâng�� localitatea Gr��di��tea, s-a pr��bu��it din cauza unor inunda��ii în 2005 ��i de atunci drumul dintre Bucure��ti ��i Giurgiu necesit�� un ocol prin Videle pentru cei care aleg trenul.
22.Vârsta medie a ma��inilor second-hand intrate în ��ar�� în 2019 a fost de 11,2 ani. Cum difer�� pe jude��e Anul trecut au intrat în parcul auto 606.000 de ma��ini, dintre care 444.000 au fost ma��ini second-hand din import, iar vârsta medie a acestora din urm�� a fost de 11,2 ani, fa���� de 11,4 ani în 2018, arat�� o analiz�� APIA. Vechimea medie a tuturor autoturismelor nou-intrate în parcul auto, deci ��i a celor noi, a fost de 8,3 ani, mai bine decât media de 9 ani din 2018.
23.Peste 60 de trenuri au fost anulate joi din cauza vremii vitrege, iar patru vor fi anulate ��i mâine. Care sunt zonele cu probleme Vântul puternic ��i condi��iile de iarn�� din B��r��gan ��i Dobrogea au determinat CFR C��l��tori s�� creasc�� num��rul de trenuri anulate joi de la 35, la 68, iar vineri sunt anulate trei trenuri. CFR Infrastructur�� a anun��at c�� ac��ioneaz�� pentru îndep��rtarea copacilor c��zu��i peste calea ferat��, iar între Bucure��ti ��i Mangalia trenurile au circulat pân�� la ora 13.10 cu locomotive diesel, din cauza vântului care în unele zone a b��tut ��i cu peste 100 km/h. Din cauza vremii, unele trenuri au întârziat ��i câteva ore. UPDATE CFR SA informeaz�� c�� începând cu ora 16.00 toate liniile de cale ferat�� afectate de vremea nefavorabil�� sunt opera��ionale, iar circula��ia trenurilor a revenit la normal.
24.În România s-au înmatriculat 1.500 de ma��ini electrice anul trecut. Cum st��m fa���� de alte ����ri ��i cât a sc��zut diesel-ul În România s-au înmatriculat anul trecut 1.500 de ma��ini 100% electrice, mai mult decât dublu fa���� de 2018, iar totalul pentru UE este 290.000, arat�� datele ACEA. La nivelul UE înmatricul��rile de ma��ini electrice aproape s-au dublat, benzina a crescut cu 5%, iar diesel-ul a sc��zut cu 14%, arat�� cifrele pentru ma��inile noi. În articol pute��i vedea cum st�� România fa���� de alte ����ri ��i pute��i afla cine este noul lider la capitolul ma��ini electrice.
25.Harta z��pezii în ��ar�� - 34 de cm în Bucure��ti, doar 2 cm la Bra��ov. Vântul a b��tut în rafal�� cu 191 km/h la munte În sudul ����rii a nins puternic în aceast�� noapte, astfel c�� stratul de z��pad�� m��sura diminea���� 34 cm la sta��ia meteo din B��neasa, dar ��i la Videle. La Zimnicea erau 33 cm, iar la Giurgiu, 29 cm. În cea mai mare parte a ����rii nu este z��pad��. Vântul a b��tut în rafal�� extrem de tare, culminând cu 191 km/h la sta��ia din mun��ii ��arcu (2.186 m alt). Miercuri seara temperatura real resim��it�� în mun��ii C��limani a fost de -74 de grade din cauza rafalelor de vânt ce au atins 173 km/h.
26.Alstom va livra 11 trenuri electrice cu baterii în Germania Alstom va construi, livra ��i între��ine, pân�� în 2023, unsprezece trenuri electrice cu baterii Coradia Continental pentru traficul regional pe ruta Leipzig - Chemnitz din Germania. Contractul valoreaz�� aproximativ 100 milioane euro. Pe ruta de 81 km trenurile fac în prezent între 58 ��i 65 de minute.
27.Facebook va permite p��rin��ilor s�� vad�� cu cine au vorbit copiii pe aplica��ia Messenger Kids, ce imagini au trimis ��i pe cine au blocat Dup�� mai multe ”runde” de critici, Facebook a anun��at schimb��ri importante la aplica��ia Messenger Kids care este destinat�� copiilor sub 13 ani. Astfel, p��rin��ii vor putea vedea direct din Facebook istoricul conversa��iilor pe care copiii le-au purtat, vor putea vedea cu cine au purtat ace��tia discu��ii video ��i cu cine au f��cut schimb de imagini. Messenger Kids a fost lansat�� în decembrie 2017 ��i mul��i au criticat-o, unii spunând c�� nu avea rost o astfel de aplica��ie care exist�� doar pentru ca re��eaua s�� culeag�� date despre copii.
28.Atacatorii cibernetici se folosesc de coronavirus pentru a distribui spam sau con��inut infectat - raport ��tirile în leg��tur�� cu epidemia de coronavirus se r��spândesc din ce în ce mai mult pe Internet, motiv pentru care ��i atacatorii cibernetici î��i diversific�� modalit����ile prin care pot profita de utilizatorii naivi. S��pt��mâna trecut��, Kaspersky Lab a descoperit 32 de fi��iere d��un��toare r��spândite sub pretextul unor documente legate de coronavirus. Acum, exper��ii au detectat o serie de e-mail-uri spam cu oferte pentru m����ti care pretind c�� protejeaz�� utilizatorii de coronavirus ��i de alte infec��ii transmise prin aer.
29.Se va încerca restructurarea CFR Marf�� prin procedura de concordat preventiv. În 30 de zile se va face un plan de redresare Pentru încercarea salv��rii CFR Marf�� s-a deschis procedura de concordat preventiv, iar compania CITR va coordona restructurarea operatorului, spune CITR într-un comunicat de pres��. Planul de redresare va fi implementat în termen de 24 de luni. Reamintim c�� CFR Marf�� este într-o situa��ia grav�� ��i cota de pia���� a sc��zut continuu. Compania de stat avea 32.000 de angaja��i în 1998, 17.000 de angaja��i în 2009, a ajuns la sub 9.000 în 2013 ��i are aproximativ 6.000 de oameni în prezent.
30.Cum a ajuns Tesla Motors s�� fie evaluat�� la peste 160 miliarde dolari ���Ac��iunile Tesla Motors au crescut fantastic de mult, fiind la o cota��ie de peste trei ori mai mare decât în iulie, iar în ultimele dou�� zile avansul a fost de 36%. Tesla este printre cele mai apreciate, dar ��i printre cele mai criticate companii din lume ��i foarte mul��i au spus c�� Elon Musk nu va reu��i. Ei bine, mai mul��i factori au contribuit la cre��terea Tesla, inclusiv faptul c�� anul trecut au fost livrate 350.000 de ma��ini, a fost deschis�� fabrica din China, iar cea din Germania este ��i ea o certitudine. Acum 3-4 ani cei mai mul��i râdeau la obiectivul de 500.000 de ma��ini/an, în prezent pare fezabil ��i c�� Tesla ar putea ajunge la 2 milioane de ma��ini peste un deceniu.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 329 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by