Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 397 rezultate
1."Orasul Mosul va fi eliberat de sub controlul Statului Islamic pana la finalul anului" - ambasador irakian / NATO antreneaza militari irakieni sa neutralizeze bombele improvizate lasate in urma de ISIS Orasul Mosul, din nordul Irakului, loc unde fortele ISIS si-au proclamat "califatul" in urma cu doi ani, va fi eliberat de fortele Statului Islamic pana la finalul anului, insa pe langa problema militara va ramane cea politica, de a gasi o formula de unitate pentru populatia de diferite confesiuni din regiune, a declarat ambasadorul Irakului la Bruxelles la o intalnire NATO. In acelasi timp, Alianta Nord-Atlantica antreneaza intr-o baza din Iordania militari irakieni in tehnici de neutralizare a explozibilelor improvizate pe care ISIS le lasa in urma. "Capcanele explozive improvizate sunt arma preferata a ISIS. Sunt peste tot, pe strada, in masini, dar si in animale sau in jucarii", sustin oficialii NATO.
2.Oficial NATO: Rusia se dezvolta militar la Marea Neagra ca sa interzica accesul in zona si sa ridice "costul" aducerii de echipamente militare aliate in zona Rusia pune o presiune totala pe vecinii sai, prin mai multe metode, si isi indreapta atentia in mod special in zona tarilor Baltice si la Marea Neagra unde si-a dezvoltat puternic efectivele militare si tehnica de lupta, instaurand practic o zona de interdictie care poate face dificila inserarea de efective militare NATO in caz de conflict, potrivit unui oficial NATO. Alianta Nord-Atlantica analizeaza noi moduri de a contracara Rusia la Marea Neagra, urmand ca in perioada urmatoare sa fie luate decizii privind prezenta aeriana si maritima sporita in zona.
3.​​VIDEO Imagini din drona cu A3 Gilau - Nadaselu - unul dintre cele mai frumoase segmente de autostrada din tara, aflat aproape de finalizare Aproape 9 km din autostrada A3 Transilvania, intre Gilau si Nadaselu, in apropiere de Cluj-Napoca, vor fi terminati pana la finalul anului. Noi imagini filmate cu drona de catre Asociatia Pro Infrastructura surprind stadiul avansat al executiei pe acest mic,d ar spectaculos "ciot" de autostrada. Chiar daca lotul va fi gata la finald e an, el nu va putea fi folosit pentru ca nu este legat de restul autostrazii de la Gilau la Turda. Acolo, peste Somes, viaductul autostrazii nu a fost finalizat, el fiind doar partial construit inca din perioada Bechtel. E nevoie de o noua lciitatie pentru lucrari, o licitatie pe care CNADNR intarzie nepermis de mult s-o lanseze.
4.Platforme telecomandate cu mitraliere de calibru 12,7 mm pentru fregatele romanesti Ministerul Apararii Nationale a lansat o licitatie pentru achizitia de platforme telecomandate echipate cu mitraliera de calibru 12,7 mm pentru a fi montate pe fregatele romanesti. Licitatia vizeaza achizitia de capabilitati pentru misiuni antipiraterie pe mare, are o valoare de circa 4,4 milioane de lei fara TVA si ia in calcul achizitia a maxim patru astfel de platforme.
5.Licitatie uriasa in aparare: Peste 80 de milioane de euro pentru 286 de autoturisme de teren blindate cu platforma de armament care sa permita si montarea sistemelor de racheta antitanc O noua licitatie pentru inzestrare cu echipament a fortelor terestre a fost lansata de catre Ministerul Apararii prin Romtehnica. Noua licitatie vizeaza achizitia de autoturisme de teren blindate si cu platforma rotativa pentru armament care, printre altele, sa poata permite si montarea sistemelor de rachete antitanc Spike long-range. Valoarea estimata este de circa 82,5 milioane de euro pentru un numar maxim de 286 de autoturisme blindate.
6.VIDEO Imagini cu unul din avioanele de vanatoare F-16 ale Romaniei La baza aeriana Monte Real din Portugalia, acolo unde sunt pregatite aparatele F16 cumparate de Romania si sunt instruiti pilotii si tehnicienii romani, ziua de duminica a fost una a portilor deschise, prilej cu care a fost filmata in timpul unei demonstratii una dintre aeronavele de vanatoare pe care le-a achizitionat tara noastra. Imaginile surirpind modelul cu numarul 15124, cu camuflajul pe care il va avea in dotarea Fortelor Aeriene Romane, cu marcaje in limba romana, dar - deocamdata - fara cocarda tricolora de pe aeronavele militare romanesti.
7.Exercitiu militar multinational in poligonul de la Babadag cu sute de militari romani, americani, ucraineni si din statele balcanice Peste 200 de militari din Fortele Terestre Romane, din cadrul Brigazii 9 Mecanizata "Marasesti" si din Fortele Navale Romane, de la Batalionul 307 Infanterie Marina, participa intre 19 si 30 septembrie la modulul de pregatire PLATINUM LYNX 16.5, parte a exercitiului multinational BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 16 (BSRF 16), in poligonul Babadag, judetul Tulcea. Acestora li se vor alatura alti peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii si Ucraina.
8.Transporturile anunta ca relanseaza procedurile pentru autostrada Pitesti - Craiova si lucrarile la centurile Bals si Slatina: "Centura Bals, construita de CNADNR in regie proprie" Ministerul Transporturilor anunta ca va debloca proiectul autostrazii Pitesti - Craiova, suspendata intr-o concesiune fara succes inca de pe vremea lui Dan Sova la minister, prin scoaterea la licitatie in luna noiembrie a Studiului de Fezabilitate si ca vor incepe lucrarile initial la variantele Slatina si Bals, ultima urmand a fi realizata chiar de catre Compania de Drumuri (CNADNR) in regie proprie.
9.Master Planul de Transport a fost adoptat prin Hotarare de Guvern Master Planul General de Transport (MPGT) a fost aprobat, miercuri, printr-o Hotarare de Guvern, a anuntat Ministrul Transporturilor, Sorin Buse. "MasterPlanul securizeaza constructia a peste 6800 km de drum, peste 1.500 km de autostada si peste 1.300 kiloemtri de drum expres. Acest document mai securizeaza modernizarea a 5.000 km cai ferate, a 15 aeroporturi si a 32 de porturi navale", a declarat Buse, mentionand ca MasterPlanul este un document care a fost impus ca o conditie esentiala pentru primirea de finantare europeana nerambursabila in noul program financiar european.
10.Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR), reorganizata in doua companii distincte - una care se ocupa de realizarea proiectelor si investitiilor (CNIR), alta care se ocupa doar de intretinerea infrastructurii existente (CNAIR) Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) va fi reorganizata in doua companii distincte, una care sa se ocupa de investitiile noi in mari proiecte de infrastructura rutiera si alta care sa se ocupe de intretinerea drumurilor si autostrazilor finalizate, conform unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de catre Guvern. Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) se va ocupa de noi proiecte precum autostrada Sibiu-Pitesti, Tg Mures - Iasi, drumul expres Ploiesti-Buzau-Bacau-Pascani sau Centura Sud a Capitalei, in timp ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va asigura intretinerea infrastructurii fianlizata si va duce la bun sfarsit, in prima faza, proiectele deja incepute precum autostrazile Lugoj-Deva, Sebes-Turda, Gilau-Nadaselu si altele.
11.​FOTO Master Planul de Transport, gata de aprobare in Guvern. Vezi proiectele prioritare pe rutier si feroviar si de cati bani ar mai avea nevoie Romania pentru implementarea lor Master Planul General de Transport (MPGT), documentul strategic pentru investitiile din domeniul transporturilor pe urmatorii 15 ani, a fost transmis de catre Ministerul Transporturilor pentru a fi adoptat intr-o Hotarare de Guvern. Documentul contine principalele proiecte de autostrazi, drumuri expres, investitii in cai ferate, cai navale, aeriene si puncte multimodale pe care Romania isi propune sa le implementeze, insa vine si cu partea negativa a paharului. Numai pe rutier, pana in 2020, sunt planificate proiecte in valoare de 13 miliarde de euro, dar exista fonduri disponibile doar pentru o treime. Pentru 2020-2030, doar jumatate din fondurile necesare pot fi identificate.Vezi in articol care sunt proiectele de autostrazi, drumuri expres si cai ferate prioritare in Master Planul de Transport
12.Cati kilometri noi de autostrada ar putea fi deschisi traficului pana la final de an: Intre 18 si 28 km. Care e situatia pe A1 Lugoj-Deva Circa 15 km de autostrada din Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva vor fi deschisi traficului pana la final de 2016. La acestia s-ar mai putea adauga inca 10 km din Lotul 3, dar lucrurile nu sunt inca definitivate, a declarat pentru HotNews.ro Catalin Homor, seful de la Autostrazi. La acesti kilometri se vor adauga inca trei din A3 de la Soseaua de Centura spre Capitala. In plus, CNADNR spera ca va finaliza lucrarile si va redeschide circulatiei cei 22 de km pe A3 intre CUnta si Saliste pana la final de septembrie.
13.Centura Bacaului - primul petic de autostrada din Moldova Traversat chiar prin centrul sau de DN2 (E85) - unul dintre cele mai aglomerate drumuri din tara - Bacaul nu are o centura ocolitoare nici in ziua de azi, desi de proiect s-a tot vorbit necontenit in ultimii 15 ani. Din cei 30 de kilometri, mai bine de jumatate se suprapun cu viitoarea autostrada pe relatia Nord-Sud din Moldova. In contractul de executie, demarat intr-un final in 2016, 16 kiloemtri vor fi construiti la nivel de terasamente si lucrari ca o autostrada - prima lucrare de acest gen in Moldova. Traficul va fi deschis initial doar pe o cale de autostrada, in regim de 2+1 benzi din doi in doi kilometri, cealalta ramand inierbata si asteptand o asfaltare ulterioara.Cea mai recenta actualizare cu informatii: 9 septembrie 2016
14.Care este soarta autostrazii Transilvania, de la granita cu Ungaria si pana aproape de Cluj - Napoca: Un lot aproape de reziliere, altul pregatit pentru licitarea lucrarilor in 2017 Cei circa 64 de kilometri dintre Bors si Suplacu de Barcau, deja realizati pe jumatate inca de pe vremea Bechtel, risca sa ramana fara constructor. De acolo si pana aproape de Cluj Napoca, autostrada Transilvania mai are un tronson ce inca nu a fost contractat si un lot pe care va trebui construit un tunel de autostrada. Licitatia pentru executia acestor noi lucrari ar urma sa fie lansata la inceputul anului viitor.
15.Romania vrea sa cumpere un elicopter de lupta pentru Fortele Terestre ​Romania cauta sa achizitioneze un elicopter destinat in principal misiunilor de sprijin aerian apropiat-CAS(Close Air Support), dar care sa poate fi folosit si pentru transport de trupe si cargo sau misiuni de evacuare medicala (Medevac). Informatia apare in publicatia Jane’s Defence ca urmare a unei cereri de informatii catre armata americana, iar varianta cea mai probabila ar putea fi un elicopter Bell OH-58 Kiowa Warrior, insa ar putea fi si alte modele care s-ar incadra in cerinte.
16.​Ce se intampla cu autostrazile planificate in Moldova si cand ar putea fi lansate licitatiile de proiectare pe A7 Ploiesti - Buzau - Bacau - Pascani si A8 Tg. Neamt - Iasi - Ungheni "In doua saptamani vedem in SEAP licitatia pentru Studiul de Fezabilitate si proiectare pentru traseul Ploiesti-Buzau-Bacau, iar tronsonul Bacau - Pascani va fi lansat probabil in licitatie in luna octombrie", a declarat Catalin Homor, seful CNADNR intr-un interviu pentru HotNews.ro. Noul termen vine, insa, dupa ce in aprilie Homor anunta ca aceeasi licitatie urma sa fie lansata in luna iunie, un termen deja depasit.
17.Aproape 3 km din autostrada A3 care intra in Bucuresti ar putea fi deschisi traficului in acest an, impreuna cu nodul rutier de la Moara Vlasiei Aproape 3 km din autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, de la Soseaua de Centura pana in Strada Popasului, ar putea fi deschisi circulatiei rutiere pana la finalul lui 2016. In acelasi timp, si nodul rutier de la Moara Vlasiei, ramasite ale proiectului de autostrada inagurata inca din vara lui 2012, ar putea fi terminat. Anuntul a fost facut de seful de la autostrazi intr-un interviu acordat HotNews.ro
18.O noua amanare pentru Studiul de Fezabilitate al autostrazii Sibiu - Pitesti: "Va fi gata in aprilie 2017. Licitatia pentru aceste studii a fost nerealista" Studiul de Fezabilitate pentru cele trei tronsoane de mijloc ale autostrazii Sibiu - Pitesti are un nou termen de finalizare - aprilie 2017, desi initial acesta trebuia terminat in luna iulie, apoi programat sa fie gata in decembrie 2016.  "A fost o licitatie accelerata nejustificat, nerealist. Nu se poate face un SF in cinci luni" a declarat Catalin Homor, seful CNADNR, facand referire la contractul licitat pe vremea lui Dan Sova la Transporturi si semnat in 2015. Pe de alta parte, seful de la drumuri spera ca pana la finalul lunii septembrie sa fie definitivat traseul pe toate sectoarele autostrazii, iar Compania ia in calcul licitarea separata a proiectarii pentru sectoarele de capat ale autostrazii.
19.Centura ocolitoare a Sucevei va fi finalizata in regie proprie de catre Compania de Drumuri: "Termenul pentru finalizare va fi noiembrie 2017" Sectorul din Centura Sucevei care zace nefinalizat de cativa ani, un drum 1X1 inceput inca din 2008, ar urma sa fie finalizat in regie proprie de catre muncitorii CNADNR, spune directorul Companiei pentru HotNews.ro. Lucrarile ar urma sa inceapa in martie 2017, cu finalizarea programata pana la finalul anului. Dincolo de lucrari, CNADNR va lansa licitatii pentru materialele si utilajele necesare, dar si pentru eventuale lucrari de remediere acolo unde expetiza tehnica a constatat probleme la lucrarile deja efectuate.
20.Autostrada Gilau-Nadaselu va fi gata in 2016, dar nu va putea fi folosita pentru ca lipseste un pod: "Licitatia pentru pod va fi publicata in saptamanile urmatoare" Circa 8,7 km de autostrada de langa Cluj Napoca, pe lotul Gilau - Nadaselu, vor fi gata la final de 2016, insa tronsonul nu va putea fi deschis circulatiei pentru ca lipseste podul peste Somes care sa-l lege de restul autostrazii A3 pana la Campia Turzii. "Nu vor putea fi utilizati, intr-adevar, o perioada de timp. Lipseste acest pod", recunoaste seful de la Drumuri, Catalin Homor, intr-un interviu pentru HotNews.ro. Licitatia pentru pod a fost demarata in 2015, dar anulata la inceptuul anului. "Documentatia a fost foarte slaba. Am refacut-o si in saptamanile urmatoare va fi pe SEAP", a spus Homor.
21.Drum expres de 22 de km spre Sudul Litoralului care sa evite blocajele din Agigea si Eforie - un nou proiect pe care Compania de Autostrazi vrea sa-l faca in regie proprie Spre sudul litoralului ar urma ca in urmatorii doi ani sa fie construit un nou drum de mare viteza, un drum expres care sa continue autostrada ce in prezent se termina la nord de Agigea, va ocoli lacul Techirghiol si se va conecta cu drumul national dinspre Mangalia in zona 23 August, evitand astfel zonele unde se genereaza ambuteiaje in sezonul estival - cel putin asa suna un nou plan de la Compania de Autostrazi. Drumul expres ce va avea o lungime de 22 de kilometri si cu o valoare estimata de 53 de milioane de euro ar urma sa fie construit in regie proprie, chiar de catre CNADNR, a explicat intr-un interviu pentru HotNews.ro directorul companiei, Catalin Homor.
22.Achizitii noi in Aparare: Camioane militare de la Roman Brasov, veste antiglont si casti din kevlar, autospeciale pentru interventii anti-explozibil si motoare pentru avioanele de antrenament Armata va cumpara de la fabrica Roman Brasov un numar de 23 de camioane miltare 6X6 pentru circa 2,4 milioane de euro, iar de la Aerostar Bacau vor fi achizitionate motoare pentru avioanele de antrenament Iak-52 - sunt doua din ultimele achizitii din domeniul Apararii contractate de MApN. In acelasi timp au fost lansate alte licitatii pentru achizitia de autospeciale EOD (Explosive Ordnance Disposal) si CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare), dar si aproape 15.000 de veste anti-glont cu placi de ceramica si casti de protectie din kevlar.
23.Jumatate din ministrii de Interne din ultimii zece ani au probleme cu justitia. Vezi lista celor urmariti penal sau condamnati Petre Toba, ministru al Internelor din decembrie 2015 si pana pe 1 septembrie 2016 si urmarit penal de catre DNA pentru favorizarea infractorului, este ultimul dintr-o lista lunga de ministri care au ajuns sa fie cercetati de procurorii anticoruptie in ultimii zece ani. Numai la MAI, in ultimul deceniu, aproape jumatate din ministri au ajuns sa fie urmariti penal si condamnati. De la Liviu Dragnea, la Gabriel Oprea sau Cristian David, vezi lista in articol si de ce au fost acuzati fiecare.
24.FOTO Prinde contur prima autostrada din Moldova? Compania din Turcia care construieste centura Bacaului a adus primele utilaje pe santier Primele utilaje care vor construi intaiul tronson de autostrada din Mdoldova au intrat, in sfarsit, pe santierul centurii Bacaului pe care il construieste compania turceasca Eko Insaat Ve Tic A.S., la un an si cinci luni de la semnarea contractului si la peste trei ani de la lansarea licitatiei. Centura Bacaului ar urma sa aiba 30 de km, din care aproape 16 km se suprapun peste traseul proiectului autostrazii Moldova (A7), insa acestia vor fi construiti, in prima etapa de executie, doar pe un sens de autostrada, in regim de 2+1 benzi din doi in doi kilometri.
25.Trecerea peste calea ferata pe DN7 la Bascov, punct care da peste cap traficul din zona Pitesti, va fi reabilitata Trecerea la nivel cu calea ferata de pe DN7 la Bascov, langa Pitesti, va intra in reabilitare in urmatoarele zile au transmis reprezentantii Companiei de Drumuri la solicitarea HotNews.ro, cu toate ca trecerea la nivel e in administrarea Cailor Ferate. In momentul de fata zona respectiva este puternic avariata si din cauza ei autovehiculele incetinesc formand cozi mari in zona Pitesti-Ramnicu Valcea.
26.​Podul vechi de la Agigea se inchide complet din 12 septembrie pentru reluarea lucrarilor de reabilitare. Care este ruta ocolitoare pentru soferii ce merg pe litoral De pe 12 septembrie Podul rutier de la Agigea va fi inchis complet tarficului pentru a putea fi reluate lucrarile de reabilitare, anunta Compania de Drumuri. Pentru soferii care circula pe litoral va exista ca varianta de ocolire noul pod rutier peste canalul Dunare - Marea Neagra dinspre portul Constanta, port ce vine in continuarea autostrazii dinspre Bucuresti.
27.​VIDEO In ce stadiu sunt lucrarile de extindere la doua benzi pe sens a Centurii Capitalei intre Chitila si Autostrada A1: "Pana la finalul anului traficul va fi deschis pe toate benzile" Lucrarile la extinderea Soselei de Centura a Capitalei la doua benzi pe sens, pe cei 8,7 km intre Chitila (DN7) si A1 Bucuresti-Pitesti sunt in grafic, iar pana la finalul anului traficul va fi deschis pe toate benzile, sustine directorul Companiei de Drumuri, Catalin Homor, dupa o vizita pe santierul unui proiect contractat de aproape sase ani. Desi lucrarile au inceput in 2013, iar proiectul s-a impotmolit de numeroase ori si mai multe termene de finalizare au fost depasite, autoritatile de la drumuri vor sa deschida circulatia pe toate benzile inca din acest an, iar apoi intreg proiectul sa fie gata in luna mai 2017. Pana atunci in anumite zone se va circula cu restrictii sau devieri locale. Probleme inca mai sunt inca si acum cu exproprierile, doi dintre proprietarii expropriati refuzand sa elibereze terenurile.
28.VIDEO Singurul tronson de autostrada ce are sanse sa fie deschis traficului in 2016. Imagini din avion cu lucrarile pe autostrada Lugoj - Deva Circa 17 kilometri din Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva sunt singurii care au sanse reale sa fie deschisi traficului pana la finalul acestui an. Noi filmari din avion realizate de Asociatia Pro Infrastructura (API) arata avansul lucrarilor pe loturile 2,3 si 4 din Lugoj-Deva, dar si numeroasele puncte in care inca sunt probleme. Pe jumatate din Lotul 4 inca nu sunt emise autorizatiile si acordurile necesare, desi au trecut mai bine de trei ani de la semnarea contractului, iar sansele ca circulatie sa fie deschisa chiar si pana la final de 2017 sunt din ce in ce mai reduse.
29.​Licitatia privind achizitia de sare pentru deszapezire pe urmatorii patru ani va fi reluata de catre Compania de Drumuri dupa ce nu a primit oferte suficiente Licitatiile privind achizitia de sare pentru deszapezire, estimate la o valoare de circa 67,4 milioane de euro, vor fi reluate de catre Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR), dupa ce a primit oferta doar pentru directia regionala Cluj de la o companie privata, iar Salrom, singurul producator de sare din Romania, a anuntat ca nu a participat la licitatii din cauza ¬conditiilor contractuale dezavantajoase pentru ofertant¬ prevazute in caietul de sarcini, potrivit News.ro. CNADNR ar putea purta negocieri directe cu Salrom in vederea achizitiilor de sare. Licitatiile vizeaza toate cele sapte direcii regionale din tara si acopera perioada 2016-2020.
30.​​VIDEO FOTO Un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial: Demonstratie si parada cu torte a militarilor pe strazile din Bucuresti Romania marcheaza un secol de la momentul intrarii in Primul Razboi Mondial, iar Ministerul Apararii Nationale a organizat mai multe actiuni comemorative in Bucuresti si in tara. Luni seara, in fata Cercului Militar National, militari din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” din Bucuresti, dar si membri ai Asociatiei Traditia Militara - grup de reconstituire istorica-militara - au facut o demonstratie de manuire a armelor si au defilat intr-o retragere cu torte pe strazile Capitalei, in timp ce fanfara militara a intonat mai multe marsuri, in frunte cu "Treceti batalioane romane Carpatii".

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 14 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version