Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 4504 rezultate
1.Concluziile controlului demarat de Drulă la Metrorex: creșteri salariale negociate nelegal; spor „de metrou” pentru toți angajații, aplicat abuziv; contracte păguboase încheiate cu firma sindicatului / Un nou Consiliu de Administrație numit la Metrorex Corpul de control de la Transporturi a finalizat ancheta de la Metrorex, iar ministrul Cătălin Drulă a prezentat câteva dintre concluziile raportului. Drulă a mai precizat și că ministerul a numit „un nou consiliu de administrație profesionist la Metrorex. Toți membrii au experiență de top management și sunt complet independenți față de sindicat. Echipa are mandat clar și întreaga mea susținere pentru eficientizarea și restructurarea companiei”. Vezi în articol cine sunt noii administratori de la Metrorex.
2.FOTO Primele porți biometrice pentru verificarea automată a documentelor, inaugurate la Aeroportul Otopeni Primele șase porți biometrice din România - porți automate cu scanere destinate recunoașterii automate a trăsăturilor faciale ale pasagerilor care dețin deja pașapoarte biometrice - au fost inaugurate joi la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni. Prin aceste porți controlul pasagerilor durează practic câteva secunde.
3.VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură” Autorizația de construire pentru primii 7 km din drumurile de legătură ale Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila tocmai ce a fost emisă, anunță ministrul Transporturilor. Fără aceste drumuri de legătură, impunătorul pod cu o lungime de aproape 2 km și cu piloni înalți de 186 de metri ar rămâne un „muzeu”, o lucrare ce nu ar putea fi folosită, după cum avertiza la HotNews.ro în urmă cu o lună chiar ministrul Drulă.
4.​FOTO ​SMURD a primit trei noi elicoptere Airbus H135. Alte trei elicoptere, livrate în următoarele luni SMURD, prin Inspectoratul General al Aviației, a primit joi trei noi elicoptere de salvare H135 de la Airbus, următoarele trei astfel de modele urmând a fi făcute până la mijlocul anului 2021. IGAv a semnat încă din 2019 un acord-cadru de circa 65 de milioane de euro cu Airbus pentru elicoptere ușoare multifuncționale, iar pentru primele elicoptere au fost parafate două contracte subsecvente în valoare de circa 26 de milioane de euro.
5.​FOTO Militarii români, trageri reale în Polonia: „Geparzii Transilvani” au participat la operațiunea Sobiesky „Geparzii Transilvani”, detașamentul de peste 100 de militari români dotați cu sistemul antiaerian autopropulsat blindat Gepard, au participat la un exercițiu cu trageri reale de luptă în apropierea bazei militare din Bemowo Piskie, baza unde sunt detașați într-o misiune de șase luni și unde se antrenează alături de militari din SUA, Marea Britanie, Croația și Polonia.
6.VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum șantierul giratoriului suspendat de la Domnești, de pe Centura Capitalei Lucrările la pasajul de tip giratoriu-suspendat de la Domnești, peste șoseaua de Centură a Capitalei, avansează într-un ritm susținut de când au fost reluate începând cu vara lui 2020. Construcția proiectului a fost preluată de unul dintre subcontractori, cum constructorul principal a intrat în insolvență și a fost incapabil să continue lucrările pe acest proiect măcinat constant de probleme, contractat încă din 2017.
7.VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune Lucrările la Secțiunea 1, Sibiu - Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, sunt în plină desfășurare, iar constructorul este mobilizat pe aproape întreg tronsonul. Stadiul lucrărilor ar putea ajunge la 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură. Unii membri ai asociației chiar pariază că finalizarea secțiunii ar putea avea loc chiar până la finalul anului 2022.
8.VIDEO „Ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata la finalul anului. Cum arată acum Lucrările pentru tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) avansează, iar constructorul ar urma să finalizeze proiectul la finalul acestui an, după cum a tot anunțat Transporturile. Deși vorbim de doar un „ciot” cu o lungime de puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi - acesta este unul care vine în continuare a 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic de la Ungheni și până la Chețani și ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.
9.Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: UMB, desemnat din nou câștigător la licitația pentru Lotul 4 „Tocmai a fost anunțat câștigătorul pentru construcția lotului 4 (între Colonești și Pitești), cu o lungime de 31,8 km. Este vorba de aceeași firmă românească care construiește loturile 2 și 3.”, a anunțat miercuri seara ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Constructorul este asocierea de firme UMB - Tehnostrade și mai fusese declarat câștigător în 2020, dar o instanță de judecată a întors decizia și a obligat CNAIR să reevalueze ofertele depuse.
10.FOTO Israelienii de la Elbit construiesc în România turele pentru export și pentru vehiculele blindate ale Armatei Române O gamă variată de turele și mortiere sunt în întregime gândite și produse în Romania și sunt și exportate pentru diverse armate ale lumii, anunță firma israeliană Elbit Systems. Pentru Armata Română compania produce turelele pentru transportorul blindat Piranha 5, dar și turela pentru vehiculul blindat 4x4 pentru Forțele de Operații Speciale.
11.Aglomerație de elicoptere Black Hawk la baza de la Mihail Kogălniceanu. Armata SUA avertizează: „E posibil ca localnicii din zonă să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor” Aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România, în perioada 24 februarie - 5 martie. „În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor”, anunță armata americană.
12.VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română România vrea să dea circa 300 de milioane de euro pe mai multe sisteme de drone tactice pentru Armată, iar competiția pentru acest contract începe să prindă contur. Thales propune României drona tactică Watchkeeper X, dezvoltată din drona Hermes 450 al israelienilor de la Elbit conform specificațiilor armatei britanice. Reprezentanții Thales au explicat într-un interviu pentru HotNews.ro ce specificații-cheie are Watchkeeper X față de competitori și cum ar putea arăta cooperarea industrială astfel încât drona să fie produsă în țară.
13.FOTO Primele elemente ale sistemului de rachete HIMARS achiziționat de România au ajuns în țară. Unde vor fi transportate Principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare - HIMARS care va intra în dotarea Armatei României au sosit sâmbătă, 20 februarie, în Portul Constanța, anunță MApN. România devine, astfel, primul aliat NATO care primește sistemul da rachete HIMARS.
14.VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Cum arată acum tronsonul unde lucrează românii de la UMB și care ar putea fi gata în acest an Lucrările la Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești avansează în ritm susținut, în special pe Tronsonul 2 de circa 40 de km pe care lucrează asocierea românească de companii condusă de UMB. Tocmai pentru că lucrările sunt avansate, autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul pe acest tronson care ocolește atât Slatina, cât și Balșul, bazându-se pe promisiunea constructorului UMB care are deja un „istoric” de a finaliza proiecte înainte de termen.
15.Autostrada Transilvania: Bătălie mare pentru un tronson de 800 de mil. euro ce conține și tunelul Meseș de 3 km: 12 oferte depuse de firme și asocieri din China, Turcia și Europa Nu mai puțin de 11 oferte de la firme și asocieri de constructori din Europa, China și Turcia au fost depuse la licitația pentru circa 41 de km din autostrada Transilvania, între Poarta Sălajului și Nușfalău, anunță CNAIR. Valoarea licitației este de circa 800 de milioane de euro, însă discutăm de un tronson de autostradă destul de dificil, cu 65 de lucrări de artă - poduri, pasaje și viaducte - în lungime de 13 km, precum și tunelul de aproape 3 kilometri lungime pe sub dealul Meseș.
16.VIDEO Pasaj rutier de 20 de milioane de euro la Drajna peste DN31A și calea ferată București-Constanța Un pasaj rutier și o secțiune de drum nou vor fi construite pe DN21 la Drajna, peste DN31A Lehliu-Fetești și calea ferată București-Constanța. Compania de Drumuri a semnat contractul de proiectare și execuție de circa 98 de milioane de lei cu firma gălățeană Arcada Company. „Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată și timpii mari de așteptare pe relația Slobozia - autostrada A2 - Călărași”, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
17.Avertismentul dat de un general american, fost comandant al NATO în Europa: „În Marea Neagră trebuie să trecem de la poliție aeriană la apărare aeriană, piloții să poată răspunde amenințărilor” / Ce rol au dronele Reaper aduse de SUA la Câmpia Turzii Marea Neagră este o zonă cu probleme de securitate, dar rămâne „o zonă vitală pentru Europa și NATO”, consideră generalul (r) american Phillip Breedlove, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa. Rusia controlează zona printr-o bulă de interdicție generată de navele și echipamentele sale militare, în special din Crimeea, iar NATO trebuie să-și schimbe abordarea pentru a oferi un răspuns adecvat. O schimbare în acest sens ar fi trecerea de la misiunile de poliție aeriană la cele de apărare antiaeriană pentru că, în prezent, un avion de luptă „într-o misiune de poliție aeriană nu are reguli de angajare și pentru apărarea aeriană”, spune Breedlove.
18.Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Concurență mare pentru un tronson montan de 1 miliard de euro: 11 oferte depuse de firme și asocieri din China, Turcia și Europa. Cine sunt constructorii Nu mai puțin de 11 oferte de la firme și asocieri de constructori din Europa, China și Turcia au fost depuse la licitația de circa 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița - Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu - Pitești, de 31,33 km lungime. Tronsonul presupune execuția a 7 tuneluri cu o lungime de circa 4,9 km în total, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți. Cinci asocieri din Turcia, o asociere Chinezo-Turcă, o asociere Chinezo-Română, dar și mai multe firme din Italia, Spania sau Grecia se numără printre ofertanți.
19.REVIEW Samsung Galaxy S21 Ultra - Ultra camere, ultra zoom, ultra preț Din punct de vedere al specificațiilor, Samsung a pus în noul Galaxy S21 Ultra cele mai bune și la zi componente, cele mai multe și mai capabile camere foto și a creat un pachet care să conțină aproape tot ce se poate în materie de hardware. În cutia telefonului, însă, Samsung nu a mai „pus” atât de multe lucruri: pentru circa 6.000 de lei, utilizatorul nu mai primește nici încărcătorul, nici vreo pereche de căști, nici măcar o simplă husă. Am testat în detaliu noul Galaxy S21 Ultra și am încercat să descoperim, așadar, cât de capabil e noul vârf de gamă de la Samsung, care sunt plusurile și minusurile la care se pot aștepta utilizatorii.
20.Autostrada de Centură A0 Sud: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe încă 17 km Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0, în lungime de 16,93 km, a fost emis luni de către autoritățile de la drumuri. Lucrările sunt executate de către Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. în baza unui contract de peste 830 de milioane de lei semnat încă din 2019. Aceeași firmă din Turcia lucrează și pe lotul 2, adiacent, lung de aproape 16 km. Cele două loturi care ar trebui să fie gata în 2023 ajung de la intersecția cu autostrada A2 până în zona Dn6/Clinceni.
21.A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii A3 de pe Valea Prahovei, de la Ploiești și până la Brașov Circa 10 milioane de euro va plăti Compania de Autostrăzi proiectantului Consitrans pentru a revizui Studiul de Fezabilitate și pentru a realiza Proiectul tehnic pentru autostrada A3 de la Brașov la Comarnic și Râșnov (Brașov), potrivit contractului semnat vineri. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța că în cadrul contractului de proiectare vor fi realizate studii geotehnice și vor fi proiectate tuneluri la Sinaia și Bușteni, „soluții tehnice moderne, demne de anul 2021”.
22.Podul de la Cernavodă intră în reparații. Drulă: „În sezonul estival nu vor fi impuse restricții de circulație” Compania de Autostrăzi a semnat vineri contractul pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă de pe Autostrada A2. Contractul de circa 67 de milioane de lei a fost semnat cu firma Maristar Com și are ca termen de execuție 24 de luni. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că a cerut antreprenorului ca în perioada sezonului estival „să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”.
23.Bugetul Transporturilor pe 2021: 10% în plus față de cât s-a cheltuit în 2020 / Alocare dublă pe proiectele europene față de execuția din 2019 / Scade subvenția la metrou / Cum se explică creșterea cheltuielilor pentru salarii Alocarea bugetară pentru Ministerul Transporturilor pentru 2021 este cu aproape 10% mai mare față de execuția bugetară pe 2020 și o alocare de circa 8 miliarde de lei, o creștere de peste 31% pe alocările pe proiectele din fonduri europene, o sumă dublă chiar față de cât s-a reușit să se cheltuiască în 2019. Tot la capitolul creșteri, pe feroviar sunt alocate mai multe fonduri, iar ministrul Drulă spune că pe partea de întreținere sumele sunt cu 14% mai mari. Creșteri sunt și la capitolul cheltuieli salariale, circa 30%, dar ministrul Drulă a explicat pentru HotNews.ro că situația este una temporară, până când va fi aprobat noul program operațional Asistență Tehnică ce va prelua cheltuielile cu salariile din direcția specializată.
24.Salariile din Metrorex: Peste 80% din cei aproape 6.000 de angajați iau în mână peste 5.000 de lei / Un sfert dintre angajați au net pe lună peste 1.500 de euro. Toți angajații primesc „spor de tunel” Directorii mari din Metrorex și unii șefi de serviciu câștigă în fiecare lună între 10.000 și 12.000 de lei net, iar cel mai mare salariu în mână din companie este de aproape 15.000 de lei, potrivit unui document cu toate cele aproape 6.000 de salarii din Metrorex obținut de HotNews.ro. Cele mai mici salarii în mână din Metrorex sunt în jur de 3-4.000 de lei. Ministrul Transporturilor anunța recent că sindicaliștii și-au negociat creșteri salariale în 2020, în condițiile în care compania nu-și acoperă bugetul decât 30% din venituri proprii.
25.Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov: A fost finalizată licitația pentru proiectare / Drulă: „Vrem soluții tehnice moderne, demne de anul 2021” Licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov s-a finalizat miercuri, anunță ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, în cadrul contractului de proiectare vor fi realizate studii geotehnice și vor fi proiectate tuneluri la Sinaia și Bușteni, „soluții tehnice moderne, demne de anul 2021”.
26.HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Unirii” A8: Cum arată traseul stabilit de la Târgu Mureș la Târgu Neamț și pe unde trec tronsoanele care ar putea fi scoase la licitație în 2021 Studiul de Fezabilitate pe Autostrada „Unirii” A8, pe sectorul Tg. Mureș - Tg. Neamț ar trebui să fie gata în acest an, iar ministrul Drulă a declarat recent că își dorește scoaterea la licitație în 2021 a capetelor autostrăzii și includerea lor la finanțare prin planul european de reziliență (PNRR). Revizuirea SF-ului pe Tg. Mureș - Tg. Neamț a presupus și aprobarea unui nou traseu, cu unele modificări față de cel conturat acum mai bine de 12 ani. HotNews.ro a obținut de la CNAIR noul traseu al A8 pe zona montană și l-a transpus în detaliu într-o hartă interactivă, inclusiv pozițiile viitoarelor noduri rutiere.
27.VIDEO Comienza la construcción de un tramo de la autopista Transilvania cerrada a Cluj-Napoca La asociación de empresas rumanas Spedition UMB-Tehnostrade comenzó la construcción de un tramo de 30 kilómetros de la autopista Transilvania desde Nadaselu hasta Zimbor. Docenas de máquinas iniciaron el proceso de cubrir y excavar las colinas situadas al noroeste de Cluj-Napoca, como se puede ver en una grabación de vídeo hecha con drones.
28.Câți bani a făcut firma deținută de sindicatul de la Metrorex condus de Ion Rădoi din închirierea spațiilor de la metrou. Drulă: „Fostul deputat PSD își simte amenințate interesele subterane” „Unii dintre bogații tranziției au acaparat și subjugat pentru ei și interesele lor companiile statului, cum este cazul și liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”, a declarat luni seara ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, făcând referire la disputa pe care o are cu Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), condus de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi. Drulă detaliază că firma Sindomet Servcom SRL, deținută de USLM, a avut două contracte cu Metrorex prin care încasa majoritatea banilor din închirierea spațiilor comerciale și de publicitate de la metrou. „Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei”, spune Drulă.
29.VIDEO Autostrada Transilvania - Românii de la UMB au început în forță construcția pe dealurile de lângă Cluj Napoca: „Incredibil. Acum o săptămână nu era nimeni aici” Asocierea de firme românești Spedition UMB - Tehnostrade a început în forță construcția tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădășelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractați de la Nădășelu la Poarta Sălajului. Zeci de utilaje au intrat în teren și au început decopertarea și excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca, după cum se poate observa dintr-o înregistrare video realizată cu drona.
30.Drulă, despre interzicerea companiilor din China să participe la licitațiile de autostrăzi și căi ferate: „E momentul să facem o alegere strategică” „În foarte multe state membre ale Uniunii Europene piața de achiziții publice este deschisă doar pentru firmele din Europa”, a spus marți ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, făcând referire la memorandumul discutat în Guvern care limitează participarea la licitații a unor firme care sunt din afara UE sau cu care România nu are acorduri comerciale. „E momentul să facem o alegere strategică. Alegerea strategică a României în ultimul an a fost destul de clară, dacă ne uităm la [construirea reactoarelor de la] Cernavodă, dacă ne uităm la discuțiile despre 5G”, a spus Drulă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 151 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by