Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 323 rezultate
1.O singura oferta depusa pentru expertiza lucrarilor la autostrada demolata dintre Sibiu si Orastie: O asociere italo-romana vrea sa verifice lucrarile facute de italienii de la Impregilo O asociere italo-romana a depus singura oferta pentru lucrarile de expertizare tehnica a lucrarilor executate la lotul 3 din autostrada Sibiu - Orastie, celebra autostrada ce a fost inchisa si demolata partial la nici un an de la inaugurare. Valoarea estimata a contractului este de circa 400 de mii de euro si vizeaza intreg proiectul tehnic de executie si isi propune sa identifice toate neconformitatile existente si lucrarile ramase de executat. In tot acest timp, Compania de Drumuri si Autostrazi a demarat deja lucrarile in regie proprie pentru reconstructia a celor 200 de metri unde corpul autostrazii a fost excavat in intregime. Reamintim, tronsonul in cauza a fost realizat de firma italiana Impregilo, contract reziliat la inceputul anului.
2.De luni incepe montarea parapetelor pe DN1 intre Baneasa si Otopeni. Care este programul lucrarilor in zona Luni incepe executia lucrarilor de montare a separatoarelor de sens pe DN 1. Primele lucrari de montare a parapetelor vor incepe de la baza rampei podului de pe DN 1, in zona IKEA. In prima faza s-a stabilit montarea parapetelor de beton pe lucrarile de arta (pasaje), pe o lungime de aproximativ 800 m, iar lucrarile vor fi executate dupa un program in fiecare zi a saptamanii.
3.Metrorex anunta ca pana la finalul anului vor fi instalate 139 de automate de vandut cartele si ca a semnat un contract cu BCR pentru plata contactless la intrare In prezent, din cele 37 automate de vandut cartele, 28 sunt functionale, iar 9 au intrat intr-un program de reparatii care se va finaliza la sfarsitul lunii iunie din acest an, anunta Metrorex vineri, dupa ce ministrul Justitiei Raluca Pruna s-a plans pe reteaua Facebook ca nu a putut merge cu emtroul pentru ca dupa ora 22 nu mai erau deschise caseriile, iar la Piata Victoriei n-a gasit un automat. Metrorex mai anunta ca in cadrul unui contract de modernizare a 41 de statii, vor fi instalate pana la final de 2016 inca 139 de automate de vandut cartele si ca a semnat vineri un contract cu BCR pentru platile cu card in casierii, automate si direct prin modul contactless la turnicheti.
4.Parapetele de separare a sensurilor pe DN1 in zona Baneasa - Otopeni, montate incepand de luni Lucrarile de montare a separatoarelor de sens pe DN 1 vor incepe de luni, 30 mai, anunta Compania de Drumuri. Lucrarile se vor executa pe etape (tronsoane de maxim 400 m), punctele de lucru vor fi fixe pe durata unei zile de lucru si isi vor schimba pozitia, in lungul drumului, de la o zi la alta. Parapetele metalice si de beton de tip New Jersey vor fi montate pe sectorul de drum cuprins de la pasjaul subteran Baneasa si pana la capatul rampei pasajului peste Centura Bucuresti, inatrea in Otopeni.
5.HARTA INTERACTIVA Cum sta Romania la calitatea zonelor de imbaiere in sezonul estival? Doar un punct cu probleme, dar departe de media europeana cand vine vorba de o apa excelenta In sezonul estival 2015, doar 32% din locurile de imbaiere de pe zona litorala din Romania prezentau o calitate excelenta a apei, fata de media europeana de 84%, conform unui raport al Agentiei Europene a Mediului ce masoara nivelul de bacterii fecale din apa. Chiar si asa, per total, din cele 50 de puncte monitorizate, doar unul a prezentat o apa de slaba calitate, spre comparatie cu Bulgaria unde au fost raportate trei astfel de zone, dar care per total are mai multe puncte cu o calitate excelenta, 67 din 94. La nivel European, statele europene de la Mediterana au cele mai multe locuri cu o calitate slaba: Italia si Spania cu cate 95 de locuri, in timp ce Franta a raportat nu mai putin de 58.
6.Inca 16,8 km din autostrada Transilvania, intre Nadaselu si Mihaiesti, au fost contractati: 100 de mil. euro si termen de 18 luni Contractul pentru proiectarea si executia tronsonului Nadaselu - Mihaiesti (16,8 km), parte a autostrazii A3 Transilvania, a fost contractat joi de catre Compania de Autostrazi. Contractul a fost semnat cu o asociere de firme italiene condusa de Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro SpA, are o valoare total�� de 446.127.400,01 lei f��r�� TVA (integral de la bugetul de stat) si un termen de realizare de 18 luni, primele sase fiind pentru proiectare.
7.VIDEO / FOTO Cursa pentru transportorul 8x8 al fortelor militare romane. Finlandezii de la Patria au prezentant blindatul AMV pe care vor sa-l produca intr-o fabrica din Romania Grupul finlandez "Patria", una dintre companiile intrate in cursa pentru dotarea armatei romane cu transportoare blindate 8X8, a prezentat vehicului sau blindat - Patria AMV - pe care l-ar dori produs intr-o fabrica din Romania. Decizia statului roman in cazul transportoarelor blindate e una ce va trebui luata cat de curand, iar atentia este pusa pe integrarea productiei in tara noastra, cel mai probabil la uzina din Moreni. Daca oferta grupului finlandez ar fi aleasa de statul roman, vehiculul Patria AMV ar putea fi produs in tara noastra nu doar pentru fortele nationale, ci si pentru export, iar uzina modernizata s-ar ocupa si de intretinerea noii flote de transportoare pentru urmatoarele decenii.
8.������VIDEO / FOTO Jeep-ul militar 4X4, "made-in-Romania": Cum poate ajunge Fiat-Chrysler sa produca autovehicule Jeep J8 in Uzina Mecanica Bucuresti Fiat-Chrysler este interesata de o colaborare cu autoritatile romane pentru integrarea productiei de autovehicule militare de tip Jeep J8 4X4 in actuala Uzina Mecanica de la Bucuresti, fabrica ce a construit peste 1.100 de tancuri de-a lungul timpului, dar din care ultima unitate construita a iesit de pe linie tocmai in 2009. Colaborarea vine la propunerea companiei nationale ROMARM, iar pentru a se concretiza institutiile de forta ale Ministerului Apararii ar trebui sa fie si ele de acord daca vor astfel de modele si, mai ales, cate astfel de masini pentru ca o cerere concreta sa poate fi conturata. Initial, Fiat-Chrysler ar putea doar asambla la Bucuresti modelele JEEP J8, insa daca cererea depaseste 400 de masini atunci productia diferitelor componente ar putea fi integrata in fabrica din Capitala.
9.���VIDEO ���Romania, in discutiile pentru un nou sistem antiracheta. O noua capacitate anti-aeriana dezvoltata de SUA, Germania si Italia intra pe harta Europei Romania a purtat un dialog cu dezvoltatorii unui nou sistem de aparare anti-aerian si anti-rachete cu raza scurta si medie de actiune realizat de SUA in colaborare cu Germania si Italia si care a fost gandit sa inlocuiasca sistemul de rachete Patriot. Denumit MEADS, sistemul este unul modular, ofera o protectie pe 360 de grade si poate contracara mai multe tinte simultan, iar autoritatile de la Berlin l-au ales deja sa intre in dotarea fortelor germane. In acelasi timp, Polonia si Turcia s-au aratat interesate de achizitionarea sistemului, iar alte state din centrul si estul europei, printre care si Romania, au pornit discutii si ar putea integra anumite elemente din sistem care sa colaboreze intre ele. Spre deosebire de actualul sistem antiracheta de la Deveselu - Aegis Ashore, gandit pentru rachete balistice si contracararea lor inafara atmosferei - sistemul MEADS ofera protectie fata de rachetele balistice si de croaziera, aeronavele si dronele din interiorul atmosferei ce pot fi o amenintare.
10.Fiat-Chrysler vrea un parteneriat cu industria romaneasca de aparare si Uzina Mecanica Bucuresti pentru vehiculul militar 4x4 Jeep J8 Fiat Chrysler Automobiles vrea o colaborare cu industria romaneasca de aparare in ceea ce priveste vehiculul militar 4x4 Jeep J8, anunta compania nationala ROMARM. Fabrica avuta in vedere este Uzina Mecanica Bucuresti, iar autoritatile anunta ca gama de produse par putea fi extinsa si pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare si securitate nationala.
11.������VIDEO F-16 si Romania. Cat de "actuale" sunt avioanele ce vor ajunge in dotarea Fortelor Aeriene Romane si ce perspective sunt pentru achizitia de noi modele F-16 In septembrie in Romania vor ajunge primele sase avioane de vanatoare F-16 cumparate de statul roman de la Portugalia. In total sunt 12 avioane F-16, modernizate intre tim, aduse la zi cu specificatiile si  preg��tite s�� interac��ioneze cu modelele F-16 folosite de celelalte state NATO precum SUA si fortele sale aeriene. Lockheed Martin spune ca F-16, desi e un avion lansat in urma cu aproape 40 de ani, ramane relevant, iar noua sa versiune la care se lucreaza in prezent - F16V - e una dintre cele mai avansate de pana acum si prin care SUA vor folosi in continuare modelul pentru urmatoarele decenii. Modelul F-16V poate fi o varianta si pentru Romania care a anuntat ca doreste sa cumpere o noua transa de avioane de vanatoare, o etapa "fireasca" pentru intrarea pe viitor in programul F-35, spun reprezentantii Lockheed Martin.
12.Licitatia pentru pasajul de pe Centura la Domnesti, blocata din nou. O firma romaneasca si o asociere de companii italienesti au contestat pe ultima suta de metri atribuirea contractului Atribuirea contractului pentru Proiectarea si executia Pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti -  Domnesti a fost blocata dupa ce doua contestatii au fost inregistrate chiar in ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. SC Drumuri si Poduri Gheorgheni SRL (locul 3 la licitatie) si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. (locul 6 la licitatie) sunt entitatile ce au depus cele doua contestatii. Urmeaza acum inca un termen de 20 de zile pentru solutionarea contestatiilor.
13.������VIDEO / FOTO Scutul american antiracheta din Romania a devenit operational. Vezi imagini de afara si din interiorul bazei de la Deveselu La Deveselu a fost operationalizata, joi, baza militara ce asigura una din componentele scutului antiracheta gandit de Statele Unite si ce va intra in administrarea NATO. Romania a trecut, oficial, sub o umbrela de protectie impotriva oricarei amenintari cu rachete balistice cu raza scurta sau medie. Baza ce a costat SUA circa 800 de milioane de dolari adaposteste un complex radar, trei baterii unde sunt rachetele-interceptoare fara incarcatura exploziva si mai multe perimetre de securitate. Vezi imagini cu baza de la Deveselu, atat din exterior, cat si din interiorul noii facilitati care transforma Romania intr-o veriga esentiala in strategia de aparare NATO.
14.Oficiali americani: "Statele Unite nu au avut un partener mai bun decat Romania" / "Rachetele intercontinentale ale Rusiei nu pot fi tehnic contracarate de scutul antiracheta de la Deveselu. Conform tratatelor, Rusia nu ar trebui sa detina rachete balistice intermediare" "Statele Unite nu au avut un partener mai bun decat Romania", a declarat miercuri Frank Rose, asistent al secretarului de stat al SUA pentru Controlul, Verificarea si Conformitatea Armamentelor, inainte de operationalizarea efectiva a bazei de la Deveselu si a componentei din Romania a scutului antiracheta al NATO. Oficialii americani au tinut sa sublinieze de mai multe oric ca sistemul nu este indreptate impotriva Rusiei si, tehnic, nici nu ar putea face fata capacitatilor strategice si intercontinentale ale Rusiei. Frank Rose a precizat totusi Rusia nu ar trebui sa detina rachete baslitice cu raza intermediara, intre 500 si 5.500 de km, conform tratatelor in vigoare.
15.Compania de Autostrazi: Nu au fost decontate tratamente de albire a dintilor sau masaje pentru constructorul Salini - Impregilo al autostrazii Lugoj - Deva. Compania italiana a transmis initial toate documentele de plata din contabilitatea proprie, dar apoi a revenit Compania de Drumuri si Autostrazi nu a decontat tratamente de albire dinti, masaje sau rate la masini de lux in contul avansului platit constructorului Salini - Impregilo in cazul autostrazii Lugoj - Deva, Lot 2, potrivit unui comunicat al institutiei ca raspuns la informatiile aparute in presa. Potrivit CNADNR, institutia statului a semnalat companiei ca a transmis spre justificarea cheltuielilor documente si facturi ce nu pot fi acceptate, iar  asocierea italiana ar fi retrimis documentele corecte ulterior.
16.Ultimul tun al lui Gabi Oprea la Interne: O flota de coloane oficiale. Zeci de bolizi Audi cumparati prin "Doi si-un sfert" zac intr-un garaj prin care MAI blocheaza Ministerul Culturii sa construiasca o noua sala de concerte in Capitala ���In 2015, cu Gabriel Oprea stapan absolut, Ministerul Internelor trecea in administrarea Politiei Romane, condusa la acel moment chiar de catre actualul ministru Petre Toba, garajele Leonida de langa Guvern, in scopul de a dezvolta serviciul Politiei care se ocupa de escorta coloanelor oficiale. In acelasi timp, serviciul de informatii al MAI, celebra "Doi si-un sfert", lansa o achizitie majora de autovehicule care, intr-un mod mascat, a dus la cumpararea unei flote de 38 de bolizi Audi cu insemnele politiei, masini ce au ajuns chiar in posesia servicului de insotire a coloanelor oficiale. Acum, cu Oprea pe bara si anchetat penal in "afacerea" coloanelor oficiale, zecile de noi masini Audi zac in garaj, ies doar la escortat putinele coloane ce se mai formeaza sau doar la diverse evenimente de protocol. Garajele Leonida si "autospecialele" Politiei garate acolo au fost folosite, recent, de catre ministrul Petre Toba pentru a bloca eforturile Ministerului Culturii de a demara constructia unei Sali de Concerte pentru CapitalaIn contrast cu achizitiile de lux pentru escortele coloanelor oficiale, Politia Rutiera a Captialei sufera cumplit la capitolul dotare: din 36 de autovehicule cu radar, doar 10 sunt functionale!
17.Constructorul pentru pasajul de la Domnesti, peste Centura Capitalei, desemnat de catre Compania de Drumuri Asocierea Asocierea SC Straco Grup SRL -  SC Comnord SA -  SC Specialist Consulting SRL, cu o oferta de 91.552.381, 90 lei, a fost desmenata de catre Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) drept constructor pentru pasajul giratoriu suprateran de la DOmensti, peste Centura Capitalei. Decizia vine dupa ce procedura de licitatie a tot fost contestata, iar CNADNR anunta ca pana la semnarea contractului mai trebuie sa treaca un termen legald e 10 zile in care se mai pot inregistra alte contestatii.
18.Consilierul premierului Ciolos pe probleme de infrastructura, reclamat la DNA de catre unii angajati ai CNADNR pentru prea multa transparenta. A comunicat pe Facebook care e stadiul proiectelor de pe Centura Bucuresti, inclusiv Pasajul de la Domnesti Catalin Drula, consilier al premierului Ciolos pe domeniul infrastructurii, sustine ca a fost reclamat la DNA de catre un grup de angajati ai Companiei de Autostrazi si Drumuri (CNADNR) dupa ce acesta a postat pe contul sau de Facebook informatii despre stadiul proiectelor de pe Centura Bucure��ti, inclusiv stadiul licitatiei pentru Pasajul de la Domne��ti, o procedura tergiversata de cel putin 3 ani si care vizeaza unul din proiectele vitale din zona Capitalei. "Chipurile am dezvaluit informatii confidentiale despre procedura in curs, mai precis am informat publicul ca a fost semnat raportul procedurii" sustine Drula care mai spune ca, in urma plangerii la DNA, "lumea din CNADNR s-a speriat si nu (prea) mai vrea sa semneze comunicarea" castigatorului licitatiei.
19.���Ordinul de incepere a lucrarilor pe 40 de kilometri din autostrada A3 Campia Turzii - Targu Mures, emis de catre Compania de Autostrazi Ordinul de incepere a lucrarilor pe cele trei loturi de proiectare si executie aferente Autostrazii Ogra - Campia Turzii, parte autostrada Campia Turzii - Targu Mures a fost emis miercuri de catre Compania de Autostrazi. Autoritatile amintesc ca emiterea ordinului de incepere a lucrarilor pe cei circa 40 de kilometri a fost posibila doar cu ajutorul Ordonantei de Urgenta adoptata in luna martie de catre Guvern si care a dus accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura, in special pe partea de obtinere a avizelor.
20.���REVIEW Xiaomi Mi5 - un vârf de gam�� la un pret decent sau o chinez��rie înc�� ne��lefuit��? Pe o piata unde telefoanele varf de gama de la Samsung, HTC sau LG sar de 3.000 de lei, Xiaomi - unul dintre producatorii chinezi care a crescut foarte mult in ultimii ani - vine cu un telefon ce rivalizeaza modelele de top, dar costa cu o treime mai putin. Xiaomi Mi5 propune un design premium din metal si sticla curbata si cu specificatii care, cel putin pe hartie, ar trebui sa il puna sus in topul smartphone-urilor premium. Totusi, de la ce e pe hartie si la cum se comporta un telefon in viata reala e drum lung, iar HotNews.ro a testat in detaliu noul model Mi5 de la Xiaomi si a cautat sa vada daca, intr-adevar, se ridica la nivelul marilor jucatori din piata.
21.������FOTO Telefonul HTC 10 a fost lansat oficial in Romania. Primele impresii HTC a lansat miercuri in Romania noul sau telefon varf de gama, modelul "HTC 10". Cu o constructie premium, din metal - in traditia modeluelor HTC din ultimii ani, o camera foto mult imbunatatita, un ecran Quad HD, un nou sistem de difuzoare si imbunatatiri pe partea audio, HTC 10 intra pe piata in competitie directa cu Samsung Galaxy S7 si Lg G5. Vezi in articol care sunt specificatiile modelului, pretul la care se va vinde in Romania, precum si primele impresii de la lansare.
22.Belgianul Christian Heinzmann, fostul director general la Tarom, a dat in judecata compania dupa ce a fost revocat din functie inaintea finalizarii mandatului Christian Heinzmann - care a ocupat pozitia de CEO privat la Tarom din 2012 si care a fost revocat din functie, in martie anul acesta, in urma unei decizii a board-ului - a dat in judecata compania. Si Tiberiu Siclea, care a fost revocat din functia de membru in CA in acelasi timp cu Heinzmann, a dat in judecata compania, potrivit datelor de pe site-ul portal.just, relateaza Mediafax. In acelasi timp, la Tarom, a avut loc marti o sedinta a consiliului de administratie, in care s-au votat criteriile alegerii noului CEO, care nu au fost facute publice pana acum.
23.���HARTA INTERACTIVA "Follow the money": Pe cat au pus sechestru si ce masuri de recuperare a prejudiciului au luat parchetele si instantele de judecata din tara Lupta impotriva coruptiei a luat mult avant in instante si parchete in ultimii ani, insa recuperarea prejudiciilor si confiscarea bunurilor dobandite prin infractiuni reprezinta un teritoriu unde inca e nevoie de eforturi si imbunatatiri. Un raport publicat marti de catre Freedom House Romania, impreuna cu o harta interactiva pe subiect, arata cat se sechestreaza si cat se confisca in instantele si parchetele din tara si de ce este dificil de pus in aplicare confiscarile din hotararile judecatoresti.
24.Laura Codruta Kovesi, atac la SIE: Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Cred ca este de siguranta nationala cind cineva transfera milioane de euro in alta tara sau deschide conturi offshore Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a criticat marti Serviciul de Informatii Externe pentru lipsa de colaborare: "Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Mi-e greu sa cred ca ofiterii SIE nu au informatii. In 2015, din 5988 de dosare, 90 au avut la baza sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI (MAI) si 4 de la Directia de Informatii a Armatei, insa de la SIE nu am avut nici o informare".
25.VIDEO Filmare din drona cu "ciotul" de autostrada aflat in constructie la vest de Cluj-Napoca O noua filmare realizata cu drona deasupra celor 8,7 km din autostrada A3 aflata in constructie langa Cluj-Napoca, intre Gilau si Nadaselu, a fost publicata de membrii Asociatiei pro Infrastructura (API). Imaginile surprind stadiul lucrarilor spectaculoase realizate in dealurile din zona, precum si primele miscari in teren in zona padurii pentru care abia recent a fost data autorizatia ca firma de constructie sa intervina. Lotul este programat spre finalizare pana la finalul anului 2016.
26.FOTO Avioane americane F 22 Raptor alaturi de MiG-21 LanceR pe aeroportul "Mihail Kogalniceanu" Doua avioane F 22 Raptor au aterizat luni pe Aeroportul 'Mihail Kogalniceanu' din Constanta, in cadrul exercitiului Atlantic Resolve. Avioanele F 22 Raptor se afla pentru prima data in Romania. Sunt avioane de vanatoare de generatia a 5-a cu un singur loc, invizibile pe radar si capabile de misiuni aer-aer dar si aer-sol.
27.Contract cadru de 52 milioane de lei, semnat de Compania de Drumuri pentru parapete de beton care sa separe sensurile pe soselele cu patru benzi Un acord cadru cu durata de doi ani a fost semnat pe 22 aprilie de catre Compania de Drumuri si Autostrazi pentru parapete rigide prefabricate din beton ce vor fi montate pe sectoarele de drum cu patru benzi. Contractul in valoare de 52 de milioane de lei a fost semnat cu Asocierea Kamarom prefabricate din Beton SRL - Dunapref SA. Parapetele din beton vor fi folosite  pentru separarea sensurilor de circulatie pe sectoarele cu 4 benzi si pentru eliminarea punctelor periculoase de pe reteaua de drumuri nationale.
28.���FOTO Bucurestiul, un oras al nimanui. In centrul Capitalei, tomberoanele de gunoi zac sfidator pe marile bulevarde, in pietele pietonale si pe strazile din centrul istoric Tomberoanele si pubelele ecologice - transformate si ele in depozite de gunoaie menajere - zac sfidator, la vedere, pe marile bulevarde si pietele din centrul Capitalei si au devenit, practic, parte din mobilierul urban. Mai mult, si in centrul istoric - probabil locul cel mai preferat de turistii straini - tomberoanele murdare si urat mirositoare au devenit o prezenta constanta.
29.Cat dureaza sa faci un sens giratoriu? Compania de Drumuri se chinuie de un an si opt luni sa amenajeze intersectia criminala de pe Centura Capitalei, la Tunari, si are toate sansele sa n-o finalizeze nici anul acesta Intersectia de pe Centura Capitalei, de pe asa zis-ul sector "modernizat", din dreptul localitatii Tunari, este una dintre cele mai periculoase din tara pentru ca soferii sunt nevoiti sa taie fluxurile de trafic pentru a intra sau iesi din Centura. Din august 2014 Compania de Drumuri si Autostrazi a pornit un proiect sa amenajeze un sens giratoriu, la fel ca si la intersectia de la Stefanesti, dar nici pana in ziua de azi, la un an si opt luni distanta, nu a reusit sa faca ceva concret. Seful de la Drumuri promite ca pana la finalul anului giratoriul va fi gata, insa lucrarea se va face printr-o licitatie publica, o procedura ce are toate sansele sa fie tergiversata prin contestatii.
30.Planurile rutiere pentru Oltenia: Autostrada Pitesti - Craiova si centurile Slatina si Bals - Care e stadiul pentru fiecare Autostrada Pitesti - Craiova se afla intr-o procedura de concesiune ce a fost supendata pentru ca nu are o sursa de finantare, in schimb Compania de Autostrazi ar dori sa lanseze realizarea a doua centuri rutiere, in doua puncte cheie pe traseu - la Slatina si la Bals, dupa cum a anuntat directorul CNADNR intr-un interviu acordat HotNews.ro. Centura Slatina e aproape gata proiectata, insa ii lipseste si ei o sursa de finantare, in timp ce pentru Bals se ia in calcul realizarea centurii direct la standard de autostrada.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 11 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri