Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 2913 rezultate
1.A 27-a zi in Piata Victoriei: Circa 5.000 de persoane au creat steagul Uniunii Europene in fata sediului Guvernului Circa 5.000 de persoane au protestat duminica seara in Piata Victoriei din Bucuresti, pentrua 27-a zi consecutiv. Manifestantii au creat la ora 21:00 un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene, cu hartie si materiale albastre si galbene, luminate cu lanternele telefoanelor mobile. S-a scandat "Europa!" si s-a cantat imnul. Spre deosebire de protestele anterioare, pe trotuarul de la Antipa mai multe persoane au arborat bannere cu mesaje diferite de cele vazute in piata pana acum, bannere cu mesaje traditionale, nationaliste. In aceasta zona spiritele au fost incinse, facand nota discordanta cu restul manifestatiei.
2.Exercitiu militar romano-american cu elicoptere UH-60 Black Hawk la baza din Mihail Kogalniceanu La baza aeriana din Mihail Kogalniceanu, militari romani si americani vor participa, marti 28 februarie, la primul antrenament pentru manevre de incarcare si operatiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii in asigurarea flancului estic al NATO, in cadrul operatiunii Atlantic Resolve. Fortele americane vor participa cu elicoptere de tipul UH-60 Black Hawk ce apartin Batalionului 3, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de lupta a Fortelor Terestre ale SUA.
3.Asociatia Pro Infrastructura: Rezultate dezastruase ale Companiei de Autostrazi - Licitatii anulate sau intarziate. Contractarea studiilor pentru autostrazile importante, amanate si ele Compania de Autostrazi bifeaza rezultate dezastruoase pe partea de licitatii si achizitii publice, avertizeaza Asociatia Pro Infrastructura (API). "Putinele licitatii de executie lucrari sunt fie anulate fie intarziate cu luni de zile datorita slabei pregatiri a caietelor de sarcini", noteaza API, publicand o sinteza a procedurilor de achizitie publica realizata la nivel central in ultimii ani. Asociatia da exemplul Studiului de Fezabilitate a autostrazii Sibiu - Pitesti, "cel mai faimos caz de caiet de sarcini prost-pregatit [...] actualmente in pericol de reziliere".
4.Achizitia corvetelor pentru Fortele Navale, in aer. Cum s-a blocat intre Guvern si Parlament proiectul navelor de razboi construite la Galati Procesul achizitiei corvetelor multifunctionale ce ar urma sa fie construite la Galati s-a impotmolit. Motivul? Fostul Parlament a ignorat Hotararea de Guvern data de cabinetul Ciolos, care stabilea procedura specifica pentru acest contract, iar noul Guvern nu a mai trimis noului legislativ ales o alta cerere de aprobare a achizitiei. In plus, potrivit unor surse institutionale, lipseste un consens in Guvern daca va fi continuat sau nu in forma adoptata planul de circa 1.6 miliarde de euro pentru constructia si dotarea a patru corvete multifunctionale la santierul firmei olandeze Damen de la Galati.
5.Europarlamentar german indeamna la transparenta privind apararea comuna: UE cheltuieste 200 miliarde euro pentru aparare, dar cu rezultate dezastruoase. Cheltuim de doua ori mai mult decat Rusia si avem mai multi soldati decat SUA Eurodeputatul german, Elmar Brok, indeamna UE sa valorifice in totalitate Tratatul de la Lisabona, al carui potential politic nu a fost exploatat inca in totalitate. Potrivit acestuia, UE ar trebui sa se indrepte catre mai multa transparenta, de exemplu, si catre o politica de aparare comuna. "Trebuie sa lucram impreuna pentru a avea o politica de aparare si securitate comuna si am putea economisi sume incredibile. Statele membre ale Uniunii Europene cheltuiesc 200 miliarde de euro pentru aparare. Cu rezultate dezastruoase. Cheltuim de doua ori mai mult decat Rusia si avem mai multi soldati decat Statele Unite ale Americii, dar suntem extraordinar de slabi pentru ca fiecare doreste altceva", a spus Brok.
6.DNA face contestatie la eliberarea conditionata a lui Maricel Pacuraru, patronul Realitatea TV, la o luna dupa decizia instantei / Actiunea procurorilor, facuta in aceeasi zi in care in spatiul public a aparut informatia ca DNA n-ar fi contestat eliberarea Directia Nationala Anticoruptie sustine ca inaintat, luni 20 februarie, o contestatie fata de decizia din 16 ianuarie a Judecatoriei Braila prin care pe omul de afaceri Maricel Pacuraru, patronul Realitatea TV, a fost eliberat conditionat din inchisoare. DNA sustine ca a depus contestatia pentru ca abia acum a primit sentinta de la instanta si ca, la sedinta de judecata, Ministerul Public a fost reprezentat de un procuror de la parchetul local, si nu de un procuror DNA pentru ca nu ar fi fost anuntata in acest caz. Contestatia DNA vine in aceeasi zi in care jurnalista Sorina Matei a scris pe Facebook cum ca DNA nu a contestat eliberarea conditionata a lui Pacuraru, contrar practicii din alte cazuri celebre.
7.VIDEO ​FOTO A 20-a zi de proteste in Capitala: Circa 3.000 de persoane au manifestat duminica seara, pe ploaie, in fata Guvernului Aproximativ 3.000 de persoane au iesit si duminica seara sa protesteze in fata Guvernului, pe o ploaie densa, in cea de-a 20-a zi consecutiva de proteste antiguvernamentale. Manifestantii veniti in Piata Victoriei cu steaguri tricolore, pancarte si umbrele au protestat timp de aproape patru ore impotriva Guvernului Grindeanu. "Zi de zi aici vom fi", au strigat ei. La ora 21.00, la momentul de varf al manifestatiei, peste 2.500 de persoane se aflau in Piata, intonand imnul si aprinzand lanternele telefoanelor mobile. Ei au scandat apoi zeci de minute in sir "Demisia, demisia!", la fel ca si in serile precedente.
8.FOTO A 18-a zi de proteste in Capitala: Peste 700 de persoane au manifestat si vineri seara in Piata Victoriei, scandand minute in sir "Demisia, demisia!" Protestele antiguvernamentale desfasurate in Piata Victoriei din Capitala au continuat si vineri seara, pentru a 18-a zi consecutiv, cei peste 700 de manifestanti adunati in fata Guvernului scansand mesaje precum "Rezistam, nu cedam", "Zi de zi aici vom fi", dar si "Abrogarea nu sterge tradarea". La fel ca in ultimele seri, la ora 21.00, manifestantii au aprins lanternele telefoanelor si au cantat imnul, iar apoi au scandat necontenit, minute in sir, "Demisia, demisia!".
9.Forest Stewardship Council se disociaza de Schweighofer si retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac ce opereaza si in Romania Asociatia pentru Certificare Forestiera (Forest Stewardship Council - FSC ) a anuntat vineri intr-un comunicat ca retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, dupa ce activisti din trei tari (Germania, Austria si Romania) au inmanat o petitie semnata de peste 250.000 de cetateni directorilor FSC, transmite Agerpres.
10.Ministrul de Externe al Finlandei: "Este contrar intereselor Romaniei faptul ca noul guvern a inceput sa faca pasi inapoi si a cautat sa dezmembreze legislatia referitoare la coruptie" Ministrul de Externe al Finlandei sustine, intr-o scrisoare adresata unui reprezentant al romanilor din tara nordica, ca "actiunile recente ale guvernului roman provoaca o serioasa ingrijorare cu privire la directia evolutiei Romaniei". In scrisoarea publicata de catre fostul ambasador roman in Finlanda si Estonia, Catalin Avramescu, ministrul de externe finlandez Timo Soini sustine ca "este contrar intereselor Romaniei faptul ca noul guvern a inceput sa faca pasi inapoi si a cautat sa dezmembreze legislatia referitoare la coruptie."
11.A 17-a zi de proteste: Circa 600 de persoane au manifestat in Piata Victoriei. S-a strigat "Abrogarea nu sterge tradarea!". Manifestantii au scandat aproape 20 de minute "Demisia!" Circa 600 de persoane au manifestat joi seara in Piata Victoriei in cea de-a 17-a zi consecutiva de proteste anti guvernamentale. Printre scandari precum "Demisia" sau "Noaptea ca hotii", oamenii au repetat: " Zi de zi aici vom fi!". La ora 21:00, manifestantii au aprins lanternele telefoanelor si au cantat imnul, dupa care au scandat pana la 21:20, fara oprire "Demisia!".
12.​Ministrul Apararii anunta cresterea prezentei navale NATO in Marea Neagra si ca 13 aliati intentioneaza sa contribuie cu forte la brigada multinationala, inclusiv avioane pentru politia aeriana a Romaniei "Un numar de 13 aliati intentioneaza sa afilieze forte sau sa participe cu trupe, ofiteri sau sprijin financiar la componenta terestra a prezentei inaintate [n.r. brigada multinationala din Romania] precum si cu aeronave pentru asigurarea politiei aeriene deasupra Romaniei", a declarat ministrul Apararii Gabriel Les, dupa reuniunea ministeriala NATO de la Bruxelles. Totodata, ministrul Les mai anunta ca s-a luat decizia de crestere a prezentei navale NATO in Marea Neagra.
13.VIDEO FOTO A 16-a zi de proteste in Capitala: Peste 700 de persoane au manifestat in Piata Victoriei. Ei au scandat timp de 20 de minute necontenit "Demisia, demisia!" Protestele antiguvernamentale desfasurate in Piata Victoriei din Capitala au continuat si miercuri seara, pentru a 16-a zi consecutiv, sute de manifestanti adunandu-se in fata Guvernului, unde au scandat "Demisia!", "Hotii!", "Rezistam!", dar si "Abrogarea nu sterge tradarea!". La momentul de varf, la ora 21.00, cand lumea a aprins lanternele telefoanelor si a cantat imnul, in Piata s-au aflat peste 700 de persoane. Acestea au scandat apoi necontenit, timp de 20 de minute, "Demisia, demisia!".
14.A 15-a zi de proteste: Peste 1.000 de persoane au venit in Piata Victoriei. "PSD, pleaca! Lasa-ne!" si "Zi de zi aici vom fi!". A aparut si primul mesaj "radioactiv" Peste 1.000 de persoane s-au adunat mari seara in jurul orei 18:40 in Piata Victoriei, in cea de-a 15-a zi consecutiva de proteste antiguvernamentate. Oamenii au strigat "Demisia", "Rusine!", "Hotii!" sau PSD ciuma rosie.
15.VIDEO FOTO A 14-a zi de proteste: Circa 1.500 de oameni au manifestat si luni seara in Piata Victoriei din Capitala - "Noaptea hoti, ziua mafioti" Aproximativ 1.500 de persoane au venit si luni seara sa manifesteze in Piata Victoriei, in cea de a 14-a zi consecutiva de proteste antiguvernamentale. In zona de protest a fost o mobilitate continua: in timp ce unii plecau, alte grupuri veneau, frigul de -5 grade Celsius spunandu-si cuvantul. Numarul maxim de manifestati in Piata, de peste 1.000, s-a inregistrat la ora 21.00, cand lumea a aprins lanternele telefoanelor si a cantat imnul. S-a scandat "Rezistam, nu plecam", "Zi de zi aici vom fi", dar si obisnuitele "Demisia", "PSD, ciuma rosie", "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", si "DNA sa vina sa va ia". S-a auzit si o scandare noua: "Noaptea hoti, ziua mafioti".
16.VIDEO Protest in inima Bucurestiului cu peste 50.000 de oameni care au format tricolorul: "Vrem sa muncim, nu sa va pazim!" Foto: Dan Mihai BalanescuPeste 50.000 de oameni au fost in Piata Victoriei duminica seara, pe un ger naprasnic, in cea de-a 13-a zi consecutiva de proteste anti-guvernamentale. Cel mai spectaculos moment al serii a fost de departe cel de la ora 21:00, cand multimea din piata a format un tricolor imens, prin aprinderea lanternelor de la telefoane sub coli colorate in rosu, galben si albastru. Coregrafia a fost exceptionala, momentul fiind cu adevarat emotionant. La ora 21.00, protestatarii si-au aprins lanternele de la telefoane sub foile respective, si asa s-a format un urias tricolor luminos.
17.Politia locala Sector 1 invita la sectie proprietarul apartamentului de unde au fost proiectate mesaje laser in Piata Victoriei / UPDATE Ce spune Primaria Politia Locala Sector 1 a invitat la sectie poprietarul apartamentului din Piata Victoriei de unde, in ultimele seri, au fost proiectate mesaje laser pe cladirile din zona si turnul BRD. Surse din politie au precizat pentru HotNews.ro ca invitatia vine pe fondul unei plangeri depuse la sectie de catre un alt locatar din zona si agentii doar urmeaza procedura, nedorindu-se a fi o actiune punitiva.
18.FOTO Lozinca serii in Piata Victoriei: "Fortele inculte vor sa destabilizeze tara" :) Un protestatar a afisat marti seara la protestul din Piata Victoriei un mesaj muscator la adresa liderilor PSD si ALDE, care au spus in ultimele saptamani ca "forte oculte" s-ar afla in spatele protestelor masive. "Fortele inculte vor sa destabilizeze tara", scrie pe pancarta tanarului.
19.Protest in Piata Victoriei pentru a opta zi consecutiv: "Ati obosit deja? Ghinion! Noi, nu!" In Piata Victoriei din Bucuresti a avut loc marti seara deja traditionalul protest anti-PSD si anti-guvernamental. In piata, peste 5.000 de oameni au scandeat "Demisia!", "PSD - ciuma rosie" si "Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta". Protestatarii au venit cu noi pancarte, precum "Fortele inculte vor sa destabilizeze tara" sau "Consecventa le strica pasienta". La putin timp dupa ce au intonat imnul, la 22.00, oamenii au inceput sa plece rapid.22:40 Moment frumos in piata: Cele cateva sute de manifestanti au facut o hora mare
20.VIDEO Vin americanii! Aproape 500 de militari cu tancuri M1 Abrams si vehicule blindate M2 Bradley, in drum spre baza de la Mihail Kogalniceanu Militari din Fortele terestre ale SUA dislocate in Europa au plecat luni, 6 februarie, impreuna cu tehnica militara din dotare, din Polonia catre Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu", anunta Ministerul Apararii. Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 "Fighting Eagles" si au in dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de lupta M2 Bradley si mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.
21.VIDEO Un parlamentar care iesea din sala de plen face un gest obscen. Senatorul PSD Tit-Liviu Brailoiu, banuit ca ar fi cel din filmare: "Nu am facut niciun gest. Nu ma mai baraiti atata la cap" Intr-o filmare realizata de deputatii USR si publicata marti pe Facebook sunt surprinsi parlamentarii PSD-ALDE care ies din sala de plen in timpul discursului tinut de presedintele Iohannis. Pe filmare se observa cum un parlamentar intoarce mana la spatele sau si face un gest obscen catre camera. Reprezentantii USR sustin pe Facebook ca ar fi vorba de senatorul PSD de Constanta Tit-Liviu Brailoiu. Contactat de HotNews.ro acesta a negat ca ar fi el: "Nu, domn'le, n-am facut nici un gest. Nu ma mai baraiti atata la cap si mai lasati-ma in pace".
22.VIDEO Un deputat USR, bruscat de parlamentari PSD pe care ii filma dupa ce au iesit pe holurile parlamentului in timpul discursului presedintelui Deputatul USR Iulian Bulai i-a filmat pe holurile parlamentului pe o parte din parlamentarii PSD care au parasit sala de plen in timp ce presedintele Klaus Iohannis isi sustinea discursul. La un moment dat, dupa cum se vede pe filmare, o parte dintre parlamentarii PSD au devenit recalcitranti si l-au bruscat pe deputatul USR.
23.​Autostrada Sibiu - Pitesti, o noua amanare. Compania de Drumuri a suspendat contractul pentru Studiul de Fezabilitate pentru ca e iarna Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a a autostrazii Sibiu - Pitesti, un contract deja intarziat si care a suferit mult in implementare, a fost suspendat timp de trei luni "întrucât în sezonul de iarnă nu se pot realiza investigaţii de teren, în special studii geotehnice", sustine Compania de Drumuri. Anterior, Capital a scris de suspendare si a citat surse din Ministerul Transporturilor care sustin ca SF-ul pentru sectoarele de mijloc - inca neabordate in actuala revizuire - va fi relicitat.
24.FOTOGALERIE Mesaje emotionante pentru aliatii externi ai Romaniei, proiectate la cel mai mare miting din istoria ultimilor 25 de ani EU, we love you, Thank you Bulgaria, Multumim Moldova - acestea sunt doar cateva dintre mesajele proiectate sambata seara pe un bloc imens din Piata Victoriei, unde are loc cel mai mare miting de protest din ultima saptamana, cu peste 170.000 de oameni la aceasta ora.
25.FOTOGALERIE Premiera la mitingul urias din Bucuresti: Proiectie laser pe un bloc urias cu mesajele protestatarilor La protestul masiv de vineri seara din Bucuresti, la ora 21.30 s-a inregistrat o premiera: din multime s-au proiectat cu laser pe un bloc din Piata Victoriei mesajele principale ale manifestantilor. Pe bloc s-au scris mesajele "Romania, trezeste-te!", "DNA sa vina sa va ia" si "Alta intrebare - cand dati abrogare" - toate cu culoare verde, si "PSD - Ciuma rosie" cu rosu.
26.SRI, despre romanul arestat la Frankfurt pentru terorism: Am contribuit cu informatii relevante inca dintr-o faza incipienta a investigatiilor Serviciul Roman de Informatii a contribuit cu informatii relevante inca dintr-o faza incipienta a investigatiilor desfasurate de autoritatile germane care au retinut, vineri, un roman de 21 de ani pe aeroportul international din Frankfurt, suspectat ca pregatea un atac terorist.
27.Protestele trec granita: bulgarii si moldovenii ies in strada. Manifestatii la Sofia si Chisinau in semn de sprijin Protestele de solidaritate cu manifestarile din Romania trec granita. Daca pana cum protestele din strainatate au fost organizate de romanii din Diaspora, la Sofia si la Chisinau sunt anuntate proteste de sustinere organizate de cetatenii celor doua tari. Pe pagina protestului de la Sofia, Romania este data ca un exemplu in lupta anticoruptie, iar orice slabire a sistemului ar "fi un semn rau pentru Bulgaria". La Chisinau va avea loc un mars cu deviza: "Două state, aceiaşi hoţi".
28.FOTOGALERIE Ce inseamna civilizatia: Piata Victoriei, curata luna dupa proteste Zeci de manifestanti au facut curatenie in Piata Victoriei la sfarsitul fiecaruia dintre protestele gigantice din ultimele trei zile. Inarmati cu saci de gunoi menajer, tinerii au adunat toate peturile si resturile din spatiul aflat in fata Guvernului si au lasat piata curata. Iata imagini de la "operatiunea curatenia" de joi noapte.
29.VIDEO Concert improvizat in Piata Victoriei Langa muzeul Antipa, sute de oameni s-au adunat la un concert improvizat.
30.FOTOGALERIE Protestatarii din Piata Victoriei primesc mancare si ceai cald de la sustinatori Cateva mii de protestatari s-au adunat miercuri in Piata Victoriei, langa Guvern, pe un ger crunt, pentru a cere abrogarea Ordonantei de Urgenta de modificare a Codului Penal. Mai multi bucuresteni - persoane private si reprezentanti ai unor firme - le-au adus mancare, ceai cald si apa protestatarilor veniti inca de la ora 9.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 98 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi