Articole scrise de Raul Costa


1 - 30 din 94 rezultate
1.Conferință de arhitectură spaniolă: Reabilitare de patrimoniu industrial și revitalizare urbană  Institutul Cervantes din București si Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“, în colaborare cu Zeppelin, organizează luni, 29 octombrie, la ora 18.30, în Galeria Creatorilor de Patrimoniu, etaj II, Universitatea de Arhitectură și Urbanism, Str. Academiei nr 18-20, conferința despre activarea patrimoniului industrial și despre arhitectura contemporană în context istoric, susținută de prof. dr. arh Luis González de Boadó Halcón, de la Universitatea din Sevilla.
2."La Semana de las letras", una serie de encuentros con escritores españoles y latinoamericanos en Bucarest ​En colaboración con Residencia BRD Scena 9, el Instituto Cervantes Bucarest organizará a partir del lunes “La Semana de letras”, que consiste en una serie de encuentros con escritores españoles y latinoamericanos contemporáneos, así como rumanos de primer nivel. El Instituto Cervantes de Madrid reúne una vez al año a los grandes literatos de la actualidad para promover la lengua castellana.
3.Două lumi literare în dialog: întâlniri hispano-române la Bucureşti În cea de-a doua parte a lunii octombrie, Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Rezidenţa BRD Scena 9, va organiza o serie de întâlniri între scriitori spanioli şi hispanoamericani contemporani şi scriitori români de primă mărime. Deja tradiţionala „Săptămână a Literelor“, dedicată de Institutul Cervantes din Madrid, o dată pe an, uneia dintre literaturile ţărilor în care există centre Cervantes se va extinde, în 2018 la Bucureşti, şi va reuni o serie de dialoguri, lecturi, mese rotunde şi lansări de carte între scriitori de limbă spaniolă, scriitori români şi editori din cele două spaţii culturale.
4.Recital cameral susținut de muzicienii Pablo Barragán, Juan Pérez și Andrei Ioniță Cu ocazia Zilei Naționale a Spaniei (sărbătorită la 12 octombrie), Ambasada Spaniei în România și Instituto Cervantes din București, organizeazã marți, 9 octombrie 2018, ora 19, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, în Sala Mare a Ateneului Român, un recital cameral susținut de muzicienii Pablo Barragán (clarinet), Juan P. Floristán (pian) și Andrei Ioniță (violoncel). ​
5.Artistas españoles exponen sus obras en el Instituto Cervantes de Bucarest La exposición Arquitecturas Pintadas, organizada por el Instituto Cervantes con el apoyo del Ministerio de Cultura y Deporte de España, muestra obras de diecisiete artistas españoles, seleccionados por los comisarios Juan Cuéllar y Roberto Mollá. Se trata de 21 obras originales, en distintas técnicas (óleo, acrílico, mixta, animación 3D, lápiz, carboncillo, etc.).
6.Expoziția Arhitecturi pictate. Figurativ postconceptual spaniol​ Instituto Cervantes din București, cu sprijinul Ministerul Culturii și Sportului din Spania,  organizează, în perioada 4 octombrie -  30 noiembrie 2018, în Sala de Expoziții a Instituto Cervantes, expoziția Arhitecturi pictate. Figurativ postconceptual spaniol, o selecție de 21 de lucrări în diferite tehnici: ulei, acrilic, mixt, animație 3D, creion, cărbune etc, semnate de șaptesprezece artiști spanioli.​
7.Congresului Internațional Curiozitate și Cenzură în Epoca Modernă la București​ Grupul de cercetare Central and Eastern European Seminar of the Spanish Golden Age (CEESSGA), creat sub egida Universității din București și a Academiei Române, se naște din dorința de a grupa cât mai mulți dintre cercetătorii din Europa Centrală și de Est care își dedică activitatea Secolului de Aur spaniol. ​
8."Lo Cortes no quita lo Gallardo", recital de flamenco la Sala Radio Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională din Spania, în parteneriat cu Radio România Muzical, organizează, la Sala Radio, concertul “Lo Cortés no quita lo Gallardo¨ , joi, 21 iunie, la ora 19:00. Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey – chitară clasică și   Miguel Ángel Cortés - flamenco, vă invită la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioza perfectă între ambele genuri.
9.Recital de muzică sefardă și spaniolă cu Duo Iancu-Lobonț la Institutul Cervantes Duo-ul Iancu-Lobonț, format din Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, va susține joi 7 iunie, ora 18.00 un recital (la archlute) de muzică sefardă și spaniolă intitulat Mirava en el cielo y en la estreyeria la Institutul Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București.
10.Camino de Santiago, drumul care a făurit Europa Asociația Prietenilor Camino de Santiago și Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Guvernul Autonom al Provinciei Galicia organizează marți 22 mai 2018, între orele 19.00 -20.30, la sediul Institutului Cervantes din Bd. Regina Elisabeta 38, Sala Auditorium, o seară dedicată unui complex fenomen spiritual și cultural, pelerinajul spre Santiago de Compostela.
11.Săptămâna cervantină la Bucureşti Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, în colaborare cu Universitatea din Bucureşti şi cu Ambasada Republicii Peru în România, organizează în perioada 23-27 aprilie 2018 o serie de evenimente culturale menite să aducă un omagiu lui Miguel de Cervantes, cărţii şi literelor în general. Săptămâna cervantină debutează în ziua morţii lui Cervantes și a lui Shakespeare (23 aprilie), Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor.
12.Felipe Alvarez de Toledo, ambasadorul Argentinei la București: "Vom ajunge la un acord cu România în domeniul agriculturii" Argentina și România sunt aproape de semnarea unui acord în domeniul agriculturii, acord care va implica schimburi de experiență între cele două țări, dar și comerț cu mașini agricole, a dezvăluit ambasadorul Argentinei la București, Felipe Álvarez de Toledo. Într-un interviu acordat pentru HotNews.ro, diplomatul argentinian a arătat că negociază și un alt acord privind securitatea socială.
13.Felipe Alvarez de Toledo, embajador de Argentina en Bucarest: “Estamos a punto de alcanzar un acuerdo con Rumania en materia de agricultura” Argentina y Rumanía sellarán probablemente en 2018 un acuerdo en materia de agricultura que implicará intercambios de técnicos y maquinaria, reveló el embajador de Argentina en Bucarest, Felipe Álvarez de Toledo. En una entrevista concedida a HotNews.ro, el diplomático argentino desveló que también están negociando otro acuerdo en seguridad social.
14.Argentina sărbătoreștei Ziua Internaționala a Malbecului la București Ambasada Republicii Argentina în București va sărbători marțea viitoare Ziua Internaționala a Malbecului la reședința ambasadorului, Felipe Alvarez de Toledo, cu o degustare de vinuri marca Trapiche, Salentein, Norton, Bousquet, Luigi Bosca, Marcelo Pelleriti și Kaiken, comercializate în România de către firmele Halewood Wines, Vinexpert, Vinorama, Winelist, Andes Wines și ReWine.
15.Ministro de Exteriores de Rumania: “La presencia del espionaje ruso es muy sólida” El ministro de Exteriores de Rumania, Teodor Melescanu, declaró este viernes que, a pesar de que no sabe una cifra concreta, se siente una presencia del espionaje ruso muy sólida en el país balcánico, informó News.ro.
16.Surge un nuevo partido en Rumania El exjefe del Ejecutivo de Rumania y excomisario de Agricultura de la Unión Europea, Dacian Ciolos, anunció este viernes que ha registrado un nuevo partido político: “Movimiento Rumanía Unida”.
17.Peste o sută de profesori de limba spaniolă din România își perfecționează cunoștințele de predare la Institutul Cervantes Jocul ca formă de interacțiune umană, stimularea îmbogăţirii vocabularului şi integrarea limbajului cu conținutul au fost câteva dintre temele discutate weekend-ul trecut în cadrul atelierelor educaționale organizate de Institutul Cervantes din București. În total, 108 profesori de limba spaniolă au beneficiat de aceste cursuri pregătite de specialiști, în scopul de a-și actualiza tehnicile de predare.
18.Más de cien profesores de español de Rumanía profundizan sus conocimientos en unos talleres impartidos en el Instituto Cervantes de Bucarest El juego como forma de interacción humana, incentivar el léxico o integrar la lengua con el contenido centraron el pasado fin de semana algunos de los aspectos que se debatieron en los talleres didácticos impartidos en el Instituto Cervantes de Bucarest. En total, 108 profesores de español se beneficiaron de estos cursos elaborados por especialistas con el objetivo de actualizar sus técnicas de enseñanza.
19.Gabriel García Márquez, omul si scriitorul la Institutul Cervantes din Bucuresti Institutul Cervantes din București organizează, pe 28 martie, la ora 19,00, o seară literară dedicată scriitorului Gabriel García Márquez, pornind de la titlurile memorialistice publicate de Editura RAO de-a lungul timpului.
20.Duo Kitharsis in recital la Instituto Cervantes din Bucuresti Instituto Cervantes din București organizează marți, 20 martie, ora 19.00, în Sala Auditorium a Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38), un recital susținut de Duo Kitharsis care are în componența sa pe chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan. In program lucrări de J. Rodrigo, M. de Falla, S. Dragoi, A. Soler, C. Stefănescu-Pătrașcu. Intrarea este liberă în limita numărului de locuri disponibile. Accesul în sală se face pe baza unei solicitării de rezervare de loc trimisă la adres de mail cultbuc@cervantes.es. Rezervarea devine valabilă numai dacă solicitantul a primit în scris o confirmare de disponibilitate de locuri.
21.Concierto de Duo Kitharsis y conferencia sobre la identidad de Mexico, entre las actividades del Instituto Cervantes de Bucarest El Instituto Cervantes de Bucarest presenta una agenda cargada de actividades hasta finales de marzo con conciertos, conferencia y tertulia, encuentros con profesores de español y proyecciones.
22.La Generalitat Valenciana traslada a Timisoara su experiencia en turismo Obtener la financiación y saber encauzarla hacia los potenciales turistas constituyen los principales objetivos que la Generalitat Valenciana se marcó desde hace 20 años para impulsar este sector económico, que genera actualmente más del 10 por ciento de la riqueza española, explicó este jueves en Timisoara María Ruiz, jefa de Turismo Cultural de la Comunidad Autónoma Valenciana.
23.Ciclul “Jesus del Cerro, un cineast spaniol in Romania” la Institutul Cervantes din Bucuresti Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti vă invită la evenimentul cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, care se va desfăşura  în perioada 12 februarie - 8 martie la Instituto Cervantes. Evenimentul îl aduce în prim plan pe regizorul si producatorul spaniol Jesús del Cerro şi va cuprinde o selecţie de cinci filme care îmbină diverse genuri pentru toate vârstele şi gusturile.
24.Descopera Peru: savurosul “pisco sour” Instituto Cervantes organizează miercuri, 7 februarie 2018, ora 19:00, un atelier în care vom descoperi, cu ajutorul specialistului Julio López, un savuros cocteil care are la bază o băutură specific peruviană: pisco-ul.
25.El presidente de España, Mariano Rajoy, felicita a la primera ministra de Rumania por su toma de posesión El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha remitido este miércoles a Vasilica-Viorica Dăncilă un telegrama de felicitación por su toma de posesión. "Aprovecho la ocasión para expresarle el apoyo del Gobierno de España con vistas a la Presidencia del Consejo de la Unión que Rumanía asumirá en enero de 2019", aseguró el jefe del Ejecutivo español.
26.“En el frío Bucarest del 88, uno quería estar en Hawaii" El cineasta español Jesús del Cerro ha concedido una entrevista HotNews para hablar de su película Hawaii, un filme sobre una familia trabajadora de Bucarest que vive entre el terror instaurado por la policía política Securitate y las ansias de libertad durante el comunismo.
27.​VIDEO INTERVIU “Hawaii", un film de al regizorului spaniol Jesus del Cerro despre teroare si dorinta de libertate in Romania comunista Hawaii este noul film romanesc de al regizorului spaniol Jesús del Cerro in care povesteste cu umor despre cum sa ajungi la o mostenire de 3 milioane de dolari intr-o vreme cand un singur dolar detinut in casa era motiv sa-ti pierzi libertatea pe viata. Lungometrajul are actiune si dragoste, dar vorbeste si despre bani cu care iti poti cumpara daca nu fericirea, macar libertatea de a alege sa fii nefericit.
28.Mircea Cartarescu y Ana Blandiana dan voz a las letras rumanas en la Feria Internacional del Libro de Guadalajara Tras una primera participación excepcional en 2016, coronada con el Premio FIL de Literatura en Lenguas Romances otorgado al escritor rumano Norman Manea, Rumania vuelve a estar presente en la Feria Internacional del Libro de Guadalajara con estand nacional, organizado por el Instituto Cultural Rumano y el Centro Nacional de Libro de Rumanía, con el apoyo de Embajada de Rumania en los Estados Unidos Mexicanos, informó este jueves la Embajada de Rumanía en México.
29.'​Hawaii', un filme de Jesus del Cerro sobre el terror y las ansias de libertad en la Rumania comunista ‘Hawaii’ es la nueva película rumana del cineasta español Jesús del Cerro, en la que aborda con cierto toque humorístico la historia de una familia trabajadora de Bucarest en medio del terror instaurado por la policía política Securitate y las ansias de libertad durante el comunismo.
30.Rumania registra el mayor crecimiento económico de la UE en el tercer trimestre de 2017 Rumanía registró un crecimiento económico del 8,8 % en el tercer trimestre de este año respecto al mismo periodo de 2016, según los datos preliminares publicados este martes por la Oficina Europea de Estadística (Eurostat).

1 2 3 4 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version