Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1736 rezultate
1.Testarea PISA 2015 Cum s-a desfasurat testarea PISA in Romania, anul acesta, si ce tip de subiecte au avut elevii Elevii romani au sustinut anul acesta testarea PISA, aplicata de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica in 65 de tari. Testarea internationala se desfasoara o data la 3 ani si arata nivelul elevilor de 15-16 ani la matematica si la citire. Cea mai recenta testare PISA a fost in 2012, cand rezultatele au aratat ca 40% dintre elevii romani au dificultati sa citeasca si sa inteleaga un text si pot rezolva doar exercitii de baza la Matematica. HotNews.ro a aflat cum s-a desfasurat testarea PISA 2015, cati elevi din Romania au participat la ea, cine a organizat-o, in cate scoli s-a desfasurat si ce tip de subiecte si chestionare au avut copiii. Rezultatele testarii de anul acesta vor fi publicate in decembrie 2016.
2.Scrisoarea unui absolvent al Universitatii Essex, Marea Britanie. Alin Popescu, despre ce l-a marcat in anii de studentie si despre lucrurile cheie intr-un sistem universitar de varf Alin Popescu a absolvit cu cea mai inalta distinctie (First-class honours) Facultatea de Politica Internationala de la Universitatea Essex din Marea Britanie. In urma cu patru ani, trecea peste cel mai dur Bacalaureat din ultimii 20 de ani - primul cu camere video. Astazi, isi finalizeaza masteratul in Negocierea si Medierea Conflictelor in Relatiile Internationale, tot la Essex. Intr-o scrisoare pentru cititorii HotNews.ro, Alin Popescu (23 ani) povesteste care sunt lucrurile cu adevarat importante in sistemul universitar unde si-a petrecut studentia, despre digitalizarea cursurilor si cercetarea din facultate, dar si despre Metodologia Stiintifica si Gandirea Critica. Vezi care sunt planurile unui tanar care si-a facut studiile in strainatate.
3.Admitere facultate 86 de specializari si programe de studii de licenta intra in lichidare. Care sunt universitatile si facultatile care dispar "Anul acesta, intra in lichidare 86 programe de studii de licenta", fie din cauza relevantei scazute pe piata muncii, care genereaza o atractivitate scazuta, fie din cauza calitatii nesatisfacatoare, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. In cazul a 4 universitati, sunt in lichidare toate programele de studii pe care le organizeaza. Aceste institutii "isi duc la capat studentii, dar nu au mai organizat admitere", a explicat Cimpeanu. Universitatile care isi inchid portile au fost clasificate in 2011 in ultima categorie valorica.
4.Romania a obtinut 6 medalii si a ocupat primul loc din UE la Olimpiada Internationala de Matematica 2015. Vezi subiectele de la olimpiada Olimpicii la matematica ai Romaniei au obtinut sase medalii - una de aur, patru de argint si una de bronz - la Olimpiada Internationala de Matematica 2015. Medalia de aur a fost castigata de Simona Diaconu, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, singura fata din lotul Romaniei. Clasamentul pe echipe al competitiei a fost dominat de SUA si de tarile asiatice, iar Romania a ocupat locul 13 la nivel mondial si primul loc intre tarile UE.Vezi in articol cine sunt olimpicii romani la Matematica si de la ce licee vinDescarca din articol subiectele de la Olimpiada Internationala de Matematica 2015
5.HARTA Rezultate finale BAC 2015 pe fiecare judet in parte: Cluj conduce topul judetelor / Rezultate alarmante in rural: doar 24,4% dintre absolventii de anul acesta de la sat au trecut Bacalaureatul Judetul Cluj a inregistrat cea mai mare rata de promovare la Bacalaureat, potrivit rezultatelor finale anuntate de Ministerul Educatiei: 83,4%. In topul judetelor in functie de promovabilitate, urmeaza Brasov, Bacau si Braila. La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost in Giurgiu (37,3%), Ilfov si Teleorman. Ministerul Educatiei a publicat un raport cu date statistice referitoare la Bacalaureatul 2015 - sesiunea iunie-iulie, dupa contestatii. Potrivit acestor date, examenele au adus rezultate alarmante in rural, unde doar 24,4% dintre absolventii de anul acesta au trecut Bacalaureatul.Vezi in articol harta cu promovabilitatea pe judete la BAC 2015 si o comparatie cu BAC 2014
6.HARTA Rezultate finale BAC 2015 Listele cu notele finale de la bacalaureat, dupa contestatii, au fost afisate online Rezultatele finale de la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului au fost afisate online de Ministerul Educatiei. Vezi in articol listele cu notele obtinute de toti absolventii de liceu la examenele bacalaureatului, atat inainte, cat si dupa ce au fost solutionate contestatiile. Listele cu notele finale de la BAC pot fi sortate pe fiecare judet in parte, in ordinea alfabetica a numelor elevilor sau in functie de medie. Rezultate pot fi accesate si pe fiecare liceu. Rata initiala de promovare a Bacalaureatului, la nivel national, a fost de 66,41%, iar dupa solutionarea contestatiilor promovabilitatea este de 67,9%.
7.Rezultate finale BAC 2015 Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei: 67,9% dintre absolventi au promovat examenele bacalaureatului, cu 1,5 puncte procentuale mai multi decat inainte de contestatii Rezultatele finale, dupa contestatii, de la examenul de Bacalaureat au adus o promovabilitate de 67,9%, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Inainte de solutionarea contestatiilor, rezultatele aratau o rata de promovare a examenelor bacalaureatului de 66,41%, cea mai mare de la introducerea camerelor video, in 2011, si pana in prezent. In cazul liceelor cu promovabilitate zero, Cimpeanu a declarat ca "Ministerul Educatiei a decis diminuarea numarului de clase", iar pasul urmator este: "luam in considerare desfiintarea acestor unitati scolare". Sorin Cimpeanu a sustinut o conferinta de presa, in care a prezentat detalii referitoare la rezultatele finale obtinute de absolventi clasei a XII-a la sesiunea iunie-iulie 2015 a BAC-ului. Citeste in articol cele mai importante declaratii ale ministrului Educatiei
8.Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti: Pagubele de imagine pentru universitatea romaneasca produse de plagiatul lui Ponta sunt uriase Universitatea din Bucuresti propune ca plagiatele demnitarilor sa fie analizate de comisiile universitatilor, si nu de Consiliul de Etica din subordinea Ministerului Educatiei (institutie care a sustinut ca Ponta si Oprea nu au plagiat). Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti, a declarat astazi ca "pagubele de imagine pentru universitatea romaneasca produse de acel caz din 2012 sunt uriase".
9.Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti: Este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a Universitatea din Bucuresti foloseste de cativa ani un soft antiplagiat, pentru verificarea lucrarilor de doctorat, si a instituit "filtre de preventie", pentru educarea studentilor si a doctoranzilor. "Dar este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a. Se copiaza comentarii literare, pe care le inveti cuvant cu cuvant, ca sa intri la liceu. In felul acesta s-a facut si inca se mai face selectia in scoala romaneasca", a avertizat rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru. 
10.Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti: De ce demnitarii sunt exceptati de la analiza plagiatului de catre comisiile universitare? Universitatea din Bucuresti propune modificarea legislatiei privind realizarea lucrarilor stiintifice in puscarie. O alta propunere este ca plagiatele demnitarilor sa nu mai fie analizate de Consiliul din subrdinea Ministerului Educatiei, ci de catre Comisiile de Etica ale universitatilor la care si-au obtinut titlul. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, Dumitru Sandu si Georgeta Ghebrea - vicepresedinti ai Comisiei de Etica, si de prorectorul Liviu Papadima. HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile din cadrul conferintei
11.Rezultate BAC 2015 Topul liceelor cu promovabilitate 100% la Bacalaureat 42 de licee au inregistrat o promovabilitate de 100% la Bacalaureat, potrivit primelor rezultate ale examenelor din sesiunea iunie-iulie. Toti absolventii claselor a XII-a din aceste licee au trecut Bacalaureatul. Pentru comparatie, anul trecut 20 de licee au avut rata de succes 100%. Datele puse la dispozitia HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei arata ca, in afara de cinci cazuri, toate liceele cu promovabilitate pe linie sunt in orasele resedinta de judet.
12.Cum l-a albit Consiliul de Etica din subordinea Ministerului Educatiei pe Gabriel Oprea, in timp record. Care este verdictul la acuzatiile de plagiat Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei a concluzionat ca “suspiciunea de plagiat” in teza de doctor a premierului interimar Gabriel Oprea “nu se confirma”. Este vorba despre forul care a decis si ca Ponta nu a plagiat. De aceasta data, decizia in cazul lui Oprea a fost data intr-un timp record: la doar 16 zile de la sesizare. Amintim ca in cazul lui Ioan Mang verdictul a venit la 3 ani de la sesizare. Intre timp, se asteapta Verdictul Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, care s-a autosesizat in acest caz saptamana trecutaAmintim ca HotNews.ro a publicat in exclusivitate o analiza a acestei teze si a constatat ca ea “contine o serie de elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului”Citeste si EXCLUSIV Gabriel Oprea, primul autor de plagiat muncit cu "copy paste", "cut" si alte metode
13.Rezultate BAC 2015 Lista celor 57 de licee cu promovabilitate zero la bacalaureat si ce spune ministrul Educatiei Rezultatele de bacalaureat au adus 57 de licee cu o rata zero de promovare a examenelor. Cele mai multe sunt din judetele Maramures si Sibiu. In ceea ce priveste profilul lor, 6 sunt licee teoretice, iar restul sunt licee tehnologice. Numarul total al liceelor cu elevi inscrisi la BAC in sesiunea iunie-iulie 2015 este de 1.351. "Toate cele 57 de licee au 450 de absolventi. Unele au serii de 10-12 elevi, deci trebuie sa luam masuri si nu privesc neaparat din punct de vedere al calitatii actului educational, dar si din punct de vedere al numarului scazut de elevi", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
14.Rezultate BAC 2015 Cine sunt elevii de nota 10 la BAC si care sunt liceele pe care le-au absolvit Rezultatele de la Bacalaureat au adus anul acesta o rata record de promovare - 66,41% la nivel national - si un numar de 63 de absolventi de clasa a XII-a care au obtinut media 10 la BAC, deci note maxime la toate examenele din aceasta sesiune. Spre comparatie, anul trecut au fost 108 elevi cu media 10 la Bacalaureat. Anul acesta, cele mai multe medii de 10 au fost obtinute de elevi din judetul Timis. Vezi in articol lista elevilor care au obtinut media 10 la BAC 2015 si liceele pe care le-au absolvitCati elevi au obtinut medii de 10 la BAC, din 2004 si pana in prezent
15.HARTA Rezultatele de la BAC 2015 pe fiecare judet in parte: Topul judetelor, in functie de promovabilitatea la bacalaureat Cel mai mare procent de promovare a Bacalaureatului s-a inregistrat in Cluj, unde peste 80% dintre absolventii claselor a XII-a au trecut BAC-ul. Un rezultat care aduce aminte de notele pe care le luau elevii inainte sa fie introduse camerele video in salile de examen. Pe locul al doilea, in topul judetelor cu cele mai mari rezultate la BAC 2015, este Brasov (78,74%), urmat de Bacau (78,34%) si Sibiu (76,81%). De precizat ca in doar 5 judete procentul de promovare a BAC-ului 2015 este mai mic decat cel de anul trecut. Vezi in articol HARTA Promovabilitatii la BAC 2015 pe fiecare judet in parte si comparatia cu rezultatele de anul trecut
16.Rezultate BAC 2015 Rezultate record la Bacalaureat: 66,41% dintre absolventi au promovat examenul, cu 7 puncte procentuale mai multi decat anul trecut. Cea mai mare promovabilitate de cand au fost introduse camere video Rezultatele examenelor de Bacalaureat au adus anul acesta o promovabilitate de 66,41%, cu peste 7 puncte procentuale mai mari decat cele de la Bacalaureatul 2014 (59,25%) si cu 12% mai mari decat la BAC 2013 (54,4%). Sunt cele mai ridicate rezultate din 2011 in prezent, adica de cand au fost introduse camere video. Acesta este si primul an in care ministrul Educatiei a anuntat ca se va implica personal in subiectele de la BAC si in care a declarat, inca dinainte de terminarea examenelor, ca rezultatele vor fi superioare celor din anii trecuti. Mentionam, de asemenea, ca si la bacalaureat au existat profesori care au avertizat ca subiectele au fost mai usoare decat in alti ani. Ministerul Educatiei a precizat ca in doar 5 judete (Gorj, Salaj, Teleorman, Giurgiu si Braila) procentul de promovare de la BAC 2015 este mai mic decat anul trecut, in vreme ce in restul judetelor se inregistreaza o majorare de pana la 11,9%.
17.DOCUMENT Lumea manualelor scolare de azi - un univers de secol XIX, unde femeile gatesc si tatii nu exista. O analiza a Facultatii de Sociologie asupra manualelor Lumea manualelor scolare este anacronica - provine, prin texte si imagini, uneori chiar din secolul al XIX-lea. Concluzia apartine cercetarii "Alice in Tara Manualelor", o analiza a abecedarelor lansata astazi de Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti. Ce au gasit autorii studiului, in mare parte din manuale? Ocupatii stereotipe, imagini "uniforme" ale femeilor, care sunt infatisate ca invatatoare, asistente si mai ales ca gospodine, la cratita. Baietii, pe de alta parte, pot visa la orice meserie. Lipseste aproape total tehnologia de care suntem inconjurati, insa avem o avalansa de stropitori, furci, coase si fusuri. "Problema apare prin felul in care manualele ii invata pe copii sa-i vada pe cei din jur. Prin grila de perceptie pe care o impun asupra lumii", avertizeaza Cosima Rughinis, coordonatoare a Master of Sociological Research
18.Gabriel Oprea a obtinut titlul de doctor cu calificativul Foarte Bine. Cine sunt membrii comisiei care i-au evaluat teza de doctorat Premierul interimar Gabriel Oprea a obtinut in 2001 titlul de Doctor in Drept, cu calificativul "foarte bine", potrivit datelor puse la dispozitia HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei si Universitatea din Bucuresti. Presedintele Comisiei de specialisti care a evaluat doctoratul lui Oprea a fost Constantin Mitrache, pe atunci prodecan al Facultatii de Drept. La doi ani de la acel moment, atat Constantin Mitrache, cat si Gabriel Oprea au fost membri in comisia de doctorat a altui premier cu plagiat: Victor Ponta. Descarca din articol Raspunsul trimis de Ministerul Educatiei catre premierul interimar Gabriel Oprea, referitor la parcursul sau academic
19.Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti anunta ca examineaza suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea "Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis, in urma unor dovezi aparute in media, sa examineze suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea", anunta Comisia, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Institutia demareaza ancheta in acest caz dupa ce HotNews.ro a publicat in exclusivitate, sub semnatura Emiliei Sercan, o analiza amanuntita a tezei de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea. Presedintele Comisiei de etica, Marian Popescu, explica faptul ca examinarea suspiciunii de plagiat porneste ca urmare a dovezilor aduse de media.
20.Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti: Voi cere Comisiei sa declansam analiza suspiciunii de plagiat in teza lui Gabriel Oprea, dupa analiza din HotNews.ro Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca le va cere astazi colegilor din comisie sa "isi dea acordul sa declansam procedura privind analiza suspiciunii de plagiat" in teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea. "Ca urmare a faptului ca a aparut public o analiza care prezinta evidente ale unui plagiat, analiza din HotNews.ro, conform regulamentului ne autosesizam pe chestiunea plagiatului", dupa ce membrii comisiei isi dau acordul, a anuntat Popescu. Acesta a precizat, in legatura cu sesizarea deja depusa la Comisie si anuntata in exclusivitate de HotNews.ro, ca autorul acelei sesizari nu a adus nicio proba in sustinerea acuzatiei de plagiat.
21.HARTA Rezultate finale Evaluarea Nationala 2015 Listele cu notele finale de la examene au fost publicate online Ministerul Educatiei a publicat rezultatele finale de la examenele de Evaluare Nationala. Listele cu notele finale ale absolventilor de clasa a VIII-a, obtinute dupa solutionarea contestatiilor, au fost facute publice si la avizierele scolilor, dar si online, pe edu.ro. Listele cu notele elevilor pot fi sortate pe fiecare judet in parte, in ordinea alfabetica a numelor absolventilor sau dupa media candidatilor. Vezi in articol mediile de la Evaluarea Nationala 2015 si listele cu notele elevilor, pe fiecare judet in parte
22.Subiecte BAC 2015 Subiectele si baremele integrale de la examenul de Limba si literatura romana - Uman si Real Subiectele si baremele de corectare de la Limba si literatura romana au fost publicate de Ministerul Educatiei. La primul examen scris din cadrul bacalaureatului, a fost extrasa varianta de subiecte numarul 5. La Real, absolventii au avut de realizat un eseu despre “particularitatile de constructie a unui personaj” dintr-un text narativ studiat apartinand lui Ioan Creanga, George Calinescu sau Marin Preda. La Uman, candidatilor le-a picat romanul interbelic. Descarca din articol Subiectele si Baremele de la Limba si literatura romana
23.Balcaniada de Matematica pentru Juniori 2015: Olimpicii romani au obtinut 6 medalii. Vezi subiectele de la balcaniada Lotul olimpic de juniori al Romaniei la Matematica a obtinut o medalie de aur si cinci de argint la Balcaniada de Matematica pentru Juniori 2015. Medalia de aur a fost castigata de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, anunta Ministerul Educatiei. La Olimpiada Balcanica au participat elevi din 18 tari. Descarca din articol subiectele de la Balcaniada de Matematica pentru Juniori 2015
24.Rezultate Evaluarea Nationala 2015 Top 50 scoli pe tara dupa media la examenele evaluarii nationale Scoala cu cea mai mare medie a notelor obtinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala 2015 este Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, media mediilor absolventilor de gimnaziu la examenele nationale este 9,62, la acest colegiu. Pe locul al doilea in top este Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" Bacau, iar pe locul al treilea se situeaza Colegiul National "Emil Racovita" Cluj-Napoca. Din Bucuresti, cea mai mare medie a inregistrat-o Colegiul National "Gheorghe Lazar", care insa in clasamentul pe tara este pe pozitia 11. Vezi in articol top 50 al scolilor pe tara si topul scolilor pe judete
25.Rezultate Evaluarea Nationala 2015 Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei: 79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la Evaluarea Nationala, cu aproape 10 puncte procentuale mai mult decat anul trecut ���Rezultate Evaluarea Nationala 2015 - 79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la examene, a anuntat Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei. Diferenta mare, cu aproape 10 puncte procentuale, fata de anul trecut, cand tot inainte de solutionarea contestatiilor rezultatele erau: 70,78% din elevi cu medii peste 5. "Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nicidecum scazut, dar nici de olimpiada", a sustinut ministrul, desi numerosi profesori si parinti au avertizat ca subiectele au fost din nou usoare. Ministrul Educatiei a prezentat, intr-o conferinta de presa, rezultatele initiale, inainte de solutionarea contestatiilor. Citeste in articol cele mai importante declaratii ale ministrului EducatieiNumarul mediilor de 10 este de 409, fata de 225 anul trecut
26.Vineri incepe Congresul Matematicienilor Romani. Academicianul Viorel Barbu: S-au redus foarte mult orele de matematica si in preuniversitar, si la facultate Peste 400 de matematicieni romani si din strainatate vor participa, incepand de maine, la Congresul Matematicienilor Romani. Evenimentul a fost initiat inainte de razboi, cu participarea unor matematicieni de mare forta, a declarat pentru HotNews.ro Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Aceasta este a opta editie a Congresului si se desfasoara la Iasi. Academicianul Viorel Barbu a afirmat pentru HotNews.ro ca in cadrul evenimentului se va discuta si despre modul in care este predata matematica in scoala, cu participarea unor profesori de liceu. "S-au redus foarte mult orele de matematica, se face foarte putin, si in preuniversitar, si in pregatirea universitara", a avertizat acesta.
27.Este oficial: Lucrarile de la examenele de Bacalaureat 2015 vor fi corectate in alte judete decat cele in care elevii sustin probele scrise. Primele rezultate de la BAC vor fi afisate cu o zi mai tarziu La Bacalaureatul 2015, corectarea si notarea lucrarilor elevilor se realizeaza in alt judet decat cel in care candidatii au sustinut examenele scrise. Modificarea a fost introdusa de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, printr-un ordin care a fost publicat ieri seara in Monitorul Oficial. Procedura a fost introdusa prima oara in 2011, la titularizare, de ministrul de atunci Daniel Funeriu. Acum, schimbarea procedurii de corectare a lucrarilor duce si la amanarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC. Vezi in articol ce prevede ordinul ministrului educatiei, referitor la corectarea lucrarilor de la BAC, si noul calendar al bacalaureatului 2015
28.Evaluarea Nationala 2015 Baremul de la Matematica Ministerul Educatiei a publicat baremul de evaluare si notare de la examenul de Matematica. Pe baza acestui barem, profesorii corectori le vor acorda notele absolventilor de clasa a VIII-a care au sustinut astazi ultima proba din cadrul Evaluarii Nationale: cea la Matematica. ������Subiectele de la examenul de astazi au fost concepute pe trei cerinte mari, fiecare cu mai multe sub-puncte, iar elevii au avut la dispozitie 2 ore pentru a le rezolva. Primele rezultate de la Evaluarea Nationala vor fi afisate vineri, 26 iunie. Vezi in articol baremul si subiectele integrale de la examenul de Matematica - Evaluarea Nationala 2015
29.Examen cu probleme la admiterea in clasele a V-a cu predare intensiva in limba straina. Ce spune ministrul Educatiei Admiterea in a V-a la clasele cu predare intensiva in limba straina a generat un adevarat scandal in Ploiesti, dupa ce Ministerul Educatiei a schimbat regulile examenului in timpul jocului. Printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial in ianuarie 2015, elevii care au diplome de competenta lingvistica de un anumit nivel sunt admisi fara examen la aceste clase, cu nota 10. Parinti nemultumiti ca au aflat prea tarziu de aceasta modificare, introdusa si aplicata in acelasi an scolar, au anuntat ca intentioneaza sa atace in contencios ordinul Ministrului Educatiei, potrivit Observatorulph.ro. De cealalta parte, Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca intre examenul de admitere de la scoala si testarile internationale "nici nu pot fi conditii egale, dar Cambridge-ul este un examen recunoscut international".
30.Sebastian Ghita a primit interdictie de a parasi Ploiestiul si de a desfasura activitate de deputat. DNA: Tigai electorale si coruperea alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidentiale din 2014, pentru obtinerea de voturi pentru Victor Ponta. Plus: toate afacerile din 2000 si pana acum, verificate Sebastian Ghita a primit interdictie sa paraseasca Ploiestiul si sa "desfasoare activitate in calitatea de deputat". Procurorii DNA au anuntat ca au dispus aceste obligatii pentru ca au extins urmarirea penala fata de Ghita pentru trafic de influenta, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, evaziune fiscala, coruperea alegatorilor si operatiuni financiare incompatibile cu functia, pe langa acuzatia initiala de sprijinire a unui grup infractional organizat. DNA anunta ca vizeaza fapte din perioada 2000-2015. Procurorii spun ca, in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, Ghita ar fi cumparat "de pe piata neagra (...) asa zise materiale electorale (de exemplu tigai), ce au fost utilizate pentru a determina un numar important de persoane sa il voteze".DNA sustine ca Sebastian Ghita ar fi "conceput, initiat si coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidentiale din anul 2014, in scopul obtinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisa de inculpat pentru influentarea optiunilor electorale a fost in cuantum de 350.000 euro". Vezi in articol comunicatul integral al DNA

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 58 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version