Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1484 rezultate
1.INTERVIU Ana Caraiani, singura femeie care a castigat de doua ori prestigiosul concurs de matematica Putnam: Din punct de vedere al pregatirii academice, lucrurile stau destul de prost in Romania. Tinerii din SUA pot lua cursuri de facultate deja din liceu A obtinut de doua ori aurul la Olimpiada Internationala de Matematica, este singura femeie care castigat de 2 ori prestigiosul concurs Putnam, a absolvit cu Summa cum Laudae universitatea Princeton si si-a facut doctoratul la Harvard. Dar “experienta mea personala la olimpiade a fost un pic intunecata de faptul ca am fost prima fata foarte buna din Romania dupa mai mult de 20 de ani si cand am inceput liceul au fost cativa profesori care au incercat sa ma decurajeze”, a povestit Ana Caraiani, astazi postdoctoranda la Princeton si Institute for Advanced Study, intr-un interviu acordat HotNews.ro. “Daca asa ceva i se intampla unei alte fete, sa stie ca nu este singura si ca nu este vina ei. Din fericire, atitudinea mea a fost intotdeauna: Nu crezi ca pot reusi asta? Priveste-ma!” – povesteste Ana Caraiani.HotNews.ro si The Group au lansat sectiunea Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959, cu sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romania
2.Rectorii saluta posibilitatea de a conduce pe viata universitatile de stat: O abordare moderna, capabila sa permita o dezvoltare graduala a sistemului de educatie Consiliul National al Rectorilor din Romania "apreciaza pozitiv aspectele incluse in OUG nr.49/2014"". Schimbarile aduse legii educatiei "reprezinta o abordare moderna, capabila sa permita o dezvoltare graduala a sistemului de educatie", sustine Consiliul, condus pana in urma cu un an de Ecaterina Andronescu. De asemenea, rectorii isi exprima aprecierea pentru colaborarea pe care au avut-o cu ministrul delegat Mihnea Costoiu "in procesul de elaborare al OUG" si isi exprima "ingrijorarea" cu privire la criticile care au fost aduse acestor modificari. Amintim ca ordonanta de urgenta promovata de Guvernul Ponta le da rectorilor posibilitatea de a sta in functii "pe viata", elimina total incompatibilitatea rector-parlamentar, acorda invatamantului superior finantare suplimentara prin introducerea, pe bani de la stat, a anului pregatitor la facultate pentru elevii fara BAC Tot prin aceasta OUG universitatile vor putea organiza programe de doctorat si la frecventa redusa, universitatile particulare vor putea fi infiintate si de persoane fizice, in mana carora se intoarce tot patrimoniul universitatii dobandit inclusiv prin taxe de la studenti daca fondatorii cer desfiintarea, universitatile private nu mai trebuie sa respecte legea in atributii, mandate si structuraVezi in articol Ce castiga Rectorii prin Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei
3.BAC 2014 Baremele si subiectele de la toate examenele pe care le-au sustinut elevii la proba la alegere a profilului si specializarii Subiectele si baremele integrale de la toate examenele sustinute astazi de absolventii de liceu la proba la alegere a profilului si specializarii au fost publicate pe edu.ro. Candidatii la Bacalaureat 2014 au dat astazi ultimul examen din sesiunea iunie-iulie a BAC-ului. Descarca din articol toate subiectele si baremele de la examenele de Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica (elevii de la profilurile real, tehnic, resurse naturale si militar au putut alege una dintre aceste discipline pentru examen), Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si Sociologie (pentru profilurile umanist si servicii, precum si pentru filiera vocationala).
4.BAC 2014 Ministerul Educatiei: 57 de absolventi de liceu au fost dati afara din proba la alegere a profilului si specializarii pentru ca au incercat sa copieze Ministerul Educatiei anunta ca 57 de candidati la Bacalaureat 2014 au fost dati afara din ultimul examen al acestei sesiuni - proba la alegere a profilului si specializarii - pentru frauda sau tentativa de frauda. Spre comparatie, anul trecut 87 de absolventi de liceu au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa copieze.
5.Sfanta Treime a sindicatelor din invatamant lauda guvernul pentru decapitarea legii educatiei: Modificarea legii este un pas inainte in construirea unei societati democratice, nicidecum o sindicalizare a invatamantului Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" anunta ca ordonanta de urgenta care modifica radical legea educatiei nationale "este un pas inainte in construirea unei societati democratice, nicidecum 'o sindicalizare a invatamantului'". Acesta este al treilea sindicat din invatamant care saluta oprirea reformelor din Educatie, dupa Federatia Spiru Haret si FSLI. Federatia Alma Mater "apreciaza dialogul purtat cu Ministerul Educatiei Nationale, reprezentat de ministrul delegat pentru invatamant superior", pentru promovarea ordonantei de urgenta, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Reactia vine dupa ce ordonanta de urgenta le-a dat sindicatelor o putere sporita in cadrul educatiei, atat in preuniversitar, cat si in universitati.
6.Daniel Funeriu: Ordonanta de modificare a legii educatiei este un viol in grup la adresa educatiei nationale Ordonanta prin care guvernul a modificat radical legea educatiei nationale "este un viol in grup la adresa educatiei nationale", sustine fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu. "Din acest moment 'sistemul national de educatie' este o amenintare la adresa elevilor si studentilor si nu un sprijin", a scris Funeriu pe contul sau de Facebook. Reactia vine dupa ce Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la legea educatiei si prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de BAC, pregatirea elevilor fara bacalaureat la facultate, organizarea de doctorate la formele de invatamant cu frecventa redusa.
7.Ministerul Educatiei: Procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale scolare noi continua Ministerul Educatiei anunta ca procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale scolare noi continua, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv plangerile Federatiei Editorilor din Romania si ale SC Grand Media Print SRL. MEN precizeaza ca elevii vor avea manuale digitale incepand cu noul an scolar. De cealalta parte, Claudiu Istrate, director executiv al Uniunii Editorilor din Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca ministerul trebuie sa explice cum va reusi sa realizeze in 12 zile evaluarea ofertelor de manuale, dupa ce a fost stabilit un nou termen pentru depunerea ofertelor, dar calendarul de introducere a manualelor in scoli nu a fost modificat.
8.Studentii cer demisia ministrului pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, "pentru dezastrul din sistem cauzat de schimbari legislative demne de tarile din lumea a treia" Modificarile aduse legii educatiei prin ordonanta de urgenta promovata de Guvernul Ponta "macelaresc orice sansa a studentilor de a beneficia de un sistem de invatamant superior de calitate". Apelul vine de la Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, care cere demisia ministrului pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. "Universitatile devin mosii unde rectorii si membrii senatului universitar pot ramane in functie pe viata", incompatibilitatea rector-parlamentar ramane istorie si "vom avea doctoranzi care fac cercetare 'de acasa'", reactioneaza alianta.
9.Inca un sindicat din invatamant saluta oprirea reformelor din Educatie. Marius Nistor, Federatia Spiru Haret: In sfarsit un prim-ministru a inteles importanta Educatiei Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" lauda Guvernul Ponta pentru Ordonanta de Urgenta care modifica radical legea educatiei. "In sfarsit un prim-ministru a inteles importanta Educatiei", declara Marius Ovidiu Nistor, presedintele federatiei, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Potrivit lui Nistor, "aparitia acestei ordonante demonstreaza tuturor ca parteneriatul social la nivelul Ministerului Educatiei Nationale functioneaza si cu rezultate benefice in favoarea angajatilor din invatamant". Acesta este al doilea sindicat care saluta OUG 49/2014, dupa o reactie similara a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.
10.La ce foloseste a treia sesiune de BAC, proaspat introdusa de Guvern? Noi inca nu ne-am obisnuit ca la Bacalaureat mai sunt si copii care pica A treia sesiune de Bacalaureat prevazuta de ordonanta de urgenta care modifica legea educatiei este dovada faptului ca “noi inca nu ne-am obisnuit ca la Bacalaureat mai sunt si copii care pica”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar, Mihaela Guna. Potrivit acesteia, chiar daca aceasta sesiune “vine in sprijinul copiilor si le mai da o sansa, prea multe sanse le dam unor copii care nu vor sa faca nimic pentru viitorul lor”.
11.Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, despre modificarea Legii educatiei: S-a coborat stacheta la pregatirea profesorilor. Universitatile mari au pregatit masterul didactic si sunt un pic handicapate, putini vor mai alege acest master Noua lege a educatiei care a rezultat prin aplicarea a 97 de modificari la vechea forma a actului normativ are "mai multe prevederi folosite in scopuri nepotrivite", a declarat pentru HotNews.ro rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop. Una dintre probleme este legata de faptul ca persoanele fizice pot de acum inainte sa propuna infiintarea unei universitati particulare. "O universitate noua nu e o jucarie, nu se poate infiinta ca un teren de sport. La fel de serioasa este si problema patrimoniului unei universitati", a declarat rectorul UBB. Acesta a precizat ca "s-a coborat stacheta" si la formarea profesorilor, prin introducerea unei cai alternative la masterul didactic.
12.Prima luare de pozitie fata de lovitura data Educatiei de Guvern. Mircea Miclea: Este un pact national anti-educatie, readuce impostura in doctorate, rectorii pot fi pe viata, universitatile private isi fac regulile. Este o grozavie Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul Ponta modifica Legea Educatiei "este un pact national anti-educatie". O spune Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, primul care ia pozitie fata de lovitura data Educatiei de Guvern, in cele doua zile care s-au scurs de la publicarea actului in Monitorul Oficial. Mircea Miclea a explicat pentru HotNews.ro care sunt cele mai nocive prevederi ale ordonantei. De la crearea unui sistem paralel pentru universitatile private - care nu mai trebuie sa respecte legea in atributii, mandate si structura -, crearea modalitatii ca rectorii de la stat sa fie in functie pe viata, posibilitatea ca o persoana fizica sa fondeze o universitate in mainile careia sa se intoarca apoi patrimoniul acesteia, reintroducerea doctoratului la frecventa redusa si pana la politizarea sistemului preuniversitar si intarirea sindicatelor - totul "este o grozavie", spune Miclea.
13.BAC 2014 Ministerul Educatiei: 80 de elevi au fost dati afara din examenele de Matematica si Istorie pentru ca au incercat sa copieze La examenele de Matematica si Istorie din cadrul Bacalaureatului 2014 s-au prezentat 94,52% dintre candidatii inscrisi, iar 80 de absolventi de liceu au fost eliminati din examen pentru frauda sau tentativa de frauda, anunta Ministerul Educatiei. Spre comparatie, anul trecut 112 absolventi au fost eliminati din examenele de Matematica si Istorie pentru ca au copiat sau detineau asupra lor materiale interzise pe durata examenului, iar in 2011 - primul an in care BAC-ul a fost supravegheat video - au fost dati afara din aceasta proba 268 de elevi.
14.BAC 2014 Baremele integrale de la examenele de Matematica si Istorie Baremele si subiectele integrale de la examenele de Matematica si Istorie - BAC 2014 - au fost publicate de Ministerul Educatiei. Absolventii de liceu au sustinut astazi, 2 iulie, a doua proba scrisa din cadrul bacalaureatului - examenele de Matematica sau Istorie, in functie de profil. Absolventii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Varianta de subiecte extrasa astazi a fost numarul 1. Descarca din articol Baremele de la Istorie si de la examenul de Matematica - specializarea Matematica-Informatica, Matematica - filiera Tehnologica, Matematica - specializarea Stiintele Naturii si Matematica - Pedagogic - BAC 2014
15.Sindicalistii din Educatie lauda Guvernul Ponta pentru Ordonanta de Urgenta care da o ultima lovitura educatiei: Guvernul rezolva partial problemele din invatamantul preuniversitar Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant "apreciaza faptul ca Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii Educatiei Nationale, prin care se rezolva o parte din multiplele probleme cu care se confrunta sistemul de invatamant preuniversitar". Prin acest act normativ au fost eliminate prevederi contestate de majoritatea salariatilor din preuniversitar, sustine FSLI intr-un comunicat remis HotNews.ro. Reactia vine dupa ce executivul a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede posibilitatea organizarii unei a treia sesiuni de BAC, potrivit careia elevii fara bacalaureat se pot pregati la facultate pe bani de la stat, terenurile cluburilor elevilor pot trece in domeniul autoritatilor locale si primarii intra in consiliile de administratie ale scolilor.
16.Rezultate finale Evaluarea Nationala 2014 Ministerul Educatiei: 71,12% dintre absolventii de clasa a VIII-a au luat note peste 5, cu 0,34 puncte procentuale mai multi decat inainte de contestatii Rezultatele finale de la examenele de Evaluare Nationala 2014 arata ca 71,12% dintre absolventii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5. Rezultatele anuntate de Ministerul Educatiei sunt dupa ce contestatiile au fost solutionate, astfel ca procentul elevilor cu medii peste 5 a crescut de la 70,78% la 71,12%, cu 0,34 puncte procentuale. Spre comparatie, la examenul de Evaluare Nationala de anul trecut, 75,89% dintre absolventii de gimnaziu au luat note peste 5, pe fondul a numeroase acuze ca subiectele au fost foarte usoare.Vezi in articol Rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 10 ani
17.BAC 2014 Candidatii au sustinut astazi examenul la Matematica sau Istorie Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului a continuat astazi cu proba obligatorie a profilului. Absolventii de liceu de la real, tehnologic, militar si pedagogic au sustinut examenul la Matematica, iar absolventii de la uman si de la filiera vocationala au dat examen la Istorie. Pentru al doilea an, candidatii proveniti de la liceele Tehnologice au subiecte diferite de ale celorlalti elevi la Matematica. Potrivit metodologiei, examenul a inceput la ora 9:00 si dureaza 3 ore. Vezi in articol modele de subiecte la Matematica si Istorie si subiectele care s-au dat anul trecut
18.BAC 2014 Absolventii de liceu sustin miercuri examenul la Matematica sau Istorie Absolventii de liceu sustin miercuri al doilea examen scris din cadrul bacalaureatului: proba obligatorie a profilului. Elevii de la real, tehnologic, militar si pedagogic vor da examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala vor sustine examenul la Istorie. Acesta este al doilea an an in care absolventii de la liceele Tehnologice, cu cele mai slabe rezultate la sesiunile de bacalaureat, vor avea subiecte diferite de ale celorlalti elevi la Matematica. Vezi cum se vor desfasura examenele de Matematica sau de Istorie
19.Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei a fost publicata in Monitorul Oficial: Se poate organiza o a treia sesiune de BAC, elevii fara bacalaureat se pot pregati la facultate, terenurile cluburilor elevilor pot trece in domeniul autoritatilor locale, se pot organiza doctorate si la formele de invatamant cu frecventa redusa O persoana fizica poate fi de acum inainte fondatoare a unei universitati private, ea poate propune desfiintarea institutiei de invatamant superior, caz in care patrimoniul universitatii revine fondatorului. Ministerul Educatiei va putea suplimenta cifra de scolarizare a unei universitati, cu pana la 10% din capacitatea stabilita de ARACIS. Universitatile au de acum voie sa organizeze doctorate si la formele de invatamant cu frecventa redusa. De asemenea, "in cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat speciala". Prevederile fac parte din cea mai recenta Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern, care modifica Legea Educatiei. Este vorba despre OUG care prevede, printre altele, scaderea normei profesorilor, schimbarea structurii consiliilor de administratie - primarul va face parte din consiliul de administratie al scolii - si care modifica alegerea directorilor de scoli.Vezi in articol textul integral al Ordonantei de Urgenta aprobate saptamana trecuta de GuvernCiteste punct cu punct cum a fost modificata Legea Educatiei prin acest OUG
20.Evaluarea Nationala 2014 Astazi se afiseaza rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor Rezultatele finale de la evaluarea nationala 2014 vor fi afisate astazi, 1 iulie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei. Potrivit rezultatelor anuntate de Minister inainte de contestatii, 70,8% dintre absolventii claselor a VIII-a care au sustinut examenele de Evaluare Nationala au obtinut medii peste 5. Cele mai multe medii "de trecere" au fost inregistrate de elevii din judetele Braila (87,14%), Cluj (82,79%) si Bucuresti (82,77%). La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost in Caras-Severin, Calarasi si Timis.Vezi in articol Rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 10 ani
21.VIDEO Bacalaureatul prin ochii a trei olimpici care merg la internationala. Paul Musca: Matematica de la scoala este urata, calcule infernale, normal ca nu le place elevilor Sistemul educational, de exemplu prin Bacalaureat, recunoaste ca elevii nu ar fi capabili decat de memorare. Opinia ii apartine lui Paul Musca, proaspat absolvent de clasa a XII-a, care face parte din lotul olimpic national de Matematica. Andrei Bud, de asemenea membru al lotului national de Matematica, a povestit ca pentru un olimpic “e o durere destul de mare in momentul in care nu te califici la olimpiada sau simti ca esti mult mai slab decat altii”. Simona Diaconu este singura fata din lotul olimpic al Romaniei, iar temerea sa cea mai mare in fata olimpiadei este sa nu treaca printr-un moment de blocaj sau de “orbire”, cum il numeste. Vezi in articol un interviu video cu cei trei olimpici care peste o saptamana vor reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Matematica din Africa de Sud.
22.BAC 2014 Baremele si subiectele integrale de la examenul scris de Limba si literatura romana Baremele de evaluare si de notare a elevilor la examenul scris de Limba si literatura romana - BAC 2014 - au fost publicate de Ministerul Educatiei, alaturi de subiectele care au fost extrase astazi la prima proba scrisa a bacalaureatului. Absolventii de liceu au sustinut luni, 30 iunie, examenul scris de Limba si literatura romana, iar subiectele au fost diferentiate, pentru al doilea an, in functie de profil. In consecinta, ministerul a publicat atat baremul pentru profilul Umanist si pentru cel Pedagogic, cat si baremul pentru profilul Real si pentru filiera Tehnologica. Descarca din articol baremele si subiectele integrale de la examenul de Limba si literatura romana - BAC 2014
23.Evaluarea Nationala 2014 Ministerul Educatiei: Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana au fost in concordanta cu programa scolara si au avut un nivel mediu Ministerul Educatiei Nationale anunta ca subiectele de la examenul de Limba si literatura romana pe care absolventii claselor a VIII-a l-au sustinut in urma cu o saptamana "au fost realizate in concordanta cu programa scolara parcursa de elevi si cu prevederile metodologiei de examen". Subiectele au avut un nivel de abordare mediu, iar baremul precizeaza inca de la inceput ca "se puncteaza oricare alte formulari/modalitati de rezolvare corecta a cerintelor", precizeaza MEN intr-un comunicat remis HotNews.ro.
24.Romania a ocupat locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, cu 2 medalii de aur si 2 de argint Olimpicii romani au obtinut doua medalii de aur si doua medalii de argint la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori. Rezultatul a plasat Romania pe locul I in clasamentul pe natiuni. Medaliile de aur au fost obtinute de Livia Magureanu (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Costin Andrei Oncescu (Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, judetul Arges), triplu laureat la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, de aceasta data cu punctaj maxim. Livia Magureanu este prima eleva din Romania care a castigat medalie de aur la aceasta competitie.
25.Rezultate Evaluarea Nationala 2014 Astazi se afiseaza rezultatele si notele obtinute de absolventii de clasa a VIII-a la examene Rezultatele de la examenele Evaluarii Nationale 2014 se afiseaza astazi, 27 iunie. Listele cu notele obtinute de absolventii claselor a VIII-a vor fi afisate la avizierele scolilor unde elevii au sustinut probele si pe unele site-uri ale inspectoratelor scolare judetene. Potrivit calendarului de Evaluare Nationala, rezultatele vor fi publicate pana la ora 16:00, iar dupa aceea elevii nemultumiti de notele primite pot depune contestatii. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate marti, 1 iulie. Vezi in articol lista inspectoratelor scolare judetene unde vor fi publicate rezultateleCare sunt rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 10 ani
26.BAC 2014 Rezultatele finale la examenul de evaluare a competentelor digitale: Aproape 30% dintre absolventi au obtinut calificativul experimentat. 5 elevi au fost eliminati din examen Rezultatele finale de la examenul de evaluare a competentelor digitale - BAC 2014 - arata ca peste 35.000 de absolventi de liceu (29,86%) au obtinut calificativul de utilizator experimentat, anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro. 5 elevi au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa copieze, iar 586 de absolventi de liceu nu au primit niciun calificativ, fiind sub nivelul de incepator.Compara rezultatele de la proba de evaluare a competentelor digitale cu cele din anii trecuti
27.Cine va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta? Patru olimpici din lotul national au discutat online despre pregatirile pentru internationala Cine face parte din lotul Romaniei care va participa la Olimpiada Internationala de Matematica din Africa de Sud? Cate baraje au trebuit sa sustina elevii pentru a se califica in echipa nationala de sase? Ce inseamna sa te pregatesti pentru internationala de matematica? Cum vad olimpicii educatia romaneasca si care este traseul universitar pe care si-l doresc, dupa terminarea liceului? Despre toate acestea au discutat online Simona Diaconu, Paul Musca, Andrei Bud si Stefan Spataru - membri ai lotului national de Matematica. Citeste in articol raspunsurile celor trei performeri la intrebarile cititorilor HotNews.roHotNews.ro si The Group au lansat sectiunea Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959, cu sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romania
28.Guvernul scade norma profesorilor, le da cadrelor didactice posibilitatea pensionarii anticipate si modifica alegerea directorilor de scoli Guvernul a adoptat in sedinta de astazi, 26 iunie, o Ordonanta de Urgenta care aduce mai multe modificari Legii Educatiei Nationale. Cu 4 luni inainte de alegerile prezidentiale, Executivul a decis ca profesorii cu grad I si vechime 25 ani vor avea o norma didactica de 16 ore pe saptamana, in loc de 18 cum era pana acum, ceea ce poate majora veniturile acestora din ore suplimentare. In anumite conditii, profesorii se vor putea pensiona la cerere cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de lege. De asemenea, OUG modifica procedura de alegere a directorilor de scoli, primarii vor avea voie sa faca parte din Consiliul de administratie al scolii, iar directorul va incheia cu primarul un contract de management financiar-administrativ, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale participante la sedinta.
29.Guvernul discuta in sedinta reducerea normei la profesorii cu grad I si vechime peste 25 de ani si micsorarea varstei de pensie - surse Executivul discuta in sedinta de guvern de astazi aprobarea unei ordonante de urgenta care prevede reducerea normei de ore pentru profesorii cu grad I didactic si vechime in munca de peste 25 de ani, precum si reducerea varstei de pensionare in cazul profesorilor cu gradul I, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. La inceputul sedintei, premierul Victor Ponta a declarat ca spera ca "prin ordonanta pe care o adoptam astazi, care tine de regimul sistemului de educatie, indreptam foarte multe din lucrurile nedrepte care au fost comise impotriva profesorilor".
30.INTERVIU Andrei Ungureanu, olimpic international, absolvent de Princeton cu Summa cum Laude: Frumusetea matematicii vine din puritatea ei. Imi este dor de visele din copilarie, cand matematica putea fi cucerita in intregime “Invata matematica pentru ca iti organizeaza mintea, te ajuta sa faci conexiuni intre cunostinte, sa analizezi, sa compari”. Este sfatul lui Andrei Bogdan Ungureanu (27 de ani) catre copiii care fac primii pasi in lumea cifrelor. Medaliat cu aur la Olimpiadele Internationale de Matematica din 2005 si 2006, tanarul matematician a absolvit cu Summa cum Laude studiile in matematica la Princeton University, dupa care a lucrat la Morgan Stanley. Intr-un interviu acordat HotNews.ro, Andrei Bogdan Ungureanu a vorbit despre curiozitate ca element necesar in dezvoltarea unei pasiuni, despre cum “succesul vine de obicei in urma unei munci sustinute si de lunga durata”, dar si despre noua tendinta - ‘Smart is the new cool’. HotNews.ro si The Group au lansat sectiunea Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959, cu sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romania

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 50 

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri