Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1757 rezultate
1.Sorin Cimpeanu: Societatea e de acord ca avem programa scolara incarcata. Asta pana cand pui degetul pe disciplina, iar din partea sindicatelor incepe o demonstratie ca in acea materie sta intreg universul Toata societatea e de acord ca programa scolara la materiile pe care elevii le fac o ora pe saptamana este "mult prea incarcata". "Asta pana in momentul in care pui degetul pe disciplina. In acel moment, din partea colegilor profesorilor, din partea sindicatelor va incepe evident o demonstratie foarte puternica cum ca in acea discplina sta intreg universul", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Afirmatiile vin in contextul in care Ministerul este obligat sa modernizeze curriculumul pentru gimnaziu si liceu, dupa ce a modificat curriculumul din invatamantul primar. La dezbaterea organizata de ISP, ministrul Educatiei a folosit de doua ori cuvantul "decat" fara a avea o negatie inainte.
2.Ligia Deca, consilierul lui Iohannis pe Educatie: Populatia Romaniei are un deficit de toleranta si uneori are si un grad de neintelegere a problemelor globale Romanii au un deficit de toleranta si, uneori, “si un grad de neintelegere a problemelor globale”, a declarat Ligia Deca, consilierul lui Iohannis pe Educatie. Prezenta la o conferinta organizata de Institutul de Studii Populare, Deca a afirmat: “in ultima vreme discutam despre migratie, dar cati oare dintre cei care voteaza inteleg foarte bine care sunt cauzele acestui fenomen si care sunt efectele lui? Probleme similare am avea, de exemplu, si cu problemele climatice. Probleme similare am putea avea si cu zona resurselor naturale. Cred eu ca este cazul ca sistemul educational (...) sa ne pregateasca sa fim oameni activi, care atunci cand discuta probleme care pana la urma fac ca oamenii sa aleaga sau nu un anumit partid pentru guvernare - sa inteleaga foarte bine problematica in discutie”.
3.Cum vor fi evaluati inspectorii scolari: Ministerul Educatiei a publicat metodologia de evaluare, care prevede concedierea inspectorilor care primesc calificativ "nesatisfacator" Inspectorii scolari sunt evaluati in fiecare an de catre inspectorat si pot fi dati afara imediat, daca primesc calificativul "nesatisfacator". Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial Metodologia de evaluare a inspectorilor scolari si Fisa de evaluare-cadru. Inspectorul scolar general este cel care finalizeaza completarea fisei de evaluare, insa numai dupa ce inspectorul scolar general adjunct consulta directorii de scoli si sefii comisiilor metodice "privind respectarea deontologiei profesionale de catre inspectorii scolari".Vezi in articol textul integral al Metodologiei, precum si Fisa de evaluare-cadru a inspectorului scolar
4.Guvernul a aprobat recunoasterea diplomelor absolventilor de studii neautorizate Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta care prevede recunoasterea diplomelor absolventilor de studii universitare neautorizate, majoritatea absolventi de la Spiru Haret. Ministerul Educatiei estimeaza ca numarul persoanelor carora li se vor recunoaste studiile, prin aceasta OUG, este de 70.000. Avocatul a peste 9.000 de absolventi de Spiru Haret a avertizat insa, inainte de aprobarea ordonantei, ca efectul va fi inundarea pietei muncii cu diplome. Vezi in articol varianta finala a OUG
5.Alexandru Bajdechi, student in anul II la Drept, a depus plangere la DNA impotriva fostului ministru al Educatiei, pentru ca elevii de clasele a XI-a si a XII-a nu au manuale gratuite Alexandru Bajdechi a depus la DNA plangere impotriva fostului ministru al Educatiei Remus Pricopie, pentru refuzul ministerului condus de acesta de a le acorda manuale scolare gratuite elevilor de clasele a XI-a si a XII-a. Nici astazi elevii din clasele terminale nu primesc manuale gratuit, desi legea prevede din 2011 acest drept. Plangerea se indreapta impotriva lui Pricopie "pentru ca la acel moment am fost pagubit, cand in functie era el", a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Bajdechi, student in anul II la Facultatea de Drept si fost presedinte al Asociatiei Elevilor din Constanta.
6.Inca o crestere exploziva de salarii: Ministerul Educatiei a trimis la Ministerul Muncii un proiect de crestere cu 70% a salariilor profesorilor debutanti Ministerul Educatiei a trimis zilele trecute la Ministerul Muncii un proiect, pe marginea legii salarizarii, care prevede cresterea salariilor profesorilor debutanti cu 70%, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la B1 TV. Ministrul a precizat ca proiectul este rodul consultarilor care s-au derulat cu sindicatele pana acum 2 saptamani, iar luni va avea discutii cu ministrul Finantelor si cu premierul. De cealalta parte, liderul FSLI, Simion Hancescu, a declarat pentru HotNews.ro ca solicitarile de ieri ale sindicatelor din educatie de a avea salariile majorate ca ale medicilor au venit pentru ca “am crezut ca aceasta lege a salarizarii va fi aplicata pentru toata lumea la o data anume”.
7.Inscrieri invatamant profesional Incepe etapa a II-a de admitere in scolile profesionale cu durata de 3 ani. Lista locurilor libere Scolile profesionale in sistem dual (parteneriat scoala-firme) deschid joi o noua runda de inscrieri, la care sunt asteptati absolventii de gimnaziu. Elevii scolilor profesionale cu durata de 3 ani vor primi lunar o bursa de 200 de lei, de la stat. In aceasta etapa au ramas libere 20.000 de locuri, cele mai multe la calificarea confectioner produse textile. In Bucuresti, Ambasada Austriei a lansat, impreuna cu sapte companii din retail, Scoala Comerciala Austriaca din Romania, care pregateste elevii in meseria de comerciant-vanzator. Loredana Popescu, directorul Colegiului Economic "Costin C. Kiritescu" din Bucuresti unde se desfasoara acest proiect, a declarat pentru HotNews.ro ca viitorii elevi pot primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultate.
8.Sindromul Spiru Haret: Piata muncii va fi inundata cu 70.000 de diplome de la facultati neautorizate, care vor fi recunoscute de stat Ministerul Educatiei vrea sa recunoasca diplomele absolventilor de studii universitare neautorizate, majoritatea absolventi de la Spiru Haret. Prevederea face parte dintr-un proiect de Ordonanta de Urgenta elaborat de Ministerul Educatiei. Proiectul stipuleaza ca universitatile care vor mai inmatricula studenti la programe neautorizate sau care vor depasi capacitatea de scolarizare pot ajunge pana la desfiintare. Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca, pana acum, Ministerul a pierdut peste 7.400 de procese, totalizand 18.017 diplome care au fost recunoscute dupa aceste procese, iar in prezent sunt in derulare alte 2.300 de procese. De cealalta parte, avocatul a peste 9.000 de absolventi de Spiru Haret avertizeaza ca aprobarea acestei OUG "ar insemna un dezechilibru ingrozitor in ceea ce priveste locurile de munca".Vezi in articol continutul integral al proiectului de OUG
9.Ministerul Educatiei va sesiza organele de urmarire penala cu privire la fraudele in transferul elevilor de clasa a IX-a din judetul Suceava. Ce a descoperit Corpul de Control Peste 300 de elevi din Suceava au fost transferati, inainte de a incepe clasa a IX-a, in licee unde ultima medie de admitere a fost mai mare decat notele obtinute de acestia. Concluzia apartine Corpului de Control al ministrului Educatiei, care a finalizat raportul in judetul Suceava si a propus cercetarea disciplinara a membrilor Comisiei, sesizarea organelor de cercetare penala si anularea transferurilor ilegale. "Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste masuri, astfel ca vor fi sesizate organele de urmarire penala", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
10.Suspiciuni de frauda la transferurile elevilor de clasa a IX-a de la un liceu la altul. Corpul de Control al ministrului Educatiei verifica inspectoratele scolare din 4 judete Ministerul Educatiei verifica transferurile elevilor care acum intra in clasa a IX-a, in 4 judete. Vasile Salaru, secretar de stat in preuniversitar, a declarat pentru HotNews.ro ca sunt cazuri in care elevi au fost transferati la licee unde ultima medie de admitere o depaseste cu mult pe cea a tinerilor transferati. "Vom anula aceste transferuri facute ilegal", a precizat pentru HotNews.ro oficialul. Judetele verificate sunt Suceava, Prahova, Bihor si Braila. In Prahova, din 264 de cereri de transfer inregistrate, 252 au fost solutionate pozitiv, iar Ministerul Educatiei are suspiciuni in 202 cazuri.
11.Ce se intampla cu programa scolara a materiei optionale "Istoria Monarhiei in Romania", dupa ce Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae Liceenii invata de 2 ani, in scoala, biografia Principelui Nicolae, la materia optionala Istoria Monarhiei in Romania. Ce se intampla insa acum cu programa scolara, avand in vedere ca Regele Mihai tocmai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de Principe si l-a exclus din linia succesorala la tron? "Programa nu sufera modificari, decat daca apar ecouri din teritoriu", a explicat pentru HotNews.ro profesorul Mihai Manea, co-autor al programei scolare si inspector de istorie pe Bucuresti.
12.FOTO Ziua excluderii Principelui Nicolae. Cine au fost sfatuitorii Regelui Mihai si ce cauta acolo Mihnea Constantinescu, fost consilier pe langa patru premieri Regele Mihai a decis sa-l excluda pe nepotul sau, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron, pe 1 august, in cadrul unei intalniri la resedinta din Elvetia la care au participat membrii Consiliului Regal Ioan Luca Vlad, Mihnea Constantinescu, principele Radu Duda si in absenta chiar a lui Nicolae. Familia Regala a publicat fotografii "cu Majestatea Sa stand pe scaun in capul mesei", inconjurat de sfatuitorii sai, si "atunci a fost momentul cand decizia a fost luata", a declarat pentru HotNews.ro consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad. Nimeni nu s-a opus excluderii lui Nicolae.
13.Prima reactie a lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai, dupa ce a fost exclus din succesiunea la tron: Pozitia de Principe al Romaniei si prezenta in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei impun un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept "Duminica, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al Romaniei si locul in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceasta decizie, pe care mi-o asum, vine in urma unei perioade in care am reflectat la viitorul tarii si Casei noastre, precum si la rolul pe care eu il pot avea in propasirea lor", sustine Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai, caruia acesta a anuntat ieri ca i-a retras titlul de "Principe" si pe care l-a exclus din linia de succesiune la tron. Acesta este primul mesaj public facut de fostul principe Nicolae, dupa decizia Regelui Mihai.Citeste in articol Declaratia integrala a fostului principe Nicolae, astazi Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai
14.Ioan Luca Vlad, consilier al Casei Regale: Principele Nicolae a fost chiar usurat de decizia Regelui Mihai / Sentimentul de antreprenoriat e foarte greu de dezvoltat in cadrul Casei Regale Nicolae Medforth-Mills este astazi plecat din tara, are un statut privat si nu mai joaca niciun rol public in familia regala, a declarat pentru HotNews.ro consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad. Casa Regala a anuntat ca Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de Principe si l-a exclus din linia de succesiune la tron, de la 1 august. Contactat de HotNews.ro, Ioan Luca Vlad a explicat ca Regele Mihai a luat aceasta decizie, "dar el a fost in asentiment cu ea si poate chiar usurat de aceasta decizie". Acesta a precizat ca, din momentul in care va deveni sef al Casei Regale, Principesa Margareta poate modifica linia succesorala.
15.Cum invata Generatia touch-screen: Un studiu despre modelele si interesele elevilor din Romania, dar si despre muzica si filmele pe care le prefera Elevii romani sunt nervosi, egoisti si superficiali, dar si inteligenti si pragmatici. Asa ii vad profesorii pe adolescentii de clasa a VII-a, pe care ii numesc "Generatia Facebook" sau "Generatia touch-screen" si cu care spun ca lucreaza foarte greu. Pe de alta parte, aceiasi profesori sunt nominalizati de doar 7% din elevi la intrebarea "Care sunt persoanele pe care le admirati". Rezultatele apartin studiului Cultura Elevilor si Invatarea, realizat de Institutul de Stiinte ale Educatiei. Cercetatorii avertizeaza ca lipsa unui interes al tinerilor catre fenomenele sociale mai complexe "reprezinta un posibil risc legat de mentinerea elevilor in zona dependentei ideologice, fapt sesizat de profesori ('usor de manipulat de catre cei interesati')".Descarca din articol studiul integral Cultura Elevilor si Invatarea
16.Carti pentru vara asta. Cinci recomandari de la Radu Paraschivescu si cum citeste lumea din jurul sau "Imi vine greu sa cred in notiunea de 'carte de vacanta'", spune pentru HotNews.ro cunoscutul scriitor si jurnalist Radu Paraschivescu. Asa ca recomandarile sale de lectura pentru vara asta "vin din zona romanului" si incep cu Muriel Barbery - O delicatesa. Vezi in articol care sunt cele cinci carti pe care Radu Paraschivescu ne indeamna sa le citim si care sunt noile obiceiuri de lectura pe care le observa scriitorul: de la automatele de carti din metrou, pana la cititul in librarii.
17.Manuale pentru clasa a IV-a: Ministerul Educatiei a lansat licitatia de manuale scolare digitale pentru clasa a IV-a. Vezi caietul de sarcini Ministerul Educatiei a lansat in dimineata aceasta licitatia pentru manuale scolare noi - in format print si digital - pentru clasa a IV-a. Ele trebuie sa fie pe bancile elevilor in anul scolar 2016-2017, atunci cand se va aplica si noua programa scolara. Potrivit documentatiei publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate castigatoare maximum 3 firme (deci maximum 3 manuale alternative pe disciplina), durata acordului este de 4 ani, iar valoarea estimata fara TVA este de 22 de milioane de lei.
18.EXCLUSIV In ce stadiu sunt, in prezent, discutiile pe proiectul noii legi a Educatiei: Documentul cu propunerile la lege si ce spune ministrul Educatiei Gradinita obligatorie, program de "preprofesionalizare" pentru absolventii gimnaziului cu note sub 5 la Evaluarea Nationala, eliminarea obligatiei ca directorii de scoli sa isi asume raspunderea publica pentru performantele institutiilor pe care le conduc. Asa arata cateva dintre propunerile facute pana acum de sindicate, de directiile din Ministerul Educatiei si de diferite asociatii la proiectul noii legi a educatiei. HotNews.ro a intrat in posesia documentului elaborat zilele acestea de Ministerul Educatiei, care reuneste propunerile de pana acum si care "nu are alta semnificatie decat baza de discutie", a declarat ministrul Sorin Cimpeanu. Vezi in articol care sunt propunerile de pana acum la legea educatiei si care sunt prevederile importante, in opinia ministrului Cimpeanu
19.Structura anului scolar 2015-2016, varianta finala: Elevii incep scoala pe 14 septembrie, iar vacanta de vara de anul viitor va fi cu o saptamana mai scurta Structura anului scolar 2015-2016 prevede ca elevii se intorc din vacanta mare pe 14 septembrie 2015, cand vor incepe semestrul I. Copiii intra in vacanta de iarna pe 19 decembrie, pentru 2 saptamani, iar vacanta de vara de anul viitor va fi cu o saptamana mai mica decat cea de acum. Ministerul Educatiei a publicat varianta finala a structurii anului scolar. Printre modificarile introduse, fata de proiectul pus in dezbatere: tezele din semestrul I vor fi sustinute pana pe 11 decembrie 2015 (fata de 18 decembrie, initial).
20.Ministerul Educatiei modifica procedura de achizitie a manualelor scolare: Contractele cu castigatorii licitatiei pentru manualele digitale nu vor mai putea fi prelungite, dupa cei 4 ani de valabilitate Firmele care vor castiga licitatia pentru manualele scolare digitale vor incheia un contract de furnizare a acestora pe o perioada de 4 ani, fara sa mai aiba posibilitatea de extindere pentru inca 2 ani. Eliminarea prelungirii contractului cu 2 ani a fost realizata de Ministerul Educatiei, printr-un ordin de modificare a procedurii de achizitie a manualelor scolare - publicat luni in Monitorul Oficial. Schimbarile vin dupa o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. Vezi in articol toate modificarile aduse de ministrul Educatiei la procedura de achizitie a manualelor
21.Ce citim vara asta. Cinci recomandari de lectura de la Dan C. Mihailescu si un pont pentru soferi Cu un top 5 al cartilor de citit vara asta, criticul si istoricul literar Dan C. Mihailescu ne spune care sunt cartile pe care ni le recomanda, dar si ce citeste zilele acestea. Pe primul loc in lista de titluri pentru cititorii HotNews.ro: Paul Morand, "Bucuresti". Plus: ce le recomanda soferilor pentru cele patru ceasuri Bucuresti-Sibiu, ca sa devina "un om de altadata. Adica un om si jumatate".
22.Testarea PISA 2015 Cum s-a desfasurat testarea PISA in Romania, anul acesta, si ce tip de subiecte au avut elevii Elevii romani au sustinut anul acesta testarea PISA, aplicata de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica in 65 de tari. Testarea internationala se desfasoara o data la 3 ani si arata nivelul elevilor de 15-16 ani la matematica si la citire. Cea mai recenta testare PISA a fost in 2012, cand rezultatele au aratat ca 40% dintre elevii romani au dificultati sa citeasca si sa inteleaga un text si pot rezolva doar exercitii de baza la Matematica. HotNews.ro a aflat cum s-a desfasurat testarea PISA 2015, cati elevi din Romania au participat la ea, cine a organizat-o, in cate scoli s-a desfasurat si ce tip de subiecte si chestionare au avut copiii. Rezultatele testarii de anul acesta vor fi publicate in decembrie 2016.
23.Scrisoarea unui absolvent al Universitatii Essex, Marea Britanie. Alin Popescu, despre ce l-a marcat in anii de studentie si despre lucrurile cheie intr-un sistem universitar de varf Alin Popescu a absolvit cu cea mai inalta distinctie (First-class honours) Facultatea de Politica Internationala de la Universitatea Essex din Marea Britanie. In urma cu patru ani, trecea peste cel mai dur Bacalaureat din ultimii 20 de ani - primul cu camere video. Astazi, isi finalizeaza masteratul in Negocierea si Medierea Conflictelor in Relatiile Internationale, tot la Essex. Intr-o scrisoare pentru cititorii HotNews.ro, Alin Popescu (23 ani) povesteste care sunt lucrurile cu adevarat importante in sistemul universitar unde si-a petrecut studentia, despre digitalizarea cursurilor si cercetarea din facultate, dar si despre Metodologia Stiintifica si Gandirea Critica. Vezi care sunt planurile unui tanar care si-a facut studiile in strainatate.
24.Admitere facultate 86 de specializari si programe de studii de licenta intra in lichidare. Care sunt universitatile si facultatile care dispar "Anul acesta, intra in lichidare 86 programe de studii de licenta", fie din cauza relevantei scazute pe piata muncii, care genereaza o atractivitate scazuta, fie din cauza calitatii nesatisfacatoare, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. In cazul a 4 universitati, sunt in lichidare toate programele de studii pe care le organizeaza. Aceste institutii "isi duc la capat studentii, dar nu au mai organizat admitere", a explicat Cimpeanu. Universitatile care isi inchid portile au fost clasificate in 2011 in ultima categorie valorica.
25.Romania a obtinut 6 medalii si a ocupat primul loc din UE la Olimpiada Internationala de Matematica 2015. Vezi subiectele de la olimpiada Olimpicii la matematica ai Romaniei au obtinut sase medalii - una de aur, patru de argint si una de bronz - la Olimpiada Internationala de Matematica 2015. Medalia de aur a fost castigata de Simona Diaconu, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, singura fata din lotul Romaniei. Clasamentul pe echipe al competitiei a fost dominat de SUA si de tarile asiatice, iar Romania a ocupat locul 13 la nivel mondial si primul loc intre tarile UE.Vezi in articol cine sunt olimpicii romani la Matematica si de la ce licee vinDescarca din articol subiectele de la Olimpiada Internationala de Matematica 2015
26.HARTA Rezultate finale BAC 2015 pe fiecare judet in parte: Cluj conduce topul judetelor / Rezultate alarmante in rural: doar 24,4% dintre absolventii de anul acesta de la sat au trecut Bacalaureatul Judetul Cluj a inregistrat cea mai mare rata de promovare la Bacalaureat, potrivit rezultatelor finale anuntate de Ministerul Educatiei: 83,4%. In topul judetelor in functie de promovabilitate, urmeaza Brasov, Bacau si Braila. La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost in Giurgiu (37,3%), Ilfov si Teleorman. Ministerul Educatiei a publicat un raport cu date statistice referitoare la Bacalaureatul 2015 - sesiunea iunie-iulie, dupa contestatii. Potrivit acestor date, examenele au adus rezultate alarmante in rural, unde doar 24,4% dintre absolventii de anul acesta au trecut Bacalaureatul.Vezi in articol harta cu promovabilitatea pe judete la BAC 2015 si o comparatie cu BAC 2014
27.HARTA Rezultate finale BAC 2015 Listele cu notele finale de la bacalaureat, dupa contestatii, au fost afisate online Rezultatele finale de la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului au fost afisate online de Ministerul Educatiei. Vezi in articol listele cu notele obtinute de toti absolventii de liceu la examenele bacalaureatului, atat inainte, cat si dupa ce au fost solutionate contestatiile. Listele cu notele finale de la BAC pot fi sortate pe fiecare judet in parte, in ordinea alfabetica a numelor elevilor sau in functie de medie. Rezultate pot fi accesate si pe fiecare liceu. Rata initiala de promovare a Bacalaureatului, la nivel national, a fost de 66,41%, iar dupa solutionarea contestatiilor promovabilitatea este de 67,9%.
28.Rezultate finale BAC 2015 Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei: 67,9% dintre absolventi au promovat examenele bacalaureatului, cu 1,5 puncte procentuale mai multi decat inainte de contestatii Rezultatele finale, dupa contestatii, de la examenul de Bacalaureat au adus o promovabilitate de 67,9%, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Inainte de solutionarea contestatiilor, rezultatele aratau o rata de promovare a examenelor bacalaureatului de 66,41%, cea mai mare de la introducerea camerelor video, in 2011, si pana in prezent. In cazul liceelor cu promovabilitate zero, Cimpeanu a declarat ca "Ministerul Educatiei a decis diminuarea numarului de clase", iar pasul urmator este: "luam in considerare desfiintarea acestor unitati scolare". Sorin Cimpeanu a sustinut o conferinta de presa, in care a prezentat detalii referitoare la rezultatele finale obtinute de absolventi clasei a XII-a la sesiunea iunie-iulie 2015 a BAC-ului. Citeste in articol cele mai importante declaratii ale ministrului Educatiei
29.Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti: Pagubele de imagine pentru universitatea romaneasca produse de plagiatul lui Ponta sunt uriase Universitatea din Bucuresti propune ca plagiatele demnitarilor sa fie analizate de comisiile universitatilor, si nu de Consiliul de Etica din subordinea Ministerului Educatiei (institutie care a sustinut ca Ponta si Oprea nu au plagiat). Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti, a declarat astazi ca "pagubele de imagine pentru universitatea romaneasca produse de acel caz din 2012 sunt uriase".
30.Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti: Este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a Universitatea din Bucuresti foloseste de cativa ani un soft antiplagiat, pentru verificarea lucrarilor de doctorat, si a instituit "filtre de preventie", pentru educarea studentilor si a doctoranzilor. "Dar este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a. Se copiaza comentarii literare, pe care le inveti cuvant cu cuvant, ca sa intri la liceu. In felul acesta s-a facut si inca se mai face selectia in scoala romaneasca", a avertizat rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru. 

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 59 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi