Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 258 rezultate
1.​Blocaj straniu ANI, intrebata daca Adrian Curaj e in conflict de interese ca membru remunerat al Academiei lui Oprea si ca ministru care aproba bugetul institutiei: Nu putem emite un punct de vedere Agentia Nationala de Integritate anunta ca nu poate "emite un punct de vedere temeinic documentat cu privire la posibilitatea existentei unui conflict de interese" in ce il priveste pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj. Raspunsul a fost trimis de ANI la solicitarea HotNews.ro, care a intrebat daca Adrian Curaj este in conflict de interese ca membru care primeste indemnizatie de la Academia lui Oprea si ca ministru ordonator de credite pentru aceeasi Academie. Bugetul pe 2016 al ASSN este de aproape 85 de milioane de lei, potrivit legii bugetului de stat.Vezi ce spune ANI despre Vasile Dancu, Adrian Curaj si Dan Mihalache referitor la o eventuala incompatibilitate generata de faptul ca sunt ministri, respectiv consilier prezidential, dar si membri in Academia lui Oprea
2.Ministerul Educatiei a inceput controlul la Colegiul Tudor Vianu din Bucuresti / Noi detalii din discutiile dintre elevi: Media e cu un punct mai mare dupa ce s-a tarat - Filmul unui eveniment care a bulversat opinia publica Ministerul Educatiei a inceput controlul la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, dupa ce un elev ar fi obtinut un punct in plus la media la matematica tarandu-se in genunchi pana la catedra. Informatia a fost dezvaluita de mama unei fete de clasa a X-a si confirmata de discutiile pe WhatsApp intre elevi, puse la dispozitia presei de aceasta. Numerosi elevi, fosti elevi si profesori spun insa ca totul a fost doar o gluma si ii iau apararea profesorului. Insa potrivit discutiilor de pe WhatsApp puse la dispozitia presei de parinte, elevii ar fi planuit sa-l "scape" pe profesor, spunand ca totul ar fi fost o gluma care ar fi pornit de la ei, nu de la profesor. Tot in aceste discutii, elevii spun urmatoarele: "Media lui ... e cu un punct mai mare". Relevant este si urmatorul dialog: "Deci ca sa iteleg si eu ... s-a tarat in genunchi pt un punct in plus? / Da / Da... / (...) / Si sever i a dat un punct? / Da".
3.Marturia unui parinte care isi muta copilul de la Colegiul Vianu din Bucuresti, din clasa in care un elev ar fi fost umilit sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare Umilirea elevilor prin “invitatia” de a se tari in genunchi pentru o medie mai mare nu este un derapaj izolat, in clasa a X-a de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Capitala, sustine Luminita Macsim, mama unei eleve de la Vianu care a decis zilele acestea sa isi mute copilul de la aceasta scoala si care a vorbit, in exclusivitate pentru HotNews.ro, despre ce s-ar fi intamplat la clasa.
4.Elev umilit sa se tarasca in genunchi in fata profesorului de matematica, pentru un punct in plus la teza - povestea spusa de un alt profesor Cine vrea sa isi mareasca nota in teza la matematica, sa se tarasca in genunchi pana la catedra. Asa si-a umilit elevii un profesor de la un liceu prestigios din Bucuresti. "O mica somitate", "genul care lucreaza cu doi olimpici si-i pica pe restul ca sunt prosti", profesor care se crede Dumnezeu pe pamant. Intreaga poveste a fost relatata de un alt cadru didactic, revoltat ca parintii, intimidati de studiile, doctoratele si relatiile prin Minister ale "magistrului", asista fara reactie la abuzurile la care le sunt supusi copiii.Citeste in articol intreaga poveste de la clasa
5.Adrian Curaj, ministrul Educatiei: Pregatim un proiect de evaluare internationala a scolilor doctorale Toate scolile doctorale vor fi evaluate, odata prin autoevaluarea pe care trebuie sa o realizeze universitatile, dar si de catre un organism international, printr-un proiect european, a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, dupa ce Gabriel Liiceanu i-a adresat, intr-un articol publicat pe Contributors.ro, intrebarea daca nu a venit vremea sa evalueze "scolile doctorale din institutiile militare de invatamant (Academia de Politie, Academia Militara, Academia Nationala de Informatii a SRI), deci locurile din care pulseaza, intr-un ritm greu de urmarit, falsul intelectual".
6.Oana Moraru, membra a grupului de specialisti pe curriculum: Avem nevoie sa dezbatem profilul absolventului de gimnaziu Planurile-cadru puse in dezbatere de Ministerul Educatiei trebuie sa pice, dar viziunea curriculara avansata de cei 6 membri ai grupului de experti de la Ministerul Educatiei care au facut opinie separata este nerealizabila si idealista. Declaratia ii apartine Oanei Moraru, membra a grupului de experti pe curriculum numit de ministrul Educatiei.
7.Scindare in grupul de specialisti numit de ministrul Educatiei pentru curriculum: Parte din grup cere retragerea planurilor-cadru puse in dezbatere, unirea Matematicii cu Informatica si cu totul alt curriculum Jumatate din grupul de experti numit de ministrul Adrian Curaj sa coordoneze "elaborarea arhitecturii curriculare" ii recomanda Ministerului sa retraga cele trei variante de plan-cadru pe care le-a pus in dezbatere. Semnatarii acestei pozitii sunt Tincuta Apateanu si profesorii Florin Colceag, Radu Gologan, Manuela Prajea, Marian Stas si Stefan Vlaston. Acestia propun unirea Matematicii cu Informatica in clasele V-VIII, transformarea Fizicii, Chimiei si a Biologiei in disciplinele "Stiintele vietii" si "Stiintele mediului", transformarea Istoriei in "Educatie pentru societate", 3 ore de Sport pe an si un numar mai mare de optionale.
8.Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara anunta verificarea antiplagiat a tezelor de licenta, master, doctorat, un curs de scriere academica si reguli pentru analizarea retroactiva a tezelor de doctorat Universitatea de Vest din Timisoara anunta ca lucreaza la un mecanism care sa inlature orice "semn de intrebare asupra tezelor de doctorat si a lucrarilor stiintifice". Marilen Pirtea, rectorul universitatii, declara ca, incepand din acest an, nu doar tezele de doctorat vor fi verificate inaintea sustinerii lor cu un program antiplagiat, ci obligativitatea se va extinde si la licenta si master. De asemenea, rectorul anunta ca planuieste ca din toamna sa introduca din anul I de licenta o disciplina adresata tuturor studentilor, indiferent de specializare, privind scrierea academica. "Vrem sa intram intr-un proces de sanitarizare, de igienizare din acest punct de vedere", a declarat Pirtea pentru HotNews.ro.
9.Raportul Curtii de Conturi pe 2014 la Ministerul Educatiei: prejudicii de 430.000 lei si abateri estimate la 6,9 milioane lei Curtea de Conturi a constatat "date nereale sau incomplete" in cuantum de peste 1 milion de lei, la Ministerul Educatiei, in evidenta contabila a proiectelor din fonduri europene, dar si "mentinerea nejustificata" a 27 de milioane de lei - bani rambursati de Autoritatea de Management si nevirati "la bugetul de stat sau partenerilor contractuali". Datele au fost publicate in Raportul Curtii de Conturi pe 2014. Inspectorii au identificat prejudicii de 430.000 lei si abateri estimate la 6,9 milioane lei, la institutiile din subordinea Ministerului Educatiei.
10.Simulari Evaluarea Nationala 2016 si BAC 2016 Din ce materie vor fi testati elevii si care sunt capitolele exceptate de la simulari, pe fiecare disciplina in parte Simularea Evaluarii Nationale 2016 incepe in data de 22 februarie, cu testarea la Limba si literatura romana. Elevii de clasa a VIII-a nu vor fi evaluati, insa, la simulare din capitole precum trasaturi specifice genului dramatic, romanul sau balada populara. Simularea la Matematica va fi pe 23 februarie si vor fi exceptate capitole precum Functii si Calcularea de arii si volume. La liceu, simularile Bacalaureatului 2016 incep pe 7 martie, cu Limba si literatura romana. Pentru elevii de clasa a XI-a, de la simulare sunt exceptati autori precum Bacovia, Blaga, Arghezi sau Rebreanu.
11.Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, despre detinutii-scritori girati de profesori: Chiar mie mi s-a adresat, de catre un personaj destul de cunoscut, rugamintea de a da un astfel de referat. Nici nu am raspuns Anumiti profesori nu si-au respectat nici statutul, nici institutia din care fac parte si au girat lucrarile "pretins stiintifice" facute in puscarii, a declarat rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, in cadrul unei conferinte in care Comisia de etica a anuntat ca George Copos a plagiat intr-o lucrare scrisa in penitenciar si avizata de profesorul emerit Stelian Brezeanu. Rectorul a afirmat ca se va propune in Senat retragerea titlului onorific pe care il detine profesorul, astazi pensionat. "Chiar mie, personal, mi s-a adresat, de catre un personaj destul de cunoscut in viata publica romaneasca, rugamintea, solicitarea de a da un astfel de referat. Nici nu am raspuns la aceasta solicitare", a precizat Mircea Dumitru.Vezi in articol cele mai importante declaratii facute de rectorul Universitatii Mircea Dumitru, de presedintele Comisiei de Etica Marian Popescu si de prorectorul Liviu Papadima
12.Universitatea din Bucuresti: George Copos a plagiat subtil, prin repovestire, in cartea scrisa in inchisoare. Ar putea exista un ghostwriter, un scriitor profesionist ascuns Una dintre cartile publicate din penitenciar de catre George Copos reprezinta un "plagiat subtil, realizat prin copiere deghizata sau/si repovestire". Concluzia apartine Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, care a anuntat astazi ca "exista indicii clare ca dl. George Copos nu ar fi putut realiza acest tip de lucrare si, deci, nu ar putea fi creditat ca autor". Expertii vorbesc despre folosirea unui ghostwriter, adica a unui "scriitor profesionist ascuns care a realizat operatiunea" si precizeaza ca atat autorul plagiat, cat si Copos "au fost in relatie cu aceeasi persoana, dl profesor emerit Stelian Brezeanu".Citeste in articol concluziile Comisiei de Etica in ce priveste plagiatul lui George CoposUniversitatea din Bucuresti a anuntat ca s-a autosesizat in cazul suspiciunii de plagiat privindu-l pe profesorul Augustin Fuerea
13.DOCUMENT ​Raportul Inspectiei Judiciare referitor la detinutii-scriitori: caracterul stiintific al lucrarilor din puscarii este conditionat doar de faptul ca editura este recunoscuta de Consiliul Cercetarii Stiintifice In puscariile din Romania, o lucrare este stiintifica si ii aduce autorului reducerea pedepsei daca a fost publicata la o editura sau revista recunoscuta de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice. Concluzia apartine Inspectiei Judiciare, care in urma unei hotarari din septembrie 2015 a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a realizat un control cu privire la aplicarea legii care le permite detinutilor sa-si scurteze cu 30 de zile pedepsele, daca scriu carti. La solicitarea HotNews.ro, Inspectia Judiciara a trimis Raportul de control. Vezi cum i-a respins comisia de la Penitenciarul Codlea unui detinut scaderea pedepsei, pentru ca "nu a facut dovada ca are cunostinta despre continutul, structura lucrarii", dar a pierdut in fata judecatorului de supraveghere, care i-a acordat zilele de castig.
14.Ce se va intampla in instanta cu deciziile universitatilor de retragere a titlurilor de doctor: Jurisprudenta impiedica functionarea noului mecanism propus de Ministerul Educatiei "Numai universitatile vor retrage titlul sau vor anula diploma" si "universitatile si, ca mecanism de apel, CNATDCU" vor analiza plagiatele in doctorate. Anuntul a fost facut dupa sedinta de guvern de marti de catre ministrul Educatiei, Adrian Curaj. Un mecanism cerut de Universitatea din Bucuresti si de o parte a societatii civile, inceput a fi operationalizat de catre Guvern, dar care isi atinge limitele in toate cazurile de doctorat obtinut prin plagiat in trecut, cat si, cel mai probabil, in toate viitoarele doctorate plagiate; adica si cele ale lui Ponta, Oprea si Toba, au explicat pentru HotNews.ro mai multi juristi. Motivul: Inalta Curte de Casatie si Justitie a creat jurisprudenta prin decizia din 2012 potrivit careia universitatile nu pot anula o diploma pe care tot ele au emis-o, pentru ca este un act care a intrat in circuitul civil si a produs efecte juridice. Asta inseamna ca orice politician care va da in judecata universitatea care ii retrage diploma, pe noul mecanism, potrivit acestei jurisprudente are sanse mari sa castige.Vezi in articol ce a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 2012, cu privire la anularea de catre universitate a unei diplome
15.Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara: Sunt dispus sa-mi pun la dispozitie mandatul, pentru realizarea Universitatii Metropolitane a Timisoarei prin unificarea universitatilor timisorene / Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara: Nu s-a discutat nimic Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, anunta ca este dispus sa-si depuna mandatul de rector in care a fost recent confirmat, pentru a crea Universitatea Metropolitana a Timisoarei prin unificarea celor 4 universitati din oras. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Pirtea prezinta beneficiile unificarii universitatilor si sustine ca aceasta abordare este nu doar o solutie de supravietuire, ci un raspuns la cresterea competitivitatii. Pe de alta parte, insa, Viorel-Aurel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, a declarat pentru HotNews.ro ca nu a avut niciun fel de discutii pe acest subiect, cu atat mai mult cu cat toate universitatile din Timisoara, in afara Universitatii de Vest, sunt acum in proces de alegere a rectorilor si a celorlalte structuri de conducere.
16.DOCUMENT Ministerul Educatiei scoate plagiatele demnitarilor din analiza Consiliului National de Etica - Proiect de ordonanta Consiliul National de Etica nu va mai avea printre atributii analiza plagiatelor demnitarilor si nici nu va mai putea aplica sanctiuni precum retragerea calitatii de conducator de doctorat sau retragerea titlului de doctor. Prevederea face parte dintr-un Proiect de Ordonanta, publicat de Ministerul Educatiei. Amintim ca Ministerul Educatiei a revocat la inceputul lunii decembrie Consiliul National de Etica - forul care i-a scapat de plagiate atat pe Victor Ponta, cat si pe Gabriel Oprea - si a anuntat ca aceasta institutie nu va mai avea atributii in analiza tezelor de doctorat. De altfel, ministrul a declarat ca universitatile vor fi cele care de acum inainte vor gestiona acuzatiile de plagiat si vor putea sa retraga o diploma de doctor.
17.DOCUMENT Prioritatile Ministerului Educatiei pe anul 2016 si planurile de actiuni: de la schimbarea legislatiei, la reabilitarea seismica a caminelor studentesti Invatamant profesional dual la scara nationala, tranzitie mai buna de la liceu la facultate si internationalizarea invatamantului superior se numara printre prioritatile pe care si le-a stabilit ministrul Educatiei, Adrian Curaj, pentru anul 2016. Ministerul a publicat lista obiectivelor si planurile de actiuni sectoriale pentru anul acesta. Pe lista ministrului se afla si schimbarea legislatiei, integrarea Sistemului Informatic, reabilitarea seismica a cladirilor si caminelor studentesti, dar si Evaluarea internationala a Scolilor Doctorale din Romania - numai ca in acest ultim caz termenul de finalizare este mai 2018.
18.Simulari BAC 2016 Elevii de clasele a XI-a si a XII-a sustin simularea examenelor de bacalaureat in luna martie Calendarul simularii examenelor de bacalaureat incepe in data 7 martie 2016, cand elevii de clasele a XI-a si a XII-a vor sustine simulare la Limba si literatura romana. Testarea liceeniilor va continua pana pe 10 martie, pentru a-i obisnui pe acestia cu atmosfera si rigorile unui examen si cu scopul de a-i determina sa se pregateasca mai bine pentru Bacalaureat. Vezi in articol calendarul integral al simularilor de BAC 2016.
19.Simulari Evaluarea Nationala 2016 Calendarul simularilor pe care le vor sustine elevii de clasa a VIII-a - simularile incep pe 22 februarie Elevii de clasa a VIII-a incep simularile examenelor de Evaluare Nationala pe 22 februarie, cu testarea la Limba si literatura romana. Ministerul Educatiei a publicat calendarul simularii evaluarii nationale pentru elevii care acum sunt in clasa a VIII-a. Acesta este al treilea an in care Ministerul Educatiei organizeaza simulari ale examenelor la nivel national, cu subiecte unice.
20.Curriculumul pentru gimnaziu: Fundatia pentru o societate deschisa critica Ministerul Educatiei pentru ca stabileste intai cate ore fac elevii si nu ce competente ar trebui sa aiba "Pe ce baze stabilim cate ore sa alocam fiecarei discipline, daca nu stim contributia disciplinei la competentele urmarite?" Pornind de la aceasta intrebare, Fundatia pentru o societate deschisa ii cere Ministerului Educatiei sa regandeasca procesul de dezbatere publica in jurul curriculumului scolar, astfel incat sa fie centrat pe competente, nu pe discipline. Amintim ca Ministerul a lansat in decembrie in dezbatere planul-cadru pentru clasele V-VIII, adica lista cu numarul de ore pe care il propune pentru fiecare materie studiata de copii, fara a publica anterior cadrul de referinta pentru gimnaziu - documentul din care sa aflam ce cunostinte din fiecare materie trebuie sa aiba la finalul gimnaziului copiii si cum arata profilul elevului de gimnaziu.
21.Clasa Pregatitoare 2016 Proiectul calendarului de inscriere in clasa pregatitoare: inscrierile se desfasoara intre 29 februarie si 18 martie Parintii copiilor care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2016 sunt obligati sa ii inscrie pe cei mici la clasa pregatitoare. Copiii care fac 6 ani dupa aceasta data pot sa fie inscrisi in clasa pregatitoare, daca trec evaluarea psihosomatica. Prevederile fac parte din proiectul Metodologiei privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017, pe care Ministerul Educatiei l-a scos astazi in dezbatere publica. Noutatea: din toamna, Ministerul Educatiei nu mai accepta exceptii la inscrierea in invatamantul primar, deci copiii nu vor mai putea sari clasa pregatitoare pentru a fi inscrisi direct in clasa I. Inscrierile in clasa pregatitoare se desfasoara in scoala in perioada 29 februarie-18 martie, intre orele 8:00-20:00 de luni pana vineri si intre orele 9:00-13:00 sambata. Descarca din articol proiectul integral al metodologiei de inscriere in clasa pregatitoare 2016
22.Decizie in premiera: instanta a suspendat alegerile de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la solicitarea Ligii Studentilor Tribunalul Iasi le-a dat dreptate, in prima instanta, studentilor din Liga Studentilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a suspendat alegerile pentru toate structurile de conducere ale institutiei de invatamant superior. Tinerii din aceasta liga au sesizat faptul ca metodologia de alegeri, aprobata de Senatul Universitatii, prevede ca studentii trebuie sa aiba minimum media 8 pentru a-si putea reprezenta colegii in Consiliile Facultatilor si Senat, in conditiile in care Legea Educatiei statueaza ca "statutul de student reprezentant nu poate fi conditionat de catre conducerea universitatii". In replica, Consiliul de Administratie al Universitatii a anuntat ca va solicita Senatului sa analizeze in sedinta extraordinara "situatia creata prin contestarea Metodologiei".
23.Universitatea din Bucuresti, referitor la cartile stiintifice publicate de puscariasi: Nu este de acceptat argumentul ca profesorii si-au dat girul in nume personal Universitatea din Bucuresti reactioneaza in scandalul scriitorilor-puscariasi. Dupa ce HotNews.ro a publicat topul universitatilor ai caror profesori au avizat in 2015 lucrarile din puscarii, Universitatea din Bucuresti anunta ca "nu este de acceptat argumentul ca acele cadre didactice si-au dat girul in nume personal. Ele si l-au dat avand functia didactica universitara ceruta de lege".
24.Decizie in premiera: este discriminare daca o scoala scade nota la purtare elevilor veniti la ore fara uniforma obligatorie Regulamentul unei scoli gimnaziale din Bucuresti, care prevede ca elevii sunt obligati sa poarte uniforme scolare si ca cei care nu respecta regula se aleg cu nota scazuta la purtare si cu absenta nemotivata pe acea zi, reprezinta discriminare indirecta. Decizia a fost data astazi de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, care a precizat ca "scopul acestei prevederi este legitim, masura este adecvata si necesara, insa sanctiunile nu sunt proportionale cu scopul urmarit".
25.Topul universitatilor ai caror profesori au girat lucrarile din puscarii: Universitatea din Craiova, Universitatea Hyperion, ASE si Politehnica Bucuresti, cu cele mai multe recomandari Opt profesori si conferentiari de la Universitatea din Craiova i-au acordat recomandare scrisa lui Dinel Staicu, pentru toate cartile pe care le-a scris acesta in puscarie in 2015. Dar Staicu n-a fost singurul scriitor puscarias "atestat" anul trecut: in total, cadrele didactice ale Universitatii din Craiova au trimis 43 de recomandari pentru puscariasi, folosite de acestia pentru a scapa mai repede din detentie. In topul universitatilor cu cele mai multe avize pentru detinuti urmeaza Universitatea Hyperion Bucuresti (cu 29), Academia de Studii Economice (ASE, cu 28) si Universitatea Politehnica din Bucuresti (cu 19), potrivit datelor trimise de Ministerul Justitiei, la solicitarea HotNews.ro. Vezi in articol cum explica profesorul Ion Marin - campion la numarul de avize acordate in 2015, potrivit listei Ministerului Justitiei - ca a ajuns sa se pronunte pe temele abordate in puscarie de Dan Diaconescu sau Sorin Rosca Stanescu
26.Noutati in Admiterea la facultate 2016 Universitatile se vor putea conecta la Sistemul Informatic al Invatamantului, pentru a prelua automat rezultatele obtinute la BAC de catre candidati Liceenii care dau in vara examenele de bacalaureat ar putea sa se inscrie la facultate fara sa prezinte diploma de BAC sau adeverinta eliberata de liceu. Daca isi dau acordul scris, universitatea pe care o aleg se conecteaza la Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), de unde le preia datele personale si rezultatele de la bacalaureat. Prevederea face parte din metodologia privind organizarea admiterii la facultate, master si doctorat pentru anul universitar 2016-2017, pusa in dezbatere de Ministerul Educatiei.
27.Ministerul Educatiei a infiintat comisie speciala pentru viitoarele manuale de gimnaziu. Din grup fac parte edituri care au castigat in trecut licitatii pentru manuale digitale Ministerul Educatiei anunta ca a constituit o comisie care sa vina cu recomandari referitoare la evaluarea si aprobarea proiectelor de manuale pentru clasele V-VIII, precum si in ce priveste procedura de achizitionare a manualelor. Comisia a fost numita prin ordin al ministrului Adrian Curaj, inainte ca Ministerul sa faca public noul curriculum scolar pentru gimnaziu. Din comisie fac parte, insa, si edituri care au participat si au castigat pana acum licitatiile pentru manualele digitale la clasele I-IV (de exemplu Grup Editorial Litera, SIVECO, CD Press, Grupul Editorial ART, Intuitext), deci nu este clar daca acestea nu vor avea un avantaj atunci cand se vor lansa licitatiile sau orice forma de achizitie a manualelor pentru gimnaziu. Vezi in articol cine sunt cei 22 membri ai Comisiei consultative
28.DOCUMENT Lista integrala a puscariasilor scriitori / Vezi toate titlurile de carti scrise in ultimii 3 ani, pentru a scapa de puscarie mai repede Aproape 200 de puscariasi au publicat peste 400 de carti, in ultimii trei ani. Cea mai mare inspiratie au avut-o Dan Voiculescu si Dinel Staicu; ei detin recordul cu cate 10 lucrari “stiintifice” publicate de cand se afla in detentie. Si fondatorul OTV, Dan Diaconescu, a scris 5 carti, in 3 dintre acestea folosind cuvantul “stiintific” inca din titlu. Miza: pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in puscarie, detinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa, potrivit legii. La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Justitiei a trimis lista integrala a titlurilor scrise de puscariasi, din ianuarie 2013 si pana decembrie 2015. Vezi in articol topul celor mai prolifici scriitori din inchisoare, cele mai ciudate titluri din puscarie si opera la zi a lui Voiculescu, Mitrea, Fenechiu, Solomon sau Borcea
29.DOCUMENT Ce schimbari vrea Ministerul Educatiei la gimnaziu: Limba romana pierde o ora la clasa a V-a, dispare materia Limba latina si apar discipline noi, precum Educatie economica la clasa a VIII-a Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica 3 propuneri de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial. Planul-cadru este documentul care prevede ce discipline vor face elevii de clasele V-VIII si cate ore ii vor fi alocate pe saptamana fiecarei materii. Disciplina Limba si literatura romana pierde o ora la clasa a V-a, in toate cele 3 variante. Alte modificari comune planurilor puse in dezbatere sunt urmatoarele: dispare materia Latina (in prezent studiata la clasa a VIII-a) si apar discipline noi, care inlocuiesc Cultura civica: Educatie pentru drepturile copilului (clasa a V-a), Educatie interculturala (clasa a VI-a), Educatie pentru cetatenie democratica (clasa a VII-a) si Educatie economica (clasa a VIII-a). In niciuna dintre cele 3 variante de plan-cadru nu se regaseste ca materie obligatorie Educatia pentru sanatate.Vezi in articol fiecare dintre cele 3 planuri-cadru, precum si care sunt orele pe care le fac elevii la gimnaziu in prezent
30.Iohannis a intors de la promulgare o lege care le-ar permite senatelor universitare sa infiinteze Facultati sub forma departamentelor: poate genera derapaje importante Presedintele Klaus Iohannis a intors la Parlament, pentru reexaminare, modificarea legii educatiei care le-ar permite senatelor universitare sa infiinteze rapid facultati, sub forma de departamente. "Prin efectul legii transmise la promulgare, departamentele dobandesc atributii echivalente cu cele ale facultatilor in ceea ce priveste gestionarea programelor de studii universitare, fara a fi insa obligate sa parcurga aceeasi procedura de infiintare", se arata in cererea de reexaminare. Administratia prezidentiala avertizeaza ca noilor facultati-departamente, care ar avea dreptul sa organizeze si masterate si doctorate, nu li s-ar aplica aceleasi controale si verificari prevazute acum de legea educatiei pentru infiintarea facultatilor si a scolilor doctorale. Printre initiatorii acestei modificari a legii educatiei se numara senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu sau Cristian Dumitrescu, sotul Corinei Dumitrescu - rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă