Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1557 rezultate
1.Care sunt editurile care au de castigat bani din amanarea licitatiei de manuale scolare / Plus: Cand vor ajunge manualele vechi la elevi "O parte dintre editori a incercat sa amane procesul licitatiei dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca au vrut ca si anul acesta si pentru clasele I si II sa cumparam aceleasi manuale vechi pe care le-am cumparat timp de 14 ani". Avertismentul a fost lansat de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, inca de la primele dezbateri privind licitatia pentru manuale. Care sunt insa editurile care castiga din amanarea licitatiei? Potrivit celui mai recent catalog al manualelor scolare care contine cartile aprobate si care se cumpara de catre MEN pentru clasa I, invatatorii au de ales intre 3 Abecedare ale Editurii Aramis si unul Ana 2000 (fara a lua in considerare si abecedarele in limbile materne), iar la Matematica intre 5 manuale alternative ale editurii Aramis si 4 oferite de alte edituri, daca luam in considerare numai cartile pentru disciplinele "principale".
2.Primele efecte ale universitatilor fara BAC: Scoala Nationala de Grefieri sesizeaza CSM ca Universitatea Ecologica din Bucuresti ofera locuri de grefier la Colegiu, in afara legii Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunta ca a fost sesizat ca Universitatea Ecologica din Bucuresti are in oferta educationala pentru anul 2014 studii pentru "calificarea" grefier - in cadrul unui Colegiu la care se poate intra fara diploma de Bacalaureat, desi legea nu permite asa ceva. "Recrutarea si formarea grefierilor nu poate avea loc decat in limitele cadrului legal", care nu includ formarea lor in postliceale sau colegii. HotNews.ro a relatat pe larg care sunt universitatile care anunta ca admit absolventi fara Bacalaureat si care sunt specializarile pe care le ofera noile colegii. Printre acestea, si Universitatea Ecologica din Bucuresti - cu anuntul: Grefier - 1 an - cifra de scolarizare 150.
3.Elevii claselor I si a II-a vor studia dupa manualele vechi, pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale. Inspectoratele scolare judetene au primit ordin sa completeze in regim de urgenta stocurile de manuale pentru clasa I La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educatiei Nationale a decis sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi, anunta ministerul intr-un comunicat remis HotNews.ro. Pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale, "prin ordin al ministrului Educatiei, inspectoratele scolare judetene au obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile de manuale scolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja in scoli", anunta Ministerul Educatiei.
4.Scandalul Manualelor Digitale Care sunt neregulile identificate de Consiliul de Solutionare a Contestatiilor si de ce a cerut Ministerului Educatiei sa reevalueze ofertele "Am obligat Ministerul Educatiei sa reevalueze ofertele" depuse de firme la licitatia pentru manuale, "pentru ca s-au gasit anumite nereguli". Acesta a fost anuntul care a prefatat scandalul manualelor scolare. Decizia din 10 septembrie a Consiliului de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a facut clar faptul ca elevii nu vor avea manuale la inceputul scolii, pe 15 septembrie, din cauza unei proaste planificari a calendarului licitatiei de catre Ministerul Educatiei. HotNews.ro a consultat motivarea integrala a CNSC si prezinta neregulile pe care institutia le-a identificat la licitatia de manuale scolare si in urma carora a decis ca ofertele trebuie reevaluate.
5.Universitatea Titu Maiorescu anunta ca nu organizeaza colegii pentru absolventii fara BAC: Legislatia creeaza posibilitatea unor dereglari majore in actul universitar de invatare Universitatea Titu Maiorescu critica posibilitatea infiintarii de colegii in universitati pentru persoanele fara diploma de Bacalaureat, asa cum prevede acum legea. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, universitatea anunta ca "nu organizeaza colegii pentru anul universitar 2014/2015". "Legislatia, asa cum este in acest moment, este confuza si creeaza posibilitatea unor dereglari majore in actul universitar de invatare. Legea Educatiei Nationale consacra faptul ca invatamantul tertiar nonuniversitar este organizat in cadrul invatamantului preuniversitar", sustine Universitatea Titu Maiorescu.
6.Explicatia financiara a Universitatii fara BAC: Profitul "fabricilor de diplome" s-a prabusit in ultimii 5 ani dupa ce numarul studentilor s-a redus la un sfert fata de 2008 Absolventii de liceu care au picat Bacalaureatul sau nu s-au dus la examen au posibilitatea, de anul acesta, sa intre in universitate, prin accesarea unor colegii. Unele universitati le-au promis tinerilor ca vor trece in anul II de facultate, daca iau BAC-ul dupa ce studiaza in colegii. Masura vine la 4 ani de la reducerea promovabilitatii la Bacalaureat prin introducerea camerelor video si in criza demografica - ambele cu efecte directe asupra incasarilor universitatilor. De la peste 400.000 de studenti inscrisi la privat in 2008, numarul a scazut la 79.246 studenti anul trecut, potrivit INS. Iar perspectivele nu sunt deloc mai bune, daca ne uitam la datele demografice. Cum a evoluat numarul studentilor din universitatile private, precum si numarul studentilor din universitatile de stat, in perioada 1997 - 2013
7.Ministerul Educatiei: Peste 35.000 de elevi s-au inscris in scolile profesionale, aproape de trei ori mai mult fata de anul scolar anterior Ministerul Educatiei anunta ca 35.740 elevi au optat pentru invatamantul profesional, aproape de trei ori mai mult fata de anul scolar anterior. Din totalul acestora, cei mai multi s-au inscris la scolile profesionale de 3 ani, care incep dupa finalizarea clasei a VIII-a. Cele mai cautate domenii de pregatire, conform numarului de elevi inscrisi, sunt Mecanica, Turism si alimentatie, Industrie textila si pielarie.
8.Universitatea Danubius din Galati anunta ca nu infiinteaza Colegii pentru tinerii fara Bacalaureat Universitatea Danubius din Galati anunta, intr-un drept la replica trimis HotNews.ro, ca nu a infiintat Colegii postliceale. Absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat se pot inscrie in cadrul Scolii Postliceale Danubius, care a fost infiintata in 2013 in cadrul Fundatiei Universitare Benone Pusca, afirma Universitatea Danubius.
9.Clasamentul International al Universitatilor 2014: Patru universitati din Romania - in top 800 mondial Massachusetts Institute of Technology (MIT) este cea mai buna universitate din lume, pentru al treilea an consecutiv, potrivit Clasamentului International al Universitatilor 2014 - QS World University Rankings - care a fost publicat astazi. In acest clasament se afla si patru universitati din Romania. Cel mai bine clasata este Universitatea din Bucuresti, cu o pozitie pe locurile 651-700. Celelalte trei institutii de invatamant superior romanesti care apar in clasamentul international si-au pastrat pozitiile inregistrate anul trecut. 
10.Lista universitatilor care admit absolventi fara Bacalaureat. Care sunt specializarile pe care le ofera noile colegii si taxele de scolarizare. Plus: Postlicealele pe care le anunta universitatile Absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat au deja oferta de scolarizare in cadrul mai multor universitati. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad anunta ca inscrie tineri care au picat Bacalaureatul sau care nu s-au prezentat la examen, pana pe 19 octombrie. Anunturi similare au fost publicate si pe site-urile altor universitati, la mai putin de o saptamana dupa ce Ministerul Educatiei a publicat metodologia de organizare a colegiilor care ii primesc pe elevii fara diploma. Si reprezentantii Universitatii din Oradea au declarat pentru HotNews.ro ca vor organiza astfel de colegii. De asemenea, universitatile au publicat si oferta scolilor postliceale. Vezi cum poate ajunge agent fiscal, agent vamal sau operator de date in sistem bancar o persoana fara diploma de Bacalaureat.
11.Universitatile fara BAC Mircea Miclea: Nu se intampla nicaieri in Europa. Orice universitate care accepta astfel de oportunitati false arata ca este universitate neperformanta Este o premiera si in Romania, si in Europa, ca o universitate sa primeasca absolventi fara Bacalaureat si apoi sa le poata recunoaste creditele obtinute la aceste colegii in cadrul unor programe universitare, dupa ce tinerii isi iau diploma de BAC. Avertismentul vine de la Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, care a declarat pentru HotNews.ro ca “aceste colegii trebuie centrate pe practica, pe partea tehnica, ceea ce nu este caracteristic mediului universitar. (…) Practic, nici beneficiarii nu vor obtine altceva decat o diploma fara acoperire”. Mircea Miclea a explicat pentru HotNews.ro care sunt efectele admiterii fara Bacalaureat in universitate. “Orice universitate care accepta astfel de oportunitati false arata ca este universitate neperformanta si, mai devreme sau mai tarziu, va fi tratata ca atare si de comunitatea universitara din tara, si de comunitatea universitara din Europa”
12.Criza manualelor: Cine plateste pentru fisele dupa care vor invata elevii de clasa I? Invatatoare: Va ganditi cati bani trebuie sa dau eu ca sa printez pentru fiecare copil o fisa, zilnic "O saptamana - doua in clasa se intampla lucruri normale: elevii fac recapitularea a ceea ce au invatat in clasa pregatitoare si incep sa intre in programa de clasa I folosind fise". Asa a explicat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ce vor face elevii la clasa fara manuale. Cine va plati, insa, pentru printarea fiselor pentru fiecare elev in parte, intreaba invatatorii? Legal, primaria este cea care trebuie sa finanteze scoala. Ce se intampla, insa, in realitate? Va "hrani" criza manualelor de la primele clase industria auxiliarelor?Aveti copil in clasa I sau in clasa a II-a? Povestiti ce solutie a anuntat invatatoarea la clasa voastra pentru a compensa lipsa manualelor
13.Prima zi de scoala fara manuale pentru clasele I si a II-a. Problemele si noutatile anului scolar 2014-2015 Aproximativ 3.200.000 de elevi si prescolari incep astazi, 15 septembrie, scoala. Un inceput de an scolar marcat de scandalul manualelor digitale, promise de ministrul Remus Pricopie inca de la inceputul mandatului, dar care intarzie sa apara pe bancile elevilor. Pana la anuntarea de catre Ministerul Educatiei a castigatorilor licitatiei de manuale, copiii de clasa I vor invata dupa fise, iar elevii claselor a II-a vor invata dupa manualele vechi, desi au programa noua, a anuntat Pricopie.
14.Remus Pricopie, ministrul Educatiei: Elevii claselor I vor invata dupa fise, iar elevii claselor a II-a vor invata dupa manualele vechi in urmatoarele saptamani Elevii de clasa I, incepand de maine si pentru ”o saptamana-doua”, vor face recapitularea notiunilor pe care le-au invatat la clasa pregatitoare, dupa care vor invata dupa fise, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. ”Elevii de clasa a II-a vor folosi manualele vechi pentru a parcurge programa”, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la TVR. Pricopie a precizat ca nu au fost identificate probleme majore in desfasurarea licitatiei pentru manuale digitale, pentru ca altfel CNSC ar fi suspendat sau anulat procedura. ”Noi ar trebui de maine intr-o saptamana sa anuntam rezultatele” cu castigatorii licitatiei pentru manuale, dupa reevaluarea tuturor ofertelor depuse, a mai anuntat ministrul Educatiei.
15.Mihnea Costoiu: Legislatia nu permite accesul fara Bacalaureat la studiile superioare Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, a declarat ca Ordonanta de Urgenta nr. 49/2014 si Metodologia-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar "nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare". Afirmatiile ministrului vin in contextul in care Legea Educatiei prevede, la articolul 44 aliniatul 10, urmatoarele: "Creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in invatamantul postliceal pot fi recunoscute pentru absolventii cu diploma de bacalaureat de catre universitati, in baza deciziilor senatului universitar, ca unitati de credite de studii transferabile pentru nivelul licenta". De asemenea, mai multe universitati private si de stat au anuntat ca daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.
16.Luni, 15 septembrie 2014: Prima zi de scoala in care elevii claselor I si a II-a nu au manuale. Care sunt marile probleme ale noului an scolar Elevii incep scoala luni, pe 15 septembrie 2014. Copiii din clasele I si a II-a nu vor avea insa manuale scolare noi, si nici manuale digitale, desi ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a dat asigurari in repetate randuri ca acestea vor fi pe bancile elevilor. Este al doilea an in care elevii de clasa I nu au manuale conforme programei, avand in vedere ca anul trecut au avut manuale vechi si un curriculum nou. Anul acesta, curriculumul se schimba si pentru clasa a II-a. Licitatia pentru manuale nu s-a finalizat, insa, iar Ministerul este asteptat ca in 10 zile sa anunte din nou care sunt firmele pe care le desemneaza castigatoare pentru a realiza manualele. Citeste in articol care este structura anului scolar 2014-2015, cand vor sustine elevii tezele, ce teste nationale vor da anul acesta si care este calendarul bacalaureatului 2015 si calendarul evaluarii nationale 2015Vezi in articol programa scolara pentru elevii claselor I si a II-a
17.Ce spun universitatile de top din Romania: primesc sau nu la admitere absolventi fara bacalaureat? Ministerul Educatiei a decis, in premiera in ultimii 20 de ani, ca universitatile pot primi la admitere absolventi de liceu fara diploma de Bacalaureat. HotNews.ro a contactat reprezentantii celor mai mari universitati de stat, carora le-a adresat urmatoarele intrebari: "Organizati colegii pentru absolventii de liceu fara diploma de BAC? De ce?". Citeste in articol daca universitatile de top din Romania vor admite tineri fara bacalaureat. Ce spun Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, ASE, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.
18.Scandalul manualelor digitale Ministerul Educatiei anunta ca va face ajustarile necesare si ca manualele vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza Ministerul Educatiei anunta ca a luat act de Decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si ca "va face ajustarile necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus". Anuntul vine dupa ce resedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia a admis 9 contestatii aduse la licitatia de manuale digitale si a decis obligarea Ministerului Educatiei sa reevalueze ofertele. Ministerul transmite ca "manualele vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza".
19.Universitatea Babes-Bolyai: Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula cursanti fara Bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil Student Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca "isi exprima dezacordul deplin" cu privire la metodologia care lasa universitatile sa primeasca absolventi fara bacalaureat. "Nu credem ca orientarile europene sunt in acest sens. (...) Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula 'cursanti' fara bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil student", se arata in raspunsul Universitatii, la solicitarea HotNews.ro. Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.
20.Avertisment UNICEF: 1 din 5 tineri de liceu nu merge la scoala. Copiii de la sate au un risc cu aproape 40% mai mare sa abandoneze scoala sau sa ramana repetenti, fata cei de la oras Aproximativ 19% dintre tinerii cu varsta de liceu din Romania nu se duc la scoala. Cele mai mari riscuri de abandon si repetentie le au copiii de la sate - riscuri care sunt si cu 40% mai mari decat in cazul tinerilor de la oras. Concluziile apartin celui mai nou studiu UNICEF din domeniul educatiei, realizat pe anii scolari 2010-2011 si 2011-2012. Potrivit acestuia, riscul cel mai inalt de excluziune prin abandon este asociat baietilor din mediul rural. Organizatia le recomanda autoritatilor din educatie "sa clarifice rolul si statutul invatamantului profesional si tehnic (oferit in cadrul programelor de studii ale scolilor profesionale si ale liceelor tehnologice)".
21.Raluca Turcan: Colegiile care ii vor primi pe absolventii fara BAC nu sunt evaluate de nimeni / Este al doilea an in care copiii de clasa I incep scoala fara manuale Colegiile la care universitatile au inceput inscrierea de tineri fara diploma de bacalaureat nu sunt evaluate de niciun organism. Avertismentul a fost lansat de vicepresedinte PDL Raluca Turcan, care atrage atentia ca metodologia de organizare a acestor colegii nu prevede cine si daca se realizeaza evaluarea calitatii cursurilor si programelor oferite de universitati tinerilor fara BAC, pentru a-i pregati sa intre pe piata muncii. Amintim ca aceasta intrebare a fost ridicata si Gheorghe Bica, prorector al Universitatii "Spiru Haret", care in urma cu o luna declara pentru HotNews.ro: “Poate trebuie o serie de acreditari, de evaluari, cine le va face - ARACIP?”
22.Studentii atrag atentia ca legea le permite universitatilor sa le recunoasca creditele tinerilor care au intrat fara BAC la colegiu, daca iau bacalaureatul pe parcurs Studentii avertizeaza ca universitatile au baza legala pentru recunoasterea creditelor obtinute de tineri la colegiile unde intra fara bacalaureat, daca isi iau aceasta diploma dupa ce au studiat in colegiu. "Unui elev cursant al unui program postliceal care doreste sa se inscrie la un program de licenta i se pot recunoaste creditele obtinute pe perioada programului postliceal, in cazul in care dobandeste pe parcurs diploma de bacalaureat", anunta Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.
23.Scandalul manualelor digitale Presedintele Consiliului de Solutionare a Contestatiilor: Am obligat Ministerul Educatiei sa reevalueze ofertele. Asta poate duce inclusiv la schimbarea castigatorilor Presedintele Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), Bogdan Lehel Lorand, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia pe care o conduce a luat o hotarare, in privinta licitatiei pentru manuale digitale, dupa ce a primit 11 contestatii. "3 contestatii au fost admise in tot, 6 au fost admise in parte si 2 au fost respinse. S-a dispus ca Ministerul Educatiei sa reevalueze ofertele in termen de 10 zile. Nu am amanat pronuntarea, noi ne-am pronuntat in cursul zilei de ieri: am obligat MEN sa reevalueze ofertele", a declarat pentru HotNews.ro presedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand.Citeste in articol ce inseamna reevaluarea ofertelor si care este procedura, in continuareCe au contestat editorii, cine a fost desemnat castigator in prima faza si care sunt companiile care au depus oferte la licitatie
24.Dupa ce a aprobat intrarea de cursanti fara BAC in universitati, ministrul Educatiei intareste ca acestia se pot inscrie in colegii, nu in facultati Remus Pricopie, ministrul Educatiei, precizeaza in cadrul unui comunicat de presa ca absolventii fara diploma de Bacalaureat se pot inscrie la colegiile pe care le organizeaza universitatile. La doua zile dupa ce a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile tinerilor fara BAC, Remus Pricopie intareste ca acestia nu se pot inscrie la facultate, ci in colegiu. "Ca o forma de stimulare a continuarii studiilor si de integrare a absolventilor de liceu (cu sau fara diploma de Bacalaureat) pe piata muncii, acestia au avut intotdeauna posibilitatea de a urma cursurile unei scoli postliceale. Incepand cu anul scolar 2014-2015, acest lucru se poate face inclusiv in spatiul si sub organizarea unei universitati" - Remus Pricopie
25.De ce a fost obligata primaria sa puna placute bilingve romano-maghiare la intrarea in Cluj-Napoca - Kolozsvar. Vezi motivarea instantei Primaria Cluj-Napoca este obligata sa amplaseze placute bilingve romano-maghiare la intrarile in oras. Tribunalul Cluj a dat dreptate, in luna iulie, Fundatiei European Committee Human Rights Hungarians Central Europe, care s-a judecat cu primaria, cerand introducerea acestor indicatoare bilingve. Decizia poate fi atacata cu recurs. Instanta a facut acum publica motivarea deciziei. Vezi in articol ce a ales judecatorul intre variantele de interpretare a legii ceea ce nu este expres interzis de lege este permis si ceea ce nu este in mod expres prevazut este interzis.
26.Ministerul Educatiei a dat verde Universitatii fara Bacalaureat - incep inscrierile tinerilor fara diploma de BAC. Ce spune metodologia de organizare a acestor colegii Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: incepand de ieri, universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile. Aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate. Amintim ca Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei.Citeste in articol metodologia integrala care le permite universitatilor sa inscrie tineri fara Bacalaureat
27.Studentii, despre tacerea Avocatului Poporului fata de ordonanta care decapiteaza legea educatiei: Rea-vointa, lipsa de verticalitate si inconstienta Studentii se declara consternati de lipsa de reactie a Avocatului Poporului la ordonanta care decapiteaza legea educatiei. Alianta Organizatiilor Studentesti anunta ca face "un ultim apel la Victor Ciorbea de a-si asuma real responsabilitatea de Avocat al Poporului". Amintim ca aceasta este singura institutie care poate ataca la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta prin care guvernul Ponta a adus 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale. Desi a fost sesizat in urma cu doua luni, Ciorbea nu a luat inca o decizie.
28.DOCUMENT Bacalaureatul 2014 - analizat de Ministerul Educatiei: 71% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat. Diferenta de peste 15% intre elevii de la sate si cei de la oras in promovarea examenului Bacalaureatul 2014 a adus o rata record de promovare a examenului - in randul elevilor care au sustinut BAC-ul in acelasi an in care au terminat liceul. Dintre elevii care au terminat clasa a XII-a in 2014 si care s-au prezentat la Bacalaureat, 71% au promovat - procent cumulat din sesiunea de vara si sesiunea de toamna a BAC-ului 2014. Rezultatele fac parte dintr-o analiza realizata de Ministerul Educatiei si trimisa HotNews.ro. Raportul ministerului arata insa si un decalaj serios intre rural si urban: 59,3% dintre tinerii de la sate, care au terminat liceul anul acesta, au promovat bacalaureatul, in timp ce la orase promovabilitatea a fost de 75,7%.Descarca din articol Raportul Ministerului Educatiei privitor la ambele sesiuni ale Bacalaureatul 2014
29.Gigantul petrolier rus Rosneft incepe sa simta efectul sanctiunilor Occidentului: concediaza un sfert din angajati si vinde actiuni catre China Compania petroliera ruseasca Rosneft isi reduce numarul angajatilor, productia si vinde actiuni din domeniile pe care le detine in Siberia, anunta The Moscow Times. Publicatia noteaza ca acestea sunt cele mai puternice dovezi ca sanctiunile Occidentului lovesc firma petroliera care a cunoscut cea mai rapida ascensiune din lume, in ultimii ani. 
30.Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii, despre declaratia lui Victor Ponta: Nu vad in politica europeana de astazi pe cineva care este Hitler Paul Brummell, noul ambasador al Marii Britanii la Bucuresti, a declarat marti in prima sa conferinta de presa ca "Nu vad in politica europeana de astazi pe cineva care este Hitler si cred ca UE a facut ceva foarte foarte bun dupa al doilea razboi mondial pentru asigurarea pacii si prieteniei in Europa". Ambasadorul britanic a raspuns astfel unei intrebari puse de ziaristi in legatura cu declaratia premierului Victor Ponta, care comparase "regimul basist" cu regimul nazist. Paul Brummell a afirmat ca printre nemultumirile investitorilor britanici din Romania se numara si existenta a "foarte multe ordonante de urgenta". In ceea ce priveste apropiatele alegeri prezidentiale din Romania, diplomatul a sustinut ca "ambasada cunoaste toti candidatii si este gata sa lucreze cu candidatul care castiga in noiembrie; (...) continuam sa sprijinim procese cum ar fi lupta impotriva coruptiei, sunt mandru ca am sprijinit DNA si ANI, organizatii care fac ceva foarte important aici, in Romania, si acest sprijin va continua".

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 52 

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version