Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1517 rezultate
1.Situatie disperata la Laserul de la Magurele: Directorul celei mai mari platforme stiintifice din Romania cere ajutorul Guvernului pentru a debloca proiectul de jumatate de miliard de euro. Cum motiveaza Apele Romane blocarea proiectului Unul dintre cele mai importante proiecte europene de cercetare, in curs de realizare in Romania, este pus in pericol de un aviz lipsa de la Apele Romane. Proiectul laserului de la Magurele prevede ca energia centrului de cercetare va fi asigurata de peste 1.000 de pompe geotermale. Apele Romane nu au acordat insa, de 8 luni, avizul pentru inceperea forajelor necesare pompelor geotermale. Constructorul ELI-NP a cerut avizul abia in 2013 si exista riscul poluarii unor surse de apa, sustine astazi Administratia Nationala Apele Romane. Institutia afirma ca va da aviz atunci cand Institutul de Fizica Nucleara "va depune o documentatie tehnica in care se vor prezenta toate datele solicitate". Contactat de HotNews.ro, Nicolae Zamfir, directorul proiectului de la Magurele, a declarat ca documentatia din 2011 prevedea explicit necesitatea unui aviz pentru foraje. "Cerem sprijin de la Guvern. Ni se cere ceva dincolo de lege si eu nu stiu care sunt pasii urmatori", a declarat pentru HotNews.ro directorul Nicolae Zamfir.
2.Laserul de la Magurele, cel mai mare proiect stiintific din Romania, pus in pericol de lipsa unui aviz de la Apele Romane. "Incepe sa ticaie ceasul" - Nicolae Zamfir, managerul proiectului Cel mai mare proiect stiintific din Romania si cea mai mare cladire din Europa alimentata cu energie din surse neconventionale se ridica, teoretic, langa Bucuresti, la Magurele. Insa proiectul celui mai puternic laser din lume, aprobat de Comisia Europeana, este pus in pericol de o autoritate a statului. Apele Romane nu a acordat, de 8 luni, aviz pentru inceperea forajelor necesare celor 1.000 de pompe geotermale care sa asigure energia centrului, a declarat pentru HotNews.ro directorul proiectului ELI-NP, Nicolae Zamfir. “Degeaba avem laserul si sistemul gamma, daca nu avem cladirea”, a afirmat Zamfir, care a precizat ca “exista pericolul sa nu o avem din cauza unor autoritati care puteau sa sprijine aceste lucrari, nu sa puna bete in roate. Daca avizul de la Apele Romane va intarzia, probabil va urma o discutie la nivelul Comisiei Europene”. Vezi in articol ce spune ministrul Cercetarii, Mihnea Costoiu, despre aceasta intarziere.
3.VIDEO Destinul miliardarilor din filmul "Kapitalism - reteta noastra secreta”. Se apropie de termen generatia marilor capitalisti nascuti si hraniti de retelele nomenklaturii si ale securitatii? Dan Voiculescu, George Copos, George Becali, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Padure si Dinu Patriciu sunt personajele unuia dintre cele mai de succes documentare romanesti: "Kapitalism - reteta noastra secreta", in regia lui Alexandru Solomon. La patru ani de la lansarea memorabilului film, HotNews.ro a inventariat parcursurile pe care le-a avut fiecare dintre cei 7 protagonisti. Citeste in articol de unde au pornit si ce s-a intamplat intre timp cu magnatii care i-au povestit regizorului cum au facut primul milion de euro. Vezi ce spune regizorul Alexandru Solomon despre evolutia “personajelor” sale, dupa terminarea documentarului.
4.BAC 2014 Sesiunea de toamna Subiectele integrale si Baremele de la examenul de Limba si literatura romana Subiectele integrale pe care absolventii de clasa a XII-a le-au avut de rezolvat la examenul de Limba si literatura romana din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului au fost publicate pe edu.ro. Alaturi de subiecte, Ministerul Educatiei a publicat si baremele in functie de care vor fi notate lucrarile candidatilor. La examenul de astazi, 25 august, a fost extrasa varianta de subiecte numarul 5. Absolventii de la Real si Tehnologic au avut la primul subiect un text la prima vedere de Gib I. Mihaescu - "Rusoaica", iar la ultimul subiect au avut de redactat un eseu despre tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic de George Bacovia. Absolventii de la Uman au avut de raspuns la mai multe cerinte pornind de la un text la prima vedere din Duiliu Zamfirescu - "Lydda" si de realizat un eseu despre viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat apartinand perioadei postbelice. Descarca din articol Subiectele si Baremele integrale de la Limba si literatura romana - BAC 2014 sesiunea de toamna
5.Remus Pricopie: Nu voi pune niciodata interesele de afaceri ale editorilor inaintea interesului elevilor Remus Pricopie, ministrul Educatiei, reactioneaza la anuntul editorilor care au sesizat DNA cu privire la modul in care s-a desfasurat licitatia pentru manuale digitale. "Constat zbaterea unor actori economici privati care au interese de business in legatura cu scoala romaneasca. Este dreptul lor sa intreprinda orice actiune, dar precizez inca o data ca nu voi pune niciodata interesele lor de afaceri inaintea interesului elevilor", a declarat ministrul, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro. Pe de alta parte, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins solicitarea editurilor de a suspenda procedura de atribuire a contactelor de manuale digitale. CNSC a raspuns ca cererile de suspendare “nu cuprind o justificare temeinica” si ca, oricum, “in situatia de fata procedura este suspendata”, pentru ca ministerul educatiei nu poate incheia contract cu firmele pe care le-a declarat castigatoare pana cand CNSC nu solutioneaza toate contestatiile depuse.Remus Pricopie: "Vom scoate la licitatie manualele pentru clasa a III-a, clasa a V-a si probabil clasa a IX-a, urmand ca in anul urmator sa scoatem pentru clasele a IV-a, a VI-a si a X-a, pana cand inchidem ciclul"
6.Editurile anunta ca au sesizat DNA in legatura cu licitatia pentru manuale digitale Mai multe edituri au sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la modul in care s-a desfasurat licitatia pentru manuale digitale, a anuntat Federatia Editorilor din Romania (FER), in cadrul unei conferinte de presa. Ana Munteanu, reprezentanta editurii Aramis, a declarat ca sesizeaza DNA "pentru vicierea rezulatelor licitatiei si pentru suspiciunea ca dincolo de aceasta licitatie exista interese mult mai mari". In total, exista 17 sesizari depuse de catre editurile care nu au castigat licitatia, pana la solutionarea contestatiilor, care au fost depuse la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, la Autoritatea pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice sau la DNA, au anuntat editorii.
7.Ministerul Educatiei a modificat punctajele obtinute de SIVECO, CD PRESS si Edu Soft Marketing in licitatia pentru manuale digitale / SIVECO si Editura Litera le-au trimis newslettere invatatoarelor prin care le incurajeaza sa comande manualele lor, desi rezultatele licitatiei nu sunt finale Ministerul Educatiei a modificat punctajele pe baza carora SIVECO, CD Press si Edu Soft Marketing au castigat licitatia pentru manuale digitale, potrivit unor documente obtinute de HotNews.ro. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Silviu Cristian Mirescu, responsabilul pentru licitatie din Ministerul Educatiei, care a spus ca "au fost cateva erori care s-au corectat". Modificarea vine la 16 zile dupa ce ministerul a anuntat castigatorii licitatiei si dupa ce mai multe companii au contestat rezultatele licitatiei. Cele trei companii raman castigatoare. Pe de alta parte, SIVECO si Editura Litera le-au trimis invatatorilor din tara newslettere prin care ii indeamna sa comande manualele tiparite si digitale pe care le-au realizat, prezentandu-le ca manuale aprobate de Minister si declarate castigatoare in urma licitatiei, desi CNSC inca nu a solutionat contestatiile depuse la licitatie si Ministerul nu a incheiat contracte cu nicio firma. Vezi ce spun reprezentantii SIVECO despre legalitatea acestui demers.
8.Firmele si autoritatile care vor fonduri europene vor fi evaluate dupa criterii de nediscriminare. CNCD lanseaza un proiect de formare in domeniul antidiscriminarii pentru managementul si controlul fondurilor europene structurale In accesarea fondurilor europene vor fi introduse criterii de nediscriminare, iar firmele si autoritatile publice care vor sa atraga fonduri vor trebui sa faca dovada ca nu discrimineaza. "Primaria sa imi spuna cate femei are angajate si pe ce posturi, cati romi are angajati, cate persoane cu dizabilitati. Pe baza raspunsurilor putem sa depunctam", a declarat Asztalos Csaba, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Peste 600 de angajati din ministere responsabili de gestionarea si controlul fondurilor europene vor fi instruiti in acest sens, in cadrul proiectului "Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati", lansat joi de CNCD.
9.Gheorghe Falca: Comisia de la Venetia verifica modul in care guvernul Ponta a modificat Legea Educatiei Comisia de la Venetia analizeaza "cazul unic in istoria Europei" prin care peste 90 de articole dintr-o lege - legea educatiei - au fost modificate printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, a anuntat presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca, citat de Agerpres. Contactat de HotNews.ro, Falca a declarat ca sesizarea a fost depusa la Comisia de la Venetia de doua ONG-uri din Bucuresti si a explicat care este parcursul acestui demers. "De acum incolo, astfel de OUG se pot da pe orice legi si atunci legiferarea nu o mai face Parlamentul, ci Guvernul", a continuat Gheorghe Falca.
10.Kelemen Hunor s-a intalnit astazi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care i-a urat mult succes in alegerile prezidentiale Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a urat presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, "mult succes in alegerile prezidentiale din Romania", anunta liderul Uniunii. Kelemen Hunor s-a intalnit astazi, la Budapesta, cu premierul ungar Viktor Orban, cu care a discutat "despre alegerile prezidentiale din Romania si despre intarirea relatiilor dintre FIDESZ si UDMR".
11.Afacerea studentilor fara BAC: Maine-poimaine ne cer sa introducem copii de clasa VIII-a la facultate Toti cei 60.000 de absolventi care au picat Bacalaureatul anul acesta, plus cei care nu s-au prezentat la examen si tinerii fara BAC din anii trecuti se pot inscrie la universitate. Asta teoretic, iar portita de intrare este ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei. In practica, mai este nevoie de o metodologie a Ministerului pentru ca inscrierile sa se poata face. Cum reactioneaza universitatile? Universitatea Hyperion a lansat deja inscrieri, a publicat taxele de scolarizare pe care trebuie sa le plateasca viitorii cursanti fara BAC, desi nu au baza legala pentru asa ceva, si promit ca le vor da banii inapoi celor inscrisi daca nu apare metodologia. De cealalta parte, universitatile de stat resping categoric posibilitatea de a infiinta astfel de colegii, cu reactii de la: “nici nu se discuta asa ceva, nu intra absolventi fara BAC in universitatea noastra”, pana la “In ce tara traim? M-am saturat de toate abuzurile, de matrapazlacurile si de nimicurile care se introduc pe sub mana in lege”.
12.���FOTOGALERIE Dan Voiculescu, imaginile cele mai importante din cariera magnatului Vineri a fost ziua decisiva pentru Dan Voiculescu, momentul in care mogulul a aflat care este sentinta in dosarul privatizarii ICA. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au anuntat sentinta executorie in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA): Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, atat cat au cerut procurorii.Vezi in articol o fotogalerie cu cele mai importante din cariera magnatului
13.Editorii cer anularea licitatiei pentru manualele digitale si sustin ca rezultatele sunt gresite / Care sunt firmele care au participat la licitatie si preturile manualelor Federatia Editorilor din Romania (FER) ii cere Ministerului Educatiei sa anuleze licitatia de manuale scolare pentru clasele I si a II-a. Rezultatele licitatiei "sunt profund viciate de evaluarea inadecvata si eronata", sustin editorii, care solicita "asumarea raspunderii de catre cei vinovati". Amintim ca CD PRESS SRL si SIVECO sunt marii castigatori ai licitatiei pentru manuale. Citeste cine sunt cele 21 de companii care au depus oferte in cadrul licitatiei si care sunt preturile oferite per manual atat de firmele castigatoare, cat si de cele care au pierdut.Vezi in articol care sunt motivele pentru care Federatia Editorilor din Romania catalogheaza evaluarea ofertelor ca "inadecvata si eronata"
14.Analiza dura a CNN despre "putinizarea" Ungariei: Cea mai importanta provocare ideologica la adresa democratiei, de la sfarsitul Razboiului Rece Ungaria este "prima tara din Uniunea Europeana care denunta democratia liberala si se distanteaza de ea", care imbratiseaza "democratia ne-liberala" si adopta un set de "valori care sunt cel mai bine exemplificate de Rusia lui Vladimir Putin". Analiza ii apartine influentului jurnalist Fareed Zakaria, care a vorbit la CNN despre "cea mai importanta provocare ideologica la adresa democratiei liberale de la sfarsitul Razboiului Rece". Potrivit acestuia, elementele de baza ale "putinismului", urmate si de Viktor Orban, sunt: nationalismul, religia, conservatorismul social, capitalismul de stat si dominarea mediei de catre guvern.
15.PDL si PNL ii cer Avocatului Poporului sa conteste de urgenta la Curtea Constitutionala ordonanta care modifica din temelii legea educatiei nationale Organizatiile PDL si PNL din toate judetele tarii solicita Avocatului Poporului sa conteste de urgenta la Curtea Constitutionala ordonanta 49/2014, care modifica radical legea educatiei nationale. PDL a sesizat inca din 4 iulie institutia Avocatului Poporului cu privire la neconstitutionalitatea acestei Ordonante, anunta Raluca Turcan, vicepresedinte Alianta Crestin Liberala, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.
16.CD PRESS SRL si SIVECO sunt marii castigatori ai licitatiei pentru manuale digitale pentru clasele I si a II-a Ministerul Educatiei a selectat 9 oferte de manuale pentru clasele I si a II-a. Cu o intarziere de o saptamana fata de calendarul asumat pentru comunicarea rezultatelor finale ale licitatiei, Ministerul a anuntat luni, 4 august, rezultatele finale ale evaluarii ofertelor de proiecte de manuale scolare. MEN precizeaza ca la licitatia pentru manuale tiparite si digitale au participat 21 de firme - care au depus oferte individual sau in asociere. Firma cu cele mai multe oferte castigatoare este SC CD PRESS SRL, al carui director general este Costin Diaconescu, si este urmata de SIVECO.
17.Cum a ajuns ortodoxia tema de campanie si "criteriu" pentru un prezidentiabil: De la rezultatele unui sondaj, la demonizarea contracandidatilor care nu sunt ortodocsi Primele atribute ale viitorului presedinte al Romaniei sunt sa fie roman, patriot si crestin ortodox. Rezultatele apartin unui studiu al Institutului Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu (apropiat al actualei Puteri, cu sotia proaspat numita la sefia Curtii de Conturi), si au fost transformate in tema de campanie. "Eu sunt foarte mandru ca m-am nascut roman si ortodox si asa o sa mor", anunta la inceputul saptamanii trecute premierul. Idee dezvoltata apoi in aproape toate aparitiile televizate ale lui Victor Ponta. Saptamana s-a terminat cu prezentarea premierului drept "singurul candidat ortodox" la presedintie, de catre Romania TV, si cu catalogarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca membru al "sectei" mozaice.Vezi in articol punct cu punct cum s-a rostogolit tema ortodoxiei in campania pentru prezidentiale, scrisorile deschise trimise de Catalin Predoiu si Dan Sova, precum si replica Bisericii Ortodoxe Romane
18.Studentii cer demisia ministrilor Remus Pricopie si Mihnea Costoiu, pentru modificarile aduse legii educatiei: Livram doctorate la domiciliu / Katy, ia-ti copilu' acasa! "Ministrii s-au purtat comunist", au modificat legea educatiei fara consultare, fara un proiect public, printr-o ordonanta care "aduce deservicii calitatii educatiei din Romania", a afirmat presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, Mihai Dragos. Peste o suta de studenti, majoritatea lideri ai organizatiilor studentesti din tara, au protestat joi dupa-amiaza la Cluj-Napoca fata de modificarile aduse legii educatiei. Studentii au cerut demisia ministrilor Remus Pricopie si Mihnea Costoiu, au agitat fotografii ale celor doi ministri, carora le-au pus plasturi negri pe gura, si au scandat lozinci impotriva lor, transmite Agerpres.
19.SUA acuza Romania de esec in restituirea proprietatilor religioase. Vezi raportul Statelor Unite privind libertatea religioasa in Romania Guvernul roman a esuat in problema restituirii proprietatilor religioase, iar autoritatile locale nu reusesc in continuare sa raspunda la plangerile de discriminare depuse de diferite grupuri religioase minoritare. Acestea sunt cateva dintre concluziile Raportului privind libertatea religioasa in Romania in 2013, publicat de Ambasada SUA la Bucuresti. Documentul vorbeste despre "restrictii si hartuiri exercitate de Guvern" care au afectat grupuri religioase minoritare in numeroase activitati.
20.Care sunt cauzele inundatiilor din sud-vestul tarii: debite istorice care apar o data la 200 de ani si un dezastru anuntat de inundatiile din Balcani Inundatiile si viiturile care afecteaza sud-vestul tarii "nu sunt fenomene normale", avand in vedere ca au fost sectiuni de rauri unde probabilitatea de aparitie a debitelor inregistrate acum a fost de una la 200 de ani, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant de la Administratia Nationala Apele Romane, Ana-Maria Agiu. Aceasta a explicat ca viiturile rapide si scurgerile de pe versanti care au generat inundatii au fost cauzate si de modul de construire a caselor, de inexistenta unor rigole sau de lipsa lucrarilor de corectare a torentilor si paraielor, care tin de Ministerul Agriculturii si de autoritatile locale. Vezi in articol cum explica si Administratia Nationala de Meteorologie precipitatiile abundente de acum.
21.Prima generatie de absolventi de invatamant profesional de scurta durata. Scoala Profesionala Germana Kronstadt anunta ca peste 90% dintre elevii sai sunt angajati de companiile la care au facut practica Anul acesta intra pe piata muncii primii absolventi ai scolii profesionale de scurta durata. Infiintat in 2012 de fostul ministru Daniel Funeriu, invatamantul profesional de 2 ani s-a desfasurat numai in scolile unde a existat un contract cu o firma, la care elevii au facut practica si la care acestia au prioritate la angajare, dupa finalizarea studiilor. Scoala Profesionala Germana Kronstadt, prima scoala profesionala in sistem dual din Romania, anunta ca 104 elevi dintr-un total de 111 absolventi din prima generatie, isi vor incepe activitatea ca angajati in companiile in care s-au pregatit.Vezi in articol Harta interactiva a tuturor calificarilor oferite de scolile profesionale de 2 sau 3 ani, din fiecare judet
22.VIDEO PMP Dolj cere demisia sefului Politiei Craiova, acuzat ca ar fi protejat mitingul PSD de posibile proteste anti-Ponta Presedintele PMP Dolj, Gelu Visan, a cerut astazi demisia sefului Politiei Municipiului Craiova pentru ca ar fi incalcat drepturile cetatenilor cu prilejul vizitei la Craiova a premierului Victor Ponta, cand mai multe persoane ar fi fost ridicate de pe strada si duse la interogatoriu. Si ziarul Editie Speciala a scris aseara ca mai multi suporteri ai Universitatii Craiova au fost ridicati de politie si a publicat o inregistrare video in care portarul Andrei Preda intreaba un presupus politist in civil de ce il ia la sectie. Directorul Politiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu cunoaste acest subiect si ca politistii in civil din inregistrare nu sunt politisti locali.
23.Structura anului scolar 2014-2015, varianta finala: Scoala incepe la 15 septembrie, iar pe 30 ianuarie 2015 se termina primul semestru Elevii vor incepe scoala pe 15 septembrie 2014 - dupa incheierea vacantei mari - si vor avea cursuri pana pe 19 decembrie, cand va incepe vacanta de iarna. Ministerul Educatiei a publicat structura finala a anului scolar 2014-2015, dupa ce la inceputul verii a pus documentul in dezbatere publica. Semestrul al II-lea incepe in 9 februarie 2015, iar saptamana Scoala altfel se va desfasura in perioada 6-10 aprilie 2015. Structura anului scolar viitor este similara celei din anul scolar incheiat si a ramas neschimbata fata de forma pusa in dezbatere. Descarca din articol structura anului scolar 2014-2015
24.Ministerul Educatiei intarzie sa anunte castigatorii licitatiei pentru manuale tiparite si digitale. Federatia Editorilor din Romania: Ramane timp insuficient pentru tiparirea manualelor Ministerul Educatiei inregistreaza o noua intarziere in licitatia pentru manuale tiparite si digitale, pentru clasele I si a II-a. Rezultatele licitatiei si castigatorii acestei proceduri nu au fost anuntati pana acum, desi in calendarul asumat de Minister 28 iulie 2014 era data limita. HotNews.ro a solicitat Ministerului Educatiei lamuriri privind aceasta intarziere, pe care le vom publica in momentul in care le vom primi. Intre timp, Federatia Editorilor din Romania avertizeaza intr-un comunicat ca va ramane timp insuficient pentru tiparirea manualelor si pentru expedierea acestora in teritoriu.
25.Medalie de aur si doua mentiuni pentru olimpicii romani la Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014 Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Lingvistica. Medalia de aur a fost obtinuta de Dan Mircea Mirea, elev la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, iar mentiunile au fost castigate de Iulia Marinescu de la Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, judetul Teleorman, si de Vlad Neacsu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. La Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014 au participat 152 de concurenti din 28 de tari.
26.De ce nu se duc ucrainenii si romanii la razboi? Explicatiile si avertismentele unui psiholog “Cand traiesti intr-o lume fara razboaie, cum s-a intamplat multi ani in Romania, ajungi sa uiti ca pana la urma siguranta personala pe care o ai este data de o organizare statala, de civilizatie. Ea nu cere in fiecare zi tributul, dar s-ar putea ca la un moment dat sa vina sa iti ceara in schimb ceva”. Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a explicat pentru HotNews.ro de ce refuza unii cetateni ucraineni sa dea curs mobilizarii la razboi, dar si care ar fi raspunsul romanilor la un astfel de ordin, in cazul in care Romania ar ajunge intr-o situatie similara Ucrainei. Director de cercetare al Institutului Albert Ellis din New York, David a avertizat ca Romania nu isi mai poate permite sa ignore o valoare precum patriotismul. “Nicio tara in care nu ai valoarea legata de patriotism nu e o tara care sa poata sa dainuiasca multi ani”, a precizat el.
27.Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si trei medalii de argint la Olimpiada Internationala de Chimie 2014 Lotul olimpic al Romaniei a obtinut o medalie de aur si trei medalii de argint la Olimpiada Internationala de Chimie din Hanoi, Vietnam. Medalia de aur a fost castigata de Maria Andreea Filip, eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Celelalte medalii au mers catre elevi de la colegiile nationale "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, "Sfantul Sava" din Bucuresti si "Tudor Vianu" din Bucuresti. La olimpiada au participat 291 de concurenti din 77 de tari.
28.Ce spun doi jurnalisti romani din Ucraina despre refuzul romanilor de a da curs mobilizarii la razboi/ Guvernatorul regiunii Cernauti : Daca nu va convine, plecati din Ucraina! In toiul luptelor din regiunea Donetsk, presa l-a surprins pe fiul miliardarului Rinat Ahmetov pe litoral in Franta; "cum sa nu se indigneze lumea cand este chemata sa moara pentru cine, pentru miliardul lui Ahmetov?". "Daca o sa fie Romania in situatia Ucrainei, o sa vedeti care o sa fie reactia ungurilor daca sunt chemati la armata". Acestea sunt raspunsurile oferite HotNews.ro de doi jurnalisti romani care traiesc in Ucraina, la intrebarea: "de ce protesteaza romanii fata de mobilizarea in armata?".UPDATE Guvernatorul regiunii Cernauti, Roman Vanzuriak, le-a cerut romanilor care protesteaza fata de mobilizarea pentru razboi sa deblocheze drumurile, avertizand ca ordinea in care se va face mobilizarea nu va fi influentata la presiunea strazii, potrivit Adevarul. "Daca militati impotriva integritatii teritoriale a statului aveti optiunea de a merge in Rusia sau in orice alta tara in care sa traiti mai bine decat in Ucraina", a avertizat Vanzuriak, intr-un mesaj publicat si pe pagina sa de Facebook.
29.Reactia ARACIS la cazul Ioan Mang, in cazul caruia verdictul de plagiat este amanat de Ministerul Educatiei de 2 ani: Statutul de evaluator al calitatii invatamantului superior detinut de Mang nu poate fi retras de catre ARACIS atat timp cat nu exista o decizie oficiala Institutia care evalueaza calitatea programelor universitatilor din Romania - Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) - reactioneaza la articolul in care HotNews.ro a informat ca fostul ministru al Educatiei Ioan Mang, acuzat in repetate randuri de plagiat si "protejat" de tacerea Ministerului timp de 2 ani, este in prezent expert evaluator in cadrul Agentiei. Intr-un drept la replica trimis HotNews.ro, ARACIS anunta ca Ioan Mang este evaluator al calitatii universitatilor din 2010 si nu a participat la nicio evaluare. Statutul de membru al Registrului National de Evaluatori detinut de Ioan Mang "nu poate fi retras de catre ARACIS atat timp cat nu exista o decizie oficiala din partea unei institutii legitime in acest sens", informeaza Agentia.
30.Rezultate Titularizare 2014 Au fost afisate rezultatele examenului de titularizare. 48,66% dintre profesori au luat note peste 7, inainte de contestatii Rezultatele examenului de titularizare au fost publicate pentru fiecare judet in parte de catre Ministerul Educatiei. Oficialii au anuntat ca 48,66% dintre candidatii care s-au prezentat la examen au luat note peste 7, inainte de depunerea contestatiilor (cu aproape 1 punct procentual mai multi decat anul trecut). Pentru a se putea titulariza - adica pentru a se angaja pe perioada nedeterminata - candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la inspectia la clasa. Pentru a fi angajati ca suplinitori, este suficienta o nota de minimum 5, obtinuta anul acesta de 79,88% dintre candidati (la fel ca anul trecut).Vezi in articol listele cu notele de la titularizare 2014, pe fiecare judet in parteCompara cu Rezultatele de la titularizare in ultimii 6 ani

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 51 

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri