Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1756 rezultate
1.Parlamentul a validat noua componenta a Colegiului Director CNCD. Cine va lupta impotriva discriminarii in Romania Parlamentul a validat astazi sase membri in Colegiul Director al CNCD, forul care constata si sanctioneaza faptele de discriminare. Colegiul este format in total din 9 membri cu rang de secretar de stat, dar noile numiri vin pentru ca in aprilie expira mandatele a sase dintre ei. Noua componenta a Colegiului care conduce Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) este: Asztalos Csaba, Claudia Popa, Luminita Gheorghiu, Florin Manole, Cristian Jura si Ilie Dinca, la care se adauga Theodora Bertzi, Maria Lazar si Istvan Haller carora nu le-au expirat mandatele.
2.Cum sunt de fapt romanii? Daniel David, psihologul care face radiografia poporului roman, discuta online cu cititorii joi, de la ora 12:00 Daca stiinta s-ar ciocni cu religia, 50.2% dintre romani ar alege religia. Ne consideram ospitalieri, inteligenti, cu simtul umorului si prietenosi. Asta desi, in realitate, avem o neincredere cronica in cei din jur, suntem mereu in defensiva, iar preocuparea pentru binele altora nu depaseste zona familiei. De unde vine ipocrizia cu care romanii isi ascund dorinta de putere sociala? Cum se manifesta complexele de superioritate ale romanilor? Cum s-a schimbat poporul roman de la Motru incoace? Reputatul psiholog Daniel David, coordonatorul studiului de proportii "Psihologia Poporului Roman. Profilul Psihologic al Romanilor", va discuta online cu cititorii HotNews.ro joi, de la ora 12:00.Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
3.Cum isi creeaza Patriarhul retea in toate scolile: Asociatia Parinti pentru Ora de Religie vrea sa modifice Constitutia si sa coopteze cel putin un parinte in fiecare scoala Asociatia Parinti pentru Ora de Religie si-a stabilit ca obiectiv sa modifice Constitutia, pentru ca Religia sa fie obligatorie pentru copii si pentru ca elevii care nu vor disciplina sa faca cerere sa se retraga. Adica exact practica declarata neconstitutionala de judecatorii Curtii Constitutionale. Membrii asociatiei s-au pronuntat si pe tema casatoriilor gay, care a generat mari dispute in procesul de revizuire a Constitutiei din 2013. Deciziile au fost luate la adunarea nationala a membrilor asociatiei, la care a participat si Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).
4.Psihologia Poporului Roman Concluziile unei cercetari facute o data la 100 de ani: Cum suntem, cum credem ca suntem si cum vrem sa fim Trasatura esentiala a romanilor este neincrederea in oameni. Preocuparea pentru binele altora nu depaseste zona familiei. Si tot romanii cauta puterea sociala, "dar in mod ipocrit, conform unei culturi colectiviste in care nu da bine sa arati ca vrei sa iesi din rand, isi ascund aceasta dorinta sub masca modestiei si sacrificiului pentru altii (ex. 'eu nu as vrea puterea, dar oamenii imi solicita asta...')". Concluziile apartin unuia dintre cele mai importante studii din ultima suta de ani, "Psihologia Poporului Roman. Profilul Psihologic al Romanilor" - lucrare coordonata de reputatul psiholog Daniel David. Vezi in articol "concluziile de baza cu referire la psihologia romanilor" dintr-un studiu de proportii
5.Asociatia de cercetatori Ad Astra cere Ministerului Educatiei sa revoce ordinul care face mai simplu accesul profesorilor la pozitia de conducator de doctorat Asociatia cercetatorilor Ad Astra ii cere Ministerului Educatiei sa revoce Ordinul prin care a relaxat conditiile pe care un profesor trebuie sa le indeplineasca pentru a putea coordona studenti la doctorat. HotNews.ro a scris pe larg la inceputul lunii februarie ca Ministerul Educatiei a scos din noua metodologie conflictul de interese, precum si obligatia ca teza de abilitare sa fie sustinuta in engleza, ca teza nu mai este document public, iar examenul se poate sustine in orice universitate. Astazi, 30 martie, Ad Astra anunta ca a depus o plangere prealabila la Minister, in care a explicat punct cu punct ce prevederi legale incalca ordinul Ministerului privind organizarea si desfasurarea procesului de obtinere a atestatului de abilitare.
6.Ce face Romania cu banii dati de Bruxelles pentru sprijinirea tinerilor: de la vorbe frumoase la dusul rece al rezultatelor Cu un somaj care atinge cote alarmante in randul tinerilor, Uniunea Europeana cauta solutii sa atenueze aceasta criza care poate duce la tensiuni sociale majore. Una dintre solutii este Schema de Garantie pentru Tineri, un program de asistenta prin care Statele Membre pot finanta programe specifice in functie de nevoile locale. Ce facem cu acesti bani? Daca autoritatile guvernamentale prezinta statistici si cifre linistitoare, Renate Weber a pus degetul pe rana si, intr-o dezbatere organizata vineri de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si de Consiliul Tineretului din Romania, a spus ca Romania trebuie sa inceteze sa produca juristi si umanisti "pe stoc", cand cererea reala este de specialisti in IT, inginerie ori matematica.
7.Raluca Turcan: Cer Ministerului Educatiei sa anuleze concursurile pentru functia de inspector scolar general. Candidatii respinsi figureaza ca retrasi Deputatul liberal Raluca Turcan ii cere Ministerului Educatiei sa anuleze concursurile pentru functia de inspector scolar general. 21 de candidati au luat concursul, din 42 de inspectorate, parte dintre inspectorii in functii nu s-a prezentat la concurs, iar altii s-au retras din examen si sunt pe functii. "PNL solicita autosesizarea institutiilor statului pentru abuz in functie si fals in declaratii publice de catre Ministerul Educatiei Nationale", anunta Turcan, care precizeaza ca "cel mai grav" fapt este urmatorul: "candidatii respinsi la proba dosarului sau la testul scris figureaza ca retrasi si nu respinsi". Contactat de HotNews.ro, ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a declarat ca va lua legatura cu comisia de concurs pentru a vedea care sunt problemele.
8.Curtea de Apel Bucuresti a anulat raportul prin care manualele Litera-Siveco au fost declarate castigatoare la licitatia pentru Abecedare digitale, anunta Ministerul Educatiei / Litera-Siveco: Hotararea instantei specifica necesitatea unei reevaluari a manualului Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea raportului care declara castigatoare oferta Asocierii Grup Media Litera SRL - Grup Editorial Litera SRL - SC Siveco Romania SA la licitatia de manuale scolare digitale, in ceea ce priveste disciplina Comunicare in limba romana - clasa I (fostele Abecedare), anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro. Potrivit Ministerului, sunt vizate aproximativ 6% din Abecedarele cumparate pentru acest an scolar. Ministerul precizeaza ca "va dispune toate masurile legale care se impun dupa ce va primi comunicarea hotararii motivate a instantei de judecata". De cealalta parte, asocierea Litera-Siveco a sustinut ca Hotararea Curtii de Apel "specifica necesitatea unei reevaluari din partea CNEE a ofertei Litera si SIVECO pentru manualul de comunicare in limba romana".Citeste in articol pozitia integrala a Ministerului Educatiei si pozitia integrala a Asocierii Grup Media Litera SRL - Grup Editorial Litera SRL - SC Siveco Romania SA
9.Comisia Europeana este ingrijorata de incercarea parlamentarilor romani de a desfiinta UEFISCDI. Institutia a jucat un "rol-cheie" - Surse Comisia Europeana este ingrijorata de intentia parlamentarilor romani de a desfiinta institutia care imparte banii cercetarii si de a o sparge in alte organisme care sa gestioneze fondurile alocate de guvern, au declarat pentru HotNews.ro surse din executivul comunitar. Potrivit acestora, desfiintarea institutiei este vazuta de Comisia Europeana ca fiind impotriva “elementelor esentiale pentru un sistem de cercetare si inovare solid si eficient, care, la randul sau, este indispensabil pentru crestere economica si pentru crearea de locuri de munca”.
10.Efectul Sova: Val de proteste anuntat pentru vineri in Bucuresti si in alte 9 orase - Parlamentarii isi bat joc de popor si de justitie. Le reamintim de ce am iesit in noiembrie! Proteste fata folosirea imunitatii parlamentare "ca paravan pentru infractori" au fost anuntate pe Facebook pentru vineri in 10 orase din tara. "Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie", este mesajul care anunta mitingul din Bucuresti. Miscarile de protest anuntate pentru vineri in Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara si Targu-Mures vin dupa ce in jur de 150 de persoane au protestat ieri seara in Piata Universitatii din Bucuresti.
11.Universitatea din Bucuresti reactioneaza la incercarea senatorilor de a desfiinta UEFISCDI: Sustinem pastrarea structurii actuale a institutiei care distribuie banii cercetarii Universitatea din Bucuresti reactioneaza la incercarea senatorilor de a desfiinta institutia care din 2010 distribuie banii alocati de guvern cercetarii. Universitatea anunta ca "se alatura demersurilor Universitatii de Vest din Timisoara, precum si ale societatii civile, exprimandu-si dezaprobarea fata de proiectul de lege care prevede desfiintarea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)".
12.Liga Studentilor din Strainatate cere Parlamentului sa respinga proiectul de lege de desfiintare a UEFISCDI: Si in Marea Britanie, Franta, Germania si Elvetia distribuirea fondurilor pentru cercetare este asigurata centralizat Liga Studentilor Romani din Strainatate ii cere public Parlamentului sa respinga proiectul de lege prin care UEFISCDI, institutia care distribuie banii in cercetare, ar urma sa fie desfiintata. LSRS "isi exprima profunda dezamagire si ingrijorare fata de modul in care este tratata Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) de catre reprezentantii alesi ai electoratului roman", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.
13.Scandalul tentativei de a desfiinta UEFISCDI Sorin Cimpeanu: O sa lansez maine o consultare a universitatilor, institutelor de cercetare si a Academiei Romane care sa sprijine Ministerul Educatiei in consolidarea unui punct de vedere Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca a aflat ieri ca pe ordinea de zi la Senat este proiectul de lege care desfiinteaza UEFISCDI - institutia care distribuie catre universitati si institute banii de cercetare - si ca "odata ce am aflat, evident ca Ministerul Educatiei trebuie sa aiba un punct de vedere, la care lucram acum". Ministrul a spus ca i-a cerut secretarului de stat pe cercetare sa ii spuna ce se intampla daca senatorii voteaza desfiintarea institutiei.
14.Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara critica incercarea Senatului de a desfiinta UEFISCDI: Modelul separarii in doua institutii se regaseste doar in Republica Moldova Unitatea care imparte banii pe care Guvernul ii aloca cercetarii functioneaza pe principiile institutiilor europene. "Modelul separarii in doua institutii a activitatilor de evaluare si monitorizare se regaseste doar in Republica Moldova", avertizeaza Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, care ii raspunde senatorului PSD Ecaterina Andronescu. Aceasta a sustinut ca UEFISCDI va fi inlocuita cu alte doua institutii, dupa ce va fi desfiintata. Rectorul Universitatii din Timisoara declara insa ca "desfiintarea acestei institutii si revenirea la situatia de acum 5 ani ar anula munca facuta cu profesionalism de echipa UEFISCDI si ar trimite sistemul de cercetare romanesc intr-o zona de instabilitate care, in nici un caz, nu poate genera performanta".
15.Senatorii au amanat cu o saptamana votul asupra institutiei care imparte banii de cercetare. Mizele desfiintarii UEFISCDI Senatorii au pus din nou pe ordinea de zi a plenului proiectul de lege care desfiinteaza Unitatea de Finantare a Cercetarii si sparge institutia in 3 organisme, revenind la modalitatea de finantare dinainte de 2010. UEFISCDI imparte banii pe care Guvernul ii aloca cercetarii. De aici si miza politizarii institutiei; cu cat este sparta in mai multe organisme, cu atat e mai greu de urmarit traseul banului - spun cercetatorii de prestigiu. Daca UEFISCDI este distrusa, Ministerul Educatiei isi distruge partea cea mai profesionalizata - avertizeaza Mircea Miclea. Astazi, cineva doreste distrugerea acestei unitati pentru ca cercetarea sa fie finantata dupa bunul plac al unuia sau altuia - spune Anton Anton. Traseul banilor va duce catre "clienti din provincie" - avertizeaza Cristian Pirvulescu.
16.Mircea Miclea, despre tentativa de desfiintare a institutiei care distribuie banii in cercetare: Unitatea de Finantare a Cercetarii este cel mai profesionist segment din Ministerul Educatiei "UEFISCDI este cel mai profesionist segment din Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Este singurul loc unde, din fericire, s-au adunat tehnocrati de nivel international. Daca si aceasta componenta este distrusa, atunci Ministerul Educatiei isi distruge partea cea mai profesionalizata", avertizeaza fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea. Contactat de HotNews.ro in legatura cu intentia Senatului de a desfiinta Unitatea de Finantare a Cercetarii si de a reveni la modelul din 2010 cu 3 organisme care sa distribuie banii din cercetare, Miclea a declarat ca daca si oameni ca Adrian Curaj, directorul UEFISCDI, "sunt inlaturati, atunci institutia o sa aiba de suferit".
17.Alexandru Babes, cercetator si profesor de Neurobiologie: Este o greseala sa desfiintezi Unitatea de Finantare a Cercetarii. Tare mi-e teama sa nu existe tentatia directionarii banilor catre anumite institutii Parlamentarii incearca astazi sa desfiinteze Unitatea de Finantare a Cercetarii si sa revina la modelul din 2010, in care 3 organisme distribuiau banii pe care guvernul ii aloca cercetarii. ���Alexandru Babes, cercetator, profesor de Neurobiologie la Universitatea din Bucuresti si fost presedinte al Consiliului National al Cercetarii Stiintifice, a declarat pentru HotNews.ro ca este o greseala sa incerci sa desfiintezi UEFISCDI. Institutia "clar si-a dovedit competenta, a mers in directia europenizarii cercetarii, a folosirii evaluatorilor straini si nu vad ce i s-ar putea imputa", a declarat pentru HotNews.ro ���Alexandru Babes. Intrebat cum se realiza finantarea cercetarii pana in 2010, cercetatorul a explicat ca atunci exista "un centru la Politehnica ce practica o birocratie absolut excesiva si parca imi aduc aminte si de o lipsa de transparenta in procesul de evaluare a proiectelor de cercetare".
18.Parlamentul incearca sa desfiinteze institutia care distribuie banii in cercetare si sa o sparga in 3 organisme. Anton Anton: Este absolut aberant! Cercetarea o sa fie finantata dupa bunul plac al unuia sau altuia, asa cum a mai fost Senatul incearca astazi sa desfiinteze Unitatea de Finantare a Cercetarii si sa sparga institutia in cele 3 organisme care fusesera comasate in 2010, unul dintre organisme functionand in cadrul Politehnicii Bucuresti. UEFISCDI este institutia care se ocupa de impartirea banilor pe care guvernul ii aloca cercetarii. Desfiintarea UEFISCDI este pe ordinea de zi a plenului Senatului. Fostul ministru al Educatiei Anton Anton a declarat pentru HotNews.ro ca “astazi cineva doreste distrugerea acestei unitati, pentru ca proiectele sa nu mai fie evaluate, pentru ca cercetarea stiintifica sa fie finantata dupa bunul plac al unuia sau altuia, asa cum a mai fost facuta”. Urmarirea traseului banilor va fi mult mai dificila, daca plenul Senatului va adopta proiectul de lege, a avertizat Anton. UPDATE Senatul a amanat votul pentru maine, 24 martieEste pentru a doua oara cand Parlamentul vrea sa desfiinteze aceasta institutie, dupa ce fostul presedinte Basescu a respins legea de la promulgare si a trimis-o Parlamentului spre reexaminare. 
19.Csaba Asztalos: Amanarea acordarii finantarii de baza tuturor elevilor, indiferent de scoala pe care o urmeaza, creeaza discriminare. Am fost sesizati pe aceasta speta si am dat solutia inca de anul trecut Amanarea aplicarii Legii Educatiei in sensul acordarii finantarii de baza tuturor elevilor, indiferent de tipul de scoala urmat, creeaza o forma de discriminare directa, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos. Deputatul PNL Raluca Turcan a anuntat astazi ca a sesizat CNCD ca guvernul Ponta discrimineaza elevii din scolile particulare. Presedintele Consiliului a anuntat, insa, ca a fost sesizat de parinti pe aceasta speta inca de anul trecut si ca a recomandat de atunci guvernului sa nu mai amane aplicarea legii.
20.Titularizare 2015 Modele de subiecte pentru examenul de titularizare si baremele aferente - publicate de Ministerul Educatiei Ministerul Educatiei a publicat modele de subiecte pentru examenul de titularizare 2015. Puteti descarca din articol toate modelele de subiecte, precum si baremele aferente. Titularizarea este concursul de angajare intr-o scoala pe perioada nedeterminata si este format dintr-o proba practica sau inspectie la clasa si dintr-un examen scris care va fi sustinut pe 15 iulie 2015. Examenul scris de titularizare dureaza 4 ore, iar profesorii au de rezolvat doua subiecte din disciplina pe care vor sa o predea si un subiect din metodica predarii.Descarca din articol Calendarul Titularizarii 2015Vezi rezultatele de la titularizare in ultimii 6 ani, pe transe de note, si cati profesori au fost dati afara din examen pentru copiat
21.Gheorghe Funar a fost amendat cu 2.000 lei de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca a declarat ca limba maghiara este "limba cailor" care nu poate fi folosita in Romania Gheorghe Funar a fost amendat cu 2.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a declarat in cadrul unei emisiuni ca limba maghiara este "limba cailor", care nu poate fi folosita in Romania. CNCD a argumentat ca aceasta afirmatie creeaza o atmosfera de intimidare, ostila, pe criteriu lingvistic si etnic, si ca nu contribuie la nici o forma de dezbatere publica ce poate duce la un progres al relatiilor umane.
22.Cercetatorii protesteaza fata de taierea bugetelor de cercetare. Asociatia Ad Astra: Prin politica dezastruoasa privind cercetarea, guvernul si-a probat incompetenta in acest domeniu Cercetatorii protesteaza fata de taierile repetate ale bugetelor de cercetare. "Dinamica diminuarilor anuale este graitoare: in 2013, bugetele au fost mai mici cu 40 pana la 55% fata de bugetul anuntat; in 2014, cu 30 pana la 50%; in 2015, cu 50% pana la 70%", explica Ad Astra. Asociatia cercetatorilor romani din intreaga lume spune ca guvernul a anuntat cu intarziere de peste doua luni deschiderea finantarii pentru proiectele de cercetare in curs. Adrian Curaj, directorul general al Unitatii Executive pentru Finantarea Cercetarii din subordinea Ministerului Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca "avem un buget si incercam sa-l distribuim asa cum este, dar facem transparent ceea ce finantam".
23.Laserul de la Magurele. Nicolae Zamfir, directorul proiectului stiintific: Lucrarile de constructie a cladirii au deja o intarziere de un an. Constructorul tergiverseaza lucrarile Constructia cladirii de la Magurele care va adaposti cel mai puternic laser din lume inregistreaza deja o intarziere de un an, a declarat pentru HotNews.ro directorul proiectului, Nicolae Zamfir. Acesta a acuzat autoritatile si constructorul Strabag ca “tergiverseaza lucrarile”. Directorul ELI-NP a explicat pentru HotNews.ro ca, dupa ce Apele Romane au eliberat anul trecut avizul pentru realizarea celor peste 1.000 de pompe geotermale care vor asigura energia centrului de cercetare, antreprenorul a intarziat sa indeplineasca conditiile din acest aviz. Termenul pentru terminarea cladirii este finalul anului 2015.HotNews.ro urmareste pas cu pas etapele pe care le parcurge Laserul de la Magurele - cel mai mare proiect stiintific din Romania, in sectiunea Monitorizari Proiecte de infrastructura
24.Rezultate Simulari Evaluarea Nationala 2015 Ministrul Educatiei: 50,68% dintre elevii care au sustinut simularea au luat medii peste 5 Rezultatele simularii examenelor de Evaluare Nationala au adus, la nivel national, un procent de 50,68% al elevilor care au luat medii peste 5, a comunicat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Potrivit acestuia, prezenta la simulare a fost de 180.442 de elevi, in crestere cu 1,46% fata de 2014. Anul trecut, Ministerul Educatiei a organizat pentru prima data simularea la nivel national a evaluarii nationale si rezultatul din 2014 a fost urmatorul: 48,8% dintre elevii de clasa a VIII-a au obtinut medii peste 5.
25.UPDATE Ministrul Educatiei: 89,75% dintre elevii din tara au fost inscrisi la ora de Religie, pana la ora 18:00 Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca ora de Religie este optionala si o urmeaza doar cei care se inscriu, 89,75% dintre elevii prezenti in scoala au fost inscrisi de parinti sa faca Religie la scoala, potrivit unei noi raportari intermediare transmise HotNews.ro de ministrul Educatiei. Pana la ora 18:00, Ministerul Educatiei a inregistrat in sistemul electronic 2.123.645 de cereri pentru religie, potrivit ministrului Sorin Cimpeanu. In ceea ce priveste optiunile parintilor care acum isi inscriu copiii in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2015-2016, peste 90% si-au inscris copiii si la Religie - este vorba despre copii care in septembrie vor incepe clasa pregatitoare cu optionalul religie ales.
26.Cercetatorii Asociatiei Ad Astra spun ca 'imposibilitatea temporara' a Ministerului Educatiei de a comunica bugetul unei competitii de proiecte inseamna incalcarea legii Cercetatorii din Asociatia Ad Astra avertizeaza ca legislatia prevede ca Ministerul Educatiei este obligat sa aduca la cunostinta publicului fondurile publice alocate pentru competitiile de proiecte. "'Imposibilitatea temporara de a comunica respectivele informatii' inseamna incalcarea legii de catre ministerul de resort", sustine Ad Astra, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Amintim ca Ad Astra a anuntat ca a dat in judecata Ministerul Educatiei pentru ca nu a facut public bugetul unei competitii de proiecte in cercetare, HotNews.ro a cerut pozitia Ministerului, care a spus ca "putem vorbi cel mult de imposibilitatea temporara de a comunica respectivele informatii".
27.Sorin Cimpeanu: Ministerul Educatiei va transmite catre toate universitatile sa nu ia in considerare la bugetare lucrarile plagiate. Solicitarea asociatiei din Cluj este pertinenta Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca apelul asociatiei din Cluj, prezentat in exclusivitate de HotNews.ro, de a nu finanta universitatile pe baza lucrarilor plagiate “este pertinenta”, iar Ministerul ii va da curs. “Solicitarea asociatiei GRAUR este considerata pertinenta si, pe cale de consecinta, Ministerul Educatiei va transmite catre toate universitatile din tara solicitarea ca, in cursul procesului de raportare a activitatii stiintifice, sa nu ia in considerare” lucrarile supecte de plagiat sau dovedit plagiate.
28."Tocatorul uman de hartii" a deschis un nou proces impotriva Assystem pentru daune morale, dupa ce instanta a decis ca a fost discriminata si hartuita Fosta angajata a companiei Assystem Romania, pusa de sefi sa rupa cu mainile hartii pe care sa le transforme in confetti pentru Carnavalul de la Rio, a deschis un nou proces impotriva companiei, in care cere daune morale. Actiunea vine dupa ce instanta i-a dat dreptate tinerei si a mentinut decizia CNCD, care a stabilit ca a fost discriminata. Avocatul Sorina Mateescu a declarat pentru HotNews.ro: "nu am formulat cerere de daune morale in faza in care dosarul s-a aflat pe rolul CNCD intrucat clienta mea a sperat in tot acest timp ca faptele de discriminare, hartuire si incalcarea demnitatii la care societatea o supunea vor inceta".HotNews.ro a prezentat in exclusivitate acest caz, in reportajul multimedia "Tocatorul uman de hartii"
29.���EXCLUSIV Apel catre Ministerul Educatiei: nu finantati universitatile pe baza lucrarilor plagiate Asociatia profesorilor universitari din Cluj-Napoca ce a realizat platforma Indexul Operelor Plagiate in Romania lanseaza un apel catre Ministerul Educatiei sa nu finanteze universitatile luand in calcul la cercetarile realizate si lucrarile plagiate. Organizatia GRAUR atrage atentia ca Ministerul Educatiei trebuie sa scoata din evaluarea universitatilor, pe baza careia se face finantarea universitatilor, lucrarile plagiate. Totodata, asociatia cere ca nici un autor sau coautor al unei opere plagiate sau cu suspiciuni rezonabile de plagiat sa nu fie admis ca director de proiecte cu finantare publica.Citeste in articol apelul integral al Asociatiei Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara, care a lansat la finalul anului trecut campania "Scoala fara plagiat, viitor fara coruptie"
30.O profesoara de Matematica solicita CNA sa retraga recomandarea data campaniei pentru inscrierea la ora de Religie: Mesajul este fals si manipulator O profesoara de Matematica a solicitat oficial Consiliului National al Audiovizualului sa retraga recomandarea pe care a facut-o posturilor TV, de a difuza spoturile prin care Biserica Ortodoxa incearca sa-i convinga cu vedete pe parinti sa-si inscrie copiii la Religie. "Mesajul textual de la finalul spotului este 'inscrie-ti copilul pana la 6 martie la ora de religie sau ora se va desfiinta'. Mesajul este fals factual si manipulator. In primul rand pentru ca ora de religie va fi in continuare in oferta obligatorie a scolilor", arata in solicitare Monica Mocanu, profesor de Matematica la Buzau.   Amintim ca CRR a decis ca Ora de Religie este Optionala pentru elevi si ca doar cine vrea sa urmeze acest optional depune cerere de inscriere la scoalaUPDATE Solicitarea nu a fost discutata in sedinta de astazi a CNA, care s-a terminat deoarece forul a ramas fara cvorum de sedinta la pranz

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 59 

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version