Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1404 rezultate
1.Ministerul Educatiei: De la Biblioteca Pedagogica lipsesc 28.000 de titluri Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat astazi ca de la Biblioteca Pedagogica lipsesc 28.000 de pozitii. Sunt "28.000 de pozitii de inventar lipsa, si cand spun pozitii poate sa fie un titlu in 3-5-7 exemplare", a explicat ministrul.
2.Remus Pricopie, despre licitatia pentru manualele digitale: Nimeni sa nu-si faca sperante ca vom da inapoi, nu ma intereseaza interesele comerciale ale editorilor Licitatia pentru achizitia de manuale scolare nu va fi tinuta pe loc, “anul acesta vom merge in directia in care trebuie sa mergem pentru ca in septembrie sa avem manuale noi”, a declarat astazi ministrul Educatiei, Remus Pricopie. In urma cu o zi, Uniunea Editorilor a avertizat ca va cere Ministerului sa revina asupra documentatiei de licitatie, pentru ca cifrele de afaceri cerute firmelor care vor sa participe la licitatie scot din joc 90% din edituri. In cadrul unei conferinte, ministrul Pricopie a afirmat ca “nu putem sa acceptam sa ne raportam si sa ne inclinam toti in fata intereselor comerciale ale editorilor, interese comerciale care stim ca uneori au avut chiar o forma ilegitima”.
3.Evaluarile Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. S-a modificat calendarul: evaluarile se desfasoara in perioada 28 mai-6 iunie Evaluarile nationale pe care le vor sustine elevii la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor incepe in data de 28 mai si se vor finaliza pe 6 iunie, a anuntat astazi ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul unei conferinte de presa. S-a modificat astfel calendarul initial pus in dezbatere, asfel incat primii testati vor fi elevii de clasa a IV-a la Limba romana. Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte, a precizat Pricopie.
4.Uniunea Editorilor din Romania: Cifrele de afaceri cerute firmelor care vor sa participe la licitatia pentru manualele digitale scot din joc 90% din edituri. Vom cere Ministerului Educatiei sa revina asupra documentatiei Firmele care vor sa participe la licitatia pentru manualele digitale trebuie sa aiba o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 11 milioane de RON, daca doresc sa realizeze manualul de Comunicare in limba romana pentru clasa I, se arata in documentatia publicata in SEAP. "Mai bine de 90% din edituri sunt scoase din joc in acest fel", a declarat astazi Claudiu Istrate, directorul executiv al Uniunii Editorilor din Romania. Acesta a anuntat ca Uniunea va cere Ministerului Educatiei sa revina asupra documentatiei, prin clarificari si prin contestatii, "iar daca aceste lucruri nu se intampla, ne vom adresa justitiei".
5.Ministerul Educatiei a demarat in sambata dinaintea Pastelui, la 1 dimineata, licitatia privind achizitia de manuale scolare tiparite si digitale pentru clasele I si a II-a. Vezi care sunt conditiile de participare Ministerul Educatiei a demarat sambata dimineata, la ora 01:30, inainte de Inviere, licitatia deschisa privind achizitia de manuale scolare pentru clasele I si a II-a, potrivit datelor din SEAP. Contractul are o valoare estimata fara TVA de aproape 6,8 milioane euro si va fi finantat din fonduri bugetare. Firmele care vor sa participe la licitatie trebuie sa aiba, printre altele, o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 11 milioane de RON, de exemplu, daca ofertantul doreste sa realizeze manualele de Comunicare in limba romana - clasa I. Postarea in Sistemul Electronic de Achizitii Publice a documentatiei de atribuire pentru achizitia manualelor scolare a fost realizata cu patru zile intarziere fata de calendarul anuntat de Ministerul Educatiei. Descarca datele complete publicate pe SEAP si Caietul de sarcini pentru manuale scolare - clasele I si a II-a
6.Titularizare 2014 Ministerul Educatiei a modificat metodologia privind titularizarea profesorilor Ministerul Educatiei a modificat Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din preuniversitar in anul scolar 2014-2015, dupa ce a adus schimbari la Legea educatiei astfel incat profesorii sa se poata titulariza in continuare si pe baza notelor obtinute la examen in ultimii 6 ani. Potrivit schimbarilor aduse calendarului de titularizare, cererile de repartizare se depun direct la inspectorate de catre cadrele didactice care folosesc note din ani anteriori, pana la data de 23 aprilie 2014. Repartizarea pe post a profesorilor aflati in aceasta situatie se realizeaza in sedinta publica organizata de inspectoratul scolar, pe 29 aprilie.
7.Mega-proiectul IT de la Cluj: 20.000 de angajati, finantare de 500 milioane de euro. Ce este Cluj Innovation City, care sunt obiectivele sale si cine se poate angaja In jur de 20.000 de oameni vor fi angajati in urmatorii 15 ani pe platforma de cercetare aplicata si de business din cadrul proiectului Cluj Innovation City, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Cluj IT Cluster, Alexandru Tulai. In prezent, exista 32 de proiecte propuse, printre care patru Centre de inovare in Stiintele Vietii, in IT&C, in Mediu si Energie si in Sanatate. Intregul program este estimat la 500 de milioane de euro, iar pentru segmentul de cercetare si pentru ridicarea unui campus universitar Clusterul va depune o aplicatie de finantare la Comisia Europeana in a doua parte a anului. Citeste in articol cum a luat nastere Cluj Innovation City, care sunt obiectivele sale finale si componentele de dezvoltare.
8.Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete: lotul roman a obtinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz. Romania a ocupat locul 3 pe natiuni / Vezi subiectele de olimpiada Lotul olimpic feminin de matematica al Romaniei a castigat patru medalii si locul III pe natiuni la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete. Aceasta a fost a treia editie a olimpiadei, iar echipa Romaniei a obtinut doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, informeaza Ministerul Educatiei. Echipa Romaniei a fost compusa din patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala.Vezi in articol cu ce tari a concurat RomaniaDescarca din articol Subiectele si Rezolvarile problemelor de la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete - EGMO 2014
9.Nicolae Zamfir, seful proiectului ELI Romania: Laserul de la Magurele va fi functional in bugetul aprobat de Comisia Europeana, de 350 de milioane de euro Laserul de la Magurele va fi functional in bugetul care este prevazut in aplicatia aprobata de Comisia Europeana si de Guvern, a declarat pentru HotNews.ro managerul proiectului ELI in Romania, Nicolae Zamfir. "Nu se pune problema ca laserul sa fie functional numai daca se dubleaza suma. Specialistii nostri nici nu au lansat asemenea sume", a continuat Zamfir. Declaratia acestuia vine dupa ce Adrian Curaj, directorul general al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), a afirmat ca proiectul ar putea costa 700 de milioane de euro, pana la momentul in care va deveni functional, potrivit Agerpres.
10.Clasificarea universitatilor a fost declarata legala de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ministerul Educatiei a castigat procesul cu Universitatea Stefan cel Mare din Suceava Ministerul Educatiei a castigat procesul cu Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava in ce priveste clasificarea universitatilor. Inalta Curte de Casatie si Justitie a declarat primul clasament al universitatilor din Romania dupa standarde europene, realizat in mandatul lui Daniel Funeriu, legal. Decizia este irevocabila. Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava a fost clasata in categoria a treia valorica, in randul institutiilor de invatamant superior care aveau dreptul sa organizeze un numar mai mic decat inainte de locuri la master si in aceeasi categorie cu toate universitatile particulare.
11.Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei pentru ca profesorii sa se poata titulariza pe baza notei obtinute la examen in ultimii 6 ani a fost publicata in Monitorul Oficial Guvernul a publicat in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei astfel incat profesorii sa se poata titulariza pe baza notei obtinute in anii anteriori la examenul de titularizare. Modificarea legii vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca este neconstitutional articolul care le permite profesorilor sa se titularizeze folosind rezultatele la examenul de titularizare din ultimii 6 ani. Vezi in articol noua forma a articolului din lege sanctionat de CCR si modificat acum de Executiv.
12.Cifrele de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2014-2015 - Proiect: Scade numarul de locuri la gimnaziu si liceu, dar se majoreaza cu 30.000 de locuri oferta la invatamantul profesional Cifrele de scolarizare pentru anul scolar 2014-2015 aduc o scadere a numarului de locuri care va fi alocat invatamantului gimnazial si liceal, cu un total de 40.000 de locuri. Modificarea se inregistreaza ca urmare a evolutiei demografice, explica Ministerul Educatiei, care a publicat proiectul de hotarare de guvern privind cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat in anul scolar/universitar urmator. Pe de alta parte, Ministerul propune majorarea cu 30.000 a numarului de locuri la invatamantul profesional. In ce priveste invatamantul superior, numarul de granturi de studii propus este identic cu cel de anul trecut.  Vezi in articol cifrele de scolarizare si o comparatie cu cele de anul trecut
13.Guvernul a modificat Legea Educatiei pentru ca profesorii titularizabili in ultimii 6 ani sa poata ocupa un post pe perioada nedeterminata Guvernul a aprobat astazi, 9 aprilie, o ordonanta de urgenta care le permite profesorilor sa se titularizeze pe baza notei obtinute in anii anteriori la examenul de titularizare, a anuntat Ministerul Educatiei. La inceputul sedintei de guvern, Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat: "respectam ce ne cere Curtea Constiutionala". Modificarea Legii Educatiei vine la o saptamana dupa ce Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei de neconstitutionalitate a articolului care le permite profesorilor sa se titularizeze folosind rezultatele la examenul de titularizare din ultimii 6 ani.
14.Olimpicii romani au obtinut doua medalii de aur la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene - EUSO 2014: cel mai bun rezultat in istoria participarii Romaniei la acest concurs Romania a obtinut doua medalii de aur la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene - EUSO 2014, competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Tara noastra a participat cu doua echipe, ambele desemnate castigatoare. Este cel mai bun rezultat in istoria participarii Romaniei la acest concurs; tara noastra se afla in prezent la a patra prezenta, informeaza Ministerul Educatiei. La olimpiada au participat 50 de echipe din 25 de state europene, care au sustinut doua probe practice la disciplinele biologie, chimie si fizica. Descarca din articol subiectele de la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene - EUSO 2014 si vezi clasamentul castigatorilor
15.Psihologia poporului roman: un nou studiu de proportii despre romani, inceput de un grup de psihologi din Cluj Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, reface impreuna cu un grup de psihologi lucrarea filosofului Constantin Radulescu Motru - "Psihologia poporului roman", scrie Agerpres. Contactat de HotNews.ro, Daniel David a declarat ca, la aproape 100 de ani de la lansarea studiului realizat de Motru, "situatia in care se afla Romania necesita un proiect similar pentru a intelege rolul Romaniei si rolul nostru in Uniunea Europeana, dar vrem sa facem acest profil prin tehnica si teoria mai moderna".
16.Romania imparte cu Elvetia marele premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva O inventie realizata de un grup de romani si cumparata in urma cu trei luni de o firma din Elvetia a castigat marele premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva 2014. Sistemul se numeste IREWIND si este format din camere video care se pot amplasa, de exemplu, pe o partie de schi si care transfera in mod automat secvente video gata editate in telefoanele de tip smart ale schiorilor abonati la sistem, atunci cand acestia se afla in campul vizual al camerelor. Mircea Tudor, castigatorul roman a doua editii ale salonului si actionar in firma elvetiana care a cumparat inventia, a declarat pentru HotNews.ro ca marele premiu de anul acesta este "partajat de Romania si Elvetia".
17.Cum motiveaza Curtea Constitutionala faptul ca profesorii nu se pot titulariza pe baza notei obtinute in anii anteriori la examenul de titularizare / Ministerul Educatiei: Textul din lege este suspendat "Insuficienta numarului de cadre didactice nu justifica denaturarea regimului juridic al unei institutii (...) si crearea unei modalitati 'paralele' de accedere la calitatea de titular", sustine Curtea Constitutionala, care a publicat astazi in Monitorul Oficial motivarea deciziei de neconstitutionalitate a articolului 253 alin. (1) din Legea Educatiei. Concret, CCR a decis ca sunt neconstitutionale dispozitiile care prevad posibilitatea titularizarii cadrelor didactice care au participat la examene de titularizare in ani anteriori. In motivare, Curtea arata ca aceste prevederi "sunt discriminatorii, intrucat permit recunoasterea calitatii de titular in invatamantul preuniversitar intr-o alta modalitate decat concursul". Contactat de HotNews.ro, Gabriel Ispas, secretar general adjunct al Ministerului Educatiei, a declarat ca in termen de 45 de zile "Parlamentul poate sa puna in acord dispozitiile legii cu dispozitiile constitutionale. In aceasta perioada de 45 de zile, textul din lege este suspendat".
18.Anina Ciuciu, tanara roma care se pregateste la Sorbona sa devina judecator, a fost numita consilier onorific al premierului Ponta Anina Ciuciu, tanara de etnie roma in varsta de 24 de ani care studiaza dreptul la Sorbona, a fost numita consilier onorific al prim-ministrului. Decizia a fost publicata astazi, 3 aprilie, in Monitorul Oficial, unde se precizeaza ca "activitatea doamnei Anina Maria Ciuciu este neremunerata". Tot astazi, in Monitor a fost publicata decizia de incetare a calitatii de consilier onorific a lui Damian Draghici, care candideaza la alegerile europarlamentare. "La inceput mi-am ascuns identitatea, cand eram mic copil, am facut ce ne indemnau parintii sa facem, trebuia sa ne ascundem ca suntem rromi", a declarat Anina Ciuciu intr-un interviu acordat HotNews.ro.
19.Ministerul Educatiei a publicat planurile-cadru finale pentru invatamantul profesional. Ce materii vor invata elevii si cate ore de practica vor face Invatamantul profesional de scurta durata se va desfasura incepand din septembrie de-a lungul a trei ani, iar in primul an elevii vor avea parte de o pregatire majoritar teoretica. Situatia se va schimba in clasele a X-a si a XI-a de scoala profesionala, unde practica are o pondere mai mare. Schimbarea planurilor-cadru survine la doi ani de la lansarea invatamantului profesional de scurta durata, care initial cuprindea doar doi ani de invatamant si in care pregatirea practica pleca de la 60% in primul an si ajungea la 75% in al doilea. Printre materiile pe care elevii le vor invata in primul an de scoala profesionala se numara limba si literatura romana, doua limbi straine, matematica, fizica, chimie, religie, dar si cultura de specialitate si stagii de pregatire practica.
20.DOCUMENT Romania participa cu 24 de inventii la Salonul International de la Geneva. Care sunt inovatiile romanesti Romania va participa anul acesta la Salonul International de Inventii de la Geneva cu 24 de inventii, a anuntat Ministerul Educatiei. Salonul se desfasoara in perioada 2-6 aprilie, iar pe langa standul national exista si standuri ale unor inventatori romani, care participa in regim independent cu alte 8 inventii.
21.Traian Basescu a contestat in instanta decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii de a-l sanctiona pentru discurs discriminatoriu - Surse Presedintele Traian Basescu a contestat in instanta decizia CNCD de a-l sanctiona pentru discurs discriminatoriu, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) l-a amendat in februarie cu 600 lei pe Traian Basescu pentru afirmatiile pe care le-a facut intr-o vizita oficiala in Slovenia: "mai avem o problema care trebuie spusa si care face dificila integrarea romilor nomazi - foarte putini vor sa munceasca. Multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura". Contestatia presedintelui la decizia Consiliului se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit surselor HotNews.ro.
22.PROFIL Cine este Adrian Duicu, baronul PSD de Mehedinti la care au descins procurorii DNA Ioan Adrian Duicu (43 de ani) a confirmat astazi ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza perchezitii la domiciul sau, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014. Presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu este liderul filialei din Mehedinti a PSD, este secretar executiv al social-democratilor, iar la finalul anului trecut a fost ales presedinte al biroului Ligii alesilor locali ai PSD. Declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, Adrian Duicu a fost demis de 3 ori din functia de consilier judetean, pentru ca in 2012 sa fie repus in functie. Presa a relatat ca mama lui Duicu ar fi depus plangere la politie ca fiul sau o bate, insa ca politia ar fi musamalizat cazul.Descarca din articol Declaratia de Avere si Declaratia de Interese ale lui Adrian Duicu
23.Testare nationala online pentru identificarea copiilor supradotati din Romania Asociatia Centrul Gifted Education a lansat Testarea Nationala pentru identificarea copiilor supradotati din Romania, o campanie care vizeaza sustinerea copiilor cu abilitati inalte printr-o educatie diferentiata. La testarea care se realizeaza online pot participa copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Cei mici isi testeaza inteligenta in functie de grupa de varsta din care fac parte, iar cei care trec de aceasta etapa au optiunea sa participe la Selectia Nationala din acest an. Copiii care intra in cadrul centrului vor avea parte de ore de formare specializate, lucreaza cu psihologi si "incepem prin a dezvolta abilitatile socio-emotionale si apoi partea de dezvoltare", a declarat pentru HotNews.ro Monica Gheorghiu, managerul si unul dintre fondatorii Asociatiei "Centrul Gifted Education".
24.Sahul devine materie optionala pentru elevii din clasele primare incepand din septembrie Sahul va fi materie optionala in scoli in invatamantul primar, incepand din anul scolar 2014-2015, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale. Disciplina se numeste "Educatie prin sah" si cei care vor alege acest optional vor invata regulile sahului si strategii de joc fie pe durata unui an scolar, fie pe durata a doi ani scolari. Ministrul Remus Pricopie a aprobat programele scolare pentru materia "Educatie prin sah", anul I si anul al II-lea de studiu.Descarca din articol programele scolare pentru Educatie prin sah si vezi ce vor invata copiii la aceasta materie
25.Cancelarul german Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Politehnica din Bucuresti - Surse Cancelarul german Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Politehnica din Bucuresti, au confirmat pentru HotNews.ro surse diplomatice, dupa ce Romania Libera a publicat aceasta informatie. Potrivit surselor citate, unul dintre motive este faptul ca Merkel are deja acest titlu conferit de o universitate din Romania, si anume de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Contactata de HotNews.ro, Ecaterina Andronescu, presedintele senatului universitar, a declarat: "Important este raspunsul oficial pe care ni-l va da cancelarul".
26.Modele de teste pentru Evaluarile Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a au fost publicate de Ministerul Educatiei. Vezi in articol ce tip de subiecte vor avea de rezolvat elevii Ministerul Educatiei a publicat modele de teste pentru Evaluarile Nationale pe care le vor sustine elevii la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Parintii, profesorii si elevii pot astfel sa vada care este tipul exercitiilor de la testarile din luna mai. Evaluarile finale se vor desfasura in perioada 6-29 mai. Elevii de clasa a II-a si a IV-a vor fi examinati la materiile Limba romana, Limba materna, Matematica, iar elevii de clasa a VI-a vor fi evaluati la Limba si comunicare (Limba romana si prima limba moderna studiata), precum si la Matematica si stiinte. Timpul de lucru in cadrul testarii este de 25 de minute la clasa a II-a si 60 de minute la clasele a IV-a si a VI-a. Este primul an in care aceste evaluari se organizeaza la nivel national. Descarca din articol modelele de teste pentru evaluarile de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a
27.Marea Britanie isi reformeaza sistemul de examinari scolare: Copiii de 4 ani vor fi testati in primele saptamani de scoala Copiii de 4 ani din Marea Britanie vor fi supusi unei testari in primele saptamani ale primului lor an de invatamant primar, a anuntat astazi Ministerul britanic al Educatiei. Aceasta evaluare face parte dintr-o reforma mai larga a sistemului scolar de examinare si va fi implementata incepand din 2016, scrie The Telegraph. Copiii vor fi testati pentru a vedea daca recunosc literele si care este nivelul lor de baza la matematica.
28.Ministerul Educatiei incepe selectia profesorilor care vor evalua proiectele de manuale digitale Ministerul Educatiei Nationale a lansat apelul pentru selectia profesorilor care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru invatamantul primar, pentru anul scolar 2014-2015. Din grupurile de evaluare pot face parte cadre didactice din sistemul de invatamant preuniversitar, care activeaza la catedra. Prioritate au profesorii cu gradul didactic I sau II, care au absolvit cursuri specifice activitatilor de evaluare a proiectelor de manuale scolare, de abilitare curriculara si care au titlul stiintific de doctor in domeniul precizat sau au absolvit un masterat, un curs postuniversitar in domeniul stiintelor educatiei, anunta Ministerul Educatiei.Vezi in articol care sunt criteriile de selectie a profesorilor evaluatori
29.Ion Cristoiu a fost amendat cu 1.500 de lei de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii pentru declaratii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat. Cristoiu: Plangerea nu are nicio legatura cu discriminarea Jurnalistul Ion Cristoiu a fost amendat cu 1.500 de lei de catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, pentru declaratii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Secretarul de stat Raed Arafat a sesizat CNCD in luna februarie in legatura cu doua articole publicate in Evenimentul Zilei de Ion Cristoiu. Contactat de HotNews.ro, Ion Cristoiu a declarat ca "domnul Raed Arafat nu a putut dovedi un moment in plangerea sa ca era vorba de discriminare, ci se referea la niste cuvinte mai tari, de stil pamflet, care pot fi considerate ca paguba morala numai de o instanta de judecata, si nu de o instanta care se ocupa de discriminare".
30.Disputa pe manualele digitale. Uniunea Editorilor din Romania: Proiectul Ministerului Educatiei pentru manualele de clasa I si a II-a este un esec anuntat in care vinovatul trebuie sa fie editurile Documentatia publicata de Ministerul Educatiei pentru elaborarea de noi manuale "este imprecisa si incompleta in zona manualelor digitale", a declarat presedintele Uniunii Editorilor din Romania, Mihail Penescu, in cadrul unei conferinte referitoare la situatia manualelor. Acesta a sustinut ca Ministerul "nu mai are decat rolul de a proteja firmele prietene de o concurenta deschisa" si ca proiectul ministerului "pentru manualele de clasa I si a II-a este proiectul unui esec anuntat in care vinovatul, anuntat si el, trebuie sa fie editurile".

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 47 

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă