Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 2012 rezultate
1.Rezultatele Romaniei la testele PISA 2000-2015 si ministrii educatiei care au precedat evaluarile internationale Educatia din Romania a intrat din nou in regres, arata testele PISA 2015. Dupa ce in 2012 am reusit o usoara crestere a nivelului atins de elevii de 15 ani, acum rezultatele sunt mai slabe atat la matematica si stiinte, cat si la lectura. Concret, suntem pe locul 48 din 70 de tari. Romania participa din anul 2000 la aceasta evaluare internationala, cu o singura absenta: in 2003. HotNews.ro a facut graficul rezultatelor obtinute de Romania la testarile PISA din 2000, 2006, 2009, 2012 si 2015 si prezinta ministrii educatiei care au precedat fiecare evaluare si ale caror politici au influentat performantele sistemului. Vezi la ce nivel era Romania dupa reforma lui Marga, ce s-a intamplat cu educatia dupa ce am absentat de la testare, in mandatul Andronescu, si varful atins dupa mandatul Funeriu si introducerea camerelor video la examene.
2.Mircea Miclea: As sfatui parintii sa nu recurga la homeschooling. Nici un profesor particular nu poate reproduce la tine in living experientele socio-emotionale din scoala Experientele socio-emotionale pe care integrarea intr-o comunitate scolara i le ofera unui copil - nu pot fi reproduse "la tine in living" de nici un profesor particular, a declarat pentru HotNews.ro psihologul Mircea Miclea. "Pe baza cercetarilor de specialitate, as sfatui parintii sa nu recurga la aceasta solutie", spune Mircea Miclea. Fostul ministru al Educatiei avertizeaza ca "invatarea exclusiv online, in cazul elevilor, e ineficienta, produce o rata mare de abandon, demotivare". Citeste in articol declaratiile integrale acordate HotNews.ro de catre Mircea Miclea, pe tema "scoala acasa"
3.Homeschooling, pro si contra: libertate de alegere versus portita deschisa indoctrinarii religioase. Care e cadrul legal si cum functioneaza scolile-umbrela / Plus: Ce spune BOR "Sunt convins ca acest 'sistem' (ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa astept asta". Acesta a fost, pe scurt, anuntul prin care actorul Dragos Bucur a facut publica decizia familiei de a-si retrage copilul din scoala. Homeschooling-ul nu este reglementat in Romania, dar parintii au gasit portita inscrierii la scoli-umbrela din strainatate, care acorda diplome in urma unor examene online. Daca introduci in lege si in Romania invatarea acasa, "sunt 10-25 de parinti care ar avea ce le trebuie sa faca homeschooling, dar mai sunt alte 25 de familii care si-ar pune copiii la munca", a declarat pentru HotNews.ro Dragos Ciuparu, fostul sef al Cercetarii. Vezi in articol care este pozitia Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la homeschoolingFuneriu: Traim intr-o tara in care statul abia isi poate controla prim ministrii plagiatori. Sa vezi ce misto o sa verifice educatia data de geniile nedescoperite ale pedagogiei de sufragerie.
4.ANI, despre propriul raspuns referitor la eventuale incompatibilitati in Academia lui Oprea: am emis un punct de vedere si nu un raport de evaluare, pentru care este nevoie de sesizarea sau autosesizarea Agentiei Agentia Nationala de Integritate si-a bazat raspunsul Mihalache, Dincu si Curaj nu sunt incompatibili, ca ministri sau consilieri prezidentiali si membri ai Academiei lui Oprea exclusiv pe informatiile transmise prin solicitarea HotNews.ro, anunta Agentia. ANI spune ca a comunicat doar "un punct de vedere", si nu un "raport de evaluare" pe care inspectorii il pot efectua in urma "unei sesizari sau la sesizarea din oficiu a Agentiei". Raspunsul vine la intrebarea HotNews.ro daca institutia a verificat daca Sorin Mihalache, Vasile Dincu si Adrian Curaj detin sau nu functii de conducere in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), inainte de a comunica faptul ca acestia nu sunt in incompatibilitate. In acelasi raspuns, ANI precizeaza ca respecta "principiul legal al confidentialitatii", astfel incat nu poate comunica daca exista vreo ancheta in curs pe un posibil conflict de interese in ce-l priveste pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj.
5.Afacerea plagiatelor Cine sunt membrii consiliului general CNATDCU, forul asteptat sa rezolve plagiatele din doctorate Guvernul Ciolos lucreaza de 5 luni la masa cu un ministru acuzat de plagiat si nu a retras nici macar un titlu de doctor obtinut prin plagiat. In urma cu o saptamana, in Monitorul Oficial a aparut mult promisa modificare a cadrului legal, care sa rezolve toate plagiatele: CNATDCU este institutia esentiala in retragerea titlurilor. Dar cine face parte din comisia care-i va sanctiona pe plagiatori? Cum ministrul Curaj nu a modificat de la preluarea functiei de ministru al Educatiei si pana astazi componenta consiliului general CNATDCU, in fruntea acestui for il gasim pe Ioan Aurel Pop, rectorul de la Babes-Bolyai care in 2012 s-a delimitat de verdictul de plagiat dat de Consiliu premierului de atunci Victor Ponta, iar alaturi de el stau nume ca Ecaterina Andronescu si Tudor Prisecaru.  Vezi in articol cine sunt astazi membrii CNATDCU, comisia care trebuie sa propuna ministrului retragerea titlurilor obtinute prin plagiat
6.Universitatea din Bucuresti raspunde acuzatiilor lansate de Victor Ponta: Remarci denigratoare, calomnioase, a caror falsitate poate fi dovedita "Afirmatia d-lui Victor Ponta ca in mandatul 2012-2016, ca si ulterior, Universitatea din Bucuresti ar fi avut o conducere 'securista' este calomnioasa. Falsitatea acestei afirmatii poate fi dovedita fie si numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii institutiei". Raspunsul apartine Universitatii din Bucuresti, care anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca "face aceste precizari pentru a evita creditarea, in spatiul public, a unor informatii false ce ar putea leza prestigiul institutiei".
7.Csaba Asztalos, presedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminarii: Finantarea de baza se cuvine si scolilor particulare autorizate, nu doar celor acreditate Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii atrage atentia ca finantarea de baza trebuie acordata si scolilor private autorizate, nu doar celor acreditate, atat timp cat ambele categorii reprezinta institutii de invatamant aflate in legalitate. Guvernul a hotarat miercuri sa acorde finantare de baza si scolilor particulare si confesionale, asa cum prevede legea inca din 2011; aceasta lege stipuleaza, insa, ca de aceasta finantare trebuie sa beneficieze numai institutiile acreditate, nu si cele autorizate.
8.Guvernul Ciolos a aprobat Ordonanta de modificare a legii educatiei, in ciuda apelului intelectualilor de a accelera retragerea titlurilor plagiate Guvernul condus de Dacian Ciolos a decis astazi sa mearga pe mecanismul greoi al solutionarii plagiatelor, in loc de calea scurta pe actuala lege a educatiei indicata chiar de ministrul Justitiei, precum si de aproape 40 de profesori si academicieni. Concret, Guvernul a adoptat o Hotarare de Guvern care spune ca CNATDCU se pronunta pe sesizarile de plagiat, dar ca va cere o decizie si universitatii, si ca procedura de retragere a unui titlu de doctor se va intinde pe maxim 2 luni si 5 zile. Ministrul Curaj nu a spus, insa, cand va numi un nou CNATDCU. Tot astazi Guvernul a promovat si o Ordonanta de Urgenta prin care a modificat legea educatiei, "stabilind ca diploma de doctor inceteaza sa mai produca efecte juridice din momentul comunicarii dispozitiei de retragere a titlului". Ceea ce inseamna ca plagiatorii nu platesc pentru sporurile primite pentru doctorate sau pentru salariile majorate in baza acestui titlu.
9.FOTO Prima sedinta a Consiliului Regal dupa excluderea Principelui Nicolae. Marea noutate e disparitia din Consiliu a lui Mihnea Constantinescu Casa Regala anunta prima sedinta a Consiliului Regal, dupa excluderea Principelui Nicolae. "In zilele de 1-2 martie 2016, are loc, la Aubonne si Morges, in Elvetia, a cincea sesiune a Consiliului Regal", corp consultativ "care sa ajute, 'prin sfaturile si rezolutiile lui, Seful Familiei Regale in deciziile sale curente sau de importanta istorica'", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Fotografiile publicate nu il infatiseaza, insa, la aceasta sedinta pe Regele Mihai. De data aceasta, Casa Regala enumera fiecare membru al acestui Consiliu, calificat drept "confidential" in urma cu 8 luni de consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad. Noutatea: in componenta nu mai apare Mihnea Constantinescu - fost consilier pe langa patru premieri si unul dintre cei trei sfatuitori ai Regelui Mihai care au fost prezenti in ziua in care s-a decis excluderea Principelui Nicolae.
10.Victor Ponta, reactie la retrimiterea dosarului de plagiat la Minister: Sunt bucuros ca Facultatea de Drept a refuzat sa fie implicata in aceasta rafuiala politica Victor Ponta reactioneaza la anuntul facut de Universitatea din Bucuresti, potrivit caruia institutia a retrimis ministrului Educatiei dosarul de plagiat al fostului premier si a cerut sa-i retraga titlul de doctor, in baza legii actuale. Intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Ponta a acuzat Universitatea ca "de 4 ani se ocupa DOAR de teza mea" si s-a declarat "bucuros ca Facultatea de Drept a refuzat sa fie implicata in aceasta rafuiala politica". Fostul premier nu a spus niciun cuvant despre modul in care a promovat o Ordonanta de Urgenta doar pentru el, ordonanta prin care un plagiator ar putea renunta, gratis, la doctorat.
11.Zeci de profesori si academicieni il someaza pe ministrul Educatiei sa nu mai tergiverseze solutionarea plagiatelor: Legea actuala prevede sanctionarea plagiatului. Demiteti urgent actualul CNATDCU, institutie profund politizata Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate "il someaza" pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, "sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor" si sa "rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat". Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Justitiei Raluca Pruna, acestia solicita demiterea CNATDCU - organismul indreptatit sa se pronunte pe plagiatele din doctorate - si numirea unei noi conduceri a acestui organism. Scrisoarea este semnata pana in acest moment de 39 de profesori si academicieni, printre care Mircea Flonta, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu, Teodor Baconschi sau Lazar Vlasceanu.Citeste in articol scrisoarea integrala
12.Dacian Ciolos a numit noi secretari de stat in educatie: Monica Anisie este secretar de stat pe preuniversitar, iar Mihai Dima este noul sef al Cercetarii Premierul Dacian Ciolos a numit-o joi pe Monica Cristina Anisie in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei. Atributiile sale vor fi stabilite ulterior de ministrul Adrian Curaj, dar potrivit surselor HotNews.ro Anisie se va ocupa de preuniversitar. Tot joi, premierul a numit si noul sef al Cercetarii. Mihai Dima este noul presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI). Anterior, aceasta functie a fost ocupata de Teodor Prisecaru.
13.Marilen Pirtea s-a autosuspendat din functia de rector al Universitatii de Vest din Timisoara: Aceasta autosuspendare nu are ca scop vizarea unui al treilea mandat de rector Marilen Pirtea s-a autosuspendat din functia de rector al Universitatii de Vest din Timisoara, cu o luna inainte de a incepe al doilea mandat de rector pentru care a castigat alegerile universitare. Contactat de HotNews.ro, Pirtea a invocat "motive personale" pentru aceasta decizie si a declarat: "aceasta autosuspendare nu are ca scop vizarea unui al treilea mandat de rector". Amintim ca guvernul Ponta, in mandatul lui Remus Pricopie si al lui Mihnea Costoiu, a modificat legea educatiei astfel incat rectorii isi pot pastra functiile pe viata, daca sunt suspendati sau se autosuspenda cateva zile din mandat.
14.Ministerul Educatiei: Profesorul de la Colegiul Vianu va fi cercetat disciplinar, iar Inspectoratul va reevalua tezele de matematica Ministerul Educatiei anunta ca profesorul de Matematica de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti va fi cercetat disciplinar de catre conducerea Colegiului, care "ii va pune in vedere adaptarea comportamentului si a dialogului pentru mentinerea unei relatii deschise cu elevii, dar ferme, care sa nu lase loc la interpretari si/sau derapaje comportamentale si/sau emotionale". Intr-un comunicat in care adopta o atitudine mult mai dura decat cea a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Ministerul anunta ca acest Inspectorat "va constitui o comisie avand ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematica la clasele a X-a A si a X-a C, pentru anul scolar 2015/2016".
15.Elevii resping planurile-cadru ale Ministerului Educatiei si cer trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, masterat didactic pentru profesori, materii precum Etica aplicata sau Oratorie si dezbatere Consiliul National al Elevilor considera "nepotrivite" planurile-cadru pe care Ministerul Educatiei le-a propus pentru gimnaziu si avanseaza propria viziune. Elevii vor trecerea clasei a IX-a la gimnaziu si masterat didactic obligatoriu pentru viitorii profesori - asa cum prevedea legea educatiei in 2011. Planul-cadru propus de elevi cuprinde clasele V-IX si comasarea Fizicii, a Chimiei si a Biologiei sub cupola Stiintelor - cu 3 ore pe saptamana. Consiliul vrea materii precum Etica aplicata, Cultura si civilizatie greco-romana - in loc de Latina, Educatie economica, precum si Oratorie, retorica si dezbatere. In planul CNE, Religia este facultativa.Vezi in articol cum arata orarul claselor V-IX in viziunea Consiliului National al Elevilor si propunerile integrale ale acestora
16.Inscrieri in invatamantul primar 2016 Copiii de 7 ani pot fi inscrisi si anul acesta direct in clasa I Ministerul Educatiei aplica si anul acesta o exceptie in ceea ce priveste inscrierea in invatamantul primar. Dupa ce, in urma cu o luna si jumatate, ministrul Educatiei anunta ca nu va mai permite inscrierea elevilor direct in clasa I, acum Ministerul permite exact aceasta exceptie, insa nu prin metodologie, ci printr-o nota. Potrivit acesteia, copiii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2016, care nu au facut clasa pregatitoare si ai caror parinti cer inscrierea direct in clasa I - pot sa fie inmatriculati direct in clasa I.
17.Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, a fost ales presedintele CNATDCU / In 2012, a fost impotriva verdictului de plagiat dat de acest for lui Ponta Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost ales presedinte al Consiliului de Atestare a Titlurilor Universitare, anunta universitatea. CNATDCU a fost prima institutie care a constatat in 2012 ca Ponta a plagiat in teza de doctorat, insa a fost reorganizata de ministrul de atunci Liviu Pop, in aceeasi zi cu verdictul. Membru al Consiliului general al CNATDCU si la acea vreme, Ioan Aurel Pop s-a delimitat de verdictul colegilor sai si, mai mult, a sustinut ca reorganizarea "era absolut necesara". Precizam ca si astazi CNATDCU isi pastreaza un rol in analizarea plagiatelor din doctorate.
18.Ce spune Inspectoratul Scolar Bucuresti cu privire la cazul Vianu: Incidentul petrecut la clasa a fost o gluma a profesorului, elevii nu s-au simtit umiliti / Profesorul nu a respectat graficul sustinerii lucrarilor semestriale La peste doua saptamani dupa ce ministrul Educatiei a dispus un control "in regim de urgenta" la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, nici Ministerul, nici Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti impreuna cu care a realizat acest control nu au publicat raportul cu concluziile controlului. Inspectoratul a anuntat insa astazi, intr-un comunicat, ca echipa de control a intocmit un astfel de raport, pe care l-a trimis colegiului "pentru a lua masurile legale ce se impun". "Incidentul petrecut la clasa a fost o gluma a profesorului, inteleasa ca atare de elevi, care nu s-au simtit umiliti", iar "domnul profesor nu a respectat graficul sustinerii lucrarilor semestriale" - sustine inspectoratul. Citeste in articol comunicatul integral al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti
19.Ministerul Educatiei pregateste licitatie pentru manualele de clasele a XI-a si a XII-a, dupa ce elevii au dat in judecata ministerul Ministerul Educatiei pregateste o licitatie pentru manualele de clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a, pe care elevii nu le-au primit gratuit niciodata de la aplicarea legii educatiei in 2011 si pana acum. Intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro, Ministerul anunta ca "lucreaza la demararea procedurilor privind achizitia de manuale scolare" si estimeaza ca liceenii vor primi gratuit manualele "incepand cu anul scolar 2018-2019". Amintim ca Asociatia Elevilor din Constanta a dat in judecata, saptamana trecuta, Ministerul Educatiei chiar pentru a obtine aceste manuale gratuite.
20.Salvati Copiii cere Academiei Romane sa se dezica de declaratiile facute de Marius Andruh referitor la orele de Educatie pentru drepturile copilului / Marius Andruh: Trebuie educati in egala masura si parintii, si profesorii cand e vorba de abuzuri Organizatia Salvati Copiii ii cere presedintelui Academiei Romane sa clarifice pozitia institutiei pe care o conduce, fata de urmatoarea afirmatie a academicianului Marius Andruh: "Educatie pentru drepturile copilului. Dar ce, Doamne iarta-ma, invata copilul ala o ora pe saptamana, un an de zile, la ce drepturi are? Cel mult sa se duca sa faca scandal la parinti ca are si el dreptul la opinie". Declaratia a fost facuta in cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Educatiei pe tema curriculumului scolar si s-a referit la propunerea Ministerului de a introduce la clasa a V-a materia Educatie pentru drepturile copilului, o ora pe saptamana. Contactat de HotNews.ro, Marius Andruh a declarat "este adevarat ca exista multe situatii in tara de tipul celor semnalate" de organizatie, dar ca trebuie educati in egala masura si parintii, si profesorii atunci cand e vorba de abuzuri
21.Ciprian Fartusnic, directorul Institutului de Stiinte ale Educatiei: Desi programele scolare pentru invatamantul primar arata altfel, profesorii nu au fost pregatiti sa aplice la clasa schimbarile Ministerul Educatiei a modificat programele scolare pentru clasele I-IV, a si aplicat la clasa curriculumurile noi pana la elevii de-a III-a inclusiv, insa situatia de la catedra este urmatoarea: "nu am ajuns cu aceasta schimbare si in clase". Avertismentul a fost lansat de Ciprian Fartusnic, directorul Institutului de Stiinte ale Educatiei, care a anuntat ca, "desi programele arata altfel, profesorii nu au fost pregatiti pentru a intelege si a aplica la clasa lucrurile creionate de aceste programe". Fartusnic a atras atentia ca acelasi pericol planeaza si asupra modificarilor curriculare pregatite pentru gimnaziu.
22.Dezbatere pe planurile-cadru pentru gimnaziu Ecaterina Andronescu: Cred ca numarul de ore n-ar trebui schimbat Discutiile pe planurile-cadru pentru gimnaziu s-au concentrat numai pe trecerea de ore de la o disciplina la alta, a declarat fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, la dezbaterea organizata de Ministerul Educatiei. “Cred ca numarul de ore n-ar trebui schimbat. Pentru ca, de bine, de rau, el este cumva echilibrat si acceptat de toata lumea”, a afirmat aceasta. Andronescu a precizat ca “ar trebui sa lucram pe continuturile disciplinelor”.
23.Dezbatere pe planurile-cadru pentru gimnaziu Adrian Curaj: Noi ne uitam la ore si nu cumva un tip de ora sa lipseasca, in loc sa vedem cum va arata absolventul Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a sustinut astazi in cadrul unei dezbateri privind noul plan-cadru pentru invatamantul gimnazial, ca "noi de fapt ne uitam la ore, felii inguste, si nu cumva un tip anume de ora sa lipseasca". "Imi pare rau sa spun, dar n-au fost puternice discutiile legate de ce ne asteptam, cand si cum va arata absolventul nostru si la ce va servi", a sustinut ministrul.
24.AFACEREA PLAGIATELOR Mircea Miclea, luare de pozitie dura: Pe noul mecanism, pana in decembrie nu-si vor pierde titlul de doctor decat cei care renunta de bunavoie. Domnule ministru, legea e clara, dar aplicarea ei necesita caracter Titlurile de doctor obtinute prin plagiat si care scandalizeaza opinia publica deja de 4 ani vor putea fi retrase abia in decembrie 2016, potrivit noului mecanism pus in dezbatere de ministrul Adrian Curaj. Asta in timp ce, pe legea existenta, toata procedura ar dura maximum 4 săptămâni. Concluziile apartin unei analize realizate de Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei si presedinte al comisiei prezidentiale care a elaborat Legea Educatiei din 2011. “Legea e clară, dar aplicarea ei necesită caracter. Legi avem, n-avem caractere, domnule ministru!”, spune Mircea Miclea, in analiza trimisa HotNews.ro. Citeste in articol analiza integrala facuta de Mircea Miclea pe noul mecanism de solutionare a plagiatelor
25.Adrian Curaj, ministrul Educatiei: Varianta finala a ordonantei privind acordarea si retragerea titlurilor de doctor va pastra toate detaliile referitoare la modul in care se sustine public teza Universitatile vor acorda de acum inainte titlurile de doctor. In cazul titlurilor deja acordate obtinute prin plagiat, universitatile trebuie sa reanalizeze teza de doctorat, sa dea verdict si decizie de retragere pe care o va semna rectorul, aceasta va fi trimisa la CNATDCU pentru avizare, dupa care ministrul Educatiei va retrage titlul prin ordin. Declaratiile a fost facute duminica de ministrul Educatiei, Adrian Curaj, care a anuntat ca nu va mai scoate din legea educatiei prevederile referitoare la modul in care se sustine public o teza de doctorat, dupa reactia primita in timpul consultarii publice.HotNews.ro a transmis LIVE TEXT cele mai importante declaratii din cadrul conferintei
26.Business Report: Cum s-a dublat deficitul contului curent intr-un an; Cine este investitorul secret de la Carpatica Asigurari; Drumul celor mai bogati oameni din lume de la primul milion la primul miliard Companiile de explorare si productie petroliera nemultumite de cresterea tarifelor de transport. Cresterea tarifului incasat de Conpet pentru transportul titeiului extras din zacamintele interne va afecta puternic...Cat timp le-a luat celor mai bogati oameni din lume sa faca primul milion? Dar primul miliard? Cu ani in urma a avut loc un schimb de mesaje pe Twitter, dupa ce un rapper canadian Drake a postat urmatoare fraza: "primul milion este cel mai greu de facut"...Deficitul contului curent s-a dublat in 2015. Deficitul contului curent a fost de peste doua ori mai mare in 2015 decat cel din 2014. Astfel, anul trecut, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 1,7 miliarde de euro...
27.Raportul Consiliului National al Rectorilor, referitor la profesorii care au girat lucrarile puscariasilor: Niciuna dintre universitati nu a dat sanctiuni, dar introduc reguli in codurile de etica Consiliul National al Rectorilor a finalizat raportul pe care i l-a cerut ministrul Educatiei, referitor la profesorii care au semnat recomandari pentru scriitorii din penitenciare. "Niciuna dintre universitati nu a dat sanctiuni, pentru ca cele mai multe comisii de etica au spus ca sanctiunile pot fi acordate pe nerespectarea codului de etica, or niciun cod de etica nu a surprins acest aspect", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Sorin Cimpeanu. In ceea ce priveste realizarea unui nou mecanism, CNR sustine ca nu ar trebui sa existe nicio relatie intre detinuti si profesori si ca evaluarea caracterului stiintific al lucrarilor se poate realiza "cu asigurarea finantarii aferente acestei activitati".
28.​Blocaj straniu ANI, intrebata daca Adrian Curaj e in conflict de interese ca membru remunerat al Academiei lui Oprea si ca ministru care aproba bugetul institutiei: Nu putem emite un punct de vedere Agentia Nationala de Integritate anunta ca nu poate "emite un punct de vedere temeinic documentat cu privire la posibilitatea existentei unui conflict de interese" in ce il priveste pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj. Raspunsul a fost trimis de ANI la solicitarea HotNews.ro, care a intrebat daca Adrian Curaj este in conflict de interese ca membru care primeste indemnizatie de la Academia lui Oprea si ca ministru ordonator de credite pentru aceeasi Academie. Vezi ce spune ANI despre Vasile Dancu, Adrian Curaj si Dan Mihalache referitor la o eventuala incompatibilitate generata de faptul ca sunt ministri, respectiv consilier prezidential, dar si membri in Academia lui OpreaUPDATE Ministerul Educatiei sustine, intr-un raspuns la solicitarea HotNews.ro, ca bugetul pe 2016 al ASSN este de 1.411 mii lei
29.Ministerul Educatiei a inceput controlul la Colegiul Tudor Vianu din Bucuresti / Noi detalii din discutiile dintre elevi: Media e cu un punct mai mare dupa ce s-a tarat - Filmul unui eveniment care a bulversat opinia publica Ministerul Educatiei a inceput controlul la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, dupa ce un elev ar fi obtinut un punct in plus la media la matematica tarandu-se in genunchi pana la catedra. Informatia a fost dezvaluita de mama unei fete de clasa a X-a si confirmata de discutiile pe WhatsApp intre elevi, puse la dispozitia presei de aceasta. Numerosi elevi, fosti elevi si profesori spun insa ca totul a fost doar o gluma si ii iau apararea profesorului. Insa potrivit discutiilor de pe WhatsApp puse la dispozitia presei de parinte, elevii ar fi planuit sa-l "scape" pe profesor, spunand ca totul ar fi fost o gluma care ar fi pornit de la ei, nu de la profesor. Tot in aceste discutii, elevii spun urmatoarele: "Media lui ... e cu un punct mai mare". Relevant este si urmatorul dialog: "Deci ca sa iteleg si eu ... s-a tarat in genunchi pt un punct in plus? / Da / Da... / (...) / Si sever i a dat un punct? / Da".
30.Marturia unui parinte care isi muta copilul de la Colegiul Vianu din Bucuresti, din clasa in care un elev ar fi fost umilit sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare Umilirea elevilor prin “invitatia” de a se tari in genunchi pentru o medie mai mare nu este un derapaj izolat, in clasa a X-a de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Capitala, sustine Luminita Macsim, mama unei eleve de la Vianu care a decis zilele acestea sa isi mute copilul de la aceasta scoala si care a vorbit, in exclusivitate pentru HotNews.ro, despre ce s-ar fi intamplat la clasa.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 68 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi