Articole scrise de Raluca Pantazi


1 - 30 din 1496 rezultate
1.VIDEO PMP Dolj cere demisia sefului Politiei Craiova, acuzat ca ar fi protejat mitingul PSD de posibile proteste anti-Ponta Presedintele PMP Dolj, Gelu Visan, a cerut astazi demisia sefului Politiei Municipiului Craiova pentru ca ar fi incalcat drepturile cetatenilor cu prilejul vizitei la Craiova a premierului Victor Ponta, cand mai multe persoane ar fi fost ridicate de pe strada si duse la interogatoriu. Si ziarul Editie Speciala a scris aseara ca mai multi suporteri ai Universitatii Craiova au fost ridicati de politie si a publicat o inregistrare video in care portarul Andrei Preda intreaba un presupus politist in civil de ce il ia la sectie. Directorul Politiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu cunoaste acest subiect si ca politistii in civil din inregistrare nu sunt politisti locali.
2.Structura anului scolar 2014-2015, varianta finala: Scoala incepe la 15 septembrie, iar pe 30 ianuarie 2015 se termina primul semestru Elevii vor incepe scoala pe 15 septembrie 2014 - dupa incheierea vacantei mari - si vor avea cursuri pana pe 19 decembrie, cand va incepe vacanta de iarna. Ministerul Educatiei a publicat structura finala a anului scolar 2014-2015, dupa ce la inceputul verii a pus documentul in dezbatere publica. Semestrul al II-lea incepe in 9 februarie 2015, iar saptamana Scoala altfel se va desfasura in perioada 6-10 aprilie 2015. Structura anului scolar viitor este similara celei din anul scolar incheiat si a ramas neschimbata fata de forma pusa in dezbatere. Descarca din articol structura anului scolar 2014-2015
3.Ministerul Educatiei intarzie sa anunte castigatorii licitatiei pentru manuale tiparite si digitale. Federatia Editorilor din Romania: Ramane timp insuficient pentru tiparirea manualelor Ministerul Educatiei inregistreaza o noua intarziere in licitatia pentru manuale tiparite si digitale, pentru clasele I si a II-a. Rezultatele licitatiei si castigatorii acestei proceduri nu au fost anuntati pana acum, desi in calendarul asumat de Minister 28 iulie 2014 era data limita. HotNews.ro a solicitat Ministerului Educatiei lamuriri privind aceasta intarziere, pe care le vom publica in momentul in care le vom primi. Intre timp, Federatia Editorilor din Romania avertizeaza intr-un comunicat ca va ramane timp insuficient pentru tiparirea manualelor si pentru expedierea acestora in teritoriu.
4.Medalie de aur si doua mentiuni pentru olimpicii romani la Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014 Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Lingvistica. Medalia de aur a fost obtinuta de Dan Mircea Mirea, elev la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, iar mentiunile au fost castigate de Iulia Marinescu de la Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, judetul Teleorman, si de Vlad Neacsu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. La Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014 au participat 152 de concurenti din 28 de tari.
5.De ce nu se duc ucrainenii si romanii la razboi? Explicatiile si avertismentele unui psiholog “Cand traiesti intr-o lume fara razboaie, cum s-a intamplat multi ani in Romania, ajungi sa uiti ca pana la urma siguranta personala pe care o ai este data de o organizare statala, de civilizatie. Ea nu cere in fiecare zi tributul, dar s-ar putea ca la un moment dat sa vina sa iti ceara in schimb ceva”. Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a explicat pentru HotNews.ro de ce refuza unii cetateni ucraineni sa dea curs mobilizarii la razboi, dar si care ar fi raspunsul romanilor la un astfel de ordin, in cazul in care Romania ar ajunge intr-o situatie similara Ucrainei. Director de cercetare al Institutului Albert Ellis din New York, David a avertizat ca Romania nu isi mai poate permite sa ignore o valoare precum patriotismul. “Nicio tara in care nu ai valoarea legata de patriotism nu e o tara care sa poata sa dainuiasca multi ani”, a precizat el.
6.Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si trei medalii de argint la Olimpiada Internationala de Chimie 2014 Lotul olimpic al Romaniei a obtinut o medalie de aur si trei medalii de argint la Olimpiada Internationala de Chimie din Hanoi, Vietnam. Medalia de aur a fost castigata de Maria Andreea Filip, eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Celelalte medalii au mers catre elevi de la colegiile nationale "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, "Sfantul Sava" din Bucuresti si "Tudor Vianu" din Bucuresti. La olimpiada au participat 291 de concurenti din 77 de tari.
7.Ce spun doi jurnalisti romani din Ucraina despre refuzul romanilor de a da curs mobilizarii la razboi/ Guvernatorul regiunii Cernauti : Daca nu va convine, plecati din Ucraina! In toiul luptelor din regiunea Donetsk, presa l-a surprins pe fiul miliardarului Rinat Ahmetov pe litoral in Franta; "cum sa nu se indigneze lumea cand este chemata sa moara pentru cine, pentru miliardul lui Ahmetov?". "Daca o sa fie Romania in situatia Ucrainei, o sa vedeti care o sa fie reactia ungurilor daca sunt chemati la armata". Acestea sunt raspunsurile oferite HotNews.ro de doi jurnalisti romani care traiesc in Ucraina, la intrebarea: "de ce protesteaza romanii fata de mobilizarea in armata?".UPDATE Guvernatorul regiunii Cernauti, Roman Vanzuriak, le-a cerut romanilor care protesteaza fata de mobilizarea pentru razboi sa deblocheze drumurile, avertizand ca ordinea in care se va face mobilizarea nu va fi influentata la presiunea strazii, potrivit Adevarul. "Daca militati impotriva integritatii teritoriale a statului aveti optiunea de a merge in Rusia sau in orice alta tara in care sa traiti mai bine decat in Ucraina", a avertizat Vanzuriak, intr-un mesaj publicat si pe pagina sa de Facebook.
8.Reactia ARACIS la cazul Ioan Mang, in cazul caruia verdictul de plagiat este amanat de Ministerul Educatiei de 2 ani: Statutul de evaluator al calitatii invatamantului superior detinut de Mang nu poate fi retras de catre ARACIS atat timp cat nu exista o decizie oficiala Institutia care evalueaza calitatea programelor universitatilor din Romania - Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) - reactioneaza la articolul in care HotNews.ro a informat ca fostul ministru al Educatiei Ioan Mang, acuzat in repetate randuri de plagiat si "protejat" de tacerea Ministerului timp de 2 ani, este in prezent expert evaluator in cadrul Agentiei. Intr-un drept la replica trimis HotNews.ro, ARACIS anunta ca Ioan Mang este evaluator al calitatii universitatilor din 2010 si nu a participat la nicio evaluare. Statutul de membru al Registrului National de Evaluatori detinut de Ioan Mang "nu poate fi retras de catre ARACIS atat timp cat nu exista o decizie oficiala din partea unei institutii legitime in acest sens", informeaza Agentia.
9.Rezultate Titularizare 2014 Au fost afisate rezultatele examenului de titularizare. 48,66% dintre profesori au luat note peste 7, inainte de contestatii Rezultatele examenului de titularizare au fost publicate pentru fiecare judet in parte de catre Ministerul Educatiei. Oficialii au anuntat ca 48,66% dintre candidatii care s-au prezentat la examen au luat note peste 7, inainte de depunerea contestatiilor (cu aproape 1 punct procentual mai multi decat anul trecut). Pentru a se putea titulariza - adica pentru a se angaja pe perioada nedeterminata - candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la inspectia la clasa. Pentru a fi angajati ca suplinitori, este suficienta o nota de minimum 5, obtinuta anul acesta de 79,88% dintre candidati (la fel ca anul trecut).Vezi in articol listele cu notele de la titularizare 2014, pe fiecare judet in parteCompara cu Rezultatele de la titularizare in ultimii 6 ani
10.Ioan Mang, fostul ministru al Educatiei acuzat de plagiat, a ajuns sa evalueze calitatea in invatamantul superior. Ministerul amana de 2 ani sa anunte daca a plagiat sau nu Sapte acuzatii de plagiat in 8 zile de ministeriat si 3 cercetatori straini care au "confirmat plagiatul in clar" - au fost "facute uitate" timp de 2 ani de Ministerul Educatiei, care nu a anuntat nici pana astazi verdictul: a plagiat sau nu a plagiat Ioan Mang. In vara lui 2012, Consiliul National de Etica a luat o decizie in cazul Mang, pe care a trimis-o spre avizare la comisia juridica a Ministerului Educatiei. "Abia dupa ce Comisia juridica a Ministerului da verdictul, decizia poate fi publicata", a declarat pentru HotNews.ro astazi, 24 iulie 2014, Tudor Prisecaru, presedintele institutiei in subordinea careia se afla Consiliul National de Etica. In rastimp, Ioan Mang este expert evaluator in cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior si evalueaza calitatea universitatilor.
11.Rezultatele examenului de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti au fost afisate. Vezi listele de admisi si respinsi Rezultale examenului de admitere la Medicina, in Bucuresti, au fost afisate. Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a publicat listele cu candidatii admisi si respinsi la Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicina Dentara, Facultatea de Farmacie, Facultatea de moase si asistenta medicala. Anul acesta, concurenta la este in medie de 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget la Facultatea de Medicina. Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se inregistreaza si se depun la secretariatele facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora).
12.Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2014 se va desfasura in Romania Romania va fi gazda editiei de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica. Competitia se va desfasura in perioada 1-11 august 2014, la Suceava, anunta Ministerul Educatiei. La olimpiada sunt asteptati sa participe 225 de elevi din 50 de tari, dintre care cel putin 10 din Europa. Concursul este structurat pe patru probe: teoretica, analiza datelor astronomice, proba practica si proba pe echipe.Descarca din articol subiecte din anii trecuti de la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica
13.INTERVIU Ana Caraiani, singura femeie care a castigat de doua ori prestigiosul concurs de matematica Putnam: Din punct de vedere al pregatirii academice, lucrurile stau destul de prost in Romania. Tinerii din SUA pot lua cursuri de facultate deja din liceu A obtinut de doua ori aurul la Olimpiada Internationala de Matematica, este singura femeie care castigat de 2 ori prestigiosul concurs Putnam, a absolvit cu Summa cum Laudae universitatea Princeton si si-a facut doctoratul la Harvard. Dar “experienta mea personala la olimpiade a fost un pic intunecata de faptul ca am fost prima fata foarte buna din Romania dupa mai mult de 20 de ani si cand am inceput liceul au fost cativa profesori care au incercat sa ma decurajeze”, a povestit Ana Caraiani, astazi postdoctoranda la Princeton si Institute for Advanced Study, intr-un interviu acordat HotNews.ro. “Daca asa ceva i se intampla unei alte fete, sa stie ca nu este singura si ca nu este vina ei. Din fericire, atitudinea mea a fost intotdeauna: Nu crezi ca pot reusi asta? Priveste-ma!” – povesteste Ana Caraiani.HotNews.ro si The Group au lansat sectiunea Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959, cu sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romania
14.Rectorii saluta posibilitatea de a conduce pe viata universitatile de stat: O abordare moderna, capabila sa permita o dezvoltare graduala a sistemului de educatie Consiliul National al Rectorilor din Romania "apreciaza pozitiv aspectele incluse in OUG nr.49/2014"". Schimbarile aduse legii educatiei "reprezinta o abordare moderna, capabila sa permita o dezvoltare graduala a sistemului de educatie", sustine Consiliul, condus pana in urma cu un an de Ecaterina Andronescu. De asemenea, rectorii isi exprima aprecierea pentru colaborarea pe care au avut-o cu ministrul delegat Mihnea Costoiu "in procesul de elaborare al OUG" si isi exprima "ingrijorarea" cu privire la criticile care au fost aduse acestor modificari. Amintim ca ordonanta de urgenta promovata de Guvernul Ponta le da rectorilor posibilitatea de a sta in functii "pe viata", elimina total incompatibilitatea rector-parlamentar, acorda invatamantului superior finantare suplimentara prin introducerea, pe bani de la stat, a anului pregatitor la facultate pentru elevii fara BAC Tot prin aceasta OUG universitatile vor putea organiza programe de doctorat si la frecventa redusa, universitatile particulare vor putea fi infiintate si de persoane fizice, in mana carora se intoarce tot patrimoniul universitatii dobandit inclusiv prin taxe de la studenti daca fondatorii cer desfiintarea, universitatile private nu mai trebuie sa respecte legea in atributii, mandate si structuraVezi in articol Ce castiga Rectorii prin Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei
15.BAC 2014 Baremele si subiectele de la toate examenele pe care le-au sustinut elevii la proba la alegere a profilului si specializarii Subiectele si baremele integrale de la toate examenele sustinute astazi de absolventii de liceu la proba la alegere a profilului si specializarii au fost publicate pe edu.ro. Candidatii la Bacalaureat 2014 au dat astazi ultimul examen din sesiunea iunie-iulie a BAC-ului. Descarca din articol toate subiectele si baremele de la examenele de Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica (elevii de la profilurile real, tehnic, resurse naturale si militar au putut alege una dintre aceste discipline pentru examen), Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si Sociologie (pentru profilurile umanist si servicii, precum si pentru filiera vocationala).
16.BAC 2014 Ministerul Educatiei: 57 de absolventi de liceu au fost dati afara din proba la alegere a profilului si specializarii pentru ca au incercat sa copieze Ministerul Educatiei anunta ca 57 de candidati la Bacalaureat 2014 au fost dati afara din ultimul examen al acestei sesiuni - proba la alegere a profilului si specializarii - pentru frauda sau tentativa de frauda. Spre comparatie, anul trecut 87 de absolventi de liceu au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa copieze.
17.Sfanta Treime a sindicatelor din invatamant lauda guvernul pentru decapitarea legii educatiei: Modificarea legii este un pas inainte in construirea unei societati democratice, nicidecum o sindicalizare a invatamantului Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" anunta ca ordonanta de urgenta care modifica radical legea educatiei nationale "este un pas inainte in construirea unei societati democratice, nicidecum 'o sindicalizare a invatamantului'". Acesta este al treilea sindicat din invatamant care saluta oprirea reformelor din Educatie, dupa Federatia Spiru Haret si FSLI. Federatia Alma Mater "apreciaza dialogul purtat cu Ministerul Educatiei Nationale, reprezentat de ministrul delegat pentru invatamant superior", pentru promovarea ordonantei de urgenta, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Reactia vine dupa ce ordonanta de urgenta le-a dat sindicatelor o putere sporita in cadrul educatiei, atat in preuniversitar, cat si in universitati.
18.Daniel Funeriu: Ordonanta de modificare a legii educatiei este un viol in grup la adresa educatiei nationale Ordonanta prin care guvernul a modificat radical legea educatiei nationale "este un viol in grup la adresa educatiei nationale", sustine fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu. "Din acest moment 'sistemul national de educatie' este o amenintare la adresa elevilor si studentilor si nu un sprijin", a scris Funeriu pe contul sau de Facebook. Reactia vine dupa ce Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la legea educatiei si prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de BAC, pregatirea elevilor fara bacalaureat la facultate, organizarea de doctorate la formele de invatamant cu frecventa redusa.
19.Ministerul Educatiei: Procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale scolare noi continua Ministerul Educatiei anunta ca procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale scolare noi continua, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv plangerile Federatiei Editorilor din Romania si ale SC Grand Media Print SRL. MEN precizeaza ca elevii vor avea manuale digitale incepand cu noul an scolar. De cealalta parte, Claudiu Istrate, director executiv al Uniunii Editorilor din Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca ministerul trebuie sa explice cum va reusi sa realizeze in 12 zile evaluarea ofertelor de manuale, dupa ce a fost stabilit un nou termen pentru depunerea ofertelor, dar calendarul de introducere a manualelor in scoli nu a fost modificat.
20.Studentii cer demisia ministrului pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, "pentru dezastrul din sistem cauzat de schimbari legislative demne de tarile din lumea a treia" Modificarile aduse legii educatiei prin ordonanta de urgenta promovata de Guvernul Ponta "macelaresc orice sansa a studentilor de a beneficia de un sistem de invatamant superior de calitate". Apelul vine de la Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, care cere demisia ministrului pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. "Universitatile devin mosii unde rectorii si membrii senatului universitar pot ramane in functie pe viata", incompatibilitatea rector-parlamentar ramane istorie si "vom avea doctoranzi care fac cercetare 'de acasa'", reactioneaza alianta.
21.Inca un sindicat din invatamant saluta oprirea reformelor din Educatie. Marius Nistor, Federatia Spiru Haret: In sfarsit un prim-ministru a inteles importanta Educatiei Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" lauda Guvernul Ponta pentru Ordonanta de Urgenta care modifica radical legea educatiei. "In sfarsit un prim-ministru a inteles importanta Educatiei", declara Marius Ovidiu Nistor, presedintele federatiei, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Potrivit lui Nistor, "aparitia acestei ordonante demonstreaza tuturor ca parteneriatul social la nivelul Ministerului Educatiei Nationale functioneaza si cu rezultate benefice in favoarea angajatilor din invatamant". Acesta este al doilea sindicat care saluta OUG 49/2014, dupa o reactie similara a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.
22.La ce foloseste a treia sesiune de BAC, proaspat introdusa de Guvern? Noi inca nu ne-am obisnuit ca la Bacalaureat mai sunt si copii care pica A treia sesiune de Bacalaureat prevazuta de ordonanta de urgenta care modifica legea educatiei este dovada faptului ca “noi inca nu ne-am obisnuit ca la Bacalaureat mai sunt si copii care pica”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar, Mihaela Guna. Potrivit acesteia, chiar daca aceasta sesiune “vine in sprijinul copiilor si le mai da o sansa, prea multe sanse le dam unor copii care nu vor sa faca nimic pentru viitorul lor”.
23.Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, despre modificarea Legii educatiei: S-a coborat stacheta la pregatirea profesorilor. Universitatile mari au pregatit masterul didactic si sunt un pic handicapate, putini vor mai alege acest master Noua lege a educatiei care a rezultat prin aplicarea a 97 de modificari la vechea forma a actului normativ are "mai multe prevederi folosite in scopuri nepotrivite", a declarat pentru HotNews.ro rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop. Una dintre probleme este legata de faptul ca persoanele fizice pot de acum inainte sa propuna infiintarea unei universitati particulare. "O universitate noua nu e o jucarie, nu se poate infiinta ca un teren de sport. La fel de serioasa este si problema patrimoniului unei universitati", a declarat rectorul UBB. Acesta a precizat ca "s-a coborat stacheta" si la formarea profesorilor, prin introducerea unei cai alternative la masterul didactic.
24.Prima luare de pozitie fata de lovitura data Educatiei de Guvern. Mircea Miclea: Este un pact national anti-educatie, readuce impostura in doctorate, rectorii pot fi pe viata, universitatile private isi fac regulile. Este o grozavie Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul Ponta modifica Legea Educatiei "este un pact national anti-educatie". O spune Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, primul care ia pozitie fata de lovitura data Educatiei de Guvern, in cele doua zile care s-au scurs de la publicarea actului in Monitorul Oficial. Mircea Miclea a explicat pentru HotNews.ro care sunt cele mai nocive prevederi ale ordonantei. De la crearea unui sistem paralel pentru universitatile private - care nu mai trebuie sa respecte legea in atributii, mandate si structura -, crearea modalitatii ca rectorii de la stat sa fie in functie pe viata, posibilitatea ca o persoana fizica sa fondeze o universitate in mainile careia sa se intoarca apoi patrimoniul acesteia, reintroducerea doctoratului la frecventa redusa si pana la politizarea sistemului preuniversitar si intarirea sindicatelor - totul "este o grozavie", spune Miclea.
25.BAC 2014 Ministerul Educatiei: 80 de elevi au fost dati afara din examenele de Matematica si Istorie pentru ca au incercat sa copieze La examenele de Matematica si Istorie din cadrul Bacalaureatului 2014 s-au prezentat 94,52% dintre candidatii inscrisi, iar 80 de absolventi de liceu au fost eliminati din examen pentru frauda sau tentativa de frauda, anunta Ministerul Educatiei. Spre comparatie, anul trecut 112 absolventi au fost eliminati din examenele de Matematica si Istorie pentru ca au copiat sau detineau asupra lor materiale interzise pe durata examenului, iar in 2011 - primul an in care BAC-ul a fost supravegheat video - au fost dati afara din aceasta proba 268 de elevi.
26.BAC 2014 Baremele integrale de la examenele de Matematica si Istorie Baremele si subiectele integrale de la examenele de Matematica si Istorie - BAC 2014 - au fost publicate de Ministerul Educatiei. Absolventii de liceu au sustinut astazi, 2 iulie, a doua proba scrisa din cadrul bacalaureatului - examenele de Matematica sau Istorie, in functie de profil. Absolventii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Varianta de subiecte extrasa astazi a fost numarul 1. Descarca din articol Baremele de la Istorie si de la examenul de Matematica - specializarea Matematica-Informatica, Matematica - filiera Tehnologica, Matematica - specializarea Stiintele Naturii si Matematica - Pedagogic - BAC 2014
27.Sindicalistii din Educatie lauda Guvernul Ponta pentru Ordonanta de Urgenta care da o ultima lovitura educatiei: Guvernul rezolva partial problemele din invatamantul preuniversitar Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant "apreciaza faptul ca Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii Educatiei Nationale, prin care se rezolva o parte din multiplele probleme cu care se confrunta sistemul de invatamant preuniversitar". Prin acest act normativ au fost eliminate prevederi contestate de majoritatea salariatilor din preuniversitar, sustine FSLI intr-un comunicat remis HotNews.ro. Reactia vine dupa ce executivul a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede posibilitatea organizarii unei a treia sesiuni de BAC, potrivit careia elevii fara bacalaureat se pot pregati la facultate pe bani de la stat, terenurile cluburilor elevilor pot trece in domeniul autoritatilor locale si primarii intra in consiliile de administratie ale scolilor.
28.Rezultate finale Evaluarea Nationala 2014 Ministerul Educatiei: 71,12% dintre absolventii de clasa a VIII-a au luat note peste 5, cu 0,34 puncte procentuale mai multi decat inainte de contestatii Rezultatele finale de la examenele de Evaluare Nationala 2014 arata ca 71,12% dintre absolventii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5. Rezultatele anuntate de Ministerul Educatiei sunt dupa ce contestatiile au fost solutionate, astfel ca procentul elevilor cu medii peste 5 a crescut de la 70,78% la 71,12%, cu 0,34 puncte procentuale. Spre comparatie, la examenul de Evaluare Nationala de anul trecut, 75,89% dintre absolventii de gimnaziu au luat note peste 5, pe fondul a numeroase acuze ca subiectele au fost foarte usoare.Vezi in articol Rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 10 ani
29.BAC 2014 Candidatii au sustinut astazi examenul la Matematica sau Istorie Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului a continuat astazi cu proba obligatorie a profilului. Absolventii de liceu de la real, tehnologic, militar si pedagogic au sustinut examenul la Matematica, iar absolventii de la uman si de la filiera vocationala au dat examen la Istorie. Pentru al doilea an, candidatii proveniti de la liceele Tehnologice au subiecte diferite de ale celorlalti elevi la Matematica. Potrivit metodologiei, examenul a inceput la ora 9:00 si dureaza 3 ore. Vezi in articol modele de subiecte la Matematica si Istorie si subiectele care s-au dat anul trecut
30.BAC 2014 Absolventii de liceu sustin miercuri examenul la Matematica sau Istorie Absolventii de liceu sustin miercuri al doilea examen scris din cadrul bacalaureatului: proba obligatorie a profilului. Elevii de la real, tehnologic, militar si pedagogic vor da examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala vor sustine examenul la Istorie. Acesta este al doilea an an in care absolventii de la liceele Tehnologice, cu cele mai slabe rezultate la sesiunile de bacalaureat, vor avea subiecte diferite de ale celorlalti elevi la Matematica. Vezi cum se vor desfasura examenele de Matematica sau de Istorie

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 50 

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri