Articole scrise de Raluca Abrihan


1 - 30 din 453 rezultate
1.Un site de joburi sau de jocuri - Platforma românească de recrutare prin gamification Trei tineri pasionaţi de jocuri şi de antreprenoriat s-au gândit să îmbine cele două interese într-un startup. Aşa a apărut Jobful, o platformă de recrutare, unde cei care îşi caută un job nu aplică printr-un CV, ci trebuie doar să se joace.
2.Topul celor mai vizitate site-uri din lume. Facebook riscă să piardă locul 2 şi în SUA Facebook mai primeşte o lovitură, după ce luna trecută acţiunile companiei s-au prăbuşit pe bursă, datele companiei de cercetare SimilarWeb arată că numărul accesărilor reţelei de socializare au scăzut la 4,7 miliarde de vizite în luna iulie a acestui an, de la 8,5 miliarde, în aceeaşi lună, în urmă cu doi ani. Astfel, platforma este foarte aproape să piardă locul 2 în topul celor mai accesate site-uri şi în Statele Unite, la nivel global Facebook situându-se pe poziţia a treia.
3.34 de startup-uri din domeniul sănătății luptă pentru finaţări în valoare de peste 100.000 Euro De la un dispozitiv care poate detecta boala Parkinson până la un echipament de îmbrăcăminte care captează biosemnale - câteva dintre cele 34 de startup-uri din domeniul sănătății care concurează pentru a câștiga granturi în valoare de peste 100.000 de euro, într-o competiţie susținută de Comitetul European și Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).
4.Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile. România pe primul loc Au trecut 3 ani de când Google anunța pentru prima oară că numărul de căutări mobile l-a depășit pe cel de pe desktop (pe câteva piețe), iar din 2015 și până astăzi acest trend a continuat să accelereze. Smartphone-ul s-a transformat în dispozitivul preferat pentru accesarea internetului atât la nivel global, cât și în România. Odată cu mutarea traficului către mobil, un lucru a devenit și mai important, chiar critic: viteza cu care se încarcă paginile web. Potrivit datelor Google, România este în topul vitezei de încărcare a site-urilor mobile; chiar și așa, aceasta este departe de așteptările consumatorilor.
5.Firmele vor să dea salarii mai mari pentru angajaţii buni. Cine ar putea primi mărire în acest an – studiu Angajatorii sunt dispuși sa aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari pentru atragerea talentelor şi se pregătesc în acest an să le plătească salarii mai mari angajaților din vânzări, resurse umane, IT, producție și marketing/communicare, arată studiului Randstad HR Trends, România 2018.
6.Posibilităţi de finanţare pentru firme IT româneşti, de la instituţii publice din Dubai Dubai Future Accelerator deschide un program de aplicații prin care firme, startup-uri şi antreprenori îşi pot înscrie proiectele de tehnologie pentru finanţări de la 12 parteneri guvernamentali din Dubai, printre care Poliția, Autoritatea de Transport și Drumuri, Autoritatea pentru Apă și Electricitate, compania de transport aerian Emirates Airlines.
7.Firmă de software din Cluj investeşte 5 milioane lei într-o platformă pentru startup-uri și IMM-uri, din bani europeni LIFE IS HARD, frima clujeană listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – va investi anul acesta 5 milioane lei în dezvoltarea OKEY.ro, platformă de management al afacerii dedicată start-up-urilor si IMM-urilor din România. Suma provine din finanțare europeană și va permite companiei dezvoltarea a 17 noi module pentru aplicație și triplarea numărului de utilizatori ai platformei.
8.Joc de realitate augmentată realizat de oameni de ştiinţă din Europa, testat în premieră în Delta Dunării pentru a strânge date Delta Dunării a fost aleasă ca prim loc de testare a unui joc de realitate augmentată de genul Pokomn Go, cu ajutorul căruia oameni de știință din Europa vor să monitorizeze mediul înconjurător.
9.Topul producătorilor de bere: Românii au cumpărat bere de 3,97 miliarde lei, anul trecut. Tot mai multe startup-uri in domeniu La finalul anului trecut, pe piața din Romania activau 47 de producători de bere, un numar dublu față de acum cinci ani. În acest interval, veniturile din vanzari la nivelul întregului sector au crescut cu 624,2 milioane lei, ajungând în 2017 la o valoare de 3,97 miliarde lei, potrivit KeysFin.
10.Microsoft investeşte milioane de dolari într-un startup care prinde hackeri Microsoft a investit 6,2 milioane de dolari într-un startup de securitate ce-i identifică şi îi opreşte pe cei care fac atacuri cibernetice. Fondatorul startup-ului a fost premiat în urmă cu câţiva ani de FBI.
11.Firmele din România pot aduce mai mulţi muncitori din afara UE Guvernul a aprobat suplimentarea cu 8.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România (4.000 permanenți și 4.000 detașați). România se află pe primele locuri în UE în rândul ţărilor în căutare de muncitori din afara UE. Ce trebuie să ştie firmele care vor să angajeze astfel de lucrători.
12.Cât lucrează angajatul român pe săptămână şi cât îl ajută tehnologia la locul de muncă – Studiu ​România înregistrează un procent de 69% atunci când vine vorba de oameni care consideră că tehnologia i-a făcut mai eficienți la locul de muncă. Acesta este cel mai mare procent din Europa, unde media înregistrează 55%. Cu toate acestea, puțini oameni consideră că tehnologia le-a oferit mai multă flexibilitate în ceea ce privește locul de muncă - 59% nu cred că pot lucra de acasă sau de la distanță mai des ca urmare a dezvoltării tehnologiei mobile, arată un studiu realizat de Samsung Electronics în colaborare cu Vitreous World. Cum văd românii munca de acasa, câte ore lucrează pe săptămână şi ce cred despre GDPR
13.Google investeşte 11 milioane dolari într-un startup care pune boţii să testeze aplicaţii Procestul prin care dezvoltatorii de aplicaţii testează daca acesta sunt pregătite pentru update-uri poate fi unul costisitor şi de lungă durată. Startup-ul Test.ai lucrază la un sistem bazat pe boţi care să verifice dacă apliacaţia poate suporta noi update-uri şi a primit o investiţie de 11 milioane de dolari de la Google.
14.Un nou program de mining de criptomonede face bani de pe seama firmelor PowerGhost, un nou program de mining de criptomonede, care a afectat rețele corporative din mai multe țări, a fost descoperit de specialişti în securitatea cibernetică. Aceasta este ultima tendință în materie de activitate infracțională: atacatorii folosesc programe de mining în atacuri direcționate, cu scopul de a obține bani. Astfel, companiile mari vor fi din ce în ce mai expuse, pentru că programele de acest gen sabotează și încetinesc rețelele de computere din organizație, afectând procesele de business, arată Kaspersky Lab.
15.Top 10 startup-uri europene pentru HR. Unul dintre ele este fondat de români În ultimii ani, domeniul resurselor umane apelează tot mai mult la tehnologie pentru a rezolva probleme ce ţin de recrutare sau gestionarea angajaţilor. Drept urmare, au apărut numeroase startup-uri care încearcă prin softuri, platforme online şi aplicaţii să vină cu soluţii pentru HR. Iată care sunt cele mai interesante dintre acestea, la nivel european. Unul dintre startup-urile din clasament este fondat şi condus de doi români.
16.Antreprenoriatul românesc în primele 6 luni ale anului: Mai puţine firme noi, mai multe desfiinţări. Cele mai afectate domenii După primele 6 luni ale anului 2018, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2017, mediul antreprenorial a înregistrat o scădere în ce privește înființarea profesioniștilor, dar o creștere în ce privește numărul de dizolvări, radieri și suspendări, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), interpretate și centralizate de REGnet.ro. Iată domeniile cu cele mai multe firme desfiinţate.
17.România importă tot mai multă forţa de muncă din ţările non-UE. Cei mai căutaţi lucrători şi ce condiţii trebuie să îndeplinească angajatorii În ultimii ani, firmele din România au început să-și pună problema importului de angajați din țări non-UE, care să asigure resursa umană în sectoarele în care există deficit de personal și activitatea riscă să fie întreruptă din această cauză, susţin specialiştii HR. Însă, aceşti angajatori trebuie să îndeplinească anumite condiţii.
18.Google elimină din magazinul său o serie de aplicaţii Google va elimina din Play Store o serie de aplicaţii, potrivit noii politici pentru dezvoltatorii de apicaţii care vor să publice în magazinul său. Iată ce aplicaţii vor fi interzise.
19.Fonduri nerambursabile de până la 54.000 Euro pentru firme private, prin programul Comerț 2018. Descarcă procedura de implementare Firmele private din România, din categoriile microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, vor putea primi, în anumite condiții, fonduri nerambursabile de la stat de maximum 250.000 de lei (circa 54.000 de euro) prin programul Comerţ. Iată procedura de implementare, cine poate accesa aceste fonduri şi în ce condiţii.
20.Top 10 cele mai bine plătite joburi în IT Platforma online de joburi Glassdoor a făcut un clasament al celor mai bine plătite posturi din tehnologie, la nivel mondial, în funcţie de salariul mediu anual al fiecarui job, iar cel mai bine plătit post din IT, poate veni cu un salariu de circa 163.000 de dolari pe an, potrivit BusinessInsider.com.
21.O firmă din Iaşi investeşte 200.000 euro într-o platformă online de vânzări bilete pentru evenimente IntelligentBee, firmă ieșeană de dezvoltare software și suport tehnic, investește 200.000 de euro în platforma de self-ticketing Eventway, a cărei lansare a fost anunțată recent. Jumătate din suma totală este obținută din partea unor investitori privați din Iași, interesați de dezvoltarea pieței locale, anunţă dezvoltatorul de soft.
22.VIDEO Un hub pentru cei care fac proiecte pe blockchain – Cum funcţionează şi cum poate ajuta startup-urile Recent, a fost lansat la Bucureşti un hub dedicat IT-iştilor care vor să înveţe lucruri despre tehnologia care stă în spatele criptomonedelor sau chiar să dezvolte proiecte pe blockchain. Am stat de vorbă cu unul dintre fondatorii acestui hub pentru a afla cine poate să lucreze aici şi cum poate această tehnologie să ajute startup-urile româneşti.
23.Aplicaţia de livrări Glovo a obținut o investiție de 115 milioane euro şi face angajări Platforma de livrări Glovo, lansată și pe piața din România în luna mai a acestui an, anunță expansiunea business-ului prin investiția de 115 milioane de euro primită în cadrul seriei C de strângere de fonduri şi caută oameni şi îşi extinde echipa.
24.Unul dintre fondatorii Clever Taxi investește într-un startup de securitate cibernetică Mihai Rotaru, unul dintre fondatorii aplicației de taxi Clever Tax, investește în startup-ul de cyber-security româno-american Appsulate, câștigătorul Start-up Excellence Award la Innovation Labs 2018. Cum funcţionează această platformă de securitate.
25.Cursuri gratuite de antreprenoriat: Când se fac înscrierile Românii pot face cursuri gratuite de antreprenoriat şi management, prin programul guvernamental EMPRETEC, pentru care a fost anunțată data înscrierilor online. Bugetul alocat programului pentru anul 2018 este de 504.000 de lei. Iată procedura de implementare.
26.Un startup care-i ajută pe englezi să-şi ia ”prima casă”, lansat la Londra de doi români Proportunity este un startup cu sediul la Londra, creat de doi tineri antreprenori români. Platforma îi ajută pe utilizatori să-şi găsească locuinţa dorită, face estimări în ceeea ce priveşte evoluţia preţurilor şi oferă împrumuturi pentru avansul unui credit ipotecar, scrie Techcrunch.
27.Ce cumpără românii vara din magazinele online de fashion Sezonul cald presupune noi provocări pentru vânzătorii online din zona de fashion și lifestyle, pe fondul apetitului crescut al consumatorilor pentru călătorii și diminuarea interesului pentru îmbrăcăminte și accesorii. Care sunt obiceiurile de cumpărături ale românilor pe timp de vară, când vine vorba de modă.
28.10 soft-uri care pot face startup-urile mai productive Productivitatea este crucială pentru firmele aflate la început de drum. Sunt sute de aplicaţii gratuite sau la preţuri accesibile, dintre care startup-urile pot alege pentru a-şi organiza mai bine munca. Iată zece dintre acestea, recomandate de specialiştii în domeniu.
29.Google face schimbări majore pentru Hotel Ads – instrumentul prin care hotelierii îşi promovează afacerile Google Hotel Ads, un instrument de promovare a hotelurilor şi a altor afaceri din turism, care funcţionează în peste 150 de ţări, va fi inclus în serviciul de publicitate Google Ads, devenind o parte a acestei platforme.
30.O aplicaţie, făcută de psihologii de la Universitatea Babeș-Boylai, ce ajută utilizatorii să-şi controleze emoţiile, în topul celor mai vândute aplicaţii iOS de lifestyle, în România Aplicația PsyPills, creată de de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea Babeș-Boylai, vizează autocontrolul și reglarea emoțională. Platforma a fost inclusă în topul pe România al celor mai bine vândute aplicaţii dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking).

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 16 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version