Articole scrise de R.P.


1 - 30 din 2902 rezultate
1.A murit fostul pre��edinte sud-coreean Roh Tae-woo Fostul pre��edinte sud-coreean Roh Tae-woo a murit mar��i la vârsta de 88 de ani, transmite Reuters. Roh Tae-woo a de��inut func��ia de pre��edinte al republicii Coreea de Sud în perioada 1988-1993. Veteran de r��zboi decorat, el a jucat un rol crucial dar controversat în trecerea ����rii de la regimul liderilor autoritari la alegeri democratice libere,
2.VIDEO Dumnezeu ��i robo��ii: Cum va influen��a inteligen��a artificial�� religia? De la Zei��a Mindar, la primul robot catolic SanTO inspirat de experien��a pandemiei Inteligen��a artificial�� influen��eaz�� tot mai mult modul în care interac��ion��m cu tot ceea ce ne înconjoar��, de la mâncare, la s��n��tate, c��l��torii ��i religie. Exper��ii spun c�� marile religii ale lumii deja dezbat modul în care se raporteaz�� la AI, iar unele deja au început s�� integreze noile tehnologii, relateaz�� BBC. Preo��i robo��i care recit�� rug��ciuni sau oficiaz�� înmormânt��ri, duhovnici care îi consoleaz�� pe cei ce trec prin crize spirituale.
3.VIDEO Porcii care au grij�� de Aeroportul din Amsterdam O ”patrul��” de porci a fost recrutat�� de aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, pentru a se asigura c�� p��s��rile nu pun în pericol siguran��a zborurilor, relateaz�� BBC.
4.VIDEO UPDATE Explozie puternic�� la o moschee ��iit�� din Kandahar: Cel pu��in 33 de mor��i ��i 73 de r��ni��i O explozie puternic�� a zguduit o moschee ��iit�� în timpul rug��ciunii de vineri provocând mai multe victime în ora��ul Kandahar, din sudul Afganistanului, a transmis un purt��tor de cuvânt de la ministerul de interne al guvernului taliban, citat de Reuters. Potrivit ultimului bilan��, cel pu��in 33 de oameni au fost uci��i în atentat, iar 73 r��ni��i.
5.Italia: Tot mai multe voci cer interzicerea unei forma��iuni neo-fasciste, dup�� protestele de la Roma Apelurile s-au înmul��it luni în Italia pentru interzicerea unui grupuscul de extrem�� dreapta, Forza Nuova, incriminat dup�� violentele manifesta��ii care au avut loc sâmb��t�� la Roma împotriva permisului sanitar, informeaz�� AFP citat�� de Agerpres.
6.VIDEO Germanii î��i iau bun-r��mas de la Angela Merkel: Ce la va lipsi ��i ce a��tept��ri au de la viitorul post-alegeri? Dac�� spui Germania, spui Angela Merkel. Este de atâta vreme la putere, încât germanii spun c�� e ca ��i cum ar fi devenit parte a ”mobilierului”. ��i nu e nimic lipsit de respect în asta, relateaz�� BBC într-un reportaj despre desp��r��irea publicului de cancelarul care se afl�� la guvernare de 16 ani, în contextul alegerilor generale care se vor desf����ura duminic��.
7.Tentativ�� de asasinat în Ucraina: 10 gloan��e au fost trase asupra ma��inii consilierului pre��edintelui Zelenski. ��oferul a fost r��nit / Reac��ia pre��edintelui Nu mai pu��in de 10 gloan��e au fost trase miercuri asupra ma��inii în care se afla consilierul pre��edintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o tentativ�� de asasinat, ��oferul autoturismului fiind r��nit, potrivit poli��iei. Zelenski, care a câ��tigat alegerile cu promisiunea de a elibera ��ara de sub controlul oligarhilor ��i de a lupta împotriva corup��iei, nu se afl�� în ��ar��, fiind prezent la lucr��rile Adun��rii Generale a ONU. ”Sincer, nu ��tiu cine este în spate. Ori fi puteri interne, or fi puteri externe? (..) Reac��ia noastr�� va fi puternic��”, a avertizat pre��edintele Ucrainei.
8.Alegeri Rusia Cât cost�� un vot pentru partidul lui Putin? Alegerile parlamentare ce se desf����oar�� în acest weekend în Rusia au fost marcate de acuza��ii de fraud�� masiv��, opozan��ii Kremlinului prezentând imagini cu oameni c��rora le sunt înmânate mai multe buletine de vot. Dincolo de fraud��, votul multiplu are ��i un tarif: unui rezident din Moscova i s-a oferit suma de 1.000 de ruble (15 dolari) pentru a vota partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unit��.Fenomenul candida��ilor-clon��: Înc�� o strategie a Kremlinului de a submina orice ��ans�� a liderilor opozi��iei (Politico)A doua zi de vot, dup�� acuza��ii de fraud�� electoral�� masiv�� / Momentul în care un aleg��tor ia mai multe buletine de vot
9.Angela Merkel r��mâne extrem de apreciat�� în statele UE, la final de carier�� - Studiu Un studiu realizat pe baza unui sondaj efectuat în 12 state membre ale Uniunii Europene sugereaz�� c�� Angela Merkel, cancelarul german aflat la final de mandat, se bucur�� de o mare apreciere, transmite mar��i DPA citat�� de Agerpres.
10.Noua Zeeland��: Carantina se prelunge��te în Auckland Auckland, cel mai mare ora�� din Noua Zeeland��, va r��mâne în carantin�� pân�� la 21 septembrie, a anun��at luni premierul Jacinda Ardern, prelungind astfel restric��iile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.
11.Un fotomodel din Germania, atacat de un leopard în timpul unei ��edin��e foto O femeie în vârst�� de 36 de ani a fost r��nit�� grav de un leopard în timpul unei ��edin��e foto la un a��ez��mânt pentru animale din estul Germaniei. Atacul s-a soldat cu r��ni grave la cap, fotomodelul fiind transportat la spital, potrivit poli��iei locale citate de BBC. Cel mai probabil, echipa lucra la un clip publicitar.
12.VIDEO Telefonul lui Merkel a început s�� sune ”din buzunar” în timpul discu��iilor cu Vladimir Putin. Cine ar fi îndr��znit s�� o sune? Cine ar îndr��zni s�� sune cel mai puternic politician european (înc��) fix în timpul unei întâlniri importante cu Vladimir Putin? Telefonul cancelarului Germaniei Angela Merkel a început s�� sune ”din buzunar” vineri, în timpul discu��iilor cu Vladimir Putin, în cadrul vizitei pe care aceasta a f��cut-o la finalul carierei sale politice, la Moscova. Scena a fost surprins��, cei doi aflându-se chiar la debutul întâlnirii când jurnali��tii au oportunit����i de imagine.
13.Un politician milionar din Rusia a ucis un b��rbat crezând c�� este un urs Un politician milionar din Rusia a recunoscut c�� a ucis un b��rbat pe care l-ar fi confundat cu un urs brun, relateaz�� BBC. Igor Redkin este coproprietarul mai multor afaceri din peninsula Kamceatka, iar presa l-a descris dreptul unul dintre cei mai boga��i oficiali ru��i. Dup�� incident, politicianul a p��r��sit partidul lui Vladimir Putin ”Rusia Unit��”.
14.Ziua Interna��ional�� a Pisicii: De la miturile din antichitate la motanul Larry din 10 Downing Street. Beneficiile reale pe care ��i le ofer�� mica felin�� Ziua interna��ional�� a pisicii este celebrat�� în fiecare an la 8 august, începând din 2002. Venerat�� în antichitate, ruda mai mic�� a leului a fost adesea subiectul unor mituri ��i legende. Scriitori precum Ernest Hemingway au avut o rela��ie special�� cu pisicile, iar ast��zi unele sunt vedete în lumea politic��. Celebrul Larry, motanul din 10 Downing Street, este un exemplu de felin�� care a prins mai mul��i premieri britanici venind ��i plecând de la putere, fiind ��i extrem de popular pe Twitter. Ast��zi, numeroase studii au ar��tat c�� de��inerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbun��t����irea st��rii psihice, la combaterea stresului, a anxiet����ii ��i a depresiei st��pânului. Pisica este renumit�� pentru torsul ei specific, care este considerat relaxant ��i cu un efect de calmare a durerilor.
15.VIDEO Incendii în Grecia: De la o ”var�� de co��mar” la apocalips��- Peste 56.000 de hectare pârjolite de fl��c��ri. Insula Evia, cea mai afectat�� Incendiile din Grecia produc o catastrof�� de propor��ii ”biblice”, mii de hectare de p��duri fiind mistuie de fl��c��ri, în timp ce mii de oameni au fost evacua��i, iar peste 1000 de pompieri continu�� s�� se lupte cu focul, relateaz�� Euronews ��i BBC. Premierul grec a vorbit despre ”o var�� de co��mar”, insistând c�� prioritatea este protejarea vie��ilor omene��ti.
16.Barack Obama împline��te 60 de ani. Cum va s��rb��tori în plin�� pandemie ��i ce mesaj i-a transmis Biden Fostul pre��edinte democrat Barack Obama împline��te 60 de ani pe 4 august ��i va organiza o petrecere cu sute de invita��i, în contextul în care varianta Delta a coronavirusului na��te îngrijor��ri privind s��n��tatea public��, relateaz�� Axios.
17.Cea mai lung�� num��r��toare a voturilor: Profesorul de ��ar�� Pedro Castillo, declarat pre��edintele Peru Pedro Castillo, un profesor de ��ar�� ��i un novice în politic��, a fost declarat în sfâr��it câ��tig��tor al alegerilor preziden��iale dup�� cea mai lung�� num��r��toare a voturilor din ultimii 40 de ani, relateaz�� agen��iile de pres�� ��i The Guardian. Candidatul stângii radicale a fost declarat oficial pre��edinte al Peru la mai bine de o lun�� de la cel de-al doilea tur al scrutinului în care a confruntat-o pe candidata dreptei populiste Keiko Fujimori.
18.UE condamn�� noile arest��ri din Belarus UE a denun��at joi noile arest��ri de opozan��i în Belarus 'pentru a reduce la t��cere vocile disidente' ��i are în vedere noi sanc��iuni ��intite împotriva regimului, a anun��at ��eful diploma��iei europene, Josep Borrell, citat de AFP.
19.Raport ONU: Exist�� riscul unei catastrofe dup�� ce 23 de milioane de copii nu au mai fost vaccina��i din cauza pandemiei ONU a avertizat joi asupra riscului unei ''catastrofe absolute'' dac�� nu se recupereaz�� întârzierea periculoas�� a vaccin��rii copiilor. Aproape 23 de milioane de copii din întreaga lume nu au mai fost vaccina��i anul trecut din cauza pandemiei Covid-19, cel mai mare num��r înregistrat în mai bine de un deceniu, ceea ce ar putea duce la o catastrof�� ��i la izbucnirea unor focare de pojar, poliomielit�� sau alte boli contagioase specifice copil��riei, se arat�� joi într-un raport ONU citat de Reuters.
20.Riposta Fran��ei fa���� de tentativa lui Vladimir Putin de a fura ��ampania: Doar francezii produc ��ampanie / Opri��i exporturile Ministrul francez al agriculturii Julien Denormandie a declarat mar��i c�� termenul de ��ampanie (champagne) nu poate fi folosit decât pentru vinurile spumante provenite din celebra regiune a Fran��ei cu acela��i nume, de��i sunt ����ri care au încercat s�� fure aceast�� denumire, relateaz�� Reuters.
21.Brexit: Aproape 1 milion de români au depus cererea de înregistrare pentru reziden���� în Marea Britanie. Termenul expir�� ast��zi Termenul de depunere a cererilor de înregistrare pentru reziden���� în Marea Britanie expir�� miercuri pentru cet����enii europeni care doresc s�� î��i continue munca sau studiile în Regat, dup�� ie��irea acestuia din Uniunea European��. În total, potrivit autorit����ilor de la Londra citate de BBC, pân�� la finalul lunii mai, erau 5.605.800 de aplica��ii depuse din care 5.271.300 erau deja finalizate. Polonezii ��i românii continu�� s�� ocupe primele locuri, la distan���� mic��: Polonia (975. 000) ��i România (918.000).
22.Summit UE: Fran��a ��i Germania au renun��at la propunerea unei reuniuni cu Putin, dup�� obiec��iile statelor est-europene. Discu��iile au fost dificile -UPDATE Fran��a ��i Germania au renun��at la propunerea unui summit UE-Putin, ca urmare a opozi��iei Poloniei ��i ����rilor baltice care au argumentat c�� o astfel de reuniune la nivel înalt ar transmite un mesaj eronat, relateaz�� vineri Reuters. Ideea organiz��rii unui summit cu pre��edintele rus, Vladimir Putin, cât mai curând posibil a fost avansat�� de cele dou�� state dup�� ce liderul de la Kremlin s-a întâlnit s��pt��mâna trecut�� cu pre��edintele american, Joe Biden. Rela��iile cu Moscova s-au deteriorat constat dup�� anexarea peninsulei Crimeea de c��tre Rusia în 2014.
23.Marea Britanie: Elevii albi din medii s��race, abandona��i de sistemul de educa��ie Elevii albi care provin din familii s��race au fost neglija��i decenii de sistemul de educa��ie din Anglia, arat�� un raport al comisiei parlamentare de resort citat de BBC. Comisia de educa��ie acuz�� guvernul de lipsa unor politici de sprijinire a elevilor albi defavoriza��i.
24.UE vrea s�� lanseze o unitate special�� de combatere a atacurilor cibernetice. Cum va func��iona Uniunea European�� vrea s�� lanseze o unitate special�� de combatere a atacurilor cibernetice, potrivit unui draft consultat de Politico.eu. Planul ”Joint Cyber Unit” ar urma s�� fie prezentat miercuri ��i el prevede posibilitatea ca statele membre lovite de atacuri cibernetice s�� cear�� ajutor ��i s�� apeleze inclusiv la echipe de interven��ie rapid�� care pot s�� combat�� hackerii în timp real.
25.Replica ironic�� a so��iei lui Aleksei Navalnîi pentru Vladimir Putin Iulia Navalnaia, so��ia opozantului rus Aleksei Navalnîi, i-a r��spuns ironic pre��edintelui rus Vladimir Putin, care a sus��inut c�� acesta "a mers pentru tratament în str��in��tate, ignorând legea cu bun�� ��tiin����". Navalnaia a publicat pe Instagram o fotografie cu so��ul ei aflat în com��, întins pe targ��, înainte de a fi urcat în avionul spre Germania. "Am p��strat o fotografie în care se vede cum Aleksei, ignorând deliberat cerin��a de a se prezenta la poli��ie pentru a da cu subsemnatul, a plecat în str��in��tate pentru tratament", a scris Iulia Navalnaia.
26.Zelenski acuz�� Rusia: ��i-a retras trupele de la grani���� doar declarativ. Actualele sanc��iuni ale UE ��i SUA nu mai func��ioneaz�� Moscova ��i-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina "doar în vorbe", pentru c�� în realitate nu a retras mai mult de 10.000 de solda��i mobiliza��i în martie-aprilie, a declarat mar��i pre��edintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o întâlnire cu o delega��ie a Congresului SUA aflat�� în vizit�� la Kiev, potrivit agen��iilor de pres�� Ukrinform ��i EFE. "Actualele sanc��iuni ale Uniunii Europene ��i SUA împotriva Rusiei nu mai func��ioneaz��. Rusia s-a obi��nuit s�� tr��iasc�� cu ele, în timp ce anexeaz�� alte teritorii ��i amenin���� Europa. Lumea civilizat�� nu trebuie s�� permit�� a��a ceva. Din acest motiv, consider c�� trebuie nu doar s�� exercit��m presiune, ci ��i s�� gândim un nou format de sanc��iuni", a declarat ��eful statului ucrainean.
27.SUA: Cel mai mare produc��tor de carne din lume, ��inta unui atac cibernetic. Hackerii ar proveni din Rusia Compania american�� JBS, cel mai mare produc��tor de carne din lume, a fost ��inta unui sofisticat atac cibernetic, hackerii fiind, cel mai probabil, din Rusia, transmite BBC. Opera��iunile companiei din Australia, Canada ��i SUA au fost suspendate temporar din cauza atacului.
28.P��rin��ii jurnalistului Roman Protasevici au lansat un nou apel la salvarea acestuia. Manifesta��ii de solidaritate au avut loc la Var��ovia, Vlinius, Paris ��i Londra VIDEO Mai multe sute de persoane au manifestat sâmb��t�� la Var��ovia exprimându-��i sprijinul pentru opozi��ia din Belarus, printre care p��rin��ii jurnalistului de opozi��ie arestat de autorit����ile de la Minsk dup�� interceptarea avionului de pasageri care îl transporta, noteaz�� AFP citat�� de Agerpres. În cursul manifesta��iei, mama jurnalistului Roman Protasevici, Natalia Protasevici, a lansat un nou apel "tuturor ����rilor din UE ��i Statelor Unite" s�� ajute la eliberarea lui "Roman ��i a partenerei sale Sofia, precum ��i a tuturor persoanelor închise". Oamenii au ie��it în strad�� pentru a-��i exprima solidaritatea ��i în Paris, Londra, Berlin, Vilnius, Riga, Kiev, Oslo sau Amsterdam.
29.Sfâr��tiul libert����ii de mi��care în epoca post-Brexit: Din peste 3.200 de cet����eni UE bloca��i de britanici, 2.000 vin din România Mii de cet����eni UE, mare parte dintre ei români, sunt bloca��i de autorit����ile britanice care le refuz�� intrarea în Regatul Unit. În primele trei luni ale anului 2021 nu mai pu��in de 3.294 de cet����eni europeni au fost opri��i la frontier��, peste 2.000 dintre ei venind din România, potrivit datelor publicate în aceast�� s��pt��mân�� de guvernul de la Londra ��i citate de Euronews. Cifrele arat�� o cre��tere semnificativ�� fa���� de primul semestru al anului trecut când vorbeam despre pu��in peste 500 de cet����eni UE refuza��i, în condi��iile în care atunci c��l��toreau mai multe persoane.
30.Lidera mi��c��rii Black Lives Matter demisioneaz��, dup�� un scandal privind achizi��ionarea unei vile de lux Patrisse Cullors, co-fondatoarea funda��iei Black Lives Matter, ��i-a anun��at demisia ��i a sus��inut c�� decizia sa nu are nicio leg��tur�� cu ”tentativele dreptei de a o discredita”. Averea activistei a stârnit controverse luna trecut�� dup�� ce s-a scris c�� ar de��ine patru case, relateaz�� BBC. Luna trecut��, New York Post a relatat c�� Patrisse Cullors, care se declar�� marxist��, a cump��rat o cas�� de lux în valoare de 1,4 milioane de dolari, situat�� în Topanga Canyon, lâng�� Malibu.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 97 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by