Articole scrise de R.P.


1 - 30 din 2710 rezultate
1.Iohannis, în Parlamentul European: Sunt unii politicieni care nu înțeleg ce vor românii. România este un stat de drept și lupta dură, dar corectă împotriva corupției va continua Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, în plenul Parlamentul European, că lupta dură, grea, dar corectă împotriva corupției va continua în România, chiar dacă există controverse în dezbaterea internă de la București. El a mai insistat că România este un stat de drept și o democrație tănâră, dar și un pol de stabilitate regională. Pe de altă parte, șeful statului a transmis că anul viitor, când Bucureștiul va prelua președinția rotativă a Consiliului UE, este o perioadă provocatoare cu dosare grele, printre care cel vizând Brexit-ul.
2.Juncker: România a avut curajul de a lansa un parchet anticorupție, alții nu. Atrag atenția Guvernului și Parlamentului să nu se distanțeze de statul de drept Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat marți, în Parlamentul European, că are un mesaj pentru Guvernul și Parlamentul de la București, și anume, că e nevoie de consens pe statul de drept și lupta anticorupție, pentru a nu fi efecte negative pe aderarea la Schengen.
3.LIVEVIDEO Klaus Iohannis, în Parlamentului European: România este profund atașată proiectului european / Românii și-au făcut auzită vocea apărând statul de drept Președintele Klaus Iohannis a susținut marți un discurs în plenul Parlamentul European prezentând viziunea României asupra viitorului Uniuni Europene. Șeful statul a pledat pentru unitate și coeziune, respingând varianta unei Uniunii în mai multe viteze. Iohannis a transmis că România este profund atașată proiectului european și i-a lăudat pe cei care și-au făcut auzită vocea în apărarea statului de drept, făcând aluzie la protestatari.
4.Cazul jurnalistului saudit dispărut: În ultimul editorial publicat de Washington Post, Jamal Khashoggi cere o platformă internațională independentă pentru ca oamenii din lumea arabă să nu mai fie manipulați de guvernele lor Ultimul editorial al jurnalistului Jamal Khashoggi, care ar fi fost ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, a fost publicat de Washington Post. Articolul este o pledoarie pentru nevoia de libertate a presei în lumea arabă, Jamal Khashoggi cerând formarea unei platforme internaționale independente care să ofere oamenilor din această zonă accesul la informații corecte despre ceea ce se întâmplă în lume și în propria societate, astfel încât să nu mai fie manipulați de propaganda guvernelor.
5.UPDATE: Toader susține că nu a discutat despre OUG privind amnistia cu Dragnea și Tăriceanu: Nu a existat și nu există la MJ așa ceva / Nu eu decid oportunitatea Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut joi, la finalul discuțiilor cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că nu a discutat cu aceștia despre OUG privind amnistia și grațierea, adăugând că nu a existat și nu există la MJ un astfel de proiect.
6.Un grup de intelectuali cere comisie parlamentară de anchetă în cazul referendumului: Instrumentalizarea urii ne-ar putea aduce aminte de campaniile fasciste Un grup de intelectuali au semnat un apel prin care cer comisie parlamentară de anchetă referitoare la manipulările care au transformat referendumul pentru redefinirea familiei în ceea ce ei numesc o mișcare de subminare a intereselor statului român.
7.VIDEO Raețchi: Auzim declarații de ură față de Europa / Poți simți un vânt suflând dinspre Moscova / Demnitari pe care îi credeam sănătoși la cap provoacă fake-newsuri Deputatul PNL Ovidiu Raețchi spune că se simte un vânt suflând dinspre Moscova, în contextul în care auzim tot mai des declarații de ură și dispreț față de Europa, iar demnitari pe care îi credea sănătoși la cap provoacă fake-newsuri despre homosexuali. El critică și PNL despre care sugerează că îmbrățișează valorile conservatoare cu pioșenie mimetică și iliberală.
8.Toader, despre proiectul de OUG pe justiție: Nu vin cu el în mână la CSM să-l discutăm. Îl voi trimite oficial azi la CSM Ministrul Justiției Tudorel Toader a spus că nu vine cu proiectul de OUG privind legile justiției să-l discute la Consiliul Superior al Magistraturii, acesta urmând să fie trimis oficial, conform procedurii, în cursul zilei de joi. El a refuzat să precizeze care sunt modificările aduse, pe motiv că nu vrea ca membrii CSM să afle din presă care sunt propunerile.
9.Iohannis, către rectori: Vă încurajez să fiți voci puternice în consolidarea democrației și a statului de drept / Educația e într-un moment de cumpănă Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe rectorii universităților să fie voci puternice în consolidarea democrației și a statului de drept. Șeful statului a vorbit despre rolul fundamental al universităților în ceea ce privește dezvoltarea și modernizarea, în condițiile în care, spune el, educația trece printr-un moment de cumpănă.
10.Educatoarea din Vrancea filmată în timp ce lovea un copil în clasă nu se mai poate întoarce la catedră - decizie definitivă a Curții de Apel Galați Educatoarea din Vrancea care a fost filmată anul trecut în timp ce lovea un copil în clasă și țipa la el nu se mai poate întoarce la catedră, a decis Curtea de Apel Galați, transmite Mediafax. Decizia este definitivă și confirmă sentința Judecătoriei Focșani.
11.VIDEO Fizicianul Cristian Presură îi răspunde senatorului Șerban Nicolae, care a declarat că nu crede în Big Bang. "Face o confuzie pe care o facem, poate, mulți dintre noi: ne imaginăm Big Bang-ul ca o explozie obișnuită" Fizicianul Cristian Presură explică pe larg teoria Big Bang-ului, după ce Șerban Nicolae a declarat că nu crede în teoria marii explozii. “Nu am întâlnit nicăieri în lume, în nicio ipostază, o explozie care să fie creat ceva”, a spus senatorul, care a adăugat, în susținerea legii care interzice căsătoriile homosexuale, că el crede că există Dumnezeu. Într-o înregistrare video, fizicianul Cristian Presură spune că senatorul “face o confuzie”: își imaginează Big Bang-ul ca o explozie într-un spațiu care există deja. “Ori, adevărul este că Big Bang-ul are de-a face mai mult cu expansiunea spațiului, decât cu a materiei”, explică fizicianul.
12.Rezultatele slabe de la Bacalaureat transformă majoritatea colegiilor din Tulcea în licee tehnologice Patru colegii din municipiul Tulcea au fost transformate în licee tehnologice de către ministrul Educației, din cauza procentului de promovare la Bacalaureat, transmite Agerpres. Singurele colegii din oraș au rămas Colegiul Economic "Delta Dunării" şi Colegiul Dobrogean "Spiru Haret".
13.Liceul maghiar din Târgu Mureş nu a comunicat numărul de elevi care au început cursurile - șeful Inspectoratului Şcolar Mureş Noul Liceu Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş nu a comunicat oficial numărul elevilor care au început anul şcolar 2018-2019 şi nici numărul de clase cu care funcţionează, a declarat inspectoratul școlar general din Mureş, Ioan Macarie, pentru Agerpres. Oficialul spune că “i s-a comunicat, neoficial, că la această nouă unitate şcolară ar fi fost transferaţi 320 de elevi, de la mai multe instituţii de educaţie din Târgu Mureş, care ar urma să înveţe în 14 clase”, scrie agenția de presă citată.
14.​Olimpiada Internaţională de Informatică 2018 Trei medalii de argint și o medalie de bronz, pentru lotul României de informatică Elevii din lotul olimpic de informatică al României au obținut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Informatică 2018. Competiția s-a desfăşurat în Japonia și a avut 335 de elevi concurenţi, din 87 de ţări. Primele trei locuri au fost ocupate Statele Unite ale Americii și China. Din lotul României, cel mai mare punctaj a fost obținut de Alex Tatomir, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu" din Brăila.Vezi în articol cine sunt olimpicii și la ce licee învațăDescarcă subiectele de ​la Olimpiada Internaţională de Informatică 2018
15.Daniel Funeriu, reacție la discursul lui Klaus Iohannis: Mă simt jignit de discursul prin care bagați toate schimbările din educație sub umbrela reformitei Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu reacționează la discursul președintelui Klaus Iohannis despre “reformita” din educație. “Domnule preşedinte Iohannis: mă simt jignit de discursul dumneavoastră prin care bagați toate schimbările din educație sub umbrela bolii pe care o numiți ‘reformită’”, spune Daniel Funeriu. Acesta amintește Legea educației din 2011, aplicată în mandatul său, după o analiză și un raport al Comisiei prezidențiale conduse de Mircea Miclea. “Modernizarea aceea, fără precedent, a fost masacrată de PSD din 2012 încoace”, avertizează Funeriu, care îi cere președintelui să nu pună “semnal egal între mine şi mafiile pesediste”.
16.Admiterea de toamnă la masteratul internațional în Științe Cognitive “Open Mind”, anunțată de Universitatea din București Universitatea din București anunță că au început înscrierile la programul masteral internațional în Științe Cognitive “Open Mind”. Admiterea în sesiunea de toamnă la acest masterat se face în urma unui interviu, susținut în limba engleză, pe 20 septembrie.
17.​Admitere în învățământul profesional 2018 Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să învețe o meserie, așteptați pe 20.000 de locuri libere în școlile profesionale ​Elevii care au terminat clasa a VIII-a și vor să învețe o meserie trebuie să se înscrie zilele acestea în învățământul profesional. Vineri, 31 august, și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se înscriu în școlile profesionale duale. Miercuri, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional care nu organizează examen de admitere. Aproape jumătate din locurile în învățământul profesional clasic au rămas neocupate, adică 20.000 de locuri pe care le pot ocupa acum copii, și aproape 3.000 de locuri libere în școlile duale, unde elevii înscriși primesc bursă lunară de 400 de lei.  Descarcă din articol lista cu liceele și școlile profesionale care au locuri libere
18.Ministerul Educației, în scandalul manualelor greșite de Geografie: solicităm Editurii Didactice și Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului, iar costurile vor fi suportate de editură Ministerul Educației anunță că cere Editurii Didactice și Pedagogice din subordinea sa să retipărească toate manualele de Geografie pentru clasa a VI-a și să supore cheltuielile. Decizia vine după ce HotNews.ro a relatat pe larg greșelile pe care le conține manualul unic de Geografie scos de editura din subordinea Ministerului Educației. Inițial, Ministerul Educației a anunțat că "va fi realizată o erată tipărită" care să fie trimisă în școli.
19.BAC 2018 Subiectele și baremele de la Matematică și Istorie, examen susținut a doua sesiune de bacalaureat Subiectele de la Matematică și Istorie, precum și baremul de corectare a lucrărilor de bacalaureat, au fost publicate de Ministerul Educației. Candidații la sesiunea de toamnă a BAC-ului au dat astăzi proba obligatorie a profilului. Absolvenții de la Real, de la liceele tehnologice sau cei cu specializarea învățători-educatoare au susținut examen la Matematică. Elevii de la Uman și cei de la filiera vocațională au dat examen la Istorie. Descarcă din articol subiectele integrale de la Matematică și Istorie, precum și baremul
20.Trusoul nou-născutului în Finlanda, pus pe Facebook de Ambasadă, conține 64 de lucruri: Ne-ar plăcea să vedem un proiect similar și în România Trusoul nou-născuților conține anul acesta 64 de lucruri necesare micuților și părinților, anunță Ambasada Finlandei la București. Instituția publică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu lucrurile din cutia oferită de guvernul finlandez noilor mame. “Ne-ar plăcea să vedem un proiect similar și în România”, scrie Ambasada Finlandei.
21.BAC 2018 Sesiunea de toamnă Examenele de Matematică și Istorie, susținute de candidații la a doua sesiune de bacalaureat Examenul de Matematică și cel de Istorie sunt susținute miercuri de către absolvenții de liceu care dau bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Calendarul celei de-a doua sesiuni de BAC prevede pentru această zi proba obligatorie a profilului. Examenul a început la ora 9:00, iar candidații au 3 ore la dispoziție, pentru a rezolva subiectele. Absolvenții de la Real, de la liceele tehnologice sau cei cu specializarea învățători-educatoare vor da examen la Matematică. Elevii de la Uman și cei de la filiera vocațională dau examen la Istorie.Vezi în articol modele de subiecte la Matematică și Istorie
22.Lotul olimpic al României a obținut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2018 Elevii din lotul olimpic al României au obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Competiția a reunit elevi din 38 de țări; în cadrul concursului, aceștia au susținut, individual, o probă teoretică și una practică.Vezi în articol cine sunt elevii olimpici și de la ce licee provin
23.Olimpiada de Informatică a Europei Centrale: Elevii din lotul olimpic al României au obținut două medalii de aur şi două de argint Elevii din lotul olimpic al României la informatică au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2018). În clasamentul neoficial pe națiuni, România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu țara gazdă, Polonia, anunță Ministerul Educației. La olimpiada din acest an au participat 13 ţări. Medaliații cu aur din lotul României sunt Costin-Andrei Oncescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, și Alex Tatomir - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila.Descarcă din articol subiectele de la olimpiada de informatică
24.​Subiecte BAC 2018 Sesiunea de toamnă Subiectele de la Limba română, examen susținut în sesiunea a doua de bacalaureat: Memorii de Mircea Eliade și eseu despre particularităţile unui text poetic Subiectele de la Limba și literatura română au fost publicate de Ministerul Educației. Absolvenții de liceu care participă la sesiunea a doua a Bacalaureatului au susținut astăzi primul examen scris. Candidații au avut 3 ore timp să rezolve subiectele de la Română, concepute pe 3 mari cerințe. Primul subiect de la Română a pornit de la un fragment din "Memorii" de Mircea Eliade. La subiectul al III-lea, cerința pentru elevii de la Real a fost următoarea: "Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinţi particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia sau lui Lucian Blaga". Absolvenții de la Uman au avut de făcut un eseu pornind de la o poezie de-a lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.Descarcă din articol subiectele integrale de la Limba și literatura română, examen susținut astăzi în sesiunea a doua de Bacalaureat
25.​BAC 2018 Sesiunea de toamnă Examenul scris la Limba română - susținut de candidații din a doua sesiune a bacalaureatului Examenul scris la Limba și literatura română este prima probă din a doua sesiune a Bacalaureatului 2018. O noutate a BAC-ului de acest an este programarea examenelor scrise înaintea celor orale. Peste 45.000 de absolvenți de liceu s-au înscris în această sesiune. Examenul de Limba română a început la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de BAC. La rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.
26.BAC 2018 Luni începe sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cu examenul scris la Limba română Peste 45.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Luni, 20 august, candidații vor da examenul scris la Limba şi literatura română. Probele orale de la BAC vor fi susținute abia după testele scrise. Primele rezultate vor fi afișate, în centrele de examen și pe bacalaureat.edu.ro, pe 1 septembrie.Vezi în articol care sunt regulile de examen și descarcă subiectele de la Bacalaureatul din vară
27.PNL sesizează Avocatul Poporului în cazul înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş Liberalii anunță că sesizează Avocatul Poporului în cazul ordonanţei de urgenţă prin care guvernul înființează Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. “Dragnea a făcut cadoul promis lui Viktor Mihaly Orban, cadoul promis acum câtva timp. Ministrul Educaţiei Naţionale a emis un ordin prin care este acordată autorizaţie de funcţionare provizorie Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, cu predare exclusivă în limba maghiară”, a declarat preşedintele PNL Mureş, Cristian Chirteş, citat de Agerpres.
28.Tamio Vesa Nakajima, olimpic român la informatică, astăzi student la Oxford: Fac informatica pentru că aş vrea să ajung foarte cunoscut şi foarte bun, dar şi pentru că îmi place să o fac zi de zi Tamio Vesa Nakajima, românul medaliat cu aur anul trecut la Olimpiada Internaţională de Informatică, și-a încheiat primul an de studenţie la Oxford cu cea mai mare medie dintre studenţii informaticieni, scrie Agerpres. “Eu fac informatica atât pentru că aş vrea, la un moment dat, să ajung foarte cunoscut şi foarte bun în domeniu, dar şi pentru că este o muncă pe care îmi place să o fac zi de zi. Informatică şi muzică”, spune tânărul, care este pasionat și de pian. A trăit până în clasa a II-a în New York, însă mama sa l-a adus apoi în Beiuș, pentru programa școlară mai “consistentă” din România, relatează agenția.
29.Când se întorc copiii la școală: mai puțin de o lună de vacanță mare, pentru elevii care încep școala pe 10 septembrie Elevii mai au mai puțin de o lună din vacanța mare: pe 10 septembrie se întorc la școală. Anul școlar 2018-2019 înseamnă 34 de săptămâni de cursuri, în care elevii fac școală 168 de zile lucrătoare. Copiii vor avea doar o zi de școală în plus, față de anul recent încheiat, care a fost, însă, cel mai scurt din ultimii 10 ani. Ce înseamnă an școlar scurt? Mai puțin timp pentru joaca cu conceptele învățate și predare intensivă.Vezi în articol care este structura anului școlar 2018-2019
30.Elevii din Constanța au dat în judecată 20 de primării, pentru refuzul de a le transmite informații de interes public despre școli și educație Asociația Elevilor din Constanța anunță că a dat în judecată 20 de primării, “pentru că refuză să transmită informații de interes public cu privire la educația de la firul ierbii”. Elevii spun că realizează un studiu, numit ”Indexul accesului la educație”, cu obiectivul de a le arăta oamenilor dacă autoritățile își fac treaba în domeniul educației. 

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 91 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version