Articole scrise de R.P.


1 - 30 din 2668 rezultate
1.Titularizare 2018 Rezultatele la nivel național: 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de contestații Rezultatele examenului național de titularizare în învățământ arată că 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de depunerea contestațiilor. Rezultatele de anul acesta sunt cu 1,67 puncte procentuale mai mari decât anul trecut, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației. Amintim că titularizarea este concursul național în urma căruia profesorii se pot angaja pe o perioada nedeterminată într-o școală. Pentru titularizare, profesorii trebuie să obțină note peste 7 la acest examen. Vezi în articol cum au fluctuat, în ultimii 10 ani, rezultatele la titularizare
2.Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori: 16 medalii pentru olimpicii romani, la ambele competitii Loturile olimpice de informatică ale României au obținut 16 medalii la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori, care s-au desfasurat la Timișoara. Olimpicii cu medalie de aur la Balcaniada pentru seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internațional de Informatică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori aurul s-a dus la Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București).
3.​Rezultate Titularizare 2018 Rezultatele de la titularizare se publică marți Rezultatele de la examenul de titularizare se afișează marți, 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Amintim că 31.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare de săptămâna trecută, al cărui obiectiv este angajarea pe perioadă nedeterminată într-o școală. Candidații nemulțumiți pot să depună contestații, la inspectoratele şcolare judeţene, în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00.UPDATE S-au afișat rezultatele de la titularizare 2018
4.Definitivat 2018 Examenul de definitivat va fi susținut miercuri Tinerii care vor să își facă o carieră la catedră vor susține miercuri, 18 iulie, examenul de definitivat. Aproape 9.000 de candidați s-au înscris la examenul care va începe la ora 10:00 și va fi organizat în 42 centre. Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. Cei mai mulți candidați s-au înscris la învăţământul preşcolar, apoi la învăţământul primar și la educaţie fizică.
5.Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale. Îi recomand premierului Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale și va fi consemnată în istorie ca practică nedemocratică, avertizează Remus Pricopie, rectorul SNSPA și fost ministru al Educației în guvernul Ponta. "Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ (...). Dacă își va asuma o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practică nedemocratică”, susține Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de către SNSPA.Citește în articol afirmațiile integrale ale lui Remus Pricopie pe tema ordonanței de urgență privind amnistia și grațierea
6.VIDEO Mesajul unui student la Drept către colegi, pe scena Universitații din Iași: Fiți iubiți cum a fost Kovesi săptămâna aceasta și nu intrați în infamie ca Toader Liderul studenților din anul III la Facultatea de Drept a Universității din Iași le-a urat ieri colegilor care au terminat facultatea, la ceremonia de absolvire, să intre în istorie “ca luptători împotriva corupției”. “Să fiți iubiți și aclamați cum a fost iubită și aclamată doamna Kovesi săptămâna aceasta și să nu intrați în infamie, cum a intrat, din păcate, domnul Toader!”, le-a spus Silvian-Emanuel Man colegilor săi, de pe scena facultății. Amintim că Tudorel Toader este rectorul Universității Al.I. Cuza din Iași, suspendat pe perioada mandatului de ministru al Justiției.
7.Proiect - Profesorii debutanți, preferați de Ministerul Educației în locul pensionarilor pe catedrele vacante. Sindicatele: Vom avea și mai multe persoane cu definitivatul picat în fața elevilor Ministerul Educației vrea profesori debutanți la materiile unde școala nu găsește cadre calificate. Dacă trec pe poziție secundară pensionarii, dar nu măresc plata acordată debutanților, atunci asta nu este politică de atragere a tinerilor la catedră, ci doar calcul contabil, spune sindicalistul Marius Nistor. El avertizează că primii afectați sunt elevii, pentru că vor apărea tot mai multe situații în care o persoană care a picat definitivatul de 4-5 ori la rând va fi preferat la clasă. Un al proiect pus în dezbatere de Minister majorează numărul de ore pe care trebuie să le facă directorii și inspectorii școlari. Creșterea obligației de a preda impusă directorilor de grădinițe va genera blocaje, spune sindicalistul.
8.Subiecte Titularizare 2018 Subiectele de la examenul de titularizare și baremele au fost publicate pe edu.ro Subiectele de la titularizare 2018 și baremele de corectare au fost publicate de Ministerul Educației. Vezi în articol ce subiecte au avut de rezolvat profesorii care au susținut examenul, pentru a fi angajați pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Examenul de titularizare a început la ora 10:00, iar profesorii au avut la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele. Pentru a obține titularizarea, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 la examen. Descarcă din articol subiectele de la titularizare 2018 și baremele de corectare
9.Subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică din Cluj: Triunghiul anti-Pascal și celelalte probleme pentru mințile sclipitoare ale olimpicilor Subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică 2018, de la Cluj-Napoca, au fost publicate pe site-ul oficial al competiției. În fiecare dintre cele două zile de concurs propriu-zis, olimpicii au avut de rezolvat 3 probleme, timp de 4 ore și jumătate. Vezi în articol care sunt subiectele pe care cei 615 olimpici internaționali la Matematică le-au avut de rezolvat anul acesta. Amintim că cea de-a 59-a olimpiadă internațională de Matematică se desfășoară zilele acestea în România, la Cluj-Napoca.
10.Profesorii au susținut examenul de titularizare, pentru obținerea unui post pe o perioadă nedeterminată Profesorii care vor să se angajeze într-o școală, pe o perioadă nedeterminată, susțin astăzi examenul de titularizare. Proba scrisă a început la ora 10:00, iar candidații au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de titularizare. Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a declarat pentru HotNews.ro că în Capitală sunt 2.427 de candidați, pe mai bine de 5.000 de norme/posturi. Oficialul a adăugat că aceste posturi sunt “unele cu 18 ore, altele de 2 ore. Sunt posturi integrale sau fracțiuni, pentru că suntem obligați să scoatem la concurs și o oră dacă o avem liberă”.
11.Titularizare 2018 Site-ul titularizare.edu.ro este funcțional UPDATE Site-ul titularizare.edu.ro este funcțional. Reprezentanții Ministerului Educației au declarat pentru HotNews.ro că singura problemă a fost legată de link-ul care direcționa către această platformă: concret, Ministerul a anunțat în mod greșit că pagina dedicată concursului național este titularizare.edu.ro/2018/, în timp ce linkul platformei este http://titularizare.edu.ro. Peste 30.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, care se desfășoară astăzi, începând cu ora 10:00. Titularizarea reprezintă angajarea unui profesor, pe o perioadă nedeterminată, într-o școală. Pe platformă, Ministerul a publicat toate informațiile cu privire la proba de astăzi, regulile de examen, candidații înscriși, legislația și tot pe titularizare.edu.ro sunt așteptate rezultatele examenului.
12.Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian, despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj: Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad, a declarat că subiectele de la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie, transmite Agerpres. "Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi", a declarat, marți, Hafez al-Assad, citat de Agerpres.
13.​Titularizare 2018 Profesorii dau miercuri examenul de titularizare. Care sunt specializările cu cele mai multe posturi vacante ​Profesorii care vor să se angajeze pe o perioadă nedeterminată într-o școală susțin miercuri, 11 iulie, examenul scris de titularizare. Examenul de titularizare sesiunea 2018 începe la ora 10:00, iar profesorii au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele. Peste 30.000 de candidați s-au înscris la această probă, număr în creștere comparativ cu anul trecut. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt cele de educatori și învățători.Vezi în articol cum se desfășoară examenul și care sunt rezultatele de la titularizare în ultimii 10 ani, pe tranșe de note
14.Admitere în liceu 2018 Care sunt liceele pe care s-au bătut cei mai mulți elevi de clasa a VIII-a: Top 50 de specializări pe țară Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din București este liceul cu cele mai mari medii de admitere, anul acesta. Rezultatele repartizării computerizate a elevilor la liceu 2018, publicate astăzi de Ministerul Educației, arată că media ultimului admis la Sava, la specializarea Matematică-Informatică bilingv engleză, este 9.91. Asta deși Colegiul Sava din București nu intră în topul liceelor cu absolvenți cu media 10 la BAC, fiind net surclasat la acest capitol de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr”. Pe locul 2 în topul liceelor, după media de admitere, este Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, iar pe locul 3 este Colegiul Național "Frații Buzești" Craiova.
15.Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la liceu 2018. Vezi HARTA și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare județ Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la licee a absolvenților de clasa a VIII-a. Ministerul Educației a publicat pe admitere.edu.ro listele cu toți elevii înscriși la liceu, pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%). Intră în articol pentru a vedea listele cu elevii admiși la liceu
16.Admitere în liceu 2018 Rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi publicate la ora 16:00 pe edu.ro Rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi publicate pe admitere.edu.ro la ora 16:00, a anunțat Ministerul Educației, pe pagina sa de Facebook. Potrivit calendarului de admitere la liceu 2018, absolvenții clasei a VIII-a sunt repartizați astăzi la liceu, în funcție de opțiunile pe care le-au scris în fișele de înscriere. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate și la licee. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).UPDATE Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la liceu 2018. Vezi HARTA și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare județ
17.Rezultate finale BAC 2018 Rata de promovare a bacalaureatului este de 69,7%, cu 2 puncte procentuale mai mare decât înainte de contestații Rezultatele finale de la Bacalaureat au adus o rată de promovare de 69,7%, cu două puncte procentuale mai mare decât cea anunțată înainte de contestații. Față de rezultatele de anul trecut, rata de promovare a Bacalaureatului 2018 este mai mică cu 3,2 puncte procentuale.Vezi în articol cum a evoluat rata de promovare a Bacalaureatului, în ultimii 15 ani
18.Rezultate finale BAC 2018 Topul liceelor cu cei mai mulți absolvenți de 10: Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din București este pe primul loc, urmat de Colegiul Național Iaşi și Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu” din Buzău Notele finale de la examenul de Bacalaureat au adus 132 de elevi cu media 10 la examene. 28 de elevi au obținut media maximă, după soluționarea contestațiilor. Cei mai mulți absolvenți de liceu cu 10 pe linie la examenele Bacalaureatului vin din București: 22.Topul liceelor cu absolvenți de 10 este deschis de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din București, cu 9 elevi cu medie maximă. Urmează Colegiul Național Iaşi și Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu” din Buzău - cu câte 5 elevi cu media 10.  Vezi în articol cine sunt elevii cu media 10 la BAC 2018 și care este topul liceelor din Capitală
19.Au fost afișate rezultatele finale la BAC 2018, pe bacalaureat.edu.ro. Vezi HARTA și listele notele finale la bacalaureat, după contestații Au fost afișate rezultatele finale de la Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor. Ministerul Educației a publicat pe bacalaureat.edu.ro listele cu notele finale obținute de absolvenții de liceu la BAC. După soluționarea contestațiilor, 132 de elevi au luat media 10 la BAC, față de 104 de medii maxime înregistrate la primele rezultate. Înainte de contestații, rata de promovare a bacalaureatului era de 67,7%, cu 5,2 puncte procentuale mai mică decât anul trecut. Aproape 45.000 de absolvenți de liceu au contestat notele pe care le-au primit la examene, dintr-un total de 361.919 de lucrări.Intră în articol pentru a vedea notele obținute de fiecare elev la BAC 2018
20.Admitere în liceu 2018 Repartizarea computerizată la liceu va avea loc luni. Rezultatele vor fi publicate pe edu.ro Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc luni, 9 iulie. Rezultatele repartizării vor fi afișate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, și la licee. La școlile gimnaziale va fi publicată lista cu locurile neocupate la liceele din județ. După ce află rezultatele, tinerii trebuie să își depună la liceul la care au fost admiși dosarul de înscriere, în perioada 10 - 13 iulie. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).
21.Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil o invită pe Viorica Dăncilă la cursuri de educație parentală și îi cere să repună strategia de parenting în dezbatere Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil îi cere premierului să sprijine reluarea consultării publice a Strategiei Naționale pentru Educație Parentală. Într-o scrisoare deschisă semnată de peste 100 de organizații, Federația o invită pe Viorica Dăncilă să participe la cursurile de educație parentală. “Veți vedea că scopul nostru este acela de a întări familia”, spun semnatarii, care continuă cu următoarea mărturie a unui copil: ”Părinții mei sunt mult mai calmi după ce merg la aceste cursuri, nu mai țipă la mine, au timp și pentru mine și nu mă mai bat”. Semnatarii scrisorii își afirmă disponibilitatea de a îmbunătăți proiectul de Strategie.
22.Strategia de educație parentală, în centrul unui scandal. Părinții și sindicatele cer Ministerului Educației să o anuleze: Pentru noi, conceptul de familie este definit în Constituția României, nimic mai mult Părinții și sindicatele din învățământ îi cer Ministerului Educației să “anuleze” Strategia de parenting pusă în dezbatere în luna iunie, dar scoasă între timp de pe site-ul edu.ro. “Suntem conștienți că la nivelul societății avem nevoie de toleranță, responsabilitate și asimilarea conceptelor europene, dar nu prin impunere, ci prin dialog și informare. (…) Pentru noi, conceptul de familie este definit în Constituția României, nimic mai mult sau mai puțin”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.Nicio critică dintre cele aduse nu se referă la obiectivele strategiei sau la propunerile de fond; acuzațiile se referă la partea introductivă, care face referire la definirea familiei
23.Universitatea din București anunță admiterea la programul masteral internațional în Științe Cognitive “Open Mind” Universitatea din București anunță că deschide înscrierile la programul masteral în științe cognitive “Open Mind”. Masteratul cuprinde cursuri despre raționament, teoria minții, dezvoltare cognitivă și cerebrală, cunoaștere socială, neuroștiința socială și limbaj. Primul curs este susținut de profesori din universități din Germania, Elveția, Finlanda, Marea Britanie, Franța, Austria, Ungaria, Statele Unite și România. Înscrierea și interviul de admitere vor avea loc miercuri, 25 iulie 2018.
24.HARTA Rezultate BAC 2018 Cele mai slabe județe, în funcție de numărul elevilor care au luat Bacalaureatul: Ilfov, Teleorman și Giurgiu Rezultatele de la Bacalaureat arată că cei mai puțini elevi care au trecut BAC-ul sunt în județele Ilfov (rată de promovare de 34%), Teleorman (47,30%) și Giurgiu (47,44%). Aceste județe sunt în topul cu cele mai slabe rezultate de ani de zile. La celălalt pol se află Cluj, Iași și Brăila, care raportează rate de promovare în jurul a 80 de procente.Vezi în articol rata de promovare la BAC 2018 pe fiecare județ în parte
25.Rezultate BAC 2018 Rata de promovare a bacalaureatului este de 67,7%, cu 5,2 puncte procentuale mai mică decât anul trecut Rata de promovare a bacalaureatului 2018 este de 67,7%, a anunțat Ministerul Educației. Acestea sunt rezultatele înainte de soluționarea contestațiilor. Spre comparație, anul trecut promovabilitatea la BAC a fost de 72,9%. Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele obținute de elevi la examenele de Bacalaureat și a anunțat că 117 candidați au fost dați afară din BAC pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Județele cu cele mai ridicate procente de promovare sunt Cluj (81,14%), Iași (80,27%) şi Brăila (77,13%). În București, rata de promovare este de 72,86%.
26.Rezultate BAC 2018 Cine sunt cei 104 elevi cu media 10 la Bacalaureat și ce licee au terminat Listele cu notele de la bacalaureat au adus 104 elevi cu medii de 10. Este vorba despre absolvenți care au luat nota maximă la toate examenele de BAC. În București, 17 absolvenți de liceu au luat media 10 la BAC: cele mai multe medii maxime în Capitală sunt la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” și la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”. Precizăm că acestea sunt primele rezultate de la BAC, înainte de soluționarea contestațiilor. Spre comparație, anul trecut au fost 126 de elevi care au luat media 10 la Bacalaureat. Vezi în articol cine sunt elevii de 10 la BAC și cum a evoluat numărul elevilor cu medie maximă la bacalaureat în ultimii 15 ani
27.​HARTA Rezultate BAC 2018 Au fost afișate rezultatele la bacalaureat pe edu.ro. Vezi listele complete cu notele de la examene Rezultatele la bacalaureat au fost afișate la avizierele liceelor și pe bacalaureat.edu.ro. Listele cu notele de la examene pot fi văzute și în articol. Absolvenții de liceu care sunt nemulțumiți de notele la BAC pot să depună contestații, tot astăzi, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale de la BAC 2018, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 9 iulie 2018. Vezi în articol Listele complete cu note la BAC 2018 înainte de contestații, rezultatele la BAC din ultimii 14 ani și care este procedura de soluționare a contestațiilor
28.Balcaniada de Geografie 2018: Elevii români au obținut 7 medalii la Olimpiada Balcanică de Geografie Lotul olimpic de geografie a obținut două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică, anunță Ministerul Educației. Balcaniada de Geografie este la a patra ediție și s-a desfășurat la Iași, în perioada 24-29 iunie. România a ocupat anul acesta primul loc în clasamentul pe națiuni.Vezi în articol cine sunt elevii care au obținut medalii și de la ce licee provin
29.​BAC 2018 Rezultatele de la examenele de bacalaureat vor fi afișate miercuri Rezultatele de la examenele de bacalaureat vor fi afișate la avizierele liceelor și pe bacalaureat.edu.ro miercuri, pe 4 iulie 2018. Absolvenții de liceu care sunt nemulțumiți de notele de la BAC pot să depună contestații, tot în cursul zilei în care află rezultatele. Vezi în articol cum se evaluează lucrările elevilor la Bacalaureat, ce înseamnă soluționarea contestațiilor și rezultatele de la BAC din ultimii 14 ani.
30.DOCUMENT Ghid pentru înscrierea la liceu: Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere crește șansele elevului Absolvenții de clasa a VIII-a care se înscriu la liceu trebuie să înceapă completarea fișei de admitere cu clasa pe care își doresc cel mai mult să o urmeze. “Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev”, le transmite Ministerul Educației elevilor. Instituția avertizează, într-un Ghid al admiterii computerizate, că, “statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă”.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 89 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri