Articole scrise de Miruna Cajvaneanu


1 - 30 din 411 rezultate
1.Coronavirus: Ziua de muncă a unei asistente românce într-un spital din Piemonte: „Am avut trei rezultate pozitive, unul, la o colegă. Nu ştie cum l-a luat" ​În ultimele trei săptămâni, atenţia presei italiene şi internaţionale s-a concentrat cu precădere asupra situaţiei din zonele cele mai afectate de coronavirus. Statisticile cu privire la noile infecţii şi decese sunt centralizate la nivel naţional şi puţine publicaţii din străinătate preiau şi tabelele cu date repartizate regiune pe regiune.
2.Asistentă româncă din „zona roșie”: „Ne-am îmbrăcat aşa ca să intrăm în camera pacientului. Cu saci pentru gunoi” A. M. , asistentă româncă într-un oraş din nordul Italiei, îşi menţine optimismul de când a început epidemia. M-a ţinut la curent mereu cu situaţia din oraş, cu măsurile luate de autorităţi. Lucrează în sistemul sanitar privat, într-o clinică pentru bătrâni.
3.Apelul unei asistente românce în Italia: Trimiteți întăriri în spitalele din Lombardia, situaţia e ca în tranşee Elena, româncă de 50 de ani din Iaşi, e asistentă la Urgenţe într-un spital din Lombardia. Lucrează de peste 15 ani în sistemul sanitar italian. De pe 15 februarie, lucrează în ture epuizante. Acum, prin intermediul surorii sale, Maria Ştefanache, regizoare româncă la Milano, vrea să facă un apel către autorităţi: „Avem nevoie de ajutor, trimiteţi întăriri”.
4.Românii din „zona roșie” din Italia: „Înţeleg că dorul de casă este puternic, dar, dacă ţinem la familiile noastre, trebuie să rămânem aici” Românii din zona roşie reacţionează la decizia guvernului de a introduce noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus. Mulţi lucrează în sistemul sanitar şi aduc o contribuţie importantă la combaterea virusului. Alţii fac apel pe reţelele de socializare la respectarea cu stricteţe a regulilor. Cei mai mulți spun că nu se întorc acasă, pentru a-i proteja pe cei dragi.
5.Cum se pregăteşte Italia să facă faţă crizei coronavirusului La Roma sunt doar câteva cazuri de infecţie cu noul coronavirus, dar din farmacii au dispărut deja, de aproape două săptămâni, măştile şi sticluţele cu gel dezinfectant pentru mâini. În metrou şi pe stradă poţi vedea oameni cu măşti pe faţă sau chiar cu mănuşi de unică folosinţă. Obiectivele turistice nu nu mai sunt luate cu asalt de vizitatori, iar în unele supermarketuri clienţii sunt rugaţi să nu facă excesiv de multe cumpărături, pentru că stocurile sunt suficiente şi aprovizionarea constantă. Guvernul a adoptat mai multe măsuri pentru a gestiona criza la nivel național - unele reglementări au fost introduse şi aplicate în decursul ultimelor săptămâni, altele au fost luate de miercuri.
6.UPDATE Un consilier municipal din Italia insultă românii, în contextul epidemiei de coronavirus: "De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă" ”Noi, cei din Lombardia, suntem ţinuţi la distanţă cu greaţă de persoane care trăiesc în mijlocul gunoaielor, sau nu au bidet şi de persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi”.
7.Trei asistenți, printre care și o româncă, lucrează în ture extenuante la spitalul din Codogno, după ce colegii lor și-au luat concediu medical sau sunt în carantină Dana, o asistentă româncă din Codogno, a ajuns în atenţia presei din Peninsulă după ce o ziaristă de la Corriere della Sera a aflat că de pe 20 februarie (data declanşării epidemiei de coronavirus) românca şi doi colegi ai săi au rămas la spital, în lipsa personalului medical care să îi schimbe din tură. Cei trei lucrează în ture extenuante la secţia de Medicină internă, acolo unde a fost internat „pacientul 1” din Italia, înainte să fie diagnosticat cu Covid-19. În timpul internării, bărbatul a transmis virusul la cadre medicale şi la alţi pacienţi cu care a intrat în contact. Practic, din acea secţie, în inima „zonei roşii” din Lombardia a pornit un lung lanţ de infecţii.
8. Coronavirus: O săptămână în zona roşie: “Le transmit celor din România că sunt prea alarmaţi” ​​VIDEOJURNAL Cu Ramona, românca din Codogno care ne-a povestit începutul carantinei în oraşul cu cel mai mare număr de infectaţi cu coronavirus, am rămas în legătură permanentă. Ne scriem zilnic şi îmi povesteşte cum e să trăieşti în “zona roşie” din nordul Italiei. În provincia Lodi sunt peste 120 de cazuri confirmate de persoane purtătoare de virus. Codogno a fost supranumită de unii “Wuhanul” Europei: aici s-a descoperit primul caz de infecţie – “pacientul 1” şi e considerat unul din cele două focare din Peninsulă.
9.Italia: Patru români au fost prinși de carabinieri în timp ce încălcau zona de carantină din provincia Lodi, afectată de coronavirus Patru cetăţeni români au fost prinşi şi sunt anchetați penal de carabinieri pentru nerespectarea zonei de carantină din provincia Lodi. Ei au încălcat astfel dispoziţiile autorităţilor, care au interzis pe 23 februarie, printr-un decret guvernamental, ieşirea și intrarea din oraşele considerate cu risc major de infecţie cu coronavirus.
10.Corpul mumificat al unui pacient român, descoperit într-un spital din Roma Descoperire macabră într-un spital din capitala Italiei: corpul aproape mumificat al unui cetăţean român de 45 de ani a fost găsit ieri dimineaţă într-un compartiment de ventilaţie al spitalului Policlinico Gemelli din Roma.
11.Un italian de 71 de ani, recent întors în peninsulă din România, a fost diagnosticat cu coronavirus / Bărbatul fusese „la vânătoare” - UPDATE Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România”, a fost diagnosticat cu coronavirus. El se află în acest moment internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă. Ministerul român de Externe a transmis că a făcut demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale pentru obținerea de informatii suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.18:53 Bărbatul a avut contacte multiple, nu se știe de unde a contactat infecția
12."Am asteptat 24 de ore rezultatul testului pentru coronavirus" - Angela, asistentă medicală la Cremona Sâmbătă dimineaţă, la ora 7, la Cremona, Angela M., o asistentă româncă apropiată de vârsta pensionării, a ieşit din tura de noapte, obosită. Unul din pacienţi, cu febră şi tuse, a solicitat-o toată noaptea pentru asistenţă. La ora 9, Angela a primit un telefon de la clinică. Pacientul ei este suspectat de infecţie cu coronovirus: ginerele lui, care l-a vizitat acum o săptămână, este pozitiv la testul covid19.
13.Româncă din Codogno, oraşul italian cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus: "Suntem liniştiţi, dacă e să stăm în carantină, stăm" Cu 20 de cazuri confirmate până la 21 februarie- din care 17 în ultimele 24 de ore, Italia se situează pe primul loc în Europa ca număr de cazuri confirmate de coronavirus. Hotnews.ro a stat de vorbă cu o româncă rezidentă în orăşelul cu cel mai mare număr de contagiaţi.
14.VIDEO Arhivele secrete ale Papei Pius al XII-lea din perioada 1939-1958, deschise pentru cercetători / În ţările din blocul sovietic, diplomaţia vaticană a fost “obstrucționată” Vaticanul a oficializat, joi, în faţa jurnaliştilor din întreaga lume, deschiderea arhivelor secrete referitoare la una din cele mai zbuciumate perioade ale istoriei recente, care a coincis cu pontificatul papei Pius al XII- lea: 1939 – 1959. Documente cu privire la relaţia dintre Sfântul Scaun şi regimul nazist, raportul Papei cu regimul fascist, chestiunea evreilor, poziţionarea faţă de blocul ţărilor comuniste – iată doar câteva din temele asupra cărora mult aşteptatele documente ar putea face lumină. Dott. Johan Ickx, responsabil la Arhiva Istorică pentru Raporturile cu alte State, din cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului, a descris pentru HotNews.ro câteva detalii legate de modul în care diplomaţia vaticană obţinea informaţii din partea cealaltă a Cortinei de Fier.
15.Românul din Italia suspect de coronavirus nu este infectat Cetăţeanul român angajat al unui hotel din Roma și care a intrat în contact cu doi turişti din China, fiind spitalizat, nu a fost infectat cu coronavirus, au anunțat sâmbătă atorităţile sanitare din Italia.
16.UPDATE Un român suspect de coronavirus, internat la Roma. Autoritățile italiene: Nu a avut contact cu persoanele infectate Un cetăţean român, angajat al unui hotel din centrul Romei, este internat la Spitalul de boli infecţioase „Lazzaro Spallanzani” din capitala Italiei cu simptome de gripă compatibile cu cele provocate de coronavirus. Autoritățile sanitare urmează să stabilească în urma testelor dacă bărbatul este infectat, dar spun că el nu a intrat în contact cu cei doi turiști chinezi aflați la Roma în cazul cărora a fost confirmată maladia.
17.Poluarea în marile oraşe din Italia: Ce măsuri iau primăriile Pe 14 ianuarie, timp de 3 zile, primarul Romei, Virginia Raggi, a interzis circulaţia autoturismelor poluante – inclusiv cele alimentate cu diesel (până la Euro 6 inclusiv). Decizia a fost luată ca urmare a înregistrării unui nivel alarmant de smog, înregistrat în primele zile ale lunii. De la începutul anului, presa din Peninsulă a tras un semnal de alarmă cu privire la gradul de poluare din marile oraşe, cele mai afectate localităţi fiind Roma, Milano, Torino şi Bologna.
18.​30 de ani după. Jurnalistul italian care a trăit alături de români primele zile de libertate. Paolo Romani: M-a uimit întotdeauna convertirea aproape ireală, subită, a unora Paolo Romani, reporter italian, a fost unul din jurnaliştii străini de televiziune care au ajuns în România în decembrie 1989, „în aceeaşi zi în care Nicolae Ceauşescu fugea cu elicopterul din Bucureşti”. A documentat evenimentele din capitală zile la rând: a intervievat românii din pieţe, a participat la înmormântarea victimelor, a intra în biroul lui Ceauşescu, a dormit în metrou alături de studenţi şi a petrecut Anul Nou la Televiziune
19.​30 de ani după. Emil Hurezeanu: „Am pierdut prea mult timp cu războaie interne în cea mai lungă şi mai prosperă perioadă de pace în Europa” INTERVIU A plecat din țară în 1982 și a fost vocea „Actualității românești” a Europei Libere în anii ultimului deceniu al regimului comunist. „Nu am fost un rezistent, nu am fost un disident. (...) Am simţit că am obligaţia ca, alegând să trăiesc în lumea liberă, să folosesc şansa libertăţii pentru a exprima adevăruri interzise în România”, spune, într-un interviu pentru HotNews.ro, Emil Hurezeanu, astăzi ambasador al României în Germania.
20.Victorie în instanță a primului român din Italia care a dat în judecată autoritățile după ce i-au sechestrat mașina: Prefectura din Milano, condamnată la plata cheltuielilor de judecată La un an de la schimbarea controversată a Codului rutier din Italia, care a generat un val de amenzi însoţite de sechestrarea mașinilor cu numere româneşti, un ieşean a reuşit să câştige în instanţă procesul intentat autorităţilor din Peninsulă.
21.Vot fără cozi în Italia: „Pe 26 mai am strigat şi am cerut, acum am obţinut: deci, se poate” 129.711 de români au votat la cele 142 de secţii din Italia, la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Votul a decurs normal, fără cozi sau incidente, pe toată durata celor trei zile în care s-a desfăşurat procesul electoral în diaspora. Cei mai mulţi votanţi s-au înregistrat în cele 5 secţii organizate la Roma (8669 alegători în total) şi la Torino (7248 de alegători în cele 5 secţii). La Milano, unde au fost 3 secţii, au votat 2769 de români. Oraşele cu cei mai puţini alegători au fost Vibo Valentia, în Calabria (99 votanţi) şi Isernia, în regiunea Molise, unde au votat 65 de români.
22.Harta Interactivă a secţiilor de votare din Italia / Ambasadorul George Bologan: „Nu cred că vor exista cozi care să nu permită accesul în secţie al unui cetăţean român care va dori să voteze” Ambasada României la Roma a organizat, la 31 octombrie 2019, o întâlnire cu presa de limbă română din Italia, în contextul alegerilor pentru Președintele României. HotNews.ro vă prezintă o sinteză cu noutăţile legate de alegerile din noiembrie, expuse de George Bologan, Ambasador al României în Italia, şi câteva detalii utile pentru alegători. „Nu cred că vor exista cozi care să nu permită accesul în secţie al unui cetăţean român care va dori să voteze”, a spus George Bologan.
23.Românii din Italia, venituri anuale de peste 6,5 miliarde de euro Aproximativ 9% din PIB-ul Italiei provine din munca străinilor stabiliţi în Peninsulă - dintre care 23 % sunt români, arată datele “Raportului anual cu privire la economia imigraţiei”, unul din cele mai importante studii statistico – economice care măsoară, an de an, impactul fiscal pe care îl au străinii stabiliţi în Peninsulă. HotNews.ro vă prezintă în avanpremieră câteva din datele cu privire la români, cuprinse în Raportul statistic şi comentariul unuia din cercetătorii care au participat la realizarea volumului.
24.Pensionar italian: Nu mai fac faţă în Italia cu pensia de 600 de euro, vreau să mă mut în România „Vreau să mă mut în România, nu mă mai descurc în Italia cu 600 de euro pensie. Aş vrea să îmi daţi câteva sfaturi, unde pot găsi o casă în chirie cu maxim 200 de euro şi dacă pot să-mi aduc şi maşina etc? Nu mai fac faţă în Italia. Cum aş putea să găsesc prieteni sau prietene ? Am 67 de ani, mulţumesc„ - iată mesajul postat online de Salvatore T., un pensionar italian, pe un grup mixt româno – italian. Mesajul lui Salvatore, însoţit de o fotografie de profil, a primit în scurt timp aproape 200 de răspunsuri şi sfaturi de la români din Peninsulă şi totodată de la italieni stabiliţi pe plaiuri mioritice.
25.VIDEO Doi români au cântat în limba maternă în faţa Papei Francisc, de “Ziua Migrantului” / Părintele Adrian Dancă (Radio Vatican): “O premieră în premieră” Mii de migranţi stabiliţi în Italia, printre care şi mulţi români, au participat duminică, 29 septembrie, în Piaţa Sf. Petru din Vatican, la liturghia celebrată de Papa Francisc cu ocazia „Zilei mondiale a migrantului și a refugiatului”. Pentru prima oară, multe din rugăciunile euharistice au fost rostite în mai multe limbi, printre care chineză, arabă, franceză, swahili. La sfârşitul liturghiei, în piaţă au răsunat versurile melodiei „Speră mereu”, cântată de doi români stabiliţi în Italia. Papa Francisc a inaugurat de asemenea un monument dedicat migranţilor: o sculptură realizată în bronz şi argilă, amplasată în Piaţa Sf. Petru.
26.La un an după 10 august, am vorbit cu opt dintre românii din diaspora care au fost la protest: Manifestațiile trebuie să se transforme într-un angajament civic, social sau politic Imediat după manifestația din 10 august 2018, am reconstituit, împreună cu 10 români din diaspora, filmul protestelor, de la primele ore, până la intervenția în forță a jandarmeriei. A trecut un an. Au avut loc alegeri europarlamentare și mii de români din străinătate au stat la cozi pentru a vota. Au fost schimbați miniștri. Liderul principalului partid la putere a fost arestat. Opinia publică a fost zguduită de cazul fetelor răpite și omorâte la Caracal.
27.EXCLUSIV Portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă, realizat de un criminolog italian: Un prădător sexual care folosește o tehnică precisă. Un sociopat sadic cu un IQ redus / De ce este greu de prins un astfel de ucigaș Medicul și criminologul italian Ursula Franco a acordat HotNews.ro un interviu în care analizează profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă, expertul italian arătând că tehnica folosită de acesta a fost folosită de unii criminali în serie și că ucigașul din Caracal este un ”monstru” lipsit de conștiință morală, incapabil să simtă vinovăție și remușcări.
28.EXCLUSIV Criminolog italian analizează apelurile Alexandrei la 112: "O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută e tratată cu o răceală dezarmantă / Fetei i-a fost frică din primul moment că nu va fi ajutată" Ursula Franco, medic și criminolog din Italia, a făcut pentru HotNews.ro o analiză a apelurilor date de Alexandra Măceşanu la 112. Ursula Franco a lucrat în Statele Unite şi în Italia şi a studiat cu doctorul Peter Hyatt, unul dintre cei mai importanți experți din lume în „Analiza declarațiilor” – Statement Analysis, o tehnică israeliană de analiză a limbajului.Operatorii americani de la 911 sunt cei care îl invită pe apelant să nu închidă linia şi fac tot posibilul ca să-l liniştească că totul va fi bine
29.Un român care dormea într-o gară din Italia, bătut cu bestialitate. Agresorii i-au dat apoi foc Un cetățean român în vârstă de 42 de ani se află în stare foarte gravă la Spitalul de arşi din Borgo Trento - Verona. Potrivit primelor informaţii difuzate de presa italiană, bărbatul a fost bătut cu cruzime de persoane necunoscute, care, ulterior, i-au dat foc victimei.
30.Roma, sufocată de gunoaie. O româncă și-a făcut curat singură în fața blocului și acum riscă o amendă usturătoare ​​Pe 2 iulie, Gabriela, o menajeră româncă de 34 de ani, stabilită la Roma, şi-a pus mănuşi, o mască de protecţie pe faţă, a luat o mătură şi a coborât în stradă să facă curăţenie. Gabriela lucrează pentru un pensionar de 74 de ani din zona Conca d’Oro, un cartier chic al capitalei. „Mi-a ajuns gunoiul în faţa uşii de la bloc, basta, aşa nu se mai poate. La Bucureşti nu s-ar fi întâmplat aşa ceva”, le-a spus jurnaliştilor de la Corriere della Sera.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 14 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by