Articole scrise de Mircea Morariu


1 - 5 din 5 rezultate
1.Cronica teatrala: Ce mai vedem prin Teatrele din tara La aproape noua ani distanta de la precedenta si fundamentala lui intalnire cu literatura dramatica a italianului Fausto Paravidino (spectacolul cu Boala familiei M, montat cu ocazia inaugurarii Salii 2 la Nationalul timisorean face parte si astazi din repertoriul activ al Teatrului), Radu Afrim a montat la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi Macelaria lui Iov.
2.Cronica de teatru Actoria la putere Absolut laudabila ideea regizorului Vlad Massaci de a propune destoinicei conduceri a Teatrului Mic introducerea in repertoriu a piesei americanului Tracy Letts Tinutul din miezul verii. Intre paranteze fie spus, Gelu Colceag merita elogiile noastre pentru faptul ca din ianuarie incoace, desi institutia pe care o conduce de putina vreme se confrunta cu conditii de joc nu tocmai favorabile, a izbutit cel putin trei premiere remarcabile.
3.Cronica Teatrala. Spectacole în chip și fel în oferta FNT 2017 (I) Comentez astazi trei dintre spectacolele ce au putut fi vazute la editia a XXVII a Festivalului National de Teatru, desfasurata in Capitala intre 20-30 octombrie 2017 1.Sfarsitul lumii se amana si fiindca nu poate fi vorba despre sfarsitul artei actorului. Din 11 septembrie 2001 incoace intreaga lume civilizata a intrat, din cate se pare, intr-un fara sfarsit regim de Breaking News.
4.FNT 2017 si criza unanimitatii Scriu din 2008 incoace, pentru revista Teatrul azi, sinteza fiecarei editii a Festivalului National de Teatru. Marturisesc insa ca niciodata pana astazi nu am avut un atat de acut sentiment al dificultatii acestei misiuni in cea mai mare parte autoasumata. Cred ca la originea acestui sentiment nu tocmai stenic se afla cel putin doua motive. Primul este ceea ce s-ar putea numi bogatia numerica a ofertei de spectacole. Cele care, la urma urmei, reprezinta miezul, punctul de maxim interes al Festivalului. Pe afisul celei de-a doua editii s-au aflat nu mai putin de 57 de spectacole (adica titluri) dintre care trei au fost spectacole din strainatate.
5.Cronica teatrala. Legenda Marelui Cuceritor Caietul-program al celei de-a XXVII a editii a Festivalului National de Teatru recomanda spectacolul cu celebrul text molieresc Don Juan, montat la Teatrul de Comedie din Bucuresti de Andrei si Andreea Grosu (de fapt, Dom Juan caci aceasta a fost grafia preferata de marele clasic francez) cu cel pus in scena la aceeasi institutie de spectacole de marele regizor si profesor Valeriu Moisescu. Cu regretatii Iurie Darie, in rolul marelui cuceritor, si cu prea repede uitatul Mihai Paladescu, in Sganarelle.


ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version