Articole scrise de Luminita Pirvu


1 - 30 din 781 rezultate
1.Harta taberelor din PSD, înaintea Comitetului Executiv / Luptă strânsă între contestatarii și susținătorii lui Dragnea / Ultimele mutări Tensiune și nervi întinși la maximum în interiorul PSD, în ambele tabere. Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că bătălia este una extrem de strânsă și că negocierile se vor purta până în ultima clipă. De altfel, sfera de influență se schimbă constant de la o oră la alta în funcție de discuțiile purtate.
2.​​ANALIZĂ Două zile de foc pentru PSD. Cum s-au împărțit taberele în partid și ce mutări pregătesc contestatarii lui Dragnea ​Publicarea scrisorii prin care se cere demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD a aruncat partidul în aer. Declarațiile de susținere din ambele tabere au curs miercuri în presă, iar negocierile se poartă dur în subteran. În următoarele ore, în PSD va continua lupta care se pare însă că nu se va încheia odată cu ședința Comitetului Executiv al PSD, de vineri. Scrisoarea contestatarilor din PSD: Se cere „demisia imediată” a lui Dragnea și asigurarea interimatului de către DăncilăDragnea, îi atacă pe răzvrătiții din partid: Vor să ne aliniem cu Iohannis, SPP, SRI, DNA
3.TABERE ​Lista lărgită a semnatarilor scrisorii anti-Dragnea, asumată public de Stănescu, Firea și Țuțuianu / Cine îl sprijină în continuare pe șeful PSD  Asumată public de trio-ul Stănescu-Firea-Țuțuianu, scrisoarea anti-Dragnea ar fi, de fapt, semnată în acest moment de cel puțin 20 de lideri de organizații ai PSD, surse social-democrate declarând pentru HotNews că numărul susținătorilor va crește. De altfel, după apariția documentului alți doi lideri social-democrați au dezvăluit că l-au semnat: Marian Neacșu și Ion Mocioalcă. De partea cealaltă, Liviu Dragnea s-ar baza, în acest moment, pe sprijinul a doar 18 organizații.
4.DOCUMENT Scrisoarea contestatarilor din PSD: Se cere „demisia imediată” a lui Dragnea și asigurarea interimatului de către Dăncilă / Semnatari: Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu/ Șeful PSD a convocat CEx-ul pentru vineri Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, pun pe masa Comitetului Executiv de vineri, o scrisoare prin care cer „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD , precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților. Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă. Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12.30.
5.Liviu Dragnea: Funcția de președinte PSD nu se ia cu japca. Nu mă interesează mofturile unora Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca și că aceasta nu se tranzacționează. Dragnea a mai spus că va convoca ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD după ce va termina discuțiile cu social-democrații din teritoriu.Tudose despre scrisoarea liderilor PSD care îl contestă pe Dragnea: Unii susțin că nu există. Ați semnat declarația de independență a SUA? Ea există totușiDan Tudorache, președintele PSD Sector 1: Am văzut scrisoarea din PSD. Au semnat peste 20 de lideri. Se cere retragerea lui Dragnea
6.Tudose despre scrisoarea liderilor PSD care îl contestă pe Dragnea: Unii susțin că nu există. Ați semnat declarația de independență a SUA? Ea există totuși Scrisoarea în care lideri de organizații ai PSD îi cer lui Liviu Dragnea să convoace un Comitet Executiv și să facă un pas înapoi există, susține deputatul PSD Mihai Tudose, care spune, însă, că el nu a semnat documentul. Declarația fostului premier PSD apare în contextul în care mai mulți social-democrați au declarat public că nu au văzut și că nu există o scrisoare care să-l conteste pe președintele PSD.
7.Război deschis în PSD. „Greii” partidului vor să-i forțeze mâna lui Dragnea să convoace ședința Comitetului Executiv Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că situația în interiorul PSD se precipită. Peste 20 de lideri de organizații intenționează să-i ceară președintelui PSD Liviu Dragnea, printr-o scrisoare, să convoace ședința Comitetului Executiv Național. Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose sunt cei care au inițiat demersul și au reușit să-i mobilizeze pe șefii de organizații.
8.Ședință tensionată la grupul PSD din Camera Deputaților. Data sedinței Comitetului Executiv incertă. Dragnea cheamă liderii din teritoriu la partid Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că parlamentarii PSD au cerut marți explicații privind tensiunile din partid și au solicitat tranșarea discuțiilor în Comitetului Executiv. De partea cealată, Liviu Dragnea încearcă să amâne ședința CEX astfel încât să poată discuta cu toți liderii din teritoriu. De altfel, Marian Neacșu, mâna dreaptă a liderului PSD a anunțat că președinții organizațiilor județene sunt invitați începând de miercuri în Kiseleff.Cum s-au împărțit taberele în PSD. Conflictul intern poate arunca majoritatea parlamentară în aer
9.Tensiunile în PSD iau amploare. Cum s-au împărțit taberele. Conflictul intern ar putea arunca în aer majoritatea parlamentară Nemulțumirile iau amploare în interiorul PSD iar presiunea este tot mai mare asupra liderului PSD, care se confruntă în momentul de față cu mai multe probleme. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că din ce în ce mai mulți social-democrați dezaprobă modul în care Liviu Dragnea conduce partidul și vor să-i ceară acestuia să facă un pas în spate. O altă problemă arzătoare cu care se confruntă Dragnea și care nu mai poate fi amânată este ordonanța privind amnistia și grațierea.Gabriela Firea, întrebată dacă își dorește să preia conducerea PSD: Sub nicio formă, nu sunt un pericol din acest punct de vedere / Nu exclud o candidatură independentă la Primăria CapitaleiDragnea, despre poza cu Maior în care apare și Kovesi: Habar n-am dacă e reală / Eram la ziua SRI
10.Gabriela Firea, scrisoare deschisă către pesediști: Nu îl critic pe Liviu Dragnea pentru a-i lua locul sau pentru a-l da afară din partid. Comitetul Executiv va decide  Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a trimis vineri o scrisoare deschisă social democrațiilor în care le spune acestora că nu dorește să fie președinte al PSD. Firea spune că "este nevoie de o nouă abordare, în care conducerea partidului să aibă un dialog permanent cu toți vectorii săi, începând de la miniștri, deputați, senatori și terminând cu președinții de organizații". Firea lasă să se înțeleagă că va cere un vot de încredere pentru Liviu Dragnea în ședința Comitetului Executiv. De precizat este că  nouă ședință CEX este programată peste două săptămâni.
11.Dragnea a anunțat că nu candidează la președinție- surse Liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a anunțat colegii din Comitetul Executiv că nu va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, au declarat, pentru HotNews, surse din partid.
12.Firea a cerut demisia ministrului Carmen Dan pentru modul în care a acționat la protestul din 10 august Gabriela Firea a cerut sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, demisia ministrului de interne Carmen Dan, pentru modul în care a acționat la protestul din 10 august, au declarat pentru HotNews surse din partid. Ședința conducerii PSD este încă în desfășurare.
13.Surse: Întâlniri restrânse între liderii PSD. Liviu Dragnea face apel la unitatea partidului Mai mulți lideri PSD s-au întâlnit vineri într-o ședință restrânsă pentru a discuta despre modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, au declarat surse social democrate pentru Hotnews.ro. Liderii social-democrați intenționau să conteste autoritatea președintelui PSD la ședința CEX  prin punerea în dezbatere a scrisorii Ecaterinei Andronescu și cea a senatorului Niculae Bădălau. Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea ar fi reușit să-i convingă pe aceștia să renunțe la demers.
14.Prefectul Capitalei susține că a semnat „după 12 noaptea” ordinul de intervenție la protestul din 10 august. Jandarmeria anunțase că aprobarea a venit la 23.11 Prefectul și reprezentanții Jandarmeriei se contrazic în privința orei la care a fost semnat ordinul de intervenție în timpul protestului din 10 august din Piața Vctoriei. Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, a declarat, astăzi, că a semnat ordinul „după 12 noaptea”, în vreme ce oficialii Jandarmeriei au susținut că s-a primit aprobare de intervenție în forță la ora 23.11.
15.Surse: PSD ia în calcul schimbarea premierului Viorica Dăncilă. Social democrații - convocați la mare pentru ședința Comitetului Executiv Social-democraţii se reunesc peste două săptămâni la mare, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Potrivit surselor Hotnews.ro, Comitetul Executiv al PSD se va reuni în perioada 31 august - 2 septembrie la Neptun. Întalnirea cu liderii organizațiilor județene are loc în contextul în care există discuții în interiorul partidului privind o eventuală schimbare a premierului Viorica Dăncilă.
16.Dragnea cere scuze comunității evreiești după declarația lui Daea despre porci si Auschwitz: „Regret că un ministru al Cabinetului PSD - ALDE a făcut o asemenea declarație” Președintele PSD, Liviu Dragnea a reacționat joi pe Facebook la declarațiile ministrului Daea. Dragnea îi atrage atenția ministrului Agriculturii "să fie mai atent asupra modului în care se exprimă și să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund".
17.Președintele PNL Ilfov, Marian Petrache, cere congres extraordinar: "Gestul lui Vasile Blaga a fost o gafă" Președinte al PNL Ilfov, Marian Petrache a cerut luni, la ședința conducerii PNL, convocarea unui congres extraordinar pentru a clarifica toate problemele din interiorul partidului. Petrache și-a exprimat nemulțumirea în spatele ușilor închise, precizînd, potrivit surselor Hotnews.ro că întâlnirea pe care Vasile Blaga a avut-o cu foștii democrat liberali arată că fuziunea PNL-PDL nu s-a finalizat și că este nevoie de o clarificare doctrinară.
18.Conducerea Senatului convocată joi seară, în aceeași zi în care Guvernul are o nouă ședință Conducerea Senatului se reunește joi la ora 18:00 în contextul în care sesiunea extraordinară se încheie oficial. Totodată, Guvernul are programată joi o nouă ședință de lucru. De altfel, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu a declarat public că Executivul va avea o nouă ședință pentru că "mai sunt câteva ordonanțe de urgență care nu suportă amânare".
19.Judecătorul cu mandatul depășit rămâne la Curtea Constituțională. Valer Dorneanu, pentru HotNews: „Mandatul domnului Lăzăroiu este valid și expiră în 2019. Legea nu se aplică retroactiv” Judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu rămâne în funcție până în 2019, când îi expiră mandatul în curs, de 9 ani, chiar dacă acesta depășește limita constituțională, confirmată chiar de CCR, prin cumularea cu restul de mandat ocupat până în 2010. Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, pentru HotNews, că legea modificată după decizia CCR care a statuat că mandatul nu poate depăși 9 ani nu se aplică retroactiv, în consecință Lăzăroiu rămâne la Curte până în 2019.
20.Tensiuni în Coaliție. ALDE nemulțumită de colaborarea cu PSD pe legea off-shore. Vosganian: PSD ne-a pus într-o situaţie delicată Deputatul ALDE, Varujan Vosganian a declarat, luni, că nu a existat dialog între membrii coaliției de guvernare în privința a două proiecte de legi: o inițiativă legislativă a ALDE și proiectul legii off-shore. Vosganian a anunțat că la ședința Coaliției, ALDE a cerut  explicații și a cerut ca Executivul să modifice de urgență legea off-shore.
21.Varujan Vosganian (ALDE): Nu se va da mâine o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere / Noi nu am fost printre promotorii unei astfel de inițiative Purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni că nu se va da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea și că în interiorul Coaliției nu a avut loc o astfel de discuție. Explicațiile lui Vosganian vin în contextul în care, luni, a avut loc o serie de întâlniri între membrii Coaliției, iar în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Guvernul ar intenționa să adopte o ordonanță de urgență pentru grațiere și amnistie în ședința de marți.
22.După întâlnirea de la Guvern, ministrul Justiției a venit la Parlament. Toader, la discuții în biroul lui Tăriceanu Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, la Parlament, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la scurt timp după ce a avut o serie de discuții la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă. Turul instituțional al lui Toader vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații privind intenția Guvernului de a emite o ordonanță privind amnistia și grațierea. După întâlnirea de la Guvern, Toader a negat că la Ministerul Justiției este în avizare sau dezbatere un astfel de act normativ.
23.Calculele PSD pentru ordonanța de urgență care l-ar scăpa pe Dragnea de problemele penale. Iordache: „Guvernul poate să facă orice” O decizie în cazul unei ordonanțe de urgență privind codurile penale și legile Justiției ar putea fi luată la finalul lui august, începutul lui septembrie, au declarat, pentru HotNews, surse politice. Dragnea lasă deschisă varianta OUG pentru Legile Justiției și Codurile Penale: „Aici decizia va fi la Guvern. Nu o să impun premierului sau Guvernului nimic”Cum s-a redefinit abuzul în serviciu în Coaliție. Tăriceanu: „Toader a spus că nu se va termina cu aceste abuzuri dacă nu scoatem acest articol. Ne-am gândit că, dacă luăm această decizie, o să sară lumea”
24.Alina Gorghiu: PNL trebuie să colaboreze cu UDMR, ALDE şi inclusiv cu Victor Ponta Senatorul PNL, Alina Gorghiu a declarat joi că PNL trebuie să-și facă o strategie pentru toamnă. Fostul președinte PNL susține că este necesar ca liberalii să începă discuții și negocieri cu mai multe formaţiuni politice cum ar fi UDMR, ALDE sau Pro România, partidul condus de Victor Ponta.
25.Călin Popescu Tăriceanu despre revocarea lui Kovesi: Este un act de normalitate / Mentalitatea abuzului nu trebuie să continue după revocarea procurorului-șef al DNA Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu consideră că decretul semnat de preşedintele Iohannis de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA este un act de normalitate, în condiţiile "abuzurilor şi încălcărilor repetate ale Constituţiei comise în mandatul fostei şefe a DNA şi a deciziei CCR".
26.Parlamentul a adoptat noul Cod Administrativ. Care sunt cele mai controversate prevederi Camera Deputaților a adoptat luni cu 175 de voturi pentru 33 împotrivă și 15 abțineri proiectul de lege care schimbă Codul Administrativ. Printre principalele modificări aduse se numără introducerea unor indemnizații speciale pentru aleşii locali și posibilitatea ca aceștia să dețină calitatea de persoană fizică autorizată. Proiectul de lege urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
27.Cât de  "serioasă" este opțiunea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis și care sunt șansele să se realizeze. Ce vrea Tăriceanu în schimbul suspendării Scenariul suspendării președintelui a fost relansat la sfârșitul săptămânii de către liderul PSD, Liviu Dragnea, nemulțumit că președintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretul de revocare al șefei DNA. Care sunt șansele ca un astfel de demers să fie pus în aplicare? În actualul context politic, suspendarea pare greu de realizat după ce UDMR a anunțat că nu este de acord iar partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, nu are interes să o susțină. Surse politice convergente au declarat pentru Hotnews.ro că există un scenariu în care Tăriceanu ar fi de acord cu suspendarea, însă și acesta este greu de pus în practică.
28.Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu ambasadorii UE despre Codul Penal. Ce le-a spus președintele Senatului oficialilor europeni Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit joi cu șefii misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene. Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor la Codul Penal adoptate de Parlament, dar și după ce 12 state partenere au avertizat România să evite schimbările legislative care ar slăbi statul de drept sau lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.
29.UPDATE Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost validat de Parlament director la SIE. Jurământul, joi, la Cotroceni Gabriel Vlase a fost validat de către Parlament pentru postul de director al SIE cu 340 de voturi pentru și 31 împotrivă. Vlase a fost audiat la începutul săptămânii pentru funcția de director al Serviciulul de Informații Externe de către comisia de specialitate. Deputatul PSD a fost propus de președintele Klaus Iohannis și acceptat cu greu de Liviu Dragnea. Vlase va depune jurământul, joi, la ora 13.00, la Cotroceni.
30.DOCUMENT Cine a ajutat PSD și ALDE să treacă la vot Codul Penal: 9 deputați de la minorități și unul de la PMP Nouă deputați ai minorităților naționale și unul de la PMP au ajutat PSD+ALDE să facă majoritatea necesară pentru adoptarea modificărilor Codului penal. Codul penal a fost ADOPTAT - vot la limită / USR: "De astăzi România nu mai este stat de drept, este stat de Dragnea" / PNL: "Acesta a fost adevăratul program de guvernare al PSD"

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 27 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version