Articole scrise de Iulia Rosca


1 - 30 din 2116 rezultate
1.UPDATE DSP Ilfov cere ca toate școlile din județ să treacă în online. Reacția ministrului Educației: Solicitarea a fost în afara cadrului legal / Inspectoratul Școlar: Nu putem închide școlile în bloc Şeful DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ISJ Ilfov a explicat pentru HotNews.ro că nu există cadru legal pentru închiderea școlilor în bloc, ci trebuie ca fiecare școală să facă o astfel de cerere pe care ISJ să o aprobe punctual.
2.Trebuie închise școlile? Ce spun trei medici pediatri Spitalele de pediatrie au secțiile speciale Covid ocupate, însă școlile nu trebuie închise, care militează pentru vaccinarea populației generale. Medicul Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, a declarat în cadrul unei dezbateri că închiderea școlilor nu ar reduce numărul de îmbolnăviri, iar dr. Mihai Craiu a menționat că a asistat în medie la un caz de tentativă de suicid în rândul copiilor mari și adolescenților pe săptămână de când a început pandemia.
3.Cîmpeanu: Inspectoratele școlare vor aproba toate solicitările școlilor de a trece în online. Resping fuga de responsabilitate a unor directori Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că inspectoratele școlare județene vor aproba toate solicitările venite din partea conducerilor școlilor de a trece în online, formulate în baza ordinului comun ministerul Sănătății - ministerul Educației, afirmând că există diferențe între școli și directorii nu trebuie să aștepte o decizie centralizată.
4.​DOCUMENT Sondaj IRES, realizat în septembrie: 70% dintre părinții elevilor de peste 12 ani ar vrea școală în format fizic, dar fără a îi vaccina pe copii Un sondaj IRES realizat în perioada 16-29 septembrie arată că 70% dintre părinții copiilor de 12-18 ani, care au la dispoziție vaccin, nu doresc să își vaccineze copiii însă ar vrea ca aceștia să meargă la școală în format fizic. Potrivit sondajului, făcut pe un eșantion de 1000 de părinți, cu o marjă de eroare +/- 3%, 54% dintre respondenți nu s-au vaccinat, iar 55% dintre părinți sunt fie deloc, fie puțin îngrijorați de perspectiva îmbolnăvirii cu COVID-19.
5.Școlile să poată trece online la rată de infectare mai mare de 6 - solicitarea Federației naționale a părinților: „Avem decese în rândul cadrelor didactice și copiilor, secțiile ATI sunt pline” Federația Națională a Părinților a transmis vineri o solicitare miniștrilor Sănătății și Educației de a modifica ordinul comun așa încât, la o rată de infectare ce depășește 6 la mia de locuitori, școlile să poată decide, prin Consiliul de Administrație, trecerea la ore online, indiferent de numărul de clase cu activitatea fizică suspendată.
6.Când pot profesorii să predea online? Precizările făcute de Ministerul Educației Ministerul Educației a transmis joi o nouă precizare în plus față de ordinul comun de funcționare a școlilor, privind cele două situații în care profesorii pot sta acasă și să predea online.
7.UPDATE Elevii pot fi testați la școală pentru a reveni în clase în ziua a opta de la trecerea în online. Ministrul Educației: Am completat ordinul comun. Adresa de la Ministerul Sănătății - ilegală DOCUMENT Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a fost semnată o completare la ordinul comun Ministerul Educației - Ministerul Sănătății pentru a se clarifica situațiile în care elevii se pot testa la școală pentru a reveni în clase în ziua a opta de la intrarea clasei în online. Acesta a catalogat adresa transmisă de un funcționar din Ministerul Sănătății, prin care se preciza că testarea nu se face la școală decât elevilor cu simptome și nu celor ce vor să revină în ziua a opta, drept ilegală.
8.Consiliul Elevilor acuză „confuzia generalizată” privind testarea în școli: Absolut nimeni nu pare să se facă responsabil de sănătatea elevilor din România Consiliul Naţional al Elevilor condamnă „în mod categoric lipsa de viziune şi de coerenţă a autorităţilor responsabile de situaţia testării în şcolile din România” şi solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze „cu celeritate” problema testării în școli pentru revenirea cu prezență fizică în ziua a opta de la trecerea în online.
9.DOCUMENT Concursul de directori de școli: Exemple de subiecte pentru examenul scris Ministerul Educației a publicat miercuri exemple de subiecte pentru examenul scris din cadrul concursului de ocupare a posturilor de directori de școli. Este vorba de itemi tip grilă. Examenul scris va avea loc pe 15 octombrie, cu prezență fizică.
10.​DOCUMENT Testarea elevilor în ziua a 8-a. Ministerul Sănătății îl contrazice pe ministrul Educației: Nu este prevăzută în sarcina cabinetelor medicale școlare. Se vor testa gratuit exclusiv elevii simptomatici / Ce spune Cîmpeanu O adresă transmisă luni de o direcție din Ministerul Sănătății „către toate direcțiile de sănătate publică” privind noul ordin comun Ministerul Sănătății - Ministerul Educației prevede că orele „pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore fără ca această testare să fie prevăzută în sarcina cabinetelor medicale școlare”. Practic, adresa contrazice instrucțiunea transmisă tot luni, 4 octombrie - și prezentată în conferință de presă - de către ministrul Educației Sorin Cîmpeanu tuturor Inspectoratelor Școlare, care prevede tocmai că această testare să fie făcută fie în cabinetele medicale școlare, fie cu ajutorul DSP.
11.UPDATE Elevii vor putea fi testați la școală, în a opta zi de la intrarea în online. Ce instrucțiune a transmis ministrul Educației și ce reclamau părinții, după intrarea în vigoare a noului ordin comun Elevii vor putea fi testați la școală în a opta zi de la trecerea clasei în online ca urmare a apariției unui caz pozitiv de COVID în clasă, fie în cabinetele medicale din școală fie cu sprijinul DSP, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a dat luni inspectoratelor școlare județene o instrucțiune în acest sens. Instrucțiunea a fost trimisă după ce părinții au reclamat că li s-a transmis de la școală că, în baza noului ordin comun, în școală se vor mai face teste doar celor cu simptome.
12.DOCUMENT Noile reguli pentru școli. Ce prevede noul ordin comun: Întreaga școală trece în online când jumătate dintre clase au activitatea suspendată Noul ordin comun ministerul Educației - ministerul Sănătății privind reglulile de funcționare a școlilor a fost finalizat și trimis către Monitorul Oficial. Acesta prevede că o școală sau grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19.
13.Noi reguli de funcționare a școlilor. Instrucțiuni pentru inspectorate: școlile cu clase suspendate trebuie anunțate public / Să se intensifice controalele pentru respectarea măsurilor sanitare - DOCUMENT Inspectoratele școlare au primit vineri o instrucțiune de la ministerul Educației cum trebuie să realizeze informarea publică a școlilor care au clase cu activitatea suspendată, ca urmare a unor cazuri de COVID-19. În plus, inspectoratele trebuie să „intensifice” controlul în școli privind respectarea normelor sanitare, dar și să „sprijine” activitatea de testare cu testele cu salivă a elevilor, profesorilor și personalului auxiliar.
14.București: 16 școli și grădinițe cu clase trecute în online, din cauza unor cazuri de COVID - LISTA Prefectura Municipiului București a anunțat că a fost suspendată activitatea didactică cu prezență fizică în 16 școli și grădinițe, din cauza unor cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul profesorilor și angajaților din unitățile de învățământ.
15.Școli deschise în pandemie - ce spun medicii, ce spun părinții / Dr. Adrian Marinescu: O perioadă în plus în care școlile să fie deschise e un lucru bun. Depinde ce se va întâmpla în următoarele săptămâni Miercuri, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis să renunțe la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori de la care școlile dintr-o localitate intrau în online, iar reacțiile au fost împărțite, în spațiul virtual. Sunt părinți care se bucură de șansa copiilor de a merge fizic la școală, dar și cei care se tem și condamnă autoritățile.
16.Consiliul Național al Elevilor: Peste pragul de 6 la mie să se asigure testarea gratuită săptămânală în școli. Ministerul Sănătății să clarifice situația testelor cu salivă Consiliul Național al Elevilor solicită ca, după depășirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori, să se asigure testarea gratuită, săptămânală, în unitățile de învățământ, a tuturor elevilor și cadrelor didactice care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar și să se asigure posibilitatea ca elevii și profesorii vaccinați să se testeze, în orice moment, la cerere, se arată într-un comunicat de presă, transmis la o zi după decizia de a se păstra școlile deschise și după depășirea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori, prevăzut în prezent.
17.DEZBATERE E o decizie bună păstrarea școlilor deschise peste pragul de 6 la mia de locuitori? Profesor: Mă bucur să predau față în față, dar nu pot să nu spun că mi-e frică / Reprezentant părinți: De acord, doar cu condiția testării obligatorii periodice „Mă bucur să predau față în față, dar nu pot să nu spun că mi-e frică, deși sunt vaccinată”, ne-a spus o profesoară de limba română din București, întrebată cum privește decizia ca școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de 6 la mia de locuitori. Despre teamă vorbește și liderul FSLI, dar și despre testarea periodică la școală pentru elevi și profesori, condiție văzută necesară de toate părțile implicate pentru siguranța în școli. Află din material pozițiile exprimate de Federația Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, liderul FSLI, dar și de o profesoară de școală gimnazială din Capitală.
18.Școlile, deschise și peste pragul de 6 la mie. Ministrul Educației: Adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice se face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală Școlile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care școlile treceau în online fiind eliminat, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
19.Amplu sondaj al Consiliului pentru Combaterea Discriminării: 71% dintre părinți spun că elevii discriminați la școală sunt cei cu probleme de greutate / Cum văd profesorii români discriminarea în școli Elevii cu probleme de greutate sunt, în opinia părinților, cei mai discriminați la școală, iar cei care discriminează cel mai mult sunt elevii, prin agresiuni verbale, dar și fizice, în timp ce profesorii sunt cei care discriminează cel mai puțin. Este unul dintre rezultatele unui amplu sondaj realizat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Institutul pentru Politici Publice, pentru care au fost intervievați părinți, profesori dar și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare.
20.„Ce se întâmplă dacă un coleg de clasă al copilului meu are Covid-19?” Cum răspund autoritățile la întrebările părinților legate de procedurile din școli După începerea acestui an școlar, grupurile de Facebook ale părinților s-au umplut de întrebări legate de cum se aplică în diferite situații procedurile stabilite de guvern - când se fac testări la școală, cine este considerat contact direct al unui elev confirmat pozitiv cu COVID-19, ce trebuie să facă în cazul în care un copil este confirmat cu boala.
21.Cum arată chestionarul pentru vaccinare pe care trebuie să îl semneze părinții. Ministerul Educației: De vineri va fi distribuit în școli - DOCUMENT Ministerul Educației a transmis chestionarul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală, după ce acesta a fost validat de Ministerul Sănătății, se precizează într-un comunicat de presă. Chestionarul, care nu este obligatoriu, va fi distribuit în școli începând de vineri, 24 septembrie, prin inspectoratele școlare județene.
22.Proiect USR-PLUS: Orice act sexual cu un minor sub 14 ani să fie încadrat direct la infracțiunea de viol Parlamentarii USR-PLUS au depus miercuri un proiect de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14 ani va fi încadrat în mod sigur la infracțiunea de viol, prin care inițiatorii doresc să se elimine acele situații în care inculpații pot primi pedepse cu suspendare.
23.Anul universitar 2021-2022. Structura, vacanțe, calendarul examenelor. Sistemul hibrid de predare, în majoritatea universităților / Plus: cum se face cazarea în cămine - DOCUMENT Luni, 27 septembrie, începe un nou an universitar în majoritatea universităților din țară, care au ales pentru început formatul hibrid de predare, în funcție însă de profilul fiecărei făcultăți. Vezi în material structura anului universitar 2021-2022, cu calendarul sesiunilor de examene și vacanțe, precum și cum au optat universitățile să desfășoare activitatea didactică în pandemie.
24.Situația epidemiologică din școli: Peste 3300 de elevi și preșcolari și peste 1100 de angajați confirmați cu COVID-19. Aproape 70.000 de elevi sunt în online Peste 3300 de elevi și preșcolari și aproape 1200 de angajați din școli și grădinițe au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 după 10 zile de la începutul anului școlar, anunță Ministerul Educației.
25.Testarea elevilor în școli - nu există un formular-tip de consimțământ pentru părinți. Ce spune Ministerul Educației și ce prevede ordinul comun Spre deosebire de anul trecut, anul acesta Ministerul Educației nu a mai realizat, până în acest moment, un formular standard prin care părinții să își dea acordul ca elevii să fie testați pentru Covid-19 la școală, acolo unde există această posibilitate. Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a explicat pentru HotNews.ro că atunci când este nevoie, școala ia legătură cu părintele care își exprimă consimțământul, sau nu, atunci când este cazul.
26.Campania de vaccinare în școli, programată să înceapă pe 13 septembrie, blocată de GDPR. Cîmpeanu: Avem o problemă de reglementare, trebuie să găsim soluția legală Campania de vaccinare în școli trebuia să înceapă chiar în prima zi de școală, după cum anunța medicul Valeriu Gheorghiță, însă aceasta este blocată din cauza reglementărilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal legată de formularele ce trebuie completate, a precizat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
27.Se desființează școlile speciale sau Centrele Județene de Asistență Educațională? Ce răspunde ministrul Educației și ce prevede proiectul România Educată / Câți copii cu nevoi speciale învață în școlile din România - UPDATE Școlile cu învățământ special nu vor fi desființate, afirmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce în spațiul public a circulat informația că se dorește acest lucru, prin proiectul „România Educată”. Președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, avertiza pe Facebook, în urmă cu trei zile, că s-ar dori desființarea Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), plecând de la faptul că nu se mai organizează concursuri pentru ocuparea posturilor de directori în aceste centre care se ocupă, printre multe alte atribuții, și de copiii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale.
28.Directoarea Școlii Ferdinand I, clădire cu risc seismic II: Așteptăm o informare din partea instituțiilor abilitate conform căreia clădirea nu reprezintă un pericol pentru elevi / Ce spune despre demisie și acuzația de presiuni din partea ministrului Educației Școala Ferdinand I din Sectorul 2 se pregătea duminică să înceapă orele fizic, în speranța că o hârtie de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență îi va asigura pe parinți și profesori că, deși este încadrată în clasa II de risc seismic printr-o expertiză realizată în luna iulie, clădirea școlii este una sigură. Hârtia venită de la ISU însă nu a garantat acest lucru, iar Consiliul de Administrație al școlii a decis ca orele să se facă online, așa cum se propusese cu câteva zile în urmă. Duminică seară, conducerea școlii a anunțat că demisionează. Directoarea Poliana Maxim a declarat marți pentru HotNews.ro că încă evaluează ce să facă, urmând să decidă până vineri.
29.Amânare pentru proiectul România Educată: Hotărârea de guvern privind implementarea, adoptată cel mai devreme săptămâna viitoare, deși termenul inițial era 10 septembrie Hotărârea de Guvern privind implementarea proiectului România Educată, care ar fi trebuit adoptată inițial pe 10 septembrie, va fi lăsată în dezbatere publică încă „cel puțin o săptămână”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
30.Aproape 600 de școli din România au risc seismic de grad I și II, dar doar 6% sunt expertizate. Cazul problematic de la Școala Ferdinand din București, unde copiii vor învăța online din cauza clădirii încadrate la risc seismic II Doar 6% din cele circa 30.000 de clădiri școlare din România au fost expertizate din punct de vedere seismic, iar dintre acestea, 101 au risc seismic I și 474 - risc seismic II, a precizat ministrul Educației luni. Una dintre aceste școli este Școala Ferdinand din București, unde conducerea școlii a demisionat duminică seară, după ce Consiliul de Administrație a școlii a votat să se intre în online de luni, în așteptarea unor containere care să fie amplasate în curtea școlii. Pentru acestea însă este necesar un aviz de la Ministerul Culturii, care nu se știe când va fi emis.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 71 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by