Articole scrise de Iulia Rosca


1 - 30 din 1775 rezultate
1.UPDATE Tensiuni în PLUS: Partidul anun���� retragerea din Consiliul Na��ional a lui Avram Fi��iu ��i a celui care l-a contestat c�� ar fi de "extrem�� dreapt��". George Gima spune îns�� c�� a refuzat s�� demisioneze, de��i Dacian Ciolo�� îi ceruse acest lucru PLUS a anun��at joi demisia din Consiliul Na��ional, proasp��t ales la congresul de sâmb��t��, a lui George Gima ��i a lui Avram Fi��iu, dup�� ce acesta din urm��, fost candidat la parlamentare din partea partidului lui Marian Munteanu, a fost acuzat de Gima, pe Facebook, c�� are abord��ri de extrem�� dreapt��. Anun��ul a venit din partea partidului dup�� ce Gima a scris c��, în urma post��rii sale, chiar Dacian Ciolo�� i-a cerut demisia, îns�� a refuzat s�� fac�� acest gest. În replica la comunicatul transmis de partid, Gima a afirmat c��, de fapt, nu a demisionat.UPDATE Ce spune Dacian Ciolo�� si cum r��spunde George Gima, care cere opinia Comisiei de Etic�� a partidului.
2.Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii PNL la Vila Lac 2. Orban: "Discu��iile au fost strict legate de agenda european�� ��i importan��a alegerilor europarlamentare" Pre��edintele Klaus Iohannis a avut miercuri o întâlnire cu mai mul��i lideri PNL, între care ��i pre��edintele partidului Ludovic Orban, care a declarat pentru HotNews.ro c�� discu��iile au vizat agenda european��, în contextul pre��edin��iei Consiliului UE ��i al alegerilor europarlamentare. Surse politice au precizat pentru HotNews.ro c�� întâlnirea a avut loc la Vila Lac 2 ��i au participat Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, Gheorghe Falc��, Marian Petrache ��i Cristian Bu��oi.
3.Curba de încredere Tenisul este prin excelen���� sportul solitar. E��ti acolo jos pe ciment doar tu, cu racheta, picioarele, încheietura, dar mai ales tot ce ai în cap ��i în "burt��". Simona a jucat cu o încredere care a crescut pe m��sur�� ce meciul avansa. Mai întâi, ceea ce a contat enorm a fost lipsa de presiune. S-a v��zut clar - Simona a sc��pat parc�� de un bagaj de pe umeri pe care l-a tot c��rat anul trecut, uneori cu mare succes, alteori cu drame.
4.UPDATE Recursul compensatoriu: USR depune proiect de abrogare a legii. PNL: "Statul a devenit complice la crim��" / O istorie a proiectului ��i ce prevede USR va depune luni un proiect de lege de abrogare a legii privind recursul compensatoriu, în baza c��reia mii de de��inu��i au fost elibera��i din penitenciare înainte de termen. Decizia USR vine dup�� ce un tân��r de 25 de ani a fost ucis la sfâr��itul s��pt��mânii de un b��rbat eliberat mai devreme din închisoare, în baza acestei legi.Vezi în text ce prevede legea recursului compensatoriu ��i cum a fost votat�� în urm�� cu 2 ani
5.���INTERVIU Siegfried Mure��an: Credibilitatea este ingredientul principal de care un guvern are nevoie pentru pre��edin��ia UE. Încrederea liderilor europeni în guvernul D��ncil�� este zero / Ce spune eurodeputatul despre aderarea la Schengen ��i alocarea de mai multe fonduri europene Europarlamentarul PNL Siegfried Mure��an, purt��tor de cuvânt al Partidului Popular European, a vorbit într-un interviu pentru Hotnews.ro pe larg despre ce înseamn�� pentru România de��inerea pre��edin��iei rotative a Consiliului Uniunii Europene - care sunt temele române��ti pe care ar trebui s�� le impun�� pe agend�� ��i cum ar trebui s�� se raporteze la principalele dosare europene. Mure��an critic�� lipsa de credibilitate a guvernului PSD-ALDE ��i faptul c�� toate cele 20 de întâlniri ministeriale se vor organiza la Bucure��ti, în Palatul Parlamentului. Potrivit acestuia, principala ��ans�� a României este s�� ob��in�� un acord preliminar pe bugetul 2021-2028, unde Comisia European�� a propus deja pentru România o cre��tere cu 8% a fondurilor europene. Cite��te aici o analiz�� privind preluarea de c��tre România a pre��edin��iei UE ��i priorit����ile Guvernului
6.Mo��iunea de cenzur�� împotriva guvernului D��ncil��, respins�� - doar 161 voturi "pentru", mai pu��ine decât semn��turile Parlamentul a respins joi, în ultima zi a sesiunii parlamentare, mo��iunea de cenzur�� a opozi��iei, intitulat�� "Ajunge! Guvernul Dragnea – D��ncil��, ru��inea României!". Senatorii ��i deputa��ii PSD, ALDE ��i UDMR s-au aflat în sal�� îns�� nu ��i-au exprimat votul, astfel c�� mo��iunea pleca din start f��r�� ��anse de reu��it��. Au fost 161 voturi "pentru" ��i 3 "împotriv��", mai pu��ine voturi decât semn��turile strânse - 163, ��i mai pu��ine decât voturile strânse la mo��iunea din luna iunie, când au fost 166. HotNews.ro a transmis principalele momente ��i declara��ii din parlament
7.Mo��iune de cenzur�� cu final anun��at: Viorica D��ncil��, la al doilea test din Parlament / Opozi��ia, r��mas�� f��r�� nicio ��ans�� de reu��it��, dup�� ce UDMR a anun��at c�� nu voteaz�� Joi se voteaz�� mo��iunea de cenzur�� a PNL, USR ��i PMP, intitulat�� "Ajunge! Guvernul Dragnea – D��ncil��, ru��inea României!", al doilea test pentru Viorica D��ncil�� în fa��a Parlamentului, dup�� mo��iunea din luna iunie. Atunci, doar 166 de parlamentari au votat în favoarea d��râm��rii guvernului, fiind necesare 233 de voturi. Cu PSD, ALDE ��i UDMR care se vor afla în sal�� îns�� nu vor vota, este aproape sigur c�� ��i mo��iunea de joi, ultima zi a acestei sesiuni parlamentare, s�� aib�� acela��i rezultat.
8.R��spunderea civil�� sau administrativ�� pentru conflict de interese sau incompatibilitate expir�� dup�� 3 ani - proiectul a fost adoptat de deputa��i Camera Deputa��ilor a votat miercuri ca r��spunderea civil��, administrativ�� sau disciplinar�� care determin�� existen��a conflictului de interese sau a st��rii de incompatibilitate ale persoanelor aflate în exercitarea func��iilor publice s�� fie înl��turat�� dac�� s-a dep����it termenului general de prescrip��ie de 3 ani. Modificarea a fost adoptat�� la un proiect de lege ini��iat de deputatul PSD C��t��lin R��dulescu declarat neconstitu��ional pentru c�� nu respecta tehnica legislativ��.
9.To��i inculpa��ii acuza��i de evaziune fiscal�� scap�� de urm��rirea penal��, dac�� doar unul dintre ei achit�� prejudiciul integral plus 20% - proiectul, adoptat de Camera Deputa��ilor Camera Deputa��ilor a adoptat miercuri proiectul de lege ini��iat de deputatul PSD C��t��lin R��dulescu prin care, dac�� unul dintre inculpa��ii acuza��i pentru aceea��i evaziune fiscal�� achit�� prejudiciul integral, plus 20%, to��i cei acuza��i scap�� de urm��rirea penal��. De asemenea, dac�� se achit�� prejudiciul, plus 20%, în cursul procesului, acesta va primi doar amend�� penal��, iar dac�� se achit�� dup�� o condamnare cu închisoarea, aceasta se transform�� în pedeapsa cu suspendare.
10.UPDATE Modificare pe ultima sut�� de metri în Parlament: Interven��ia f��r�� autoriza��ie asupra monumentelor istorice r��mâne infrac��iune. Lucr��rile de infrastructur�� sau pentru c��i de comunica��ii f��r�� autoriza��ie, doar contraven��ie / Proiectul, adoptat de deputa��i Comisiile de specialitate din Camera Deputa��ilor au modificat luni seara, dup�� ora 18.30, controversatul proiect PSD prin care realizarea de lucr��ri de construc��ii sau consolidare f��r�� autoriza��ie asupra monumentelor istorice nu mai era infrac��iune, pedepsit�� cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amend��, ci doar contraven��ie. În privin��a interven��iilor asupra monumentelor istorice, legea r��mâne ca în prezent, au decis cei din comisii pe utima sut�� de metri. Pe de alt�� parte, nu vor mai fi infrac��iuni, ci doar contraven��ii, lucr��ri de construire, modificare sau reabilitare privind c��ile de comunica��ie, amenaj��rile de albii, instala��ii de infrastructur�� etc. (lista complet��, în articol).UPDATE Proiectul a fost adoptat cu 183 voturi "pentru", 22 "împotriv��" ��i 6 ab��ineri, ��i va merge la promulgare.
11.Proiectul PSD prin care interven��ia f��r�� autoriza��ie asupra monumentelor istorice ��i continuarea lucr��rilor dup�� interzicerea lor nu mai sunt infrac��iuni, la vot final miercuri Comisia juridic�� din Camera Deputa��ilor a adoptat mar��i un raport de admitere pentru proiectul PSD prin care se elimin�� din Legea construc��iilor prevederea potrivit c��reia realizarea de lucr��ri de construc��ii sau consolidare f��r�� autoriza��ie asupra monumentelor istorice este infrac��iune, pedepsit�� cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amend��, ci doar contraven��ie. Proiectul va intra la vot final miercuri, în ultima ��edin���� de plen a acestei sesiuni. În plus, constructorii care continu�� lucr��rile dup�� ce Inspectoratul de stat în construc��ii le interzice acest lucru nu vor mai comite infrac��iune ��i vor fi sanc��iona��i doar contraven��ional.
12.VIDEO Ciolo��: Au fost depuse peste 11.000 de cereri de adeziune la PLUS / Ordinea pe lista la europarlamentare, stabilit�� de o comisie extern�� format�� din 5 personalit����i publice Dacian Ciolo�� a semnat mar��i cererea de adeziune la Partidul Libert����ii, Unit����ii ��i Solidarit����ii (PLUS) ��i a anun��at c�� pân�� în prezent au fost depuse alte 11.734 de astfel de cereri. Ciolo�� a precizat ��i c�� la finalul lunii ianuarie va avea loc prima Conven��ie Na��ional�� a PLUS, pentru alegerea conducerii.
13.FOTO Întâlnire între USR ��i Viorica D��ncil��, la Guvern, pe tema ordonan��ei pe Codurile penale. Dan Barna ceruse oficial mar��i o audien���� cu premierul / Ce i-au cerut cei din USR ��i ce spune Guvernul Patru reprezentan��i USR, între care liderul Dan Barna, au mers vineri la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica D��ncil�� ��i ministrul Justi��iei, Tudorel Toader, pe tema anun��atei ordonan��e de urgen���� pe Codurile penale. Întâlnirea a fost ini��iat�� de USR ��i a avut loc la scurt timp dup�� ce opozi��ia a depus la Parlament mo��iunea de cenzur�� împotriva Guvernului. Barna a declarat ulterior, despre întâlnire: "A fost o discu��ie consistent��, de 80 de minute. Am solicitat ca pentru cele 6 luni de pre��edin��ie a UE, Guvernul s�� nu emit�� ordonan��e pe justi��ie." 14.45 Guvernul a transmis la rândul s��u un comunicat de pres�� cu fotografii despre aceast�� întâlnire. Vezi în text. Vezi în articol ��i analiza USR cu argumente înmânate lui D��ncil��. Barna, în numele grupului parlamentar USR de la Camera Deputa��ilor, a transmis premierului pe 11 decembrie o cerere de audien���� în regim de urgen����. Vezi în articol textul acesteia.
14.UPDATE Mo��iunea de cenzur�� a opozi��iei a fost depus�� în Parlament. Cî��u: "Sunt cel pu��in 10 senatori de la putere care vor s�� voteze mo��iunea" Reprezentan��ii PNL, USR ��i PMP au depus vineri diminea����, la Parlament, mo��iunea de cenzur�� intitulat�� "Ajunge! Guvernul Dragnea – D��ncil��, ru��inea României!". Pentru ca Guvernul Vioric�� D��ncil�� s�� pice, mo��iunea trebuie votat�� de cel pu��in 233 voturi.UPDATE Calendarul mo��iunii în parlament se stabile��te vineri, în ��edin��a birourilor permanente programat�� la ora 15.00.
15.DOCUMENT UPDATE Mo��iunea de cenzur��, intitulat�� "Ajunge! Guvernul Dragnea – D��ncil��, ru��inea României!", va fi depus�� vineri; votul - joia viitoare / Ce argumente aduce opozi��ia Liderii PNL, USR ��i PMP au decis s�� depun�� vineri mo��iunea de cenzur�� împotriva Guvernului Viorica D��ncil�� la Parlament, pentru ca luni s�� aib�� loc citirea, iar joi, dezbaterea ��i votul. Mo��iunea a strâns 163 de semn��turi. UPDATE Mo��iunea, intitulat�� "Ajunge! Guvernul Dragnea – D��ncil��, ru��inea României!", are 23 de pagini. Vezi în articol textul mo��iunii de cenzur��
16.UPDATE Scandal în Camera Deputa��ilor: Opozi��ia a boicotat ��edin��a de plen, dar prezen��a necesar�� a fost asigurat�� Deputa��ii PNL, USR ��i PMP au boicotat mar��i ��edin��a de plen la votul final, prin scoaterea cartelelor din aparate, îns�� cvorumul necesar de minimum 165 a fost asigurat de c��tre deputa��ii celorlalte partide. Astfel, s-au înregistrat 181 de deputa��i prezen��i înainte de a se începe votul.UPDATE Prezen��a a crescut pe parcursul ��edin��ei de vot final, unele proiecte înregistrând peste 200 de voturi. Voturile în plus fa���� de PSD ��i ALDE au venit de la UDMR, minorit����i dar ��i de la deputa��ii neafilia��i din partidul lui Victor Ponta.
17.UPDATE Mo��iunea de cenzur��: PNL î��i face calculele pentru depunerea textului; posibil�� amânare de câteva zile / Orban: Se depune s��pt��mâna aceasta Conducerea PNL, reunit�� în ��edin����, discut�� despre momentul potrivit în care s�� depun�� mo��iunea de cenzur��, a��a încât atât citirea textului cât ��i dezbaterea ��i votul s�� aib�� loc în zile cu prezen���� ridicat�� în Parlament, au precizat surse politice pentru Hotnews.ro.UPDATE 16.43 "Liderii grupurilor parlamentare sunt mandata��i s�� stabileasc�� ziua cea mai potrivit�� pentru depunerea mo��iunii cenzur�� astfel încât procedurile parlamentare s�� se desf����oare în cele mai bune condi��ii", a declarat Ludovic Orban, dup�� ��edin��a Biroului Executiv.
18.SINTEZ�� Ce articole din Codurile penale au trecut de CCR ��i ar putea fi trecute prin OUG anun��at�� de PSD: de la dezincriminarea par��ial�� a traficului de influen���� la mic��orarea termenelor de prescrip��ie PSD a decis luni, în Comitetul Executiv Na��ional, c�� Guvernul va emite o Ordonan���� de Urgen���� pentru adoptarea modific��rilor la Codul penal ��i la Codul de procedur�� penal�� care au trecut de filtrul Cur��ii Constitu��ionale. Astfel, o serie întreag�� de articole controversate ar putea fi trecute prin OUG - între acestea: reducerea termenelor de prescrip��ie, reducerea termenelor necesare pentru liberarea condi��ionat��, abrogarea neglijen��ei în serviciu, modificarea defini��iei traficului de influen����, dar ��i cea a grupului infrac��ional organizat. O alt�� prevedere acceptat�� de CCR, la Codul de procedur�� penal��, prevede c�� o instan���� de apel nu poate da o decizie de condamnare, dac�� în prima instan���� a fost dat�� achitare, decât dac�� exist�� probe noi. Vezi în articol o sintez�� a principalelor articole care au fost declarate constitu��ionale sau care nici nu au fost supuse controlului CCR, din proiectele PSD aflate înc�� în Parlament
19.Senatul a adoptat modific��rile la Codul de procedur�� penal��, dup�� decizia CCR Plenul Senatului a adoptat luni, cu 74 voturi "pentru", 31 "împotriv��" ��i 3 ab��ineri, modific��rile aduse de comisia special�� la Codul de procedur�� penal��, necesare dup�� ce Curtea Constitu��ional�� a declarat mai multe articole neconstitu��ionale. Una dintre modific��ri se refer�� la renun��area la sintagma "indicii temeinice" ��i revenirea la formularea "suspiciune rezonabil��". O alt�� modificare elimin�� posibilitatea ca suspectul s�� poat�� asista la audierea victimei sau martorilor. A fost îns�� introdus�� posibilitatea ca nesemnarea hot��rârii judec��tore��ti s�� fie motiv pentru contesta��ie în anulare ��i r��mâne motiv de revizuire a hot��rârii, ceea ce îl poate ajuta pe Liviu Dragnea în cazul condamn��rii din dosarul Referendumul.
20.Cazul T��riceanu: raportul pe cererea DNA de urm��rire penal��, amânat pe 21 decembrie Biroul Permanent al Senatului a decis s�� amâne cu înc�� 10 zile termenul pentru raport la comisia juridic�� asupra cererii DNA de încuviin��are a urm��ririi penale împotriva lui C��lin Popescu-T��riceanu, în condi��iile în care cel mai probabil 21 decembrie va fi ultima zi din aceast�� sesiune parlamentar��. Un vot pe cerere se va da astfel abia în sesiunea viitoare, care începe în februarie.
21.VIDEO Scandal în Camera Deputa��ilor. PNL a propus revocarea lui Dragnea ��i a lui Iordache. PSD nu a supus la vot / Opozi��ia sus��ine c�� Dragnea a fost revocat dup�� un vot condus de un vicepre��edinte PNL de la tribun��, cu microfonul t��iat / Turcan: "Majoritatea PSD-ALDE nu mai exist��" ��edin��a de miercuri a plenului Camerei Deputa��ilor a fost una marcat�� de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din func��ia de pre��edinte, cât ��i a lui Florin Iordache, din cea de vicepre��edinte. Iordache, cel care conducea ��edin��a, a refuzat s�� supun�� la vot propunerile PNL afirmând c�� acestea sunt neregulamentare. Au urmat lu��ri de cuvânt timp de o or�� ��i jum��tate ��i certuri pe tema regulamentului.Iordache: A fost o zi trist�� în Parlament. Opozi��ia a înc��lcat Regulamentul ��i Constitu��ia
22.Codul de procedur�� penal��, dup�� decizia CCR. Lista modific��rilor f��cute de comisia Iordache / Opozi��ia anun���� c�� va ataca din nou legea la Curtea Constitu��ional�� Comisia special�� condus�� de Florin Iordache a adoptat mar��i mai multe modific��ri la Codul de procedur�� penal��, necesare dup�� ce Curtea Constitu��ional�� a declarat mai multe articole neconstitu��ionale. Una dintre modific��ri se refer�� la renun��area la sintagma "indicii temeinice" ��i revenirea la formularea "suspiciune rezonabil��". O alt�� modificare elimin�� posibilitatea ca suspectul s�� poat�� asista la audierea victimei sau martorilor. Opozi��ia a anun��at c�� va ataca din nou legea la Curtea Constitu��ional��. Vezi în articol alte modificari ale Codul de procedur�� penal��
23.VIDEO Cu cine merge USR la europarlamentare: Cristian Ghinea ��i Clotilde Armand, primii pe lista aleas�� de membrii partidului USR ��i-a stabilit, prin votul online de tip primaries al tuturor membrilor, candida��ii la alegerile parlamentare. Cap de list�� va fi deputatul Cristian Ghinea, urmat de Clotilde Armand, consilier local Sector 1 ��i de Nicolae ��tef��nu����, care lucreaz�� la Parlamentul European. Întrebat îns�� dac�� lista final�� ar putea con��ine ��i reprezentan��i ai partidului lui Dacian Ciolo��, Barna a confirmat c�� exist�� în continuare discu��ii ��i "orice este posibil".
24.Legile justi��iei: Comisia Iordache a adoptat noi rapoarte pentru OUG 90 ��i 92; 15 ani vechime pentru ca un magistrat s�� poat�� promova la Parchetul General, fa���� de 10 Comisia special�� privind legile justi��iei, condus�� de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat luni noi rapoarte de admitere pentru cele dou�� ordonan��e de urgen���� care modific�� legile justi��iei. Parlamentarii din comisie au votat luni ca vechimea necesar�� pentru un magistrat pentru a promova la Parchetul General s�� fie 15 ani, ��i nu de 10 cât prevedea ordonan��a. În prezent, vechimea cerut�� este de 18 ani.
25.Parlamentarii PNL au interdic��ie s�� plece din Bucure��ti între 5 ��i 20 decembrie, pentru mo��iunea de cenzur�� - surse Parlamentarilor PNL li s-a spus luni, în ��edin��a conducerii partidului, s�� nu plece din Bucure��ti între 5 ��i 20 decembrie, având în vedere c�� în jurul datei de 10 decembrie se va depune mo��iunea de cenzur�� la adresa guvernului D��ncil��, au precizat surse politice pentru Hotnews.ro.
26.PNL a atacat la CCR legea privind deten��ia la domiciliu Parlamentarii PNL au depus la Curtea Constitu��ional�� o sesizare privind legea care prevede deten��ia la domiciliu pentru cei cu pedepse de pân�� la un an. În textul contesta��iei, liberalii atrag aten��ia c�� legea, în forma în care a trecut prima dat�� de parlament, a fost declarat�� neconstitu��ional�� în integralitate, îns�� parlamentarii majorit����ii nu au ��inut cont de aceast�� sesizare.
27.Ce înseamn�� pentru România e��uarea negocierilor pe bugetul UE? Siegfried Mure��an: "Pre��edin��ia român�� va fi nevoit�� s�� ajung�� la un acord. Cred c�� este o p��l��rie prea mare pentru dl Teodorovici" Negocierile pentru aprobarea bugetului Uniunii Europene pe anul viitor se va relua de la zero în urm��toarele zile, dup�� ce luni sear��, în ultima zi a procedurii normale, nu s-a ajuns la un acord în acest sens. Dac�� ��i reluarea discu��iilor, pe un proiect nou al Comisiei Europene, va e��ua pân�� la finalul anului, România va fi cea nevoit�� s�� gestioneze situa��ia unor bugete lunare ��i noi negocieri, la preluarea pre��edin��iei UE în ianuarie 2019, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro europarlamentarul PNL Siegfried Mure��an, care a participat la negocieri. Mure��an consider�� îns�� c�� aceste negocieri ar putea fi "o p��l��rie prea mare" pentru ministrul de Finan��e, Eugen Teodorovici, care nu a participata la negocieri.
28.Cine vrea s�� ajung�� la Prim��ria Capitalei din partea PNL: Florin Cî��u, Ionel Danc�� ��i Ciprian Ciucu s-au înscris în cursa intern�� Florin Cî��u - liderul senatorilor PNL ��i vicepre��edinte al partidului, Ionel Danc�� - purt��ror de cuvânt PNL ��i Ciprian Ciucu - consilier general PNL s-au înscris în cursa intern�� din PNL pentru a ajunge candidatul partidului la alegerile de la Prim��ria Capitalei din 2020, au declarat surse liberale pentru Hotnews.ro.
29.Liderii PNL, USR ��i PMP s-au întâlnit pentru a face un plan privind mo��iunea de cenzur�� - surse Pre��edintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit la Parlament cu ceilal��i lideri ai opozi��iei, Dan Barna (USR) ��i Eugen Tomac (PMP), pentru a face o prim�� evaluare referitoare la majoritatea parlamentar�� înainte de a depune mo��iunea de cenzur��, au precizat surse liberale. A��a cum arat�� evaluarea actual��, ace��tia se bazeaz�� pe 30 pân�� la 42 de parlamentari anti-Dragnea din "zona PSD", afirm�� sursele citate.
30.Deten��ia la domiciliu, votat�� de deputa��i. Cei cu pedepse de pân�� la un an sau cu rest de pedeaps�� de 18 luni pot face închisoarea acas��, cu sau f��r�� br����ar�� electronic�� Camera Deputa��ilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce deten��ia la domiciliu pentru cei cu pedepse de pân�� la un an. Fa���� de forma Senatului, PSD a eliminat posibilitatea ca aceast�� prevedere s�� se aplice ��i pedepselor de pân�� la 10 ani în cazul femeilor îns��rcinate ��i celor care au minori în între��inere. Astfel, în aceast�� form��, deten��ia la domiciliu se va aplica persoanelor condamnate la închisoare de pân�� la un an, cu excep��ia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violen����, dar ��i persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni pân�� la împlinirea frac��iei minime obligatorii pentru liberarea condi��ionat�� din pedeapsa ini��ial�� a închisorii mai mare de un an.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 60 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by