Articole scrise de I.R.


1 - 30 din 11050 rezultate
1.Cîmpeanu: În cele două săptămâni de vacanță am fost asigurați că vor fi achiziționate testele cu salivă / De ce vacanță și nu școală online? Răspunsul ministrului În perioada de două săptămâni de vacanță care începe pe 25 octombrie se va realiza achiziția celor 70 de milioane de teste cu salivă, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
2.Situația epidemiologică din școli: 16.168 elevi infectați, 5.590 angajați din școli și grădinițe / 20% dintre copii învață online Numărul elevilor infectați din întreaga țară, de la începutul anului școlar până miercuri 20 octombrie, se ridică la 16.168, mai scăzut decât cel raportat săptămâna trecută, informează Ministerul Educației.
3.Peste 200 de școli și grădinițe închise în Capitală; 177.000 de elevi și preșcolari din București învață online Continuă să se închidă școli și grădinițe în Capitală, astfel că, potrivit raportărilor de miercuri, 177.000 de elevi și preșcolari - dintr-un total de 287.000 - învață online. Sunt închise integral 211 unități de învățământ, cu 12 mai mult decât luni.
4.Educația financiară și educația juridică vor fi studiate obligatoriu la școală, începând cu anul școlar viitor Educația financiară și cea juridică vor fi studiate de la clasele primare începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat luni, în calitate de cameră decizională.
5.Vaslui: Profesor cercetat pentru purtare abuzivă, după ce ar fi lovit cu pumnul în cap un elev Un profesor de la o şcoală din municipiul Huşi este acuzat de purtare abuzivă şi cercetat de poliţişti după ce ar fi lovit cu pumnul în cap un elev în vârstă de 14 ani, la școală, în pauză, transmite Agerpres.
6.Aproape 200 de școli din Capitală sunt închise și fac cursuri online​ Luni, 18 octombrie, 199 de școli din București sunt închise integrale, iar orele se desfășoară online, a precizat Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
7.Se reiau orele cu prezență fizică în 4 școli și grădinițe din București Copiii se vor întoarce de luni la ore cu prezență fizică în două grădinițe și două școli din Capitală, a decis vineri Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.
8.​DOCUMENT Concursul de directori de școli - Au fost publicate subiectele și șablonul de corectare la proba scrisă UPDATE Ministerul Educației a publicat subiectele și șablonul de corectare pentru examenul scris din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți din școli. Examenul a fost tip grilă, cu 50 de itemi cu patru variante de răspuns care trebuiau rezolvați în 120 de minute.
9.Concursul de directori de școli - Peste 9000 de candidați așteptați vineri la proba scrisă Vineri are loc, începând cu ora 10.00, proba scrisă din cadrul concursului de directori de școli. Sunt 9200 de persoane înscrise pentru 8652 de posturi de director și director adjunct. Examenul este grilă, cu 50 de itemi care trebuie rezolvați în 120 de minute.
10.Ministrul Educației: 5% dintre școli învață în online, la nivel național; 41 sunt în Ilfov - „Ar fi total nedrept să le trecem pe toate în online” Aproximativ 5% dintre școlile din România învață online, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând și că în județul Ilfov, unde rata de infectare a trecut de 16 la mie, sunt 41 de școli care au cerut trecerea în online în baza ordinului comun ministerul Educației - ministerul Sănătății.
11.București: Încă 29 de școli intră în online, la cerere - LISTĂ ​Inspectoratul Școlar al Municipiului București a aprobat solicitarea a încă 29 de școli din Capitală de a trece integral la învățământ online, între acestea numărându-se Liceul Internațional de Informatică.
12.Cazul copilului de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în casă. Poliția: Nu se confirmă ipoteza cu provocarea Tiktok Nu sunt date care să confirme ipoteza conform căreia elevul de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în casă, s-ar fi sinucis în urma unei provocări pe Tiktok, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru HotNews.ro.
13.Consiliul Național al Elevilor acuză „ignoranța autorităților”: Situația achiziției testelor non-invazive în școli - inacceptabilă​ Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului României să trateze „cu celeritate” problema testelor non-invazive în școli și urgentarea, de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a procesului de licitație, în așa fel încât răspândirea comunitară a virusului COVID-19 în unitățile de învățământ să fie redusă.
14.Când vor avea loc evaluările la clasele a doua, a patra și a șasea CALENDAR Evaluările la clasele a doua, a patra și a șasea vor avea loc anul acesta în luna mai, potrivit calendarului publicat marți în Monitorul Oficial.
15.Şcoli din Timişoara, închise din cauza frigului din clase Consiliile de administraţie din patru școli din Timișoara au anunţat că suspendă cursurile faţă în faţă şi trec online, din cauza faptului că temperatura în sălile de curs este de 20 de grade Celsius, a anunțat miercuri șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, potrivit Agerpres.
16.VIDEO Infecția cu COVID la copii. Mihai Craiu: În SUA copiii reprezintă mai mult de un sfert din cazuri - spre asta ne îndreptăm / Care sunt copiii cu riscul cel mai ridicat de complicații Medicul pediatru Mihai Craiu consideră că, în baza datelor din SUA, ne putem aștepta ca numărul cazurilor de copii infectați cu COVID-19 să depășească un sfert din numărul total și să se înregistreze și cazuri de unul sau două decese în rândul copiilor care fac sindrom multisistemic inflamator (PIMS) ca urmare a îmbolnăvirilor. Într-o dezbatere „Salvați Copiii”, medicii au detaliat și care sunt copiii cu risc ridicat de complicații sau internare la Terapie Intensivă.
17.Simptome COVID în cazul copiilor la care să fie atenți părinții. Mihai Gafencu, medic pediatru: Febra, manifestări respiratorii și digestive „Niciun copil perfect sănătos nu a atins secția ATI în această perioadă”, a afirmat luni medicul pediatru Mihai Gafencu de la Spitalul Clinic de Urgență. Acesta a enumerat, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România, simptomele care trebuie urmărite de părinți, dar și ce înseamnă comorbidități în cazul copiilor.
18.Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”: 40% dintre asistentele și infirmierele din spital sunt vaccinate. Ce așteptări am putea avea de la populația generală? Medicul Alexandru Ulici, manager al Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu”, a afirmat luni că, în opinia sa, campania de promovare a vaccinării a eșuat și că în spitalul pe care îl conduce doar 40% dintre asistente și infirmiere sunt vaccinate anti-Covid-19.
19.București: Încă 4 școli trec integral la învățământ online; în total, 37 de școli și grădinițe din Capitală sunt închise Patru școli din București au trecut vineri la învățământ online, ca urmare a faptului că cel puțin jumătate dintre clase au activitatea fizică suspendată, din cauza infectărilor cu Covid-19. Potrivit Inspectoratului Școlar, în total 37 de școli și grădinițe din Capitală sunt închise.
20.Cîmpeanu: Dacă orele de sport nu se pot desfăşura afară din cauza vremii, pot fi suplinite cu Educație pentru viață Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în cazul în care orele de sport nu pot fi desfăşurate la exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile, acestea pot fi suplinite cu ore de la alte discipline, precum „Educaţie pentru viaţă”, relatează Agerpres.
21.Reprezentanții elevilor critică acordarea burselor de merit pentru medii de peste 9,50, în loc de 8,50 cum este în prezent: Inconsistență în declarații, semestrul actual se desfășoară fizic / Precizările Ministerului Educației UPDATE Mai multe asociații de elevi, în frunte cu Asociația Elevilor din Constanța, critică mărirea plafonului mediilor pentru acordarea burselor de merit, de la 8,50 la 9,50, afirmând că declarațiile ministrului Educației privind mediile mari obținute în timpul școlii online sunt „inconsistente”, pentru că mediile mărite se vor acorda după un semestru ce se desfășoară cu prezență fizică. Și Consiliul Național al Elevilor afirmă că dezaprobă decizia, „fără o analiză de impact bugetar corelată cu numărul elevilor eligibili în acest semestru”.
22.Bursele elevilor cresc în semestrul II: minim 200 de lei bursa de merit, 500 de lei - bursa de performanță - proiect de Hotărâre de Guvern Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri seară un proiect de Hotărâre de Guvern pentru creșterea burselor acordate elevilor în semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022.
23.UPDATE Școala în pandemie. București: 18 școli au trecut integral online - LISTA. 550 de școli din 655 au cel puțin o clasă cu activitatea suspendată Doar puțin peste 100 de școli din cele 655 din Capitală nu au măcar o clasă care a trecut în online ca urmare a unor cazuri de COVID-19, potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar. Deja 18 școli au trecut integral online, ca urmare a faptului că numărul claselor închise este de peste jumătate din numărul total de clase.
24.Ziua Mondială a Educației. Cifrele anului școlar 2020-2021 de la INS: 5% dintre elevi merg la școli private Institutul Național de Statistică a transmis o serie de date cu privire la anul școlar trecut, 2020-2021, cu ocazia zilei mondiale a educației care se sărbătorește pe 5 octombrie. Potrivit INS, raportul mediu dintre populația școlară și numărul cadrelor didactice a fost de 15 elevi și studenți la un cadru didactic.
25.Cîmpeanu: Este nevoie de 70 milioane de teste cu salivă pentru elevi și angajați din învățământ până la finalul semestrului I / Când vor ajunge acestea în școli și grădinițe Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este o chestiune „de zile” până când testele non-invazive pe bază de salivă vor putea fi achiziționate pentru a ajunge în școli și grădinițe, fiind nevoie de 70 de milioane de astfel de teste pentru o testare de două ori pe săptămână, până la finalul semestrului.
26.Cîmpeanu: Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazarea în cămine Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că această prevedere va fi inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care ar urma să fie finalizat vineri.
27.Elevii şi preşcolarii nu vor face ore marţi, de Ziua Educaţiei Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri marţi, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar pentru cadrele didactice aceasta este zi liberă cuprinsă în contractul colectiv de muncă, a declarat inspectorul Larisa Gojnete, de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, potrivit Agerpres.
28.Ministrul Educației: De luni, toți cei care învață online și nu au cazuri de infectare în clasă se pot întoarce la școală fizic Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că toți elevii care învață online ca urmare a faptului că localitatea lor are o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori dar nu au cazuri confirmate de COVID-19 în clasă se vor putea întoarce la clasă de luni, cu prezență fizică, după ce se publică în Monitorul Oficial modificările la ordinul comun.
29.Cîmpeanu, după decizia ca școlile să rămână deschise dincolo de pragul de infectare de 6 la mie: Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați, iar lucrurile ar trebuie să stea „exact invers”. Afirmația, făcută pe grupul de comunicare cu presa, vine în contextul în care miercuri s-a decis ca școlile să continue activitatea cu prezență fizică și dincolo de rata de infectare de 6 cazuri la mie într-o localitate.
30.Sindicate educație: Fără testarea periodică și respectarea regulilor, menținerea cursurilor cu prezență fizică pune în pericol viețile elevilor și angajaților Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită Guvernului să introducă testarea obligatorie gratuită a elevilor și a angajaților din școli, în condițiile menținerii învățământului față în față și după trecerea de pragul de îmbolnăvire de 6 la mie.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 369 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by