Articole scrise de Emilia Sercan


1 - 28 din 28 rezultate
1.EXCLUSIV A sasea lucrare de doctorat suspectata de plagiat, coordonata de Gabriel Oprea. Chestor-sef de politie Dumitru Parvu si-a obtinut doctoratul la Academia de Politie Chestor-sef de politie Dumitru Parvu, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, este suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2007, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea in baza careia a obtinut titlul de doctor in Ordine si siguranta nationala a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in 2001, asa cum Hotnews a dezvaluit in exclusivitate in data de 1 iulie.Chestorul-sef de Politie Dumitru Parvu nu a raspuns solicitarilor de a-si exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat.
2.EXCLUSIV Mihai Stanisoara a devenit doctor in baza celei mai rusinoase teze plagiate. Plagiatul cu numarul cinci coordonat de Gabriel Oprea Fostul ministru al Apararii si consilier prezidential Mihai Stanisoara este suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat  pe care a sustinut-o in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazul”, aflata in subordonarea Serviciului Roman de Informatii (SRI). Lucrarea de doctorat a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001, asa cum Hotnews a scris in exclusivitate inca din data de 1 iulie. Citeste si reactia Academiei Nationala de Informatii dupa seria de plagiate dezvaluite pana acum Mihai Stanisoara nu a raspuns la telefoanele si mesajele transmise in care i s-a cerut exprimarea unui punct de vedere.
3.​EXCLUSIV. Apogeul imposturii. Gabriel Oprea si-a facut secretara doctor in stiinte militare si informatii. La propunerea ministrului, Traian Basescu a decorat-o de doua ori, Klaus Iohannis i-a dat cea mai inalta distinctie in stat. Este al patrulea doctorat suspect de plagiat coordonat de Oprea Secretara lui Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu, in prezent Adela Loredana Neagu, este suspecta ca si-a plagiat teza de doctorat  pe care a sustinut-o in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazul”, aflata in subordonarea Serviciului Roman de Informatii (SRI). Lucrarea de doctorat a acesteia a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspect ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001, asa cum Hotnews a scris in exclusivitate inca din data de 1 iulie. Adela Loredana Neagu  nu a putut fi contactata pana la ora publicarii materialului. A fost secretar general la UNPR,  Traian Basescu a decorat-o in 2010 si 2011 iar Klaus Iohannis i-a acordat cea mai inalta distinctie in stat, Steaua Romaniei in ianuarie 2015
4.EXCLUSIV Al treilea plagiat coordonat de Gabriel Oprea: Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, este cel de-al treilea doctorand coordonat de profesorul universitar Gabriel Oprea suspect ca si-a plagiat teza de doctorat. In urma unei  analize facute asupra lucrarii, au fost identificate sursele de provenienta pentru mai bine de o jumatate din totalul celor 445 de pagini, continut copiat ad litteram fara a fi fost citat cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice. Bogdan Licu il plagiaza masiv pe judecatorul Cristi Danilet, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Bogdan Licu nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta punctul de vedere si nu a raspuns la mesajele telefonice.
5.EXCLUSIV. Clubul select al plagiatorilor: Avocata lui Victor Ponta, suspecta de plagierea tezei de doctorat. Loredana Radu a fost coordonata de Gabriel Oprea, suspect si el de plagiat Avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, este suspecta ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2010 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazu”, institutie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii (SRI). Lucrarea acesteia a fost coordonata de catre profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspect ca si-a plagiat doctoratul sustinut in anul 2001. Si premierul Victor Ponta, cel pe care il reprezinta in dosarul in care este anchetat de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), a fost acuzat in anul 2012 ca si-a realizat lucrea de doctorat prin copierea unor pagini intregi din alte lucrari. Loredana Radu nu se remarca doar prin plagiatul care o leaga de Gabriel Oprea si Victor Ponta, ambii suspecti de plagiat. Radu a fost si reprezentantul legal al celebrei firme Dalli Exim SRL, infiintata de fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos. Tot avocata Radu este cea care s-a ocupat de iregistrarea USL la tribunal.O alta lucrare de doctorat coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, suspecta a fi plagiata, este cea a lui Neculai Ontanu, primar al Sectorului 2 si secretar general al UNPR, subiect prezentat in exclusivitate de Hotnews in data de 11 august. 
6.EXCLUSIV Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 si secretar general UNPR, care si-a facut lucrarea sub indrumarea lui Gabriel Oprea O analiza comparativa arata ca o parte insemnata din teza de doctorat a lui Neculai Ontanu este copiata din cateva carti si articole aparute anterior. Primar al Sectorului 2, general maior in rezerva, secretar general al UNPR si doctor in stiinte militare si informatii, Ontanu l-a avut drept profesor coordonator pe vicepremierul Gabriel Oprea, pentru teza de doctorat pe care a sustinut-o anul 2009. Oprea a fost acuzat la randul lui ca a copiat lucrarea de doctorat din surse multiple, fara a respecta normele academice de citare si atribuire, dar a fost exonerat de institutia care judeca aceste cazuri.
7.Noi dovezi de plagiat: Gabriel Oprea l-a copiat in teza de doctorat si pe Nicolae Iorga. Cum a reusit Gabriel Oprea l-a plagiat in lucrarea de doctorat pe marele carturar Nicolae Iorga fara sa indice vreo sursa si fara sa utilizeze ghilimele, semnele universale de punctuatie care marcheaza copierea unor paragrafe sau idei din lucrarile altor autori. HotNews.ro prezinta astazi noile dovezi de plagiat din lucrarea de doctorat a vicepremierului Oprea, dupa ce ieri consiliul de etica a Ministerului Educatiei l-a exonerat de acuzatiile aduse in spatiul public. Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) a emis, intr-un timp record, un raport asupra tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, concluzia acestuia fiind ca “suspiciunea de plagiat nu se confirma, sesizarea nefiind sustinuta de alte dovezi concludente”.
8.Gabriel Oprea si-a publicat dupa sapte ani teza de doctorat suspecta de plagiat. Ce a mai gresit generalul de data asta Gabriel Oprea si-a publicat in anul 2008 teza de doctorat sustinuta in 2001, in care apar elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului. Problema e ca Gabriel Oprea omite sa precizeze ca volumul publicat nu este o carte noua, ci reprezinta teza sa de doctorat sustinuta in urma cu sapte ani. In plus, in procesul de copiere a propriei teze de doctorat, plagiata dupa Ion Neagu, Oprea mai pierde cateva capitole, referinte si autori.
9.EXCLUSIV Gabriel Oprea, primul autor de plagiat muncit cu "copy paste", "cut" si alte metode Teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea, sustinuta in anul 2000 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, contine o serie de elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului. Calupuri intregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori, lucrarea fiind in esenta un mixt de paragrafe amalgamate, fara a contine o introducere sau concluzii proprii. De altfel, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a primit inca din data de 26 iunie 2015 o sesizare cu privire la teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, care "nu este legata numai de plagiat, ci sunt sesizate si alte aspecte", potrivit surselor HotNews.ro.Gabriel Oprea n-a putut fi contactat, insa un purtator de cuvant de la ministerul de interne ne-a transmis ca acesta nu mai are nimic de adaugat fata de cele spuse in comunicatul dat publicitatii ieri. Dupa ce HotNews.ro a scris ca exista o sesizare de plagiat pe numele sau la Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, Oprea a transmis, printr-un comunicat, ca "este un om corect", ca "respecta si a respectat legile tarii", si ca primit de la Ministerul Educatiei in urma cu o saptamana atestarea fiecarei etape din parcursul sau academic, dar nu a raspuns punctual acuzatiilor de plagiat.
10.Adriean Videanu si istoria legaturilor cu tata&fiul: Cum a ajuns Bebe Ionescu, tatal lui Syda, membru in consiliile de Administratie de la Petrom si Eximbank Petrom si Eximbank. Prima, fosta „nava amiral” a economiei romane - la care statul roman detine inca un pachet important de actiuni. Ce-a de-a doua, o banca detinuta in totalitate de statul roman. Acum un an, dupa instalarea PDL la guvernare, in consiliile lor de administratie a fost numit Gheorghe „Bebe” Ionescu, bunul prieten si partener de afaceri si de table al ministrului Economiei, Adriean Videanu, si tatal celebrului sau fiu, „Syda”, iubitul Elenei Basescu, scrie Emilia Sercan pe blogul sau.Citeste integral investigatia jurnalistiei Emilia Sercan pe Blog de Investigatii.
11.Cum se imparte miliardul de euro pentru deszapezire Afacerile cu zapada au bagat zeci, daca nu chiar sute de milioane de euro, de-a lungul vremii, in buzunarele unor firme agreate de Ministerul Transporturilor si de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR). Contractele de deszapezire au fost implementate pe vremea ministeriatului lui Miron Mitrea, cand serviciile CNADNR au fost externalizate pentru ca directiile care se ocupau cu astfel de servicii au fost desfiintate fiind considerate prea costisitoare. Modelul lui Mitrea a fost preluat de toti cei trei ministri care i-au urmat.Citeste si comenteaza ancheta realizata de Emilia Sercan pe Blog de Investigatii: partea I aici iar partea II aici
12.Averea lui Ionut Costea, sub ancheta Agentiei Nationale de Integritate Averea lui Ionut Costea (49), cumnatul lui Mircea Geoana, se afla in sub ancheta Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Surse din interiorul institutiei au confirmat pentru blogdeinvestigatii.blogspot.com faptul ca inspectorii de integritate verifica felul in care si-a constituit averea Ionut Costea. Acesta si-a facut publica declaratia de avere in luna februarie, cand a fost numit presedinte si CEO al Eximbank.
13.Declaratia de avere a lui Ionut Costea: Cat castiga, cu cat se imprumuta si cat a agonisit cumnatul lui Geoana Ionut Costea (49), cumnatul lui Mircea Geoana, platit de statul roman cu un salariu de 20.760 de euro lunar ca presedinte al Eximbank, detine o avere impresionanta, dobandita in decursul unei perioade de timp in care mai mult a fost angajat la stat decat la privat. Inainte de anii 2000, acesta a ocupat functii publice, fiind secretar de stat in Ministerul Finantelor, din 2000 pana in 2004 a fost director adjunct la BERD, dupa care pana in 2008 a fost presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuințe, o scurta perioada din 2008 a lucrat la Emporiki Bank, iar la inceputul acestui an a fost numit presedinte al Eximbank.Intra in articol si vezi facsimil dupa declaratia de avere a lui Ionut Costea
14.Parchetul General si ANI s-au autosesizat in legatura cu donatiile fara acoperire ale politicienilor Parchetul General si Agentia Nationala de Integritate s-au autosesizat in urma difuzarii de catre Hotnews a filmului-ancheta „Donatii fara acoperire”, in care era dezvaluit faptul ca circa o suta de politicieni au donat anul trecut partidelor din care fac parte sume de bani mai mari decat veniturile lor. Simona Frolu, purtator de cuvant al Parchetului General, ne-a declarat ca Ministerul Public s-a autosesizat pentru infractiunea de fals in declaratii. Procurorii urmeaza sa verifice sub acest aspect daca exista o concordanta intre veniturile realizate si veniturile declarate de cei circa o suta de politicieni prezentati in film.
15.VIDEO O suta de politicieni au facut donatii fara acoperire catre partide Cel putin o suta de politicieni au donat anul trecut partidelor din care fac parte sume de bani mai mari decat veniturile lor. Senatori, deputati, presedinti de consilii judetene, prefecti, subprefecti, consilieri de ministri, sefi de deconcentrate, consilieri locali sau judeteni au donat catre PSD, PDL si PNL in campaniile electorale din 2008 bani pe care nu ii pot justifica in acte. In cazul acestor aproximativ o suta  de politicieni sumele de bani donate partidelor nu corespund cu cele din declaratiile de avere mentionate la capitolul venituri.
16.Evenimentul Zilei: Pretul urias al autostrazii, dictat de firma consultanta Spre deosebire de alte tari europene, precum Croatia - unde pretul unui kilometru de autostrada construit in zona muntoasa a costat intre sapte si opt milioane de euro, Romania plateste in continuare sume uriase pentru constructia de drumuri.
17.EvZ: Jaf la drumul mare: 20.000.000 de euro/km Autostrada Comarnic-Brasov, ultimul tronson al sectiunii ce va lega Bucurestiul de Ardeal, va fi scoasa la licitatie in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie. Mai multe criterii si conditii de participare, din anuntul facut public recent de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), ridica serioase semne de intrebare. 
18.Rodica Stanoiu, pensionara capusa Pe rolul Curtii de Apel Bucuresti se afla o plangere a Ministerului Justitiei prin care Rodica Stanoiu, fost ministru PSD, este data in judecata pentru o gainarie incredibila. Pe cand conducea ministerul, aceasta a obtinut de la subordonatii sai aprobarea pentru a primi pensie de magistrat, desi nu indeplinea conditia de baza prevazuta de Legea 92/1992: vechime in magistratura de 25 de ani.
19.Sinistrul Tanase Joita nu mai e consul la Strasbourg Tanase Joita, fost procuror general al Romaniei, numit in 2003 consul general la Strasbourg printr-o hotarare a guvernului Adrian Nastase, a fost retras din postul diplomatic acum cinci luni. Surse din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ne-au declarat ca Tanase Joita a fost chemat in tara inca din luna martie.
20.Reteaua de afaceri Dan Ioan Popescu "Evenimentul zilei” a prezentat in editia de ieri informatii inedite despre afacerile si averea unuia dintre cei mai puternici membri ai PSD, Dan Ioan Popescu. Dezvaluirile continua astazi cu legaturile dintre mai-marele PSD si fostii sai parteneri de afaceri, care in ultimii patru ani s-au bucurat de mai multe relatii contractuale cu institutii aflate in subordinea fostului ministru al economiei.
21.Dan Ioan Popescu, 11 milioane de euro in 15 ani Dan Ioan Popescu, fost ministru al industriilor in cabinetul Nastase, a adunat in 15 ani de politica o avere cuantificabila de peste 11 milioane de euro. Coplesit de functii in partid si in stat, mai- marele pesedist a strans ban pe ban intr-o perioada in care partidul pe care il reprezinta a stat in opozitie doar patru ani.
22.Cumnata lui Adrian Nastase, Cavaler marca Ion Iliescu Ion Iliescu a decorat de-a valma mii de persoane in ultimele zile ale mandatului sau prezidential. De la somitati din lumea culturii, muzicii, artelor, la soferi, fosti securisti sau membri PSD, fostul presedinte a nu a facut nici un fel de diferenta si le-a agatat tuturor in piept cite o medalie, stea sau ordin. Printre ultimii decorati ai lui Ion Iliescu se numara si Rodica Odobescu, cumnata lui Adrian Nastase, dar si citeva persoane care au avut probleme serioase cu legea.
23.Iliescu a dat 16.000 de locuri de veci! Mii de persoane au fost decorate de Ion Iliescu in ultimele zile ale mandatului sau prezidential. Nume grele din PSD sau apropiati ai fostului partid de guvernamint, fosti securisti sau personaje controversate, implicate in scandaluri rasunatoare, au primit unele dintre cele mai inalte distinctii ale statului roman.
24.Un corupt arestat de PNA ne costa 100.000 de euro Parchetul National Anticoruptie, asa-zisa unitate de elita in lupta cu coruptia din Romania, a avut un buget fabulos pe anul 2004: 542,188 miliarde lei, adica 15 milioane de euro. In cei trei ani scursi de la infiintarea PNA, doar 159 de persoane au fost condamnate definitiv in baza dosarelor instrumentate de procurorii anticoruptie.
25.PNA si Ministerul Public au stat sub bocancul PSD
26.Ambasadorul SUA, agent comercial Jurnalistii de la "Ev. zilei" au descoperit implicarea fostului ambasador al SUA pentru ca guvernul PSD sa urgenteze platile pentru doua contracte in care aveau interese mai multe firme americane si care fusesera atribuite fara licitatie de cabinetul Nastase. "Ev. zilei" prezinta in numarul de azi scrisoarea trimisa de Jack Dyer Crouch II (foto) lui Mihai Tanasescu.
28.Lili Sandu, tandem cu Tiriac jr. la prizat cocaina Potrivit unor martori din dosar, logodnica fotbalistului Bogdan Stelea a fost la petrecerile organizate de fiul magnatului in vila acestuia din Pipera, unde s-a lasat cu prizat prafuri. Aceste acuzatii nu se mai regasesc acum in nici un dosar pentru ca martorii si-au schimbat declaratiile.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by