Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 1184 rezultate
1.Crimă la o benzinărie din Germania, după o dispută privind purtarea măștii anti-Covid Un bărbat de 49 de ani a împușcat un casier la o benzinărie din Renania-Palatinat, în urma unei dispute privind purtarea măștii anti-Covid. Bărbatul s-a enervat că angajatul nu a vrut să-i vândă bere, pentru că nu purta protecție pentru gură și nas, a declarat procurorul-șef Kai Fuhrmann luni, la Idar-Oberstein. Suspectul a mărturisit ca respinge „măsurile Corona” și a dorit să dea un exemplu.
2.Alegeri Germania: A inceput Votul Juniorilor și exercițiul democratic în 673 de școli Pentru elevii din 673 de școli din Bavaria alegerile generale germane au început luni, 20 septembrie. Aceștia pot participa, până vineri, la alegerile la nivel național pentru juniori și pot vota, ca adulții, până duminică. “Dreptul la vot este instrumentul central al co-determinarii în democrația noastră parlamentară. Prezența la vot a elevilor și elevelor noastre este mai importantă ca niciodată”, a declarat ministrul educației din landul Bavaria, Michael Piazolo, la începutul campaniei de la München.
3.Presa străină despre candidații la cancelar și campania electorală din Germania. Americanilor le-ar plăcea mai “hot” În mai puțin de două săptămâni, vor avea loc alegerile federale din 2021. Pe 26 septembrie, electoratul va decide asupra viitorului politic al Germaniei. Mass-media internaționale urmăresc îndeaproape campania electorală și pe cei trei candidați la funcția de cancelar: Annalena Baerbock, Armin Laschet și Olaf Scholz. Însă entuziasmul este moderat și se reproșează lipsa de carismă a candidaților și moliciunea campaniei electorale. Însă nemților se pare că le place “stabilitatea”, iar experiența cu un ultra-carismatic cancelar nazist, sfârșită dezastruos, pare că nu s-a stins din mentalul colectiv german.
4.Scandal în Germania, în prag de alegeri: Razia de la ministerul Finanțelor condus de candidatul la cancelar, Olaf Scholz și suspiciunile de spălare de bani. Cine este responsabil? Cu puțin timp înainte de alegerile generale, procuratura din Osnabrück a dispus percheziții la Ministerul Federal al Justiției și la Ministerul Federal al Finanțelordin Berlin. Olaf Scholz, candidatul la cancelar din partea SPD este și ministru al Finanțelor, prin urmare vizat de scandal. Lipsa controalelor din partea Departamentului Trezoreriei ar putea fi responsabilă de faptul că o unitate specială vamală nu a transmis poliției informații despre prezumtive spălări de bani.
5.Dosarul digital de vaccinare al OMS cu finanțare Gates, Rockefeller, Estonia și Kuweit Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat liniile directoare pentru implementarea unui dosar digital de vaccinare. Acesta conține specificații tehnice, precum și instrucțiuni detaliate. Potrivit OMS, ghidul a fost elaborat pentru a ajuta statele membre ale OMS să introducă standarde pentru înregistrarea statutului de vaccinare. Fundațiile Gates și Rockefeller, ca și alți sponsori, au oferit finanțarea. Criticii se tem de fuziunea cu proiectul ID2020.
6.Talibanii vor „relații diplomatice puternice cu Germania” / Merkel: Bineînțeles că trebuie să vorbim cu ei Talibanii au idei clare cu privire la relațiile viitoare cu Germania, după preluarea puterii în Afganistan. "Vrem relații diplomatice puternice și oficiale cu Germania", a spus purtătorul de cuvânt al acestora, Zabihullah Mujahid, pentru Welt am Sonntag. În plus, talibanii ar dori ca guvernul german și alte țări să ofere sprijin financiar, ajutor umanitar și cooperare în domeniul sănătății, agriculturii și educației.
7.Uriașă confruntare televizată a triadei electorale aflate în cursa pentru cancelar al Germaniei E o premieră aproape absolută în istoria televiziunii germane: trei candidați la cancelar concurează unul cu altul, la televizor. În presa germană a apărut și termenul triel, în loc de duel. Cei trei combatanți în dezbaterea televizată de duminică seara și în cele ce vor urma sunt Annalena Baerbock (Bündnis 90 / Die Grünen), Armin Laschet (CDU) și Olaf Scholz (SPD). În aceste patru săptămâni ce au rămas până la alegerile federale din 26 septembrie, săbiile se ascut și pe micul ecran, ceea ce dă un impuls electoratului, mai ales că votul prin corespondență a început deja.
8.Post de consiliere anti-discriminare, la o universitate germană, dar nu pentru albi La Universitatea Humboldt (HU) din Berlin, s-a anunțat public un post de consiliere anti-discriminare. În cerințele postului, inițial s-a cerut să nu candideze persoanele albe. Începând cu 15 septembrie, Consiliul de la HU Berlin caută o nouă persoană de contact pentru victimele discriminării rasiale.
9.Dispute în parlamentul german privind extinderea puterilor guvernului de a prelungi restricțiile Instituirea „situației epidemice de anvergură națională” conferă guvernului federal ample drepturi speciale de combatere a pandemiei de Covid-19. Verzii și liberalii din Bundestag consideră însă că nu mai sunt îndeplinite condițiile pentru această stare de urgență.
10.Alegeri Germania Social-democrații i-au ajuns din urmă pe conservatorii Angelei Merkel. Cine este în cărți pentru funcția de cancelar Cu cinci săptămâni înainte ca germanii să meargă din nou la urne, social-democraţii (SPD) i-au ajuns din urmă pe conservatorii Angelei Merkel, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează dpa. Este pentru prima dată din aprilie 2017 când ambele partide au ajuns la acelaşi grad de sprijin în sondajul efectuat de institutul INSA.
11.Infernul din Căldarea Vrăjitoarelor. Europa se așteaptă la valuri de refugiați din Afganistan Germania își retrage personalul ambasadei sale din Afganistan, SUA la fel, criticând armata afgană pentru pasivitatea sa. Talibanii par însă de neoprit. Marile orașe Herat și Kandahar sunt sub controlul lor, capitala Kabul este pe cale să aibă aceeași soartă duminică.
12.Olaf Scholz, candidatul surpriză al social-democraților germani, în cursa pentru cancelar Cu șase săptămâni înainte de alegerile generale din Germania, candidatul social-democraților, Olaf Scholz, este cel mai popular în cursa spre Cancelaria federală. În sondaje, el are un avans clar față de candidatul Uniunii CDU/CSU, Armin Laschet, ca și față de Annalena Baerbock, de la Verzi. Dacă ar exista alegeri directe pentru cancelar și dacă n-ar fi candidatul SPD, partid care e mult în urma sa în ceea ce privește popularitatea, Scholz ar fi, potrivit ultimelor sondaje, de neatins.
13.Ministerul german al Sănătății vrea să elimine testele gratuite de Covid-19 Până în prezent, cetățenii din Germania au putut fi testați gratuit pentru infecția cu coronavirus. Facilitatea oferită a costat însă guvernul federal în jur de 3,7 miliarde de euro, doar anul acesta. Acum, se discută la nivel oficial despre încetarea scutirii de costuri pentru teste, a celor pentru care există o recomandare de vaccinare. Ministerul Federal al Sănătății a propus solicitarea măsurii începând cu mijlocul lunii octombrie. Este momentul când, prezumtiv, Germania va avea un nou guvern, după alegerile generale din 26 septembrie.
14.Germania impune obligația generală de testare COVID la intrarea în țară din zonele cu mutații virale Noile reglementări pentru cei care vin în Germania din străinătate urmează să intre în vigoare în acest weekend. Oricine călătorește din zone cu mutații virale, chiar daca a fost vaccinat, trebuie să treacă și printr-un test Covid. Regulamentul a fost adoptat de cabinetul federal vineri și se va aplica începând de duminică, 1 august, prezumtiv până la sfârșitul anului.
15.Economia germană în vremea Covid – simptome ale unui pacient intubat În timp ce valul patru al pandemiei de Covid „face noi valuri”, criza economică stă după colț și aruncă săgeți. Cu o intensitate diferită, aceasta afectează viața multor cetățeni germani. Un milion de lucrători independenți, din restaurante și întreprinderi mijlocii, și-au pierdut locurile de muncă în urma „măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus”, după cum relata prima televiziune germană. Acum se observă și alt fenomen: cel al lanțurilor de aprovizionare rupte și al lipsei unor materii prime de bază. Iar îngrijorarile specialiștilor în economie și finanțe nu se opresc nicidecum aici.
16.Experimentul „Blue-Eyed” în Germania. Practici ”discutabile” în training-uri antirasiste Cursuri de formare anti-rasism cu practici ”discutabile” au stârnit vâlvă în Germania. Compania „Diversity Works” consiliază corporații și instituții ale statului, pe probleme de diversitate. Persoanele cu pielea albă sunt puse să experimenteze direct cum se simte rasismul, în atelierele „Blue-Eyed”. Studenți și elevi sunt umiliți în mod sistematic de către un antrenor, iar mai nou cursurile se desfășoară și în mediul polițienesc și militar.
17.Fuziuni și achiziții de companii în Germania, la nivel record. Care sunt marii perdanți? În ciuda incertitudinii cauzate de pandemia Covid, afacerile M&A (fuziuni și achiziții de companii) ating recorduri. O amplă analiză a mai multor baze de date de tranzacții, făcută de firma de consultanță Oaklins și citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung, relevă acest lucru. Potrivit acesteia, în prima jumătate a anului s-au încheiat cu 63% mai multe înțelegeri care implică companii germane, decât în aceeași perioadă a anului precedent, iar comparativ cu prima jumătate a anului 2019, creșterea este de 19%.
18.Eșecul unui vaccin anti-Covid. Șefii Curevac din Germania își vând acțiunile pe milioane de dolari Vaccinul Curevac este marea dezamăgire germană în combaterea pandemiei de Covid-19. Vaccinurile de la Biontech și Moderna se bazează pe tehnologia ARNm. Eficacitatea vaccinului produs de Curevac este puțin sub 50%, în loc de peste 90 %. La scurt timp după ce au fost anunțate datele dezamăgitoare pentru vaccinul Curevac, membrii Consiliului de Administrație al grupului au vândut pe bursă pachete de acțiuni în valoare de milioane de euro.
19.Germania: Proces împotriva Angelei Merkel la Curtea Constituțională. Cina picantă și suspiciuni ale AfD cu privire la imparțialitatea judecătorilor În 21 iulie, Angela Merkel trebuie să dea socoteală, în fața Curții Constituționale Federale, pentru anumite declarații oficiale făcute în timpul unei vizite de stat. Cancelarul Germaniei a fost dat în judecată de Partidul Alternativa pentru Germania (AfD). Iar acum, cu câteva zile înainte de înfățișare, incidentul ia proporții, deoarece în presa germană a apărut informația că Merkel i-a invitat la cină pe judecătorii constituționali care ar trebui să o judece. E „un conflict de neutralitate?”, se întreabă Focus.de, relatând despre „picanta cină” de la Cancelaria de stat.
20.Germania, scandalizată de plagiatele marca Baerbock Scandalul plagiatului ce o vizează pe candidata Verzilor la funcția de cancelar, Annalena Baerbock, se extinde. Ea ar fi folosit pasaje dintr-un interviu cu fostul ministru de externe Joschka Fischer în cartea sa „Acum. Cum ne reînnoim țara” fără a indica sursa. Potrivit Bild, s-au mai depistat și alte preluări fară citare, din texte apărute în publicații germane. Iar Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie că această carte a fost scrisă în grabă și cam pe genunchi, „ca un mini-manifest servit pe o tavă de argint”.
21.Un hacker a anunțat că vinde datele a 700 de milioane de utilizatori Linkedin Echipa platformei RestorePrivacy a descoperit o postare într-un forum al hackerilor, în care datele personale de la aproximativ 700 de milioane și deci de la aproape toți utilizatorii rețelei LinkedIn au fost oferite spre vânzare, de la începutul săptămânii trecute. Nu este clar modul în care datele au ajuns în mâinile vânzătorului, care operează sub pseudonimul „TomLiner”. Potrivit RestorePrivacy, un eșantion cu un milion de înregistrări de date analizate s-a dovedit a fi autentic.
22.Omisiunile Annalenei, protest verde cu bucluc și amestec rusesc în campania pentru alegerile parlamentare germane Chiar în ziua întâlnirii esențiale dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, tabloidul Bild, din Germania, agită spiritele scriind cu litere de o șchioapă: „Se pare că Kremlinul din jurul șefului statului, Vladimir Putin (68), vrea să intervină masiv în campania electorală federală - și încearcă să influențeze rezultatul alegerilor în conformitate cu dorințele sale!” O astfel de ipoteză a umbrit și fostele alegeri prezidențiale din SUA, câștigate de Donald Trump. În Germania, ținta unor prezumtive atacuri rusești ar fi Annalena Baerbock, candidata Verzilor. O candidată care și fară intervenție rusească oferă destulă „hrană” presei.
23.Deutsche Bank avertizează asupra unei inflații dezastruoase. „Economia lumii stă pe o bombă cu ceas” Potrivit unui raport al Deutsche Bank, Banca de Rezerve Federală a SUA (Fed) subestimează riscurile inflației. După o perioadă lungă de inflație scăzută și dobânzi foarte mici, această subestimare ar putea avea consecințe „devastatoare”. Combinația dintre o politică monetară și fiscală foarte expansivă, scăderea ofertei de muncă și încetinirea globalizării ar putea fi extrem de periculoase, avertizează experții băncii germane.
24.Danemarca elimină masca de protecție, de luni. Vicepreședintele Bundestag-ului cere aceeași măsură și în Germania Austria și numeroase alte țări și regiuni - părți din Grecia, Croația și Elveția - nu mai sunt considerate zone cu risc Covid-19 de către guvernul german. Situația pandemică s-a relaxat semnificativ, iar ministrul german al Justiției și vicepreședintele Bundestag-ului cer statelor federale să reexamineze necesitatea purtării măștii de protecție. Danemarca ar putea fi un model pentru noile reguli.
25.Summitul G7 din Anglia – Miliarde de vaccinuri anti-Covid gratis pentru țările subdezvoltate, disputa pe anularea protecției brevetului de vaccin În lupta împotriva pandemiei de Covid 19, grupul G7 al puterilor economice occidentale dorește să ajute țările mai sărace, cu un miliard de doze de vaccin. Guvernul britanic a anunțat noaptea trecută că acest lucru ar trebui să fie posibil atât prin distribuirea, cât și prin finanțarea vaccinului. Șefii de stat și de guvern vor să elaboreze un plan de extindere a producției de vaccinuri. În opinia criticilor, aceasta donație convenită inițial nu ar acoperi necesarul.
26.Operațiunea Scutul Troian: peste 800 de arestări și importante capturi de droguri, arme și bunuri, în urma unor razii internaționale împotriva criminalității organizate Anchetatorii internaționali au arestat peste 800 de suspecți în peste 16 țări, în timpul unei ample operațiuni împotriva criminalității organizate. A fost una dintre cele mai mari misiuni de poliție de până acum, a anunțat Europol marți la Haga. Timp de 18 luni, anchetatorii au interceptat apelurile telefonice de la bandele suspecte. Apoi au acționat, în 16 țări. Au fost percheziționate peste 700 de case, s-au confiscat tone de droguri și cantități mari de numerar, bijuterii și arme. În urma operațiunii Scutul Troian (OTF Greenlight/Trojan Shield) s-au făcut peste 70 de arestări și în Germania.
27.Daimler și pulsul său actual: reduceri de posturi, compensații salariale semnificative, vânzări de reprezentanțe în Europa și expansiune a producției în China Într-un an, concernul auto german Daimler are cu 7.500 de angajați mai puțini. Lăsându-i la o parte pe cei pensionați sub diferite forme, „3.500 de angajați ai Daimler au acceptat programul generos de compensare a concedierii”, care poate ajunge și la 400.000 de euro, relatează Businessinsider.de. Compania din Stuttgart strânge șurubul la locuri de muncă, vinde reprezentanțe în Europa, crescându-și însă masiv capacitățile de productie din China.
28.Germania: Alegeri de land în Saxonia-Anhalt. „To be or not to be” la guvernare cu populiștii de la AfD În anul crucial pentru viitorul politic al Germaniei, cu alegerile federale din septembrie 2021, în landul Saxonia-Anhalt se dă o probă a preferințelor electoratului. Duminică, 6 iunie, 1,8 milioane de alegători eligibili sunt chemați la urne, fiecare persoană având dreptul la două voturi. 22 de partide candidează pentru alegerile regionale din Saxonia-Anhalt, repartizate pe 41 de circumscripții electorale. Însa cursa umăr la umăr se desfășoară între Partidul Creștin Democrat (CDU) și Alternativa pentru Germania (AfD).
29.Unul dintre cei mai cunoscuți episcopi din Germania, cardinalul Reinhard Marx, demisionează. Motivul, "catastrofa abuzurilor sexuale” din cadrul Bisericii Catolice Cardinalul german Reinhard Marx, arhiepiscop de München și Freising, i-a prezentat Papei Francisc demisia. El spune că vrea astfel să își asume o parte din responsabilitatea pentru "catastrofa abuzurilor sexuale” din cadrul Bisericii Catolice. Într-o scrisoare adresată Papei Francisc, publicată de Arhiepiscopia München și Freising și comentată de prima televiziune germană, ARD, cardinalul și-a explicat motivele pentru acest pas.
30.Rambo-ul belgian, care amenință cu moartea politicieni și virusologi, e de negăsit. La căutări participă și unități antitero germane De aproape două săptămâni, e vânat de armată și de forțe speciale. Chiar și Interpolul l-a dat în urmărire pe cel mai căutat om din Belgia, însă până acum în zadar. Fostul soldat extremist din armata belgiană, Jürgen Conings (46 de ani), e de negăsit. Înainte să dispară, el a scris două scrisori de rămas bun, amenințându-i cu moartea pe politicieni și virologi. Anchetatorii bâjbâie în căutarea sa, o fotografie a lui este făcută publică. În altă fotografie, „Rambo belgian”, cum a fost botezat pe rețelele de socializare, apare în uniformă și cu o grămadă de decorații la piept.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 40 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by