Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 953 rezultate
1.Barometru politic: În Germania se schimbă culoarea politică dominantă - Verdele e la un pas de primul loc, președinta SPD a căzut, AKK „intră în corzi“ Nu doar în România alegerile europarlamentare au condus la evidența unei schimbări în opțiunile electoratului. În Germania, Verzii (Die Grüne) au prins un avânt record, în timp ce coaliția de guvernare, CDU-CSU/SPD, se situează la un minim istoric. Și cota de popularitate a președintei CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, scade văzând cu ochii. Barometrul politic al televiziunii ZDF arată că doar 18% dintre respondenți o cred capabilă să conducă Partidul Creștin Democrat.
2.„Högel cu Coasa”. Condamnare pe viață pentru un infirmier german ucigaș în serie, declarat vinovat de 85 de crime Uriașul proces întins pe mulți ani, în care fostul infirmier Niels Högel a fost acuzat de zeci de omoruri ale pacienților s-a terminat ieri. Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru încă 85 de cazuri, după cele șase în care fusese condamnat anterior.
3.Moartea suspectă a prefectului de Kassel, un adversar declarat al extremismului de dreapta din Germania În noaptea de sâmbătă spre duminică, prefectul de Kassel, Walter Lübcke, a fost găsit împușcat în cap. Trupul victimei a fost descoperit pe terasa casei sale, în jurul orei 00.30, de o rudă. Împușcătura a venit din imediata proximitate, după cum declară poliția locală. Deși nu există încă rezultate definitive ale anchetei criminalistice cu privire la circumstanțele faptei sau motivul acesteia, în mass-media germană au apărut speculații privitoare la un eventual motiv politic care să fi determinat decesul politicianului creștin-democrat.
4.Merkel în SUA, fără întâlnire oficială cu Trump Deși se află în vizită pe coasta de Est a SUA, cancelarul Angela Merkel nu se întâlnește cu președintele Donald Trump. Teoretic, ar fi nevoie, dată fiind tensiunea pe tema taxelor vamale care afectează industria auto germană și alte subiecte internaționale fierbinți.
5.Europarlamentare 2019 – Rezultate oficiale provizorii Germania. Mobilizare exemplară, conservatorii ies pe primul loc, Verzii triumfă O mobilizare exemplară a alegătorilor la Europarlamentarele 2019 s-a înregistrat în Germania: 61,4%, față de 48,1% în 2014. Uniunea CDU/CSU a ieșit pe primul loc, deși a pierdut procente. Verzii i-au depășit pe social-democrații de la SPD, urcând pe locul al doilea. Naționaliștii de la Alternativa pentru Germania au reușit să mai ia aproape patru procente față de rezultatele de acum cinci ani. În total, Germania trimite 96 de parlamentari în Parlamentul European.
6.VOLT pentru Europa și interese naționale de netrecut Cozile formate de românii din diaspora la unele secții de votare din străinătate sunt impresionante și relevă o implicare democratică de lăudat. Din păcate, chiar dacă cifra voturilor se îndreaptă către 200.000, acest vot este proporțional mic, față de cele 5 milioane de români estimați a trăi peste granițe. Această mobilizare mai demonstrează faptul că Europarlamentarele 2019 translatează o luptă politică românească peste granițe. Altfel, votanții români rezidenți, de exemplu în Germania, puteau vota comod, prin corespondență, un candidat autohton.
7.Europarlamentare 2019, faza fierbinte. Brexitarzii votează deja. Germanii sunt peste medie interesați de alegeri Alegerile europene din 2019 se anunță de mare importanță, prefigurând traiectoria viitoare a UE. În consecință, și interesul alegătorilor pare a fi mult mai mare ca în trecut, după cum se constată în barometrele de opinie din Germania.
8.Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache, înainte ca informația să apară în presă Jan Böhmermann este un pamfletar TV german ale cărui satire au provocat numeroase controverse, chiar și la cel mai înalt nivel. După ce a fost proces cu Erdogan, pe care l-a făcut praf cu o satiră porcoasă, și la un pas de proces cu Merkel, căreia nu i-a plăcut o poezie, Böhmermann este acum din nou în atenția publică. Și anume legat de marele scandal din Austria, în urma căruia vice-premierul a demisionat și guvernul se confruntă cu ample proteste de stradă. Böhmermann transmisese la TV-ul austriac, încă din luna aprilie, detalii despre vizita lui Strache la Ibiza. Joi, 16 mai, cu o zi înainte ca video-urile să apară public, el anunțase: „Poate că mâine arde Austria” .
9.Verdict pentru concernul Bayer in SUA: două miliarde dolari daune unei familii afectate grav de glifosat Presiunea asupra concernului Bayer crește. Compania germană producătoare de îngrășăminte chimice și produse farmaceutice a pierdut în Statele Unite al treilea proces care viza erbicidul glifosat. Compensația stabilită de instanța de judecată din Oakland e uriașă, reclamanții urmând să primească peste 2 miliarde de dolari. Bayer a anunțat că va face apel.
10.O dronă a provocat haos la aeroportul din Frankfurt am Main Din cauza reperării unei drone, în plin trafic de dimineață, operațiunile de zbor de la aeroportul din Frankfurt au trebuit să fie suspendate. Din motive de securitate, aproape o oră nu s-au operat decolări și aterizări, a declarat un purtător de cuvânt al operatorul aeroportului, Fraport, pentru Hessenschau.de. Blocajul a dat peste cap traficul aerian, 127 de zboruri au fost anulate. Se prefigurează întârzieri pe parcursul zilei de joi.
11.Îngheț pe toată linia. Secretarul de stat american Mike Pompeo își contramandează în ultimul minut vizita la Berlin Deși este în funcție de un an, secretarul de stat al SUA urma să viziteze azi Germania, pentru prima dată. Germania ar fi fost a 39-a țara vizitată de Mike Pompeo, în turul său european. La Berlin el urma să sosească din înghețatul Nord. Este oarecum simbolic, deoarece relațiile germano-americane sunt și ele la temperatura minimă. Și totuși, n-a fost să fie. În ultimul moment, vizita a fost contramandată, relatează Morgenpost.de. Pentru a câta oară?
12.Proiect de lege în Germania: 2.500 Euro amendă pentru cei care refuză vaccinarea împotriva rujeolei Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, vrea să impună obligativitatea vaccinării împotriva rujeolei la copiii de grădiniță și de vârstă școlară. El amenință cu amenzi mari și o eventuală excludere de la grădiniță. Amenzile ar putea fi de până la 2500 de euro, a declarat politicianul CDU, publicației Bild am Sonntag.
13.Alegeri europarlamentare 2019: Zeci de secții de votare în plus pentru diaspora, unele în biserici Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat „Lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019“. Spre deosebire de alte alegeri, la care a ieșit scandal din cauza cozilor la unele secții, acum guvernanții par a se fi întrecut pe sine. Sunt 441 de locații unde se poate vota, printre care multe biserici.
14.Mega-fuziunea dintre Deutsche Bank și Commerzbank nu va mai avea loc, negocierile au eșuat Planurile pentru o mega-fuziune bancară la Frankfurt, între Deutsche Bank și Commerzbank, au căzut. Discuțiile preliminare au rămas fără rezultat. Ambele părți confirmă oficial rezultatul negocierilor, după cum relatează mass-media germană. Primele reacții la bursă sunt foarte diferite. Cele două mari instituții private de credit din Germania nu doresc să fuzioneze într-o nouă structură financiară națională.
15.Ambalaje ca la nemți. Grupul german Thimm își continuă investițiile în România Producătorul de ambalaje german Thimm continuă să-și dezvolte fabricile din zona Sibiului, extinzându-și investițiile. Michael Weber, șeful Corporate Marketing al firmei, declară pentru presa locală din Göttingen că "dezvoltarea continuă a capacităților de producție este un demers consecvent în strategia noastră de internaționalizare și de investiții". Complexa instalație, pusă în funcțiune la mijlocul lunii aprilie, va tripla capacitatea de producție, după cum precizează responsabila pentru comunicare a firmei, Nicole Gloth.
16.Adio, bancnotei de 500 Euro, care nu va mai fi tipărită în Germania și în Austria Zilele bancnotei de 500 euro sunt numărate. Consiliul Băncii Centrale Europene (BCE) a decis încă de acum doi ani sistarea emisiunii problematicei bancnote, care ar stimula finanțarea de activități teroriste și spălarea de bani. Pentru a asigura o trecere lină la seria de bancnote Euro-2, Bundesbank-ul german și Banca Națională a Austriei au hotărât, inițial, să continue tipărirea acesteia. Însă în 26 aprilie e „Schluss“, adică gata cu tipărirea de bancnote liliachii. Nu toată lumea întâmpină vestea cu relaxare, enervați sunt mulți cumpărători de mașini, obișnuiți să plătească cash.
17.Asalt la vaca germană de muls. Grecia amenință cu confiscarea activelor germane, pentru pretinse sute de miliarde euro compensație de razboi, Polonia îi urmează exemplul Grecia dezgroapă din nou securea războiului cu Germania, după peste 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial și un faliment de stat iminent în 2010, evitat și cu ajutor german. Miercuri, în Parlamentul de la Atena, după 12 ore de dezbateri, s-a decis solicitarea oficială de reparații de război în favoarea Greciei, de până la 300 de miliarde euro. Iar lucrurile nu s-au oprit doar la atât: potrivit unor surse citate de Spiegel, Atena ar veni și cu amenințarea „confiscării averii germane“, de pe teritoriul său.
18.Spovedanie to go – în Germania mulți oameni cer iertarea păcatelor pe net În săptămânile premergătoare Paştelui, a devenit o tradiţie ca românul să meargă la biserică, pentru a se spovedi. Această taină e uneori tratată cu seriozitate, alteori e doar o rutină, o formalitate lipsită de căinţă şi dorinţa reală de îndreptare a greșelilor. În Germania, spoveditul la preot e din ce în ce mai nepopular. Nu tot așa stau lucrurile pe Internet, unde sute de oameni își mărturisesc zilnic pașii strâmbi pe site-uri de spovedanii, sub protecția anonimatului, pe alocuri cu textul la vedere. Unii reprezentanți ai bisericii se îndoiesc de conexiunea online cu Iisus, ca și de iertarea păcatelor mărturisite pe net.
19.VIDEO Criza locuințelor și chiriilor în Germania – la Berlin se organizează referendum pe tema exproprierii Zeci de mii de oameni au ieșit sâmbătă la proteste de stradă în Germania, pentru găsirea unei soluții „de locuit“. În această tot mai acută problemă, a crizei de locuințe și a chiriilor nerușinate din marile orașe germane, președintele grupului parlamentar al Verzilor din Bundestagul german, Robert Habeck, nu exclude varianta exproprierilor. Într-un interviu acordat publicației Die Welt, el spune: „La o adică, trebuie să urmeze exproprierea“.
20.VIDEO Rammstein Countdown – noul LP al trupei hardrock germane stârnește un imens interes, dar și scandal După o serie de speculații referitoare la titlul și data apariției noului album al trupei hardrock germane, Rammstein, iată că lucrurile s-au clarificat. În 17 mai apare pe piață LP-ul lor, „Deutschland”, după zece ani de pauză de înregistrări, însă cu foarte multe concerte ale formației, în tot acest timp. Prima melodie, care dă și titlul albumului, are de joia trecută, când clipul oficial a apărut pe youtube, 24 de milioane de vizualizări. Scenele controversate din videoclip se referă la deținuți atârnați în ștreang de naziști.
21.Târgul tehnologic de la Hanovra – 5G și demonstrația de forță a intrării industriei în era digitală Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume, se deschide duminică, sub semnul 5G și cu întrebarea: „Cum se dezvoltă industria,mai departe?”. Industria 4.0 este viziunea unor procese de producție din ce în ce mai relaționate, în care inteligența artificială joacă un rol tot mai hotărâtor. Cancelarul german Angela Merkel va lua parte mâine la deschiderea târgului expozițional, care va avea loc în perioada 1-5 aprilie la Hanovra, reunind 6.500 de expozanți și la care țara parteneră de anul acesta este Suedia. La Târg participă și România, cu tehnologie și produse IT de vârf.
22.Germania ia viteză în rețea. La licitația de frecvențe 5G s-a depășit pragul de 1.2 miliarde euro Trei giganți și un pitic în telecomunicații participă la licitația pentru frecvențele folosite în tehnologia 5G, care urmează a fi generalizată în Germania. Licitația a început săptămâna trecută. La runda a 85-a, din 28 martie, suma totală licitată a fost de 1.211.409.000 euro, după cum înregistrează joi site-ul Agenției federale de Rețea, Bundesnetzagentur.de. Sumele colectate la final merg la bugetul federal.
23.Proteste de amploare în Germania față de legea europeană a copyright-ului în internet Zeci de mii de persoane, majoritatea tineri, au protestat sâmbătă la Berlin, München și în alte orașe germane, împotriva reformei legii copyright-ului, planificate de Parlamentul European.
24.Armata de consilieri gras plătiți a Ursulei von der Leyen. Cade ministrul Apărării german? La Berlin circulă zvonul că ministrul Apărării, Ursula von der Leyen (CDU), ar cocheta cu demisia. O cauză ar putea fi scăderea bugetului pentru Apărare, planificată de ministrul de Finanțe pentru următorii patru ani, contrar angajamentelor luate de von der Leyen, față de NATO și americani. O altă cauză ar fi starea, pe alocuri deplorabilă, a dotărilor din Armată. Iar cireașa de pe tort ar fi scandalul început la finele anului trecut, referitor la cele 716 milioane euro, plătite de ministerul apărării pe contracte de consultanță nesupuse vreunei licitații. În discuții apare și firma de consultanță McKinsey, unde David von der Leyen, fiul Ursulei von der Leyen, este asociat.
25.​​VIDEO Colaps live la televizor. Cât câștigă un prezentator de știri german, punându-și la final sănătatea în pericol Zece milioane de telespectatori au fost joi martorii unui moment în care vechiul și reputatul știrist de la prima televiziune germană, ARD, n-a mai făcut față momentului. Apatic și slabit în timpul prezentării știrilor, Jan Hofer abia se ținea pe picioare, sprijinindu-se de masă, la finalul celor nouă minute de emisiune. În presa germană s-a speculat despre un colaps, dar redactorul-șef al ARD Aktuell, Kai Gniffke, constată doar că a fost „prea lungă“ filmarea care reda scena în direct. Cât de mare e miza, ca un jurnalist să-și pună sănătatea în pericol, lucrând până la epuizare?
26.Lege mai blândă privind mașinile pe motorină, adoptată de Bundestagul german Interdicțiile de conducere în orașele germane vor fi aplicate în viitor doar începând cu o încărcătură de 50 micrograme de oxid nitric (NO2) pe metru cub de aer. Un amendament corespunzător la Legea federală împotriva poluării a fost adoptat săptămâna aceasta, de Bundestag. „Interdicțiile sunt o măsură dură, fiind adecvate doar atunci când nu se întrevăd, în curând, posibilități ca limitele să poată fi respectate“, a declarat secretarul de mediu, Florian Pronold (SPD). Astfel, legea germană se arată mai blândă cu șoferii care conduc mașini poluante decât sunt recomandările UE.
27.Proteste de stradă ale elevilor, modelul Greta și votul de la 16 ani în Germania Săptămâni la rând, elevii din Germania au chiulit vinerea de la școală, ca să iasă la demonstrații pentru viitorul lor. Și pentru viitorul planetei, deoarece protestele, începute sub motto-ul „Greve școlare pentru climă“, s-au transformat într-o mișcare globală. Fridays for Future o au ca portavoce pe adolescenta Greta Thunberg, iar aceste proteste au dat naștere unei aprinse dezbateri publice și în politica germană - dacă dreptul de vot la nivel federal nu ar trebui acordat tinerilor, începând cu vârsta de 16 ani. Există voci pro și contra acestei eventuale legiferări, care ar putea schimba radical procesul și rezultatul electoral.
28.Șefa creștin-democraților germani, criticată pentru ironiile la adresa toaletelor pentru al treilea gen Liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), primește aplauze la scenă deschisă pentru glumele sale referitoare la toaletele pentru al treilea sex. Dar și critici. Un politician FDP scrie pe Twitter că aceasta a fost „o zi a rușinii”, chiar dacă Germania e în carnaval și se cere lejeritate. Se pare însă că romano-catolica AKK, cu opinii tranșante și controversate despre „al treilea gen” și căsătoriile homosexuale a atins, prin remarcile sale satirice, un nerv.
29.Liviu Dragnea comparat cu Viktor Orban, în presa germană Într-un articol apărut vineri în varianta online a cotidianului berlinez de orientare liberală Tagesspiegel, autorul, Hans Monath, trece în revistă diverse critici la adresa PSD-ului românesc, exprimate atât de politicieni din spectrul politic de dreapta, cât și de „colegi” din SPD-ul german. Autorul îl asociază negativ, sub semnul întrebării, pe președintele SPD, Liviu Dragnea, cu premierul maghiar, titrând: „Nu chiar așa de rău ca Orban?”
30.Doliu după Karl Lagerfeld. Îngerul său poartă Chanel „Karl a fost pulberea mea de stele, m-a transformat dintr-o fată germană timidă, într-un supermodel”, spune Claudia Schiffer, într-o postare pe Instagram. „El este de neînlocuit. E singura persoană care poate face alb-negrul colorat. Îi voi fi recunoscătoare pentru totdeauna”. Magnatul modei a murit în dimineața zilei de 19 februarie, la o clinică din Paris. Vreme de peste o jumătate de secol, a dat tonul în haute-couture, printre altele resuscitând marca Chanel, purtată de vedete și somități. Lagerfeld a fost și Pygmalion-ul unor supermodele renumite, pe care le-a transformat în îngeri pășind pe catwalk.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 32 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version