Articole scrise de Dan Popa


1 - 30 din 5268 rezultate
1.Financial review Prima pagină a presei străine: Erdogan amenință cu dezvăluiri ”complete" despre moartea lui Khashoggi. Franța reia asaltul privind taxarea Gafa. Brexit- sute de mii de manifestanți pentru un al doilea referendum Financial Times: Erdogan amenință cu dezvăluiri ”complete" despre moartea lui Khashoggi ● Les Echos: Franța reia asaltul privind taxarea Gafa (Google, Apple, Facebook, Amazon) ● The Times: Trump se va retrage din tratatul nuclear ● Le Figaro: Brexit: sute de mii de manifestanți pentru un al doilea referendum. ● Il Messaggero: Salvini: "Migranţi descărcaţi la graniţă de către Franţa", Parisul dezminte: "Este o expulzare normală". ● Interviu: Matteo Salvini, despre manevra fiscală: "Gata cu scenariile, Di Maio ştia totul". Lectură plăcută!
2.Financial review Prima pagină a presei străine: Facebook îl angajează pe fostul vicepremier britanic Sir Nick Klegg. Cancerul: revoluția imunoterapiei. Consecințele renunțării Italiei la euro. Prințul și crima. Poate supraviețui May? Financial Times: Facebook îl numește pe fostul vicepremier britanic Sir Nick Klegg șef al afacerilor globale ● Le Figaro: Cancerul: revoluția imunoterapiei ● Panorama: Consecințele renunțării Italiei la euro ● Der Spiegel: Prințul și crima ● The Week: Poate supraviețui May?Lectură plăcută!
3.​Riscurile politice și fiscale vor domina agenda publică anul acesta și în 2019, iar economia ar putea frâna la 3.7% în acest an (raport UniCredit) Riscurile politice și fiscale vor domina agenda publică anul acesta și în 2019, UniCredit anticipând o încetinire a creşterii economice până la 3,7% în 2018 şi la 3,3% anul viitor pe fondul înăspririi condițiilor financiare, a spațiului limitat pentru stimuli fiscali și a creșterii mai lente a veniturilor populaţiei, potrivit unui raport publicat vineri. În plus, recolta agricolă modestă din 2018 și pierderea de viteză a economiei europene în 2019 ar putea contribui la această încetinire, mai arată documentul.
4.Financial review Prima pagină a presei străine: Noile riscuri privind creșterea economică. Teama pentru profit.  Trump admite că ”se pare”, Khashoggi a fost ucis. Planurile B ale susţinătorilor Brexitului sunt nişte fantezii Les Echos: Noile riscuri privind creșterea economică ● Handelsblatt: Teama pentru profit ● Financial Times: Merkel avertizează UE și Regatul Unit cu privire la abordarea ”rigidă” a negocierilor ● Trump admite că ”se pare că”, probabil, Khashoggi a fost ucis ● The Times: Planurile B ale susţinătorilor Brexitului sunt nişte fantezii care nu rezolvă problema frontierei irlandeze ● La Repubblica: Conte la Bruxelles: "Nu există nicio marjă de schimbare a manevrei fiscale" . Lectură plăcută!
5.ANALIZĂ BNR a stabilit până unde se pot îndatora românii: 40%. Dar cât se pot îndatora slovenii, polonezii sau ungurii? Discuția nu e doar în România, ci în întreaga Europă. Fiecare bancă centrală speră la ce e mai bun, dar se pregătește pentru ce e mai rău. În Polonia, băncile trebuie să fie atente la creditele ipotecare nou acordate persoanelor fizice cu grad de îndatorare de peste 40% (dacă aceşti debitori au venitul sub venitul mediu al regiunii). În Slovenia, gradul de îndatorare (DSTI) maxim e de 50% pentru debitorii cu un venit lunar mai mic de 1700 euro. Pentru debitorii cu venit de peste 1700 euro, DSTI de 50% până la nivelul de 1700 de euro din respectivul venit și DSTI maxim de 67% pentru restul venitului.
6.Bloch, CEO BRD Groupe SocGen: Impactul noilor reglementări ale BNR privind gradul de îndatorare va fi redus ”Impactul (noilor reglementări ale BNR privind gradul de îndatorare-n.n) va fi redus în ceea ce privește creditele imobiliare”, spune CEO-ul BRD Francois Bloch, într-o discuție cu reporterul HotNews.ro. ”Noi vom încuraja clienții care își doresc să cumpere locuințe, în cadrul programului Prima Casă – unde avem în continuare fonduri disponibile-sau în cadrul altor produse similare, să își contacteze consilierii BRD, care sunt convins că le vor face ofertele potrivite. Impactul va fi limitat pentru creditele de consum, la nivelul BRD, chiar dacă anumite categorii de populație vor fi mai afectate decât altele”, mai spune CEO-ul BRD.
7.După CEC Bank, alte două bănci se pregătesc să intre în programul guvernamental ”Investește în Tine”. Programul pare să se bucure de un mare succes După CEC Bank, alte două bănci urmează să intre în programul ”Investește în tine”, potrivit declarațiilor făcut pentru HotNews de reprezentanții celor două instituții de credit. Programul ”Investește în Tine” depășește asteptările, numărul persoanelor interesate fiind de ordinul sutelor, în cele 4 zile de când a fost lansat oficial.
8.Financial review Prima pagină a presei străine: Inedit în istoria UE: Spania îşi întrerupe legăturile diplomatice cu Flandra. Franța trece la taxa ”de descongestionare” a traficului. Doar 44% dintre italieni vor să rămână în Europa Les Echos: Franța se convertește la taxa ”de descongestionare a traficului” ● Financial Times: Liderii UE au abandonat planul privind organizarea unui summit special luna viitoare ● Le Figaro: Jamal Khashoggi ar fi fost torturat și apoi decapitat (presa turcă) ● The Guardian: Theresa May cere UE să lase poarta deschisă Brexitului ● Il Messaggero: Numai 44% dintre italieni vor să rămână în Europa ● La Libre Belgique: Inedit în istoria UE: Spania îşi întrerupe legăturile diplomatice cu Flandra. Lectură plăcută!
9.Economistul șef al BCE confirmă: Îmbătrânirea populaţiei va antrena recesiuni mai lungi şi reveniri mai slabe. Creșterea populației dependente este asociată cu o inflație mai mare Îmbătrânirea populaţiei Europei riscă să antreneze recesiuni mai lungi şi reveniri mai slabe, ceea ce ar ridica noi constrângeri în materie de politică monetară, a avertizat miercuri economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Peter Praet, potrivit Reuters. Există o relație strânsă între structura de vârstă și inflație: o creștere a populației dependente este în general asociată cu o inflație mai mare”, se arată într-un studiu recent, publicat de Banca Reglementelor Internaționale (BIS), care analizează legătura dintre inflație și îmbătrânirea populației în 22 de state, de-a lungul a 150 de ani.
10.România se menține pe locul 52 în lume după criteriul competitivității (raport WEF) România ocupă locul 52 din 140 în clasamentul competitivității globale realizat de World Economic Forum, nivel menținut și cu un an în urmă. ​Scorul general obţinut de România este de 63,5 puncte din 100, punctajul obținut plasându-ne după Bulgaria (locul 51), Cehia (locul 29), Estonia (32), Slovenia (35), Polonia (37), Lituania (40), Slovacia (41), Letonia (42), Ungaria (48). România devansează însă ţări precum Grecia (57 puncte) sau Republica Moldova (88). Pe primul loc se află SUA, iar pe ultimul, Ciad. WEF nu este singura instituție care calculează acest indice agregat al competitivității, în această vară cei de la International Institute for Management Development (IMD) Lausanne plasând România pe poziția 49 din 63 de economii analizate.
11.Creșterea salarială medie în sectorul privat a fost de 6,4% în 2018. Pentru 2019, firmele estimează o creștere mai mică, de 4,6% (studiu) În anul 2018, salariile din mediul privat au crescut ușor peste nivelurile planificate. Salariile la nivel național au crescut în medie cu 6,4%, față de ajustarea planificată (5,7%), potrivit celei de-a 20-a ediții a studiului salarial și beneficii PayWell, realizat de PwC România. Creșteri salariale peste media pieței s-au produs în industrie (8,9%) și în retail (6,7%). În același timp, sectorul bancar (5,4%), leasing-ul (4,6%) și industria farmaceutică (4,8%) înregistrează creșteri mai mici decât media.
12.Monitorul educației, ediția 2018: România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriți în Monitorul educației și formării, ediția 2018, publicată de Comisia Europeană. Rămâne una dintre puținele țări care nu au atins încă niciuna dintre principalele țintele pentru 2020, iar alocările din PIB pentru educație, cu toate că sunt în creștere, continuă să fie cu mult sub media UE. România a făcut progrese notabile în ce privește rata ocupării forței de muncă în rândul tinerilor cu studii. Însă, echitatea în educație, decalajul dintre mediul rural și urban și incluziunea romilor continuă să reprezinte provocări-cheie, care au consecințe la nivelul creșterii incluzive și a inegalităților în societate.
13.Financial review. Prima pagină a presei străine: Platformă pentru ajutorul la domiciliu al seniorilor. Războiul pe piața creditului impobiliar se întețește. Planul Europei pentru Brexit: încă mai speră la un acord, dar se pregătește pentru ce e mai rău L`Echo: AG Asigurari va instala o platformă pentru ajutorul la domiciliu al seniorilor ● Financial Times: Președintele Donald Trump consideră ”pripite” acuzațiile la adresa saudiților în cazul Khashoggi ●  În UE, Tusk cere Marii Britanii să vină cu "propuneri concrete" pentru a pune capăt impasului creat de Brexit ● Les Echos: Războiul pe piața creditului impobiliar se întețește ● A treia bancă din SUA își mută sediul european la Paris ● Handelsblatt: Planul Europei pentru Brexit: încă mai speră la un acord, dar se pregătește pentru ce e mai rău. CE lucrează la legi pentru situații de urgență ● Il Sole 24 Ore: După o vară călduroasă, toamna se arată pentru băncile italiene se de-a dreptul incandescentă. Lectură plăcută!
14.ANALIZĂ În ultimii 8 ani, populația școlară a scăzut cu peste 700.000 de copii. Implicațiile în economie, dar și unde ne situăm în UE din punct de vedere al abandonului  școlar În ultimii 8 ani, populaţia şcolară din România a scăzut continuu, de la 4,2 mil. persoane în anul 2010, la 3,5 mil. în prezent. Cauza principală este direct legată de sporul natural negativ din ultimele două decenii, dar şi de migraţia internaţională. Dacă ne uităm la datele din anul şcolar 2010/2011, în termeni relativi, cea mai mare scădere a populaţiei şcolare (cu 39,0%) s-a înregistrat în învăţământul superior.  De asemenea, învăţământul preşcolar a înregistrat un număr de copii cu  22,6% mai mic faţă de 2010, iar elevii din învăţământul preuniversitar sunt cu circa 6% mai puțini. Câteva explicații.
15.Financial review Prima pagină a presei străine: Parisul testează un nou bitum asfaltic care reduce la jumătate zgomotul. Germania: situație umilitoare pentru CSU. Negocierile între Londra şi UE, în impas. Lacunele legislative ameninţă să creeze paradisuri fiscale în cadrul UE. Printre ele, și România Financial Times: Trump, deschis la reacția saudiților, în timp ce izolarea Arabiei Saudite se accentuează ● Le Figaro: În defensivă, Ungaria face apel să fie "zdruncinat" Bruxellesul în privinţa imigraţiei ● Les Echos: Parisul testează un nou bitum asfaltic care reduce la jumătate zgomotul produs de trafic și nu mai concentrează cădura solară ● Le Monde: Germania: situație umilitoare pentru CSU, partidul aliat al lui Merkel, la alegerile din Bavaria ● El Pais: Lacunele legislative ameninţă să creeze paradisuri fiscale în cadrul UE. Printre ele, și România ● Brexit: negocierile între Londra şi UE, în impas ● The New York Times: Italia se opune insistenţelor UE de a impune sancţiuni drept răspuns la atacurile cibernetice. Lectură plăcută!
16.Indicele de progres social 2018 privind calitatea vieții și bunăstarea socială: România ocupă locul 44 în clasamentul mondial România ocupă locul 44 din 146 de țări, fiind depășită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene în clasamentul „Indicele de progres social 2018”, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte. Indicele de progres social măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 146 de țări, analizând trei dimensiuni principale pe 12 coordonate cărora le atribuie câte un punctaj.
17.Începând de luni, tinerii între 16 şi 26 de ani pot lua credite de cel mult 40.000 de lei, iar cei cu între  26 - 55 de ani pot obține până la 35.000 de lei, dobânda fiind suportată de stat Începând cu luni, tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite de cel mult 40.000 de lei cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar cei cu vârsta de 26 - 55 de ani pot obține un împrumut de până la 35.000 de lei, ca urmare a demarării programului guvernamental ”Investește în tine”. "Banii împrumutaţi pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Aşadar, începând de luni, oamenii pot merge la banca parteneră, respectiv CEC, pentru a accesa aceste credite", a spus premierul Viorica Dăncilă la ceremonia de lansare a programului.
18.Financial review Prima pagină a presei străine: Impas în discuțiile privind Brexit. Aproape toate marile bănci europene au fost deja sancționate pentru spălare de bani. Jair Bolsonaro sau exodul din Brazilia. CSU masacrat Financial Times: Impas în discuțiile privind Brexit. ● The Independent: Potrivit unui sondaj, numai 4% dintre alegători vor ca după Brexit Regatul Unit să aibă o relaţie "rece şi distantă" cu UE  ●  Les Echos: Jair Bolsonaro sau exodul din Brazilia ●  Le Point: Alegeri în Bavaria: CSU masacrat ● Le Figaro: Maduro acuză Administrația Trump că "vrea să-l asasineze" ● Le Vif: Aproape toate marile bănci europene au fost deja sancționate pentru spălare de bani ● Il Messaggero: Draghi: "Sunt optimist faţă de o soluţie de compromis asupra manevrei fiscale". Lectură plăcută!
19.Financial review Prima pagină a presei străine: Tranziția pentru Brexit ar putea fi prelungită cu un an Cazul Kashoggi golește lista speakerilor la ”Davosul deșertului”. Concentrații uriașe de toxine găsite la Grenfell. Lupta micilor orașe pentru a se salva Financial Times: Cazul Kashoggi golește lista speakerilor la ”Davosul deșertului” ● The Guardian: Facebook- conturile de 14 milioane de persoane au fost afectate de recentul atac cibernetic ● Concentrații uriașe de toxine găsite în solul de la Grenfell, constată un studiu ● Le Figaro: Lupta micilor orașe pentru a se salva ● The Telegraph: Perioada de tranziție pentru Brexit ar putea fi prelungită cu încă un an. Lectură plăcută!
20.Financial review. Prima pagină a presei străine: Bursa scade, în timp ce Trump acuză FED. Lipsa unui acord va cauza o criză masivă în întreaga Europă. Salariul minim- doar şase din cele 28 de state membre nu îl au. Printre ele, Italia şi nordicii Financial Times: Bursa scade, în timp ce Trump acuză Rezerva Federală ● The Guardian: China "legalizează" lagărele pentru un milion de uiguri ● Handelsblatt: De ce șeful FED nu va pleca. Jerome Powell e atât sub presiunea piețelor cât și sub cea a lui Trump ● Les Echos- 110 ani ● The Sun: Oamenii de afaceri germani şi spanioli avertizează că lipsa unui acord (pentru Brexit) va cauza o criză masivă în întreaga Europă ● Il Fatto Quotidiano: Moartea suspectă a jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul ţării sale din Turcia nu are precedent  ● El Correo: Salariul minim- doar şase din cele 28 de state membre nu îl au. Printre ele, Italia şi nordicii. Lectură plăcută!
21.Analiză Ajută sau încurcă noile reglementări ale BNR privind gradul de îndatorare? Câteva calcule pragmatice Să luăm cazul unui apartament de 70.000 de euro, adică 326.000 de lei pe care un tânăr ar dori să-l achiziționeze. Și să presupunem 3 scenarii. Tânărul are un salariu net de 2500 de lei, de 3500 de lei și respectiv de 5.000 de lei (cazul în care lucrează în IT- domeniul cu cele mai mari salarii din România). Și să circumscriem aceste scenarii intenției BNR de reducere a gradului de îndatorare la 45%, în cazul primului împrumut pentru locuință, luat în lei.
22.Analiză. Cum au trecut producătorii români prin criza pestei porcine și cum arată piața europeană a cărnii de porc. Greu a fost când un furnizor ne-a anunțat că o parte din carnea livrată e suspectă de pestă și trebuie retrasă (producător local) La un an și jumătate de la primele avertismente cu privire la criza pestei porcine africane, HotNews.ro încearcă să sumarizeze subiectul, stând de vorbă cu unul dintre producătorii locali care a depășit criza, dar și făcând un tur al pieței europene a cărnii de porc pentru a vedea cine a pierdut și cine a câștigat în termeni de export. ”Momentul în care am fost direct afectați a fost atunci când Carniprod Tulcea ne-a anunțat că o parte din loturile de materii prime vândute către noi sunt suspecte de pestă porcină africană și că trebuie să le retragem din piață”, povestește într-o discuție cu HotNews.ro dl. Vlad Ciuburciu, director general Vascar. La finalul textului vezi și un tur al pieței cărnii de porc din principalele țări europene.
23.Financial review. Prima pagină a presei străine: Ce spun francezii despre Macron: Tânăr, arogant, rupt de realitate. Unicul lucru bun legat de Brexit? Părăsirea sistemului agricol execrabil al UE. Gafa lui Timmermans L`Express: Ce spun francezii despre Macron: Tânăr, arogant, rupt de realitate ● Financial Times: James Murdoch, favorit pentru a-i lua locul lui Musk la șefia Tesla ● Încrederea în guvernele iliberale ale Europei este în creștere ● Les Echos: Europa presează industria auto pentru reducerea emisiilor ● La Repubblica: Gafa lui Timmermans: "Nu voi face o campanie foarte dură" ● The Guardian: Unicul lucru bun legat de Brexit? Părăsirea sistemului agricol execrabil al UE ● Victoria Marinova: bărbat arestat în Germania pentru uciderea jurnalistei bulgare ● The Times: Pe ghinioniştii spioni ai lui Putin îi paşte epurarea. Lectură plăcută!
24.Isărescu: Cererea de consum a frânat dramatic, tensiunile din piața muncii se amplifică. Patru mesaje ale BNR adresate Guvernului Frânarea neașteptat de bruscă a cererii de consum, diminuarea puternică a ritmului de creștere a economiei față de anul trecut, reamplificarea tensiunilor din piața muncii și aportul negativ al investițiilor în PIB. Acestea sunt mesajele transmise indirect Guvernului, prin intermediul discuțiilor care au avut loc săptămâna trecută între cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al băncii centrale.
25.Înainte de finalul anului, românii ar putea face plăți instant, cu decontare în 10 secunde, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 (oficial BNR) Începând din luna noiembrie românii ar putea face plăți instant, cu decontare în 10 secunde, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, potrivit declarațiilor Ruxandrei Avram, Directorul Direcţiei Monitorizarea Infrastructurilor Financiare din cadrul Băncii Naţionale a Românie, făcute în cadrul unei conferințe organizate miercuri de publicația electronică bankingnews.ro.​"Sistemul de plăţi naţional în lei va prelua exact acelaşi mecanism al sistemelor plăţilor instant, cu decontare în zece secunde, 24 din 24, 7 din 7, 365 din 365 de zile. Sistemul a fost autorizat de  Banca Naţională a României, iar în primă fază, plata trebuie să aibă o valoare de maximum 49.999 de lei, deci sub 50.000 de lei”, spune oficialul BNR.
26.Financial review. Prima pagină a presei străine: Rata sărăciei din Franța-14%. Reîntoarcerea Microsoft. Lipsa medicilor lovește orașele. Banca Angliei transmite un avertisment ferm. FMI: Italia e în pericol Les Echos: Rata sărăciei a rămas stabilă la 14% din populația Franței, adică aproximativ 8,8 milioane de persoane. ● Inflația din Venezuela a atins 340.000% ● Handelsblatt: Microsoft- reîntoarcerea ● Le Figaro: Lipsa medicilor lovește acum și orașele ● Brexit: "Probleme mari" rămân de rezolvat pentru Londra ● Financial Times: Demisia lui Nikki Haley deschide calea pentru "America First" ● Banca Angliei transmite un avertisment ferm privind soarta instrumentelor derivate ● THE GUARDIAN: Dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi se înscrie într-un nou şablon brutal  ● La Stampa: FMI: "Italia este în pericol, guvernul trebuie să respectele normele UE". Lectură plăcută!
27.E clar că avem un deficit pe piața muncii.Poate nu e de un milion de persoane, cum spune Teodorovici. Dar cum îl rezolvăm? ”În București, șomajul e practic zero, nu mai ai de unde recruta. Noi avem nevoie de specialiști în IT, dar nu ai cum să-i iei de la Microsoft sau IBM. Nu te poți bate cu ei la salarii”, declara marți după o conferință de presă șeful unei importante companii care se ocupă de colectarea de creanțe. Lucrăm cu call-centere, unde fluctuația de personal e mare, iar ca să atragi oameni e nevoie să le oferi salarii, vacanțe, bonusuri, care te pot face necompetitiv pe piață de la un nivel încolo, mai spune acesta. De asemenea, CEO-ul uneia din primele 5 bănci din România explica în weekend că vede la clienții băncii sale același fenomen.
28.Survey Lipsa temporară de lichidități, supraîndatorarea și neglijența sunt primele 3 cauze pentru care românii nu își plătesc facturile. Al patrulea motiv e pentru că nu vor Lipsa temporară de lichidități, supraîndatorarea și neglijența sunt primele 3 cauze pentru care românii nu își achită la timp facturile, se arată în rezultatele unui survey desfășurat în întreaga Europă de către compania EOS KSI. Interesant este că România este țara cu ponderea cea mai mare a românilor care nu plătesc o factură pentru că nu au bani, mai mare (această pondere) decât în Grecia și aproape dublă față de Rusia.
29.FMI şi -a revizuit la 4% estimările privind avansul economiei româneşti în 2018, din cauza moderării stimulentelor Fondul Monetar Internaţional şi-a revizuit, în jos, estimările privind evoluţia economiei româneşti, atât în acest an cât şi anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creşterii din 2017, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională și citat de Agerpres. Dacă în luna aprilie FMI estima că, în 2018, Malta şi România vor înregistra în acest an cea mai mare creştere economică din Europa, de 5,7% şi, respectiv, 5,1%, în raportul de marţi, FMI şi-a revizuit în jos prognoza, la 4% în 2018, cu 1,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în primăvară.
30.Financial review. Prima pagină a presei străine: Zi neagră pentru acțiunile bancare. Şeful Interpolului era mândria Chinei. Căderea lui expune partea întunecată a acestei ţări. Jurnalista ucisă la Ruse - ce se ştie până în prezent. Ultimul avertisment al GIEC Financial Times: Al doilea suspect în cazul Skripal este un medic militar în serviciile de informații rusești ● The New York Times: Şeful Interpolului era mândria Chinei. Căderea lui expune partea întunecată a acestei ţări ● Les Echos: Ultimul avertisment al GIEC privind încălzirea climatică ● Nezamismaia Gazeta: A venit ora „Z” când vor neutraliza Moscova ● The Guardian: Jair Bolsonaro "nu îşi va modera retorica" în încercarea de a câştiga preşedinţia Braziliei ● Kapital: Jurnalista ucisă la Ruse - ce se ştie până în prezent ● Handelsblatt: Zi neagră pentru acțiunile bancare - Problemele din Italia și Grecia presează asupra băncilor germane. Lectură plăcută!

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 176 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version