Articole scrise de Dan Popa


1 - 30 din 5452 rezultate
1.Numărul seniorilor români care preferă să muncească, deși au depășit 65 de ani a trecut de 310.000 Când am urcat în taxi, primul lucru care m-a frapat a fost senzația de vârstă înaintată a șoferului. O secundă am ezitat să urc de teamă că, părându-mi foarte bătrân, reflexele lui ar fi putut fi mult încetinite. Dar cum deschisesem deja ușa mașinii, mi s-ar fi părut infinit mai nepoliticos să nu urc, invocând discriminări legate de vârstă. Nea Emil are 78 de ani împliniți și e angajat de doi ani. În ultimii ani, numărul seniorilor români de peste 65 de ani care lucrează a urcat la aproape 310.000.
2.Financial report Alegerile parlamentare din UE: sondajele pentru fiecare țară. Băncile folosesc inteligența artificială pentru a-i prinde pe traderii necinstiți. Summitul franco-chinez: mega-contract pentru Airbus. Preşedinţia României spulberă poziţia UE cu privire la Ierusalim Financial Times: Alegerile parlamentare din UE: sondajele pentru fiecare țară în parte ● Băncile folosesc inteligența artificială pentru a-i prinde pe traderii necinstiți înainte ca ei să acționeze ● Les Echos: Summitul franco-chinez: mega-contract pentru Airbus ● Studenții străini: Franța pierde teren ● USA Today: Analiză: După apariţia raportului Mueller nimic nu s-a terminat. Dar pentru Trump, totul se schimb ● EUObserver: Preşedinţia României spulberă poziţia UE cu privire la Ierusalim ● Lectură plăcută!
3.Financial report. Prima pagină a presei străine: La prânz cu Wolfgang Schäuble. Trump nu a conspirat cu Rusia. Ce au semnat de fapt Italia și China. Angajații Deutsche Bank și Commerzbank își caută de muncă Financial Times: Trump nu a conspirat cu Rusia în campania electorală din 2016.● La prânz cu Wolfgang Schäuble. Cauza principală a creșterii populismului constă în imigrația în masă și incertitudinile pe care aceasta le-a dezlănțuit● Les Echos: Drumul mătăsii: ce au semnat de fapt Italia și China? ● Izvestia: "Naftogaz" a anunţat că Gazprom are planuri să întrerupă tranzitul gazelor natural prin Ucraina.● Handelsblatt: Angajații Deutsche Bank și Commerzbank își caută de muncă ● Lectură plăcută!
4.Consilier de stat în Guvern: Trebuie să punem piciorul în prag! De asta au apărut anumite acte normative care au creat tensiune între mediul de afaceri și Guvern. Trebuie să fim cât mai deschiși propunerilor mediului de business ”România trebuie respectată și trebuie să înceapă să fie percepută cu totul altfel de către mulți dintre cei interesați a investi în România sau de a face profit aici. Și pentru că trebuie să avem grijă de acest statut al nostru, normal că până la urmă trebuie să punem piciorul în prag! Acesta a fost rațiunea pentru care au apărut anumite acte normative care au declanșat o tensiune și un conflict între mediul de afaceri și Guvern. În momentul de față sunt discuții în continuare. Pentru că este nevoie de dialog. Categoric, trebuie să fim cât mai deschiși propunerilor venite din mediul de afaceri”, a spus vineri Ramona Bruynseels, consilier de stat responsabil cu mediul de afaceri.
5.Zamfir, scrisoare pentru Isărescu pentru transparentizarea modului de calcul al ROBOR. Suciu, BNR: Domnul senator ni s-a adresat greșit nouă Comisia economică din Senat a trimis o scrisoare guvernatorului BNR, prin care solicită transparentizarea modului de calcul sau decuplarea indicelui ROBOR de la calculul ratelor, a anunțat, joi, Daniel Zamfir, citat de Mediafax. ”Domnul senator ni s-a adresat greșit nouă, întrucât nu avem inițiativă legislativă. În niciun caz ROBOR la 3 luni nu e calculat greșit. El e calculat corect folosindu-se metodologia transparentă a cotațiilor ferme. Nu recomandăm înlocuirea cu un alt referențial, întrucât media tranzacțiilor efectuate ar putea fi mai mare decât ROBOR. Dealtfel, explicațiile au fost date de dl. Guvernator membrilor Comisiei Economice”, a explicat pentru HotNews.ro Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.
6.Scurtă istorie a schimbărilor de la vârful conducerii TAROM. Și a tentativelor mai mult sau mai puțin reușite de a restructura compania În 1920, în România se înfiinţata prima companie aeriană continentală din istoria aviaţiei, CFRNA, companie franco-română care efectua curse regulate între Bucureşti şi Paris, via Strasbourg, Praga, Viena şi Budapesta. Apărută în 1930, compania aeriană de stat LARES fuzionează şapte ani mai tîrziu cu societatea română de transport aerian SARTA. Așa apare în 1954 compania de stat Tarom, care a început o dezvoltare intensă, poziţia monopolistă asigurîndu-i mari încasări. Tarom avea curse în aproape toate statele europene, iar în 1966 face primul zbor transatlantic. La 30 de ani de la Revoluție, conducerea TAROM e schimbată de câte ori interesele politice o cer, iar restructurarea și eficientizarea ei e doar un proiect scris pe hârtie.
7.Adrian Vasilescu, BNR: Partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie România este bolnavă de mitul aurului, iar partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie, a spus miercuri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, la conferița revistei BIZ, ''The Financial Conference''. "Se spun multe minuni în spaţiul public. Chiar se spune că PSD-ul ar vrea să aducă aurul în ţară ca să-l vândă. Asta e o poveste. Chiar dacă ar gândi aşa nişte oameni din PSD, așa ceva nu se poate întâmpla în România. Aşa ceva nu există. Deci, nu asta e problema cu aducerea aurului în ţară. Este doar o încercare de a şicana Banca Naţională. Nimic altceva", a adăugat Vasilescu.
8.Cei 7 bancheri care au participat la discuțiile cu Finanțele miercuri dimineața făceau la prânz calcule și scenarii de lucru privind ”noua” taxă pe active. Discuțiile vor continua și joi Strânși în jurul unui birou din sediul Asociației Române a Băncilor, cei 7 participanți la negocierile cu reprezentanții Finanțelor de miercuri dimineața studiau după prânz temele rămase în discuție după negocierile de la ora 9. În acest moment, Ordonanța 114 ”re-desenată” pare a-și căpăta conturul final, rămânând puține lucruri în suspensie. Cei 7 bancheri urmează să facă simulări și calcule privind propunerile finale, iar joi să-și prezinte punctul de vedere în cadrul unei noi discuții la sediul MFP. Având fiecare în față un set de hârtii, miercuri în jurul orei 14, discuțiile erau în toi. Chiar dacă e clar că taxa pe active va rămâne, varianta finală e mult mai moale decât OUG-ul inițial.
9.Financial report Prima pagină a presei străine: Experții economici germani își refac în scădere prognozele de creștere "Generaţia mea a fost înşelată". Anul 2019 a început încurajator pentru economia franceză Financial Times: Consiliul experților economici germani își refac în scădere prognozele de creștere economică ● În pofida verdictului dat de preşedinte, Theresa May s-ar putea gândi la un al treilea vot pe tema Brexitului în Camera Comunelor ● Der Spiegel: "Generaţia mea a fost înşelată" - o tânără activistă în domeniul climei ● Les Echos: Anul 2019 a început încurajator pentru economia franceză ● Le Temps: În Kazakstan, Nursultan Nazarbaiev demisionează după aproape 30 de ani la putere● Lectură plăcută!
10.Isărescu: O expansiune obținută cu prețul unor deficite excesive ar putea destabiliza economia/ Reformele structurale și instituționale sunt esențiale Guvernatorul BNR nu ratează nicio ocazie pentru a le reaminti guvernanților că în timpuri bune, în care ai creștere economică, e nevoie să pui bani deoparte, ca să ai din ce te ”hrăni” atunci când vor veni vremuri tulburi. Prezent marți la Constanța, Isărescu a reamintit că o expansiune obținută cu prețul unui deficit fiscal sau de cont curent excesiv, ar putea fi de natură să destabilizeze parcursul pozitiv al unei economii.​ Guvernatorul BNR s-a deplasat la Constanța pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius.
11.În ultimii 15 ani, România a pierdut peste două milioane de locuitori. Ce căi de a crește natalitatea au găsit alte țări europene După ce a născut un băiețel acum doi ani și jumătate, socrii au încurajat-o pe Loredana Popescu să facă și un al doilea copil, dar Loredana, o contabilă de 30 de ani, a fost reticentă. ”Vreau să mă bucur de copilul meu. La cât lucrez, nu cred că aș reuși să mă ocup așa cum trebuie de doi copii. Unul e suficient”, le-a spus Loredana socrilor. Un număr din ce în ce mai mare de romance fac aceeași alegere. Numărul nașterilor din România a coborât anul trecut pentru prima dată sub 200.000, după ce în 2017 fusese de puțin peste 205.000. Iar, potrivit datelor INS furnizate luni, în ianuarie au mai venit pe lume alți 16.969 bebeluși, cu 160 mai puțini decât în ianuarie anul trecut.
12.Financial review Prima pagină a presei străine: Deutsche și Commerzbank încep discuțiile privind fuziunea. Suntem în fața unei crize economice mondiale (Jaques Attali). Asemănări clare între accidentul Ethiopian Airlines și Lion Air Financial Times: Deutsche și Commerzbank încep discuțiile pentru formarea unui centru de putere în banking ● L Echo: Suntem în fața unei crize economice mondiale (Jaques Attali) ● Les Echos: Similarități evidente între accidentul 737 MAX-8 Ethiopian Airlines și Lion Air.● Alte știri pe scurt. Lectură plăcută!
13.Financial review Prima pagină a presei străine: Secretele îndreptarului populist. Criza Boeing-un exemplu de eșec de PR Avertismentele Băncii Angliei. De ce în ţările "fericite" există mai mulți sinucigași decât în Italia şi Grecia? Financial Times: Secretele îndreptarului populist ● Banca Angliei avertizează asupra riscului de contracție a pieței muncii ● Les Echos: Banca Franței a revizuit în scădere prognoza de creștere pentru 2019 ● Handelsblatt: Criza Boeing este un exemplu de eșec de PR ● IlSole24Ore: De ce în ţările "bogate" şi "fericite" există mai multe cazuri de sinucidere decât în Italia şi Grecia? ● Lectură plăcută!
14.UPDATE Vineri, angajații First Bank vor picheta sediul băncii, cerând majorarea numărului de salarii compensatorii pentru cei care vor fi disponibilizați și acordarea bonusurilor pe anul trecut Vineri, începând cu ora 17,30, angajații First Bank (fosta Piraeus Bank) vor picheta sediul băncii, într-o acțiune coordonată de Sindicatul din cadrul First Bank. Revendicările salariaților țin de majorarea numărului de salarii compensatorii pentru salariații care urmează a fi disponibilizați; acordarea celui de al 13-lea salariu și acordarea bonusurilor pe anul 2018. Reamintim că Piraeus Bank a fost cumpărată de americanii de la JC Flowers, care s-au trezit la scurt timp după achiziție cu OUG 114/2018, care le limita dramatic marja de manevră. Potrivit mai multor surse convergente din piață, reprezentanții cumpărătorului au mărturisit că dacă știau că Ordonanța 114 urma să apară, nu se mai aruncau la achiziții bancare în România.
15.Strobl, CEO Raiffeisen Bank International: Va trebui să reevaluăm România. Banca austriacă a obținut în 2018 cele mai bune rezultate financiare înregistrate vreodata în țara noastră ”Va trebui să reevaluăm România. Cu puțin înainte de sfârșitul anului 2018, o serie de măsuri fiscale au fost adoptate prin Ordonanță de Urgență în România, măsuri care includ, printre altele, o nouă taxă bancară. Aceste evoluții sunt monitorizate în permanență de Consiliul de administrație și de Consiliul de supraveghere”, a declarat președintele executiv Raiffeisen Bank International, Johann Strobl într-un interviu publicat în Raportul anual al băncii. Raiffeisen a publicat miercuri rezultatele pe 2018, în România obținând un profit de 189 milioane de euro, cu aproape 80% mai mult față de 2017. Sunt cele mai bune rezultate financiare înregistrate vreodată de Raiffeisen Bank in Romania.
16.Salariile din România cresc cu o viteză dublă față de țările din regiune. În construcții au urcat cu 45%, în învățământ cu 36% iar în sănătate cu 30% Constructorii, alături de angajații din învățământ și din sănătate au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere a venitului net în perioada ianuarie 2018- ianuarie 2019, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. Salariile din construcții au urcat cu 45% în intervalul analizat, în vreme ce în învățământ creșterile salariale au fost de 36% iar în sănătate de 30%. Ca ritm de creștere, România devansează toate țările din regiune: Ungaria are o creștere salarială medie anuală de 10%, Cehia 8%, Polonia circa 7% iar Slovacia de circa 6%. România a avut în perioada ianuarie 2018- ianuarie 2019 o creștere de 18%.
17.Financial review. Prima pagină a presei economice străine: Salariul Guvernatorului Băncii Franței: 29.712 de euro/lunar. Rezerva lor de aur- 2.436 tone. Theresa May pierde controlul Brexitului. Europenii nu mai au încredere în Boeing Financial Times: Theresa May pierde controlul Brexitului ● Les Echos: Banca Franței va plăti statului 5,6 miliarde de euro în impozite și dividende. Salariul Guvernatorului Băncii Franței: 29.712 de euro/lunar. Rezerva de aur a Franței- 2.436 tone ● Handelsblatt: Europenii nu mai au încredere în Boeing după prăbușirea avionului etiopian. ● Alte știri pe scurt. Lectură plăcută!
18.Financial review Prima pagină a presei străine: Italia provoacă rumoare la Washington și alarmă la Bruxelles. Creșterea economică a Europei încetinește. Deficitul comercial al SUA a atins în 2018 nivelul maxim din ultimii 10 ani Financial Times: Italia dorește să aprobe o controversată inițiativă a Chinei, provocând rumoare la Washington și alarmă la Bruxelles ● Viziunea lui Macron pentru UE primește sprijin eurosceptic ● Les Echos: Creșterea economică a Europei încetinește ● The Washington Times: Deficitul comercial al SUA a atins în 2018 nivelul maxim din ultimii 10 ani ●Știri pe scurt ● Lectură plăcută!
19.Financial review Prima pagină a presei străine: Irlanda de Nord, avertizată asupra consecințelor ”grave” în cazul unui Brexit dur. China, India și ascensiunea „statului-civilizație”. Pariul Franței de taxare a giganților Netului Financial Times: Irlanda de Nord, avertizată asupra consecințelor ”grave” în cazul unui Brexit dur ● China, India și ascensiunea „statului-civilizație” ● Les Echos: Pariul Franței de taxare a giganților Netului ● Ghosn ar putea fi eliberat ● The New York Times: Cerând tot mai multe documente, democraţii lansează o amplă anchetă pe tema corupţiei lui Trump ● Știri pe scurt. Lectură plăcută
20.Fraudele din interiorul băncilor arată cât de vulnerabile sunt mecanismele antifraudă ale instituțiilor de credit. Dar și necunoașterea problemelor propriilor angajați. Câteva cazuri concrete... Jaful de la BRD, în care doi angajați din Iași sunt acuzați că au delapidat circa o jumătate de milion de euro din Tezaurul instituției de credit nu reprezintă un pericol pentru deponenții băncii. Banii fuseseră asigurați, dar problema e în alte părți. Fie mecanismele antifraudă de care fiecare bancă dispune nu sunt suficient de bine puse la punct, fie băncile nu cunosc îndeaproape vulnerabilitățile propriului personal angajat. Pe lângă tentativele de fraudare externă (despre cea mai recentă dintre ele am scris aici), mai sunt și tentativele de fraudă provenite din interior. Am scris aici despre cum se fură o bancă din interior, dar exemplele sunt mult mai multe. Vezi în text alte tipuri de fraudare internă a băncilor.
21.Cum ar putea arăta taxa pe activele bancare ”re-desenată” pentru a fi conformă cu legile europene. Bonus: scurt remember al modului în care NU trebuie dată o Ordonanță Confruntat cu perspectiva unei decizii negative din partea agenției de rating Standard & Poor`s care ar vulnerabiliza consistent economia, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici pare a fi ieșit din faza de negare, admițând că taxa pe activele bancare va fi modificată. A fost nevoie de scăderi masive pe bursă a băncilor listate, de o depreciere a cursului care a dus la reducerea cu un miliard de euro a rezervei valutare a României, de scrisori de avertizare din partea tuturor autorităților europene- de la Banca Centrală Europeană, Autoritatea Bancară Europeană, conducerea Comisiei Europene- și, bomboana de pe colivă- riscul ca Standard & Poor`s să înrăutățească perspectiva pentru România, pentru ca autoritățile locale să înțeleagă prostia făcută.
22.​EXCLUSIV Vicepreședintele Comisiei Europene și Comisarul pentru afaceri economice îi scriu ministrului Teodorovici: Taxa pe bănci din România e substanțial mai mare decât în alte țări UE/ Fondurile de pensii ar putea pleca din țară/ Faceți investiții și reforme structurale Valdis Dombrovskis , vicepreședinte al Comisiei Europene și Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă acum două zile despre necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanță care pune România într-o foarte proastă lumină printre țările Uniunii Europene, mai ales că deținem în prezent președinția rotativă a Consiliului.
23.În această noapte, agenția de rating Standard & Poor`s ar putea publica raportul privind România. Vezi cum se ia decizia de atribuire a calificativul unei țări ​​Potrivit mai multor surse, în această noapte agenția de rating Standard & Poor`s va publica raportul pe România. Cel mai probabil scenariu este cel în care calificativul va fi menținut (BBB-), dar perspectiva va fi modificată din ”stabilă” în ”negativă”. Ceea ce nu ar trebui să ne mire, având în vedere derapajele politicilor fiscale de la regulile bunului simț economic. Întotdeauna, calificativele agențiilor de rating au fost în România un bun prilej de speculație politică. Dacă obțineam un calificativ bun, Finanțele dădeau un comunicat în care se lăudau că justețea politicilor fiscale proprii a fost confirmată de celebra agenție de rating. Dacă calificativul era nesatisfăcător, aceeași agenție devenea ”neatentă” la schimbările din economie și uneori îi era contestată și competența.
24.Manea, BCR: Marea problemă cu care ne confruntăm rămâne incertitudinea. În acest moment, OUG 114 este total nesustenabilă. Dar suntem în permanent contact cu aparatul de lucru al ministrului de Finanțe ”​În acest moment, așa cum este ea, OUG 114 este total nesustenabilă. Din toate punctele de vedere. De la cuplarea la ROBOR la mărimea ei în termeni absoluți și la baza de impozitare. Taxa însăși vine contra obiectivului declarat al Guvernului de creștere a intermediere financiare”, a explicat joi executivul BCR, Sergiu Manea. În fiecare zi lucrăm împreună cu aparatul de lucru al ministrului. Chiar și aseară au existat asemenea contacte. Potențialul impact a fost prezentat la întâlnirea Comitetului Național pentru Supraveghere Macroprudențială, din câte știu. Noi putem doar spune ce s-a întâmplat în alte țări după aplicarea unei taxe similare. Ca urmare a OUG 114, bugetul BCR (care fusese construit pe datele dinaintea apariției OUG 114) a fost invalidat de Erste Bank, urmând ca noile variante să fie discutate abia în martie. ”Marea problemă cu care ne confruntăm rămâne incertitudinea!”, adaugă Manea.
25.BCR, Rezultate financiare 2018: Banca a finanțat unul din cinci români care a luat un credit ipotecar nou și una din șase firme care a contractat o finanțare nouă BCR a realizat anul trecut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro), în creștere cu 80% față de anul precedent, au transmis joi oficialii băncii. BCR a finanțat achiziția a peste 13.000 de locuințe în 2018, astfel că unul din cinci români care a achiziționat un credit ipotecar a fost finanțat de bancă. BCR este cel mai mare finanțator în cadrul programului guvernamental Prima Casă, acordând credite în valoare de peste 1,3 miliarde de lei
26.Trei motive esențiale pentru care proiectul lui Dragnea și Nicolae privind repatrierea rezervei de aur ne poate costa enorm Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține. Proiectul ar urma să modifice Legea privind Statutul Băncii Naţionale a României. „Din rezerva constituită, Banca Națională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obținerii de venituri prin tranzacționare (subl.n.) și alte operațiuni specifice. Depozitele de aur constituite de BNR în străinătate nu pot depăși 5 % (subl.n.) din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”. Vezi mai jos de ce ține România o parte din aur în străinătate, care sunt practicile internaționale și de ce proiectul celor doi PSD-iști ne-ar putea costa enorm.
27.Raportul de țară al CE: Măsurile care vizează cel de-al doilea pilon de pensii pot frâna puternic dezvoltarea pieței de capital/ Documentul desființează și cele 3 inițiative legislative ale senatorului ALDE Daniel Zamfir ​Deficitul de cont curent al României a crescut considerabil. De la un echilibru atins în 2014, contul curent a înregistrat un deficit de 3,2% din PIB în 2017 și se estimează că s-a deteriorat în continuare până la 4,3% din PIB în 2018, se arată în Raportul de țară al Comisiei Europene, publicat miercuri. Acest lucru se datorează în principal comerțului cu bunuri, stimulat de boom-ul consumului privat, pe fondul unei politici fiscale expansioniste în perioade de creștere ridicată a PIB-ului.Citește aici varianta integrală a documentului.
28.Nicolae Chidesciuc, JP Morgan: S-a mers prea departe cu majorările salariale. Ne putem aștepta la o încetinire a economiei, la o depreciere a leului și la o inflație ridicată În ultima perioadă s-a mers prea departe cu majorările salariale, acestea având cel mai mare ritm de creștere din UE, crede Nicolae Chidesciuc, economist al J.P. Morgan. ”​Vedem riscuri economice în creștere în România. Taxăm cât putem și tăiem de la investiții cât putem- asta a fost rețeta politicii fiscale din ultimii 2 ani. Dar acum de la investiții s-a tăiat destul de mult și nu prea mai e loc de tăiat. Nici nu prea mai ai de unde să taxezi fără consecințe nefaste mai târziu. De asemenea, nu prea mai ai nici cum să iei bani prin măsuri one-off. Poate o sursă care a mai rămas este Pilonul II de pensii”, a adăugat Chidesciuc.
29.Financial report Prima pagină a presei străine: May vrea amânarea Brexit. Foodwatch cere sistarea sponsorizării Coca-Cola pentru România. Industria auto germană în fața furtunii perfecte Financial Times: May cere parlamentarilor să renunțe la amenințări și semnalează posibila amânare pentru scurt timp a Brexit ● Der Spiegel: Foodwatch cere sistarea sponsorizării Coca-Cola pentru preşedinţia română a Consiliului UE ● Les Echos: Banque Postale trebuie să aducă 800 milioane de euro capital ● Handelsblatt: Industria auto germană în fața furtunii perfecte ● Alte știri pe scurt ● Lectură plăcută!
30.Comisia de Buget-Finanţe-Bănci a amânat întocmirea Raportului privind OUG 114/2018. La 1 martie se împlinește termenul de adoptare tacită de către Senat ​Senatorii din Comisia de Buget-Finanțe-Bănci au votat marți amânarea luării unei decizii privind Raportul care trebuie întocmit pe marginea OUG 114/2018, la solicitarea ministrului Eugen Teodorovici, care a spus că Guvernul va discuta în perioada imediat următoare propunerile mediului de afaceri. Reprezentanții Opoziției au atras atenția asupra intențiilor ascunse ale PSD - adoptarea tacită în Senat la 1 martie. Senatorul PNL Florin Cîțu a solicitate Comisiei de Strategie și Prognoză analiza de impact a OUG 114.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 182 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version