Articole scrise de DP


1 - 30 din 3733 rezultate
1.Digitalizarea- serviciul spre care se privesc cu speranta tot mai multe banci Bancile vor pune accentul pe digitalizare in viitorul pe termen mediu, desi asistam nu neaparat la o criza bancara in Europa, cat mai degraba la o criza a profitabilitatii bancilor- aceasta a fost una din ideile principale lansate in cursul celui mai important forum bancar anual- "The Central Eastern European Forum", organizat marti si miercuri de Euromoney. Evenimentul reuneste principalii jucatori din zona bancara, a reunit bancheri de top din Romania, sefi de fonduri de investitii, actuali si fosti viceguvernatori ai BNR si lideri ai comunitatii bancare locale. 
2.Voinea, BNR: Romania creste anual cu circa 5%, ceea ce este peste potential, dar nu e ne-sustenabil Nevoia de finantare a tarii in acest an este in jur de 9% din PIB, ceea ce este sustenabil. Cresterea economica anuala este de circa 5% pe an, ceea ce este peste potential, dar nu este o crestere nesustenabila,  a declarat miercuri viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Liviu Voinea, in cadrul "The Central Eastern European Forum", organizat de Euromoney. Deficitul de cont curent are, ca pondere in PIB, o deteriorare moderata - circa 2% in 2016, incomparabil fata de perioada pre-criza., a mai spus Voinea.
3.Abrogarea formularului 088 a fost publicata in Monitorul Oficial Documentul care elimina Formularul 088 a fost publicat vineri seara in Monitorul Oficial. "Actul normativ aduce o singura masura importanta- dispune abrogarea OpANAF nr. 3698/2015 ordin ce introduce in legislatie formularul 088 - Declaratie pe propria raspundere pentru justificarea capacitatii economice de a efectua activitati in sfera TVA. Astfel depunerea formularului 088 a fost abrogata incepand cu 01.02.2017", explica Adrian Benta, consultant fiscal.Vezi aici actul normativ.
4.Minuta sedintei CA al BNR din ianuarie: Perspectiva politicii fiscale si a celei de venituri ramane incerta, mai ales a constructiei bugetului public pentru anul 2017 "S-a apreciat unanim ca perspectiva politicii fiscale si a celei de venituri ramane incerta pana la cunoasterea caracteristicilor executiei bugetare aferente anului 2016, dar mai ales a constructiei bugetului public pentru anul 2017, care sa jaloneze conduita viitoare a acestor politici; unii membri ai Consiliului au reiterat in acest context cerintele Pactului de Stabilitate si Crestere si angajamentele Romaniei privind respectarea lor, precum si alte prevederi legale interne, considerate reale constrangeri la adresa unei mai accentuate relaxari a politicii fiscale", se arata in minuta sedinti celor 8 corifei ai Bancii Centrale.
5.Bogdan Nicolae Stan, numit oficial presedintele ANAF Bogdan Nicolae Stan a fost numit oficial presedinte al ANAF, dupa demisia lui Dragos Doros din fruntea institutiei. Anuntul a fost publicat in Monitorul Oficial. Si-a inceput cariera in 1998 la Directia finantelor Ilfov, a lucrat si in ANAF, iar din 2014 pana in prezent a fost director general adjunct la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Directia Monitorizare, Control si Antifrauda. A absolvit ASE - Facultatea de Finante (1998) si Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice (2011), precum si un master in Management Public la ASE.
6.Dinamica PIB la noua luni din 2016 revizuita in scadere Vineri, Institutul National de Statistica (INS) a publicat a doua estimare provizorie privind dinamica PIB si componentelor pe trimestrul al treilea si perioada ianuarie-septembrie 2016. Raportat la primele estimari provizorii comunicate pe 6 decembrie, INS a revizuit in scadere datele privind ritmul PIB din T3 2016, pe fondul unei evolutii mai slabe a investitiilor si exportului net, se arata intr-o analiza a Bancii Transilvania, transmisa vineri.
7.ANAF: In 2016 am colectat cu 2,60 mld lei mai mult decat in 2015 "Conform datelor provizorii centralizate pana in prezent, ANAF a colectat in 2016 venituri bugetare cumulate in cuantum de 199,40 miliarde de lei, cu 2,60 de miliarde de lei mai mult decat in 2015 si cu 3,52 miliarde de lei (1,8%) mai mult decat programul prevazut in ianuarie 2016 de legile bugetare, in timp ce programul revizuit la rectificarea din noiembrie 2016 a fost indeplinit in proportie de 99,8%, se arata intr-un comunicat ANAF transmis vineri, la cateva ore dupa anuntul demisiei sefului institutiei, Dragos Doros.
8.Curtea Constitutionala: Legea privind darea in plata nu se poate aplica in cazul in care debitorii au fost deja executati silit Curtea Constitutionala a Romaniei considera ca Legea privind darea in plata nu se poate aplica in cazul in care debitorii au fost deja executati silit si imobilul care garanteaza creditul a fost deja vandut de catre creditor, potrivit unei motivari a Curtii, publicata in Monitorul Oficial, citate de profit.ro. Curtea a respins exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Raiffeisen Bank pe mai multe articole din Legea privind darea in plata, intr-un dosar in care un debitor a cerut instantei sa stearga datoria la banca. Debitorul in cauza a fost executat silit de catre Raiffeisen, care a vandut la licitatie, in 2015, imobilul care garanta creditul, dar a ramas cu datorii inca neachitate la banca.
9.In decembrie 2016, rata anuala a preturilor de  consum a fost de -0,5% Preturile de consum, masurate prin indicele preturilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 0,5% in luna decembrie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015. Determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC), rata anuala a preturilor de consum a fost de -0,1%, au anuntat vineri oficialii Institutului National de Statistica.
10.Din cauza trotuarelor inzapezite, pietonii preferau miercuri dimineata carosabilul Caii Victoriei Miercuri dimineata in jurul orelor 9, pietonii bucuresteni mergeau pe Calea Victoriei ca si cand aceasta ar fi fost pietonala. Szapada de pe trotuare era pana la nivelul gambelor, facand dificila inaintarea, asa incat bucurestenii au iesit in strada la propriu
11.Angajatorii isi pot concedia angajatii si prin e-mail, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Angajatorii pot transmite decizia de concediere a unui salariat prin intermediul e-mailului, conform unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), scrie Legislatiamuncii.ro. Judecatorii au ajuns la concluzia ca aceasta modalitate de a elibera un lucrator din functie este legala, dar vor fi anumite conditii care trebuie sa fie indeplinite.
12.Natalitatea a crescut pentru a patra luna la rand in noiembrie 2016, cu un avans de 16%. Declinul populatiei s-a redus fata de 2015 Populatia Romaniei a scazut, in primele 11 luni din 2016, cu 56.936 de locuitori din cauza declinului demografic, insa reducerea populatiei din cauze demografice s-a atenuat fata de aceeasi perioada a anului precedent, ca urmare a cresterii semnificative a natalitatii incepand din august si a reducerii numarului de decese, arata datele publicate, marti, de Institutul National de Statistica (INS), citate de news.ro.  In perioada ianuarie-noiembrie 2015, sporul natural negativ a fost de 64.695 persoane, astfel ca, in primele 11 luni din 2016, sporul natural negativ s-a diminuat cu 12%.
13.Cele 5 modificari esentiale ale Codului Fiscal publicate in Monitorul Oficial Dupa ce au facut apologia predictibilitatii legislative, Guvernul Grindeanu a trecut la schimbarea Codului Fiscal in puncte sensibile, invitand partenerii din Comisia de Dialog Social la discutii cu doar o ora inaintea inceperii acestora. Vineri au aparut in Monitorul Oficial o serie de acte normative foarte imporatante in domeniul fiscal. Ordonanta care modifica Codul Fiscal poate fi citita aici.
14.DOCUMENT Majorarile salariale propuse de Finante cresc cheltuielile cu 5.1 miliarde lei. "Ele vor duce la cresterea consumului, iar la buget se vor intoarce 1,8 miliarde", arata finantistii Finantele propun ca, incepand cu data de 1 februarie 2017, drepturile salariale ale personalului platit din fonduri publice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale sa fie majorate cu 20% fata de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017, potrivit unui proiect de OUG publicat vineri. Vezi proiectul in atasament.
15.BNR pastreaza nivelul dobanzii-cheie si nivelul rezervelor minime obligatorii Intr-o miscare anticipata de piata, BNR a lasat neschimbata dobanda cheie in sedinta de vineri, mentinand si nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii la lei si valuta. Guvernatorul BNR va sustine un briefing de presa la ora 15, ocazie cu care va detalia argumentele care au fundamentat decizia de politica monetara.
16.Dragu: Romania a incheiat 2016 cu un deficit bugetar de 2,6% din PIB, sub nivelul programat Deficitul bugetului general consolidat a fost de 2,6% din produsul intern brut (PIB) pentru intregul an 2016, sub nivelul programat, de 2,8% din PIB, a declarat fostul ministru al Finantelor, Anca Dragu, pentru Bloomberg, scrie Economica.net. Intr-o alta declaratie, facuta joi dimineata postului Digi 24, Dragu a precizat ca fostul guvern a lasat un draft de buget noului guvern, care cuprinde masurile in vigoare si un deficit bugetar de 2,99% din PIB.
17.Viorel Stefan, ministrul desemnat al Finantelor: La 1 iulie vom avea publicat un Cod Economic al Romaniei / Daca se va dovedi ca am plagiat doctoratul, demisionez in secunda doi Social-democratul Viorel Stefan a trecut de votul comisiilor de specialiate din Parlament dupa o audiere care a depasit o ora si jumatate, desi era programata sa dureze cel mult 30 de minute. Au votat pentru 19 parlamentari 11 si o abtinere. "Solicit un vot favorabil pentru un mandat greu. Acesta nu e un mandat de invidiat ci vizeaza coordonarea politicilor publice din domeniul fiscal bugetar", si-a inceput Stefan discursul introductiv. El a mai promis un Cod Economic care sa includa toate legile economice si care sa fie pus gratuit la dispozitia firmelor. "In aprilie acest Cod va intra in dezbatere parlamentara iar la 1 iulie il vom avea publicat in Monitor Oficial", a mai spus Stefan.
18.Romania a intrat in 2017 cu o rezerva valutara de 34,38 miliarde de euro La 31 decembrie 2016, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au coborat la 34,24 miliarde euro, fata de 34,38 miliarde euro cat fusesera cu o luna inainte. Fata de 31 decembrie 2015, rezervele valutare au urcat cu circa doua miliarde de euro, arata un comunicat transmis marti de BNR.
19.Noutati fiscale de care ar trebui sa tineti seama: In declaratia 205 nu se mai declara veniturile din salarii, restul stopajului la sursa fiind declarat prin acelasi formular (Ordin al presedintelui ANAF) In declaratia 205 nu se mai declara veniturile din salarii (restul stopajului la sursa fiind declarat prin acelasi formular), iar declaratia cu venitul nerezidentilor este numerotata cu nr. 207, ea devenind declaratie informativa cu amenda usturatoare in caz de nedepunere, potrivit  Ordinul ce aproba formulare pentru declaratiile fiscale 200, 201, 204, 205, 207 depuse din 2016, publicat in Monitorul Oficial.Vezi aici Ordinul Presedintlui ANAF, asa cum a aparut in Monitor
20.Ministerul Comunicatiilor elimina plafonul de 10.000 de dolari pe angajat pentru scutirea de impozit pe salarii aplicata programatorilor Programatorii vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor chiar daca firma la care lucreaza nu a obtinut un venit de 10.000 de dolari anual pe angajat, iar masura se va aplica inclusiv companiilor aflate in primul an de functionare sau celor care au trecut printr-o reorganizare, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Ministerul Comunicatiilor si citat de News.ro. Astazi, angajatorii care au ca activitate crearea de programe pentru calculatoare sunt scutiti de la plata impozitelor pe venit daca au realizat in anul precedent un venit de cel putin 10.000 de dolari din comercializarea softurilor.
21.RETROSPECTIVA 2016: Ministerul Muncii, sub presiunea revendicarilor salariale Ministerul Muncii a fost asaltat in 2016 de numeroase revendicari salariale, iar cea mai mare provocare a fost elaborarea Legii salarizarii unitare, care, dupa nenumarate analize si consultari, a ramas la stadiul de proiect., noteaza Agerpres. Discutii au avut loc si in privinta salariului minim pe economie, decizia finala fiindu-i "pasata" in cele din urma urmatorului guvern. Ministerul Muncii a prezentat pe parcursul anului si a adoptat o serie de proiecte sociale, precum cel privind indemnizatia pentru mame, trusoul pentru nou-nascuti sau tichetele pentru gradinita.
22.Bloomberg: Cei mai bogati oameni din lume si-au majorat averile cu 237 de miliarde de dolari, in 2016 Intr-un an in care votantii populisti au remodelat politica din Europa si SUA, cei mai bogati oameni din lume incheie anul 2016 cu 237 de miliarde de dolari mai mult decat aveau la inceputul anului, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. Pe fondul datelor economice dezamagitoare din China, votul Marii Britanii in favoarea iesirii din UE (Brexit) si alegerea miliardarului Donald Trump in functia de presedinte al SUA, cei mai norocosi oameni ai planetei au castigat pana la inchiderea sedintei bursiere din 27 decembrie 4.400 de miliarde de dolari, in crestere cu 5,7% fata de 2015, conform indicelui Bloomberg Billionaires.
23.Oamenii de afaceri vad un prim trimestru din 2017 cu scaderi ale preturilor in constructii si cu un recul al salariatilor din comert Tendinta de relativa stabilitate a activitatii in industria prelucratoare si servicii, salariati in scadere in constructii si comert dar si o scadere moderata a preturilor in constructii- acestea sunt estimarile oamenilor de afaceri chestionati periodic de catre Institutul National de Statistica. Anchetele INS s-au efectuat pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.151 agenti economici), constructiilor (1.671), comertului cu amanuntul (2.110) si serviciilor (2.546).
24.Deficitul bugetar a urcat la 5,5 miliarde lei dupa primele 11 luni, de la 1,3 miliarde de lei in octombrie Deficitul bugetului general consolidat al statului a urcat dupa primele 11 luni ale anului la 5,5 miliarde lei, de la 1,3 miliarde lei in octombrie, reprezentand 0,73% din produsul intern brut (PIB), arata datele publicate marti de Ministerul Finantelor si citate de News.ro. Deficitul reprezinta 0,7% din PIB, cu mult sub nivelul programat pentru intregul an. Bugetul general consolidat cuprinde atat bugetul de stat, din care se fac cheltuielile curente ale statului, cat si bugetele sociale, categorie in care intra bugetul pensiilor publice si cel de somaj.
25.Ministerul Energiei a sesizat Consiliul Concurentei in vederea unei analize a "conditiilor de piata" pentru produsele obtinute din minereul de uraniu Ministerul Energiei a sesizat Consiliul Concurentei privind necesitatea efectuarii unei analize a conditiilor de piata pentru produsele obtinute din minereul de uraniu, inclusiv a aspectelor legate de modul de constructie a preturilor de comercializare, analiza care ar putea sa previna o practica anticoncurentiala, respectiv abuzul de pozitie dominanta din partea unui furnizor calificat al Societatii Nationale Nuclearelectrica (SNN), respectiv Cameco Corporation. 
26.Asiguratorii de la ​City Insurance, amendati cu 30.000 de lei de ASF, in vreme ce directorul general a primit alti 10.000 de lei amenda In urma analizarii rezultatelor controlului inopinat efectuat la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., Consiliul ASF a decis sanctionarea cu amenda a societatii si a directorului general, concomitent cu stabilirea unor masuri in sarcina societatii de asigurare. Printre neregulile gasite se numara nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de dauna RCA, efectuarea platii despagubirilor in afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire si mentinere a rezervelor de daune avizate si neinregistrarea, la nivelul societatii, a tuturor petitiilor adresate de persoanele fizice.
27.Depozitele in lei ale depuse de romani in banci au depasit suta de miliarde. Pe cand un DAE la depozite, nu doar la credite? Depozitele in lei ale populatiei au crescut cu 2,5%, pana la 100,08 miliarde lei, in vreme ce depozitele companiilor au urcat la 78,44 miliarde de lei, arata datele BNR transmise vineri. Depozitele in valuta (cumulat, ale romanilor si ale firmelor), exprimate in lei, au scazut cu 0,1%, pana la nivelul de 84,62 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,4%, pana la 18,73 miliarde euro).
28.Din ianuarie 2017, Hornbach incheie relatiile comerciale cu Schweighofer pentru lemnul de constructii si cel rindeluit Incepand cu luna ianuarie 2017, Hornbach inceteaza colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer in ceea ce priveste comercializarea lemnului de constructii si a celui rindeluit, au anuntat miercuri reprezentantii Hornbach. "Tinem ca furnizorii si partenerii nostri de afaceri sa respecte principiile unei silviculturi responsabile", a mitivat decizia Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach Romania. Compania se asigura ca toate materialele lemnoase si produsele din lemn provin din silvicultura sustenabila.
29.Barometrul Industrial: ​Industria incheie 2016 in scadere In noiembrie, indicatorul pentru volumul productiei a ajuns la 55 de puncte, de la 60 in septembrie si 56 in octombrie, se arata in Barometrul Industrial transmis miercuri HotNews.ro. "Este a doua luna consecutiv cand indicatorul se afla sub media de 57 de puncte din ultimele 25 de luni. Totodata industria s-a apropiat la 5 puncte de pragul sub care se afla zona de contractie Majoritatea indicatorilor inregistreaza scaderi", se mai arata in document.
30.​MedLife intra de miercuri la tranzactionare pe piata de capital romaneasca cu simbolul 'M' MedLife intra de miercuri la tranzactionare pe piata de capital romaneasca cu simbolul 'M', dupa ce oferta a fost subscrisa, reiese din datele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Agerpres. V4C Eastern Europe Holding V Limited, International Finance Corporation (IFC), membra a Bancii Mondiale, actionari ai MedLife, au anuntat vineri, 16 decembrie, pretul final pentru oferta lansata, acesta fiind de 26 de lei pe actiune.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 125 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri