Articole scrise de DP


1 - 30 din 419 rezultate
1.Departamentul de Stat american critica Parlamentul pentru actul legislativ arbitrar si impredictibil Romania acorda un tratament nediscriminatoriu investitorilor straini din punct de vedere al tarii de origine a capitalului. Locatia strategica a tarii, apartenenta la Uniunea Europeana, forta de munca relativ bine educata, salariile competitive si resursele naturale abundente fac din Romania un spatiu de dorit  pentru firmele care doresc acces pe piata europeana si pe cele asiatice. Investitorii din SUA au descoperit ocazii de business in domeniile tehnologiei informatiei, telecomunicatii, energie, servicii, productie si consum, se arata intr-un raport publicat de Departamentul de Stat al SUA. Raportul critica Parlamentul pentru actul legislativ arbitrar si impredictibil.
2.Piata RCA: ​Cele mai mari procente de dosare intarziate la plata sunt la City Insurance (80,63%), Carpatica Asig (80,11%) si Asirom VIG Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a realizat, in premiera, o analiza aprofundata a modului de solutionare a dosarelor de dauna aferente politelor auto obligatorii RCA deschise de societatile de asigurare in semestrul II al anului 2015.
3.Zamfir, initiatorul legii darii in plata: Salut decizia CSM si solicit de urgenta Guvernului si BNR sa ia public atitudine fata de declaratiile domnului Steven van Groningen Salut decizia plenului CSM  de marti, 23 august, iar pe aceasta cale solicit de urgenta Guvernului si Bancii Nationale a Romaniei sa ia atitudine, in mod public, fata de declaratiile domnului Steven van Groningen si sa se delimiteze de astfel de practici care creeaza un precedent periculos si afecteaza in mod direct intreg sistemul judiciar, consecinta unor astfel de declaratii fiind influentarea deciziilor magistratilor, a transmis joi deputatul Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata.
4.Operatiunea Apollo - suspiciuni de evaziune fiscala in 9 din 10 cazuri analizate din primul esantion Demarata la sfarsitul lunii iunie 2016, operatiunea Apollo (care vizeaza  firmele care emit sau utilizeaza facturi false) confirma analizele de risc facut de inspectorii Antifrauda. Astfel: nu toate firmele au pus la dispozitie toate documentele solicitate (exemplu: nu au transmis toti furnizorii, unele au transmis doar note de receptie, unele au transmis facturi numai pentru o anumita perioada etc.)  sau majoritatea facturilor sunt emise pentru produse de valoare sub 5000 de lei (inclusiv TVA) si sunt achitate in numerar .
5.Peste 100.000 de firme au intrat in insolventa in ultimii 5 ani. Care este impactul? Romania a avut 105.545 companii care au intrat in insolventa intre 2011-2015, insemnand o medie anuala de aproximativ 20.000 de companii insolvente, arata calculele facute de Coface. Volumul este foarte mare, in conditiile in care reprezinta aproximativ un sfert din totalul firmelor active. Nu doar numarul companiilor insolvente din intervalul analizat este foarte mare, ci si dimensiunea acestora. Circa 3000 dintre companiile insolvente rulau peste un milion de euro anual, in conditiile in care media companiilor active la nivel national pe acest segment de venituri a fost de 23.455 euro.
6.Guvernul va discuta miercuri conditiile in care Romania ar putea deveni membra a Bancii Asiatice pentru Investitii in Infrastructura. AIIB este vazuta ca rivala FMI si a Bancii Mondiale Guvernul va discuta miercuri pe marginea rezultatului discutiilor privind conditiile in care Romania ar putea deveni membra a Bancii Asiatice pentru Investitii in Infrastructura (AIIB) urmand sa transmita si o scrisoare oficiala, semnata de catre ministrul finantelor publice, conducerii AIIB prin care Romania isi exprima oficial interesul de a deveni membru al Bancii.Banca a fost infiintata la sfarsitul lunii iunie 2015, cand delegati din 57 de tari au semnat, la Beijing, Acordul de instituire a bancii initiate de China, dar a devenit operationala in ianuarie 2016.
7.Finantele: Sotiile veteranilor de razboi si sotii vaduvelor de razboi vor fi scutiti de la plata impozitelor locale Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul veteranilor de razboi, al vaduvelor de razboi, al persoanelor persecutate din motive politice, precum si al celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri si restabileste facilitatile fiscale acordate pana la 31 decembrie 2015, transmit oficialii ministerului intr-un comunicat media.
8.Piata asigurarilor RCA a depasit pragul de doua miliarde lei la jumatatea anului, dar a crescut din nou si daunalitatea Piata RCA, care reprezinta mai mult de jumatate din asigurarile generale din Romania, si-a continuat cresterea in primul semestru din acest an, in contextul temperarii vizibile a dinamicii primei medii si al consolidarii echilibrului financiar pe aceasta clasa de asigurari, obtinute in pofida unei deteriorari a daunalitatii in trimestrul II, spun reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara. Rata de daunalitate reprezinta raportul intre ceea ce incaseaza o firma de asigurari din primele de asigurare si ceea ce plateste pentru reparatia masinii.
9.Bancile au depus peste 150 de sesizari la CCR privind darea in plata; cele mai multe vin de la Raiffeisen si Bancpost Curtea Constitutionala va dezbate in luna septembrie cel putin 151 de exceptii de neconstitutionalitate ridicate de banci cu privire la Legea darii in plata, dar si una a Judecatoriei Sinaia, cele mai multe fiind depuse de Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Transilvania si Banca Romaneasca, potrivit News.ro. De la intrarea in vigoare a Legii darii in plata si pana in prezent au fost depuse la Curtea Constitutionala 152 de dosare de neconstitutionalitate asupra legii. Dintre acestea, 151 sunt actiuni ale bancilor, iar una este a Judecatoriei Sinaia, care s-a sesizat din oficiu asupra unui dosar aflat pe rol.
10.Antifrauda a intrat peste firmele din Dragonul Rosu. S-au confiscat bani si marfuri de circa 73.000 de euro, iar amenzile au depasit 370.000 de euro Saptamana trecuta, inspectorii antifrauda au descins iar la firmele din complexul comercial Dragonul Rosu. La actiunile de control au participat, in fiecare zi cate 20 de echipe de inspectori ai Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF), care au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus aplicarea a 260 de amenzi, in valoare totala de 1,67 milioane de lei, precum si confiscari de sume, in cuantum de 66.622 de lei, si de bunuri, in valoare de 259.699 de lei.
11.In primul semestru, creditele de consum acordate de membrii ALB au crescut cu 35 % Companiile de credit de consum membre ale Asociatiei Societatilor Financiare au acordat in primul semestru din 2016 imprumuturi noi in valoare de 1,55 miliarde lei, cu 35% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Asociatiei. Imprumuturile destinate consumului personal au cea mai mare pondere in totalul finantarilor noi acordate de companiile de credit de consum membre ale ALB, respectiv 89,4%. Creditele auto acordate de institutiile financiare nebancare detin o cota de doar 2,2%, in timp ce creditele industriale reprezinta 8,4% din totalul finantarilor noi.
12.​ASF va fi reprezentata de casa de avocatura Eversheds Romania in procedura de solicitare a falimentului Carpatica Asig ASF a selectat societatea de avocatura Eversheds Romania pentru a reprezenta Autoritatea in procedura judiciara de solicitare a falimentului Carpatica Asig, au transmis marti repreentantii Autoritatii. Desemnarea societatii s-a facut in urma derularii unui proces de achizitii publice pentru servicii de consultanta juridica si de reprezentare in instanta, Eversheds Romania prezentand cea mai avantajoasa oferta prin raportare la criteriile de selectie. La licitatie au fost invitate sa participe 6 case de avocatura, oferte depunand doar 3 dintre acestea.
13.Conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA - o "elucubratie fiscala". Firmele romanesti sunt prezumate a fi "vinovate", iar cele straine,  conforme ANAF a publicat in Monitorul oficial Ordinul privind conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA. Ca idee, se mentine procedura de legiferare in sensul ca societatile ce au depasit plafonul de scutire de TVA de 220.000 lei nu li s-au impus criterii de conditionare, insa li se solicita capacitatea economica printr-un alt act normativ. "Situatia poate fi considerata o elucubratie fiscala, respectiv actul normativ se adreseaza numai societatilor romanesti, iar sucursalele din Romania ale societatilor straine sunt scutite de astfel de proceduri. Practic, societatile romanesti sunt prezumate a fi "vinovate", iar cele straine intotdeauna conforme", crede consultantul fiscal Adrian Benta.
14.Raiffeisen Bank a provizionat 42,5 milioane de euro pentru pierderi posibile in urma intrarii in vigoare a "darii in plata" Profitul net de 36 milioane euro, obtinut de Raiffeisen Bank in prima jumatate a anului 2016 ramane in scadere fata de cele 48 milioane euro in aceeasi perioada din 2015, dar rezultatele din 2016 au fost afectate in principal de doua evenimente: provizioanele de 42,5 milioane euro  pentru pierderi posibile in urma intrarii in vigoare a legii "darii in plata" si respectiv un castig de 21 milioane euro in urma tranzactiei de achizitie a Visa Europe Limited de catre Visa Inc.
15.Impactul loviturii de stat din Turcia asupra companiilor din Romania (studiu) Masurile radicale implementate de catre guvernul turc care au urmat tentativei de lovitura de stat au alimentat nesiguranta investitorilor internationali. In plus, detinerile portofoliilor de investitii de capital de catre investitorii non-rezidenti au scazut cu aproape 20% in mai putin de o saptamana, de la 46 MLD USD pe 15 Iulie, la 38  MLD USD pe 22 Iulie. Turcia a pierdut astfel aproximativ 12 MLD USD din investitiile de capital detinute de investitorii non-rezidenti in ultimele trei luni, aceste retrageri de capital alimentand presiuni asupra deprecierii lirei turcesti si scaderii bursei.
16.Trei sferturi din debitorii in franci elvetieni ai OTP Bank au acceptat oferta de conversie propusa de banca Circa trei sferturi din clientii OTP Bank imprumutati in franci elvetieni  (adica in jur de 7.000 de debitori) au semnat deja contractele de conversie, in cadrul programului de conversie derulat de banca, au transmis miercuri reprezentantii institutiei de credit.
17.ANAF ramburseaza in august TVA in valoare de peste 735 milioane de lei In luna august, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) ramburseaza TVA in valoare de peste 735 milioane lei, din care circa 44 mil. lei se compenseaza, iar 590,58 mil lei se restituie, au transmis miercuri reprezentantii Fiscului. Plata efectiva a sumelor este programata in doua transe: 11 august  - 204,12 mil lei si 31 august: 386,46 mil. lei. In selectia lunii august 2016 sunt cuprinse toate deconturile de TVA inregistrate pana la 08.07.2016, cu exceptia celor aferente operatiunilor de import depuse pana la 25.07.2016.
18.​Efectul consumului nesustenabil: balanta de plati a Romaniei trece la un deficit de 2,5 miliarde de euro de la 0,37 miliarde, anul trecut In perioada ianuarie - iunie 2016, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 2,50 miliarde euro, comparativ cu 374 milioane euro in perioada ianuarie - iunie 2015, au transmis vineri reprezentantii BNR.
19.Angrosistii au derulat afaceri in crestere cu 6% in iunie In luna iunie 2016, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, fata de luna precedenta a crescut atat ca serie bruta cu 5,9%  cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,2%, transmite Institutul National de Statistica. In comertul en-gros sunt angajate 51.645 de firme cu circa 308.000 de angajati. Firmele din comertul en-gros "invart" anual 240 de miliarde de lei (20% din cifra de afaceri totala din economie).
20.Seful Directiei operatiuni de piata din BNR​: Despre administrarea rezervei de aur a Romaniei Recent am remarcat aparitia unor postari pe bloguri preluate cu prea multa lejeritate in media care ating aspecte cu privire la rezerva de aur a Romaniei, scrie seful Directiei operatiuni de piata din BNR, Viorel Andrei intr-un material remis HotNews.ro. "Subiectul rezervei de aur este de  maxima importanta pentru orice tara. Din nefericire informatiile sunt insa prezentate publicului trunchiat, ceea ce conduce la interpretari tendentioase. Intrucat nu-l banuiesc pe autorul postarilor de lipsa de cunostinte tehnice, este de neinteles care ar putea fi scopul acestei manipulari", mai spune Andrei.
21.Dragos Doros: Anaf a vandut bunuri sechestrate de 80 de milioane de lei, in primele sase luni ale anului Anaf a vandut bunuri sechestrate din confiscate in urma unor sentinte penale de 80 de milioane de lei, in primele sase luni ale anului, spune seful ANAF, Dragos Doros, intr-un interviu acordat revistei Capital. Cazurile cu cei mai multi bani recuperati sunt cele ale lui Marian Iancu, Ovidiu Tender, Dan Voiculescu, Mihai Stoica, Ioan si Victor Becali.
22.Guvernul a aprobat miercuri proiectul care obliga firmele din domeniul energetic si forestier sa declare platile catre guvernele tarilor in care isi desfasoara activitatea Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, scopul final al noilor masuri fiind reclasificarea pietei de capital romanesti in categoria pietelor emergente. Proiectul de lege transpune in legislatia nationala Directivele europene ce obliga emitentii de valori mobiliare admise la tranzactionare pe o piata reglementata, care isi au sediul sau isi desfasoara activitatea intr-un stat membru, la o mai buna informare a investitorilor.
23.OMV Petrom: Profit net in scadere cu 61% dupa primele sase luni din 2016 Grupul OMV Petrom a afisat un profit net in scadere cu 61% dupa prima jumatate a acestui an, rezultatul net coborand la 405 milioane lei de la 1,03 miliarde lei in perioada similara a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare neauditate publicate miercuri si citate de Agerpres.  Profitul operational al grupului (EBIT) s-a redus, de asemenea, la 561 milioane lei, mai putin cu 56% comparativ cu rezultatul consemnat in perioada ianuarie - iunie 2015.
24.Ordinul privind termenul de depunere a declaratiei 394 a fost publicat in sfarsit in Monitorul oficial ANAF a publicat luni seara in Monitorul Oficial mult-asteptatul Ordin privind termenul de depunere a declaratiei 394 privindachizitiile si livrarile de pe teritoriul national. Acest termen se aplicapentru toate declaratiile depuse ulterioar publicarii ordinului. Incepand cu data acestui ordin termenul de depunere a declaratiei 394 este data de 30 a lunii urmatoare perioadei fiscale avute (luna sau trimestru) inclusiv, spune consultantul fiscal Adrian Benta.Consulta aici actul normativ.
25.Din septembrie, reprezentantul Romaniei la FMI va fi Cezar Botel, actualul sef al directiei Modelare si Prognoze din BNR Directorul Directiei Modelare si Prognoze Macroeconomice din Banca Nationala a Romaniei (BNR), Cezar Botel, va prelua, incepand cu data de 1 septembrie 2016, postul de reprezentant al Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), a anuntat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
26.ANAF a publicat toate firmele cu datorii la stat la jumatatea anului. Firmele mici au datorii de 20 de ori mai mult decat cele mari Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat, vineri, o noua lista a datornicilor mari la bugetele statului, care include 139.479 de companii mici cu datorii totale de 78 miliarde lei (17,5 miliarde euro) la jumatatea acestui an, suma fiind de 20 de ori mai mare decat valoarea datoriilor firmlor considerate mari, potrivit News.ro. Fata de lista anterioara a marilor datornici, numarul de companii mici cu datorii a scazut, dar s-au marit datoriile totale.
27.Atributiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu, preluate de ceilalți membri ai conducerii executive Atributiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalti membri ai conducerii executive, a anuntat vineri Banca Nationala a Romaniei intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro. "In legatura cu retinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Nationala a Romaniei precizeaza ca ancheta DNA vizeaza activitatea acestuia desfasurata inainte de incredintarea de catre Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR. BNR mentioneaza ca activitatea institutiei se desfasoara normal, atributiile domnului viceguvernator urmand a fi preluate conform procedurilor interne in vigoare de catre ceilalti membri ai conducerii executive", se arata in comunicatul citat.
28.INS: ​Somajul a coborat in iunie la 6.4% Rata somajului in luna iunie 2016 a scazut cu 0,2 puncte procentuale , coborand la 6.4% fata de luna precedenta (6,6%), au transmis vineri oficialii Institutului National de Statistica. Numarul somerilor estimat pentru luna iunie din anul curent a fost de 568.000 persoane, in scadere cu 13.000 de romani fata de luna precedenta si cu 49.000 de rmani fata de de aceeasi luna a anului anterior.
29.Adevarul despre recenta decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene referitoare la "bail in" In ultimele zile, in presa romaneasca au fost publicate informatii eronate, in legatura cu o recenta decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) legata de aplicarea "bail-in". Pentru a restabili adevarul privind decizia respectiva, voi incerca in randurile urmatoare sa decriptez intelesul acesteia, scrie consilierul BNR Cristian Bichi, pe blogul Bancii Centrale. Informatiile gresite difuzate intr-o serie de publicatii de presa autohtone isi au sorgintea, in mare masura, intr-o postare de pe o retea de socializare despre decizia mai sus amintita a CJUE.
30.Estimarile a 8000 de manageri romani, chestionati de INS: In urmatoarele 3 luni va creste activitatea in constructii si comert. In industrii si servicii cresterea va fi mai lenta Managerii romani chestionati periodic de Institutul National de Statistica estimeaza pentru perioada urmatoare o crestere a activitatii in constructii si comert si crestere moderata in servicii si industrie. De asemenea, in constructii asistam la o tendinta de crestere moderata a numarului de salariati.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 14 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică