Articole scrise de DP


1 - 30 din 4506 rezultate
1.Competiția fiscală se întețește: 8 state UE au redus cotele de impozit pe profit. România va putea miza tot mai puțin pe avantajul fiscalității scăzute Opt state membre ale Uniunii Europene (UE) au redus cotele de impozit pe profiturile companiilor începând din 2017, cu scopul de a deveni mai competitive fiscal, arată o analiză Deloitte România, realizată pe baza datelor din rețeaua globală Deloitte. Chiar și în noul context, cota de impozit pe profit din România continuă să se afle printre cele mai mici din UE, clasându-se pe poziția a șasea. Totuși, vecinii României, Ungaria și Bulgaria au cote semnificativ mai mici decât ale României, respectiv 9% și 10%.
2.Melania Hăncilă, ALB: O firmă de leasing care ia în plată un bun, trebuie să vină cu bani de acasă/O plafonare a dobânzilor la DAE de 18%  nu e sustenabilă ”Practic, o firmă de leasing care ia în plată un bun, trebuie să mai aducă niște bani de acasă ca să acopere diferența dintre ceea ce ar obține din valorificarea bunului respectiv și ceea ce a mai rămas de plătit. Gândiți-vă că rata de depreciere în primul an al unui autoturism este de 30%, iar avansul mediu era de 10%, nu de 30-50% așa cum se susținea. Dealtfel, ca prima reacție la această inițiativă (darea în plată la leasing-n.red), companiile de leasing au crescut deja avansurile solicitate clienților”, a declarat Melania Hăncilă, secretarul general al ALB România în cadrul unui eveniment organizat de Finmedia.
3.Restituirea taxei de primă înmatriculare explicată în cinci elemente cheie În Monitorul Oficial  a apărut Ordinul nr. 1937/2018 ce aprobă formatul cererii de restituire a taxei de primăînmatriculare. Acesta aprobă formatul tipizat al cererii de restituire, având în vedere ultimele modificări normative din acest domeniu. În esență nu se mai solicită documente justificative de la contribuabilul care solicită restituirea taxei, procedura prevăzând doar depunerea cererii de restituire. Vezi aici OMFP nr. 1937/2018 care ce reglementează restituirea taxei de primă înmatriculare.
4.Ella Kallai, Alpha Bank: Nu ne confruntăm cu o bulă imobiliară, dar nu suntem nici foarte departe/ Anul trecut, pentru o locuință de 3 camere în București era nevoie de 13-14 ani de salariu mediu față de 33-34 ani în 2008 ”Prețul proprietăților rezidențiale în 2017 a fost cu 16% mai scăzut decât în 2009, după 3 ani în care trendul a fost de creștere, a spus Ella Kallai, economistul șef al Alpha Bank la o conferință pe teme financiare organizată de Finmedia. În 2015 prețul imobiliarelor a urcat cu 3.6%, în 2016 cu 6.4% și în 2017 cu 6%. Banca centrală are în vizor această evoluțiae pe care o consideră ca având un risc sistemic (chiar dacă redus) începând din mai 2017, a mai adăugat Kallai. În opinia economistului șef Alpha Bank, chiar dacă nu avem în acest moment o bulă imobiliară, nu suntem nici foarte departe. ”În mecanismul de alertă timpurie de la CE care monitorizeaza și prețul locuințelor se arată că dacă rată reală de creștere a prețului locuințelor depășește 6%, putem să ne pregătim de o bulă. ”Noi am avut 6% în 2017, dar cu inflație negativă. Ceea ce înseamnă că respectivul prag a fost depășit”, mai spune Kallai.
5.SONDAJ Credeți că avansul economiei românești în 2018 va depăși 4.5%? Statistica a anunțat marți că economia României nu a avansat deloc în primele 3 luni din 2018 față de ultimul trimestru din 2017, dar anual, creșterea economică a fost de 4%. Comisia Europeană estima-înainte de publicarea anunțului INS, un avans anual de 4.5% al economiei. O parte din bănci au anunțat deja că își vor revizui în scădere estimările privind evoluția PIB în 2018. Întrebarea rămâne: credeți că economia României va performa în acest an în ritm de peste 4.5%?
6.ROBOR scade ușor, leul ramâne la 4.62 în fața euro într-o zi cu anunțuri economice importante Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut marginal marți la 2.74%, în vreme ce leul a rămas la 4.62 unități în fața euro, într-o zi cu anunțuri economice importante (vezi anunțul Statisticii cu privire la evoluția economiei pe primul trimestru). În Europa, cele mai mari creșteri economice pe primul trimestru le-au avut Letonia (5.2% in termeni anualizați), Polonia (4.9%), Ungaria (4.7%) și Cehia (4.5%). Aici, detalii. În aceste condiții, dolarul a ramas puternic marți dimineață față de euro ajutat de cresterea randamentelor titlurilor de trezorerie pe termen lung. Perechea fluctua în jurul prânzului la nivelul de  1.1925. Monedele Europei emergente au pierdut teren față de euro, perechea euro/leu urcând în preajma nivelului 4.6265 de la minimumul atins ieri (aproape de 4.6200).
7.Bloomberg: Apogeul creşterii economiei în România, Ungaria, Polonia şi Cehia s-a încheiat. Politicile monetare se înăspresc pe fondul inflaţiei Avansul economiei în Europa Centrală şi de Est (CEE) a încetinit probabil în primul trimestru din 2018, deoarece majorarea cheltuielilor, stimulată de creşterea salariilor, nu a reuşit să compenseze producţia industrială mai redusă, se arată într-o analiză publicată marţi de Bloomberg, scrie Agerpres. Dintre cele şase state care vor publica marţi datele privind PIB-ul, Cehia, Ungaria, România şi Polonia vor raporta probabil o creştere mai redusă decât în trimestrul patru din 2017, în timp ce expansiunea în Bulgaria şi Slovacia a accelerat, arată rezultatele unui studiu realizat de Bloomberg în rândul economiştilor.
8.Statistica: Produsul intern brut în trimestrul I 2018 s-a menţinut, în termeni reali, la acelaşi nivel cu cel înregistrat în trimestrul IV 2017 Faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,0% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier, a anunțat marți Institutul Național de Statistică. Instituția a revizuit indicii de volum faţă de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2017, publicată în comunicatul de presă nr. 84 din 5 aprilie 2018.
9.Minuta şedinţei Consiliului de administraţie al BNR în 10 fraze-cheie/Unii membri ai Consiliului au subliniat că ridicarea ratei dobânzii de politică monetară este necesară și pentru a proteja credibilitatea băncii centrale ”Membrii Consiliului au evidențiat tensiunile ridicate de pe piața muncii, anticipate să persiste, date fiind inclusiv cele mai recente date și rezultate ale unor sondaje de specialitate, indicând totuși o moderare ușoară a așteptărilor privind angajările în perspectivă apropiată. S-a remarcat că și în primele luni ale acestui an efectivul salariaților din economie a continuat să atingă noi maxime, în paralel cu temperarea avansului său în termeni anuali – atribuibilă de această dată și aportului sectorului bugetar – și că rata șomajului BIM a coborât la un nou minim istoric în luna martie, de 4,5%” se arată în minuta ședinței de politică monetară a CA al BNR de acum o săptămână. Cei 9 corifei ai BNR au analizat ce merge și ce nu merge în economie, încercând să suplinească prin politica monetară minusurile politicii fiscale.
10.România a înregistrat în primul trimestru un deficit de cont curent de 967 milioane euro, cu 25,6% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 967 milioane euro în primul trimestru al acestui an, cu 25,6% mai mare faţă de ianuarie-martie 2017, mai ales ca ur În ianuarie-martie 2017, deficitul contului curent a fost de 770 milioane euro, arată datele revizuite ale BNR poblicate luni, potrivit News.ro. Contul curent al balanţei de plăţi include sumele încasate şi cele plătite de România în relaţiile comerciale cu celelalte state. Principala componentă care contribuie la contul curent al balanţei de plăţi este comerţul exterior, puternic deficitar în cazul României.
11.Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2.75% Indicele ROBOR 3M, în funcție de care băncile acordă majoritatea împrumuturilor în lei cu dobândă variabilă, a urcat luni la 2.75%. Nivelul ROBOR se determină în urma unui fixing la care sunt invitate să participe 10 bănci alese pe baza a 3 criterii: primul, e legat de activitatea băncii pe piaţa monetară interbancarǎ. Al doilea criteriu vizează limitele pentru depozitele în lei acordate de banca respectivă altor bănci, iar al treilea criteriu e determinat de limitele celorlalte bănci pentru depozitele în lei plasate la banca în cauză. Rata ROBOR pentru fiecare scadenţǎ este calculată de BNR ca medie aritmetică a ultimelor rate cotate de fiecare bancă pentru depozitele plasate într-un interval de 15 minute înainte de fixing  după ce sunt eliminate extremele. 
12.Inflația a urcat în aprilie la 5.2%. Fructele, citricele și prețul la gaze au inflamat cel mai puternic indicele prețurilor de consum Preţurile de consum în luna aprilie 2018 comparativ cu luna aprilie 2017 au crescut cu 5,2%, au transmis luni reprezentanții INstitutului Național de Statistică.  Calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) , rata anuală este de 4,3%. Reamintim că, potrivit proiecțiilor BNR, rata anuală a inflației IPC este prognozată să atingă 3,6% la sfârșitul anului 2018 și 3,0%  atât la finele anului 2019, cât și la orizontul prognozei, trimestrul I 2020. După saltul semnificativ din primul trimestru al acestui an, inflația va oscila în jurul valorii de 5% până la finele trimestrului III al acestui an.
13.Opt din zece analiști CFA România anticipează un curs mediu al euro de 4.71 lei în următoarele 6 luni și de 4.75 în aprilie 2019 Aproximativ 80% dintre analiștii Chartered Financial Analyst România (CFA) anticipează o depreciere a leului (față de euro) în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), se arată într-un comunicat transmis luni de CFA. Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7106 (valoarea mediană 4,7000), în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7540 (valoarea mediană 4.7300).  Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (apr. 2019/apr. 2018) a înregistrat o valoare medie de 4,55% (valoarea mediană înregistrată este 4.50%).
14.Finanțele au publicat procedura de acordare a asistenţei realizate de ANAF în vederea completării şi transmiterii declaraţiei unice Finanțele au publicat în Monitorul Oficial procedura de acordare a asistenţei realizate de ANAF -ul local în colaborare cu structura centrală în vederea completării şi/sau depunerii, precum şi transmiterii declaraţiei unice.  În termen de 15 zile de la încheierea anului fiscal, organul fiscal central, în baza informaţiilor deţinute, întocmeşte lista cu persoanele care au obligaţia depunerii declaraţiei unice, arondaţi pe fiecare organ fiscal local, în funcţie de domiciliul fiscal al contribuabililor, şi o transmite organului fiscal local. Prin excepţie, în anul 2018, lista cu persoanele care au obligaţia depunerii declaraţiei unice se întocmeşte în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei proceduri.Vezi aici actul normativ
15.Radu Crăciun: Elon Musk oferă o lecție României Vă spune ceva numele de SpaceX ? Firma care produce rachetele care, după ce lansează sateliți, se întorc pe Pamant, aterizând cuminți în poziție pentru o nouă decolare. Sau Tesla? Firma care produce una dintre cele mai cunoscute (și scumpe!) mașini electrice. Sau PayPal? Sistemul de plăți online care a fost achiziționat de eBay în 2002 pentru 1,5 miliarde de dolari (și la care a renunțat în 2015). Toate au un tata comun., scrie Radu Crăciun pe blogul personal. Un guru al antreprenoriatului si inovatiei, pe nume Elon Musk, care, cu o avere de peste 20 de miliarde de dolari, este al 52-lea cel mai bogat om al planetei.
16.CEC Bank introduce 382 stații automate de plată prin care clienții vor putea reîncărca pe loc cartelele de mobil și își vor putea plăti facturile sau ratele bancare Unitățile CEC Bank din țară vor fi dotate cu stații de plată care vor prelua o parte dintre atribuțiile casierilor, în urma încheierii unui parteneriat cu o firmă românească de profil. În prima etapă vor fi instalate 382 de asemenea stații, clienții băncii vor putea efectua pe loc reîncărcarea electronică a cartelelor de telefon mobil, plata unor facturi, rate sau alte servicii. "O preocupare majoră a CEC Bank o reprezintă adaptarea activitatii la cerințele tehnice și organizatorice impuse de competiția pe linia digitalizării. Prin parteneriatul cu SelfPay, banca noastră face un nou pas în această direcție și își automatizează casieriile, oferind clientilor posibilitatea de a efectua platile intr-un mod simplu si rapid", a declarat Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.
17.Anicescu (Coface România): Creşterea economică a României, peste potenţial; nu suntem pregătiţi pentru o recesiune România şi-a atins anumite limite cu creşterea economică de 7%, iar la un moment dat va fi o certitudine faptul că ne vom confrunta cu o recesiune economică pentru care, se pare, că nu suntem pregătiţi, a afirmat, miercuri, în cadrul Conferinţei de Risc de Ţară, Eugen Anicescu, country manager Coface România, potrivit Agerpres."'Cred că ne-am atins anumite limite la creşterea economică. Cum vă simţiţi cu o creştere economică de 7% ? Este ca şi cum ne-am fi dopat, pentru că este o creştere peste potenţialul nostru. Ar trebui să plutim, dar eu nu simt astăzi cred că nici dumneavoastră. Cred că suntem peste potenţial în acest moment şi este mai important să reuşim să menţinem ratele creşterii rezonabile de-a lungul timpului", a mai spus Anicescu.
18.Croitoru (BNR): Trebuie să ne integrăm în Zona Euro, dar nu orbeşte, ci înţelegând exact problema ​România trebuie să se integreze în Zona Euro, dar nu orbeşte, ci înţelegând problema şi prin modificarea atitudinii faţă de inflaţie, a declarat, miercuri, în cadrul Conferinţei de Risc de Ţară, Lucian Croitoru, consilier principal pentru politică monetară al Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), scrie Agerpres. Potrivit oficialului BNR, îngrijorările privind viitorul Zonei Euro par să crească, iar reformele făcute după anul 2008 tind să ridice multe semne de întrebare.
19.Adrian Vasilescu, BNR: Persoane prezente în spațiul public și sunt susținute de cercuri media vor să vină la conducerea Băncii Naționale/ Forța și importanța acestei instituții în societate, asta-i miza ”O bancă centrală apasă pe pedala dobânzii de politică monetară ori de câte ori trebuie să se confrunte cu inflația. Dacă inflația se duce prea jos, lasă și dobânzile în jos, adică pune în calea inflației un leu ieftin. Dacă inflația urcă prea sus, atunci în calea inflației apare un leu scumpit printr-o creștere a dobânzii de politică monetară. La începutul lunii aprilie a crescut acciza la tutun. Sunt șapte milioane de fumători în România. Cheltuielile de consum în sfera alcoolului și tutunului sunt foarte mari. O creștere a accizei determină brusc o creștere a prețurilor”, explică într-un interviu acordat RFI, Adrian Vasilescu, consilier de strategie în Banca Națională.
20.Asociația bancherilor români l-a reconfirmat pe Sergiu Oprescu ca președinte Sergiu Oprescu a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor, pentru un al doilea mandat, a anunţat miercuri instituţia, potrivit Agerpres. Din board mai fac parte Luminiţa Delia Runcan (dir. adjunct BT) desemnată vicepreşedinte, Francois Bloch (PDG al BRD-GSG), Mihaela Bitu (deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking la ING Bank) Dan Sandu (Intesa) aleşi în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenţi Cornel Theodor Stănescu şi Ion Popovici", se arată în comunicatul ARB.
21.​Isărescu: Mandatul meu va expira în 2019. Parlamentul va decide dacă la 70 de an voi mai avea altul Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) a declarat miercuri că mandatul său va expira în 2019 şi în acelaşi timp va fi împlinit 70 de ani, astfel că - la fel ca în profesorat - ar trebui să se retragă, dar „Parlamentul va decide”, notează Mediafax.  Solicitat de jurnalişti să clarifice dacă într-adevăr se va retrage din funcţia de guvernator, Mugur Isărescu a subliniat din nou că „această temă nu este, acum, de actualitate”, însă a menţionat că împlineşte 70 de ani, iar „la 70 de ani un profesor universitar nu mai poate să profeseze”.
22.Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere la 3,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere la 3,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an și de 3% pentru finalul anului viitor, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Agerpres. Prognoza anterioară indica o inflaţie de 3,5%, în 2018. Conform BNR, rata anuală a inflaţiei IPC este anticipată a oscila în jurul valorii de 5% pe parcursul trimestrelor II şi III 2018, urmând a se reduce începând cu trimestrul IV din 2018 beneficiind de în mod substanţial şi de manifestarea unor efecte de bază favorabile, atribuibile pentru anul curent, influenţei şocului de ofertă din ultima parte a anului 2017, iar pentru anul viitor, celor din prima parte a anului 2018.
23.Lucian Croitoru: ​Cum pot atitudinile diferite față de inflație să zădărnicească visul european Angajamentul țărilor de a menține o rată de schimb fixă este nesustenabil dacă atitudinile lor față de inflație sunt diferite. Aceasta înseamnă că dacă aceste atitudini sunt diferite, două dintre soluțiile date trilemei de politică macroeconomică (cele care implică rata de schimb fixă) sunt  nesustenabile, scrie pe blogul s[u Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR. Atitudinile diferite față de inflație sunt expresia atitudinilor diferite față de competitivitate și reflectă preferințele naționale diferite referitoare la obiectivele creșterii economice, solidarității și sustenabilității, care sunt parametrizate în politicile economice ale statelor-națiune.
24.Deputații din comisia de Finanțe-Bănci a Camerei Deputaților au votat marți pentru justificarea primei de la stat de către clienții băncilor pentru locuințe ​După mai bine de o oră de dezbateri aprinse, deputații din comisia de Finanțe-Bănci a Camerei Deputaților au votat pentru justificarea doar a primei de la stat , nu și a sumei economisite de către clienții băncilor pentru locuințe, așa cu ceruseră atât Guvernul cât și Curtea de Conturi. Reamintim că sistemul e blocat de doi ani în urma unui control al Curții de Conturi care a condus și la un nou proiect legislativ care să reglementeze funcționarea băncilor pentru locuințe. Proiectul legislativ a fost întors anul trecut din plenul Camerei la comisiile de specialitate iar marți, comisia de Buget a Camerei (care e și for decizional)  a votat ca varianta finală să fie justificarea primei de stat. Săptămâna viitoare va avea loc o nouă rundă de discuții pentru rescrierea amendamentelor propuse, după care proiectul va fi re-trimis în plen.
25.Adrian Vasilescu, BNR: În jurul Băncii Naționale explodează nervi și se țes intrigi ”BNR este o instituție care are și un scut foarte puternic în față: legea! În aceste condiții, cu presiuni sau fără presiuni, Banca Națională nu are cum să fie placată în îndeplinirea atribuțiilor pe care tot legea i le stabilește. Fiind însă totodată atentă la ce se întâmplă și ce se spune în spațiul public. Iar în acest spațiu explodează nervi și se țes intrigi. Desigur, și din cauza strădaniilor unor cercuri, care au sprijin mediatic, decise să creeze tensiuni între Banca Națională și unele autorități ale statului; chiar între Banca Națională și Guvern”, scrie Adrian Vasilescu pe blogul BNR. Pentru un observator atent și cu spirit analitic al spațiului public, e limpede că teme ca inflația, dobânzile, cursul de schimb sunt de fapt pretexte pe care cercurile mai sus amintite le folosesc ca să creeze o presiune politică pe Banca Națională. În spațiul public, a fost reactivată teoria jocurilor. Sunt câțiva jucători care se visează deja guvernatori ai Băncii Naționale. Ei fac calcule probabilistice și au devenit, acum, nerăbdători, ar vrea ca momentul aceasta să se întâmple, dacă se poate, până la toamnă. Ei sunt cei care alimentează cu preponderență acest fals război, adaugă Vasilescu.
26.Isărescu, despre dobânzi: Vom păstra şi noi un ecart între dobânzi şi rata inflaţiei "Epoca - pentru că a fost o epocă, aproape 10 ani - a dobânzilor foarte scăzute şi real negative a trecut. Normalizarea, în sensul că se va ajunge la dobânzi pozitive, este un proces pe care nu-l putem contura în viitor, dar datorită faptului că în Europa sunt încă dobânzi real negative şi la noi rata dobânzii este sub rata inflaţiei, a spus lun guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu.
27.Trei motive care au dus la creșterea dobânzii cheie de către BNR  Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) s-a întrunit luni în cadrul celei de-a patra ședințe de politică monetară din 2018. Instituția a  actualizat scenariul macroeconomic central pe termen mediu (noile prognoze privind evoluția inflației fiind apropiate de cele lansate în februarie, conform comunicatului BNR) și a continuat ciclul monetar post-criză majorând rată de dobândă de referință cu 25 puncte bază la 2.50%, confirmând așteptările noastre și ale pieței financiare.  Pe de altă parte, instituția a menținut nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în RON și valută ale instituțiilor de credit la 8%, scrie într-un raport adresat investitorilor economistul șef al Băncii Transilvania, Andrei Rădulescu.
28.VIDEO Isărescu: Nu am discutat EU cu președintele PSD. A discutat Guvernatorul Băncii Naționale cu președintele Camerei Deputaților. Discuția a fost instituțională! ”​​Am discutat (cu Liviu Dragnea-n.red.) cam ce a fost trecut in scrisori. Aveti scrisorile- fiecare înțelege ce vrea din scrisori- dar este bine să se înțeleaga ceea ce este în scrisori. Problemele economice sunt foarte serioase, nu constau într-o negociere: ia asta ca să-ți dau cealaltă după cum se pronunță un individ(. ..) Eu am aproape 70 de ani și tot nu pot spune că știu economie în totalitate. Văd că alții se dau mari economiști. (...) Guvernul și Parlamentul vin cu votul popular și spun :asta vrea societatea românească. Putem noi să venim să spunem că nu vrea asta societatea? Păi este o necesitate- datorită migrației forței de muncă salariile cresc. Dânșii spun ce vrea votul popular, noi spunem cât poate economia. E bine să ne întâlnim undeva în această discuție!", a declarat luni Mugur Isarescu, în briefingul de presă care a urmat ședinței de politică monetară a Consiliului de Administrație.
29.BNR a urcat dobânda-cheie la 2.5% pe an Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis luni să majoreze rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an de la 2,25% pe an începând cu data de 8 mai 2018, potrivit comunicatului difuzat luni. De asemenea, deciziile CA al BNR a mai decis majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an de la 1,25% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilității de creditare la 3,50% pe an de la 3,25% pe an începând cu data de 8 mai 2018. NIvelul ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit a fost păstrat. Comunicatul detaliat va fi prezentat în cadrul unui briefing de presă susţinut de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la ora 15:00 la sediul BNR.
30.Piața serviciilor de recreere din România ar putea crește de aproape șapte ori până în 2021(Studiu PwC România) Aplicarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru serviciile de recreere ar genera un impact pozitiv de aproximativ 340 de milioane de lei la bugetul de stat până în 2021, potrivit unui studiu al PwC România difuzat luni. Raportul Analiza pieței activităților și complexelor de recreere din România arată că numărul de vizitatori din complexele de recreere ar cunoaște o creștere medie anuală de 30% până în 2021, această creștere ar contribui la dezvoltarea de aproape șapte ori a sectorului, de la 36 de milioane de lei (2018) până la 240 de milioane de lei (2021).

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 151 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version