Articole scrise de D.S.


1 - 30 din 11210 rezultate
1.Romania, tara invitata de onoare a Festivalului de Film Sud-Est European de la Berlin Joi, 24 mai a.c., va avea loc la Berlin, Gala de deschidere a Festivalului de Film Sud-Est European (www.seeff.de). România este țară invitată de onoare a ediției din acest an a festivalului, fiind celebrată astfel împlinirea a 100 de ani de la construirea Statului Modern Român. In cadrul galei de deschidere, se va acorda Premiul "Legenda Sud-Est Europeană a anului 2018" (post mortem) regretatului maestru Lucian Pintilie. Gala de deschidere a festivalului va fi completată cu proiecția filmului Restul e tăcere, semnat de Nae Caranfil, film realizat pe tema Războiului de Independență de la 1877 și distins cu Diploma de Excelență a SEEFF 2018.
2.De 1 iunie, concert pentru cei mici la Sala Radio De ziua lor, copiii sunt invitati la un concert special la Sala Radio. Vineri, 1 iunie (ora 11.00) copiii insotiti de parinti si bunici pot paticipa la concertul educativ care vă propune un repertoriu antrenant și accesibil celor mici, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.
3.Athenaeum Brass Quintet sau De la Antonio Vivaldi la Michael Jackson Athenaeum Brass Quintet/ ABQ este o formație camerală înființată în anul 2003, un ansamblu special și interesant în care stau alături instrumente de suflat din alamă - trompetă, corn, trombone și tubă - pe care le mânuiesc, cu talent, virtuozitate, sensibilitate și umor, instrumentisti din Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", din Orchestra Națională Radio și de la Opera Natională București. Cu un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, recitalul cameral al Athenaeum Brass Quintet de duminica, 27 mai 2018, ora 19:00, de la Ateneul Roman, va va purta pe undele sonore de la Antonio Vivaldi la Michael Jackson.
4.2 Vibes Symphony: un concert inedit la Sala Radio! Doi dintre cei mai cunoscuți percuționiști români - Ciprian Rogojan, fondator şi component al formaţiei Sistem - și Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrei Naţionale Radio, organizator al primului festival internaţional de vibrafon din lume - vă invită miercuri, 30 mai, de la ora 19.00, la Sala Radio, la un concert extraordinar derulat sub numele 2 Vibes Symphony. Programul serii cuprinde mai multe lucrări pe care le veți asculta în premieră în aranjamentul muzical propus de cei doi percuționiști, alături de Orchestra de Cameră Radio: celebra Hora Staccato (compusă de Grigoraş Dinicu), piesa Fragile - interpretată de cunoscutul artist britanic Sting - sau Bohemian Rhapsody, cântată de trupa Queen și compusă de Freddie Mercury, alături de câteva partituri ce poartă chiar semnătura lui Alexandru Anastasiu.
5.Soprana Angela Gheorghiu, invitată de onoare la TIFF 2018 Superstarul Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmat de proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.
6.Humanitas și Humanitas Fiction la Bookfest, 30 mai - 3 iunie 2018 Editurile Humanitas şi Humanitas Fiction vă invită în perioada 30 mai - 3 iunie la Bookfest 2018, cu peste 80 de cărți-eveniment, noi titluri de autori români și străini, ediții de colecție din literatura română și universală, ediții în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni. Toate cele peste 1 000 de titluri pe care editurile le aduc la Bookfest vor avea reducere de 10%, iar editiile de colecție vor putea fi cumpărate la prețuri speciale valabile numai la Bookfest.
7.​Șotron. Festivalul copilăriei: 3 zile și sute de activități educative gratuite Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația "Patrimoniu pentru comunitate" Iași organizează în perioada 1-3 iunie 2018, în Grădina Muzeului "Vasile Pogor" și pe strada Vasile Pogor, evenimentul Șotron. Festivalul copilăriei. Cea de-a V-a ediție a Şotron. Festivalul copilăriei va marca aniversarea Centenarului primului muzeu literar din România (Bojdeuca "Ion Creangă" din Iași, inaugurată în anul 1918) si va insuma sute de activități, într-o atmosferă relaxată și plină de surprize atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.
8.Muzică și poezie în locuri încărcate de istorie Stagiunea "Sunetul Muzicii" editia a X-a de la Castelul Peleș și Mogoșoaia Clasic Fest editia a VII-a, eveniment organizat la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor avea un numitor comun: un eveniment muzical poetic prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la moartea lui Piotr Ilici Ceaikovski și a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Coșbuc. Recitalul de la Sinaia va avea loc sâmbătă 26 mai 2018, de la ora 16, iar cel de la Palatul de la Mogosoaia se va desfășura duminică 27 mai 2018, de la ora 12.
9.Concert aniversar: Voicu Enachescu, 75 de ani! Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" va susţine la Ateneul Român luni, 28 mai, de la ora 19.00 un concert dedicat sărbătoririi dirijorului Voicu Enăchescu, formatorul și dirijorul corului de peste 45 de ani, cu titlul Voicu Enachescu, 75 de ani!, eveniment organizat în colaborare cu Filarmonica "George Enescu".
10.Vernisajul expoziției outdoor de fotografie "Ieri și azi în București. Cartierul meu" Muzeul Municipiului București vă invită luni, 21 mai 2018, începând cu ora 10.00, să participați la vernisajul expoziției outdoor de fotografie "Ieri și azi în București. Cartierul meu". Evenimentul va avea loc la liceul teoretic Constantin Brâncoveanu (str. Pajurei, nr. 9). Pe o parte a gardului, transformat în simeză stradală, se vor vedea imagini grupate sub genericul "Ieri și azi în București" ce îndeamnă la o călătorie prin vechiul şi actualul București, iar pe partea cealaltă a gardului, imaginile va invită în "Cartierul meu" la o plimbare prin cartierele Grivița, Bucureștii Noi și Pajura în timpul configurării acestora din anii 1950 - 1960.
11.​Marius Manole, All inclusive, la Timisoara Comedia "All inclusive" îl readuce pe scena Operei Naționale Române din Timișoara pe unul dintre cei mai admirați actori români: Marius Manole. Spectacolul va fi jucat  în 4 iunie 2018, de la ora 20, de o excelentă  distribuție care îi reunește, alături de Marius Manole, pe Medeea Marinescu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman. O comedie irezistibilă despre ingredientele cele mei intense ale vieții: - iubire, trădare, entuziasmul contagios al tinereții și crizele comice ale maturității.
12.Lansare cu Horia-Roman Patapievici și Erwin Kessler - cartea-album Zile, opera de sertar a artistului Florin Mitroi Marți, 22 mai, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, lumea artei își dezvăluie unul dintre secretele bine păstrate până acum. Horia-Roman Patapievici și Erwin Kessler vorbesc despre cartea-album Zile, publicată recent la Editura Humanitas, care conține opera de sertar a artistului Florin Mitroi, descoperită de istoricul de artă Erwin Kessler și însoțită de o analiză în detaliu.
13.Programul Nopții Muzeelor la Muzeul Municipiului București Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă. Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. 
14.România la Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia În perioada 17-20 mai, în capitala poloneză are loc cea de-a noua ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia. Romania participa la acest eveniment cu un stand în care va expune și oferi spre vânzare publicului o largă paletă de volume româneşti și publicații despre tara noastra, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea manuale și albume. Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română, disponibile pe piaţa poloneză, precum şi volume despre România, apărute în Polonia în ultimii ani.
15.Actrita Alexandra Velniciuc prezintă Gala Operetei Românești pe 20 mai Pe 20 mai, de la ora 18:30 la Palatul Național al Copiilor - sala mare, se va desfasura "Gala Extraordinară a Operetei Românești". Publicul se va putea bucura de cele mai valoroase creații ale compozitorilor români în interpretarea grandioasă a soliștilor, orchestrei, corului și baletului Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian". Gala va fi prezentata de actrița Alexandra Velniciuc cunoscută publicului de pe scenele Teatrelor Metropolis și Elisabeta.
16.Festivalul de film istoric Pessac la București, 21-24 mai 2018 ​În perioada 21-24 mai 2018, Institutul Francez din București va fi gazdă a proiecțiilor celor mai apreciate pelicule din cadrul Festival International du Film d’Histoire de Pessac 2017. Este al doilea an consecutiv când acest festival din Franța este prezentat la București, evenimentul fiind rezultatul parteneriatului dintre festivalul din Pessac și Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Proiecțiile festivalului au fost prezentate publicului francez în noiembrie 2017 și vor fi văzute de iubitorii filmului din București la cinematograful Elvira Popescu.
17.Noaptea Muzeelor la Antipa Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" anunţă că a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de activităţi care includ expoziţii temporare, dar şi proiecţii de filme documentare. Programul special al Nopţii Muzeelor de la Antipa va începe sâmbătă, la ora 18,00, şi se va termina la ora 24,00, în cadrul acestui eveniment accesul publicului în expoziţia permanentă a muzeului fiind gratuit.
18.Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani Fundaţia "Corneliu Coposu" împreună cu Asociaţia "21 Decembrie 1989" anunţă că au găsit, după două decenii, testamentul politic al celui care a fost numit de liderii politici străini şi de presa internaţională drept "cel mai moral şi mai important politician român după Revoluţie”, informeaza site-ul Fundatiei.
19.Dinspre Elada - lansări de carte și sesiuni de autografe - joi, 17 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Joi, 17 mai, de la ora 19, sunteti invitati sa treceti pragul Librăriei Humanitas de la Cișmigiu pentru o întâlnire cu Grete Tartler, Elena Lazăr și Victor Ivanovici prilejuită de lansarea volumelor Jurnal de călătorie. Japonia, China de Nikos Kazantzakis, Poeme și proze de Kostas Karyotakis, Cuvinte salvate de Grete Tartler și Itinerarii românești de Victor Ivanovici. Discuția va fi moderată prof.univ dr. Liviu Papadima, prorectorul Universității din București.
20.Noaptea Muzeelor la Palatul Mogosoaia In Noaptea Muzeelor, vineri 18 mai, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești” propune publicului un program complex care cuprinde 5 expoziții (pictură, instalație multimedia, sculptură-obiect) care se desfășoară simultan și 4 evenimente (artist talk, concert, video proiectie etc.).
21.Lansare, discuție și lectură: "Trei comedii. Lysistrata, Viespile, Belșugul (Plutos)" de Aristofan Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 19 mai, ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o seară dedicată celor trei piese ale lui Aristofan din volumul "Trei comedii. Lysistrata, Viespile, Belșugul (Plutos)", publicat de Editura Humanitas în traducerea în versuri, cu introducere și prefață de Andrei Cornea și ilustrații de Mihail Coșulețu. Cele trei piese din volum prezintă trei conflictele etern-umane, dar şi cu importante sublinieri politice: conflictul dintre sexe (Lysistrata), conflictul dintre generaţii (Viespile), conflictul dintre bogaţi şi săraci (Belşugul).
22.Vernisajul expoziției "Imaginile invizibilului" la Palatul Suțu ​Muzeul Municipiului București vă invită să participați vineri, 18 mai 2018, începând cu ora 18.00, la vernisajul expoziției "Imaginile invizibilului", ce va avea loc la Palatul Suțu. Parte din proiectul 3rd International Meeting for Byzantine Iconography 2018, ce reunește participanți din Grecia, Italia și România, expoziția reprezintă o sinteză a particularităților canonului bizantin prezente în cele trei țări. Icoanele au fost realizate de participanți de toate vârstele, artiști și persoane ce au ales profesii variate, dar uniți în ideea de a căuta ceva dincolo de existența cotidiană.
23.Ion Caramitru recită Nichita Stănescu la Sala Radio Ion Caramitru va recita versurile poetului Nichita Stănescu în oratoriul Un pământ numit România, compus de Liviu Glodeanu, in cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi (SIMN), pe scena Sălii Radio. În cadrul aceluiași concert veți avea și ocazia de a asculta suita compusă de Tiberiu Olah pentru banda sonoră a celebrului film istoric Mihai Viteazul, realizat în 1970, în regia lui Sergiu Nicolaescu.
24.100 obiecte iconice de design polonez la București ​Locomotiva, fotoliul, aparatul de fotografiat sau bicicleta - toate acestea, pentru a fi confortabile, estetice și funcționale trebuie să fie bine proiectate. Convinge-te cum a schimbat designul viața polonezilor în ultimii 100 de ani vizitând expoziția "Manual de design polonez", care va fi prezentată în cadrul Romanian Design Week, în perioada 18-27 mai, în cel mai mare spațiu creativ din București - NOD Makerspace/Mater.
25.​Micul prinț, spectacole in luna mai la Palatul Copiilor Micul prinț în versiunea scenică propusă în această primăvară de Teatrul "Stela Popescu", o producţie foarte iubită de elevii bucureşteni, va mai putea fi vizionata in luna mai vineri, 18 mai de la ora 10, duminică, 20 mai de la ora 11, miercuri, 23 mai de la ora 10 şi joi, 24 mai de la ora 10, pe scena Sălii mici a Palatului copiilor.
26.Lucrari clasice romanesti în versiunea pentru două chitare, la Palatul Mogoșoaia Un nou eveniment din cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia va avea loc duminica 20 mai de la ora 12. Lucrări românești foarte cunoscute vor fi interpretate de cel mai valoros duo chitaristic actual din țara noastră: Duo Kitharsis. Formația alcătuită din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan va interpreta opusuri imaginate de: Ciprian PORUMBESCU, Carol MIKULI, Cătălin ȘTEFĂNESCU-PĂTRAȘCU, Iosif IVANOVICI,  Bela BARTOK și Sabin DRĂGOI, lucrări care vor putea fi ascultate pentru prima dată în versiunea pentru două chitare.
27.Concert extraordinar Beethoven, la Ateneul Roman Filarmonica "George Enescu" anunță un concert extraordinar Beethoven în care Orchestra simfonică a instituției îl va avea la pupitrul dirijoral pe Elio Boncompagni și ca solist pe pianistul Matei Varga. În seara zilei de joi va fi lansat și volumul Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii de muzicologul italian Paolo Isotta care va fi disponibil pentru autografe și vineri, după concert.
28.Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București De Noaptea Muzeelor, Muzeul Municipiului București (MMB) a pregătit un program extrem de variat, cu spectacole de teatru, statui vivante, concerte, observații astronomice dacă cerul este senin și reconstituiri istorice, organizate la muzeele și casele memoriale ale MMB, în funcție de specificul acestora. Toți cei interesați sunt invitați să descopere expozițiile gazduite de Muzeul Municipiului Bucuresti într-un mod inedit, făcând o plimbare nocturnă prin istoria, cultura și arta Bucureștiului. Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00, se arata in comunicatul institutiei muzeale.
29.În sezonul cald, TNB deschide noul său AMFITEATRU, pe acoperișul Sălii Mari Stagiunea estivală aduce în peisajul Capitalei un nou spațiu de joc în aer liber, care va purta denumirea AMFITEATRU, situat pe acoperișul Teatrului Național "I.L.Caragiale", la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei care oferă o panorama unică a centrului Bucureștiului.
30.Filme de la Berlin, Sundance și San Sebastian, la TIFF 2018 La un an de la lansarea primului film în cinematografele din România (”On Body and Soul / Despre trup și suflet”, r. Ildikó Enyedi), Bad Unicorn revine la TIFF 2018 cu 4 filme. În avanpremieră în România, publicul TIFF va avea ocazia de a vedea ”Dovlatov”, cel  mai  nou  film  al  lui  Alexey  German  Jr., filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury. Tot de la Berlinale vine și filmul ”Utoya – 22 iulie / U: July 22” (r. Erik Poppe), cel mai discutat film al acestei ediții a festivalului. ”Vinovatul / The Guilty” (r. Gustav Möller), thrillerul bulversant care a câștigat Premiul publicului la Sundance este selectat în competiția TIFF 2018. În competiția dedicate filmelor românești, ZFR, va rula ”Pororoca” (r. Constantin Popescu), filmul care i-a adus actorului român Bogdan Dumitrache trofeul pentru Cel mai bun actor la San Sebastian.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 374 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă