Articole scrise de D.S.


1 - 30 din 11538 rezultate
1.Seară japoneză dedicată lansării romanului „Suspine tandre“ de Yōko Ogawa și atelier de shamisen cu reputatul muzician Keisho Ohno Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 15 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată lansării romanului Suspine tandre de Yōko Ogawa, recent apărut în limba română în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Seara va continua cu un atelier shamisen condus de reputatul muzician Keisho Ohno, aflat la București.
2.Muzeul Naţional de Artă Contemporană deschide noul sezon expoziţional - şase expoziţii la care participă zeci de artişti Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) lansează, începând de joi, noul sezon expoziţional, reunind în spaţiile instituţiei muzeale şase expoziţii noi, la care participă zeci de artişti şi curatori din ţară şi din străinătate."Patru etaje de artă contemporană, şase expoziţii noi, zeci de artişti şi curatori din ţară şi din străinătate şi un proiect fără precedent în istoria muzeală din România: street art în MNAC", se precizează într-un comunicat al MNAC, citat de Agerpres.
3.România, țară invitată la Festivalul de Film European de la Segovia România va fi țară invitată la cea de-a XIII-a ediție a festivalului de film necompetitiv Muestra de Cine Europeo din Segovia, în perioada 14-20 noiembrie, ceea ce vine să confirme încă o dată interesul deosebit de care se bucură cinematografia românească în Spania. Douăsprezece filme clasice și contemporane se vor afla în centrul programului românesc al festivalului.
4.​Fizicianul Cristian Presură va primi Medalia de Onoare a Societății de Științe Matematice din România Fizicianului Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător la Philips Research Eindhoven și autorul cărții Fizica povestită, publicată în colecția de știință a Editurii Humanitas, îi va fi decernată Medalia de Onoare a Societății de Științe Matematice din România. Festivitatea va avea loc joi, 15 noiembrie, la ora 16:00, în amfiteatrul „Miron Nicolescu“ al Institutului de Matematică „Simion Stoilow“ al Academiei Române. Cristian Presură va participa la târgul de carte Gaudeamus, sâmbătă, la ora 18.30, când vor fi lansate două dintre volumele publicate recent în colecția de știință a editurii Humanitas, Origini. Povestea științifică a creației de Jim Baggott și Matematica zeilor și algoritmii oamenilor de Paolo Zellini.
5.Humanitas și Humanitas Fiction la Gaudeamus 2018 Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă la Gaudeamus 2018, în perioada 14–18 noiembrie cu peste 1000 de titluri, 70 de cărți-eveniment, 28 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori și jurnaliști celebri.
6.Prof. Dr. Dumitru Borţun vorbeste despre România de azi si sarcinile următoarei generații, la Conferintele TNB Profesorul Dr. Dumitru Borţun este invitatul Conferintelor Teatrului National de duminică 18 noiembrie, de la ora 11.00. Conferinta TNB ce va avea loc in Sala Mica a TNB va avea ca temă România - o enigmă, un miracol și un paradox. Sarcinile următoarei generații.
7.Noi descoperiri arheologice în Egipt Şapte morminte, patru dintre acestea cu o vechime de peste 6.000 de ani, au fost descoperite la situl de la Saqqara, în apropiere de Cairo, de o echipă de arheologi egipteni, care a găsit în interiorul acestora scarabei şi pisici mumificate, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit AFP, citat de Radio Romania.
8.Festivalul Untold va avea loc între 1 si 4 august 2019. Primele 10.000 de abonamente vor fi puse în vânzare din 14 noiembrie Cea de-a cincea ediţie a Untold va avea loc între 1 şi 4 august 2019 la Cluj-Napoca. Primele 10.000 de abonamente pentru ediţia de anul viitor a festivalului vor fi puse în vânzare începând din 14 noiembrie, ora 14.00, la preţuri speciale, au anunţat organizatorii, citati de news.ro.
9.Targul de Carte Gaudeamus are loc intre 14 si 18 noiembrie la Romexpo Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, care se va desfăşura, în perioada 14 - 18 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, are ca tema centrală ''România Centenar''. Peste 300 de expozanţi, care propun circa 900 de evenimente editoriale şi profesionale, vor participa la eveniment.
10.Lansare de carte: 'Amintiri despre apă. Re minor' de Ivan Stankov - miercuri, 14 noiembrie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu Librăria Humanitas de la Cișmigiu gazduieste miercuri, 14 noiembrie, ora 19, lansarea volumului de povestiri Amintiri despre apă. Re minor de Ivan Stankov, apărut la Editura Humanitas, în traducerea Marianei Mangiulea Jatop. Evenimentul va avea loc în prezența autorului care va intra in dialog cu Mircea Cărtărescu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.
11.Lucrări de grafică semnate de artişti celebri scoase la licitaţie de Artmark ​Marți, 20 noiembrie 2018, ora 19:30 va avea loc o noua licitatie la Artmark. Lucrările de grafică ale unor mari maeştri precum Rembrandt, Goya, Cranach, Dürer sau Picasso, Renoir, Manet sunt aduse in atenţia colecţionarilor.
12.Spectacolul ''Lacul lebedelor'' cu prim-solişti de la Teatrul Balşoi, duminica la Sala Palatului Spectacolul ''Lacul lebedelor'', cu participarea excepţională a prim-soliştilor de la Teatrul Balşoi şi ai Teatrului Regal de Balet ''Coroana Baletului Rus'' din Moscova, va fi prezentat duminică, de la ora 19,00, la Sala Palatului, informeaza Agerpres.
13.Mischa Maisky și Christian Badea, doi artiști excepționali în "Concertele Centenarului la Ateneul Român" Filarmonica „George Enescu” programează pe 8 și 9 noiembrie 2018, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii centenare”, un concert extraordinar ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii.
14.Muzică, gastronomie, cultură tradițională și contemporană la ediția Asia Fest dedicată Turciei Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Culturilor Asiatice - Asia Fest, ce are loc în perioada 16 - 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3) are ca invitat special Turcia și aduce publicului bucureștean 3 zile de spectacole cu muzică și dansuri specifice, bucătărie tradițională asiatică, ateliere, expoziții și multe surprize de care vizitatorii se vor bucura cu siguranță. Intrarea este 10 lei, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.
15.Cea mai veche orchestră radio din lume - MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra va cânta la RadiRo Cea mai veche orchestră radio din lume - MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) - va susține două concerte extraordinare la București în cadrul Festivalului RadiRo (18 - 25 noiembrie 2018) - unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio - eveniment organizat și produs o dată la 2 ani de Radio România.
16.Invitație la dans - Open class cu coregraful Renato Zanella, la Teatrul EXCELSIOR Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Excelsior (Sala „Ion Lucian”), coregraful de renume mondial Renato Zanella lansează publicului din România o Invitație la dans, spectacol-eveniment ce va avea în prim-plan personalitatea fascinantă a maestrului italian, precum și universul său de creație.
17."Călători pe firul timpului" - program educativ pentru grădinițe, la Palatul Suțu Muzeul Municipiului București invită, la Palatul Suțu, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani la o călătorie în timp, în fiecare zi de miercuri a lunii noiembrie, începând cu ora 10.00. În zilele de 7, 14, 21 și 28 noiembrie, călătoriile vor avea câte o temă specifică, anunta instituția muzeală.
18.Pianistul Josu de Solaun, laureat al Concursului Internațional George Enescu, in concert la Sala Radio Miercuri, 14 noiembrie (19.00), publicul din România va avea șansa de a-l asculta la Sala Radio pe pianistul spaniol Josu de Solaun, care în 2014 câștiga premiul I la secțiunea pian a Concursului Internațional George Enescu, distincție extraordinară obținută anterior de pianiști legendari, precum Radu Lupu, Elisabeth Leonskaja și Dmitri Alexeev. Concertul-eveniment va fi susținut de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, dirijor principal al Orchestrei Camerata Regală.
19.Lansare de carte Humanitas: Sala de bal, de Anna Hope Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 7 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Sala de bal de Anna Hope, considerat replica britanică la Zbor deasupra unui cuib de cuci, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Irinei Bojin.
20.Lansare de carte: Summerlost sau visul unei vacanțe de vară de Ally Condie, o poveste despre pierdere, familie și Shakespeare Grupul Editorial Corint lansează sâmbătă, 10 noiembrie, ora 12:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45), volumul Summerlost sau visul unei vacanțe de vară de Ally Condie, o poveste despre pierdere, familie și Shakespeare.
21.Analia Selis și ArgEnTango... la Biblioteca Națională Volumul VI al Stagiunii de Colecție, ediția a II-a, este programat a-și impresiona spectatorii luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 17,30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22), cu un program special sustinut de Analia Selis, si membrii grupului ArgEnTango.
22.Simon Sebag Montefiore în România: dezbateri fascinante despre Romanovii (1613-1918) și celelalte cărți ale sale La 100 de ani de la moartea familiei Romanov, ultimii țari ai Rusiei, Simon Sebag Montefiore va sosi în România la invitația Editurii Trei, pentru o dezbatere despre cea mai spectaculoasă dinastie din vremurile moderne – Romanovii (1613-1918). Pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară, alături de jurnalistul Ion M. Ioniță, autorul va vorbi despre ultimul său volum istoric, Romanovii (1613-1918), iar pe 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, împreună cu jurnalistul Cristian Pătrășconiu, Simon Sebag Montefiore va discuta despre romanele din Trilogia Moscova: Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii, publicate de Editura Trei.
23.Aura Urziceanu și 3 formații de jazz europene vor evolua în Festivalul RadiRo 2018 Aura Urziceanu și 3 formații de jazz europene - Danish Radio Big Band (Danemarca), Croatian Radiotelevision Jazz Orchestra (Croația), și Big Band-ul Radio România aduc JAZZ-ul de calitate la București. RadiRo - unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio, eveniment organizat și produs o dată la 2 ani de Radio România - propune pentru prima oară publicului, la editia din acest an (18 - 25 noiembrie 2018) o secțiune de JAZZ, ce completează programul ofertant de concerte simfonice.
24.Spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, în premieră la Opera Naţională Bucureşti Spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski va fi prezentat în premieră pe 10, 11 şi 14 noiembrie, la Opera Naţională Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor citat de Agerpres.
25.​Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2018, pe 10 noiembrie, in Bucuresti si Cluj Ediția de anul acesta a Noptii Devoratorilor de Publicitate, a 23-a, va avea loc pe 10 noiembrie la Berăria H din București și, simultan, la Cinema Florin Piersic din Cluj. Evenimentul din capitală va începe la ora 21:00, cu un show de stand-up comedy prezentat de Mihai Bobonete, anunta DaKino Production.
26.Adela Mărculescu revine la piesa "Idolul şi Ion Anapoda" cu un nou rol Miercuri 7 noiembrie 2018, ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti se reia spectacolul Idolul şi Ion Anapoda de G. M. Zamfirescu, o comedie interbelică de cursă lungă, montată pe scenele acestui teatru de două ori (în 1980 şi în 2006), ambele în direcţia de scenă a prestigiosului regizor Ion Cojar. Începând cu această reprezentație, rolul de un comic irezistibil, al Stăvăroaiei, „o mătuşă care n-a renunţat încă la viaţă”, va fi preluat de Adela Mărculescu.
27.Elite Art Gallery expune arta Fără Măști În perioada 5 - 24 noiembrie 2018, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Daniela Donțu-Hașcevoi cu titlul „FĂRĂ MĂȘTI”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 6 Noiembrie 2018, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și reprezintă o extensie tematică dedicată portretului și profunzimii stărilor umane.
28.Noutati editoriale Corint: Volumul Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase, o pagină de istorie trăită La aproape un an de când Regele Mihai a trecut la cele veșnice, Editura Corint anunță apariția unui document istoric excepțional - Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase. Volumul va apărea toamna aceasta în colecția Corint Istorie Autori Români și a fost îngrijit de Elena Vijulie. Volumul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005.
29.​Romanul ”Ça raconte Sarah/ Asta vorbeşte despre Sarah" de Pauline Delabroy-Allard este Premiul Goncourt - Alegerea României 2018 ”Un roman de debut, cu o extraordinară forţă literară şi care pune nişte întrebări ce privesc direct şi societatea românească” - Este ceea ce au spus studenţii a 7 universități românești, care au decis că laureatul celei de a 6-a ediţii a Premiului Goncourt - Alegerea României este romanul ”Ça raconte Sarah” (Asta vorbeşte despre Sarah) de Pauline Delabroy-Allard, apărut la Editions de minuit în 2018.
30.Ateliere și lecturi pentru copii la Festivalul Tânăr de la Sibiu Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu prezintă anul acesta, în perioada 2 - 11 noiembrie, șaisprezece ateliere de creație. Programul a fost creat pentru a dezvolta o platformă de dezbatere între public și artiști, ca o experiență prelungită spectacolelor de la scenă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 385 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version