Articole scrise de D.S.


1 - 30 din 11344 rezultate
1.Expoziția de cahle pictate transilvănene din Viscri Asociația Cuimbold aduce la Viscri, în premieră, o selecție de cahle pictate transilvănene din arhiva fabricii Teracota Mediaș. Vernisajul va avea loc luni, 6 august, la Viscri 32, iar expoziția poate fi vizitată până în luna septembrie, de miercuri până duminică în intervalul 13:00 – 20:00. Accesul este liber.
2.Premiere românești și proiecții-surpriză la Divan Film Festival Ajuns anul acesta la cea de-a 9-a ediție, Divan Film Festival anunță o selecție plină de surprize și premiere de-a lungul celor nouă zile de festival, în perioada 24 august - 1 septembrie, în Craiova și Port Cultural Cetate. Printre acestea se numără proiecția în avanpremieră națională a celui mai nou film regizat de Florin Șerban, “Dragoste 1: Câine” și proiecția specială a filmului “Moromeții”, anunță organizatorii.
3.​Orchestra Română de Tineret în patru festivaluri internaționale la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco, între 7 și 12 august Patru festivaluri internaționale în mai puțin de o săptămână reprezintă un adevărat record pentru Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal, care se va concretiza în patru concerte programate între 7 și 12 august, la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco.
4.Filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2019 Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizat de Radu Jude, a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019. Lungmetrajul, recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018, a primit majoritatea voturilor în ședința de săptămâna aceasta a Comitetului de Selecție Anuală a Filmului Românesc pentru participarea la secțiunea „Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.
5.Documentarul "Licu, o poveste românească", în selecția festivalului MakeDox "Licu, o poveste românească", de Ana Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria "Cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017, va participa în selecția festivalului MakeDox din Macedonia. Documentarul va fi lansat în cinematografele românești pe 24 august 2018.
6.Expoziție-studio: Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești ​Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești, miercuri, 1 august, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 31 august 2018.
7.Asaf Avidan, Yasmin Levy și Transglobal Underground urcă pe scena Balkanik Festival Balkanik Festival se întoarce pentru cea de-a VIII-a ediție, între 7 și 9 septembrie, la Gara Regală Băneasa și Youniverse Summer Club. Pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca, la începutul toamnei, artiști ca Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera și mulți alții, care urmează să fie anunțați în luna august.
8.UNAgaleria: Iosif Kiraly - 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU Luni, 30 iulie, de la ora 19:00, sunteți invitați la UNAgaleria să vedeți, auziți și simțiți instalația sonoră 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU, un eveniment adiacent expoziției Uși Închise, Plicuri Deschise. Iosif Király – Lucrări timpurii, 1975 – 2000 (curator Ruxandra Demetrescu), de la MNAC.
9.Lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință” realizat de Elena Ciolacu, la Casa Filipescu-Cesianu Sâmbătă, 28 iulie 2018, la ora 15:00, Muzeul Municipiului București organizează lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință” / "Disposable People” - autor Elena Ciolacu, la care sunt invitați să participe toți cei interesați. Volumul descrie vizual experiența dramatică a bolii Alzheimer din perspectiva celui care o trăiește. Lansarea celor două ediții ale acestui roman (în limbile română și engleză) are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151).
10.Tineri muzicieni români și străini în concert la Castelul Peleș Lucrări ale compozitorilor clasici și romantici, dar și cântece inspirate din folclorul românesc și european, vor răsuna sâmbătă 28 iulie, de la ora 16:00, în Sala de Concerte a Castelului Peleș. Organizatorii promit un adevărat maraton al tinerei generații de muzicieni români, dar și străini, pasionați ai chitarei clasice și ai flautului ce va avea loc în impresionanta Sală de concerte inaugurată în 1906 la dorința Reginei Elisabeta.
11.Regizorul Emir Baigazin invitat special al ediției aniversare Anonimul 15 Emir Baigazin, câștigator al Ursului de Argint pentru contribuție artistică extraordinară la Berlinale 2013 și recent anunțat în Competiția Orizzonti la Veneția 2018 este invitatul special al ediției din acest an al Festivalului Anonimul. Emir Baigazin va primi în cadrul Festivalului Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. ANONIMUL 15 se va desfășura în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
12.Festivalul Internaţional "Gellu Naum” are loc între 3 şi 4 august la Bucureşti şi Comana A treia ediţie a Festivalul "Gellu Naum", care anul acesta se bucură de amploare internaţională, are loc între 3 şi 4 august, la Bucureşti şi Comana, informează news.ro. Festivalul, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Fundaţia "Gellu Naum”, va reuni poeţi români şi străini contemporani, apropiaţi de Gellu Naum şi de scrierile sale, sub o formă sau alta.
13.Filme de referinţă proiectate de joi până duminică, la CineParK Parcul Regele Mihai I găzduiește în perioada 26 iulie – 12 august cinematograful în aer liber – CineParK (Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle). Programul actualei ediții include peste 20 de filme de referință, proiectate pe parcursul a trei weekend-uri, de joi până duminică, în intervalul orar 18:30 – 22:30.
14.Școala de Vară de la Antipa: Viață de parazit - Traiul pe cârca altuia Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere cum este să duci o „Viață de parazit”, participând la noul modul al Şcolii de Vară de la Antipa, care va debuta pe 30 iulie 2018. Copiii vor afla cum sa-si protejeze animaluțele de companie sau chiar pe ei de paraziții nedoriți.
15.Al treilea weekend de spectacole la B-FIT in the Street! Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din cel de-al treilea weekend, 28-29 iulie, este format dintr-o selecție de producții românești, un spectacol nocturn din Spania și o instalație interactivă din Danemarca, informeaza organizatorii. Spectacolele încep de la ora 19 în ambele zile de festival și pot fi urmărite în puncte centrale din București precum Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Piața Revoluției.
16.Premiere româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Wrocław În perioada 26 iulie - 5 august 2018 va avea loc la Wrocław cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „New Horizons”, cotat ca cel mai bun eveniment cinematografic polonez cu participare internaţională. Alte două filme românești prezente la Wrocław vor fi Pororoca, în regia lui Constatin Popescu, și Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu.
17.Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, în direct la Radio România Muzical În perioada 25-31 iulie, Radio România Muzical va transmite, în direct, șase spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.
18.Cristian Măcelaru și Orchestra Națională Simfonică a României deschid Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii” de la Sinaia Ediția a XIX-a a Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii” de la Sinaia (24 iulie - 2 septembrie 2018) va fi deschis marți, 24 iulie , de concertul susținut de Orchestra Națională Simfonică a României, sub bagheta lui Cristian Măcelaru. Programul ce contine lucrări de Dvorak, Richard Strauss și Ravel fi reluat miercuri, 25 iulie, la Ateneul Român din București, în cadrul Festivalului Internațional "Vara Magică”.
19.Nedeie, Târg’șor de vară, în weekend la MŢR Nedeie, Târg'şorul de vară are loc de vineri până duminică (20-22 iulie) la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Meşteri şi artişti populari vin la MŢR cu produsele lor. Împletituri, sculpturi, picturi, icoane, bijuterii, dar și cu produse gastronomice tradiționale.
20.Simeză estivală - Art sales la Elite Art Gallery În perioada 19 Iulie - 22 August 2018, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziție estivală cu reduceri. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 24 Iulie 2018, ora 18.30. Simeză estivală reunește peste 80 de lucrări de pictură, gravură, acuarelă și pastel care reprezintă un cadou estival dedicat iubitorilor de artă.
21.B-FIT iin the Street! continuă în weekendul 21-22 iulie Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continua în weekendul urmator (21-22 iulie) cu noi producții internaționale. Din programul celui de-al doilea weekend de festival fac parte spectacole din Franța, Italia, România, Danemarca și Belgia desfășurate în Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Cișmigiu și Centrul Istoric.
22.Editura Litera va publica în limba română noile cărți scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de Michelle Obama ​Editura Litera anunță că în curând va publica volumele scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de fosta primă doamnă, Michelle Obama. Biografia îndelung așteptată a lui Michelle Obama, Povestea mea, va fi publicată prima, data apariției fiind stabilită la nivel global pentru 13 noiembrie 2018.
23.Activități de vară pentru copii la Muzeul Municipiului București Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani  să participe la atelierele educative ce se vor desfășura la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, în perioada 18 iulie - 7 septembrie 2018.
24.Iarmaroc de Sfântul Ilie, la Muzeul Satului Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită publicul în acest weekend, pe 21 și 22 iulie, la Iarmarocul de Sfântul Ilie. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit în Calendarul Ortodox pe data de 20 iulie. La târg vor veni meșteri populari care vor aduce cu ei oale şi ulcele, linguri şi mărgele, prăjituri şi acadele, gogoşele, bragă, cozonaci, turtă dulce şi colaci. De la târg nu vor lipsi momentele artistice, lansările de carte sau atelierele pentru copii.
25.Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, în regia lui Radu Jude, proiectat în avanpremieră națională la Anonimul 15 Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL prezintă și anul acesta un program extins de filme românești, în avanpremieră în România sau lansate deja în circuitul cinematografic. Filmul lui Radu Jude, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, recent premiat cu Marele premiu - Globul de Cristal la festivalul de la Karlovy Vary, va fi proiectat în avanpremieră națională la ANONIMUL 15.
26.8 filme în avanpremieră la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) propune anul acesta peste 40 de producţii cinematografice, dintre care 8 avanpremiere, între 20 și 29 iulie. Proiecțiile vor putea fi vizionate în cadrul cinematografelor Amza Pellea şi al celui în aer liber din Grădina Cetăţii Râșnov pe întreg parcursul celor 10 zile de festival.
27.23 de concerte și 8 orchestre la Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" - ediția a XIX-a, la Sinaia Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” a devenit în cei 19 ani ai existenței sale cea mai importantă platformă de formare și promovare a tinerilor muzicieni din România. Ediţia din acest an, care se va desfășura între 24 iulie și 2 septembrie 2018 la Sinaia și Brașov, are în program nu mai puțin de 23 de concerte și recitaluri, cele principale găzduite de superba sală a Casino-ului din Sinaia, prilej cu care vor putea fi ascultați și văzuți sute de tineri muzicieni români şi străini.
28.Vernisaj la ARCUB: Expoziția "Dublul" a pictorului Gili Mocanu Expoziția intitulată „DUBLUL” a pictorului român Gili Mocanu va fi vernisată miercuri, 18 iulie, la ARCUB, putând fi vizitată până în data de 24 august, zilnic, între orele 14:00 și 22:00. Intrarea este liberă.
29.Prezentarea albumului Regele Mihai I. Loial tuturor, la Sinaia Duminică, 15 iulie 2018, începând cu ora 12:00, are loc la Castelul Peleş deschiderea oficială a Școlii de Vară de la Sinaia Regele Mihai și exilul românesc postbelic (14-19 iulie). Ediția din acest an a Școlii de Vară de la Sinaia este dedicată centenarului Marii Uniri și istoriei exilului românesc anticomunist. Cu ocazia deschiderii, va fi prezentat albumul, apărut la Editura Corint, Regele Mihai I. Loial tuturor, Camelia Csiki, realizatoarea emisiunii Ora Regelui de la TVR1 fiind coautor.
30.Teatrul Masca porneste în primul turneu britanic al companiei Teatrul Masca a început primul său turneu britanic. Desfășurat în cadrul programului de celebrare a Anului Centenarului teatrul va susțiine mai multe spectacole cu piesa „Noi”, o călătorie inițiatică a fiecărui român spre realizarea idealului Marii Uniri, un spectacol de tip paradă cu costume şi măști uimitoare, cu muzică şi dansuri românești.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 379 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version