Articole scrise de Cristian Felea


1 - 4 din 4 rezultate
1.Domnule Tudose avem nevoie de un manager profesionist, nu de un mercenar politic Dupa ce au beneficiat de o conjunctura favorabila care i-a adus la putere dupa alegerile din noiembrie 2016, o mana de politicieni PSD-ALDE si acolitii lor au decis ca pot sa bage adanc mana in bugetul tarii si sa cheltuiasca tot ce gasesc in visterie pentru propria propasire. Pentru ca scurgerea banilor catre clientela politica, via ministerul dezvoltarii regionale si administratiile locale controlate de baronetul aservit, sa nu fie de interes pentru popor, politicienii penali deveniti stapanii statului s-au gandit ca mai intai sa arunce maruntis poporului.
2.De ce ne judecam domnule? Pentru aur, monser! Proiectul minier propus de Gabriel Resources este, la acest moment, un exemplu tipic de afacere proasta in care este implicat statul roman. Asa cum evolueaza el de aproape doua decenii, proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana pune in fata autoritatilor o oglinda necrutatoare pentru toate slabiciunile, erorile, complicitatile si stupiditatile unor administratii care nu si-au servit tara ci propriile interese.
3.ANALIZA Orbirea temporară și orbirea permanentă sau manual de distrugere necontrolată Este o tragedie intr-un singur act. Un act abuziv. Sunt doar cativa actori: ANRE, ANRM, nou infiintata ACROPOMN (sunt sigur ca nu va suna cunoscut; nu-i nimic, lamurim totul imediat), SGG, ME si din nou ME, in fine Comisia pentru Industrii si Servicii de la Camera Deputatilor. Mize: controlul parghiilor de legiferare secundara si tertiara, contractarea de licente si acorduri in numele statului, controlul pietelor energetice si a operatiunilor economice pe uscat si pe mare. Intriga poate fi usor dedusa, iar eu as spune ca si deznodamantul poate fi anticipat. Dar sa lasam povestea sa se deruleze.
4.Mineri sacrificati pe altarul lacomiei si nepasarii La mina Lupeni accidentul colectiv produs in subteran, in lucrarile de pregatire pentru exploatarea unei felii in Panoul 7C, soldat cu decesul a doi mineri si ranirea unui al treilea, are cauze multiple. Ceea ce este comun insa in cazul tuturor accidentelor colective grave din subteranul minelor din Valea Jiului, inainte si dupa anul 1989, tine de raportarea la procedurile de asigurare a securitatii in munca, care au devenit victime ale cinismului, nepasarii si lacomiei.


ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi