Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1333 rezultate
1.​Dezbatere VIDEO: Ar trebui România să primească refugiați Afgani? Ce spun 2 europarlamentari români: „Trebuie să facem și noi un amar de bine. (...) Este creștinește” / „România este obligată din motive umanitare” Europarlamentarii români Vlad Nistor (PNL/PPE) și Nicolae Ștefănuță (USR-PLUS/Renew Europe) consideră că România ar trebui să primească refugiați afgani, în limita capacităților sale de primire, dar aceștia ar trebui să fie verificați foarte bine de serviciile speciale românești.
2.​Guvernul vrea să mai suporte de la buget abateri de zeci de milioane de euro la achiziții făcute de administrația locală, în proiecte europene Guvernul vrea să suporte din bugetul de stat corecții financiare de zeci de milioane de euro, aplicate în proiecte europene derulate de consilii județene și primării, ca urmare a unor abateri de la procedurile de achiziții publice.
3.​Fonduri europene 2021: Max. 1 milion Euro pentru firme românești afectate de criza COVID-19, prin noua „Măsură 3”. IMM-urile cu creștere în 2020 - excluse la la finanțare. Grila de punctaj propusă Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești care au fost afectate de criza COVID-19 vor putea obține fonduri europene de până la 1 milion de euro fiecare, printr-o nouă linie de finanțare care vine să înlocuiască vechea Măsură 3, anulată de guvernanți. Informațiile sunt cuprinse într-un proiect de ghid al solicitantului pentru IMM-uri, lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care cuprinde și o grilă de punctaj ce exclude de la finanțare firmele care au avut creștere în anul 2020 față de 2019, o lovitură pentru unii antreprenori care au aplicat la Măsura 3.
4.​VIDEO. Europarlamentar român, despre propunerea CE împotriva mașinilor pe benzină: Eu nu văd nicio diferență între a muri din cauza climei sau a muri de foame Europarlamentarul român Marian Jean-Marinescu (PNL/PPE) a criticat pachetul legislativ de protecție a mediului, „Fit for 55”, propus recent de Comisia Europeană, care prevede, printre altele, ca din anul 2035 să nu mai poată fi vândute în UE mașini noi pe benzină sau motorină.
5.VIDEO: Marian-Jean Marinescu, europarlamentar. Măsurile de mediu Fit for 55. Planul UE de a interzice vânzarea de mașini noi pe benzină sau motorină, din anul 2035 Comisia Europeană a lansat recent o propunere legislativă, denumită Fit For 55, prin care vrea să introducă o serie de măsuri de protecție a mediului în Uniunea Europeană, printre care și interzicerea vânzării de mașini noi pe benzină sau motorină începând cu anul 2035. Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu a explicat vineri, 30 iulie, la întâlnirile HotNews.ro pachetul legislativ propus de Comisie și traseul său decizional.
6.​VIDEO. Viitorul UE: „Dacă locuiesc într-o casă și văd că intră apă pe undeva, renovez casa, nu îi dau foc”. Interviu cu europarlamentarul Siegfried Mureșan Uniunea Europeană a trecut prin 3 crize majore în ultimii 10 ani, dar nu a avut suficiente instrumente pentru a răspunde unor situații neprevăzute, iar acum trebuie să se adapteze - spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan (PNL/PPE), care îi îndeamnă pe tinerii din România să se implice în schimbările care vor urma, contribuind cu ideile lor la Conferința privind Viitorul Europei.
7.Rușii de la Yango s-au retras din București cu pierderi de 300.000 euro. Bolt, peste Uber, în România, și în pandemie Compania de transport urban în sistem ride-hailing Yango a avut, în România, pierderi de circa 300.000 de euro în anul 2020. Rușii s-au retras din București plângându-se de legislația românească din transportul alternativ, care fusese introdusă spre finalul lui 2019, dar Uber și Bolt au făcut profit la noi în țară.
8.Glovo România în pandemie: Veniturile i-au crescut de 5 ori, dar tot pe pierdere a fost Aplicația de livrări Glovo a avut în anul 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, venituri de peste 5 ori mai mari decât în anul 2019, dar afacerile românești ale startup-ului spaniol au fost tot pe pierdere. În România, startup-ul spaniol este prezent de 3 ani, prin firma locală Glovoappro SRL, din București.
9.Un site pe care se vând telefoane SH valorează 3,2 miliarde dolari O platformă online fondată în anul 2014, în Franța, prin care se vând telefoane mobile second-hand (SH) recondiționate, a ajuns să valoreze 3,2 miliarde de dolari în prezent. Marketplace-ul de gadget-uri SH Back Market a obținut, marți, o rundă de investiții de serie D, în valoare de 335 de milioane de dolari, condusă de fondul american de investiții General Atlantic.
10.Ministerul ne-a spus vag cum va trata plățile pentru firmele Start-Up Nation vândute StartupCafe.ro a întrebat oficial Ministerul Economiei dacă va plăti sau nu granturile pentru firmele câștigătoare în programul Start-Up Nation 2018 care au fost vândute între timp de către patronii care le-au înscris la finanțare, dar instituția ne-a răspuns vag, cu extrase din legi cunoscute.
11.Fondurile UE de reziliență - pe unde au ajuns antreprenorii Antreprenorii IMM par să fie pierzătorii principali ai re-rescrierii proiectului de Plan Național de Redresare și Reziliență, conform formei finale stabilite, miercuri, de guvern pentru a merge cu ea la negocierile cu Comisia Europeană pentru fondurile de 29 de miliarde de euro care revin României prin Facilitatea europeană de reziliență și recuperare.
12.VIDEO. Europarlamentar: În România, predăm programe care nu mai sunt folosite în sectorul digital. Cum pregătiți următoarea generație de experți IT&C dacă îi învățați să utilizeze programe depășite? În România, la cursurile de informatică din sistemul educațional formal se predau programe software depășite, care nu mai sunt folosite în sectorul digital, a afirmat europarlamentarul roman Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European.
13.​DOCUMENTE. A patra ordonanță de urgență pentru aceleași ajutoare de stat COVID, pentru IMM Ajutoarele de stat destinate IMM-urilor, pentru redresare din criza COVID, nu au fost distribuite încă decât parțail, dar legislația care se referă la acestea s-a modificat permanent, ajungând la 4 ordonanțe de urgență și o lege. Cea mai nouă OUG este în fază de proiect și va aduce 3 modificări la OUG 130/2020, actul normtiv inițial, prin care s-au institut ajutorele.
14.Ajutoarele de stat HoReCa: Noul termen pentru plățile către firme S-a stabilit un nou termen până la care statul va plăti ajutoare firmelor HoReCa drept despăgubiri pentru scăderea activității din anul 2020. Ordonanța de urgență 10/2021 mai prevede și că beneficiarii ajutoarelor de stat HoReCa vor trebui să apeleze, pe cheltuiala lor, la contabili CECCAR sau auditori financiari pentru a putea aplica.
15.​VIDEO interviu. Europarlamentar român, despre acordul UE-China: China este atât de mare încât nu o putem ocoli. Trebuie să avem o relație bazată pe reguli Europarlamentarul român Iuliu Winkler (UDMR/PPE), vicepreședinte al Comisiei de Comerț Internațional (INTA) a Parlamentului European, consideră că Acordul de investiții Uniunea Europeană-China, convenit de principiu la finalul anului 2020, ar aduce o relație bazată pe reguli între cele două mari economii globale. Într-un interviu video acordat HotNews.ro, Winkler a avertizat că în prezent, în lipsa unui acord în vigoare UE-China, companiile europene care investesc în statul asiatic riscă să devină „paria, persona non grata”, dacă intră într-un litigiu cu statul chinez.
16.Reprezentanți ai patronilor IMM cer suplimentarea bugetului Măsurii 3, să ajungă și la firmele cu 30% cofinanțare O organizație de patroni de firme mici și mijlocii cere Guvernului să suplimenteze bugetul Măsurii 3 de ajutoare de stat, astfel încât firmele care au obținut 100 de puncte și au cel puțin 30% cofinanțare proprie la investițiile din proiect să obțină granturile de 50.000-200.000 de euro.
17.VIDEO. Românii și venitul minim de incluziune? Ministru: „Când salariile sunt foarte mici devine rațional să nu mai muncești. Statul a creat o dilemă aberantă” România încearcă să introducă un venit minim de incluziune (VMI), cu ajutorul fondurilor europene din Facilitatea de Reziliență și Redresare, dar trebuie să convingă și Comisia Europeană să accepte acest lucru, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, într-un interviu pentru HotNews și StartupCafe.ro.
18.​VIDEO „Stresul nostru este că banii sunt ceruți și pentru alte urgențe”. Ajutoarele de stat COVID- interviu cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, spune, într-un interviu video acordat StartupCafe.ro, că în acest moment există bani europeni disponibili pentru finanțarea schemei de ajutoare COVID-19 pentru firme, dar „stresul” este că „banii sunt ceruți și pentru alte urgențe”.
19.​VIDEO. „Nu vreau să finanțez faliment. Scopul statului în scheme nu este să finanțeze lucruri care să eșueze”. Interviu cu ministrul Economiei, despre fondurile COVID, Start-Up Nation, salariul minim fără taxe Noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține, într-un interviu video acordat StartupCafe.ro, că va accelera ritmul de procesare a cererilor de finanțare din granturile de 1,5 miliarde de euro pentru IMM, de redresare din criza COVID, și că încearcă să obțină fonduri bugetare și pentru peste 4.000 de firme care așteaptă acum banii de la Start-Up Nation 2018-2019.
20.Startup-ul slovac de conferințe Slido, cumpărat de Cisco Compania americană de tehnologie Cisco a anunțat, luni, că va cumpăra startup-ul slovac Slido, cunoscut pentru soluțiile sale interactive, utilizate de organizatorii de conferințe pentru a comunica cu publicul și a-l antrena în dezbateri.
21.Un startup american a luat finanțari de 1,8 miliarde dolari și acum se închide Quibi, un important startup american de conținut video pentru tineri, care a convins investitorii să-i dea finanțări de 1,8 miliarde de dolari, și-a anunțat, joi, închierea după numai jumătate de an de funcționare.
22.Miliardul de euro pentru IMM, PFA, ONG: Peste 22.000 de potențiali aplicanți s-au înregistrat în platforma online Un număr de 22.100 de potențiali aplicanţi s-au înregistrat cu user și parolă, în aproape o saptămână, în platforma online pentru a putea solicita ulterior ajutoarele de stat în valoare totală de 1 miliard de euro pentru firmele mici și mijlocii (IMM), persoanele fizice autorizate (PFA), organizațiile neguvernamentale (ONG) și cabinetele medicale individuale implicate în lupta anti-COVID-19, conform datelor oficiale de la Ministerul Economiei.
23.UPDATE: România pierde 80 milioane Euro, recursul făcut de fostul Guvern Dăncilă a fost respins acum de justiția UE. Ce spune acum Radu Canțăr România suportă corecții financiare de circa 80 de milioane de euro pentru o serie de nereguli la fondurile europene din agricultură, Curtea de Justiție a Uniunii Europene respingând joi, 10 septembrie 2020, și recursul formulat de fostul Guvern Dăncilă în acest caz.
24.VIDEO ​„E haiducie viața de startup”. Interviu cu românul din Suedia care și-a vândut startup-ul gigantului IT Cisco. Cum percepe regimul relaxat anti-COVID al suedezilor Inginerul român care tocmai a vândut gigantului IT american Cisco startup-ul pe care îl fondase în Suedia alături de 3 cofondatori a povestit, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, cum este să treci de la statutul de angajat într-o corporație la cel de antreprenor cu startup tech și înapoi. Bogdan Tudosoiu (46 de ani), cofondator al startup-ului Modcam, ne-a spus și cum percepe el, ca locuitor de 20 de ani al Suediei, regimul relaxat pe care l-au adoptat autoritățile suedeze pe perioada pandemiei de coronavirus COVID-19.
25.Înscrieri online: 50.000 Euro, cursuri Google și alte premii, la o competiție europeană de startup-uri IT Startup-urile IT din România se pot înscrie la o competiție europeană de profil, la care sunt puse la bătaie cursuri și mentorat de la Google și McKinsey, dar și un premiu cash, de 50.000 de euro.
26.Startup fondat de un inginer român, achiziționat de gigantul IT Cisco Un startup IT din Suedia, care are printre cofondatori și un inginer român, a fost achiziționat vineri de gigantul american Cisco. Startup-ul Modcam a fost fondat în anul 2014, la Malmo.
27.Google, Facebook, Amazon, eBay și alte platforme online au eliminat sute de milioane de „reclame dubioase” la produse legate de coronavirus COVID-19 Google, Facebook, Amazon, eBay și alte platforme online au eliminat sute de milioane de „reclame dubioase” la produse sau servicii legate de coronavirusul COVID-19, în ultmele luni, într-o acțiune de combatere a înșelătoriilor pe internet declanșată la solictarea Comisiei Europene și a oficiilor naționale de protecție a consumatorilor din cele 27 de state UE, inclusiv România.
28.Finanțare de 50 milioane dolari pentru un startup IT britanic cu programatori în Cluj Un startup IT britanic de prevenire a fraudelor financiare, care are și o echipă consistentă de programatori în Cluj-Napoca, a obținut, marți, o nouă finanțare, de 50 de milioane de dolari, pentru a-și dezvolta tehnologiile de detectare și combatere a fraudelor financiare.
29.Finanțări pentru firme europene de tehnologie, printr-un nou fond susținut de UE Firmele de tehnologie europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții, în valoare de 58 de milioane de euro, lansat cu susținerea Uniunii Europene.
30.Fonduri pentru firme: Câte 30.000 Euro pentru hoteluri, să-și pună stații de încărcare a mașinilor electrice Noi fonduri nerambursabile vor fi disponibile pentru firme: hotelurile vor putea accesa bani de la stat să-și monteze panouri solare pentru producerea de energie regenerabilă, precum și stații de încărcare a mașinilor electrice, granturi de câte 30.000 de euro urmând să fie acordate.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 45 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by