Articole scrise de Claudia Pirvoiu


1 - 30 din 227 rezultate
1.Ministerul Energiei a decis mentinerea preturilor la gaze. Calendarul de liberalizare va fi suspendat timp de noua luni Calendarul de liberalizare a preturilor la gaze se suspenda timp de noua luni, pe perioada 1 iulie 2016-31 martie 2017, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul ministerului energiei. Astfel, pretul gazelor din productia interna pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica va ramane la nivelul de 60 lei/MWh, cat este in prezent. Daca s-ar fi aplicat calendarul, pretul gazelor furnizate consumatorilor casnici ar fi crescut la 66 lei/MWh, la 1 iulie 2016.
2.Exclusiv Cum vrea Transelectrica sa internalizeze activitatea de mentenanta de la SMART SA Transelectrica intentioneaza sa internalizeze activitatile de mentenanta minora (n.red. principala activitate) a societatii SMART SA, se arata intr-un document obtinut de HotNews.ro. Potrivit acestuia, saptamana trecuta, directoratul Transelectrica, reprezentantii Dispeceratului Energetic National, ai dispecerilor teritoriali si ai sucursalelor de transport au decis constituirea unui grup de lucru care sa analizeze modul in care ar urma sa fie efectuata internalizarea. SMART este o filiala a Transelectrica, cu o miza extrem de importanta, avand in vedere ca gestioneaza mentenanta retelei de transport a energiei electrice. Insa, in ultimii ani, Transelectrica nu a reusit sa indeplineasca planurile de mentenanta.
3.Exclusiv Cum a ajuns Transgaz sa atribuie un contract controversat unei firme poloneze, in cadrul proiectului european BRUA Compania de transport gaz Transgaz a atribuit, recent, un contract in valoare de 1,47 milioane de euro, firmei poloneze Gornicze Biuro Projektow Pangaz, pentru proiectarea a trei statii de comprimare pentru gazoductul BRUA (Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria). Insa, modul in care a fost atribuit contractul ridica mari semne de intrebare. In primul rand, pretul de atribuire a fost mult sub valoarea estimata, existand suspiciuni ca nu poate acoperi o serie de cheltuieli. Apoi, este pusa la indoiala capacitatea tehnica si profesionala a firmei poloneze. Surse apropiate situatiei au declarat pentru HotNews.ro ca, recent, la scurt timp dupa atribuirea contractului, o echipa Transgaz a efectuat o inspectie la sediul firmei din Polonia, unde a descoperit o serie de probleme. In aceste conditii si avand in vedere importanta proiectului BRUA, sunt de neinteles motivele atribuirii contractului firmei Pangaz. Vezi in text intreaga poveste.
4.Transelectrica: Furtunile au doborat mai multi stalpi din reteaua de transport a energiei electrice in judetul Mures. Cum s-a ajuns in aceasta situatie Transelectrica a anuntat mart ca in data de 19 iunie 2016, in urma unei furtuni puternice, mai multi stalpi de inalta tensiune au cazut la pamant. Inainte de acest anunt, pe pagina de Facebook a Energy For Romania au fost postate mai multe poze cu stalpii cazuti. (Vezi FOTO atasat). Surse din domeniul energetic au declarat pentru HotNews.ro ca, in mod normal, acesti stalpi nu ar fi trebuit sa se prabuseasca, insa s-a ajuns intr-o asemenea situatie din cauza lipsei investitiilor adecvate, reteaua fiind veche de peste 40 de ani. Vezi ce arata si un document obtinut de HotNews.ro.
5.EXCLUSIV Cum a ajuns infrastructura de dispecerizare a sistemului energetic national intr-o stare critica si de ce a taraganat Transelectrica inlocuirea acesteia Infrastructura de dispecerizare a Transelectrica (EMS/ SCADA) a ajuns intr-o stare critica, de uzura morala si tehnica avansata. Practic, sistemul se afla la limita de functionalitate, riscul aparitiei unei defectiuni majore fiind foarte ridicat in orice moment. Aceasta in conditiile in care este inclus in categoria infrastructurilor critice de importanta nationala, de buna sa functionare depinzand starea sistemului energetic national. Toate aceste aspecte sunt mentionate in documente ale Transelectrica, obtinute de HotNews.ro. Desi situatia este cunoscuta de mai multi ani, Transelectrica nu a facut niciun demers pentru inlocuirea sistemului cu altul modern si performant. Vezi ce explicatii ofera Transelectrica la solicitarea HotNews.ro.
6.Romgaz a incheiat noi acorduri petroliere in locul celor expirate in ultimii 12 ani. Acordurile trebuie aprobate si de Guvern Romgaz a anuntat ca a incheiat, pe 9 iunie, cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), noi acorduri petroliere in locul celor expirate in ultimii 12 ani. "Acordurile semnate vor fi supuse ratificarii Guvernului Romaniei. Avem toata increderea ca membrii guvernului si Guvernul Romaniei in ansamblul sau vor sprijini acest demers, care contribuie, de altfel, la realizarea securitatii energetice a Romaniei", se arata intr-un comunicat al Romgaz. HotNews.ro a atras atentia, recent, ca Romgaz functioneaza, de mai multi ani, cu jumatate din acordurile petroliere expirate.
7.ANRE reduce tarifele Transelectrica: scaderile vor fi cu 10,8% la transport si cu 6,3% la serviciile de sistem Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) intentioneaza sa reduca tariful mediu pentru transportul energiei electrice cu 10,8% la 18,7 lei/MWh, pentru perioada iulie 2016-30 iunie 2017. De asemenea, tariful pentru serviciul de sistem va fi redus de 12,88 lei/MWh, ceea ce inseamna o scadere de 6,3%, potrivit unui proiect de ordin al ANRE. Transelectrica a cerut tarife mai mari de atat, insa ANRE nu le-a acceptat in urma analizarii costurilor justificate cu prestarea serviciilor de transport si sistem.
8.Pana de curent din Arges si Valcea a provocat un razboi intre trei mari actori de pe piata energiei: Hidroelectrica da in judecata Transelectrica si CEZ din cauza unor afirmatii care nu ar fi reale Producatorul de energie Hidroelectrica a anuntat ca va da in judecata transportatorul national Transelectrica si distribuitorul CEZ, din cauza unor afirmatii facute joi pe tema avariei in retea produse miercuri in judetele Valcea si Arges. Transelectrica si CEZ au declarat printr-un comunicat comun de presa ca avaria in reteaua electrica a fost produsa in urma unor fluxuri de putere mari, generate de o productie de energie crescuta in centralele hidroelectrice de pe amenajarile raurilor Olt Mijlociu, Arges si Dambovita. Hidroelectrica sustine ca informatia nu este reala, hidrocentralele functionand sub puterea nominala de transport de 450 MW alocata acestora.
9.Pentru prima oara in ultimii 26 de ani, reteaua electrica de transport a cazut in doua judete. Transelectrica prefera sa aloce cea mai mare parte din profit actionarilor, nu investitiilor Zonele de nord din judetele Valcea si Arges au ramas miercuri timp de o ora si un sfert fara curent electric, fiind un fapt fara precedent in ultimii 26 de ani. In acea ora nimic nu a mai functionat, nici fabrici, nici hidrocentrale si nici CET Govora, iar traficul din Ramnicu Valcea a fost pur si simplu dat peste cap. Autoritatile au intrat in alerta. Pana acum, un lucru e cert: a fost o defectiune in reteaua Transelectrica, transportatorul national de energie. Cauzele nu se cunosc foarte bine, inca se fac analize. Insa, in acest context trebuie amintit ca investitiile Transelectrica in retea sunt mult sub planurile anuale, fapt confirmat atat de rapoartele de administrare ale companiei, cat si de un raport al Curtii de Conturi. Exact ca si in cazul Transgaz, Transelectrica face profituri uriase din tarife nejustificat de mari, reflectate apoi in facturile finale, din care 75% se repartizeaza la actionari, investitiile fiind mult neglijate.
10.Efectele reducerii stocurilor de uraniu: Productia de combustibil nuclear de la Pitesti a scazut cu 44% in primul trimestru/ Importurile de uraniu facute de Nuclearelectrica ridica semne de intrebare Fabrica de Combustibil Nuclear de la Piteşti (FCN), sucursala a Nuclearelectrica, si-a redus productia de fascicule de combustibil nuclear cu 44,1% in primul trimestru din 2016, fata de aceeasi perioada din 2015, se arata intr-un raport privind activitatea Nuclearelectrica. Motivul invocat de Nuclearelectrica pentru scaderea productiei este reducerea stocurilor de uraniu. Pana in decembrie 2015, Nuclearelectrica a achizitionat dioxid de uraniu de la Compania Nationala a Uraniului (CNU), insa din cauza unor neintelegeri legate de pret, s-a orientat catre import, semnand un contract cu o firma din Canada-Cameco Inc Canada. Pretul de import nu este cunoscut, insa directorul general al CNU, Gelu Maracineanu, spune ca este mai mare decat cel al uraniului livrat pana in decembrie de compania pe care o conduce. Vezi controversele de pe intreg lantul sectorului nuclear.
11.Dan Suciu, despre situatia de la Romgaz, care functioneaza cu acorduri petroliere expirate: Sunt lucruri care trebuie clarificate la nivelul Ministerului Energiei in relatia cu Agentia pentru resurse minerale "Cunoastem situatia", a declarat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului, intrebat despre situatia companiei Romgaz, care a ajuns sa functioneze cu jumatate din acordurile petroliere expirate. "Sunt anumite lucruri care, evident, trebuie clarificate la nivelul Ministerul Energei in relatia cu autoritatea resurselor minerale", a adaugat Suciu. Reamintim ca jumatate din acordurile de exploatare petroliere incheiate intre Romgaz si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) au expirat treptat, din 2004 pana in prezent, fara a mai fi prelungite conform legii. Romgaz a ajuns in situatia de a exploata gaze naturale, in baza unor acorduri expirate, riscand sa-i fie sistata activitatea petroliera pe mai multe perimetre.
12.Exclusiv Gigant energetic romanesc, intr-o situatie greu de imaginat: Romgaz functioneaza cu acorduri de exploatare petroliera expirate Cele mai multe acorduri petroliere incheiate intre Romgaz si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) au fost aprobate in 2004, prin trei hotarari de Guvern: HG 1.597/2004, HG 2.390/2004 si HG 764/2004. In cei 12 ani care s-au scurs de atunci, peste 60 din acorduri petroliere, din cele 132 aprobate in 2004, au expirat. Conform Legii petrolului, aprobata tot in 2004, ar fi fost necesara prelungirea, prin Hotarari de Guvern, a acordurilor pentru perimetrele in care au dovedite rezerve peste estimarile initiale. Acele Hotarari de Guvern nu exista si, astfel, Romgaz a ajuns sa exploateze gaze naturale, pe mai multe perimetre, in baza unor acorduri petroliere expirate. Vezi cum s-a ajuns in aceasta situatie si ce spun partile implicate.​
13.Consiliul Concurentei sustine ideea liberalizarii mai rapide a preturilor la gazele furnizate consumatorilor casnici Preturile la gazele de pe piata interna furnizate consumatorilor casnici au ajuns la nivelul celor de pe piata internationala, motiv pentru care ar fi justificata o liberalizare mai rapida, considera Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. "Acum preturile internationale s-au apropiat de pretul din Romania. Are sens sa lasam piata sa-si vada de cursul ei", a declarat Bogdan Chiritoiu cu ocazia prezentarii raportului de activitate a Consiliului Concurentei pe 2015.
14.Bogdan Chiritoiu: Analizam ideea ca distribuitorii de energie sa fie obligati sa scoata la licitatie managementul unor parti din retele Companiile de distributie ar putea fi obligate de catre Consiliul Concurentei si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sa scoata la licitatie gestionarea unor parti din retele. "Analizam ideea prin care sa putem obliga companiile de distributie sa subcontracteze prin licitatie managementul acestor retele", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, cu ocazia prezentarii raportului de activitate pe 2015. Acesta sustine ca in acest fel s-ar putea crea concurenta intre operatori, iar preturile ar putea sa scada.
15.Consiliul Concurentei sanctioneaza tot mai multe companii Consiliul Concurentei a sanctionat anul trecut 202 de companii, de 3,8 ori mai mult decat in anul precedent, valoarea totala a amenzilor impuse fiind de 239.680.544 lei (53.921.382 euro), se arata in raportul de activitate pe 2015. Potrivit acestuia, nivelul acestor sanctiuni a inregistrat, astfel, o crestere considerabila fata de nivelul total al sanctiunilor din anii precedenti, de 1,3 ori mai mare decat in anul 2014, 2,76 ori mai mare decat in 2013 si de 7,93 ori mai mare decat in 2012.
16.Presedintele Consiliului Concurentei: Se prescriu surprinzator de mult medicamente mai scumpe, nu variantele lor mai ieftine O analiza a Consiliului Concurentei asupra industriei farmaceutice arata ca medicamentele generice patrund foarte greu pe piata, fiind promovate de catre medici in special medicamentele inovative. Recomandarile Consiliului Concurentei vor fi prezentate intr-o saptamana. Potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, sunt medicamentele inovative sunt promovate mai mult deoarece si bugetele pentru marketing sunt mai mari.
17.Familia Regala vrea sa fie scutita de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca Regele Mihai e veteran de razboi. Comuna Savarsin pierde venituri de circa 35.000 lei anual Regele Mihai si familia sa au solicitat, la inceputul anului, autoritatilor din comuna Savarsin (Arad) scutirea de la plata taxelor locale, invocand prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi si din noul Cod Fiscal, care le-ar permite acest lucru. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Ioan Vodicean, primarul comunei Savarsin. Acesta a precizat ca, pana anul trecut, impozitele aplicate asupra domeniului regal din Savarsin aduceau venituri la bugetul local de circa 33-35.000 de lei anual. Reamintim ca Regele Mihai se regaseste pe lista cu datornici la Fisc cu o datorie la bugetul statului de 4,107 milioane lei, datorie contestata in instanta.
18.ANRE va verifica daca Transgaz si Transelectrica si-au indeplinit planurile de investitii: Daca vom observa o problema, vom ajusta tarifele in sensul descresterii lor Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va verifica până la 1 iulie dacă Transelectrica, transportatorul de energie electrica, si Transgaz, transportatorul de gaze naturale, si-au indeplinit planurile de investitii, a declarat, joi, Niculae Havrilet, presedintele autoritatii, cu ocazia une conferinte InvesTenergy. "Dacă observăm o problemă, vom ajusta tarifele în sensul descreşterii lor", a precizat presedintele ANRE. Declaratia a fost facuta in contextul in care a fost intrebat cum explica faptul ca Transgaz beneficiaza de tarife de transport foarte mari , in conditiile in care investitiile ajung, an de an, doar la circa 40% din program.
19.Proiectul salarizarii bugetarilor: Marii castigatori sunt medicii si asistentele. Profesorii vor primi bonusuri de performanta. In toate sunt eliminate anumite disfunctionalitati de incadrare Proiectul salarizarii bugetarilor, prezentat marti de ministrul Muncii, Dragos Pislaru, are ca prioritate realizarea unei reforme in privinta personalului din sanatate. De maririle de salarii vor beneficia 400.951 de salariati (sursa). De asemenea, vor fi prevazute cresteri in administratia publica centrala, astfel incat salariile functionarilor sa fie aduse la nivelul a 70% din cele de la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Celelalte sectoare vor beneficia de rezolvarea unor disfunctionalitati de incadrare. Sindicatele, mai ales cele din educatie, sunt nemultumite ca proiectul nu prevede reforma salariala in toate sectoarele, la fel ca in sanatate. Pentru educatie si sanatate vor fi fi introduse bonusuri de performanta incepand cu 1 ianuarie 2017. Vezi si documentele atasate
20.ANALIZA Transgaz percepe tarife nejustificat de mari. Banii merg spre actionarii companiei si nu spre investitiile necesare in infrastructura imbatranita Transgaz, companie care detine monopolul in transportul gazelor, se lauda de cativa ani cu rate foarte mari de profit, care ar justifica si bonusurile uriase, de milioane de lei, pe care le primesc sefii companiei. Mai putin se pune problema ca aceste profituri sunt obtinute din tarifele mari la gaze, intreaga activitate de transport fiind reglementata de catre ANRE. Pe scurt, este o companie fara concurenta, ale carei venituri sunt garantate prin tarifele reglementate.Transgaz nu reuseste sa termine conductele de interconectare cu tarile vecine si nici sa faca investitii in infrastructura imbatranita, iar profitul (mult peste limitele impuse de ANRE) merge ca dividende la actionari.
21.Ministerul Energiei s-a constituit parte civila in dosarul DIICOT privind Rompetrol pentru a recupera un eventual prejudiciu Ministerul Energiei s-a constituit parte civila in dosarul DIICOT privind Rompetrol pentru a recupera un eventual prejudiciu de amploare, a declarat joi minstrul energiei, Victor Grigorescu, cu ocazia unei conferinte pe tema strategiei energetice. "Suntem la inceputul unei investigatii care vizeaza un potential prejudiciu de amploare intr-un caz complex. Este firesc, este prudent si este in sensul apararii intereselor statului ca ministerul sa-si rezerve dreptul ca, daca aceasta investigatie va arata ca noi am fost prejudiciati sau am suferit cumva, sa putem sa ne recuperam aceste prejudicii", a spus Grigorescu.
22.ANRE considera ca piata gazelor ar trebui liberalizata total de la 1 iulie. In caz contrar, preturile la gazele pentru consumatorii casnici ar putea fi mai mari decat la cele din import Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) considera ca acum este un moment favorabil liberalizarii totale a preturilor la gazele naturale livrate consumatorilor casnici, a declarat joi Niculae Havrilet, presedintele institutiei de reglementare. Acesta spune ca a avut intalniri cu reprezentanti ai Ministerului Energiei, in cadrul carora a cerut sa fie abrogata cresterea de 10% a preturilor, asa cum este prevazuta in calendarul de liberalizare. Odata cu aceasta abrogare ar trebui sa fie liberalizata piata pentru toti consumatorii, in conditiile in care pentru casnici, pretul a ajuns la 60 lei/Mwh, cu doar 3 lei mai mic decat al gazelor din import. In cazul in care s-ar continua liberalizarea, preturile reglementate ar ajunge sa fie peste cele al gazelor de pe piata libera. Guvernul nu prea agreeaza ideea unei liberalizari totale rapide.
23.Guvernul considera ca parcarile Leonida din centrul orasului nu sunt cel mai bun loc pentru cele 38 de autoturisme AUDI, folosite din cand in cand doar pentru coloane oficiale Premierul Dacian Ciolos a avut o discutie cu ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, pe tema celor 38 de bolizi Audi cu insemnele politiei, care se afla in garajele Leonida, de langa Palatul Victoria, fiind folosite rar pentru coloanele oficiale, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului. "Cu totii nu credem ca locul garajului este in Piata Victoriei, dincolo de modul in care sunt ele utilizate", a precizat Suciu.
24.Scandalul dezinfectantilor: Guvernul nu intentioneaza sa verifice de ce au iesit doar 4,25% probe neconforme, in urma controalelor din spitale, chiar daca toate produsele Hexi Pharma analizate de ICECHIM s-au dovedit a fi diluate Toate probele de dezinfectanti efectuate pe 14 produse de la Hexi Pharma, la Institutul Icechim, au fost neconforme, adica erau diluate si de zece ori, a anuntat miercuri secretarul de stat Victor Strambu, secretar de stat in ministerul Sanatatii. Tot acesta a anuntat ca, avand in vedere aceste rezultate, s-a decis retragerea "imediata" a tuturor produselor Hexi Pharma. In aceste conditii, cum poate fi explicat faptul ca doar 4,25% din peste 3.500 de testele de sanitatie din spitale, cu dezinfectantii Hexi Pharma, au fost neconforme? Care ar fi procentul, daca s-ar face acum noi teste de sanitatie, insa unele facute "ca la carte", prin controale incrucisate? Probabil nu vom afla, deoarece Guvernul nu vede sensul unor noi teste de sanitatie pe produsele Hexi Pharma. Vor fi unele controale incrucisate prin spitale, insa vor fi testate alte produse, in conditiile in care cele de la Hexi Pharma sunt retrase.
25.Ministerul Energiei: Conducerea Companiei Nationale a Uraniului a facut trei sesizari penale, un motiv fiind raportarile false fata de organele de control Compania Nationala a Uraniului (CNU) nu se confrunta doar cu probleme economice, ci si cu unele de natura penala, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei. Conducerea societatii a inaintat organelor abilitate 3 sesizari cu privire la fapte de natura penala. Potrivit ministerului, una dintre probleme este "practica raportarilor incorecte fata de organele de control". De asemenea, a fost constatata o secretizare excesiva a companiei, care a dus pana la ascunderea nejustificata a unor date necesare in activitatea societatii, chiar si fata de membrii Consiliilor de Administratie.
26.Cum a renuntat Guvernul, de doua ori, la datoria Rompetrol de 600 de milioane de dolari, in schimbul unor promisiuni Guvernul a ajutat Rompetrol Group de doua ori, in zece ani, sa scape de datoria de 600 de milioane de dolari catre statul roman. Prima oara a fost in octombrie 2003, cand Guvernul, pe atunci condus de Adrian Nastase, a emis o ordonanta de urgenta 118 privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari. Rompetrol Group s-a angajat sa rascumpere obligatiunile pana pe 30 septembrie 2010. Nu si-a respectat obligatiile, iar statul roman a actionat imediat Rompetrol in judecata. Zece ani mai tarziu, Guvernul, de data aceasta condus de Victor Ponta, a decis sa mai favorizeze o data Rompetrol Group, renuntand la litigiile din acest caz, in schimbul unor promisiuni, care nici pana in prezent nu fost duse la indeplinire.
27.Ministrul Energiei: Daca ar fi fost continuate livrarile de la Compania Nationala a Uraniului catre Nuclearelectrica, nu ar fi fost bine pentru siguranta Romaniei Situatia Companiei Nationale a Uraniului este unul dintre cele mai rasunatoare esecuri din sistem, un esec la nivelul managementului si al politicilor publice, a declarat Victor Grigorescu, ministrul energiei. Acesta a mai spus ca se insala cei care considera ca ar fi trebuit continuate livrarile de combustibil nuclear de la CNU catre Nuclearelectrica, deoarece nu ar fi fost bine pentru siguranta Romaniei.
28.Reprezentantii KMG International, despre ancheta DIICOT privind Rompetrol: Aceasta situatie nu ar trebui sa impiedice finalizarea tranzactiei cu chinezii Ancheta DIICOT privind Rompetrol nu ar trebui sa finalizeze tranzactia dintre KMG (KazMunayGas) si China Energy Company Limited, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreședinte senior al KMG International (fostul Rompetrol Group). "Parerea mea este ca aceasta situatie nu ar trebui sa impidice finalizarea tranzactiei cu CEC", a spus reprezentantul KMG. Acesta a precizat ca in acest caz, compania va avea de suferit anumite "daune colaterale", insa va face tot posibilul ca planurile de investitii sa nu fie afectate.
29.Azamat Zhangulov, vicepresedinte KMG International: Exista posibilitatea ca procurorii sa investigheze memorandumul privind Rompetrol Rafinare Ancheta procurorilor DIICOT ar putea ajunge pana la investigarea modului in care a fost incheiat, in februarie 2013, memorandumul privind Rompetrol Rafinare, a admis Azamat Zhangulov, vicepreşedinte al KMG International (fostul Rompetrol Group), intr-o conferinta de presa. "Exista aceasta posibilitatea ca ei (n.red. procurorii) sa investigheze situatia. Insa, in perioada in care a fost semnat memorandumul era o conducere, iar acum este alta", a declarat Azamat Zhangulov, intrebat de jurnalisti in ce masura ar putea fi extinsa ancheta procurorilor pana la verificarea modului in care a fost incheiat memorandumul dintre statul roman si grupul Rompetrol.
30.Programul National de Convergenta 2016-2019: Vor fi introduse sanctiuni pentru tergiversarea procedurilor de numire a managerilor privati la companiile de stat Guvernul a realizat in februarie 2015 un raport privind evaluarea implementarii OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, elaborat de evaluatori independenti, se arata in Programul National de Convergenta 2016-2019. De asemenea, au fost formulate o serie de amandamente la legea de aprobare a OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, unul dintre acestea avand in vedere introducerea de sanctiuni pentru sefii autoritatilor care tergiverseaza declansarea procedurilor de numire a managerilor profesionisti. Vezi care sunt amendamentele la OUG 109/2011.

1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi