Articole scrise de Claudia Pirvoiu


1 - 30 din 3113 rezultate
1.Dupa ce a creat o criza energetica artificiala, Guvernul Grindeanu a publicat in Monitorul Oficial hotararea prin care pot fi blocate exporturile de energie electrica Hotararea de Guvern prin care pot fi blocate exporturile de energie electrica a fost publicata vineri seara in Monitorul Oficial. Reamintim ca Executivul a aprobat in sedinta de joi un proiect de Hotarare, care nu s-a aflat nicio secunda in dezbatere publica, incalcand Legea 52/2003 privind transparenta decizionala, prin care pot fi blocate exporturile de energie pe perioada iernii. Inainte de aprobare, Guvernul, prin ministrul energiei Toma Petcu, a incercat sa induca ideea ca Romania s-ar afla intr-o situatie de criza in functionarea Sistemului Energetic National, fapt care nu este real.
2.Ministerul Energiei arunca responsabilitatea asupra Transelectrica in privinta raportarilor ciudate pe carbune, care au starnit panica fara motiv Ministerul Energiei sustine ca in cadrul sedintei de Guvern, ministrul Toma Petcu a prezentat cifre raportate de Transelectrica in privinta stocurilor de carbune existente in Complexul Energetic Oltenia. Potrivit ministerului, Transelectrica ar fi raportat doar stocurile din centrale, nu si cele aflate in mine, si de aceea ar aparut diferente intre ce a declarat Toma Petcu si ce a prezentat CE Oltenia. Reamintim ca un raport al CE Oltenia arata ca sunt stocuri de 816.300 tone, nu de 357.000 tone, cum a spus, joi, ministrul, in sedinta de Guvern.
3.Un raport al Complexului Energetic Oltenia arata ca cifrele prezentate de ministrul energiei in sedinta de Guvern nu sunt reale. Sunt stocuri de carbune mai mult decat dublu fata de cat a spus ministrul Ministrul energiei Toma Petcu a prezentat in sedinta de joi a Guvernului situatia legata de stocurile de carbune ca fiind dezastruoasa. Cu doua zile inainte de sedinta, Petcu a spus ca "stocul de carbune in mine este unul foarte bun". La sedinta de Guvern a spus s-a ajuns la limita stocului de carbune, la Complexul Energetic Oltenia existand doar 357.000 tone, care ar ajunge doar pentru patru zile, "cu un consum zilnic pe varf orar de 80.000 de tone". Insa, un raport al CE Oltenia, un document obtinut initial de Realitatea TV, arata altceva: pe data de 12 ianuarie, ora 7.00, stocurile erau de 816.300 tone, nu de 357.000 tone, cum a spus ministrul. Cine spune adevarul? Deocamdata asteptam lamuriri de la Ministerul Energiei. Vezi raportul atasat.
4.Strania poveste a unei Hotarari aprobate de Guvernul Grindeanu, fara nicio ora de dezbatere publica. Cum ar putea fi interzise exporturile de energie, invocandu-se o iminenta criza energetica Guvernul Grindeanu a ignorat total Legea 52/2003 privind transparenta decizionala, aproband in sedinta de joi o Hotarare, fara ca aceasta sa treaca nici macar printr-o ora de dezbatere. Actul normativ, care nu era Ordonanta de Urgenta, ci doar o Hotarare, a fost introdus, pur si simplu, pe ordinea suplimentara de zi a sedintei de Guvern de catre ministrul energiei Toma Petcu. Abia dupa lungi insistente ale HotNews.ro, Ministerul Energiei a recunoscut existenta acestui act normativ. Dar de ce a incercat Ministerul Energiei sa transforme un act normativ intr-un secret bine pazit? Poate pentru ca existenta lui nu este bine fundamentata? Principala prevedere a acestuia este anularea exporturilor de energie "cand situatia o cere", motivand o notificare a Transelectrica cu privire la iminența apariției unei situații de criză în funcționarea Sistemului Energetic National.
5.Transgaz spune ca au scazut cantitatile de gaze din conducte, insa nu sunt afectate livrarile catre consumatori. In schimb, ministrul Energiei prezinta cifre contradictorii Transgaz inregistreaza scaderi ale cantitatilor de gaze aflate in conducte. Potrivit datelor de pe site-ul companiei, joi, era inregistrat un volum de 34,59 milioane metri cubi, sub nivelul normal care este intre 38 si 44 milioane de metri cubi. Potrivit indicatorului "Line Pack" care arata volumul de gaze din conducte, nivelul de 34,59 milioane mc inseamna o stare de dezechilibu. Sub 33 de milioane mc se intra intr-o stare de risc. La solicitarea HotNews.ro, Transgaz a afirmat ca s-au inregistrat diminuari ale valorii "Line Pack", insa nu au fost afectate livrarile catre consumatori. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a prezentat joi, la Guvern, alte cifre, care nu sunt conforme cu realitatea.
6.Ministrul energiei se contrazice singur: Acum doua zile spunea ca stocul de carbune in mine este foarte bun, iar astazi ca ar ajunge doar pentru patru zile Ministrul energiei Toma Petcu a lansat atacuri la adresa fostei guvernari, spunand ca a pregatit prost perioada de iarna si "s-a ajuns la situaţia de a fi tot timpul la limita stocului de cărbune, riscând chiar oprirea lor de multe ori". Dar in urma cu doua zile spunea altceva, si anume ca "stocul de carbune in mine este unul foarte bun", fiind probleme doar pe transportul acestuia catre centrale. Care este adevarul? UPDATE Fostul ministru al energiei, Victor Grigorescu, i-a dat o replica actualului ministru, spunand ca "stocurile de iarnă necesare sistemului energetic există şi ele au fost notificate inclusiv către guvernul Grindeanu la preluarea mandatului".
7.CV-ul ministrului propus al Energiei este plin de greseli. Ce spune Toma Petcu despre el insusi: Pot asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic Toma-Florin Petcu, deputat ALDE, ministrul propus al Energiei, a publicat pe site-ul Camerei Deputatilor un CV presarat cu greseli. Mai mult, sustine ca poate conduce orice "compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic". Dar daca nu poate conduce un departament economic in cadrul unei companii, asa cum recunoaste, cum va reusi sa coordoneze un minister economic important? Trebuie precizat ca Ministerul Energiei este unul economic. Vezi ce greseli s-au strecurat in CV-ul lui Toma- Florin Petcu.
8.Cine este Alexandru Petrescu, ministrul propus al Economiei: Director general al Postei Romane, o companie cu multe probleme, inclusiv penale Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane, a fost nominalizat, din partea PSD, ministru al economiei. Petrescu a preluat conducerea Postei Romane in iunie 2014, avand si calitatea de vicepresedinte PSD Diaspora, perioada in care compania a fost implicata in mai multe scandaluri. In toamna, DNA a deschis un dosar penal, in urma unor sesizari sesizate de Ministerul Comunicatiilor. De asemenea, la sfarsitul lui 2015, compania a fost sanctionata de Consiliul Concurentei cu 7,4 milioane de euro.
9.Cine este Toma- Florin Petcu, ministrul propus al Energiei Toma-Florin Petcu (38 de ani), vicepresedinte ALDE, nominalizat pentru functia de ministru al Energiei, se afla la primul sau mandat de deputat, candidand la Giurgiu. Potrivit CV-ului, a detinut mai multe functii in administratia publica. Ultima dintre ele a fost la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, in perioada decembrie 2015- mai 2016, in calitate de presedinte. UPDATE In CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, la "Competente si aptitudini organizatorice", precizeaza ca poate asigura "asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic" :) Mai spune ca are "Pregătire militară şi de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu".
10.Curtea de Conturi: Statul a incasat cu 1,4 miliarde dolari mai putin din cauza stabilirii incorecte a redeventelor petroliere/ Romgaz a pierdut 177 milioane de lei, pentru ca a vandut gaze pe piata reglementata mai mult decat trebuia/Chevron a plecat fara sa plateasca Preturile de referinta ale gazelor extrase in Romania au fost stabilite incorect de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), fapt care a condus la diminuarea redeventei petroliere la bugetul statului, pentru perioada 2011-2015, cu 4.671.501.106 lei (1.390.987.220 USD), se arata intr-un raport de audit al Curtii de Conturi. In perioada 2013-2015, Romgaz a vandut gaze pe piata reglementata in cantitati mai mari fata de cat era obligat, la preturi mai mici decat pe piata libera, fapt care a dus la reducerea cu 177 milioane de lei a veniturilor companiei. In schimb, OMV Petrom a vandut sub cat era obligat pe piata reglementata, iar cantitatile livrate pe piata libera s-au dus catre o societate din cadrul grupului OMV. Raportul mai arata ca Chevron a renuntat la acordurile petroliere fara sa plateasca la buget sumele aferente lucrarilor neefectuate.
11.Ultimele masuri ale Guvernului Ciolos: Punctul de pensie creste cu 5,25%/ Proroga pentru doua luni mai multe masuri privind bugetarii si alocarea a 6% din PIB pentru educatie/ Amana cu un an eliminarea supraimpozitarii sectorului energetic Guvernul Ciolos a aprobat joi, in ultima sa sedinta in care are puteri depline, un proiect de Ordonanta de Urgenta care are mai multe prevederi fiscal- bugetare. O masura este cresterea punctului de pensie cu 5,25% din ianuarie 2017. De asemenea, contine prevederi prin care sunt prorogate cu doua luni aplicarea unor prevederi legate salarizarea bugetarilor. Astfel, se amana acordarea de tichetelor de masa, a tichetelor cadou si voucherelor de vacanta. De asemenea, amana pentru un an eliminarea unor taxe si impozite aplicate companiilor energetice si in domeniul resurselor naturale. In plus, amana acordarea a 6% din PIB pentru educatie.
12.Intelegere finala: O companie chineza va cumpara 51% din actiunile KMG International, fostul Rompetrol Group/ Chinezii vor controla alaturi de kazahi Rompetrol Rafinare KMG International NV (KMGI), actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare, anunta ca negocierile dintre compania nationala KazMunayGas din Kazakhstan si compania chineza CEFC (China Energy Company Limited) au ajuns in etapa finala. Negocierile vizeza vanzarea a 51% din actiunile KMG International NV catre compania chineza. In acest fel, chinezii vor ajunge sa controleze Rompetrol Rafinare alaturi de KMG International. Ramane de vazut cum vor mai fi puse in aplicare prevederile controversatului memorandum semnat in februarie 2013 intre statul roman si actionarii kazahi, referitor la datoria de 600 de milioane de dolari.
13.Ministerul Energiei nu a prelungit mandatele administratorilor Nuclearelectrica si directorului general Daniela Lulache Ministerul Energiei, in calitate de actionar majoritar al Nuclearelectrica, a decis vineri, 9 decembrie, sa nu prelungeasca mandatele administratorilor companiei pana nu va evalua activitatea acestora. Reamintim ca actualii administratori au cerut actionarilor sa le ofere inca patru ani de mandat, caz in care s-ar fi prelungit automat si cel al Danielei Lulache, director general. Printre administratori se afla Daniela Lulache, care detine si functia de director general al societatii, si Bogdan Stanescu, cel despre care HotNews.ro a scris ca a detinut peste 25 de functii din partea statului. Fondul Proprietatea, in calitate de actionar minoritar, s-a opus de la inceput reinnoirii mandatelor.
14.Cum a ajuns la Transgaz sotia fostului ministru al energiei Andrei Gerea Compania nationala de transport al gazelor Transgaz are de cateva saptamani un nou angajat: Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie pe listele ALDE Arges. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea este surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor.
15.Fostul ofiter SRI Marius Mitrus, apropiat al lui Florin Secureanu, a fost numit, in acest an, in consiliile de administratie ale Rompetrol Rafinare si SAPE Un fost ofiter SRI, Marius Mitrus, ar fi intermediat prezenta Alinei Gorghiu la inaugurarea casei de batrani din Valcea de catre fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, afirma Tolo.ro intr-un nou articol. Potrivit acestuia, Mitrus neaga faptul ca ar fi fost intermediar, insa recunoaste ca il cunoaste pe Secureanu de 9 ani si ca este bun prieten cu Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu. Despre Marius Mitrus, HotNews.ro a scris in cateva randuri cum a fost numit, in acest an, de catre Ministerul Energiei, in consiliile de administratie ale Rompetrol Rafinare si Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), societati aflate in stransa legatura, fapt care ar putea ridica problema unui posibil conflict de interese pentru fostul ofiter SRI.
16.Transelectrica a platit 269 mii de lei pentru un produs IT pe care nu l-a utilizat Compania nationala de transport energie Transelectrica a achizitionat in 2011 un produs software pe care nu l-a mai utilizat, potrivit unei note de informare a Corpului de Control al prim-ministrului. Pe langa faptul ca nu a fost folosit, produsul IT a costat de peste trei ori mai mult decat a fost prevazut in contract. Beneficiarul contractului este Avantera SRL.
17.Oana Bizgan Gayral, candidat USR si membru in trei Consilii de Administratie: Ma gandesc in fiecare zi sa-mi dau demisia Oana Bizgan Gayral, candidat USR la Camera Deputatilor in Bucuresti, a fost acuzata joi seara, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, ca este si administrator al unor companii, desi se afla in campanie electorala. Este membru in trei Consilii de Administratie, functii care ii aduc un venit lunar de circa 7.000 lei: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), SALROM si Daewoo-Mangalia Heavy Industries. Contactata de HotNews.ro, Oana Bizgan Gayral a spus ca s-a gandit sa-si dea demisia, "pentru ca stiam ca vor fi discutii", insa nu a facut acest lucru pentru ca ar mai fi probleme de rezolvat in cadrul acestor companii.
18.Nuclearelectrica raspunde Fondului Proprietatea: Ar fi absurd sa apreciem ca intentia legiuitorului a fost ca la fiecare patru ani, intreprinderile publice sa isi selecteze noi directori generali Nuclearelectrica sustine printr-un comunicat de presa ca membrii Consiliului de Administratie, dar si directorul general, au dreptul la reinnoirea mandatului, potrivit prevederilor OUG 109/2011. "Consideram ca ar fi absurd sa apreciem ca intentia legiuitorului a fost ca la fiecare patru ani, intreprinderile publice sa isi selecteze noi Directori generali indiferent de performanta acestora si indiferent de nevoia de stabilitate si de continuitate", se arata in comunicatul de presa. Astfel raspunde Fondului Proprietatea care a anuntat marti ca se opune vehement propunerii Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica referitoare la reinnoirea mandatului Consiliului, precum si mentinerea acelorasi membri si a aceluiasi director general pentru inca un mandat de patru ani, incepand din 25 aprilie 2017, un motiv fiind si scaderea profitabilitatii companiei.
19.Fondul Proprietatea se opune reinnoirii mandatelor administratorilor de la Nuclearelectrica si cere recrutarea unui nou Consiliu de Administratie profesionist: Profitabilitatea companiei a scazut Fondul Proprietatea anunta ca se opune vehement propunerii Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica referitoare la reinnoirea mandatului Consiliului, precum si mentinerea acelorasi membri si a aceluiasi director general pentru inca un mandat de patru ani, incepand din 25 aprilie 2017. Reamintim ca actualii administratori cer actionarilor sa le ofere inca patru ani de mandat. Printre acestia se afla Daniela Lulache, care detine si functia de director general al societatii, si Bogdan Stanescu, cel despre care HotNews.ro a scris ca a detinut peste 25 de functii din partea statului. Fondul Proprietatea precizeaza ca profitabilitatea companiei, cat si valoarea sa de piata sunt acum cu peste 60% sub nivelul din 2013, cand a inceput mandatul actualului Consiliu.
20.Membrii Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica, printre care si Daniela Lulache, se autopropun pentru prelungirea mandatelor cu inca patru ani. Ce spune Ministerul Energiei Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica a convocat pentru data de 9 decembrie 2016 Adunarea Generală a Acționarilor, principalele pucte pe ordinea de zi fiind prelungirea mandatelor a sase administratori din sapte cu inca patru ani. Adica, actualii administratori cer actionarilor sa le ofere inca patru ani de mandat. Printre actualii administratori se afla Daniela Lulache, care detine si functia de director general al societatii, si Bogdan Stanescu, cel despre care HotNews.ro a scris ca a detinut peste 25 de functii din partea statului. Intr-o nota publicata pe site-ul Nuclearelectrica se arata ca in cazul in care vor fi prelungite mandatele administratorilor, va fi reinnoit si mandatul Danielei Lulache cu 4 ani in functia de director general.
21.UPDATE Achizitia "Cuminteniei Pamantului" devine incerta. Ordonanta de Urgenta care stabilea ca statul va acoperi sumele care nu s-au strans prin colecta publica este de negasit in Monitorul Oficial Guvernul a anuntat pe 12 octombrie 2016, prin doua comunicate de presa si prin vocea purtatorului de cuvant, Liviu Iolu, ca a aprobat Ordonanta de Urgenta prin care erau asigurate toate sumele necesare achizitiei "Cuminteniei Pamantului". Actul normativ era necesar in conditiile in care colecta publica pentru atragerea a 6 milioane de euro esuase. Insa, Ordonanta de Urgenta nu exista, nu a a fost publicata in Monitorul Oficial, ceea ce inseamna ca prevederile sale nu sunt in vigoare. Guvernul nu a oferit pana in acest moment o explicatie legata de aceasta situatie. Vezi cum a ajuns Guvernul sa accepte suma de 11 milioane de euro pentru cumpararea "Cuminteniei Pamantului", in ciuda unor controverse legate de valoarea acestei opere.UPDATE Guvernul a revenit cu precizari spunand ca in ultima sedinta de Guvern au fost adoptate -nu spune prin ce fel de act normativ- niste amendamente care vor fi transmise Parlamentului, prin care donatorii isi pot cere banii inapoi. In continuare nu explica de ce nu a mai aparut in Monitorul Oficial OUG aprobata in octombrie.
22.Ce spune strategia energetica despre automobilul electric: Nu prevede o patrundere puternica a mobilitatii electrice pana in 2030 Automobilul electric nu va fi des intalnit pe soselele din Romania in urmatorii 14 ani. Cel putin asa arata proiectul Strategiei Energetice 2016-2030. "Date fiind vechimea parcului auto din Romania, ponderea mare a masinilor rulate intre cele nou inmatriculate si pretul mediu relativ scazut al celor achizitionate, Strategia nu prevede o patrundere puternica a mobilitatii electrice pana in 2030", se precizeaza in document. De altfel, nici nu este incurajata patrunderea automobilului electric, lipsind in acest sens obiective si politici comune cu Ministerul Mediului si alte autoritati. Aceasta in ciuda faptului ca pe plan mondial exista o tendinta de incurajare a cresterii ponderii autovehiculelor electrice.
23.​Proiectul strategiei energetice 2016-2030: Productia de energie nucleara se va dubla, iar pretul final al energiei ar putea creste cu pana la 50%/ Ponderea gazelor si carbunelui va scadea Ministerul energiei a pus in dezbatere publica proiectul Strategiei Energetice 2016- 2030. Pe scurt, pana in 2030 este prevazuta reducerea contributiei carbunelui in mixul energetic, dar si a gazului natural. In schimb, se dublează contribuția energiei nucleare, in urma realizarii realizarii reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. De altfel, proiectul de strategie pune foarte mult accent pe energia nucleara. Pentru energia regenerabila nu mai sunt prevazute scheme de sprijin incepand de anul viitor si, astfel, sunt incerte investiții noi în capacități eoliene, fotovoltaice, microhidrocentrale sau pe bază de biomasă, în perioada 2017-2020. Dupa 2020, investitii in energia regenerabila pot avea loc intr-un ritm lent.Vom reveni cu amanunte
24.Avariile din reteaua Transelectrica s-au inmultit in ultimul an: Saptamana trecuta, judetul Tulcea a ramas fara curent electric, iar o unitate de la Cernavoda a fost oprita Reteaua Transelectrica, transportatorul national de energie, se confrunta tot mai des cu avarii care lasa judete intregi fara electricitate. Saptamana trecuta, a cedat o statie a Transelectrica, fiind oprita electricitatea in judetul Tulcea. "Pe data de 8 noiembrie, judetul Tulcea a ramas pe intuneric", a declarat marti Octavian Lohan, director Transelectrica, cu ocazia unei conferinte organizate de Focus Energetic. Tot marti, "un scurt circuit" pe o linie a Transelectrica a dus la oprirea Unitatii 1 de la Cernavoda. Reamintim ca in luna iunie, din cauza unei avarii, a cazut sistemul in doua judete (Valcea si Arges), iar in urma unei furtuni au cazut mai multi stalpi de inalta tensiune in Mures.
25.Secretar de stat in Ministerul Energiei, despre posibilitatea intrarii CE Hunedoara in faliment: Sunt riscuri destul de mari, eu sper sa le gestionam Complexul Energetic Hunedoara este o companie cu risc ridicat de a intra in faliment. "Exista riscuri in acest sens (...) Sunt riscuri destul de mari, eu sper sa le gestionam", a declarat marti Corina Popescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, in cadrul unei conferinte organizate de Focus Energetic. Aceasta crede ca va exista totusi un sprijin din partea creditorilor in vederea "salvarii zonelor considerate viabile".
26.Romgaz a extras in primele noua luni cu 26,6% mai putin gaz decat in aceeasi perioada a anului trecut, timp in care au crescut importurile din Rusia Romgaz a extras in primele noua luni 3,03 miliarde metri cubi de gaze, cantitatea fiind cu 26,63% mai redusa fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un raport al companiei transmis BVB. Comparativ cu perioada similara a anului precedent, performantele societatii in primele noua luni ale anului 2016 au fost afectate in principal de diminuarea cu cca.6% a cererii de consum a gazelor naturale pe piata din Romania, se mai arata in raport. Reamintim ca in timp ce scade productia Romgaz, cresc importurile de gaze din Rusia. Pentru aceasta iarna, este estimata o pondere a importurilor de 40% din consum.
27.INS: Importurile de gaze au crescut cu 566% in primele noua luni Romania a importat 381,9 mii tone de gaze echivalent petrol in primele noua luni din 2016, ceea ce inseamna o cantitate cu 565,8% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unor date transmise de INS. Aceleasi date arata ca in in timp ce importurile de gaze au crescut de cinci ori, productia nationala a scazut cu 13,5%. Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), a declarat recent ca importurile de gaze din Rusia ar putea creste in aceasta iarna pana la 40% din consumul national.
28.Transelectrica sustine ca Unitatea 1 de la Cernavoda s-a oprit din cauza unui "defect trecator" pe una dintre liniile electrice Transelectrica sustine printr-un comunicat de presa ca  a fost doar "un defect trecator" pe una dintre liniile electrice de inalta tensiune din zona Cernavoda. Reamintim ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National (SEN) in dupa-amiaza zilei de 08 noiembrie 2016, ora 15:37 din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV in SEN, potrivit unui anunt al Nuclearelectrica. Transelectrica nu se confrunta pentru prima oara cu probleme legate de sistemul energetic national. In luna iunie, din cauza unei avarii, a cazut sistemul in doua judete (Valcea si Arges), iar in urma unei furtuni au cazut mai multi stalpi de inalta tensiune in Mures.
29.Importurile de gaze din Rusia ar putea ajunge la 40% din consumul Romaniei in aceasta iarna- ANRE Importurile de gaze din Rusia ar putea creste in aceasta iarna pana la 40% din consumul national, a declarat marti Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), cu ocazia unei conferinte organizate de Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER). Si in acest moment sunt ridicate importurile, gazele din Rusia reprezentand circa 30% din consum. S-a ajuns in aceasta situatie din cauza preturilor mai reduse ale preturilor la gazele din import fata de cele produse si inmagazinate in Romania.
30.Romgaz, despre atribuirea unui contract de 320 milioane de euro: Comisia de evaluare nu a avut cunostinta despre faptul ca Duro Felguera este investigata in Spania pentru spalare de bani si dare de mita Comisia de evaluare a Romgaz nu a avut cunostinta despre faptul ca Duro Felguera este investigata in Spania pentru spalare de bani si dare de mita, a transmis Romgaz, la solicitarea HotNews.ro. Reamintim ca Romgaz a incheiat un contract urias, de circa 320 milioane de euro, cu o asociere formata din firmele Romelectro SA si Duro Felguera, pentru construirea unei centrale termoelectrice noi la Iernut. Duro Felguera este investigata in Spania intr-un caz de coruptie, care se intinde pana in Venezuela. Despre Romelectro, HotNews.ro a scris in mai multe randuri cum castiga numeroase contracte mari cu societati energetice de stat. Vezi ce explicatii ofera Romgaz despre modul in care s-a desfasurat licitatia.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 104 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version