Articole scrise de Claudia Pirvoiu


1 - 30 din 3163 rezultate
1.Seful Fiscului recunoaste ca ANAF are un deficit de de 3.000 de angajati Presedintele ANAF, Bogdan Stan, a recunoscut joi ca institutia are un deficit de 3.000 de angajati. El a fost intrebat de ziaristi intr-o conferinta de presa la sediul Guvernului daca ANAF isi permite sa renunte la o parte din angajati pentru a-i transforma in consultanti fiscali, asa cum anuntase ieri ministrul Finantelor.
2.Ministerul Energiei critica activitatea Hidroelectrica din 2016, chiar daca societatea a fost condusa jumatate de an de Remus Borza, coleg de partid cu ministrul Ministerul Energiei ia apararea, printr-un amplu comunicat de presa, celor pe care i-a propus in Consiliile de Administratie de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz. Reamintim ca pe listele de propuneri se afla nume controversate si persoane care nu au nicio pregatire in domeniu, fiind doar sustinute politic. In acelasi timp, Ministerul Energiei critica activitatea Hidroelectrica de anul trecut, desi compania a fost condusa jumatate de an, pana la iesirea din insolventa, de Remus Borza, in calitate de administrator judiciar, acum coleg in ALDE cu Toma Petcu, ministrul energiei. Vezi cum se contrazice Ministerul Energiei si in alte privinte.
3.Transgaz a ajuns sa ceara amanari de la CE pentru un proiect cu finantare europeana, dupa ce a atribuit un contract controversat unei firme poloneze Unul dintre putinele proiecte de investitii ale Transgaz ridica mari semne de intrebare. HotNews.ro a aratat inca din vara anului trecut ca un contract in valoare de 1,47 milioane de euro, atribuit firmei poloneze Gornicze Biuro Projektow Pangaz, pentru proiectarea a trei statii de comprimare pentru gazoductul BRUA (Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria), ar putea crea o serie de probleme. Inca de atunci, era pusa la indoiala capacitatea tehnica si profesionala a firmei poloneze de a duce la indeplinire proiectul, lucru care s-a si intamplat. Transgaz a ajuns sa ceara Comisiei Europene o prelungire pentru acest proiect, motivul fiind intarzierile in finalizarea serviciilor oferite de firma poloneza.
4.Rasturnare de situatie: Ministrul Energiei, Toma Petcu (ALDE), nu-i vrea pe Daniela Lulache si Bogdan Stanescu la Nuclearelectrica, din cauza rezilierii contractului cu CNU, fapt cercetat in acest moment de Corpul de Control al premierului Propunerile Daniela Lulache si Bogdan Stanescu pentru reinnoirea functiilor de administratori ai Nuclearelectrica nu ne apartin, acestea fiind facute de un alt actionar minoritar (n.red. nu a mentionat ce alt actionar), a declarat pentru HotNews.ro Toma Petcu, ministrul energiei. Acesta sustine ca Ministerul Energiei nu avea cum sa sustina cele doua propuneri intrucat exista o nemultumire fata de actuala conducere a Nuclearelectrica din care cei doi fac parte. "Nemultumirea vizeaza rezilierea contractului cu CNU (n.red. Compania Nationala a Uraniului) care a vulnerabilizat industria nucleara integrata a Romaniei, aspecte cercetate in acest moment de Corpul de Control al premierului", a mai spus Toma Petcu. Daniela Lulache este cunoscuta pentru relatiile apropiate cu sefii ALDE, aceasta in contextul in care ministrul energiei este tot de la ALDE.
5.Transgaz inregistreaza un nou record negativ in privinta investitiilor, fapt care nu impiedica sefii companiei sa ceara noi mandate si bonusuri uriase Transgaz, companie care detine monopolul in transportul gazelor, a realizat incredibil de putine investitii in 2016, chiar daca reteaua este invechita si are nevoie de modernizari. Practic, a indeplinit doar 16,6% din programul de modernizare si dezvoltare investitii pe 2016. In niciun an nu a fost respectat programul de investitii, dar niciodata nu a fost atins un nivel atat de redus ca in 2016. Cu toate acestea, administratorii companiei doresc un nou mandat de patru ani si solicita bonusuri de milioane de lei. Insa, aceste lucruri nu ar fi posibile fara complicitatea statului, in calitate de actionar majoritar. Vezi de ce.
6.Propuneri controversate pentru Nuclearelectrica: Bogdan Stanescu, cunoscut pentru cele 25 de functii de la stat, Daniela Lulache, apropiata de sefii ALDE, Eva Andreas, subalterna a premierului Grindeanu si un liber profesionist de la ALDE Ministerul Energiei, in calitate de actionar al Nuclearelectrica, a facut opt propuneri pentru functiile de membri ai Consiliului de Administratie ai companiei, in conditile in care mandatele celor de acum expira pe 25 aprilie 2017. Unele propuneri sunt controversate. Pentru doua persoane, exista intentia de a fi prelungit mandatul cu inca patru ani: Daniela Lulache, membru CA si actulul director general, cunoscuta pentru apropierea sa de sefii ALDE, si Bogdan Stanescu, renumit pentru cele 25 de functii din partea statului. Ceilalti sunt propusi ca membri interimari pe 4 luni, majoritatea dintre ei neavand nicio pregatire in domeniu. Vezi de ce sunt controversate propunerile Ministerului Energiei.
7.Secretomania din jurul Legii salarizarii unitare Coalitia de guvernare a finalizat proiectul legii salarizarii unitare, insa nimeni, in afara de cei care l-au elaborat, nu are acces la el. Chiar ministrul muncii Lia Olguta Vasilescu a spus ca nu a transmis numanui draftul. Insa, PSD si ALDE vor ca proiectul sa fie aprobat pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, ceea ce inseamna timp foarte scurt pentru dezbatere. Vezi in text de ce. Bazandu-se doar pe declaratiile publice ale politicienilor, presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, crede ca initiatorii "trag special de timp, sa justifice ca nu au timp sa stea prea mult cu legea in comisii", interesul principal fiind cresterea mai rapida a indemnizatiilor alesilor. "Se va crea o mafie prin care sefii vor face tot ceea ce vor", a mai spus Hossu.
8.Guvernul a facut inca un pas pentru crearea fondului - mamut de investitii: A infiintat o comisie interministeriala Guvernul a aprobat infiintarea unei comisii interministeriale pentru crearea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), potrivit unei decizii a premierului Sorin Grindeanu, publicata miercuri in Monitorul Oficial. Decizia a fost luata in baza memorandumului aprobat de Guvern pe 2 martie, pentru demararea infiintarii fondului mamut. Potrivit unor declaratii ale ministrului economiei, Mihai Tudose, pentru HotNews.ro, vor fi investitii publice in fabrici si uzine noi, in centre de colectare a legumelor etc, care apoi vor fi privatizate.
9.Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, persoana apropiata de Dragnea, a fost propus pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom Statul roman, prin Ministerul Energiei, propune doi noi membri in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. Acestia sunt Mihai Busuioc, actual secretar general al Guvernului, persoana apropiata de liderul PSD Liviu Dragnea, si Radu Cojocaru, fost parlamentar ALDE si reprezentantul acestui partid Comisia prezidențială a Proiectului de țară. Potrivit declaratiei de avere, Busuioc ar fi membru in cinci Consilii de Administratie. In conditiile in care Legea 111/2016 interzice ca aceeasi persoana sa detina mai mult de trei functii in Consilii de Administratie/Supraveghere, acesta trebuie sa renunte la unele dintre ele.
10.Fondul Proprietatea, despre numirile controversate pe care vrea Ministerul Energiei sa le faca la Hidroelectrica: Actuala propunere nu respecta dispozitiile privind guvernanta corporativa Fondul Proprietatea se declara dezamagit de propunerile Ministerului Energiei pentru un nou Consiliu de Supraveghere interimar al Hidroelectrica. "Actuala propunere nu respecta dispozitiile privind guvernanta corporativa din Legea 111/2016, care stabileste criterii profesionale si proceduri transparente de selectare a membrilor Consiliilor de Supraveghere din companiile de stat", a declarat Greg Konieczny, CEO Fondul Proprietatea si Manager de Portofoliu, potrivit unui comunicat de presa. Reamintim ca la sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Energiei a propus mai multe persoane controversate, sustinute de PSD si ALDE, pentru a ocupa functiile de membri provizorii in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.
11.Cum este lasata Hidroelectrica, o companie a carei valoare a crescut la 4 miliarde de euro, in insolventa, pe mana unor persoane controversate, numite politic, fara pregatire in domeniul energetic Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat joi, 30 martie, sentinta in dosarul 22456/3/2012* prin care a inchis definitiv procedura insolventei Hidroelectrica celui mai important producator de energie din Romania, potrivit unui comunicat al Euro Insol. Pe perioada insolventei, valoarea de piața a companiei s-a dublat de la 2 miliarde de euro în 2012 la 4 miliarde de euro în 2016. Dupa doar o zi de la decizia Curtii de Apel, Ministerul Energiei a propus mai multe persoane controversate pentru a ocupa functiile de membri provizorii in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Practic, nici nu a iesit bine din insolventa, ca PSD si ALDE au decis sa lase compania pe mana unor persoane a caror principala calitate este sustinerea politica.
12.Pe cine propune ministrul energiei la Hidroelectrica, cea mai importanta companie de stat: Un fost operator de productie grafica la TV, o fosta prezentatoare TV si Andreea Lambru, cunoscuta din presa de scandal Ministrul energiei Toma Petcu a transmis vineri catre Hidroelectrica o lista cu sase propuneri pentru functiile de membri provizorii in Consiliul de Supraveghere al companiei. Unele propuneri ale Ministerului Energiei sunt neobisnuite: un fost operator de productie grafica, actual consilier la Secretariatul General al Guvernului (SGG), o fosta prezentatoare TV si controversata Andreea Lambru, secretar general adjunct al Guvernului. Pe lista se mai afla si vicepresedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. Acestia se vor afla la conducerea uneia dintre cele mai valoroase companii din Romania.
13.Cum vrea sa rezolve Guvernul problema incasarilor mici la buget cu banii companiilor de stat Guvernul a gasit solutiile pentru a stoarce cat mai mult din profiturile companiilor de stat rentabile, astfel incat sa poata acoperi gaurile din buget provocate de cresterile salariale. Dupa ce le-a obligat prin memorandum sa distribuie actionarilor minim 90% din profit, sub forma de dividende, Guvernul a decis joi sa ajunga la buget si rezervele care constituie sursa proprie de finantare ale acestor companii. Practic, le lasa fara nimic din profituri. In acest fel, companiile cu capital de stat vor vira la buget peste 6 miliarde de lei, din care 3 miliarde de lei doar din rezervele acumulate in timp, potrivit unor surse politice.
14.UPDATE Guvernul a aprobat un proiect de OUG care permite autoritatilor locale, prin derogare de la Legea finantelor publice, sa imprumute pana in 500 de milioane de lei de la Trezoreria Statului Guvernul va discuta in sedinta de joi un proiect de Ordonanta de Urgenta care va permite autoritatilor locale sa contracteze  imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, in limita sumei de 500 milioane de lei, pentru asigurarea confinantarii proiectelor din fonduri europene. Motivul invocat este ca autoritatile administratiei publice locale inregistreaza intarzieri sau chiar se afla in blocaj, ca urmare a lipsei de resurse financiare in bugetele locale. UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.
15.Guvernul a decis: Pretul gazelor din productia interna pentru consumatorii casnici va fi liberalizat incepand cu 1 aprilie Dupa cateva saptamani de discutii legate de o posibila amanare a liberalizarii preturilor la gazele din productia interna, destinate consumatorilor casnici, Guvernul a decis sa fie respectat termenul de 1 aprilie 2017, conform OUG 64/2017, au decarat pentru HotNews.ro surse guvernamantale. Comisia pentru Industrii din Camera Deputatilor a insistat pentru amanarea acestui termen cu inca 6 luni si chiar au fost discutii in acest sens la nivelul Comisiei Europene, insa nu au fost gasite motive serioase pentru care sa nu se produca liberalizarea incepand cu 1 aprilie. UPDATE Ministerul Energiei confirma oficial faptul ca liberalizarea intra in vigoare de la 1 aprilie.
16.UPDATE Guvernul mentine taxa de 60% pe veniturile suplimentare obtinute din dereglementarea preturilor la gaze, chiar daca de la 1 aprilie, piata se liberalizeaza Incepand cu 1 aprilie 2017, intra in vigoare OUG 64/2016 prin care va fi liberalizat pretul gazelor din productia interna destinate consumatorilor casnici. In mod firect, odata cu aceasta liberalizare, taxa de 60% pe veniturile suplimentare obtinute de companiile de gaze din dereglementare ar fi trebuit desfiintata, deoarece disparea din formula de calcul unul dintre termeni, mai exact pretul reglementat. Insa, Guvernul nu vrea sa renunte la taxa, care aduce sute de milioane de lei la bugetul de stat, motiv pentru care a fost elaborat un proiect de OUG prin care este inlocuit din formula de calcul termenul "pretul reglementat" cu "pretul mediu ponderat" al gazelor din productia interna, tranzactionate pe piata concurentiala pentru consumatorii casnici. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
17.Efectul incasarilor scazute la stat: Guvernul vrea sa stoarca pana la ultima picatura profiturile companiilor de stat Companiile cu capital de stat ar putea ramane si fara rezervele care constituie sursa proprie de finanţare, dupa ce au fost obligate, printr-un memorandum al Guvernului, sa distribuie actionarilor minim 90% din profit, sub forma de dividende, pentru a fi acoperite cheltuielile cu majorarile salariale. Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica un proiect de OUG care prevede printre altele ca aceste societati sa redistribuie aceste rezerve sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat. Practic, Guvernul vrea sa lase companiile fara niciun ban din profituri pentru investitii.
18.Ministerul Energiei se razgandeste si nu-l mai schimba din functia de administrator la Rompetrol Rafinare pe Marius Mitrus, fost ofiter SRI Ministerul Energiei respinge revocarea lui Marius Mitrus din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Rompetrol Rafinare, se arata intr-o scrisoare a ministrului Toma Petcu, transmisa BVB. Decizia ministerului a fost luata in contextul in care pe ordinea de zi a sedintei AGA din 13 aprilie 2017 se afla revocarea lui Mitrus si inlocuirea lui cu Laurenţiu-Dan Tudor, candidatura sustinuta chiar de Ministerul Energiei, din calitatea sa de actionar. Marius Mitrus, fost ofiter SRI, ocupa functia de administrator la Rompetrol Rafinare din aprilie 2016, la propunerea Ministerului Energiei.
19.Guvernul ar putea aproba, pe ultima suta de metri, proiectul de OUG privind prelungirea cu 14 ani a duratei de viata a certificatelor verzi Un proiect de Ordonanta de Urgenta mult discutat in domeniul energiei regenerabile ar putea fi aprobat de Guvern, pe ultima suta de metri, in sedinta de joi. Ministerul Energiei intentioneaza sa puna pe ordinea de zi acest proiect, fiind asteptate toate avizele necesare, a confirmat pentru HotNews.ro institutia. In cazul in care nu ar fi aprobat acest proiect, piata ar fi invadata, incepand cu 1 aprilie, de milioane de certificate verzi amanate inca din 2013, iar in conditiile in care acestea au o valabilitate de doar un an, producatorii se vor grabi sa scape de ele in orice conditii. Vezi de ce a evitat Guvernul sa aprobe un proiect de OUG elaborat inca de acum jumatate de an.
20.Exces de zel la Romgaz: Propune repartizarea a 93,6% din profit catre actionari, desi Guvernul ceruse 90%, banii fiind necesari la buget pentru acoperirea cresterilor salariale Consiliul de Administratie al Romgaz a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru data de 25 aprilie, pe ordinea de zi aflandu-se si aprobarea dividendelor. Potrivit unei note semnate de actualul director general Virgil Metea, este propusa repartizarea catre actionari a 959,7 milioane de lei, dub forma de dividende, reprezentand 93,67% din profitul pe 2016. Este o cota chiar mai mare decat cea impusa de un memorandum al Guvernului din ianuarie 2017. Acest memorandum obliga societatile cu capital de stat sa distribuie minim 90% din profit, sub forma de dividende, in conditiile in care legislatia prevede minim 50%, pentru acoperirea cheltuielilor bugetare cu cresterile salariale.
21.Actionarii Transelectrica vor discuta doua variante de repartizare a profitului prin dividende: O cota de 75% stabilita de companie si o cota de 90% impusa de Guvern Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica au pe ordinea de zi a sedintei din 27 aprilie doua propuneri de repartizare a profitului obtinut in 2016. Ambele propuneri au fost avizate pe 23 martie 2017 de catre directoratul companiei. Una prevede distribuirea a 137,8 milioane lei, sub forma de dividend, reprezentand 75% din profit, iar cealalta repartizarea a 165,4 milioane lei, reprezentand 90% din profit. Prima varianta a fost aprobata in sedinta AGA din martie 2016, pe cand a doua este impusa printr-un memorandum al Guvernului din ianuarie 2017.
22.Efectele unei decizii a Guvernului: Transgaz repartizeaza actionarilor 90% din profitul de 594,5 milioane de lei Transgaz va repartiza actionarilor, sub forma de dividende, 545,5 milioane de lei, adica 90% din profitul de 594,5 milioane de lei obtinut in 2016, potrivit unui referat privind propunerea de dividend brut pe actiune si a modalitatii de plata a dividendelor. In conditiile in care statul roman, prin Ministerul Economiei, detine 58,5% din actiuni, cea mai mare parte a sumei va ajunge la bugetul de stat. Aceasta este o consecinta a memorandumului aprobat in ianuarie de catre Guvern, care obliga societatile la care statul detine participatii sa repartizeze, sub forma de dividende, 90% din profit, pentru obtinerea unor venituri suplimentare la buget. Insa, nu vor mai fi bani si pentru investitii.
23.​EXCLUSIV Guvernul vrea sa construiasca fabrici si uzine de stat si sa le privatizeze. Cum va functiona fondul-mamut de dezvoltare si investitii al Romaniei Proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii a fost transpus intr-un document intocmit de Ministerul Economiei, urmand sa fie discutat zilele urmatoare cu reprezentantii Comisiei Europene. Deocamdata, se cunosc foarte putine lucruri despre acest fond, fiind inca un mister pentru cei interesati. Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a explicat pentru HotNews.ro modul in care va functiona fondul. Pe scurt, ministrul spune ca vor fi investitii publice in fabrici si uzine noi, in centre de colectare a legumelor etc, care apoi vor fi privatizate.
24.Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege care ar putea ajuta si ferma de porci detinuta de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea Guvernul a avizat favorabil, cu observatii, proiectul de Lege pentru aprobarea "Programului carne de porc din fermele romanesti", initiata de senatorul PSD Doina Silistru, impreuna cu un grup de parlamentari PSD, ALDE, a declarat, miercuri, Alina Petrescu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Aceasta a precizat ca observatiile sunt de ordin tehnic, nu pe fondul propunerii legislative. Reamintim ca parlamentarii PSD au depus in urma cu o luna, la Senat, acest proiect de lege prin care se acorda ajutoare de stat fermelor de porci, unul dintre beneficiari putand fi chiar fiul liderului PSD, Liviu Dragnea.
25.UPDATE Situatie dificila la Compania Nationala a Uraniului: 700 de angajati au oprit lucrul, sase dintre ei intrand in greva foamei Sase membri ai Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Nationale a Uraniului (CNU) au intrat, luni, in greva foamei, la sediul Ministerului Energiei, in timp ce alti peste 700 de angajati ai CNU au oprit lucrul, informeaza News.ro. Acestia spun ca nu si-au mai primit salariile de doua luni si jumatate. Situatia de la CNU este departe de a fi rezolvata. Compania ar trebui sa primeasca cea de-a doua transa, in valoare de 14,8 milioane de lei, dintr-un ajutor de stat de 62 de milioane de lei. Insa, banii nu pot fi eliberati pana nu este prezentat un plan de restructurare si pana nu este facut un raport asupra modului de utilizare a primei transe de 47,2 milioane de lei. UPDATE Ministerul Energiei a decis sa elibereze jumatate din transa a doua.
26."Balena albastra", jocul venit din Rusia. Realitate sau o farsa sinistra? Jocul originar din Rusia cu numele "Balena albastra", care se presupune ca indeamna adolescentii sa-si faca singuri rau, a fost banuit ca a stat la originea ranirii grave a cinci elevi din Iasi. Despre joc a relatat in premiera site-ul rusesc de propaganda a Kremlinului, RT, urmat de alte publicatii ruse, care au atribuit acestui fenomen moartea a 130 de adolescenti rusi. La inceputul anului, toate marile tabloide britanice au postat articole despre "Balena albastra", iar presa din Republica Moldova a scris despre prezumtive victime in tara vecina. Doar ca originea informatiei despre presupusul joc e putin credibila, iar site-ul specializat in detectarea farselor online Snopes a dat un verdict rezervat informatiei ca in Rusia ar fi murit 130 de adolescenti din cauza presupusului joc. (Articol editat ora 18.32)
27.Ministrul Apararii: Categoric, corvetele multifunctionale vor fi construite in Romania Corvetele multifunctionale vor fi contruite in Romania, a declarat ministerul Apararii, Gabriel Les, a declarat, joi, dupa sedinta de Guvern, intrebat daca noua procedura a unei noi hotarari vizeaza realizarea acestora tot la Galati. "Categoric, da. Nu la Galati, ci in Romania, integrarea in industria din Romania, (...)intr-un santier naval din Romania. Nu specific un anumit tip de santier", a spus Les, dupa sedinta de Guvern in care s-a aprobat abroarea HG 906/2016 privind aprobarea circumstantelor si procedurii specifice programului strategic de inzestrare "Corveta multifunctionala".
28.Guvernul ar putea sa elaboreze un nou proiect de OUG privind liberalizarea preturilor la gaze, insa cu obligatia ca toate tranzactiile sa aiba loc pe bursa Guvernul, prin Ministerul Energiei, ar urma sa elaboreze un nou proiect de Ordonanta de Urgenta, care ar trebui aprobat in maxim doua saptamani, privind liberalizarea preturilor la gaze. Aceasta dupa ce marti, Comisia de Industrii din Camera Deputatilor nu a avizat in vreun fel raportul pe OUG 64/2016 care prevede liberalizarea pretului la gaze pentru toti consumatorii si eliminarea restrictiilor la export, incepand cu 1 aprilie. Noul proiect de OUG ar urma sa prevada, pe langa liberalizare si eliminarea restrictiilor la export, si obligatia ca toate cantitatile de gaze sa fie tranzactionate pe bursa incepand cu 1 iunie, ceea ce ar fi in avantajul consumatorului, deoarece ar creste concurenta intre furnizori si astfel s-ar forma pretul corect.
29.Transelectrica anunta oficial demisia lui Toni Teau din functia de membru si presedinte al Directoratului Transelectrica Transelectrica anunta actionarii si investitorii ca Toni Teau renunta la mandatul de membru si presedinte al Directoratului Transelectrica, incepand cu 26 aprilie 2017. HotNews.ro a anuntat in premiera inca de vineri, 10 martie, ca Toni Teau isi va da demisia incepand cu 26 aprilie, invocand "motive personale". Demisia vine la doar cateva zile dupa ce o avarie in reteaua Transelectrica a lasat minele din Valea Jiului fara curent electric.  In ultimul an, astfel de avarii s-au inmultit, ramanand fara electricitate chiar si judete intregi. HotNews.ro a prezentat in mai multe randuri problemele de la Transelectrica.
30.Exclusiv Toni Teau, seful Transelectrica, si-a dat demisia - Surse Toni Teau si-ar fi inaintat, vineri, demisia din functia de presedinte si membru al Directoratului Transelectrica, incepand cu data de 26 aprilie, au declarat surse din Ministerul Economiei pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, Toni Teau a invocat "motive personale". Demisia vine la doar cateva zile dupa ce o avarie in reteaua Transelectrica a lasat minele din Valea Jiului fara curent electric. In ultimul an, astfel de avarii s-au inmultit, ramanand fara electricitate chiar si judete intregi.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 106 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi