Articole scrise de Claudia Pirvoiu


1 - 30 din 263 rezultate
1.Ministerul Energiei schimba trei administratori ai Oil Terminal. Vezi care sunt propunerile Actionarii Oil Terminal vor desemna pe 10 octombrie, intr-o sedinta AGA, noi membri in Consiliul de Administratie al companiei. Acestia vor fi numiti in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ. In acest sens, Ministerul Energiei a realizat o lista cu cei alesi dupa o procedura de selectie, care a durat mai mult de jumatate de an. Pe lista se afla trei persoane care se afla deja in CA al Oil Terminal, iar din ceilalti trei, unul a mai detinut functia de membru in CA al Oil Terminal.
2.ANI va verifica declaratiile de avere ale ministrului Victor Grigorescu din cauza unui bun mobil nedeclarat, care i-a adus venituri de 791.500 lei prin doua tranzactii cu un offshore Agentia Nationala de Integritate (ANI) va proceda la evaluarea declaratiilor de avere depuse de catre Victor Vlad Grigorescu, ministrul energiei, se arata intr-un raspuns al institutiei transmis la solicitarea HotNews.ro. Ministrul a obtinut sume importante de bani din cedarea folosintei unui bun mobil valoros, catre un offshore din insulele britanice Turks & Caicos. Problema nu este ca a incasat cel putin 791.500 lei din cedarea in doua randuri a acelui bun catre un offshore, ci faptul ca obiectul valoros nu este trecut in nicio rubrica din declaratiile de avere. La solicitarea HotNews.ro, Grigorescu a spus ca nu poate spune ce bun mobil ii aduce asemenea venituri, intrucat "este vorba de un contract privat", iar "tranzactia in sine ramane confidentiala".
3.Dan Catalin Stancu este noul director general al Electrica. PLUS Cum ajung familii intregi la conducerea companiei Dupa un proces de selectie care a durat sapte luni, Consiliul de Administrație al Electrica a reusit sa desemneze un nou director general al companiei. Acesta este Dan Catalin Stancu, care a lucrat in Electrica timp de 19 ani. In ultimii sapte ani a activat la E.ON. Trebuie precizat ca si sotia sa, Elena Stancu, a fost promovata recent in functia de director Operatiuni al Electrica. Nu este singura familie care controleaza structuri ale Electrica.
4.Victor Grigorescu: Sunt convins ca Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul "Domeniul energetic trebuie depolitizat". Acesta este mesajul ministrului energiei Victor Grigorescu, facand referire in mod explicit la intentia avocatului Remus Borza, acum membru ALDE, de a se ocupa de insolventa companiei Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica. "Sunt convins ca d-nul Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai sanatos si mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul", a scris Victor Grigorescu pe Facebook.
5.Dupa un proces de selectie de jumatate de an, Ministerul Energiei a reusit sa aleaga membri in conducerile Complexului Energetic Oltenia, SAPE si Oil Terminal Ministerul Energiei anunta, printr-un comunicat de presa, ca a incheiat procedurile de selectie a supraveghetorilor si administratorilor pentru trei companii: Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) si Oil Terminal. Deocamdata, a anuntat componenta noului Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia si Consiliului de Administratie al SAPE. Pentru OIL Terminal, lista va fi facuta publica saptamana viitoare. Printre cei sapte membri de la CE Oltenia se va afla si Constantin Jujan, fost director general al CE Hunedoara. La SAPE au ramas toti cei patru membri care asigurau interimatul, printre care si Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica, si Mariu Mitrus, fost angajat al unei "institutii cu atributii in domeniul securitatii", fiind adaugat doar un nume nou.
6.Ministerul Energiei aplica la Compania Nationala a Uraniului modelul folosit la CE Hunedoara, companie aflata in pragul falimentului: Vrea sa acorde un ajutor de stat de 62 milioane de lei, cu obligatia intocmirii unui plan de restructurare Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care propune acordarea unui ajutor de stat de 62 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU), companie care a ramas fara surse de finantare. Pentru a aloca banii este nevoie in primul rand de aprobarea Comisiei Europene. Daca CE va aproba ajutorul de stat, CNU va fi obligata sa ramburseze imprumutul si dobanzile aferente in termen de sase luni.
7.Situatie complicata la un gigant energetic: Directorul german de la CE Oltenia si-a dat demisia dupa doar trei saptamani de activitate Haosul in managementul Complexului Energetic Oltenia continua. Dupa doar doua saptamani de la preluarea mandatului de director, Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in domeniul minier in tari ca Rusia, Coreea de Nord si Rusia, si-a dat demisia de la CE Oltenia. Potrivit ziarului Pandurul, Leiders sustine ca va trebui sa plece la Londra deoarece trebuie sa preia un proiect personal. UPDATE Toate rubricile din declaratia de avere a lui Klaus Leiders sunt goale, iar in declaratia de interese mentioneaza doar ca este membru onorific al Academiei de Stiinte din Rusia, chiar daca in CV a trecut ca detine o firma in Germania. Vezi aici declaratiile de avere si de interese, dar si CV-ul.
8.Cum rezolva Remus Borza posibilul conflict de interese in care s-ar afla daca se va ocupa de insolventa Hidroserv, in conditiile in care este si administrator judiciar al UCM Resita, cel mai mare creditor: Voi lucra pe gratis! Consiliul de Administratie al Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica, a decis zilele trecute demararea procesului de insolventa a companiei, fiind discutate chiar si nume de posibili administratori judiciari. Unul dintre acestia este Remus Borza, mai nou membru ALDE, care controleaza Euro Insol, si care s-a ocupat si de insolventa Hidroelectrica. Apare, insa, o problema: Din 2012 este administrator judiciar al UCM Resita, cel mai mare creditor al Hidroserv, fapt care l-ar putea pune pe Borza in conflict de interese. Contactat de HotNews.ro, Borza sustine ca la "Hidroserv ma duc pe zero bani" si ca asa ar rezolva conflictul de interese. Sau isi va depune mandatul de la UCM Resita, in cazul in care va fi confirmat administrator judiciar al Hidroserv.
9.Firmele Bulgargaz EAD, Transenergo SA si WIIE Romania SRL au castigat licitatiile Transgaz pentru alocarea de capacitati pe tranzitul spre Bulgaria si in doua localitati din Romania Trei firme, una din Bulgaria si doua din Romania, au castigat licitatiile organizate pe 5 septembrie de catre Transgaz pentru alocarea de capacitati la punctul de interconexiune Negru Voda 1- Bulgaria si in punctele de alimentare cu gaze a unor localitati, Mangalia si Negru Voda, potrivit unei informari transmise de Transgaz la solicitarea HotNews.ro. Cele trei firme sunt Bulgargaz EAD, Transenergo SA si WIIE Romania SRL. Vor urma si alte licitatii. Reamintim ca Romania este obligata de legislatia europeana sa permita accesul unor firme terte la conducta de tranzit Isaccea-Negru Voda, care pana in prezent a fost rezervata exclusiv de catre Gazprom.
10.Cum vrea Ministerul Energiei sa lase consumatorii casnici de gaze fara calendar de liberalizare, dar cu preturi reglementate prin proceduri neclare. De ce exista dubii asupra transparentei tranzactiilor pe bursa Ministerul Energiei a supus dezbaterii publice, la sfarsitul saptamanii trecute, un proiect de Ordonanta de Urgenta care "reformeaza" piata gazelor, dupa cum sustine ministrul Victor Grigorescu. Proiectul prezinta o serie de neclaritati si provoaca multe semne de intrebare. Dupa multe insistente ale HotNews.ro, Ministerul Energiei a raspuns unui set de intrebari, insa tot au mai ramas aspecte de lamurit. In primul rand, nu este limpede ce se intampla in cazul consumatorilor casnici si CET-urilor incepand cu 1 aprilie 2017. Potrivit raspunsului furnizat de minister, va fi eliminat calendarul de liberalizare. Dar nu inseamna ca piata va fi libera pentru casnici si CET-uri, deoarece pretul final va fi reglementat. Cum? Inca mai trebuie oferite niste explicatii asupra acestui aspect, dar si asupra modului in care vor fi tranzactionte gazele pe o bursa insuficient de transparenta.
11.Proiect de OUG: Vor fi eliminate restrictiile legislative privind exportul de gaze incepand cu 31 martie 2017/ Producatorii si furnizorii vor fi obligati sa vanda 40% din gaze pe bursa de la 1 ianuarie Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care vor fi eliminate restrictiile legislative cu privire la exporturile de gaze naturale, incepand cu 31 martie 2017. Aceasta in contextul in care Romania se afla in procedura de infringement din cauza acestor limitari. Mai mult, Comisia Europeana a demarat in iunie o investigatie asupra Romgaz, Transgaz si Petrom pentru posibile intelegeri in vederea blocarii exporturilor de gaze. Aceste actiuni ale CE nu pot fi in avantajul Transgaz care asteapta 180 de milioane de euro, bani europeni, pentru proiectul BRUA. Ordonanta de Urgenta mai prevede ca obligatia ca minim 40% din cantitatea de gaze livrata sa fie tranzactionata pe bursa. In caz contrar, se pot aplica amenzi cuprinse intre 1% si 3% din cifra de afaceri anuala.
12.UPDATE Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroserv, filiala a Hidroelectrica, ii someaza pe ceilalti membri sa accepte insolventa companiei/ O firma care ar fi controlata de fostul ministru de finante Darius Valcov a blocat conturile Hidroserv Membrii Consiliului de Administratie al Hidroserv, filala de mentenanta a Hidroelectrica, au fost somati sa accepte deschiderea procedurii de insolventa a companiei. Cel care solicita in mod imperativ insolventa este presedintele CA al Hidroserv, Marian Sandu, acesta motivand solicitarea prin faptul ca societatea este intr-o situatie "financiara dezastruoasa".In cursul zilei de joi va avea loc o sedinta CA in care va fi discutata problema insolventei. Vezi ce spun seful Directoratului Hidroelectrica si fostul administrator judiciar al Hidroelectrica. UPDATE 1 Liderul sindical din Hidroelectrica, Nicolae Aurariu, considera ca  singura solutie viabila in momentul de fata este internalizarea activitatii de mentenanta. UPDATE 2 ACETI SRL, o firma care ar fi controlata de fostul ministru de finante Darius Valcov, a pus proprire pe conturile Hidroserv.
13.Situatie dezastruoasa la Complexul Energetic Oltenia: De trei ani vinde energie mult sub costuri, iar planul de restructurare este incert Complexul Energetic Oltenia (CEO) vinde de trei ani energie la preturi mult sub costurile de productie, potrivit unor documente care reprezinta planul de restructurare pana in 2020 si planul de disponibilizare pe 2016-2017, obtinute de HotNews.ro. Este o realitate bine cunoscuta la nivelul companiei, insa negata oficial. Aceasta societate de stat cu peste 15.000 de angajati se afla intr-o situatie dezastruoasa de trei ani si, in ciuda asigurarilor date de actualul Guvern ca lucrurile vor fi schimbate, merge din rau in mai rau. Este in continuare pe pierderi, datoriile se acumuleaza, iar din luna iulie este haos la nivel de management. Guvernul evita a ia masuri curajoase pentru a scoate compania de sub influenta grupurilor de interese locale, de teama ca ar putea provoca tensiuni la nivelul judetului Gorj. Iar planul de disponibilizare prevede masuri, insa pentru unele dintre ele nu sunt prezentate calcule exacte si termene de implementare.
14.Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in Coreea de Nord, China si Rusia, si-a inceput activitatea de director la CE Oltenia Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in domeniul minier in tari ca Rusia, Coreea de Nord si Rusia, si-a inceput de luni, 22 august 2016, activitatea de director in cadrul Complexului Energetic Oltenia, relateaza presa gorjeana, informatia fiind confirmata pentru HotNews.ro de reprezentanti ai Ministerului Energiei. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei, Leiders detine o firma in Germania prin care ofera servicii in domeniul minier, avand in derulare un contract in Federatia Rusa. CV-ul arata ca a lucrat si in Romania pentru proiecte din domeniul aurului, insa nu precizeaza care sunt acestea. Leiders ar fi trebuit sa-si inceapa activitatea pe 6 august, insa a venit cu doua saptamani mai tarziu.
15.Electrica, despre cazul tranzactiilor cu certificate verzi: In acest moment este in desfasurare un audit extern/ Analizam posibilitatea de eliminare a conflictelor de interese In acest moment este in desfasurare un audit extern care analizeaza tranzactiile cu certificate verzi realizate de Electrica Furnizare in intervalul aprilie- mai 2016, se arata intr-un comunicat al Electrica. Acesta mai precizeaza ca s-au identificat potentiale conflicte de interese existente inainte de adoptarea unui cod de etica. In aceste conditii, Electrica analizeaza in prezent posibilitatea de eliminare a acestor conflicte de interese, cu respectarea legislatiei muncii si altor prevederi legale aplicabile. Reamintim ca HotNews.ro a prezentat vineri, in exclusivitate, continutul unui raport realizat de Consiliul de Administratie al Electrica Furnizare, care arata ca tranzactiile cu certificate verzi ridica probleme de legalitate. De asemenea, mai arata ca la conducerea companiei se afla familii intregi: familia Patrascoiu, familia Beu si familia Nita.
16.Exclusiv Raport al CA de la Electrica Furnizare, despre achizitiile neobisnuite de certificate verzi: Exista o suspiciune rezonabila ca tranzactiile au fost determinate de o intelegere anterioara, ceea ce este ilegal Achizitiile ciudate de certificate verzi facute de Electrica Furnizare au starnit discutii pe piata cu privire la aspectele etice ale tranzactiilor, se arata intr-un raport din iunie al Consiliului de Administratie al companiei, document obtinut de HotNews.ro. Documentul mai ridica si problema legalitatii tranzactiilor. In raport se precizeaza ca directoratul nu a informat Cosiliul de Administratie in niciun fel asupra acestor tranzactii. De asemenea, la conducerea companiei se afla familii intregi: familia Patrascoiu, familia Beu si familia Nita. Reamintim ca HotNews.ro a aratat ca Electrica Furnizare a cumparat,  in lunile aprilie-mai, 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 50 de milioane de euro, de la firme apartinand unui singur grup: EDP Renewables. Aceste tranzactii au atras atentia prin volumul neobisnuit de mare si perioada lunga de livrare, pana in 2019, in conditiile in care piata se confrunta cu un excedent urias de certificate verzi.
17.Nota a corpului de control al Ministerului Energiei: ANI a fost sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, seful directiei Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie Agentia Nationala de Integritate a fost sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, directorul general al Directiei Generale Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie- DGPAPSE Bogdan Stanescu, potrivit unei note realizate de Corpul de Control al Ministerului Energiei. Bogdan Stanescu este seful DGPAPSE, directie care gestioneaza participatiile statului in companiile energetice de stat, in timp ce ocupa si functia de administrator special al Oltchim, societate aflata in insolventa. Companii precum Oil Terminal sunt creditoare ale Oltchim. Reamintim ca Bogdan Stanescu este unul dintre consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu si este cunoscut pentru numarul foarte mare de functii in institutii de stat.
18.UPDATE Cum a primit Bogdan Stanescu, consilierul lui Bogdan Olteanu, peste 25 de functii din partea statului Unul dintre consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu este Nicolae Bogdan Stanescu (41 de ani), cunoscut pentru numarul mare de functii in institutii de stat. Recent, Jurnalul scria ca incaseaza nu mai putin de 12 salarii de la stat. Pe langa faptul ca este consilierul lui Olteanu, cu un salariu tinut secret, este seful unui departament important din Ministerul Energiei si multe alte functii la companii de stat, printre care Oltchim, Nuclearelectrica, Oil Terminal si Complexul Energetic Hunedoara. CV-ul sau este plin de actuale si foste functii in institutii de stat. Dar nu figureaza doar cu functii in institutii de stat. A lucrat si cateva zile ca avocat in biroul de avocatura SCPA "Gorghiu, Pop si Asociatii", adica cel in care asociat a fost Alina Gorghiu. Mai precis, intre 29 mai 2010 si 2 iunie 2010.
19.Drept la replica Oil Terminal: Prelungirea mandatului directorului general a fost in baza legislatiei in vigoare, pana la alegerea unui Director General conform OUG 109/2011, dar nu mai tarziu de 4 ani Compania Oil Terminal a transmis un drept la replica HotNews.ro in urma articolului "Un actionar al Oil Terminal acuza nereguli si abuzuri in cadrul companiei: A fost blocata completarea convocatorului AGA la Oil Terminal Constanta, pentru a fi acoperite fraudele". Oil Terminal respinge acuzatiile actionarului minoritar Broadhurst Investments Ltd, publicate chiar intr-un document public oficial al companiei si transmis BVB. In dreptul la replica se arata ca mandatul directorului general a fost prelungit pana la alegerea unui director, in baza legislatiei privind guvernanta corporativa, pe o perioada de maxim 4 ani, exact atat cat ar dura si un mandat plin.  Vezi in text dreptul la replica.
20.Directoratul Complexului Energetic Oltenia, somat sa-si dea demisia- Surse Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a cerut membrilor Directoratului companiei, in cadrul unei sedinte desfasurate miercuri, sa-si prezinte demisiile. In caz contrar, la urmatoarea sedinta vor fi demisi, urmand sa fie numit un nou Directorat, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul companiei. Acestia sunt acuzati de o serie de nereguli, potrivit surselor citate. Interesant este ca vizat ar fi si Klaus Leiders, abia numit director in companie de catre Consiliul de Supraveghere, si care ar fi trebuit sa-si preia mandatul incepand cu 6 august. Aceasta miscare este facuta la doar cateva zile dupa ce unul dintre membrii CS, Valeriu Ivan, si-a prezentat demisia.
21.Un actionar al Oil Terminal acuza nereguli si abuzuri in cadrul companiei: A fost blocata completarea convocatorului AGA la Oil Terminal Constanta, pentru a fi acoperite fraudele Reprezentantul unui actionar minoritar al Oil Terminal, Broadhurst Investments Ltd, acuza Consiliul de Administratie al societatii de blocarea abuziva a completarii convocatorului unei sedinte AGA, cu scopul de a acoperi unele nereguli din companie. "In calitate de avertizor de integritate am semnalat aceste fraude Ministrului Economiei si ASF insa fara sa primesc vreun raspuns", a spus pentru HotNews.ro, Dan Barbulescu, reprezentantul administrator in CA al Oil Terminal. Acesta a cerut pornirea actiunii in raspundere impotriva directorului general si a administratorilor societatii pentru mai multe actiuni considerate ilegale: manipularea pietei de capital, achizitii publice fara respectarea legislatiei in domeniu, subevaluarea terenurilor societatii etc. Acuzatiile sunt indreptate in primul rand asupra administratorului Bogdan Stanescu si directorului general Viorel Ciutureanu, ambii membri PNL.
22.Statul roman a piedut procesul de la Paris cu ENEL, cu miza de peste 1 miliard de euro. Statul roman va trebui sa plateasca si 1,5 milioane euro cheltuieli de judecata Statul roman, prin Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie, a pierdut procesul cu ENEL de la Curtea de Arbitraj de la Paris, potrivit unor surse din domeniu. Reamintim ca statul roman se judeca, la Curtea de Arbitraj de la Paris, cu ENEL, pentru a recupera prejudicii produse in urma privatizarii Electrica Muntenia Sud de circa 1,3 miliarde de euro (800 de milioane de euro plus dobanzi de peste 400 de milioane de euro). Si nu doar ca a pierdut si nu a obtinut niciun euro din miliardul cerut, dar statul roman a fost obligat in instanta sa plateasca si cheltuieli de judecata de 1,5 milioane de euro. UPDATE ENEL confirma printr-un comunicat de presa ca a castigat procesul de la Paris.
23.Transgaz a incheiat acorduri de interconectare cu operatorul bulgar Bulgartransgaz si cu cel ucrainean Ukrtransgaz, pe conducta utilizata pana acum doar de Gazprom Transgaz a incheiat in cursul acestei luni acordul de interconectare aferent punctului Negru Voda 1 cu operatorul sistemului bulgar (Bulgartransgaz) cat si acordul de interconectare aferent punctului Isaccea 1 cu operatorul sistemului ucrainean (Ukrtransgaz), informeaza compania. Ambele puncte reprezinta puncte de interconectare transfrontaliera aferente conductei Tranzit 1 (Isaccea- Negru Voda), care pana in prezent a fost rezervata exclusiv de catre Gazprom, fapt care contravine legislatiei comunitare. Romania este obligata, practic, sa permita si altor companii sa aiba acces la conductele de tranzit al gazelor pe teritorul Romaniei.
24.Exclusiv Tranzactie neobisnuita a Electrica Furnizare: A cumparat un volum urias de certificate verzi, de la un singur grup de firme, cu livrare pana in 2019, de pe o piata aflata in suferinta Electrica Furnizare a efectuat in lunile aprilie-mai 2016 mai multe tranzactii, cumparand 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 50 de milioane de euro, de la firme apartinand grupului portughez: EDP Renewables. Aceste tranzactii au atras atentia prin volumul neobisnuit de mare si perioada lunga de livrare, pana in 2019, in conditiile in care piata se confrunta cu un excedent urias de certificate verzi si in conditiile in care se anunta reducerea cotei obligatorii a acestora. La solicitarea HotNews.ro, Electrica Furnizare a oferit un raspuns contradictoriu, si anume ca aceste contracte asigura "o diminuare a efortului tranzactionarii multiple si gestionarii unui numar prea mare de contracte de achizitie de certificate verzi".
25.Ministerul Economiei: Curtea Europeana de Justitie a decis ca Romania a incalcat dreptul UE, prin neluarea unor masuri pentru prevenirea poluarii de la Moldova Noua Curtea de Justitie a Uniunii Europene a pronuntat, in urma cu putin timp, o hotarare prin care constata ca Romania a incalcat dreptul UE, prin neluarea masurilor necesare in scopul prevenirii poluarii cu praf de pe suprafata iazului Bosneag-extindere, aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea SC Moldomin SA Moldova Noua, informeaza Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, in acest moment nu se aplica sanctiuni pecuniare. In 2014, Comisia Europeana a introdus o actiune in justitie impotriva Romaniei pentru incalcarea legislatiei UE privind deseurile miniere in cazul unui iaz de decatare al Moldomin de la Moldova Noua.
26.Cuprumin are un nou Consiliu de Administratie: printre membri se afla Remus Vulpescu, fost sef al OPSPI, si Radu Cosarca, director de comunicare al ENEL Adunarea Generala a Actionarilor Cuprumin a ales luni, 18 iulie, cinci noi membri in Consiliul de Administratie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Printre cei cinci membri se afla Remus Vulpescu, fost sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si fost administrator special si membru in consiliul de supraveghere al Hidroelectrica. Un alt membru este Radu-Calin Cosarca, actual director comunicare la ENEL Romania.
27.Complexul Energetic Oltenia are un nou membru in directorat: un cetatean german, care lucreaza in Rusia si care a avut activitati in Coreea de Nord, China si Kargazstan Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a numit in data de 15 iulie un nou membru in directorat, anunta comania printr-un comunicat transmis luni. Noul membru se numeste Klaus Leiders, insa, desi a fost numit in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ, CV-ul acestuia nu este disponibil nicaieri in mod oficial. Insa, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, Leiders Klaus este cetatean german, detine o firma in Germania prin care ofera servicii de inginerie, iar din 2013 lucreaza pentru o companie miniera din Rusia. In anii trecuti a lucrat in domeniul minier in mai multe tari, printre care si Coreea de Nord si China, dar si in Romania pentru o firma de materiale de constructii din Ploiesti si ca manageri in proiecte in domeniul aurului si cuprului.
28.​Interviu Video Victor Grigorescu, ministrul energiei: Nu stiu daca nu se listeaza anul acesta Hidroelectrica. Listarea nu trebuie sa stea la bunul plac al cuiva/ CE Oltenia, ELCEN, CONPET si Romgaz vor fi incluse in strategia anticoruptie "Exista toate premisele pentru a avea in toamna un document consolidat" al noii strategii energetice, urmand sa fie facute pana atunci cateva teste de stres pe cateva subsectoare, a declarat Victor Grigorescu, ministrul energiei, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Potrivit acestuia, unul dintre sectoarele de interes va fi cel nuclear. De altfel, se ia in calcul ca pe teritoriul Romaniei sa fie dezvoltat un reactor de generatia IV, racit cu plumb, prin proiectul demonstrativ Alfred. Grigorescu a mai anuntat ca Romgaz va demara un proiect de modernizare a centralei energetice Iernut. Legat de Romgaz, a mai spus ca este nemultumit de faptul ca se afla in functii de conducere persoane implicate in dosarul de subminare a economiei Romgaz-InterAgro. Ministrul a mai spus ca au fost alese patru companii care sa faca parte dintr-un proiect, sub egida noii strategii nationale anticoruptie: Complexul Energetic Oltenia, ELCEN, CONPET si Romgaz.
29.VIDEO EXCLUSIV Ministrul energiei, Victor Grigorescu: Am selectat compania SAPE pentru a infiinta fondul de investitii cu Rompetrol Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), societate desprinsa din Electrica, se va ocupa de infiintarea fondului de investitii alaturi de Rompetrol, asa cum prevede celebrul memorandum semnat in 2013, a anuntat Victor Grigorescu, ministrul energiei, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Memorandumul prevede investitii de 1 miliard de dolari. Ministrul sustine ca a anuntat grupul Rompetrol (actualul KMG International) despre decizia privind SAPE, desemnarea unei companii fiind o etapa in indeplinirea obligatiilor statului roman prevazute in memorandum. Reprezentantii KMG International au acuzat, recent, ca partea romana "nu indeplineste promisiunile sale", amenintand ca pleaca din tara. Reamintim ca memorandumul din 2013 se afla in atentia procurorilor DNA. Vezi declaratiile ministrului. Precizam ca acestea sunt doar o parte dintr-un amplu interviu pe teme energetice, pe care il vom difuza in curand.
30.​Exclusiv De ce a cazut reteaua electrica in judetele Valcea si Arges pe 1 iunie. PLUS Cum a distrus o furtuna mai multi stalpi, cu tot cu fundatii, in judetul Mures O avarie puternica asupra retelei electrice a lasat, pe 1 iunie, fara energie judetele Valcea si Arges, fapt fara precedent din 1977, cand tot sistemul energetic national a cazut. Cauzele avariei au ramas sub semnul intrebarii. La solicitarea HotNews.ro, Transelectrica a spus ca exista un raport preliminar, partial, care a fost trimis la Parlament, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei si ANRE. La raportul final inca se lucreaza. Insa, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, ar exista un intreg lant de cauze, totul culminand cu defectarea unui intrerupator din celula LEA 220 Aref in statia 400/220/110 kv Bradu. Vezi in text amanunte.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică