Articole scrise de Claudia Pirvoiu


1 - 30 din 275 rezultate
1.Ministerul Economiei spune ca va controla cum au fost desfasurate toate targurile internationale. Procedurile ar permite termene scurte pentru licitatii. VISA SA a organizat 10 targuri internationale in doi ani Corpul de control al Ministrului Economiei a declansat verificari imediat dupa depunerea contestatiei de catre firma VISA SA, pentru a verifica modul in care a fost organizata participarea Romaniei la Targul international Sial Paris, dar si actiuni de control privind organizarea tuturor targurilor internationale din anul 2016, sustine Ministerul Economiei intr-un raspuns transmis HotNews.ro. Ministerul mai spune ca procedurile actuale permit termene scurte pentru organizarea de licitatii in vederea selectarii firmelor care se ocupa de standurile Romaniei la targurile internationale. HotNews.ro a aratat ca Ministerul Economiei face selectii de oferte si cu cateva zile inainte de inceperea unui targ, chiar daca sumele alocate sunt de ordinul sutelor de mii de lei. Vezi care sunt firmele care castiga cel mai des astfel de licitatii.
2.Actionarii Nuclearelectrica au aprobat extinderea pana pe 20 decembrie a negocierilor cu chinezii pentru reactoarele 3 si 4. In schimb, au respins realizarea unui raport privind sumele cheltuite pana acum pe acest proiect Actionarii Nuclearelectrica au decis luni sa extinda pana pe 20 decembrie 2016 negocierile cu China General Nuclear Power Group (CGNPC) pentru un acord asupra investitiei privind reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Nu este prima extindere a negocierilor, o decizie asemanatoare fiind luata si in vara, negocierile fiind extinse cu patru luni. Actionarii au mai decis sa respinga intocmirea unui raport de catre Consiliul de Administratie al societatii prin care sa fie prezentate sumele cheltuite pana acum pentru proiectul privind reactoarele 3 si 4.
3.Discrepante intre informatiile din declaratiile de avere ale ministrului Victor Vlad Grigorescu si afirmatiile publice ale acestuia Aspectele controversate legate de declaratiile de avere ale ministrului energiei Victor Grigorescu sunt departe de a fi clarificate. Inca ramane sub semnul intrebarii cum a reusit sa inchirieze un site obscur cu 792.000 lei, catre un offshore. Dupa o analiza atenta a declaratiilor de avere apar si alte intrebari. Astfel, pot fi constatate discrepante intre informatiile din declaratiile de avere si afirmatiile publice de saptamana trecuta ale ministrului. Pe scurt, conform declaratiilor de avere ar fi existat cel putin doua contracte de inchiriere, unul dintre ele la o valoare de circa 80.000 lei pe luna. Dar ministrul sustine ca a fost un singur contract, din care reiese o valoare lunara de 66.000 lei. Vezi ce raspunde ministrul despre aceasta situatie, la solicitarea HotNews.ro.
4.Victor Grigorescu sustine ca site-ul de pe care a obtinut 66.000 lei lunar de la un offshore "era un instrument de filtrare a informatiilor publice" Ministrul energiei Victor Grigorescu sustine ca site-ul care a fost inchiriat cu aproape 800.000 lei (circa 66.000 lei/luna), catre un off-shore, "era mai mult o aplicatie software pentru ca raspundea unor nevoi specifice ale celui care interactiona cu ea. Era un instrument de filtrare a informatiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante in vederea unei mai bune intelegeri a politicilor comerciale europene". Ministrul nu precizeaza cine se afla in spatele off-shore si daca sunt adevarate informatiile din Romania Libera, potrivit carora banii ar fi venit pe filiera azera, chiar daca i-au fost transmise intrebari in acest sens.
5.Victor Grigorescu insista sa spuna ca a obtinut 792.000 lei din inchirierea unui site care nu functioneaza Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a revenit, in urma insistentelor jurnalistilor, cu o noua declaratie legata de declaratia sa de avere controversata, investigata in prezent de ANI. Sustine inca o data ca platforma care i-a adus venituri de aproape 800.000 lei, in medie 66.000 lei pe luna, din inchirierea catre un offshore este monitoreu.com. Problema este ca acest site nu exista, iar daca a fost functionali nu a  lasat urme semnificative in mediul online.
6.Ce bun pretios l-a adus in atentia ANI pe ministrul energiei, din cauza ca nu a dorit sa-l declare: Un site pe care l-a inchiriat cu 791.500 lei catre un off-shore Ministrul energiei Victor Grigorescu sustine ca bunul mobil pretios pe care nu l-a putut declara pana acum din motive de confidentialitate este un site. L-a inchiriat de doua ori, cateva luni, cu 791.500 de lei. Este o platforma online dedicata politicilor europene, dupa cum a declarat Grigorescu la sfarsitul sedintei de Guvern de miercuri, intrebat de jurnalisti daca a intrat in legatura cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care a inceput o investigatie asupra averii ministrului. Declaratia de miercuri a ministrului ridica noi semne de intrebare. Vezi in text care sunt acestea. Guvernul nu a transmis niciun punct de vedere legat de investigatia ANI asupra ministrului energiei, in ciuda insistentelor indelungate ale HotNews.ro.
7.Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica, si-a cerut insolventa Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica, si-a marti cerut insolventa, potrivit portalului just.ro. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa stabileasca data sedintei in care va fi decisa intrarea in insolventa. Consiliul de Administratie al Hidroserv a hotarat in luna septembrie sa ceara insolventa companiei.
8.Guvernul a semnat un memorandum pentru vanzarea unor actiuni de la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti, Portul Constanta si CFR Marfa. In cazul Salrom, statul ar putea cumpara partea Fondului Proprietatea Ministerele economiei, energiei si transporturilor vor prezenta in Guvern, pana pe data de 15 octombrie 2016, un calendar de implementare a strategiilor de vanzare a unor pachete de actiuni la mai multe companii, potrivit unui memorandum transmis de Ministerul Finantelor la solicitarea HotNews.ro. Vezi in text ce pachete de actiuni ar urma sa fie vandute.
9.Romgaz mai pasuieste trei zile Elcen, asteptand din partea Guvernului o ordonanta de urgenta prin care Primaria Capitalei sa plateasca in avans subventiile pentru incalzire ​Consiliul de Administratie al Romgaz a decis luni sa livreze gaze catre Elcen pana joi, potrivit unor surse din domeniul energetic. Aceasta in conditiile in care Ministerul Energiei a promis ca va introduce pe circuitul de avizare un proiect de ordonanta de urgenta care va crea cadrul legislativ necesar Primariei Capitalei sa plateasca in avans subventiile pentru incalzire. Banii pentru subventie vor fi alocati Radet, de aici vor ajunge la Elcen si mai departe la Romgaz, care va livra gazele necesare pentru producerea energiei termice.
10.De ce doi administratori ai SAPE sunt membri si in Consiliile de Administratie ale Rompetrol Rafinare si Enel Energie Muntenia Doi dintre membrii Consiliului de Administratie al Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) sunt administratori si la doua companii private din sistemul energetic, cu care statul are relatii mai delicate. Cei doi sunt Dan Agrisan si Marius Mitrus. Mai exact, Dan Agrisan este membru si in CA al Enel Energie Muntenia, iar Marius Mitrus este membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare SA. Partea interesanta este ca SAPE, la care cei doi sunt administratori, se afla intr-un litigiu cu Enel, miza fiind de peste 500 de milioane de euro. De asemenea, este societatea care ar urma sa infiinteze un fond de investitii cu Rompetrol, in baza controversatului memorandum semnat in 2013 si care acum face obiectul unei anchete DNA.
11.Memorandum: Intalnirile dintre membrii guvernului si reprezentantii societatii civile și mediului de afaceri vor fi centralizate intr-un registru unic al transparentei intereselor- RUTI Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind Instituirea Registrului Unic al Transparentei Intereselor (RUTI). Acesta prevede ca interactiunea dintre decidentii din Guvern si grupurile specializate din societate (din mediul de afaceri si ONG) sa fie facuta intr-o maniera transparenta si asumata, potrivit ministrului pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru. Practic, este un mecanism care implica o evidenta a interactiunilor intre decidenti si grupuri specializate. "Veti putea gasi o serie de informatii despre grupurile interesate sa influenteze o decizie aflata in elaborarea Guvernului", a spus Violeta Alexandru.
12.Guvernul a aprobat eliminarea restrictiilor la exporturile de gaze si renuntarea la calendarul de liberalizare. PLUS Gazele vor fi tranzactionate pe bursa intr-un mod neclar Guvernul a modificat miercuri, prin Ordonanta de Urgenta, Legea energiei 123/2012, astfel incat de la 1 aprilie 2017 vor fi eliminate restrictiile legislative privind exporturile de gaze. Tot de atunci, va fi eliminat calendarul de liberalizare a preturilor la gazele din productia interna pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica. In lipsa unui calendar, preturile vor fi reglementate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) in functie de cum vor fi recunoscute costurile furnizorilor. De asemenea, se introduce obligatia tranzactionarii gazelor pe bursa, insa nu este clar cum. In varianta initiala de proiect se prevedea obligatia ca 40% din cantitatile vandute si livrate sa fie tranzactionate pe bursa. Din textul proiectului lipsea prevederea ca aceste tranzactionari sunt publice, fapt care favoriza o anumita bursa din cele doua existente in Romania.
13.Ministerul Energiei schimba trei administratori ai Oil Terminal. Vezi care sunt propunerile Actionarii Oil Terminal vor desemna pe 10 octombrie, intr-o sedinta AGA, noi membri in Consiliul de Administratie al companiei. Acestia vor fi numiti in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ. In acest sens, Ministerul Energiei a realizat o lista cu cei alesi dupa o procedura de selectie, care a durat mai mult de jumatate de an. Pe lista se afla trei persoane care se afla deja in CA al Oil Terminal, iar din ceilalti trei, unul a mai detinut functia de membru in CA al Oil Terminal.
14.ANI va verifica declaratiile de avere ale ministrului Victor Grigorescu din cauza unui bun mobil nedeclarat, care i-a adus venituri de 791.500 lei prin doua tranzactii cu un offshore Agentia Nationala de Integritate (ANI) va proceda la evaluarea declaratiilor de avere depuse de catre Victor Vlad Grigorescu, ministrul energiei, se arata intr-un raspuns al institutiei transmis la solicitarea HotNews.ro. Ministrul a obtinut sume importante de bani din cedarea folosintei unui bun mobil valoros, catre un offshore din insulele britanice Turks & Caicos. Problema nu este ca a incasat cel putin 791.500 lei din cedarea in doua randuri a acelui bun catre un offshore, ci faptul ca obiectul valoros nu este trecut in nicio rubrica din declaratiile de avere. La solicitarea HotNews.ro, Grigorescu a spus ca nu poate spune ce bun mobil ii aduce asemenea venituri, intrucat "este vorba de un contract privat", iar "tranzactia in sine ramane confidentiala".
15.Dan Catalin Stancu este noul director general al Electrica. PLUS Cum ajung familii intregi la conducerea companiei Dupa un proces de selectie care a durat sapte luni, Consiliul de Administrație al Electrica a reusit sa desemneze un nou director general al companiei. Acesta este Dan Catalin Stancu, care a lucrat in Electrica timp de 19 ani. In ultimii sapte ani a activat la E.ON. Trebuie precizat ca si sotia sa, Elena Stancu, a fost promovata recent in functia de director Operatiuni al Electrica. Nu este singura familie care controleaza structuri ale Electrica.
16.Victor Grigorescu: Sunt convins ca Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul "Domeniul energetic trebuie depolitizat". Acesta este mesajul ministrului energiei Victor Grigorescu, facand referire in mod explicit la intentia avocatului Remus Borza, acum membru ALDE, de a se ocupa de insolventa companiei Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica. "Sunt convins ca d-nul Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai sanatos si mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul", a scris Victor Grigorescu pe Facebook.
17.Dupa un proces de selectie de jumatate de an, Ministerul Energiei a reusit sa aleaga membri in conducerile Complexului Energetic Oltenia, SAPE si Oil Terminal Ministerul Energiei anunta, printr-un comunicat de presa, ca a incheiat procedurile de selectie a supraveghetorilor si administratorilor pentru trei companii: Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) si Oil Terminal. Deocamdata, a anuntat componenta noului Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia si Consiliului de Administratie al SAPE. Pentru OIL Terminal, lista va fi facuta publica saptamana viitoare. Printre cei sapte membri de la CE Oltenia se va afla si Constantin Jujan, fost director general al CE Hunedoara. La SAPE au ramas toti cei patru membri care asigurau interimatul, printre care si Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica, si Mariu Mitrus, fost angajat al unei "institutii cu atributii in domeniul securitatii", fiind adaugat doar un nume nou.
18.Ministerul Energiei aplica la Compania Nationala a Uraniului modelul folosit la CE Hunedoara, companie aflata in pragul falimentului: Vrea sa acorde un ajutor de stat de 62 milioane de lei, cu obligatia intocmirii unui plan de restructurare Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care propune acordarea unui ajutor de stat de 62 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU), companie care a ramas fara surse de finantare. Pentru a aloca banii este nevoie in primul rand de aprobarea Comisiei Europene. Daca CE va aproba ajutorul de stat, CNU va fi obligata sa ramburseze imprumutul si dobanzile aferente in termen de sase luni.
19.Situatie complicata la un gigant energetic: Directorul german de la CE Oltenia si-a dat demisia dupa doar trei saptamani de activitate Haosul in managementul Complexului Energetic Oltenia continua. Dupa doar doua saptamani de la preluarea mandatului de director, Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in domeniul minier in tari ca Rusia, Coreea de Nord si Rusia, si-a dat demisia de la CE Oltenia. Potrivit ziarului Pandurul, Leiders sustine ca va trebui sa plece la Londra deoarece trebuie sa preia un proiect personal. UPDATE Toate rubricile din declaratia de avere a lui Klaus Leiders sunt goale, iar in declaratia de interese mentioneaza doar ca este membru onorific al Academiei de Stiinte din Rusia, chiar daca in CV a trecut ca detine o firma in Germania. Vezi aici declaratiile de avere si de interese, dar si CV-ul.
20.Cum rezolva Remus Borza posibilul conflict de interese in care s-ar afla daca se va ocupa de insolventa Hidroserv, in conditiile in care este si administrator judiciar al UCM Resita, cel mai mare creditor: Voi lucra pe gratis! Consiliul de Administratie al Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica, a decis zilele trecute demararea procesului de insolventa a companiei, fiind discutate chiar si nume de posibili administratori judiciari. Unul dintre acestia este Remus Borza, mai nou membru ALDE, care controleaza Euro Insol, si care s-a ocupat si de insolventa Hidroelectrica. Apare, insa, o problema: Din 2012 este administrator judiciar al UCM Resita, cel mai mare creditor al Hidroserv, fapt care l-ar putea pune pe Borza in conflict de interese. Contactat de HotNews.ro, Borza sustine ca la "Hidroserv ma duc pe zero bani" si ca asa ar rezolva conflictul de interese. Sau isi va depune mandatul de la UCM Resita, in cazul in care va fi confirmat administrator judiciar al Hidroserv.
21.Firmele Bulgargaz EAD, Transenergo SA si WIIE Romania SRL au castigat licitatiile Transgaz pentru alocarea de capacitati pe tranzitul spre Bulgaria si in doua localitati din Romania Trei firme, una din Bulgaria si doua din Romania, au castigat licitatiile organizate pe 5 septembrie de catre Transgaz pentru alocarea de capacitati la punctul de interconexiune Negru Voda 1- Bulgaria si in punctele de alimentare cu gaze a unor localitati, Mangalia si Negru Voda, potrivit unei informari transmise de Transgaz la solicitarea HotNews.ro. Cele trei firme sunt Bulgargaz EAD, Transenergo SA si WIIE Romania SRL. Vor urma si alte licitatii. Reamintim ca Romania este obligata de legislatia europeana sa permita accesul unor firme terte la conducta de tranzit Isaccea-Negru Voda, care pana in prezent a fost rezervata exclusiv de catre Gazprom.
22.Cum vrea Ministerul Energiei sa lase consumatorii casnici de gaze fara calendar de liberalizare, dar cu preturi reglementate prin proceduri neclare. De ce exista dubii asupra transparentei tranzactiilor pe bursa Ministerul Energiei a supus dezbaterii publice, la sfarsitul saptamanii trecute, un proiect de Ordonanta de Urgenta care "reformeaza" piata gazelor, dupa cum sustine ministrul Victor Grigorescu. Proiectul prezinta o serie de neclaritati si provoaca multe semne de intrebare. Dupa multe insistente ale HotNews.ro, Ministerul Energiei a raspuns unui set de intrebari, insa tot au mai ramas aspecte de lamurit. In primul rand, nu este limpede ce se intampla in cazul consumatorilor casnici si CET-urilor incepand cu 1 aprilie 2017. Potrivit raspunsului furnizat de minister, va fi eliminat calendarul de liberalizare. Dar nu inseamna ca piata va fi libera pentru casnici si CET-uri, deoarece pretul final va fi reglementat. Cum? Inca mai trebuie oferite niste explicatii asupra acestui aspect, dar si asupra modului in care vor fi tranzactionte gazele pe o bursa insuficient de transparenta.
23.Proiect de OUG: Vor fi eliminate restrictiile legislative privind exportul de gaze incepand cu 31 martie 2017/ Producatorii si furnizorii vor fi obligati sa vanda 40% din gaze pe bursa de la 1 ianuarie Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care vor fi eliminate restrictiile legislative cu privire la exporturile de gaze naturale, incepand cu 31 martie 2017. Aceasta in contextul in care Romania se afla in procedura de infringement din cauza acestor limitari. Mai mult, Comisia Europeana a demarat in iunie o investigatie asupra Romgaz, Transgaz si Petrom pentru posibile intelegeri in vederea blocarii exporturilor de gaze. Aceste actiuni ale CE nu pot fi in avantajul Transgaz care asteapta 180 de milioane de euro, bani europeni, pentru proiectul BRUA. Ordonanta de Urgenta mai prevede ca obligatia ca minim 40% din cantitatea de gaze livrata sa fie tranzactionata pe bursa. In caz contrar, se pot aplica amenzi cuprinse intre 1% si 3% din cifra de afaceri anuala.
24.UPDATE Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroserv, filiala a Hidroelectrica, ii someaza pe ceilalti membri sa accepte insolventa companiei/ O firma care ar fi controlata de fostul ministru de finante Darius Valcov a blocat conturile Hidroserv Membrii Consiliului de Administratie al Hidroserv, filala de mentenanta a Hidroelectrica, au fost somati sa accepte deschiderea procedurii de insolventa a companiei. Cel care solicita in mod imperativ insolventa este presedintele CA al Hidroserv, Marian Sandu, acesta motivand solicitarea prin faptul ca societatea este intr-o situatie "financiara dezastruoasa".In cursul zilei de joi va avea loc o sedinta CA in care va fi discutata problema insolventei. Vezi ce spun seful Directoratului Hidroelectrica si fostul administrator judiciar al Hidroelectrica. UPDATE 1 Liderul sindical din Hidroelectrica, Nicolae Aurariu, considera ca  singura solutie viabila in momentul de fata este internalizarea activitatii de mentenanta. UPDATE 2 ACETI SRL, o firma care ar fi controlata de fostul ministru de finante Darius Valcov, a pus proprire pe conturile Hidroserv.
25.Situatie dezastruoasa la Complexul Energetic Oltenia: De trei ani vinde energie mult sub costuri, iar planul de restructurare este incert Complexul Energetic Oltenia (CEO) vinde de trei ani energie la preturi mult sub costurile de productie, potrivit unor documente care reprezinta planul de restructurare pana in 2020 si planul de disponibilizare pe 2016-2017, obtinute de HotNews.ro. Este o realitate bine cunoscuta la nivelul companiei, insa negata oficial. Aceasta societate de stat cu peste 15.000 de angajati se afla intr-o situatie dezastruoasa de trei ani si, in ciuda asigurarilor date de actualul Guvern ca lucrurile vor fi schimbate, merge din rau in mai rau. Este in continuare pe pierderi, datoriile se acumuleaza, iar din luna iulie este haos la nivel de management. Guvernul evita a ia masuri curajoase pentru a scoate compania de sub influenta grupurilor de interese locale, de teama ca ar putea provoca tensiuni la nivelul judetului Gorj. Iar planul de disponibilizare prevede masuri, insa pentru unele dintre ele nu sunt prezentate calcule exacte si termene de implementare.
26.Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in Coreea de Nord, China si Rusia, si-a inceput activitatea de director la CE Oltenia Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in domeniul minier in tari ca Rusia, Coreea de Nord si Rusia, si-a inceput de luni, 22 august 2016, activitatea de director in cadrul Complexului Energetic Oltenia, relateaza presa gorjeana, informatia fiind confirmata pentru HotNews.ro de reprezentanti ai Ministerului Energiei. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei, Leiders detine o firma in Germania prin care ofera servicii in domeniul minier, avand in derulare un contract in Federatia Rusa. CV-ul arata ca a lucrat si in Romania pentru proiecte din domeniul aurului, insa nu precizeaza care sunt acestea. Leiders ar fi trebuit sa-si inceapa activitatea pe 6 august, insa a venit cu doua saptamani mai tarziu.
27.Electrica, despre cazul tranzactiilor cu certificate verzi: In acest moment este in desfasurare un audit extern/ Analizam posibilitatea de eliminare a conflictelor de interese In acest moment este in desfasurare un audit extern care analizeaza tranzactiile cu certificate verzi realizate de Electrica Furnizare in intervalul aprilie- mai 2016, se arata intr-un comunicat al Electrica. Acesta mai precizeaza ca s-au identificat potentiale conflicte de interese existente inainte de adoptarea unui cod de etica. In aceste conditii, Electrica analizeaza in prezent posibilitatea de eliminare a acestor conflicte de interese, cu respectarea legislatiei muncii si altor prevederi legale aplicabile. Reamintim ca HotNews.ro a prezentat vineri, in exclusivitate, continutul unui raport realizat de Consiliul de Administratie al Electrica Furnizare, care arata ca tranzactiile cu certificate verzi ridica probleme de legalitate. De asemenea, mai arata ca la conducerea companiei se afla familii intregi: familia Patrascoiu, familia Beu si familia Nita.
28.Exclusiv Raport al CA de la Electrica Furnizare, despre achizitiile neobisnuite de certificate verzi: Exista o suspiciune rezonabila ca tranzactiile au fost determinate de o intelegere anterioara, ceea ce este ilegal Achizitiile ciudate de certificate verzi facute de Electrica Furnizare au starnit discutii pe piata cu privire la aspectele etice ale tranzactiilor, se arata intr-un raport din iunie al Consiliului de Administratie al companiei, document obtinut de HotNews.ro. Documentul mai ridica si problema legalitatii tranzactiilor. In raport se precizeaza ca directoratul nu a informat Cosiliul de Administratie in niciun fel asupra acestor tranzactii. De asemenea, la conducerea companiei se afla familii intregi: familia Patrascoiu, familia Beu si familia Nita. Reamintim ca HotNews.ro a aratat ca Electrica Furnizare a cumparat,  in lunile aprilie-mai, 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 50 de milioane de euro, de la firme apartinand unui singur grup: EDP Renewables. Aceste tranzactii au atras atentia prin volumul neobisnuit de mare si perioada lunga de livrare, pana in 2019, in conditiile in care piata se confrunta cu un excedent urias de certificate verzi.
29.Nota a corpului de control al Ministerului Energiei: ANI a fost sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, seful directiei Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie Agentia Nationala de Integritate a fost sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, directorul general al Directiei Generale Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie- DGPAPSE Bogdan Stanescu, potrivit unei note realizate de Corpul de Control al Ministerului Energiei. Bogdan Stanescu este seful DGPAPSE, directie care gestioneaza participatiile statului in companiile energetice de stat, in timp ce ocupa si functia de administrator special al Oltchim, societate aflata in insolventa. Companii precum Oil Terminal sunt creditoare ale Oltchim. Reamintim ca Bogdan Stanescu este unul dintre consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu si este cunoscut pentru numarul foarte mare de functii in institutii de stat.
30.UPDATE Cum a primit Bogdan Stanescu, consilierul lui Bogdan Olteanu, peste 25 de functii din partea statului Unul dintre consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu este Nicolae Bogdan Stanescu (41 de ani), cunoscut pentru numarul mare de functii in institutii de stat. Recent, Jurnalul scria ca incaseaza nu mai putin de 12 salarii de la stat. Pe langa faptul ca este consilierul lui Olteanu, cu un salariu tinut secret, este seful unui departament important din Ministerul Energiei si multe alte functii la companii de stat, printre care Oltchim, Nuclearelectrica, Oil Terminal si Complexul Energetic Hunedoara. CV-ul sau este plin de actuale si foste functii in institutii de stat. Dar nu figureaza doar cu functii in institutii de stat. A lucrat si cateva zile ca avocat in biroul de avocatura SCPA "Gorghiu, Pop si Asociatii", adica cel in care asociat a fost Alina Gorghiu. Mai precis, intre 29 mai 2010 si 2 iunie 2010.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 10 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri