Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3625 rezultate
1.Problema țânțarilor în București: Ce măsuri a luat Primăria, câți bani a plătit pentru stârpirea insectelor și de ce nu s-a rezolvat problema La începutul lunii august s-a înregistrat în România, Galați, primul deces din cauza virusului West Nile, transmis de tânţari. La nivelul întregii țări s-au înregistrat în sezonul 2018, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, 23 cazuri de infecţie, dintre care unul în București, iar Ministerul Sănătăţii a recomandat recent autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie pentru a preveni răspândirea infecţiei. În ciuda pericolului, Primăria Capitalei pare însă neputincioasă, parcurile, curțile și grădinile din București fiind în continuare pline de țânțari, deși până acum a plătit circa 6 milioane de lei pentru stârpirea insectelor.
2.Viceprimarul Bădulescu confirmă că pe 10 august a fost în Piața Victoriei: Eu am avut treabă doar cu RATB-ul / Nu am fost în comandament, nu am dat ordine: Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a confirmat pentru HotNews.ro că pe 10 august, în timpul protestului, a fost în Piața Victoriei, însă acesta spune că nu a fost în comandament și nici nu a dat ordine pentru că nu are nicio atribuție în acest sens, potrivit legii. „Eu am avut treabă doar cu RATB-ul”, a spus el.
3.Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital la companiile municipale: 1,2 miliarde lei pentru cumpărarea creanțelor ELCEN, 6 milioane lei pentru iluminat festiv Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital în valoare totală de 1,26 miliarde lei (circa 275 milioane euro) la trei dintre cele 22 de companii municipale înființate anul trecut. În traducere, această sumă va fi luată din bugetul Primăriei și dată către cele trei firme. Cea mai mare majorare de capital se propune la Compania Municipală Energetica - 1,2 miliarde lei - pentru cumpărarea creanțelor ELCEN în vederea fuzionării cu RADET. La Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde Bucureşti S.A. se propune o majorare de capital de 51,8 milioane lei, nu este detaliat pentru ce, iar la Compania Municipală Iluminat Public București S.A. se propune o majorare de capital de 12,7 milioane lei. Jumătate din această sumă este folosită pentru achiziția de utilaje și scule, iar jumătate pentru iluminatul festiv.
4.POZA ZILEI Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a postat pe Facebook un mesaj despre amenajarea unui spațiu verde în care apare o mașină cu celebrul mesaj anti-PSD Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a postat pe pagina de Facebook un mesaj despre amenajarea unui spațiu verde în care apare o mașină cu celebrul mesaj ”M...E PSD”. Este vorba despre o postare despre amenajarea scuarului central de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Reamintim că Robert Negoiță este vicepreședinte PSD.
5.FOTOGALERIE Cum amenajează Primăria Sectorului 4 un spațiu public: fără panou de șantier, fără să spună oamenilor ce face și cât costă Primăria Sectorului 4 a început în urmă cu câteva săptămâni amenajarea unui spațiu verde de pe Șoseaua Olteniței numărul 54, vizavi de Orășelul Copiilor. La fața locului nu se află însă panoul de șantier prevăzut de lege, prin care instituția să explice ce lucrări se fac, iar locuitorii din blocul de vizavi spun că ar fi vorba despre amenajarea unei parcări și distrugerea spațiului verde. HotNews.ro a solicitat Primăriei Sector 4 încă de acum o săptămână să explice ce lucrări se fac și cât costă, dar nu am primit niciun răspuns.
6.Peste 3.000 de cuiburi au fost recenzate, în România, cu ajutorul aplicației ”Uite, Barza”. Top județe și localități cu cele mai multe berze Peste 3.000 de cuiburi de barză albă au fost  recenzate în România cu ajutorul aplicației ”Uite, Barza!”, realizată de Societatea Ornitologică din România cu sprijinul Enel, din care 1.676 sunt cuiburi noi, care nu mai existau în nicio bază de date. Cu ajutorul aplicației au fost numărate în 2018 10.238 de păsări, spre deosebire de cele 8.241 de anul trecut. Anul acesta, județul cu cele mai multe cuiburi de barză este Tulcea, iar localitatea fruntașă la acest capitol este Murighiol.
7.DEZBATERE PUBLICĂ Primăria Sectorului 2 vrea o taxă de salubrizare care ar putea ajunge până la 15 lei pe lună și colectare selectivă din toamnă Primăria Sectorului 2 vrea să introducă o taxă de salubrizare care ar putea ajunge până la circa 15 lei/lună/persoană în următorii 5 ani și să colecteze selectiv gunoiul din această toamnă, potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul instituției. Documentul stabilește introducerea taxei, dar nu specifică valoarea acesteia, însă un studiu de oportunitate, plătit anul trecut de instituție și aprobat de Consiliul Local, spune că valoarea taxei va fi undeva între 12 și circa 15 lei, începând cu 2018 până în 2025. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai, a declarat că deocamdată dorește ca taxa să fie la nivelul tarifului actual pe care cetățenii îl plătesc către operatorul de salubrizare (Supercom), cel mult indexată. Acum, cetățenii plătesc direct la operatorul de salubrizare un tarif de 8,46 lei/persoană/lună.
8.Societatea Ornitologică Română: Intensificarea vânătorii de mistreți și de prădători în România riscă să extindă focarele de pestă porcina africană Intensificarea vânătorii de mistreți și de prădători în România riscă să extindă focarele de pestă porcina africană (PPA), se arată într-un comunicat emis de Societatea Ornitologică Română. Aceste măsuri ale autorităților române vin în directă contradicție cu recomandările Uniunii Europene pentru combaterea bolii, în directă contradicție cu articolele ștințifice care susțin strategia europeană cu privire la pesta porcină africană, potrivit sursei citate.
9.Disputa privind mitingul Diasporei: Primăria anunță că mitingul nu are organizator, după ce ONG-ul unui fost PSD-ist nu a ridicat protocolul. Acesta spune că i s-au pus „bețe în roate” / FADERE: Indiferent de jocuri, românii vor veni în piață Federația Românilor de Pretutindeni a anunțat Primăria Capitalei că renunță la organizarea mitingului diasporei din 10 august, invocând faptul că municipalitatea nu ar fi autorizat manifestația în primă instanță, iar ulterior nu au primit de la instituție documentul prin care s-a aprobat protestul. În replică, Primăria Capitalei a prezentat protocolul prin care s-a aprobat protestul, iar reprezentanții instituției spun că Federația Românilor de Pretutindeni trebuie să se prezinte să ridice documentul, dar că până acum nu s-a prezentat nimeni.
10.UPDATE Primăria Sectorului 3 va cumpăra o fabrică de prefabricate beton cu 5 milioane de euro de la Delta ACM 93 Primăria Sector 3, prin compania municipală Administrare Active Sector 3, va cumpăra o fabrică de prefabricate cu 5 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotărâre care a fost aprobat marți în ședința de Consiliu Local. Este vorba mai exact despre fabrica Delta Antrepriză de Construcții și Montaj '93 SA din Popești Leordeni, de pe Șoseaua de Centură nr. 111.
11.Primăria Capitalei va încheia un nou contract pentru întreținerea gazonului de pe Național Arena: maxim 20.000 de euro pentru 45 de zile Primăria București a finalizat procedura de achiziție publică pentru  întreținerea gazonului de pe Arena Națională. Contractul va fi încheiat în zilele imediat următoare. Astfel, pentru 45 de zile, municipalitatea va plăti firmei Sports Fields maxim 99.780 lei, în funcție de serviciile prestate. Protocolul încheiat de Primăria Municipiului București cu FCSB pentru întreținerea gazonului pe Arena Națională a încetat în data de 30 iunie 2018.
12.Primăria București dă peste 20 de milioane de lei plus TVA pentru tabere gratuite pentru elevi și studenți sub 35 de ani Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Proiecte Educaționale și Sportive  al Municipiului București și Centrul pentru Tineret al Municipiului București, oferă în 2018 23.000 de tabere și excursii gratuite elevilor și studenților din București, la care se adaugă și excursii pentru voluntari și profesori. Taberele sunt la munte, pe litoralul românesc sau în Grecia. Potrivit informațiilor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru organizarea acestor excursii s-au semnat contracte în valoare de circa 21 milioane de lei, fără TVA, din bani publici. Cifra este pentru cazul în care se vor ocupa toate locurile.
13.​​#schimbabucurestiul  Cum poți schimba, cu bani puțini, fața unui oraș? Prima bandă de circulație de pe Șoseaua Colentina, zona Obor, blocată de microbuzele care staționează neregulamentar Prima bandă de circulație de pe Șoseaua Colentina, spre intersecția de la Bucur Obor este blocată în mod frecvent de microbuzele care au capăt în această zonă. În mod normal, acestea trebuie să aibă propria zonă de staționare, undeva unde nu încurcă traficul, nu unde oprirea este interzisă.  Autoritatea care trebuie să-i sancționeze este Poliția Rutieră, dar și autoritatea care a concesionat traseele.
14.București: ADP Sector 2 acuză muncitorii RADET care interveneau la o avarie că au stricat un spațiu verde amenajat Administrația Domeniului Public Sector 2 acuză muncitorii RADET care interveneau la o avarie, în zona Doamna Ghica, că au distrus spațiul verde amenajat pe banii contribuabililor, situația fiind sesizată pe pagina de Facebook a instituției. ”Sperăm că vor fi luate măsuri de reparație, pentru că este absolut inacceptabil ca cineva să-și bată astfel joc de banii contribuabililor din Sectorul 2”, scriu reprezentanții ADP Sector 2.
15.​​FOTOGALERIE Cum poate fi deturnată o măsură bună: creșterea prețului la parcare în centrul Capitalei a dus la umplerea trotuarelor de mașini și blocarea primei benzi Creșterea tarifului la parcare în centrul orașului și limitarea timpului de parcare la două ore este una dintre principalele măsuri adoptate de marile capitale europene pentru a reduce traficul și poluarea în zona centrală. Primăria Capitalei a aplicat și ea această măsură și a crescut de la 1 iulie tariful/parcare/oră de la 1,5 lei la 10 lei. Măsura însă nu a avut efectul așteptat deoarece, în lipsa unui control strict din partea Poliției Rutiere și Locale (amenzi, blocarea roților, ridicarea mașinilor), trotuarele s-au umplut de mașini iar prima bandă de circulație de pe bulevarde este blocată de mașini. Chiar o mașină a poliției a fost surprinsă parcată pe prima bandă, pe Calea Victoriei.
16.Încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, un proiect promis de Primăria Capitalei încă de acum 8 ani, dar amânat în fiecare an Primăria Capitalei începe din data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi, a declarat Marius Coaje, consilier al primarului general pe infrastructură, pentru HotNews.ro. În prima fază se vor face demolările necesare lărgirii, etapă care va dura 3 săptămâni. Potrivit sursei citate, termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că se va face în 12. Până la finalul acestui an, autostrada A3 va intra în București prin Șoseaua Petricani,  iar strada Fabrica de Glucoză este vitală pentru defluidizarea traficului în zonă. În cazul în care lucrările la autostrada A3 se finalizează, iar lărgirea str. Fabrica de Glucoză nu este gata, există riscul ca zona să fie blocată din punct de vedere al traficului auto.
17.#schimbabucurestiul: Cum poți schimba, cu bani puțini, fața unui oraș? Copaci uscați sau lipsă în Piața Universității din București Pe bulevardul Elisabeta, în fața Universității București, sunt 7 copaci lipsă, alveolele destinate acestora fiind pline de gunoi și vegetație crescută spontan. Tot aici, un copac uscat reprezintă un pericol pentru pietoni în caz de furtună. Situația este de cel puțin un an, deși locul este emblematic pentru oraș. Primăria Capitalei, care are în întreținere artera, ar putea să planteze fără probleme 7 platani sau alți arbori și să dea o nouă față acestui loc.
18.​Roxana Wring, consilier general USR: Solicit stoparea de urgență a proiectului privind cele 1000 de excursii gratuite în Grecia oferite ”seniorilor” Roxana Wring, consilier general USR, cere primarului Gabriela Firea să stopeze de urgență proiectul privind cele 1000 de excursii gratuite în Grecia oferite seniorilor și demiterea directorului Centrului pentru Seniori al Municipiului București, Alexandra Dobre, pentru incompetență și pentru că reprezintă ”un pericol iminent la adresa banului public”.
19.#schimbabucurestiul: Cum poți schimba, cu bani puțini, fața unui oraș? Ce probleme din Capitală pot fi rezolvate de primării fără investiții mari / Azi, trotuarele de pe șoseaua Nordului În ultimii ani, Bucureștiul a căpătat un aspect din ce în ce mai neîngrijit, de oraș lăsat în paragină. Dacă să faci un pasaj, să lărgești o stradă sau să faci o parcare poate dura mult timp și costă mulți bani, sunt lucruri mărunte care se pot face rapid, cu bani puțini sau deloc și care pot schimba Bucureștiul în bine. Trotuare neîngrijite, blocate de mașini, arbori uscați sau lipsă, spații verzi degradate, reclame care împiedică circulația sau afectează spațiul verde, treceri de pietoni blocate, stații de autobuz neamenajate, sunt doar câteva exemple. Prin această rubrică HotNews.ro își propune să arate autorităților cum stau lucrurile în teren, ce schimbări mărunte pot face ca fața orașului să se schimbe iar viața bucureștenilor să fie (un pic) mai bună.
20.UPDATE Ce mai oferă gratuit Primăria Capitalei: Tabere în Grecia pentru 1.000 de „seniori” cu venituri sub 1.900 de lei Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă 1.000 de excursii gratuite în Grecia, la Paralia - Katerini, pentru persoane peste 50 de ani, care au venit lunar sub 1.900 lei, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției. În cazul cuplurilor este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie. Directoarea Centrului pentru Seniori este Elena-Alexandra Dobre, în vârstă de 26 de ani, o fostă consilieră personală a lui Gabriel Oprea.
21.FOTOGALERIE Trecerile la nivel cu calea ferată din București, un coșmar pentru șoferi. Ce proiecte de modernizare are CFR Trecerile la nivel cu calea ferată din București sunt un coșmar pentru șoferi. Acestea sunt neîntreținute de CFR, pline de gropi și denivelări, iar pentru traversarea lor, mașinile încetinesc foarte mult și apar blocaje în trafic. Mai mult, sunt situații unde lipsesc câțiva metri de ”covoraș” sau asfalt, iar drumul se îngustează de la două benzi la una, ceea ce duce din nou la blocaje. Chiar și acolo unde s-au făcut lucrări, la câteva luni distanță încep să apară probleme.
22.​FOTO Primăria Sectorului 3 vrea să amenajeze parcări și trotuare pe o parte din parcul Emil Gârleanu, proaspăt salvat de la betonare Primăria Sectorului 3 vrea să facă locuri de parcare și să betoneze o parte din Parcul Emil Gârleanu, retrocedat în 2009 și proaspăt răscumpărat de Primăria Capitalei, după zeci de proteste ale locuitorilor din zonă. Riveranii spun că au suficiente locuri de parcare și cer primarului Robert Negoiță să renunțe la planul de a amenaja parcări.
23.Primăria Voluntari va cheltui circa 100.000 de euro pentru organizarea pelerinajului la "Cinstitul Brâu al Maicii Domnului": „Mândri să fim voluntăreni” Primăria Voluntari va cheltui circa 100.000 de euro pentru organizarea pelerinajului la "Cinstitul Brâu al Maicii Domnului", eveniment ce va avea loc la Catedrala din Voluntari în perioada 7 - 11 iunie, potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice. Achizițiile au fost făcute prin Direcția Educație Cultural-Sportivă și Comunitară Voluntari, iar procedura a fost cumpărare directă.
24.Anda Ioana Negoiță, administratorul paginii PSD Bucuresti, a fost numită în consiliul de administrație al unei companii a Primăriei Sector 3 Anda Ioana Negoiță, administratorul paginilor PSD Bucuresti, PSD Sector 3 și TSD Sector 3, potrivit informațiilor publicate de aceasta pe pagina de Facebook, este în consiliul de administrație al companiei Primăriei Sector 3, Internet și Tehnologie S3 SRL, proaspăt înființată de primarul Robert Negoiță. Reamintim că la această companie este administrator Cristina Arghir, sora fostei soții a primarului Robert Negoiță.
25.Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a autorizat mitingul PSD din Piața Victoriei. Nu se specifică numărul de participanți Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a autorizat mitingul PSD din Piața Victoriei, ce va avea loc pe 9 iunie, între orele 20.00-22.00. Municipalitatea a autorizat și Marsul LGBT și Marșul Normalității care vor avea loc în aceeași zi. Dacă la ultimele două evenimente, Primăria a precizat numărul de persoane, în privința evenimentului PSD, această informație lipsește, deși trebuie precizată la autorizare.
26.Doi consilieri USR Sector 1 cer în justiție anularea hotărârii prin care s-au alocat peste 260.000 de euro pentru amplasarea statuii "La fluturi" în Parcul Kiseleff / Monumentul costă 5,4 milioane lei plus TVA Doi consilieri USR Sector 1, Ilinca Macarie și Cristian Bulfon, au cerut în instanță anularea Hotărârii Consiliului Local Sector 1 prin care s-au alocat, în 2017, 263.000 euro pentru amplasarea statuii "La fluturi" în parcul Kiseleff și amenajarea spațiului din jurul său. Separat, pentru statuie, ADP Sector 1 plătește sculptorului Ioan Nemțoi 5.456.000 lei plus TVA.
27.Tribunalul București a anulat hotărârile prin care s-a majorat taxa de salubrizare în Sectorul 4. Sentința poate fi atacată cu recurs Tribunalul București a admis cererea de chemare în judecată a consilierilor PNL Sector 4 și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare stabilită prin Hotărârile Consiliului Local Sector 4 nr. 347/2018 și 2/2018, a declarat Răzvan Sava, consilier PNL Sector 4, pentru HotNews.ro.  Încasarea taxei este suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii, potrivit sursei citate.
28.Asociația Agent Green cere Ministerului Mediului schimbarea administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului după ce a constatat mai multe tăieri ilegale Asociația Agent Green cere Ministerului Mediului schimbarea administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului după ce a identificat noi tăieri ilegale de arbori în mijlocul ariei protejate aflate în administrarea RNP-Romsilva, se arată într-un comunicat emis de ONG. În plus, Parcul Național Semenic nu are plan de management aprobat de 14 ani de când este administrat de Romsilva, deși aceasta avea obligația legală să fie aprobat în maxim 2 ani, potrivit sursei citate. Organizația a sesizat Garda Forestieră, Garda de Mediu, IPJ Caraș și Direcția Silvică Caraș.
29.Ministrul Culturii, George Ivașcu, a semnat contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, un proiect de circa 10 milioane lei Ministrul Culturii, George Ivașcu, a semnat miercuri contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei. Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri, o greutate de 1.350 de tone și va costa 10.209.700 lei, TVA inclus.
30.Primarul Gabriela Firea a semnat contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze cu Otokar. Primele 100 de unități, livrate până la finalul anului Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat marți contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6 cu asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, câștigătoarea licitației. Valoarea contractului este de 458.100.826 lei fără TVA. Primele autobuze vor fi livrate începând cu luna octombrie, până la finalul anului urmând să ajungă la București 100 de unitați. Până la finalul anului 2019 vor fi livrate toate cele 400 autobuze, a declarat primarul Gabriela Firea.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 121 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri