Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3922 rezultate
1.Primarii care n-au mai așteptat să le dea guvernul bani și și-au scos ei comunele din noroaie cu fonduri europene. „Am văzut cât de importantă este infrastructura rutieră pentru atragerea de investitori” Banii europeni au schimbat spectaculos viața locuitorilor din comunele care au avut proiecte și deschidere să folosească acest mecanism de finanțare. Un exemplu este comuna Ciugud, din Alba, care a accesat astfel nu mai puțin de 30 de milioane de euro, bani cu care și-a asfaltat toate drumurile, a construit rețele de apă și canal,o microcentrală eoliană, parc industrial, iar acum implementează un proiect de iluminat inteligent, amenajează stații de încărcare pentru mașini electrice și face pași importanți pentru transformarea într-un ”smart village”. Și Comuna Dudeștii Noi din Timiș a accesat circa 12 milioane de euro, dezvoltând infrastructura și economia. De la o rată a șomajului de circa 25% a ajuns sub 1%, iar acum o fabrică din localitate va aduce chiar muncitori din Sri Lanka, fiindcă în localitate nu mai găsește mână de lucru.
2.Primăria Capitalei va beneficia de circa 177 milioane de euro din fonduri europene pentru achiziția a 80 de tramvaie și 100 autobuze electrice Primăria Capitalei va beneficia de circa 177 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru achiziția a 80 de tramvaie, 100 autobuze electrice și modernizarea unui tronson de 1,1 km de linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea. Primarul Gabriela Firea și Vasile-Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, au semnat joi contractele de finanţare pentru accesarea banilor europeni.
3.Un anunț al premierului Dăncilă care a provocat controverse: ce a vrut să spună când a promis eliminarea autorizației de construire și de ce este nevoie de acest document Eliminarea autorizației de construire, promisă marți de premierul Dăncilă primarilor, ar fi un lucru extrem de periculos. este de părere Alexandru-Lucian Găvozdea, președintele Ordinului Arhitecților din România. El precizează că o astfel de măsură trebuie stabilită în urma unei analize care să stabilească dacă chiar este nevoie de ea sau este doar o măsură birocratică. Primarii spun însă că au cerut de mult timp eliminarea autorizației la depunerea cererii de finanțare pentru că, dacă proiectul nu e eligibil, se cheltuie bani degeaba.
4.Primăria Capitalei a soluționat în 18 ani doar jumătate din dosarele depuse pe Legea 10. În ritmul actual ar mai fi nevoie de peste 30 de ani pentru rezolvarea problemei Primăria Capitalei a soluționat în 18 ani doar jumătate din dosarele administrative depuse pe Legea 10/2001 pentru restituirea imobilelor naționalizate de regimul comunist. Pe lângă faptul că oamenii nu se pot bucura de bunurile care le-au fost confiscate, situația neclară a proprietății este unul din principalele motive pentru care o parte din imobilele din centrul orașului sunt în paragină. Practic nu investește nimeni într-o clădire care nu are regimul de proprietate clar sau este în litigiu.
5.​FOTOGALERIE Cum arată mijloacele de transport public din principalele orașe din România Mijloacele de transport în comun sunt cartea de vizită a unui oraș și arată gradul de civilizație. Cel mai important, transportul public joacă un rol extrem de important în reducerea poluării și fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, dacă un oraș are un transport în comun bine pus la punct, cu autovehicule moderne, curate, care vin la timp, oamenii renunță la mașina personală, ceea ce se traduce într-un trafic mai puțin aglomerat și un aer mai curat. Vă prezentăm cum arată transportul public din marile orașe din România și cât de mult au investit primarii în acest segment vital.
6.Primăria Capitalei a plătit până acum 27 milioane euro pentru cumpărarea Parcului Verdi / 1,6 milioane s-au dat după ce hotărârea de aprobare a tranzacției a fost suspendată de Prefectură Primăria Capitalei a plătit până acum circa 27 milioane de euro din cele 50 milioane de euro ce urmează a fi date pentru cumpărarea Parcului Verdi, 4,6 ha, se arată într-un răspuns dat de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. 1,6 milioane de euro au fost plătiți de Primăria Capitalei după suspendarea de către Prefectul Municipiului București a hotărârii în baza căreia s-a aprobat achiziționarea parcului. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că actul de vânzare-cumpărare a terenului era deja semnat, atunci când prefectul a atacat hotărârea, iar dacă municipalitatea nu făcea plățile la data scadentă, instituția plătea penalități, iar în 90 de zile pierdea toți banii dați până la acel moment.
7.FOTO Primarul Gabriela Firea a încredințat contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina, estimat la circa 28 milioane de euro, Trustului de Clădiri Metropolitane București Primarul Gabriela Firea a încredințat contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina Trustului de Clădiri Metropolitane București, a anunțat edilul pe pagina de Facebook. Proiectarea va dura 3 luni, iar execuția 12 luni, costurile fiind de circa 28 milioane de euro, a declarat Gabriela Firea. Pasajul va fi făcut peste Șoseaua Colentina și va avea două benzi pe sens.
8.Primăria Capitalei începe lucrările de reabilitare a blocului Rosenthal de pe Calea Victoriei Primăria Municipiului București, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), începe lurările de reabilitare a fațadelor blocului Rosenthal de pe Calea Victoriei 22-24, anunță municipalitatea într-un comunicat de presă. Clădirea stă în paragină de circa 20 de ani. Aceasta prezintă risc seismic II, potrivit unei expertize realizate în 2012, însă nu va fi consolidată, fiind reabilitate doar fațadele.
9.Amenzi de până la 20.000 de lei pentru proprietarii de terenuri care nu elimină ambrozia, o plantă care provoacă reacții alergice foarte puternice Primăriile de sector din București vor trimite somaţii până pe 5 iunie către proprietarii sau deţinătorii de terenuri cu ambrozie, aceștia având obligaţia legală de a elimina această plantă până pe 30 iunie. Dacă nu se vor conforma, Primăria Capitalei va aplica amenzi între 750 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 5.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice, anunță instituția.
10.UPDATE Cum vrea Gabriela Firea să aducă în legalitate cele 22 de companii municipale: Înființează alte 11, care le vor absorbi pe cele vechi Primăria Capitalei vrea să înființeze 11 companii municipale noi care vor vor absorbi prin fuziune cele 20 de companii municipale înființate în perioada 2017-2018, potrivit unui document obținut de HotNews.ro. Propunerea vine după ce Curtea de Apel București a anulat hotărârile de înființare a celor 22 companii municipale, motivând că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri, față de două treimi cât prevede legea, și ar însemna practic legalizarea acestora și revalidarea lor în Consiliul General. Companiile vor face practic același lucru ca și până acum, doar câteva vor fi comasate, altele doar își vor schimba numele.
11.Cartierul Baicului ar putea deveni La Défense-ul Bucureștiului: peste 36 de turnuri ar putea fi construite în zonă În cartierul Baicului din București ar urma să fie construite nu mai puțin de 16 turnuri de peste 20 de etaje și 20 de clădiri de peste 15 etaje, potrivit unor planuri de urbanism aprobate sau în procedură de aprobare la Primăria Capitalei. Dacă toate aceste imobile se vor construi, zona ar putea deveni un adevărat La Defense al Bucureștiului. Cartierul a devenit atât de ofertant pentru investitori deoarece fostele industrii s-au închis și zeci de hectare de teren au rămas libere. În zonă au funcționat fabricile Aversa, Prodplast, Izolatorul, Solaris, Sintofarm etc. Totuși, dacă municipalitatea va aproba toate aceste proiecte, este nevoie și de investiții serioase în infrastructură, străzile din zonă fiind înguste și deja blocate la orele de vârf, iar transportul public foarte puțin dezvoltat.
12.​​FOTO Prețul plătit pentru dezvoltarea haotică a Bucureștiului: lacul din Parcul Circului aproape a secat, habitatul superbilor lotuși egipteni fiind în pericol Circa 100 de persoane au protestat sâmbătă, în Parcul Circului, pentru a atrage atenția asupra situației dramatice în care se află lacul pe suprafața căruia înfloresc în fiecare an lotuși roz, un ecosistem unic în București. Aceasta este a doua oară când oamenii protestează. Începând cu toamna trecută, nivelul apei din lac a început să scadă, iar acum a ajuns la un nivel critic, ceea ce pune în pericol habitatul lotușilor roz. Nivelul apei din lac a început să scadă în urmă cu zece ani, iar Primăria Capitalei a pompat apă dintr-un puț pentru salvarea ecosistemului. Din toamnă însă puțul s-a umplut de nisip, iar pompele se strică când trag apă. Municipalitatea promite că va face lucrările necesare pentru remedierea problemei.
13.Dispute între emblematicul Club A și asociația de proprietari unde funcționează / Pe afișul Festivalului "50 de ani de Club A" apare și Primăria Capitalei, care spune că nu a aprobat evenimentul Club A a anunțat într-un eveniment organizat pe Facebook că în perioada 27 mai - 2 iunie va organiza Festivalul Aniversar "50 de ani de Club A" pe Strada Eugen Carada (lângă BNR), 7 zile de concerte cu afterparty în local. Pe afiș se arată că evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Capitalei. Anunțul a stârnit indignarea Asociației de Proprietari a clădirii la subsolul căreia clubul își desfășoară activitatea, oamenii acuzând Primăria Capitalei că susține un club care funcționează ilegal. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei spun că nu au dat aprobare pentru acest eveniment și nici măcar nu li s-a cerut permisiunea pentru organizarea lui.
14.Dezinteres și birocrație: Primăria Capitalei a avut nevoie de 5 ani pentru a lua cei 10 milioane euro de la Ministerul Mediului pentru pistele de biciclete Fostul primar Sorin Oprescu anunța cu fast în primăvara anului 2014 că a obținut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru amenajarea a 100 de km de piste pentru biciclete în București, iar lucrările vor începe ”în vară”. De atunci au trecut 5 ani, multe promisiuni, iar Primăria Capitalei a anunțat abia joi că a reușit să finalizeze documentele necesare pentru a intra în posesia banilor, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați prin hotărâre de Guvern. Municipalitatea a început toamna trecută lucrările la o parte din pistele incluse în proiect, jumătate din tronsonul 1, însă acestea nu sunt funcționale deoarece nu au fost făcute marcajele rutiere din cauza contestării licitației.
15.Primii pași pentru salvarea Parcului Brâncuși: Primăria Capitalei va face o evaluare a terenului și va stabili cea mai bună soluție ca acesta să rămână spațiu verde Primăria Capitalei va demara o procedură de evaluare a terenului pe care era amenajat Parcul Brâncuși pentru a fi stabilită valoarea acestuia, a anunțat municipalitatea într-un comunicat de presă, după o întâlnire cu cetățenii din zonă, ONG-uri și reprezentanți ai Primăriei Sectorului 3. Ulterior, Primăria Capitalei va stabili dacă va achiziționa terenul direct de la proprietar, va declanșa procedura de expropriere sau va da în compensare alt teren.
16.Parcul promis de Primăria Capitalei pentru sărbătorirea Centenarului nu a fost realizat. Municipalitatea nu a renunțat la proiect, dar abia acum se apucă de proiectare Primarul Gabriela Firea a promis în noiembrie 2017 că va amenaja un nou parc în București, în zona Eroilor, la intersecția arterelor străzilor Dr. Dumitru Bagdasar, Nicolae Paulescu și Dr. Gheorghe Marinescu, pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. A trecut anul 2018, însă pe spațiul verde de 1,5 ha ce urma să poarte numele de ”Parcul Centenarului”, nu a fost amenajat și inaugurat. Într-un răspuns adresat la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții municipalității spun că anul trecut au reușit doar să organizeze un concurs de soluții pentru amenajarea peisagistică, anul acesta se va realiza proiectul tehnic și apoi vor începe lucrările.
17.Cum scăpăm de kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor: sfaturi de la nutriționistul și antrenorul Valentin Vasile Excesele alimentare din perioada Paștelui și a vacanței de 1 Mai s-au lăsat, pentru majoritatea dintre noi, cu câteva kilograme în plus. Valentin Vasile, antrenor personal, nutriționist, și autorul cărții "Stil de viață, nu dietă", vine cu câteva sfaturi despre cum să ne recăpătăm silueta și, poate cel mai important, cum să ne menținem greutatea pe termen lung. Potrivit acestuia, alimentația reprezintă cam 90% din procesul de slăbire, iar 30 de minute de mers pe jos/zi sunt mai eficiente decât două antrenamente moderate/săptămână la sală.
18.​VIDEO Populația Iașiului a crescut cu aproape 10% în ultimii 3 ani. De unde au venit cei 40.000 de oameni și ce avantaje și neajunsuri are o asemenea explozie demografică În ultimii 3 ani, populația Iașiului a crescut cu circa 10%, respectiv 40.000 de locuitori, a declarat pentru HotNews.ro Mihai Chirica, primarul orașului. Față de recensământul din 2011, populația orașului a crescut cu ciorca 60.000 de locuitori, asta doar cetățenii cu buletin de Iași. Astfel, orașul a ajuns pe locul doi, ca număr de locuitori, după București, devansând Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța. Creșterea se datorează românilor plecați la muncă și care s-au întors acasă, cetățenilor din Republica Moldova care au venit în Iași, nu mai puțin de 25.000 în ultimii ani, dar și oamenilor care au plecat din alte orașe din România și s-au stabilit în Iași.Orașele din România care și-au dublat sau chiar triplat suprafața în ultimii 10 ani. Chiar și așa, calitatea condițiilor de locuit ne plasează printre ultimii în Europa
19.Primăria Capitalei despre scandalul închiderii centrului destinat victimelor violenţei domestice: Președinta asociației este membru PNL, salariile depășeau 80% din bugetul proiectului Primăria Capitalei vine cu noi precizări în scandalul închiderii centrului destinat victimelor violenţei domestice ”Casa Invicta”, coordonat de Asociația Anais. Președinta ONG-ului, Carmen Nemeș, este membru PNL Sector 2 și fost consilier general PDL, se arată într-un comunicat emis de municipalitate, iar cheltuielile salariale au depășit, în 2019, 80% din valoarea proiectului, doar coordonatorul centrului având un salariu de 7.200 lei/lună.
20.Aproape 340 de milioane de lei pentru modernizarea transportului public din București. Ce investiții vrea să facă în acest an STB: de la stâlpișori la aer condiționat în autobuze Societatea de Transport București(STB) are în 2019 un buget estimat de 1,24 miliarde lei. Din această sumă, cheltuielile cu personalul reprezintă 913 milioane, iar cheltuieli pentru investitii 343 milioane lei.
21.Singurul centru de găzduire a victimelor violenței domestice, deschis non-stop în București, se închide de la 1 mai fiindcă Primăria Capitalei nu a mai finanțat proiectul Centrul de găzduire în regim de urgență destinat victimelor violenței domestice – Casa INVICTA se va închide începând cu 1 Mai 2019, după ce Primăria Capitalei nu a mai finanțat proiectul, a anunțat Asociația Anais pe pagina de Facebook. Acesta era singurul centru de acest gen din București, deschis non-stop, spun reprezentanții asociației.
22.Imaginile postate de Primărie ca să se laude cu reabilitarea Podului Grant scot la iveală o greșeală ce poate avea consecințe grave: muncitorii acoperă cu asfalt rosturile de dilatație / Specialist: „E o prostie” UPDATE Primăria: Este o soluție temporară, era o groapă Primăria Capitalei a postat joi, pe pagina de Facebook, mai multe imagini cu lucrările de consolidare la Podul Grant, pentru a arăta evoluția lucrărilor. Numai că, în imagini, muncitorii Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, cea care face lucrarea, sunt surprinși cum acoperă rosturile de dilatație. Victor Popa, unul dintre cei mai respectați ingineri de poduri din România, a explicat pentru HotNews.ro de ce este greșit acest lucru și ce urmări are.
23.Proiect Smart City: Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțați pe panourile publicitare digitale dacă un semafor este defect Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțati pe panourile publicitare dacă un semafor este defect, pentru a putea evita intersecția respectivă. Proiectul a fost dezvoltat de firma care deține mai multe panouri publicitare digitale în zonă, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.
24.UPDATE Tribunalul București a declarat falimentul RADET. Gabriela Firea: Cetățenii Capitalei vor avea în continuare apă caldă și căldură Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, intrarea în faliment a RADET. Decizia poate fi atacată cu recurs. Întreagă activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică, iar primarul general, Gabriela Firea, promite că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, la parametri optimi.
25.​​VIDEO O filmare făcută cu drona arată cât de puțin au progresat lucrările la Pasajul Ciurel în ultimul an/ Asociația Pro Infrastructură: Avansul este catastrofal Două filmări făcute la Pasajul Ciurel cu drona de Asociația Pro Infrastructura, una în aprilie 2018 și una în aprilie 2019, arată cât de mult au avansat lucrările în ultimul an: extrem de puțin raportat la declarațiile primarului general, Gabriela Firea, că pasajul este executat în proporție de 90%. Inițial, edilul a promis că pasajul va fi gata în 2017, apoi în 2018, iar ultimul termen avansat este finalul anului 2019.
26.​La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze s-a înscris un singur ofertant La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze (12m) s-a înscris un singur ofertant, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania), a anunțat municipalitatea marți, într-un comunicat de presă. Oferta urmează să intre în analiza comisiei de evaluare care va stabili dacă sunt îndeplinite toate cerințele. Valoarea estimată a achiziției este de 214.488.800 lei fără TVA.
27.Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, va dona pentru Notre-Dame 10% din salariul său, timp de trei luni Primarul general, Gabriela Firea, a trimis, marți, omologului sau de la Paris, Anne Hidalgo, o scrisoare prin care și-a exprimat regretul față de incendiul care a devastat catedrala Notre- Dame. În semn de solidaritate, Gabriela Firea a anunțat că va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei.
28.Ștefan Mănciulescu, arhitect restaurator în Franța: Restaurarea Notre-Dame va dura cel puțin 10 ani și va costa peste 500 de milioane de euro Catedrala Notre-Dame din Paris a fost mistuită luni noapte de un incendiu devastator, acoperișul și turla ”săgeată" fiind distruse. Asta este ce se poate vedea cu ochiul liber, o evaluare a pagubelor nefiind încă făcută. Cât va costa restaurarea edificiului și cât va dura? Ștefan Mănciulescu, arhitectul şef pentru monumentelor istorice în Franța, care a condus peste 100 de șantiere și proiecte de restaurare, a explicat pentru HotNews.ro ce însemnă restaurarea unui edificiu de o asemenea anvergură, cât ar putea costa și cât vor dura lucrările.
29.UPDATE Primarul Robert Negoiță își va face publicitate de 1,2 milioane de euro, bani publici / Cei mai mulți bani, pentru spoturi TV și radio Primăria Sectorului 3 a atribuit un contract de 5,6 milioane lei către societatea Investiții Spații Verzi S3, la care administrația locală este acționar, pentru ”servicii de realizare și difuzare spoturi TV și Radio, publicitate stradală, online, publicare advertoriale în presa tipărită și studii de impact”. Mai exact, obiectul contractului este promovarea activității Primăriei Sector 3. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Sector 3 de marți, rămâne de văzut dacă va fi aprobat. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
30.Încă o lovitură pentru companiile municipale înființate de Gabriela Firea: Prefectura a atacat în instanță actele subsecvente hotărârilor anulate în instanță, acestea fiind suspendate de drept Prefectura București cere Tribunalului București să anuleze actele subsecvente hotărârilor de înființare a companiilor municipale, potrivit unui răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro. Prin aceste documente s-au făcut o parte din majorările de capital ale societăților comerciale, s-au adoptat bugetele și actele adiționale prin care s-au delegat principalele servicii publice. Acțiunea Prefecturii vine după ce Curtea de Apel București a anulat, într-un proces deschis de USR, hotărârile de înființare a companiilor municipale deoarece acestea au fost aprobate ilegal, cu majoritate simplă, nu cu votul a două treimi dintre consilierii generali, așa cum cere legea.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 131 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version