Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3730 rezultate
1.​FOTO Primăria Capitalei a adus bradul de Crăciun în Piața Constituției Primăria Capitalei a adus bradul de Crăciun în Piața Constituției și a început să monteze căsuțele pentru târgul care se va deschide pe 30 noiembrie. Mai multe imagini au fost postate pe pagina de Facebook a instituției.
2.VIDEO Lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, aproape terminate. Cum arată zona Primăria Capitalei aproape a terminat lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Municipalitatea a început pe data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că va fi gata în 12 luni.
3.​VIDEO Rezistența urbană de pe Șoseaua Giurgiului. Oamenii care s-au bătut 6 ani să dărâme un bloc apărut sub geamul lor / Luminița Șandru: Am ajuns să ne bucurăm de ceva ce ar trebui să fie normalitate În 2012, pe spațiul verde de lângă blocul lor a început să răsară o construcție nouă de 4 etaje, aproape lipită de ferestrele lor. Au știut de la început că nu este în regulă, deși organele de control au ignorat sesizările, iar după 6 ani de procese au reușit să demoleze - pentru prima oară în București - un bloc construit ilegal. Este vorba despre locuitorii din Șoseaua Giurgiului 164, o poveste impresionantă despre lupta cu sistemul, curaj și un precedent care îi va face pe primari și speculanții imobiliari să se gândească de două ori înainte de a aproba ilegal o construcție.
4.Gabriela Firea: Codul galben s-a încheiat azi la ora 10.00. S-a intervenit pe toate arterele principale. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă Firmele de salubrizare au intervenit toată noaptea pe arterele principale, acționând cu 240 de utilaje si 400 de operatori, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă în Capitală, a anunțat primarul Gabriela Firea, luni dimineață, în cadrul comandamentului de deszăpezire. Probleme sunt pe trotuare, unde s-a intervenit slab și există pericol de alunecare. Aici însă fiecare are obligația să facă curat în fața imobilului. La ora 10.00, Bucureștiul a ieșit de sub cod galben, dar în continuare există riscul de a se forma polei, a mai spus edilul.
5.Gabriela Firea face un nou apel către Ministerul Transporturilor la negocieri pentru a evita greva la metrou: Dacă cineva face un calcul cinic, că va deconta doar primarul, eu cred că se înșală Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut luni dimineață un nou apel către Ministerul Transporturilor să poarte un dialog real cu liderii de sindicat de la Metrou, astfel încât greva anunțată pentru miercuri să nu mai aibă loc.
6.Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018 Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018, potrivit unui proiect de rectificare bugetară ce va fi discutat la ședința Consiliului General de pe 22 noiembrie. Suma alocată în total bisericilor de asemenea crește cu 15 milioane (incluzând Catedrala Mântuirii Neamului), ajungând în 2018 de la 76 milioane lei la 92 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară.
7.Primăria Capitalei vrea să majoreze cu 45 milioane lei capitalul Companiei Municipale Cimitire pentru amenajarea de noi locuri de veci Primăria Capitalei vrea să majoreze cu 45 milioane lei capitalul Companiei Municipale Cimitire București pentru a achiziționa terenuri pentru a amenaja noi cimitire. Municipalitatea motivează că în cimitirele existente nu mai sunt locuri, iar în caz de calamitate orașul ar avea nevoie de 12.000 locuri de veci. Consiliul General va decide în ședința de pe 22 noiembrie dacă alocă acești bani sau nu.
8.Consilierii generali USR cer prelungirea Planului Urbanistic General pentru a nu bloca piața construcțiilor: Gabriela Firea stă și privește cum Bucureștiul se scufundă Consilierii generali ai USR au depus la registratura Consiliului General un proiect de hotărâre pentru prelungirea Planului Urbanistic General, care expiră la finalul anului, pe o perioadă nedeterminată, până municipalitatea finalizează noul document. Municipalitatea încă nu a aprobat un proiect în acest sens, iar dacă PUG-ul expiră și nu este prelungit nu se mai poate emite nicio autorizație de construire în București.
9.VIDEO A început demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde din sectorul 5 al Capitalei, după ce vecinii au câștigat procesul Un bloc de patru etaje ridicat ilegal pe un spațiu verde de pe Intrarea Giurgiului 23, Sector 5, este demolat după ce vecinii au obținut în instanță anularea autorizației de construire si demolarea pe cheltuiala investitorului care l-a ridicat. Aceasta este o premieră în București. Deși există mai multe clădiri ridicate ilegal, până acum niciuna nu a fost demolată.
10.Primăria Sector 6 va plăti Aedificia Carpați circa 48 milioane lei pentru modernizarea cinematografului Favorit Primăria Sector 6 va plăti circa 48 milioane lei fără TVA pentru consolidarea, extinderea și modernizarea cinematografului Favorit firmei Aedificia Carpați, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Instituția a reușit să finalizeze licitația pentru desemnarea constructorului la finalul lunii octombrie, la peste un an de la lansare. Fostul cinematograf va adăposti un centru cultural. Acesta stă închis de aproape 15 ani și se află în paragină.
11.Decizie a instanței: Sediul Primăriei Sectorului 3 a fost construit ilegal Primăria Sectorului 3 a emis ilegal autorizația de construire pentru propriul sediu, din din Calea Dudeşti, numărul 191, potrivit unei sentințe date de Tribunalul București, actul administrativ fiind anulat. Procesul a fost intentat de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural și Salvați Bucureștiul. Decizia instanței nu este definitivă.
12.Ciprian Ciucu s-a înscris în cursa internă din PNL pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei Ciprian Ciucu s-a înscris în cursa internă din PNL pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei, a anunțat acesta pe pagina de Facebook. Acesta este în prezent consilier general din partea PNL și unul dintre cei mai aprigi critici ai Gabrielei Firea.
13.VIDEO Fostul magazin București, un simbol al perioadei comuniste, este demolat Fostul magazin București, aflat în centrul istoric al Capitalei, este în curs de demolare. Clădirea nu este monument istoric, însă are valoare simbolică, fiind unul dintre magazinele celebre în perioada comunistă. Cladirea era în paragină, fiind nefolosită de peste 10 ani. Acum imobilul este deținut de dezvoltatori imobiliari olandezi, care doresc să reconstruiască fațada și să o integreze într-o nouă clădire, potrivit informațiilor HotNews.ro. Imobilul va adăposti spații comerciale și birouri.
14.Andrei Creci este noul director interimar al Societății de Transport București Andrei Creci este noul director interimar al Societății de Transport București (fostul RATB), potrivit unei decizii luate miercuri de Consiliul de Administrație al companiei. Fostul director, Adrian Sorin Mihail, a plecat la conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București Ilfov – ADIBI. Andrei Creci este jurist de profesie, iar în ultimii ani a fost director general SC ELECTROCENTRALE GRUP SA, consilier al fostului director RATB, vicepreşedinte Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Confidențial și director executiv al Direcției Juridic din Primăria Capitalei. În 2014 el a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu legat de retrocedarea unui teren evaluat la peste 3 milioane de euro. În vara anului trecut a fost însă achitat de Curtea de Apel, decizia nefiind însă definitivă.
15.Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la jumătate de milion de lei pentru închirierea luminițelor de Crăciun Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la jumătate de milion de lei pentru închirierea luminițelor pentru sărbătorile de iarnă, potrivit unui anunț inițiat în sistemul electronic de achiziții publice. Este vorba despre închirierea a circa 1.400 de decorațiuni: steluțe, fulgi de nea, brazi, ramură de brad, buchet de lotus etc. Acestea urmează să fie puse în perioada sărbătorilor de iarna 2018-2019 pe străzile, în intersecțiile și piațetele din Sectorul 4, acolo unde Primăria Generală nu va pune decorațiuni.
16.Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Băluță: Licitația a fost câștigată de Rosal Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Astfel, în următorii 4 ani compania Rosal va presta acest serviciu, a anunțat primarul Daniel Băluță, procedura de licitație fiind finalizată. Edilul nu a precizat valoarea acordului-cadru, însă la demararea procedurii de achiziție acordul era estimat între circa 200 și 390 milioane lei. Începând din aprilie 2017, după încheierea contractului cu REBU, serviciul de salubrizare a fost prestat de firma Primăriei Sector 4 - Amenajarea Domeniului Public 4 - iar de atunci costul serviciilor de salubrizare a crescut foarte mult.
17.VIDEO PressOne a făcut cadou HotNews.ro o statuie: „Să trăiasca (și) capra vecinului!” Atmosfera de pe Calea Victoriei din Capitală a fost animată marți dimineață de o apariție inedită - statuia unei capre. Nu este vorba despre alți bani împușcați de Primăria Capitalei, nici un semn secret al statului paralel sau un mesaj pentru Rise Project, care are redacția în zonă. Colegii de la PressOne ne-au făcut statuie în cadrul unei campanii anti-invidie, intitulată  ”Trăiască capra vecinului”. HotNews.ro a fost recompensată pentru că de 19 ani aduce „cel mai rapid știri verificate”. 
18.Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de apartamente de pe piața liberă, valoarea achiziției fiind estimată la circa 40 milioane lei Primăria Capitalei vrea să cumpere până la finalul acestui an 100 de apartamente de pe piața liberă: (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere și 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA), iar prețul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA), anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.
19.​De cât timp are nevoie Primăria Capitalei să pună un semafor: un an și jumătate, iar numărătoarea continuă Consiliul General al Municipiului București a aprobat în aprilie 2017 ca Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, să pună semafoare în 101 intersecții din oraș, considerate periculoase. Dintre acestea făceau parte intersecțiile dintre Str. Nicolae Caramfil /Str. G-ral Ștefan Burileanu și Str. Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu/Str. G-ral Ștefan Burileanu, ambele din cartierul Aviației. A trecut peste un an și jumătate, iar intersecțiile nu au nici acum semafoare. Asociația Cartier Aviației a făcut în luna iulie o petiție către Primăria Capitalei, să rezolve problema, însă fără rezultat.
20.Gabriela Firea despre programul de consolidare: Avem în lucru 41 de clădiri. Dacă într-un imobil sunt 100 de proprietari şi unul singur nu îşi dă acordul, acel imobil nu poate fi consolidat Primăria Capitalei prin instituțiile și companiile din subordine a început lucrări de consolidare la 41 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic din cele 343 aflate în Capitală, a anunțat joi, primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă. Pentru alte 55 de imobile, municipalitatea are în lucru documentația premergătoare lucrărilor, a completat edilul. Un recensământ realizat de Administraţia Municipală a Clădirilor cu Risc Seismic arată că  în cele 343 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic locuiesc 8.993 de persoane, iar în clădirile încadrate în categoriile risc seismic II şi III locuiesc aproximativ 30.000 de persoane.
21.Concurs Societatea Ornitologică: Votați Pasărea Anului 2019 în România Societatea Ornitologică Română invită publicul să aleagă, pentru prima oară în România, Pasărea Anului 2019.  Ornitologii au propus 5 păsări considerate reprezentative pentru țara noastră: mierla, pupăza, sfrâncioc, vânturelul și cucuveaua, iar votul poate fi exprimat pe pagina de Facebook a SOR, timp de o lună.
22.La final de contract, Robert Negoiță șterge 70 milioane lei din suma pe care primăria Sectorului 3 trebuia să o recupereze de la Rosal / Consilier USR: Un cadou făcut celor de la Rosal de Robert Negoiță Consiliul Local Sector 3, unde PSD deține majoritatea,  a aprobat în ședința de pe 30 octombrie, retroactiv, actele adiționale încheiate în ultimii ani între Primărie și firma Rosal, care făcea curățenie în Sectorul 3, și a luat act de încetarea contractului cu societatea comercială. Curtea de Conturi a sesizat în 2016  faptul că Primăria trebuie să recupereze de la Rosal suma de 148 milioane lei, plătită în baza actelor adiționale pentru serviciile efectuate, deoarece acestea nu au fost aprobate în Consiliul Local, deci ar fi plăți nelegale.
23.Nota de plată pentru Zilele Bucureștiului: 20 mil. lei din bugetul Primăriei Capitalei, cheltuiți pentru 3 zile / Primăria: Evenimentele de acest gen conferă comunității sentimentul de apartenența socială, culturală și geografică Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea Zilelor Bucureștiului circa 20 milioane de lei. 16,5 milioane lei au mers pentru pentru organizarea celor 3 evenimente din Piața Constituției: „Gheorghe Zamfir și prietenii", „iMapp" 2018 și Rod Stewart. Acestei sume se adaugă 2,3 milioane de lei pentru organizarea evenimentului ”Regata Marii Uniri - Flotila România Centenar”, pe Dâmbovița, lângă Biblioteca Națională. Din acești bani s-a organizat și o expoziție cu bărci pe Tamisa, la Londra. Acestora li se adaugă alte mici evenimente organizate în parcurile bucureștene de alte instituții din subordine.
24.​FOTOGALERIE Primele 20 de autobuze din cele 400 care urmează să fie achiziționate de Primăria Capitalei au ajuns în București Primele 20 de autobuze din cele 400 care urmează să fie achiziționate de Primăria Capitalei de la asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi au ajuns în București, la autobaza Titan. Autobuzele trebuie recepționate, înmatriculate și înregistrate, urmând că după finalizarea procedurilor, până la jumătatea lunii noiembrie să iasă progresiv, în trafic.
25.Primăria Capitalei ar putea cumpăra felicitări de Crăciun de 21.000 de euro de la o firmă despre care procurorii DNA spun că ar fi controlată de Sebastian Ghiță Primăria Capitalei ar putea cumpăra felicitări de Crăciun de circa 21.000 de euro de la firma DNS Birotica, despre care procurorii DNA spuneau în 2015 că ar ar fi controlată de Sebastian Ghiță. Este vorba despre o achiziție directă, realizată de municipalitate, la care firma a depus ofertă, iar procedura este în faza de deliberare, termenul de răspuns fiind 3 noiembrie, potrivit sistemului electronic de achiziții publice.
26.Un consilier general ALDE propune organizarea unui referendum ca bucureștenii să fie întrebați dacă doresc taxă de intrare în centrul orașului Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE, propune organizarea unui referendum, pe 27 ianuarie 2019, pentru a-i întreba pe bucureșteni dacă doresc restricționarea accesului auto în interiorul zonei centrale a Municipiului București prin implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete. Acesta a redactat deja un proiect de hotărâre, iar marți a încercat să-i convingă pe consilierii de la celelalte grupuri politice să semneze proiectul pentru a fi discutat în Consiliul General. Consilierii PNL și USR spun că ar fi o cheltuială inutilă, deoarece trebuie rezolvate alte probleme înaintea introducerii unei astfel de taxe.
27.Proiectul de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, mai scump cu 26 de milioane lei față de suma estimată în 2010 Costurile de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză au crescut de la 147 milioane lei cât s-a estimat inițial, în 2010, la 173 milioane lei, potrivit unei hotărâri aprobate marți de Consiliul General al Municipiului București. Asta deși strada va fi mai îngustă decât s-a prevăzut inițial. În expunerea de motive se artă că prețul a crescut din cauza exproprierilor și a unor lucrări în plus la rețelele edilitare. Lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză au început în această vară. Până acum s-au făcut demolările și defrișările necesare extinderii, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.
28.Primăria Capitalei va cumpăra din fonduri europene 56 de tramvaie noi pentru liniile 32, 41, 21 și 25 Primăria Capitalei a obținut fonduri europene pentru modernizarea liniilor de tramvai 32, 41, 21 și 25, potrivit unor proiecte adoptate marți de Consiliul General al Municipiului București. Este vorba despre 560 milioane lei, iar din această sumă ar urma să se cumpere 56 de tramvaie noi pentru cele 4 linii.
29.Consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală - drobul de sare cu care autoritățile și proprietarii stau de peste 20 de ani deasupra capului sau iminența unei tragedii Bucureștiul are nu mai puțin de 345 clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, proprietate privată sau de stat. Lista oficială cuprinde numai clădirile expertizate, specialiștii fiind însă de părere că în realitate numărul lor este mai mare.  Știm că sunt în pericol să cadă, iar oamenii care locuiesc acolo riscă să moară, însă nici autoritățile, nici proprietarii nu reușesc să rezolve problema. În ultimii 27 de ani Primăria Capitalei a consolidat doar 20 de clădiri cu risc seismic. Situația este cu atât mai gravă cu cât la parterul unor astfel de clădiri încă mai funcționează cluburi, baruri, restaurante, unde vin în fiecare zi zeci de persoane, deși legea teoretic interzice acest lucru.
30.​​FOTOGALERIE Prima şcoală de fete cu predare în limba română - Institutul „Doamna Elisabeta Ştirbey” - lăsată în paragină Clădirea în care a funcționat prima şcoală de fete cu predare în limba română - Institutul „Doamna Elisabeta Ştirbey”- de pe strada Justiției nr. 55, sector 4,  este lăsată în paragină. Frumosul imobil construit în secolul XIX nu mai are ferestre, tencuiala se desprinde de pe fațadă, acoperișul este căzut, iar locul este un focar de infecție. Un bucureștean pasionat de orașul vechi, Sebastian Stan, a făcut mai multe demersuri pe lângă Primăria Capitalei, Primăria Sector 4, Ministerul Culturii și Ministerul Educației pentru identificarea proprietarului și salvarea imobilului, însă s-a lovit de indiferență.  Asta deși legea prevede ca Primăria să identifice proprietarii și să-i someze să-și repare clădirile.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 125 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version