Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3493 rezultate
1.RATB va dota cu aer conditionat 100 de troleibuze Regia Autonoma de Transport Bucuresti va dota cu aer conditionat in salonul de calatori circa 100 de troleibuze Astra Irisbus. Regia a atribuit pe 20 februarie contractul pentru modernizarea acestora, licitatia fiind castigata de ICOM TRADING & CONSULTING SRL, iar valoarea contractului se ridica la 2,5 milioane de euro fara TVA, potrivit informatiilor publicate in SEAP.
2.Consiliul Concurentei critica intentia Primariei Bucuresti de a elimina din piata de taximetrie aplicatiile Star si Clever daca nu isi fac dispecerate Consiliul Concurentei considera ca prevederea din noul gegulament de taxi pus in dezbatere de Primaria Capitalei, care elimina din piata de taximetrie aplicatiile Star si Clever daca nu isi fac dispecerate, este ingrijoratoare si recomanda utilizarea in continuare a acestora, ca servicii conexe, potrivit avizului dat de autoritate pe noul regulament de taxi.
3.O firma din Turcia va furniza cele 400 de autobuze noi pentru Bucuresti. Firma face parte dintr-un holding care detine si Arctic Gaesti Primaria Capitalei a anuntat castigatorul licitatiei pentru furnizarea celor 400 de autobuze noi: Asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR OTOMOTIV, a anuntat luni primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Valoarea contractului este de circa 100 milioane euro.
4.DOCUMENT Cine a cerut eliminarea aplicatiilor de taxi din Bucuresti si cum a ajuns sa fie introdusa in regulamentul de taximetrie Prevederea ca serviciile de dispecerat sa devina obligatorii  pentru toate taxiurile din Bucuresti, si care practic scoate de pe piata aplicatiile Clever si Star Taxi, a fost introdusa in regulamentul de taximetrie la cererea mai multor asociatii de taximetrie printre care COTAR, arata un document obtinut de HotNews.ro. Astfel, pe 18 decembrie,  cu o zi inainte ca regulamentul sa fie pus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de Consiliu General si adoptat, asociatiile au trimis viceprimarului Capitalei, Aurelian Badulescu, o scrisoare prin care cereau introducerea amendamentului cu privire la dispecerizare. Scrisoarea este semnata printre altii de proprietarul celui mai mare dispecerat de taxi din Bucuresti - Speed Taxi.
5.Primaria Sectorului 4  a incheiat un nou contract cu Antena 3 pentru servicii de publicitate - al patrulea in ultimul an Primaria Sectorului 4  a incheiat un nou contract cu Antena 3 pentru servicii de publicitate media. Valoarea contractului este de 15.900 lei fara TVA si a fost dat prin atribuire directa pe 15 februarie, potrivit informatiilor publicate in SEAP. Acesta este al patrulea contract incheiat in ultimul an.
6.​​ANALIZA Taxa pentru intrare in centrul Bucurestiului: Cat de fezabila e propunerea Primariei, cand se poate implementa si cum au procedat Londra si Milano Primaria Capitalei ia in calcul o taxa de acces auto in zona centrala pentru a reduce poluarea. In propunerea Primariei nu se specifica valoarea taxei, daca va fi pentru toate masinile sau in functie de norma de poluare, si cand se va aplica. Desi masura este una buna, aplicata pana acum de Londra si Milano, e dificil de implementat pana cand Bucurestiul nu va avea o Sosea de Centura, care sa elimine traficul de tranzit, un transport in comun viabil care sa ofere o alternativa la masina personala, inclusiv pentru navetistii din Ilfov, parcari park&ride si piste pentru biciclete.
7.Bucuresti: Consilierii USR vor propune amendamente ca primariile de sector si Primaria Capitalei sa nu mai aloce bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului Consilierii locali si municipali USR vor propune amendamente la bugete sau alte proiecte de hotarare pentru ca primariile de sector si Primaria Capitalei sa nu mai aloce bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului. USR considera ca acest obiectiv - Catedrala Mantuirii Neamului - trebuie finantat de acum inainte exclusiv din donatii private si din fondurile proprii ale Bisericii. Sprijinul acordat de stat catre culte, atat de la nivel guvernamental cat si de la nivel local, este deja suficient si nu trebuie suplimentat cu sume de ordinul a zecilor de milioane de euro anual pentru aceasta catedrala, se arata intr-un comunicat emis de formatiunea politica.
8.Primaria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chisinau Primaria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chisinau, urmare a semnarii miercuri a unui program de colaborare intre Primaria Bucuresti si municipalitatea din capitala Republicii Moldova care vizeaza trei domenii - Cultura, Educatia si Sanatatea, a informat primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Protocolul a fost semnat in cadrul unei intalniri intre primarii celor orase, la sediul Primariei Capitalei. Gabriela Firea i-a oferit primarului Silvia Radu o ie si un album cu cele mai frumoase manastiri din Romania, peisaje si traditii din tara noastra. La randul sau, Silvia Radu i-a daruit Gabrielei Firea o ie si o icoana.
9.​​DEZBATERE PUBLICA FOTO Academia Romana vrea sa construiasca o aula si o cladire de patru etaje pe spatiul verde de langa sediul din Calea Victoriei - Bucuresti Academia Romana vrea sa extinda sediul istoric aflat pe Calea Victoriei nr. 125-127, cu un corp nou de cladire ce va avea subsol, parter si patru etaje, dar si o noua aula, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei. Cladirea Academiei este monument istoric,  Calea Victoriei este zona protejata, iar cele doua constructii vor fi edificate practic in parcul institutiei. Pentru solutia de arhitectura (felul in care vor arata cele doua cladiri) ar urma sa se faca un concurs de solutii, potrivit avizului de urbanism dat de municipalitate.
10.Taxa pentru intrarea cu automobilul in centrul Bucurestiului - propunere a Primariei Capitalei pentru scaderea poluarii Introducerea unei taxe de acces in centrul Bucurestiului, eliminarea locurilor de parcare fara taxa si a parcarilor ilegale, modernizarea parcului auto RATB, modernizarea retelei de strazi, prioritizarea transportului public prin benzi unice, amenajarea de piste pentru biciclete si introducerea tuturor intersectiilor semaforizate in sistemul inteligent de management al traficului - sunt doar cateva dintre masurile propuse de Primaria Capitalei in planul integrat de calitate a aerului, document pus astazi in dezbatere publica.Participa in text la sondajul HotNews.ro: E oportuna o taxa pentru intrarea cu masina in centrul Capitalei?
11.​DEZBATERE PUBLICA Merita demolate cladirile vechi de pe Calea Calarasilor pentru largirea strazii din centrul Bucurestiului? Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa aloce in bugetul primariei pe 2018 circa 175.000 lei pentru un studiu de fezabilitate pentru largirea Caii Calarasilor. Artera se afla in centrul Capitalei, iar pe portiunea intre strada Popa Nan si Piata Corneliu Coposu are doar o banda pe sens, ocupata de linia de tramvai. Linia de tramvai e veche si neintretinuta, la fel si carosabilul, si in mod clar trebuie reabilitate. Largirea insa presupune in mod logic demolari, iar pe ambele parti ale strazii sunt peste 65 de cladiri monument istoric, carora li se adauga si cladirile vechi care nu au acest statut, dar care dau impreuna valoarea si farmecul strazii. Intreaga zona este protejata, scopul fiind tocmai conservarea ei.
12.​DOCUMENT Primaria Sector 1 vrea sa aloce inca 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Anul trecut a alocat 20 milioane lei Primaria Sector 1 vrea sa aloce inca 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotarare ce se afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu local. In 2017, Primaria Sectorului 1 a alocat 20 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.
13.Comitetul Regiunilor a avizat raport privind coexistenta omului cu carnivorele mari. Documentul propune atat vanarea ursilor care ataca omul, dar si masuri de preventie si despagubiri Comitetul Regiunilor a aprobat recent un raport privind coexistenta omului cu speciile care genereaza conflicte, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba. Raportul cuprinde o serie de propuneri la aplicarea directivelor de mediu astfel incat sa existe un echilibru in special intre carnivorele mari si om, iar viata omului sa primeze. Pe scurt, in cazul Romaniei, documentul se refera in principal la ursi, judetele Harghita si Covasna avand probleme serioase din acest punct de vedere. Raportul propune atat cote de interventie (vanatoarea ursilor si a carnivolelor mari care pun in pericol viata omului si habitatele umane) cu conservarea speciei, dar si masuri de preventie.
14.​ANALIZA Ce fac de fapt Uber, Star Taxi si Clever Taxi si cum afecteaza piata ultimele reglementari propuse de primarul Gabriela Firea. Miza majora este afacerea dispeceratelor Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a modificat la finalul anului trecut regulamentul de taximetrie din Bucuresti astfel incat pe teritoriul municipiului Bucuresti serviciile de dispecerat sa devina obligatorii pentru toate taxiurile, ceea ce scoate de pe piata aplicatiile online gen Star Taxi si Clever Taxi. Acum, primarul vrea sa modifice din nou regulamentul pentru a da si mai multa putere dispeceratelor de taxi, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii. Ce se va schimba? Aplicatiile pentru comanda taxi pot fi detinute doar de dispecerate autorizate, dar este sporita si puterea de control asupra taximetristilor.
15.Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, s-a intalnit joi cu primarul Gabriela Firea, la sediul municipalitatii Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, s-a intalnit joi cu primarul general Gabriela Firea,  la sediul Primariei Capitalei.  Cei doi oficiali au discutat despre principalele proiecte care vor fi demarate in acest an, in Bucuresti.
16.Curtea de Conturi: 237 de arbori plantati de Primaria Sector 3 pe marile bulevarde s-au uscat si nu au fost inlocuiti, desi erau in garantie. Prejudiciu de 284.000 lei Circa 237 de arbori plantati  anul trecut de Primaria Sectorului 3 pe mai multe bulevarde s-au uscat si nu au fost inlocuiti, desi erau in perioada de garantie, potrivit Curtii de Conturi. Valoarea celor 237 de arbori a fost estimata la  284.405, prejudiciul fiind constatat in timpul unui audit efectuat de Curtea de Conturi la Primaria Sector 3.
17.Bucurestenii care s-au opus unei constructii ilegale in Cotroceni acuza intimidari din partea Primariei Sectorului 5 si Primariei Capitalei. Primaria Bucuresti dezminte acuzatiile Mai multi cetateni din Cartierul Cotroceni care s-au opus construirii unui patinoar in Parcul Romniceanu fara autorizatie si fara consultare publica si au semnat petitii si plangeri penale impotriva Primariei Sectorului 5, acuza ca sunt hartuiti de institutie si Primaria Capitalei. Oamenii spun ca in ultima luna Politia locala Sector 5 le-a cerut contractele de salubrizare, iar Politia locala a Municipiului Bucuresti a verificat daca au autorizatie pentru inlocuirea ferestrelor vechi cu termopane, dar si pentru renovarea locuintelor.
18.Scandalul de la Parcul Romniceanu continua: Primaria sector 5 a facut lucrari fara autorizatie si a fost amendata, potrivit unei constatari facute de Politia Locala Primaria Sector 5 prin SC Amenajare Edilitara Si Salubrizare SA a executat in Parcul Romniceanu, aflat in zona istorica, lucrari de desfiintare/construire fara autorizatie de construire si a fost amendata, se arata intr-un raspuns trimis de Politia Locala a Municipiului Bucuresti catre Ordinul Arhitectilor Bucuresti. Reamintim ca organizatia profesionala, dar si cetatenii din zona au sesizat la finalul anului trecut ca Primaria Sectorului 5 vrea sa construiasca un patinoar in parc, fara autorizatie si impotriva vointei cetatenilor.
19.O postare considerata xenofoba a unui oficial din cea mai mare asociatie de agricultori din Romania starneste controverse in randul fermierilor O postare considerata xenofoba, aparuta pe pagina directorului executiv al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Eugenia Dragnea,  a starnit controverse in lumea fermierilor. In mesaj se foloseste un limbaj insultator la adresa fermierului francez Arnaud Perrein, presedintele Asociatiei Producatorilor de Porumb, dar si membru LAPAR. Doi fermieri romani au reactionat imediat si au sarit in sprijinul colegului francez stabilit in Romania.
20.Gabriela Firea: Voi face tot ce tine de mine, ca Primar General, pentru ca Bucurestiul sa aiba trei unitati medicale noi. Cine conduce spitalele administrate de municipalitate Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat vineri, ca va face trei spitale noi in Bucuresti: Spitalul Metropolitan, in zona de nord, si alte doua unitati spitalicesti in sectoarele 3 si 6. In plus, vor fi achizitionate si 300 de locuinte de serviciu pentru personalul medical, in bugetul pe anul 2018 urmand sa fie alocate 15 milioane de euro pentru acest proiect. Totodata, primarul general a anuntat managerii spitalelor administrate de Primaria Capitalei, dupa finalizarea concursului pentru ocuparea acestor functii.
21.​Primaria Capitalei a platit in 2017 pentru ajutoarele sociale introduse de primarul Gabriela Firea circa 48 milioane lei Primaria Capitalei a platit in 2017 pentru trei din cele cinci ajutoare sociale introduse de primarul Gabriela Firea circa 48 milioane lei, potrivit unui raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Astfel pentru stimulentul financiar de 1.000 lei/luna pentru copiii cu handicap s-au platit 14.445.000 lei, fiind depuse 14.445 dosare , pentru stimulentul financiar in cuantum de 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut - 23.822.500 lei, fiind depuse 9.529 dosare, iar pentru stimulentul financiar de 1500 lei net de casatorie - 9.708.000 lei, fiind depuse 6.472 dosare.
22.Primarul Gabriela Firea a dispus declansarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protectie a muncii Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declansarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protectie a muncii, ca urmare a accidentului de munca de luni, in care doi angajati ai regiei si-au pierdut viata.
23.Razvan Nitu, administratorul special RADET, si-a dat demisia dupa ce doi muncitori ai regiei si-au pierdut viata Razvan Nitu, administratorul special RADET, si-a dat marti demisia de onoare, a confirmat acesta pentru HotNews.ro. Gestul vine dupa ce doi muncitori ai regiei au murit din cauza unei tevi cu apa fierbinte care s-a spart si i-a prins in subteran.
24.​Patru din firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 au in 2018 un buget de circa 300 milioane lei, 500 de angajati si cheltuieli salariale de 30 milioane lei Patru din firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 au in 2018 un buget de circa 300 milioane lei, 500 de angajati si cheltuieli salariale de 30 milioane lei, potrivit bugetelor adoptate luni de Consiliul local Sector 3. Nu este insa clar din notele de fundamentare ce contracte au respectivele societati cu Primaria si ce anume vor face pentru a realiza veniturile estimate in proiectul de buget, dar potrivit declartiilor facute in sedinta de Consiliu local acestea se bazeaza in mod sigur pe contracte cu Primaria Sector 3.
25.Primaria Sector 3 va face licitatie pentru atribuirea parcarilor de resedinta, acolo unde cererea este mai mare decat oferta Primaria Sector 3 va face licitatie pentru atribuirea parcarilor de resedinta, acolo unde cererea este mai mare decat oferta, potrivit noului regulament de atribuire a parcarilor de resedinta, adoptat luni de Consiliul local. Primarul Robert Negoita a explicat pentru HotNews.ro ca licitatia se va face doar pentru parcarile de resedinta nou construite si pentru cele care se elibereaza, doar in cazul in care cererea este mai mare decat oferta. In rest, se vor atribui pe baza de solicitare, ca si pana acum.
26.Paul Stanescu, ministrul desemnat al Dezvoltarii: "Ne gandim la un PNDL 3, in principal pentru apa si canal. Cerem Parlamentului aprobarea in regim de urgenta a Codului Administrativ si a modificarii Legii achizitiilor publice" Paul Stanescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltarii, a primit luni aviz favorabil de la comisiile de Administratie din cele doua camere ale Parlamentului. Paul Stanescu isi pastreaza fotoliul de la Ministerul Dezvoltarii. Acesta conduce ministerul din octombrie 2017, cand a inlocuit-o pe Sevil Shhaideh. In cadrul audierii in comisii, Stanescu a cerut Parlamentului aprobarea in procedura de Urgenta in Parlament a modificarii Legii achizitiilor publice si a Codului Administrativ.
27.George Ivascu vrea lege pentru promovarea meseriilor traditionale. Propunerea PSD pentru Ministerul Culturii a primit aviz favorabil Actorul George Ivascu, propunerea PSD pentru fotoliul de ministru al Culturii, a primit aviz favorabil de la comisiile de Cultura ale celor doua camere ale Parlamentului. In cadrul audierii, Ivascu a declarat ca o prioritate reprezinta revizuirea si completarea legislatiei din domeniul culturii in concordanta cu legislatia europeana, finalizarea Codului Patrimoniului, dar si realizarea evenimentelor si proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri.
28.Primarul Gabriela Firea vrea sa aloce din bugetul pe anul 2018 al Primariei Capitalei 62,6 milioane lei pentru statui: 17,6 milioane lei pentru monument fantana-cascada “La Fantana Dor” si 11,6 milioane lei pentru monument “Unirea Romanilor de la 1918” Primarul general, Gabriela Firea, vrea sa aloce din bugetul pe anul 2018 al Primariei Capitalei 62,6 milioane lei Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic pentru statui. Fata de statuile anuntate anul trecut, dedicate generalului Henri Mathias Berthelot, domnitorului Stefan cel Mare si teologilor reformatori Martin Luther si Jean Calvin, primarul Gabriela Firea sa mai mai multe staui noi, dedicate centenarului Marii Uniri: monument fantana-cascada “La Fantana Dor” - 17.600.000 lei si monument “Unirea Romanilor de la 1918” – 11.600.000 lei. Despre acestea, nu stim nici cum arata, nici cine le va face. O noutate este si refacerea Monumentului Infanteriei, propusa de PNL, care va costa 6 milioane lei.
29.Gabriela Firea vrea sa aloce  din bugetul Primariei Capitalei pe 2018 suma de 45 milioane lei pentru biserici. 15 milioane merg la Catedrala Mantuirii Neamului Primarul general Gabriela Firea vrea sa aloce pentru biserici 45.463.000 lei (circa 10 milioane de euro)  din bugetul pe anul 2018. Mai exact, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Proiectul trebuie votat de Consiliul General, insa acolo PSD si Gabriela Firea au majoritate.
30.PROIECT BUGET 2018 PRIMARIA CAPITALEI Pentru ce proiecte de infrastructura vrea sa dea Gabriela Firea bani: Pasajul de la Ciurel - 17,8 milioane euro, Pasaj Nicolae Grigorescu - 4,3 milioane euro, largire Fabrica de Glucoza- 4,7 milioane euro Primaria Capitalei vrea sa aloce in 2018 pentru marile proiecte de infrastructura circa 231 milioane de euro. Dintre proiectele aflate deja in executie primesc bani: Pasajul de la Ciurel - 17,8 milioane euro, Pasaj Nicolae Grigorescu - 4,3 milioane euro, parcarea park&ride de la capul Soselei Pantelimon - 15 milioane euro, pasajul pietonal de la Piata Eroii Revolutiei- 1,7 milioane euro. Anul acesta se pare ca va incepe si mult asteptata lucrare de largire a strazii Fabrica de Glucoza pentru care s-a propus alocarea a 4,7 milioane de euro. In rest, sunt prevazuti bani pentru studiile de fezabilitate a proiectelor care vor incepe in anii urmatori: Supralargire Soseaua Bucuresti - Magurele, penetratie Supralargire Soseaua Bucuresti - Magurele, Pasaj rutier Soseaua Colentina - Doamna Ghica, reabilitare bd. Basarabia, largire Calea Calarasilor.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 117 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version