Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3357 rezultate
1.Emil Boc, primarul Clujului: Eliminare a taxei de mediu a transformat orasele noastre in cimitire ale masinilor second hand Marile orase din Romania au devenit "cimitire de masini second hand" din cauza eliminarii taxei de mediu, a declarat joi  primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Edilul a cerut Guvernului sa gaseasca o solutie la aceasta problema.
2.Primaria Capitalei va infiinta un nou serviciu pentru monitorizarea pregatirilor pentru Euro 2020 Consiliul General a aprobat miercuri infiintarea unei noi directii si a unui nou serviciu in cadrul Primariei Capitalei: Directia Guvernanta Corporativa si Serviciul EURO - 2020. Prima va verifica daca firmele proaspat infiintate de municipalitate respecta prevederilor Ordonantei nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, iar al doilea de pregatirile pentru EURO - 2020.
3.Trei militari romani raniti in Irak si Afganistan si legendarul portar Helmuth Duckadam vor primi titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti Trei militari romani raniti in Irak si Afganistan si legendarul portar Helmuth Duckadam vor primi titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al municipiului Bucuresti. Cei trei militari care vor primi aceasta distinctie sunt: Eugen Valentin Patru - caporal,  Daniel Porumb – plutonier major in retragere si domnului Dorin Petrut- colonel in retragere.
4.Administratia Strazilor Bucuresti va realiza un studiu pentru a identifica solutii de semnalizare luminoasa a trecerilor de pietoni nesemaforizate. Lista intersectiilor unde s-au intamplat cele mai multe accidente Administratia Strazilor Bucuresti va realiza un studiu de fezabilitate pentru a identifica solutii de iluminare si semnalizare luminoasa a trecerilor de pietoni nesemaforizate din oras, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de Consiliul General. Initiativa apartine PNL si se bazeaza pe o statistica ingrijoratoare: in cursul anului 2016, s-au produs 1597 de accidente rutiere in care au fost implicati pietoni, soldate cu 47 persoane decedate, 245 ranite grav si 1356 ranite usor. Principalele cauze ale acestor accidente rutiere au fost traversarea neregulamentara si neacordarea de prioritate pietonilor, potrivit sursei citate.
5.Parcul amenajat de Primaria Capitalei cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire va purta numele de "Parcul Centenarului Parcul amenajat de Primaria Capitalei cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire va purta numele de "Parcul Centenarului".  Acesta va avea circa 1,5 hectare si se afla la intersectia arterelor strazilor Dr. Dumitru Bagdasar,  Nicolae Paulescu si Dr. Gheorghe Marinescu, in zona Eroilor.
6.Primaria Capitalei va da in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Bucurestilor un teren de circa 150 de mp din cartierul Militari, pentru construirea unei biserici Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, va da un teren de circa 150 de mp, de pe strada Cernisoara din sectorul 6, in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Bucurestilor, pentru construirea unei biserici, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de consilierii generali.. Terenul apartine orasului si va fi dat pe o perioada de 49 de ani.
7.Primaria Capitalei va reabilita cladirile aflate in stare avansata de degradare, apoi va recupera banii de la proprietari Primaria Capitalei va reabilita cladirile aflate in stare avansata de degradare, apoi va recupereze banii de la proprietari in termen de 10 ani, potrivit unui proiect de hotarare ce adoptat miercuri de Consiliu General. Legea fatadelor (L153/2011) prevede inca de acum 6 ani aceasta posibilitate, insa Primaria Capitalei nu a finalizat inventarul cladirilor darapanate, in urma caruia putea sa notifice proprietarii, iar daca acestia nu faceau nimic, sa faca ea lucrarile si nici nu a aprobat regulamentul de aplicare al legii. Regulamentul de aplicare nu a fost realizat nici acum.
8.Primaria Capitalei va incheia un protocol de colaborare cu  Institutul Marin Dracea pentru realizarea centurii verzi a Bucurestiului Primaria Capitalei va incheia un protocol de colaborare cu   Institutul National de Cercetare ¬ Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea", pentru realizarea studiilor necesare demararii proiectului "Centura Verde a Municipiului Bucuresti". Protocolul se va incheia pe 2 ani, iar municipalitatea va plati sumele necesare realizarii studiilor si documentatiei necesare.
9.Gabriela Firea, pregatiri pentru sezonul rece: Vom avea in premiera cateva masini de topit zapada si mai multe freze. Bucurestenii vor avea caldura, factura nu se majoreaza Anul acesta Bucurestiul va avea cateva masini de topit zapada si mai multe freze, pentru indepartarea zapezii si a ghetii de pe trotuar, a declarat miercuri, la inceputul sedintei de Consiliu General, primarul Gabriela Firea. In plus, primarul general a declarat ca bucurestenii vor avea caldura, iar factura la RADET nu se majoreaza.
10.Targul de Craciun organizat de Primaria Bucuresti in Piata Constitutiei se deschide pe 1 decembrie Targul de Craciun organizat de Primaria Bucuresti in Piata Constitutiei se deschide pe 1 decembrie. Vizitatorii vor fi intampinati zilnic, intre 10:00 - 22:00, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti: prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi.
11.Administratia Strazilor Bucuresti a finalizat lucrarile la sensul giratoriu din intersectia Str. Dimitrie Pompeiu cu Sos. Petricani Administratia Strazilor Bucuresti a finalizat lucrarile de executie la sensul giratoriu temporar din intersectia Str. Dimitrie Pompeiu cu Sos. Petricani. Scopul acestuia este fluidizarea traficului rutier prin evitarea conflictelor de acces intrare-iesire cu viraj stanga din str. Dimitrie Pompeiu, potrivit reprezentantilor Administratiei Strazilor.
12.Primarul orasului Focsani, Cristi Valentin Misaila, vrea sa introduca o taxa de locuire din 2018 Primarul orasului Focsani, Cristi Valentin Misaila, vrea sa introduca o taxa de habitat, potrivit unui proiect de  hotarare de Consiliul local aflat in dezbatere publica. Valoarea taxei est de 6 lei/luna pentru persoanele fizice si 10 lei/luna pe angajat pentru persoanele juridice si se va plati incepand cu intrarea in vigoare a proiectului de hotarare, daca acesta va fi adoptat.
13.In prima zi a Targului de joburi organizat de Primaria Capitalei au fost depuse circa 6000 CV-uri pentru cele 2000 de locuri de munca oferite In prima zi a Targului de joburi organizat de Primaria Capitalei au fost depuse circa 6000 CV-uri, pentru cele 2.000 de locuri de munca oferite la companiile municipale nou infiintate, anunta reprezentantii municipalitatii intr-un comunicat de presa. Cele mai multe CV-uri s-au depus la Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje (600),  Compania Municipala Sport pentru Toti (470), Compania de Dezvoltare Durabilă (367),  Compania Municipala de Iluminat Public (360) si  Compania Municipala Agrement (317).
14.Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze cladirile aflate in stare avansata de degradare, apoi sa recupereze banii de la proprietari Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze cladirile aflate in stare avansata de degradare, apoi sa recupereze banii de la proprietari in termen de 10 ani, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi supus la vot in sedinta de Consiliu General de pe 22 noiembrie. Legea fatadelor (L153/2011) prevede inca de acum 6 ani aceasta posibilitate, insa Primaria Capitalei nu a finalizat inventarul cladirilor darapanate, in urma caruia putea sa notifice proprietarii, iar daca acestia nu faceau nimic, sa faca ea lucrarile si nici nu a aprobat regulamentul de aplicare al legii.
15.Primaria Capitalei vrea sa dea in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Bucurestilor un teren de circa 150 de mp, pentru construirea unei biserici Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, vrea sa dea un teren de circa 150 de mp, de pe strada Cernisoara din sectorul 6, in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Bucurestilor, pentru construirea unei biserici. Terenul apartine orasului si va fi dat pe o perioada de 49 de ani.
16.Fatada blocului Rosenthal de pe Calea Victoriei nr. 22, proaspat curatata, a fost murdarita din nou cu graffiti Fatada cladirii monument istoric de pe Calea Victoriei 22, proaspat curatata in zona parterului, a fost din nou murdarita cu graffiti. Cladirea a fost curatata dupa ce in aceasta primavara, proprietarul parterului, RAAPPS a vopsit-o intr-o culoare inadecvata pentru o cladire monument, aceasta fiind mutilata.
17.Agentia Europeana de Mediu si Comisia Europeana au lansat o harta interactiva unde cetatenii pot afla calitatea aerului din orasul lor Agentia Europeana de Mediu (AEM) si Comisia Europeana au lansat o harta interactiva unde cetatenii pot afla calitatea aerului din orasul lor. Mai exact, harta afiseaza indicele european al calitatii aerului pe baza masuratorilor efectuate in peste 2 000 de statii de monitorizare din toata Europa. Date despre aerul din orasele din Romania nu se regasesc pe aceasta harta deoarece indexul respectiv se bazeaza pe date transmise de fiecare tara si exista tari care inca nu s-au adaptat mecanismele de raportare la noul sistem.
18.VIDEO Greenpeace Romania: Peste 295 000 de hectare de padure din Romania au potentialul de a fi introduse in Catalogul Padurilor Virgine si Cvasivirgine Peste 295 000 de hectare de padure din Romania au potentialul de a fi introduse in Catalogul Padurilor Virgine si Cvasivirgine, arata un inventar realizat de Greenpeace Romania impreuna cu Universitatea Eberswalde, din Germania, si Universitatea Al. I. Cuza, din Iasi. Topul judetelor unde s-au identificat paduri virgine potentiale este : Brasov 49.601 hectare; Caras Severin 39.513 hectare; Arges 38.918 hectare.Cea mai mare densitate de paduri virgine potentiale se afla in situl Natura 2000 Fagaras.
19.Statul roman a achizitionat conacul Bratianu-Florica din Arges Statul roman a achizitionat conacul Bratianu-Florica din localitatea Stefanesti, judetul Arges, a anuntat pe pagina de Facebook Consiliul Judetean Ilfov. Cumpararea a fost facuta prin exercitarea dreptului de preemtiune a Ministerului Culturii.
20.​​VIDEO Primaria Capitalei a inceput sa delimiteze linia tramvaiului 21 cu garduri, dupa modelul liniei 41 Primaria Capitalei a inceput sa delimiteze linia tramvaiului 21 cu garduri, dupa modelul liniei 41, marti noapte. Gardurile au fost montate deocamdata pe o portiune de cateva sute de metri, intre Doamna Ghica si strada Teiul Doamnei, doar pe o parte. Tramvaiul 21 a avut banda unica si inainte, realizata din opritoare de plastic, dar a fost distrusa de soferii care circulau pe linia tramvaiului desi acest lucru era interzis.
21.UPDATE Ce statui si concerte vrea sa faca Primaria Capitalei pentru a sarbatori 100 de ani de la Marea Unire Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat marti ce evenimente va organiza municipalitatea pentru a sarbatori 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, Primaria va realiza 4 statui pentru Gen. Berthelot, Regina Maria, Ferdinand I si IC Bratianu, dar si mai multe spectacole, expozitii si alte evenimente culturale: Piata Centenarului, Luna Bucurestilor, Ziua Internationala a Iei, Regata Marii Uniri pe Dambovita si Tamisa, 100 DE CANTECE PENTRU 100 DE ANI, Hai sa dam mana cu mana, Romania Dodoloata etc. In plus, primarul general a declarat ca va inaugura un nou parc in Capitala.
22.Bucurestiul, in pragul unei crize a gunoiului. Cele trei depozite de deseuri au ramas fara autorizatie de mediu Garda de Mediu a anuntat recent ca toate cele trei depozite de deseuri din jurul Capitalei - Glina, Chiajna-Rudeni, Vidra - nu mai au autorizatie de mediu, deci in mod teoretic nu mai pot functiona. Primarii de sector din Bucuresti, cei care gestioneaza activitatea de salubrizare, spun ca deocamdata nu este o problema, iar gunoiul colectat din Capitala se depoziteaza in continuare acolo. Si asta in conditiile in care administratorii sunt amendati de Garda de Mediu si se solicita suspendarea activitatii.
23.​FOTOGALERIE Gabriela Firea: Pasajul de la Ciurel este gata in proportie de 85%. Constructorul ne-a dat asigurari ca lucrarile se vor finaliza in acest an Pasajul de la Ciurel este realizat in proportie de 85%, iar constructorul a dat asigurari Primariei Capitalei ca lucrarile se vor finaliza in acest an, anunta primarul general, Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa. Din pozele postate reiese insa  ca mai sunt de executat lucrari semnificative: supratraversarea Sos. Virturtii, a tablilerului principal, rampele si ancorarea si tensionarea hobanelor, dincolo de alte lucrari mai mici necesare pentru dechiderea pasajului. In plus, in comunicatul de presa, reprezentantii primariei spun ca au schimbat traseul drumului care va face legatura intre acest pasaj si Autostrada Bucuresti - Pitesti, insa nu au mentionat pe unde va trece artera.
24.Primaria Bucuresti a pus in dezbatere publica planul urbanistic pentru parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon si a terminalului pentru tramvaie si autobuze Primaria Bucuresti a pus in dezbatere publica planul urbanistic zonal pentru parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon si a terminalului pentru tramvaie si autobuze. Dupa ce expira perioada de dezbatere publica, pe 24 noiembrie, planul urbanistic zonal va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat recent ca lucrarile la parcarea park&ride vor incepe pana la finalul acestui an. Parcarea va avea circa 500 locuri, pe trei dispuse pe 3 etaje, iar la parter va fi amenajat terminalul RATB.
25.Robert Negoita despre salubrizarea din Sectorul 3: Contractul cu societatea Rosal a fost declarat in afara legii. In momentul in care va functiona societatea noastra, vom reface contractele Activitatea de salubrizare si deszapezire in Sectorul 3 va fi facuta de societatea proaspat infiintata de Primaria, anunta primarul Robert Negoita pe pagina de Facebook. Contractul cu societatea Rosal a fost declarat in afara legii de catre Curtea de Apel, a spus edilul, iar compania va mai face curat in sector cel mult cateva luni.
26.Scadere uriasa a bugetului Bucurestiului dupa modificarea Codului Fiscal: Primaria spune ca va pierde 1,3 miliarde de lei anul viitor Bugetul Primariei Bucuresti va scadea in 2018 cu pana la 1,36 miliarde lei, reprezentand un procent intre 34.47% si 38.54% din cota defalcata din impozitul pe venit care revine municipalitatii, potrivit unui raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews. Scaderea ar aparea in urma modificarilor la Codul Fiscal aprobate miercuri de Guvernul Tudose. In lipsa compensarilor promise de Guvern, scaderea va fi una dramatica. De exemplu, subventia totala anuala la RADET si RATB e de circa 1 ,1 miliarde de lei.
27.Ilie Bolojan despre modificarile la Codul Fiscal: Cea mai dura masura luata de un guvern impotriva administratiilor locale in ultimii 10 ani. Peste 6,9 miliarde lei nu vor mai ajunge la bugetele locale Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat miercuri ca reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% va afecta grav bugetele autoritatilor locale din Romania, fiind "cea mai dura masura luata de un guvern impotriva administratiilor locale din Romania in ultimii 10 ani". Acesta a mai spus ca peste 6,9 miliarde lei nu vor mai ajunge anul viitor la bugetele locale din cauza acestei modificari.
28.Primaria Capitalei da inca 1,4 milioane lei pentru organizarea Targului de Craciun din Piata Constitutiei, ajungand la circa 3 milioane lei Primaria Capitalei prin CREART  da inca 1,4 milioane lei pentru organizarea Targului de Craciun din Piata Constitutiei, potrivit anuntului de atribuire postat pe SEAP. Contractul vizeaza asigurarea iluminat si sonorizare patinoar, targ, alimentare carusel, Casa lui Mos Craciun ,inchiriere generatoare cu combustibil, cablare casute mestesugari, brad (sa se poata aprinde oricand), patinoar, iesle, realizare produse informative si de promovare, asigurare servicii promovare eveniment si asigurare servicii ambulanta.
29.Administrata Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a scos la concurs posturile de manager pentru 14  spitale Administrata Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a scos la concurs posturile de manager pentru 14 din cele 19 spitale pe care le are in administrare. Rezultatele competitiilor vor fi afisate in luna decembrie.
30.Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, nu renunta la ideea de a face licitatie pentru parcarile de resedinta Primaria Sectorului 3 a pus in dezbatere publica noul Regulamentului referitor la atribuirea locurilor din parcarile de resedinta de pe raza sectorului. In linii mari, regulamentul prevede ca atunci cand cererea depaseste oferta sa se organizeze o licitatie pentru atribuirea locurilor de parcare de resedinta catre cetateni. Cine ofera mai mult, acela va obtine locul de parcare.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 112 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri