Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 5047 rezultate
1.Mii de blocuri din Capitală primesc apă caldă și căldură sub parametri / Directorul Termoenergetica: În câteva zile, o săptămână, vor fi îmbunătățiri considerabile Mii de blocuri din Capitală, în principal Sectoarele 1, 4, 5 și 6 primesc apă caldă și căldură sub parametri, adică caloriferele sunt doar dezmorțite, iar apa caldă este mai mult rece. Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că suntem în această situație din cauza faptului că două CET-uri - CET Grivița și Vest Energo - au sistat furnizarea agentului termic, dar și pentru că abia a început furnizarea căldurii, iar punerea sistemului sub presiune durează. Acesta spune că situația se va îmbunătăți în maxim o săptămână.
2.Lucrările de modernizare a cinematografului Favorit s-au oprit la 30% / Ciucu: Constructorul a câștigat licitația cu 50 milioane lei și acum vrea 100. Vom rezilia contractul Lucrările de construire la Centrul Cultural Favorit au fost sistate la 30% și șantierul va intra în conservare. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că firma care execută lucrările, Aedificia Carpați, a cerut majorarea contractului de la 50 la 100 de milioane lei, lucru imposibil în acest moment din cauza prevederilor legale, iar constructorul a sistat lucrările. Primarul spune că va rezilia contractul și va organiza o nouă licitație pentru finalizarea lucrărilor.
3.​​DEZBATERE PUBLICĂ Primăriile trebuie să strângă toamna frunzele căzute în parcuri și grădini? Folosirea suflantelor trebuie interzisă? Majoritatea primăriilor strâng toamna frunzele căzute în parcuri, pe alei, pe stradă. Uneori chiar și din grădinile blocurilor. Activitatea implică o muncă titanică, iar în cazul în care se folosesc suflantele, acele mașinării cu jet puternic de aer care suflă frunzele ca să fie adunate în grămezi, deserviciul adus mediului este foarte mare din cauza poluării cu praf și a poluării fonice. Soluția ar fi niște aspiratoare care să colecteze frunzele și să aspire totodată praful, însă cel puțin în București nu sunt folosite deocamdată. Sunteți de acord cu folosirea suflantelor și strângerea frunzelor de pe spațiile verzi? Ce se întâmplă cu frunzele colectate din parcuri și ce beneficii/deservicii ar aduce mediului dacă ar fi lăsate pe spațiul verde sau pe trotuar.
4.UPDATE Primăria Capitalei trebuie să plătească 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera la capacitate maximă de 382 de paturi Primăria Capitalei trebuie să plătească 22 de milioane de lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera, potrivit proiectului de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de azi. Banii sunt necesari pentru achiziția de paturi, încălzit, iluminat, apă, salubrizare, materiale sanitare, echipamente medicale și personal medical.
5.Ministrul interimar al Sănătății: Primii pacienți infectați cu noul coronavirus vor fi transferați în seara aceasta la Spitalul modular din Pipera / Ședință de Consiliu General pentru alocarea banilor necesari Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi marţi seara la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit Agerpres. Pentru operaționalizarea întregului spital este însă nevoie de bani, iar Consiliul General s-ar putea întruni astăzi, la ora 18.00 pentru aprobarea unei rectificări bugetare. Deocamdată se discută, în Comisia de Sănătate, câți bani să se aloce și câte paturi să aibă spitalul. Cosmin Smighelschi, consilier general USR-PLUS, a declarat că paturile vor fi fără oxigen.
6.FOTOGALERIE Trotuarele de pe bulevarul Decebal, proaspăt reabilitate de Primăria Sector 3, s-au umplut de terase / Mai mult de jumătate, amplasate ilegal Trotuarele de pe bulevarul Decebal, reabilitate de Primăria Sector 3 anul trecut, s-au umplut de terase. Acestea ocupă circa 80% din lățimea spațiului pietonal, astfel că pietonii mai au un mic tunel, între cele două părți ale terasei, pe unde să treacă. Doi oameni abia au loc să treacă în același timp, fiind imposibil să respecte normele de distanțare socială. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, mai mult de jumătate dintre terase sunt amplasate ilegal, fără documentele necesare. Contactat de HotNews.ro, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut că a autorizat terasele ca să creeze locuri de muncă. Despre cele fără acte, spune că nu are cunoștință.
7.De ce rămâne închis „Parcul Politehnicii” după aproape un an de negocieri între primărie și universitate. Ciucu: „Acum suntem în discuții, dar nu am avansat” ​Parcul Universității Politehnice, așa cum este cunoscut campusul locuitorilor din zonă, este închis de aproape un an deoarece Primăria Sectorului 6 și Politehnica încă nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește prestarea serviciului de salubrizare, paza și întreținere a zonei verzi.
8.Primăria Capitalei a plătit în ultimii 4 ani peste 40 milioane lei pentru închirierea și întreținerea toaletelor publice / Numărul acestora, redus drastic în ultimele luni Primăria Capitalei a plătit în ultimii 4 ani pentru închirierea toaletelor ecologice puse pe bulevarde și în parcuri peste 40 milioane lei. Aproape toată suma a fost contractată în perioada octombrie 2017-martie 2020, în mandatul fostului primar Gabriela Firea. Anul acesta s-a încheiat doar un contract de circa 1 milion de lei, din cauza datoriilor Primăriei. Reducerea costurilor a dus însă și la reducerea numărului de toalete. Astfel, dacă în 2018 erau aproape 500, acum au rămas circa 120. Măsura bucură pe unii și nemulțumește pe alții.
9.Cum au dispărut din pix 200 de hectare de spațiu verde în Sectorul 3 / Primarul Nicușor Dan cere prefectului să atace în instanță PUZ-urile de sector Primarul general Nicușor Dan cere prefectului Capitalei să atace în instanță cele 5 Planuri Urbanistice de Sector, suspendate de Consiliul General până în 1 martie 2022. Dacă prefectul cere anularea PUZ-urilor, acestea se suspendă de drept până la finalizarea litigiului. De asemenea, Nicușor Dan a cerut Inspectoratului de Stat în Construcții să verifice legalitatea documentațiilor. Printre motivele de nelegalitate invocate de Nicușor Dan se numără avize emise nelegal și conflict de interese - 200 de hectare de spațiu verde din Planul Urbanistic al Sectorului 3 au dispărut.
10.​​FOTOGALERIE Cum se transformă strada Doamnei din centrul Bucureștiului: lungul drum de la ruină la strălucire În urmă cu câțiva ani, majoritatea clădirilor de pe strada Doamnei, aflată în spatele Pieței Universității, erau dărăpănate sau închise, deși sunt în lista monumentelor istorice. Ușor-ușor, după clarificarea regimului proprietății, zona a început să prindă viață, cele mai importante imobile fiind restaurate sau în curs de restaurare, statul sau companii private investind sute de milioane de euro în zonă. Printre clădirile restaurate se numără Palatul BNR, fosta bancă Marmorosch Blank, Palatul Asigurărilor Naţionale, Palatul Societății Creditul Rural, Palatul Creditul Urban. În curs de restaurare se află Palatul Nifon. În stare avansată de degradare mai sunt Blocul Adriatica, Palatul Bursei de Valori și imobilul de pe strada Doamnei 3.
11.Consiliul General a aprobat Comisia Tehnică de Urbanism propusă de Nicușor Dan Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi componența Comisiei Tehnice de Urbanism din Primăria Capitalei, nominalizările fiind făcute de primarul general Nicușor Dan. Comisia discută cele mai mari proiecte imobiliare din oraș. Pe baza discuțiilor din Comisie, arhitectul șef își fundamentează decizia de aprobare sau respingere a proiectelor imobiliare. Comisia are 13 membri, iar cele mai cunoscute nume propuse sunt: Irina Criveanu, Cătălin Berescu, Ioana Tudora, Vera Marin, Petru Mortu, Bogdan Suditu.
12.Proiect uriaș de infrastructură pentru fluidizarea traficului din București și Ilfov: 100 de km de drumuri noi între Capitală, noua șosea de centură și localitățile vecine Primăria Capitalei vrea să se asocieze cu Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Ilfov pentru a realiza o rețea radială de drumuri de aproape 100 de km între București, noul inel de centură A0 și localitățile din Ilfov, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 30 septembrie. Valoarea investițiilor este estimată la 700 milioane de euro, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, bugetul local și bugetul de stat.
13.​Primăria Capitalei suspendă evenimentul ”Străzi deschise” deoarece Bucureștiul a depășit pragul de 6 la mie Primăria Capitalei suspendă evenimentul ”Străzi deschise” în contextul în care rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit 6 la mie în București. În cadrul evenimentului, mai multe străzi din centrul orașului, printre care Calea Victoriei și Șos. Kiseleff, deveneau pietonale în weekend.
14.Majoritatea ceasurilor ”de aur” puse de Sorin Oprescu în centrul orașului s-au stricat sau arată ora greșit/ Primăria trebuie să plăteasca 60.000 lei ca să le repare Mai țineți minte cele zece ceasuri ”de aur”, pentru care fostul primar Sorin Oprescu, a plătit peste 3 milioane lei și care au fost puse în centrul orașului? Deși reprezentanții instituției spuneau că au garanție un secol și funcționează cu o precizie de +/- 4 secunde la suta de ani, majoritatea s-au stricat sau arată ora greșit. Primăria are nevoie de 60.000 lei pentru a le repara, potrivit unui răspuns transmis de municipalitate, la solicitarea HotNews.ro, deoarece garanția se referă doar la defecte de fabricație.
15.​​FOTOGALERIE Primăria Sectorului 6 începe lucrările de amenajare a promenadei de pe Lacul Morii Primăria Sectorului 6 începe, miercuri, lucrările de amenajare a promenadei de pe malul Lacului Morii, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook. Va fi turnat alt asfalt, se va face pistă de alergare, se vor pune bănci, coșuri de gunoi, se va amenaja spațiul verde și se vor monta stâlpi de iluminat. Termenul de finalizare este 1 mai 2022.
16.Nicușor Dan despre creșterea prețului gigacaloriei: Avem posibilitatea să subvenționăm creșterea, dar să vedem dacă ne dă voie contractul cu Comisia Europeană Prețul gigacaloriei ar putea crește cu circa 20% în această iarnă, în contextul majorării prețului la gaze, potrivit datelor de acum, a declarat primarul Nicușor Dan în interviul acordat HotNews.ro. Municipalitatea are posibilitatea de a subvenționa această creștere, însă depinde de condițiile din contractul semnat de municipalitate cu Comisia Europeană pentru reabilitarea a 210 km de rețea din bani europeni, și care nu ar permite subvenționarea la infinit, a spus primarul general.
17.Nicușor Dan despre mașinile care blochează trotuarul și prima bandă: Avem un draft pentru regulamentul de parcare / Nu spun nimic până nu discutăm cu majoritatea din Consiliul General Primăria Capitalei a plătit o casă de avocatură ca să elaboreze un regulament de parcare pentru București, fiind gata un draft, a declarat primarul Nicușor Dan, în interviul acordat HotNews.ro. Acesta spune că nu poate da mai multe detalii până nu va discuta interdicțiile și taxările propuse cu majoritatea din Consiliul General, ca să existe un consens.
18.Nicușor Dan despre lărgirea străzii Prelungirea Ghencea: Începem lucrările săptămâna asta și cred că le vom finaliza în vara anului 2023 Primăria Capitalei va relua în această săptămână lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens, iar în această iarnă se va finaliza tronsonul cuprins între strada Brașov și Râul Doamnei, a declarat primarul general, Nicușor Dan, într-un interviu acordat HotNews.ro. Toată lucrarea, până la Șoseaua de Centură, se va finaliza în vara anului 2023.
19.De ce se aglomerează traficul când începe școala? Ce soluții au primăriile Când începe școala și se deschid grădinițele/creșele de stat, traficul din București și din marile orașe se aglomerează considerabil. Motivul? Părinții își duc copiii cu mașina, iar de multe ori este aleasă o școală/ grădiniță creșă mai bună sau mai modernă, dar mult mai departe de casă, astfel că parcurg km cu mașina prin oraș. O altă problemă este că dezvoltarea cartierelor noi din orașele mari sau localitățile adiacente s-a făcut haotic, fără școli și grădinițe, iar cei care s-au mutat acolo trebuie să parcurgă kilometri până la prima instituție de învățământ, fiindcă nu au una lângă casă.
20.Care sunt propunerile lui Nicușor Dan pentru Comisia Tehnică de Urbanism, unde se discută cele mai mari proiecte imobiliare din București Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut nominalizările pentru Comisa Tehnică de Urbanism de la Primăria Capitalei, forul unde se discută cele mai mari proiecte imobiliare din oraș. Pe baza discuțiilor din Comisie, arhitectul șef își fundamentează decizia de aprobare sau respingere a proiectelor imobiliare.
21.​​DEZBATERE PUBLICĂ Cum ar trebui să arate un parc? Câteva imagini din București și ce vezi în marile capitale europene În Sectoarele 3 și 4, parcurile sunt aranjate, cu gazon, sisteme de irigații, multe alei cu asfalt sau pavele, mult mobilier urban. La polul opus, parcurile Primăriei Capitalei nu sunt foarte întreținute, nu au gazon, iarba a crescut liber, nu strânge nimeni frunzele toamna, sunt plantate doar câteva flori. Primarul general, Nicușor Dan, a declarat recent pentru HotNews.ro că nici nu va pune gazon sau flori scumpe, ci doar se va semăna iarbă, iar băncile vechi vor fi recondiționate și nu se vor aloca bani pentru bănci noi. Gazon tuns la linie, flori, alei pavate minuțios, locuri de joacă amenajate cu tartan și mobilier urban elaborat sau un loc în care intervenția omului este minimă, alei cu pietriș, locuri de joacă cu nisip, iarbă și mobilier discret? Ce spun peisagiștii? Voi cum credeți că trebuie să arate un parc?
22.Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la 4 milioane lei pentru ”înfrumusețarea” blocurilor cu picturi murale / Imaginea cu blocul de la intersecția Brâncoveanu, decorat astfel, a strâns sute de comentarii negative Primăria Sectorului 4 vrea să încheie un acord-cadru de până la 4 milioane lei, pe 3 ani, pentru lucrări de înfrumuseţare urbană prin artă murală, a anunțat primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook. El a pus și o poză cu blocul din intersecția de la Brâncoveanu, vizavi de Orășelul Copiilor, ”înfrumusețat” astfel de Primărie. Imaginea a stârnit controverse și a primit sute de comentarii negative. Voi ce părere aveți?
23.VIDEO Trenul metropolitan promis de Nicușor Dan în campania electorală: cum arată acum proiectul și ce pași s-au făcut Primăria Capitalei a organizat miercuri prima dezbatere publică pe proiectul trenului metropolitan, promis de Nicușor Dan în campania electorală, ce ar urma să circule pe centura feroviară a orașului. Deocamdată se lucrează la studiul de prefezabilitate care va stabili în linii mari pe unde va circula acesta, unde va opri, ce investiții trebuie făcute și sursele de finanțare, fiind împuternicită Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov să se ocupe de proiect. A fost făcută și o fazare, prima etapă, care presupune introducerea trenului pe rețeaua existentă, ar urma să fie gata până în 2026. Costurile aferente, pentru faza I, sunt estimate la circa 600 de milioane de euro, din care 400 de milioane pentru achiziția unor trenuri noi. Banii ar urma să vină din fonduri europene.
24.VIDEOREPORTAJ Fenomenul Sintești: locul unde fumul otrăvitor acoperă o afacere de zeci de milioane de euro. „De fiecare dată văd o mașină din care polițiștii admiră incendierile” Este ora 6 dimineața și cum te apropii de Sintești, satul devenit celebru pentru arderile ilegale de deșeuri, aerul devine irespirabil. Un miros puternic de plastic ars îți întoarce stomacul pe dos. Din primăvară până acum arderile s-au rărit, însă de câteva zile focurile pornesc imediat ce se lasă noaptea. Comisarii Gărzii de Mediu merg și de câteva ori pe zi, le sting cu pompierii, însă imediat ce pleacă, filmul se reia.
25.​VIDEO-INTERVIU Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, despre arderile de deșeuri care otrăvesc aerul din București: Nimeni în ultimii 20 de ani nu a vrut să transforme acest lucru într-o infracțiune / O mașină de cupru înseamnă 30.000 de euro pe piață Principalul poluator din București este traficul, însă pe locul doi se află arderile ilegale de deșeuri, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Acesta spune că după ce Garda de Mediu a mers aproape zilnic pe teren și a redus mult acest fenomen, calitatea aerului s-a îmbunătățit considerabil. Deși transformau Bucureștiul într-un iad, arderile de deșeuri nu sunt considerate infracțiune, spune Berceanu, abia acum fiind presiuni pentru modificarea legislației. Arderile de deșeuri aduc sute de milioane de euro pe an, o singură mașină încărcată cu sârmă de cupru valorează circa 30.000 de euro, spune Berceanu.
26.Aproape 800 de blocuri din București rămân fără apă caldă din cauza unor avarii Circa 800 de blocuri din Sectoarele 1 și 6 din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor avarii. Pentru o parte, lucrările se finalizează azi, dar majoritatea vor avea apă caldă abia sâmbătă, anunță compania Termoenergetica.
27.Sute de blocuri din București, fără apă caldă din cauza avariilor și a reviziilor la rețea Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă sau se confruntă cu o furnizare deficitară a acesteia din cauza reviziilor la rețea, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.
28.​​FOTOGALERIE Cum arată Cișmigiul după curățenia anunțată de primarul Nicușor Dan în urmă cu două săptămâni În urmă cu două săptămâni, primarul general, Nicușor Dan, anunța că preia conducerea ALPAB și că 40 de angajați ai instituției vor intra și vor face curățenie în Parcul Cișmigiu, asta după ce presa a relatat despre paragina în care se afla grădina istorică. Marți și miercuri însă parcul arăta la fel de rău, singura îmbunătățire fiind că aleile erau mai bine măturate și s-a spălat mobilierul de la locul de joacă, iar la țarcul de câini s-a vopsit gardul, s-a pus nisip și plasă.
29.​VIDEO A VII-a ediție iMapp Bucharest se va desfășura, sâmbătă, 18 septembrie, în Piața Constituției din Capitală / Proiecții spectaculoase pe Palatul Parlamentului Cel mai mare eveniment de new media art din România și în top 3 concursuri de video mapping la nivel internațional, IMAPP BUCHAREST – WINNERS LEAGUE, are loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, în Piața Constituției. Intrarea este liberă, iar accesul se face începând cu ora 17:00. Șase echipe internaționale, premiate la festivaluri de renume din Germania, Japonia, România, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Ungaria își vor disputa titlul iMapp Bucharest 2021 - Winners League. Lucrările artistice ale echipelor participante vor fi redate pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume – fațada Palatului Parlamentului de 23.000 mp.
30.București: Activitatea din creșa de stat Teiul Doamnei, suspendată după ce mai mulți angajați s-au infectat cu noul coronavirus Creșa de stat Teiul Doamnei din Sectorul 2 al Capitalei și-a suspendat activitatea după ce mai mulți angajați s-au infectat cu noul coronavirus. Creșa a fost deschisă pe 1 septembrie și găzduiește 80 de copii. Până în prezent niciun copil nu a fost testat pozitiv, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat de presă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 169 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by