Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 4113 rezultate
1.Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru serviciul de salubrizare, contestată. Motivul: toate condițiile sunt de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale și deszăpezirea căilor publice, pentru următorii 7 ani, a fost contestată de unul dintre competitori la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Firma acuză că în caietul de sarcini se cere o cifră de afaceri mult prea mare, 305.000.000 lei pe ultimii 3 ani, o perioadă mult prea scurtă pentru obținerea autorizației de mediu pentru stația de sortare și pentru construirea acesteia, dar și cerințe care ar produce pierderi financiare, de exemplu că utilajele de deszăpezire să nu poată fi folosite vara în alte activități. Contestatarul este de părere că aceste condiții sunt de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul, respectiv Supercom.
2.​VIDEO FOTOGALERIE Parcul de două hectare amenajat în sectorul 6 în locul unei autobaze a societății de salubrizare. Investiția se ridică la 12 milioane de lei Bucureștenii care locuiesc în Sectorul 6 vor avea în câteva săptămâni un parc nou-nouț, de aproape două hectare, pe bulevardul Timișoara nr. 10. Spațiul verde a fost amenajat de Primăria de sector, pe un teren industrial, unde funcționa o autobază a societăților de salubrizare, ceea ce reprezintă o noutate pentru București. Pentru amenajarea parcului, instituția a investit circa 12 milioane lei fără TVA.
3.Primăria Sectorului 2 despre protocolul cu Supercom, pe 20 de ani: Nu este monopol Protocolul de asociere a Primăriei Sectorului 2 cu firma Supercom pentru a realiza un centru de sortare și valorificare a deșeurilor municipale, și prin care instituția se obligă să dea gunoiul din sector, în ultimii 20 ani, acestei firme, nu reprezintă monopol, se arată într-u drept la replică transmis de instituție către redacția HotNews.ro.
4.Primăria Capitalei a avizat ridicarea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în curtea PNL, lângă vila Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric Primăria Capitalei, condusă de primarul Gabriela Firea, a avizat construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Este vorba practic de curtea vilei în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor și care a fost vândută de RA-APPS. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, vila apare cu grad maxim de protecție, la fel și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie.
5.​​VIDEO FOTOGALERIE Cum arată serele exotice din Parcul Drumul Taberei unde s-au investit aproape 25 milioane lei și cum a ajuns să se dubleze prețul proiectului Primăria Sectorului 6 a finalizat lucrările de amenajare a serelor din Parcul Drumul Taberei, iar acestea vor fi deschise publicului în aproximativ două săptămâni, după aproape 4 ani de așteptare față de data anunțată inițial. Construirea și amenajarea serelor cu plantele exotice a costat circa 25 milioane lei, iar pentru mentenanța acestora, pe următorii 4 ani, Primăria Sectorului 6 va plăti circa 4,3 milioane lei. Serele sunt compuse din 7 clădiri, fiecare cu plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deșertice, ecuatoriale, dar și o seră cu palmieri. Accesul în sere va fi gratuit, dar vizitele se vor face doar cu ghizi, în cadrul unor tururi organizate.
6.Costurile lucrărilor de amenajare a Șoselei Giurgiului au crescut de peste două ori / Primarul Daniel Băluță: Se asfaltează încă 12 străzi din care 9 de pâmânt Costul lucrărilor de de amenajare a Șoselei Giurgiului, realizate de Primăria Sector 4, au crescut într-un an de la 62 milioane lei la 147 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local. Guilhem Moulin, consilier local USR, este de părere că prețul pe km este foarte mare și a anunțat că nu votează proiectul. Contactat de HotNews.ro, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, spune că au crescut costurile deoarece în cadrul proiectului au fost introduse și vor fi reabilitate alte 12 străzi, din care 9 de pământ.
7.Primăria Sectorului 5 vrea să încheie un acord-cadru de până la 820 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din sector Primăria Sectorului 5, condusă de PSD-istul Daniel Florea, vrea să încheie un acord-cadru de până la 820 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din sector, potrivit unui anunț de participare publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Este vorba despre un acord- cadru, pe 4 ani, ce va împărți în 3 loturi, unul pentru parcuri, spații verzi și locuri de joacă, unul pentru peluze, squaruri și aliniamente stradel și unul pentru grădinile blocurilor. Suma este una uriașă, suma maximă propusă fiind aproape cât bugetul Primăriei Sector 5 pe un an.
8.UPDATE Primăria Sectorului 1 va cheltui circa 5 milioane de euro pe un sistem de bike-sharing / OPTAR: Este inutil să faci acest sistem înainte să faci infrastructură Primăria Sectorului 1 va cheltui circa 5,5 milioane de euro pentru realizarea unui sistem inteligent de bike-sharing, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul Local Sector 1. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aferenți, ar urma să se realizeze 44 de stații cu 390 de biciclete mecanice, dar și 5 parcări pentru biciclete. Reprezentanții asociației OPTAR spun că este o cheltuială inutilă, deoarece astfel de sisteme trebuie gândite la scara întregului oraș, de Primăria Capitalei, nu la nivel de sector, iar mai întâi trebuie făcută rețeaua principală de piste pentru biciclete.
9.Primăria Sectorului 1 vrea să aloce încă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. În ultimii 2 ani a mai dat 30 de milioane de lei / UPDATE Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local Primăria Sectorului 1, condusă de PSD-istul Dan Tudorache, vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de marți. Dacă proiectul va fi adoptat, banii vor fi dați din bugetul local al Primăriei. În 2017, Primaria Sectorului 1 a alocat 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, iar în 2018 - 10 milioane de lei. UPDATE Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local. PNL și USR au votat împotrivă.
10.VIDEO Lucrările de extindere a stației de epurare de la Glina au ajuns la 22%. Când nu va mai arunca Bucureștiul apă murdară în Dâmbovița Lucrările de extindere a stației de epurare de la Glina au ajuns la 22%, a anunțat luni primarul general al capitalei, Gabriela Firea, într-o vizită pe șantier. Valoarea proiectului este de 550 milioane lei și după finalizarea lucrărilor, în martie 2021, Bucureștiul va epura în proporție de 100% apele uzate. În prezent, apa din canalizare este epurată mecanic 100%, dar biologic doar 50%, iar orașul practic mai deversează apă murdară în Dâmbovița. Lucrările de extindere a stației de la Glina presupun construirea unor noi linii de epurare, astfel încât epurarea biologică să ajungă la 100%, dar și a unui incinerator de nămol.
11.Primăria Sectorului 2 vrea să îi dea firmei Supercom monopol pe gunoiul din sectorul 2 pe următorii 20 de ani Primăria Sectorului 2, condusă de e PSD-istul Mihai Toader, cere acordul Consiliului General al Municipiului București să se asocieze cu firma Supercom pentru a realiza un centru de sortare și valorificare a deșeurilor municipale, potrivit unui proiect aprobat la ultima ședință a Consiliului Local Sector 2. Supercom, deținută de un fost senator PSD, Ilie Ciuclea, ar urmă să construiască acest centru, în valoare de 45 milioane de euro, pe cheltuiala sa, însă Sectorul 2 se angajează să dea gunoiul municipal din Sector către acest centru pentru următorii minim 20 de ani.
12.Primăria Sectorului 2 va plăti 16 milioane de lei unei asociatii care va organiza cursuri gratuite pentru copiii din sector, de la meditații la română și mate la karate și planning familial Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, va plăti circa 16 milioane lei Asociației My Community pentru organizarea programului educațional ”Academia Copiilor Sector 2”, pentru anul școlar 2019-2020, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Programul presupune organizarea unor cursuri gratuite pentru elevii din grădinițele, școlile și liceele din sector.
13.Patriarhia Română despre blocul de 3 etaje de pe Dealul Patriarhiei: Nu este vorba despre construcţia unui bloc masiv, modern, ci de edificarea unei case cu arhitectură bisericească Clădirea de 3 etaje pe care Arhiepiscopia Bucureștilor vrea să o edifice pe Dealul Patriarhiei nu este ”un bloc masiv, modern” ci o casă ”care va avea doar şase camere, cu arhitectură bisericească tradiţională”, se arată într-un comunicat transmis de Patriarhia Română. În plus, imaginea prezentată în anunțul public de pe gardul proprietății este provizorie şi nu reflectă proiectul viitoarei clădiri, potrivit sursei citate.
14.Cornel Pieptea, fostul viceprimar al Capitalei, acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 15.000 euro și 150.000 lei pentru aprobarea construirii unui supermarket pe DN1 Cornel Pieptea, fostul viceprimar al Capitalei din partea PNL și consilier general în perioada 2012-2015, este acuzat de procurorii DNA că în perioada 2012-2013 ar fi primit 15.000 euro și 150.000 lei pentru aprobarea construirii unui supermarket pe DN1. Banii ar fi fost dați prin intermediul unui alt consilier general PNL - Manuela Violeta Popescu, cei doi fiind cercetați pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.
15.Primăria Capitalei vrea să cumpere între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile STB, fiind dispusă să dea până la 10.000 euro bucata Primăria Capitalei vrea să încheie un acord-cadru pe 4 ani, de până la 88 milioane lei fără TVA, pentru a achiziționa între 500 și 2000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, potrivit unui anunț de intenție publicat pe 3 octombrie în sistemul electronic de achiziții publice. La un calcul simplu, prețul maxim pe care municipalitatea este dispusă să-l plătească pentru un adăpost este de circa 9.300 de euro fără TVA și include montajul. Cerințele nu sunt unele speciale: să fie modulare, din metal, să aibă bănci, coș de gunoi și să permită amplasarea de reclame.
16.Primăria Sectorului 6 despre defrisările din Parcul Drumul Taberei: În compensare au fost plantați 605 arbori. Serele vor fi deschise publicului în aproximativ două săptămâni Primăria Sectorului 6 a plantat în compensare 605 arbori și 1211 arbuști pentru cei 162 de arbori defrișați pentru lucrările de reamenajare din Parcul Drumul Taberei, se arată într-un drept la replică transmis de instituție la articolul ”10 situații recente în care spațiile verzi din București au fost distruse chiar de instituțiile care trebuie să le protejeze”, publicat de HotNews.ro. În ceea ce privește faptul că în parc a fost construită o clădire imensă, pentru amenajarea serelor, instituția nu a spus nimic, doar că vor fi deschise în două săptămâni.
17.Scandalul căldurii în Capitală nu se mai sfârșește: ELCEN dă în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera datoria RADET de 3,8 miliarde lei ELCEN, furnizorul de apă caldă și căldură din București, cere în instanță atragerea răspunderii patrimoniale a Primăriei București pentru recuperarea datoriei de 3,8 miliarde lei a RADET, distribuitorul de agent termic. Reamintim că RADET a intrat în faliment, iar afacerea va fi transferată către compania municipală Termoenergetica, iar ELCEN practic nu își mai poate recupera suma în cauză. Dacă ELCEN va câștiga procesul, Primăria Capitalei ar putea intra în incapacitate de plată. Bugetul municipalității pe anul 2019 este de 6,2 miliarde lei.
18.Primăria Capitalei plătește până la două milioane de euro pentru a-și face reclamă Primăria Capitalei plătește aproape două milioane de euro pentru a face reclamă și a informa cetățenii despre programul de consolidare și proiectele desfășurate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, potrivit informațiilor comunicate de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Este vorba despre un acord-cadru pentru perioada august 2019 - decembrie 2021, în valoare de 4.820.822,90 lei fără TVA, pentru promovarea activității Administrației Spitalelor (ASSMB), și un contract de 3,2 milioane lei pentru promovarea activității Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a programului de consolidare, dar și informarea cetățenilor. Achizițiile au fost făcute prin intermediul Companiei Municipale de Publicitate și Afișaj București.
19.​FOTO Un bloc de 3 etaje ar putea apărea pe Dealul Mitropoliei, lângă Palatul Patriarhal. Inițiator este chiar Arhiepiscopia București Arhiepiscopia Bucureștiului vrea să ridice un bloc de 3 etaje pe Dealul Mitropoliei, la numărul 17, la mai putin de 200 de metri de Palatul Patriarhal, monument istoric, potrivit unui anunț pus la fața locului, joi. Pe teren se află mai mulți copaci, iar în spate, la câțiva metri, o constructie de peste 100 de ani. Noua construcție ar urma să se construiască în fața ei. Interesant este că pe site-ul Primăriei Capitalei nu apare nimic despre această intenție deocamdată.
20.FOTOGALERIE 10 situații recente în care spațiile verzi din București au fost distruse chiar de instituțiile care trebuie să le protejeze În București se înregistrează aproape zilnic depășiri pentru poluarea cu praf (PM10 și PM2,5), iar la orele de vârf, pe arterele principale, aerul este aproape imposibil de respirat. Spațiile verzi joacă un rol vital pentru diminuarea prafului și reducerea poluării. Cu toate acestea, în ultimii ani marile parcuri din București și spațiile verzi dintre blocuri au fost distruse sistematic de administrația locală, cea care trebuia să le protejeze. Fie că s-au făcut parcări, parcuri de distracții și agrement sau vegetația a fost defriștă, iar spațiul verde betonat. Sigur, orașul are nevoie și de parcări și de locuri de agrement, însă ele pot fi făcute în alte locuri, nu în parcuri, care au alt scop.
21.Primăria Sectorului 2 vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar Primăria Sectorului 2 vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar de pe străzile aflate în administrare, partea carosabilă, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică, până pe 15 noiembrie, pe site-ul instituției. Taxa de recuperare a mașinii este de 500 lei, pentru o zi de depozitare, apoi pentru fiecare zi în plus se adaugă 150 lei. Măsura va fi aplicată după ce Consiliul Local Sector 2 va aproba proiectul. în proiect nu se menționează cine va ridica și transporta mașinile, dacă activitatea va fi făcută de Poliția locală sau de un operator privat.
22.USR București cere instanței să anuleze și hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale: Nu se poate confirma un act ilegal USR București a depus la Tribunalul București acțiunea de anulare a hotărârilor de confirmare a înființării companiilor municipale. Reamintim că USR a obținut în instanță anularea hotărârilor de înființare a celor 20 de companii municipale înființate de primarul Gabriela Firea, fiindcă acestea au fost adoptate nelegal, însă după modificarea Codului Administrativ de Guvernul Dăncilă, acestea au fost reaprobate, fiind nevoie doar de votul a jumătate plus unul dintre consilieri, fără votul opoziției.​
23.Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Capitalei fiindcă nu a făcut public proiectul de amenajare a Parcului Cișmigiu Deputatul Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Capitalei fiindcă nu i-a comunicat proiectul de amenajare a Parcului Cișmigiu, care a stârnit mai multe controverse în spațiul public fiindcă propune creșterea numărului de alei și defrișări.
24.​​FOTOGALERIE O clădire cu 3 etaje ar putea fi construită în Parcul Plumbuita, lângă ceasul de la Doamna Ghica. Proiectul este inițiat de biserica din parc pentru a face așezământ social O clădire cu două subsoluri, parter și 3 etaje ar putea fi construită în Parcul Plumbuita, chiar la intersecția de la Doamna Ghica, lângă ceas, potrivit unui plan urbanistic zonal aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Proiectul este inițiat de Parohia Parc Plumbuita - construită tot în parc la începutul anilor 2000 - iar blocul va avea funcțiunea de "așezământ social". Terenul de 3.500 de metri pătrați este proprietatea Consiliului Local Sector 2 și a fost concesionat bisericii pe o perioadă de 49 de ani.
25.Primăria Capitalei a organizat dezbatere publică pe taxa Oxigen /Printre propuneri: aplicarea după ce orașul va avea centură, benzi pentru biciclete și transport public performant, taxarea inclusiv a mașinilor Euro 4 și 5 Primăria Capitalei a organizat luni dezbatere publică pentru proiectul care vizează introducerea unei viniete pentru mașinile din alte județe care intră în București și interzicerea accesului mașinilor cu normă de poluare sub Euro 3 în zona centrală. Majoritatea celor prezenți la dezbatere au declarat că proiectul trebuie îmbunătățit, astfel încât mașinile electrice și hybrid să nu plătească vinieta, indiferent de județul unde sunt înmatriculate, motocicletele și scuterele să fie de asemenea exceptate, iar mașinile pe diesel și benzină să fie taxate diferit, în funcție de cât poluează. În plus, mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și ai transportatorilor au declarat că taxa trebuia să fie ultima soluție, iar mai întâi municipalitatea să îmbunătățească transportul public, piste pentru biciclete, iar orașul să aibă o șosea de centură funcțională.
26.Șeful Consiliului Județean Bihor se recomandă pe un site de safari din Africa de Sud drept ”Sandor Pasztor from Hungary" și s-a fotografiat cu animalul împușcat Presa locală a publicat o imagine cu președintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, de pe un site de safari din Africa, în care acesta apare lângă o antilopă împușcată, iar în descriere liderul UDMR se recomandă a fi din Ungaria. Imaginile au stârnit controverse, mai ales în condițiile în care Sándor este acuzat de fostul director al aeroportului din Oradea, Gheorghe Pașc, că în mod intenționat dorește distrugerea aeroportului românesc pentru a favoriza aeroportul din Debrecen.
27.FOTO-VIDEO Pasajul de la Doamna Ghica stârnește furia locuitorilor din zonă fiindcă trece prea aproape de blocuri și se taie aproximativ 225 de copaci. Oamenii vor să suspende lucrările în instanță Câteva asociații de proprietari din blocurile aflate în intersecția Doamna Ghica se mobilizează pentru a da în judecată Primăria Capitalei ca să suspende autorizația de construire emisă pentru pasajul suprateran din zonă. Circa 100 de oameni din imobilele afectate s-au întâlnit joi seară pentru a stabili ce urmează să facă. Ei sunt nemulțumiți că pasajul trece foarte aproape de ferestrele lor, dar și că vor fi tăiați câteva sute de arbori. Ei nu sunt împotriva construirii unui pasaj, dar spun că ar dori fie unul subteran, fie un pasaj suprateran mai îngust. Locuitorii din zonă mai cer ca Primăria Capitalei să fie mai transparentă, să comunice mai bine cu ei și să le explice exact ce va face, spunând că până acum municipalitatea nu a discutat deloc cu ei.
28.Vor avea bucureștenii apă caldă și căldură în această iarnă? Războiul dintre ELCEN și Primăria Capitalei continuă, ce acuze fac ambele părți ELCEN amenință că va sista furnizarea apei calde în Capitală după ce RADET a acumulat în ultimele luni datorii de peste 200 milioane din cauza faptului că Primăria Capitalei nu a plătit subvenția. În plus, furnizorul de energie termică a acuzat că rețeaua RADET are pierderi de până la 1,3 miliarde litri/lună în sezonul de iarnă, iar transferul RADET către Termoenergetica nu a fost încă făcut. În plus, fondurile europene pentru modernizarea rețelei RADET încă nu au fost luate de municipalitate.
29.Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, într-o emisiune la radio: Nu merg cu bicicleta pentru că nu vreau să fac bătături la c..r și să put! N-am hemoroizi, că io-s din ăla de la țară Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat în direct, la postul radio București FM, că nu vrea să meargă cu bicicleta fiindcă nu vrea să facă ”bătături la c..r și să pută”. Acesta a fost invitat luni la emisiunea Mihaelei Ioniță ”În comunitate” la o dezbatere despre mobilitatea urbană.
30.Primăria Sectorului 3 va plăti încă 6,5 milioane lei pentru publicitate, în an electoral Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, va plăti încă 6,5 milioane lei pentru publicitate, în an electoral, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local Sector 3. Contractul este derulat de Smart City Invest S3, una dintre companiile primăriei, și vizează o campanie de promovare care să contribuie la ”creşterea numărului de spaţii verzi”, promovarea activităţilor desfăşurate de Primăria Sectorului 3, informarea cetăţenilor referitor la sistemul integrat inteligent de gestionare a parcărilor și campania de conştientizare şi informare referitoare la păstrarea curăţeniei.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 138 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version