Articole scrise de CP


1 - 30 din 2087 rezultate
1.Guvernul a aprobat crearea unui sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti. Platforma de monitorizare a preturilor pentru carburanti, instrument similar Monitorului preturilor in domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pietei pentru consumatori, astfel incat acestia sa poata alege carburantii auto cu cel mai bun raport pret-calitate, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
2.Guvernul a aprobat infiintarea agentiilor de mediere intre cererea si oferta de munca ziliera Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, infiintarea agentiilor de mediere intre cererea si oferta de munca ziliera. Aceste structuri vor fi acreditate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), prin agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, care faciliteaza punerea in legatura a beneficiarilor de lucrari cu zilieri, in vederea stabilirii de raporturi de munca.
3.Noul ministru al transporturilor: Se va lucra 30 de zile pe luna, cat e nevoie, in fiecare zi, fara sarbatori/ Mihai Tudose: Totusi, daca se poate, sa facem o dispensa pentru februarie Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, sustine ca se va mari ritmul de lucru la ministerul pe care il conduce.  "Se mareste ritmul. Se va lucra 30 de zile pe luna, cat e nevoie, in fiecare zi, fara sarbatori, astfel incat sa dam vesti bune romanilor, sa vada cu ochii lor ca ceea ce e scris in programul de guvernare se infaptuieste", a declarat Felix Stroe miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.
4.Aerostar si compania americana Raytheon International Defence System au semnat memorandumul de intelegere privind lansarea programului de inzestrare a armatei cu sisteme Patriot Aerostar S.A. si compania americana Raytheon International Defence System au semnat miercuri, la Palatul Victoria, Memorandumului de intelegere privind colaborarea in domeniul echipamentelor si componentelor aferente sistemului integrat multilevel de aparare aeriana. La ceremonie a participat si premierul Mihai Tudose. Documentul prevede transferul de tehnologie si asistenta tehnica necesara pentru modernizarea si retehnologizarea echipamentelor existente, precum si asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de racheta Patriot.
5.Ionut Misa sustine ca exista bani pentru constructia bugetara in anul 2018, negand zvonurile ca nu vor putea fi acoperite cheltuielile cu pensiile si salariile Ministrul finantelor, Ionut Misa, a afirmat la inceputul sedintei de Guvern de miercuri ca exista bani pentru constructia bugetara in anul 2018. Indiscutabil ca nu am facut nicio afirmatie legata de faptul ca nu sunt bani, a precizat ministrul, la solicitarea premierului Mihai Tudose de a spune "care este adevarul in ceea ce priveste ultimele zvonuri de azi ca nu sunt bani de pensii, salarii, iar au inceput unii care aud voci".
6.Guvernul va discuta in sedinta de miercuri despre masuri privind monitorizarea si evaluarea functionarii pietei de carburanti Guvernul are pe ordinea de zi si a sedintei de miercuri un memorandum cu tema: Masuri destinate consolidarii cadrului legal cu privire la monitorizarea si evaluarea functionarii pietei de carburanti. Reamintim ca Executivul a introdus in toamna o acciza suplimentara la carburanti, masura care dus la cresterea preturilor.
7.Premierul Mihai Tudose, dupa intalnirea cu patronatele: Split TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele incepand cu 2018, ci doar pentru cele aflate in insolventa, faliment, cele care inregistreaza datorii in plata TVA si companiile de stat Premierul Mihai Tudose i-a asigurat pe reprezentantii Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), cu care s-a intalnit luni, ca masura split TVA va fi modificata si flexibilizata in dezbaterile din Parlament, in concordata cu propunerile rezultate din discutiile cu reprezentantii mediului de afaceri. Astfel, colectarea defalcata a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele incepand cu 2018, ci doar pentru cele aflate in insolventa, faliment, cele care inregistreaza datorii in plata TVA, companiile cu capital de stat, potrivit unui comunicat al Guvernului.
8.Consiliul Concurentei a autorizat preluarea OMV Petrom Wind de catre compania olandeza Transeastern Power Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Transeastern Power B.V., Olanda preia OMV Petrom Wind Power SRL, Romania, se arata intr-un comunicat de presa. OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activand in domeniul productiei de energie electrica din surse regenerabile. OMV Petrom Wind Power SRL are ca principal obiect de activitate productia de energie electrica.
9.PROFIL Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, e noul ministru al Transporturilor / Stroe despre el insusi: Eu sunt un tip foarte ferm, dur și insensibil (Articol actualizat) Felix Stroe, presedintele PSD Constanta si manager al regiei de apa din Constanta (RAJA) din 2003, a fost nominalizat vineri de conducerea PSD pentru ministerul Transporturilor. La inceputul zilei de vineri, inainte de sedinta conducerii PSD, Stroe era dat drept posibil ministru al Dezvoltarii. Intr-un interviu acordat in urma cu doi ani publicatiei info-sud-est, Stroe explica cum a rezistat sa stea deoparte de gruparea Mazare: "Nici n-au incercat, pentru ca stiau ca ii voi respinge ferm si vom intra si in altfel de discutii. Nu au existat presiuni pentru ca eu sunt un tip foarte ferm, dur si insensibil".
10.Guvernul suplimenteaza fondurile pentru Programul Rabla Clasic si pentru noul Program RO-LA Bugetul alocat Programului Rabla Clasic se majoreaza cu circa 25 de milioane de lei, ceea ce inseamna 3.800 de vouchere in plus pentru acest an, potrivit unei hotarari aprobate de Executiv miercuri. Se asigura, astfel, continuarea Programului Rabla, pentru a incuraja cumpararea de autoturisme care nu polueaza si sunt mai sigure in trafic.
11.Guvernul Romaniei a aprobat Programul de iarna 2017-1018 in domeniul energetic: A fost luat in calcul o crestere a consumului de energie electrica de 1,1% fata de iarna trecuta Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Energiei, Programul de iarna in domeniul energetic. Acesta se adreseaza tuturor producatorilor de energie electrica si termica in cogenerare cu unitati dispecerizabile si se aplica in perioada 15 noiembrie 2017- 31 martie 2018. Conform estimarilor, a fost luata in calcul pentru iarna 2017-2018 o crestere medie a consumului de energie electrica de 1,1% fata de Programul de iarna anterior (2016-2017).
12.Guvernul acorda ajutoare de urgenta pentru minerii raniti si pentru familiile celor care si-au pierdut viata in accidentul din mina Lupeni Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Hotarare care prevede ca minerii raniti si familiile minerilor care si-au pierdut viata in tragicul accident care a avut loc in Exploatarea Miniera Lupeni, judetul Hunedoara, in 5 octombrie 2017, vor primi ajutoare de urgenta. Ajutoarele de urgenta sunt in suma totala de 55.000 de lei pentru sprijinirea a patru familii.
13.Guvern: Achizitia de ambulante se va face centralizat, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a fost desemnat miercuri de Guvern, prin ordonanta de urgenta, unitate pentru achizitia centralizata de autospeciale/ambulante pentru Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, precum si pentru serviciile de ambulanta judetetene si pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.
14.Guvernul majoreaza salariile specialistilor romani implicati in proiecte de cercetare pe baza de contracte de finantare din fonduri publice Guvernul a aprobat miercuri majorarea plafoanelor in baza carora se calculeaza costurile salariale directe la contractele de finantare incheiate din fonduri publice pentru activitatea de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica. Actul normativ modifica anexa la HG 327 din 20 martie 2003, la propunerea Ministerului Cercetarii si Inovarii.
15.Guvernul a aprobat proiectul de OUG prin care reorganizeaza Editura Didactica si Pedagogica in societate pe actiuni, care va edita manuale scolare Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta care prevede ca Societatea Editura Didactica si Pedagogica SA va fi infiintata ca societate comerciala pe actiuni, de interes national, cu capital integral de stat, in subordinea Ministerului Educatiei, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactica si Pedagogica. Societatea Editura Didactica si Pedagogica SA va avea ca obiect principal de activitate editarea de manuale.
16.Guvernul propune infiintarea Avocatului Copilului Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege privind infiintarea Avocatului Copilului, ca structura distincta in cadrul institutiei Avocatul Poporului, care se va ocupa exclusiv de protectia drepturilor copilului. Proiectul modifica si completeaza Legea nr.35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatului Poporului si da posibilitatea copiilor sa faca plangeri direct Avocatului Copilului.
17.Sevil Shhaideh nu participa la sedinta saptamanala de Guvern Vicepremierul Sevil Shhaideh a luat decizia de a nu participa la sedinta de miercuri a Guvernului, delegand atributii in acest sens unui secretar de stat. Reamintim ca premierul Mihai Tudose si-a exprimat intentia de a o schimba din functie, in conditiile in care este implicata in dosarul Belina. In schimb, Rovana Plumb, alt ministru pe care doreste premierul sa il schimbe, fiind implicat de asemenea in dosarul Belina, participa la sedinta de Guvern.
18.Fermierii au ajuns la capatul rabdarii: asistatii sociali nu vor sa lucreze ca zilieri pentru ca pierd ajutoarele Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) arata printr-un comunicat de presa ca fermierii romani se confrunta cu greutati in desfasurarea activitatii din cauza unor prevederi legale care ii impiedica sa-si asigure forta de munca necesara prin angajarea de zilieri. Potrivit LAPAR, desi angajarea muncitorilor zilieri este reglemetata potrivit Legii 52/2011, acestia refuza munca cu ziua pentru ca pierd ajutoarele sociale pe care le primesc in temeiul Legii 416/2001. De aceea, LAPAR solicita modificarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat si Legii 52/2011 privind exercitatea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri trebuie modificate, astfel incat sa fie exceptate veniturile din munca ziliera de la calculul veniturilor in vederea stabilirii ajutoarelor sociale.
19.Uzina Mecanica Bucuresti si compania americana General Dynamics au semnat un Memorandum de intelegere pentru producerea si livrarea de vehicule blindate Ministerul Economiei si Romarm, prin Uzina Mecanica Bucuresti, si compania americana General Dynamics au semnat marti un memorandumul de intelegere si acord de colaborare, fiind prezent la ceremonie si premierul Mihai Tudose. Memorandumul de intelegere stabileste liniile directoare preliminare ale cooperarii, precum si actiunile viitoare ce au drept scop constituirea unei societati mixte intre Uzina Mecanica Bucuresti si compania General Dynamics, care sa produca vehicule blindate pentru Armata Romaniei, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
20.Reprezentantii principalelor confederatii sindicale discuta vineri cu premierul Mihai Tudose despre transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat O delegatie formata din reprezentantii principalelor confederatii sindicale au intrat, vineri dimineata, la discutii cu premierul Mihai Tudose, la sediul Guvernului, informeaza Agerpres. Discutiile sunt legate de revendicarea privind anularea masurii de transfer al contributiilor sociale de la angajator la angajat.
21.Guvernul va acorda recompense financiare de 5.000 lei tuturor militarilor romani care participa la Jocurile Invictus Toti militarii romani raniti in teatrele de operatii care participa la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensa financiara de 5.000 de lei, potrivit unei hotarari adoptate de guvern in sedinta de joi. De asemenea, militarii care obtin premii vor primi sume intre 7.000 lei si 20.000 lei.
22.Guvernul aloca aproape 6 milioane de lei pentru doua zile de festivitati la Iasi, legate de Centenarul Marii Uniri Guvernul a aprobat joi alocarea a 5.956.300 lei pentru organizarea la Iasi a unor festivitati sub titlul "Centenarul Marii Uniri si al Primului Razboi Mondial. Iasi, capitala Regatului Romaniei 1916-1918 si Moldova - leagan al Marii Uniri". Aceasta suma se adauga fondurilor obtinute de autoritatile locale din alte surse, precum donatiile si sponsorizarile. Actiunile de la Iasi urmeaza sa se desfasoare in zilele de 23 si 24 noiembrie 2017, printre care si organizarea unei sedinte festive de Guvern si a unei sedinte simbolice a Parlamentului.
23.Guvernul a deblocat ocuparea unor posturi vacante din cadrul Ministerului de Interne si Ministerului Dezvoltarii  Guvernul a aprobat joi, prin doua Memorandumuri, deblocarea unor posturi vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. De asemenea, au fost deblocate si posturile vacante din cadrul unor institutii aflate in subordinea Ministerului Dezvoltarii, in vederea ocuparii lor prin concurs. In cazul Ministerului de Interne este vorba despre 616 functii de conducere pentru care a fost dispusa prelungirea imputernicirii, dintre cele 1.275 functii de conducere ale caror atributii sunt exercitate cu caracter temporar, prin imputernicire, dupa caz, de catre politisti si cadre militare. La Ministerul Dezvoltarii au fost deblocate 80 de posturi si alte cateva zeci in institutii subordonate acestuia.
24.Guvern: Monitorizarea depozitelor de deseuri a fost inclusa in atributiile politiei locale Atributiile politiei locale in domeniul protectiei mediului vor include si monitorizarea depozitelor de deseuri, in scopul prevenirii declansarii unor incendii cu consecinte grave pentru viata oamenilor, mediu si bunuri materiale. Masura a fost aprobata de Guvern in sedinta de joi, printr-o Ordonanta de urgenta care completeaza art. 9 din Legea politiei locale nr. 155/2010.
25.Proiect de lege aprobat de Guvern: Introducerea pe piata a pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu maner va fi interzisa incepand cu 1 iulie 2018 Pungile de transport din plastic subtire (sub 50 de microni) si foarte subtire (sub 15 microni) cu maner vor fi interzise atat la introducerea pe piata nationala, cat si la comercializare, potrivit unui proiect de lege aprobat joi de Guvern.
26.Noi reglementari pentru restituirea taxei auto: Daca persoanele indreptatite nu pot prezenta dovada platii taxei, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date Guvernul a completat joi OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule. Noile prevederi vin in sprijinul persoanelor indreptatite sa li se restituie sumele achitate catre Fondul pentru mediu, dar care se afla in imposibilitatea de a anexa dovada platii acestora, in copie sau original. In cazul in care contribuabilul nu anexeaza documentul doveditor al platii, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date.
27.Guvernul a aprobat OUG privind implementarea sistemului "RO-ALERT" prin care vor fi transmise mesaje de avertizare populatiei, in situatii de urgenta/ Achizitia aplicatiilor va fi facuta in regim de urgenta Guvernul a aprobat un proiect de OUG care prevede ca sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta "RO-ALERT" va fi implementat pe teritoriul Romaniei in scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase, stabileste o Ordonanta de Urgenta adoptata astazi de guvern. Prin Sistemul "RO-ALERT" vor fi transmise populatiei mesaje de avertizare in timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicatiilor si tehnlogiei informatiilor. Achizitia echipamentelor hardware, aplicatiilor software si serviciilor de instalare si punere in functiune aferente, necesare pentru implementarea Sistemului "RO-ALERT" va fi realizata de IGSU in regim de urgenta.
28.Ce acte normative va discuta Guvernul in sedinta de joi Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de joi un proiect de lege privind gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje. De asemenea, sunt cuprinse cinci proiecte de ordonante de urgenta, dintre care unul referitor la completarea OUG 52/2017 privind restituirea taxei auto. Vezi care sunt actele normative aflate pe ordinea de zi.
29.Deputatii din Comisia pentru Industrii au decis ca 70% din cantitatile de gaze sa fie tranzactionate pe o singura bursa- OPCOM Deputatii PSD si ALDE din Comisia pentru Industrii au votat miercuri un amendament la OUG 64/2016 privind piata gazelor naturale, care prevede ca 70% dintre tranzactiile angro de gaze sa se desfasoare pe bursa si doar pe platformele OPCOM, nu si ale Bursei Romane de Marfuri (BRM). In vara deputatii au votat ca toate cantitatile de gaze din productia interna sa fie tranzactionate pe bursa, OPCOM urmand sa fie singura licentiata in acest sens, insa plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea proiectului in comisii.
30.Romania si Bulgaria au semnat un acord care permite acordarea unor ajutoare de avarie daca una dintre tari se va afla intr-o situatie critica din punct de vedere energetic Operatorii de transport al energiei electrice din Romania si Bulgaria (Transelectrica si Electroenergien Sistemen Operator) au semnat marti un acord bilateral privind asigurarea livrarii de energie transfrontaliera in regim de urgenta pentru mentinerea sigurantei in functionare a sistemelor electroenergetice din cele doua tari. Acordul semnat la Varna (Bulgaria) prevede crearea unui mecanism de ajutor de avarie la care cele doua tari pot apela doar daca inregistreaza o situatie critica in sistemul energetic national.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 70 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version