Articole scrise de C. Ivanov


1 - 30 din 374 rezultate
1.România poate da bani operatorilor economici pentru sta��iile de înc��rcare a ma��inilor electrice/ Comisia European��: Nu este ajutor de stat România poate da bani operatorilor economici pentru amenajarea unei re��ele de înc��rcare a ma��inilor electrice ��i hibrid, iar m��sura nu se încadreaz�� la categoria ajutor de stat, a concluzionat Comisia European��. În planul prezentat la Bruxelles, România a comunicat un buget de 53 de milioane EUR pentru perioada 2020-2025, pentru dezvoltarea unei re��ele de sta��ii de reînc��rcare a vehiculelor hibride ��i electrice.
2.Societatea de Transport Bucure��ti (STB) a solicitat cre��terea tarifului pe c��l��torie de la 1,3 lei la 2,5 lei Societatea de Transport Bucure��ti (STB) a solicitat cr��terea tarifului de c��l��torie de la 1,3 la 2,5 lei, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani, iar Creci sus��ine c�� veniturile lunare ale societ����ii ar putea cre��te cu 6-7 milioane de lei dup�� majorare.
3.Prim��ria Gala��i construie��te prima cre���� de stat la 30 de ani de la Revolu��ie Prim��ria Gala��i construie��te prima cre���� de stat la 30 de ani de la Revolu��ie. În ora�� sunt doar dou�� cre��e de stat, iar cererea dep����e��te cu mult capacitatea acestor unit����i. Noua cre���� va fi construit�� într-un imobil vechi ��i nefolosit din zona central�� a ora��ului, investi��ia fiind estimat�� la 2,8 milioane lei, bani ce ar urma s�� vin�� din fonduri europene, potrivit Mediafax.
4.Prim��ria Capitalei va acorda ��i în 2020 sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile îns��rcinate Prim��ria Capitalei va acorda sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile îns��rcinate ��i în 2020, în ciuda restric��iilor bugetare, a anun��at primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. Municipalitatea a cheltuit în ultimii 2 ani circa 10 milioane de euro pentru acordarea acestui ajutor.
5.Ministrul Mediului: În Bucure��ti exist�� o asociere între poluare ��i infarct sau celelalte boli cardiovasculare Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, dup�� o întâlnire cu primarii din Bucure��ti, Ia��i ��i Bra��ov, c�� un raport al administra��iei locale din Capital�� arat�� o asociere între zonele poluate ��i inciden��a cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuz�� Garda de Mediu de faptul c�� a fost „prea relaxat��”.
6.Ministrul Mediului va solicita Institutului de S��n��tate Public�� un raport pentru a vedea cum afecteaz�� poluarea din Bucure��ti s��n��tatea oamenilor Ministrul Mediului, Apelor ��i P��durilor, Costel Alexe, a declarat, luni, c�� va solicita Institutului de S��n��tate Public�� un raport pentru a vedea în ce m��sur�� calitatea aerului din Bucure��ti afecteaz�� starea de s��n��tate a popula��iei. Rapoarte asem��n��toare vor fi cerute ��i prim��riilor din Ia��i ��i Bra��ov.
7.Licita��ia lansat�� de Prim��ria Municipiului Bucure��ti pentru achizi��ionarea a 100 de autobuze electrice, anulat�� Licita��ia lansat�� de Prim��ria Municipiului Bucure��ti (PMB) pentru achizi��ionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulat��, fiind depuse "numai oferte inacceptabile ��i/sau neconforme", arat�� un anun�� din Sistemul Electronic de Achizi��ii Publice (SICAP), citat de Agerpres.
8.FOTO Prim��ria Sectorului 4 a finalizat lucr��rile la parcarea park&ride de la Pia��a Sudului Prim��ria Sectorului 4 a finalizat lucr��rile la parcarea park&ride de la Pia��a Sudului, aceasta urmând s�� fie inaugurat�� joi. Parcarea este suprateran��, are dou�� niveluri ��i ad��poste��te 245 de locuri la interior si 60 la exterior, ��i a costat 22,6 milioane lei.
9.Nicolae Robu despre firma care a f��cut deratizare în blocul din Timi��oara unde au murit 3 oameni: Nu avea autoriza��ie Firma Bistim Dera SRL-D, cea care a f��cut deratizarea în blocul de pe strada Miori��a 8, unde au murit trei persoane, nu are autoriza��ie de la Prim��ria Timi��oara, a anun��at mar��i într-o conferin���� de pres��, Nicolae Robu, primarul ora��ului.
10.Constructorul, despre lucr��rile la ��coala 7 din Bucure��ti, unde elevii înva���� în condi��ii precare: Între��inerea ��i repara��iile sunt în sarcina municipalit����ii Reprezentan��ii asocierii ROZAPROD SRL- DOMINIUM SRL, constructorii care au executat lucr��rile de reabilitare a ��colii 7 din B��neasa, unde p��rin��ii au sesizat c�� elevii înva���� în condi��ii precare, spun c�� au efectuat lucrarea la timp ��i la nivelul calitativ prev��zut în contract, iar lucr��rile de între��inere ��i repara��ii sunt în sarcina municipalit����ii.
11.Mai multe ONG-uri o acuz�� pe Gabriela Firea de rea voin���� ��i indolen����: 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale Mai multe ONG-uri acuz�� conducerea Prim��riei Capitalei c�� 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale dup�� ce primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ��edin��ei Consiliului General proiectul aloc��rii finan����rilor pentru proiectele selectate chiar de municipalitate pentru a primi bani, în cadrul competi��iei anuale. Direc��ia General�� de Asisten���� Social�� a Municipiului Bucure��ti (DGASMB) a anun��at ONG-urile c�� proiectele nu mai pot fi implementate deoarece trebuiau finalizate pân�� la jum��tatea lunii decembrie, deci nu ar mai fi timp.
12.Scandalul Gomoiu: Lavinia Co��ofan��, fostul director juridic al Administra��iei Spitalelor, acuz�� c�� a fost concediat�� când a cerut reclamarea neregulilor la DNA Lavinia Co��ofan��, fostul director juridic al Administra��iei Spitalelor ��i a Serviciilor Medicale din Bucure��ti, din subordinea Prim��riei Capitalei, acuz�� c�� a fost concediat�� dup�� ce a redactat o plângere c��tre DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu, scrie Libertatea.ro.
13.RADET începe s�� furnizeze de miercuri c��ldura în Capital��/ Gabriela Firea: Sper��m ca în acest an avariile s�� fie din ce în ce mai rare RADET va începe s�� furnizeze c��ldur�� în Capital��, instala��ia fiind deja înc��rcat��, a anun��at primarul Gabriela Firea în cadrul unui comandament organizat la Prim��ria Capitalei. Furnizarea c��ldurii poate începe dup�� 3 zile în care se înregistreaz�� temperaturi sub 10 grade Celsius, a explicat Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, de miercuri fiind îndeplinite aceste condi��ii. Excep��ie fac zonele unde sunt lucr��ri, dar ��i unde asocia��iile de proprietari au cerut furnizarea agentului termic începând cu o alt�� dat��.
14.Prim��ria Capitalei se împrumut�� 140 milioane lei pentru cofinan��area proiectelor care beneficiaz�� de fonduri europene Prim��ria Capitalei va contracta un împrumut de tip revolving de pân�� la 140 milioane de lei pentru cofinan��area proiectelor care beneficiaz�� de fonduri europene nerambursabile prin Programul Opera��ional Regional 2014-2020, potrivit unui proiect de hot��râre adopat joi de Consiliul General al Municipiului Bucure��ti
15.Timi��oara: Cet����enii care arunc�� gunoi pe domeniul public, amenda��i ��i în baza imaginilor surprinse de camerele video Poli��ia Local�� Timi��oara amendeaz�� cet����enii care arunc�� de��euri pe domeniul public ��i pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În luna septembrie au fost aplicate peste 270 de san��iuni. Camerele de luat vederi au fost montate în zonele cu probleme, iar Poli��ia Local�� atrage aten��ia c�� acestea pot fi mutate.
16.Un complex special pentru g��zduirea ur��ilor ”problem��” va fi înfiin��at la Bra��ov, cu fonduri europene. Puii vor fi hr��ni��i cu drona Un complex special de reabilitare a ur��ilor, unde vor fi aduse „exemplare problem��” din ��ar��, urmeaz�� s�� fie înfiin��at în jude��ul Bra��ov, cu fonduri europene, potrivit Mediafax. Acesta va fi dezvoltat de Regia Public�� Local�� a P��durilor Kronstadt, se va întinde pe 61,2 hectare ��i va avea o capacitate de 100 de exemplare, 60 adul��i ��i 40 de pui. Ca noutate, puii vor fi hr��ni��i cu ajutorul dronelor, iar adul��ii vor primi mâncare din funicular, în a��a fel încât s�� fie evitat aproape total contactul cu oamenii.
17.Gabriela Firea vrea s��-i acorde guvernatorului Mugur Is��rescu titlul de cet����ean de onoare al Bucure��tiului Primarul Gabriela Firea vrea s��-i confere titlul de cet����ean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Is��rescu, pentru ”contribu��ia la dezvoltarea urbei”, potrivit unui proiect care se afl�� pe ordinea de zi a ��edin��ei de Consiliu General de pe 17 septembrie. În urm�� cu circa 20 de ani, Gabriela Firea a fost consilier pentru rela��ii publice ��i imagine a premierului Mugur Is��rescu.
18.Primarul Sectorului 4 a postat pe pagina de Facebook o poz�� cu un om al str��zii care a r��mas suspendat într-un tomberon: Nu te arunca cu capul înainte, s�� nu ramai "în aer" Primarul Sectorului 4, Daniel B��lu����, a postat pe pagina de Facebook o poz�� cu un om al str��zii care a r��mas suspendat într-un tomberon pentru colectare selectiv�� cu mesajul ironic ”Nu te arunca cu capul înainte, s�� nu ramai "în aer". P.S: Colecteaz�� inteligent!”. Postarea primarului a strâns zeci de comentarii critice, oamenii repro��ându-i lui B��lu���� c�� face glume pe seama unei categorii defavorizate. Contactat de HotNews.ro, Daniel B��lu���� a declarat c�� scopul mesajului nu a fost s�� ia pe cineva la mi��to ci s�� atrag�� aten��ia c�� astfel de practici nu sunt în regul��, iar ace��ti oameni pot beneficia de cazare ��i hran�� în ad��posturile prim��riei ��i pot fi ajuta��i s��-��i g��seasc�� un loc de munc��.
19.Prim��ria Capitalei a deschis circula��ia pe o band�� pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crânga��i Prim��ria Capitalei a deschis circula��ia pe o band�� pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crânga��i, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructur�� a primarului Gabriela Firea. Bretelele de acces de pe aceast�� parte r��mân închise. Pe cel��lalt sens se circul�� pe dou�� benzi pe sens. Restric��ia este necesar�� pentru lucr��rile de consolidare ��i modernizare.
20.Gabriela Firea: Avocatul Poporului ar trebui s�� se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, ��i nu de autoturismele care blocheaz�� intr��ri în spitale sau linii de tramvai Avocatul Poporului ar trebui s�� se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, ��i nu de autoturismele care blocheaz�� intr��ri în spitale sau linii de tramvai ��i sunt ridicate de Poli��ia Local��, a declarat miercuri, într-o conferin���� de pres��, primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Reamintim c�� Avocatul Poporului a cerut Prefectului Capitalei s�� atace în contencios hot��rârea în baza c��reia se ridic�� ma��inile parcate neregulamentar, pe motiv c�� dispozi��ia de ridicare trebuie dat�� de Poli��ia Rutier��, nu de Poli��ia Local��.
21.Circula��ia tramvaiului 41 se reia începând cu 31 august, dup�� o suspendare de aproximativ dou�� luni Linia de tramvai 41, care asigur�� transportul c��l��torilor între cartierul Ghencea ��i nordul Capitalei, î��i reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, dup�� o suspendare de aproximativ dou�� luni, necesar�� pentru realizarea unor lucr��ri la pasajele Ciurel ��i Grant, anun���� Prim��ria Capitalei. Astfel, tramvaiele liniei 41 î��i vor relua circula��ia între terminalele „Pia��a Presei Libere” ��i „Ghencea” pe Bd. Expozi��iei, Bd. M��r����ti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, ��os. Crânga��i, Str. Virtu��ii, Str. Lujerului, Str. Bra��ov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circula��ie dinspre ��os. Virtu��ii spre Str.Turda.
22.Robert Negoi���� îi cere premierului D��ncil�� s�� demisioneze: Viorica Vasilica, acas��! M�� bucur�� decizia celor de la ALDE Robert Negoi����, primarul Sectorului 3, îi cere premierului Viorica D��ncil�� s�� demisioneze ��i salut�� decizia ALDE de a ie��i de la guvernare. ”Oare câ��i oameni trebuie s�� î��i spun�� c�� sunt probleme în felul în care guvernezi? Oare câ��i parteneri trebuie s�� te p��r��seasc��? Oare câ��i români trebuie s�� î��i exprime nemul��umirea ��i neîncrederea în modul în care se conduce Guvernul, pentru ca actualul Executiv, în frunte cu ��efa sa, Viorica Vasilica D��ncil��, ��i tot “corul Bisericii” (sus��in��torii dânsei), s�� plece acas��?”, a postat Robert Negoi���� pe pagina de Facebook.
23.Prim��ria Capitalei lucreaz�� la sistemul inteligent de semaforizare din Pia��a Victoriei. Mai multe zone vor fi afectate Prim��ria Municipiului Bucure��ti, prin Administra��ia Str��zilor, a demarat lucr��rile de înlocuire a fibrei optice pentru semaforizare, în zona Pia��a Victoriei din Capital��. Din acest motiv, comunica��ia de fibr�� optic�� cu anumite intersec��ii din Sistemul de Management al Traficului va fi întrerupt�� pe urm��toarele artere: ��tefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului/Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Pasaj Basarab, b-dul Magheru, Pache Protopopescu, Calea Mo��ilor.
24.Nicu��or Dan despre m��surile propuse de Gabriela Firea pentru reducerea polu��rii: Un nou gest de imagine. Adev��ratele m��suri sunt ��oseaua de centur��, parc��rile park&ride, benzile unice Deputatul Nicu��or Dan este de p��rere c�� m��surile propuse miercuri de primarul Gabriela Firea - o viniet�� de 10 lei/zi pentru accesul ma��inilor din alte jude��e în Bucure��ti ��i interzicerea accesului ma��inilor poluante în centrul ora��ului - este un gest de imagine. Potrivit acestuia, solu��ia o reprezint�� ��oseaua de centur��, parc��rile "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot ora��ul, un adev��rat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun.
25.Mai multe grupuri civice din Bucure��ti cer Ministerului Culturii s�� reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în gr��din�� la Antipa Mai multe grupuri civice din Bucure��ti cer Ministerului Culturii ��i Prim��riei Capitalei s�� reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în gr��dina Muzeului Antipa. Cet����enii spun c�� spa��iul verde este folosit de muzeul Antipa, iar într-un ora�� extrem de poluat ca Bucure��tiul, dispari��ia acestui spa��iu verde nu este de dorit.
26.Prim��ria Capitalei pune la dispozi��ia participan��ilor la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de ap�� îmbuteliat�� (PET), 4.000 de l de ap�� potabil�� ��i 100 de toalete ecologice Prim��ria Capitalei pune la dispozi��ia participan��ilor la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de ap�� îmbuteliat�� (PET), 4.000 de l de ap�� potabil�� ��i 100 de toalete ecologice, a anun��at institu��ia pe pagina de Facebook. M��surile au fost aprobate dup�� întâlnirea de joi dintre primarul general, Gabriela Firea, cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Ac��iune Civic�� Diaspora pentru România, asocia��ie care organizeaz�� manifesta��ia din 10 august, din Pia��a Victoriei.
27.Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, învestit în func��ie cu dou�� zile înainte de protestul anun��at pentru 10 august: Sunt un om care ��tie s�� î��i asume deciziile legale Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, un apropiat al primarului Gabriela Firea, a fost învestit joi în func��ie, în cadrul unei ceremonii desf����urate la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul are loc cu dou�� zile înainte de protestul anun��at pentru 10 august. Momentul este înc��rcat de semnifica��ie deoarece la mitingul diasporei din 10 august 2018, soldat cu sute de victime dup�� interven��ia în for���� a jandarmilor, ordinul de interven��ie a fost semnat de prefectul Speran��a Cliseru.
28.Bucure��ti: Restric��ii de circula��ie în weekend pe Calea Victoriei, Pia��a Unirii ��i ��oseaua Kiseleff Traficul rutier va fi restric��ionat în weekend pe mai multe artere din centrul Capitalei pentru desf����urarea unor evenimente, anun���� Brigada Rutier��. Astfel, vor fi restric��ii par��iale pe Calea Victoriei, începând de vineri pân�� duminic��, dar ��i pe o parte din str��zile adiacente, în Pia��a Unirii, dar ��i pe ��os. Kiseleff.
29.Începe festivalul B-FIT in the Street! Programul include demonstra��ii de freerunning pe acoperi��urile Bucure��tiului ��i spectacole de dans contemporan Festivalul Interna��ional de Teatru de Strad�� Bucure��ti - B-FIT in the Street! începe vineri. Pe parcursul a trei zile, st��zile din centrul ora��ului vor fi ocupate de 200 de arti��ti ��i vor avea loc 17 spectacole ��i peste 60 de reprezenta��ii. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acroba��ii, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezenta��ii de dans contemporan ��i, în premier��, demonstra��ii de freerunning pe acoperi��urile Bucure��tiului.
30.Carmen Dan explic��, înaintea Consiliului JAI, de ce nu a supus la vot intrarea României în Schengen: Nu exist�� unanimitate/ For��area unui vot ar fi condus la un deznod��mânt negativ Ministrul de Interne, Carmen Dan, a explicat vineri, pe pagina de Facebook, înaintea particip��rii la Consiliul Justi��ie ��i Afaceri Interne (JAI), de ce ministerul pe care-l conduce nu supus la vot intrarea României în Schengen. Aceasta spune c�� decizia este una politic�� ��i se ia cu unanimitate de voturi, iar în acest moment nu exist�� aceast�� unanimitate. For��area unui vot în Consiliu în aceste condi��ii ar fi condus la un deznod��mânt negativ ��i ar fi putut genera închiderea procesului de aderare, este de p��rere Carmen Dan.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 13 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by