Articole scrise de C. Ivanov


1 - 30 din 340 rezultate
1.Primăria Capitalei lucrează la sistemul inteligent de semaforizare din Piața Victoriei. Mai multe zone vor fi afectate Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a demarat lucrările de înlocuire a fibrei optice pentru semaforizare, în zona Piața Victoriei din Capitală. Din acest motiv, comunicația de fibră optică cu anumite intersecții din Sistemul de Management al Traficului va fi întreruptă pe următoarele artere: Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului/Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Pasaj Basarab, b-dul Magheru, Pache Protopopescu, Calea Moșilor.
2.Nicușor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea pentru reducerea poluării: Un nou gest de imagine. Adevăratele măsuri sunt șoseaua de centură, parcările park&ride, benzile unice Deputatul Nicușor Dan este de părere că măsurile propuse miercuri de primarul Gabriela Firea - o vinietă de 10 lei/zi pentru accesul mașinilor din alte județe în București și interzicerea accesului mașinilor poluante în centrul orașului - este un gest de imagine. Potrivit acestuia, soluția o reprezintă șoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orașul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun.
3.Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădină la Antipa Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii și Primăriei Capitalei să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădina Muzeului Antipa. Cetățenii spun că spațiul verde este folosit de muzeul Antipa, iar într-un oraș extrem de poluat ca Bucureștiul, dispariția acestui spațiu verde nu este de dorit.
4.Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice, a anunțat instituția pe pagina de Facebook. Măsurile au fost aprobate după întâlnirea de joi dintre primarul general, Gabriela Firea, cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România, asociație care organizează manifestația din 10 august, din Piața Victoriei.
5.Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, învestit în funcție cu două zile înainte de protestul anunțat pentru 10 august: Sunt un om care ştie să îşi asume deciziile legale Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, un apropiat al primarului Gabriela Firea, a fost învestit joi în funcție, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul are loc cu două zile înainte de protestul anunțat pentru 10 august. Momentul este încărcat de semnificație deoarece la mitingul diasporei din 10 august 2018, soldat cu sute de victime după intervenția în forță a jandarmilor, ordinul de intervenție a fost semnat de prefectul Speranța Cliseru.
6.București: Restricții de circulație în weekend pe Calea Victoriei, Piața Unirii și Șoseaua Kiseleff Traficul rutier va fi restricționat în weekend pe mai multe artere din centrul Capitalei pentru desfășurarea unor evenimente, anunță Brigada Rutieră. Astfel, vor fi restricții parțiale pe Calea Victoriei, începând de vineri până duminică, dar și pe o parte din străzile adiacente, în Piața Unirii, dar și pe Șos. Kiseleff.
7.Începe festivalul B-FIT in the Street! Programul include demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului și spectacole de dans contemporan Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București - B-FIT in the Street! începe vineri. Pe parcursul a trei zile, stăzile din centrul orașului vor fi ocupate de 200 de artiști și vor avea loc 17 spectacole și peste 60 de reprezentații. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobații, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentații de dans contemporan și, în premieră, demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului.
8.Carmen Dan explică, înaintea Consiliului JAI, de ce nu a supus la vot intrarea României în Schengen: Nu există unanimitate/ Forțarea unui vot ar fi condus la un deznodământ negativ Ministrul de Interne, Carmen Dan, a explicat vineri, pe pagina de Facebook, înaintea participării la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), de ce ministerul pe care-l conduce nu supus la vot intrarea României în Schengen. Aceasta spune că decizia este una politică și se ia cu unanimitate de voturi, iar în acest moment nu există această unanimitate. Forțarea unui vot în Consiliu în aceste condiții ar fi condus la un deznodământ negativ și ar fi putut genera închiderea procesului de aderare, este de părere Carmen Dan.
9.Primăria Capitalei acordă finanțare nerambursabilă de până la 480.000 de lei pentru proiecte sociale Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a lansat sesiunea de selecție publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local, în vederea dezvoltării serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile, pentru anul 2019. Termenul limită de depunere a proiectelor este 18 iunie, ora 16.30.
10.​Alegeri europarlamentare: Direcțiile de evidența populației din București, program prelungit pe 25 și 26 mai pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, alături de serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor aferente celor 6 sectoare va asigura în data de 25 și 26.05.2019, program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate, anunță instituția într-un comunicat de presă. Măsura vine în sprijunul cetățenilor interesați să voteze la alegerile europarlamentare de pe 26 mai.
11.Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea. Inițiatorii acestui demers, cetățeni și câteva ONG-uri vor depune miercuri, 20 martie 2019, la registratura Primăriei Capitalei o plângere prealabilă prin care solicită municipalității să ia măsuri urgente, iar dacă nu se întâmplă nimic vor merge în instanță.
12.Timișoara: Polițiștii locali îmbrăcați în civil vor aplica amenzi celor care aruncă gunoi pe jos Polițiștii locali din Timișoara, îmbrăcați în civil pentru a nu ieși în evidență, vor aplica amenzi celor care fac mizerie în spațiile publice, a anunțat, joi, primarul orașului, Nicolae Robu, potrivit Agerpres. Măsura face parte din campania "Timişoara curată", lansată de municipalitate săptămâna trecută.
13.Cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei defecțiuni Procurorii DIICOT iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecțiune tehnică și nu de o intervenție a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Potrivit acelorași surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marți, de la Compania Municipală a Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.
14.Normalitatea a devenit știre: RADET București anunță că marți nu este nicio avarie. Cel puțin până la ora 11.00 RADET, furnizorul de apă caldă și căldură din Capitală, a anunțat pe site că marți, cel puțin până la ora redactării știrii, nu a avut loc nicio avarie. În ultimele săptămâni au fost avarii aproape în fiecare zi la rețeaua RADET, astfel că în miezul iernii zeci de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură.
15.Noi avarii la RADET: 83 de blocuri din București au rămas luni fără apă caldă sau caldură 83 de blocuri din București au rămas luni dimineață fără apă caldă sau căldură din cauza unor avarii la rețeaua RADET, potrivit unei informări de pe site-ul Regiei. Până la ora 14.00 defecțiunea a fost remediată pentru 74 de imobile.
16.O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Capitală ​O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Sectoarele 5 și 6 din Capitală. Imobilele au rămas fără apă caldă și căldură de joi, ora 13.30, iar reprezentanții RADET spun că vor rezolva problema abia vineri, până la ora 22.00.
17.Luminițele de Crăciun din București se aprind pe 30 noiembrie Luminițele de Crăciun din București vor fi aprinse anul acesta pe 30 noiembrie, la ora 19.00, din Piața Constituției, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Tot pe 30 noiembrie va fi deschis și Târgul de Crăciun din Piața Constituției care va avea 129 de căsuțe cu produse de sezon, patinoar și carusel pentru copii.
18.USR București a depus un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidarea companiilor municipale USR București a depus luni un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a celor 20 de companii. Proiectul prevede pe de-o parte începerea procedurilor pentru dizolvarea și lichidarea companiilor și, pe de altă parte, abrogarea hotărârii prin care au fost desființate mai multe Administrații din subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât acestea să poată furniza servicii vitale pentru oraș.
19.FOTO Primăria Capitalei a amplasat în rondul de la Universitate o imitație a ”Coloanei infinitului” Primăria Capitalei a amplasat în rondul de la Universitate o imitație a ”Coloanei infinitului” în locul bradului de Craciun sau a altor decorațiuni dedicate sărbătorilor de iarnă. Coloana are luminițe care se aprind noaptea. Gestul a stârnit mai multe critici pe rețelele de socializare.
20.Conflictul Dragnea-Firea: Primarii de sector spun că s-au întâlnit cu șeful PSD pentru a discuta despre redistribuirea banilor din impozitul pe venit. Mutu: Tema reorganizării administrative este una falsă și nu a avut loc nicio discuție în acest sens Primarii Sectoarelor 5 și 6 din București, Daniel Florea și Gabriel Mutu, spun că s-au întâlnit cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre redistribuirea banilor din impozitul pe venit la bugetele locale. Mai mult, Gabriel Mutu a declară că ”tema reorganizării administrative a Municipiului București este una falsă și nu a avut loc nicio discuție în acest sens”. Afirmațiile vin după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat într-o ședință cu primarii de sectoare că vrea o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să devină orașe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.
21.Clubul Sportiv Municipal București cumpără 15 tablete în valoare de 3200 lei bucata Clubul Sportiv Municipal București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, cumpără 15 tablete Apple iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB, în valoare de 48.480 lei, respectiv 3.232 lei bucata, potrivit unui anunț de atribuire din sistemul electronic de achiziții publice. Procedura de atribuire directă a fost finalizată pe 1 noiembrie, iar firma de la care se face achiziția este A.M.S. EXPERT CONSULT S.R.L.
22.Primăria Municipiului Bucureşti va cumpăra 50 de senzori seismici Primăria Municipiului Bucureşti va cumpăra 50 de senzori seismici performanţi, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul face parte din rectificarea bugetara, aprobată de Consiliul General al Municipiului București. Banii  vor fi redistribuiţi de la consolidarea clădirilor, pentru că nu toţi proprietarii şi-au dat acordul pentru consolidare, a explicat primarul Gabriela Firea.
23.Dan Tudorache: Primăria Sectorului 1 a fost atacată cibernetic. Toate calculatoarele sunt blocate Primarul Daniel Tudorache a anunţat vineri că Primăria Sectorului 1 a fost supusă unui atac cibernetic, motiv pentru care au fost anunţate Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).
24.Primăria Capitalei a semnat contractul pentru achiziția a 106 ambulanțe Primarul general, Gabriela Firea, a semnat miercuri contractul pentru achiziția a 106 ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Câștigătorul licitației este firma Deltamed SRL, iar valoarea contractului este de 8,7 milioane de euro. Ambulanțele sunt marca Volkswagen și vor fi livrate în termen de 12 luni, în tranșe,  începând cu luna noiembrie 2018. ​
25.Luni este termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziționarea a 106 ambulanțe Perioada de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea de către Primăria Capitalei a 106 ambulanţe destinate dotării Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) se încheie luni, potrivit Agerpres. Valoarea estimată a contractului este de 40.039.300 lei fără TVA. Municipalitatea urmează să achiziţioneze 89 de ambulanţe de tip B, destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor, şi 17 ambulanţe tip C, destinate urgenţelor medicale cu prioritate maximă şi transportului medical asistat al pacientului.
26.Fostul propagandist al Telejurnalului comunist, Cornelius Roșiianu,  a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, proaspăt înființată de Gabriela Firea Cornelius Roşiianu, fost prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist, a fost numit  în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, potrivit g4media.ro. Decizia  a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, acesta luând  locul lui Bălan Liviu Adrian.
27.Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Acestea vor fi amplasate în locuri precum: Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Piaţa Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Aeroport Băneasa, Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Universitar, Teatrul Naţional, dar şi o serie de biserici. Valoarea proiectului este de circa un milion de lei.
28.Rectorul şi preşedintele Senatului ASE, cetăţeni de Onoare ai Capitalei. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență Pavel Năstase, președintele Senatului ASE, și Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice București, vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre votate joi de Consiliul General al municipiului București. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență.
29.Norma de hrană din spitalele administrate de Primăria Capitalei, majorată cu 50% Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi majorarea cu 50% a normei de hrană pentru bolnavii internați în spitalele administrate de Primăria Capitalei. De exemplu, la spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.
30.Cluj: Primarul Emil Boc anunţă interesul unor firme japoneze pentru construirea metroului Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat joi că firme din Japonia ar fi interesate de proiectul metroului pe care administraţia locală ar dori să îl construiască, ca soluţie la traficul aglomerat din oraş, potrivit Agerpres. În plus, în bugetul local din acest an a fost alocată o sumă pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate a acestui proiect care va arăta valoarea investiției, cât de lung va fi traseul, dacă va fi de suprafaţă ori subteran, numărul de staţii.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 12 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version