Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 24476 rezultate
1.CNAS anunţă că două spitale tratează pacienții cu amiotrofie spinală cu un medicament invator, după ce părinții copiilor bolnavi au protestat joi dimineață în fața instituției Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a fost inclus pe lista unităților medicale care pot administra tratamentul pentru pacienţii cu amiotrofie spinală, iar Centrul Național Nicolae Robănescu a început tratamentul primilor pacienți cu medicamentul inovator DCI nusinersen, a anunțat joi Casa Naţională de Asiguri în Sănătate. Joidimineață, părinții câtorva copii cu amiotrofie spinală au protestat câteva ore în fața sediului CNAS, nemulțumiți de lipsa tratamentului.
2.Un medic sârb care face rezidențiatul în România e plătit cu 80 de euro pe lună: În condițiile în care medicii români pleacă din țară, pentru noi, care dorim sa rămânem, ar trebui găsite soluții Miksa Loredan, un tânăr sârb, medic rezident în anul I la specialitatea Otorinolaringologie (ORL) la Spitalul Municipal de Urgență din Timișoara, este plătit de statul român cu o bursă de doar 80 de euro pe lună, acordată de Ministerul Educației. "În condițiile în care medicii români pleacă din tară, pentru noi, medicii care dorim să rămânem și pe viitor în România, ar trebui găsite soluții", spune Miksa Loredan. Cazul a fost semnalat de senatorul USR Adrian Wiener, care a adresat o interpelare Ministerului Sănătății, în care reclamă "un caz flagrant de discriminare și inechitate" a medicilor rezidenți, etnici români din afara țării, ce nu sunt remunerați precum colegii lor români.
3.Proiectul de lege ce prevede ca pe ambalajul medicamentelor homeopate să scrie cu majuscule "Acest produs nu are efecte asupra sănătății" a fost respins de Senat Propunerea de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de USR, ce prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, "Acest produs nu are efecte asupra sănătății", a fost respinsă miercuri de Senat, a declarat, pentru HotNews.ro, inițiatorul proiectului, senatorul Adrian Wiener.
4.USR propune ca legea să prevadă obligativitatea accesului elevilor la educație sexuală: Suntem pe locul I în Europa la sarcini nedorite Deputatul USR Cristina Iurișniți a anunțat, miercuri, că va propune corelarea prevederilor legislative din Legea 272/2004 și Legea 1/2011, "în sensul atribuirii Ministerului Educației a obligativității de a facilita accesul elevilor la informații corecte și controlate în programa școlară" cu privire la educația sexuală și educația pentru sănătate. "10,6% dintre tinerele cu vârsta sub 20 de ani au sarcini nedorite, iar rata sarcinilor în rândul adolescentelor, pe segmentul de vârstă cuprinsă între 15-19 ani, a înregistrat 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina. Suntem pe locul I în Europa în ceea ce privește rata sarcinilor nedorite!", arată deputatul USR.
5.DOCUMENT A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Totul despre metodologie, centrele de examen și comisiile de examen Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară - București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.
6.Proiectul de lege care prevede taxarea suplimentară a sucurilor cu un conținut ridicat de zahăr, la vot în plenul Senatului Proiectul de lege care prevede taxarea suplimentară a sucurilor cu un conținut ridicat de zahăr, inițiat de senatorul USR Adrian Wiener, ar urma să fie supus la vot miercuri în plenul Senatului. România are cea mai ridicată rată a diabetului zaharat din Uniunea Europeană - 11,6% din segmentul de vârstă 18-65 de ani suferă de diabet zaharat diagnosticat, iar românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din UE, cu o medie de 30 de kilograme pe an, de două ori mai mare decât cea din Uniunea Europeană, arată statisticile.
7.Sindicatul Sanitas cere reducerea vârstei de pensionare pentru angajații serviciilor medicale de urgență Sindicatul Sanitas a solicitat Ministerului Muncii reducerea cu 5 ani a vârstei de pensionare a angajaţilor din serviciile medicale de urgenţă, respectiv Ambulanţă, UPU şi ATI, a declarat, marţi, liderul organizaţiei judeţele Covasna, Vasile Neagovici.
8.Proiect de lege adoptat de Senat: Donatorii vor primi pe telefon mesaje în situații de urgență, când este nevoie de sânge Donatorii de sânge vor primi, pe telefon, mesaje de mulțumire pentru gest sau de solicitare în situații de urgență sau la demararea unor campanii de donare de sânge, prevede un proiect de lege adoptat marți de Senat. Inițiativa legislativă nu este susținută de Ministerul Sănătății.
9.Un șofer de ambulanță din Gorj este cercetat disciplinar după ce a refuzat să transporte un pacient la un spital din Bucureşti. Pacientul a murit după 3 zile Un şofer de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este cercetat disciplinar după ce a refuzat transportul unui pacient, victimă a unui accident de circulaţie, la un spital din Bucureşti, invocând motive medicale, a declarat, marţi, managerul instituţiei, Constantin Mitroi, citat de Agerpres. Potrivit unor surse medicale, victima accidentului, care a suferit un politraumatism şi un hematom pe creier, a fost operat într-un spital din Bucureşti, însă a murit trei zile mai târziu.
10.Marian Burcea, fost președinte CNAS trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, este șef de comisie la examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medicii rezidenți Marian Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate trimis în judecată de DNA în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro, este șeful uneia dintre comisii la examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medicii rezidenți, care începe mâine, 17 octombrie. Marian Burcea, trimis în judecată pe 13 iulie anul acesta pentru constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, este șeful Comisiei nr. 2 la specialitatea Oftalmologie, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.
11.​VIDEOREPORTAJ Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, de la "noi facem un spital" la un fenomen social: În România se pot face lucruri, putem pune presiune pe politicieni, se pot face și spitale, și autostrăzi, și școli ​"Anul trecut, în decembrie, a fost un moment în care și noi am înțeles, cred, că facem un spital. Și că acest proiect reprezintă, cumva, mai mult decât construcția în sine a unui spital - care, da! e primul spital care se face în România în ultimii 30 de ani. Dar el reprezintă un fenomen social, în care lumea, în sfârșit, și-a dat voie să spere că și în România se poate, se pot face lucruri!" Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu construiesc, din donații și sponsorizări, primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Le place să spună că noi, toți, facem un spital. Pe Oana și Carmen le-am găsit, într-o dimineață de toamnă, pe șantierul primului spital de oncologie pediatrică din România.
12."Stop OUG! Până aici!" Proteste anunțate luni seară în Piața Victoriei din București și în Piața Unirii din Cluj față de ordonanța de modificare a legilor justiției Un protest împotriva adoptării Ordonanței de Urgență de modificare a legilor justiției este anunțat luni, începând cu ora 17:30, în Piața Victoriei din București. Un protest similar este program și în Piața Unirii din Cluj, luni, începând cu ora 19:00. Guvernul a adoptat OUG de modificare a legilor Justiției în ședința de luni dimineață, una dintre cele mai importante modificări fiind aceea că procurorii care vor să facă parte din DIICOT sau DNA trebuie să aibă 10 ani de vechime în profesie.
13.Frigiderele de la morga din Botoșani, stricate de 3 zile Frigiderele de la morga Spitalului Județean de Urgență din Botoșani sunt stricate de 3 zile, personalul medical fiind nevoit să accelereze necropsiile sau să transfere cadavrele la morga Maternității, relatează Mediafax. Cu toate că medicii i-au chemat încă de vineri pe reprezentanții firmei care se ocupă de repararea frigiderelor, aceștia au venit abia luni.
14.16 noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână 16 noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, numărul total al îmbolnăvirilor, de la declararea epidemiei de rujeolă în țara noastră, în septembrie 2016, urcând la 15.395, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Epidemia de rujeolă din România, cea mai gravă din Europa în acest moment, s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.
15.Emanuel Ungureanu (USR): Asistenta care s-a sacrificat pentru binele nostru, abandonată de Ministerul Sănătății. La Spitalul Universitar miroase a mușamalizare a unor fapte grave "Asistenta care s-a sacrificat pentru binele nostru comun a fost abandonată de Ministerul Sănătății și călăii sunt neatinși datorită protecției pe care o au în PSD", afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Emanuel Ungureanu adaugă că "Miroase îngrozitor la Spitalul Universitar de Urgență București a corupție, ticăloșie și mușamalizare a unor fapte grave!" El subliniază, de asemenea, că Sorina Pintea a anunțat că va trimite raportul Corpului de Control la Parchet, dar "nu a specificat nici ziua, nici anul..."
16.Psihiatrul Gabriel Diaconu cere introducerea educației sexuale în școli înainte de clasa a V-a: Fac parte dintr-o generație care a 'descoperit' sexualitatea, ceea ce e potențial nociv Medicul psihiatru Gabriel Diaconu scrie, într-o postare pe Facebook, că educația sexuală ar trebui introdusă în scoli înainte de clasa a V-a, motivând că "vreau educație sexuală care să învețe copiii cum să recunoască un posibil prădător sexual (...) care să explice ce este acela prezervativ, ce este aceea profilaxie, dar și că avortul nu e un mijloc contraceptiv". Gabriel Diaconu mai scrie că face parte dintr-o generație care a "descoperit" sexualitatea, ceea ce este "potențial nociv".
17.Sorina Pintea: La Spitalul Universitar s-ar putea să existe probleme de natură penală. Raportul Corpului de control va fi trimis la Parchet La Spitalul Universitar de Urgență din București "s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achizițiile din fondurile Ministerului Sănătăţii", iar raportul Corpului de control, care este în curs de finalizare după controlul efectuat în luna august, va fi trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
18.Asistenta concediată de la Spitalul Universitar: Am făcut greva foamei, nu am fost în discotecă. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital Mariana Luceanu, asistenta concediată joi de conducerea Spitalului Universitar, la două luni după ce a făcut greva foamei în semn de protest față de condițiile din acest spital, spune că "am făcut greva foamei, nu am fost în discotecă" și acuză că motivele concedierii sale sunt legate de faptul că "a deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, am adus dovezi în spațiul public și în mass-media". Motivul oficial care i s-a comunicat Marianei Luceanu pentru desfacerea contractului de muncă este absența timp de 4 zile de la lucru în luna august, când asistenta a fost în greva foamei.
19.Un pacient internat la spitalul din Buzău s-a sinucis Polițiștii fac cercetări la Spitalul Județean din Buzău, după ce un pacient în vârstă de 64 de ani, din localitatea Lopătari, s-a sinucis, aruncându-se de la primul etaj al unității medicale, anunță Mediafax. Surse medicale au declarat că bărbatul din Lopătari a fost internat în Spitalul Județean în cursul zilei de marți, ca urmare a unui accident vascular-cerebral, suferit și pe fondul unor afecțiuni psihice mai vechi.
20.Sorina Pintea: Concedierea asistentei care a făcut greva foamei - o problemă internă a Spitalului Universitar/ Protocoalele de curăţenie în anumite zone din spital nu se aplică întocmai Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că decizia de concediere a asistentei Mariana Luceanu, care a protestat în urmă cu două luni față de condițiile din spital, făcând greva foamei, reprezintă "o problemă internă" a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Ministrul Sănătății admite, însă, că raportul Corpului de Control al ministerului în urma controlului desfășurat la acest spital, despre care spune că este în curs de finalizare, sesizează probleme privind modul în care se face dezinfecţia în anumite zone din unitatea medicală.
21.Mariana Luceanu, asistenta care a făcut greva foamei pentru a protesta față de condițiile de la Spitalul Universitar, a fost concediată Asistenta Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, în semn de protest față de condițiile improprii din Spitalul Universitar, a fost concediată joi.
22.Sorina Pintea: Sunt judeţe care nu au centre de radioterapie. Vom găsi soluţii de a finanţa tratamentul bolnavului de cancer în România, indiferent dacă spitalul e public sau privat Centrele de radioterapie destinate pacienţilor oncologici nu sunt suficiente în România, existând inclusiv județe în care nu există niciun astfel de centru, a afirmat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Banca Mondială va finanţa zece aparate de radioterapie, dar acestea vor fi instalate abia peste doi ani, a adăugat ministrul Sănătății. "Vom găsi şi soluţii de a finanţa şi tratamentele, adică tratamentul total al bolnavului de cancer în România, indiferent dacă spitalul e public sau privat. Pacienţii bolnavi de cancer şi care necesită intervenţii urgente, inclusiv chirurgicale, pot să meargă în străinătate la tratament pe baza formularului 112", mai spune ministrul Sănătății.
23.Alocația de hrană pentru pacienții leprozeriei din Tichilești crește de la 11 la 20 de lei, după ce angajații spitalului au făcut apel la oameni să doneze alimente pentru bolnavi Alocația de hrană pentru pacienții leprozeriei din Tichilești, singurul spital din țară care îngrijește bolnavi de lepră, ar urma să crească de la 11 la 20 de lei pe zi, potrivit unui proiect de hotărâre postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Angajații spitalului din Tichilești au lansat, în urmă cu două săptămâni, un apel pe Facebook către cei care își permit să doneze alimente, în special varză și castraveți, să le ofere ajutorul, arătând că alocația de hrană pentru ultimii 10 pacienți internați aici, în valoare de doar 11 lei pe zi, este insuficientă pentru a le asigura acestora 3 mese pe zi.
24.Două noi decese cauzate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor, în scădere Două noi decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, transmis de țânțari, s-au înregistrat în ultima săptămână, la pacienți cu co-morbidități, anunță Ministerul Sănătății, citând datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. În ultima săptămână au fost confirmate, de asemenea, 12 de cazuri noi de îmbolnăviri de  meningită/meningo-encefalită provocate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor este în scădere, pe fondul răcirii vremii.
25.O secție a Spitalului Municipal din Lugoj, închisă de Direcția de Sănătate Publică din cauza "stării igienico-sanitare" Secția de Hemodializă a Spitalului Municipal din Lugoj a fost închisă temporar de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș, în urma unui control. "Au fost descoperite spații cu tavanul căzut, pereți cu infiltrații, spații neigienizate, spații de depozitare a materialelor neigienizate și neconforme. Măsura de suspendare temporară a activității a venit ca urmare a stării igienico-sanitare a secției. De asemenea, a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei", au arătat reprezentanții DSP Timiș.
26.Medic: Unul din 4 români are o problemă de sănătate mintală. Nu este o ruşine, e un fenomen de care trebuie să ne ocupăm deschis Unul din patru români are o problemă de sănătate mintală, iar legislaţia actuală în domeniu ar trebui să recunoască faptul că bolile psihice reprezintă o problemă în creştere şi mai importantă decât bolile fizice, care survin la serviciu, atrag atenția specialiștii în sănătate mintală, la Conferinţa naţională "Sănătatea mintală la locul de muncă", care are loc miercuri.
27.Medici: Sistemul electronic CNAS nu funcționează pentru a treia zi consecutiv Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate nu funcționează pentru a treia zi consecutiv, anunță medicii de familie. "Componente ale Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate returnează extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a funcționat cu dificultate și săptămâna trecută, însă în aceste zile sunt perioade întregi în care este aparent blocant, rețetele funcționează doar în mod offline, iar serviciile nu se validează", spun reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.
28.Proiectul de lege ce prevede interzicerea folosirii ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, respins de Senat Senatul a respins, în şedinţa de miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ce prevede că folosirea ţigărilor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi, în consecinţă, este interzisă în spaţiile publice închise. Raportul de respingere a adunat 74 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 5 abţineri.
29.Medic psihiatru: 5% din pacienţii internaţi în 2017 la Institutul Socola au prezentat ''Sindromul Italia'', o depresie care afectează femeile care lucrează în Italia Aproximativ 5% din numărul total al pacienţilor internaţi în anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi au fost femei cu "Sindromul Italia" a declarat, miercuri, medicul psihiatru Cozmin Mihai. El a explicat că "Sindromul Italia" este o depresie socială care afectează persoanele plecate să lucreze ca asistente familiale în Italia şi în cele mai multe cazuri îngrijesc persoane cu demenţă Alzheimer.
30.Producătorii de medicamente: Încă 2.300 de medicamente vor disparea de pe piață, după ce alte 2.000 au dispărut în ultimii doi ani Asociatia Producătorilor de Medicamente Generice atrage atenția că alte 2.300 de medicamente ieftine, majoritatea produse în România, riscă să dispară de pe piață "în perioada imediat următoare", după ce 2.000 de medicamente au fost retrase de producători în ultimii doi ani. Producătorii fac apel la Ministerul Sănătății și la Ministerul Finanțelor să promoveze, în paralel cu creșterea bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate corelată cu inflația, și introducerea calcului diferențiat al taxei clawback ȋn functie de prețul de referință.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 816 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version