Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 26384 rezultate
1.Președintele Colegiului Medicilor le cere doctorilor din spitalele românești "să nu abandoneze lupta" Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, le cere medicilor din spitalele din România "să nu răspundă primului impuls de a abandona lupta dar, totodată, să lupte pentru sănătatea lor la fel cum luptă pentru sănătatea pacienților lor", în timpul epidemiei de coronavirus. Apelul lui Gheorghe Borcean vine într-un moment în care mulți medici acuză lipsa echipamentelor de protecție pentru coronavirus, iar câțiva medici din țară au demisionat sau au intrat în concediu în această perioadă.
2.Eliberarea de rețete online și acordarea de consultații medicale la distanță intră în linie dreaptă: CNAS anunță că normele de aplicare au intrat în vigoare Renunțarea temporară la obligativitatea utilizării cardului național de sănătate, pe durata stării de urgență, eliberarea de rețete medicale online și acordarea de consultații medicale la distanță (prin telefon sau online) intră în linie dreaptă. Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că Normele de aplicare ale Hotărârii de Guvern prin care este reglementat modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență au intrat în vigoare începând din 1 aprilie.
3.Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular pentru pacienții cu coronavirus, în curtea Spitalului Elias Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, anunță că începe construcția unui spital modular unde vor fi tratați pacienți infectați cu coronavirus, în curtea Spitalului Elias din București. Spitalul modular ar urma să fie gata în 4 săptămâni.
4.5 cadre medicale de la Spitalul Matei Balș, infectate cu coronavirus 5 cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București sunt infectate cu coronavirus - doi medici, o asistentă și doi infirmieri, a declarat medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru HotNews.ro.
5.Președintele asociației bolnavilor de cancer: Riscul ca ei să moară s-a triplat în această pandemie. Au fost externați peste noapte și trimiși acasă, la sute de kilometri, să aștepte Riscul ca cei 400.000 de pacienți oncologici din România să moară s-a triplat în timpul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care cei mai mulți dintre aceștia "au fost externați peste noapte și trimiși acasă, la sute de kilometri, să aștepte", atrage atenția Cezar Irimia, președintele celei mai mari asociații care reprezintă bolnavii de cancer din România. Cezar Irimia acuză faptul că "sistemul de sănătate lasă fără tratament sau diagnostic cert în această perioadă foarte mulți pacienți".
6.Cât timp rezistă coronavirusul pe suprafețe? COVID 19 se transmite prin alimente? Coronavirusul rezistă 2-3 zile pe plastic și inox, 24 de ore pe carton și 4 ore pe cupru, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul pandemiei. Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.
7.357 de cadre medicale din România, infectate cu coronavirus. 200 sunt din Suceava 357 de cadre medicale din România sunt infectate cu coronavirus, potrivit datelor anunțate miercuri seară de Grupul de Comunicare Strategică. Peste jumătate dintre ele - 200 - sunt cadre medicale din Suceava.
8.Farmaciile din România, sfătuite să nu vândă mai mult de o cutie-două de Paracetamol fiecărei persoane: Toată lumea a dat năvală Farmaciille din România nu ar trebui să mai vândă mai mult de una-două cutii de Paracetamol unei persoane, recomandă Colegiul Farmaciștilor. Cum Paracetamolul este folosit la tratarea formelor ușoare de coronavirus, vânzarea medicamentului în farmacii a explodat în această perioadă, unele persoane cumpărând cantități mari. "Nu trebuie să depozităm acasă medicamente pe care nu știm dacă le vom folosi sau nu. Mai bine să fie acolo, într-un spațiu public la care să aibă acces cei care într-adevăr vor avea nevoie", a explicat Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, pentru HotNews.ro.
9."Un conglomerat de nereguli". Cum s-a transformat Suceava în Lombardia României Primul oraș din România în carantină totală, cu 31 de decese provocate de coronavirus (multe dintre victime confirmate cu virusul chiar și la zile întregi după deces) și 638 de îmbolnăviri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se teme că 1.000 de purtători ai coronavirusului umblă în acest moment prin Suceava, fără ca nimeni să știe exact cine sunt și cui transmit mai departe virusul. Suceava s-a transformat, în doar 9 zile de la primul deces înregistrat acolo, în Lombardia României. Totul în urma unui "conglomerat de nereguli", așa cum a admis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu acordat HotNews.ro.
10.Spitalul din Suceava primește un ventilator de terapie intensivă și echipamente de protecție donate de Salvați Copiii Spitalul Județean din Suceava va primi, începând de astăzi, un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție constând în mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere, combinezoane de protecție, bonete, botoși si 375 de kilograme de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră - donație din partea Organizației Salvați Copiii.
11.Emanuel Ungureanu: Spitalele au primit abia ieri primii bani de la Ministerul Sănătății pentru echipamente de protecție pentru coronavirus Spitalele din România nu au primit până ieri "nici măcar un leu de la Ministerul Sănătății pentru echipamente de protecție și materiale sanitare în vederea combaterii epidemiei de COVID 19", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. El adaugă că "abia ieri, mi-au spus mai mulți manageri de spitale, au fost trimiși primii bani de la Ministerul Sănătății pentru echipamente. Vă dați seama cât o să dureze până se achiziționează echipamentele vitale?"
12.Cum se transmite coronavirusul de la o persoană la alta? Coronavirusul COVID-19 se transmite de la o persoană la alta, de obicei prin contact apropiat cu o persoană infectată din familie, de la serviciu sau într-o unitate sanitară, arată Organizația Mondială a Sănătății.
13.Numărul bolnavilor de coronavirus din Suceava a urcat la 638 - peste un sfert din totalul cazurilor din România Numărul total al cazurilor de coronavirus confirmate la Suceava a urcat marți la 638, au anunșat reprezentanții Grupului de comunicare strategică, la solicitarea HotNews.ro. Practic, din cele 2.245 de cazuri confirmate în România, mai mult de un sfert sunt în județul Suceava. Tot la Suceava s-au înregistrat și cele mai multe decese din România - 31.
14.Lista spitalelor care vor trata pacienți cu coronavirus în Scenariul 4 și lista spitalelor suport Lista spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu coronavirus s-a extins cu alte unități medicale, după intrarea în Scenariul 4 al epidemiei, declarat aseară, odată cu depășirea pragului de 2.000 de cazuri (2.245 în prezent). Lista noilor unități Covid-19 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Pe listă apar spitalele care vor prelua pacieți cu forme grave de infecție cu coronavirus. De asemenea, a fost aprobată și o listă a spitalelor suport pentru cele de pe lista inițială.
15.​Scenariul 4 explicat de un medic: Pacienții cu forme ușoare, tratați acasă sau la hotel. Medicii se deplasează la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul este asigurat de spital România se află, de aseară, în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, cu peste 2.000 de cazuri de infectare cu COVID 19 confirmate (2.109). Din acest punct încolo, o parte dintre pacienți - cei cu forme ușoare și asimptomatici - pot fi tratați acasă sau la hotel, atunci când există riscul ca acasă să transmită virusul. Medicii se vor deplasa la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul va fi asigurat de către spital, a explicat medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru HotNews.ro.
16.Medicii pot elibera rețete online și pot da consultații la distanță, prin telefon sau online. Se renunță la cardul de sănătate pe perioada stării de urgență Medicii de familie le vor putea trimite pacienților rețetele pe mail sau prin alte mijloace electronice și îi vor putea consulta prin telefon sau online, iar pacienții vor putea merge cu rețetele la farmacie, fără să mai stea la cozi la cabinetul medicului. În plus, obligativitatea utilizării cardului de sănătate se suspendă pe perioada stării de urgență. Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, o Hotărâre de Guvern în acest sens. Măsura era cerută insistent de medici de cel puțin 3 săptămâni.
17.Situație suprarealistă la un centru unde 200 de pacienți fac dializă, în București: În aceeași clădire a fost deschis un centru de carantină pentru suspecți de coronavirus Un centru de carantină și izolare pentru români care se întorc din zone ale lumii unde sunt focare de coronavirus a fost înființat de autorități în aceeași clădire în care 200 de pacienți cu insuficiență renală fac dializă, în zona Răcari din București, semnalează Emanuel Ungureanu, deputat USR și fondatorul unui ONG care sprijină bolnavii dependenți de dializă. Pacienții cu boli cronice - precum cei cu insuficiență renală, dependenți de dializă, dar și cei cu cancer, diabet sau boli cardiovasculare - sunt cei mai expuși la a dezvolta forme grave ale bolii și la deces, în cazul în care se infectează cu coronavirus.
18.Cât ar putea dura măsurile de distanțare socială? Vlad Mixich: Epidemiologii spun că până la apariția unui vaccin sau tratament, singura soluție e combinația distanțare socială - testare Cât timp am putea fi nevoiți să suportăm măsurile de distanțare socială? Cât va rezista economia în fața acestui șoc și cât va rezista fiecare dintre noi acestui stil de viață? "Răspunsul este probabil cea mai dificilă decizie pe care guvernul fiecărei țări, în parte, a trebuit să o ia în ultimii 30 de ani", spune Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și membru în conducerea Alianței Europene pentru Sănătate Publică.
19.Cum pune Guvernul în pericol viața a milioane de bolnavi cronici, lăsați să stea la cozi la medici în plină pandemie de coronavirus: Renunțarea la cardul de sănătate, eliberarea de rețete online și consultațiile la distanță zac în sertar Medicii de familie le-ar putea trimite pacienților rețetele pe mail sau prin alte mijloace electronice, i-ar putea consulta prin telefon sau online, iar pacienții ar putea merge cu rețetele la farmacie, fără să mai stea la cozi la cabinetul medicului. Este o măsură vitală în această perioadă pentru bolnavii cronici - care suferă de cancer, diabet, boli cardiovasculare, boli rare etc. și care sunt cei mai expuși la a dezvolta forme grave ale bolii în cazul infecției cu coronavirus și la deces. Măsura apare într-un proiect care zace în transparență pe site-ul CNAS și care s-a aflat pe agenda ultimei ședințe de Guvern, de săptămâna trecută, dar nu a fost aprobat, cu toată că este cerut insistent de medici, de 3 săptămâni.
20.Cât supraviețuiește coronavirusul pe suprafețe? Cât supraviețuiește coronavirusul pe suprafețe? Este o întrebare aflată pe buzele tuturor în această perioadă. Studiile sugerează că, în general, coronavirusurile (inclusiv COVID-19) poate persista pe suprafețe de la câteva ore până la câteva zile, arată Organizația Mondială a Sănătății.
21.Medic român din Franța: Din cauza numărului mare de pacienți infectați, începem să avem și pacienți tineri in stare gravă. Lupta va fi lungă Radu Lupescu, medic român stabilit la Strasbourg, mărturisește că în Franța "suntem în toiul furtunii. Paturile de terapie intensivă sunt pline". De asemenea, din cauza numărului mare de pacienți infectați, Radu Lupescu subliniază că Franța începe să aibă și pacienți tineri în stare gravă. El avertizează că lupta cu virusul COVID 19 "va fi lungă" și lansează un îndemn: "Stați acasă, nu bravați interdicția de ieșire!"
22.Coronavirusul se transmite prin aer? Coronavirusul COVID 19 NU se transmite prin aer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește. Aceste picături sunt grele și nu plutesc prin aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor, arată Organizația Mondială a Sănătății.
23.Vlad Voiculescu acuză că 700 de medici rezidenți, voluntari la linia TelVerde dedicată coronavirus, lucrează înghesuiți în săli fără geamuri / Gabriela Firea: Sunt mii de metri pătrați, spațiul este conform normelor Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a făcut public mesajul unui medic rezident care lucrează la linia TelVerde înființată de autorități și dedicată coronavirus, mesaj în care se afirmă că 700 de medici rezidenți ar fi "obligați" să susțină această linie și să lucreze în săli de la Arena Națională, puse la dispoziție de Primăria Capitalei, unde nu ar exista geamuri, nu s-ar păstra distanțele de 1,5 - 2 metri între persoane și "nu se respectă nicio normă impusă de ordonanțele militare".
24.Orașul din România unde medicii trag la sorți cine să trateze pacienți cu coronavirus / Managerul spitalului: Sunt medic ca să slujesc beteagul Într-un spital din România, medicii trag la sorți cine va îngriji bolnavi infectați cu coronavirus, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro. Este vorba despre Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare. Contactat de HotNews.ro, managerul interimar al spitalului, medicul Vasile Pop, admite că "unora dintre colegi nu le-a surâs ideea", dar spune că niciun cadru medical nu poate refuza să îngrijească bolnavi, inclusiv infectați cu coronavirus. Cazul de la Baia Mare spune multe despre starea de spirit din spitalele românești, în condițiile în care multe cadre medicale reclamă, în aceste zile, că nu au suficiente echipamente de protecție.
25.România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie sau "fără altă etiologie care să explice tabloul clinic" România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie sau "fără altă etiologie care sa explice pe deplin tabloul clinic". Institutul Național de Sănătate Publică a extins, astăzi, criteriile de testare și pentru acești pacienți.
26.Vlad Mixich: Cred că vom avea un medicament sau un vaccin pentru coronavirus cel târziu până la sfârșitul acestui an / Orice citiți pe internet, nu luați medicamente de capul vostru! Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, se declară optimist și spune că, cel mai probabil până la finalul acestui an, am putea avea un medicament viabil sau un vaccin bun pentru coronavirus. În ceea ce privește cele 8 medicamente împotriva coronavirusului studiate în prezent ca posibile soluții, Vlad Mixich subliniază că există "prea puține studii științifice ca să fim siguri că ele fac mai mult bine decât rău". El avertizează că "orice citiți pe internet, orice mare vedetă medicală auziți", nu trebuie să luați medicamente "de capul vostru, dacă nu vorbiți cu un medic înainte".
27.Adrian Streinu Cercel cere un "cadru normativ care să stipuleze că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi ": După pandemie or să ne tragă de mânecă pentru cum am realizat achizițiile Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, primul spital din România care a tratat pacienți infectați cu coronavirus, a declarat, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că "După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor".
28.Orban: Victor Costache a demisionat din motive personale / Georgeta Bumbac, cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății în ultimul deceniu, va fi schimbată din funcție ​Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, în plină pandemie de coronavirus, "din motive de natură personală și profesională", a declarat vineri dimineață premierul Ludovic Orban. Primul ministru a făcut și un anunț-cheie pentru Ministerul Sănătății: Georgeta Bumbac, considerată cel mai puternic funcționar din această instituție în ultimul deceniu, ar urma să fie schimbată din funcție. DOCUMENT Georgeta Bumbac, fina lui Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și considerată cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății în ultimul deceniu, om-cheie în echipa lui Victor Costache
29.Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății: În București vor fi testați pentru început 10.000 de oameni / La Suceava a fost un conglomerat de nereguli În București vor fi testați pentru coronavirus, pentru început, 10.000 de oameni în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei, pentru "a avea o previziune și o evoluție a pandemiei la nivel de București", a declarat astăzi Nelu Tătaru, la scurt timp după ce a fost numit ministrul Sănătății, într-un interviu acordat HotNews.ro. Echiparea spitalelor "cu tot ce înseamnă logistică, aparatură, ventilatoare și resursă umană", pentru a face față pandemiei de coronavirus este prioritatea lui Nelu Tătaru la începutul mandatului, spune noul ministru al Sănătății. El mărturisește că a găsit la spitalul din Suceava, unde 170 de cadre medicale și pacienți s-au infectat cu coronavirus, un "conglomerat de nereguli".
30.153 de cadre medicale din spitalele din România, infectate cu coronavirus 153 de cadre medicale și personal auxiliar din spitalele din România au fost confirmate cu infecție cu coronavirus, a transmis astăzi Ministerul Sănătății, la solicitarea HotNews.ro.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 880 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by