Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 24202 rezultate
1.Primul studiu de analiză a problemelor de fertilitate din România: Aproape 17% din populaţia fertilă s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate 16,8% din populaţia fertilă studiată s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate, arată primul studiu de analiză a problemelor de infertilitate dat publicităţii luni de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România.
2.Spitalul Județean Brașov va suplimenta personalul de pază după ce o asistentă a fost lovită de un pacient Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va suplimenta paza la secţia de primiri urgențe după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o asistentă a fost agresată de un pacient adus în secţie, a anunțat luni, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii sanitare, Daniela Neculoiu.
3.Perioada de valabilitate a cardului de sănătate va fi prelungită de la 5 la 7 ani Perioada de valabilitate a cardului de sănătate ar urma să fie prelungită de la 5 ani, cât este în prezent, la 7 ani de la data emiterii, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Guvernul vrea, în acest fel, să reducă cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14.200.000 de carduri de sănătate care expiră în această perioadă, precum și cheltuielile de distribuție a cardurilor.
4.DOCUMENT Guvernul intenționează să interzică vânzarea băuturilor energizante către minori, la automate, în incinta școlilor și a spitalelor Guvernul intenționează să interzică comercializarea băuturilor energizante către minori, precum și vânzarea acestora la automate, în incinta unităților sanitare, precum și în incinta și în apropierea școlilor, arată un proiect de Hotărâre al executivului. Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi ar urma să meargă de la 5.000 până la 25.000 de lei. Proiectul a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, iar până la data de 24 iunie se pot face propuneri pe marginea acestuia.
5.Diana Păun, consilier la Departamentul de Sănătate al Administraţiei Prezidenţiale: "Sistemul medical e subfinanţat. Puţinii bani - cheltuiţi nejudicios" Creşterea cheltuielilor publice cu sănătatea până la 7% din PIB, o mai bună colectare şi direcţionare către Ministerul Sănătăţii a banilor proveniţi din taxa pe viciu, dar şi dezvoltarea sistemului de asigurări voluntare de sănătate complementare celor din sistemul public sunt soluţii accesibile României, a afirmat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
6.Sorina Pintea anunță că 225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipsește de două luni, vor fi distribuite începând de luni 225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipseşte de circa două luni, au ajuns vineri in țară și vor fi distribuite începând de luni, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Vaccinul hexavalent asigură imunitate împotriva hepatitei B, a tetanosului, difteriei, tusei convulsive, poliomielitei şi a pneumoniei cu haemophilus influenzae. El trebuie administrat sugarilor în trei tranşe: la două, patru şi 11 luni.
7.​INTERVIU Povestea mamelor care au strâns sute de mii de euro pentru copii bolnavi și dotarea maternităților, după ce s-au cunoscut pe Facebook: "Când o mamă este la pământ, sute de mame o ridică în câteva secunde de jos" 5 ani, zeci de mii de membri în toată țara, majoritatea proaspete mame, și peste 400.000 de euro -  bani adunați pentru tratarea unor copii bolnavi sau dotarea unor secții pentru nou-născuți din maternități. În urmă cu 5 ani, LaPrimulBebe era un grup de Facebook din care făceau parte 10 mame foarte active înainte de naștere, care se simțeau singure și aveau nevoie să comunice "cu oameni ca ele". După prima lună, erau deja 400. În scurt timp, LaPrimulBebe a crescut mult dincolo de "un grup de mame care vorbesc pe internet". Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe, mărturisește că a creat această comunitate "pentru a mă salva eu pe mine, nu pentru a salva pe nimeni". Astăzi, ea crede cu tărie că "aceste mame, una lângă alta, chiar pot să schimbe ceva într-o țară".
8.Un bărbat a murit pe stradă la scurt timp după ce fusese externat din spitalul din Bârlad Un bărbat în vârstă de 79 de ani din municipiul Bârlad, abia externat din Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman", a murit, vineri, după ce i s-a făcut rău în stradă, anunță Agerpres. "Pacientul a fost găsit căzut în stradă. El a fost resuscitat fără succes, fiind constatat decesul de către echipajul medical", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.
9.DOCUMENT Cum au ajuns medicii să acuze că taxele și criteriile impuse pentru acreditarea cabinetelor îi "falimentează'' și îi ''izgonesc din țară'' / Legea contestată, în vizorul Parlamentului: "Se impun obligații exagerate cabinetelor medicale" Medicii de familie, medicii specialiști și medicii stomatologi acuză taxe prea mari și criterii ''imposibil de aplicat în România'' la acreditarea cabinetelor. Nemulțumirea vine din faptul că activitatea lor este deja controlată periodic de 3 instituții diferite - Direcțiile de Sănătate Publică, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Colegiul Medicilor  - iar o lege adoptată anul trecut prevede o a patra instituție care să vină în control și să impună taxe pentru acreditarea cabinetelor: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. O propunere legislativă ce prevede exceptarea cabinetelor de medicină de familie și de stomatologie de la aplicarea acestei legi este în acest moment în procedură de avizare la comisiile de specialitate din Senat.
10.Un bebeluș internat cu o afecţiune respiratorie a murit la Spitalul Judeţean din Constanța după ce a luat rujeolă de la alt copil internat în același salon Un bebeluș de 9 luni din Tulcea a murit, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, după ce a fost internat cu o afecţiune respiratorie, ulterior îmbolnăvindu-se de rujeolă de la un alt sugar spitalizat în acelaşi salon, potrivit cadrelor medicale, citate de Agerpres. Reamintim că România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (56 de decese și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR (vaccinul împotriva rujeolei - n.red.).
11.Spitalul Victor Babeș va fi dotat cu un robot de eliminare a infecţiilor nosocomiale Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va achiziţiona tehnologie avansată de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre în acest sens.
12.Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" scoate la concurs peste 1.400 de locuri, dintre care 1.100 la buget, în anul universitar 2018 - 2019 Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti scoate la concurs pentru admiterea în anul universitar 2018 - 2019, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală1.402 locuri, dintre care 1.100 finanţate de la bugetul de stat şi 302 locuri cu taxă.
13.Un bărbat internat la Spitalul Municipal din Oradea susține că a fost nevoit să sune la 112 în timp ce era internat, pentru a primi îngrijiri Un bărbat internat la Spitalul Municipal din Oradea susține că a fost nevoit să sune la numărul de urgență 112 pentru a primi îngrijiri medicale în timpul internării, scrie ebihoreanul.ro. Bărbatul spune că a fost nevoit să sune la 112 din cauză că personalul din spital lucra în formulă restrânsă și după un program restrâns, de duminică. El era internat la secția de boli infecţioase, cu febră 39.
14.Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Pitești, care susțin că salariile lor au scăzut cu până la 1.500 de lei Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti au participat, miercuri, la un protest spontan, ei susținând că salariile lor au scăzut. Protestatarii, care acuză reduceri ale veniturilor lunare de până la 1.500 de lei, s-au adunat în holul unităţii sanitare, unde au discutat cu directorul medical Adrian Stoiculescu, potrivit Agerpres. Acesta a admis că ar putea exista şi unele interpretări incorecte ale prevederilor legale, care ar trebui centralizate şi transmise mai departe.
15.Ziua Mondială a Donatorului de sânge: Bucureștenii, așteptați joi să doneze sânge în Parcul Herăstrău Persoanele care vor să doneze sânge pot veni joi în Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău), intrarea Charles de Gaulle, între orele 8:30 şi 13:30, la Centrul Mobil de Donare. Acţiunea are loc cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. În Capitală sunt 60 de spitale de stat şi private, dintre care 14 de urgenţă, lunar cererea de sânge fiind de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită.
16.Un adolescent britanic, pe cale să fie diagnosticat cu dependență de jocuri video, la 3 luni după ce boala a fost recunoscută oficial de OMS Un adolescent britanic în vârsta de 15 ani este pe cale să fie diagnosticat oficial cu dependență de jocuri video, ceea ce ar reprezenta primul caz de acest fel din istoria Marii Britanii și a Serviciului Național de Sănătate din această țară, scrie The Telegraph. Anunțul vine la numai 3 luni după ce Organizația Mondială a Sănătății a clasificat oficial jocurile pe calculator drept o tulburare de sănătate mintală și aduce speranță părinților ai căror copii se află în situații similare.
17.Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, ales vicepreşedintele European Patient Forum Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, a fost ales în funcția de vicepreședinte a European Patient Forum, în urma alegerilor desfășurate în cursul săptămânii trecute, a anunțat marți Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, într-un comunicat.
18.Un bărbat din Craiova a stat peste 6 ore pe masa de operație din cauză că un medic urolog a refuzat să îl opereze. Conducerea spitalului a chemat alt doctor de acasă Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Craiova a stat peste 6 ore pe masa de operaţie din cauză că medicul urolog a refuzat să îl opereze, relatează Mediafax. Conducerea spitalului a chemat un alt doctor de acasă şi a demarat o anchetă internă în acest caz.
19.Ministerul Sănătății lucrează la o nouă formă a legii transplantului, după ce un proiect elaborat în mandatul lui Florian Bodog stârnise suspiciuni că ar deschide calea "abuzurilor de tip Lucan" Ministerul Sănătății anunță că a început un proces de reorganizare a Agenției Naționale de Transplant și o regândire a legislației în domeniul transplantului. La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat, la finalul săptămânii trecute, Memorandumul privind organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant de director executiv al Agenției Naționale de Transplant.
20.Administrația Spitalelor din București intenționează să cumpere "roboți" care sa se ocupe de eliminarea infecțiilor nosocomiale pentru spitalele din subordine Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti intenționează să achiziționeze tehnologie avansată de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 14 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Potrivit Indexului European al Consumatorului de Sănătate, publicat la începutul acestui an, România este pe primul loc în Europa la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament.
21.Directorul Agenţiei de Transplant: Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, a semnalat vineri că se înregistrează zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant. "O echipă de IT monitorizează acest Registru Naţional de Transplant. Am fost informaţi că sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. Această echipă face faţă şi contracarează toate aceste atacuri cibernetice", a afirmat Radu Deac, într-o conferinţă de presă.
22.Noi probleme cu sistemul electronic al CNAS. Medic: "Vă rugăm să evitați să vă îmbolnăviți, casele evită să mai tiparească la timp bilete de trimitere" Medicii semnalează noi probleme, săptămâna aceasta, cu sistemul electronic al CNAS, un medic de familie din București declarând, pentru HotNews.ro, că în ultimele zile au existat momente în care sistemul a funcționat din nou "dezastruos", iar doctorii au fost nevoiți să elibereze din nou rețete offline.
23.Deputat USR: "Stimați decidenți politici, aveți o lege a vaccinării pe care ați blocat-o pentru că vă e frică să faceți ceea ce în alte țări civilizate e firesc" Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Parlament, le transmite un mesaj pe Facebook "decidenților politici", ministrului Sorina Pintea și lui Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în contextul crizei vaccinurilor: ". Aveți o lege a vaccinării pe care ați blocat-o în Camera Deputaților pentru că vă e frică să faceți ceea ce în alte țări civilizate e firesc. Vă e frică să vă asumați orice poate schimba în bine sănătatea românilor."
24.Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, trimis în judecată de DNA Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu. Grigore Tinică este acuzat de anchetatori că ar fi fost implicat în efectuarea de plăți ilegale în valoare de 407.000 din contul spitalului în cel al unei firme, în contextul unei proceduri fictive de achiziție publică (lucrări la spital).
25.Sute de români, pe listele de așteptare pentru transplant. Numărul donatorilor de organe s-a înjumătăţit Numărul de donatori de organe s-a înjumătăţit în România în anul 2017 comparativ cu 2016, a declarat vineri medicul Carmen Pantiş, coordonator al Programului de transplant din judeţul Bihor. Potrivit acesteia, până la finalul lunii mai 2018 au existat 24 de donatori "reali". Carmen Pantiș mai spune că "Numărul de pacienţi care sunt pe listele de aşteptare este foarte mare. Sunt peste 3.000 de pacienţi pe listele de aşteptare pentru rinichi, peste 600 la ficat, 200 la cord. Există mai mult de 40 de pacienţi în aşteptare pentru transplant pulmonar."
26.Premieră în tratarea cancerului mamar: O femeie bolnavă în fază terminală, căreia nu i se mai dădea nicio șansă de vindecare, salvată de o terapie experimentală O femeie din Florida, bolnavă de cancer mamar în fază terminală, care nu mai avea nicio șansă să fie salvată cu ajutorul chimioterapiei și al tratamentului convențional, a fost vindecată cu ajutorul unei terapii experimentale, scrie BBC. Medicii îi mai dăduseră lui Judy Perkins doar 3 luni de trăit și nicio șansă de salvare. Ea a acceptat să fie supusă unui tratament experimental care i-a salvat viața, iar doi ani mai târziu nu mai există semne ale cancerului în corpul său.
27.Distribuitor: "Medicamentele critice din România, cu mult mai puține decât erau acum 3 sau 4 luni. O să știm mai bine pe unde a trecut o cutie de medicamente decât pe unde zboară avioanele" "Medicamentele critice pentru pacienții din România sunt cu mult mai puține decât erau acum 3 sau 4 luni de zile", a afirmat Robert Popescu, președintele Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România, la o dezbatere pe tema dispariției medicamentelor de pe piața din țara noastră, organizată de Forumul Industriei Farmaceutice. Reprezentantul industriei farma susține că de vină pentru această situație ar fi mecanismul de preț impus de autorități. "În curând o să aibă fiecare GPS și o să știm mai bine pe unde a trecut o cutie de medicamente decât pe unde zboară avioanele", consideră Radu Popescu.
28.Bărbatul supus primului transplant pulmonar din România a fost externat Beneficiarul primului transplant pulmonar efectuat în România a fost externat joi de la Spitalul Colentina, acolo unde a urmat un tratament post-transplant pentru recuperarea funcţiilor respiratorii, au declarat surse medicale citate de Mediafax. Bărbatul în vârstă de 36 de ani, care a fost supus primului transplant pulmonar realizat în României, a fost externat joi după-amiaza, el fiind transportat la domiciliul său cu ajutorul unei ambulanţe.
29.Asociația MagiCamp și filosoful Mihai Șora împart Premiul Cetățeanului European 2018, acordat de Parlamentul European Asociația MagiCamp (fondată de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu) și filosoful Mihai Șora au fost desemnați câștigătorii Premiului Cetățeanului European 2018 de către Parlamentul European. Premiul Cetățeanului European 2018 va fi înmânat oficial laureaților în cadrul unei ceremonii pe care Biroul de Informare al Parlamentului European din București o va organiza în lunile care urmează.
30.Bolnavii de cancer au rămas fără 4 medicamente esențiale. Medic oncolog: "Pacienții cumpără din Ungaria sau din Bulgaria. Care e mecanismul prin care ei sunt aprovizionați și noi nu, mă depășește" Pacienții bolnavi de cancer au rămas din nou fără medicamente esențiale. Cisplatin, citostatic folosit în tratarea a 85% dintre tipurile de cancer, lipsește din România de la începutul anului. Și Bleomicin, un alt citostatic esențial, lipsește de câteva luni sau cantitățile sunt limitate. În timp ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunța, pe 17 mai, că în țară au intrat 3.000 de doze de Cisplatin, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a declarat, pentru HotNews.ro, că necesarul lunar este de 85.000 de fiole. În secțiile de oncologie ale multor spitale sunt de negăsit, în acest moment, și Osetron, cel mai important antivomitiv pentru pacienții bolnavi de cancer, și Folinatul de calciu, un adjuvant în tratamentul cu citostatice.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 807 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version