Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 24815 rezultate
1.Consiliul Județean Suceava va construi un spital pentru copii cu 350 de paturi Consiliul Județean Suceava va demara procedurile pentru construirea unui spital pentru copii, cu 350 de paturi, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, președintele CJ, Gheorghe Flutur. El spune că va fi elaborat un studiu de fezabilitate pentru imobilul ce urmează să fie construit în curtea Spitalului Vechi din Suceava, va avea cinci etaje și va integra şi maternitatea într-o construcţie monobloc.
2.Sorina Pintea: Sănătatea este 'prioritatea zero' a acestui Guvern / Ce investiții promite în 2019: "aparatură pentru spitale, reparații capitale și finalizarea lucrărilor începute" "Sănătatea este prioritatea zero a acestui Guvern", a afirmat, vineri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă în care a prezentat bugetul instituției pentru anul 2019 și prioritățile în ceea ce privește investițiile. Potrivit ministrului Sănătății, bugetul Ministerului crește, în acest an, cu 6,1 miliarde de lei, iar bugetul alocat investițiilor crește cu 84%. "Acest lucru înseamnă că există bani pentru achiziționarea de aparatură, există bani pentru reparații capitale și există bani pentru finalizarea lucrărilor începute", spune Sorina Pintea.
3.Centrele de oncologie care nu folosesc echipe multidisciplinare - tumor board - nu vor mai primi finanțare de la CNAS Centrele de oncologie din România care nu folosesc tumor board - echipe multidisciplinare de medici care să pună diagnosticul și să decidă împreună asupra tratamentului fiecărui bolnav cu afecțiuni oncologice - nu vor mai primi finanțare de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, începând din acest an. Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Acest lucru este în concordanță cu legislația actuală, care prevede o echipă multidisciplinară pentru tratarea tumorilor.
4.Ministerul Sănătății a lansat licitația pentru vaccinul anti-HPV. România este țara din UE cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin Ministerul Sănătății a lansat licitația pentru achiziționarea vaccinului anti-HPV, a anunțat, vineri, ministrul Sorina Pintea. România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin și singura, în afară de Polonia, care nu a alocat, până în acest an, niciun ban pentru vaccinarea anti-HPV. Ministerul Sănătății nu a mai cumpărat vaccin anti-HPV de 11 ani, din 2008.
5.Numărul cazurilor de gripă, în scădere prima dată după declanșarea epidemiei Numărul cazurilor de gripă și al infecțiilor respiratorii a fost pentru prima dată pe un trend descrescător, după declararea epidemiei de gripă în România, pe data de 30 ianuarie, dar se menține în continuare "peste nivelul așteptat și cu extindere națională", anunță specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
6.Sorina Pintea, după ce 3 oameni au murit la spitalul Marius Nasta, aflat în subordinea Ministerului Sănătății: Nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienții, nici vorbă Ministrul Sănătății consideră că nu se poata da vina pe acinetobacter pentru moartea celor 3 pacienți de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Sorina Pintea afirmând, joi, că cei 3 pacienți aveau multiple afecțiuni și prognostic rezervat încă de la internare. "Să nu uităm că în acel spital vin foarte multe cazuri din țară, cazuri terminale, deci nu putem da vină pe bacterie că a ucis acești pacienți, nici vorbă", susține Sorina Pintea. Institutul "Marius Nasta" se află în subordinea Ministerului Sănătății.
7.Managerul spitalului Marius Nasta: Încă doi pacienți cu acinetobacter sunt în stare foarte gravă Alți doi pacienți confirmați cu acinetobacter sunt în acest moment în stare gravă la Institutul de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'', a anunțat joi managerul spitalului, Beatrice Mahler. Potrivit acesteia, în total au fost confirmați cinci pacienți cu acinetobacter. Ceilalți 3 pacienți au murit - doi săptămâna trecută, iar cel de-al treilea ieri.
8.Vremea se răcește puternic de vineri: Temperaturile scad și ninsorile revin în cea mai mare parte a țării Vremea se va răci accentuat începând de vineri, urmând să devină deosebit de rece pentru această perioadă, chiar geroasă noaptea și dimineața. De asemenea, vineri și sâmbătă vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vremea se va menține rece până luni, potrivit meteorologilor.
9.Copiii bolnavi de cancer "au de toate"? Episodul 1: Niciun spital din România nu face radioterapie pentru copii. "O asistentă ghida aparatul cu mâna. Ce precizie mai avea să țintească tumora?" În jur de ​5.000 de copii din România sunt bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual, estimează autoritățile, care nu au, însă, o evidență exactă. Potrivit medicilor consultați de HotNews.ro, au nevoie de radioterapie un sfert dintre copiii nou diagnosticați, dar și o parte dintre copiii diagnosticați cu mai mult timp în urmă, care au recăderi. Cu toate acestea, niciun spital de stat nu poate face radioterapie pentru copiii mai mici de 10-14 ani, care nu stau nemișcați și au nevoie de o procedură specială.
10.Proiectul de lege care prevede ca gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă, avizat favorabil în Comisia de Sănătate din Senat Proiectul de lege care prevede ca gărzile efectuate de medici să fie recunoscute ca vechime în muncă a fost avizat favorabil, miercuri, în Comisia de Sănătate din Senat. Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul PNL Antoneta Ioniță, medic și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
11.Declarație controversată a unui medic de la "Marius Nasta": "Pacienții n-au murit de acinetobacter. El a venit ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul". Artificiul de procedură care face ca spitalele din România să scape "basma curată" în astfel de cazuri Cei trei pacienți de la Institutul "Marius Nasta" care au murit "n-au murit de acinetobacter neapărat", susține șeful Secției de Chirurgie Toracică, Ioan Cordoș. Medicul a adăugat, referitor la unul dintre pacienții decedați, că "El a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul (...) acest acinetobacter a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat." Declarația vine după ce conducerea spitalului a recunoscut prezența infecției și a admis că pacienții decedați erau infectați. Ce recunosc puțini medici români este însă faptul că, chiar în procedura spitalelor, există un "artificiu" în spatele căruia se pot ascunde și care le ajută să scape "basma curată", chiar și atunci când infecțiile duc la decesul pacienților.
12.Secția de terapie intensivă și blocul operator de la spitalul "Marius Nasta", închise după ce doi pacienți au murit din cauza infecțiilor Inspectorii sanitari au decis, marți, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Controlul la "Marius Nasta" a început după ce doi pacienți au murit, săptămâna trecută, la acest spital din cauza infecțiilor nosocomiale.
13.Proiectul de lege care își propunea să țină antivacciniștii și fake news-ul din sănătate departe de emisiunile tv a fost respins de Parlament Proiectul de modificare a Legii Audiovizualului, inițiat de USR, ce prevede obligativitatea posturilor de radio și televiziune să prezinte "argumente medicale bazate pe dovezi" și să includă în emisiunile pe teme de sănătate "opinia unui medic specialist cu experiență în tema abordată" a fost respins luni de Senat (for decizional), la 3 luni după ce fusese adoptat de Camera Deputaților. Proiectul își propunea să stopeze dezinformările precum cele "rostogolite" de anti-vacciniști sau cele de tip "salata de țelină poate fi un tratament alternativ la cancer", explica inițiatorul său, deputatul USR Tudor Pop.
14.Un bebeluș de 7 luni a căzut în lacul IOR din București O fetiță de 7 luni a căzut, luni, în lacul din parcul IOR din Capitală, fiind scoasă în scurt timp din apă de către părinți, a declarat, pentru HotNews.ro, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Fetița era conștientă în momentul în care a fost scoasă din apă și a fost preluată în scurt timp de un echipaj SMURD, care a transportat-o la Spitalul Marie Curie.
15.O clinică privată din București a fost închisă și activitatea altor 3 a fost suspendată, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase Direcția de Sănătate Publică din București a verificat 10 clinici private din Capitală și a decis închiderea activității uneia dintre ele și suspendarea activității altor 3 clinici private, după cazul falsului chirurg italian cu 8 clase Matteo Politi, apărut în presă în urmă cu două săptămâni, anunță Ministerul Sănătății. Instituția condusă de Sorina Pintea nu precizează despre ce clinici este vorba.
16.DSP face anchetă epidemiologică la Institutul "Marius Nasta", unde doi pacienți au murit din cauza infecțiilor spitalicești Direcția de Sănătate Publică București a demarat o anchetă epidemiologică la Institutul Național de Pneumftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde doi pacienți au murit, săptămâna trecută, din cauza infecțiilor spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, ancheta DSP a început în seara de 9 februarie, imediat după ce managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.
17.Protocol între Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății: Vor face schimb de informații pentru a preveni cazurile de medici falși Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au semnat vineri un protocol de colaborare în urma căruia "vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate".
18.VIDEO OMV Petrom donează 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: Suma ne ajută să încheiem proiectul și să dotăm spitalul cu aparatură OMV Petrom va contribui cu 10 milioane de euro la construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață. Suma strânsă până acum din donații și sponsorizări pentru construcția spitalului a depășit 15,5 milioane de euro, iar cele 10 milioane de euro cu care va contribui OMV Petrom "ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit", spune Carmen Uscatu. Mai mult, suma donată de OMV Petrom va ajuta și la dotarea cu aparatură a spitalului, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, pentru HotNews.ro.
19.Ministerul Sănătății: Nu a fost identificată nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali privind persoane care profesează fără drept în spitale Ministerul Sănătății "nu a identificat nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali din România cu privire la nereguli privind persoane care profesează în unitățile sanitare fără drept în domeniul oncologiei și radiologiei medicale". Anunțul vine ca reacție la afirmațiile vicepreședintelui Colegiului Fizicienilor Medicali, Marin Bodale, care a declarat că "cel puțin șapte dintre cei opt fizicieni medicali care nu au pregătirea corespunzătoare și care au fost identificați de instituție practică această meserie și în prezent" și "pun în pericol sănătatea pacienților".
20.Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: Falsul medic din Ilfov a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism și a modificat-o în photoshop Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat timp de 10 ani la Spitalul din Ilfov fără să fie medic, şi-a falsificat diploma după ce a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism din Sibiu, pe care ulterior a modificat-o în photoshop, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Teodor Boantă.
21.Vlad Mixich despre amendamentele la bugetul sănătății: Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor - risipește 62 de milioane de euro pe teste medicale nerecomandate în țările civilizate Două dintre amendamentele propuse de Liviu Dragnea la bugetul sănătății pe 2019 sunt contrare recomandărilor organizațiilor de sănătate internaționale, iar una ridică serioase probleme de etică, atrage atenția Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului. "Practic, Dragnea dă o țeapă groasă unui întreg popor: risipește peste 62 de milioane de euro pe teste medicale cu probleme etice și nerecomandate în țările civilizate doar ca să alimenteze niște conturi (fiind vorba de analize scumpe) și ceva propagandă", afirmă Vlad Mixich.
22.Farmaciile continuă, după retragerea Eurespal, să vândă un medicament ce are conținut identic. Autorități: Toate medicamentele care conțin fenspiridă ar putea fi retrase Farmaciile din România continuă, după retragerea Eurespal, să vândă un medicament ce are conținut identic - Epistat, iar compania care deține licența este Gedeon Richter România S.A. Medicamentul Eurespal, prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare în urma unei notificări de la producătorul francez, Les Laboratoires Servier, după ce s-a constatat că substanța activă, fenspiridă, poate provoca probleme cardiace. Medicamentul Epistat, vândut în continuare în farmacii, conține aceeași concentrație de fenspiridă. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Gedeon Richter au refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.
23.Universitatea "Carol Davila": Presupusul medic Daniela Bîrsan nu figurează în evidențele Facultății de Medicină "Presupusul medic Raluca-Daniela-Bîrsan", de la Spitalul din Ilfov, "nu figurează in evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. 'Carol Davila' la studiile curiculare de licență si master", anunță reprezentanții Universității, care precizează, de asemenea, că "Facultatea de Medicină a U.M.F. 'Carol Davila' nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bîrsan".
24.Sorina Pintea despre clinicile private unde lucrează falși medici: Vor avea suspendată autorizatia de funcționare Clinicile private unde lucrează medici falși pot ajunge să le fie suspendată autorizația de funcționare, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. În ceea ce privește spitalele de stat cu probleme, Sorina Pintea spune că nu va ezita să se adreseze justiției în astfel de cazuri.
25.Sorina Pintea despre cazul falsului medic din Ilfov: A fost întocmit ilegal un contract de voluntariat. Îmi mențin declarația că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, referitor la cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul din Ilfov, că "a fost întocmit ilegal un contract de voluntariat". Sorina Pintea a adăugat că "Am declarat public că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși și susțin această declarație. În continuare spun că, în sistemul public, un medic nu poate fi angajat ilegal. Declarațiile mele s-au referit la medici angajați, nu la voluntariat".
26.Primul "navigator" pentru pacientele cu cancer mamar, lansat în prezența unei "învingătoare în lupta cu cancerul": Există viață după cancerul de sân. Se poate trăi mulți ani după diagnostic Primul "navigator" pentru pacientele cu cancer la sân din România - un ghid ce explică pas cu pas traseul ce ar trebui urmat de fiecare pacientă diagnosticată cu cancer la sân, în cadrul sistemului de sănătate, totul într-un limbaj prietenos și simplificat - a fost lansat marți. Navigatorul este disponibil pe www.canceruldesan.ro și va fi distribuit, în versiune printată, în secțiile de oncologie ale spitalelor din țară. Ana Moldovan, o clujeancă diagnosticată în urmă cu 10 ani cu cancer mamar, care se prezintă acum ca "o învingătoare în lupta cu cancerul", a venit la lansarea navigatorului pentru a-și spune povestea.
27.Cum arată "creșterea istorică" a bugetului sănătății anunțată de Sorina Pintea: Cel mai sărac buget dintre țările UE, dar și decât Albania, Macedonia și Muntenegru România rămâne și în acest an pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății raportat la Produsul Intern Brut. În timp ce media țărilor Uniunii Europene pentru sănătate este de 9,6% din PIB, România alocă în 2019 doar jumătate din această medie - adică un procent de 4,84% din PIB. "O creștere istorică", în viziunea ministrului Sorina Pintea. Bugetul sănătății din România rămâne în continuare și în urma unor țări din afara UE, precum Albania (6,8% din PIB), Macedonia (6,1%) și Muntenegru (5,9%).
28.Amendamentul lui Dragnea privind "Programul vitamina D", avizat favorabil de Comisiile de Sănătate din Parlament Amendamentul privind introducerea "Programului vitamina D" - prin care 3,56 de milioane de asigurați ar urma să facă analize pentru depistarea carenței de vitamina D - a fost avizat favorabil, luni, în Comisiile de Sănătate din Senat și Camera Deputaților, reunite în ședință comună pentru a aviza bugetul Sănătății pe 2019. Ideea "Programului vitamina D" a fost lansată în spațiul public de Liviu Dragnea, iar amendamentul a fost depus chiar de liderul PSD.
29.USR și PNL cer creșterea bugetului medicinei de familie, după ce doctorii s-au plâns că "medicina de familie este în colaps" Parlamentarii USR și PNL au cerut, luni, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat, ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019, creșterea bugetului medicinei de familie în 2019 de la 2,5 la 3,9 miliarde de lei. Medicii de familie se plângeau, săptămâna trecută, că "medicina de familie este în colaps".UPDATE: Comisiile de Sănătate din Parlament au avizat creșterea bugetului medicinei de familie de la 2,5 la 2,6 miliarde de lei.
30.Sorina Pintea: Bugetul sănătății ajunge la 4,84% din PIB, o creștere istorică în 2019. Sunt bani pentru aparatură medicală și renovarea spitalelor Bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ajunge, anul acesta, la 4,84% din PIB, ceea ce înseamnă "o creștere istorică", a afirmat, luni, ministrul Sorina Pintea, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 828 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version