Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 25407 rezultate
1.Ziua Internațională a Supraviețuitorului de Cancer: A doua cauză de deces din lume. Aproape 10 milioane de oameni pierd anual lupta cu boala Cancerul este a doua cauză de deces în lume, aproape 10 milioane de persoane pierzând, în fiecare an, lupta cu această boală. Cel puțin o treime dintre cancerele frecvente sunt, însă, prevenibile. De asemenea, numărul persoanelor care trăiesc cu cancer, al supraviețuitorilor, crește de la an la an în lume. Acest lucru se datorează creșterii nivelului de cunoștințe despre cancer în rândul publicului, depistării precoce, introducerii programelor de screening și progresului înregistrat în medicină.
2.Spitalul Județean din Brăila s-a autosesizat după ce o femeie a scris pe Facebook că doctorița care i-a consultat copilul "mirosea a urină, avea fusta descusută şi halatul plin de mizerie" Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a autosesizat în cazul unui medic pediatru care ar avea probleme de comportament şi igienă, după ce o femeie a făcut public pe o reţea de socializare un caz petrecut în urmă cu două zile, când a ajuns cu copilul la Urgenţe. Femeia a scris, pe Facebook, că "doctoriţa care l-a consultat mirosea a urină, avea dresurile rupte, fusta descusută şi halatul plin de mizerie".
3.Medicii rezidenți explică ce înseamnă eliminarea monopolului UMF din pregătirea lor: Rezidenții vor ajunge în spitalele unde este deficit real de medici / Măsura ar putea vindeca, pe termen lung, sistemul nostru de sănătate Eliminarea monopolului deținut până acum de medicii-profesori la UMF în pregătirea medicilor rezidenți - care se înghesuiau doar în spitale din marile centre universitare, pentru că doar acolo lucrează medici care sunt și profesori la facultățile de Medicină și doar acolo aveau voie să facă rezidențiatul - ar putea vindeca, pe termen lung, sistemul nostru de sănătate, consideră medicii consultați, în ultimele zile, de HotNews.ro. "Rezidenții vor putea ajunge, de acum încolo, și în spitale unde este deficit real de medici", explică Teodor Cristian Blidaru, președintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.Schimbare majoră la rezidențiat: OUG care își propune să elimine monopolul UMF a fost adoptată / Victor Costache: O soluție europeană pentru a lărgi baza de formare pentru acești tineri minunați
4.141 de medici din serviciile de urgență anunță că vor protesta dacă Raed Arafat va fi demis / O parte dintre medicii din UPU sunt apropiați ai lui Raed Arafat, fiind și coordonatori SMURD 141 de medici care reprezintă serviciile medicale de urgenţă din România, respectiv unităţi pentru primirea urgenţelor din spitale, SMURD şi servicii publice de ambulanţă, îşi exprimă, într-un comunicat de presă, susţinerea faţă de Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și anunță că îşi rezervă dreptul de a protesta, fără a afecta pacienţii, în cazul în care acesta va fi demis. O parte dintre medicii urgentiști din spitale sunt apropiați de Raed Arafat, ei fiind și coordonatori SMURD (al cărui fondator este Raed Arafat - n.red.).
5.Schimbare majoră la rezidențiat: OUG care își propune să elimine monopolul UMF a fost adoptată / Victor Costache: O soluție europeană pentru a lărgi baza de formare pentru acești tineri minunați Viitorii medici vor putea urma pregătirea în rezidențiat în spitale publice cu medici care nu sunt profesori la facultățile de Medicină, în spitale private, dar și în cabinetele medicilor de familie. Până acum, rezidențiatul se desfășura doar în spitale universitare și clinice - cu medici care sunt profesori la facultățile de Medicină. Ordonanța de Urgență care își propune să elimine monopolul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) asupra pregătirii medicilor rezidenți a fost adoptată de Guvern. Cum vrea Guvernul să spargă monopolul UMF asupra rezidențiatului și ce spun rezidenții și medicii: În Franța și în Germania rezidenții se pot forma oriunde / În UMF e o familie internă care nu va permite acest lucru
6.VIDEO Imagini din Spitalul Județean din Iași, publicate de Emanuel Ungureanu: O altă cocină / Deputatul USR a depus plângere la DNA împotriva managerului spitalului, pe care îl acuză de achiziții supraevaluate Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, marți, la DNA Iași, o plângere penală împotriva managerului Spitalului Județean din Iași, Ion Bârliba, pe care îl acuză de mai multe fapte de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, inclusiv achiziție de aparatură la prețuri supraevaluate pentru spital. Emanuel Ungureanu a publicat și imagini din curtea Spitalului Județean din Iași, pe care îl descrie ca "o altă cocină din România".
7.Un bărbat cu arsuri grave va fi transportat la Viena, după ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale de spitalele din ţară Un bărbat care a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproape 55% din suprafaţa corpului, în urma unui accident de muncă suferit luni, va fi transportat cu avionul la Viena, după ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară, a declarat, marți, Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde este internat acum pacientul.
8.Cum vrea Guvernul să spargă monopolul UMF asupra rezidențiatului și ce spun rezidenții și medicii: În Franța și în Germania rezidenții se pot forma oriunde / În UMF e o familie internă care nu va permite acest lucru Medicii rezidenți vor putea fi pregătiți și în spitale care nu au medici-profesori la universitățile de Medicină, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe agenda ședinței de Guvern de astăzi. Este o măsură menită să spargă "monopolul" universităților de Medicină asupra rezidențiatului, despre care s-a vorbit insistent în ultimii ani, fără să fie pusă însă concret pe hârtie și introdusă în legislație. La prima vedere, cel mai mare câștig ar fi acela că rezidenții ar avea acces la pregătire și s-ar putea stabili, după rezidențiat, și în spitale unde nu își pot face rezidențiatul în prezent, precum unele spitale județene, iar calitatea actului medical de aici ar crește.
9.Sancțiunea în cazul copilului din Pașcani care a murit la spital în timp ce defibrilatorul a fost cărat 40 de minute pe scări: Spitalul și medicul șef al Centrului de Primiri Urgențe, amendați Spitalul Municipal Paşcani şi medicul şef al Compartimentului Primiri Urgenţe au fost amendați de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, ca urmare a unui control efectuat în urma decesului unui copil de 7 ani, diagnosticat cu varicelă. Amenda pentru spital este între 10.000 și 20.000 de lei, iar pentru medicul șef al CPU între 2.000 și 4.000 de lei. Potrivit tatălui, copilul a fost dus în Secţia de Pediatrie, fără a fi tratat în compartimentul de primiri urgenţe al spitalului. Acolo micuțului i s-a făcut rău, dar, potrivit părinților, a durat 40 de minute ca defibrilatorul să fie cărat pe scările spitalului, timp în care copilul a murit.
10.Specialistul numărul 1 în chirurgie robotică din lume, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Victor Costache Trei medici de renume mondial fac parte, începând de astăzi, din echipa ministrului Sănătății, Victor Costache. Medicii Kak Khee Yeung - Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic și prof.dr. T Sloane Guy - Sidney Kimmel Medical College sunt, începând de astăzi, consilierii onorifici ai ministrului Sănătății.
11.Românii aleg tot mai des serviciile medicale private. Motivele: curățenia, confortul și faptul că se simt mai respectați Piața serviciilor private din România a "explodat" în ultimele două decenii, cu toate că sistemul de sănătate oferă, cel puțin teoretic, acces gratuit la servicii medicale de stat. Piața serviciilor medicale private este încă în continuă creștere, mai ales datorită tinerilor care beneficiază de asigurări private din partea angajatorilor. Alte motive pentru care sunt preferate clinicile private includ curățenia, confortul, timpul scurt de investigație și faptul că pacienții se simt mai respectați, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research în luna noiembrie.
12.Licitația pentru proiectarea spitalului regional din Iași, lansată vineri Licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare a spitalului regional din Iași a fost lansată vineri de Ministerul Sănătății pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE). Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei fără TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor pentru cei interesați este 31 ianuarie 2020.
13.Scrisoare deschisă către ministrul Sănătății și vicepremier: Comisia Europeană aşteaptă un răspuns pe tema angajării a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea sistemului de transfuzii din România Comisia Europeană aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii "un răspuns clar pe tema angajării a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea şi consolidarea sistemului de transfuzii" din România, în condițiile în care săptămâna viitoare "se decide la Bruxelles către ce ţări şi căror aplicaţii se vor aloca banii", atrage atenția Tudor Pop, deputat USR și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Victor Costache, și vicepremierului Raluca Turcan.
14.Examenul de rezidențiat are loc duminică: 8.876 de absolvenți de Medicină candidează pentru cele 4.710 locuri în 6 centre universitare Concursul de intrare în rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie are loc duminică, 8 decembrie, 8.876 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie urmând să candideze pentru cele 4.710 locuri scoase la concurs. Examenul se va desfășura în 6 centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara - sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări și va avea o durată de 4 ore.
15.Ministrul Sănătății nu crede că vaccinarea obligatorie ar trebui impusă, dar crede în "campanii foarte bune de comunicare și în instinctul părinților" Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că nu susține vaccinarea obligatorie deoarece "nu crede în nimic din ce este impus", dar crede, în schimb, în "campanii bune de comunicare și în dorința părinților de a le oferi copiilor tot ce e mai bun".
16.Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății analizează această posibilitate împreună cu juriștii​ Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contracte de muncă. "Nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să ieşim din zodia şpăgii. Nu îmi place să dăm vina pe pacienţi, ştiţi bine că unul dintre clişeele şpăgii este că nu îi poţi opri pe pacienţi să dea plicuri. Fals!", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. El spune că "aşteptăm un punct de vedere al juriştilor, dacă se poate implementa în contractele care se semnează că astfel de practici duc la încetarea contractului de muncă."
17.Peste 1,1 milioane de români din grupele de risc s-au vaccinat împotriva gripei 1.153.037 de români din grupele de risc s-au vaccinat împotriva gripei până la data de 1 decembrie, cu vaccinul cumpărat și distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
18.Marian Burcea, fost președinte CNAS trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, candidează la șefia Spitalului de Oftalmologie: Și doamna Kovesi a candidat ca procuror european Marian Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro, candidează la concursul de manager al Spitalului de Oftalmologie din București. "Și doamna Kovesi, cu dosare penale, a candidat ca procuror european", a declarat Burcea.
19.Articol din legea sănătății care prevede că persoanele care "provoacă daune sănătății propriei persoane, din culpă", trebuie să acopere costurile tratamentului, declarat neconstituțional Un articol din legea sănătății care prevede că "persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată" a fost declarat neconstituțional de CCR.
20.Infirmieră de la Spitalul din Iași, beată în timpul serviciului: Femeia a fost prinsă cu o alcoolemie record de 3,43 O infirmieră de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași a fost prinsă băută în timpul serviciului. Femeia avea o alcoolemie de 3,43 mg/l în sânge. Mai mult, colegii femeii susțin că nu este prima dată cînd ea merge băută la serviciu.
21.FOTO Toaletă pentru femei cu 3 vase de WC în aceeași încăpere, într-un spital din România Toaletă cu 3 vase de WC în aceeași încăpere, într-un spital din România - se întâmplă la Spitalul de Boli Psihice Borșa, din județul Cluj. Imaginile au fost publicate miercuri pe Facebook de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. "Poftiți la baie, vă rugăm! Se poate face caca în grup, poftiți, nu fiți timizi!", a scris Emanuel Ungureanu, în comentariul care însoțește imaginile.
22.Victor Costache, unul dintre cei mai bogați miniștri ai Guvernului Orban: Ce avere are chirurgul care a operat peste 10 ani în spitale din străinătate Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, de profesie medic chirurg, este unul dintre cei mai bogați membri ai cabinetului Ludovic Orban. Victor Costache, care a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică și ulterior director medical al clinicii private Polisano din Sibiu, are, împreună cu soția sa, 3 case, un apartament, două autoturisme și o motocicletă, 4 terenuri în intravilan și două terenuri agricole, dar și bani în conturi.
23.Programe de screening pentru cancerul de sân, cancerul de col uterin și de colon şi hepatită, finanțate din bani europeni 4 programe de screening - pentru cancerul de sân, cancerul de col uterin și de colon şi hepatită - au fost anunțate astăzi și urmează să funcționeze începând din cel de-al doilea trimestru al anului viitor. Cele 4 programe vor fi finanțate din bani europeni - în total, 103 milioane de euro, a anunțat miercuri vicepremierul Raluca Turcan.
24.Victor Costache despre tragedia din blocul de la Timișoara, unde o femeie și doi copii au murit în urma deratizării: Ministerul Sănătății a fost exclus din procedura de avizare a acestor firme Ministerul Sănătății a fost exclus din procedura de avizare a firmelor care efectuează dezinsecții și deratizări și care "folosesc substanțe foarte toxice, iar consecința a fost tragedia de la Timișoara", a declarat miercuri ministrul Sănătății, Victor Costache. Pe 18 noiembrie, un bloc din Timișoara, cu peste 200 de apartamente, a fost evacuat după ce o femeie și doi copii au murit în urma deratizării făcute în clădire.
25.FOTO Saloane supraaglomerate, mizerie, instalații sanitare nefuncționale și mâncare servită pe hol la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare din Constanța Saloane supraaglomerate, mizerie, instalații sanitare nefuncționale și mâncare servită pe hol pacienților, din cauză că nu există o sală de mese - asta au găsit inspectorii Avocatului Poporului la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare din Constanța.
26.Un copil de 8 ani din Grecia, nevaccinat, a murit din cauza difteriei, boală considerată eradicată de 30 de ani ​Un copil în vârstă de 8 ani a murit în urmă cu două zile în Grecia din cauza difteriei, boală considerată eradicată de acum 30 de ani. Copilul nu era vaccinat împotriva bolii, iar vestea a șocat comunitatea medicală din Grecia, scrie Euractiv.com. În Grecia, ultimul deces al unui copil din cauza difteriei s-a înregistrat în urmă cu 30 de ani. Medicii de familie din România cer lansarea urgentă a unui program național de vaccinare împotriva difteriei pentru persoanele expuse riscului de îmbolnăvire
27.Adriana Cotel, controversata apropiată a lui Darius Vâlcov numită de Sorina Pintea manager la Spitalul Fundeni în ultima zi de mandat, a fost demisă / Anca Coliță, noul manager al spitalului Adriana Cotel, controversata apropiată a lui Darius Vâlcov numită de Sorina Pintea manager interimar la Institutul Clinic Fundeni în ultima zi de mandat ca ministru al Sănătății, a fost demisă de la conducerea celui mai mare spital oncologic din România de noul ministru al Sănătății, Victor Costache. Noul manager al Institutului Fundeni este medicul Anca Coliță, care coordonează Programul de transplant medular pediatric al spitalului.
28.Părinții unui copil care a murit la Spitalul din Pașcani acuză că micuțul trebuia resuscitat, dar a durat 40 de minute ca defibrilatorul să fie cărat pe scări, timp în care copilul a murit Părinții unui copil de 7 ani care a murit la Spitalul din Pașcani acuză că micuțul trebuia resuscitat, dar a durat 40 de minute ca defibrilatorul și tuburile de oxigen să fie cărate pe scări de personalul medical, timp în care copilul a murit, scrie Ziarul de Iași. În plus, băiețelul fusese internat cu diagnosticul varicelă, însă după deces, există suspiciuni de meningită.
29.Primul "fir de apă rece" curge la Spitalul de Copii din Cluj, unde nu a fost apă curentă timp de 20 de ore Apa caldă și "un fir de apă rece" au început să curgă vineri dimineață la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde sunt internați peste 300 de copii și nu a fost apă curentă timp de 20 de ore.
30.Aproape un milion de români din grupele de risc s-au vaccinat împotriva gripei 989.456 de persoane din grupele de risc s-au vaccinat antigripal până la data de 24 noiembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, a anunțat joi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 847 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by