Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 24301 rezultate
1.În plină epidemie de rujeolă, proiectul legii vaccinării e blocat de aproape un an în Parlament. 95 de deputați susțin amendamente care riscă să golească legea de conținut. Deputat USR: "E plin PSD-ul de filosofi ai păducelului" România are un proiect de lege a vaccinării care stă blocat de aproape un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morți, cea mai gravă din Europa. Așteptat cu nerăbdare de medici, care se plâng că "mor copii de boli care pot fi prevenite prin vaccinare", proiectul aduce câteva prevederi-cheie: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, posibilitatea ca părinții care refuză să se informeze să fie amendați, obligativitatea asigurării în avans a unui stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în caz de epidemie în comunitatea respectivă. Proiectul de lege riscă însă să fie golit de conținut: 95 de parlamentari susțin o serie de amendamente depuse de deputatul PSD Cristina Dumitrache, care vrea "eliminarea sancțiunilor excesive".
2.Turismul medical, în creștere în perioada verii: Un român din diaspora plătește, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în țară Românii din diaspora plătesc, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în țară. Turismul medical este o nișă de business care crește de la an la an, în special în privinţa serviciilor de stomatologie. Cea mai mare pondere în fluxul de pacienţi continuă să o aibă românii din diaspora. Vârfurile sunt reprezentate de perioadele de concediu, vara şi sărbătorile de iarnă.
3.UPDATE Medici: Sistemul informatic CNAS nu a funcționat vineri pentru a treia zi consecutiv. CNAS: Platforma informatică, oprită pentru verificări tehnice Medicii au reclamat vineri că sistemul electronic PIAS al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu a funcționat pentru a treia zi consecutiv. "A treia zi în care nu merg sistemele informatice. De astăzi dimineață nu putem folosi rețetele online, softurile merg cu mare deficultate, nu se validează serviciile", a afirmat Sandra Alexiu, președintele Asociației medicilor de familie București-Ilfov. Sandra Alexiu a declarat, pentru HotNews.ro, că nu este normal să se întâmple acest lucru, medicii riscând ca serviciile să nu li se deconteze, iar pacienții așteaptă ore întregi la coadă.UPDATE: Funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) "va fi întreruptă programat în această noapte, între orele 21.00 - 3.00, pentru efectuarea de verificări tehnice", a anunțat vineri CNAS.
4.Sorina Pintea: "Suntem în discuții avansate cu Germania şi Ungaria pentru preluarea pacienţilor români care au nevoie de transplant" Ministerul Sănătăţii se află în discuţii avansate cu Germania şi Ungaria pentru preluarea  pacienţilor din România care au nevoie de transplant de organe, a declarat joi, la Piatra-Neamţ, ministrul Sorina Pintea. Aceasta a explicat că şi echipe de medici din ţara noastră pot realiza operaţii de transplant, însă problema în România este lipsa organelor.
5.Anchetă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, după ce rudele unei femei care a murit în spital au făcut reclamație la Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare a dispus constituirea unei comisii de anchetă care să verifice o reclamaţie privind decesul unei paciente în vârstă de 82 de ani, după o sesizare depusă la Ministerul Sănătăţii de către familia femeii, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Constantin Demian.
6.Campanie pentru depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului Societatea Română de Dermatologie derulează o campanie pentru prevenirea şi depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului, anunță Primăria din Mangalia. "În această vară, campania EuroMelanoma Day, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, promovează mesajul 'Ştiaţi că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?' şi are ca scop prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale", arată Primăria din Mangalia, într-un comunicat.
7.CNAS: Decizia CCR nu implică închiderea Dosarului Electronic de Sănătate. Se lucrează la modificarea legislației Casa Națională de Asigurări de Sănătate pregăteşte un proiect de modificare a legislaţiei privind Dosarul Electronic de Sănătate, după ce Curtea Constituțională a decis că o serie de dispoziții din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, inclusiv sintagma "sistemul dosarului electronic de sănătate al pacientului", sunt neconstituționale. Potrivit CCR, legea referitoare la dosarul electronic de sănătate nu oferă garanţii cu privire la asigurarea protecţiei datelor cu caracter personal.
8.Focar de hepatită A în Alba, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copii Un focar de hepatită A, cu şapte cazuri confirmate şi trei suspecte, a fost înregistrat într-o comunitate vulnerabilă din comuna Unirea, a anunțat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Alba, instituţia demarând o anchetă epidemiologică în acest caz.
9.Virusul West Nile, confirmat la un pacient de 75 de ani din Bacău Virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat în vârstă de 75 de ani din municipiul Bacău, el fiind tratat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi externat la începutul acestei săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mirela Romaneţ, citată de Agerpres.
10.Numărul românilor care au nevoie de transplant pulmonar nu este cunoscut, admite Sorina Pintea: 31 de pacienți apar în datele MS, unul singur în registrul Agenției de Transplant Ministrul Sănătății a admis, miercuri, la prezentarea bilanțului după primele 6 luni de mandat, că numărul românilor care au nevoie de transplant pulmonar nu este cunoscut cu exactitate, în condițiile în care la Direcţia Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii există date că ar fi vorba despre 31 de pacienţi, iar în registrul Agenției Naționale de Transplant apare un singur pacient. Sorina Pintea spune că intenționează să modifice ordinul de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Transplant, scopul fiind să aducă "transparenţă şi predictibilitate".
11.Ion Mîţu este noul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti Ion Mîţu este, începând de miercuri, noul preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), în baza unui contract de management pe perioadă determinată.
12.Sorina Pintea: "Avem în stoc 80.000 de doze de vaccin tetravalent care expiră în septembrie. Ministrul Sănătăţii nu poate să vaccineze copii'' Peste 80.000 de doze de vaccin tetravalent (diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic) sunt în acest moment pe stoc în România și urmează să expire în luna septembrie, a anunțat miercuri ministrul Sănătății la prezentarea bilanțului după primele 6 luni de mandat, precizând că reprezentanții ministerului au luat legătura cu cei ai Societăţii pentru Medicina  de Familie pentru a verifica ce se întâmplă cu aceste vaccinuri și de ce nu sunt folosite.
13.Numarul locurilor de la rezidențiat va fi corelat în premieră cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Sorina Pintea: "Facem o evaluare serioasă a necesarului de medici. Noi am pregătit medici pentru Uniunea Europeană" Ministerul Sănătății lucrează la o "evaluare serioasă a necesarului de medici pe specialități", urmând ca, începând din acest an, numărul locurilor pe specialități scoase la concurs la rezidențiat să fie stabilit "în urma unei analize foarte clare" și "să fie un echilibru între ceea ce este nevoie și ceea ce scoatem la concurs", a anunțat miercuri Sorina Pintea, la prezentarea bilanțului după primele 6 luni la conducerea Ministerului Sănătății. "Noi am pregătit medici pentru Uniunea Europeană, și îmi asum ceea ce spun", a afirmat Sorina Pintea.
14.Criza imunoglobulinei este rezolvată, la un an de la declanșarea ei. Sorina Pintea: "În depozitele Unifarm se află cantitatea necesară pacienților" Criza imunoglobulinei, declanșată în urmă cu exact un an în România, este în acest moment rezolvată. "În depozitele Unifarm se află cantitatea de imunoglobulină necesară pacienților din România", a declarat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la prezentarea bilanțului după 6 luni de mandat. Informația a fost confirmată, pentru HotNews.ro, de reprezentanții asociațiilor de pacienți.
15.Contracte de proiectare a 4 centre pentru marii arși în București, Timișoara și Târgu Mureș, semnate de Ministerul Sănătății. Sorina Pintea: "Aceste clădiri ar fi trebuit să fie gata" Ministerul Sănătății a semnat sau este în curs de a semna "în 2-3 zile" contracte de proiectare a unor centre pentru pacienții cu arsuri grave, finanțate prin Banca Mondială, la spitalul Bagdasar Arseni din București, Spitalul Grigore Alexandrescu din București, Spitalul Judeţean din Timişoara și Spitalul Județean din Târgu Mureș. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la prezentarea bilanțului după 6 luni de mandat, ea subliniind că despre aceste centre "s-a vorbit mult" încă din anul 2012, apoi după incendiul din clubul Colectiv, iar "aceste clădiri trebuiau să fie gata (...) dar, din păcate, nu s-a făcut foarte mult".
16.Sorina Pintea, la bilanț: "Au fost 6 luni dificile, am fost nevoiți să stingem incendii". Deblocarea proiectelor spitalelor regionale și simplificarea accesului la tratament în străinătate - printre "obiectivele îndeplinite" Simplificarea trimiterii pacienților români la tratament în străinătate, deblocarea proiectelor spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova, prelungirea decontării până în anul 2020 a tratamentului răniților din clubul Colectiv, rezolvarea crizei imunoglobulinei și introducerea de molecule noi pe lista de medicamente compensate şi gratuite sunt câteva dintre reușitele trecute în revistă de Sorina Pintea la prezentarea bilanțului după primele 6 luni la conducerea Ministerului Sănătății.
17.CNAS dă asigurări că tratamentul cu interferon free continuă: "Toți pacienții cu hepatită C au asigurate fondurile și medicamentele până la finalizarea tratamentului" Toți pacienții cu hepatita cronică virală C, care sunt în acest moment prinși într-o schemă de tratament interferon free, au asigurate fondurile şi medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) şi nu depind de negocierea unor noi contracte, precizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
18.Un student la Medicină care risca să îi fie amputat piciorul, supus unei intervenții chirurgicale realizate în premieră în România O echipă medicală condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Mihai Ionac, a efectuat cu succes o procedură endovasculară, în premieră naţională, la un tânăr de 19 ani, care a suferit cea mai gravă formă de tromboză venoasă profundă a membrului inferior, în urma unui accident sportiv, şi care era în pericol de amputare. Procedura endovasculară aplicată se numeşte trombaspiraţie venoasa iliofemurală, urmată de stentare, prin care s-a deblocat o venă importantă din abdomenul tânărului, student al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.
19.7 ONG-uri cer Ministerului Sănătăţii să înceapă vaccinarea anti-HPV: "România, singura țară UE care nu asigură finanțare pentru acest vaccin" România este singura țară din Uniunea Europeană care nu alocă bani pentru vaccinarea anti-HPV, susţin şapte organizaţii neguvernamentale care solicită Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe începerea vaccinării, subliniind că, odată la câteva ore, o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin. În fiecare an, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, înregistrându-se anual peste 1.900 de decese cauzate de această boală.
20.Curtea Constituțională: "Legea referitoare la dosarul electronic de sănătate nu are garanţii privind respectarea vieţii private" Curtea Constituţională susţine că prevederile din Legea 95/2006 prin care se instituie dosarul electronic de sănătate sunt neconstituţionale, deoarece nu prevăd garanţii pentru respectarea dreptului la viaţă privată, cu referire la protecţia datelor cu caracter personal. CCR a publicat luni motivele pentru care a admis, pe 17 iulie, o excepţie ridicată de Avocatul Poporului şi a decis că o serie de dispoziții din legea privind privind reforma în domeniul sănătăţii, ce vizează dosarul electronic de sănătate, sunt neconstituționale.
21.67 de noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână 67 de noi cazuri de îmbolnăviri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Cele 67 de noi cazuri au fost confirmate în București și în 13 județe. Bilanțul epidemiei de rujeolă declarate în țara noastră în septembrie 2016 este de 14.825 de îmbolnăviri și 59 de decese.
22.Ambulanță solicitată la penitenciar pentru Nicușor Constantinescu. Fostul președinte al CJ Constanța a refuzat să fie tratat O ambulanță a fost solicitată, vineri, de angajații Penitenciarului Poarta Albă, după ce lui Nicușor Constantinescu i s-a făcut rău. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, care execută o condamnare la 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța, a refuzat să fie dus la spital, scrie Mediafax, citând surse oficiale.
23.Tolo.ro: Soția lui Tudorel Toader a câștigat concursul de șef de secție la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași după ce singurul ei contracandidat s-a retras Medicul Elena Toader, soția ministrului Justiției, Tudorel Toader, a câștigat concursul de șef al secției de de gastroenterologie I de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași după ce singurul său contracandidat, medicul Vasile Drug, s-a retras din cursă după prima probă, scrie Tolo.ro.
24.Date oficiale INSP: Vaccinul ROR are cea mai mare rată de refuz dintre vaccinurile din România, chiar dacă epidemia de rujeolă a făcut 59 de morți, majoritatea bebeluși nevaccinați Vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) are cea mai mare rată de refuz dintre vaccinurile din România și înregistrează o valoare mai mare de refuz în mediul urban decât în cel rural, cu toate că bilanțul epidemiei de rujeolă declarate în țara noastră în septembrie 2016 a ajuns la 59 de morți (cei mai mulți dintre ei bebeluși nevaccinați) și 14.758 de cazuri, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.
25.Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu: "Există situaţii în care cardul de asigurări de sănătate circulă fără ştirea pacientului" Preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, a afirmat, joi, că există situaţii în care cardul de asigurări de sănătate ''circulă fără ştirea pacientului''. Întrebat cum poate afla pacientul că i s-a folosit cardul de sănătate, el a explicat că, în prezent, oricine poate să aibă acces la dosarul electronic, unde poate vedea exact serviciul de care a beneficiat, existând posibilitatea ca, inclusiv la nivelul spitalului, pacientului să i se furnizeze lista serviciilor medicale de care a beneficiat.
26.Spitalul regional din Cluj ar urma să fie gata în decembrie 2023. Costurile pentru construcție și dotare, estimate la 377 de milioane de euro Spitalul regional din Cluj ar urma să fie gata în decembrie 2023, iar în noiembrie anul acesta va fi depusă, la Comisia Europeană, aplicația de finanțare pentru construirea spitalului, a anunțat joi Ministerul Sănătății. Spitalul va fi construit în localitatea Florești, iar costurile pentru construirea și dotarea acestuia sunt estimate la 377 de milioane de euro.
27.Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, marcată pe 28 iulie prin acțiuni de testare: 600 de mii de români au hepatită C și 800 de mii au hepatită B Ziua mondială de luptă împotriva hepatitelor va fi marcată, pe 28 iulie, de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, prin acțiuni de testare și informare desfășurate în toată țara. Aproximativ 600 de mii de români trăiesc cu hepatită cronică C, iar aproximativ 800 de mii au hepatită cronică B.
28.Spitalul Județean Arad a respins dosarul medicului de familie care a cerut să se angajeze ca brancardier Comisia de concurs de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a respins dosarul depus de medicul de familie Adrian Dărăbanţiu pentru ocuparea unuia dintre cele opt posturi de brancardier scoase la concurs de unitatea sanitară, pe motiv că acesta nu a prezentat o adeverinţă medicală cu avizul unui psihiatru.
29.Bebelușii de 11 luni, primii care beneficiază gratuit de vaccinul pneumococic, așteptați la medici pentru a treia doză Bebelușii care au împlinit 11 luni sau se apropie de această vârstă sunt așteptați luna aceasta la cabinetele medicilor de familie pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin pneumococic, amintește Asociația Mame pentru Mame, ONG care militează pentru accesul mamelor și copiilor la servicii medicale. Potrivit datelor ONG-ului, 12.594 de copii din toată țara vor primi în luna iulie a treia doză de vaccin, copiii născuți în luna august 2017 fiind primii care beneficiază gratuit de schema completă de vaccinare antipneumococică.
30.Sorina Pintea anunţă înfiinţarea unui comitet pentru combaterea infecţiilor intraspitaliceşti: "Prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, decât pentru că s-a întâmplat ceva" Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial privind combaterea infecţiilor în spitale. "Noi avem o problemă în a recunoaşte, pentru că toată lumea are senzaţia că dacă recunoşti eşti pus la zid. Eu prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, pentru că sunt nişte probleme, decât să fiu pusă la zid pentru că s-a întâmplat ceva", a afirmat ministrul Sănătății, într-o emisiune la Antena 3. Potrivit acesteia, nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 811 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version