Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 26093 rezultate
1.DOCUMENT Ministerul S��n��t����ii recomand�� Parlamentului s�� nu interzic�� reclamele la ��ig��ri ��i expunerea ��ig��rilor în magazine Ministerul S��n��t����ii recomand�� Parlamentului s�� nu interzic�� expunerea ��ig��rilor în magazine, reclamele la ��ig��ri, ac��iunile de promovare ��i distribuirea gratuit�� de mostre de produse din tutun, precum ��i sponsorizarea de evenimente de c��tre companiile produc��toare de tutun, a��a cum prevede un proiect de lege ini��iat anul trecut ��i aflat în procedur�� parlamentar��, se arat�� într-un document ob��inut de HotNews.ro.
2.Reprezentan��ii spitalelor private: Ordonan��a adoptat�� recent "nu rezolv�� problema accesului pacientului la servicii medicale", în forma sa actual�� Reprezentan��ii spitalelor private avertizeaz�� c�� Ordonan��a de Urgen���� adoptat�� recent "nu rezolv�� problema accesului pacientului la servicii medicale, în forma sa actual��". Cele mai cunoscute spitale ��i clinici private din România - Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo - cer ca serviciile medicale s�� fie decontate "la valoarea lor real��". CNAS deconteaz�� în acest moment serviciile medicale la pre��ul din spitalul de stat, iar în spitalele private, pre��ul serviciului este de câteva ori mai mare. În aceste condi��ii, nu este clar cum poate func��iona OUG privind spitalele private ��i de unde va fi acoperit�� diferen��a de bani.
3.VIDEO Victor Costache, aviz negativ, dup�� audierile din Parlament: Ordonan��a privind spitalele private nu este o privatizare a s��n��t����ii Victor Costache a primit aviz negativ dup�� ce a fost audiat trei ore în cadrul comisiilor de s��n��tate reunite din Parlament. 20 de parlamentari au votat împotriv��, 6 pentru ��i unul s-a ab��inut.
4.���HARTA deficitului de medici: Peste jum��tate dintre localit����ile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficien��i ���Mai mult de jum��tate din localit����ile din România (53%) nu au niciun medic de familie sau au medici de familie insuficien��i, arat�� cele mai recente date centralizate de Federa��ia Na��ional�� a Patronatelor Medicilor de Familie, date publicit����ii ast��zi.Vezi în articol harta localit����ilor f��r�� niciun medic de familie, harta localit����ilor cu deficit de medici, cea a localit����ilor cu necesarul de medici acoperit ��i harta localit����ilor care au excedent de medici.
5.Filmul care red�� încrederea românilor în presa lor Str��inii au v��zut în el un film zguduitor. Minciuni criminale, corup��ie, la��itate, oameni ��i institu��ii incapabile, oameni marginaliza��i dup�� ce au avut curajul s�� spun�� adev��rul, când nimeni din jurul lor nu îl avea. Ca spectator român, bombardat zilnic cu astfel de "ve��ti", ri��ti s�� ai senza��ia, într-o prim�� faz��, c�� r��mâi imun. Pân�� la final îns��, filmul reu��e��te s�� î��i taie r��suflarea. Documentarul "colectiv", aplaudat ��i premiat în întreaga lume, s-a v��zut asear�� pentru prima dat�� în România. Cei care se a��teapt�� s�� vad�� pove��ti înc�� nespuse din seara incendiului vor fi dezam��gi��i.
6.Institutul de Medicin�� Legal��: Copilul de 4 ani din Pite��ti a murit din cauza anesteziei f��cute la stomatolog. El nu avea alte probleme de s��n��tate Copilul de 4 ani din Pite��ti a murit din cauza anesteziei, arat�� primele concluzii ale autopsiei efectuate de medicii legi��ti. Potrivit acestora, b��ie��elul nu avea alte probleme de s��n��tate. Substan��ele folosite pentru anestezie la clinica privat�� din Pite��ti i-ar fi provocat un stop cardio-respirator copilului de 4 ani.âCopilul de 4 ani din Pite��ti care intrase în com�� dup�� o anestezie la cabinetul stomatologic a murit. Activitatea clinicii, suspendat�� complet
7.Spitalul din Constan��a, unde o femeie a murit dup�� ce a a��teptat 16 ore la Urgen����, recidiveaz��: Un b��rbat a murit dup�� ce a a��teptat ore în ��ir la Urgen����, a fost plimbat între spitale ��i i s-a repro��at c�� "nu are nimic" ��i "a venit degeaba" Cazul femeii care a murit la Spitalul Jude��ean din Constan��a dup�� ce a a��teptat 16 ore pe hol la Urgen���� nu este singular. Dup�� ce a aflat din pres�� despre cazul acestei femei, la începutul lunii februarie, un b��rbat din Constan��a a povestit pentru publica��ia local�� InfoSud-Est cum tat��l s��u a murit în toamna trecut�� la acela��i spital, dup�� ce a a��teptat ore în ��ir pe hol la Urgen��e pân�� s�� fie consultat de medici. Atunci când a fost consultat, într-un final, b��rbatului care era în stare grav�� ��i mai avea doar câteva ore de tr��it i s-a repro��at, de c��tre personalul medical, c�� "nu are nimic" ��i "a venit degeaba", a povestit fiul s��u.
8.Cum se vede Ordonan��a privind spitalele private prin ochii lui Vlad Mixich: În majoritatea ����rilor europene spitalele private nu pot accesa fondurile publice dedicate serviciilor medicale de urgen���� Pacien��ii care sufer�� de boli cronice - cancer, boli cardiovasculare, diabet, boli neurologice - ��i cei care reprezint�� urgen��e medicale ar urma s�� poat�� fi trata��i gratuit ��i la spitale private, nu doar la cele de stat, prevede Ordonan��a de Urgen���� care modific�� Legea 95/2006 privind reforma în domeniul s��n��t����ii, publicat�� asear�� în Monitorul Oficial. Vor putea m��surile prev��zute în aceast�� Ordonan���� s�� func��ioneze f��r�� coplat��? Câte ����ri europene au l��sat urgen��ele medicale "pe mâna" priva��ilor? Cite��te în articol cum se v��d noile reglement��ri prin ochii lui Vlad Mixich, expert în politici de s��n��tate.
9.Prima reac��ie a clinicii stomatologice din Pite��ti unde un b��ie��el de 4 ani a murit dup�� anestezie: Dezinformarea ��i goana dup�� senza��ional s-au dovedit mai importante decât c��utarea adev��rului Reprezentan��ii clinicii stomatologice Teddy Care din Pite��ti, unde un b��ie��el de 4 ani a f��cut stop cardio-respirator ��i a intrat în com�� dup�� anestezie acum 3 zile, au transmis prima reac��ie în acest caz, la o zi dup�� moartea copilului. Reprezentan��ii clinicii arat�� c�� respect�� durerea p��rin��ilor ��i sunt "al��turi de ei cu tot sufletul", dar sus��in c�� "dezinformarea, specula��iile ��i goana dup�� senza��ional s-au dovedit mai importante decât c��utarea adev��rului".
10.UPDATE Medic ginecolog din Târgovi��te, prins în flagrant când primea 1.400 de lei de la so��ul unei femei pe care urma s�� o asiste la na��tere / Pacienta acuz�� c�� a fost înjurat�� ��i h��r��uit�� de personalul medical, dup�� ce a f��cut denun��ul Un medic ginecolog de la spitalul din Târgovi��te a fost prins în flagrant de ofi��erii Direc��iei Generale Anticorup��ie când primea 1.400 lei de la so��ul unei femei pe care urma s�� o asiste la na��tere. Denun��ul a fost f��cut chiar de femeia care urma s�� nasc�� prin cezarian��. Pacienta, care a n��scut între timp ��i este internat�� în spitalul din Târgovi��te, acuz�� c�� a fost înjurat�� ��i h��r��uit�� de personalul medical, dup�� ce a f��cut denun��ul. De cealalt�� parte, managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu, a declarat pentru HotNews.ro c�� s-a dus personal ast��zi pe sec��ie ��i a pus în vedere personalului medical s�� nu mai fac�� niciun fel de presiuni asupra femeii.
11.Perchezi��ii la Spitalul Floreasca ��i la locuin��a medicului Mircea Beuran într-un dosar de luare de mit�� / Beuran, ridicat de acas�� de procurori Procurorii DNA fac joi diminea���� perchezi��ii la Spitalul Floreasca, într-un dosar de luare de mit�� care îl vizeaz�� pe medicul Mircea Beuran. Potrivit unor surse judiciare, au loc perchezi��ii atât în biroul lui Beuran de la Spitalul Floreasca, cât ��i în biroul acestuia de la Universitatea de Medicin�� ��i Farmacie ��i la locuin��a medicului. UPDATE 13:10: Mircea Beuran a fost ridicat de procurori de la locuin��a sa, cu mandat de aducere, ��i dus la audieri.
12.���DOCUMENT Spitalul Marius Nasta, care func��ioneaz�� într-o cl��dire veche de peste 100 de ani, cu risc seismic gradul I, va avea o cl��dire nou��, construit�� de la zero Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", cel mai mare spital de boli pulmonare din România, care func��ioneaz�� în prezent într-o cl��dire veche de peste 100 de ani, cu risc seismic gradul I, va avea un nou sediu - o cl��dire de 6 etaje, construit�� de la zero. Noua cl��dire a spitalului va fi construit�� în locul sediului din Calea ��erban Vod��, unul dintre actualele sedii ale spitalului, cunoscut ca "Zerlendi". Anun��ul a fost f��cut de managerul Institutului "Marius Nasta", medicul Beatrice Mahler.
13.UPDATE Copilul de 4 ani din Pite��ti care intrase în com�� dup�� o anestezie la cabinetul stomatologic a murit. Activitatea clinicii, suspendat�� complet Copilul de 4 ani care intrase în com�� dup�� ce i s-a f��cut anestezie total�� la o clinic�� stomatologic�� din Pite��ti a murit, a anun��at medicul Raluca Alexandru, purt��torul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din Bucure��ti. B��ie��elul de 4 ani a intrat în stop cardio-respirator ��i nu a mai putut fi resuscitat, a declarat medicul Raluca Alexandru pentru HotNews.ro. Ministerul S��n��t����ii anun��ase ieri c�� micu��ului i-a fost f��cut�� anestezie general�� cu propofol, de��i clinica stomatologic�� nu are autoriza��ie pentru a face anestezii totale.
14.Un b��rbat din Maramure��, care s-a întors din China, s-a autoizolat la domiciliu ��i este monitorizat de autorit����ile medicale Un b��rbat din jude��ul Maramure�� care a revenit recent din China s-a autoizolat la domiciliu ��i este monitorizat de autorit����ile medicale, a declarat miercuri, într-o conferin���� de pres��, directorul Direc��iei de S��n��tate Public�� din Maramure��, Rare�� Pop.
15.UPDATE Cazul copilului de 4 ani intrat în com�� dup�� o anestezie la stomatolog: Anesteziile generale, interzise la clinica din Pite��ti Direc��ia de S��n��tate Public�� a decis interzicerea anesteziilor generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologic�� de la Pite��ti, unde un copil de 4 ani a intrat în com�� dup�� ce i s-a f��cut anestezie total��, a anun��at miercuri Ministerul S��n��t����ii.
16.UPDATE Victor Costache: Ordonan��a de Urgen���� privind spitalele private a fost publicat�� în Monitorul Oficial Ordonan��a de Urgen���� care prevede c�� pacientii cu boli cronice - care sufer�� de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoz��, HIV/SIDA - dar ��i cei care reprezint�� urgen��e medicale, vor putea fi trata��i ��i în spitalele private a fost publicat�� miercuri dup��-amiaz�� în Monitorul Oficial, a anuntat ministrul S��n��t����ii, Victor Costache. Dup�� anun��ul ministrului, ordonan��a nu era îns�� disponibil�� în forma electronic�� pe care o public�� Monitorul Oficial. Aceasta a fost publicat�� în cursul serii de miercuri.Cum vei putea s�� te tratezi la spital privat f��r�� s�� sco��i bani din buzunar. Tot ce trebuie s�� ��tii despre tratamentele pe care statul promite c�� le va pl��ti integral la privat
17.Copilul de 4 ani din Pite��ti care a intrat în com�� dup�� o vizit�� la stomatolog este în moarte cerebral�� ��i respir�� doar cu ajutorul aparatelor Copilul de 4 ani din Pite��ti care a intrat în com�� dup�� o vizit�� la stomatolog este în moarte cerebral�� (nu mai are activitate cerebral��) ��i respir�� doar cu ajutorul aparatelor, a declarat miercuri purt��torul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, pentru HotNews.ro. Ministerul S��n��t����ii a anun��at ieri c�� micu��ului i-a fost f��cut�� anestezie total�� la clinica stomatologic��, de��i aceast�� clinic�� nu are autoriza��ie pentru a face anestezii totale.
18.Victor Costache: Cabinetele stomatologice folosesc anestezia general�� f��r�� autoriza��ie, e o practic��. Vom merge pân�� la suprimarea autoriza��iilor de func��ionare Cabinetele stomatologice din România folosesc pe scar�� larg�� anestezia general�� intravenoas�� cu propofol, f��r�� s�� aib�� autoriza��ii pentru a folosi anestezia general��, iar aceasta reprezint�� o practic��, nu un fenomen punctual, a afirmat mar��i ministrul S��n��t����ii. Victor Costache a ad��ugat c�� "se va ac��iona ferm ��i se va merge pân�� la închiderea total�� a autoriza��iei ��i suprimarea acestor autoriza��ii de func��ionare a acestor institu��ii". Ministerul S��n��t����ii: Copilul de 4 ani din Pite��ti a intrat în com�� dup�� ce i s-a f��cut anestezie total��. Cabinetul stomatologic nu are autoriza��ie s�� fac�� anestezii totale
19.Ministrul S��n��t����ii explic�� de ce a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar: Acolo apar evenimente în cascad�� Ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, a explicat, mar��i, c�� a decis s�� trimit�� Corpul de control la Spitalul Universitar de Urgen���� Bucure��ti deoarece acolo "apar evenimente în cascad��". Controlul la Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mari spitale de urgen���� din Bucure��ti ��i din ��ar��, a început ast��zi.
20.FOTOGALERIE Imagini de co��mar din policlinica din Slatina. Medicii se plâng c�� autorit����ile locale amân�� renovarea ��i nu îi las�� nici pe ei s�� schimbe starea cl��dirii Imagini dezastruoase din policlinica din Slatina, trimise de o cititoare HotNews.ro. "Ne tot mint c�� o renoveaz�� ��i nu o mai fac. Nici pe noi nu ne las�� s�� ne organiz��m ��i s�� o renov��m noi, zic c�� o fac ei", a declarat, sub protec��ia anonimatului, unul dintre medicii care î��i desf����oar�� activitatea în cl��dire, pentru HotNews.ro. De cealalt�� parte, pre��edintele CJ Olt a declarat pentru HotNews.ro c�� institu��ia pe care o conduce ar urma s�� lanseze în aceast�� prim��var�� licita��ia pentru reabilitarea cl��dirii.
21.4 noi decese din cauza gripei. Num��rul total al deceselor provocate de virus a urcat la 29 4 noi decese provocate de grip�� au fost confirmate oficial în ultimele 24 de ore, urcând num��rul total al deceselor înregistrate în acest sezon la 29. Toate cele 4 victime erau nevaccinate ��i sufereau ��i de alte afec��iuni.
22.Ministerul S��n��t����ii: Copilul de 4 ani din Pite��ti a intrat în com�� dup�� ce i s-a f��cut anestezie total��. Cabinetul stomatologic nu are autoriza��ie s�� fac�� anestezii totale Cabinetul stomatologic din Pite��ti unde unui copil de 4 ani i s-a f��cut r��u ��i a intrat în com�� dup�� ce i s-a f��cut anestezie nu are aprobat�� în structura sa de func��ionare, conform autoriza��iei sanitare de func��ionare, o sec��ie de ATI (Anestezie-Terapie Intensiv��), a anun��at Ministerul S��n��t����ii. Practic, copilului i s-a f��cut anestezie total��, cu toate c�� acest cabinet nu avea voie, conform autoriza��iei de func��ionare, s�� fac�� anestezie total��. UPDATE Starea copilului este extrem de grav��, este internat la reanimare, intubat ��i ventilat mecanic. El fost resuscitat dup�� un stop cardio-respirator, au declarat reprezentan��ii Spitalului Grigore Alexandrescu pentru HotNews.ro.
23.DOCUMENT Programul de guvernare pe S��n��tate: O nou�� formul�� de calcul a taxei clawback, dup�� ce 3.000 de medicamente au fost retrase, ��i investi��ii urgente în spitalele unde "condi��iile insalubre pun în pericol siguran��a pacien��ilor" Casa de Asigur��ri de S��n��tate ar urma s�� adopte o nou�� formul�� de calcul a taxei clawback, în încercarea de a stopa retragerea de pe pia��a din România a unor medicamente generice esen��iale pentru tratamentul multor afec��iuni, dar ��i de a reduce timpul pentru introducerea unor terapii noi, inovatoare. M��sura este prev��zut�� în programul de guvernare al Guvernului Orban II. În ultimii 4 ani, 3.000 de medicamente au fost retrase de pe pia��a din România.
24.Corpul de Control al Ministerului S��n��t����ii, trimis la Spitalul Universitar, afectat în ultima perioad�� de mai multe scandaluri Ministrul S��n��t����ii, Victor Costache, a decis, luni, s�� trimit�� Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgen���� din Bucure��ti, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul S��n��t����ii. Spitalul Universitar a fost afectat de câteva scandaluri în ultima perioad��.
25.���INTERVIU Cum a ajuns România s�� declare epidemie de grip�� în anul în care s-au vaccinat cei mai mul��i români din ultimii 10 ani Num��rul românilor care s-au vaccinat anul acesta împotriva gripei este cel mai mare din ultimii 10 ani (dup�� pandemia din 2009). Cu toate acestea, abia s-a apropiat de jum��tate din num��rul celor care ar trebui s�� se vaccineze anual, explic��, într-un interviu acordat HotNews.ro, Gindrovel Dumitra, medic de familie ��i coordonatorul Grupului Na��ional de Vaccinologie. Este unul dintre factorii care au dus la declan��area epidemiei, dar nu singurul, spune Gindrovel Dumitra. El subliniaz�� c�� "nu putem spune c�� s-au f��cut neap��rat gre��eli care au dus la declararea epidemiei", mai ales c�� virusul gripal este unul capricios - poate suferi modific��ri importante de la an la an.
26.27 de medici au fost sanc��iona��i anul trecut de Colegiul Medicilor. Un medic ORL a primit interdic��ie de a mai profesa 27 de medici au fost sanc��iona��i anul trecut, unul primind interdic��ia de a mai profesa, arat�� un raport al Comisiei Superioare de Disciplin�� a Colegiului Medicilor din România, prezentat vineri în cadrul Adun��rii Generale a organiza��iei.
27.UPDATE O nou�� suspiciune de coronavirus în România: O profesoar�� de 32 de ani din Suceava, care pred�� în China ��i s-a întors în ��ar�� acum o s��pt��mân�� O nou�� suspiciune de coronavirus în România: o profesoar�� de 32 de ani din Suceava, care pred�� în China ��i a revenit în ��ar�� la începutul lunii. Pacienta a fost transferat�� vineri de la Suceava la Spitalul de Boli Infec��ioase din Ia��i, unde a fost izolat��.
28.5 noi decese provocate de grip��, printre care un b��rbat de 26 de ani ��i o femeie de 38 de ani 5 noi decese provocate de grip�� au fost confirmate ast��zi, printre victime aflându-se un b��rbat de 26 de ani din Prahova, o femeie de 38 de ani din Sibiu ��i un b��rbat de 41 de ani din Constan��a, anun���� Centrul Na��ional de Supraveghere ��i Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Na��ional de S��n��tate Public��. To��i sufereau ��i de alte afec��iuni ��i nu erau vaccina��i împotriva gripei. Num��rul total de decese cauzate de grip�� în acest sezon a urcat la 23.Cum recuno��ti simptomele gripei ��i cum te fere��ti de virus în timpul epidemiei. M��surile recomandate de medici ��i autorit����i
29.Alexandru Rafila: Trendul cresc��tor al îmboln��virilor de grip�� se va p��stra în s��pt��mânile urm��toare Trendul cresc��tor al îmboln��virilor de grip�� se va p��stra ��i în s��pt��mânile viitoare, afirm�� Alexandru Rafila, pre��edintele Societ����ii Române de Microbiologie. El mai spune c�� acest lucru nu este unul nea��teptat, având în vedere acoperirea vaccinal�� sc��zut��.
30.���VIDEO Gândac care se plimb�� pe farfuria cu mâncare la spitalul din Deva, filmat de un pacient / Managerul spitalului: E posibil ca bolnavii s�� aduc�� gândacii de acas�� Un pacient internat la Spitalul Jude��ean de Urgen���� din Deva a filmat un gândac plimbându-se pe farfuria cu mâncare oferit�� de spital. Filmarea a fost publicat�� de ziarul local Glasul Hunedoarei. Managerul spitalului, Lidia Daniela Ro��ca, sus��ine îns�� c�� dezinsec��iile au fost f��cute la timp ��i c�� e posibil ca gândacii s�� fie adu��i de pacien��i de acas��: "E suficient s�� aduc�� un puiu�� care se înmul��e��te", afirm�� managerul spitalului.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 870 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by