Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 26628 rezultate
1.VIDEO Incredibila poveste a timișoreanului care a așteptat 5 zile acasă, cu febră 38, rezultatul testului COVID. Gafe în lanț ale DSP: i-a înregistrat numele greșit și i-a comunicat rezultatul testului abia după intervenția Ministerului Sănătății "Atâta incompetență la oameni care au salariul minim 130 de milioane de lei vechi! Mi-a spus un prieten medic că atâta au (angajații DSP - n.red.)", își începe povestea Paul Gîrbovean, un tânăr de 33 de ani din Timișoara. Paul s-a simțit rău săptămâna trecută, făcea febră peste 38 de grade. Cum suferă de astm și a avut, în trecut, și pneumonie, ideea că ar putea fi infectat cu coronavirus îl sperie. Joia trecută a chemat ambulanța, dar nu a fost testat, doar i s-a recomandat un tratament cu Paracetamol. Cum simptomele nu au trecut, sâmbătă i s-au recoltat și probe pentru testul COVID.
2.​DOCUMENT Sporuri de 40% pentru directorii DSP-urilor și de 30% pentru funcționari, în timpul stării de alertă. DSP-urile, campioanele gafelor dintre instituțiile care ar trebui să gestioneze epidemia Guvernul intenționează să aloce, pe perioada stării de alertă, sporuri în valoare de 40% din salariul de bază directorilor executivi și directorilor executivi adjuncți ai direcțiilor de sănătate publică, precum și sporuri de 30% din salariul de bază funcționarilor publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență elaborat de Executiv, document obținut de HotNews.ro.
3.România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir, pentru tratarea pacienților COVID România va primi de la Comisia Europeană 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir) pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, anunță Ministerul Sănătății. Antiviralul Remdesivir este primul medicament împotriva COVID-19 recomandat pentru autorizare în Uniunea Europeană. Medicamentul a ajuns deocamdată în câteva spitale din România, în cadrul unui studiu clinic, producătorul punând la dispoziție 600 de flacoane.
4.Gravida din Arad care a murit de COVID răspândea teorii ale conspirației: Nu port mască pentru că facilitează reproducerea bacteriilor care pot ajunge în gură și în plămâni Femeia de 39 de ani din Arad însărcinată în 28 de săptămâni care a murit săptămâna trecută în urma infecției cu COVID-19 posta pe Facebook teorii ale conspirației despre virus. Ea se lăuda cu faptul că nu purta mască pe motiv că "facilitează reproducerea pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni" și acuza autoritățile de faptul că "ți-au spus să #staiîncasă în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație".
5.Spitalul modular de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID construit din donațiile a 250.000 de români va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi, după săptămâni întregi de bâlbâieli ale autorităților Spitalul modular de Terapie Intensivă construit de Asociația Dăruiește Viață din donațiile a peste 250.000 de români va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi. 22 de pacienți COVID erau internați în acest weekend în spitalul modular, iar de astăzi pornește în forță și secția de Terapie Intensivă, anunță Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. Spitalul modular COVID construit de Dăruiește Viață este cel mai performant de acest fel din România. La nevoie, spitalul poate găzdui și trata 38 de pacienți COVID în stare critică, care au nevoie de îngrijire în Terapie Intensivă.
6.Mărturia unui tânăr infectat cu coronavirus: Mi-am pus lucrurile în ordine, ca să las totul clar după moartea mea. Acum râd, dar atunci așa am simțit Dragoş Smărăndescu, un tânăr infectat recent cu coronavirus, povestește experiența prin care a trecut - de la simptome până la interacțiunea cu Direcția de Sănătate Publică și sistemul de sănătate. Dragoș Smărăndescu spune că totul a început cu o indigestie. Apoi, cu toate că DSP l-a testat și știa că este pozitiv, nimeni nu l-a căutat să îl interneze în spital, în ciuda faptului că el a dat nenumărate telefoane la DSP - la unele dintre ele nu i-a răspuns nimeni. "Așa cum a venit la tine aseară un politician să te întrebe dacă ai nevoie de ceva din piață, așa m-au sunat pe mine toate instituțiile statului de atunci până azi!"
7.De ce au dispărut izoletele din peisajul COVID-19? Raed Arafat: Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem Transportul pacienților cu COVID-19 din România se face cu ambulanțe, dar fără izoletă, spre deosebire de începutul epidemiei. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat pentru Europa Liberă că izoleta nu mai este folosită în prezent la transportarea pacienților cu COVID-19. Alis Grasu susține că Ambulanța București nu a fost vreodată dotată cu izolete.
8.Adrian Wiener, senatorul care a revenit ca medic în spitalul din Arad în timpul pandemiei de COVD-19, va fi candidatul USR la Primăria Arad Adrian Wiener, senatorul care a revenit ca medic în spitalul din Arad, pe care l-a coordonat în timpul pandemiei de COVD-19, va candida din partea USR pentru funcția de primar al Aradului. Adrian Wiener are 47 de ani, este medic și se află la primul mandat de parlamentar, fiind ales în 2016 pe listele USR.
9.Cantitatea de acizi trans - cele mai nocive grăsimi sintetice, responsabile de mii de decese anual - din produsele de patiserie, mezeluri, fast food, prăjituri, biscuiți sau chipsuri va trebui limitată drastic pe piața din România Toți producătorii de alimente de pe piața din România - cei autohtoni și cei care exportă produse aici - vor trebui să limiteze drastic cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente, prevede o lege adoptată de Parlament. Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente, considerate responsabile pentru declanșarea unor afecțiuni (boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer sau Alzheimer) ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa și în jur de 3.000 în România. Produsele alimentare care nu sunt conforme nu vor mai putea fi introduse pe piață după data de 1 aprilie 2021. Pe piață există alimente care conțin chiar și în proporție de 40-50% acizi grași trans nesaturați. Acestea sunt prezente în special pe piața sud și sud-est europeană.
10.Zâzanie între DSP-uri și Poliție: Cum își pasează instituțiile "recuperarea" pacienților COVID care au refuzat internarea în cele 3 săptămâni de vid legislativ / Lider sindical: De Paști ni s-a cerut să ducem lumină, acum mai rămâne să facem și pe medicii Zâzanie între Direcțiile de Sănătate Publică și Poliție din cauza procedurii de "recuperare" a pacienților COVID care au refuzat internarea în cele trei săptămâni de vid legislativ. DSP-urile ar vrea ca Poliția să îi ridice pe aceștia de acasă, iar fiecare DSP are, practic, mână liberă să emită o adresă către Poliția din județul respectiv. Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Departamentul pentru Situații de Urgență au bătut palma asupra unui "flux de lucru" în acest sens la nivel național, iar fiecare DSP va emite o adresă către Poliție. De cealaltă parte, sindicatele din Poliție sunt extrem de nemulțumite și acuză faptul că nu pot ridica de acasă, fără echipamente de protecție, pacienți contagioși pe care "să îi pună pe bancheta din spate" a mașinilor de Poliție.
11.INTERVIU Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: Dacă am purta toți mască pe stradă de astăzi, inclusiv când așteptăm tramvaiul în stație, numărul de cazuri ar începe să scadă peste două săptămâni Institutul Marius Nasta din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din România, aflat în prima linie COVID, este plin în acest moment - atât Terapia Intensivă, cât și celelalte secții. Spitalul nu mai poate prelua pacienți COVID asimptomatici, din cauză că nu mai are paturi pentru ei, iar prioritatea este tratarea celor simptomatici, declară, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Beatrice Mahler, managerul institutului. Beatrice Mahler se așteaptă ca numărul de cazuri să continue să crească în următoarele două săptămâni și spune că singura modalitate de a opri răspândirea virusului este să începem toți să purtăm mască, inclusiv pe stradă, chiar din acest moment.
12.Nelu Tătaru: România are o capacitate maximă de 27.000 - 28.000 de teste pe zi România are o capacitate maximă de 27.000 - 28.000 de teste pe zi, însă "nu putem spune că realizăm acest număr de teste, ține foarte mult de personalul care lucrează pe acel aparat, de manualitatea lui", a declarat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
13.România a depășit în premieră pragul de 300 de pacienți COVID în Terapie Intensivă. Nelu Tătaru: Pragul roșu va fi când vom avea 2.000 de cazuri în ATI România va atinge pragul roșu în momentul în care va avea 2.000 de pacienți COVID în Terapie Intensivă, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în ziua în care numărul pacienților infectați cu SARS-CoV2 internați în secțiile ATI din România a depășit, în premieră de la debutul epidemiei, pragul de 300.
14.De ce Remdesivir nu este disponibil în toate spitalele COVID: Medicamentul a venit în România în cadrul unui studiu clinic - 640 de flacoane au ajuns în câteva spitale Remdesivir, primul medicament împotriva COVID-19 recomandat pentru autorizare în Uniunea Europeană, a venit în România în cadrul unui studiu clinic, ajungând în doar câteva spitale, în condițiile în care producătorul a pus la dispoziția țării noastre o cantitate limitată, de 640 de flacoane, a explicat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Țara noastră urmează să mai primească o cantitate de încă 600 de flacoane.
15.Corpul de control al Ministerului Sănătății, la Institutul Balș. Se verifică acuzațiile că secția ATI ar fi condusă de un medic fără expertiză, iar o parte dintre pacienții decedați de COVID nu ar fi primit medicație antivirală Corpul de control al Ministerului Sănătății se află la această oră la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, potrivit surselor HotNews.ro. Este prima zi a unui control în cadrul căruia urmează să fie verificate acuzațiile formulate de Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, care reunește medicii ATI din România, într-un memoriu adresat ministrului Sănătății și lui Raed Arafat. Potrivit documentului, publicat ieri de HotNews.ro, secția ATI a Institutului Balș ar fi condusă, de 11 ani, "ilegal, de un medic fără nicio expertiză în ATI, ca urmare a abuzului de putere al lui Streinu-Cercel", iar o parte dintre pacienții COVID care au decedat în secția ATI nu ar fi primit medicație antivirală.
16.Încă o anchetă epidemiologică ratată de DSP București, la un cămin unde 3 bătrâni au murit și cel puțin 30 sunt infectați: "În loc să testeze și să întrebe cine cu cine a stat în cameră, DSP a trimis două echipe să numere măștile și sticlele de clor" Haos într-o anchetă epidemiologică făcută de Direcția de Sănătate Publică București la un cămin de bătrâni din sectorul 1 al Capitalei, unde 3 rezidenți infectați au murit, iar 30 sunt deja confirmați cu coronavirus și internați în spitale. Alți 70 se află în cămin, DSP a refuzat într-o primă fază să îi testeze, iar o parte dintre ei au acum simptome de COVID, a declarat directoarea căminului, Iuliana Căpraru, pentru HotNews.ro. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost joi în vizită la cămin, declarând apoi că a cerut "o retestare" a tuturor rezidenților. Nelu Tătaru a anunțat, de asemenea, că va trimite o echipă de control și la DSP. De cealaltă parte, Iuliana Căpraru spune că nu mai poate aștepta după DSP să vină să testeze rezidenții și personalul și că a decis să facă acest lucru pe cont propriu, la un laborator privat.
17.Nelu Tătaru: În București sunt în total 1.221 de paturi pentru pacienții COVID 1.221 de paturi este capacitatea totală de primire a pacienților COVID în spitalele din București în acest moment, însă numărul de paturi alocate bolnavilor infectați cu noul coronavirus ar putea crește în perioada următoare, a declarat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
18.Un medic de la DSP București, infectat cu COVID-19 Un medic de la Direcția de Sănătate Publică din București este infectat cu COVID-19, a anunțat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății spune că a mers astăzi la DSP București pentru a vedea care este starea celorlalți angajați. El a adăugat că DSP București are 70 de angajați din 250, cât ar fi necesar.
19.​DOCUMENT Medicii de Terapie Intensivă se opun detașării în secția ATI a Institutului Balș, condusă "ilegal" de 11 ani "de un medic fără nicio expertiză în ATI, ca urmare a abuzului de putere al lui Streinu-Cercel" Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, care reunește medicii ATI din România, anunță că "se opune și protestează energic împotriva oricărei viitoare forme de detașare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici și asistente) în secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș". Motivul: "de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la Matei Balș este condusă ilegal (cu delegație) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!", se arată într-o scrisoare de protest a Societății Române de ATI adresată lui Raed Arafat, document obținut de HotNews.ro. De asemenea, semnatarii documentului arată că "avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală".
20.Nelu Tătaru: Am ajuns ciuma Europei, nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli România trece printr-un moment dificil în urma creșterii cazurilor de COVID-19, situație în care s-a ajuns din cauza nerespectării regulilor și din cauza instigării la nerespectarea lor, atrage atenția ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care subliniază că am ajuns "ciuma Europei".
21.Medic din prima linie: Cel puțin 50 dintre cele 1.000 de cazuri noi pe zi sunt forme severe. Vor fi 2-3 săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă Cel puțin 50 dintre cele aproape 1.000 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 înregistrate zilnic sunt forme severe și urmează "2-3 săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viața lor", avertizează Dragoș Zaharia, medic la Institutul Marius Nasta din București, spital din prima linie COVID.
22.Emanuel Ungureanu: Încă 7 angajați ai Primăriei Cluj, infectați cu coronavirus. Primul caz a fost confirmat acum o săptămână, dar DSP a refuzat să testeze angajații Încă 7 angajați ai Primăriei Cluj au fost confirmați cu infecție cu coronavirus, la o săptămână după ce în instituție a fost confirmat un prim caz, dar Direcția de Sănătate Publică din Cluj a refuzat să testeze ceilalți angajați, anunță deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
23.După aproape 5 luni de epidemie și după ce presa a semnalat anchete epidemiologice inexistente, Orban anunță că vor fi stabilite proceduri "clare" și "probabil 24 de ore" termen de efectuare a anchetei epidemiologice Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că a stabilit împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că va fi emis un ordin "care să stabilească foarte clar procedurile, din momentul în care o persoană este diagnosticată pozitiv - cum se dispune ancheta epidemiologică, care este termenul de efectuare a anchetei epidemiologice, cel mai probabil 24 de ore, măsurile care se dispun privitoare la persoanele care au intrat în contact cu persoana care a fost diagnosticată având coronavirus". Decizia vine după aproape 5 luni de epidemie în România și după ce presa a semnalat, în ultima perioadă, cazuri de anchete epidemiologice inexistente sau ratate de DSP-uri.
24.Nelu Tătaru: Vom avea două săptămâni dificile / Pacienții infectați mai pot fi externați doar cu acordul medicului curant În România urmează "două săptămâni dificile pentru a putea reimpune măsurile de izolare, internare, carantină", după intrarea în vigoare, începând de astăzi, a noii legi a carantinei și izolării, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El spune că odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, pacienții infectați nu vor mai putea fi externați din spital decît "cu acordul medicului curant", după ce în ultimele săptămâni, peste 4.000 de pacienți infectați cu coronavirus s-au externat la cerere, pe fondul vidului legislativ.
25.Apelul disperat al directoarei unui cămin de bătrâni din București: E o crimă ce se întâmplă, ne rugăm de DSP să ne testeze! Direcția de Sănătate Publică București a refuzat testarea imediată a tuturor bătrânilor dintr-un cămin din nordul Capitalei, deși o persoană a murit acolo din cauza COVID-19, scrie Europa Liberă. Directoarea căminului declară că s-a rugat de DSP să testeze toți rezidenții, iar răspunsul primit a fost că angajații DSP sunt ocupați. Conform metodologiei de testare elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică, persoanele instituționalizate asimptomatice și personalul de îngrijire din centre rezidențiale trebuie testați obligatoriu de două ori pe lună.
26.Medicul Dan Grigorescu cere declanșarea unui program de testare a nivelului de anticorpi dezvoltați de pacienții vindecați de COVID-19: Alexandre Eram, ultimul pacient despre care s-a aflat public că a beneficiat de terapia cu plasmă Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov, el însuși infectat cu coronavirus în această primăvară și vindecat între timp, îi cere public ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să inițieze un Program Național de evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de COVID-19, prin testarea gratuită pentru aceștia a nivelului de anticorpi specifici dezvoltați după ce s-au vindecat. Pacienții care au dezvoltat anticorpi după vindecare pot dona plasmă ce poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă.
27.Emanuel Ungureanu: Epidemioloaga responsabilă de dezastrul de la Galați câștigă 500.000 de lei pe an. Are contract cu DSP și cu 4-5 spitale Medicul Mariana Ioan, epidemiologul care conduce Compartimentul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Galați, are și contracte cu 4-5 spitale și câștigă însumat, potrivit declarației sale de avere, 500.000 de lei pe an, afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
28.De ce situația din România e mai gravă decât în primele luni ale epidemiei? Vlad Mixich: 5% pozitivi astăzi e un semn mai îngrijorător decât 5% pozitivi în aprilie Situația din România este mai gravă decât în primele luni ale epidemiei, iar "5% pozitivi astăzi e un semn mai îngrijorător decât 5% pozitivi în aprilie", afirmă Vlad Mixich, expert în politici de sănătate. Modalitatea de testare pentru coronavirus diferă acum de cea din martie-aprilie, explică Vlad Mixich. Mai exact, el afirmă că "ajungi mai ușor la un 5% pozitivi din numărul celor testați atunci când îi testezi pe cei care strănută sau au febră (așa cum se întâmpla în martie-aprilie - n.red), și ajungi mult mai greu la un 5% pozitivi atunci când testezi și febrilii/strănucioșii, dar și călătorii sănătoși sau alte persoane fără niciun simptom (așa cum se întâmplă acum)".
29.​FOTOGALERIE Cum arată spitalul modular construit din donațiile a 250.000 de români și "uitat" de autorități la numărătoarea pentru COVID. Mulți cred că e un spital din containere și arată ca pe șantier. Nu. Arată exact ca o Terapie Intensivă. De fapt mult mai bine Gaze medicale, instalație de filtrarea a aerului, stație de clorinare a apei, instalație de sterilizare a instrumentarului medical, laborator, rampe medicale mobile, paturi, noptiere, trolere medicale, instalație de apelare a asistentelor, control acces și detectoare de incendiu, infuzoare și perfuzoare, barbotoare "și multe alte lucruri". Sunt dotările spitalului modular de Terapie Intensivă pentru COVID, cel mai modern de acest fel din România, construit de Asociația Dăruiește Viață în curtea spitalului Elias din București din donațiile a 250 de mii de români.Kafka și paturile ATI COVID: În timp ce Raed Arafat se plânge că în București nu mai sunt locuri, spitalul modular construit de Dăruiește Viață e gata de o lună. Nu a putut fi folosit din cauză că spitalul Elias, în curtea căruia se află, nu a cerut aviz
30.​FOTO Curtea Institutului Matei Balș, plină cu ambulanțe care aduc bolnavi. Medic: Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-CoV2? Curtea Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, spital din prima linie COVID-19, a fost sâmbătă plină cu ambulanțe care au adus pacienți. Imaginea a fost făcută publică de Maria Nițescu, medic la Institutul Matei Balș. Maria Nițescu a însoțit fotografia din curtea spitalului de mesajul: "Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-CoV2?"

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 888 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by