Articole scrise de Alina Neagu


1 - 30 din 24639 rezultate
1.Program de screening gratuit pentru cancerul de sân în a doua jumătate a anului 2019 Cel puţin 30.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani ar urma să beneficieze, începând din a doua jumătate a anului 2019, de programul de screening pentru cancerul de sân, a declarat miercuri Tiberius Brădăţan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Statisticile arată că în anul 2018 au fost înregistrate în România 9.629 de cazuri noi de cancer de sân şi 3.378 de decese cauzate de această boală.
2.Al patrulea transplant pulmonar efectuat în România, la Spitalul ''Sf. Maria'' din București Echipa medicală de la Spitalul Clinic ''Sf. Maria'' a efectuat miercuri al patrulea transplant de plămâni realizat în țara noastră, starea pacientului fiind una bună, anunță Administrația Spitalelor din București. Beneficiarul este o femeie în vârstă de 51 de ani, din Iaşi, care se afla pe lista de aşteptare pentru transplant.
3.Gabriela Firea trimite Corpul de control la Maternitatea Giulești Corpul de Control al Primarului General al Capitalei va face un control la Maternitatea Giulești, a anunțat miercuri Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Maternitatea Giulești se află în subordinea Primăriei Capitalei. Controlul recent din maternitate a fost realizat de Direcția de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătății, care au decis sistarea temporară a internărilor, începând din data de 30 noiembrie. Ministerul Sănătății nu poate dispune însă eventuale sancțiuni conducerii maternității, acest lucru fiind de competența Primăriei Capitalei.
4.Ana Ciceală (USR): Primăria nu a luat nicio măsură, nu se consideră responsabilă și nu are de gând să facă un control la maternitatea Giulești "Primăria nu a luat nicio măsură, nu se consideră responsabilă pentru nimic din ceea ce se întâmplă la Giulești și nici nu are de gând să facă măcar un control. Așadar, Gabriela Firea nu se simte responsabilă pentru absolut nimic în legătură cu îmbolnăvirea celor aproape 40 de nou-născuți", afirmă Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General al Municipiului București și membru al Comisiei de Sănătate din CGMB, după ședința de marți a acestei comisii.
5.Ministerul Sănătății spune că are în depozit imunoglobulină pentru 3 luni, dar mulți pacienți sunt trimiși de medici să facă rost singuri de medicamente Stocurile de imunoglobulină aflate în depozit reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni, a anunțat marți Ministerul Sănătății. Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, a declarat, însă, pentru HotNews.ro, că există cazuri de pacienți care nu primesc medicamentele din spital și sunt trimiși de medici, cu rețete simple, nu compensate, să își procure singuri tratamentul. Acuzațiile pacienților sunt confirmate și de Administrația Spitalelor din București, într-un răspuns oficial oferit unei paciente care nu și-a primit tratamentul de la Spitalul Colentina.
6.Administrația Spitalelor București: Acoperirea cu personal medical a reţelei de medicină şcolară este de peste 80% Acoperirea cu personal medical a reţelei de medicină şcolară este de peste 80%, a declarat, marți, directorul general adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dr. Turkes Ablachim.
7.Rezultatul anchetei interne în cazul liftierei de la spitalul din Craiova care a întrebat un bărbat Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?: Femeia "a glumit" Rezultatul anchetei interne efectuate de Spitalul Județean de Urgență din Craiova în cazul liftierei care a întrebat un bărbat ce ducea cadouri copiilor internați în secția de Oncologie "Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?" arată că femeia "a glumit", a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu.
8.Sorina Pintea promite că Spitalul Regional din Iași va fi gata în 2024: Este exclus să nu se facă acest spital Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a promis, marți, la Iași, în legătură cu spitalul regional, că "finalitatea nu va fi 2023, ci 2024, dar exclus să nu se facă acest spital şi să nu se finalizeze". "Nu putem spune că s-a pierdut timpul, că s-au tergiversat lucrurile. Mai mult, pot să vă spun că Iaşi, din punctul meu de vedere, este un exemplu de bună colaborare între autorităţile locale", mai spune Sorina Pintea despre proiectul spitalului regional, potrivit Ziarul de Iași.
9.Cum a fost abordat un bărbat care ducea cadouri copiilor internați la Oncologie de liftiera spitalului din Craiova : Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră? Un bărbat din Craiova, care, împreună cu colegii săi, le ducea plase cu cadouri copiilor internați în secția de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență, povestește, într-o postare pe Facebook, cum a fost întâmpinat de liftiera spitalului: "Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați? (Noi...am zâmbit...crezând că este o gluma...și am tăcut..fâstâciți..) Liftiera însă insista: Haideți...nu îmi dați și mie o plasă? Ce..nu știți că de câte ori se vine aici cu cadouri...prima plasă se dă la liftieră?" Reprezentanții spitalului au anunțat că "s-au autosesizat și fac o anchetă internă" în acest caz.
10.Secţia de Pediatrie a spitalului orășenesc din Nehoiu va fi închisă după ce singurul medic se va pensiona Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Nehoiu va fi închisă începând cu data de 14 decembrie, după ce singurul medic specialist, în vârstă de 67 de ani, şi-a luat concediu şi a anunţat conducerea unităţii spitaliceşti că nu va mai reveni la serviciu. Cu toate au fost organizate mai multe concursuri, doar 16 dintre cele 25 de posturi de medici specialişti şi medici primari ale spitalului au fost ocupate.
11.Doar 15,65% dintre spitalele românești îndeplinesc condițiile de acreditare Doar 15,65% dintre spitalele evaluate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate pe baza standardelor internaționale îndeplinesc condițiile de acreditare, anunță luni ANMCS, într-un comunicat. "În prezent, spitalele funcționează, în continuare, cu planuri de conformare la autorizațiile sanitare de funcționare, fapt care explică o mare parte dintre aspectele negative discutate în spațiul public", mai preciează Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.
12.Primăria Capitalei decide miercuri dacă va cumpăra o nouă clădire pentru Maternitatea Giulești. Actuala clădire a spitalului va împlini în curând 100 de ani Consiliul General al Municipiului București va decide, în ședința de miercuri, dacă va împuternici Administrația Spitalelor să demareze procedurile de identificare și achiziționare a unei noi clădiri pentru relocarea Maternității Giulești, a anunțat luni primarul Gabriela Firea. Clădirea care găzduiește în prezent cea mai mare maternitate din București va împlini, în curând, 100 de ani de când a fost construită. CGMB ar putea aproba, de asemenea, și achiziția de noi clădiri unde să fie relocate Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu", precum și o parte dintre secțiile Spitalului Cantacuzino.
13.Numărul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu continuă să crească: 31 de copii infectați / Ministerul Sănătății va decide joi dacă internările de la Giulești râmân suspendate sau se reiau Numărul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească. Infecția a fost confirmată, până în acest moment, de analizele de laborator, la 31 de bebeluși, a declarat luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, că joi urmează să se decidă dacă internările la maternitatea Giulești rămân suspendate sau se reiau.
14.România a preluat președinția Consiliului UE în domeniul sănătății: Rezistența anti - microbiană, vaccinarea și accesul la medicamente - printre priorități Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a preluat de la omologul său austriac, Beate Hartinger-Klein, mandatul președinției rotative a Consiliului UE. Programul Președinției române în domeniul sănătății cuprinde 5 teme prioritare: rezistența anti - microbiană, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală (eHealth).
15.Primăriile ar putea fi obligate prin lege să aloce 10% din buget spitalelor județene, potrivit unui proiect USR: Poate fi un proiect de țară, la fel de important ca modernizarea educației. Resursa bugetelor locale e cheltuită în mare parte ineficient, în cheie populistă Primăriile din orașele mari ale României (municipii) ar putea fi obligate prin lege să aloce minimum 10% din bugetul anual pentru finanțarea celui mai mare spital din județul respectiv - spitalul județean. USR va depune săptămâna viitoare un proiect de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în acest sens. În prezent, legea prevede că primăriile pot finanța spitalele, însă nu există nicio obligație în acest sens. România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății, iar numărul contributorilor la asigurările de sănătate este în continuă scădere: doar 6,7 milioane de plătitori de asigurări și 17,4 milioane de beneficiari.
16.Surse: Maternitatea Spitalului Elias, închisă până luni pentru o igienizare programată Maternitatea Spitalului Elias este închisă pentru o igienizare programată, urmând să se deschidă luni, au declarat joi surse medicale citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, maternitatea Spitalului Elias este igienizată de două ori pe an - primăvara şi iarna.
17.USR cere convocarea de urgență a Comisiei de Sănătate a CGMB și audierea managerului Maternității Giulești în urma scandalului bebelușilor infectați Ana Ciceală, consilier general USR, cere convocarea de urgență a Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului General al Municipiului București și audierea managerului Maternității Giulești, Ovidiu Marcel Moisă, în urma scandalului bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent. Ana Ciceală cere, de asemenea, și audierea primarului Gabriela Firea în această ședință.
18.Cazul bebelușilor cu stafilococ auriu meticilino rezistent: Numărul copiilor infectați a crescut la 23, alți 4 sunt suspecți de infectare Numărul bebelușilor născuți în utimele săptămâni la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent a crescut la 23, iar alți 4 sunt în acest moment suspecți de infectare, probele fiind în lucru la laborator, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. 15 bebeluși sunt în continuare internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, doi dintre ei fiind internați în ultimele 24 de ore.
19.Cazul bebelușilor infectați la Maternitatea Giulești: Alți trei copii au fost internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu" Alţi trei nou-născuţi de la Maternitatea Giulești au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală cu suspiciune de infecţie cu stafilococ auriu. La acest moment, sunt spitalizați 15 copii, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.
20.Numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească: 20 de cazuri confirmate și 4 copii suspecți de infectare 20 de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu, au fost infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, este rezultatul analizelor de laborator, a declarat luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. 15 bebeluși sunt în acest moment internați. Pentru 4 bebeluși, analizele sunt în lucru, ei fiind de asemenea suspecți de infecție.
21.​INTERVIU VIDEO "Jurnal de România", proiectul lansat de regizoarea Carmen Lidia Vidu după Colectiv, a ajuns la Timișoara: Cred că România traversează o perioadă intensă, dificilă, agresivă, dar curată și sănătoasă, de maturizare După Sfântu Gheorghe și Constanța, "Jurnal de România", proiectul care își propune să ducă problemele actuale ale României pe scenele teatrelor, a ajuns la Timișoara. Este al treilea oraș unde actorii au acceptat provocarea regizoarei Carmen Lidia Vidu de a urca pe scenă pentru a-și spune propriile povești și a vorbi despre problemele României de astăzi. "Faptul că nu se consideră că teatrul e o unealtă cu care poți să însănătoșești o societate, prin care poți să cureți lucruri în relația ta personală cu comunitatea în care trăiești, cu orașul în care te dezvolți, cu România, mi se pare o mare greșeală", spune regizoarea Carmen Lidia Vidu, într-un interviu acordat HotNews.ro.
22.Ministerul Sănătății: Numărul bebelușilor născuți la Giulești și internați la Grigore Alexandrescu a crescut la 17. Stafilococ auriu și germeni în două saloane de la Giulești, evidențiați de probele de laborator Numărul bebelușilor internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", care provin de la Maternitatea Giulești (Spitalul "Panait Sîrbu") a crescut la 17, anunță vineri seară Ministerul Sănătății. În plus, "primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de lehuze", arată Ministerul Sănătății.
23.Maternitatea Giulești susține că bebelușii cu stafilococ auriu nu s-ar fi infectat în spital: Dacă exista o minimă suspiciune că acei copii nu sunt în regulă, nu erau externați Reprezentanții maternității Giulești susțin, în continuare, că bebelușii născuți în ultimele săptămâni la Giulești și internați ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu cu stafilococ auriu nu ar fi luat bacteria din spital. "Din aceste cazuri, este posibil ca 3 cazuri să aibă legătură cu maternitatea Giulești. Când s-au externat de la noi din maternitate nu aveau culturi pozitive. Dacă exista o minimă suspiciune că acei copii nu sunt în regulă, nu erau externați", a declarat vineri epidemiologul spitalului. Mai mult, reprezentanții maternității consideră "pripite" măsurile luate de Direcția de Sănătate Publică și cer DSP să analizeze "cu celeritate probele, astfel încât maternitatea să își reia activitatea".
24.Sorina Pintea despre situația de la Maternitatea Giulești: "Nu este cazul să se închidă maternitatea, sistarea internărilor este suficientă / Declarațiile purtătorului de cuvânt m-au surprins, lucrurile sunt incalificabile" Maternitatea Giulești nu va fi închisă în urma infectării a 13 bebeluși cu stafilococ auriu și a controlului Direcției de Sănătate Publică, sistarea internărilor fiind o măsură suficientă, a afirmat vineri, la Digi 24, ministrul Sănătății. Sorina Pintea s-a declarat "surprinsă" de declarațiile purtătorului de cuvânt al Maternității Giulești, care a negat existența infecțiilor și a declarat că părinții bebelușilor nu au motive să dea spitalul sau medicii în judecată: "Din punctul meu de vedere lucrurile sunt incalificabile, eu nu pot să iau măsuri împotriva purtătorului de cuvânt. Este apanajul conducerii spitalului să o facă."
25.DOCUMENT Clădirea Maternității Giulești a fost construită între 1921-1925. Managerul Marcel Moisă nu și-a asumat niciun obiectiv legat de infecțiile nosocomiale, chiar dacă clădirea va împlini în curând 100 de ani Maternitatea Giulești funcționează într-o clădire construită între 1921-1925, care a găzduit inițial o școală de ucenici. Clădirea funcționează ca maternitate din 1951. Marcel Moisă a câștigat concursul de manager în urmă cu un an, cu un proiect în care principalele obiective sunt mai degrabă de ordin financiar decât medical - "îmbunătățirea rezultatelor economice, optimizarea cheltuielilor și maximizarea veniturilor, creșterea performanței financiare, creșterea veniturilor prin maximizarea sumei contractate cu CASMB și îmbunătățirea gradului de satisfacție al propriilor angajați". Niciun cuvânt despre infecții nosocomiale, chiar dacă maternitatea funcționează într-o clădire care va împlini în curând 100 de ani. Marcel Moisă a fost contactat, vineri, de HotNews.ro, pentru un punct de vedere. În momentul în care a auzit întrebările, Marcel Moisă a închis telefonul.
26.Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești spune că medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți Personalul medical de la Spitalul Panait Sârbu (Maternitatea Giulești) "va pleca din țară" în cazul în care va fi dat în judecată de părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt al spitalului, Doru Pană. Acesta a precizat că cei 11 angajați ai spitalului depistați cu bacteria sunt purtători ai acesteia, nu sunt bolnavi, și au fost scoși momentan din activitate. Toate internările în maternitatea Giulești au fost sistate începând de astăzi. 13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești.
27.Pacienții programați la operații, lăsați să aștepte ore întregi în frig și în ploaie în curtea spitalului din Târgu Jiu: Am cotizat zeci de ani la asigurarea de sănătate, nu ții oamenii ca pe animale în ploaie și în frig Pacinții Spitalului Județean din Târgu Jiu, programați joi la operații, au așteptat câteva ore în fața spitalului, în frig și în ploaie, fără să fie primiți înăuntru. Fiica unui bărbat programat joi dimineață la o operație de cataractă a povestit, pentru HotNews.ro, că tatălui său i s-a spus să se prezinte la spital la 8 dimineața, însă a așteptat o oră și jumătate în ploaie fără să fie primit înăuntru. Managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu, Gigel Capotă, nu a putut fi contactat de HotNews.ro în cursul zilei de joi, pentru precizări privind această situație.
28.Ministrul Sănătății: "Dacă se confirmă infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești" / 11 angajați ai spitalului, depistați ca purtători ai infecției cu stafilococ auriu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, că în cazul în care, în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică, se va confirma infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești. Controlul și raportul rezultat în urma acestuia vor fi finalizate în această seară, a precizat Sorina Pintea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, 11 angajați ai Maternității Giulești (Spitalul Panait Sârbu) au fost depistați ca fiind purtători ai infecției cu stafilococ auriu, în urma controlului.
29.Proiect de lege ce prevede că medicii care fac gărzi se vor putea pensiona mai devreme, depus la Senat la o zi după ce Parlamentul a votat creșterea vârstei de pensionare: 57 de medici au murit în timpul gărzilor în ultimii ani Un proiect de lege ce prevede ca gărzile efectuate de medici să fie luate în calcul ca vechime în muncă și "să poată diminua, simetric și echitabil, vârsta standard de pensionare" a fost depus joi la Senat. "57 de medici români au murit în timpul gărzilor sau după gărzi în ultimii ani", se arată în expunerea de motive. Proiectul a fost inițiat de senatorul USR Adrian Wiener, medic și membru al Comisiei de Sănătate. Parlamentul a adoptat, ieri, o lege care prevede că medicii se vor putea pensiona, la cerere, la vârsta de 67 de ani. Legea adoptată ieri este puternic contestată de medici, care au acuzat că ar fi vorba despre o lege cu dedicație pentru ca șefii de secții din spitale să își poată păstra funcțiile.
30.UPDATE Cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești, depistați cu stafilococ auriu: 13 cazuri confirmate și 3 copii suspecți de infectare Crește numărul cazurilor de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu infectați cu stafilococ auriu. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat, pentru HotNews.ro, că încă un bebeluș internat ieri a fost depistat cu infecție, numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu urcând astfel la 13. Alți 3 bebeluși sunt suspecți de infectare și se așteaptă rezultatele analizelor în maximum 48 de ore, iar în cazul unui bebeluș, infecția cu stafilococ a fost infirmată.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 822 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version