Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 7382 rezultate
1.Un pas necesar pentru construirea Spitalului Regional Cluj: Guvernul va aproba joi contractul de finanțare de 305 milioane de euro încheiat cu BEI Guvernul va face joi încă un pas pentru asigurarea finanțării necesare construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj, investiție importantă pentru imbunatățirea infrastructurii medicale, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Mai exact, Executivul va aproba un proiect de lege privind aprobarea contractului de finanțare în valoare de 305 milioane de euro între România și Banca Europeană de Investiții, ceea ce reprezintă aproximativ 67% din costul estimat al spitalului.
2.Premierul Ciucă, după ce AUR a făcut lista neagră a presei: Guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor Premierul Ciucă a transmis joi că Guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor, după ce AUR a lansat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, o listă neagră deschisă a presei din România. Premierul Nicolae Ciucă consideră de neacceptat ca în spațiul public să fie promovate așa-zise liste cu “redacții toxice” și condamnă categoric manifestarea diferențelor de opinii prin orice tip de violență, se arată în comunicatul Guvernului.
3.UPDATE Ședință fulger la Palatul Victoria pentru îndreptarea unei erori în Ordonanța care compensează facturile la energie și gaze: Ce greșeală s-a corectat Guvernul s-a întâlnit miercuri, de la 15:45, într-o ședință fulger, în format online, pentru a îndrepta o eroare materială - neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din Ordonanța care stabilește noile prețuri și compensări la energia electrică și gaze naturale, potrivit unui anunț de ultimă oră al Executivului. La 15:56, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că ședința s-a terminat și a precizat și ce anume s-a corectat. UPDATE Vezi în articol cum s-a ajuns ca limita de consum la gaze să scadă de la 1500 metri cubi la 1320 de metri cubi.UPDATE (23:45) Ordonanța corectată privind plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze a fost publicată în Monitorul Oficial, iar Radu Chiurtu, secretarul general al Ministerului Energiei, a fost eliberat din funcție în urma acestei erori.
4.Record de numere de telefon portate în 2021: Ce operator a atras cele mai multe numere din alte rețele fixe și mobile Românii și-au mutat în alte rețele peste 1,1 milioane de numere de telefon anul trecut, un record de la lansarea, în anul 2008, a serviciului de portabilitate care permite utilizatorilor să-și păstreze numerele, atunci când aleg să-și schimbe operatorul de telefonie, a anunțat miercuri Arbitrul telecom. 95% din totalul numerelor portate au fost numere de telefonie mobilă, iar operatorul care a atras cele mai multe numere din celelalte rețele fixe și mobile a fost RCS&RDS. Vezi în articol în ce rețele și-au mutat românii numerele de telefon anul trecut.
5.Istoricul de 18 ani al aderării României la OCDE: Care sunt beneficiile și ce mai avem de îndeplinit pentru a intra în rândul statelor dezvoltate Guvernul a anunțat miercuri că a început pregătirea tehnică pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în condițiile în care decizia de începere a negocierilor pentru aderarea României la OCDE a fost una politică. Cei 38 de membri ai OCDE sunt state dezvoltate, care dețin peste 70% din producţia şi comerţul global şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe. Vezi în articol de când încearcă România să intre în OCDE, ce mai are de făcut și care sunt beneficiile.
6.Premierul Ciucă l-a numit pe Valentin-Sorin Costreie drept coordonator național în domeniul proprietății intelectuale Valentin-Sorin Costreie, pro-rectorul Universității București și consilier de stat la Guvern încă din ianuarie 2020, când premier era fostul lider PNL, Ludovic Orban, a fost numit marți drept coordonator național în domeniul proprietății intelectuale, arată o decizie publicată în Monitorul Oficial. Valentin Sorin Costreie a fost luat în calcul anterior și pentru funcția de ministru al Digitalizării.
7.Reacția ministrului Energiei, după ce Dacian Cioloș a spus că nu ar mai trebui să rămână în funcție: Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron, că și acolo prețurile sunt mari "Dacian Cioloș poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron, că și acolo prețurile sunt mari. Eu nu mai comentez declarațiile domnului Cioloș de mult timp.", a declarat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu. Reacția vine după ce președintele USR, Dacian Cioloș, a spus astăzi că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu mai poate rămâne în funcţie după ”atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”.
8.​VIDEO Ciucă anunță noile măsuri pentru compensarea facturilor la energie și gaze: Prețurile plafonate se vor aplica pentru lunile februarie și martie / ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei - UPDATE Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că Guvernul va adopta marți prin Ordonanță de Urgență noile măsuri privind compensarea facturilor la energie. Pentru populatie nimeni nu va plati mai mult de 0,80 lei pe kwh pentru energie și 0,31 lei pentru gaze naturale indiferent de consum, dar premierul a încurcat leii cu banii când a anunțat aceste plafoane. UPDATE Virgil Popescu, ministrul Energiei, a spus că Ordonanța prevede și ca ANPC să poată aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu aplică noile plafoane.
9.Guvernul adoptă azi noile măsuri de protecție împotriva scumpirii energiei și gazelor: Care sunt noile prețuri plafonate Guvernul va adopta în ședința de marți Ordonanța de urgență privind noile prețuri plafonate la energia electrică și gaze naturale. Clienţii casnici vor primi o compensație unitară în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh (în cazul energiei electrice), şi în valoare de cel mult 40% din valoarea componentei preţului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale.
10.Stare de urgență în sectorul energetic din Republica Moldova / Discuție Ciucă-Gavriliță: România ar putea asigura necesarul de păcură Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o discuție cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, după ce Parlamentul de la Chișinău a decis astăzi instituirea stării de urgență în sectorul energetic din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom. Cei doi au discutat posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească și o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp, arată Executivul de la București.
11.​DOCUMENT Furnizorii au 15 zile să refacă facturile eronate la energie și gaze deja emise / Cât timp sunt interzise debranșările sau sistarea serviciilor - Ordonanța de guvern, în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență privind refacerea facturilor eronate la energie și gaze naturale, adoptată miercuri de Guvern s-a publicat în Monitorul Oficial. Furnizorii sunt obligați, din oficiu, să le refacă în maximum 15 zile de la data emiterii acestora, iar pentru facturile deja emise, termenul de refacere a acestora este de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, adică de astăzi. Nu se vor percepe penalități. Vezi în articol cât timp vor fi interzise debranșările de la rețea ori sistarea serviciilor.
12.Ciucă: Angajamentul SUA de a consolida prezența americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic Premierul Nicolae Ciucă a precizat miercuri într-o postare pe Twitter că 'angajamentul SUA de a consolida prezența americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic' și că 'anunțul explicit al președintelui Joe Biden este cu adevărat binevenit'. Tot miercuri, premierul a salutat și anunțul președintelui Franței Emmanuel Macron privind disponibilitatea da a întări flancul estic al NATO în România.
13.Efectele falimentului City Insurance: ASF vrea ca asigurătorii să plătească mai mult la Fondul de Garantare a Asiguraților, fapt care ar putea crește prețurile RCA Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus miercuri, în contextul situației generate de falimentul City Insurance, ca firmele de asigurări să cotizeze mai mult la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), cel care face plățile în cazul în care un asigurător intră în faliment. Mai exact, ASF vrea să majoreze cu 1,5 puncte procentuale cota de contribuție la Fond a firmelor de asigurări generale, fapt care ar putea duce la creșterea prețurilor RCA către asigurați.
14.VIDEO Ministrul Muncii, despre plata integrală sau eșalonată a banilor din Pilonul II: Ar trebui să fie o opțiune / Jalonul din PNRR nu prevede plata acestor pensii Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră că românii care ajung la pensie ar trebui să poată alege între plata integrală sau cea eșalonată a sumelor acumulate la fondurile de pensii din Pilonul II. "Ar trebui să fie o opțiune", a spus ministrul, după ședința de Guvern de miercuri. Budăi a spus că jalonul din PNRR care vizează Pilonul II de pensii și care ar trebui finalizat în acest trimestru nu prevede schimbări la plata pensiilor din Pilonul II.
15.VIDEO Ministrul Energiei anunță măsuri în scandalul facturilor eronate: Interzicerea debranșărilor, refacerea facturilor, neperceperea de penalități și suspendarea plăților până la finalizarea facturilor Guvernul a introdus miercuri prin Ordonanță de Urgență obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori, adica fără aplicarea mecanismelor de plafonare și compensare, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. "Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități în termen de 15 zile și de asemenea pe această perioadă de 15 zile se suspendă și o eventuală plată a acestora. De asemenea, pentru a preîntâmpina posibile abuzuri vor fi interzise și debranșările", a spus acesta.
16.Scandalul facturilor eronate: ANPC anunță că a aplicat amenzi totale de 645.000 lei până acum. La Electrica Furnizare s-au refăcut peste 2,2 milioane de facturi Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat miercuri că în urma controalelor efectuate până acum a aplicat amenzi în valoare de 645.000 de lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii. ANPC a dat ca exemplu, Electrica Furnizare, unde, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi.
17.VIDEO Ciucă cere ca Ordonanța privind noile prețuri plafonate la energie și gaze să fie finalizată și pusă în transparență cel mai târziu vineri. Când va fi adoptată Ordonanța de urgență prin care se vor plafona din nou prețurile la electricitate și gaze ar urma să fie pusă în transparență publică cel mai târziu vineri dimineață, astfel încât săptămâna viitoare înainte de ședința săptămânală de Guvern să fie adoptat acest act normativ, a anunțat miercuri premierul Nicolae Ciucă. Vezi în articol ce alte măsuri ar urma să se adopte în ședința de miercuri.
18.​VIDEO Rafila: Numărul de persoane infectate va crește atât din cauza variantei Omicron, cât și a creșterii capacității de testare / Peste 3200 de cabinete de medici de familie au început să testeze Numărul de persoane infectate cu COVID-19 va crește în perioada următoare atât din cauza tulpinei Omicron care este mult mai transmisibilă, iar al doilea motiv va fi generat de cresterea capacitătii de testare, a declarat miercuri Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Potrivit acestuia peste 3200 de cabinete de medici de familie au început să testeze și s-a ajuns la 90.000 de teste pe zi.
19.​UPDATE Minivacanță de 5 zile în decembrie 2022: Guvernul a decis să acorde liber și pe 2 decembrie, după Sfântul Andrei și Ziua Națională Guvernul a decis, miercuri, ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă 'întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal'. Cum miercuri, 30 noiembrie, este Sfântul Andrei, iar joi, 1 decembrie, este Ziua Națională, Executivul vrea să acorde liber și pentru vineri, 2 decembrie, înainte de weekend, astfel că românii ar urma să aibă o minivacanță de 5 zile în acea perioadă din an. Vezi în articol ce zile libere legale vor avea românii în 2022
20.VIDEO Guvernul va decide miercuri ca toate facturile eronate să fie refăcute/ Cum își vor primi oamenii banii înapoi Guvernul va adopta în ședința de miercuri un proiect de ordonanță de urgență prin care se va introduce obligativitatea refacerii facturilor întocmite într-un mod eronat, neperceperea de penalități și interzicerea debranșării de la energie și gaze, a anunțat marți Virgil Popescu, ministrul Energiei. Acesta a spus că sunt peste 1 milion de facturi eronate. Vezi în articol care este procedura și cu cât vor scădea facturile în urma noilor plafoane decise în Coaliție.
21.Guvernul, după întâlnirea cu furnizorii de energie și gaze: Peste 2 milioane de facturi au fost recalculate, iar cele achitate se vor deduce din următoarea factură Furnizorii de energie electrică și gaze naturale au agreat noile măsuri anunțate de Guvern pentru compensarea și plafonarea prețurilor și și-au asumat responsabilitatea de a storna și de a reface facturile emise eronat până acum, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură, a anunțat marți Guvernul. Potrivit datelor ANPC, peste 2 milioane de facturi au fost deja recalculate și s-au dat amenzi de 600.000 de lei.
22.Premierul Ciucă cere verificarea tezei sale de doctorat: Acuzațiile publice nu se pot susține științific / Anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate Premierul Nicolae Ciucă a reacționat marți față de acuzațiile că și-ar fi plagiat teza de doctorat anunțând că a decis să solicite analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp - Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare. Ciucă susține că acuzațiile publice nu se pot susține științific in niciun fel și că în acest domeniu anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate.
23.Cine sunt noii oameni numiți de premierul Ciucă în grupul care se va ocupa de înființarea la București a Centrului Cyber al UE, care va gestiona fonduri de 2,5 miliarde de euro Mircea Abrudean, șeful Cancelariei premierului Ciucă, a fost numit luni, 17 ianuarie, în funcția de președinte al grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber, care va fi responsabil de înființarea în București a Centrului Cyber al UE, structură europeană care va gestiona fonduri UE de 2,5 miliarde de euro în materie de securitate cibernetică. Pe lângă Abrudean, alți 4 oameni au fost numiți în acest grup creat inițial în luna noiembrie 2021 de Guvernul Cîțu.
24.Scandalul facturilor eronate la energie și gaze naturale: ANPC a aplicat noi amenzi în valoare de 195.000 de lei Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat luni că a finalizat alte 22 de acțiuni de control la companii furnizoare de energie electrică și gaze naturale către consumatorii casnici, în urma cărora a aplicat alte 10 amenzi contravenționale în valoare de 195.000 lei. La aceste amenzi s-a adăugat și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.
25.UPDATE Plata pensiilor din Pilonul II: Viitorii pensionari ar trebui să poată alege între plata integrală și cea eșalonată, susțin mai multe Asociații ale participanților la fondurile de pensii Viitorii pensionari ar trebui să poată alege între plata integrală sau cea eșalonată a sumelor acumulate la fondurile de pensii din Pilonul II, iar dacă aceștia doresc să li se facă o plată integrală pentru a-și folosi banii așa cum consideră potrivit (fie pentru o operație urgentă, fie pentru a-i investi sub altă formă) nu trebuie să fie privați de această posibilitate, se arată într-un comunicat transmis luni de Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (APFPFI). UPDATE Și Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a exprimat luni același punct de vedere.
26.Încă două companii, autorizate de CSAT să furnizeze tehnologii și echipamente în rețelele 5G: Cine le controlează și ce afaceri au Două noi companii românești au fost autorizate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial. Una dintre companii furnizează servicii de pază și sisteme de alarmă inclusiv pentru Ambasada statului Israel și Banca Leumi, în timp ce alta furnizează echipamente IT și are mai multe contracte cu STS, CSM și ministere.
27.Ce factură la gaze a primit șeful ANPC și cât a fost compensarea: „Nu pot calcula eu dacă este mult, puțin” Președintele ANPC, Mihai Culeafă, a dat detalii vineri într-o conferință de presă despre factura care i-a venit la energie și gaze. "Am primit factura de energie în jur de 140 de lei. Stau în Pantelimon. Este o factură pe 30 de zile cu un consum de 200 de kW. Am primit și eu la gaze o factură de 2.000 de lei. Nu este apartament, stau la curte. În această factură am beneficiat de o compensare de 10 lei. Nu pot calcula eu dacă este mult, puțin. Este conform legii.", a spus Mihai Culeafă.
28.​VIDEO Scandalul facturilor eronate la energie și gaze: Ministrul Economiei propune amenzi de până la 4% din cifra de afaceri și admite că și statul este vinovat Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a admis că și statul este vinovat în scandalul facturilor eronate la energie și gaze. "Dacă lucrurile s-au intamplat așa cum s-au întâmplat, înseamnă că trebuie să ne asumăm și noi partea noastră de vină.", a spus ministrul într-o conferință de presă comună cu șeful ANPC, Mihai Culeafă. În timp ce ministrul a spus că va propune amenzi de până la 4% din cifra de afaceri pentru astfel de nereguli, șeful ANPC a dat detalii despre sancțiunile aplicate și factura personală.
29.VIDEO Ministrul Energiei atacă ANRE în scandalul facturilor eronate la energie și gaze: Le-a transmis furnizorilor semnalul că pot scăpa Ministerul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a lansat joi un atac la adresa ANRE, condusă de fostul deputat PSD Dumitru Chiriță, în scandalul facturilor eronate la energie și gaze. Ministrul acuză că, prin felul în care a acționat, ANRE ar fi transmis în piață semnalul că furnizorii pot scăpa și că nu s-ar fi ajuns aici dacă autoritatea ar fi controlat furnizorii și le-ar fi transmis să nu dea drumul facturilor, dacă nu sunt gata sistemele informatice.
30.Cancelaria premierului se va ocupa de înființarea în București a Centrului Cyber al UE / Sunt în joc fonduri europene de 2,5 miliarde de euro Cancelaria prim-ministrului va fi responsabilă cu înființarea în București a Centrului Cyber al UE prima structură a UE care va gestiona fonduri europene de 2,5 miliarde de euro în materie de securitate cibernetică, potrivit unui act normativ adoptat joi de Guvernul Ciucă. Sarcina aceasta revenea anterior grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber, condus acum de Marian Neacșu, dar prin decizia de azi acest grup intră în coordonarea Cancelariei premierului.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 247 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by