Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 665 rezultate
1.Inca o piesa din puzzle-ul bazelor de date copiate de SRI de la ministere si institutii-cheie / Plus: Ce firme vor sa dezvolte noul sistem IT al SRI Ministerul de Interne (MAI), Ministerul Dezvoltarii (MADR) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) au transmis la solicitarea HotNews.ro detalii despre legislatia in baza carora au pus la dispozitia SRI propriile baze de date in vederea operationalizarii Sistemului Informatic Integrat (SII), despre continutul acestor baze de date si modul de acces la informatii. MAI sustine ca in cadrul acestui sistem IT 'accesul la date se face in baza unei solicitari temeinic justificate a autoritatilor, fara a restrange drepturile si libertatile fundamentale'.Vezi in articol si ce firme au depus oferte pentru dezvoltarea noului sistem IT al SRI, menit sa creasca semnificativ viteza de cautare a informatiei relevante in bazele de date deja existente
2.Seful Allianz-Tiriac: Preturile RCA reclamate de transportatori sunt cazuri izolate, iar interventia statului pentru a limita tarifele ar putea genera un nou faliment sau cresterea preturilor RCA la autoturismele persoanelor fizice Remi Vrignaud, seful Allianz-Tiriac, acuza vineri aparitia multor 'informatii false in legatura cu tarifele reale RCA pentru transportatori'. 'Se exagereaza, plecand de la situatii particulare, de la cazuri izolate extreme. Realitatea arata ca, la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac, pentru camioane de mare tonaj, prima medie anualizata aferenta perioadei ianuarie-iunie din acest an a fost de 7.500 de lei, in conditiile in care acestea inregistreaza cea mai mare frecventa si cea mai ridicata severitate a daunelor', spune acesta. Vrignaud sustine ca o limitare administrativa preturilor RCA la transportatori ar aduce pierderi mari asiguratorilor care ar putea genera un nou faliment RCA sau majorarea RCA pentru autoturisme apartinand persoanelor fizice.
3.Ce schimbari a aprobat joi ASF in conducerile Gothaer Asigurari, Signal Iduna si ABC Asigurari Consiliul ASF a aprobat joi mai multe numiri in structurile de conducere ale Gothaer Asigurari, Signal Iduna si ABC Asigurari. Potrivit datelor ASF transmise HotNews.ro, una dintre aceste numiri este cea a lui Cosmin Angheluta in functia de Director General Adjunct la Gothaer Asigurari. Cu o experienta de peste 15 ani in piata romaneasca de asigurari, Angheluta ocupa functia de Director Executiv Vanzari in Gothaer inca din luna februarie 2015, iar anterior a ocupat pozitii de varf in Astra Asigurari si Carpatica Asigurari, potrivit site-ului de profil 1asig.ro.
4.Bazele de date copiate de SRI de la ministere si institutii cheie: Ce spune Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale SRI a copiat deja mai multe baze de date de la ministere si institutii publice cheie in cadrul unui sistem IT implementat anul trecut. Au fost respectate drepturile legale privind protectia datelor personale? Intr-un raspuns detaliat furnizat HotNews.ro, ANSPDCP (Autoritatea pentru protectia datelor) subliniaza ca legea protectiei datelor (677/2001) nu se aplica prelucrarilor si trasferului de date personale efectuate de SRI in cadrul activitatilor in domeniul sigurantei nationale, dar ca celelalte Ministere si institutii publice se supun acestei legi si au obligatii clare de informare a celor ale caror date au fost dezvaluite altor autoritati.
5.Cum au evoluat afacerile NN Asigurari de Viata si ce plati a facut clientilor pentru evenimente asigurate in primele sase luni din 2016 NN Asigurari de Viata a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit brut de 8,6 milioane de lei, cu 22,7% mai mare fata de perioada similara din 2015, a anuntat joi liderul pietei locale de asigurari de viata. In perioada mentionata, asiguratorul a inregistrat rezultate in crestere pe toate liniile de business si a platit asiguratilor 16,8 milioane lei pentru evenimente asigurate, valoare comparabila cu cea din perioada similara a anului trecut.
6.Ce raspunde Electrica intrebata daca se considera un client captiv al SAP, dupa ce i-a atribuit prin negociere directa un contract IT de peste 5,2 milioane euro Electrica a incheiat in aceasta luna prin negociere directa cu SAP Romania un acord cadru in valoare de peste 5,2 milioane euro pentru 'servicii de mentenanta aferente licentelor SAP' necesare sistemului IT al societatii. Oficialii Electrica spun ca au ales negocierea directa dupa ce au analizat piata si oferta directa de la SAP si au ajuns la concluzia ca aceasta este cea mai buna oferta pret/calitate. Este Electrica un client captiv al SAP? 'Din punctul nostru de vedere, parteneriatele pe termen lung nu au nimic de-a face cu ideea de clienti captivi, ci mai degraba duc la numeroase rezultate pozitive', spun oficialii Electrica.
7.Cat a incasat Orange pentru serviciile de telefonie si internet mobil furnizate unitatilor MAI din tara in ultimii 3 ani Orange Romania a castigat prin licitatie in vara anului 2013 un contract pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila (voce si date) si servicii de internet mobil, pentru toate unitatile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pentru perioada 1 septembrie 2013- 31 decembrie 2016. Cele doua parti au semnat un acord cadru in valoare de peste 5,2 milioane lei fara TVA. Intr-un raspuns furnizat HotNews.ro, MAI precizeaza ca platile efectuate, pana la aceasta data, in baza contractelor subsecvente aferente acestui acord cadru, au o valoare cumulata de aproximativ 2,73 milioane lei fara TVA.
8.Decizie publicata in Monitorul Oficial: Orange si-a extins domeniul de activitate cu cercetare si dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie Conducerea Orange Romania a hotarat in data de 18 iulie 2016 completarea obiectului secundar de activitate cu o noua linie - 'Cercetare si dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie' - Cod CAEN 7219, potrivit deciziei publicate saptamana trecuta in Monitorul Oficial. Contactati de HotNews.ro, oficialii Orange au precizat ca decizia a fost luata pentru a sustine activitatile de cercetare, dezvoltare si inovare aflate deja in desfasurare, precum si proiectele derulate in parteneriate cu universitati politehnice si start-up-uri din Romania, dar si institutii publice si private la nivel national si european.
9.Ce spune BNR despre bazele de date pe care le-a pus la dispozitia SRI "Pe baza deciziilor CSAT din 2010 - 2012 BNR a realizat un protocol de colaborare cu SRI privind crearea cadrului tehnic necesar schimbului de informatii prin intermediul Sistemului Informatic Integrat. Conform acestui protocol BNR pune la dispozitie date punctuale, pe baza unor solicitari exprese, primite de la SRI strict legate de operatiuni de combaterea finantarii terorismului", au precizat pentru HotNews.ro oficialii BNR, intrebati despre bazele de date puse la dispozitia Serviciului Roman de Informatii, in cadrul unui sistem IT implementat anul trecut.
10.Cum poti afla denumirea fondului de pensii private la care esti alocat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat miercuri lansarea unei aplicatii online prin care participantii in cadrul fondurilor de pensii administrate privat Pilonul II pot afla, in termen de maximum 10 zile, denumirea fondului la care sunt alocati. Proiectul, implementat de catre specialistii ASF, vine in intampinarea participantilor la Pilonul II, ale caror solicitari privind aflarea apartenentei la un fond de pensii administrat privat reprezentau peste 90% din obiectul petitiilor referitoare la sectorul pensiilor private primite de catre autoritate.
11.SRI a copiat deja baze de date de la mai multe ministere si institutii cheie. Ce urmareste noul sistem IT de prevenire a fraudei, coruptiei, terorismului si evaziunii fiscale Serviciul Roman de Informatii (SRI), acuzat recent de cateva ONG-uri ca dezvolta un sistem IT prin care ar vrea sa copieze baze de date ale mai multor institutii publice pentru a dezvolta un adevarat sistem Big Brother, a precizat in mai multe randuri ca noul sistem nu face decat sa creasca semnificativ viteza de cautare a informatiei relevante in bazele de date deja existente. HotNews.ro a descoperit, analizand achizitiile SRI, ca noul sistem nu este decat o dezvoltare a unui sistem IT dezvoltat deja, in urma caruia SRI a copiat baze de date ale unor ministere si institutii-cheie ale statului roman: MAI, Ministerul de Finante/ANAF, Justitiei, Dezvoltarii/APIA, ale BNR, ONRC si CNAS.
12.DOCUMENT Propunerea conducerii Postei de concediere a 192 de angajati, respinsa de sindicalisti pe motiv ca nu s-ar renunta la cei angajati pe criterii politice sau de prietenie Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), organizatie cu peste 20.000 de membri de sindicat dintre cei circa 26.000 de angajati din Posta Romana, a respins in data de 10 august planul de disponibilizare propus de conducerea companiei, unul dintre motive fiind ca 'nu au fost propuse pentru desfiintare posturile ocupate de persoanele angajate pe criterii politice sau de prietenie, de catre conducerile Postei din perioada 2009-2016'. Planul, despre care HotNews.ro a scris anterior, viza desfiintarea a 264 de posturi si concedierea a 192 de angajati din departamentele de conducere, functional-administrativ si auxiliar.UPDATE Posta Romana a precizat pentru HotNews.ro ca pana acum a identificat 'posturile/locurile de munca excedentare si nu persoanele ce urmeaza a fi disponibilizate'. (..) 'Criteriile de stabilire a salariatilor inclusi in procedura de disponibilizare, vizeaza competenta profesionala si vor fi stabilite in conformitate cu prevederile Codului Muncii, Contractului Colectiv de Munca si a Regulamentului Intern in vigoare'.
13.Cum vor autoritatile ca STS sa stabileasca mai precis pozitionarea celor care cer ajutorul sunand la 112, pentru scurtarea timpilor de interventie Furnizorii de telefonie mobila vor fi obligati, pana la 1 iunie 2017, sa ia toate masurile care sa permita transmiterea catre STS in maxim 20 de secunde de la momentul initierii apelului de urgenta la 112, a informatiilor de localizare care sa contina latitudinea si longitudinea care caracterizeaza pozitia geografica in care se afla echipamentul terminal al apelantului, cel putin pentru apelurile de urgenta initiate de pe smartphone-uri, se arata intr-un proiect al arbitrului telecom (ANCOM). Masura ar permite stabilirea mai precisa a pozitionarii celor care solicita ajutorul apeland numarul de urgenta 112, cu impact pozitiv asupra timpilor de interventie.
14.Transportatorii ameninta cu un protest national impotriva scumpirii RCA in 14-15 septembrie/Asiguratorii: 1 din 6 camioane produce in fiecare an un accident Transportatorii au anuntat vineri ca vor declansa un protest national impotriva scumpirii RCA in data de 14-15 septembrie daca Guvernul nu ia masuri impotriva scumpirii RCA, si au anuntat ca pana atunci, incepand de marti 16 august, si ulterior in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii, autovehiculele de marfa vor circula cu viteza redusa pana la limita evitarii oricarui pericol timp de minim 2 ore, intre orele 10:00-12:00. De cealalta parte, asiguratorii membri UNSAR au atentionat vineri asupra frecventei ridicate a catastrofelor de pe sosele in care sunt implicati transportatorii - trei decese si noua raniti doar in ultimele 24 de ore.
15.Decizia concedierii a 840 de angajati de la Complexul Energetic Hunedoara incepand cu 1 octombrie 2016 a fost publicata in Monitorul Oficial Decizia actionarilor Complexului Energetic Hunedoara privind disponibilizarea a 840 de salariati, intr-o singura etapa, incepand cu 1 octombrie 2016, decizie luata in data de 5 iulie 2016, a fost publicata joi, 11 august, in Monitorul Oficial. Acestia vor primi plati compensatorii de circa 3,31 milioane de lei din bugetul asigurarilor sociale pentru acest an, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, initiat de Ministerul Energiei. Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, initiat de Ministerul Energiei, citat de Agerpres. In total, salariatii disponibilizati vor primi 25,9 milioane de lei pana in 2018.
16.Consiliul Concurentei analizeaza intrarea in actionariatul Elefant Online a fondului de investitii EEAF Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund Cooperatief U.A (EEAF) va intra in actionariatul Elefant Online, a anuntat joi autoritatea de concurenta. Aceasta operatiune este o concentrare economica ce indeplineste conditiile valorice prevazute de lege pentru a fi autorizata de Consiliul Concurentei: cifra de afaceri a companiilor implicate depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si cel putin doua companii implicate realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare, o cifra de afaceri mai mare de 4.000.000 euro.
17.Deutsche Telekom: Veniturile fostelor Romtelecom si Cosmote au crescut usor cu 0,4% pana la 242 milioane euro in trimestrul doi din acest an, dar fostul Cosmote a mai pierdut 25.000 de clienti Veniturile grupului de firme Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) au crescut usor cu 0,4% in trimestrul doi din acest an pana la 242 milioane euro, in conditiile in care, raportat la acelasi trimestru din 2015, cresterea cu 7,1% a veniturilor fostului Cosmote pana la 106 milioane euro nu au compensat scaderea cu 4,2%, pana la 136 milioane euro, a veniturilor fostului Romtelecom, arata datele publicate joi de grupul Deutsche Telekom. Pe de alta parte, in trimestrul mentionat, fostul Cosmote a mai pierdut 25.000 de clienti, ajungand la peste 5,909 milioane clienti, dupa trei trimestre consecutive de scaderi.UPDATE: Grecii de la OTE anunta rezultate diferite fata de nemtii de la DT la Telekom Romania: Fostul Romtelecom a crescut pe telefonie fixa, iar numarul clientilor fostului Cosmote a scazut la 5,6 milioane utilizatori
18.Robert Redeleanu va conduce din Bucuresti operatiunile UPC din Romania si Ungaria, incepand cu 1 septembrie 2016 Robert Redeleanu, seful UPC Romania, va prelua si conducerea UPC Ungaria, din 1 septembrie 2016, si va avea responsabilitatea conducerii operatiunilor din ambele tari, a anuntat miercuri operatorul de comunicatii prin cablu. Robert Redeleanu isi va desfasura activitatea de la biroul din Bucuresti, cele doua companii continuand sa opereze ca entitati separate. In acest nou rol, Robert Redeleanu ii succede lui Magnus Ternjo, actualul CEO UPC Ungaria, care a decis sa paraseasca Liberty Global, dupa o cariera de 15 ani in cadrul grupului.
19.Topul vitezelor medii de internet fix si mobil in 2015: RCS&RDS este lider pe internetul fix/Pe mobil, Vodafone a depasit Orange in ultimul trimestru RCS&RDS a fost lider detasat anul trecut in privinta vitezelor medii de internet fix, cu o viteza medie de download de 101,3 Megabiti pe secunda (Mbps) si o viteza medie de upload de 103,3 Mbps, arata masuratorile oficiale realizate de ANCOM. In privinta vitezelor de internet mobil, la nivelul intregului an, lider a fost Orange cu viteze medii de download de 43,72 Mbps si cu viteze medii de upload de 17,63 Mbps in afara cladirilor (outdoor). Totusi, in ultimul trimestru al anului trecut, Vodafone a depasit Orange in privinta vitezelor medii de download si upload in interiorul cladirilor (indoor), dar si la viteza medie de upload in afara cladirilor.
20.Generali Asigurari a anuntat venituri in crestere cu 16% pana la 273 milioane de lei in primele sase luni din acest an Generali Romania, asigurator aflat pe locul noua in piata locala de asigurari in functie de venituri, a anuntat miercuri ca, in primele sase luni din acest an, a subscris un volum de prime de 273 de milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. 'Segmentul de asigurări generale, care deţine o pondere de 86% din totalul businessului local, a înregistrat o creştere de 20%, ajungând la 235 de milioane de lei, în timp ce segmentul de asigurări de viaţă a înregistrat o stagnare faţă de perioada similară a anului precedent', a precizat asiguratorul.
21.Posta Romana anunta un profit net de 3,5 milioane de euro pentru primele sase luni din acest an Posta Romana a anuntat miercuri ca a inregistrat, in primele sase luni din 2016, un profit net de 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), in crestere cu 2,5% fata de primele sase luni din 2015. Compania spune ca a inregistrat cresteri la majoritatea serviciilor, insa migrarea clientilor spre plata facturilor prin banci sau prin alte mijloace electronice au dus la o scadere usoara a veniturilor, cu 0,4% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 562 milioane de lei.
22.Detaliul semnificativ din activitatea Deliei Popescu, noul ministru al Comunicatiilor: S-a impotrivit public unui sistem informatic scump si inutil care ar fi copiat Ghiseul.ro Delia Popescu, noul ministru al Comunicatiilor, a condus din 2014 Agentia care gestiona sisteme precum Ghiseul.ro si SEAP. Ea s-a impotrivit in acest an unui demers anuntat de Ministerul Finantelor, condus de Anca Dragu, de a dezvolta un nou sistem IT pentru plata online cu cardul a tuturor taxelor si impozitelor, sistem ce ar fi preluat functionalitati oferite deja de Ghiseul.ro.UPDATE1 La momentul scrierii acestui articol, Ghiseul.ro nu functioneaza si afiseaza mesajul: "Serviciul este momentan indisponibil" UPDATE2 (ora 21:50) Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor: "Pe portalul Ghiseul.ro au fost identificate incidente de ordin tehnic ce au fost remediate".
23.Reactia unui ONG la precizarile SRI legate de asa numitul 'soft Big Brother' din eGuvernare: Raspunsul SRI confirma toate suspiciunile noastre, iar intrebarile fundamentale raman Asociatia pentru Tehnologie si Internet (ApTI), unul dintre ONG-urile care au avertizat luni ca SRI ar vrea sa dezvolte 'un adevarat sistem informatic Big Brother, cu un potential de supraveghere generalizata a intregii populatii a Romaniei, nefiind prevazuta nicio masura de limitare a accesului SRI sau al altor institutii publice la datele personale colectate si integrate in acest sistem' sustine ca reactia si precizarile SRI transmise luni presei de catre Serviciu nu fac decat sa confirme suspiciunile ridicate, iar intrebarile fundamentale raman.
24.DNA cere interdictia sau suspendarea initierii falimentului Carpatica Asigurari, deoarece firma este trimisa in judecata si ar exista riscul de a nu mai fi trasa la raspundere penala Procurorii DNA au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive de a interzice initierea sau, dupa caz, de a suspenda procedurile de dizolvare si lichidare initiate impotriva Carpatica Asigurari, firma controlata de Ilie Carabulea, impotriva careia ASF a demarat procedura falimentului. Carpatica Asigurari a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, in 2014, pentru infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita, iar decizia ASF creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat sa aceasta nu mai poata fi trasa la raspundere penala, sustin procurorii DNA.UPDATE1 ASF, intrebata cum vor fi afectati pagubitii Carpatica Asigurari de solicitarea DNA: 'Nu comentam'.UPDATE2 Precizari ulterioare facute de ASF: 'Procedura initiata isi urmeaza cursul: selectarea unei case de avocatura, depunerea cererii la instanta si judecarea cauzei de catre instanta de fond sesizata'.UPDATE3 ASF: "In faza actuala este prea devreme pentru a se pune problema suspendarii procedurilor de lichidare/dizolvare a societatii Carpatica Asig, in conditiile in care intregul proces se afla de-abia in etapele pregatitoare si doar instanta de judecata este in masura sa dispuna deschiderea propriu-zisa a procedurii de faliment. De asemenea, experienta din cazul societatii Astra arata ca intreaga procedura judiciara este de durata, depasind sensibil termenul de 60 de zile prevazut in solicitarea DNA".
25.PWC Audit va incasa 131.500 de euro pentru auditarea rezultatelor fostului Cosmote pe 2016/Anul trecut, fostul Cosmote a intrecut in datorii pe RCS&RDS: peste 5,1 miliarde de lei PricewaterhouseCoppers Audit va incasa 131.500 de euro pentru auditarea situatiilor financiare ale Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) pe anul 2016, potrivit unui document publicat luni in Monitorul Oficial. Datele de la Ministerul de Finante arata ca in 2015, fostul Romtelecom a avut o pierdere neta de peste 122,8 milioane lei, in scadere cu 62,7% fata de 2014, in timp ce fostul Cosmote a avut in 2015 o pierdere neta de peste  237,4 milioane lei lei, in crestere cu 104 milioane lei fata de anul anterior. Mai mult, datoriile fostului Cosmote au ajuns la un nivel record de peste 5,1 miliarde lei, depasindu-le pe cele ale RCS&RDS, care avea datorii mai mari decat Orange si Vodafone impreuna.
26.Contract de peste 4,2 milioane de euro: Siveco va furniza catre BNR suportul tehnic aferent licentelor Oracle, tehnologie pe care sunt dezvoltate 85% din aplicatiile bancii centrale Banca Nationala a Romaniei (BNR) a incheiat cu Siveco, in data de 4 august, un acord cadru pe 4 ani pentru suportul tehnic standard aferent licentelor perpetue pentru produse software de tehnologie Oracle, platforma tehnologica pentru 85% din aplicatiile care constituie sistemul informatic al bancii centrale, arata datele publicate marti in Sistemul Electronic de Achizitii (SEAP). Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise, in cadrul careia BNR a primit trei oferte.
27.Reteaua Ro-Net de internet de mare viteza in 783 de localitati defavorizate nu va fi gata nici in acest an: Ce vrea sa faca Guvernul pentru a nu pierde banii europeni Reteaua de internet de mare viteza Ro-Net, proiect in valoare de peste 85,5 milioane de euro, finantat cu fonduri UE, dezvoltat de Telekom Romania, nu va fi finalizata nici in acest an, a declarat luni Dragos Tudorache, ministrul interimar al Comunicatiilor. Din 783 de localitati care ar fi trebuit acoperite inca din 2015, estimarea este ca 'pana la sfarsitul acestui an sa fie finalizate circa 500-600 de localitati. Sunt insa locatii unde nu au fost obtinute inca autorizatiile de constructie si este realistic sa anticipam ca nu vor fi finalizate pana la finele anului'. Pentru a evita corectiile financiare, Guvernul discuta deja cu Bruxelles-ul ca in localitatile ramase neacoperite, reteaua sa fie finalizata cu alte fonduri UE.
28.Ce vrea sa faca Guvernul pentru ca programele TVR sa fie receptionate in format analogic si dupa 31 decembrie 2016 Receptionarea programelor TVR in format analogic printr-o simpla antena nu va inceta nici la sfarsitul acestui an, cum isi asumase anterior Guvernul. Dragos Tudorache, ministrul interimar al Comunicatiilor, a anuntat luni ca Guvernul va adopta foarte curand o ordonanta prin care va prelungi termenul de inchidere a semnalului TV analogic si trecerea la televiziunea digitala terestra. Motivul? Familii din 'mari parti din zona rurala' nu au bani sa-si cumpere set-top box-uri speciale sau televizoare speciale pentru receptionarea televiziunii digitale terestre si ar ramane astfel fara acces la informatie. Autoritatile discuta acum implementarea unui program guvernamental prin care sa sprijine populatia saraca prin subventionarea achizitionarii aparaturii necesare.
29.Dragos Tudorache, ministrul interimar al Comunicatiilor: Noul ministru al Comunicatiilor va fi anuntat si va depune juramantul miercuri Noul ministru al Comunicatiilor va fi anuntat si va depune jurmantul miercuri, 10 august, a declarat luni, in cadrul unei intalniri cu presa, Dragos Tudorache, seful Cancelariei Guvernului Ciolos si ministru Interimar al Comunicatiilor, dupa demiterea lui Marius Bostan din aceasta functie. Tudorache nu a vrut sa dea mai multe declaratii, precizand doar ca 'am cautat pe cineva care sa inteleaga la fel de bine administratia publica dar si mediul privat si industria". Acesta a lasat de inteles si ca nu va fi o femeie: 'din pacate nu sunt destule femei in domeniul acesta.'
30.UPDATE2 Mai multe ONG-uri acuza ca SRI vrea sa foloseasca fonduri europene pentru supravegherea generalizata a tuturor cetatenilor Mai multe ONG-uri avertizeaza luni intr-o scrisoare deschisa ca SRI a castigat un proiect pe fonduri europene prin care intentioneaza sa dezvolte 'un adevarat sistem informatic Big Brother, cu un potential de supraveghere generalizata a intregii populatii a Romaniei, nefiind prevazuta nicio masura de limitare a accesului SRI sau al altor institutii publice la datele personale colectate si integrate in acest sistem'. Este vorba despre licitatia SRI de peste 25,5 milioane euro intr-un sistem IT pentru reducerea redundantei platilor publice, prevenirea fraudei, coruptiei sau evaziunii fiscale. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere SRI si vom prezenta raspunsurile imediat ce le vom primi.UPDATE2 SRI sustine ca 'obiectivul platformei este de a spori considerabil viteza de cautare a informatiei relevante in bazele de date deja existente. Practic, in loc sa interogheze sisteme diferite, neuniformizate informatic si procedural, institutiile statului vor putea accesa informatiile integrat, rapid si eficient. Sistemul nu colecteaza date noi, ci le analizeaza, pe baza unor algoritmi, pe cele existente'.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 23 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi