Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 741 rezultate
1.RCS&RDS: Am finalizat refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde lei RCS&RDS si Cable Communications Systems N.V. (societatea mama a RCS&RDS, controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari) au finalizat refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde lei, a anuntat miercuri operatorul de comunicatii fixe. Sumele obtinute prin aceste operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane euro emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si unor facilitati contractate de RCS&RDS in 2015 si, respectiv, 2016.
2.Guvernul a adoptat masuri pentru situatiile in care este picat sistemul cardului de sanatate: Serviciile medicale si medicamentele vor putea fi acordate si off-line Farmaciile vor putea elibera in sistem off-line medicamentele din retetele medicale emise on-line si off-line atunci cand nu functioneaza platforma informatica de asigurari de sanatate (PIAS), potrivit unor masuri adoptate miercuri de Guvern. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar in regim on-line, iar cand era picat sistemul cardului national de sanatate, se aflau in imposibilitatea legala de a elibera asiguratilor medicamentele. De asemenea, si serviciile si dispozitivele medicale, inclusiv cele din  cadrul programelor nationale de sanatate curative vor putea putea fi acordate off-line.
3.UPDATE Protest al sindicalistilor postali, miercuri, la Posta Romana. Matei Bratianu, presedintele SLPR: 21.000 de postasi sunt determinati sa opreasca lucrul daca nu se semneaza majorarea salariilor pana in 4 noiembrie 'Liderii din 33 de filiale ale Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) vor picheta miercuri, incepand cu ora 10:00, sediul Postei Romane pentru a aduce la cunostinta conducerii companiei determinarea celor 21.000 de membrii ai SLPR de a opri lucrul in cazul in care nu se semneaza actul aditional de majorare a salariului pana la cel mai tarziu 4 noiembrie', a declarat marti seara pentru HotNews.ro Matei Bratianu, presedintele SLPR. Sindicalistii nu accepta ca singura solutie pentru majorarea salariului sa o reprezinte concedierea salariatilor. UPDATE (miercuri 11:00) Matei Bratianu pentru HotNews.ro: "S-ar realiza o economie de 8-10 milioane lei in 2017, daca indemnizatiile personalului cu functii de conducere - 190, ale 'specialistilor' de proiecte -102 - si salariile celor 202 'experti' ar fi suspendate pentru 2017 si altele 'tunse'."
4.Orange, la 30 septembrie 2016: Al 6-lea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor, dar cu peste 100.000 de clienti mai putini decat anul trecut Orange, cel mai mare operator local de comunicatii mobile, a ajuns la 10.175.000 de clienti (n.a SIM-uri valabile) in trimestrul incheiat in data de 30 septembrie din acest an, in scadere cu peste 100.000 de clienti fata de perioada similara a anului trecut, arata datele grupului Orange. Pe de alta parte, fata de aceeasi perioada de referinta veniturile au crescut cu 3,3% pana la 251,1 milioane de euro, operatorul fiind la al 6-lea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor. La sfarsitul trimestrului al treilea din acest an, operatorul avea 315.000 de abonati la televiziunea prin satelit, in crestere cu 26,3% fata de perioada similara din 2015.
5.Licitatia Politiei pentru implementarea pana la Craciun a unui sistem national de recunoastere faciala care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka este contestata: Timpul de implementare a fi mai mult decat insuficient Licitatia demarata luna trecuta de Politia Romana pentru implementarea pana in 20 decembrie 2016 a unui sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka, a fost contestata saptamana trecuta, arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Un posibil ofertant cere schimbarea termenului limita de implementare a acestui sistem, pe motiv ca de la atribuirea contractului, daca nu ar exista contestatii, ar ramane doar 11 zile pentru implementarea acestui sistem, timp care ar fi mai mult decat insuficient. Mai mult, contestatarul solicita anularea procedurii daca nu se remediaza acest termen limita de implementare.
6.Transportatorii anunta un protest de amploare, in 2 noiembrie, in fata Guvernului impotriva pirateriei in transportul de persoane si a modului in care a fost gandit transportul gratuit pentru elevi Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) va organiza, pe 2 noiembrie 2016, un miting de protest, in fata Guvernului, la care vor participa 6.000 de autovehicule, a anuntat luni confederatia care a obtinut deja autorizatia Primariei Capitalei pentru aceasta actiune. Transportatorii spun ca au 5 mari nemultumiri, printre care pirateria in transportul de persoane si modul in care a fost gandit transportul gratuit pentru elevi. COTAR mai cere Guvernului ca pana in 2 noiembrie sa emita Hotararea prin care va plafona tarifele RCA pe o perioada de 6 luni, in caz contrar, subiectul RCA va deveni un nou punct al protestului.
7.Victorie de etapa a Vodafone in dosarul neaplicarii plafonului maxim la internet mobil in roaming in UE. Reactia arbitrului telecom Vodafone a obtinut in instanta suspendarea platii amenzii de 100.000 de lei aplicate de arbitrul telecom (ANCOM) pentru neaplicarea plafonului maxim la internet mobil in roaming in UE, precum si suspendarea obligatiei de a restitui banii catre clientiDecizia Curtii de Apel poate fi atacata. Vezi in articol reactia ANCOM.
8.​EXCLUSIV/DOCUMENTE Sindicalistii postali ar fi de acord sa fie concediati 300 de angajati, numai daca salariile cresc cu 200 lei de la 1 decembrie 2016 Conducerea Postei Romane a propus sindicalistilor postali concedierea a 300 de salariati din categoriile conducere, functional si auxiliar si majorarea salariului incepand cu data de 1 ianuarie 2017 pentru aproximativ 15.600 de salariati, se arata intr-un proces verbal semnat in 17 octombrie, intre cele doua parti, document obtinut de HotNews.ro. De cealalta parte, sindicalistii raspund ca isi mentin solicitarea de majorare salariala cu 200 de lei incepand cu 01.12.2016 si ca in privinta modificarii organigramei isi vor da acordul concomitent cu semnarea unui act aditional referitor la cresterea salariala. Aceasta insa este doar una dintre variantele discutate de cele doua parti. Vezi in articol ce alte ipoteze se afla pe masa negocierilor.
9.Parteneriatul dintre Posta si eMAG: Clientii retailerului online vor putea sa-si ridice coletele in 200 de oficii postale din tara Clientii retailerului online eMAG care vor sa-si ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat in proximitatea domiciliului sau a locului de munca, vor putea, incepand cu luna noiembrie din acest an, sa-si ridice personal produsele comandate din 200 de oficii postale amplasate in toate judetele tarii, a anuntat vineri Posta Romana. 'Strategia companiei vizeaza dezvoltarea acestui serviciu in toate cele peste 800 de oficii postale cu acces VPN' a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.
10.UPDATE Ministerul Comunicatiilor a sesizat DNA cu privire la nereguli descoperite la Posta Romana Ministerul Comunicatiilor a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la posibile fapte penale la Posta Romana, dupa ce corpul de control al ministerului a descoperit mai multe nereguli, care vizeaza printre altele: procedurile privind achizitia publica pentru IT&C, nereguli la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, cat si la derularea procedurii privind achizitia de masini, au precizat joi pentru HotNews.ro oficialii Ministerului Comunicatiilor (MCSI). Concluziile raportului au fost inaintate joi, 20 octombrie 2016, catre Directia Nationala Anticoruptie.UPDATE (vineri, 21 octombrie) Posta Romana nu a transmis un punct de vedere solicitat de HotNews.ro, dar Alexandru Petrescu, directorul general al Postei a postat cateva precizari pe blogul sau: "Aria de control a acoperit ultimii 8 ani de activitate a companiei, iar observatiile specificate in media vizeaza cu precadere perioada 2008-2013, cu accent pe contractele de achizitii sau asociere care deja se 'bucura' de o notorietate neagra-unele dintre ele contribuind semnificativ la situatia economica dificila in care compania se regaseste astazi".
11.Romanii si-au portat peste 3,3 milioane de numere de telefon in 8 ani: RCS&RDS a castigat cei mai multi clienti atat pe mobil, cat si pe fix Romanii si-au portat peste 3,3 milioane de numere de telefon in 8 ani de la lansarea acestui serviciu care permite sa-ti pastrezi numarul, atunci cand alegi sa-ti schimbi furnizorul, a anuntat joi Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Din totalul de 3.314.726 de numere, 2.679.104 sunt numere de telefonie mobila si 635.622 sunt numere de telefonie fixa. Pe segmentul telefoniei mobile, RCS&RDS are cele mai multe numere primite prin portare (870.768), fiind urmat de Vodafone cu 685.989 numere, Orange cu 637.444 numere. Pe segmentul telefoniei fixe, RCS&RDS conduce cu 171.036 de numere portate, urmat de Vodafone cu 149.649 de numere si UPC cu 132.715 de numere.
12.RCS&RDS reduce cu peste 10% tarifele la internetul fix si creste viteza de upload pana la 500 Mbps. Ce preturi si viteze la internet au rivalii Telekom si UPC RCS&RDS, cel mai mare operator local de internet fix, cu peste doua milioane de conexiuni la finele lunii martie din acest an, a anuntat ca, incepand de vineri, 21 octombrie, va creste vitezele de upload la internet fix pentru toti clientii sai si va reduce cu peste 10% tarifele abonamentelor cu viteze de download de pana la 500 Mbps si respectiv pana la 1Gbps pentru clientii noi sau cei care-si prelungesc contractul existent. La cel mai ieftin abonament lunar, care costa 28 lei, RCS&RDS promite viteza de download de pana la 300 Mbps si viteze de upload de pana la 150 Mbps. Vezi in articol ce preturi si viteze de internet au rivalii de la Telekom si UPC.
13.ASF a stabilit tarifele maxime la RCA: 7534 lei la camioane si 610 lei la masinile cu o capacitate cilindrica intre 1.201-1.400 cmc detinute de persoane fizice cu varste intre 31-40 ani Pentru un autovehicul de transport marfa cu masa peste 16 tone detinut de o persoana juridica, prima maxima RCA rezultata este de 7534 de lei, dupa aplicarea metodologiei de tarifare, a anuntat luni ASF care a stabilit tarifele maxime la RCA care vor fi aplicate timp de 6 luni de asiguratori, dupa ce vor fi aprobate de Guvern si Consiliul Concurentei. Totodata, pe segmentul autovehiculelor cu o capacitate cilindrica intre 1.201-1.400 cmc, detinute de persoane fizice din categoria de varsta 31-40 de ani, tariful de prima maxim rezultat este de 610 lei, precizeaza autoritatea.
14.Orange Romania, amendata cu 15.000 de lei pentru nereguli la incheierea unor abonamente de telefonie cu firma sotului Monicai Tatoiu Orange Romania a fost amendata luna trecuta cu 15.000 de lei de catre ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii) pentru nereguli la incheierea contractelor pentru opt numere de telefonie mobila apartinand firmei Victorex Investments Consultans, detinuta de Victor Tatoiu, sotul Monicai Tatoiu, potrivit documentelor furnizate de acesta catre HotNews.ro. Conform deciziei de sanctiune transmise de acesta catre HotNews.ro (vezi documentul atasat), ANCOM a constatat incalcarea dispozitiilor legale prin lipsa unor clauze minime obligatorii din contracte sau actele aditionale, dar si aspecte care tin de transmiterea eronata a datelor personale catre alt destinatar decat cel firesc, fapt ce ar fi de competenta Autoritatii pentru Protectia Datelor.
15.EXCLUSIV Consiliul Concurentei: Vom analiza tarifele maxime RCA propuse de catre ASF, dar nu pentru a verifica corectitudinea calculelor si a modelelor actuariale folosite ASF trebuie sa stabileasca pana pe 19 octombrie tarifele maxime RCA care vor fi aplicate de asiguratori timp de 6 luni. Transportatorii au acuzat luni, 10 octombrie, ca 'ASF nu face publice calculele generate de acele formule pentru a fugi de responsabilitatea rezultatelor, intinzand o mare capcana Consiliului Concurentei, care va fi institutia care va trebui sa isi asume comunicarea acelor rezultate'. La solicitarea HotNews.ro, Consiliul Concurentei a precizat ca 'va analiza tarifele maxime de prima propuse de catre ASF, dar nu pentru a verifica corectitudinea calculelor si a modelelor actuariale folosite, ci pentru ca mecanismul sa fie rezonabil si sa nu creeze discriminari pe piata'.
16.Nemultumiri la stabilirea preturilor maxime la RCA: O confederatie din transporturi il acuza pe seful ASF de iresponsabilitate: A propus initial un tarif RCA pentru camioane de 9800 lei/an, apoi pe fondul nemultumirilor a propus un tarif de 7960 lei/an Confederatia operatorilor si transportatorilor autorizati din Romania (COTAR) a transmis joi un comunicat de presa in care sustine ca la sedinta organizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in data de 12 Octombrie, Misu Negritoiu, presedintele ASF ar fi propus initial un tarif RCA de 9800 lei/an pentru un autovehicul de peste 16 tone, dupa care, in fata nemultumirilor si argumentelor transportatorilor, Negritoiu ar fi inceput negocierea tarifului RCA, incercand din rasputeri sa mentina o cotatie cat mai ridicata a acestui produs de asigurare obligatoriu, adresand in final, propunerea de 7960 lei, pentru autovehicule de peste 16 tone, clasa B0.
17.EXCLUSIV Vodafone, obligata sa afiseze pe site minim 3 ani procedura de restituire a banilor catre clientii care au platit peste plafonul maxim de 50 de euro/luna pentru consumul de date in roaming Controlul in urma caruia Vodafone a fost amendata cu 100.000 de lei pentru neaplicarea plafonului maxim de 50 de euro pe luna, reglementat in UE, pentru consumul de date in roaming, a plecat de la o plangere facuta de un utilizator de cartela preplatita, dar amenda nu a fost aplicata pentru aceasta situatie, ci pentru ca afectati sunt de fapt toti abonatii Vodafone care au platit peste nivelul de 50 de Euro/luna (fara TVA) pentru consumul de date in roaming efectuat incepand cu data de 1 iulie 2012 si pana in prezent, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ANCOM. Incepand din aceasta luna, Vodafone are obligatia de a afisa pe site-ul propriu, pentru cel putin 3 ani, procedura pe care romanii afectati o pot urma pentru a obtine restituirea banilor.
18.Tot mai multi romani cumpara servicii TV: 7,2 milioane de abonati TV la sfarsitul primului semestru din 2016, in crestere anuala cu aproape 5% Numarul abonatilor TV creste constant de la an la an, la sfarsitul primului semestru din acest an fiind raportati 7,2 milioane de abonati la servicii TV furnizate contra-cost, in crestere anuala cu aproape 5%, a anuntat miercuri ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii). Dintre acestia, 4,6 milioane sunt abonati prin retele de cablu, 2,4 milioane sunt abonati prin retele satelit (DTH) si 89.000 sunt abonati prin tehnologie IP (IPTV). Din totalul de 7,2 milioane de abonati la servicii TV, 60% (4,3 milioane) sunt din mediul urban, iar restul de 40% (2,9 milioane) din mediul rural.
19.Actionarii RCS&RDS au decis sa imprumute pana la 800 de milioane euro pentru refinantarea datoriilor si pentru alte scopuri Adunarea generala extraordinara a actionarilor RCS&RDS, companie controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a decis in data de 3 octombrie sa contracteze una sau mai multe finantari in valoare totala de pana la opt sute de milioane euro, pentru o durata care nu va depasi 10 ani si care vor fi folosite in scop de refinantare a datoriilor Societatii, precum si in alte scopuri stabilite de Consiliul de Administratie, potrivit unei decizii publicate marti, 11 octombrie, in Monitorul Oficial. RCS&RDS avea la sfarsitul anului 2015 datorii de peste 4,4 miliarde lei, mai mult decat Orange si Vodafone impreuna, dar mai putin decat fostul Cosmote, ale carui datorii depaseau 5,1 miliarde lei.
20.ASF a lansat o platforma de petitii online, in cadrul unui proiect IT in valoare de aproximativ 3,8 milioane lei, castigat de firmele Net Brinel si Siveco Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat marti ca a finalizat o prima etapa din procesul de modernizare a infrastructurii IT a institutiei, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la aproximativ 3,88 milioane de lei. Solutia software implementata include si un portal destinat formularii petitiilor online, care asigura posibilitatea urmaririi in timp real a stadiului solutionarii petitiilor, precum si schimbul rapid de informatii dintre petent si ASF pe marginea sesizarilor trimise. Proiectul a fost implementat de asocierea dintre firmele Net Brinel si Siveco Romania, in urma castigarii unei licitatii demarate anul trecut.
21.VIDEO Topul tarilor cu cei mai multi votanti prin corespondenta: Posta va expedia cele mai multe buletine de vot catre Spania, Italia si Moldova 8.890 de cetateni romani s-au inscris in Registrul Electronic, provenind din 55 de tari, de pe toate continentele, pentru votul prin corespondenta pentru alegerile parlamentare din acest an, a anuntat marti Posta Romana. Compania spune ca va expedia cele mai multe buletine de vot catre alegatori romani din Spania (2.794), Italia (1.228) si Republica Moldova (880). Topul tarilor cu cei mai multi alegatori prin intermediul votului prin corespondenta este completat de Germania (618), Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (594), Franta (561), Elvetia (237), Austria (250), SUA (226), Danemarca (169), Canada (162) si Australia (115).
22.Internetul mobil la jumatatea lui 2016: Mai mult de un sfert reprezinta conexiuni 4G, iar traficul mediu lunar per conexiune aproape ca s-a dublat Numarul de conexiuni de internet 4G a ajuns la 3,7 milioane de conexiuni la jumatatea acestui an, reprezentand mai mult de un sfert din totalul conexiunilor de internet mobil in banda larga, a anuntat marti ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii). Spre comparatie, in urma cu 12 luni, existau doar 1,4 milioane de conexiuni 4G. 'In plus si traficul mediu lunar de internet mobil per conexiune aproape s-a dublat fata de aceeasi perioada din 2015. Ma astept in continuare la cresteri sustinute in cazul utilizarii internetului mobil, cred ca traficul mediu pe conexiune de internet mobil va depasi 1 GB/luna pana la finalul anului', a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.
23.Sistemul IT al cardului de sanatate a devenit din nou indisponibil luni, incepand cu ora 10:00 Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate a devenit din nou indisponibil luni, incepand cu ora 10:00, datorita unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). "Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline', spune CNAS.UPDATE Oficialii CNAS pentru HotNews.ro: "Contractele de mentenanta (n.a cu Teamnet) inca nu sunt semnate, sunt in curs de negociere".
24.Transportatorii cer ASF sa faca publice preturile maxime RCA: Orice formula care genereaza valori peste pragul agreat la Guvern in 14 septembrie este inacceptabila Confederatia operatorilor si transportatorilor autorizati din Romania (COTAR) solicita ASF sa faca publice preturile RCA maxime rezultate in urma calculelor efectuate, inainte de a fi transmise spre 'inghetare' catre Consiliul Concurentei, se arata intr-un comunicat remis luni HotNews.ro. COTAR sustine ca 'ASF nu face publice calculele generate de acele formule pentru a fugi de responsabilitatea rezultatelor, intinzand o mare capcana Consiliului Concurentei, care va fi institutia care va trebui sa isi asume comunicarea acelor rezultate' si ca 'orice formula care genereaza valori peste pragul comunicat de catre COTAR si agreat la Guvern in data de 14 Septembrie, este absolut inacceptabila.
25.RCS&RDS va lansa gradual in tara, din 20 octombrie, servicii 4G si in banda de frecvente 2100 MHz, pe care opereaza majoritatea smartphone-urilor RCS&RDS va lansa, incepand cu 20 octombrie, servicii de comunicatii mobile 4G in banda de frecvente de 2100 MHz, pe care opereaza majoritatea smartphone-urilor si in care operatorul a furnizat anterior numai servicii 3G. Primele orase in care vor fi lansate aceste servicii vor fi Oradea si Pitesti, urmand ca pana in ianuarie 2017 sa fie lansate gradual in mai marile orase. Mutarea este motivata de faptul ca RCS&RDS furniza pana acum servicii 4G in banda de frecvente de 2600 MHz (TDD), pe care opereaza putine smartphone-uri.
26.ASF a revizuit formula de calcul pentru tarifele RCA maxime, care vor fi stabilite pana pe 19 octombrie. In colectarea si analiza datelor, ASF va fi asistata si de consultantul Milliman ASF a anuntat miercuri seara ca a aprobat metodologia de calcul a tarifelor de prima maxime pentru politele RCA, rezultata dupa analiza observatiilor primite din partea UNTRR, FORTE, APULUM, APTE, UNSAR, UNSICAR, Asociatia Romana de Actuariat si mai multor persoane fizice. In urma propunerilor primite, ASF a revizuit formula de calcul. Autoritatea spune ca va stabili tarifele de prima maxime pe categorii de vehicule pana pe 19 octombrie 2016 si ca in zilele urmatoare va proceda la colectarea si agregarea datelor, precum si la analiza primara individuala, proces in care va fi asistata si de consultantul Milliman, care a centralizat baza de date initiala.
27.ASF: Preturile maxime la RCA vor fi facute publice abia dupa ce vor fi avizate de Consiliul Concurentei si adoptate de Guvern Miercuri, 5 octombrie, se implineste termenul limita anuntat de ASF pentru finalizarea metodologiei de calcul a tarifelor RCA maxime pe care asiguratorii vor fi obligati sa le aplice timp de 6 luni. Intrebati daca pot face publice tarifele maxime RCA si modul in care s-a ajuns la nivelul acestora, oficialii ASF au precizat pentru HotNews.ro ca aceste tarife vor fi facute publice dupa ce vor fi supuse avizului Consiliului Concurentei si adoptate apoi de Guvern, prin hotarare, asa cum prevede Legea Concurentei in baza careia s-a luat decizia plafonarii preturilor RCA.
28.De ce a fost amendata Vodafone cu 10.000 de lei de catre Protectia Datelor: Factura detaliata a unui abonat a fost accesata in mod neautorizat in aplicatia interna/Facturile detaliate ale altor doi abonati au fost trimise pe adrese de email care nu apartineau titularilor "Din verificarile efectuate in baza de date a Vodafone Romania si din declaratiile reprezentantilor legali, a reiesit faptul ca factura detaliata a unui abonat a fost accesata in mod neautorizat in aplicatia interna. De asemenea, s-a constatat ca facturile detaliate ale altor doi abonati au fost eliberate si transmise pe adrese de email care nu apartineau titularilor", au precizat marti pentru HotNews.ro oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor (ANSPDCP), intrebati care au mai fost mai exact motivele amenzii de 10.000 lei aplicate in vara acestui an catre Vodafone. Autoritatea precizeaza ca Vodafone a notificat cele trei incidente in perioada 26 mai-31 mai 2016 si a a facut si dovada platii amenzii aplicate.
29.Decizie publicata in Monitorul Oficial: RCS&RDS isi reduce capitalul social cu peste 3,6 milioane de lei din cauza pierderilor Actionarii RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, au decis in data de 26 septembrie 2016 "reducerea capitalului social al Societatii de la 42.206.417 lei la 38.594.163 lei, prin reducerea numarului de actiuni, respectiv prin anularea unui numar de 36.122.540 actiuni proprii cu o valoare nominala totala de 3.612.254 lei, reprezentand un aport de 818.324 euro si 734.044 lei." Potrivit legii societatilor comerciale, reducerea capitalului social prin scaderea numarului de actiuni este determinata de pierderi ale capitalului social.
30.Adrian Marin, director general al Generali Romania, este noul presedinte al UNSAR, uniunea care reprezinta interesele asiguratorilor Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) a ales luni, 3 octombrie, noua echipa care va conduce asociatia pentru urmatorii trei ani. Dupa 19 ani in care a detinut Presedintia asociatiei, compania Allianz Tiriac a decis sa se retraga, pentru a oferi si altor companii posibilitatea de a prelua aceasta functie. Membrii UNSAR l-au ales pe Adrian Marin (director general al Generali Romania) ca Presedinte al asociatiei, iar pe Marius Popescu (director general al NN Asigurari de Viata) in functia de Vicepresedinte.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 25 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri