Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 6205 rezultate
1.Start la achiziții STS de peste 13 milioane de euro pentru echipamente de tip firewall și routere pentru infrastructuri critice ale statului Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a demarat vineri două proceduri de achiziții prin negociere pentru cumpărarea de echipamente de tip firewall și echipamente securizate de tip router pentru telecomunicatii speciale/infrastructuri critice, arată datele publicate în Sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată cumulată a celor două contracte depășește 13 milioane de euro pentru o perioadă de 2 ani. Achizițiile au loc în contextul în care STS testează în prezent propria aplicație de mesagerie instant pentru instituțiile publice din România.
2.Dragon by STS: De ce își face Serviciul de Telecomunicații Speciale propria aplicație de mesagerie instant Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis, în această lună, mai multor utilizatori invitație prin e-mail pentru a testa o nouă aplicație, au sesizat către HotNews.ro unii cititori. Denumită Dragon, aplicația de mesagerie instant are o identitate vizuală apropiată de browser-ul web Mozilla Firefox și poate fi testată de cei care dețin terminale cu sistem de operare Android. Vezi în articol cum explică STS de ce a dezvoltat această aplicație.
3.Val de anunțuri de vânzare pe OLX cu "cenușă și lemn ars de la Catedrala Notre-Dame": Postările sunt dezactivate rapid, dar reapar cu prețuri mărite Mai mulți români au postat joi pe OLX anunțuri în care susțineau că ar vinde cenușă sau lemn ars de la Catedrala Notre Dame din Paris la prețuri cuprinse între 400 și 500 de lei. Anunțurile au fost rapid dezactivate, dar reapar cu prețuri tot mai mari - chiar 5.000 de lei. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții OLX România, compania care gestionează platforma de vânzări online olx.ro, au precizat că fac tot posibilul pentru a dezactiva rapid toate aceste anunțuri. Vezi în articol cum se luptă angajații OLX să șteargă aceste anunțuri.
4.Detalii în Monitorul Oficial despre omul care l-a înlocuit pe Ioan Bendei în conducerea RCS&RDS: Cu cât este plătit și când îi expiră mandatul Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al RCS&RDS, a fost ales în data de 11 martie administrator, membru neexecutiv în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei pentru o durată care va expira la data de 4 mai 2019, se arată într-o hotărâre a acționarilor RCS&RDS, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei. Vezi în articol la cât a fost fixată remunerația netă lunară noului om din conducerea RCS&RDS.
5.Dezbaterea din Senat privind creșterea prețurilor din telecom: Doar DIGI a venit la audieri/Șeful ANPC a spus că a deschis o investigație Doar conducerea DIGI/RCS&RDS a venit marți la ședința convocată de senatorul ALDE, Daniel Zamfir, pentru a da clarificări legate de creșterea prețurilor din telecom. Orange și Telekom au transmis pe mail că nu pot veni, iar Vodafone nu a răspuns deloc, atitudine catalogată de Zamfir drept "arogantă și nepotrivită". Prezent la audieri, președintele ANPC, Marius Pîrvu, a anunțat că a deschis o investigație împotriva unei companii de telefonie, în urma reclamațiilor de la clienți privind creșterea prețurilor, o decizie urmând să fie luată în perioada următoare. UPDATE (21:25) Oficialii Vodafone au precizat pentru HotNews.ro că au răspuns astăzi prin e-mail acestei invitații, înainte de începerea dezbaterii, declinând participarea din cauza unui eveniment intern.
6.Poșta respinge acuzațiile Alianței 2020 USR PLUS că ar fi refuzat distribuirea pliantelor în Giurgiu / Cum explică Alianța de ce nu mai dă în judecată compania Alianța 2020 USR PLUS a acuzat duminică, pe Facebook, că Poșta ar fi refuzat, la comanda PSD, să trimită pliantele sale în județul Giurgiu, și a anunțat că peste 200 de oameni - candidați și voluntari - vor merge din casă în casă în acest județ pentru a distribui pliantele. În replică, Poșta a precizat luni că astfel de acuzații reprezintă o denaturare a realității, în condițiile în care reprezentanții USR au primit încă de joia trecută drafturile de contract, fără să transmită un răspuns. Vezi în articol și cum explică oficialii Alianței de ce nu mai dau în judecată Poșta, așa cum au spus săptămâna trecută.
7.Creșterea prețurilor din telecom: Reprezentanții operatorilor mobili, chemați să dea explicații în Parlament Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, i-a chemat marți, 16 aprilie, în Parlament, pe reprezentanții operatorilor de comunicații mobile pentru a da explicații cu privire la creșterile de prețuri din ultima perioadă, a scris senatorul pe Facebook. Acesta susține că majorările anunțate ar fi 'proba unui abuz de putere economică'. La dezbatere au fost invitați și președinții ANCOM și ai ANPC, precum și avocatul Gheorghe Piperea, care a criticat recent și el pe Facebook aceste creșteri, cerând intervenția ANPC și a Consiliului Concurenței.
8.Cum i-a răspuns Ministrul Comunicațiilor liberalului care a cerut explicații în Parlament pe tema situației produselor Huawei în România Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a răspuns, miercuri, unor întrebări adresate în Parlament de către deputatul liberal Pavel Popescu pe tema 'situației produselor Huawei în România'. Liberalul amintea că SUA au lansat un avertisment general tuturor aliaților, în special celor din NATO, cu privire la pericolul pe care l-ar reprezenta produsele realizate de chinezi, și-l întreba pe Ministru dacă a fost informat și dacă intenționează să ia măsuri. Vezi în articol ce i-a răspuns ministrul Alexandru Petrescu.
9.Decizie publicată în Monitorul Oficial: Liudmila Climoc va rămâne la conducerea Orange până în 2021 Cei șapte administratori ai Orange România, cel mai mare operator local de comunicații mobile, au decis în data de 1 februarie 2019 să reînnoiască mandatul Liudmilei Climoc, în funcția de director executiv al companiei, începând cu data de 1 mai 2019 până la data de 30 aprilie 2021, inclusiv, hotărâre publicată vineri în Monitorul Oficial. Liudmila Climoc a preluat conducerea companiei din România în data de 1 mai 2016, după ce a condus 7 ani subsidiara din Republica Moldova.
10.Alianța 2020 USR PLUS anunță că va da în judecată Poșta Română pentru refuzul distribuirii unor pliante electorale Alianța 2020 USR PLUS a anunțat joi că va da în judecată două filiale ale Poștei Române, din Giurgiu și Tulcea, care ar fi refuzat să distribuie pliantele electorale ale USR PLUS. "Filialele Poștei Române au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele Alianței 2020 USR PLUS deoarece conțin un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă “propagandă electorală”, se arată în comunicatul de presă.UPDATE (19:30) Poșta Română susține că situația se datorează interpretării eronate a unui angajat a ghidului electoral al AEP valabile pentru campania din 2016UPDATE (14:08) Cătălin Drula (USR) pentru HotNews.ro: "Ca urmare a somației transmise astăzi Poștei Române de către Alianța 2020 USR PLUS, operatorul poștal și-a reconsiderat poziția la Tulcea și ne-au acceptat la livrare pliantele în forma inițială, cu mesajul 'votează-ne pe 26 mai', ceea ce dovedește că am avut dreptate și că blocajul la care ne-a supus Poșta a fost unul abuziv."
11.Directorul general al Loteriei Române, Ovidiu Portariuc, a demisionat Directorul general al Companiei Naţionale Loteria Română, Ovidiu Portariuc, a demisionat, miercuri, din funcţie, mandatul fiind depus în faţa membrilor Consiliului de Administraţie al companiei, informează Agerpres. "Din motive strict personale, nu mai pot continua în această poziţie", a declarat Ovidiu Portariuc, pentru Agerpres. Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat un proiect de OUG care prevede ca Loteria Română să poată face parte din viitorul fond suveran de dezvoltare și investiții.
12.Ministrul Comunicațiilor, 'revoltat' de creșterea prețurilor în telecom: Aștept clarificări din partea operatorilor și modele de tarifare care să ducă la reducerea prețurilor Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a scris miercuri pe Facebook că este 'revoltat' de creșterile de prețuri din comunicații, 'într-o abordare de scumpire anticipativă, în condițiile în care OUG114/2018 cu modificările ulterioare în sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobilă.' Petrescu mai spune că așteaptă să primească din partea operatorilor "clarificări privind recentele scumpiri și modele de tarifare care să aibă ca rezultat reducerea prețurilor pentru abonați".
13.PSD a dat în judecată PNL pentru trolling-ul electoral romaniameritamaimult.ro PSD a dat în judecată luni PNL și ICI (Institutul care gestionează domeniile de internet .ro) acuzând încălcarea drepturilor de autor din partea liberalilor care au înregistrat domeniul de internet cu sloganul social-democraților romaniameritamaimult.ro. Odată accesată, pagina te trimite la site-ul PNL, nu înainte de a afișa un mesaj ironic la adresa PSD și a premierului Viorica Dăncilă.UPDATE1 ICI, pentru HotNews.ro: "Am respectat reglementările în vigoare. Domeniul a fost atribuit primului solicitant, fiind disponibil. RoTLD acordă domeniile conform principiului – primul venit, primul servit."UPDATE2 Robert Sighiartău, secretar general PNL: "Noi am cumpărat acest domeniu, este o piață liberă. Adevăta judecată cu PSD va fi pe 26 mai."UPDATE3 (14:15) Deputatul PNL Pavel Popescu: „Pot să vă spun că am cumpărat și domeniul de internet Romaniameritamaimultdecatpsd.ro."
14.Scandalul pliantelor PSD distribuite de Poșta Română în cutiile poștale ale pensionarilor: Protecția Datelor va investiga acest caz Autoritatea națională pentru protecția datelor personale (ANSPDCP) va investiga dacă Poșta Română respectă legea prin livrarea pliantelor PSD de promovare la alegerile europarlamentare în cutiile poștale ale pensionarilor, se arată într-un răspuns al autorității, la solicitarea HotNews.ro. Compania susține că pliantele PSD au fost distribuite în cutiile poștale și nu direct pensionarilor, numărul acestora fiind inferior numărului de pensionari existenţi și că nu a transmis către PSD nicio bază de date. Vezi în articol cum explică Protecția Datelor și juristul Bogdan Manolea care sunt situațiile în care s-ar încălca GDPR într-un astfel de contract.
15.Scandalul pliantelor PSD livrate de Poștă: Cum explică operatorul poștal de ce nu ar fi încălcat Regulamentul UE privind protecția datelor Poșta Română a negat joi că ar fi încălcat Regulamentul UE privind protecția datelor personale (GDPR) în contractul prin care livrează pliantele PSD de promovare la alegerile europarlamentare din acest an. Compania susține că pliantele PSD au fost distribuite în cutiile poștale și nu direct pensionarilor, numărul acestora fiind inferior numărului de pensionari existenţi. Mai mult, PSD nu a primit nicio bază de date din partea companiei. Vezi în articol răspunsurile Poștei la întrebările HotNews.ro, care a publicat în premieră contractul companiei cu PSD.
16.După DIGI și Telekom, și UPC și Vodafone cresc prețurile serviciilor telecom pentru unii abonați Mai mulți utilizatori ai UPC și Vodafone au fost notificați recent că vor avea de plătit mai mult începând din luna mai pentru serviciile de comunicații la care sunt abonați, "în contextul creșterii majorității costurilor legate de operațiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicații". Dacă nu sunt de acord cu majorările, cei notificați pot denunța unilateral contractul, în termen de 30 de zile. Vezi în articol ce creșteri de prețuri sunt anunțate și precizările UPC și Vodafone.
17.Tranzacția Vodafone-UPC în România: Modificările din acționariat vor fi prezentate marți la CNA Reprezentanții Vodafone și ai UPC vor da detalii marți, 2 aprilie, în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la modificarea de acționariat care ar urma să aibă loc în urma tranzacției, dacă va fi aprobată de Comisia Europeană, au precizat pentru HotNews.ro oficiali ai CNA și ai Vodafone. Vânzarea UPC către Vodafone în România rămâne să se finalizeze la mijlocul acestui an, sub condiția unui aviz pozitiv din partea Executivului European. UPDATE (marți 10:25) UPC: 'Am notificat CNA pentru a obține acordul prealabil cu privire la viitorul transfer de actiuni către Vodafone, parte a înțelegerii semnate în luna mai a anului trecut între Vodafone Group și Liberty Global. Este o procedură administrativă prealabilă, acordul CNA producându-și efecte doar dupa aprobarea Comisiei Europene și dupa finalizarea tranzacției.'
18.Poșta Română distribuie în toată țara pliante de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare: 'Totul se face în baza unui contract comercial plătit' Deputatul liberal Gigel Știrbu scrie luni pe Facebook că, "începând din această dimineață, toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD." Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au precizat că Poșta distribuie la nivel național materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit și a unui serviciu pentru care a transmis oferte tuturor partidelor. Vezi în articol valoarea acestui contract și ce s-a întâmplat în 2014 când Poșta a semnat un contract similar cu PSD.
19.Poziția chinezilor de la Huawei despre viitorul 5G și prezența în România: Ce parteneriate are cu statul și cu marii operatori telecom Chinezii de la Huawei au peste 2.000 de angajați în România, din care 81% sunt români, nivelul taxelor plătite către stat fiind de 24 milioane de dolari în 2018, arată compania într-un comunicat citat de Agerpres. Producătorul trece în revistă contractele cu Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS, parteneriatele cu cu statul și poziția sa despre viitorul 5G în România. Anunțul vine în contextul în care Comisia Europeană a recomandat statelor membre UE să ia măsuri comune pentru securitatea viitoarelor rețele 5G, pe fondul preocupărilor legate de amenințările de securitate ale tehnologiilor Huawei și ZTE în Europa.
20.Un nou proiect care modifică OUG 114: Guvernul suspendă până la 1 septembrie 2019 aplicarea unei sancțiuni pe care operatorii telecom au spus că o vor ataca la Curtea Constituțională O nouă variantă de proiect al Ministerului Finanțelor, care modifică OUG 114/2018, prevede amânarea până la 1 septembrie 2019 a aplicării unei noi sancțiuni introduse în domeniul telecom despre care Orange, Vodafone și Telekom au anunțat că va fi atacată la Curtea Constituțională. Este vorba despre sancționarea cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri pentru furnizorii telecom care încheie contracte de instalare, întreținere sau înlocuire a rețelelor, fără existența dreptului de acces sau în lipsa autorizației de construire.
21.Ieșire nervoasă a lui Teodorovici, după acuzațiile lui Cîțu privind privilegiile ca Guvernator al Băncii din Moscova: Cîțu e un imbecil, are probleme mintale, un om care nu are ce să caute pe lumea asta! Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a avut joi o ieșire nervoasă la adresa senatorului PNL Florin Cîțu, care susține că ministrul nu ar plăti nicio taxă statului român din funcția de guvernator al băncii cu sediul la Moscova. Contactat de HotNews.ro pentru afla dacă este adevărat ce susține liberalul, Teodorovici a răspuns nervos: "Nu-mi place să stau să pierd timpul pentru a răspunde la ce spune un imbecil. Aberațiile care se spun fără probe..eu înțeleg că ăsta este plecat, are probleme mintale!"
22.Tehnologia eSIM, lansată în premieră de Orange în România Orange a introdus miercuri în premieră în România tehnlogia eSim, prin care utilizatorii care dețin telefoane Apple compatibile s-ar putea conecta la rețeaua mobilă, fără a mai avea nevoie de cartelă SIM. Anunțul a fost făcut miercuri la prânz, înainte de un incident care a făcut rețeaua indisponibilă câteva ore - trei secționări ale rețelei de fibră optică în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți.
23.Rețeaua Orange, indisponibilă pentru unii abonați din jurul orei 15.15 / Compania invocă o "secționare multiplă în rețeaua de fibră optică" / Problemele au început să se rezolve treptat după ora 17.30 Rețeaua mobilă Orange nu a fost disponibilă din jurul orei 15.15. Unii abonați au spus că timp de mai bine de o oră nu au putut folosi telefoanele nici măcar pentru a suna. Într-un mesaj pe Facebook, compania a anunțat că o parte dintre clienți au avut dificultăți în accesarea serviciilor de voce și date, precum și a aplicațiilor Orange, din cauza "secționării multiple în rețeaua de fibră optică". După ora 17.30, compania a transmis că serviciile au început "să revină gradual la parametrii normali de funcționare".UPDATE (20:35) Orange a revenit cu detalii miercuri seara despre incidentul de rețea: "Situația a apărut ca urmare a unor secționări multiple simultane ale magistralelor principale de fibră optică în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți, cauzate de o alunecare de teren în județul Mehedinți și de lucrări de construcții civile." Vezi integral în articol alte explicații.
24.Comisia Europeană propune măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE România și toate țările membre UE vor trebui să finalizeze până la sfârșitul lunii iunie 2019 o evaluare națională a riscurilor privind infrastructurile de rețea 5G, pe baza căreia să includă condiții pentru garantarea securității rețelelor publice, mai ales atunci când acordă drepturile de utilizare a frecvențelor radio în benzi 5G, a anunțat marți Comisia Europeană. Statele membre ale UE au dreptul de a exclude societăți de pe piețele lor din motive de securitate națională, în cazul în care societățile în cauză nu respectă cadrul juridic și standardele țării. Vezi în articol ce spune Comisia Europeană despre temerile din UE și măsurile luate în Cehia împotriva Huawei și ZTE.
25.Documentul care schimbă controversata Ordonanță a lăcomiei a fost creat de Gheorghe Gherghina, membru în conducerea BNR Noul proiect de act normativ care modifică controversata Ordonanță 114/2014 care a suprataxat mediul de afaceri este un document creat marți, 26 martie, de Gheorghe Gherghina, membru în Consiliul de Administrație al BNR și modificat apoi de Mihaela-Gabi Ene, director general adjunct al direcției generale de trezorerie din Ministerul de Finanțe. Informațiile apar în metadatele proiectului publicat marți seara pe site-ul Ministerului de Finanțe.
26.Povestea băncii din Moscova la care statul român e acționar: România este așteptată să contribuie cu încă 3,6 milioane euro în acest an la capitalizare Banca Internațională de Investiții (BII), cu sediul la Moscova, se așteaptă să primească în acest an din partea României încă 3,6 milioane de euro la capitalizarea sa, pe lângă cele 4 milioane de euro încasate în 2018. Mai mult, într-o întâlnire în Cuba, în decembrie 2018, Consiliul Guvernatorilor băncii, din care face parte și Eugen Teodorovici, a aprobat o nouă capitalizare pentru perioada 2018-2022. Vezi în articol cine reprezintă România în această bancă, la care Rusia este cel mai mare acționar, ce alți miniștri români s-au întânit în trecut cu managementul BII, investițiile și planurile pentru România.
27.Ce rețea fixă și mobilă are DIGI în România: Relația cu Huawei și planurile pentru lansarea serviciilor 5G Grupul DIGI/RCS&RDS, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, descrie în raportul financiar pe 2018 întreaga rețea fixă și mobilă din România, precum și echipamentele și soluțiile care stau la baza acestor rețele. Grupul afirmă că are în țară o rețea principală interurbană de aproximativ 28.500 de kilometri, care acoperă, în afară de capitala București, toate cele 41 de capitale de județe și numeroase orașe mari și mici. Rețeaua de fibră optică fixă deservea aproximativ 5,7 milioane de locuințe la sfârșitul anului trecut.Vezi în articol detalii despre echipamentele Huawei și ZTE folosite în rețea și furnizorul ales pentru lansarea serviciilor 5G în România.
28.Prețurile RCA ar putea crește în următoarele șase luni: Noile tarife de referință sunt semnificativ mai mari, cu excepția mașinilor cu capacitate mare ASF a afișat miercuri noile tarife de referință RCA, la care se vor raporta asigurătorii atunci când vor face noile prețuri pentru polițele RCA, acestea fiind semnificativ mai mari decât cele stabilite în luna octombrie 2018. Spre exemplu, șoferii cu vârste între 31-40 de ani care dețin autoturisme cu o capacitate cilindrică de 1401-1600 cmc au plătit în a doua jumătate a anului trecut o primă medie RCA de 625 de lei, cu 13% mai puțin decât tariful de referință care era până acum 716 lei. Noul tarif de referință anunțat azi de ASF a crescut la 908 lei.
29.​Scrisoare oficială de la Bruxelles: Guvernul, atenționat că OUG 114 ar putea încălca legislația UE și ar compromite implementarea 5G în România Ordonanța de Urgență 114/2018 'afectează grav sectorul comunicațiilor' și 'ar putea avea, de asemenea, un impact negativ asupra prețurilor noilor servicii', atenționează Roberto Viola, directorul general al Direcției de Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie din cadrul Comisiei Europene, într-o scrisoare oficială transmisă în această lună Reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, document obținut de HotNews.ro. Oficialul european îndeamnă autoritățile să reexamineze în Parlament consecinţele acestor norme pentru viitorul 5G în România.Vezi în articol integral preocupările ridicate în scrisoarea oficialului Comisiei Europene.
30.Avertisment al Orange, Vodafone și Telekom față de amenda specială impusă în telecom de OUG 114: Dacă nu va fi eliminată, va fi atacată la Curtea Constituțională Reprezentanții Orange, Vodafone și Telekom au transmis marți în Parlament o adresă prin care solicită guvernanților eliminarea amenzii speciale, de până la 10% din cifra de afaceri, impuse în domeniul telecom prin controversata Ordonanță de Urgență 114/2018. "Dacă nu este eliminată în cursul procesului legislativ, amenda specială va fi atacată prin excepție de neconstituționalitate ce se preconizează că va avea mari șanse de succes.", se arată în adresa obținută de HotNews.ro.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 207 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version