Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 564 rezultate
1.Cat de des au picat retelele telecom in 2015 si cati abonati au fost afectati: Taierea cablului de fibra optica din Novodari a afectat peste 25.000 de conexiuni Intreg orasul Navodari a avut probleme cu receptionarea serviciilor de comunicatii in toamna anului trecut, cand sectionarea unui cablu de fibra optica a afectat retelele mai multor operatori si 25.184 de conexiuni, cea mai lunga durata a incidentului inregistrata de un operator fiind de 3 ore si 45 de minute, arata datele Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). In urma acestui incident, RCS&RDS a facut plangere penala la politie pentru vandalism. La nivel national, sapte furnizori telecom au raportat anul trecut 281 de incidente semnificative in retelele proprii, care au afectat peste 6,4 milioane de conexiuni, dar cifrele sunt in scadere fata de 2014.
2.������EXCLUSIV Faceti ordine in SEAP! Haos in datele care apar in sistemul electronic de achizitii publice Scandalul Hexi Pharma scoate la iveala haosul din datele publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Spitalul judetean de urgenta Oradea a declarat in SEAP contracte de achizitii de produse Hexi Pharma in valoare de peste 32 milioane lei in ultimii 7 ani, transmite AADR, agentia care opereaza acest sistem. 'Este o mare greseala, noi am aratat catre DNA si DIICOT, ca nu am platit decat 1,6 milioane lei pe produse Hexi Pharma", reactioneaza managerul spitalului din Oradea. 'Spitalul Judetean de Urgenta Braila a incheiat contracte si cu Hexi Farma si cu Hexi Pharma', spune AADR. "Fals. Noi nu am cumparat decat de la Hexi Pharma.", reactioneaza managerul spitalului din Braila. Citeste in articol o investigatie HotNews.ro care arata erori in lant in SEAP la introducerea datelor, in comunicarea publica a acestora si in interpretarea lor de catre presa.
3.Schimbari in conducerea NextGen, firma de cablu a Telekom: Germanul Andreas Rolf Grunewald a fost revocat din functia de membru al Consiliului de Administratie Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), condusa de slovacul Miroslav Mojoros, a decis luna trecuta reducerea de la patru la trei a numarului membrilor Consiliului de Administratie al Nextgen Communications, firma de cablu detinuta integral de catre Telekom si revocarea germanului Andreas Rolf Grunewald din functia de membru in CA-ul NextGen, hotarare care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Andreas Grunewald, unul dintre directorii adusi la Bucuresti de fostul CEO al Telekom, Nikolai Beckers, a parasit compania la 30 aprilie, in urma schimbarilor de management facute de noul sef al Telekom, slovacul Miroslav Mojoros.
4.Contract de peste 12 milioane de euro: Cine va furniza energie electrica catre Metrorex in urmatoarele 12 luni Hidroelectrica, producator de energie electrica aflat in insolventa, a castigat in aceasta luna, prin licitatie deschisa, un contract in valoare de peste 12,7 milioane de euro (inclusiv TVA) pentru furnizarea de energie electrica catre Metrorex în perioada 1 iulie 2016-30 iunie 2017, potrivit unui anunt de atribuire publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul, finantat din fonduri bugetare, presupune livrarea catre Metrorex a circa 170.000 MWh energie electrica la medie tensiune timp de 12 luni. La licitatie au mai participat alti sase ofertanti.
5.Cine sunt actionarii RCS Management care ar putea incasa dividende de 11 milioane lei in acest an Actionarii RCS Management, societate la care patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, detine 58,9147% din actiuni, au decis in data de 18 mai din acest an, distribuirea sub forma de dividend a sumei de 11 milioane lei, care include profitul aferent anului 2015 si o parte a rezultatului financiar reportat din perioada anterioara, se arata in hotararea publicata marti in Monitorul Oficial.
6.UPDATE TOP 20 spitale care au cumparat cei mai multi dezinfectanti si medicamente Hexi Pharma si Hexi Farma in ultimii 7 ani: Peste 23,1 milioane de euro 20 de spitale din tara au cumparat in perioada 2009-2015 dezinfectanti si medicamente in valoare de peste 101,7 milioane lei (peste 23,1 milioane euro) de la Hexi Pharma, firma prin care Dan Condrea vindea substante diluate de mii de ori, potrivit datelor furnizate catre HotNews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea si cel din Craiova se afla pe primele doua locuri, cu achizitii in valoare de 32,4 milioane lei si respectiv 15,2 milioane lei. Pe de alta parte, Spitalul Clinic de Urgenta din Targu Mures si cel din Valcea conduc in top 14 al spitalelor cu cele mai mari achizitii de la Hexi Farma, firma clona a Hexi Pharma.UPDATE Dr. Gheroghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Oradea, contactat de HotNews.ro: Cred ca este o mare greseala din partea celor care v-au furnizat datele. Noi am trimis rapoarte atat la DNA cat si la DIICOT, insotite de toate facturile pe care le-am avut, care arata ca valoarea platita de noi pe produse Hexi Pharma a fost de peste 1,6 milioane lei, si nu de 32 milioane lei. In legatura cu produsele Hexi Pharma: Nu am primit nicio informare din partea SRI-ului pentru ca nu a fost cazul. Toate probele noastre de sanitatie si dupa ce a izbucnit scandalul au fost bune, inclusiv la produsele Hexi Pharma.UPDATE2 (miercuri 13:20) Inca un spital acuza ca datele transmise de AADR sunt gresite: Spitalul Judetean de Urgenta Braila precizeaza ca nu a avut contracte cu Hexi Farma, ci cu Hexi Pharma si la valori diferite.UPDATE3 (vineri 13:43) Spitalul din Targu Mures a transmis situatia achizitiilor efective de produse Hexi Pharma (vezi fisierul atasat)
7.Spitalul SRI a cumparat dezinfectanti Hexi Pharma in valoare de peste 101.000 lei, in perioada in care SRI sustine ca a avertizat autoritatile privind calitatea necorespunzatoare a acestor dezinfectanti Spitalul SRI, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Agrippa Ionescu (CUI 8372077), a incheiat, in perioada 2011-2015, cu firma Hexi Pharma, 55 de contracte in valoare de peste 101.000 lei (fara TVA) pentru furnizarea de dezinfectanti, toate prin achizitii directe, arata datele furnizate HotNews.ro de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR). Aceasta in conditiile in care, in perioada 2011-2016, SRI sustine ca a trimis 4 informari catre ministrul Sanatatii, presedintii Consiliilor judetene Cluj si Valcea si prefectului judetului Cluj care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectantilor utilizati in spitale, inclusiv a celor furnizati de Hexi Pharma. HotNews.ro a solicitat SRI sa ofere o explicatie in aceasta privinta si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
8.ASF a prelungit cu inca trei luni suspendarea activitatii asiguratorului LIG Insurance, in urma unui control care a relevat nereguli financiare si contabile Conducerea ASF a analizat in sedinta de joi, 9 iunie 2016, situatia asiguratorului LIG Insurance pe baza rezultatelor unei actiuni de control desfasurate in prima parte a acestui an si a decis mentinerea interdictiei de exercitare a activitatii pe o perioada de inca trei luni. Din cauza unui cumul de incalcari ale normelor financiare, contabile si de management operational, LIG Insurance - autorizata pentru asigurari generale - are activitatea suspendata din luna februarie a anului 2015, societatea asumandu-si aplicarea unui plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate de ASF.
9.ASF: Consortiul IIC nu avea capacitatea financiara certa de a sustine redresarea Carpatica Asigurari si o structura difuza a actionariatului/Tranzactia s-ar fi derulat printr-o societate infiintata in Olanda cu un capital social de 1 euro Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat joi ca a respins dosarul depus de International Insurance Consortium (IIC), prin firma de avocatura Wolf Theiss, in vederea preluarii unui pachet de 100% din actiunile Carpatica Asig, dupa ce a constatat neindeplinirea mai multor conditii prevazute de Legea nr. 237/2015 pentru realizarea achizitiei, de la lipsa unei capacitati financiare certe de a sustine redresarea asiguratorului, pana la structura difuza a actionariatului potentialului investitor.
10.Esec in vanzarea Carpatica Asigurari, asigurator pus sub administrarea temporara a Fondului de Garantare a Asiguratilor pentru evitarea falimentului International Insurance Consortium (IIC Group BV), companie infintata pe teritoriul Uniunii Europene, 'a intrerupt finalizarea procesului de achizitie a actiunilor companiei romanesti de asigurari Carpatica Asig, fapt ce implica retragerea dosarului de achizitie depus la ASF in vederea aprobarii achizitiei a 100% din actiunile companiei' se arata intr-un comunicat de presa remis marti HotNews.ro. In motivarea deciziei, IIC acuza ca 'i-ar fi fost negat accesul la informatii importante si relevante referitoare la statusul companiei, aflate sub administrarea speciala a Fondului de Garantare a Asiguratilor' si ca 'situatia companiei Carpatica Asig se deteriora, iar cifrele prezentate noua in faza initiala nu au mai putut fi folosite ca si baza pentru redresarea ulterioara a companiei'.
11.Cati bani au recuperat pana acum pagubitii Astra Asigurari de la Fondul de Garantare: Peste 23,9 milioane lei pentru peste 5500 de dosare de dauna Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a platit in perioada 3 mai-6 iunie, din disponibilitatile proprii, 23.922.000 de lei pentru 5.543 de dosare apartinand pagubitilor Astra Asigurari, asigurator aflat in faliment, a anuntat marti Fondul. In total, FGA a aprobat la plata, pana la data de 6 iunie, 8034 de dosare de dauna in valoare de 25.650.009 lei. In aceiasi perioada, FGA a respins 58 de dosare, in cuantum de 245.100 lei.
12.SNR, operatorul care transmite posturile publice de radio si televiziune, a inregistrat anul trecut o pierdere de 16 ori mai mare decat in 2014: Peste 6,3 milioane euro Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR/Radiocom), operatorul national care transmite posturile publice de radio si televiziune, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de peste 28,2 milioane lei (peste 6,3 milioane de euro), de 16 ori mai mare decat in 2014, cand pierderea neta a fost de peste 1,7 milioane lei, arata datele afisate la Ministerul de Finante. Cifra de afaceri a fost de peste 280,6 milioane lei in 2015, in scadere cu 15,3% fata de anul anterior.
13.Posta Romana a revenit pe pierdere in 2015: Peste 7,4 milioane de euro. Personalul s-a redus cu peste 400 de angajati Posta Romana a revenit pe pierderi anul trecut, dupa ce in 2014 realizase primul profit net dupa 5 ani de pierderi. Mai exact, operatorul postal a raportat o cifra de afaceri de 1,07 miliarde lei (peste 242,6 milioane euro), in scadere cu 4,1% fata de 2014, si o pierdere neta de 33.014.586 lei (peste 7,4 milioane euro), fata de un profit net de 22.888.152 lei (peste 5 milioane euro) in 2014. In aceeasi perioada de referinta, numarul mediu de angajati din Posta Romana a scazut cu 426 angajati.
14.Afacerile marilor operatori telecom in 2015: RCS&RDS si-a redus cu 67,7% pierderea neta pana la 5,15 milioane euro, dar are datorii mai mari decat Orange si Vodafone impreuna Orange a reusit sa obtina anul trecut o cifra de afaceri neta de peste 1,03 miliarde euro, insa profitul net i-a scazut cu 35,05% pana la 58,9 milioane euro si numarul mediu de angajati a scazut cu 267. Cel mai apropiat rival, Vodafone, a raportat o crestere cu 5,7% a cifrei de afaceri pana la 749,3 milioane euro, dar si o crestere insemnata a profitului (+13,8%) care a ajuns la peste 40,6 milioane euro, in timp ce numarul de angajati a ramas stabil. RCS&RDS, cel mai mare operator local de televiziune si internet fix, si-a redus puternic pierderea neta cu 67,7%, raportand o pierdere neta de 5,15 milioane euro, dar are datorii peste Orange si Vodafone la un loc, datorii ce ajung la aproape un miliard de euro.
15.Comisia Europeana va rambursa 12,5 milioane de euro pentru cheltuielile de pana acum in reteaua Ro-Net de internet broadband in peste 700 de localitati defavorizate Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat miercuri, 25 mai 2016, reesalonarea proiectului si rambursarea a 12,5 milioane euro din exercitiul bugetar 2007-2013 pentru cheltuielile de pana acum cu reteaua Ro-Net de internet broadband in peste 700 de localitati defavorizate din Romania. Reesalonarea vine ca urmare a faptului ca Telekom Romania, care a castigat acest proiect in valoare de peste 80 milioane de euro, nu a finalizat lucrarile lucrarile pana la sfarsitul anului trecut, motivul invocat fiind intarzierile legate de obtinerea autorizatiilor. Romania a pierdut practic 60 milioane de euro din fondurile UE aferente exercitiului financiar 2007-2013, proiectul fiind finantat acum din noul exercitiu financiar 2014-2020.
16.Omniasig anunta ca a platit despagubiri de peste 1,6 milioane euro in urma incendiului izbucnit la hotelul Posada in decembrie 2015 Omniasig VIG a anuntat miercuri ca a achitat o despagubire in valoare de putin peste 1,6 milioane euro pentru a acoperi daunele cauzate de incendiul izbucnit pe 22 decembrie 2015, la hotelul Posada, situat pe malul barajului Vidraru, din judetul Arges. Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, incendiul a fost provocat de un cos de fum. Cateva scantei din cazan au patruns in interiorul cosului de fum si au aprins funinginea existenta acolo. Flacarile au cuprins o suprafata mare din cladirea asigurata, provocand avarii atat acoperisului constructiei, cat si etajelor inferioare.
17.Statul vrea sa aiba in 2019 un sistem de alerta care va scana toate site-urile web din spatiul cibernetic national si va avertiza care sunt infectate Incepand din anul 2019, statul roman intentioneaza sa scaneze prin intermediul unui sistem detinut de CERT-RO toate site-urile web gazduite in Romania (.ro, .net, .org) pentru a vedea daca acestea sunt infectate cu virusi care pot afecta pe cei care viziteaza acele pagini. Ulterior, autoritatile vor notifica detinatorii site-urilor infectate pentru a lua masuri si marii producatorii de browsere web (Mozilla, Chrome, IE) pentru a afisa la deschiderea paginii web o notificare ca acel site este compromis si ca daca intri o faci pe riscul tau. Costul este estimat la trei milioane de lei, licitatia urmand a fi lansata chiar saptamana viitoare.
18.Florin Petrescu, numit membru in echipa de management si director resurse umane in Vodafone Romania, incepand din 6 iunie 2016 Vodafone Romania, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat marti numirea lui Florin Petrescu in functia de director de resurse umane si membru in echipa executiva de management, incepand din 6 iunie 2016. In prezent, Florin Petrescu este HR Director in cadrul Citibank pentru grupul de tari format din Rusia, Ucraina si Kazahstan, care insumeaza 4.000 de angajati. Vodafone Romania avea peste 3.000 de angajati la 31 martie 2016.
19.Grupul american HP s-a impartit in doua in noiembrie 2015 si are doua firme in Romania/Reactiile HP si DNA in dosarul in care HP Romania este urmarita penal pentru contracte incheiate in 2007-2009 Grupul HP s-a impartit in doua companii la nivel global, de la 1 noiembrie 2015: Hewlett Packard Enterprise (HPE), care dezvolta solutii de cloud, data center si software, si HP Inc., care dezvolta PC-uri, imprimante si echipamente mobile. In Romania, incepand cu noiembrie 2015 aceste schimbari sunt reflectate astfel: Hewlett Packard Enterprise activeaza sub entitatea juridica Hewlett Packard Romania SRL, iar HP Inc. opereaza sub o noua entitate juridica, nou-infiintata: HP Inc. Romania SRL. DNA a anuntat in urma cu o zi ca a inceput urmarirea penala impotriva HP (Romania) SRL, acuzata ca in perioada 2007-2009, ar fi incheiat la preturi supraevaluate contracte de servicii cu CNAS.Vezi in articol reactiile oficialilor HP si DNA in legatura cu acest dosar penal
20.Sistemul cardului national de sanatate a picat din nou: CNAS a primit trei oferte pentru mentenanta sistemului, printre ofertanti fiind Teamnet, HP si Siveco Sistemul cardului national de sanatate a devenit din nou indisponibil marti, incepand cu ora 08:30, datorita unor probleme tehnice, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Amintim ca acest sistem a ramas fara suport tehnic de la sfarsitul anului trecut, in urma esecului unei licitatii demarate in vara anului trecut. Casa a demarat in luna martie din acest an o noua licitatie de peste 18,8 milioane lei pentru servicii de mentenanta la acest sistem si datele din SEAP arata ca au fost trei ofertanti printre care Teamnet International, fosta firma fondata de catre deputatul Sebastian Ghita, si HP in asociere cu Siveco si alte firme.UPDATE CNAS a anuntat ca 'echipa tehnica a CNAS a reusit sa rezolve problema constatata azi 24.05.2016 ora 8:30 cu privire la indisponibilitatea semnarii prin card. Incepand cu ora 13:30 platforma informatica PIAS este functionala in parametrii proiectati'.
21.Profitul inainte de impozitare al grupului VIG pe piata din Romania a scazut cu 18,1% pana la 1,5 milioane euro in primele trei luni din 2016 Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in primele trei luni din acest an, pe piata din Romania, unde detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, venituri din prime brute subscrise in valoare de 142,3 milioane euro, in crestere cu 41,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, profitul inainte de impozitare a scazut cu 18,1% pana la 1,5 milioane euro. La aceeasi data, rata neta combinata era de 102,8%, indicator care arata ca austriecii pierd in continuare bani din activitatea de asigurari din Romania.
22.SIUI: Cum este posibil sa se ajunga la un prejudiciu de 16,8 milioane euro intr-un sistem IT supravegheat cibernetic de SRI si interconectat de STS? Filiala din Romania a gigantului american Hewlett-Packard (HP) este urmarita penal de catre DNA pentru complicitate la abuz in serviciu si un prejudiciu de peste 16,8 milioane euro pentru ca ar fi vandut catre CNAS, la preturi supraevaluate, servicii de asistenta tehnica si instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru softul care asigura planificarea resurselor (ERP). Ce nu spune comunicatul DNA este ca de realizarea SIUI s-a ocupat HP (lider de consortiu si furnizorul hardware), impreuna cu Siveco (dezvoltatorul soft si al sistemului ERP), iar STS a asigurat comunicatiile speciale. Mai mult, SRI asigura securitatea cibernetica. In aceste conditii, apare firesc intrebarea - cum este posibil sa se ajunga la un asemenea prejudiciu?
23.TOP 10 realizari cu care se mandreste seful Vodafone dupa 2 ani in Romania: Vom imbogati oferta de continut video pe mobil si vor veni lucruri noi pana in acest an Ravinder Takkar, seful Vodafone Romania, a prezentat luni un top 10 al realizarilor in cei doi ani de la preluarea conducerii operatorului mobil: baza totala de clienti a crescut cu peste un milion de noi clienti, penetrarea smarthpone a ajuns la 50% si in prezent sunt cu 1,1 milioane de clienti 4G mai multi decat atunci, traficul de voce nu a murit, ci a crescut cu 10%, iar reteaua s-a extins cu 15%. 'Consumul de date a crescut cu mai mult de 100% in aceasta perioada si clientii folosesc tot mai mult continut video. Acest trend va continua si vom imbogati oferta de continut video si vor veni lucruri noi pana la sfarsitul acestui an", a mai spus Ravinder Takkar.
24.Topul celor mai mari daune platite de Omniasig in 2015: Inundatiile si incendiile au fost cele mai frecvente cauze Omniasig VIG a platit anul trecut despagubiri totale de 539,11 milioane lei, fiind asiguratorul cu cele mai mari despagubiri platite din piata. Inundatiile si incendiile au fost cele mai frecvente cauze de producere a daunelor. Cea mai mare suma, de 2,67 milioane lei, a fost platita in urma unei calamitati naturale care a provocat inundarea a 6 microcentrale. Pe RCA, cea mai mare despagubire, in valoare de 1,71 milioane lei, a fost platita in cazul unui accident auto in urma caruia cei doi pasageri au suferit grave vatamari corporale.
25.Peste sapte milioane de romani erau abonati la servicii TV la sfarsitul lui 2015, dintre care 4,6 milioane erau abonati la retele prin cablu La sfarsitul anului 2015, erau inregistrati in Romania peste sapte milioane de abonati la servicii TV furnizate contra-cost, in crestere anuala cu 4%, a anuntat joi autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Dintre acestia, aproape 4,6 milioane sunt abonati prin retele de cablu, 2,4 milioane sunt abonati prin retele satelit (DTH) si 80 de mii sunt abonati prin tehnologie IP (IPTV). Rata de penetrare a serviciilor audiovizuale la nivel de gospodarii a depasit nivelul de 94%, conform datelor raportate de furnizori. Din totalul abonatilor TV, aproximativ 60% locuiau in mediul urban, iar restul de 40% in mediul rural.
26.UPDATE RCS&RDS, amendata din nou cu 10.000 de lei de catre ANCOM. Motivul: Nu si-ar fi informat corect si ar fi tarifat suplimentar abonatii la transmiterea de SMS-uri in cadrul unui concurs RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a fost amendat in aceasta luna, cu 10.000 de lei, de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) pe motiv ca nu si-ar informat corect si complet abonatii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri catre numarul scurt intern 1872 in cadrul concursului “Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!”, precum si pentru ca a aplicat un tarif mai mare decat cel maxim reglementat pentru aceasta categorie de numere. Luna trecuta, RCS&RDS a mai luat o amenda de 10.000 de lei de la ANCOM, pentru ca ar fi refuzat portarea in propria retea pe cartela a numerelor care functionau pe baza de abonament in alte retele.UPDATE ANCOM pentru HotNews.ro: RCS&RDS are obligatia de a restitui integral celor aproximativ 3600 de participanti la concurs sumele percepute suplimentar
27.Cat costa primele servicii lansate de Telekom si Orange in urma acordului de folosire reciproca a unor parti din retele Telekom si Orange au anuntat joi primele servicii lansate in baza acordului de folosire reciproca a unor parti din retele. Pe de o parte, Telekom spune ca din acest moment ofera acoperire extinsa 4G (n.a gratie retelei Orange), pentru 96% din populatia urbana, disponibila tuturor clientilor care cumpara abonamente care includ servicii 4G. De cealalta parte, beneficiind de infrastructura fixa a Telekom, Orange a lansat servicii de internet prin fibra optica, voce fixa si televiziune prin cablu digital, care sunt vandute in pachete convergente de servicii fixe si mobile, dar care momentan sunt disponibile numai in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, urmand ca acoperirea sa fie extinsa in zonele urbane din restul tarii, pana la finalul anului.
28.Top 3 firme care au castigat bani de la stat in IT: Siveco, UTI si Teamnet. Toate au patronii condamnati definitiv sau umariti penal Siveco Romania, firma fondata de Irina Socol, se afla pe primul loc intr-un top 20 al firmelor care au castigat cele mai multe contracte IT cu statul in perioada 2011-2015, dat publicitatii luni de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei. In perioada mentionata, Siveco a castigat 62 de contracte in valoare de peste 430,1 milioane lei, cu 40 de autoritati publice. UTI Group, controlata de Tiberiu Urdareanu, se afla pe locul trei cu 25 de contracte semnate cu 15 autoritati, a caror valoare depaseste 269,9 milioane lei, iar Teamnet International, grup fondat de deputatul Sebastian Ghita, se afla pe locul patru cu 26 de contracte in valoare de 258,1 milioane lei, incheiate cu 17 institutii publice.NOTA: Pe locul 2 in top se afla firma Dimar SRL care se ocupa de lucrari de constructii a drumurilor si care in 2014 a castigat in asociere cu UTI Group si Expert One Research (firma apropiata lui Sebastian Ghita), un contract IT de peste 275,6 milioane lei cu Ministerul Mediului
29.Florin Talpes, fondatorul Bitdefender: Cele mai multe banci din Romania nu au capacitatea de a crea o relatie buna cu clientii lor, iar in relatia cu administratia publica suntem in epoca de piatra. Solutia: Robotizarea serviciilor suport 'Au fost ceva proiecte legate de informatizare in Romania, dar tot in epoca de piatra suntem vis a vis de relatia cu administratia publica', a declarat miercuri Florin Talpes, fondatorul Bitdefender, care nu s-a oprit aici. 'In industria bancara vom vedea schimbari masive in urmatorii ani. Bancile, cele mai multe, si daca ne uitam la cele mai mari asta e realitatea, nu au capacitatea de a crea o relatie buna cu clientii lor. Si aici solutia este foarte simpla - un lucru care se intampla astazi - are loc ceea ce se cheama robotizarea serviciilor suport si aparitia asistentilor digitali, a mai spus Talpes, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.Vezi in articol ce experienta a avut Florin Talpes cu robotul George la cumpararea unei opere de arta si de ce crede ca in urmatorii 2 ani atacurile cibernetice vor fi complet robotizate
30.Catalin Marinescu, presedintele ANCOM: Avem cele mai performante retele fixe de internet din Europa si la cele mai mici preturi, dar suntem pe ultimele locuri la conectivitate "Avem cele mai performante retele fixe din Europa, cu cea mai larga raspandire din Europa si la cele mai mici preturi din Europa. Si cu toate acestea, continuam sa ne batem pe ultimele locuri la conectivitate, la utilizarea internetului. Cresterea conectivitatii nu se poate face la preturi mari. De aceea, operatorii trebuie sa fie cat mai eficienti posibil", a declarat miercuri Catalin Marinescu presedintele autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor, ocazie cu care ANCOM a lansat in consultare publica proiectul documentului de pozitie 'Strategia ANCOM pentru comunicatiile digitale 2020'.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version