Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 550 rezultate
1.Comisia Europeana va rambursa 12,5 milioane de euro pentru cheltuielile de pana acum in reteaua Ro-Net de internet broadband in peste 700 de localitati defavorizate Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat miercuri, 25 mai 2016, reesalonarea proiectului si rambursarea a 12,5 milioane euro din exercitiul bugetar 2007-2013 pentru cheltuielile de pana acum cu reteaua Ro-Net de internet broadband in peste 700 de localitati defavorizate din Romania. Reesalonarea vine ca urmare a faptului ca Telekom Romania, care a castigat acest proiect in valoare de peste 80 milioane de euro, nu a finalizat lucrarile lucrarile pana la sfarsitul anului trecut, motivul invocat fiind intarzierile legate de obtinerea autorizatiilor. Romania a pierdut practic 60 milioane de euro din fondurile UE aferente exercitiului financiar 2007-2013, proiectul fiind finantat acum din noul exercitiu financiar 2014-2020.
2.Omniasig anunta ca a platit despagubiri de peste 1,6 milioane euro in urma incendiului izbucnit la hotelul Posada in decembrie 2015 Omniasig VIG a anuntat miercuri ca a achitat o despagubire in valoare de putin peste 1,6 milioane euro pentru a acoperi daunele cauzate de incendiul izbucnit pe 22 decembrie 2015, la hotelul Posada, situat pe malul barajului Vidraru, din judetul Arges. Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, incendiul a fost provocat de un cos de fum. Cateva scantei din cazan au patruns in interiorul cosului de fum si au aprins funinginea existenta acolo. Flacarile au cuprins o suprafata mare din cladirea asigurata, provocand avarii atat acoperisului constructiei, cat si etajelor inferioare.
3.Statul vrea sa aiba in 2019 un sistem de alerta care va scana toate site-urile web din spatiul cibernetic national si va avertiza care sunt infectate Incepand din anul 2019, statul roman intentioneaza sa scaneze prin intermediul unui sistem detinut de CERT-RO toate site-urile web gazduite in Romania (.ro, .net, .org) pentru a vedea daca acestea sunt infectate cu virusi care pot afecta pe cei care viziteaza acele pagini. Ulterior, autoritatile vor notifica detinatorii site-urilor infectate pentru a lua masuri si marii producatorii de browsere web (Mozilla, Chrome, IE) pentru a afisa la deschiderea paginii web o notificare ca acel site este compromis si ca daca intri o faci pe riscul tau. Costul este estimat la trei milioane de lei, licitatia urmand a fi lansata chiar saptamana viitoare.
4.Florin Petrescu, numit membru in echipa de management si director resurse umane in Vodafone Romania, incepand din 6 iunie 2016 Vodafone Romania, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat marti numirea lui Florin Petrescu in functia de director de resurse umane si membru in echipa executiva de management, incepand din 6 iunie 2016. In prezent, Florin Petrescu este HR Director in cadrul Citibank pentru grupul de tari format din Rusia, Ucraina si Kazahstan, care insumeaza 4.000 de angajati. Vodafone Romania avea peste 3.000 de angajati la 31 martie 2016.
5.Grupul american HP s-a impartit in doua in noiembrie 2015 si are doua firme in Romania/Reactiile HP si DNA in dosarul in care HP Romania este urmarita penal pentru contracte incheiate in 2007-2009 Grupul HP s-a impartit in doua companii la nivel global, de la 1 noiembrie 2015: Hewlett Packard Enterprise (HPE), care dezvolta solutii de cloud, data center si software, si HP Inc., care dezvolta PC-uri, imprimante si echipamente mobile. In Romania, incepand cu noiembrie 2015 aceste schimbari sunt reflectate astfel: Hewlett Packard Enterprise activeaza sub entitatea juridica Hewlett Packard Romania SRL, iar HP Inc. opereaza sub o noua entitate juridica, nou-infiintata: HP Inc. Romania SRL. DNA a anuntat in urma cu o zi ca a inceput urmarirea penala impotriva HP (Romania) SRL, acuzata ca in perioada 2007-2009, ar fi incheiat la preturi supraevaluate contracte de servicii cu CNAS.Vezi in articol reactiile oficialilor HP si DNA in legatura cu acest dosar penal
6.Sistemul cardului national de sanatate a picat din nou: CNAS a primit trei oferte pentru mentenanta sistemului, printre ofertanti fiind Teamnet, HP si Siveco Sistemul cardului national de sanatate a devenit din nou indisponibil marti, incepand cu ora 08:30, datorita unor probleme tehnice, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Amintim ca acest sistem a ramas fara suport tehnic de la sfarsitul anului trecut, in urma esecului unei licitatii demarate in vara anului trecut. Casa a demarat in luna martie din acest an o noua licitatie de peste 18,8 milioane lei pentru servicii de mentenanta la acest sistem si datele din SEAP arata ca au fost trei ofertanti printre care Teamnet International, fosta firma fondata de catre deputatul Sebastian Ghita, si HP in asociere cu Siveco si alte firme.UPDATE CNAS a anuntat ca 'echipa tehnica a CNAS a reusit sa rezolve problema constatata azi 24.05.2016 ora 8:30 cu privire la indisponibilitatea semnarii prin card. Incepand cu ora 13:30 platforma informatica PIAS este functionala in parametrii proiectati'.
7.Profitul inainte de impozitare al grupului VIG pe piata din Romania a scazut cu 18,1% pana la 1,5 milioane euro in primele trei luni din 2016 Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in primele trei luni din acest an, pe piata din Romania, unde detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, venituri din prime brute subscrise in valoare de 142,3 milioane euro, in crestere cu 41,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, profitul inainte de impozitare a scazut cu 18,1% pana la 1,5 milioane euro. La aceeasi data, rata neta combinata era de 102,8%, indicator care arata ca austriecii pierd in continuare bani din activitatea de asigurari din Romania.
8.SIUI: Cum este posibil sa se ajunga la un prejudiciu de 16,8 milioane euro intr-un sistem IT supravegheat cibernetic de SRI si interconectat de STS? Filiala din Romania a gigantului american Hewlett-Packard (HP) este urmarita penal de catre DNA pentru complicitate la abuz in serviciu si un prejudiciu de peste 16,8 milioane euro pentru ca ar fi vandut catre CNAS, la preturi supraevaluate, servicii de asistenta tehnica si instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru softul care asigura planificarea resurselor (ERP). Ce nu spune comunicatul DNA este ca de realizarea SIUI s-a ocupat HP (lider de consortiu si furnizorul hardware), impreuna cu Siveco (dezvoltatorul soft si al sistemului ERP), iar STS a asigurat comunicatiile speciale. Mai mult, SRI asigura securitatea cibernetica. In aceste conditii, apare firesc intrebarea - cum este posibil sa se ajunga la un asemenea prejudiciu?
9.TOP 10 realizari cu care se mandreste seful Vodafone dupa 2 ani in Romania: Vom imbogati oferta de continut video pe mobil si vor veni lucruri noi pana in acest an Ravinder Takkar, seful Vodafone Romania, a prezentat luni un top 10 al realizarilor in cei doi ani de la preluarea conducerii operatorului mobil: baza totala de clienti a crescut cu peste un milion de noi clienti, penetrarea smarthpone a ajuns la 50% si in prezent sunt cu 1,1 milioane de clienti 4G mai multi decat atunci, traficul de voce nu a murit, ci a crescut cu 10%, iar reteaua s-a extins cu 15%. 'Consumul de date a crescut cu mai mult de 100% in aceasta perioada si clientii folosesc tot mai mult continut video. Acest trend va continua si vom imbogati oferta de continut video si vor veni lucruri noi pana la sfarsitul acestui an", a mai spus Ravinder Takkar.
10.Topul celor mai mari daune platite de Omniasig in 2015: Inundatiile si incendiile au fost cele mai frecvente cauze Omniasig VIG a platit anul trecut despagubiri totale de 539,11 milioane lei, fiind asiguratorul cu cele mai mari despagubiri platite din piata. Inundatiile si incendiile au fost cele mai frecvente cauze de producere a daunelor. Cea mai mare suma, de 2,67 milioane lei, a fost platita in urma unei calamitati naturale care a provocat inundarea a 6 microcentrale. Pe RCA, cea mai mare despagubire, in valoare de 1,71 milioane lei, a fost platita in cazul unui accident auto in urma caruia cei doi pasageri au suferit grave vatamari corporale.
11.Peste sapte milioane de romani erau abonati la servicii TV la sfarsitul lui 2015, dintre care 4,6 milioane erau abonati la retele prin cablu La sfarsitul anului 2015, erau inregistrati in Romania peste sapte milioane de abonati la servicii TV furnizate contra-cost, in crestere anuala cu 4%, a anuntat joi autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Dintre acestia, aproape 4,6 milioane sunt abonati prin retele de cablu, 2,4 milioane sunt abonati prin retele satelit (DTH) si 80 de mii sunt abonati prin tehnologie IP (IPTV). Rata de penetrare a serviciilor audiovizuale la nivel de gospodarii a depasit nivelul de 94%, conform datelor raportate de furnizori. Din totalul abonatilor TV, aproximativ 60% locuiau in mediul urban, iar restul de 40% in mediul rural.
12.UPDATE RCS&RDS, amendata din nou cu 10.000 de lei de catre ANCOM. Motivul: Nu si-ar fi informat corect si ar fi tarifat suplimentar abonatii la transmiterea de SMS-uri in cadrul unui concurs RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a fost amendat in aceasta luna, cu 10.000 de lei, de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) pe motiv ca nu si-ar informat corect si complet abonatii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri catre numarul scurt intern 1872 in cadrul concursului “Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!”, precum si pentru ca a aplicat un tarif mai mare decat cel maxim reglementat pentru aceasta categorie de numere. Luna trecuta, RCS&RDS a mai luat o amenda de 10.000 de lei de la ANCOM, pentru ca ar fi refuzat portarea in propria retea pe cartela a numerelor care functionau pe baza de abonament in alte retele.UPDATE ANCOM pentru HotNews.ro: RCS&RDS are obligatia de a restitui integral celor aproximativ 3600 de participanti la concurs sumele percepute suplimentar
13.Cat costa primele servicii lansate de Telekom si Orange in urma acordului de folosire reciproca a unor parti din retele Telekom si Orange au anuntat joi primele servicii lansate in baza acordului de folosire reciproca a unor parti din retele. Pe de o parte, Telekom spune ca din acest moment ofera acoperire extinsa 4G (n.a gratie retelei Orange), pentru 96% din populatia urbana, disponibila tuturor clientilor care cumpara abonamente care includ servicii 4G. De cealalta parte, beneficiind de infrastructura fixa a Telekom, Orange a lansat servicii de internet prin fibra optica, voce fixa si televiziune prin cablu digital, care sunt vandute in pachete convergente de servicii fixe si mobile, dar care momentan sunt disponibile numai in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, urmand ca acoperirea sa fie extinsa in zonele urbane din restul tarii, pana la finalul anului.
14.Top 3 firme care au castigat bani de la stat in IT: Siveco, UTI si Teamnet. Toate au patronii condamnati definitiv sau umariti penal Siveco Romania, firma fondata de Irina Socol, se afla pe primul loc intr-un top 20 al firmelor care au castigat cele mai multe contracte IT cu statul in perioada 2011-2015, dat publicitatii luni de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei. In perioada mentionata, Siveco a castigat 62 de contracte in valoare de peste 430,1 milioane lei, cu 40 de autoritati publice. UTI Group, controlata de Tiberiu Urdareanu, se afla pe locul trei cu 25 de contracte semnate cu 15 autoritati, a caror valoare depaseste 269,9 milioane lei, iar Teamnet International, grup fondat de deputatul Sebastian Ghita, se afla pe locul patru cu 26 de contracte in valoare de 258,1 milioane lei, incheiate cu 17 institutii publice.NOTA: Pe locul 2 in top se afla firma Dimar SRL care se ocupa de lucrari de constructii a drumurilor si care in 2014 a castigat in asociere cu UTI Group si Expert One Research (firma apropiata lui Sebastian Ghita), un contract IT de peste 275,6 milioane lei cu Ministerul Mediului
15.Florin Talpes, fondatorul Bitdefender: Cele mai multe banci din Romania nu au capacitatea de a crea o relatie buna cu clientii lor, iar in relatia cu administratia publica suntem in epoca de piatra. Solutia: Robotizarea serviciilor suport 'Au fost ceva proiecte legate de informatizare in Romania, dar tot in epoca de piatra suntem vis a vis de relatia cu administratia publica', a declarat miercuri Florin Talpes, fondatorul Bitdefender, care nu s-a oprit aici. 'In industria bancara vom vedea schimbari masive in urmatorii ani. Bancile, cele mai multe, si daca ne uitam la cele mai mari asta e realitatea, nu au capacitatea de a crea o relatie buna cu clientii lor. Si aici solutia este foarte simpla - un lucru care se intampla astazi - are loc ceea ce se cheama robotizarea serviciilor suport si aparitia asistentilor digitali, a mai spus Talpes, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.Vezi in articol ce experienta a avut Florin Talpes cu robotul George la cumpararea unei opere de arta si de ce crede ca in urmatorii 2 ani atacurile cibernetice vor fi complet robotizate
16.Catalin Marinescu, presedintele ANCOM: Avem cele mai performante retele fixe de internet din Europa si la cele mai mici preturi, dar suntem pe ultimele locuri la conectivitate "Avem cele mai performante retele fixe din Europa, cu cea mai larga raspandire din Europa si la cele mai mici preturi din Europa. Si cu toate acestea, continuam sa ne batem pe ultimele locuri la conectivitate, la utilizarea internetului. Cresterea conectivitatii nu se poate face la preturi mari. De aceea, operatorii trebuie sa fie cat mai eficienti posibil", a declarat miercuri Catalin Marinescu presedintele autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor, ocazie cu care ANCOM a lansat in consultare publica proiectul documentului de pozitie 'Strategia ANCOM pentru comunicatiile digitale 2020'.
17.Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor: Vrem ca in luna septembrie din acest an sa lansam un proiect de oras inteligent la Alba Iulia, unde speram sa avem acoperire 5G pilot 'As vrea sa lansez urmatoarea provocare pentru tot mediul de business: sa construim primul smart city din Romania pana in 2018 si acest oras sa fie Alba Iulia. Vrem ca in luna septembrie din acest an sa lansam un proiect de oras inteligent la Alba Iulia, unde speram sa avem acoperire 5G pilot", a declarat miercuri ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan. De ce Alba Iulia? 'In afara de faptul ca sunt 100 de ani de la Unire, este unul dintre primele primele orase care au avut o strategie de dezvoltare pe termen lung lansata in 2002-2003 si s-au tinut de ea, are cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor UE pe cap de locuitor si a inceput sa aiba un sistem inteligent de transport", a spus ministrul.
18.Posta a atribuit un contract aproape 150.000 de euro catre Omniasig pentru asigurarea RCA a 603 autovehicule Posta Romana a atribuit, in data de 11 mai din acest an, catre Omniasig VIG un contract de aproape 150.000 de euro pentru asigurarea auto RCA a 603 autovehicule, arata datele publicate luni in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul vizeaza asigurarea RCA pentru acest an si a fost atribuit prin licitatie deschisa, la care au depus oferte Omniasig si Asirom, asiguratori care fac parte din acelasi grup - Vienna Insurance Group (VIG). Pe 2015, parcul auto al postei Romane a fost asigurat RCA tot de catre Omniasig VIG.
19.GRAFICE Telefonia si internetul mobil in 2015: Numarul conexiunilor de internet 4G a crescut cu 243% pana la 2,7 milioane conexiuni La sfarsitul anului trecut, in Romania existau 14,7 milioane de conexiuni de internet mobil de banda larga, in crestere anuala cu 22%. Dintre acestea, numarul conexiunilor de internet 4G a crescut de aproape trei ori si jumatate intr-un singur an, de la mai putin de 800.000 conexiuni in 2014 pana la 2,7 milioane conexiuni in 2015, arata datele prezentate luni de autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). In aceeasi perioada de referinta, numarul total de cartele SIM active a crescut cu 0,9% pana la 23,1 milioane de cartele, dintre care 10,7 milioane functionau pe baza de abonament, in crestere cu 8,3%.
20.STS a semnat acorduri in valoare de peste 2,66 milioane de euro pentru comunicatii de date mobile si SMS-uri in retelele Orange, Vodafone si RCS&RDS Serviciul de Telecomunicatii Speciala (STS) a incheiat in ultima luna acorduri cadru in valoare totala de peste 2,66 milioane de euro pentru achizitia de comunicatii de date mobile si transmitere de SMS-uri in retelele Orange, Vodafone si RCS&RDS, arata datele publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Acordurile semnate de STS cu Orange depasesc valoarea de 1,4 milioane de euro, acordurile cu Vodafone depasesc valoarea de 1,21 milioane de euro, iar cu RCS&RDS acordurile depasesc valoarea de 52.000 de euro.
21.Posta 'deruleaza un program de optimizare' a personalului administrativ/Surse: Circa 300 de  angajati care nu fac mai nimic ar putea fi concediati 'Posta Romana deruleaza un program de optimizare a personalului administrativ din companie ce nu va afecta personalul operational'. Acesta este raspunsul conducerii Postei Romane la intrebarea HotNews.ro daca vor avea loc concedieri in acest an. Surse apropiate Postei Romane au precizat pentru HotNews.ro ca 'ar fi vizati circa 300 de angajati care nu fac mai nimic, oameni inutili, care nu aduc valoare adaugata'. Amintim ca sambata, 7 mai, peste 3000 de postasi au protestat in fata Guvernului, obtinand, in urma discutiilor cu autoritatile, promisiuni legate de cresteri salariale si concedii de odihna pentru acest an.
22.ANCOM: Din 2015, peste jumatate dintre conexiunile la internet fix din Romania permit viteze de peste 100 Mbps La finalul anului 2015, utilizatorii de internet din Romania detineau mai mult cu 300 de mii de conexiuni la internet de banda larga la puncte fixe fata de finalul anului 2014, in principal conexiuni care permit viteze superioare de transfer. Dintre cele 4,3 milioane de conexiuni de banda larga la puncte fixe existente in Romania, peste jumatate permit viteze de peste 100 Mbps, potrivit raportului de date statistice publicat joi de ANCOM.
23.GRAFICE ASF: Prima medie RCA anualizata platita de soferii romani a crescut in 2015 la maximul ultimilor 5 ani, pe fondul cresterii valorii daunei medii Prima medie RCA anualizata a crescut cu circa 13,3% in 2015, atingand valoarea de 657 lei - un maxim pentru ultimii 5 ani, atat in cazul persoanelor fizice cat si al persoanelor juridice, se arata intr-un raport publicat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). La aceasta tendinta a contribuit majorarea semnificativa a valorii daunei medii si a valorii totale a despagubirilor brute platite comparativ cu anul 2010, chiar daca numarul de dosare de dauna s-a redus, sustine ASF. Veniturile asiguratorilor RCA au depasit 3,11 miliarde lei, in crestere cu 16,64%, in timp ce valoarea despagubirilor platite a crescut cu 2,63% la 1,94 miliarde lei. Dauna medie platita per total piata a fost de 7.106 lei, in crestere cu 2,97% fata de 2014.
24.Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, anunta ca statul roman va fi dat in judecata pentru 'falimentarea fortata' a Astra Asigurari Actionarul majoritar al Astra Asigurari, The Nova Group Investments (TNG), firma controlata indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, a anuntat miercuri ca 'urmeaza sa dea in judecata statul roman la un tribunal international de investitii". "Statul roman prin ASF si alte institutii a falimentat compania Astra. Singura sansa pentru a demonstra acest adevar este un arbitraj in fata unei Curti de Arbitraj International, motiv pentru care TNG a transmis Guvernului Romaniei o notificare la mijlocul lunii decembrie 2015", sustine Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu. TNG estimeaza ca 'pagubele se ridica la mai multe sute de milioane de euro, in compensatie pentru falimentarea Astra si sechestrarea mai multor active'.
25.���TOP Cat de conectati la lumea digitala sunt consumatorii din 78 de tari: Romania ocupa locul 50, in urcare cu 3 pozitii fata de anul 2015 Romania se afla pe locul 50, in urcare cu trei pozitii fata de anul trecut, intr-un top care masoara gradul de conectivitate la lumea digitala a populatiei din 78 de tari si 8 regiuni ale lumii, realizat de GFK. Dintre tarile din Europa Centrala si de Est, cel mai bine sta Cehia, urmata de Slovenia si Polonia, iar cel mai putin conectate tari sunt Romania, Serbia si Ucraina. Pe de alta parte, Romania, Slovacia si Ungaria se bucura de cele mai dinamice evolutii, urcand fiecare cu cate 3 pozitii fata de clasamentul de anul trecut.
26.Anca Babaneata, sefa Gothaer Asigurari: In 2015 am platit daune de peste 43 milioane lei, iar veniturile au scazut cu 2,7 % pe fondul incetarii vanzarii asigurarilor de aviatie Gothaer Asigurari Reasigurari a platit anul trecut despagubiri in valoare de 43.484.927 lei (cea mai mare dauna platita a fost de 2,8 milioane lei - pe segmentul asigurarilor de garantii), a anuntat marti asiguratorul. Veniturile din prime brute subscrise au scazut cu 2,7% pana la peste 81,98 milioane lei, principala cauza fiind incetarea subscrierilor pe asigurarile de aviatie. "Am incetat subscrierile pe linia asigurarilor de aviatie, pentru ca aceasta necesita un capital semnificativ, capital pe care am decis sa il alocam altor forme de asigurare, mai performante", a declarat Anca Babaneata, sefa Gothaer Asigurari.
27.UPDATE 2 Consiliul Concurentei a deschis o investigatie impotriva Netcity Telecom pentru un posibil abuz de pozitie dominanta, abia dupa ce a fost obligat in instanta sa faca acest lucru Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul Netcity Telecom si la punctele de lucru ale acestei companii, a anuntat marti autoritatea. Inspectiile au avut loc in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Netcity Telecom manifestat prin aplicarea unor tratamente discriminatorii pe pietele pe care acesta actioneaza (piata serviciilor de acces la infrastructura fizica asociata retelelor de comunicatii electronice pentru amplasarea in subteran a acestora).UPDATE 2 NetCity Telecom anunta ca va face in continuare toate demersurile tehnice si legale pentru a convinge Consiliul Concurentei sa efectueze un studiu real de piata si sa se implice activ in restabilirea legalitatii si a mediului concurential in piata retelelor de telecomunicatii din Bucuresti.Vezi in articol care este stadiul retelei subterane de fibra optica NetCity in Bucuresti
28.Evolutia veniturilor si a numarului de abonati TV, internet si telefonie fixa ai UPC Romania la 31 martie 2016 UPC Romania a castigat 67.300 de noi abonati in ultimul an, ajungand la un numar total de 1.245.100 clienti la sfarsitul primului trimestru din acest an, arata datele grupului Liberty Global. Scaderea numarului de abonati la televiziunea analogica prin cablu si la televiziunea prin satelit a fost compensata de cresterea numarului de abonati la televiziunea digitala prin cablu, astfel ca numarul abonatilor TV ai UPC a crescut la 1.234.500 abonati. Operatorul a trecut de 500.000 de abonati la internet si 415.000 clienti de telefonie fixa.
29.Decizie publicata in Monitorul Oficial: Vodafone isi extinde domeniul de activitate cu productia, post-productia si difuzarea de continut video si programe TV Actionarii Vodafone Romania, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, au decis in data de 11 aprilie 2016 sa completeze obiectul secundar de activitate al societatii cu mai multe activitati printre care: activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune; activitati de post-productie cinematografica, video si de programe de televiziune si activitati de difuzare a programelor de televiziune, potrivit unei hotarari publicate luni in Monitorul Oficial. Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone nu au dorit sa comenteze cu privire la aceste informatii.
30.GRAFICE Stadiul platilor catre pagubitii Astra Asigurari la 25 aprilie 2016 Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat in aceasta saptamana ca a inceput sa faca primele plati pentru pagubitii Astra Asigurari, asigurator intrat in faliment. In prima conferinta de presa pe tema platilor catre zecile de mii de pagubiti, Fondul a spus ca pana in data de 4 mai a aprobat la plata doar 354 de dosare de dauna, in valoare de peste 1,9 milioane lei, insa a prezentat si statistici detaliate cu stadiul platilor la data de 25 aprilie 2016, pe care HotNews.ro vi le prezinta in continuare.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri