Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 706 rezultate
1.Cum se vor calcula tarifele RCA maxime aplicate timp de 6 luni - proiect ASF scos in dezbatere publica timp de 5 zile Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a scos joi in dezbatere publica versiunea oficiala a metodologiei de calcul a tarifelor RCA maxime pe care asiguratorii vor fi obligati sa le aplice timp de 6 luni. Fata de versiunea prealabila a acestei metodologii de calcul, varianta transmisa HotNews.ro de catre transportatori, se observa ca din formula de calcul a disparut total marja de profit. Lipsesc de asemenea si precizarile ca pentru efectuarea calculelor, ASF va incerca obtinerea de date de la Astra si Carpatica, iar in masura in care aceste date nu vor fi actualizate se vor utiliza ipoteze rezonabile.
2.Politia vrea sa implementeze pana la Craciun un sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka Politia Romana vrea sa implementeze pana la Craciun un sistem IT de recunoastere faciala a persoanelor, destinat activitatilor criminalistice de achizitie, comparare si verificare a imaginilor digitale faciale ale suspectilor, condamnatilor, persoanelor cu identitate necunoscuta, persoanelor disparute si cadavrelor cu identitate necunoscuta intr-o baza de date cu fotografii faciale organizata la nivelul Politiei Romane, arata datele publicate marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Solutia IT va trebui sa permita identificarea persoanelor din imagini, chiar daca acestea poarta cagula sau burka.Sistemul va permite introducerea/preluarea de imagini faciale digitale in/din baza de date organizata la nivelul Politiei Romane si va permite cautari/verificari/comparatii ale acestora cu cele provenite din diferite surse (CCTV, webcam, telefoane mobile, ATM cam etc.) realizand recunoasterea persoanelor.
3.Piata RCA in primele sase luni din 2016: Dupa falimentul Astra, Asirom a trecut pe primul loc la venituri/Preturile au crescut la un maxim istoric, pe fondul cresterii daunelor si despagubirilor platite Ulterior falimentului Astra, analiza datelor raportate de societatile de asigurari a reliefat faptul ca redistribuirea pietei s-a realizat intre un grup restrans de societati, respectiv Asirom, Carpatica, Euroins si City Insurance, remarcandu-se cresterea semnificativa a Asirom pana la nivelul de aproximativ 26% din piata RCA, arata datele ASF. Prima medie RCA anualizata a crescut cu circa 13,15% in 2015 atingand un maxim pentru ultimii 5 ani atat in cazul persoanelor fizice, cat si al persoanelor juridice, acest trend de crestere continuand si in trimestrul doi din acest an, pe fondul cresterii semnificative a daunelor si despagubirilor platite de asiguratori.
4.Romsys, firma al carei fost CEO este urmarit penal in dosarul lui Vasile Blaga, se afla pe locul 6 in top-ul firmelor IT fruntase la contracte cu statul Romsys, unul dintre cei mai mari jucatori IT&C locali, controlat de New Frontier Holding din Austria, si subiectul celei mai mari insolvente de pe piata de profil, are de achitat datorii de peste 60 de milioane de lei (13,4 milioane de euro), considerate deja admisibile de catre administratorul judiciar in tabelul preliminar de creante, cei mai multi bani urmand sa fie achitati Fiscului (27 de milioane de lei) si companiei Teamnet International (13,1 milioane de lei), parte a grupului Teamnet, infiintat de deputatul Sebastian Ghita, scria Profit.ro in iunie 2016. Romsys se afla pe locul 6 in top-ul firmelor care au obtinut cele mai multe contracte IT cu statul in perioada 2011-2015, conform datelor Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei.
5.Ce solutie propun asiguratorii pentru reducerea drastica a numarului accidentelor produse de transportatori: O lege a sigurantei in trafic O lege a sigurantei in trafic ar putea reprezenta solutia pentru reducerea drastica a accidentelor grave produse de catre soferii profesionisti si speram ca acest demers sa fie sustinut si incurajat de firmele de transport din Romania, se arata intr-un comunicat de presa transmis miercuri de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), care subliniaza ca bilantul tragic al victimelor accidentelor grave produse de transportatori creste constant.
6.Cine este Horatiu Berdila, al treilea personaj din dosarul in care mai sunt urmariti penal Vasile Blaga si Gheorghe Stefan/Pinalti Horatiu Bruno Berdila, urmarit penal pentru cumparare de influenta in dosarul DNA in care mai sunt urmariti penal si Vasile Blaga si Gheorghe Stefan ('Pinalti') este in prezent advisor la firma Business Consulting Contractor, dupa ce timp de 6 ani, pana in ianuarie 2015 a condus Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care in luna martie 2016 a intrat in insolventa, potrivit ZF. Horatiu Berdila a mai fost arestat preventiv 30 de zile in acest an, intr-un alt dosar in care procurorii au descoperit ca ar fi prejudiciat statul cu 4 milioane de euro, potrivit Libertatea.
7.UPDATE Marius Vorniceanu, vicepresedinte ASF, responsabil de sectorul asigurarilor: De multa vreme m-am hotarat sa plec de la ASF si o sa anunt poate chiar azi, dar nu mi-am depus inca demisia/Nu are nici o legatura cu noul dosar DNA la Carpatica "De multa vreme m-am hotarat sa plec de la ASF si o s-o fac in curand, dar nu mi-am depus inca demisia. O sa anunt ca plec, poate chiar astazi", a declarat miercuri pentru HotNews.ro Marius Vorniceanu, vicepresedinte - membru executiv - responsabil de sectorul Asigurarilor-Reasigurarilor in cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF). Intrebat care sunt motivele si daca plecarea sa ar avea legatura cu noul dosar DNA la Carpatica Asigurari, Vorniceanu a declarat: "Nici o legatura. Hotararea mea este luata de mult. Se stia de multa vreme de intentia mea. Echipa mea si-a facut datoria ca la carte".UPDATE ASF pentru HotNews.ro: "Marius Vorniceanu a anuntat Consiliul ASF ca a inaintat Parlamentului Romaniei, in cursul zilei de astazi, demisia din functia de Vicepresedinte si membru al Consiliului ASF, incepand cu data de 3 octombrie 2016".
8.UPDATE Ministerul Comunicatiilor: O eventuala decizie privind majorarea salariilor postasilor va fi luata in urma unei sedinte convocate in 30 septembrie Ministrul Comunicatiilor, Delia Popescu, s-a intalnit vineri, 23 septembrie, cu reprezentantii Sindicatului National Postasul Roman (SLPR), la sediul ministerului, au transmis pentru HotNews.ro oficialii din minister. In urma acestei intalniri, secretarul de stat Horatiu Anghelescu, reprezentantul Ministerului in Consiliul de Administratie al Postei a solicitat convocarea unei sedinte a Consiliului de Administratie al CNPR, pentru data de 30 septembrie, in care conducerea Postei trebuie sa-i puna acestuia la dispozitie o serie de materiale referitoare la majorarea de salarii solicitata de postasi, inclusiv nota de fundamentare care sa ateste ca aceasta crestere salariala se incadreaza in limitele bugetare. O eventuala decizie va fi luata dupa aceasta sedinta.UPDATE (18:50) Pozitia Postei Romane cu privire la proteste: "Posta Romana mentine un dialog activ cu sindicatele si mizeaza pe suportul actionarilor in solutionarea cererilor avansate de SLPR. Managementul companiei cunoaste perfect situatia angajatilor si cauta mentinerea unui echilibru corect intre salarizarea acestora si nevoia urgenta de investitii."
9.​EXCLUSIV Transportatorii fac public modul in care ar putea fi calculate tarifele maxime RCA aplicate timp de 6 luni/ASF: Varianta finala a modului de calcul va fi aprobata, dupa consultarile publice, cel mai tirziu pe 5 octombrie Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) trebuie sa stabileasca pana la sfarsitul lunii octombrie tarife de prima RCA maxime pe categorii de vehicule, pe care asiguratorii vor fi obligati sa le aplice timp de 6 luni la noile polite pe care le vor incheia. Dupa ce vor fi stabilite de ASF, Executivul va trebui sa le aprobe prin Hotarare de Guvern. Cum vor arata aceste tarife plafonate? Vasile Stefanescu, presedintele COTAR, a dezvaluit pentru HotNews.ro metodologia care le-a fost prezentata de ASF transportatorilor, in urma cu o zi, unde se precizeaza printre altele ca 'marja de profit luata in considerare initial va fi de 0%, valoarea acesteia va fi determinata ulterior, in momentul obtinerii avizului din partea Consiliului Concurentei si/sau a Guvernului'.UPDATE ASF pentru HotNews.ro: Norma de aprobare a metodologiei este pe agenda Consiliului ASF de miine, 28 septembrie 2016. Se va afisa pe www.asfromania.ro pentru consultare publica
10.ASF ia in calcul alocarea a 3-5 milioane euro pentru infiintarea unei noi entitati pentru servicii de compensare a pietelor si intrumentelor financiare din Romania Conducerea ASF a hotarat, luni, lansarea impreuna cu Ministerul Finantelor Publice a unui plan de actiune pentru infiintarea unei Contraparti Centrale nationale (CCP), care sa ofere servicii de compensare pentru toate pietele si instrumentele financiare din Romania si care sa respecte cerintele legislatiei europene privind infrastructura pietelor (EMIR). In acest sens, ASF ia in considerare alocarea unei sume de 3-5 milioane euro din excedentul realizat in ultimii doi ani pentru capitalizarea noii entitati, insa prin intermediul Ministerului Finantelor, in conditiile in care ASF nu poate fi actionar al CCP, operatiune pentru care va fi necesara elaborarea unui proiect de lege de catre Ministerul Finantelor.
11.EXCLUSIV/DOCUMENT Cum arata proiectul legii RCA dezbatut luni in Parlament: Asiguratorii se opun plafonarii pentru 6 luni a tarifelor RCA si propun amenzi intre 4.000 lei si 8000 lei pentru cei care nu se asigura RCA Asiguratorii se opun plafonarii pentru 6 luni a tarifelor RCA, precum si introducerii ulterioare a unor tarife de referinta pin proiectul de lege RCA care se discuta luni in sedinta comuna de catre Comisiile de Buget Finante si cea de Transporturi, document obtinut de HotNews.ro. Mai mult, asiguratorii propun ca cei care incalca obligatia de a se asigura RCA sa fie sanctionati cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei si cu retinerea certificatului de inamatriculare a masinii. De cealalta parte, transportatorii propun ca dupa expirarea perioadei de 6 luni de tarife RCA plafonate, ASF sa stabileasca tarife de referinta pe o perioada nedeterminata.UPDATE Vasile Stefanescu, presedinte COTAR: Comisiile reunite de Buget Finante si de Transporturi au votat luni ca proiectul de lege RCA sa fie scos de pe ordinea de zi de marti a Plenului Camerei Deputatilor, for decizional. Discutarea si aprobarea proiectului de lege RCA a fost amanata.
12.​EXCLUSIV/DOCUMENT Ce-i nemultumeste pe asiguratori la proiectul legii RCA si ce prevederi legale vor duce la cresterea preturilor, in opinia firmelor de asigurari Plata in rate a primei RCA, posibilitatea de a-ti repara masina pe propria polita RCA, posibilitatea suspendarii asigurarii, incheierea de polite pe o perioada mai mica de 6 luni, solutionarea cererilor de la despagubire de la 3 luni la numai 30 de zile sunt masuri care vor duce la cresterea preturilor, se arata intr-un document de pozitie al UNSAR fata de proiectul legii RCA. Proiectul a fost aprobat deja de Senat si urmeaza sa fie dezbatut in saptamana viitoare in plenul Camerei Deputatilor, for decizional. Asiguratorii propun introducerea de penalitati atat pentru asiguratii care intarzie plata ratelor, cat si pentru asiguratorii care nu isi respecta obligatiile de plata fata de celelalte companii din piata.
13.​EXCLUSIV Scandalul plafonarii preturilor RCA se muta de la Guvern in Parlament: Cum arata acum proiectul de lege RCA care va abroga Ordonanta de Urgenta abia intrata in vigoare Abia ce a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta care prevede cum se va face plafonarea pentru 6 luni a preturilor RCA, ca Plenul Camerei Deputatilor are saptamana viitoare pe ordinea de zi, in 26-27 septembrie, un proiect de lege care schimba toata legislatia RCA si preia prevederile referitoare la plafonarea preturilor RCA cuprinse in Ordonanta de Urgenta data de Guvern, care ar urma sa fie abrogata. HotNews.ro a obtinut acest proiect de lege care este in lucru, pe traseul legislativ, avand in prezent si amendamentele propuse de transportatori, amendamente care daca raman asa vor crea probleme in privinta aplicarii tarifelor de referinta RCA.
14.Ministerul Comunicatiilor a prelungit controlul derulat la Posta pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte care trebuie verificate Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a prelungit controlul derulat la Posta Romana pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte si documente care trebuie verificate si analizate, un raport cu concluzii urmand a fi realizat in 5 zile de la finalizarea controlului, au precizat miercuri pentru HotNews.ro oficialii ministerului. Amintim ca ministerul a dispus luna trecuta un amplu control privind indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor executivi din Posta si din societatile la care Posta este actionar, prin raportare la obiectivele si criteriile de performanta, procedurile de angajare in aceste companii, precum si mai multe achizitii recente facute de Posta, printre care si contractul de de servicii financiar bancare cu Patria Bank.
15.ASF: Anumiti asigurati nu au putut obtine informatiile necesare emiterii de polite RCA, din cauza suprasolicitarii sistemului informatic CEDAM din ultimele doua zile "In cursul zilelor de luni si marti, 19 si 20 septembrie 2016, serviciile web ale sistemului informatic CEDAM (cu precadere cele pentru stabilirea clasei de daunalitate bonus-malus) au fost suprasolicitate din cauza unui numar foarte mare de interogari provenite de la companiile de asigurari, fiind inregistrat un volum zilnic de aproximativ 4 milioane de solicitari", a anuntat marti ASF. "Ca urmare, desi a ramas functional in tot acest timp,  sistemul a raspuns cu greutate la interogari, anumiti utilizatori fiind pusi in situatia de a nu putea obtine informatiile necesare emiterii de polite RCA", precizeaza ASF.
16.ERATA Plafonarea pentru 6 luni a preturilor RCA este prevazuta in Ordonanta de Urgenta publicata in Monitorul Oficial: Cum va fi operata modificarea "Guvernul plafoneaza tarifele RCA pe o perioada de 6 luni, la un nivel ce va fi stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiara". Acesta a fost titlul comunicatului de presa transmis de Guvernul Ciolos in 14 septembrie, in care anunta ca a aprobat o Ordonanta de Urgenta in acest sens. Fara sa vada textul actului normativ, unele organizatii de transportatori au renuntat la proteste. Altele au continuat protestul din 15 septembrie si au plecat abia dupa ce au agreat cu ASF niste estimari privind tarifele tinta care se vor aplica timp de 6 luni. Ei bine, Ordonanta de Urgenta nu spune decat ca ASF va stabili in 30 de zile tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule, dupa care, pentru o perioada de 6 luni, ASF va calcula un tarif de referinta, cu caracter orientativ, trimestrial. ERATA/UPDATE 4 Oficialii Ministerului de Finante au precizat pentru HotNews.ro ca tarifele de prima (maxime) pe care trebuie sa le stabileasca ASF in termen de 30 de zile vor fi adoptate conform  art. 4 alin.  (3) din Legea concurentei nr. 21/1996, unde se precizeaza faptul ca "asemenea masuri pot fi adoptate prin hotarare (n.a Hotarare de Guvern) pentru o perioada de 6 luni, care poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult 3 luni, cat timp persista imprejurarile care au determinat adoptarea respectivei hotarari'.
17.Asiguratorii: Plafonarea preturilor RCA va crea efecte negative din ce in ce mai greu de controlat si reparat/Dupa cele 6 luni in care tariful este plafonat, vom asista, cel mai probabil, la o revenire la tarife sustenabile Prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului referitoare la plafonarea preturilor primelor RCA si la elementele care vor fi luate in considerare in calculul tarifelor de referinta, asa cum au fost comunicate de catre ASF, vor crea pe termen mediu si lung efecte negative din ce in ce mai greu de controlat si reparat, a anuntat luni Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR). 'Cel mai probabil, dupa incheierea perioadei de sase luni in care tariful este plafonat, vom asista la o revenire la tarife sustenabile pentru asiguratori, situatie care va crea din nou perceptia unor noi cresteri necontrolate si a unei piete dezechilibrate', spune uniunea asiguratorilor.
18.Seful Consiliului Concurentei, despre plafonarea tarifelor RCA: Am deschis cutia Pandorei. Si alte grupuri de interese din alte sectoare economice ar putea sa vina cu genul asta de propuneri Am deschis Pandorei. Pentru prima data in multi ani am acceptat ca ar fi posibila o interventie a statului sa plafoneze preturile. Este foarte posibil ca, la RCA, sa se ajunga la o plafonare a preturilor pentru sase luni, lucru permis de Legea concurentei, dar pentru situatii exceptionale. Pana acum aceasta clauza nu a mai fost folosita decat o singura data, in 1997, pentru un subiect relativ minor. N-as vrea sa devina o practica. Odata deschisa posibilitatea si alte grupuri de interese din alte sectoare economice ar putea sa vina cu genul asta de propuneri. Cea mai buna protectie pentru consumatori este concurenta intre companiile din piata, nu interventia statului ", a declarat sambata Bogdan Chriritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
19.41 de companii, amendate cu aproximativ 6,3 milioane euro pentru fixarea preturilor pe piata distributiei de usi si pe piata distributiei centralelor termice si boilerelor/Dedeman, Arabesque si Ariston Thermo au primit cele mai mari amenzi Consiliul Concurentei a aplicat amenzi in valoare totala de 28,12 milioane lei (aprox. 6,32 milioane euro) catre 41 de companii active pe piata distributiei de usi si pe piata distributiei centralelor termice si boilerelor pentru o intelegere privind fixarea preturilor pentru produsele Porta KMI Romania (usi) si Ariston Thermo Romania SRL (centrale termice). Dedeman a primit cele mai mari amenzi, de peste 18,6 milioane lei. Zeci de firme au recunoscut ca au participat la aceasta fixare a preturilor, beneficiind de o reducere de 20% a amenzilor primite, iar Dedeman (peste 18,6 milioane lei), Arabesque (peste 3,5 milioane lei) si Ariston Thermo (peste 1,7 milioane lei) au primit cele mai mari amenzi.
20.Bruxelles-ul a descoperit ca Guvernul a acordat subventii prea mari sau nepermise Postei Romane, care va trebui sa returneze acum cateva milioane de euro/Statul pregateste o capitalizare de 50 milioane de euro la Posta Romana in 2017 Comisia Europeana a declansat, anul trecut, la cererea statului roman, o investigatie la Posta Romana care a identificat ca operatorul postal trebuie sa returneze la buget cateva milioane de euro, suma aferenta subventiilor primite pentru distribuirea pensiilor si platilor compensatorii platite de stat pentru concedierile colective la Posta care potrivit legii ar fi trebuit platite din bugetul companiei, a declarat sambata Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. In acelasi timp, statul pregateste o capitalizare de 50 milioane de euro la Posta care va acoperi toate datoriile si amenzile pe care le are de platit Posta catre bugetul de stat.
21.UPDATE Orange, Vodafone si Telekom au anuntat preturile pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus Operatorii mobili Orange si Telekom au anuntat vineri preturile cu care vor comercializa cele mai avansate iPhone-uri ale Apple. Orange vrea sa castige clienti din alte retele, iar cei care aleg aceasta retea prin portarea numarului primesc iPhone 7 (varianta de 32 GB) la 0 euro, dar impreuna cu un abonament de 42 euro/luna timp de 2 ani, prin programul Buy-Back pentru iPhone. Telekom vinde iPhone 7 (32 GB) si iPhone 7 PLus (32 GB) la 2.399 lei si respectiv 2.000 lei, impreuna cu un abonament de 24,95 euro/luna timp de 2 ani. Vodafone a afisat pe site-ul propriu preturile acestor telefoane.
22.EXCLUSIV/UPDATE Fiul si nepotul presedintelui ASF, Misu Negritoiu, detin o firma de transporturi rutiere de marfuri/Misu Negritoiu: Pozitia mea la ASF nu implica niciun conflict de interese in legatura cu aceasta societate de transport si nu am niciun fel de influenta asupra afacerilor acesteia Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), caruia transportatorii i-au cerut demisia pentru ca ar fi permis explozia preturilor RCA, are un fiu si un nepot care detin o firma de transporturi rutiere de marfuri. Stefan Codrin Negritoiu si Gherghe Adrian Ionel, fiul si respectiv nepotul sefului ASF, potrivit surselor HotNews.ro, detin in procente egale Etap Transport, o firma de transporturi rutiere de marfuri. Reamintim ca deciziile conducerii ASF pot avea o influenta majora asupra domeniului transporturilor, asa cum s-a intimplat si in aceste zile, cand sub presiunea protestelor transportatorilor, ASF a decis schimbarea modului de calcul al tarifelor de referinta pentru politele RCA, masura menita sa scada preturile.UPDATE Misu Negritoiu, seful ASF, confirma informatiile HotNews.ro. "Pozitia mea la ASF nu implica niciun conflict de interese in legatura cu aceasta societate de transport si nu am niciun fel de influenta asupra afacerilor acesteia. Firma este membra a UNTRR, dar nu stiu daca a participat la protestul de joi".
23.COTAR, organizatie de transportatori care si-a suspendat protestele, considera absolut inacceptabil pretul RCA estimat de ASF in urma negocierilor cu transportatorii Confederatia operatorilor si transportatorilor autorizati din Romania (COTAR.), organizatie care si-a suspendat actiunea de protest de joi, 15 septembrie, sustinand ca sustinand ca "Guvernul a dat curs la toate cererile", considera ca pretul agreat si comunicat de ASF in urma negocierilor cu transportatorii prezenti la protest este absolut inacceptabil. 'Tariful tinta comunicat de catre ASF, in cuantum de 7500 de lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa Bonus/Malus 0, are in final, un cu totul alt cost. La acel cost de 7500 lei se adauga incarcari pentru profit (aproximativ 5%), precum si marja comerciala (aproximativ 10%), conduce in realitate, la un cost de 8625 de lei a politei RCA', atentioneaza confederatia.
24.ASF si transportatorii s-au inteles asupra modului de calcul a tarifelor de referinta pentru politele RCA: Se estimeaza un tarif tinta de aproape 7500lei/an pentru un camion ASF a anuntat ca a ajuns la un acord cu reprezentantii patronatelor care au protestat joi in fata Guvernului asupra elementelor care vor fi luate in considerare in calculul tarifelor de referinta pentru politele RCA, elemnte in urma carora se estimeaza un tarif tinta de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0, tarif tinta care nu include incarcari pentru profit si marja comerciala. In urma acestui acord, transportatorii au inceput sa plece din Piata Victoriei.
25.Asiguratorii: Plafonarea si inghetarea pretului politelor RCA incalca normele europene in vigoare si va adanci criza actuala Plafonarea si inghetarea pretului politelor RCA incalca normele europene in vigoare si va adanci criza actuala, a reactionat miercuri UNSAR (Uniunea asiguratorilor). 'Daca preturile impuse vor fi cele cerute de transportatori, de sub 5.000 de lei pe camion, aceasta masura va conduce la prabusirea pietei, ajungandu-se la o situatie similara cu cea din trecutul recent, cand, din cauza practicarii preturilor de dumping solicitate in prezent de transportatori, unele companii de asigurari au intrat in faliment, deoarece nu puteau acoperi daunalitatea', subliniaza UNSAR.
26.Transportatorii rutieri anunta ca nu vor renunta la proteste si cer Guvernului ca tarifele RCA sa fie inghetate la valorile medii actuale ale daunelor, nu la cele viitoare Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 - au anuntat miercuri ca nu vor renunta la proteste daca Guvernul nu va stipula in Ordonanta de Urgenta valorile la care se vor ingheta preturile RCA. Acestia cer Executivului ca tarifele sa fie inghetate la valorile medii actuale ale daunelor, nu la cele viitoare, dar si aici sunt neintelegeri. Transportatorii spun ca Guvernul ar vrea sa inghete tarifele RCA la camioane la 18.500 lei, cat ar fi dauna medie la camioane potrivit datelor ASF, pe cand patronatele din transporturile rutiere solicita un tarif de 4.907 lei, cifra care ar reprezenta dauna medie la camioane, la care s-ar adauga si frecventa daunei de 15,6%, conform datelor din raportul Milliman, raport comandat tot de ASF, dar care are insa alte metode de calcul.
27.Transportatorii cer Guvernului sa introduca miercuri prin Ordonanta de Urgenta un tarif de referinta la preturile RCA. 5000 de vehicule sunt pregatite sa protesteze joi in fata Guvernului si circa 100.000 in toata tara Patronatele din transport se asteapta ca Guvernul sa aprobe miercuri prin Ordonanta de Urgenta, dupa ce va fi consultat si Consiliul Concurentei, introducerea unui tarif de referinta la toate preturile RCA, diferentiat pe toate tipurile de vehicule, tarif care ar trebui transmis trimestrial catre ASF. Peste acest pret de referinta, ar urma sa se aplice sistemul bonus-malus, spun trasnportatorii, care spera ca astfel nu se va mai ajunge la explozia preturilor. Chiar si daca va fi aprobat acest tarif de baza, dat fiind faptul ca masura nu se va resimti prea curand, transportatorii spun ca protestul ar putea avea loc in continuare fiind asteptate 5.000 de vehicule joi in fata Guvernului si circa 100.000 de masini in toata tara.
28.Inca un contract IT major licitat de BNR: Peste 2,6 milioane euro intr-o infrastructura IT de operare a unor aplicatii informatice critice Banca Nationala (BNR) a lansat in aceasta luna o noua licitatie IT pentru achizitionarea unei 'solutii pentru o infrastructura informatica hardware si software pentru operarea unor aplicatii informatice critice', contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 11,8 milioane lei (peste 2,6 milioane euro), potrivit unui anunt publicat sambata, 3 septembrie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). BNR a lansat in aceasta luna alte doua licitatii IT in valoare estimata de peste 2,2 milioane euro, una - pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare.
29.Furnizorii de internet, despre proiectul introducerii de noi taxe pentru Fondul Cinematografic: 62 milioane lei ar trebui sa fie colectate anual numai de la furnizorii de internet, contributie ce va fi suportata de abonati Asociatia nationala a furnizorilor de internet (ANISP) a anuntat luni ca 'urmareste cu ingrijorare modul nelegal si netransparent in care Ministerul Culturii incearca, sub pretextul interesului public si al unor 'situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata' sa modifice prin Ordonanta de Urgenta legislatia din domeniul cinematografiei, cu scopul declarat de a obtine pentru Fondul cinematografic 1% din incasarile lunare realizate de furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobila". 62 milioane de lei ar trebui sa fie colectate anual numai de la furnizorii de internet, contributie care, conform proiectului Ministerului Culturii, ar urma sa fie suportata de catre abonatii la internet.
30.Vodafone a lansat o retea 4G+, care permite viteze de internet aproape duble decat cele 4G, in peste 350 de localitati/In Cluj-Napoca si Iasi, clientii proprii vor avea internet gratuit timp de o luna Vodafone Romania a lansat luni o retea, bazata pe tehnologia 4G+, care permite viteze de internet aproape duble decat cele 4G, si care este disponibila in prezent in peste 350 de localitati din tara. Noua tehnologie 4G+ combina doua frecvente ale operatorului, oferind o viteza crescuta de date si o banda mai mare pentru toti clientii, conditia fiind ca utilizatorii sa dispuna de terminale capabile 4G+. Oficialii Vodafone spun ca au combinat doar doua benzi de frecvente 800 Mhz si 1800 Mhz pentru ca in prezent in piata sunt cateva sute de mii de terminale 4G+, insa operatorul a prezentat live un test in care a combinat 5 frecvente radio si a obtinut viteze de internet mobil de 1,35 Gbps.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 24 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă