Articole scrise de Adrian Vasilache


1 - 30 din 6058 rezultate
1.Cum a ajuns Posta Romana sa-si simplifice proceduri vechi de 40 de ani dupa ce nemultumirea unui client s-a viralizat pe Facebook si a ajuns in media Posta Romana a dispus joi simplificarea unor proceduri vechi de 40 de ani dupa ce povestea unui client caruia i-a fost conditionata ridicarea coletului de la un oficiu postal din Targu Mures, de prezentarea unei adeverinte de la serviciu care sa ateste locul acestuia de munca, s-a viralizat pe Facebook si a fost relatata in media. Adeverinta i-a fost solicitata de catre oficiantul postal, ca urmare a optiunii clientului de a primi coletul la locul de munca. La o zi de la incident, conducerea Postei a schimbat normele si a dispus ca toti clientii care aleg sa li se livreze coletele la o alta adresa decat cea de domiciliu, sa fie identificati numai in baza unui act de identitate valid.
2.Piata pensiilor private la 30 septembrie 2017: 6,96 milioane de participanti si active nete de 8,3 miliarde de euro 6,96 de milioane de romani aveau pensii private obligatorii (pilonul II de pensii) la sfarsitul lunii septembrie din acest an, in crestere anuala de 3,36%, iar valoarea activelor nete a ajuns la 8,3 miliarde de euro, in crestere anuala de 23,43%, potrivit datelor publicate joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). La 30 septembrie 2017, valoarea medie a unui cont in sistemul pensiilor administrate privat era de 5.587 lei (1.215 euro), respectiv o crestere de 18,41% fata de decembrie 2016.
3.Posta Romana asigura ca veniturile nete ale celor peste 25.000 de angajati nu vor scadea ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la 1 ianuarie 2018 Posta Romana a anuntat, miercuri ca, cei peste 25.000 de salariati nu vor fi afectati de transferul contributiilor sociale, de la angajator la angajat, ca urmare a modificarilor aduse Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2018. "Am luat decizia de a veni in sprijinul angajatilor nostri, si asigur, pe aceasta cale ca, incepand de anul viitor, veniturile lor nete nu vor fi atinse de niciun fel de scadere" a declarat Elena Petrascu, directorul general interimar al Postei Romane.
4.Profitul net al grupului DIGI a urcat la 44,2 milioane de euro in primele noua luni din 2017: Cum a evoluat numarul de clienti in Romania DIGI Communications, compania mama a RCS&RDS, a raportat un profit net de 44,2 milioane euro in primele noua luni din acest an, in crestere de la 17,8 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. La 30 septembrie, RCS&RDS avea cca. 3,4 milioane de abonati la serviciile de telecomunicatii mobile, in crestere cu 11,1% fata de perioada similara din 2016, cca. 2,97 milioane abonati TV prin cablu, in crestere cu 5,4% si peste 2,09 milioane de abonati la internet si date fixe, in crestere cu aproape 7,1%. RCS&RDS a scazut pe telefonie fixa (1,15 milioane abonati, in scadere cu 6,5%) si DTH (605.000 abonati, scadere cu 6,9%).
5.Parteneriatul dintre Posta Romana si eMAG in perioada Black Friday: Operatorul national postal sustine ca poate livra zilnic peste 15.000 de colete Clientii retailerului online eMAG care vor sa-si ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat in proximitatea domiciliului sau a locului de munca, vor putea, incepand cu luna noiembrie din acest an, sa-si ridice personal produsele comandate din 600 de oficii postale amplasate in toate judetele tarii, a anuntat miercuri Posta Romana. Operatorul postal precizeaza ca poate susţine, zilnic, livrarea a peste 15.000 de colete, in perioada evenimentului Black Friday, incepand cu 17 noiembrie.
6.Agentia Omnia Turism este asigurata la Omniasig: Asiguratorul a avizat pana in prezent 2195 dosare de dauna, dar despagubirile totale nu pot depasi suma de 50.000 de dolari Agentia Omnia Turism, sanctionata luna trecuta cu retragerea licentei si ale carei conturi sunt blocate, este asigurata la Omniasig VIG pentru riscul privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turist in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism, a anuntat miercuri asiguratorul. Procesul de avizare a dosarelor de dauna este in derulare si, pana in prezent, au fost avizate 2.195 dosare de dauna. Suma asigurata in cadrul politei de asigurare este de 50.000 de dolari, ceea ce inseamna ca indiferent de valoarea despagubirilor solicitate, asiguratorul nu poate plati peste aceasta suma.
7.Venituri si clienti in crestere pentru Vodafone Romania, in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2017: 186 milioane euro si peste 9,7 milioane de utilizatori Vodafone Romania, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, a inregistrat venituri de 186 milioane euro in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2017, in crestere cu 4,1% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor anuntate marti de grupul Vodafone. De asemenea, operatorul a ajuns la 9.754.823 de utilizatori (servicii mobile, servicii fixe de voce si Internet of Things), reprezentand o crestere cu 386.219 utilizatori (4,1%) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din numarul total de clienti, 9.037.191 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.
8.Reactia fostului sef al Postei la plangerea penala depusa de noua conducere: Afirmatia ca suma de 1,8 milioane lei ar fi fost 'deturnata' de la capitalizarea Posta Romana Broker de Asigurari este total falsa "Afirmatia conform careia suma de 1,800,000 lei a fost 'deturnata' de la destinatia initiala si anume majorarea capitalului social al Posta Romana Broker de Asiguraru (PRBA) este total falsa", a declarat luni pentru HotNews.ro Andrei Stanescu, fost director general al Postei si fost presedinte al Consiliului de Administratie al Posta Romana Broker Asigurari SA (PRBA). Acesta sustine ca suma de 1,8 milioane lei a fost varsata in contul PRBA, dupa cum reiese si dintr-un raport de expertiza contabila (vezi documentul atasat) realizat de Posta Romana, doar ca ASF nu a acordat avizul la acel moment, din cauza unei neglijente de serviciu a unui angajat al PRBA care nu ar fi respectat termenele de inregistrare a operatiunii.
9.Ce pozitie au avut oficialii Fondului Proprietatea cu privire la capitalizarea Postei, in discutiile cu Ministrul Comunicatiilor si noua conducere a operatorului postal 'In cadrul intalnirilor recente cu reprezentantii Ministerul Comunicatiilor  si ai Postei Romane, Fondul Proprietatea a subliniat ca nu se va opune majorarii capitalului social, iar decizia de a participa la majorare cu cash se va baza pe evaluarea Fondului privind viabilitatea planului de afaceri prezentat de companie.', a declarat pentru HotNews.ro Johan Meyer, Co-CEO si Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. 'De asemenea, Fondul Proprietatea a mentionat ca va fi necesar acordul Consiliul Concurentei cu privire la aceasta tranzactie, precum si continuarea respectarii drepturilor Fondului, in calitate de actionar minoritar, in eventualitatea in care nu va contribui la capitalizare.', a mai spus acesta.
10.Preturile telefoniei mobile din Romania ar putea scadea si mai mult: Bruxelles-ul crede ca tarifele de interconectare sunt mari si investigheaza propunerea ANCOM de a le mentine la nivelul din 2014 Comisia Europeana a declansat o investigatie aprofundata asupra propunerii arbitrului telecom din Romania (ANCOM) de a mentine tarifele de interconectare la nivelul stabilit in 2014 pe baza unor date care acum sunt invechite, se arata intr-un comunicat publicat vineri seara de Executivul European. Bruxelles-ul subliniaza ca nivelul acestor tarife in Romania ramane ridicat comparativ cu cel din alte tari si ca autoritatea din Romania nu si-a justificat adecvat propunerea. Reducerea acestor tarife, care inseamna preturi mai mici pentru cei care vorbesc in alta retea decat in cea la care sunt abonati, a fost recomandata si de Consiliul Concurentei si este ceruta de RCS&RDS.
11.DOCUMENT Prima masura a lui Sorin Grindeanu, dupa preluarea conducerii arbitrului telecom: A incetat detasarile a 24 de persoane/Alti opt angajati au fost retrasi de Posta Romana ori au plecat singuri dupa demisia lui Adrian Dita Sorin Grindeanu, noul presedinte al autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), a semnat miercuri, 8 noiembrie, la o zi dupa ce a fost validat de Parlament in aceasta functie, deciziile de incetare a detasarii in cadrul institutiei a 24 de persoane. Deciziile sunt efective incepand cu 13 noiembrie, iar cele 24 de persoane nu au dreptul de a incasa plati compensatorii, au precizat pentru HotNews.ro, oficialii autoritatii. Altor 8 angajati le-a fost retrasa detasarea de catre Posta Romana sau au plecat singuri dupa demisia lui Adrian Dita de la conducerea acestei autoritati, potrivit surselor HotNews.ro care au transmis lista celor 32 de persoane detasate in ANCOM in perioada mai-septembrie 2017.
12.Doar 18,8% dintre locuinte sunt asigurate obligatoriu impotriva cutremurului, inundatiilor si alunecarilor de teren, dar subscrierile sunt in crestere Romanii au incheiat mai multe polite de asigurare obligatorie a locuintelor in luna octombrie din acest an, astfel ca, in toata tara s-a ajuns la un numar de 1.678.816 polite PAD in vigoare (care acopera trei riscuri de dezastre naturale: cutremur, inundatii si alunecari de teren) cu 1,08% mai mult decat in luna precedenta, a anuntat joi PAID, societatea care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor. In aceeasi perioada de referinta, au fost platite daune in valoare de 343.539 lei, in crestere cu 48,7%. In acest moment, gradul de cuprindere in asigurare obligatorie a locuintelor la nivelul Romaniei este de 18,8%.
13.Deutsche Telekom: Venituri si clienti in scadere pentru Telekom Romania dupa primele noua luni din 2017 Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) a inregistrat venituri in valoare de 706 milioane euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele grupului german Deutsche Telekom. In aceeasi perioada, numarul clientilor de comunicatii mobile a scazut cu 10,9% pana la 5,231 milioane utilizatori, in timp ce pe segmentul comunicatiilor fixe, Telekom avea 1,894 milioane clienti de telefonie fixa (in scadere cu 5,2%), 1,187 milioane de clienti de internet (scadere cu 0,9%), o usoara crestere (+0,8%) fiind pe TV (Cablu, satelit si IPTV) - 1,473 milioane de clienti.
14.Avertisment al administratorilor fondurilor de pensii: Reducerea in premiera a contributiei la pilonul II se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari "Dupa ce au experimentat in trei etape inghetarea contributiei la Pilonul II, romanii se confrunta acum cu scaderea acesteia si, implicit, cu reducerea semnificativa a economiilor lor pentru pensie", atrage atentia miercuri Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). "Reducerea in premiera a contributiei de la procentul actual de 5,1% la 3,75% (in locul majorarii la 6%, conform legii) transmite insa un semnal negativ, afectand viabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii private. Decizia se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari si potential mai scazut de finantare a afacerilor romanesti prin intermediul pietei de capital.", spune asociatia.
15.Scandal in Posta Romana pe subiectul restructurarilor: Momentan se stie ca 11 directori vor fi concediati la nivel central 56 de posturi de conducere au fost desfiintate la nivel central in Posta Romana, ca parte a reorganizarii companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional. In urma acestei masuri, 11 directori si sefi vor fi concediati, iar alti 40 au acceptat sa ocupe alte posturi de executie, a precizat pentru HotNews.ro noua conducere a companiei. Andrei Stanescu, fostul director general interimar al companiei, si unul dintre cei care vor fi concediati, sustine ca prin acest proces vor fi create de fapt circa 160 de posturi de conducere in teritoriu. In replica, Posta sustine ca acestea sunt opinii personale si ca structura organizatorica si modalitatea de constituire a  centrelor de profit nu a fost, inca, stabilita.
16.Controversata licitatie pentru echipamente de joaca din sectorul 3 a fost contestata: Fara o schita tehnica, singura solutie ramane imaginatia ofertantilor Controversata licitatie de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca si de fitness in Sectorul 3 este in prezent contestata pe motiv ca lipsesc desene/schite tehnice ale echipamentelor in raport cu specificatiile tehnice impuse. "Fara o schita tehnica, singura solutie ramane interpretarea proprie si imaginatia ofertantilor", sustine firma contestatoare. Amintim ca aceasta licitatie este de fapt o reluare a procedurii anulate de primarul PSD Robert Negoita, la inceputul acestui an, dupa ce HotNews.ro a scris ce ar vrea sa cumpere acesta cu 175 milioane euro: crocodili si dinozauri 3D, echipamente a caror descriere se regasea pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.
17.Platforma IT din sanatate a fost indisponibila marti/CNAS spune ca Teamnet, furnizorul serviciilor de mentenanta, a intervenit prompt si ca deocamdata nu se are in vedere aplicarea de penalitati Platforma informatica de asigurari de sanatate (PIAS) a fost indisponibila mai bine de 2 ore marti, 7 noiembrie, din cauza unor probleme tehnice. Contactati de HotNews.ro in legatura cu implicatiile acestui incident, reprezentantii CNAS au declarat ca firma "Teamnet International, furnizor al serviciilor de mentenanta, a intervenit prompt pentru repunerea in functiune a infrastructurii de retea. Avand in vedere faptul ca nu au fost depasiti timpii de raspuns si remediere agreati in  contract, ni s-a comunicat ca deocamdata, nu se are in vedere aplicarea de  penalitati."
18.Ministerul Comunicatiilor a selectat firma care ar trebui sa identifice cum ar putea fi capitalizata Posta, fara ca operatiunea sa fie atacata in instanta Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a semnat marti, 7 noiembrie, un contract de consultanta juridica si financiara cu firma SCA Bohalteanu si Asociatii, in cadrul operatiunii de capitalizare a Postei Romane, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. Firma, selectata in urma depunerii mai multor oferte, 'va analiza impactul majorarii de capital prin metodele prevazute de Legea 31/1990', iar 'solutia identificata trebuie discutata si agreata cu Fondul Proprietatea, pentru ca decizia Adunarii Generale Extraordinara a Actionarilor (AGEA) sa nu poata fi contestata in instanta si pentru a evita intarzieri nejustificate fata de calendarul stabilit in implementarea operatiunii de majorare a capitalului', precizeaza institutia.
19.Concediat din Posta Romana, fostul director general, Andrei Stanescu, il acuza pe Ministrul Sova de ingerinta in managementul companiei: A dispus prelungirea mandatului actualului director economic Fostul director general interimar al Postei Romane, Andrei Stanescu, aflat in perioada de preaviz in urma restructurarilor demarate in companie, acuza o ingerinta a Ministrului Comunicatiilor, Lucian Sova, in managementul companiei, in timpul mandatului sau. Potrivit acestuia, in luna iulie din acest an, a fost sunat de Ministrul Sova care i-ar fi dispus sa faca toate demersurile pentru a prelungi cu 2 luni contractul individual de munca al Gabrielei Mantu in functia de director economic, functie pe care aceasta o ocupa si in prezent. Stanescu spune ca in aceeasi zi i-a parvent si cererea Gabrielei Mantu apostilata cu semnatura ministrului Sova (vezi documentul atasat). 'Am aprobat cererea, ce era sa fac?", declara Stanescu.HotNews.ro a solicitat un punct de vedere Ministrului Comunicatiilor si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
20.UPC: Aria de acoperire a serviciilor digitale a depasit pragul de trei milioane de case, in urma investitiilor in retea UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat joi inregistrarea unor venituri de peste 184 milioane lei in trimestrul trei din acest an, in crestere cu peste 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si atragerea a 62.500 de noi clienti in aceasta perioada. Operatorul precizeaza ca la sfarsitul trimestrului trei din acest an, UPC avea un numar total de 1.321.900 de clienti, inregistrand cresteri pe toate liniile de business: internet, TV si telefonie fixa.
21.Ministerul Comunicatiilor: Rezultatul testului Deloitte permite demararea demersurilor juridice in vederea capitalizarii Postei Romane Ministerul Comunicatiilor a anuntat joi ca firma de consultanta Deloitte a evaluat pozitiv testul investitorului privat prudent privind o posibila majorare de capital la Posta Romana, rezultat care permite demararea demersurilor juridice in vederea exercitarii de catre statul roman a dreptului de vot privind majorarea capitalului social al operatorului postal. Ministerul mai precizeaza ca tot in aceasta luna, va fi elaborata si promovata o hotarare de Guvern pentru alegerea metodei de majorare a capitalului social prin aport al statului roman.
22.Cum incearca Posta sa rezolve lipsurile tehnologice: Achizitii directe de peste 55.000 de euro pentru 57 de masini de numarat banii si pentru servicii de reparare a imprimantelor defecte Posta Romana a anuntat miercuri ca a cumparat 57 de masini de numarat bancnotele pentru tot atatea oficii postale din Bucuresti si din tara, contract in valoare de circa 130.000 de lei (fara TVA), atribuit prin achizitie directa. Datele din SEAP mai arata o achizitie directa facuta in cursul acestei zile de Posta: servicii de reparare si intretinere a imprimantelor si multifunctionalelor defecte aflate in dotarea companiei, contract cu o valoare de aproape 120.000 de lei (fara TVA). Amintim ca noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat luna trecuta o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de servicii de printare si scanare/fotocopiere pentru nereguli grave in caietul de sarcini.
23.Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote), amendata cu 200.000 de lei de Arbitrul telecom pentru nerealizarea sau intarzierea portarii unor numere de telefon Arbitrul telecom (ANCOM) a sanctionat Telekom Romania Mobile Communications cu amenda in cuantum de 200.000 de lei pentru nerealizarea portarii a 1.232 de numere de telefon si intarzierea procesului de portare pentru alte 4.941 de numere de telefon, a anuntat miercuri autoritatea. Portarea ofera posibilitatea utilizatorilor de a isi pastra numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de telefonie.
24.Conflict privind accesul la reteaua NetCity: Cum raspunde Arbitrul telecom acuzatiilor furnizorilor de internet ca ar intarzia in mod abuziv stabilirea conditiilor de acces nediscriminatoriu la aceasta retea Arbitrul telecom (ANCOM) sustine ca a demarat procesul de colectare a informatiilor actualizate referitoare la stadiul actual de implementare a proiectului NetCity, dar ca noua lege privind regimul infrastructurilor de comunicatii, intrata in vigoare in iulie 2016, 'nu prevede un termen pentru emiterea deciziei presedintelui autoritatii'. 'Avand insa in vedere ca aceasta decizie va reprezenta un act administrativ individual cu forta juridica obligatorie, emiterea ei se va face doar dupa o fundamentare riguroasa a masurilor care vor fi impuse in sarcina celor care implementeaza proiectul 'Netcity'', au transmis oficialii ANCOM catre HotNews.ro.Doua Asociatii de furnizori de internet, respectiv INTERLAN si ANISP, au acuzat recent autoritatea ca ar intarzia punerea in aplicare a obligatiei legale de a stabili responsabilii si sanctiunile pentru accesul nediscriminatoriu la NetCity.
25.​Conflictul din Posta Romana: Reactia noii conduceri la acuzatiile fostului director general privind beneficiile pe care le-ar avea liderul sindical Matei Bratianu si fiii acestuia in companie Posta Romana, sub conducerea interimara a Elenei Petrascu, a reactionat marti la acuzatiile aduse saptamana trecuta de fostul director general interimar, Andrei Stanescu, legate de beneficiile pe care le-ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si fiii acestuia in companie, in ciuda procesului de restructurare. Noua conducere precizeaza ca lui Matei Bratianu i-a fost suspendat contractul individual de munca, incepand cu august 2015, pe durata exercitarii functiei lider sindical, explica de ce are acesta 'Duster si motorina fara kilometri, de la Posta', si raspunde si acuzatiilor legate de beneficiile pe care le-ar avea fiii acestuia in companie.
26.​EXCLUSIV/UPDATE2 Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis luni rezilierea contractului cu firma lui George Butunoiu pentru recrutarea unui director general in cadrul companiei Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis luni rezilierea contractului cu firma de executive search George Butunoiu Group pentru procesul de recrutare a unui nou director general al companiei, pe motiv ca in anuntul de selectie s-a scos o conditie obligatorie din contract, respectiv ca noul director general sa fi condus firme care sa fi fost profitabile in ultimii 5 ani, fara sa se fi incheiat un act aditional in acest sens, au declarat luni pentru HotNews.ro oficiali ai Postei Romane. Contractul initial cu firma lui George Butunoiu a fost incheiat in luna august din acest an, cand director general interimar era Andrei Stanescu, iar Elena Petrascu, actualul director general interimar al Postei, era director al directiei juridice.UPDATE Posta Romana a comunicat oficial motivele rezilierii contractului cu firma de executive search George Butunoiu Group pentru selectarea directorului generalUPDATE2 Andrei Stanescu, fostul director general interimar al Postei, sustine ca nu a avut informatii privind modificarea conditiilor de participare in cadrul procesului de selectie
27.Efectul schimbarii Codului Fiscal: Ca sa pastreze actualele salarii nete ale angajatilor, patronii din IT spun ca trebuie sa creasca fondul de salarii cu pana la 10% "In afara de faptul ca aceste modificari sunt anuntate extrem de tarziu in raport cu momentul aplicarii lor si companiile sunt in situatia de a-si adapta continuu calculele facute fie si pe 1 an, ele trasmit un semnal de instabilitate fiscala - si intern, si extern - ceea ce descurajeaza intentiile de investitii ale companiilor", a declarat vineri pentru HotNews.ro Teodor Blidarus, presedintele ANIS, asociatia patronala a industriei de software, care reprezinta peste 145 de companii de softare cu peste 18.500 de angajati.Vezi in articol calculele pe care ANIS le-a validat cu companiile membre legate de impactul modificarilor fiscale anuntate de Guvern.
28.Fostul director general al Postei, Andrei Stanescu, critica noul management si restructurarea facuta de Ministrul Sova/Ce avantaje ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si cei doi fii ai sai din Posta Romana Andrei Stanescu, fostul director general al Postei Romane, a lansat joi acuzatii la adresa actualei conduceri din Posta Romana si a restructurarilor demarate in acord cu sindicatele de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova. Acesta sustine ca Matei Bratianu, liderul de sindicat, are doi fii angajati in Posta. In pofida desfiintarii a 56 de functii de conducere, Alexandru Bratianu, fiul liderului de sindicat Matei Bratianu, este in continuare sef de departament de marketing, iar celalalt fiu nu vine deloc la serviciu. Despre Elena Petrascu, actualul director interimar, care inainte a ocupat functia de director juridic, Stanescu sustine ca este raspunzatoare in cazul licitatiei de 8,6 milioane euro pentru servicii de printare, anulata recent pentru nereguli grave.HotNews.ro a solicitat joi puncte de vedere atat conducerii Postei cat si lui Matei Bratianu si vom reveni cu explicatiile acestora imediat ce le vom primi.
29.Drept la replica al Postei Romane la articolul 'De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale' Posta Romana a trimis un drept la replica la articolul 'EXCLUSIV/UPDATE De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', publicat joi de HotNews.ro dupa cum urmeaza: "Articolul mentionat contine informatii eronate, inca din titlul materialului. Posta Romana NU urma sa achizitioneze echipamente de printare, consumabile sau servicii de depanare, ci servicii de printare si scanare/fotocopiere, asa cum se mentioneaza clar in caietul de sarcini."
30.​EXCLUSIV/UPDATE De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale Noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat in aceasta luna o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante. Motivul? 'Exista riscul ca cerintele din caietul de sarcini sa fie indeplinite de un singur producator si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. Elena Petrascu sustine ca nu a avut nicio implicare in luarea vreunei decizii cu privire la aceasta procedura de achizitie, desi la acel moment ocupa o functie de decizie, respectiv aceea de director juridic.Vezi in articol cine sunt cele sase persoane care au avut functii de decizie in cadrul acestei licitatii si ce functii ocupa in prezent in Posta, in ciuda restructurarilor demarate de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova.UPDATE1 Andrei Stanescu, fostul director general care a lansat licitatia: "Elena Petrascu, din calitatea de director al directiei juridice, este direct raspunzatoare de aceasta verificare a documentatiei si raspunde pentru avizul dat din punct de vedere juridic. Acum, aceeasi doamna Petrascu reclama grave neconcordante intre acest caiet de sarcini si modelul de contract, neconcordante care trebuiau sesizate sub semnatura dumneaei. A semnat ea sau altcineva cu 'pentru' ea. Oricum ar fi, semnatura cu bara nu o exclude de la raspundere."UPDATE2 Posta Romana a transmis un drept la replica in urma articolului HotNews.ro.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 202 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi