ADMINISTRATIE LOCALA
Speranta Cliseru, consiliera primarului Gabriela Firea, numita administrator provizoriu in CA al RATB Speranta Cliseru, consilierul personal al primarului Gabriela Firea, a fost numita miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB. Reamintim ca Dumitru Catana, presedintele Consiliului de Administratie al RATB si-a dat demisia pe 23 august, dupa ce un tramvai al liniei 25 a luat foc. Cand a fost numita consilier al lui Firea, in 2016, Cliseru figura ca administrator public al orasului Voluntari, fiind mana dreapta a lui Florentin Pandele.
Primarul sectorului 3, Robert Negoita, vrea sa organizeze licitatie online pentru inchirierea parcarilor de resedinta Primarul sectorului 3, Robert Negoita, vrea sa organizeze licitatie online pentru parcarile de resedinta. Astfel, daca sunt mai multe solicitari pentru un loc de parcare, cine va plati mai mult, acela il va avea, a anuntat edilul pe pagina de Facebook. Un regulament in acest sens urmeaza sa sie pus in dezbatere publica pe pagina de internet a Primariei sector 3.
Noul Centru de Transfuzie Sanguina Bucuresti va fi construit in incinta spitalului Filantropia Doua parti din Spitalul Filantropia vor trece din administrarea Primariei Capitalei in administrarea Ministerului Sanatatii pentru construirea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti si a Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat mana libera Primariei sector 1 sa se asocieze cu o persoana juridica pentru infiintarea Academiei Rapid Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat mana libera Primariei sector 1 sa se asocieze cu o persoana juridica pentru infiintarea Academiei Rapid. Cheltuielile aferente asocierii vor fi suportate de la bugetul local al Primariei sector 1.  Proiectul de hotarare nu ofera alte informatii.
Primaria Capitalei va reconstrui Monumentul Infanteriei Primaria Capitalei va reconstrui Monumentul Infanteriei, dezafectat in 1939, apoi disparut, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul, initiat de consilierii PNL, nu precizeaza cat va costa statuia.
52 de unitati pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile vor fi instalate in Capitala 52 de unitati pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile vor fi instalate in Capitala, conform unui proiect aprobat miercuri de consilierii generali, care vizeaza incheierea unui acord intre Municipiul Bucuresti si Green Group, prin SC Total Waste Management. Astfel, Green Group va pune la dispozitia bucurestenilor un numar de cel putin 50 de statii Sigurec City si cel putin doua unitati de Sigurec Public.
Proprietarii de terenuri din Bucuresti - obligati sa starpeasca ambrozia. Amenzile ajung pana la 5.000 lei Proprietarii de terenuri din Bucuresti sunt obligati sa starpeasca ambrozia, o buruiana care cauzeaza alergii severe si afecteaza din ce in ce mai multi romani, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului bucuresti. Nerespectarea acestei prevederi aduce sanctiuni de pana la 2000 lei pentru persoanele fizice si 5000 lei pentru persoanele juridice.
Primaria Capitalei va finanta 20 de proiecte propuse de bucuresteni, in cadrul unui proiect de bugetare participativa Primaria Capitalei va finanta, in 2018, 20 de proiecte propuse de bucuresteni, in cadrul unui proiect de bugetare participativa, adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In total, Primaria Capitalei va aloca 4 milioane de euro, iar suma maxima alocata pentru un proiect va fi de 200.000 euro. Proiectele trimise de cetateni vor fi afisate pe site-ul Primariei, vor fi evaluate de o comisie special infiintata si vor fi votate de cetateni.
Consiliul General a aprobat exproprierile pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza, tronsonul II . Omul de afaceri Saadati Sohi Manochehr  va primi peste 3 milioane de euro Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri exproprierea terenurilor pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza, tronsonul II, cuprins intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu. Astfel, vor fi expropriata o suprafata de 3586 mp, iar despagubirile propuse se ridica la 17,5 milioane lei.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat majorarea tarifelor la energie termica cu circa 30%. Gabriela Firea: Bucurestenii nu vor plati mai mult Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri majorarea de principiu a tarifelor la energie termica cu circa 30%. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat ca bucurestenii nu vor plati in plus, municipalitatea urmand sa subventioneze aceasta majorare. Edilul a declarat ca aceasta majorare este necesara  deoarece pretul la energie termica in Bucuresti nu a crescut din 2011, in timp ce restul preturilor au crescut.
Elevii cu rezultate deosebite vor fi premiati de Primaria Capitalei cu pana la 5.000 lei Elevii care s-au calificat si/sau au obtinut rezultate notabile la Olimpiade Internationale de curricula, Campionate Europene, Campionate Mondiale si Olimpiade sportive, in cadrul proiectelor derulate de Proedus - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti, vor fi premiati de Primaria Capitalei cu pana la 5.000 lei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Gabriela Firea: Din acest weekend, bucurestenii vor putea folosi voucherele de 500 lei pentru achizitia de biciclete Primaria Capitalei va semna joi protocolul de colaborare cu magazinele interesate din Bucuresti pentru programul "Biciclisti in Bucuresti", astfel incat bucurestenii sa poata achizitiona biciclete cu voucherele de 500 lei primite de la municipalitate, a anuntat primarul Gabriela Firea.
Primaria Bucuresti va infiinta un club al seniorilor Primaria Capitalei va infiinta un club al seniorilor care va organiza activitati pentru persoanele varstnice care locuiesc in Bucuresti, potrivit unui proiect adoptat miercuri de  Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Centrul va organiza diverse activitati pentru persoanele de varsta a treia, precum spectacole de teatru, excursii, serbari, expozitii, jocuri de societate, intalniri si sesiuni cu reprezentanti ai Bisericii si profesionisti din domenii precum stiinta, homeopatia sau cultura, pelerinaje, pictura, confectionare hand-made, dans, gimnastica, dar si cursuri de limbi straine si de utilizare a calculatorului.
Primaria Capitalei va achizitiona automate de bilete pentru RATB Primaria Capitalei va achizitiona automate de bilete pentru RATB, potrivit unui proiect aprobat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In document nu se specifica cate astfel de automate se vor achizitiona, cat costa si unde vor fi amplasate.
Ilie Ilascu, Cristina Neagu si  Mircea Lucescu vor primi titlul de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti Ilie Ilascu, Cristina Neagu si  Mircea Lucescu vor primi titlul de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti, potrivit unor proiecte adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins proiectul prin care Gabriela Firea urma sa acorde inca 25.000 de vouchere de 500 lei pentru achizitia de biciclete Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea urma sa acorde inca 25.000 de vouchere de 500 lei pentru achizitia de biciclete. PNL si USR au votat impotriva, argumentand ca intai primaria trebuie sa faca piste pentru biciclete.
Primaria Capitalei va face un cimitir, un crematoriu  si un hotel pentru caini si pisici Primaria Capitalei va face un cimitir, un crematoriu si un hotel pentru caini si pisici. Astfel, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de Consiliu General, municipalitatea va demara studiile de fezabilitate aferente acestui proiect.
Primaria Bucuresti va acorda un stimulent de 500 lei pe luna persoanelor cu handicap Primaria Capitalei va acorda un stimulent de 500 lei pe luna pentru adulţii cu handicap care au domiciliul stabil/reşedinţa pe raza municipiului, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Proiectul a starnit critici din partea opozitiei.
Primaria Bucuresti va inchiria locuinte de pe piata libera  pentru cazurile sociale Primaria Capitalei va inchiria locuinte de pe piata libera  pentru cazurile sociale si cele de urgenta pe o perioada de 12 luni, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de  Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In proiectul de hotarare nu se precizeaza nici cate locuinte vrea sa cumpere Primaria nici ce suma va aloca pentru asta, nici in ce conditii se vor inchiria. In plus, in urma cu cateva luni municipalitatea si-a infiintat o firma pentru constructia de locucuinte, dar care nu a facut nimic pana acum.
Primaria Capitalei va demara procedurile pentru realizarea Centurii Verzi a Bucurestiului Primaria Capitalei va demara procedurile pentru realizarea documentatiei tehnice aferente proiectului centurii verzi a Bucuresgtiului, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de Consiliul General. Despre acest proiect se discuta inca din 2005, de pe vremea primarului Adriean Videanu, dar nu s-a facut nimic.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri