ADMINISTRATIE LOCALA
Fotografia Zilei: La ce folosesc dalele destinate spatiului pietonal de langa Biblioteca Nationala: castele de jucarie Dalele rosii care ar trebui folosite pentru amenajarea spatiului pietonal de langa Dambovita, din apropierea Bibliotecii Nationale, au ajuns material de constructie pentru castele de jucarie. Un artist necunoscut le-a transformat in constructii miniaturale care ii amuza pe trecatori :)
Proiect: Primaria Capitalei ar putea amenaja 30 de statii de  alimentare pentru masini electrice, cu 74 locuri de parcare Primaria Capitalei ar putea amenaja 30 de statii de  alimentare pentru masini electrice, cu 74 locuri de parcare, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In Bucuresti sunt inmatriculate 187 de masini electrice, potrivit proiectului de hotarare initiat de cativa consilieri generali.
Proiect: Primaria Capitalei vrea sa acorde 5000 de vouchere in valoare de 500 lei/persoana, pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si Segway/Ninebot Primaria Capitalei vrea sa acorde 5000 de vouchere in valoare de 500 lei/persoana, pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si Segway/Ninebot, potrivit unui proiect intitulat  "Biciclisti in Bucuresti", ce va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti la sedinta de vineri. Beneficiarii voucherelor trebuie sa fie cetateni cu domiciliul sau resedinta in Bucuresti, cu varsta minima de 18 ani impliniti in anul 2017.
Proiect: Primaria Capitalei vrea sa cumpere 100 de autobuze electrice​ Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere 100 de autobuze electrice si infrastructura de incarcare necesara acestora, cerand acordul "de principiu" al Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Daca proiectul va fi aprobat, RATB urmeaza sa faca demersurile necesare in vederea elaborarii studiului de fezabilitate, apoi urmeaza sa fie facuta licitatia si achizitionarea autobuzelor electrice.​
Un nou bloc ar putea aparea intre blocurile din Cartierul Floreasca, sufocat de zeci de constructii noi Un bloc de locuinte cu subsol, parter si 3 etaje ar putea aparea in Cartierul Floreasca, pe strada Giuseppe Garibaldi nr. 18, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu ce va fi discutat la urmatoare sedinta a Consiliului local sector 2. Terenul pe care se construieste blocul are circa 600 mp, iar initiatorul proiectului este o persoana fizica - Petrisor Petru. ​
​FOTOGALERIE Cum arata Bulevardul Liviu Rebreanu, proaspat reabilitat: dale sarite pe trotuare, borduri stricate, gropi si fisuri in asfalt​ Primaria Bucuresti a anuntat saptamana trecuta ca a finalizat lucrarile de reabilitare a bd. Liviu Rebreanu, pe tronsonul cuprins intre Bd. Nicolae Grigorescu si Bulevardul 1 Decembrie 1918, tot bulevardul fiind reabilitat. Pe tronsonul cuprins intre Nicolae Grigorescu si Camil Ressu, unde lucrarile s-au incheiat in 2014, au inceput insa sa sara dalele de pe trotuare, stalpisorii de pe margine au fost rupti sau scosi din pamant, bordurile stricate, si au aparut chiar si gropi si fisuri in asfalt. Asta in conditiile in care lucrarea, cu totul,  a costat 91 milioane lei.
Roxana Wring (USR): Primarul Gabriela Firea a inclus numai proiecte PSD pe ordinea de zi a Consiliului general Consilierul general Roxana Wring a declarat ca pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti nu a fost pus spre consultare niciun proiect de hotarare, cu exceptia celor pentru care exista legi speciale ce impun consultarea sub sanctiunea nulitatii.
Primaria Capitalei a cumparat pungi de circa 2.000 de euro  - 9,2 lei bucata - pentru bilantul primarului Gabriela Firea Primaria Capitalei prin ARCUB a cumparat 1.000 de pungi, cu 9,2 lei, pentru prezentarea raportului de activitate a primarului general Gabriela Firea, la un an de mandat. Achizitia s-a facut prin cumparare directa de la firma BOGRAVE ADVERTISING S.R.L.
Masinile abandonate in Sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate si depozitate intr-un loc special amenajat incepand din 1 iulie Masinile abandonate in Sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate si depozitate intr-un loc special amenajat incepand cu data de 1 iulie, a anuntat, vineri, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precizand ca nu vor fi date amenzi si ca acest lucru se va intampla doar cu "rablele", nu cu masinile parcate neregulamentar.
Primaria Capitalei a semnat contractul de executie pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza Primarul Gabriela Firea a semnat joi contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a Soselei Fabrica de Glucoza ce presupun largirea arterei la doua benzi pe sens, amenajarea de trotuare si parcari. Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei, iar constructorul - Asocierea Straco Grup SRL- SC Tracon SRL(lider de asociere)- SC Primacons Group SRL.
​Mega-proiecte imobiliare ale Primariei in centrul Bucurestiului: Firea vrea sa faca doua ansambluri de locuinte sociale pe depoul RATB de la Piata Victoriei si autobaza Floreasca Doua din cele 6 ansambluri de locuinte sociale/ pentru tineri si de serviciu pe care Gabriela Firea a anuntat ca le va construi Primaria Capitalei, prin compania municipalitatii, se afla pe depul RATB din spatele Guvernului Romaniei (Piata Victoriei) si  pe baza RATB din cartierul Floreasca.
Gabriela Firea: Primaria Capitalei, RADET si Primariile de sector vor incheia parteneriate pentru amenajarea unor parcari de resedinta in vecinatatea punctelor termice Primaria Capitalei, RADET si Primariile de sector vor incheia parteneriate pentru amenajarea unor parcari de resedinta in vecinatatea punctelor termice, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la prezentarea bilantului de 1 an de mandat. Suprafata totala va fi de 4.000 mp si se vor amenaja circa 500 de locuri de parcare,  în funcție de soluția constructivă aleasă.
Gabriela Firea: Primaria Capitalei a identificat cele 6 amplasamente pe care Trustul Metropolitan de construcții va demara edificarea unor ansambluri de locuințe, pentru tineri, de serviciu sau sociale Primaria Capitalei a identificat cele 6 amplasamente pe care Trustul Metropolitan de constructii va demara procedurile preliminare pentru edificarea unor ansambluri de locuinte, pentru tineri, de serviciu sau sociale, unele dintre acestea incluzand si cladiri cu functiuni sociale, a anuntat primarul Gabriela Firea la prezentarea bilantului de 1 an de mandat. Este vorba de construirea a 6570, cel mai mare ansamblu fiind in sectorul 6 si ar urma sa aiba 5.000 locuinte sociale.
Gabriela Firea: Primaria Capitalei va demara in acest an un amplu program privind incurajarea mersului pe bicicleta. Se vor acorda vouchere de 500 de lei pentru achizitionarea de biciclete Primaria Capitalei va demara in acest an un amplu program privind incurajarea mersului pe bicicleta si a utilizarii mijloacelor de transport nepoluante, cu efecte directe asupra sanatatii populatiei, reducerii poluarii si a descongestionarii traficului, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la prezentarea bilantului de 1 an de mandat.
Gabriela Firea: Pasajul de la Piata Sudului va fi gata la finalul lunii iulie. Pasajul de la Ciurel - in martie 2018 Pasajul de la Piata Sudului va fi gata la finalul lunii iulie, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la prezentarea bilantului de un an de mandat. In ceea ce priveste pasajul de la Ciurel, acesta va fi gata  in martie 2018, a explicat primarul general.
Cluj: Marsul comunitatii gay de la Cluj, aprobat dupa 22 de cereri depuse. Cand si unde are loc marsul Cluj Pride A fost nevoie de 22 de cereri depuse si 15 zile de negocieri, dar, in cele din urma, marsul din cadrul festivalului Cluj Pride a primit aprobarea de la primarie.
Carmen Dan: Masinile de politie abandonate trebuie luate de pe spatiul public Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, ca exista o discutie, "in cadru institutional", privind situatia masinilor de politie abandonate, precizand ca acestea trebuie luate de pe spatiul public.
Gabriela Firea si-a pus o bluza cu motive populare la prezentarea bilantului. Cu ce realizari se lauda primarul general dupa un an/ Firea vrea amenajarea de gradini de legume pentru cantinele scolilor si gradinitelor Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, si-a prezentat vineri bilantul la un an de mandat. alaturi de cei sase primari ai capitalei, la cinematograful Gloria, proaspat reabilitat de primarul sectorului 3, Robert Negoita.
​​BILANT Un an cu Gabriela Firea la Primaria Capitalei Primul an de mandat al primarului Gabriela Firea a fost unul plin de promisiuni, insa cu putine realizari si cu foarte multe scandaluri. In ceea ce priveste traficul rutier si poluarea, cele mai mari probleme ale Capitalei, nu s-a facut aproape nimic, orasul fiind blocat de traficul infernal. Cele 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze, promise de primarul general, nu au fost cumparate, nu s-a lansat nici macar licitatia pentru achizitia lor, primaria lucrand un an la caietul de sarcini, s-a facut o singura banda unica, cea de pe DN1, insa este nefunctionala, zero km piste pentru biciclete, zero parcari noi. Asta in conditiile in care primarul general are majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar primariile de sector si Guvernul sunt PSD.​Pe 23 iunie 2016, Gabriela Firea a fost investita in functia de primar general, dupa castigarea alegerilor din 5 iunie 2016, ea devenind oficial primarul Bucurestiului.
FOTOGALERIE Primaria Capitalei a terminat lucrarile de modernizare a bd. Liviu Rebreanu. Circulatia tramvaiului va fi reluata sambata Primaria Capitalei a finalizat lucrarile la tronsonul II al bulevardului Liviu Rebreanu, respectiv zona delimitata intre Bulevardul Nicolae Grigorescu si Bulevardul 1 Decembrie 1918, anunta institutia intr-un comunicat de presa. Circulatia tramvaiului va fi reluata sambata, dupa 7 ani de intrerupere.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version