ADMINISTRATIE LOCALA
Societatea Ornitologica Romana: Cetateanul care a venit cu o cucuvea vie la protestul de la Cotroceni risca amenda sau chiar pedeapsa cu inchisoare Societatea Ornitologica Romana a sesizat Garda de Mediu in cazul cetateanului care a venit luni seara, la protestul de la Palatul Cotroceni, cu o cucuvea vie. Ornitologii spun ca detinerea de pasari salbatice si chinuirea lor este ilegala si se sanctioneaza cu amenda sau chiar cu inchisoare de la 3 luni la un an.
Primaria sectorului 4 a atribuit unei firme un contract de circa 2,6 milioane lei pentru strangerea si transportul zapezii, timp de o luna. Atribuirea contractului s-a facut prin negociere fara anunt de participare UPDATE Primaria sector 4: Nu s-a platit niciun leu Primaria sectorului 4 a atribuit pe 20 ianuarie, prin negociere fara anunt de participare, un contract de circa 2,6 milioane lei firmei S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L. pentru servicii de deszapezire - colectare si transport al zapezii de pe caile de circulatie din sectorul 4, potrivit informatiilor de pe site-ul de licitatii publice. Contractul are durata de o luna. Primaria sectorului 4 are contract de deszapezire cu firma REBU, iar in atributiile operatorului de salubrizare intra si ridicarea zapezii si transportarea in locuri prestabilite.
​Pe cine a pus Gabriela Firea sef de cabinet la Primaria Capitalei Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a numit-o sef de cabinet, incepand cu data de 31 ianuarie, pe Alina Tarcevschi, consilier personal pentru relatii externe si protocol din octombrie 2016, a declarat primarul general pentru HotNews.ro. Alina Tarcevschi a terminat ASE-ul, are un master in Administratie publica si este nasa de cununie a Gabrielei Firea.
Cum a reusit PSD sa puna mana pe Consiliul General din Bucuresti prin nevalidarea mandatelor a patru consilieri USR si cu votul unor consilieri PNL La sedinta de Consiliu General de luni, majoritatea PSD - ALDE a reusit sa aprobe mai multe proiecte de hotarare care necesita doua treimi din voturi desi practic ei au doar 28 de consilieri din cei 55, deci majoritate simpla. Cel putin la nivel declarativ restul sunt in opozitie. Cel mai important proiect adoptat cu doua treimi in sedinta de luni a fost infiintarea firmei de constructii a Primariei Capitalei, Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA. Proiectul a trecut cu ajutorul PNL, desi partidul l-a atacat la modul declarativ, de mai multe ori.
Primaria Cluj-Napoca incepe din 9 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar Primaria Cluj-Napoca incepe din 9 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar, potrivit unui comunicat de presa emis de institutie. Politia Locala a demarat o campanie de informare a conducatorilor auto in acest sens, in urmatoarea perioada urmand sa fie distribuite aproximativ 5.000 de pliante. Ridicarea masinilor se face de catre Primarie, nu de o firma privata.
LISTA Primaria Capitalei a finalizat lista bulevardelor pe care ar urma sa implementeze benzi unice RATB. Urmeaza sa obtina aprobarile de la Politia Rutiera Primaria Capitalei a finalizat lista bulevardelor pe care ar urma sa se implementeze benzi unice pentru tramvaie si autobuze, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru HotNews.ro. Aceasta spune ca proiectul urmeaza sa fie discutat cu Brigada de Politie Rutiera pentru aprobare. Printre bulevardele pe care Primaria Capitalei intentioneaza sa faca benzi unice pentru RATB se numara: bd. Aviatorilor, Sos. Kiseleff, bd. Magheru, Sos. Colentina bd. Decebal, bd. Tineretului si Drumul Taberei.Vezi in articol lista completa.
​Primaria Oradea incepe de la 1 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar Primaria Oradea incepe de la 1 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, viceprimarul Florin Birta, citat de Agerpres. Tariful perceput pentru ridicare, transport si depozitarea masinii parcate nelegal este de 300 de lei, la care se adauga plata custodiei de 2 lei/ora in primele 48 de ore, iar daca soferul apare la masina si operatiunea de ridicare nu se finalizeaza, acesta va achita 150 de lei. La aceste taxe se adauga sanctiunea amenzii de 4 puncte pentru stationare interzisa (1 punct echivaland cu 10% din salariul minim pe economie) si inca 3 puncte penalizare, in jur de 145 de lei x 4.
​Primaria Capitalei vrea sa extinda Parcul Herastrau cu 4,2 hectare Primaria Capitalei vrea sa extinda Parcul Herastrau cu 4,2 hectare, institutia cerand printr-o hotarare de Consiliu Local adoptata luni aceasta suprafata de la Guvernul Romaniei. Terenul se afla chiar langa Parcul Herastrau, pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 2B, iar in prezent este in administrarea Ministerului Afacerilor Externe. Terenul  este liber de constructii, dar nu este ingrijit, este plin de gunoi, vegetatia este neintretinuta, iar gardul este distrus.
Primaria Capitalei isi infiinteaza o firma pentru dezinsectie si deratizare Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat luni acordul de principiu ca Primaria Capitalei sa isi infiinteze o firma pentru prestarea activitatilor de  dezinsectie, dezinfectie, deratizare si efectuarea de tratamente fitosanitare.  Magdalena Iuga, sefa Directiei  de utilitati din Primaria Capitalei a declarat ca este nevoie de acord pentru a se face un studiu de oportunitate care va stabili daca este mai rentabil ca primaria  sa faca "in casa" acest serviciu sau sa fie delegat catre un operator privat. Abia dupa finalizarea acestui studiu se va lua o decizie.
Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti si va avea un capital de 12 milioane lei Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA si va avea doi actionari: Consiliul General al municipiului Bucuresti (99,99%) si Service Ciclop (0,01%), potrivit unui proiect de hotarare adoptat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.  Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va avea un capital de 12 milioane lei, potrivit proiectului de hotarare.
Dresura de animale, eliminata din activitatea  Circului Globus Dresura de animale a fost eliminata din obiectul de activitate a Circului Globus, potrivit unei hotarari adoptate luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Masura a fost luata prin modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare ( ROF) al Circului Globus, fiind exclusa si atributia departamentului de relatii internationale de a de ocupa de formalitatile vamale pentru animalele artistilor straini care participa la spectacolele circului.
Cristian Topescu, fostul crainic sportiv, va primi titlul de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti Cristian Topescu va primi titlul de Cetatean de onoare al municipiului Bucuresti "in semn de recunoastere pentru promovarea si sustinerea sportului romanesc", potrivit unei hotarari adoptate luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti
Gabriela Firea: Calatorii RATB vor beneficia de internet wireless gratuit in autobuze, tramvaie si troleibuze Calatorii RATB vor beneficia de internet wireless gratuit in mijloacele de transport in comun ale regiei, a anuntat luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la inceputul sedintei de Consiliu General. Un proiect in acest sens a fost pus pe ordinea de zi a sedintei, a mai declarat edilul.
Speranta Cliseru, directorul de cabinet al primarului general al Gabrielei Firea, isi inceteaza activitatea la Primaria Capitalei Speranta Cliseru, consilier pe administratie publica locala si directorul de cabinet al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si-a incheiat activitatea la Primaria Capitalei, incetand perioada in care aceasta a fost detasata de la Primaria Voluntari, a confirmat pentru HotNews.ro primarul general. Numirea  acesteia la Primaria Capitalei a starnit mai multe controverse din cauza faptului ca inainte a fost administratorul public al orasului Voluntari, mana dreapta a primarului Florentin Pandele.
Deplasarea prin Capitala, misiune imposibila: RATB si metroul nu fac fata, timpii de asteptare si de stat in trafic ii scot din minti pe bucuresteni Tot mai multi bucuresteni au sesizat in ultimele zile aglomeratia infernala din mijloacele de transport in comun ale RATB si de la metrou.  Reprezentantii RATB au declarat pentru HotNews.ro ca nu sunt mai putine autobuze/tramvaie/troleibuze pe traseu, iar intarzierile mijloacelor de transport si implicit aglomeratia, sunt cauzate de trafic, iar solutia este amenajarea benzilor unice pentru mijloacele de transport public. In ceea ce priveste metroul, intr-un comunicat emis zile trecute, reprezentantii METROREX spun si ei ca functioneaza la capacitate maxima la orele de varf, insa reteaua este depasita la orele de varf. Astfel s-a luat decizia restrictionarii accesului in statii, pe scurte perioade de timp, in cazul in care statiile de transfer se aglomereaza foarte tare.
Aglomeratie la AJOFM Vaslui, sute de persoane au stat cateva ore la rand in frig ca sa ia viza pentru ajutorul social Sute de persoane din judetul Vaslui au asteptat, joi, cateva ore in frig, in fata Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui, pentru a obtine viza necesara cu care apoi sa primeasca venitul minim garantat, relateaza News.ro. Reprezentantii institutiei spun ca au fost facute programari pe zile pentru evitarea eglomeratiei, dar "s-au suprapus cu zilele libere date de catre Guvern".
Primarul din Buzau anunta ca societatea de termoficare din oras risca sa intre in faliment din cauza datoriilor Primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a anuntat, joi, ca societatea de termoficare din oras poate intra oricand in faliment, deoarece are datorii foarte mari la banci si la bugetul de stat. In municipiul Buzau, 14.700 de apartamente sunt racordate la regia de termoficare a orasului, inclusiv scolile, caminele si gradinitele.
Vaslui: 49 de nou-nascuti, abandonati intr-un singur an in spitalele din judet, in special din cauza saraciei Un numar de 49 nou-nascuti au fost abandonati, in ultimul an, in cele trei maternitati din judetul Vaslui, in special din cauza saraciei invocate de catre mamele copiilor, scrie News.ro. Majoritatea bebelusilor au ajuns in plasament la asistenti maternali profesionsti, o parte fiind internati in centre de plasament.
Primariile din Bucuresti au ramas in 2016 cu peste un miliard de lei bani necheltuiti, desi orasul are nevoie de investitii masive pentru descongestionarea traficului si reducerea poluarii Primaria Capitalei a incheiat anul 2016 cu un excedent bugetar - adica bani necheltuiti - de circa 700 milioane lei. Suma este uriasa raportata la bugetul de circa 3,7 miliarde lei in 2016. Printre proiectele pentru care s-au alocat bani la inceputul anului 2016, dar nu au fost cheltuiti, deoarece acestea nu au mai inceput, se numara: largirea strazii Fabrica de Glucoza, penetratia Prelungirea Ghencea - Domnesti, parcarea park&ride de la capatul Sos. Pantelimon, pistele pentru biciclete, pasajul pietonal Piata Eroii Revolutiei.
Program prelungit cu o ora la Serviciul Permise si Inmatriculari Auto Arges, unde de doua zile este foarte aglomerat Autoritatile din judetul Arges au decis sa prelungeasca cu o ora programul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, unde in ultimele doua zile a fost foarte mare aglomeratie, transmite News.ro. Prefectul judetului a declarat ca niciuna dintre persoanele care se prezinta la acest serviciu nu va fi trimisa acasa inainte ca problema pentru care s-a prezentat sa fie rezolvata si ca programul prelungit va fi valabil si dupa 1 februarie, cand nu se mai aplica taxa de mediu pentru autovehicule.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri