ADMINISTRATIE LOCALA
Bacau: Apa minerala imbuteliata distribuita de autoritati locuitorilor din Plopana, unde fantanile au fost colmatate din cauza inundatiilor Localnicii din comuna Plopana, judetul Bacau, au primit, duminica, apa minerala imbuteliata de la autoritatile locale, dupa ce fantanile din zona au fost colmatate din cauza inundatiilor, transmite News.ro. Masura a fost luata in urma vizitei in teren a conducerii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau.
Ploiesti: Peste 800 de oameni au renuntat la hrana primita la Cantina de Ajutor Social, ca sa nu munceasca in folosul comunitatii Peste 800 de persoane au renuntat in ultimii doi ani la ratiile de mancare oferite la Cantina de Ajutor Social Ploiesti, dupa ce beneficiarii au fost pusi sa munceasca in folosul comunitatii, scrie Observatorul Prahovean. Potrivit sursei citate, la nivelul anului 2015, in evidentele Administratiei Serviciilor Social Comunitare se aflau peste 1.200 de persoane. Dupa introducerea obligativitatii prestarii de ore de munca in folosul comunitatii, numarul celor care primesc mancare s-a redus considerabil la Ploiesti.
Castigatorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucurestiului a fost validat Castigatorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucurestiului a fost validat, informeaza vineri un comunicat al Primariei Capitalei.
UPDATE Cum sunt cheltuiti banii bucurestenilor: telefoane iPhone 7 pentru Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3 a achizitionat la inceputul lunii mai 30 de abonamente cu iPhone 7  inclus de la compania Vodafone, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de achizitii publice. In anuntul de atribuire nu se specifica pe ce perioada va fi incheiat contractul.
Primaria Sectorului 3 vrea sa infiinteze inca doua firme. Bugete uriase de salarii pentru vechile firme ale primariei conduse de Negoita Primaria sectorului 3 vrea sa infiinteze inca doua firme, una pentru intretinerea drumurilor, iar alta pentru prestarea serviciilor de salubrizare, cerand recent acordul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Primaria sectorului a infiintat in martie inca doua astfel de societati, o firma de paza (OPS3 - Ordine si Protectie S3 SRL) si una pentru constructii locuinte (Algorithm Rezidential SRL). Pentru administratori s-a propus un salariu de 8000 de lei pe luna, iar pentru membrii consiliului de administratie cheltuielile estimate pentru 2017 sunt de 300.000 de lei pentru fiecare societate. Cele doua societati deja infiintate se estimeaza ca vor avea cate 200 de angajati fiecare.
Primaria Sectorului 3: Ministerul Culturii a emis avizul pentru restaurarea si reconversia Halei Laminor Primaria Sectorului 3 a primit din partea Ministerului Culturii avizul privind Planul Urbanistic Zonal de restaurare si reconversie urbana pentru Hala Laminor, anunta institutia intr-un comunicat de presa.  Pentru valorificarea Halei Laminor, monument istoric  in suprafata de 130.750 mp, Primaria sector 3 a propus  reconversia intr-un complex multifunctional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioara a haleiprin construirea unor platforme destinate circulatiei pietonale pe toate laturile.
Bucuresti: Un bloc cu 9 etaje se construieste pe un spatiu verde dintre blocurile din cartierul Berceni Un bloc cu subsol, parter si 9 etaje se ridica pe un spatiu verde aferent blocurilor de locuit din cartierul Berceni, pe strada Straduintei nr. 1 A. Terenul, in suprafata de 480 m, a fost retrocedat in 1998, in urma unei sentinte judecatoresti si vandut de-a lungul ultimilor 19 ani mai multor persoane. Autorizatia de construire este emisa de Primaria sectorului 4, in mai 2016, iar reprezentantii institutiei explica ca respectiva constructie era aprobata de Consiliul General printr-un plan urbanistic din 2006, existand si o autorizatie de construire din 2007, emisa chiar cu cateva zile inainte ca legea sa interzica construirea spatiilor verzi.
​​FOTO NO COMMENT Un angajat care lucreaza la intretinerea spatiilor verzi din sectorul 3 a taiat cu masina de tuns iarba florile plantate Un cititor HotNews.ro a surprins joi, pe Calea Vitan din sectorul 3 al Capitalei, cum un angajat care lucreaza la intretinerea spatiilor verzi a taiat cu masina de tuns iarba florile plantate  anul trecut. Acesta ar fi motivat ca "asa a primit ordin" si ca sunt de anul trecut.
USR a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de suspendare a hotararilor de infiintare a celor 20 de firme ale Primariei Capitalei Uniunea Salvati Romania anunta joi, pe pagina de Facebook, ca a depus luni la Tribunalul Bucuresti o cerere de suspendare a hotararilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti de infiintare a celor 20 de societati comerciale dorite de primarul Gabriela Firea.
Inca o victorie a cetatenilor in lupta cu constructiile ilegale: justitia a anulat autorizatia pentru un bloc pe spatiul verde din Bucuresti si cere demolarea constructiei Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 8 aprilie anularea autorizatiei de construire eliberate de Primaria Sectorului 5 (condusa atunci de Marian Vanghelie) in 2012  pentru ridicarea unui bloc  cu doua etaje si mansarda pe un spatiu verde de pe Soseaua Giurgiului 164 din Bucuresti. In plus, instanta a decis si demolarea blocului, ridicat intre timp de proprietar, decizia instantei fiind definitiva. Cei care au initiat procesul au fost cetatenii care locuiesc in blocul vechi, langa care s-a edificat noua constructie, la cativa metri de ferestrele lor. In proces a intervenit si Asociatia Ecocivica.
Primaria Capitalei vrea sa realizeze un studiu de piata privind agenda publica, prioritatile si nevoile bucurestenilor Primaria Capitalei vrea sa realizeze un studiu de piata privind agenda publica, prioritatile si nevoile bucurestenilor, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul Municipalitatii. Grupul tinta il reprezinta populatia adulta, neinstitutionalizata a municipiului Bucuresti, volumul esantionului fiind de 1.800 de respondenti.
​​DEZBATERE PUBLICA Bucuresti: Cum ati vrea sa arate Piata Universitatii, esplanada cu statui, si ce evenimente ati vrea sa se desfasoare acolo? Primaria Capitalei a amenajat Piata Universitatii din Capitala, esplanada cu statui, in 2012. Primarul de atunci, Sorin Oprescu, a reamenajat zona in contextul construirii parcarii subterane de sub piata, aceasta fiind prioritara si nu amenajarea spatiului public de la suprafata. Primaria Capitalei a facut un concurs de solutii pentru piata, insa acesta a esuat deoarece a fost demarat dupa ce incepusera lucrarile la parcare, dar si pentru ca municipalitatea nu a respectat intocmai solutia castigatoare. Astfel, zona a ajuns un imens desert de beton, cu doar cativa arbori plantati pe margine, in care nu se intampla nimic in majoritatea timpului.
VIDEO Bucuresti: O profesoara de la Facultatea de Istorie anunta ca a anulat un curs din cauza zgomotului creat de concertul organizat de Primaria Capitalei in Piata Universitatii O profesoara de la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, Ecaterina Gabriela Lung, a scris pe pagina de Facebook ca a anulat un curs  care se desfasura luni seara, din cauza zgomotului cauzat de probele de microfon facute pentru concertul organizat in Piata Universitatii, de Primaria Capitalei, cu ocazia Zilei Europei. Aceasta nu este prima oara cand profesorii de la Facultatea de Istorie se plang ca nu pot tine orele din cauza zgomotului cauzat de concertele organizate de Primaria Capitalei in Piata Universitatii.
Gabriela Firea: In cadrul Primariei Capitalei se lucreaza in prezent la o actualizare a vechiului studiu de fezabilitate pentru realizarea Canalului Dunare-Bucuresti Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca in cadrul primariei se lucreaza in prezent la o actualizare a vechiului studiu de fezabilitate pentru realizarea Canalului Dunare - Bucuresti. Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala, prezenta la eveniment, a declarat ca in acest caz sunt necesare o argumentare solida, precum si prezentarea unui punct de vedere oficial.
Firea, solicitare "cordiala si prietenoasa" catre Guvern sa primeasca Centura Bucurestiului pentru modernizare: "Ca raspuns preliminar si neoficial ni s-a spus ca s-ar pierde fonduri europene, dar nu cred ca e adevarat" Gabriela Firea a transmis public Guvernului o "solicitare cordiala, prietenoasa" pentru a ceda administrarea Centurii Bucurestiului de la Ministerul Transporturilor catre Primaria Bucuresti. Firea a spus ca "daca nu se va intelege ca primaria are datoria fata de cetatenii bucuresteni si ilfoveni, turisti, diplomati, vom ramane cu acelasi bilant sumbru: din cei 82 de km de centura, doar 20 au fost nmodernizati in sensul largirii, e un bilant sumbru". Ea a anuntat ca a primit de la Guvern "un raspuns preliminar si neoficial prin care ni s-a spus ca s-ar pierde fonduri europene, dar nu cred ca e adevarat deoarece m-am interesat si fondurile sunt adresate pe obiectiv si nu pe institutie".
VIDEO-FOTOGALERIE Bucuresti: Primaria Sectorului 2 a inceput sa igienizeze Parcul Sticlariei, lasat in paragina. Un activist de mediu acuza ca s-au taiat arbori sanatosi si s-a distrus un ecosistem asemanator celui din Parcul Natural Vacaresti Primaria Sectorului 2 din Bucuresti a inceput la finalul saptamanii trecute lucrarile de igienizare a Parcului Sticlariei din sectorul 2, dupa ce spatiul verde a fost lasat in paragina in ultimii 30 de ani si este plin de gunoaie. Octavian Berceanu, activist de mediu si consilier general USR, acuza institutia ca in timpul acestei actiuni a taiat arbori sanatosi si ar fi distrus ecosistemul care s-a format in aceasta zona, asemanator celui din Parcul Natural Vacaresti.
Arad: Cele 160.000 de pubele si containere cumparate in urma cu sase ani nu au fost distribuite nici acum  Autoritatile judetene din Arad au cumparat printr-un proiect european, in urma cu sase ani, peste 160.000 de pubele din plastic, containere si unitati de compostare pentru a le distribui populatiei, platind aproximativ 24 de milioane de lei, insa acestea nu au mai ajuns la oameni, iar multe s-au deteriorat din cauza conditiilor de depozitare, informeaza News.ro.
Retrocedare uriasa in cartierul Colentina din Bucuresti: Parcul Motodrom si stadionul Juventus au fost castigate in instanta de o femeie. Stadionul va fi retrocedat, pentru parc s-au decis masuri compensatorii Tribunalul Bucuresti a decis la mijlocul lunii aprilie retrocedarea Stadionului Juventus din Cartierul Colentina si a bazei de antrenament. Terenul se afla deocamdata in proprietatea orasului, fiind insa concesionat clubului.  Cerea de retrocedare a fost facuta de Constanta Clara Ilieana Mihaescu si prin hotararea judecatoreasca s-a decis retrocedarea a circa 20 de hectare din zona Fundeni, printre care Parcul Motodrom (tot in zona Colentina) si un teren pe concesionat Universitatii Lumina, mai multe strazi, trotuare si spatii verzi, dar si terenul pe care acum functioneaza o benzinarie. Pentru Parcul Motodrom, dar si ultimele obiective enumerate, instanta a decis masuri reparatorii.
Primaria Capitalei avanseaza un nou termen pentru finalizarea Pasajului de la Piata Sudului: sfarsitul lunii iulie Primaria Capitalei avanseaza un nou termen pentru finalizarea Pasajului de la Piata Sudului: sfarsitul lunii iulie. Primarul General, Gabriel Firea, s-a intalnit joi, la sediul Municipalitatii, cu  reprezentantii constructorului (asocierea Astaldi-Euroconstruct) au dat asigurari ca vor redimensiona corespunzator forta umana si echipamentele, astfel incat pasajul sa fie terminat si redat integral circulatiei  pana cel tarziu pe 28 iulie, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei. Primarul general spune ca acesta este ultimul termen pe care Municipalitatea il ia in considerare, in caz contrar va rezilia contractul.
FOTOGALERIE Cum arata logo-urile altor orase din lume Primaria Capitalei a prezentat vineri noul logo al Capitalei dupa decizia de a descalifica lucrarea desemnata initial castigatoare, in urma semnalelor publice privind asemanarea foarte mare cu unul din logo-urile orasului Taipei. Si de aceasta data, proiectul castigator, o reprezentare simplificata a patru edificii-simbol ale Bucurestiului - Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Roman si Arena Nationala -  a stranit controverse pe retelele de socializare. Cum arata insa logo-urile altor orase din lume?Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri