ADMINISTRATIE LOCALA
Bilanț Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Ce spune edilul că a făcut după alegeri și cum răspunde acuzațiilor / În două săptămâni începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar Primarul Robert Negoiță a promis în campania electorală din 2016 că va reabilita toate blocurile din sector, va moderniza toate unitățile de învățământ, numărul locurilor în creșe va fi dublat și va amenaja spațiile verzi dintre blocuri. Edilul spune că a reabilitat termic 300 de blocuri, a inaugurat 4 grădinițe și au mai rămas de renovat două licee, trei școli și două grădinițe. Ca noutate, Primăria Sector 3 va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în circa două săptămâni, activitatea fiind făcută de instituție, iar recuperarea autoturismului va costa circa 500 lei. O altă noutate este că bordurile roșii, amplasate în urmă cu 4-5 ani în sector, vor fi înlocuite în următorii ani, cu un alt tip, mai rezistent.
Instanța a anulat autorizația de demolare pentru cele trei clădiri de circa 100 ani de pe strada Christian Tell 16-20, București, puse la pământ în 2013 Instanța a anulat autorizația de demolare dată de Primăria Capitalei pentru cele trei clădiri de pe strada Christian Tell nr. 16-18, construite în urmă cu circa 100 de ani și demolate în wekend, în 2013, sentința fiind definitivă. Din cea mai valoroasă clădire a rămas doar coajă și rândul de camere din spatele acesteia, iar Primăria Capitalei a emis și autorizația de construire pentru edificarea unui bloc de 5 etaje pe teren, însă nu s-a construit nimic. Procesul a fost intentat de Asociația Salvați Bucureștiul, ONG-ul cerând acum în instanța și reconstruirea clădirilor.
Bușoi: Firea crede că dacă ne hărțuiește pe mine și PNL prin instanțe, nu o să se mai vadă dezastrul din Capitală Liderul PNL București, Cristian Bușoi, a spus joi că amenințările primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că îl va da în judecată sunt inutile și că PNL nu va fi de acord cu delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale. Bușoi a mai transmis că hărțuirea liberalilor în instanță nu îi va face pe bucureșteni să nu mai vadă ”dezastrul” din Capitală, după doi ani de mandat cu Firea.
Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Acestea vor fi amplasate în locuri precum: Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Piaţa Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Aeroport Băneasa, Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Universitar, Teatrul Naţional, dar şi o serie de biserici. Valoarea proiectului este de circa un milion de lei.
Rectorul şi preşedintele Senatului ASE, cetăţeni de Onoare ai Capitalei. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență Pavel Năstase, președintele Senatului ASE, și Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice București, vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre votate joi de Consiliul General al municipiului București. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență.
București: A mai trecut un an peste Hanul Solacolu, clădirea rămâne în paragină. Ce măsuri au luat autoritățile A mai trecut o iarnă peste Hanul Solacolu, însă autoritățile și proprietarii nu au făcut ceva vizibil pentru salvarea clădirii monument istoric, aflată în București, pe Calea Moșilor nr. 134-134A. Reprezentanții Ministerului Culturii spun că au discutat cu proprietarii, aceștia au fost amendați, dar invocă lipsa banilor pentru salvarea monumentului. Mai mult, când aceștia au vrut să vândă imobilul, Ministerul a declinat dreptul de preemțiune către Primăria Capitalei, instituția și-a exprimat intenția de a cumpăra imobilul, însă proprietarii ar fi crescut prețul și aici s-a produs un blocaj, potrivit sursei citate. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun la rândul lor că au amendat proprietarii și au sesizat Ministerul Culturii și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a lua măsuri.
Norma de hrană din spitalele administrate de Primăria Capitalei, majorată cu 50% Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi majorarea cu 50% a normei de hrană pentru bolnavii internați în spitalele administrate de Primăria Capitalei. De exemplu, la spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.
Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi in cazul în care consilierii din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale UPDATE Proiectele nu au fost votate Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi, dacă consilierii generali din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale Primarul general a declarat în deschiderea ședinței de Consiliu General de joi că va depune chiar mâine cererea de chemare în judecată.
​​VIDEO USR a inițiat un proiect de lege prin care parlamentarilor li se garantează dreptul de a participa la ședințele Consiliilor locale și de a iniția proiecte de hotărâre. Nerespectarea s-ar putea sancționa cu până la 20.000 lei amendă USR a inițiat un proiect de lege prin care parlamentarilor li se garantează dreptul de a participa la ședințele Consiliilor Locale, Județene/Consiliul general și de a iniția proiecte de hotărâre, a anunțat joi, deputatul Nicușor Dan. Îngrădirea acestui drept se va sancționa cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei, potrivit proiectului de lege. Acesta a organizat alături parlamentarul USR George Dirca o conferință de presă în sala de ședințe a Consiliului General, de unde a fost dat afară luna trecută fiindcă a dorit să ia cuvântul. Și de această dată a fost întrerupt înainte de a termină discuția cu jurnaliștii de viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu, pe motiv că începe ședința de Consiliu General.
Poliția Locală Sector 6 a amendat la finalul săptămânii trecute 140 de șoferi care au parcat mașinile în Parcul Grozăvești și pe trotuar Poliția Locală Sector 6 a amendat la finalul săptămânii trecute 140 de șoferi care au parcat mașinile în Parcul Grozăvești și pe trotuarele din zonă, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.550 de lei, anunță instituția într-un comunicat de presă.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a răspuns live la întrebările cititorilor HotNews.ro Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali. Primul invitat - Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București.Vezi cum a răspuns Robert Negoiță la întrebările adresate de cititorii HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea vrea să finanțeze construirea unei baze sportive și a unui liceu la Snagov. Inițiativa stârnește controverse Primăria Capitalei vrea să finanțeze construirea unei baze sportive, a unui internat și a unui liceu pe teritoriul comunei Snagov, din Județul Ilfov,  potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat la ședința Consiliului General de pe data de 19 aprilie. Proiectul ar urma să se realizeze în baza unei asocieri cu Consiliul Local Snagov, acesta urmând să pună la dispoziție terenul, aferent liceului Mihail Kogălniceanu, iar Primăria Capitalei să finanțeze și să edifice construcțiile. Proiectul se va realiza doar dacă va primi aprobarea Consiliului General.
A douăsprezecea ediție a ”marșului bicicliștilor” din București va avea loc sâmbătă, 21 aprilie, între Piața Charles de Gaulle și Parcul Tineretului A douăsprezecea ediție a marșului ”Vrem un oraş pentru oameni!” , cunoscut publicului drept ”Marșul bicicliștilor” va avea loc sâmbătă, 21 aprilie 2018. Plecarea în marș se va face la ora 15.30 de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău. Ca în fiecare an, participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuarele libere de mașini, încurajarea unei mobilități durabile, în condițiile în care Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe europene. Evenimentul atrage anual mii de participanți.
Primăria Sector 1 vrea să răscumpere mai multe spații verzi retrocedate, unde proprietarii vor să construiască. Studiu de caz: părculețul de pe strada Elena Văcărescu Un părculeț dintre blocurile din Sectorul 1, de pe strada Elena Văcărescu, retrocedat în urmă cu 15 ani, ar putea fi salvat după revolta locatarilor din zonă. Primăria Sectorului 1 a înființat o comisie care analizează răscumpărarea terenului pentru a fi menținut ca parc și loc de joacă. În prezent sunt în analiză 30 astfel de terenuri, fie spații verzi retrocedate, unde sunt amenajate locuri de joacă, iar proprietarii vor să construiască, fie terenuri unde instituția vrea să amenajeze parcări.
Primăria București lansează o nouă emisiune de obligațiuni, cu o valoare nominală totală de 555.000.000, lei, care vor fi oferite exclusiv investitorilor calificați Primăria București va lansa o nouă emisiune de obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în lei, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani, anuntă instituția, potrivit unui comunicat de presă. Emisiunea de obligațiuni va fi lansată pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni din 2015 care refinanța o altă emisiune din 2005.
RATB vrea să doteze cu aer condiționat 207 tramvaie și să modernizeze alte 50. Valoarea estimată a contractelor este de circa 200 milioane lei Regia Autonomă de Transport București a lansat patru licitații pentru dotarea a 207 tramvaie cu aer condiționat și  reconstrucția altor 50. Cele patru contracte au o valoare estimată de circa 198 milioane lei, potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Cluj: Primarul Emil Boc anunţă interesul unor firme japoneze pentru construirea metroului Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat joi că firme din Japonia ar fi interesate de proiectul metroului pe care administraţia locală ar dori să îl construiască, ca soluţie la traficul aglomerat din oraş, potrivit Agerpres. În plus, în bugetul local din acest an a fost alocată o sumă pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate a acestui proiect care va arăta valoarea investiției, cât de lung va fi traseul, dacă va fi de suprafaţă ori subteran, numărul de staţii.
Un bloc cu patru etaje ar putea fi construit în spatele Căii Plevnei, între două clădiri monument Direcția pentru Cultură București a avizat construirea unui bloc cu  subsol, parter și patru etaje pe strada Fluviului nr. 7, în spatele Căii Plevnei, între două clădiri monument istoric, cu un singur nivel. Planul Urbanistic de Detaliu a fost supus și aprobării Consiliului Local Sector 1, însă a fost respins. Ilinca Macarie, consilier local Sector 1 (USR), cere anularea avizului emis de Direcția pentru Cultură pe motiv că noul imobil este prea înalt și nu respectă caracterul zonei, unde sunt preponderent clădiri parter.
Vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip "pet shop" ar putea fi interzisă în București Vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip "pet shop" și în comerțuri similare ar putea fi interzisă în București, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General aflat în dezbatere pe site-ul Primăriei Capitalei. Vor face excepție câinii și pisicile care provin de la adăposturi de animale, asociații de profil, precum și câini și pisici care provin de la crescători autorizați cu certificare pedigree.
Gabriela Firea recunoaște că orașul este plin de gropi și acuză că nu poate repara străzile cu costuri mici din cauza opoziţiei Primarul Gabriela Firea a recunoscut miercuri că orașul este plin de gropi după trecerea iernii. Până acum, Administrația Străzilor a reparat circa 1400 de gropi de pe marile bulevarde, însă au mai rămas circa 200, potrivit informațiilor comunicate de municipalitate. Gabriela Firea acuză că putea repara gropile cu costuri mai mici, prin companiile municipale, însă din cauza partidelor din opoziţie, care au votat împotriva delegării acestui serviciu către Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje acest lucru nu a fost posibil.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version