ADMINISTRATIE LOCALA
Viena: Amenzile pentru aruncarea mucurilor de tigara pe strada si pentru persoanele care nu curata dupa caini vor creste de la 36 la 50 de euro, putand sa ajunga pana la 90 euro Amenzile pentru aruncarea mucurilor de tigara pe strada si  pentru persoanele care nu curata dejectiile cainilor de companie de pe domeniul public vor creste in Viena, din 3 martie, de 36 euro pana la 50 euro, potrivit thelocal.at. In caz de abatere grava, amenda poate ajunge pana la 90 euro.
Primaria Sectorului 1 solicita  Agentiei de Mediu Bucuresti urgentarea procedurilor de inchidere a celulelor 1-5 de la groapa de gunoi Iridex Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, solicita  Agentiei de Mediu Bucuresti urgentarea procedurilor de inchidere a celulelor 1-5 de la groapa de gunoi Iridex care poate functiona cel mult pana in anul 2019. Agentia urmeaza sa prelungeasca Autorizatia Integrata de Mediu pentru Iridex care prevede o capacitate totala a depozitului de 4.500.000 metri cubi de deseuri depozitate, potrivit unui comunicat emis de Primaria sector 1.
Investitie controversata in Bistrita: Odiseea partiei de schi pe care ploaia a spalat zapada artificiala Partia de schi amenajata recent de Primaria Bistrita, cu suma de 7 milioane de euro, nu a putut fi deschisa in acest sezon, desi lucrarile sunt finalizate. Initial complexul nu a fost racordat la energie electrica, iar cand s-a rezolvat aceasta problema, in ianuarie 2017, au fost probleme cu lacul care alimenteaza tunurile de zapada artificiala, pompele nu puteau aduce suficienta apa in lac pentru a inlocui cantitatea folosita, a declarat pentru HotNews.ro Florin Chereji, consilier local PNL Bistrita. Cand s-a rezolvat si aceasta problema, iar primarul a anuntat inaugurarea, din cauza faptului ca partia este la altitudine foarte joasa, a venit ploaia si a topit zapada artificiala. Primarul orasului, Ovidiu Cretu, a fost avertizat de societatea civila ca nu este fezabil sa faca o partie in Bistrita, insa s-a incapatanat, a luat un credit de circa 20 milioane lei pe o perioada de 20 de ani si a realizat proiectul.
Silvi Ifrim, managerul spitalului Colentina: Problema platii orelor suplimentare  nu se poate rezolva foarte rapid fiindca nu avem cadrul legal/ Nu am spus ca nu imi pasa de pacienti Silvi Ifrim, managerul spitalului Colentina, a declarat ca problema platii orelor suplimentare facute de medici nu se poate rezolva rapid deoarece nu exista cadru legal. In plus, aceasta a declarat ca nu a spus ca nu ii pasa de pacienti.
VIDEO Primaria sectorului 3 intentioneaza sa amenajeze in interiorul Halei Laminor mai multe sali de spectacol, spatii comerciale si un centru acvatic In Hala Laminor, monument istoric de categorie A, Primaria sectorului 3 intentioneaza sa amenajeze o sala de spectacole cu o capacitate de 2.000 de locuri, trei sali mai mici, de 500 de locuri fiecare, dar si alte cinci sali gen atelier pentru spectacole si evenimente mai mici, a anuntat primarul sectorului 3, Robert Negoita, pe pagina de Facebook. Hala va gazdui si cel mai mare centru acvatic din Romania, spatii comerciale, iar in cadrul complexului vor fi amenajate si mai multe terenuri de sport, a anuntat edilul.
Primaria Capitalei prin ALPAB  vrea sa incheie un acord cadru pe 2 ani, cu o valoare estimata de pana la 12  milioane de euro, pentru paza parcurilor, serelor si a altor obiective pe care le administreaza Primaria Capitalei prin Administratia Lacuri Parcuri si Agrement vrea sa incheie un acord cadru pe 2 ani pentru servicii de paza si patrulare pentru obiectivele pe care le are in administrare. Printre acestea se numara Parcul Herastrau, Parcul Circului, Parcul Cismigiu, bd. Magheru, parcul Unirii, Izvor si sere. Valoarea acordului cadru este estimata intre 47,7 si 54,5 milioane lei fara TVA, pretul urmand sa se stabileasca in urma licitatiei, potrivit site-ului de licitatii publice.
​Rise Project: 38 de terenuri, în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro, retrocedate suspect in sectorul 6 Terenuri in suprafata totala de 48 hectare au fost retrocedate suspect, pe raza Sectorului 6, in beneficiul unor grupari formate din demnitari si oameni de casa ai acestora, care nu aveau nicio legatura cu victimele exproprierilor din perioada comunist, se arata intr-o investigatie realizata de jurnalistii de la Rise Project.
UPDATE Spitalul Colentina: Un neurochirurg acuza ca nu se mai pot face operatii dupa ora 15.00, doi pacienti fiind "condamnati la moarte" / Managerul neaga acuzatiile Un medic neourochirug de la Spitalul Colentina, Ionut Gobej, cere demiterea managerului spitalului acuzand ca, incepand din ianuarie 2017, personalul ATI a fost redus numeric de catre noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost platite, ceea ce a dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15.00. Din aceasta cauza, medicul spune ca doi pacienti cu tumori benigne care s-au adresat spitalului nu pot fi operati deoarece  timpul operator mediu pentru fiecare pacient este de aproximativ 12 ore, deci este depasita ora 15.00. Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, neaga acuzatiile. Consiliul medical se va intruni luni si va discuta acest caz.UPDATE Gabriela Firea precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in atributiile sale intra doar numirea managerului spitalului si desemnarea unui reprezentant in cadrul Consiliului de Administratie
Comercializarea de pasari si oua de catre producatorii  individuali a fost interzisa in pietele din Sectorul 1, dupa aparitia unor cazuri de gripa aviara Comercializarea de pasari si oua de catre producatorii  individuali a fost interzisa in pietele din Sectorul 1, timp de 30 de zile, din cauza gripei aviare, se arata intr-un comunicat emis vineri de Primaria sector 1.Comercializarea de produse avicole, in supermarket-uri si celelalte magazine autorizate nu a fost restrictionata.
Primaria Capitalei a rezolvat in 16 ani mai putin de jumatate din cele 42.566 de dosare  de retrocedare depuse pe Legea 10/2001. Termenul legal pentru rezolvarea situatiei era 1 ianuarie 2017. Primaria face un comitet sa analizeze problema Primaria Capitalei a rezolvat in 16 ani doar 19.730 din cele 42.566 de dosare  de retrocedare depuse pe Legea 10/2001. Dintre acestea, restituiri in natura au fost 3.401, restituiri in natura si masuri reparatorii - 2.240, masuri reparatorii - 9.418, compensare - 60, declinare - 329 si respingere - 4.382, potrivit unui comunicat emis de municipalitate. Potrivit Legii 165/2013, termenul pana la care primaria trebuia sa solutioneze toate cererile depuse pe Legea 10 era 1 ianuarie 2017.
Consilierii USR sector 3 cer primarului Robert Negoita sa publice pe site toate contractele si actele aditionale incheiate de primarie Consilierii USR sector 3 cer primarului Robert Negoita, intr-o scrisoare deschisa, sa faca publice, prin postarea pe site-ul primariei, toate contractele si amendamentele incheiate de catre institutie, precum si de catre directiile si firmele aflate in subordinea primariei si a consiliului local si platile aferente acestora.
Deszapezirea in Sectorul 5 al Capitalei a fost ingreunata dupa ce muncitorii companiei Romprest au ramas inzapeziti in Teleorman Deszapezirea in Sectorul 5 al Capitalei a fost ingreunata joi dupa ce angajatii companiei Romprest, operatorul de salubrizare din aceasta zona, au ramas inzapeziti intr-o localitate din judetul Teleorman
Primarul Gabriela Firea a cerut operatorilor de salubrizare sa deszapezeasca si trotuarele si pistele pentru biciclete: Orasul este pentru oameni, in primul rand, si trebuie si noi sa respectam acest lucru Primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, in cadrul comandamentului de iarna, operatorilor de salubritate sa indeparteze zapada si de pe trotuare si pistele pentru biciclete, in conditiile in care urmeaza mai multe zile geroase, care vor duce la aparitia ghetusului. In ceea ce priveste partea carsabila, primarul general spune ca se circula bine, in conditii de iarna, nu sunt blocaje, iar bulevardele sunt "la negru".
Primarul sectorului 1: Politia Locala a trebuit sa ia legatura cu firma care a proiectat mesaje in timpul protestelor din Piata Victoriei deoarece am primit o reclamatie. Nu va fi nicio amenda Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, joi, ca Politia Locala a trebuit sa ia legatura cu firma care a proiectat mesaje in timpul protestelor din Piata Victoriei, deoarece a primit o reclamatie in acest sens, dar ca nu se pune problema unei amenzi decat in cazul in care persoana chemata nu se va prezenta la sediul Politiei.
Municipiul Suceava vrea sa achizitioneze 40 de autobuze electrice, urmand sa fie depus un dosar pentru finantare europeana Municipiul Suceava ar urma sa achizitioneze 40 de autobuze electrice, pana in toamna anului 2018,  in cadrul unui proiect ce va fi depus la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord Est pentru a accesa finantare europeana, a declarat intr-o conferinta de presa, miercuri, primarul Ion Lungu, citat de Agerpres.
Strategia de transport pentru Bucuresti - Ilfov pe urmatorii 15 ani, lansata in dezbatere publica. Planul de Mobilitate Urbana Durabila: noi linii de metrou si tramvai, parcari park&ride si 250 km de piste pentru biciclete, dar si cresterea taxei de parcare in centru Primaria Municipiului Bucuresti a lansat in dezbatere publica Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov. Documentul reprezinta strategia de transport pentru aceasta regiune. In linii mari, se propune dezvoltarea transportului public - extinderea metroului si a liniilor de tramvai, culoare rapide de la est la vest si de la nord la sub pentru tramvai si autobuz, benzi unice pentru transportul public, realizarea unei retele de 250 km piste pentru biciclete si eliberarea trotuarelor de masini. Strategia urmareste descurajarea utilizarii masinilor personale, in principal prin eliminarea parcarilor fara plata si cresterea tarifului pentru parcarile publice pana la 1 euro/ora. In plus, sunt prevazute doar doua proiecte de extindere a retelei de strazi - largirea strazii Fabrica de Glucoza si extindere bd. Timisoara.
Primaria Capitalei: Peste 200 de utilaje si 1200 de operatori manuali actioneaza pentru indepartarea zapezii. Se circula in conditii de iarna Peste 200 de utilaje si 1200 de operatori manuali actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe  arterele Capitalei, se arata intr-un comunicat emis de municipalitate. Circulatia rutiera se desfasoara normal, in conditii de iarna, potrivit sursei citate.
Prima sedinta a Comisiei de Urbanism numita de Gabriela Firea va avea loc miercuri. Pe ordinea de zi sunt nu mai putin de 64 de planuri de urbanism Prima sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism numita de Gabriela Firea va avea loc miercuri, la sediul municipalitatii. Pe ordinea de zi sunt nu mai putin de 64 de planuri de urbanism. Printre proiectele care vor fi discutate de arhitectii si urbanistii din aceasta comisie se numara: o cladire cu 6 etaje pe strada Lev Tolstoi nr. 22-24, un centru SPA pe malul lacului Colentina, un bloc cu demisol, parter, mansarda si 7 etaje pe Calea Plevnei 114, un cartier rezidential cu inaltimea maxima de 27 etaje pe strada Ziduri Mosi nr. 25, un ansamlu rezidential cu blocuri de 12 etaje pe Soseaua Electronicii 44 si unul cu blocuri de 10 etaje pe Soseaua Electronicii 9-11, o cladire cu inaltimea de 28 metri pe strada Berzei 101A,  un bloc cu 4 etaje pe bd. Dacia 90A.Vezi aici lista completa cu proiectele care vor fi discutate in cadrul Comisiei de Urbanism.
Primarul din Sighisoara, Ovidiu Malancravean, a revenit asupra deciziei de a demisiona Primarul din Sighisoara, Ovidiu Malancravean, a revenit asupra deciziei de a demisiona, a declarat pentru HotNews.ro, Lucian Goga, prefectul judetului Mures. Primarul Ovidiu Malancraveam si-a dat demisia vinerea trecuta, in contextul protestelor de strada declansate de adoptarea Ordonantei de modificare a codului penal si de procedura penala. Primarul demisionar nu a raspuns apelurilor HotNews.ro pentru a explica de ce a demisionat, insa in adresa trimisa prefectului erau invocate "motive personale".
Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Vacaresti vor administra Parcul Natural Vacaresti Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Vacaresti (APNV) sunt, incepand de marti, administratorii Parcului Natural Vacaresti, decizia fiind luat in urma unui concurs organizat de Ministerului Mediului, se arata intr-un comunicat emis de municipalitate.

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri