ADMINISTRATIE LOCALA
Bucurestenii care nu isi intretin imobilele pe care le au in proprietate risca amenzi de pana la 5.000 lei. Persoanele prinse ca deseneaza pe cladiri fara acordul proprietarilor risca amenzi intre 2.000 si 5.000 lei Bucurestenii care nu isi intretin imobilele pe care le au in proprietate, nu curata fatadele, nu finalizeaza lucrarile de construire incepute si nu fac curatenie in imobile risca amenzi de pana la 5.000 lei, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Primaria Capitalei a aprobat noi tarife pentru inchirierea pietelor din centrul Capitalei: 137.000 lei/eveniment pentru Piata Constitutiei si 68.000 lei/ eveniment pentru Piata Universitatii Primaria Capitalei a aprobat noi tarife pentru inchirierea pietelor din centrul Capitalei pentru diverse evenimente. Astfel, tariful pentru Piata Constitutiei este de 137.000 lei/eveniment; pentru Piata Victoriei este de 91.000 lei/eveniment, iar pentru Piata Enescu, Piata Universitatii si Piata Alba-Iulia este de 68.000 lei/ eveniment.
Primaria Capitalei va acorda 1.500 lei net/familie pentru tinerii care se casatoresc Primaria Capitalei va acorda un stimulent financiar de 1500 lei net/familie pentru tinerii care se casatoresc, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, pe baza unei cereri, precum si a unei copii conform cu originalul a certificatului de casatorie. Anul trecut au avut loc in Bucuresti circa 6.000 de casatorii, iar daca cifra se mentine, efortul municipalitatii ar fi de circa doua milioane de euro.
Scriitoarea Ileana Vulpescu va primi titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti Scriitoarea Ileana Vulpescu va primi titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, potrivit unei hotarari adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Ileana Vulpescu este romanciera, scriitoare de proza si teatru, traducatoare din literaturile engleza, franceza si spaniola, a colaborat la redactarea lucrarilor Dictionarul limbii romane si Dictionarul explicativ al limbii romane.
Sursa bubuiturii din Galati ramane necunoscuta Autoritatile din Galati sustin ca nu detin informatii despre sursa bubuiturii care a zguduit orasul, marti seara, arata cotidianul Viata Libera. Potrivit Prefecturii, nicio persoana nu a fost vatamata si nu a fost raportata nicio paguba.
Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti: Ii solicitam public primarului general sa infirme faptul ca Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza, este nasa sa de la casatorie Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) solicita public primarului general sa infirme faptul ca Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza este nasa sa de la cununia civila. Reactia Arhiepiscopiei vine dupa ce Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a cerut inlocuirea purtatorului de cuvant al ARCB pentru comportament inadecvat pe retelele de socializare. Francisc Dobos a postat recent pe pagina sa de Facebook ca Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza, este nasa sa de cununie a Gabrielei Firea.
​​FOTOGALERIE Strada Anghel Saligny din Bucuresti, unde se afla una dintre intrarile in Primaria Capitalei, arata ca dupa bombardament Strada Anghel Saligny din Bucuresti, unde se afla una dintre intrarile in Primaria Capitalei, arata ca dupa bombardament, fiind plina de gropi, cu bordurile rupte si fara locuri de parcare trasate. Artera nu a fost reabilitata de peste zece ani,  unul dintre motive fiind faptul ca acolo se afla intrarea in santier, cladirea Primariei fiind in proces de consolidare, insa lucrarile s-au finalizat la inceputul acestui an, iar strada arata in continuare la fel.
Primaria Capitalei a lansat concursul "Cea mai frumoasa fatada" cu premii in valoare totala de 214.000 lei pentru cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa gradina si cea mai frumoasa fatada Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, organizeaza, in perioada 16 mai - 26 iunie 2017, Concursul "Cea mai frumoasa fatada", structurat  pe trei sectiuni: "Cea mai frumoasa fatada", "Cel mai frumos balcon" si "Cea mai frumoasa gradina". Municipalitatea isi propune astfel sa recompenseze si sa incurajeze eforturile locuitorilor Capitalei care doresc sa contribuie la infrumusetarea orasului, fie ca sunt persoane fizice, persoane juridice sau asociatii de proprietari/locatari, potrivit unui comunicat emis de institutie.
Bubuitura foarte puternica auzita in Galati, insa nimeni nu stie inca sursa acesteia O bubuitura extrem de puternica a zguduit orasul Galati, marti, in jurul orei 16.50, zgomotul resimtindu-se in toate colturile orasului, dar chiar si la 30 de kilometri de Galati, respectiv in localitatile Independenta, Sendreni, Sivita sau Vanatori, precum si pe Dunare, relateaza publicatia Viata Libera. Potrivit sursei citate, pana in acest moment nicio institutie abilitata sa intervina nu a fost sesizata de producerea vreunui incident care sa fi provocat zgomotul asurzitor.
Craiova: Politia sustine ca persoana care a abandonat un lup in Parcul "Romanescu" nu a savarsit o fapta penala Reprezentantii IPJ Dolj sustin ca persoana care a abandonat un lup in Parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova, animalul fiind gasit marti dimineata pe aleile parcului de catre angajatii Regiei de Administrare a Domeniului Public, nu a savarsit o fapta de natura penala, scrie Agerpres. Potrivit IPJ Dolj, oamenii legii fac cercetarii pentru identificarea persoanei care va fi sanctionata contraventional cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 3.000 lei.
Bucuresti: Cum a ajuns Hanul Solacolu, monument istoric de secolul XIX, o ruina si ce se poate face pentru salvarea cladirii Hanul Solacolu, construit in 1859, la comanda fratilor Solacoglu din Istanbul, considerat de specialisti una dintre cele mai valoroase cladiri de acest gen din Capitala, se afla in prag de colaps. Tencuiala si ornamentele de pe fatada au inceput sa cada, acoperisul si zidurile interioare s-au prabusit, o bucata din trotuarul din fata hanului s-a surpat. Pe langa faptul ca se pierde o cladire valoroasa, zidurile ramase risca sa cada oricand peste trecatori si sa se produca o tragedie. In ultimii 10 ani, Ministerul Culturii si Primaria Capitalei, institutiile care trebuie sa vegheze la protejarea patrimoniului construit, nu au facut nimic pentru a salva cladirea. Inca se cauta solutii.
Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, dupa ce Gabriela Firea a cerut inlocuirea sa: Oricare ar fi purtatorul de cuvant, pozitia ARCB in cazul Cathedral Plaza ramane neschimbata Oricare ar fi purtatorul de cuvant, pozitia Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti in cazul Cathedral Plaza ramane neschimbata, a postat pe pagina de Facebook, Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti. Reactia vinde dupa ce Gabriela Firea, primarul general al Capitalei,  a cerut  intr-o scrisoare adresata Arhiepiscopului Ioan Robu,  inlocuirea sa din functia de purtator de cuvant pe motiv ca a avut "luari de pozitie total inadecvate, atat prin comunicate oficiale cat si prin postari pe retelele de socializare".
Scandalul Cathedral Plaza: Primarul Gabriela Firea cere inlocuirea din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti a preotului Francisc Dobos Gabriela Firea, primarul general al Capitalei,  cere intr-o scrisoare adresata Arhiepiscopului Ioan Robu,  inlocuirea din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti a preotului Francisc Dobos, pe care il acuza de conduita inadecvata pozitiei sale de prelat si de reprezentant oficial al Bisericii Catolice. Firea sustine ca Francisc Dobos a avut "luari de pozitie total inadecvate, atat prin comunicate oficiale cat si prin postari pe retelele de socializare".Vezi in articol ce a postat Francisc Dobos pe pagina de Facebook pe 13 mai, o fotografie care a generat reactia Gabrielei Firea
PMB vrea sa dea o cladire din centrul Capitalei in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania   Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) vrea sa dea o cladire din centrul Capitalei in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, printre ai carei membri se numara fostul presedinte Ion Iliescu, fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, iar lucrarile de amenajare a imobilului vor fi facute din bugetul Academiei, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Proiect CGMB: Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru proprietarii de cladiri care nu asigura reparatiile si consolidarea imobilelor Proprietarii de cladiri care nu asigura lucrari de reparatii, consolidare, reabilitare, dar si curatenia imobilelor pe care le detin vor fi amendati cu pana la 5.000 de lei daca proiectul aflat joi pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va fi aprobat de consilierii generali
Proiect: Bucurestenii care nu isi intretin imobilele pe care le au in proprietate risca amenzi de pana la 5.000 lei Bucurestenii care nu isi intretin imobilele pe care le au in proprietate, nu curata fatadele, nu finalizeaza lucrarile de construire incepute si nu fac curatenie in imobile, risca amenzi de pana la 5.000 lei, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General ce va fi discutat joi.
UPDATE Cum vor raspunde alesii locali si functionarii din subordine pentru deciziile adoptate si documentele semnate. Plenul Senatului a adoptat luni modificarea legii administratiei publice locale Plenul Senatului a adoptat luni proiectul de modificare a Legii administratiei publice locale, articolul privind raspunderea contraventionala, administrativa, civila sau penala a consilierilor locali sau judeteni, primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene. Senatul este camera decizionala, proiectul urmeaza sa fie trimis la presedintie pentru promulgare.UPDATE Proiectul cu modificarile mentionate a fost adoptat cu 97 voturi "pentru" si 8 "impotriva". Modificarile au fost sustinute in plen de toate partidele, cu exceptia senatorilor USR. Senatoarea Florina Presada a declarat ca "ceea ce este periculos este exonerarea primarilor de la raspundere".
Primaria Capitalei vrea sa acorde 1.500 lei net/familie pentru tinerii care se casatoresc Primaria Capitalei vrea sa acorde un stimulent financiar de 1500 lei net/familie pentru tinerii care se casatoresc, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de joi. Daca proiectul va fi adoptat, sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, pe baza unei cereri, precum si a unei copii conform cu originalul a certificatului de casatorie.
Primaria Capitalei vrea sa dea in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, unde Ecaterina Andronescu este membru fondator si presedinte al Sectiei "Stiinte chimice", o cladire din centrul capitalei Primaria Capitalei vrea sa dea in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, unde Ecaterina Andronescu este membru fondator si presedinte al Sectiei "Stiinte chimice", o cladire din centrul capitalei, de pe strada Ilfov nr. 3, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General ce va fi supus aprobarii joi. Lucrarile de amenajare si punere in functiune a imobilului se vor realiza prin grija si pe cheltuiala Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, potrivit documentului citat.  Totusi, Primaria a executat recent s-au executat lucrari la acoperisul si fatada imobilului.
Directia de Cultura din Sibiu a dispus sistarea imediata a montarii de contoare electrice pe cladiri istorice din localitatea Hoghilag Directia Judeteana de Cultura din Sibiu, care a avizat montarea de contoare electrice pe cladiri istorice din localitatea Hoghilag, judetul Sibiu, cu conditia ca amplasarea sa se faca de comun acord cu specialistii institutiei, dupa deplasarea la fata locului, a dispus "sistarea imediata" a lucrarilor efectuate de Electrica Distributie, intrucat prevederea din aviz a fost incalcata, anunta News.ro.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri