ADMINISTRATIE LOCALA
Proiect: Taxele si impozitele locale din Bucuresti ar putea fi majorate din 2019 cu rata inflatiei Impozitele si taxele locale din Bucuresti ar putea creste in 2019 cu rata inflatiei, potrivit unui proiect de hotarare aflat in dezbatere pe site-ul municipalitatii, dupa ce conform datelor INS, rata anuala a inflatiei  a crescut de la 2,1 in decembrie 2016 la 3,3% in decembrie 2017.
Roxana Wring, consilier USR: Decizia de a inchide scolile este o decizie dispretuitoare la adresa tuturor bucurestenilor care au copii si care au un serviciu Decizia de a inchide scolile este o decizie dispretuitoare la adresa tuturor bucurestenilor care au copii si care au un serviciu, a postat Roxana Wring, consilier USR, pe pagina de Facebook. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a luat decizia de a inchide luni si marti scolile din Bucuresti dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a emis  doua coduri portocalii prin care avertizeaza ca, incepand de luni dimineata, urmeaza ninsori si viscol in 12 judete din sudul si sud-estul Romaniei.
Gabriela Firea cere Directiei de Asistenta Sociala sa duca la centrele sociale cat mai multi oameni fara adapost: Noaptea trecuta, la centre au fost duse 6 persoane, sunt 31 de oameni care refuza constant adapostirea Numarul locurilor la adapostul de urgenta pentru barbati de pe soseaua Berceni din Capitala a fost suplimentat, la adapostul pentru femei, barbati si familii de la Pallady, care are o capacitate de 500 de locuri, sunt cazate 439 de persoane, iar la adapostul din strada Viilor au fost cazate 42 de persoane, a declarat, duminica, primarul general Gabriela Firea. potrivit News.ro. Ea a cerut Directiei de Asistenta Sociala sa identifice si sa duca la centrele sociale cat mai multi oameni fara adapost, iar echipele mobile sa distribuie mancare calda si ceai, in conditiile in care sunt anuntate temperaturi extrem de scazute.
Braila: Autoritatile au decis ca toate femeile insarcinate, bolnavii cronici si persoanele care fac dializa sa fie dusi la spitale; judetul - sub avertizare de viscol Autoritatile din Braila au dispus ca toate femeile insarcinate, bolnavii cronici, persoanele care necesita dializa si cei care sunt dependenti de insulina sa fie adusi in spitale inainte ca vremea sa se inrautateasca, judetul fiind sub avertizare de viscol si ninsori, informeaza News.ro.
Negoita face apel la locuitorii sectorului 3 sa nu iasa cu masinile zilele urmatoare Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a facut duminica un apel catre bucuresteni sa nu iasa cu masinile in trafic in aceste zile, pentru a fi evitata blocarea traficului si pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire la fata locului sau a salvarilor si masinilor de pompieri, informeaza Agerpres.
Scolile sunt inchise luni si marti in Bucuresti / Firea: "Probabil se va extinde aceasta decizie" Scolile din Bucuresti se vor inchide luni si marti din cauza atentionarilor emise de meteorologi, a anuntat primarul general, Gabriela Firea, precizand ca o masura similara ar putea fi luata si pentru zilele urmatoare. Anuntul a fost facut in cadrul comandamentului de iarna convocat duminica la pranz de Firea.UPDATE 15.47 "In unitatile de invatamant particular, decizia apartine conducerilor acestora" a declarat inspectorul general scolar Florin Lixandru
Primarul Capitalei Gabriela Firea a convocat Comandamentul de iarna pentru duminica Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de iarna pentru duminica, la ora 12.00, ca urmare a avertizarilor meteorologice emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), urmand ca la sedinta sa fie prezenti toti factorii implicati in implementarea programului de deszapezire si combatere polei in Bucuresti, transmite Agerpres.
RATB a prevazut in bugetul pe 2018 bani pentru dotarea cu aer conditionat a 150 de autobuze, 143 tramvaie si 100 troleibuze In bugetul RATB pe anul 2018 s-au prevazut circa 200 milioane lei pentru investitii, potrivit proiectului de buget aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.  Astfel, se prevad bani pentru dotarea cu aer conditionat a 150 de autobuze, 143 tramvaie si 100 troleibuze, modernizarea a 13 tramvaie, achizitionarea a 5 automate de bilete, implementarea unui sistem de informare calatori despre traseele RATB si timpii estimati de asteptare in statie, modernizarea a 33 refugii de tramvai si 6 milioane lei pentru implementarea unor culoare unice pentru tramvaie, dupa modelul liniilor 21 si 41.
Administratia Cimitirelor de pe langa Primaria Capitalei vrea sa cumpere o aplicatie de cautat morminte la Cimitirul Bellu pentru circa 33.000 euro / UPDATE: Institutia a renuntat la proiect Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, aflata in subordinea Primariei Capitalei, vrea sa cumpere in 2018 o aplicatie de cautare morminte in Cimitirul Bellu, pentru care a prevazut in buget 157.000 lei. Pentru acelasi cimitir, care este monument istoric, vrea sa mai faca un site cu un tur virtual  3D, pentru care s-au bugetat inca 157.000 lei.UPDATE: Administratia Cimitirelor a renuntat la aplicatia pentru cautarea mormintelor si la site-ul cu turul virtual, sumele alocate fiind scoase din buget in urma unui amendament facut de PSD.
Cele 22 de companii municipale infiintate la finalul anului trecut de Gabriela Firea au angajat pana pe 31 ianuarie 489 de oameni Cele 22 de companii municipale infiintate la finalul anului trecut de primarul Gabriela Firea au angajat pana pe 31 ianuarie 489 de oameni, se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Bucuresti la solicitarea HotNews.ro. Cei mai multi angajati ii are Compania Municipala Consolidari Bucuresti - respectiv 123 de angajati, pe locul doi se afla Trustul de Cladiri Metropolitane cu 51 de angajati si Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti - 38 angajati. La cele 22 de companii s-au scos la concurs 2.000 de joburi.  In comparatie, Primaria Capitalei are circa 890 de angajati.
O portiune din Soseaua Virtutii ca purta numele istoricului Neagu Djuvara Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi schimbarea denumirii segmentului din Șoseaua Virtuții cuprins între Calea Crângași și Raul Dambovita, Sector 6, în Șoseaua Neagu Djuvara.
Consiliul General a majorat cu 80% taxa de apa uzata colectata de Apa Nova Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi majorarea taxei de apa uzata de la 0,05 lei/mc la 0,09 lei/mc, incepand cu 1 Martie 2018. Aceasta se va regasi in facturile emise de Apa Nova, care colecteaza taxa, pentru modernizarea statiei de la Glina, realizata de Primaria Capitalei.  Interesant este ca Apa Nova a introdus deja noua taxa, de la Inceputul lunii ianuarie, inainte ca aceasta sa fie aprobata de Consiliul General.
Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro Compania Municipala de Agrement SA inchiriaza de la Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti SA, ambele fiind infiintate de Primaria Capitalei, mai multe corpuri de iluminat printre care: o perdea de lumini cu becuri led, o decoratiune pat in forma de inima, de circa 2,3 m, o decoratiune in forma de inel de diamant si una in forma de inima, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe SEAP. Pretul este de 22.500 euro.
Consiliul General a aprobat transformarea RATB din regie in societate comerciala pe actiuni Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi transformarea RATB din regie in societate comerciala pe actiuni. Numele noii companii este: Societatea de Transport Bucuresti STB. Aceasta va avea doi actionari: Consiliul General al Municipiului Bucuresti (99,90%) si Consiliul Judetean Ilfov (0,10%).
Centrala termica de la Casa Presei va avea un sistem de cogenerare Consiliul General a aprobat joi studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru un sistem de cogenerare pentru centrala termica de la Casa Presei. Valoarea investitiei se ridica la 52 milioane lei, bani ce vor veni din bugetul Primariei Capitalei, iar lucrarea se va finaliza in doi ani.
Un bust al Elisabetei Rizea va fi amplasat in Parcul Drumul Taberei Un bust al Elisabetei Rizea va fi amplasat in Parcul Drumul Taberei, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In proiectul nu se specifica cat va costa sau in cat timp va fi amplasat in parc. "Zona cartierului Drumul Taberei nu a beneficiat pana in prezent de monumente de for public, astfel incat, amplasarea unui bust al luptatoarei anticomuniste Elisabeta Rizea in parcul Drumul Taberei ar fi o decizie oportuna, datorita simbolisticii sale puternice", se arata in expunerea de motive a proiectului.
Consiliul General a aprobat bugetul Primariei Capitalei pe 2018. Ce proiecte de infrastructura primesc bani Consiliul General a aprobat joi bugetul Primariei Capitalei pe anul 2018. Astfel, institutia are un buget local estimat de 5,7 miliarde lei (1,24 miliarde euro). Din aceasta suma, 231 milioane euro sunt alocati pentru investitiile in infrastructura, 100 milioane de euro pentru investitiile in sanatate, 32 milioane de euro pentru achizitia de autobuze, troleibuze si tramvaie, in masura in care se vor finaliza procedurile de achizitie, 103 milioane euro pentru subventia RATB, 86 milioane de euro subventia RADET.
Consiliul General a aprobat infiintarea unui nou centru cultural al Primariei Capitalei - Centrul Cultural Lumina Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi, la propunerea primarului Gabriela Firea, infiintarea Centrului Cultural Lumina. Acesta va avea 15 angajati, din care 3 posturi de conducere, si va fi sustinut financiar de Primaria Capitalei, dar si din venituri proprii. Primaria are nu mai putin de 5 institutii care se ocupa de activitati culturale, teatre, dar si o companie municipala.
Primaria Capitalei va reabilita 68 de strazi, o parte neasfaltate si fara retele edilitare, dar si cateva bulevarde. Pentru modernizarea Caii Calarasilor s-au alocat 88 milioane le, iar pentru bd. Basarabia 156 milioane lei Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi, la propunerea primarului general Gabriela Firea, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a 68 de strazi si bulevarde. In total, pentru cele 68 de strazi, costurile se ridica la 450 milioane lei.  Printre arterele pe care se vor executa lucrari de modernizare se numara: Calea Calarasilor - valoare proiect 88 milioane lei, B-dul Basarabia – 156 milioane lei, Sos. Bucuresti Magurele – 16 milioane lei, Strada Lizeanu – 14 milioane lei, Strada Maica Domnului – 27 milioane lei. In proiectul de buget pe anul 2018, primarul Gabriela Firea a alocat bani pentru largirea Caii Calarasilor, proiect ce a starnit mai multe controverse deoarece ar presupune demolarea unor cladiri vechi, protejate. Primarul a declarat ca va decide daca largeste aceasta strada sau doar o modernizeaza in urma unui studiu de fezabilitate.
Primaria Capitalei aloca 90 milioane lei pentru construirea a 5 sali de sport multifunctionale la scoile din Sectorul 6 Primaria Capitalei va construi 5 sali de sport multifunctionale in incinta a 5 scoli din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru edificarea acestora, municipalitatea va plati circa 90 milioane lei, bani de la bugetul local.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică