ADMINISTRATIE LOCALA
FOTOGALERIE Cheltuieli majore pentru statui in Bucuresti cu ocazia centenarului Marii Uniri: 80 milioane de lei pentru patru statui. Monumentul "Marea Unire" va costa circa 50 milioane de lei si va fi amplasat in Piata Alba Iulia Primaria Capitalei va plati circa 80 milioane de lei pentru patru statui destinate Centenarului Marii Uniri, acestea fiind dedicate Marii Uniri, Regelui Ferdinand I, politicianului IC Bratianu si generalului Henri Mathias Berthelot. Monumentul "Marea Unire" costa nu mai putin de 50 milioane lei si va fi amplasat in Piata Alba Iulia. Acesta va avea diametrul de 35 m si inaltimea de 25 m. Statuia lui IC Bratianu, care va avea o inaltime de 15 metri, si va fi amplasata in rondul de la Universitate, cea a generalului Henri Mathias Berthelot, pe strada cu acelasi nume, la intersecția cu str. Luigi Cazzavilan, iar cea a Regelui Ferdinand I, in Piata Victoriei. Aprobarea acestor monumente s-a facut in baza unor initiative, incepand cu anul 2007 pana in prezent, insa banii vor fi platiti acum.
Consilierii PNL ai Capitalei: "Bucurestiul este invadat de sobolani, dupa un an de zile de administratie PSD si milioane de lei cheltuiti in zadar" Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti acuza administratia PSD de faptul ca nu rezolva problema "invaziei" de sobolani din Capitala, in ciuda faptului ca au fost acordate fonduri suplimentare Centrului pentru Protecția Plantelor, in sarcina caruia intra deratizarea.
Balkanik Festival nu se mai tine in acest an, anunta organizatorii Cea de-a saptea editie a festivalului de world music Balkanik Festival, care urma sa aiba loc intre 8 si 10 septembrie la Gara Regala Baneasa din Bucuresti, va fi anulata, a anuntat joi Asociatia Culturala Metropolis. Asociatia a luat aceasta decizie dupa ce Consiliul Local Sector 1 nu a aprobat inca hotararea prin care se acorda de la bugetul local 360 000 lei pentru organizarea evenimentului.
UPDATE S-a reluat circulatia tramvaielor liniei 46, blocata de aproximativ o ora din cauza unui autoturism parcat neregulamentar Circulatia tramvaielor liniei 46 a fost blocata de aproximativ o ora din cauza unui autoturism parcat neregulamentar, la intersectia Str. Doctor Felix cu Bd.Ion Mihalache, anunta RATB pe o retea de socializare. Blocajul a intervenit in jurul orei 10.30.UPDATE 11.46: S-a reluat circulatia tramvaielor liniei 46, pe Str. Dr. Felix. Blocajul a durat 70 min - (10:10-11:20).
Primaria Capitalei: Inscrierile pentru voucherele acordate pentru achizitia de biciclete au fost suspendate, dupa aproape 15.000 de solicitari primite Primaria Capitalei anunta marti seara ca a luat decizia sa suspende procesul de inscriere in programul "Biciclisti in Bucuresti", prin care ar urma sa fie acordate 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei pentru achizitionarea de biciclete, dupa ce au fost procesate 4.136 de cereri depuse la Centrul de relatii cu publicul, iar pe e-mail au fost primite peste 14.500 de solicitari. Primaria spune ca va propune in urmatoarea sedinta a Consiliului General suplimentarea numarului de vouchere acordat in cadrul acestui program.
Circulatia tramvaielor de pe linia 41, blocata din cauza unei defectiuni la reteaua de contact Circulatia tramvaielor de pe linia 41 este blocata de la ora 14.27 din cauza unei avarii la reteaua de contact, potrivit informatiilor furnizate de RATB. Avaria s-a produs la intersectia Str. Brasov/B.Dul Ghencea, sens catre terminalul Ghencea, circulatia tramvaielor fiind blocata in ambele sensuri.
Circa 3000 de cereri au fost depuse in prima zi de inscrieri, la Primaria Capitalei, pentru acordarea voucherelor de 500 de lei pentru achizitia de biciclete In prima zi de inscriere in in Programul "Biciclisti in Bucuresti", unde primaria acorda 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot, au fost depuse 2.935 de cereri, dintre care 2.245 depuse la Registratura si 690 prin e-mail, anunta municipalitatea intr-un comunicat de presa.
FOTO VIDEO Cum arata Esplanada pe care Primaria Bucuresti vrea sa o transforme in centru multifunctional Terenul de la Piata Unirii, cunoscut ca Esplanada, este acum o zona acoperita de beton in care sunt depozitate gunoaie si unde oamenii strazii se adapostesc, iar mirosul de gunoi si urina este insuportabil. Esplanada este inconjurata de ziduri de beton crapate si murdare de graffiti care mai ascund mizeria din interior. Esplanada se afla intre bd. Unirii, str. Nerva Traian, bd. Octavian Goga si bd. Mircea Voda.
VIDEO FOTO Sute de bucuresteni, la coada pentru voucherele date de Primaria Capitalei pentru achizitia de biciclete: "Poate daca vin inca 5.000 de biciclisti pe strada vor face si piste" Cateva sute de bucuresteni stateau, luni dupa masa, la coada la Centrul pentru Relatii cu Cetatenii al Primariei Generale de langa parcul Cismigiu. Oamenii stateau la coada pentru a prinde unul dintre cele 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei pe care Primaria Capitalei doreste sa le ofere bucurestenilor pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot.
Primaria Capitalei: "Solicitarile pentru voucherele care se acorda in programul "Biciclisti in Bucuresti" pot fi depuse si prin e-mail Primaria Capitalei a luat decizia ca cererile de inscriere in programul "Biciclisti in Bucuresti", prin care bucurestenii care se inscriu primesc vouchere de 500 de lei pentru achitionarea de biciclete sau trotinete, sa poata fi depuse si online, prin e-mail. Anuntul PMB vine pe fondul cozilor generate luni la ghiseele Directiei de Relatii cu Cetatenii.
Gabriela Firea vrea sa plateasca peste 3,3 milioane de euro pentru servicii de cadastru si inscriere in cartea funciara a terenurilor si cladirilor din patrimoniul Primariei Bucuresti Primaria Muncipiului Bucuresti, condusa de Gabriela Firea, a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de cadastru si inscriere in cartea funciara a imobilelor (teren cu sau fara constructie) aflate in patrimoniul sau, contract cu o valoare estimata la maxim 15,1 milioane lei (peste 3,3 milioane euro) fara TVA, arata datele publicate sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Licitatia vizeaza incheierea unui acord cadru cu un singur agent economic pentru o perioada de 4 ani. Finantarea se va face din fonduri publice.
FOTOGALERIE VIDEO Primaria Capitalei a inaugurat pasajul rutier subteran de la Piata Sudului / Firea spune ca a facut o economie de 1,2 mil. euro, dar constructorul cere in plus 60% din valoarea proiectului / Problemele pe care inca le are lucrarea Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat duminica pasajul rutier subteran de la Piata Sudului. Lucrarea a inceput pe fonduri europene, in mai 2014, si trebuia finalizata pana la finalul anului 2015. Cum acest lucru nu s-a intamplat, s-au pierdut banii europeni, din valoarea totala a proiectului de circa 127 milioane lei (83 milioane fonduri UE), s-au abosrbit doar 18 milioane lei, diferenta fiind pusa de la bugetul local. UPDATE: Potrivit reporterului HotNews.ro de la fata locului, mai sunt de facut mici finisaje la aceasta lucrare. La trei pasaje pietonale lipsesc placutele care sa indice unde duc, asa ca cetatenii sunt dezorientati. Trotuarele de la suprafata nu sunt gata, si nici al patrulea pasaj, care face legatura cu statia de tramvai si de metrou nu este inca terminat. Nici tramvaiele nu circula la suprafata, primarul declarand ca aceasta problema va fi remediata pana la inceperea scolii.
Primaria Capitalei: Pasajul Piata Sudului va fi inaugurat duminica Pasajul Piata Sudului urmeaza sa fie inaugurat,duminica, de la ora 12.00, de catre edilul sef Gabriela Firea, a informat Primaria Capitalei. Acesta este unul dintre cele opt proiecte pentru care municipalitatea a obtinut finantare europeana si care trebuia finalizat pana in decembrie 2015.
De ce statiile de metrou din centrul Bucurestiului arata neingrijit? Explicatiile Metrorex Placile care ar trebui sa acopere scheletele metalice din tavan de la statiile Piata Unirii 2, Universitate si Piata Romana lipsesc "din cauza inaltimii considerabile" si a conditiilor dificile de verificare si intretinere, sustine Metrorex intr-un raspuns transmis HotNews.ro. Din explicatiile companiei se intelege ca reparatiile vor trebui sa mai astepte. Compania de transport precizeaza ca lucrarile de reabilitare a sistemelor de plafoane suspendate "se vor executa in functie de bugetul de investitii alocat METROREX S.A. pentru perioada 2018-2022."
Voucherele de vacanta destinate angajatilor Primariei Capitalei si institutiilor subordonate ar putea ajunge la peste 20 de milioane de lei Consilierii municipali au aprobat, miercuri, cu 37 voturi "pentru", 11 "impotriva" si o abtinere, proiectul privind rectificarea bugetului propriu al Capitalei pe anul 2017. Din anexa atasata proiectului reiese ca sumele destinate voucherelor de vacanta pentru angajatii Primariei si ai institutiilor subordonate reprezinta un total de 20,9 milioane lei, scrie Agerpres. Conform raportului de specialitate, urmare a OUG 46/2017 privind acordarea voucherelor de vacanta, s-au solicitat institutiilor de interes local propuneri privind rectificarea bugetului.
Primaria Capitalei va acorda un ajutor financiar de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap Primaria Capitalei va acorda, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, un ajutor financiar in valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul in Capitala, conform unui proiect de hotarare aprobat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus ca in urmatoarea sedinta consilierii generali vor vota un proiect de hotarare similar pentru persoanele cu handicap care au varsta peste 18 ani.
Gabriela Firea vrea sa redeschida proiectul Esplanadei din zona Pietii Unirii: Filarmonica, muzeu al literaturii, pinacoteca Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a anuntat ca doreste sa redeschida proiectul Esplanadei, cerand in acest sens Guvernului sa treaca din domeniul public  al statului si administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale in domeniul public al Capitalei terenul delimitat de bd Unirii, str. Nerva Traian, bd Octavian Goga si bd Mircea Voda.
Gabriela Firea: Parcarea gratuita nu va mai fi permisa in zonele in care exista parcari publice sau private Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca, incepand din toamna, in zonele in care exista parcari publice sau private nu va mai fi permisa parcarea gratuita pe domeniul public, asa cum se practica in prezent, potrivit Agerpres.
Primaria Sibiu emite si in format electronic certificatele de atestare fiscala Primaria Sibiu emite si in format electronic, incepand cu data de 17 iulie, certificatele de atestare fiscala pentru bunurile imobile - pentru case si terenuri. Si documentele pentru obtinerea certificatului vor fi depuse de cetateni tot in format electronic.  Cei care doresc sa utilizeze acest serviciu au insa nevoie de semnatura digitala, obligatorie pentru depunerea cererii de emitere a certificatului.Certificatele fiscale pentru autovehicule nu se pot emite in format electronic deoarece este necesara prezentarea stampilei in original pe contractele de vanzare-cumparare sau facturi. 
Metrorex deschide luni statia de metrou Pipera Statia de metrou Pipera va fi deschisa, luni, publicului calator, anunta Metrorex. Astfel, circulatia pe Magistrala 2 de metrou, va fi reluata in conditii normale, iar calatorii vor putea accesa toate statiile de metrou ale acestei magistrale.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version