ADMINISTRATIE LOCALA
Capitala va avea sase statii de alimentare pentru automobile electrice Consiliul General al Municipiului Bucurestina aprobat, sambata, amenajarea a sase statii de alimentare pentru automobilele electrice, prima urmand sa fie amplasata pe bd. Unirii, se strada Anton Pann. Cu exceptia acestui amplasament, Administratia Strazilor Bucuresti urmeaza sa identifice, in 90 de zile, alte locatii in care sa fie amplasate restul de statii de alimentare.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat majorarea bugetului pentru consolidarea sediului din bd. Regina Elisabeta cu 6 mil. euro, dupa ce in urma cu doua luni acesta s-a majorat cu alte 6 mil. euro Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, sambata, majorarea bugetului alocat consolidarii sediului vechi al Primariei Capitalei din bd. Regina Elisabeta, nr.47 cu inca 6 milioane de euro, dupa ce, in urma cu aproape doua luni, acest buget a fost majorat cu alte 6 milioane de euro.  Astfel, de la bugetul initial de 10 milioane de euro se ajunge la suma de 24,3 milioane de euro, cu aproape 150% mai mult. Din banii alocati in plus ar urma sa se faca o parcare subterana de 139 de locuri.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat 700.000 de euro pentru restaurarea Baii Grivita, monument istoric Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat, sambata,  700.000 de euro pentru consolidarea si restaurarea Baii Grivita. Baia Grivita a fost infiintata de Regina Maria la sfarsitul secolului XIX, fiind inaugurata pe 18 decembrie 1897. In prezent cladirea, monument istoric, este in paragina.
​Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat demararea procedurii de transformare in societate comerciala a RADET si ELCEN Consiliul General al Municipiului Bucuresti a luat act, sambata,  de fuziunea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) si a aprobat demararea procedurii de transformare a noii entitati in societate comerciala - SACET. Astfel, s-a aprobat incheierea unui contract de consultanta cu International Finance Corporation,  membru al Grupului Bancii Mondiale, pentru selectarea firmei care fi partenerul municipalitatii in SACET si va face investitiile necesare rentabilizarii societatii. De asemenea, Consiliul a aprobat demararea procedurilor de licitatie pentru firma care va acorda consultanta juridica Primariei Capitalei pe acest subiect. Pentru modernizarea CET-urilor aflate la ELCEN sunt necesare investitii de 1,8 miliarde de euro, iar pentru modernizarea retelei de distributie a RADET sunt necesare 2 miliarde de euro.
Consiliul General al Capitalei a aprobat proiectul telegondolei de Bucuresti Primaria Municipiului Bucuresti va incerca sa acceseze fonduri europene pentru a construi desupra strazilor, la o inaltime de 10-15 metri, un nou mijloc de transport asemanator unei telegondole, ca alternativa la mijloacele traditionale de transport in comun, potrivit unui proiect aprobat de consilierii generali, sambata. Propunerea de a construi aceasta instalatie i-a fost facuta Primariei Capitalei de o firma din Anglia - Overland Transport Systems care va asigura consultanta necesara intocmirii dosarului aferent accesarii fondurilor europene.
VIDEO Sedinta consiliului general Bucuresti, amanata din nou, din lipsa de cvorum. Sorin Oprescu: Consilierii au dovedit lipsa de respect fata de bucuresteni Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, programata pentru vineri, la ora 13,00, si in care ar fi trebuit sa se discute bugetul primariei capitalei pentru anul 2013, nu s-a tinut, din lipsa de cvorum. Este pentru a doua oara in cateva zile in care consilierii USL nu asigura cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintelor.
Sorin Oprescu, despre telegondola din Bucuresti: Am avut retineri, dar UE ar putea pune la dispozitie niste cantitati mari de bani Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ironizat, miercuri, proiectul de telegondola propus chiar de Primarie spre aprobare alesilor locali, la sedinta de Consiliu General de vineri. Intrebat ce sanse exista ca telegondola sa se faca, Oprescu a declarat ca nu se pot intampla decat doua lucruri: "Sa se plimbe numai politicienii cu ele ca sa ajunga la serviciu ori sa se plimbe curajosii". Totusi, acesta crede ca, daca Uniunea Europeana da bani pentru astfel de proiecte, merita incercat.
Fuziunea ELCEN cu RADET, blocata dupa ce consilierii PSD au lipsit de la sedinta extraordinara convocata de Sorin Oprescu: "Am mai vazut filmul asta" Consilierii PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti au lipsit la sedinta de miercuri, in care ar fi trebuit sa ia act de fuziunea ELCEN-ului cu RADET si sa demareze procedura de transformare in societate comerciala a noii entitati, astfel ca sedinta nu s-a mai tinut din lipsa de cvorum. Absenta consilierilor PSD este interesanta in conditiile in care Guvernul Ponta a aprobat si a declarat public ca sustine acest proiect. Singurii care se opun acestei solutii sunt primarii de sector, in special Robert Negoita (sectorul 3 - PSD), Neculai Ontanu (sector 2 UNPR) si Marian Vanghelie (sectorul 5 - PSD). Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca va face o noua sedinta de Consiliu General, vineri, si va pune din nou pe ordinea de zi aceste proiecte.
​​FOTOGALERIE Primaria Capitalei: Lucrarile la bd. Liviu Rebreanu se vor finaliza cel tarziu in luna iulie Lucrarile la bulevardul Liviu Rebreanu vor fi gata in circa doua luni si jumatate, a declarat pentru HotNews.ro Ion Dedu, seful Directie de Infrastructura din Primaria Capitalei. In prezent, lucrarea este finalizata in proportie de 60%, iar pe teren lucreaza zeci de utilaje si muncitori. Lucrarile de modernizare a acestei artere au inceput inca din 2012, iar pe timpul iernii carosabilul a ramas decopertat si s-a umplut de gropi, fiind un cosmar pentru soferii care tranziteaza zilnic zona.
Afacerea "Cainele fara stapan". Vezi in contul caror firme ajung milioane de euro de la bugetul local Cainii fara stapan sunt o afacere de multe milioane de euro in Romania. Primariile din marile orase ale tarii au alocat sume foarte mari pentru programe de prinderea, transportul si gestionarea populatiei canine insa rezultatele sunt departe de a fi satisfacatoare. In Constanta, din 2008 pana in 2013 s-au platit circa 9 milioane de lei firmei Puppy Vet pentru prinderea, transportul si gestionarea cainilor fara stapan. Aceasta companie administrata de Constantin Popescu, un fost director de banca condamnat in 2002 la opt ani de inchisoare pentru frauda si gratiat un an mai tarziu, sub semnaturile lui Ion Iliescu si Adrian Nastase.
VIDEO Primaria Capitalei vrea sa construiasca o instalatie de transport suspendata, asemanatoare cu o telegondola, ca alternativa la mijloacele clasice de transport in comun Primaria Capitalei vrea sa construiasca desupra strazilor, la o inaltime de 10-15 metri, un nou mijloc de transport asemanator unei telegondole, ca alternativa la mijloacele traditionale de transport in comun, potrivit unui proiect de hotarare care va fi discutat vineri de consilierii generali. Propunerea de a construi aceasta instalatie i-a fost facuta Primariei Capitalei de o firma din Anglia - Overland Transport Systems - care detine aceasta tehnologie, iar aceasta companie va oferi municipalitatii si suportul in accesarea unor fonduri europene nerambursabile. Ioan Dedu, seful directie de Infrastructura din primaria Capitalei, a declarat pentru HotNew.ro ca acest sistem de transport ar putea fi implementat in zonele nou dezvoltate unde nu exista inca mijloace de transport public, spre Domnesti si Sisesti. vezi mai multe declaratii in text
In parcurile Carol, Cismigiu, Circului, Floreasca, Herastrau, Izvor, Miorita, Tineretului si Unirii ar putea sa apara peste 80 de rulote si foisoare unde se vor comercializa bauturi racoritoare si dulciuri In parcurile Carol, Cismigiu, Circului, Floreasca, Herastrau, Izvor, Miorita, Tineretului si Unirii ar putea aparea peste 80 de rulote si foisoare unde se vor comercializa bauturi racoritoare si dulciuri. Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) din subordinea Primariei Capitalei a demarat in urma cu aproximativ o saptamana o licitatie pentru inchirierea locatiilor unde vor fi amplasate aceste instalatii. APLAB nu a impus un aspect unitar pentru rulotele si foisoarele care vor fi amplasate pe spatiile verzi. Reamintim ca parcurile Cismigiu, Herastrau si Carol sunt monument istoric iar aspectul lor trebuie conservat ca atare.
Sorin Oprescu vrea sa cheltuiasca 80 milioane de euro pentru o sala polivalenta in complexul sportiv "Lia Manoliu" Primaria Capitalei vrea sa construiasca o sala polivalenta de 80 de milioane de euro in complexul sportiv "Lia Manoliu", consilierii generali ai municipiului Bucuresti urmand sa decida vineri daca aproba sau nu o asemenea investitie. Aceasta ar urma sa aiba 12.000 de locuri si ar  putea atrage 750.000 de vizitatori pe an. Daca proiectul primeste unda verde, obiectivul ar urma sa fie gata in doi ani de la inceperea lucrarilor.
Consiliul General al municipiului Bucuresti hotaraste vineri pe ce se vor cheltui cele 3,7 mld lei din bugetul municipalitatii Bugetul Primariei Capitalei pe anul 2013 va fi suspus la vot, vineri, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, propune ca cele 3,7 miliarde de lei sa fie cheltuiti astfel: 1,25 miliarde lei pentru investitii, 2,4 miliarde lei pentru cheltuielile curente si 817 milioane lei pentru subventiile la RADET si RATB. In ceea ce priviste investitiile in infrastructura municipalitatea vrea sa aloce bani pentru continuarea lucrarilor la strapungerea Nicolae Grigorescu - 56 milioane lei, diametrala Buzesti - Berzei - Uranus - 66 milioane lei, penetratia Splaiul Independentei - Autostrada Bucuresti Pitesti - 30 milioane lei, largirea Soselei Pipera - 8,5 milioane lei, reabilitarea Bd Liviu Rebreanu - 25 milioane lei, reabilitarea Soseaua Pantelimon - 35 milioane lei si reabilitare Soseaua Iancului - 11 milioane lei.
Primaria Capitalei vrea sa aloce 700.000 de euro pentru consolidarea si restaurarea Baii Grivita, monument istoric Primaria Capitalei vrea sa aloce 700.000 de euro pentru consolidarea si restaurarea Baii Grivita, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General ce va fi supus la vot vineri. Baia Grivita a fost infiintata de Regina Maria la sfarsitul secolului XIX, fiind inaugurata pe 18 decembrie 1897. In prezent cladirea, monument istoric, este in paragina.
Primaria Capitalei imparte sectoarelor circa 80 milioane lei - cotele defalcate din impozitul pe venit. Primaria sector 1 ia cel mai putin, iar sectorul 3 cel mai mult Primaria Capitalei repartizeaza primariilor de sector sumele din cotele defalcate din impozitul pe venit - circa 80 milioane de lei. Cele mai mici fonduri sunt alocate Primariei sectorului 1 - 9,1 milioane lei, urmata de Primaria sector 5 - 11,3 milioane lei si Primaria sector 4 - 12,3 milioane lei. Cele mai mari sume ajung la Primaria sector 3 - 16,1 milioane lei, Primaria sector 6 - 15, 7 milioane lei si Primaria sector 2 - 14, 3 milioane lei.
Primaria Capitalei vrea sa majoreze bugetul pentru consolidarea sediului din bd. Regina Elisabeta cu 6 mil. euro, dupa ce in urma cu doua luni acesta s-a majorat cu alte 6 mil. euro Primaria Capitalei cere marirea bugetului alocat consolidarii sediului vechi din bd. Regina Elisabeta, nr.47 cu inca 6 milioane de euro, dupa ce, in urma cu aproape doua luni, acest buget a fost majorat cu alte 6 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General aflat in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii. Astfel, de la bugetul initial de 10 milioane de euro se va ajunge la suma de 24,3 milioane de euro, cu aproape 150% mai mult. Majorarea bugetului va fi supusa la vot vineri in Consiliul general al municipiului Bucuresti. Din banii alocati in plus ar urma sa se faca o parcare subterana de 139 de locuri.
Piedone muta palmierii din intersectia de la Brancoveanu in Oraselul Copiilor, pe o plaja exotica Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat, luni, ca va muta cei 18 palmieri din intersectia de la Brancoveanu in Parcul Oraselul Copiilor, unde va amenaja o plaja exotica. In sezonul rece arborii au stat in serele Administratiei Domeniului Public sector 4. In intersectia de la Brancoveanu, in locul palmierilor, Piedone promite ca va amenaja ceva "deosebit".
Ce fac primariile din Bucuresti pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan. In 2012 au fost muscati de caini 16.000 de bucuresteni In Bucuresti sunt circa 65.000 de caini maidanezi, potrivit unui inventar facut la sfarsitul anului 2012 de Primaria Capitalei. Aceasta cifra este insa una estimativa - s-au numarat cainii dintr-o zona si rezultatul a fost extins la nivelul intregului oras - diferite ONG-uri si institutii estimand ca in oras ar fi undeva intre 40.000 si 100.000 de maidanezi. Care este adevarul, nu se poate spune deoarece, de 20 de ani, municipalitatea nu are o baza de date unica unde sa fie inregistrate aceste animale. Cert este ca bucurestenii sunt din ce in ce mai afectati de problema si mai scandalizati. In 2012, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” au fost muscate de caini 16.000 de persoane cu, 3.231 mai multe decat in 2011. Circa 3.300 sunt copii. Vezi in text ce masuri au luat primariile din Bucuresti pentru a rezolva problema cainilor fara stapan si ce bani au prevazut in bugetul pe 2013 la acest capitol
EXCLUSIV Parcarea publica de 700 de locuri de la Autogara Militari s-a inchis la trei ani de la inaugurare. Primaria Sectorului 6 a investit patru milioane de lei pentru amenajarea ei Parcare publica de 700 de locuri de la Autogara Militari, folosita zilnic in sistem Park&Ride de sute de bucuresteni, s-a inchis de la 1 aprilie. Asta desi a fost inaugurata in septembrie 2010 - in urma cu mai putin de 3 ani - iar Primaria Sectorului 6 a investit circa 4 milioane de lei pentru amenajarea ei. Autoritatile motiveaza ca terenul pe care s-a construit facilitatea era proprietatea privata, contractul de inchiriere fiind doar pe trei ani, iar acum a expirat. Intrebata de HotNews.ro de ce a investit 4 milioane de lei pentru o perioada atat de scurta de timp, de ce nu a prelungit contractul si cat platea chirie pe acel teren, administratia sectorului nu a raspuns, desi au trecut zece zile, perioada prevazuta de lege pentru a raspunde solicitarii.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2278 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version