ADMINISTRATIE LOCALA
Ministrul Hasotti: Numai primaria Constanta poate decide daca vinde sau nu Cazinoul. Ministerul Culturii se poate implica in reabilitarea Cazinoului daca nu este vandut Ministrul Culturii, Puiu Hasotti a declarat sambata ca doar Primaria Constanta poate decide daca vinde sau nu Cazinoul din localitate, iar daca aceasta cladire ramane la primarie, ministerul poate sa contribuie cu o parte din suma de bani necesara pentru restaurarea ei, relateaza Agerpres.
FOTOGALERIE O cladire monument istoric de pe bd. Lascar Catargiu, in centrul Capitalei,  a disparut, furata bucata cu bucata Celebra cladire monument istoric aflata la intersectia bd. Lascar Catargiu cu strada Visarion, construita dupa planurile arhitectului Ion D. Berindei, a disparut. Din 2001 pana in prezent imobilul a fost lasat in paragina, demolat partial in mod ilegal, iar in final ruina ramasa a fost furata caramida cu caramida, hotii actionand in spatele prelatei cu care monumentul a fost acoperit. In acest moment din frumoasa casa nu a mai ramas decat un colt dintr-un zid. Pe teren este aprobat de Primaria sector 1 un bloc de 5 etaje. Desi ONG-urile au adus la cunostinta autoritatilor starea deplorabila in care se afla casa, nimeni nu a luat nici o masura.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea filmul disparitiei cladirii de pe strada Visarion 8
Un al treilea cangur a murit la Gradina Zoologica Bucov Un cangur pitic a fost gasit mort, vineri, la Gradina Zoologica Bucov, de langa Ploiesti, acesta fiind al treilea cangur care moare in aceasta gradina zoo in ultimele luni, dupa ce in urma cu doua saptamani un mascul a fost ucis de caini, iar perechea acestuia a murit muscata de sobolani, transmite Mediafax.
FOTOGALERIE Criza economica, hotii de hartie si colectarea selectiva Pana cum, din categoria micilor infractori, hotii de fier vechi erau cei care dadeau cele mai mari  batai de cap autoriatilor locale, acestia furand tot ce prindeau, de la capace de canal la sine de cale ferata si calorifere vechi din holurile blocurilor. Lucrurile au ajuns atat de departe incat, acum cateva zile, Primaria din Craiova, unde in doua luni s-au furat 130 de capace de canal din fonta, a luat decizia sa le inlocuiasca cu unele din plastic compozit. O data cu civilizarea societatii romanesti insa s-a diversificat si activitatea micilor infractori care devasteaza orasul pentru a putea trai de pe o zi pe alta. Astfel ca, la scurt timp dupa amplasarea celebrelor tomberoane "galbene, verzi si albastre" pentru colectarea selectiva a deseurilor de hartie, plastic si sticla, acestea au devenit o sursa constanta de profit pentru hoti.Da click pe imagine pentru a vedea FOTOGALERIA
Cazinoul din Constanta se intoarce la Radu Mazare: "Sa dea Dumnezeu sa-l cumpere vreun arab bogat" Cazinoul din Constanta s-a reintors la consiliul local al orasului, dupa ce in august 2011 fusese preluat de Ministerul Dezvoltarii pentru a fi consolidat si restaurat. Cazinoul este monument istoric de importanta nationala iar primaria Constanta l-a lasat ani de zile in paragina, in acest moment acesta aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.
​ANALIZA Cum va arata Bucurestiul in 2015 - vezi care sunt proiectele de infrastructura afectate de criza financiara Pana in 2015 Bucurestiul ar fi trebuit sa termine marile proiecte de infrastructura care ar fi decongestionat centrul metropolei si ar fi usurat accesul spre marile iesiri din oras: linia de metrou Drumul Taberei-Eroilor, Soseaua de Centura, drumul express spre autostrada Bucuresti-Pitesti, Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, inelul median (autostrada suspendata) si reabilitarea Soselelor Iancului-Pantelimon (in acest moment pline de gropi). Din cauza rectificarii bugetare facute saptamana trecuta de Guvern, este foarte posibil sa apara intarzieri la magistrala de metrou, iar contractul pentru reabilitarea Soselei de Centura intre Voluntari si Autostrada Soarelui a fost suspendat temporar. Nici in ceea ce priveste proiectele aflate la Primaria Capitalei lucrurile nu stau prea roz. Lucrarile la Podul de la Ciurel, prima componenta din drumul expres spre A1 sunt blocate inca din 2010 din lipsa de fonduri, iar Diametrala Buzesti Berzei-Uranus este departe de a fi terminata, desi primarul Oprescu a promis ca va fi gata in martie 2012. Reabilitarea Soselelor Iancului si Pantelimon nu a inceput inca, desi era programata pentru aceasta vara, iar autostrada suspendata promisa de Oprescu in 2008 a ramas deocamdata pe hartie.
VIDEO Directorii RATB si RADET au fost revocati din functii Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat marti revocarea din functii a directorilor RATB - Viorel Popescu - si RADET - Mihai Becheanu. Consilierii PDL s-au retras din sedinta, acuzins majoritatea USL ca si-a subordonat politic aceste doua companii.
FOTOGALERIE Turn de 35 de etaje si mall cultural in incinta fostei fabrici de tigari Bucuresti. Dezvoltatorul proiectului este InterAgro, compania controlata de Ioan Niculae. Vezi ce scria o telegrama Wikileaks despre Niculae Pe ternul fostei Regii Autonome a Tutunului din Bucuresti (bd. Regiei nr.2) ar putea fi construite doua turnuri de 30 si 35 de etaje, un parc cultural si un cartier rezidential, proiectul primind deja avizul de oportunitate de la Primaria Capitalei. Turnul de evacuare a fumului si cladirea din caramida a fostei fabrici vor fi pastrate si integrate in noul ansamblu. Ca noutate in Romania, proiectul prevede ca spatiul din fata cladirii vechi, in care se afla si turnul de evacuare a fumului,  sa fie acoperit cu o copertina transparenta si astfel sa se transforme intr-o piateta urbana acoperita. Beneficiarul proiectului este firma Interagro, al carei actionar majoritar este controversatul om de afaceri Ioan Niculae, cunoscut pentru datoriile uriase pe care le are catre Romgaz.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea imagini cu proiectul
Prima sedinta de Consiliu general cu majoritate USL: Au fost aprobate toate proiectele primarului Oprescu. Total - peste 2,5 mld euro In prima sedinta de Consiliu General, dupa alegerile din iunie, cand USL a obtinut majoritatea, s-au aprobat toate proiectele propuse de primarul Sorin Oprescu, insumand in total peste 2,5 miliarde de euro. Pentru autostrada suspendata s-a aprobat cheltuirea a 1,57 miliarde de euro, s-a dat unda verde si drumului expres spre autostrada Bucuresti-Pitesti, o investitie de 138 milioane de euro, exproprierilor pentru strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - circa 7 milioane de euro - si s-a aprobat construirea unu bloc de parcare de 27 de metri in Centrul Istoric.
Consilierii generali au aprobat traseul noului drum expres spre Autostrada Bucuresti-Pitesti Consilierii generali ai Capitalei au aprobat traseul noului drum expres spre Autostrada Bucuresti-Pitesti (penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti - Pitesti), artera ce va reprezenta o ruta alternativa la bulevardul Iuliu Maniu pentru iesirea spre vest din Capitala.
UPDATE Consilierii generali ai Capitalei au aprobat imprumutul de 800 milioane de euro cerut de primarul Sorin Oprescu Imprumutul de 800 milioane euro pe care primarul Sorin Oprescu voia sa-l acceseze pentru a plati datoria de 500 milioane euro rezultata din emiterea de eurobonduri in 2005 si continuarea investitiilor in marile proiecte de infrastructura a fost respins de consilierii generali. Proiectul de hotarare a primit 24 de voturi "pentru" (din cei 30 de consilieri USL prezenti), 16 voturi impotriva (consilierii PDL si PP-DD) si o abtinere. Pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de 27 de voturi "pentru". Bugetul primariei generale a Capitalei pe anul 2012 este de 1 miliard de euro, bani in care trebuie asigurata functionarea orasului. UPDATE: Consilierii USL au convenit o sedinta de indata, la finalul sedintei de Consiliu, si au aprobat creditul de 800 de millioane de euro. Proiecul a fost aprobat doar de cei 30 de consilieri USL prezenti la sedinta.
VIDEO Consiliul General al Capitalei, cu majoritate USL, a aprobat cheltuirea a 1,57 miliarde de euro pentru Autostrada supendata a lui Oprescu Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat cheltuirea a 1,57 miliarde de euro pentru "Inchiderea Inelului Median de circulatie la zona nord/autostrada urbana - tronsonul Lacul Morii-Soseaua Colentina" (Austostrada suspendata). Pretul a fost votat cu 29 de voturi "pentru" si 16 voturi "impotriva", majoritatea in CGMB fiind detinuta de USL. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca aceasta suma nu va fi platita de la bugetul local, ci dintr-un parteneriat public-privat.
Politia Capitalei se muta din sediul de pe Calea Victoriei Angajatii Politiei Capitalei vor fi mutati, cu tot cu mobilier si aparatura de specialitate, in sediul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, deoarece lucrarile de consolidare a cladirii de pe Calea Victoriei urmeaza sa fie reluate, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.
Circulatia pe strada Buzesti, restictionata timp de o luna Traficul rutier pe strada Buzesti, la intersectia cu strazile Occidentului si Polizu​, va fi restrictionat timp de o luna, incepand cu 30 august, ora 00.00, potrivit Primariei Capitalei. Restrictia se impune datorita unor lucrari la linia de tramvai. Circulatia troleibuzelor in zona va fi oprita, urmand a se institui un traseu de autobuze naveta.
ONG-urile cer autoritatilor locale sa permita accesul cetatenilor in sala in care se desfasoara sedintele Consiliului General 28 de organizatii neguvernamentale au cerut marti primarului Sorin Oprescu si consilierilor generali sa permita accesul cetatenilor in sala in care se desfasoara sedinta de Consiliu General. Imediat dupa alegeri, administratia locala a restrictionat accesul acestora in sala invocand lipsa de spatiu. Cetatenii pot urmari ce decid alesii locali, pe ecrane, intr-o camera amenajata la mezaninul institutiei. In cazul in care vor sa faca interpelari, daca acestea se aproba, o pot face prin intermediul unei camere web. Pentru a-si face cunoscuta pozitia, ONG-urile au trimis o scrisoare deschisa catre autoritati.
​​STUDIU DE CAZ Cum reuseste Viena sa-si pastreze in stare impecabila cladirile vechi Viena este o destinatie turistica majora in Europa, unul dintre atuurile sale fiind orasul vechi aflat in stare perfecta de conservare. Daca in Bucuresti cladirile vechi arata ca dupa bombardament, in Viena proprietarii sunt obligati sa-si repare fatadele imobilelor, iar daca nu o fac municipalitatea realizeaza lucrarile de intretinere si isi recupereaza banii inclusiv prin executare silita. In Romania, desi legea prevede acelasi lucru, autoritatile sunt pasive, singura masura luata de proprietari fiind celebrele placute "Atentie, cade tencuiala". Acolo, orasul vechi este protejat cu sfintenie din 1972. In Romania, legea care-i obliga pe proprietari sa-si repare fatadele a fost data abia anul trecut. Vezi cum reuseste capitala austriaca sa-si pastreze in stare impecabila cladirile vechi.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum arata cladirile din Viena
Prahova: Cangur omorat de caini comunitari la Gradina Zoologica Bucov Singurul exemplar de cangur pitic existent la Gradina Zoologica Bucov, aflata in administrarea Primariei Ploiesti, a fost omorat de mai multi caini comunitari, conducerea institutiei urmand sa stabileasca cu exactitate cum s-a petrecut acest incident, in contextul in care un alt cangur a murit, in urma cu cateva luni, din cauza unor muscaturi de sobolan, relateaza Agerpres.
Primaria Bucuresti: Consiliul General se reuneste joi in prima sedinta cu majoritate USL. Vor fi discutate proiecte de peste 2,5 miliarde de euro Consiliul General al Municipiului Bucuresti se intalneste joi, 30 august, in prima sedinta dupa alegerile din iunie. Pe ordinea de zi sunt 74 de proiecte de hotarare si se va discuta alocarea a 2,5 miliarde de euro. Printre punctele "fierbinti" se numara un imprumut de 800 de milioane de euro pe care Primaria Capitalei vrea sa-l ia fara sa se mentioneze exact pe ce vor fi cheltuiti banii, alocarea unei finantari de 1, 57 miliarde de euro pentru realizarea inelului median (autostrada suspendata) si continuarea altor proiecte gigant de infrastructura. Vezi in articol cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi
FOTOGALERIE Primaria Capitalei a inaugurat prima parcare din Romania cu terenuri de sport pe acoperis Primaria Capitalei a inaugurat joi parcarea supraterana de la stadionul National Arena. Aceasta are parter si trei etaje, 1250 de locuri, iar pe acoperis a fost amenajat un teren de fotbal (cu o lungime de 95 m si o latime de 45 de m) si unul multifunctional de tenis/baschet. Proiectul a costat circa 44 milioane lei, iar potrivit autoritatilor aceasta este prima parcare din tara cu terenuri de sport pe acoperis.Click pe poza pentru fotogalerie
Sorin Oprescu promite ca va aloca bani pentru asfaltarea bd. Nisipoasa din cartierul ANL Henry Coanda Primaria Capitalei va aloca fonduri pentru asfaltarea bd. Nisipoasa din cartierul ANL Henry Coanda, a declarat primarul Sorin Oprescu in cadrul unei intalniri oficiale cu ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig. Cererea a venit din partea ministrului Dezvoltarii deoarece vilele din cartier au fost ridicate inca din 2008, dar nu au utilitati nici pana in prezenti.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1880 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi