ADMINISTRATIE LOCALA
Curtea Constitutionala a decis ca este neconstitutionala legea prin care s-a aprobat desfiintarea posturilor vacante din administratia centrala si locala si concedierea a zeci de functionari Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca este neconstitutionala Legea de aprobare a OUG 77/2013 prin care se desfiintau posturile vacante din administrataia centrala si locala si 4% dintre posturile ocupate din administratia centrala, potrivit Agerpres.
Consiliul general al Municipiului Bucuresti nu a aprobat cheltuirea a patru milioane de euro pentru cimitire si vanzarea de bilete pentru pariuri sportive la chioscurile Acces Press Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat la sedinta de joi doua dintre cele mai controversate proiecte aflate pe ordinea de zi. Primul proiect se refera la cheltuirea a 4 milioane de euro pentru modernizarea retelei de apa si canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri. Al doilea proiect, daca ar fi fost adoptat ar fi permis Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presa SA (GEDF) sa vanda la cele 1200 de chioscuri Acces Press pe care le are in Bucuresti produse cosmetice, produse alimentare, tigari, jucarii, bilete la spectacole, bilete bingo, bilete pariuri sportive si polite de asigurare. GEDF a primit de la Primaria Capitalei in folosinta gratuita pe o perioada de 49 de ani, aceste locatii pentru a vinde ziare,reviste si carti.
Consiliul General a aprobat planul urbanistic pentru zona de nord a Capitalei, un document ce stabileste ce se poate construi pe 730 de ha  intre str. Jandarmeriei, bd. Ionescu Sisesti, Sos. Odai si Sos. Bucuresti-Targoviste. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi Planul Urbanistic Zonal pentru zona de Nord a Capitalei. Acesta traseaza drumurile si stabileste ce se poate construi pe o suprafata de circa 730 de hectare cuprinsa intre Sos. Odai, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, bd. Gheorghe Ionescu Sisesti si Sos. Bucuresti-Targoviste. Planul urbanistic este aprobat la aproape doi ani dupa ce a fost prezentat pentru prima data consilierilor generali, acestia respingandu-l de mai multe ori.
Primaria Capitalei consolideaza doua dintre cladirile pe care le detine in Centrul Istoric Doua cladiri din centrul vechi al Bucurestiului, de pe str. Blanari nr. 2 si 8 vor fi consolidate, potrivi unui proiect aprobat joi de consilierii generali ai Capitalei. Imobilele apartin in proportie de peste 90% Primariei Capitalei si in acest moment exista riscul sa se prabuseasca.  Consolidarea acestora costa circa 7,5 milioane de lei.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a introdus in legalitate Pasajul rutier subteran de la Piata Presei Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi, din nou, planul urbanistic zonal care stabileste traseul pasajului rutier subteran de la Piata Presei Libere, dupa ce in luna august 2013 au aprobat ilegal proiectul, potrivit unui raport al Inspectoratului de Stat in Constructii. Intre timp insa, asociatia ProDoMo a cerut in instanta suspendarea planului urbanistic.
Statuia lui Ion C Bratianu va fi reconstruita si amplasata in Piata Universitatii Statuia lui Ion C Bratianu va fi reconstruita si amplasata in Piata Universitatii, potrivit unei hotarari luate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In trecut, statuia era amplasata in trecut in rondul din Piata Universitatii, dar a fost topita in timpul regimului comunist. Monumentul ar urma sa fie amplasat tot in Piata Universitatii, insa nu in rondul central, ci pe spatiul dintre Ministerul Agriculturii si Spitalul Coltea, unde in prezent se afla statuia "Vioara sparta". In proiectul de hotarare nu se specifica daca "Vioara sparta" va fi mutata sau statuia lui Bratianu va sta langa ea.
Contractul de inchiriere pentru cladirea unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea, prelungit cu 8 luni. Oprescu a inceput negocierea pentru cumpararea cladirii Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat prelungirea cu 8 luni contractului de inchiriere pentru cladirea de birouri de pe Splaiul Independentei unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea. Reamintim ca, in luna decembrie, consilierii generali au aprobat prelungirea contractului pana pe 1 februarie 2014, timp in care primarul Sorin Oprescu trebuia sa perfecteze cumpararea cladirii, chiria platita in ultimii 4 ani, urmand sa se constituie avans la achizitionarea imobilului.  Oprescu spune ca Ministerul de Finate nu i-a permis cumpararea cladirii deoarece gradul de indatorare al municipalitatii depasea 30%.
​Consiliul General al Municipiului Bucuresti a repartizat celor 6 primarii de sector din Capitala cotele defalcate din impozitul pe venit. Primaria lui Marian Vanghelie a primit cea mai mare suma ​Consiliul General al Municipiului Bucuresti a repartizat joi celor 6 primarii de sector din Capitala cotele defalcate din impozitul pe venit. Sectorul 5 a primit cei mai multi bani, respectiv 20 de milioane lei, iar sectorul 2 cei mai putini bani, 6 milioane lei.
ISC: Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ilegal pasajul rutier subteran de la Piata Presei Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ilegal, in luna august 2013, planul urbanistic zonal care stabileste traseul pasajului rutier subteran de la Piata Presei Libere, potrivit unui raport al Inspectoratului de Stat in Constructii. Pentru a indrepta greseala, Primaria Capitalei a refacut planul urbanistic si il va suspune din nou la vot in sedinta de joi a Consiliului General. Intre timp insa, asociatia ProDoMo a cerut in instanta suspendarea proiectului.
Bucuresti: Circulatia rutiera pe Calea Victoriei va fi ingustata la doua benzi. Se largesc trotuarele si se fac piste pentru biciclisti Circulatia rutiera pe Calea Victoriei, segmentul cuprins intre Piata Victoriei si bd. Regina Elisabeta, se va ingusta la doua benzi, potrivit unui proiect aprobat in Comisia de Circulatie  a Primariei Capitalei. Pe spatiul rezultat din restrangerea circulatiei se vor largi trotuarele si se vor amenaja doua piste pentru biciclete. In prezent, Calea Victoriei este sens unic si are trei/patru benzi de circulatie, iar trotuarele sunt foarte inguste, uneori chiar inexistente.
Blocuri de peste zece etaje in curtea Academiei de Politie din Bucuresti In curtea Academiei de Politie Bucuresti, pe o suprafata de circa 2,8 hectare, ar putea aparea un ansamblu de blocuri cu inaltimea de 44,5 metri (10-12 etaje) care vor adaposti un spital, locuinte, birouri si spatii comerciale, potrivit unui proiect discutat miercuri la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Terenul a fost retrocedat, iar acum proprietarii doresc sa dezvolte un proiect imobiliar.
FOTOGALERIE Spitalul Sanador de pe strada Sevastopol ar putea fi extins cu un corp de sase etaje Spitalul Sanador de pe strada Sevastopol ar putea fi extins cu un corp de sase etaje, sectie destinata tratamentului cancerului, potrivit unui proiect de urbanism prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.
S-a stabilit unde vor fi amplasate statiile magistralei de metrou 1 Mai-Otopeni Comisia tehnica de urbanism de pe langa Primaria Capitalei a discutat, miercuri, traseul magistralelor de metrou Universitate-Pantelimon si 1 Mai-Otopeni. Cele doua documentatii bat in cuie traseul  si locurile unde vor fi amplasate statiile celor doua magistrale de metrou.
Cluj-Napoca: Asistatii social, mobilizati pentru a contribui la deszapezirea orasului Primaria Cluj-Napoca a mobilizat in ultimele zile mai multi asistati social pentru a curata zapada de pe trotuarele, din pietele si parcurile din centrul orasului, scrie Digi 24. In schimbul ajutorului cuprins intre 100 si 500 de lei si a catorva portii de hrana rece pe luna, cele peste 100 de persoane au dat o mana de ajutor firmelor de deszapezire.
Cetatenii care locuiesc in sectorul 2 al Capitalei si nu folosesc masinile pe timpul iernii le pot lasa in parcari oferite gratuit de primarie Primaria sectorului 2 pune la dispozitie gratuit 550 de locuri de parcare locuitorilor din aceasta zona care renunta sa mai circule iarna cu autoturismele personale, potrivit Agerpres. Astfel, cei interesati au la dispozitie, incepand de marti, 250 de locuri de parcare in incinta Hotelului Caro de pe bulevardul Barbu Vacarescu si 300 la fosta SC Prodplast SA, situata pe strada Ziduri Mosi.
Noul director al Regiei Autonome de Transport Bucuresti este Daniel Florentin Doman Noul director al Regiei Autonome de Transport Bucuresti este Daniel Florentin Doman, potrivit unui anunt facut marti de regie. Acesta a fost desemnat in urma unui concurs. Fostul director general al RATB, Adrian Campureanu, a demisionat in vara anului trecut pe motiv ca Regia nu primeste suficient de multi bani de la Consisiliul General pentru a functiona corespunzator, interimatul fiind asigurat de Valeriu Bunea.
Proiect imobiliar: Ansamblu de blocuri de 30 de etaje in cartierul Baicului, pe terenul fostelor fabrici Solaris si Sintofarm Un ansamblu de cladiri care cuprinde mai multe blocuri de 30 de etaje ar putea fi construit in Bucuresti, pe Soseaua Electronicii nr. 25/ Str. Ziduri intre Vii nr. 22, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal ce va fi supus la vot in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Terenul pe care ar urma sa se ridice acest ansamblu are circa 8,8 ha si apartine firmelor Sintofarm SA si Atlas Solaris SRL, foste industrii.
Oprescu vrea sa prelungeasca cu inca un an contractul de inchiriere pentru cladirea unde functioneaza Primaria Capitalei. Pana acum s-au platit circa 11 milioane de euro chirie, bani cu care imobilul putea fi cumparat Primarul Sorin Oprescu cere Consiliului General al municipiului Bucuresti sa prelungeasca cu inca un an contractul de inchiriere pentru cladirea de birouri de pe Splaiul Independentei unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat la sedinta CGMB de joi. Reamintim ca, in luna decembrie, consilierii generali au aprobat prelungirea contractului pana pe 1 februarie 2014, timp in care primarul Sorin Oprescu trebuia sa perfecteze cumpararea cladirii, chiria platita in ultimii 4 ani, circa 11 milioane de euro, urmand sa se constituie avans la achizitionarea imobilului. Reamintim ca aceasta cladire a fost evaluata la circa 11-12 milioane de euro, iar daca contractul se prelungeste cu inca un an, Primaria Capitalei plateste pe chirie mai mult decat costa imobilul.
​Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca circa 4 milioane de euro pentru a inlocui reteaua de apa si canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca circa 4 milioane de euro pentru a inlocui reteaua de apa si canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat joi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. De banii acestia, in cimitire vor amenajate si cismele.
Primaria vrea sa reconstruiasca statuia lui Ion C. Bratianu si sa o amplaseze in Piata Universitatii Primaria Capitalei vrea sa reconstruiasca statuia lui Ion C Bratianu, amplasata in trecut in rondul din Piata Universitatii si topita in timpul regimului comunist, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General ce va fi discutat joi. Monumentul ar urma sa fie amplasat tot in Piata Universitatii, insa nu in rondul central, ci pe spatiul dintre Ministerul Agriculturii si Spitalul Coltea, unde in prezent se afla statuia "Vioara sparta". In proiectul de hotarare nu se specifica daca "Vioara sparta" va fi mutata sau statuia lui Bratianu va sta langa ea.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă