ADMINISTRATIE LOCALA
Restaurantul Diplomatic
Foto: Restaurantul Diplomatic

Cum a ajuns Restaurantul Diplomatic din Parcul Herastrau sa fie inchiriat de o firma controlata de Puiu Popoviciu si Dragos Dobrescu

de Marian Pavalasc Justitie Curata
Restaurantul Diplomatic si 19 hectare din Parcul Herastrau, ambele monument istoric, au ajuns sa fie inchiriate, in ultimii cinci ani, de o firma controlata prin interpusi de Dragos Dobrescu si Puiu Popoviciu. In 1996, cladirea, alaturi de o suprafata de 19 hectare din Parcul Herastrau, au fost date de Ministerul Afacerilor Externe in folosinta gratuita unui ONG - Clubul Diplomatilor Bucuresti. In 2012, ONG-ul a inchiriat cladirea si terenul, pe o perioada de 8 ani, firmei Hotpoint Netwok, detinuta pe rand de cei doi afaceristi. Restaurantul a fost modernizat, fiind unul dintre cele mai scumpe din Bucuresti, insa a fost pus ca si garantie de Hotpoint pentru obtine un credit bancar de peste patru milioane de lei.

Primaria Sectorului 4 se muta in Complexul Comercial Grand Arena. Sediul vechi intra in consolidare

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Sectorului 4 se muta, incepand cu data de 4 iulie, in Complexul Comercial Grand Arena, situat pe bulevardul Metalurgiei, nr. 12. Cladirea din bulevardul George Cosbuc, nr. 6-16,  in care a functionat pana acum institutia, intra in proces de consolidare si extindere.
Gabriel Mutu, primarul sectorului 6
Foto: Facebook

Gabriel Mutu: Proiectul "Televiziune online in comunitatea noastra" necesita o perioada mai lunga de dezbatere publica

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, va solicita joi, 29 iunie 2017, consilierilor locali scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 6 a proiectului "Televiziune online in comunitatea noastra" si prelungirea cu inca 30 de zile a perioadei de dezbatere publica, se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 6.
Microbuz Bucuresti Tanganu 6
Foto: Hotnews
O campanie HotNews.ro pentru imbunatatirea transportului in comun pe liniile preorasenesti

​​VIDEO Reportaj Cum arata calatoria de zi cu zi a navetistilor de pe ruta Bucuresti - Cernica - Tanganu

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
La capatul soselei Pantelimon, in fata Cora, mii de oameni asteapta in fiecare zi microbuzele care merg spre comunele din partea de est a Bucurestiului - Tanganu, Cernica, Fundulea, Branesti. Nu este o statie amenajata, oamenii astepta pe trotuar, iar microbuzele trag la bordura. Zona este murdara, trotuarul rupt si plin de praf.
  •  Mihai Alecu, seful Serviciului Monitorizare si Control din Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier - (ISCTR), a declarat pentru HotNews.ro, la finalul lunii mai,  ca exista o avalansa de reclamatii din partea navetistilor.

Vaslui: Bazinele strandului municipal, inchise pentru al treilea an consecutiv din cauza lipsei unui salvamar

de V.M. HotNews.ro
Bazinele strandului municipal din Vaslui sunt inchise pentru al treilea an consecutiv dupa ce autoritatile locale nu au reusit sa gaseasca un salvamar autorizat, scrie News.ro. In aceste conditii, strandul este deschis gratuit pentru populatie doar ca baza de agrement, unde cei care fac plaja se pot racori sub dusurile din vecinatatea bazinului mare ingradit cu plasa.
Gabriel Mutu, primarul sectorului 6
Foto: Facebook

Primaria PSD a Sectorului 6 vrea sa-si faca televiziune online si scoala de televiziune ca sa le dea cetatenilor "echilibru personal". Sectorul 6, unul dintre cele aglomerate si poluate din Bucuresti

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vrea sa infiinteze o televiziune online si o scoala TV, urmand sa aloce circa 270.000 de euro de la bugetul local in perioada iunie-decembrie-2017, pentru functionarea dar si dotarea studioului TV, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica. Initiativa vine pe fondul unei lipse cronice de investitii in sector in infrastructura care sa descongestioneze traficul si sa scada poluarea.
Pista Buzesti 2
Foto: Hotnews

FOTOGALERIE Pista pentru biciclete de pe Str. Buzesti, ocupata de masinile parcate neregulamentar. Politistii raman spectatori

Pista pentru biciclisti de pe Strada Buzesti s-a transformat in loc de parcare pentru masinile care tranziteaza zona, iar politistii raman spectatori. Pista a fost inaugurata in 2014, iar in 2015, Primaria Capitalei a indepartat stalpisorii care separau banda de sosea, singura delimitare fiind o linie alba, trasata cu vopsea pe asfalt.
Casa Celibidache - foto justitiecurata.ro
Foto: Justitie Curata

Roman: Casa in care s-a nascut Sergiu Celibidache a ajuns o ruina - adapost pentru oamenii strazii

de C.I. HotNews.ro
Casa in care, acum 105 ani, a vazut lumina zilei marele dirijor Sergiu Celibdache este o ruina, adapost pentru oamenii strazii. Aflata in centrul Romanului, cladirea este monument de categorie B, dar aceast aspect nu a impresionat pe nimeni, nici macar pe fostii proprietari - urmasii lui Celibidache. Dupa ce au castigat-o in instanta si au mai lasat-o sa se degradeze cativa ani, in 2012 acestia au vandut-o comunitatii locale. De cinci ani, autoritatile locale nu stiu ce sa faca cu aceasta bijuterie arhitecturala, cu o bogata valoare culturala, iar singura speranta au ramas fondurile europene.
Castele din dale
Foto: Hotnews

Fotografia Zilei: La ce folosesc dalele destinate spatiului pietonal de langa Biblioteca Nationala: castele de jucarie

de RH HotNews.ro
Dalele rosii care ar trebui folosite pentru amenajarea spatiului pietonal de langa Dambovita, din apropierea Bibliotecii Nationale, au ajuns material de constructie pentru castele de jucarie. Un artist necunoscut le-a transformat in constructii miniaturale care ii amuza pe trecatori :)

Proiect: Primaria Capitalei ar putea amenaja 30 de statii de  alimentare pentru masini electrice, cu 74 locuri de parcare

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei ar putea amenaja 30 de statii de  alimentare pentru masini electrice, cu 74 locuri de parcare, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In Bucuresti sunt inmatriculate 187 de masini electrice, potrivit proiectului de hotarare initiat de cativa consilieri generali.
Marsul biciclistilor 24 sept 2016
Foto: Facebook/Sergiu Nicolae Brega

Proiect: Primaria Capitalei vrea sa acorde 5000 de vouchere in valoare de 500 lei/persoana, pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si Segway/Ninebot

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei vrea sa acorde 5000 de vouchere in valoare de 500 lei/persoana, pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si Segway/Ninebot, potrivit unui proiect intitulat  "Biciclisti in Bucuresti", ce va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti la sedinta de vineri. Beneficiarii voucherelor trebuie sa fie cetateni cu domiciliul sau resedinta in Bucuresti, cu varsta minima de 18 ani impliniti in anul 2017.
Primaria Capitalei 3
Foto: Hotnews

Proiect: Primaria Capitalei vrea sa cumpere 100 de autobuze electrice​

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere 100 de autobuze electrice si infrastructura de incarcare necesara acestora, cerand acordul "de principiu" al Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Daca proiectul va fi aprobat, RATB urmeaza sa faca demersurile necesare in vederea elaborarii studiului de fezabilitate, apoi urmeaza sa fie facuta licitatia si achizitionarea autobuzelor electrice.​
Constructii noi in Cartierul Floreasca
Foto: Florin Balteanu

Un nou bloc ar putea aparea intre blocurile din Cartierul Floreasca, sufocat de zeci de constructii noi

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Un bloc de locuinte cu subsol, parter si 3 etaje ar putea aparea in Cartierul Floreasca, pe strada Giuseppe Garibaldi nr. 18, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu ce va fi discutat la urmatoare sedinta a Consiliului local sector 2. Terenul pe care se construieste blocul are circa 600 mp, iar initiatorul proiectului este o persoana fizica - Petrisor Petru. ​
bd. Liviu Rebreanu 2
Foto: Hotnews

​FOTOGALERIE Cum arata Bulevardul Liviu Rebreanu, proaspat reabilitat: dale sarite pe trotuare, borduri stricate, gropi si fisuri in asfalt​

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Bucuresti a anuntat saptamana trecuta ca a finalizat lucrarile de reabilitare a bd. Liviu Rebreanu, pe tronsonul cuprins intre Bd. Nicolae Grigorescu si Bulevardul 1 Decembrie 1918, tot bulevardul fiind reabilitat. Pe tronsonul cuprins intre Nicolae Grigorescu si Camil Ressu, unde lucrarile s-au incheiat in 2014, au inceput insa sa sara dalele de pe trotuare, stalpisorii de pe margine au fost rupti sau scosi din pamant, bordurile stricate, si au aparut chiar si gropi si fisuri in asfalt. Asta in conditiile in care lucrarea, cu totul,  a costat 91 milioane lei.
Roxana Wring
Foto: Facebook

Roxana Wring (USR): Primarul Gabriela Firea a inclus numai proiecte PSD pe ordinea de zi a Consiliului general

de V.M. HotNews.ro
Consilierul general Roxana Wring a declarat ca pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti nu a fost pus spre consultare niciun proiect de hotarare, cu exceptia celor pentru care exista legi speciale ce impun consultarea sub sanctiunea nulitatii.
Gabriela Firea
Foto: Hotnews

Primaria Capitalei a cumparat pungi de circa 2.000 de euro  - 9,2 lei bucata - pentru bilantul primarului Gabriela Firea

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei prin ARCUB a cumparat 1.000 de pungi, cu 9,2 lei, pentru prezentarea raportului de activitate a primarului general Gabriela Firea, la un an de mandat. Achizitia s-a facut prin cumparare directa de la firma BOGRAVE ADVERTISING S.R.L.
Dan Tudorache
Foto: Facebook

Masinile abandonate in Sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate si depozitate intr-un loc special amenajat incepand din 1 iulie

de V.M. HotNews.ro
Masinile abandonate in Sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate si depozitate intr-un loc special amenajat incepand cu data de 1 iulie, a anuntat, vineri, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precizand ca nu vor fi date amenzi si ca acest lucru se va intampla doar cu "rablele", nu cu masinile parcate neregulamentar.

Primaria Capitalei a semnat contractul de executie pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea a semnat joi contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a Soselei Fabrica de Glucoza ce presupun largirea arterei la doua benzi pe sens, amenajarea de trotuare si parcari. Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei, iar constructorul - Asocierea Straco Grup SRL- SC Tracon SRL(lider de asociere)- SC Primacons Group SRL.
Depoul RATB Victoriei
Foto: Google Maps

​Mega-proiecte imobiliare ale Primariei in centrul Bucurestiului: Firea vrea sa faca doua ansambluri de locuinte sociale pe depoul RATB de la Piata Victoriei si autobaza Floreasca

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Doua din cele 6 ansambluri de locuinte sociale/ pentru tineri si de serviciu pe care Gabriela Firea a anuntat ca le va construi Primaria Capitalei, prin compania municipalitatii, se afla pe depul RATB din spatele Guvernului Romaniei (Piata Victoriei) si  pe baza RATB din cartierul Floreasca.

Gabriela Firea: Primaria Capitalei, RADET si Primariile de sector vor incheia parteneriate pentru amenajarea unor parcari de resedinta in vecinatatea punctelor termice

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei, RADET si Primariile de sector vor incheia parteneriate pentru amenajarea unor parcari de resedinta in vecinatatea punctelor termice, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la prezentarea bilantului de 1 an de mandat. Suprafata totala va fi de 4.000 mp si se vor amenaja circa 500 de locuri de parcare,  în funcție de soluția constructivă aleasă.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri