ADMINISTRATIE LOCALA
Nicolae Robu
Foto: Agerpres

Timis: Nicolae Robu propune Consiliului Judetean ca, in loc de polivalenta, sa construiasca un nou penitenciar la Giroc

de V.M. HotNews.ro
Primarul Nicolae Robu a propus, vineri, Consiliului Judetean (CJ) Timis sa construiasca un nou penitenciar in comuna Giroc de langa Timisoara, unde administratia judeteana a anuntat ca vrea sa ridice o sala polivalenta de 16.000 de locuri, pe care edilul vrea sa o construiasca in campusul sportiv extins al Timisoarei, langa stadionul "Dan Paltinisanu", transmite Agerpres.
Pasajul Piata Sudului, deschis circulatiei pe cate un fir pe sens
Foto: captura foto

VIDEO Circulatia prin pasajul de la Piata Sudului, deschisa pe cate un fir in ambele sensuri

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circulatia prin pasajul Piata Sudului a fost deschisa vineri pe cate un fir pe ambele sensuri de circulatie, anunta News.ro. Traficul rutier se desfasoara pe cate o banda, sensurile fiind delimitate din parapete de plastic si dirijate de muncitori aflati in zona. Constructorii au anuntat ca termen de finalizare 30 octombrie, dar primarul Gabriela Firea spune ca termenul nu poate fi acceptat.

Constanta: Peste 20 de cladiri aflate in paragina, supraimpozitate cu 300 pana la 500 la suta

de I.B. HotNews.ro
Consiliul Local Municipal Constanta a aprobat, in sedinta de joi, mai multe proiecte de hotarare privind supraimpozitatea unor cladiri sau terenuri aflate in paragina, primarul Decebal Fagadau spunand ca orice ruina scade valoarea intregii localitati si ca aceste proiecte vor continua daca proprietarii nu iau masuri, potrivit news.ro.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a validat cei 4 consilieri USR, pe locurile care au ramas vacante dupa alegerile parlamentare

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a validat la sedinta de joi cei 4 consilieri ai USR, pe locurile care au ramas vacante dupa alegerile parlamentare. Proiectele de hotarare privind validarea consilierilor USR au fost puse pe ordinea de zi, la ultimele sedinte de consiliu, insa cand se ajungea la ele, cativa membri din comisia de validare a consilierilor plecau. Miza a fost ca PSD sa isi consolideze majoritatea in Consiliul General.
Caini comunitari
Foto: HotNews / DP

Bucuresti: Consiliul General a aprobat strategia pentru protectia animalelor. Documentul prevede infiintarea unui Serviciu Municipal de Urgenta si Resuscitare Veterinara, Politia animalelor si mini dog-park-uri

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi strategia pentru "protectia si bunastarea animalelor". Documentul  propune infiintarea "Politiei Veterinare a Animalelor",  sterilizarea animalelor abandonate si prevenirea abandonului, incurajarea adoptiilor, transformarea adaposturilor in centre de adoptii, crearea unui Serviciu Municipal de Urgenta si Resuscitare Veterinara - "SMURV". De asemenea, prevede infiintarea unui cimitir si a unui crematoriu de animale, dar si mini dog-park-uri cu infrastructura aferenta.
Animale la circ
Foto: AGERPRES

Folosirea animalelor in circurile din Bucuresti, interzisa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Fac exceptie: caii, cainii, porumbeii, papagalii si animalele folosite in delfinarii sau acvarii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General  a aprobat joi proiectul de hotarare prin care se interzice folosirea animalelor in circurile din Bucuresti. Documentul intra in vigoare dupa 10 zilede la adoptare, iar amenzile sunt cuprinse intre 2.500 lei si 5.000 lei. In plus, contravenientii au obligativitatea de a parasi orasul in termen de 24 de ore.

Teatrul Giulesti, transferat in administrarea Operei  Comice pentru Copii. Pe bd. Bucurestii Noi se va amenaja o noua sala de spectacole

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi transmiterea unui imobil de pe b-dul Bucurestii Noi, nr. 66, Sector 1 din administrarea Teatrului Masca, in administrarea Teatrului Excelsior si Teatrului Giulesti, situat in Calea Giulesti, nr. 16 in administrarea Operei Comice pentru Copii, pentru a se amenaja noi spatii de spectacole.

Bucuresti: Consiliul General si Consiliul local sector 1 vor incheia un parteneriat pentru realizarea unui centru de transplant multi-organ in cadrul Spitalului Clinic "Sfanta Maria"

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Consiliul local sector 1 vor incheia un parteneriat pentru a realiza un centru de transplant multi-organ in cadrul Spitalului Clinic "Sfanta Maria". Terenul pe care se va realiza centrul se afla pe bd. Ion Mihalache, langa actualul spital si se afla in proprietatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti permite fundatiei Ronald S Lauder Romania sa amenajeze o sala de sport pe un teren din zona Unirii, dat in folosinta gratuita pe 49 ani

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti permite fundatiei Ronald S Lauder Romania sa amenajeze o sala de sport pe terenul de circa 1000 mp pe terenul aflat la intersectia strazii Clucerul Udricani cu str. Iuliu Barasch, in zona Unirii. In 2015, terenul a fost dat de Consiliul General  in folosinta gratuita fundatiei pentru a amenaja un teren de sport in termen de 2 ani.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Urbana Functionala Bucuresti

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti va infiinta Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Urbana Functionala Bucuresti, care isi propune gestionarea zonei adiacente municipiului Bucuresti, definita ca spatiul parcurs intr-o ora cu masina in jurul Capitalei. Primarul Gabriela Firea a cerut introducerea proiectului pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de Consiliu General, astfel ca acesta nu a fost postat in dezbatere publica, iar continutul sau nu este public deocamdata.

Inca o firma de stat: Primaria Sectorului 5 a primit permisiunea de la Consiliul General sa isi faca firma de bodyguarzi

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat permisiunea Primariei sector 5 sa isi infiinteze o societate comerciala pe actiuni avand ca obiect de activitate servicii de paza. Primarul Gabriela Firea a cerut introducerea proiectului pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de Consiliu General, astfel ca acesta nu a fost postat in dezbatere publica, iar continutul sau nu este public deocamdata.

Primariile de sector din Bucuresti vor putea supra-impozita cu pana la 500% terenurile si cladirile lasate in paragina

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primariile de sector din Bucuresti vor putea supra-impozita cu pana la 500% terenurile si cladirile lasate in paragina, potrivit unei hotarai adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Consiliile locale ale celor 6 sectoare vor stabili cu cat maresc impozitele pentru aceste imobile.
Marian Dragulescu, campion european la sol
Foto: clujeurogym2017.ro

Sportivii Catalina Ponor si Marian Dragulescu, medaliati cu aur la Campionatul European Gimnastica, vor primi titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Sportivii Catalina Ponor si Marian Dragulescu, medaliati cu aur la Campionatul European Gimnastica vor primi titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, potrivit unei hotarari adoptate joi de Consiliul General.
Fumatul interzis
Foto: Primaria sector 6

Fumatorii surprinsi cu tigara aprinsa in locurile de joaca pentru copii, amendati de Politia locala sector 6

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Politia locala sector 6 a amendat mai multe persoane care au incalcat normele privind fumatul in locurile de joaca destinate copiilor, fiind aplicate circa 100 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 4.500 lei.

Primaria Capitalei va organiza un targ de locuri de munca pentru a-si selecta angajatii care vor lucra in cele 20 de societati pe actiuni ale municipalitatii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Primaria Capitalei va organiza, in perioada urmatoare, un targ de locuri de munca destinat in special celor care vor lucra in cele 20 de societati pe actiuni ale municipalitatii, a anuntat miercuri primarul Gabriela Firea.
Pasaj Piata Sudului - octombrie 2016
Foto: Primaria Capitalei

Gabriela Firea: Mi s-a transmis neoficial ca sambata se va putea relua circulatia pe un fir de mers dus si unul intors prin pasajul Piata Sudului

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Circulatia rutiera prin Pasajul de la Piata Sudului ar putea fi deschisa sambata pe un fir de mers dus si unul intors, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea. Aceasta a declarat ca promisiunea a venit de la constructor, in mod neoficial, insa o eventuala deschidere a circulatiei in plin santier s-ar face pe raspunderea constructorului. Marti, primarul general a declarat ca ve rezilia contractul cu constructorul daca nu urgenteaza lucrarile.
Protest in Piata Victoriei - ziua 27
Foto: Hotnews

Mai multe organiziatii civice cer PSD sa renunte la proiectul de lege privind gratierea si dezincriminarea conflictului de interese. Acestia ameninta cu proteste in strada

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Mai multe organizatii civice, printre care Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, Uniti Salvam Sibiu, Aradul Civic, Oradea Civica, Coruptia Ucide, ACTI Craiova, Civica Iasi, #Rezistenta, cer majoritatii parlamentare sa abandoneze "imediat si definitiv tentativele de a reinvia Ordonanta 13 prin proiectul de lege privind gratierea si dezincriminarea de facto a conflictului de interese". In caz contrar, acestia spun ca singura alternativa acceptabila vor fi miscarile de strada pana la iesirea PSD si a aliatilor pro-coruptie de la guvernare.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Referendum pentru demiterea Gabrielei Firea: mai multe grupuri civice din Bucuresti strang semnaturi

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Grupurile de initiativa civica  "Bucuresti Fara Ei", "#Rezistenta", "Salvati Parcul Tineretului" si "Giurgiului" anunta demararea campaniei pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii unor referendumuri de demitere a primarului general - Gabriela Firea, a  primarilor de sector si de dizolvare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Pentru demiterea Gabrielei Firea este nevoie de peste 465 000 semnaturi.
Taxiuri
Foto: Hotnews

De ce protesteaza taximetristii: Despre problemele taximetriei din Bucuresti si solutii

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Sa gasesti un taxi in Bucuresti este o adevarata aventura.  Daca iesi "in strada", in mod aproape inevitabil taximetristul te intreaba unde mergi si daca nu ii convine, refuza cursa, pe motiv ca se retrage in alta zona. Sunt si cazuri in care se cere din start o suma mai mare decat pretul normal al cursei, fara sa porneasca aparatul de taxat, in special in weekend si noaptea, in zona centrala a orasului. Multi bucuresteni apeleaza la Uber, dar si aici e o problema: Uber nu are licenta de transport, asa cum cere legea, ceea ce ii face pe taximetristi sa acuze compania de evaziune fiscala si sa ceara interzicerea ei.
Statia de metrou Nicolae Grigorescu, miercuri dimineata
Foto: Octavian Cravtov

 Trei cai de acces la statiile Republica, Titan si Nicolae Grigorescu vor fi deschise miercuri si vor fi inchise altele trei

de Nicoleta Onofrei HotNews.ro
Metrorex a anuntat ca va deschide miercuri trei cai de acces la statiile Republica, Titan si Nicolae Grigorescu, in timp ce va inchide alte trei cai de acces in aceleasi statii pentru modernizarea instalatiei de taxare, scrie News.ro.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 1767 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version