Mesajul principalelor vedete Antena 3 dupa anuntarea exit-pollurilor de la ora 21 a deplans manipularea intensa de pe internet, numele lui Traian Basescu fiind repetat in continuare obsesiv in orice context si legat de oricare dintre evenimentele abordate.

Antena 3Foto: captura tv

​La Antena 3 s-a acuzat “spalarea pe creier a Internetului” (Adrian Ursu), “oare cum oameni asa educati pot fi atat de usor manipulati de pe net” (Sandra Stoicescu), “a fost foarte usor sa blochezi sectiile de votare din strainatate” (Mircea Badea) “internetul are mesaje complet cretine in momentul in care asa ceva poate circula“ (Mugur Ciuvica).

“E ceva atat de iresponsabil in Romania incat sa dea foc la tara doar pentru ca cel pe care il sustin nu a castigat?”, intreaba teatral Mihai Gadea comentand imaginile bucurestenilor iesiti in strada la Bucuresti, acuzand ca sunt membri de partid. Mircea Badea raspunde: “Evident ca da”.

La Antena 3 a inceput sa se discute despre posibila fraudarea alegerilor, considerandu-se ca “nemaipomenita” prezenta importanta la vot in Ilfov, dar nu si in judetele din sud-estul Romaniei unde au fost raportate multe cazuri suspecte de traseism electoral.

Anterior anuntarii exit-pollurilor de la ora 21, realizatorul Antenei 3, Mihai Gadea, a chemat in direct cetatenii romani sa iasa la vot, la scurt timp dupa ce la acest post Bogdan Chireac anunta un sondaj de opinie potrivit caruia Victor Ponta si Klaus Iohannis ar fi la egalitate. Intr-o transmisiune in direct la Antena 1 si Antena 3, Gadea a chemat disperat cetatenii sa iasa in ultimele doua ore invocand "masiunatiuni" si acuzandu-l pe Traian Basescu ca a cerut guvernului sa prelungeasca votul in diaspora la scrut timp dupa ce "un membru BEC a intrat in partidul domnului Basescu".